CRIN ANTONESCU ATACĂ DUR SISTEMUL ŞI CERE DEZBATERE PENTRU INDEPENDENŢA JUSTIŢIEI

Crin Antonescu a susţinut poate cea mai bună conferinţă de presă din ultimii ani şi foarte oportună, ca să subliniem importanţa.

Preşedintele PNL a considerat că e inadmisibilă intervenţia politicianistă în treburile sistemului judiciar şi că ea e o consecinţă a mentalităţii de troc care a stat la originea neavenitului „pact de coabitare”.

Crin Antonescu a dezavuat fariseismul lui Băsescu care, sub pretextul denunţării unei intervenţii a premierului în funcţionarea parchetelor, şi-a exhibat, de fapt, frustrarea că i se încalcă un teritoriu judiciar tranzacţionat. Liderul liberal a criticat deopotrivă atitudinea premierului Ponta în cazul Papici, semnalând faptul că a vrut să demonstreze că e mai tare decât Băsescu în trocul judiciar.

Ideea centrală e independenţa Justiţiei, ceea ce înseamnă să se termine cu împărţirea controlului asupra ei. Crin Antonescu a anunţat că va solicita o dezbatere parlamentară despre independenţa Justiţiei şi cu această finalitate, dezbatere la care să participe, deschis, premierul, preşedintele de la Cotroceni şi dacă vor, conducătorii instituţiilor judiciare. O dezbatere la care să se spună lucrurilor pe nume, în aşa fel încât să se termine cu intervenţia politicului, iar sistemul judiciar să se manifeste cu adevărat independent şi să-şi apere la propriu independenţa.

Crin Antonescu s-a referit la aşa zisa denunţare a pactului de coabitare, afirmând că a fost ridicol şi neavenit pentru România, din moment ce Băsescu s-a legitimat cu el la Bruxelles, iar Ponta l-a imitat, deşi legitimitatea lui era dată de votul electoral de peste 60%, iar Băsescu era şi rămâne un preşedinte demis de peste 7 milioane de cetăţeni.

Co-preşedintele USL a mai spus că e inadmisibilă împărţirea sferelor de influenţă în sistem şi că această practică trebuie să înceteze, fiindcă ea e doar apanajul republicilor bananiere, între şefi de trib.

Crin Antonescu a ţintit la cauză şi a spus că miza alegerilor prezidenţiale e nu să devii preşedintele sistemului în locul lui Băsescu, ci demantelarea sistemului. Deci, şantajele din partea unora din PSD sunt ridicole.

Liderul liberal a mai considerat că nu se susţine propunerea privind suspendarea lui Băsescu pe motiv că a vorbit la telefon cu Procurorul General, ci doar dacă ar fi fost o convorbire prin care să-i impună intervenţia privind o soluţie judiciară, ceea ce conducătorul Parchetului e chemat să precizeze.

Referitor la OUG de modificare a Legii insolvenţei, Crin Antonescu a afirmat că PNL se opune restrângerii libertăţii presei şi respinge măsurile în acest sens.

Cât priveşte USL, coaliţia va continua pentru respectarea angajamentelor electorale, în nici un caz pentru obiective de troc.

Reacţia purtătorului de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a fost previzibil de jalnică, adică, pretinsul lor şantaj dacă liderul PNL mai vrea sau nu să fie susţinut la preşedinţia ţării. Întrebat în finalul conferinţei de presă cu privire la respectiva declaraţie, Crin Antonescu a dat răspunsul final: Ce legătură are?

18 răspunsuri to “CRIN ANTONESCU ATACĂ DUR SISTEMUL ŞI CERE DEZBATERE PENTRU INDEPENDENŢA JUSTIŢIEI”

 1. Last Says:

  a si sarit porcul de Sarbu sa faca spume, laolalta din pacate si cu Ivan (dar deh, e purtator de cuvinte, tre sa zica ceva…)

 2. olimpiu65 Says:

  in sfarsit a zis-o pe aia grea cu mostenirea sistemului ticalosit. trebuia, pt ca toti simpatizantii liberali o spuneau de multa vreme. spalatilor pe creier pishadisti le dam multa MUIE pt ca vor sari ca proastele din baie oricum!!! cat despre fratii lor portocalii nici nu merita sa vorbim, ne pisham pe ei!!!!

 3. Crin, magistral! | Mihai Hristea Says:

  […] şi pe el, acolo găsiţi şi câteva citate! Bineînţeles, trebuie să vedeţi şi ce-a scris Rox pe tema […]

 4. olimpiu65 Says:

  dupa jenibilii pishadisti Sarbu si Ivan a sarit ca proasta-n p… piticul lui Felix. cica unii isi fac capital politic pe vorbele carlanului si cere o intalnire USL de urgenta. prostii astia inca nu le vina sa creada ca oricat se va prostitua Felix tot la bulau va merge!!!

 5. CRIN ANTONESCU ATACĂ DUR SISTEMUL ŞI CERE DEZBATERE PENTRU INDEPENDENŢA JUSTIŢIEI » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 6. tiberiu2009 Says:

  „”Cât priveşte USL, coaliţia va continua pentru respectarea angajamentelor electorale, în nici un caz pentru obiective de troc””

  Antonescu se tine agatat de Ponta ca si o capusa agatata de oaie sau taunul de un bou.

  .

 7. virgilvirgil Says:

  Vreau sa sper ca nu e doar de dragul circusului , ca Antonescu si o data cu el PNL au deschis ochii si vor pastra linia anuntata . Totodata astept din partea PNL o delimitare mai clara fata de cei care sustin instrainarea resurselor naturale ale tarii , astept o opozitie acerba a PNL la astfel de proiecte . Intra aici Rosia , gazele de sist , dar si recuperararea petrolului din mina strainilor . Intelelg ca in acest an inceteaza contractul de concesiune cu OMV-ul . Astept cu mare interes pozitia partidului si a candidatului sau la fotelul de la Cotroceni in aceasta chestiune .

 8. iuliuivan Says:

  Toata isteria creata in jurul porcurorului basist papici mie imi pute rau a manipulare ieftina. Extrem de ieftina! Cine sunt protagonistii ,,afacerii”? Pe de o parte este Parsivel, cel bagat in rahat pana la gat de cand cu sustinerea megaescrocheriei RMGC, care si-a gasit peste noapte vocatia de antibasist. Ca sa vezi! Urla acum Parsivel din toti bojocii cat de antibasist este el, cum se bate el politic cu…ba-secu insusi! Are chiar puterea sa declare plin de patos ca ,,papici este un procuror basist care face dosare politice”. Mare antibasist, mare caracter, n’asa? Declaratia lui privitoare la jegul ala de papici este CORECTA si n-am nimic de obiectat: papici, ca sef de sectie I al DNA a dovedit cu prisosinta ca este un porcuror basist care a facut DOSARE POLITICE. Ultimul dosar este cel privitor la Dragnea si asazisa fraudare a referendumului. Cine este papici? Un sef de sectie basist, la fel de celebru ca si basistul tzulush. Cine l-a pus in functie 2 mandate? Evident ca morar, care a fost si el 2 mandate sef al DNA. Cine i-a numit pe morar si kovesi, ambii pentru 2 mandate? Evident ca sinistra macovei, marioneta lui ba-secu in 2005.
  Parsivel se declara antibasist, dar IPOCRIZIA lui Parsivel se poate compara doar cu ipocrizia Securistului de la Anvers, care se declara SUBIT mare anticomunist pe 18 decembrie 2006, cu asazisa declaratie anticomunista din Parlament. Parsivel este un mare ipocrit pentru simplul fapt ca FAPTELE ii contrazic vorbele, la fel cum s-a intamplat si in cazul securistului ba-secu. Iata faptele:
  1) Pe data de 3 aprilie Parsivel anunta brusc decizia sa privind numirea jegului kovesi ca sef DNA!!! Nu stia atunci Parsivel ca acea kovesi era stalpul justitiei basiste inca din 2005? Stia! Cat timp Pivniceru era ministru al justitiei nu i s-a permis sa numeasca in octombrie 2012 noul sef al DNA, trebuia procedura! Cand procedura a fost gata n-a fost acceptat nitu de catre…CSM. Iar dupa ce a plecat Pivniceru a putut Parsivel sa faca …exact ce a vrut ba-secu! Eu unul n-am sa uit niciodata ca a facut atunci Parsivel si nu-i voi ierta niciodata acea mizerie. Mizerie impotriva celor 7,4 milioane de oameni care l-au demis pe ba-secu si celor 5 milioane de oameni care au votat USL si l-au cocotat pe Parsivel in functia de premier.
  2) Cine credeti voi ca il va inlocui pe basistul papici? ALT BASIST! Pe numele ei bendeac. Ce-a facut bendeac? Pai ultima ei ,,opera” este chiar recenta trimitere in judecata a A3, Voiculescu & familia in celebrul dosar al asazisului santaj la RCS. V-ati lamurit acum? Noul adjunct al basistei bendeac va fi alt basist, cerbu! Cine este cerbu? Este acel jeg care a facut nenumarate mizerii lui Corneliu Barsan, judecator la CEDO! Apropos de CEDO, postul lui va fi acum ocupat de celebra basista motoc de la CCR…
  Asistam asadar la o SCENETA pusa la cale de Parsivel si ba-secu, care sa dea SENZATIA falsa ca ei se razboiesc politic si ca ar fi dusmani pana la moarte. Or fi si unii fraieri care sa puna botul la jalnica lor sceneta, nu ma indoiesc. Fraierii vor constata ca au fost din nou fraieriti doar atunci cand vor constata ca in justitie nu s-a schimbat nimic, aceeasi Marie cu alta palarie! Ce mi-e papici, ce mi-e bendeac? La modul foarte serios, poate cineva sa-mi spuna care este diferenta dintre ei? Evident in afara celei legate de sex. Eu am convingerea ca bendeac va fi la fel de sluga in fata sefului DNA cum a fost si papici in fata fostului sef DNA. Si mai stiu un lucru: ca toti porcurorii din sectia condusa de bendeac vor face in continuare DOSARE POLITICE la comanda, dosare care vor fi avizate de bendeac(sef sectie) si de kovesi (sef DNA). Regula este extrem de simpla: intri in jocul murdar al justitiei basesciene, OK. Nu executi ordinele primite esti ejaculat in secunda doi( nu, n-am gresit, chiar asta sunt ei). Iar porcurorii care lucreaza in DNA sunt alesi pe spranceana, adica sunt toti SANTAJABILI, caci altfel n-ar mai executa ordinele primite si n-ar mai face dosare politice la comanda. Cam asta este justitia basesciana si cam asa functioneaza ea.

 9. tibi2009 Says:

  „”” Cât priveşte USL, coaliţia va continua pentru respectarea angajamentelor electorale, în nici un caz pentru obiective de troc”” „””

  Daca Va iluzionati ca Antonescu este bun chiar daca aliatul lui (de care se agata cu orice pret ) este organizatia criminala PSD sunteti intr-o grava eroare.
  Aliatul criminalului este complice la crima.Eu asa il consider pe Antonescu asta.

 10. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

  @Tiberiu

  Si pe Basescu cand a spus ca si-a vazut visul cu ochii si a facut guvern cu PSDul in 2009, tot complice la crima il consideri ?

 11. heendrix Says:

  Toata isteria creata in jurul porcurorului basist papici mie imi pute rau a manipulare ieftina. Extrem de ieftina! Cine sunt protagonistii ,,afacerii”? Pe de o parte este Parsivel, cel bagat in rahat pana la gat de cand cu sustinerea megaescrocheriei RMGC, care si-a gasit peste noapte vocatia de antibasist. Ca sa vezi! Urla acum Parsivel din toti bojocii cat de antibasist este el, cum se bate el politic cu…ba-secu insusi! Are chiar puterea sa declare plin de patos ca ,,papici este un procuror basist care face dosare politice”. Mare antibasist, mare caracter, n’asa? Declaratia lui privitoare la jegul ala de papici este CORECTA si n-am nimic de obiectat: papici, ca sef de sectie I al DNA a dovedit cu prisosinta ca este un porcuror basist care a facut DOSARE POLITICE. Ultimul dosar este cel privitor la Dragnea si asazisa fraudare a referendumului. Cine este papici? Un sef de sectie basist, la fel de celebru ca si basistul tzulush. Cine l-a pus in functie 2 mandate? Evident ca morar, care a fost si el 2 mandate sef al DNA. Cine i-a numit pe morar si kovesi, ambii pentru 2 mandate? Evident ca sinistra macovei, marioneta lui ba-secu in 2005.
  Parsivel se declara antibasist, dar IPOCRIZIA lui Parsivel se poate compara doar cu ipocrizia Securistului de la Anvers, care se declara SUBIT mare anticomunist pe 18 decembrie 2006, cu asazisa declaratie anticomunista din Parlament. Parsivel este un mare ipocrit pentru simplul fapt ca FAPTELE ii contrazic vorbele, la fel cum s-a intamplat si in cazul securistului ba-secu. Iata faptele:
  1) Pe data de 3 aprilie Parsivel anunta brusc decizia sa privind numirea jegului kovesi ca sef DNA!!! Nu stia atunci Parsivel ca acea kovesi era stalpul justitiei basiste inca din 2005? Stia! Cat timp Pivniceru era ministru al justitiei nu i s-a permis sa numeasca in octombrie 2012 noul sef al DNA, trebuia procedura! Cand procedura a fost gata n-a fost acceptat nitu de catre…CSM. Iar dupa ce a plecat Pivniceru a putut Parsivel sa faca …exact ce a vrut ba-secu! Eu unul n-am sa uit niciodata ca a facut atunci Parsivel si nu-i voi ierta niciodata acea mizerie. Mizerie impotriva celor 7,4 milioane de oameni care l-au demis pe ba-secu si celor 5 milioane de oameni care au votat USL si l-au cocotat pe Parsivel in functia de premier.
  2) Cine credeti voi ca il va inlocui pe basistul papici? ALT BASIST! Pe numele ei bendeac. Ce-a facut bendeac? Pai ultima ei ,,opera” este chiar recenta trimitere in judecata a A3, Voiculescu & familia in celebrul dosar al asazisului santaj la RCS. V-ati lamurit acum? Noul adjunct al basistei bendeac va fi alt basist, cerbu! Cine este cerbu? Este acel jeg care a facut nenumarate mizerii lui Corneliu Barsan, judecator la CEDO! Apropos de CEDO, postul lui va fi acum ocupat de celebra basista motoc de la CCR…
  Asistam asadar la o SCENETA pusa la cale de Parsivel si ba-secu, care sa dea SENZATIA falsa ca ei se razboiesc politic si ca ar fi dusmani pana la moarte. Or fi si unii fraieri care sa puna botul la jalnica lor sceneta, nu ma indoiesc. Fraierii vor constata ca au fost din nou fraieriti doar atunci cand vor constata ca in justitie nu s-a schimbat nimic, aceeasi Marie cu alta palarie! Ce mi-e papici, ce mi-e bendeac? La modul foarte serios, poate cineva sa-mi spuna care este diferenta dintre ei? Evident in afara celei legate de sex. Eu am convingerea ca bendeac va fi la fel de sluga in fata sefului DNA cum a fost si papici in fata fostului sef DNA. Si mai stiu un lucru: ca toti porcurorii din sectia condusa de bendeac vor face in continuare DOSARE POLITICE la comanda, dosare care vor fi avizate de bendeac(sef sectie) si de kovesi (sef DNA). Regula este extrem de simpla: intri in jocul murdar al justitiei basesciene, OK. Nu executi ordinele primite esti ejaculat in secunda doi( nu, n-am gresit, chiar asta sunt ei). Iar porcurorii care lucreaza in DNA sunt alesi pe spranceana, adica sunt toti SANTAJABILI, caci altfel n-ar mai executa ordinele primite si n-ar mai face dosare politice la comanda. Cam asta este justitia basesciana si cam asa functioneaza ea.

 12. argusdre Says:

  Prin pozitia adoptata astazi, Crinulet da dovada ca nu-i un politician adevarat, matur si harsit, asa dupa cum ar rezultat din CV lui…Mare pacat sa mananci ciuperci in public contra aliatului principal, daca te gandesti ca de fapt nu castigi nimic.
  Cred ca nu a realizat , inca, cat de complicat de daramat este sistemul diabolico-juridic inventat de besescu pentru a-si apara coaiele lui si ale gastii, plus cateva crapaturi (pariu ca Besescu va pleca, iar sistemul sau ne va crea dureri de cap si in viitor). Oricum in niciun caz nu se poate contracara cu discursuri moraliste ori sedinte parlamentare…Sunt obligatoriu necesare si sumedenie de masuri neortodoxe…Si cum sa te dai hartist cand proprii tai oameni voteaza decis contra adevaratei justitii in cazul Varujan….Pai ori e alba si ne aratam populatiei drept ingeras cu aripioare dalbe, ori e neagra si cu par …
  Si…vreau sa stiu : cand o „javra ordinara” apeleaza la cele mai josnice mijloace si metode ca sa-ti rada existenta, chiar vrei sa fii inger si sa lupti numai cu cinstea pe tava ? Pai atunci esti sortit pierii cu siguranta. Deci la ce-ti folosesc aripile de ingeras ? Doar asa, pentru satisfactia interioara a unor blogeri care sa se consoleaza apoi intre ei ?
  Cred totusi ca unele neveste, cand se intorc de la Paris aunt satule de toate si n-au chef…de nimic.

 13. tiberiu2009 Says:

  http://www.ziare.com/media/cna/codul-insolventei-peste-100-de-posturi-de-radio-si-tv-afectate-dilema-mare-la-cna-1260654

 14. Roxana Iordache Says:

  I-a lovit rău Crin azi. 😛

 15. argusdre Says:

  Nu, nu. Crin n-a lovit pe nimeni decat pe el.Si-a dat singur cu cicanul in gogonele… E si nitel ilogic : cum sa aperi independanta care nu exista a unei justitii….Cam pacalici….

 16. Roxana Iordache Says:

  @argustre. Matale eşti o pledoarie vie pentru prostie. 🙂

 17. Radu Humor Says:

  Am câteodată impresia că oricât de inteligenţi ar fi unele/unii, mizeria politică ce a inundat România este atât de jegoasă încât orice fel de analiză, oricât de sclipitoare şi logică este supusă greşelii.
  Speranţa mea este că ceea ce vedem noi, bâlciul la care asistăm este atât de bine regizat încât fără o intervenţie din afară, chiar la limita înţelegerii şi împărţirii sferelor de influenţă, sau a unei mişcări naţionale de genul şi amploarea celei legionare ( de ce nu vrem să înţelegem că nu trebuie lăsaţi alţii să ne (re)scrie Istoria, dar mai ales că acum nu se mai pot repeta unele greşeli regretabile din trecut, deşi cei care le-au provocat nu s-au schimbat mai de loc 🙄 ?!), deci fără a exista ,ăcar una dintre premise, continuăm să orbecăim în noaptea politică românească, în timp ce unii beneficiază de acele infraroşii care le permit să întreprindă toate acţiunile criminale împotriva Statului Român, ba mai mult, să supravegheze la sânge toate mişcările ce le sunt defavorabile !
  Faptul că cineva-şi închipuie că fără BRICA, dar mai ales fără Rusia, vecinul nostru geografic şi însoţitoarea pe drumul credinţei ortodocse, vom putea scăpa din strânsoarea iudeo- masonică ce s-a încolăcit de zeci de ani, ca un boa constrictor, pe trupul din ce în mai vlăguit al acestui neam, este una din cele mai impardonabile greşeli .
  Făcute fie de frică, din lipsă de curaj sau viziune fie din naivitate politică sau chiar din perversa idee infiltrată şi indusă pe toate căile, că ruşii ne-au făcut cel mai mare rău, uitându-se sau scăpându-se din vedere că atunci când ni se întâmplau toate grozăviile cei care conduceau şi dictau Uniunea Sovietică erau de aceaşi etnie cu cei care conduc astăzi Uniunea Europeană 🙄
  Ce-i atât de greu de observat, când şi atunci şi astăzi peste 80% din cei care dictează sancţiuni, sărăcie sau războaie sunt aceiaşi pretutindenari a căror patrie este precum a cucului,şi a căror religie este doar banul :mrgreen:
  Dacă nu aderăm la BRICA, la cine mai avem speranţe să scăpăm din strânsoarea aceasta ce poate deveni mortală, în curând, pentru că spre ghinionul nostru am fost dăruiţi de Dumnezeu cu tot ce-şi poate dori un popor. Chiar şi cu oameni pe măsură, doar că în vârf s-au căţărat toate gunoaiele !
  Se pare că pe plan intern, fără Crin Antonescu, nu poate fi vorba de o redeşteptare naţională!
  Iar acest lucru se vede din felul în care este atacat de toate leprele , de toate culorile şi de toate orientările religioase în afară de Ortodoxie !
  De nu vom ştii să-l apărăm până la capăt, vina nu-i (doar) a lui !

 18. Cine profita politic de protestele Rosia Montana ? | bucla timpului | Jurnal Iuga Mihnea M. Says:

  […] Încă din vara anului 2011 menționam că Parlamentul este câmpul de luptă potrivit pentru activiștii Roșia Montană. Să-i convingă pe reprezentanții lor la nivel național care este cea mai bună soluție de abordat. Când în acest început de toamnă, Guvernul înainta în Parlament proiectul de lege care avea să determine ce se va face și ce nu se va face la Roșia Montană, am crezut că lucrurile vor fi mai clarificate. Mișcările din societate mi-au arătat că situația este din contră și mai încețoșată! Oamenii cer demisia câtorva miniștri în frunte cu premierul Ponta. Se cere în primul rând retragerea proiectului din dezbatere, apoi dacă se ajunge la vot, protestatarii cer respingerea lui. Pe când o respingere ar fi trebuit să fie principala cerință… Crin Antonescu nu dorește să decidă fiecare parlamentar pentru sine, iar „societatea civilă” dorește noi partide anti-sistem, după ce cele vechi (PPDD) nu au fost construite de ei. În contextul în care partidul lui Dan Diaconescu are tot mai puțini reprezentanți pe zi ce trece, se întrevede o nișă anti-sistemică ușor de înlocuit. Oare asta a văzut și echipa președintelui PNL, iar de aceea Crin Antonescu adoptă acum o poziție publică anti-sistemică? […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: