FENECHIU, LA DNA. ŞI PLANUL COABITACILOR

Crin Fene ziuanews

Foto: ziuanews.ro

Putea fi ceva mai previzibil?

Adică, în caz că, totuşi,  în cauza „abuzului în serviciu” (ceva mai hilar nu-i puteau inventa porcurorii), judecătorii refuză să se facă preş, DNA i-a băgat o implicare în altă cauză, nici n-ar avea importanţă care, dacă ea nu l-ar implica şi pe Dragnea. Liviu Nicolae.

Deci, Relu Fenechiu a fost chemat, dis-de-dimineaţă, la DNA, deocamdată, ca martor, adică, eventual să-l dea în gât (nu atât pe fostul secretar de stat de la Transporturi, Valentin Preda, cât) pe Dragnea, în iluzia că delatorul ar putea scăpa. Aiurea! În cauzele inventate, dacă nu rămâi vertical, eşti intrat în malaxorul aservirii ireversibile. Era preferabil, pentru el şi pentru PNL, ca Fenechiu să fi menţinut linia care l-a umplut de furie pe Băsescu.

Dragnea ar putea fi implicat penal de imagine, ca să nu se zică că DNA nu ia în vizor şi de-ai lui Ponta. Realitatea e că pentru Ponta, Dragnea e inconfortabil, o concurenţă prea mare. Nici pentru sistem nu-i chiar convenabil, decât pentru a-l folosi reciproc avantajos, fără să-l propulseze, însă, prea sus. Deci, Dragnea se prostituează degeaba cu „regionalizarea”, atacurile la adresa lui Crin Antonescu şi atitudinea sucită faţă de PNL: sistemul îl poate oricând sacrifica (că el nu e Blaga, cu o implicare de aşa natură încât să nu poată deveni penal fără să-i tragă pe toţi cu faţa de masă). Iar pentru Ponta e bine ca nu doar Dragnea, ci şi Răducu Valentin Preda să fie tăvălit, până la refuz, pentru că e omul lui Mazăre, alt inconfortabil din PSD.

Foarte interesant ar fi să aflăm de ce a fost implicat Dan Emil Manolachi, ofiţer de poliţie judiciară, acuzat că ar fi sifonat către Valentin Preda informaţii confidenţiale din cauze penale (asta seamănă cu aia în care au fost tăvăliţi procurorii George Bălan şi Marcel Sâmpetru, a căror numire la Parchete putea însemna că Ponta nu mai era, azi, coabitac, iar Băsescu presta pentru reducerea pedepsei la Jilava). Vă daţi seama ce ştie ofiţerul de poliţie judiciară din Ministerul Transporturilor?  Pe filiera Constanţa. :mrgreen:

Oricum, degeaba a cedat Fenechiu în faţa guvernanţei interne şi internaţionale, în loc să refuze să fie instrumentul vânzării CFR Marfă şi ţinta oprobriului public, răsfrânt asupra PNL. Sigur, vânzare chiar avantajoasă, raportat la bătăile de joc anterioare, 200 de milioane de euro plătibile în sumă integrală, sub sancţiune de 27 de milioane de euro în cazul în care Gruia Stoica nu şi-ar onora angajamentul de plată şi în plus, a obţinut garanţii de investiţii substanţiale. Totodată, cumpărătorul are o întreagă industrie în domeniul feroviar. Şi e rom(ân). Unul de succes (încă din fragedă tinereţe, de pe vremea lui Ceauşescu). Toată lumea poate fi mulţumită, de la sistem, la omul de rând (am zis că e omul sistemului, pentru că, serios, ce puşti, pui de ţigan gospodar de la ţară, putea face afaceri în România lui Ceauşescu, făcând avere din decorarea Casei Poporului?). Aşadar, mai rar aşa afacere: l-am atacat adesea pe Relu Fenechiu, dar dacă tot trebuia făcută vânzarea a 51% din CFR Marfă, a făcut-o la superlativ. Sincere felicitări! Păcat numai că asta duce la prelungirea acordului cu FMI. 👿 Dar în condiţii de oareşce îmbăţoşare naţională. Chiar mă bucur că n-a pus laba vreun gitenstein pe transportul feroviar de marfă din România, care n-are cum să nu fie profitabil (decât dacă eşti prea prost sau prea ticălos tu, administrator de stat, cum, din păcate, s-a întâmplat în ultimii 22 de ani).

Drept recunoştinţă, deci, Fenechiu a fost chemat la DNA. De fapt, trebuie pedepsit, fiindcă el chiar a reuşit o vânzare serioasă, în contrast cu care Ponta se face de râs pentru eşecul de la Oltchim. Mascarada lui Ponta cu Băsescu trebuie să ducă la demisia liberalului. Degeaba i-a pus  pe pedeliştii Doina Filipescu, manager general interimar la CFR Marfă şi Valentin Dorobanţu, la CFR Călători. Se înşeală penibil cine crede că ranchiuna psihopatului de la Cotroceni şi proiectul coabitacului contra PNL pot fi neutralizate prin compromisuri nedemne.

Dimpotrivă, singura armă împotriva sistemului e verticalitatea. Măcar ştii de ce te cheamă la DNA. :mrgreen:

P.S. Adică, vă daţi seama cât cinism? Să te foloseşti de Fenechiu ca să menţii aservirea României către FMI şi totodată, să-l pedepseşti pentru că a limitat daunele antinaţionale. Plus că tăvălirea ministrului liberal şifonează PNL şi afectează credibilitatea preşedintelui Antonescu. Care cu cât devine mai moale, cu atât e mai strâns de gât. Cu propriu-i fular.

3 răspunsuri to “FENECHIU, LA DNA. ŞI PLANUL COABITACILOR”

 1. FENECHIU, LA DNA. ŞI PLANUL COABITACILOR » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 2. razvancoltea Says:

  Corect!

 3. olimpiu65 Says:

  pe Crin acusi nu-l mai pot strange coabitacii de gat, pt ca nu-l va mai avea in scurt timp(la fel ca Petre Roman). nu ai vazut ditai falcile la el???
  da-i naibii pe toti kakanarii, n-are decat psihopatul cu manutza Lulutzei sa-i poarte prin aresturi si tribunale sa-i sature de pozitia ghiocel!!!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: