GUVERNANŢII SUNT DOAR PROŞTI SAU SUNT ŞI TICĂLOŞI?

 

Pe vremea lui Ceauşescu, artiştii erau oaza noastră de libertate. Şi de rezistenţă. Erau o delectare. Fabuloşi. O generaţie de aur, care mi-a încântat copilăria şi adolescenţa. Una din primele mele amintiri se leagă de teatru. Eram foarte mică şi îmi amintesc că stăteam înmărmurită şi priveam pe scenă, din primul rând. La teatru am aflat, prima dată-n viaţă, că şi bărbaţii plâng. Prima piesă de teatru din viaţa mea s-a numit „Heidelbergul de altădată”, cu Florin Piersic şi Ilinca Tomoroveanu. Şi nu cred că aveam patru ani.

Am fost uluitor de cuminte şi de atunci, ai mei m-au tot luat. Din liceu, am început să merg cu puştimea. Sau cu prietenii mai mari. Erau perioade în care vedeam şi trei spectacole pe săptămână.

După decembrie 1989, giuvaerurile generaţiei de aur au început să se ducă, unul după altul, într-un ritm galopant. Au fost ani în care au dispărut nume de 24k. Deja începuseră să fie uitaţi şi trăiau în sărăcie. Dar aveau deopotrivă mândria şi smerenia de-a nu se plânge.

Pino Caramitru, prin UNITER, le-a mai îndulcit condiţia materială, cu pensiile pentru artişti. Şi le-a onorat devotamentul prin „Oscarurile” naţionale, instituite inclusiv prin contribuţia Fundaţiei Principesa Margareta a României.

Altfel, autorităţile nu i-au băgat în seamă pe marii noştri artişti decât atunci când a fost vorba să se dea în spectacol cu ei pe la vreo aniversare, ca să ciupească procente pe spatele celebrilor sărbătoriţi. În restul timpului, ignoraţi.

Ne-au părăsit, din 1990 încoace, minuni artistice ca Silvia Popovici, Gina Patrichi, Anda Călugăreanu, Dan Tufaru, George Constantin, Ştefan Bănică, Vasile Niţulescu, Gheorghe Cozorici, Vistrian Roman, Horia Căciulescu, Leopoldina Bălănuţă, Ştefan Mihăilescu-Brăila, Coca Andronescu, Vasilica Tastaman, Dem Rădulescu, Ştefan Tapalagă, Clody Bertola, Petre Gheorghiu, Adrian Pintea, Florian Pittiş, Mihai Mereuţă, Ernest Maftei, Ovidiu Iuliu Moldovan, Colea Răutu, Ioan Fiscuteanu, Ilarion Ciobanu, Ştefan Iordache, Dina Cocea. Să fiu iertată pentru omisiuni. Poate mă ajutaţi să le remediez.

Genii ca ei în America au averi de sute de milioane de dolari. Dacă Mel Gibson ar şti că tot ce a avut o somitate ca Ştefan Iordache a fost o căsuţă la ţară şi trei pisici, şi că o zeiţă ca Maia Morgenstern locuieşte la bloc, ar zice că suntem un popor ingrat. Şi e puţin zis.

Iar mass media, de regulă, nu pomenesc de ei decât atunci când se duc. Sau ocazional, la câte un premiu a cărui relatare aduce rating.

Alexandru Arşinel declara după moartea lui Ştefan Iordache, că „se face marea adunare în cer” şi „în curând va fi un mare spectacol acolo”.

florin-piersic-emilia-popescu-wwworonro

S-au dus foarte mulţi, dar bucuria este că încă şi mai mulţi din generaţia de aur sunt încă printre noi, şi avem şansa să ne răscumpărăm păcatele faţă de cei pierduţi, preţuindu-i suplimentar, şi arătându-le iubirea şi recunoştinţa noastră celor rămaşi.

         

Foto: Sorin Radu

Olga Tudorache, Ion Lucian, Radu Beligan, Constantin Codrescu, Marin Moraru, Ion Besoiu, Tamara Buciuceanu, Carmen Stănescu, Monica Ghiuţă, Rodica Tapalagă, Matei Alexandru, Mircea Albulescu, George Dinică, Ştefan Radof, Alexandru Repan, Irina Petrescu, Draga Olteanu Matei, Coca Bloos, Daniela Anencov, Stela Popescu,  Alexandru Arşinel, Mitică Popescu, Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ, Iurie Darie, Anca Pandrea, Valeria Seciu, Dorel Vişan, Valentin Uritescu, Mişu Fotino, Ion Marinescu, Virgil Ogăşanu, Sebastian Papaiani, Adela Mărculescu, Florin Zamfirescu, Mihai Mălaimare, Horaţiu Mălăele (autor al caricaturii cu Horia Căciulescu, de mai sus), Tora Vasilescu, Tamara Buciuceanu Botez, Dumitru Rucăreanu, Jean Constantin, Nicu Constantin, Sergiu Nicolaescu,  Constantin Diplan, Ştefan Sileanu, Costel Constantin, Ion Marinescu, Ioana Bulcă – minunata golancă din Piaţa Universităţii care mătura dimineaţa piaţa cu târnul (mătură din vreascuri), Sanda Toma, Claudiu Bleontz, Ileana Stana Ionescu, Rodica Popescu-Bitănescu, Maria Ploae, Carmen Galin, Ruxandra Sireteanu, Luminiţa Gheorghiu, Cristina Stamate, Cristina Deleanu, Iarina Demian, Anda Caropol, Ion Siminie, George Motoi, Mircea Diaconu, Diana Lupescu, Emil Hossu, Catrinel Dumitrescu, Dan Chişu, George Mihăiţă, Cezara Dafinescu, Carmen Tănase, Magda Catone, Şerban Ionescu, Şerban Vasilescu, Eugen Cristea, Gheorghe Visu, Vladimir Găitan, eternul Florin Piersic. Liliana Tomescu, o minune de actriţă pe care o urmăream în copilărie la Nottara, îşi trăieşte senectutea fericită în Suedia, alături de soţul şi căţelul ei. Chiar nu o poate invita cineva pentru un spectacol, pentru un remember? 

florin-calinescu-ceausescuimgst

Florin Călinescu e atipic, el a devenit, totodată şi om de afaceri cu succes. Pe care i-l urez în continuare.

Şi mai avem minuni de artişti care sunt staruri printre elitele teatrului şi cinematografiei mondiale, ca Ion Caramitru, Marcel Iureş, Maia Morgenstern, Oana Pellea, Medeea Marinescu. Generaţia ultimei menţionate este, poate, chiar ultima autoasumată după modelul maeştrilor, pentru performanţă artistică, nu pentru producţie comercială.

              ilinca-tomoroveanu-wwwrevistaflacararoirina-petrescu-wwwmonitorulcjro

Sigur că nu se poate generaliza, şi sigur că există şi printre cei tineri şi foarte tineri actori cu aspiraţia performanţei artistice. Regula, din păcate, nu o fac ei. Ci o fac cei care au urmat ATF pentru a se lansa în showbiz. Doritori de afirmare rapidă şi – ceea ce nu-i deloc de blamat, dimpotrivă, dar depinde şi ce eşti dispus să faci pentru ei – de mulţi bani câştigaţi rapid. Aspect deplorat de Ştefan Iordache şi unul din motivele pentru care s-a delimitat de starea de fapt actuală.

papaiani-21iurie-darie-anca

Un rol epocal într-o piesă de teatru sau într-un film îi aduce protagonistului un câştig material infim faţă de ce câştigă pe lună o fâţă de showbiz. Şi din păcate, publicul manelizat a contribuit şi continuă să contribuie la deprecierea artei spectacolului până la show grotesc, vulgar, pornografic, chiar.

  

Dar nu-i singurul motiv de marginalizare a valorilor. Dragoş Pâslaru,  artist minunat, tată de familie şi amic al meu drag din Piaţa Universităţii, s-a călugărit după mineriada din iunie 1990, când a fost bătut bestial şi arestat. De ce a fost martirizat? Pentru că Securitatea a difuzat fotografii cu el în rolul lui Horia Sima. Dovada – nu-i aşa? – că e legionar. Îi mai lipsea steagul verde despre care abera preşedintele instigator Ion Iliescu.

radofmalaimare

Când vom învăţa să ne preţuim valorile, din toate domeniile, mai înainte de a ne părăsi, într-un fel sau altul?!

uritescu-2mircea-diaconu-2besoiu-best

Scriam toate acestea în zilele de după ce l-am pierdut pe Ştefan Iordache. Şi am ţinut mult draftul, tot ca un fel de ingratitudine, pentru că au fost multe evenimente, perioada electorală, apoi cea post-electorală şi au fost priorităţile politice. Pentru ca acum demagogii care au aruncat cu promisiuni în populaţie mult mai deşănţat decât Ceauşescu în 20 decembrie 1989, să se întreacă în măsuri restrictive, de plafonare comunistoidă şi de discriminare a valorilor. Diavolul păzitor al lui Stalin jubilează.

repan         florin-zamfirescu-evz

Exterminarea elitelor prin ordonanţa Guvernului Boc-Geoană privind interzicerea cumulului pensiei cu alte venituri loveşte frontal în artişti. Care sunt revoltaţi. Şi trişti. După ce că au o condiţie materială precară, mai sunt şi scoşi din circuitul artistic, deşi geniul lor e inepuizabil şi în ei suferă roluri nejucate. Poate ca să moară de tristeţe. Tristeţea că nu mai au cum să  joace. Şi pasivitatea noastră, că acceptăm să fim privaţi de una din cele mai nepreţuite şi accesibile bogăţii: arta teatrală.

 rebengiuc-mariana-mihut

Actorii şi toate categoriile discriminate flagrant prin această ordonanţă e cazul să se solidarizeze – acum e momentul liderilor sindicali verticali, oare mai există în România? Iar UNITER să le asigure asistenţa juridică şi toţi să dea  în judecată Guvernul Boc, pentru ordonanţa ilegală şi anticonstituţională: pensia este un drept câştigat, în calitate de contribuabil şi nu poate fi retras, iar dreptul la muncă şi la liberă opţiune pentru un domeniu de activitate nu poate fi limitat.

ileana-stana-ionescu-ion-lucian

La fel şi retragerea unor plăţi compensatorii este ilegală, de două ori: pentru că o ordonanţă nu poate anula o lege şi pentru că un act normativ oricum nu este aplicat retroactiv. PNL a sesizat Avocatul Poporului, care a sesizat Curtea Constituţională, pe motiv de încălcare a drepturilor şi libertăţilor fundamentale – dreptul la muncă şi dreptul la proprietate (din care fac parte pensia şi salariul).

radu-beligan-prince-radu

Oricum, cei dintre actori care au susţinut impostura portocalie şi pe Băsescu personal au avut ocazia amară să se lămurească. Pe vremea în care Băsescu frecventa bordelurile, artiştii pe care el azi îi dispreţuieşte îşi riscau libertatea pentru a ne ajuta să nu ne sufocăm în timpul dictaturii comuniste. Printre care Victor Rebengiuc, de care Băsescu a făcut mişto, în faţa magistraţilor de la CSM. Probabil pentru că a invocat Justiţia.

UPDATE. După şedinţa de guvern de azi, premierul Boc şi ministrul Marian Sârbu au susţinut un briefing de presă în care au anunţat că menţin OUG şi au pus în centru ceea ce în mod evident constituie tema electorală a preşedintelui Băsescu pentru un nou mandat: lupta de clasă. Argument prin care au negat, fără nici un temei legal, faptul că ordonanţa imbecilă încalcă flagrant Constituţia. Guvernul aflat în lesa Cotrocenilor speră că indicaţiile preţioase pe care le-a dat ieri la CSM preşedintele Băsescu vor influenţa decizia Curţii Constituţionale. Oricum, ceea ce n-a spus Boc este că demnitarilor li se permite cumulul între pensie şi salariu. Excepţia pe care n-a observat-o Băsescu, poate de nervos că trecuse mult de ora prânzului şi încă nu băuse nimic.

114 răspunsuri to “GUVERNANŢII SUNT DOAR PROŞTI SAU SUNT ŞI TICĂLOŞI?”

 1. johnson Says:

  @ Roxana.Eu nu ma las usor placut impresionat de un articol dar tema acestuia si priceperea ta de a-l scrie m-a teleportat pentru cateva minute in copilarie,studentie…ORICUM INAINTE DE 1989….Noi eram ceva mai tineri dar parintii nostri din asta traiau spiritual,asta-i tinea in viata si-i ajuta sa treaca peste nemernicia sistemului.Ma gandesc la mama daca traia ce urari i-ar fi facut azi lui Boc si lui Basescui in acelasi timp…. OK,asta este,un Dumnezeu trebuie sa existe undeva care sa-i bata cind le-o fi lumea mai draga si acolo unde-i doare mai rau pe SATRAPII astia portocalii care zgurma cu raturile pana si-n gunoi daca ar putea gasi o functie cumva pe-acolo pentru vreo agramata sau prietena de-a ei.Lasa sa se dezvolte schema noului minister al analfabetei cu mopul doar ca acesti buni prieteni comuni ai nostri,ai tuturor romanilor sa traiasca in umilinta si nevoi.

 2. Marius Mina Says:

  Guvernantii nostrii sunt si prosti si ticalosi! Un handicap insurmontabil ….

  Cume Basea si Guvernul….n-asa?

 3. PATRICKdan Says:

  EXCELENT ARTICOL !
  va felicit atat pentru text cat si pentru pozele deosebit de reusite si de bine alese.
  este un articol care va ramane in timp, prin consistenta ideilor, mesajul central si enumerarea unor somitati din cinematografie romaneasca.
  NU stiui ce as mai putea adauga, desi pe unii nu i-a prins, insa ii auzeam chiar la Radio (era odata „teatrul radiofonic”). Pe altii ii recunosc din serialele copilariei (Toate panzele sus, Liceeni) sau din serialul romanesc preferat de mine si considerat cel mai bun – „Brigada Diverse”.
  Eu unul, va multumesc pentru ce ati realizat si astazi !

 4. johnson Says:

  E un mare actor,mare de tot dar in acest post nu are ce cauta alaturi de ceilalti pentru ca a girat cu numele si personalitatea lui ascensiunea acestor nemernici,a contribuit la imaginea acestor impostori,mi-e greu sa-i dau numele,mi-e rusine de rusinea lui(pe care poate nici n-o are dar o prezumtie merita),il stii tu…e langa un prieten al tau mentionat de tine dealtfel.Eu asa zic,nu merita sa fie langa ceilalti,aici. 😡

 5. Marius Mina Says:

  Dupa ce erau la limita supravietuirii actorii romani sunt pusi pe butucii subzistentei de un ministru iresponsabil (am crezut ca mai rau decat fostul „culturist” al lui Vantu nu se poate, vad ca se poate), un individ care demonstreaza ca este doar un accident genetic in familia regretatului Alexandru Paleologu. In fapt, trag concluzia ca toata garnitura de legume politice fierte in oala Cotrocenilor, nu sunt decat niste poame deshidratate pe care Basescu le consuma si scuipa pe jos dupa bunul plac. Majoritatea personaje fara calitati vertebrale,mai flexibili decat papusile gonflabile.

 6. Dinu Says:

  Clasa politica romaneasca, in ansamblul ei, este si PROASTA si, mai ales, TICALOASA. …exceptiile…bla,bla,bla..

 7. balbeck Says:

  Un pensionar nu poate sa fie si salariat la stat.Se poate angaja la privat.Asa poate sa aiba si salariu si pensie.
  Oricum actorii au pensii de 1500-2000 lei,cel putin.Un profesor ce a predat 40 ani,ia 650-700 lei pensie.In plus e si paralizat dupa niste accidente vasculare.Statul nu-l ajuta cu nimic.Accidentul vascular nu e considerat handicap.Unde e dreptatea?Cine o are?

 8. Marius Mina Says:

  Intotdeauna o infectie trebuie tratata cu antibiotice puternice.Cel mai potrivit pentru vindecarea Romaniei este „ALTERNATIVA” care din nefericre , nu s-a inventat inca.

 9. Says:

  Excelent articol Roxana. Ai dat dovada ca esti o adevarata liberala taricenista, care lupta pentru promovarea liberei initiative din bugetul de stat; adevaratii liberali trebuie sa se bata pentru obtinerea unor salarii+pensii de la stat, la dracu cu intreprinderea privata, care nu’si are locul in societatea romaneasca. Ai putea sa scrii un articol ca sa iei apararea si actorilor americani, ca sa obtina si ei saracii salarii de la stat ca asa’i constitutional, pentru ca au dreptul……
  Si ziceai ca guvernantii sunt prosti ?

 10. Marius Mina Says:

  @K , guvernantii nu sunt prosti, doar cei care le aplauda imbecilitatea.

 11. Karina Says:

  Nu stiu de ce nu intervine si Iorgulescu mai mult sa ia apararea artistilor. Marius Nistor de la sindicatul Spiru Haret a avut un excelent discurs la Realitatea TV in favoarea profesorilor.
  Regizorul Alexandru Darie, director al Teatrului Bulandra, spune: „Dacă toţi vor trece brusc pe contracte de drepturi de autor, primăria nu va avea bani să le acopere, fiindcă vor fi costuri mult mai mari decât cele actuale“

  @Roxana,

  Textul e superb si mi-au placut mult si pozele. Cred ca ai stat mult sa le aduni dar ai facut o treaba excelenta. 🙂

 12. Says:

  @Marius Mina

  Ai dreptate, actorii sunt la limita saraciei, mai ales de cand cu „revolutia”, pe care cu totii o detesta, pentru ca nu se mai pot maimutari pe bani grei ca pe vremea impuscatului.

 13. emil Says:

  rodica tapalaga inca traieste, nu a murit…

 14. fanaticul Says:

  eu zic ca guvernantii sunt nesimtiti,ticalosi si lipsiti de orice urma de moralitate sau bun simt 😀

 15. Draghi Puterity Says:

  Frumos articol, scris din suflet!

  Un singur comentariu. In SUA milioanele nu le au geniile actoriei, ci cei care au scucces de casa. E pur si simplu business.

 16. gabimihaela Says:

  Rox, EXCELENTA PREZENTAREA ta!
  Basescu este un incult, pentru el scoala, si tot ce reprezinta CULTURA ii provoaca crampe la stomac. Ordonanta BOC_BASESCU nu face atceva decit sa transmita tuturor mesajul: mai lasati voi „snobismele” ce atita teatru, si tragetii cu o manea ca e buna si aia (apropos de „promovarea tinerilor” clamata de Boc_POC). La cit bea idiotul, cum puteti sa-i reprosati ca nu intelege nimic din adevarata cultura? De citit nu citeste ( a spus-o el singur – e ca ala pune miina pe carte cind mai are de facut cite un cornet), la teatru nu se duce (nu am auzit sa fi participat o data la o premiera sau inaugurare), concerte de muzica clasica, spectacole de opera (NADA). Ideea lui de cultura este dansul din buric cu sticla in mina si probabil stergind o lacrima de crocodil cind il aude pe Adi Minune (nu ca as avea ceva personal cu persona respectiva).
  Tin minte ca mai prin octombrie a dat un interviu la Radio, si spunea ca inainte de ’89 Romania a fost lipsita de cultura, singura modalitate de propagare a culturii fiind radioul (sa nu fiu inteleasa gresit, nu neg rolul Radioului). Pai inainte de ’89 cind noi faceam coada la Notara sau la Bulandra pentru un bilet la cite o piesa sa mai uitam de griji si amaraciunile cotidiene, boul cutreiera bordelurile din occident si facea trafic cu tigari (asta tot el a spus-o).
  Cit priveste BOC_POC si imbecilul de GEOANA cu gasca lui cred ca si la veceu ii cer voie lui tatal si satpinul lor-Basescu.

  Habar nu am cum am putea ajuta, dar din inima cred ca ar trebui facut ceva.

 17. Gheorghe Says:

  Politica in Romania o fac cei care au dispretuit cultura si cercetarea, si inainte si dupa ’89.

  Fostii ilegalisti primeau pensie la varste tinere si sistemul s-a mentinut dupa ’89, la fostii securistii , militieni si cadrele militare din armata.
  Pentru ei exista bani sa li se asigure pensii uriase din fond speciala de pensii, acolo nu se fac economii.

  Artistii, cercetatorii si taranii au avut veniturile cele mai mici, si acuma cu cinism, li se spune ca nu au avut o contributie care sa le asigure o pensie decenta, adica dupa ce ca au muncit o viata pe mai nimic, nici la batranete nu beneficiaza de o reparatie.
  Sunt tratati ca „dusmanii de clasa”.

 18. octavpelin Says:

  Rox,felicitari pentru acest articol scris ,va ramane o pagina a istoriei teatrului romanesc a marilor actori care ne-au incalzit sufletele pe timpul lui Ceasca,jucand in sali reci de teatru pentru noi spectatorii,iar acum acesti monstrii sacrii ai teatrului romanesc,sunt expusi de a li se lua viata,un actor este insasi teatrul vietii,iar teatrul vietii este scena vietii actorului care a dat nastere l-a atatea personaje.Aceasta ordonanta de urgenta nu este decat inceputul de a baga pumnul in gura celor care critica actualul regim,este neconstitutionala,incalca grav Constitutia si Charta Drepturilor Omului !

 19. buddy Says:

  @Yo Mina,
  Amice imi place stilul tau….
  In loc sa ajuti la schimbarea conceptiilor spre unele democratice fara monstii sacri platiti pe viata de stat (vezi USA de unde iti trimiti articolele pupincuriste) incurajezi gindirea veche…
  Oricum eu iti doresc tot binele si mai gindeste-te sau intereseaza-te ce fac spre exemplu artistii mari in State….
  In legatura cu pensia de mizerie, s-o lasam moale.. artistii cistigau bani buni si pe vremea luki Ceasca dar tot asa ii cheltuiau….
  Dc esti cumpatat pui deoparte ca peste tot e pensie mica in lumea asta…

  Cu stima tuturor…

 20. balbeck Says:

  Sa ai o pensie de cel putin 2000 lei in tara asta,nu cred ca inseamna saracie.Inseamna trai decent,nu bogatie.Atat castiga un actor pensionar.

 21. Felicia Mandrea Says:

  @K SI ALTII: CE IDIOTENIE MAI PUTEI DEBITA!! Dar cand statul american a angajat si artisti pensionari pentru anumite procte artistice, sa stiti ca i-au platit pentru munca lor PE DEASUPRA PENSIILOR PE CARE ACESTIA DEJA LE PRIMEAU!!!
  Bineanteles, ca actorii, la randul lor plateau impozit normal pentru acesti bani (fata de scutirile/ or ratele cu mult mai mici de impozitare ale pensiilor) DAR ASTA FACE MAI MULT PARTE DIN POLITICILE FISCALE. DAR LA VOI, IN ROMANIA LUI PAPURA VODA (si speram sa nu mai dureze PAPUREALA/ABRAMBUREALA MULT TIMP!!) SE INCALCA FLAGRANT DREPTURILE OMULUI, MAI PRECIS, DREPTUL LA MUNCA!!

 22. balbeck Says:

  Se spune la televizor ca se incalca dreptul la munca.De ce?
  Pensionarii ce vor sa mai munceasca,se pot angaja la privat.Pot lua salariu.Pot sa fie chiar mai bine platiti decat la stat.Dar vor doua facilitati din bani publici(pensie+salariu).De una se pot bucura,dar nu de doua.

 23. Plano Says:

  Dreptul la munca este un drept in apararea exercitarii caruia statul isi asuma raspunderea constitutinala pana la limita varstei de pensionare. Dupa varsta pensionarii munca este optionala!
  OUG poate sa devina Lege prin adoptarea ei de catre Parlament.
  Este o diversiune sau un discurs patetic manipulator sa scrii sau sa afirmi pe posturile Radio-TV ca OUG interzice cumulul pensiei cu alte venituri, cand pensionarii pot sa cumuleze pensia cu salariul obtinut dintr-un contract individual de munca…in domeniul privat, ce-i drept, pot sa desfasoara activitati libere, pot sa presteze servicii in baza unor conventii civile.
  Nu stiu cine il tine abonat pe Realitatea TV pe vehementul fost premier, Victor Ciorbea, care a spus noul Cod al Muncii din 2003 ar fi desfiintat conventiile civile pentru prestari servicii. Nimic mai fals. In 2003 conventiile civile-contracte de locatiune- au fost scoase doar din sfera raporturilor de munca, ramanand ceea ce au fost ele.

 24. Felicia Mandrea Says:

  @Roxana: Observ ca in aceasta dezbatere tu si ceilalti care pledati pentru drepturile artistilor si tuturor celorlalti pensionari ATI UITAT SA SPUNETI CA BANII DIN FONDURILE DE PENSII (cu care se joaca si din care se lafaie actualii guvernantii portocalii-perestroikisti, IN REALITATE NISTE-comunisti VOPSITI) APARTIN DE FAPT OAMENILOR CARE AU MUNCIT SI I-AU COTIZAT, NU STATULUI!! ( ASA DUPA CUM S-AU OBISNUIT SA GANDEASCA SI ACTUALII GUVERNANTI, PROGENITURILE PORTOCALII-COMUNISTI VOPSITI, LA FEL CA PARINTII LOR, SATARPII comunisti LUPI ROSII- securisti- IN PIEI DE OI CARORA LE PLACEAU SA-I VADA PE SEMENII LOR TRAIND IN RAHAT SI MIZERIE PE CAND EI LANCEZEAU/PARAZITAU, CA VIERMII IN UNTURA, LAFAINDU-SE PE FURTISAGURILE LUATE CU JAPCA DE LA OAMENII CINSTITI!!)

  CE NEMERNICIE comunista!! CE AROGANTA TIRANICA-TOTALITARA DIN PARTEA GUVERNANTILOR (care au promis in campania electorala ca vor actiona de partea oamenilor) CA ACUM SA-I FACA PE OAMENI CA EI SA SE ZBATA PENTRU DREPTURILE LOR FUNDAMENTALE IN LOC CA ACESTI GUVERNANTI SA LE OFERE DIN OFICIU, ASA CUM SE COMPORTA LA STANDARDE MULT MAI ELEVATE DEMOCRATIILE AVANSATE DIN VEST. DAR LA CE BUN SA TE ASTEPTI DE LA ASEMENEA comunisti (IMBECILI SI PSIHOPATI CRIMINALI securisti) CU DEADREPTUL IMPUTITI, DEVENITI (nici mai mult, nici mai putin) NISTE RAHATI PORTOCALII ?!

 25. Dia Says:

  demnitarilor li se permite cumulul între pensie şi salariu pt ca ei nu au salariu, ci indemnizatie. de parca nu ar fi tot aia. da cu un boc care nu face distinctia intre salariu si venituri, orice e posibil!!! a naibii scapare, taman in tarlaua celor care fac legea! oricum, si ca premeir, boc nu poate fi mai mult decat papagalul lui basescu. l-am auzit astazi cum explica el cu gurita lui ca ordonanata nu se refera la actori, profi, etc. adica taman ce spunea guru ieri la csm. mai mare rasu.

 26. mariusmioc Says:

  Roxana, ar trebui să studiezi chestia aia care se numeşte deontologie profesională. De pildă, înainte de a vorbi despre o ordonanţă, ar trebui s-o citeşti. Cînd scrii despre „ordonanţa Guvernului Boc-Geoană privind interzicerea cumulului pensiei cu alte venituri” foloseşti propria imaginaţie, nu textul ordonanţei. Artiştii, care sînt scoşi propagandistic în faţă, pot folosi convenţiile civile şi legea dreptului de autor (care include drepturi pentru artiştii-interpreţi). Dreptul de muncă nu este încălcat, la particular se poate angaja oricine, dar statul, ca orice angajator, are dreptul să stabilească criterii pentru angajarea salariaţilor proprii.
  Nu pe artişti îi aperi tu (ei au portiţa legală de a continua să lucreze http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/835054/Boc-quotVom-pune-capat-dezmatului-pe-bani-publiciquot/ ), ci faci simplă propagandă şi manipulare (amintirea artiştilor care au murit, de parcă actualul guvern ar fi responsabil de asta, e antologică). S-ar putea ca la Curtea Constituţională liberalii să aibe cîştig de cauză, fiindcă şi acolo sînt unii judecători cărora le place să cumuleze pensia cu salariul.

 27. Antoniu Says:

  Excelent comentariu Roxana. Citind si comentariile celorlalti, subscriu ideii ca celor care reprezinta sufletul romanesc prin ceea ce fac, sa le dam pe laga pensii fabuloase si viata eterna. Securistilor, militienilor si tuturor celor care s-au purtat miseleste cu noi sa le aratam sufertashul si cuponul pensionarului obisnuit.

 28. Says:

  @Plano

  Nu’mi vine sa cred ca tu ai putea fi Plano cel de pe JN. Ce se intampla cu tine omule, ai inceput un tratament sau daca nu esti tu acela…….? Pai daca tu continui asa, ma lasi fara munca…..Hahahahahaha!!

 29. Says:

  @Felicia Mandrea

  Cred ca ar fi cazul sa inveti si engleza daca esti in Amerika; nu de alta, dar ca sa poti face diferenta intre un salariu si un cec pentru participarea la o emisiune, dar cum tu nu esti decat o asistata social, cunoasti doar cecul de la guvern……si banul castigat la negru pentru facutul curateniei prin casele bashtanilor.

 30. Says:

  @menajeradinCicago

  Pun pariu ca n’ai pus niciodata piciorul intr’un teatru de cand esti in America, dar te dai mare admiratoare…..Daca stateai la coada la Nottara, nu Notara cum zici tu, dovada ca ai fost acolo doar sa faci curat, o faceai doar ca sa te vada lumea, ca la capacitatea ta intelectuala n’ai cum sa intelegi o piesa de teatru.

 31. Catalin Stochita Says:

  Boc bocaneste singur acasa(Palatul Victoria)-criza pensiei-www.catalinstochita.blogspot.com

 32. Marius Mina Says:

  Un excroc al stangii democrate americane demis de congres,Blagojevici OUT !

 33. Says:

  @mariusmioc

  Ai reusit sa pui destiul exact acolo unde doare mai tare. Pe Roxana n’o intereseaza atat de tare actorashii mediocri romani cat ridiculizarea pseudo-liberalilor de catre Boc, care da dovada de un excelent PM, fata de incompetentul Moliceanu care a dat legi ca sa’si protejeze comertul propriu. Orice om cu un minimum de inteligenta isi da seama ca ordonanta guvernului este de bun simt si in plus, este si un semnal dat abonatilor, ca bugetul nu este o vaca de muls….

 34. Says:

  @Catalin Stoichita

  De unde pana unde, „criza pensiilor” ? Avand in vedere ca esti „specialist” in administratie, explica tu audientei cum ai motiva tu consiliului de administratie sau contribuabilului iesirea masiva ( pensie+salariu) de fonduri din buget pentru anumite posturi: lipsa de personal calificat ?
  Incetati sa mai vorbiti dupa ureche, salahorilor sindicalisti, marea curatenie este abia la inceput. Guvernul actual este cel mai responsabil din ultimii 20 de ani.

 35. Felicia Mandrea Says:

  @K: comunistule vopsit, vezi-ti tu de drum spre moscova, la patria purecilor, plojnitelor, terorii si mizerii, si lasa-ne in pace in Romania. Degeaba dai sfaturi ca stiu engleza mult mai mult decat toata shleahta voastra incompetenta si imbecila cocotata acum la putere!

 36. Presedinte al Boborului Says:

  salve buddy, iarasi pe acilea…, eu rar de tot,prefer pe tov Georgica… ala este pe rosu direct, nu ca astia, bine o zisasi dar si mai bine marius mihoc

 37. gabimihaela Says:

  @k lasa tu perlele de colt de starda, nu de alta dar s-ar putea sa pierzi rindul la popoul iubitului tau Basoldescu…
  Oricum de la tine nu se poate astepta decit ura si venin pentru ceea ce inseamna act de cultura. Noroc ca ti-ai gasit idol pe masura si asemanarea ta…

 38. Plano Says:

  @k
  Sunt acelasi Kogine! Insa nu sunt atat de absurd ca tine ca atunci cand un politician ca Base greseste sa-l laud si nici atat de pornit impotriva lui incat sa-l bestelesc si cand incearca sa se adapteze la limitele democratiei constitutionale.
  N-ai vrut tu sa ma citesti si-n acest registru.
  Un social democrat accepta rigorile economiei sociale de piata si recunoaste rolul initiativei private in dezvoltarea PIB-ului si a venitului national.
  Discutiile acestea despre cumulul pensii-salarii fac parte din ultimele zvarcoliri ale celor care au trait din haosul instaurat in Romania in domeniul salarizarii bugetarilor.
  Ma bucur ca Guvernul Boc nu cedeaza.
  Tu, rareori, discuti serios, pe subiect, ci doar incerci sa duci in derizoriu orice dezbatere prin atacuri la persoana comentatorilor virtuali.
  Fii pe pace! Nu-mi schimb parerea!
  Basescu nu este competent pentru functia de PRESEDINTE AL ROMANIEI!

 39. Says:

  @servitoareadinChicago

  Despre care act de cultura vorbesti tu menajero, despre stersul de praf al cartilor din biblioteca stapanilor ? Hahahahahahaha!!

 40. Felicia Mandrea Says:

  @K: La lada de gunoi cu constitutia voastra neo-comunista, care de fapt inca ii invrajbeste pe oameni prin discriminari stupide, le ingradeste drepturile, si ii face puturosi. Nici in Rusia – acolo la lenesii si betivii aia violenti– aceasta constitutie a lui Ilici-kgb nu mai e buna de nimic, daramite in Romania. DIN OAMENII HARNICI SI CINSTITI DE PE TIMPURILE REGELUI, VOI, comunistilor VOPSITI I-ATI FACUT PE ROMANI SA DEVINA UN NEAM DE PUTUROSI SI HOTI. ATI DESCURAJAT MUNCA CINSTITA DAR IN SCHIMB ATI INCURAJAT MINCIUNA, TURNATORIA, HOTIA, CRIMA – MISELIA SI NEMERNICIA!! JOS LA LADA DE GUNOI CU KK-TII PORTOCALII SAU comunistii VOPSITI!!
  Carati-va de aici din Romania si lasati-i pe romani sa munceasca daca vor si sa-si vada de treburile lor fara sa va mai amestecati in vietile lor ca imbecilii ca sa le dictati tembeliille voastre !!

 41. gabimihaela Says:

  @MM cel putin cei din congresul local din Illinois au avut curaj. Din nefericire multi asteptau asta cam imediat dupa alegerile din 2006. Nu zic ,sirbul a facut si chestii bune (avem cred ca de departe cel mai bun si ceal mai rapid sistem de interstate-uri), dar a facut si porcarii cu carul. Ultima cu „vinzarea” locului din senat al lui Obama ne-a facut de risul lumii. Aseara ziceau la TV local ca ar trebui sa-i se faca si o expertiza psihologica, tipul fiind extrem de violent (in limbaj) cind este nervos. Acum mai ramine ca tribunanul senatului Illinois sa-si impeach pe Blagojevich. Este nevoie de 2/3 ca sa-l dam afara. Eu sper sa se realizeze aceste 2/3 tinind cont ca toata lumea il vrea out.

 42. gabimihaela Says:

  @k tu cred ca ma confunzi cu capsunarii tai din Spania! HSL, linge mai bine calcaiele betivului ca poate te da afara

 43. Says:

  @Plano

  Parca incep sa te recunosc, mai ales atunci cand o bagi cu atacul la persoana, care din pacate, vad ca nu’l stapanesti.
  Daca citesti cu atentie majoritatea postarilor „onorabililor” vizitatori care’l hulesc pe Presedintele tuturor romanilor, Traian Basescu, vei constata doar atac la persoana : asimetric, chior, betiv, etc. care n’au nimic de’a face cu emitatorul de afirmatii sau idei, pentru ca un betiv, chior, etc poate fi cu mult mai inteligent decat un star de cinema. Din contra, daca ziceau ca’i prost sau ca n’are capacitate intelectuala necesara ca sa inteleaga anumite lucruri, ala nu’i atac la persoana ci atac direct la sursa imbecilitatilor exprimate.
  Daca tu iei o Aspirina pentru ca te doare capul, inlaturi doar efectul, nu si cauza….intelegi ce vreau sa’ti spun ? Eu prefer sa atac direct cauza, cu speranta ca durerea de cap va disparea pentru totdeauna…..

 44. Says:

  Da Felicia, pe timpul regelui, Romania avea cel mai ridicat nivel de trai din lume, din cauza harniciei proverbiale a romanilor. Iti dau un sfat prietenesc, nu’ti mai intrerupe tratamentul ca te face sa debitezi numai prostii…..Hahahahahahahahaha!!!

 45. Bogdan Says:

  @Roxana,

  Foarte frumos ai scris, iti spun sincer, aproape ca mi’au dat lacrimile, cititnd cele de mai sus.

 46. octavpelin Says:

  Rox,trimite-mi pe yahoo mail acest articol care este extraordinar este un rezumat al calvarului prin care au trecut si trec impreuna cu noi MARII ACTORI AI TEATRULUI ROMANESC,cu stima Tavi

 47. gabimihaela Says:

  Cind nu ai un sistem de pensii sau/si de salarizare bine pus la punct, nu te apuci sa dai ordonante de guvern fara noima.
  1. Atita vreme cit ai muncit si ai contribuit la fondul de pensii (la stat sau la privat), dreptul la pensie dupa virsta impusa de lege nu ti-l poate lua NIMENI! Sint banii tai la acel fond si nu banii statului sa face ce vor si cum vor dupa bunul lor plac.
  2. Dreptul la munca este un drept si din cite stiu este acceptat si de constitutia din Romania, asa cum este ea, buna sau rea.

  Zic unii pensionarii sa se angajeze la „privat”. Un point bun in conditiile in care in Romania privatizarea ar fi 90% si doar un sector mic mai ramine in custodia statului. Dar deh, daca ar fi asa nu ar mai trebui guvernul BOC-POC sa de o astfel de hotarire, discriminatorie de fapt.
  Am citi pe undeva de senatori si deputaticare fac exceptie de la aceasta hotarire. Pai intreb si eu acum se compara salariul de senator + pensia lui cu eventual pensia + orele lucrate la o scoala de un profesor? Pai asa se aduc bani la buget?
  Aici la noi, daca te duci in public schools o sa descoperi ca sint pline de pensionari! Si numeni nu le ingradeste cu nimic venitul; ba inca mai sint si foarte bine platiti deoarece au vechime si experienta (sint incadrati la .25 ani experienta). Foarte multi dupa ce ies la pensie (daca evident indeplinesc conditiile, si nu e simplu sa optii dreptul, sau certificatul de predare in scoli!) asta fac, isi mai iau cite 1/2 norma la cite o scoala, tin cite 1-2 cursuri pe la cite o universitate.
  De doctori sa nu mai vorbesc, ei dupa pensie continua sa consulte si iarasi spun in special in institutiile subventionate de stat.
  Ce a facut Boc nu este o masura de stinga. Pina si pe vremea lui Ceausescu, dupa pensie puteai sa predai la plata cu ora; doctorii faceau ore la dispensarele cu plata, sau acordau consulatnta in spitale, iar actorii erau pe scena pina in ultima clipa. Nici Ceausescu nu a indraznit sa faca ce face acest incompetent Boc, care se mai da si expert in drept constitutional (poate cel in interpretarea lui Basescu).

 48. adriana popa Says:

  Excelent articol…
  Nu sunt cuvinte pentru a descrie NENERNICIA …JIGODISMUL SI INCULTURA Presedintelui si Bocului sau.
  Pai nemernicul Nu are habar unde este un teatru… Nu a citit in viata lui decat Meniuri de la bodegi…si s-a inconjurat de oameni asemenea lui.
  PALEOLOGU e cel mai Nemernic….un rebut facut la 54 de ani… este un HANDICAPAT.
  BOCUL .. se mai pretinde si jurist..Un ratat…

  Nu ai vazut cum l-a mai mascarit si pe Tariceanu.. ca este un european cu papion…
  Nu un motelot imputit si beat tot timpul ca el… si NUTICA lui.
  Ce actori…indiferent de numele lor , de talentul LUi sunt instruiti si destepti fata de complexatul asta
  UDREA,ANASTASE,IACOB-RIDZI,SULFINA BARBU,MANTALE… astea valori…plus buzata Elena Basescu.. VIDEANU,BERCEANU..
  Ele trebuie sa fie super bogate.. restul sa moara de foame…

 49. Says:

  @servitoareidinChicago

  Cred ca praful ti s’a cam urcat la creier si nu mai esti capabila sa faci diferenta intre salar, juma’ de norma si pensie, privat si public, platit din banul contribuabilului.
  Nimeni nu le interzice clownilor sa se angajeze la un teatru privat sau la circ, deci unde vezi tu incalcarea dreptului la munca servitoareo ?
  Cand se va discuta pe blog despre mopuri, maturi si aspiratoare, chiar te incurajez sa intevii cu experienta ta la facut curat, pana atunci, da cu mopul si indura…

 50. Says:

  Dementa Felicia Popa isi schimba nickul mai des decat kilotii….Hahahahahahaha!!!

 51. Marius Mina Says:

  http://www.trilulilu.ro/Adicalina/45c226f73c54dd

 52. octavpelin Says:

  Unde sunt intelectualii care formeaza asa zisa societate civila,unde este G.Liiceanu,unde este Dinescu,unde este CT Popescu,unde este Hurezeanu,unde este Cata Avramescu,unde este Turcescu,dar unde si care este pozitia ministrului culturii Theodor Paleologu,cat despre Patapievici si Andrei Plesu ce sa mai vorbim?!,toti tac ca mortul in papusoi,rusine nationala aceste triste figuri ale tranzitiei,al caror scop este sa traiasca bine pe langa Zeusica de la Cotroceni,cat despre Boc,Geoana si comp.PSD care au facut pact cu diavolul acestia tac malc,deci sunt de acord cu aceasta ordonanta de urgenta a rusinii care incalca Drepturile Omului!

 53. Marius Mina Says:

  @K si Yo Buddy, v-ati luat amandoi aceeasi marca de masina de batut campii in leasing?

 54. gabimihaela Says:

  @K si cite companii private de teatru sau circ are Romania? (evident exceptind cel pe care il conduce Basescu zilnic).
  Si jumatatea de norma cu ce se plateste, nu tot cu salariu? sau in Romania se dau cartofi?
  Si ce este pe spinarea contribuabilului? Pensia? Pensia este venita din contributia lui ca fost salariat (nu ca tine lingau de profesie) nu din „cea a contribuabililor”. Leafa pentru ceea ce face acum, daca statul are nevoie si-l angajeaza, inseamna ca are cu ce plati pozitia.
  Si de ce un senator si deputat ar face exceptie de la aceasta regula? de ce sa limitezi salariile unor dar sa nu limitezi si salariile imbuibatilor care se pretind a fi facatori de lege?
  Si stergete la bot ca au inceput sa-ti curga balele de atita lins

 55. johnson Says:

  Am sa scriu asa : paleologul lui basescu e un papagal cum n-am mai vazut prin guvernele anterioare…. pacat ca trebuie sa facem automat legatura cu ilustrul sau tata conu’ Alecu Paleologu un mare intelectual si in primul rand un mare domn care nu s-ar fi umilit vreodata sa intre sluga la marinarul asta nespalat.Pitpalacule naparlit daca mai ai un miligram de onoare pe undeva scrie-ti demisia si alatura-te acestor oameni…asa a facut cineva candva cu cei care ne-am strans in Piata Universitatii de i-a ramas numele Ambasadorul Golanilor.

 56. Lorena Lupu Says:

  Superb articol. Mi-au dat lacrimile citindu-l. Bravo, Roxana!

 57. Karina Says:

  Capitolul 7, intitulat Piata Muncii, din programul de guvernare 2009-2012 al coalitiei PSD – PD-L: “Stimularea ramanerii pe piata muncii a persoanelor care au implinit varsta de pensionare, precum si atragerea in activitate a persoanelor pensionate apte de munca.”

  Hahahaha! Ce imbecili! 😆

 58. Felicia Mandrea Says:

  @ TOTI: Voi chiar nu realizati ca BANII PE CARE II COTIZATI LA FONDUL DE PENSII SUNT TOT AI VOSTRI, CELOR CARE ATI COTIZAT; SI CA ATARE, CAND INDEPLINITI VARSTA LEGALA DE PENSIE, AVETI DREPTUL LA ACESTI BANI, SUB FORMA DE PENSIE, INDIFERENT DACA ALEGETI SA MAI MUNCITI SAU NU. Asa ca guvernantii sa faca bine sa le dea pensionarilor pensiile, CARE SUNT TOT DIN BANII LOR PE CARE I-AU COTIZAT TIMP DE O VIATA DE MUNCA, SI NU SA LE PUNA ACESTOR OAMENI BATRANI, NEVOIASI, TOT FELUL DE BETE IN ROATE, SAU SA-I FACA SA SE TARASCA PRIN TRIBUNALE, SI IN TOT FELUL DE PROTESTE PENTRU CA EI SA-SI OBTINA DREPTURILE. RUSINE SA LE FIE GUVERNANTILOR DACA CATADICSESC SA-I TRATEZE PE OAMENII BATRANI IN ACEST HAL!!

 59. Ovidiu Says:

  Roxana,
  In Primul rand te felicit ARTICOL EXCELENT !!!!!!!!

  Un guvern pervers, de ce ? daca Tariceanu facea ceea ce guvernul „basescu” face imediat „piticul” boc cerea motiune de cenzura.
  Este vorba de un guvern de amatori, ticalosi, prosti, dar mai grav ca sunt fesenisti.

  Roxana nu face propaganda in ciuda tuturor fesenistilor… doar arata ce ar inseamna sa-ti bati joc de Artisti ce inseamna sa fii artist in comparatie cu cei muriti de pe vremea lui ceausescu, se poate ca cel mai mare artist este basescu?

 60. Says:

  @Celor doua spalatorese de bude din America.

  Sa presupunem ca ati cotizat 50 de lei pe luna timp de 40 de ani pentru fondul de pensii, ceea ce reprezinta 40X12X100= 48.000 de lei.
  Daca acum incasati 1000 de lei pe luna pensie, inseamna ca dupa 4 ani v’ati halit banii pe care i’ati cotizat in fondul de pensii….restul venind tot din bugetul de stat……
  Deci dupa mintea voasta foarte ingusta, statul va este dator si cu pensie si cu salariu, doar asa, ca Basescu nu e pe placul vostru.

  @All
  Inainte de a mai critica decizia guvernului, ar trebui sa mai puneti mana pe carte, iar clownii n’au decat sa se asocieze intr’o cooperativa si sa’si faca teatrul lor, unde sa castige milioame daca sunt capabili, daca nu ciocul mic.

 61. Says:

  @Ovidiu

  Nimeni nu’si bate joc de niciun artist; natura e singura care nu e de partea lor pentru ca n’au talent, sunt mai slabuti decat copii din scolile americane.

 62. Felicia Mandrea Says:

  @K: Esti o TUFA DE VENETIA; habar nu ai cum se calculeaza fondurile de pensii bai, neispravitule. Prin pretinsele tale „formule” SAU MAI BINEZIS, SOCOTELI TAMPITE FACUTE DE UN CRETINOID, ITI ETALEZI PROSTIA IN PROBLEME DE ECONOMIE/FINANTE Se vede ca habar nu ai de formulele de calcul al annuitatilor, dar nu sunt aici sa-ti dau lectii pe de gratis tocmai tie.
  Doamne Fereste sa ajunga fondurile de pensii pe mana ta. Da mai stii, neghiobii din guvernul actual sunt in stare sa ruineze totul cu neispraviti ca tine. Nu degeaba iti bati gura denigrand pe oricare din noi care va criticam neghiobiile voastre, celor din acest guvern ticsit de terechea-berechea sau neispraviti ca tine.
  Cred ca nici macar nu esti in stare sa-ti speli veceul din propria-ti casa. Daca ai fi fost aici, nu esti in stare sa-ti castigi bani nici macar pentru un pahar cu apa. DAR SE VA SCHIMBA SITUATIA SI LA VOI, UNDE TERECHEA BERECHEA DE NEISPRAVITI, SI NEMERNICI VOR AJUNGE LA LADA DE GUNOI– CHIAR DACA CU PICIOARELE INAINTE CA CEI DOI IMPUSCATI…- SI TOT ARE SA VA DUCETI AFARA DE LA PUTERE INVARTINDU-VA! NOTHING LASTS FOREVER, EVEN FOR THE CEAUSESCUS, AND DEFINITELY NOT FOR BOC-BASSECU EITHER!!

  PS: Pun pariu ca in cateva luni veti reusi contraperformanta de a scadea ratingul pe tara al Romaniei la nivelul de Cs.

 63. gabimihaela Says:

  @k deaca tu contribui cu 50 firma unde lucrezi (chiar si la stat) este OBLIGAT (cel putin intr-un stat democratic si cu substanta) sa contribuie cel putin cu 50 (de cele mai multe ori , de exemplu aici la noi contribuie cu 75). Intre timp banii respectivi nu stau sub plapuma sint investiti si reinvestiti, in fonduri mutuale, care aduc dobinda (si fondurile mutuale aduc chiar dobinda bunicica), sau chia si fara investitii se depun in banca si aduc si acolo tot dobinda. In cloncluzie suma pe care o ai (sau ar trebui sa o ai cind ai o economie functionala cu un sistem financiar corect si cu o lege a pensiei si a salarizarii adecvate si corecte) ai suficienti bani si de pensie. Nu sa huzuresti, dar sa traiesti decent (cu conventia ca sa si fi muncit nu sa lingi turul sti tu cui).
  Asa ca mucosule tu pune mina pe carte (macar sa mai faci tu niste cornete), termina clasa a 10-a si pe urma poti sa deschizi si gura (dar vezi sa nu-ti miroasa)!
  Cit priveste despre talentul actorilor citati de Roxana, tu nu ai nici un fel de competenta sa vorbesti.

 64. Felicia Mandrea Says:

  @Plano: In contrast cu tampitul de K, si cu toate ca de multe ori ne ciocnim ideologic, totusi imi place ca cel putin tu, Plano, esti destept si iti cunosti propriile interese.

 65. Neveu Says:

  @ R

  Articoluil tau este de o sensibilitate rara. Si eu sunt unul dintre cei impresionati pana la lacrimi.
  Felictari, toata stima pentru aceea care a pomenit nume atat de dragi noua.

  @ Domnule KKt®

  Zburzi pe forumul Roxanei ca un spermatozoid ejaculat in matzu gros, si care-i intr-o cautare disperata sa fecundeze pana si cel mai profund henoroid.
  Esti de o prostie crasa si de o impertinenta demna doar de flegme.
  ptiu!
  Pe deasupra confirmi ca esti psihopat fara de leac.

 66. dadatroll Says:

  Ai uitat poze la actori si actrite porno ca si aia sunt afectati. Sau ma rog, asa vorbesc ei mai afectat.

 67. cenushares Says:

  dadaroll,

  aia pe care ii admiri tu in fiecare seara?

 68. vali plesca Says:

  prea multe spirite incinse pe aici pentru o problema relativ neimportanta.

 69. gabimihaela Says:

  @ neveu: subscriu!

 70. gabimihaela Says:

  Rox am remarcat ca dupa ce ai provocat discutia ai tacut. Teoretic poate ai avut motive, dar am citit (cu multa atentie) schimbul tau de replic cu shadow i din ziarul Ziua :
  „Ura dvs. împotriva lui Basescu va
  întuneca judecata. Dreptul la munca
  se opreste în momentul cînd soliciti
  un alt drept: dreptul la pensie.
  Ex: în Franta nu ai voie sa lucrezi nici
  în privat dupa pensie. Singura derogare
  pentru pensionari era de un cîstig de
  22 ooo de franci pe an…adica sa nu
  depaseasca aproximativ 2ooo de
  euros cîstig. Si au dat acest drept
  pensionarilor doar ca sa justifice
  veniturile cumulate ale oamenilor
  politici. Sînt pensionar dar sînt si
  deputat,ministru,primar, etc. si ma
  fac platit peste tot cu banii publici.
  Gasiti ca este normal acest lucru ?
  Cum se spune în fotbal cînd un
  jucator în loc sa dea cu piciorul
  în balon…da cu crampoanele în
  piciorul adversarului ? … ”
  Ce sa inteleg de aici? ca totusi tu il vezi pe Basescu salvatorul lumii? Te rog sa ma grezi ca acest post m-a dezamagit COMPLET! daca altcineva ti-a furat numele si IP-ul (mai greu)cer scuze. Altfel incep sa inteleg de ce tolerezi cum alde k si Maria isi permit tot felul de eschibitii pe blogul tau fara nici un fel de atentionare. Azi am raspuns lui K pe limba lui si nu-mi face nici un fel de placere; sincer speram ca tu sa fi cea care sa ei atitudine. Incep sa cred ca de fapt pe tine nu te deranjeaza atitudinea lui Basecu (chiar si sub masca Boc „m-am consultat si cu presedintele”), ca ti se pare nesemnificativ cum el croseteaza constititia si ne promite una noua. Ba mai mult, incerc sa cred ca incepi sa ii acorzi ceva simpatie.
  este prima data cind SPER sa ZBIERI la mine cum ce spun este o timpenie!

 71. horativs Says:

  Guvernantii sunt cei pe care-i meritam, Roxana.

 72. Ovidiu Says:

  Cel mai tare blog din Romania este blogul meu „Nicolae Ceausescu” pune pe „google ro” nicolae ceausescu, l-am depasit pe Wikipedia, peste 2 milioane m-au vizitat.!!!!!!

  http://nicolae-ceausescu.blogs.ro/

 73. Roxana Iordache Says:

  @Tuturor. Mulţumesc mult pentru comentarii, vă rog să continuaţi, şi promit să vă răspund şi să onorez inclusiv restanţele de la postările anterioare. Deocamdată, o precizare:

  @gabimihaela. NU postez pe forumuri de la ziare. NU am avut nici un schimb de replici cu @shadow pe forumul ziarului Ziua. V-aş ruga să daţi link, pt că e un aspect pe care trebuie să-l lămuresc. Urgent!

  Şi un salut anticipat:

  @Lorena Lupu. Bun venit şi mulţumesc mult pentru mesaj, ţi-am scris şi pe blogul tău că m-am gândit şi la tine când am scris articolul, pentru că faci parte din noul val al profesioniştilor care au ca repere maeştrii şi cred în această artă. Îţi urez mult succes, şi te rog să-i transmiţi salutări blănosului tău drag de la blănoşii mei dragi şi de la mine!

  Şi o precizare:

  @Emil. Bun venit! Slavă Domnului! Dar vezi ce uşor e să-i trimitem pe lumea cealaltă, dacă sunt marginalizaţi? Mă bucur că ai observat şi îţi mulţumesc că ai semnalat aspectul cu delicateţe. Am să fac fericita rectificare şi sper că doamna Rodica Tapalagă are suficient umor negru ca să înţeleagă şi să nu se supere. Cu mult drag. Şi regret, în plus, că rectificarea nu îi poate privi pe toţi cei pierduţi…

 74. Florian Says:

  Ziua mergeam la sedinta de sindicat, iar seara imi curatam zgura adunata in suflet cu „Genroasa Fundatie”, cu „Zbor deasupra unui cuib de cuci” sau cu „Cum se numeau cei patru Beatles”.
  Ziua ma infectam cu invatamant politic, iar noaptea ma spalam cu „Teze si antiteze la Paris”, „Actualitatea romaneasca” si Metronom”.
  Ziua mergeam la actiuni de munca patriotica, iar seara – noaptea citeam „Prins”, „Plumb” si „Cel mai iubit dintre pamanteni”.
  Dar ce legatura au toate acestea cu imbecila ordonanta basesciana (nu-mi spuneti ca ar exista vreun guvern Boc)?
  Bun, in comunism actorii ne-au dat o gura de oxigen (atent masurata, totusi, de cenzura vremii), dar au facut-o pentru privilegii ulterioare? Cand „bagau soparle”, se gandeau ca isi semneaza un cec in alb pentru viitor? Extrapoland, cei care au iesit in strada, in decembrie „89, au facut-o gandindu-se la avantaje ulterioare?
  Mircea Diaconu a spus-o in modul cel mai clar cu putinta: La Nottara, teatru pe care-l pastoreste in calitate de director, actorii – pensionari sunt platiti in baza Legii dreptului de autor. Mai liberal de atat, nu se poate. Si atunci care e problema, care-i rostul acestei incordari telenovelistice din articolul Roxanei Iordache?
  Ordonanta basesciana e imbecila, dar nu pentru ca ar avea actorii de suferit. Neconstitutionalitatea ei in ansamblu si afectarea altor categorii de salariati sunt adevaratele probleme, nicidecum soarta actorilor.

 75. adriana popa Says:

  K® spune:

  vineri 9 ianuarie 2009 la 10:49:59 pm
  Dementa Felicia Popa isi schimba nickul mai des decat kilotii….Hahahahahahaha!!!

  DACA TE REFERI LA MINE …. AI O PROBLEMA…..

  SA TE LINISTESC POT SA-TI TRIMIT SCANAT BULETINUL MEU…

  NU E NIKCNAME , E CHIAR NUME DE OM… DOARE ?

 76. Says:

  @Florian spune:

  „Mircea Diaconu a spus-o in modul cel mai clar cu putinta: La Nottara, teatru pe care-l pastoreste in calitate de director, actorii – pensionari sunt platiti in baza Legii dreptului de autor. Mai liberal de atat, nu se poate.”

  Daca un „actor” recita o poezie scrisa de Eminovici, cui ii revine „dreptul de autor”, actorului ? Din cate constat, la Nottara se incalca o lege fundamentala, fara ca cineva sa ia atitudine, dovada ca in Romania se fura pana si proprietatea intelectuala.
  A nu se confunda programele „one man show”, gen Dem Radulescu, Nea Marin, etc. cu rolurile din piesele de teatru, unde dreptul de autor il incaseaza cel care a scris piesa.

  Art. 1. � (1) Dreptul de autor asupra unei opere literare, artistice sau stiintifice, precum si asupra altor opere de creatie intelectuala este recunoscut si garantat in conditiile prezentei legi. Acest drept este legat de persoana autorului si comporta atribute de ordin moral si patrimonial.
  Art. 3. � (1) Este autor persoana fizica sau persoanele fizice care au creat opera.
  (2) In cazurile expres prevazute de lege, pot beneficia de protectia acordata autorului persoanele juridice si persoanele fizice altele decat autorul.
  (3) Calitatea de subiect al dreptului de autor se poate transmite in conditiile legii.
  Art. 4. � (1) Se prezuma a fi autor, pana la proba contrara, persoana sub numele careia opera a fost adusa pentru prima data la cunostinta publica.

 77. forevergreen Says:

  Cred ca de Marin Moraru nu ai amintit, sau n-am vazut eu. Eu il iubesc foarte mult.
  I-am vazut pe actori la un moment dat intr-o excursie la manastiri in Moldova. Se pare ca cineva le organizase o excursie acolo. Erau atat de fericiti, ca niste copii se bucurau. E pacat ca sunt astfel calcati in picioare, dar de altfel acesta e modul de a fi tratati romanii in general de catre conationali, oriunde s-ar afla in lumea asta.
  E pacat. Unii au avut anul trecut salarii de 100000 de euro pe luna in medie pentru ca lucrau in distributia de energie. Ma intrebam daca au inventat ei energia. De fapt salariile lor nesimtite le-am platit noi toti, care traim cu economie si platim ca latifundiarii.

 78. Ion de la Chiuiesti Says:

  De acord, cu una mica exceptie. Florin Calinescu. Ca sa ajunga mare actor, are mult de lucru. Si pacat ca ai stricat imaginea lui Beligan cu Duda Radu, desi joaca bine in rol de „principe” fara valoare.

 79. dadatroll Says:

  Seara, dimineata, de cate ori am calculatorul nu mai pentru mine si baia libera.

 80. *** Says:

  1. legat de „sangele proaspat” care va veni in institutiile bugetare astept cu interes momentul cand oamenii tineri vor putea sa ocupe locurile lasate libere de actorii pensionari, atata timp cat al doilea lasa vacant un post de categoria I-a, iar un tanar absolvent nu va putea, conform legilor romanesti, sa ocupe decat UN POST DE ACTOR DEBUTANT sau dupa 6 luni va ajunge la categoria a V-a unde va sta 2 ani etc. etc. apoi iar doi ani etc. etc.
  cei care cred ca plecarea pensionarilor va deschide portile pentru tineri HABAR NU AU de cum sunt organizate aceste lucruri in sistemul bugetar.
  pentru ca trebuie sa spun ca lucruri similare se vor intampla si in alte domenii bugetare unde exista ierarhizari de genul categoriilor, treptelor etc.
  pe de alta parte nu are sens sa va mai spun ca salariile bugetarilor sunt foarte mici in general, iar tinerii nu se inghesuie sa se angajeze. spre exemplu actorii tineri, prefera sa faca o reclama la care muncesc sa spunem o zi, cel mult doua, si sa ia o suma echivalenta cu salariul ce li s-ar cuveni intr-un teatru pentru doua repetitii pe zi si aproximativ 4-5 spectacole pe saptamana.
  acest mod de a gandi al tinerilor (pe care personal il accept), se regaseste si invatamant si in alte domenii bugetare.

  2. in alta ordine de idei trebuie sa recunosc ca de cand sunt nu am crezut vreo clipa ca actorii pot trezi atata ura in randul contemporanilor pentru care in defintiv fac aceasta meserie.

  sarmana tara, sarman popor, daca am ajuns ca in 2008 sa gandim in acest fel despre actori (si probabil nu numai despre ei, ci si despre artistii plastici, muzicieni etc.)

  le reamintesc celor care gandesc astfel ca in istoria lumii popoarele au ramas prin ceea ce au creat oamenii de cultura. si oricat am vrea unii dintre noi sa demonstram altfel, actorii sunt parte a culturii romane.
  ps
  @roxana
  te felicit pentru curajul de a scrie acest articol.
  *observ cu parere de rau ca in prezent tre’ sa ai mult curaj sa vorbesti de bine despre actori…

 81. Radu Humor Says:

  KK tu le postezi intentionat spre a primi suturi in fund cu o placere ce denota si alte inversari de sex si intelect .
  De data aceasta , pentru ca-n ura ta ai indraznit sa-l atragi si pe marele Eminescu , te faci vinovat de port ilicit de materie cenusie si meriti a fi nu doar ignorat ,ci si blamat si desconsiderat ca o mizerie umana ce-si face veacul pe aici ( ti s-a parut ca aerele tale sulfuroase vor reusi sa strice intr-atat atmosfera incat sa ramai doar cu cei cativa camarazi cu care te ostenesti sa preamaresti nimicul ?).

  Esti dezgustator de mizerabil si des gustator de mizeriile al caror nume ti l-ai ales cu subconstientul marcat de prea multul KKat ingerat !

  As da orice sa te vad macar o singura data , pentru a-mi implini una din marile curiozitati :
  cam cum arata un asemenea gunoi uman , pe care sunt sigur ca nici cele mai perfectionate servicii de salubritate nu l-ar mai putea recicla .

 82. gabimihaela Says:

  @Roxana ma bucur din suflet ca am gresit. dar este cineva care posteaza sub acest nume si nu prima oara. Sin convinsa ca multi cred ca tu esti.
  Uite si linkul:
  http://www.ziua.ro/f.php?data=2009-01-10&zyear=2009&thread=247643&id=3947&nswitch=1&kword2=Roxana#3947

 83. Roxana Iordache Says:

  @Johnson. Ştiu şi tocmai de-aia îţi mulţumesc suplimentar. Să ştii că şi eu am retrăit acea perioada, scriind. Regret – pentru noi, copii egoişti ai lor, nu pentru ei – că mama ta şi tatăl meu nu mai sunt printre noi ca să-i înjure.

  @Marius Mina. Da.

  @PatrickDAN. Mulţumesc mult! Dar nu mai folosi pluralul, că atunci îţi zic şi eu la plural. 🙂 Ai dreptate şi cu teatrul radiofonic. Mai ales mama şi bunicii ascultau, dar mai ascultam şi eu, uneori.

  @johnson. Ştiu ce simţi, dar aşa a considerat el, e un om deosebit, care nu face nimic decât din convingere. Îţi dai seama, e celebru, a câştigă şi foarte bine din rolurile internaţionale, deci n-ar fi avut nici un interes. S-a înşelat, li se întâmplă, uneori şi celor de bună credinţă.

  @Dinu. Din păcate, iar clasa politică e oglinda boborului.

  @balbeck. Nu le face jocul, mizând pe capra vecinului! Nu-i vina lor că accidentul vascular nu-i considerat handicap. Şi oricum greşeşti – e vorba de venituri, deci nu pot cumula pensia cu nici un alt venit.

  @K. Norocul tău că nu doare.

  @Karina. Mă bucur că se trezeşte Ducu Darie. Mulţumesc mult – aş fi vrut să le public pozele tuturor, dar nu se putea. Eu îi iubesc. Ce-aş putea să fac mai mult pentru ei? Dacă are cineva o iniţiativă – ieşim în stradă, le rupem capul bocilor – vin şi eu. 🙂

  @emil. Mulţumesc şi slavă Domnului că-i aşa, ţi-am răspuns deja.

  @fanaticul. Bun venit!

  @Draghi Puterity. Mulţumesc. Ba sunt bogaţi şi artiştii în America. Mai lasă clişeele antiamericane. 🙂

  @gabimihaela. Aveţi dreptate. Şi la Constanţa aveau cultură, dar n-avea el timp de prostii de-astea.

  @Gheorghe. Câtă dreptate ai! 😦

  @octavpelin. Mulţumesc, Tavi! Dar totul se plăteşte, o vor constata.

  @buddy. Dacă tu eşti redus, ai vrea ca toată lumea să fie la nivelul tău.

  @balbeck. De unde ai luat furajul? Victor Rebegiuc a ieşit la pensie cu 8 milioane vechi şi datorită guvernării Tăriceanu are acum aproape dublu. Oricum, infim. Şi e dreptul lor, contribuţia la asigurări sociale care li se întoarce – e ilegal, anticonstituţional, criminal să le ia cineva acest drept.

  @Felicia Mandrea. N-are rost să vă enervaţi pentru @K. Este exact ce vrea.

  @balbeck. Omule, tu nu pricepi că OUG infectă le interzice cumulul pensiei cu alt câştig, indiferent că e de la stat sau din domeniul privat, din moment ce e vorba de venituri?! Şi chiar dacă ar fi aşa cum spui, tot e anticonstituţional să iei un drept al omului.

  @Plano. Cred că jubilează clasicii roşii printre diavolii păzitori. Perfect ucenic eşti – la fel şi @K, cred că voi vă certaţi din gelozie, că altfel sunteţi pe aceeaşi lungime de undă în chestiunile esenţiale. :mrgreen: Şi mai şi minţi. 🙂 Referitor la Ciorbea, fără el mâncai pământ acum, că atâta îţi rămăsese în farfurie după guvernarea Văcăroiu, cea mai hoaţă din toată istoria.

  @Felicia Mandrea. Am spus, dar nu am insistat, că pensiile sunt drepturile contribuabililor. Sunt din CAS-uri.

  @Dia. Bun venit! Ai dreptate. Dacă ai blog, trimite, te rog, un link, pt că pe nick-ul tău nu a apărut.

  @mariusmioc. Nu, Marius, nu sunt deontoloagă, nu-mi place Băsescu. Ştii ce nu-nţeleg eu? De ce nu-ţi exerciţi tu pupinbăşismul fără să le pretinzi şi altora să se degradeze la fel?

  @Antoniu. Mulţumesc mult. Aşa ar trebui.

  @Catalin Stochita. Da, sunt incapabili şi o să primească recompensa cuvenită.

  @Marius Mina. Dar pe Nobama îl exonerează. :mrgreen:

  @Presedinte al Boborului. Loaza tot loază, fie că-şi zice @K, fie altfel.

  @Bogdan. Mulţumesc mult, dar mulţumirile li se cuvin lor, minunaţilor. Nă bucur că ai revenit.

  @octavpelin. Păi, poţi să-l copiezi tu şi să-l pui pe mail, dacă vrei.

  @adriana popa. Nu sunt de acord cu ce ai zis de Toader. N-are importanţă la ce vârstă e făcut. În rest, îţi dau dreptate. E jalnic ce se întîmplă!

  @johnson. Într-adevăr, Toader ar trebui să-şi dea demisia.

  @Lorena Lupu. Ţi-am răspuns deja şi îţi mulţumesc încă o dată.

  @Karina. Ce tare eşti, ca de obicei! 🙂 Bravo!

  @Ovidiu. Mulţumesc, Ovidiu.

  @Neveu. Mulţumesc. În ciuda a tot ceea ce ai scris despre mine. N-are importanţă. Principalul e că apreciezi valoarea acelor oameni minunaţi de care toate nulităţile îşi închipuie că-şi pot bate joc. În ce-l priveşte pe @K, ignoră-l, igonoraţi-l toţi! Chiar nu merită atenţie.

  @dadatroll. Nu sunt dintre cei care cred că orice se poate lua la mişto. Nici măcar la porţile Orientului.

  @vali plesca. Evident. Ce ne trebuie artişti, medici, profesori, cercetători – asistenţi personali, dacă, Doamne fereşte, avem nevoie? Nici de poliţişti comunitari n-avem nevoie, de ce să-i deranjeze pe infractori? Important e să prospere Băsescu, împreună cu gaşca lui de grobieni. Nu?

  @horativs. Bun venit! Nu cred că-l merit pe Boc. :mrgreen:

  @ovidiu. Felicitări!

  @Florian. Te întreci pe tine. Dacă nu l-ai fi pomenit aiurea pe Mircea Diaconu, chiar nu adăugam nimic. Dar Mircea a spus că va trebui să închidă Teatrul Nottara din cauza acestei OUG imbecile. Şi că „dreptul de autor” la ei este între 50 şi 4-500 de lei pentru un rol. „Mai liberal de-atât nu se poate”. Nu? Şi oricum, nici chiar amărăciunile-astea n-ar mai avea dreptul să le adauge la pensie, dacă nu ar renunţa la ea, fiindcă OUG vorbeşte de venit.

  @adriana popa. Nu merită să-i acorzi atenţie.

  @forevergreen. Bun revenit! Mea maxima culpa! Mulţumesc mult că mi-ai atras atenţia. Şi eu îl iubesc pe Marin Moraru! Nu mi-a venit să cred când mi-am dat seama că îl omisesem – ştii cum e, ca aerul, îl respiri dar uiţi de el! Am rectificat greşeala.

  @Ion de la Chiuiesti. Bun venit! Eşti sigur că deţii adevărul absolut şi că ai dreptul să-l impui celorlalţi? Dacă tu nu l-ai urmărit pe Florin Călinescu, de ce te grăbeşti să te pronunţi? În ce-l priveşte pe Prinţul Radu, te temi cumva că îl detronează pe Băsescu sau care-i problema ta? 🙂

  @*** . Profesionistul, tot profesionist! Mulţumesc pentru precizări, poate mai pricep câte ceva şi unii troglodiţi. Felicitările vi se cuvin dv. şi lor, celor cărora le-am dedicat articolul.

 84. Roxana Iordache Says:

  @Radu Humor. Eu n-aş avea curiozitatea asta. :mrgreen:

  @gabimihaela. Voi doi aţi postat în timp ce redactam răspunsurile. Mulţumesc mult pentru link, bine că mi-aţi atras atenţia, habar n-aveam!

  UPDATE. Am verificat, este o persoană care posta şi împotriva mea, când publicam în „Ziua”. Nu deţin monopolul prenumelui. 🙂

 85. vali plesca Says:

  nu, roxana, nu la asta ma refeream, si din nou te repezi sa dai raspunsurile tale standard. masura e proasta, bineinteles, insa ceea ce voiam eu sa spun e ca nu aceste legi si discutii punctuale despre actori, sau asistenti maternali, sau politisti sunt cele care ar trebui sa fie pe prima pagina. vorbim de reduceri ale cheltuielilor nejustificate, asta conteaza, iar asta se face prin reducerea birocratiei guvernamentale, prin eliminarea bugetarilor privilegiati etc, daca ne referim la persoane, prin impunerea acelorasi norme de control al banului public ca in sectorul privat. ceea ce e rau e ca aceste discutii obnubileaza de fapt marea problema ca in romania exista zeci de mii, pe putin, de stipendiati ai statului care primesc bani mult mai multi decat trebuie pentru simplu fapt ca sunt promovati politic. iar asta trebuie sa fie principala critica.
  in fapt, si cei care au nascocit aberatia de ordonanta, si cei care se cantoneaza sa o critice la nesfarsit, nevazand nimic dincolo de ea, aplica perfect legea lui parkinson in stiintele sociale.

 86. Says:

  @Radu Humor

  De ce vrei tu sa’mi demonstrezi de atatea ori ca esti doar un simplu habarnist, nu inteleg, pentru mine o singura data este destul.
  Marele Eminovici ( nu Eminescu boule) este pentru tine mare, pentru mine este un simplu nimic, fara valoare. Tu ai fost dresat ca un Puddel, sa crezi ca e mare, fapt pentru care creierii tai sunt mai curati decat dusumelele spitalelor, pentru ca au fost spalati cu DERO..Hahahahahahahaha!!!

 87. Says:

  @vali plesca

  Ordonanta nu a fost nascocita de actualul guvern roman, ci exista ca lege in toate tarile civilizate, dar cum romanii nu sunt interesati sau n’au capacitatea sa se intereseze ce se intampla si prin curtile altora, e normal sa fie considerata aberanta.
  Roxana nu face decat sa se razbune cu armele ei specifice ( aberatii) pentru esecul celui mai incompetent guvern din ultimii 20 de ani, cel condus de fanariotul Tariceanu.

 88. Says:

  @R

  Daca durea, nu aveai blog, erai sub perfuzii cu morfina. Daca nici dupa afisarea legii dreptului de autor n’ai inteles ca e ilegal, nu liberal ce se intampla la Nottara, nu ma mira ca’i perii pe cei care te felicita……

 89. 1singur Says:

  guvernantii nostru nu sunt prosti, sunt doar ticalosi 😀

 90. Roxana Iordache Says:

  @vali plesca. Ai scris o propoziţie care înseamnă exact ce înseamnă şi ai fi vrut ca toată lumea să stea-n loc şi să se gândească la multiplele-i semnificaţii nerostite. 🙂 Se face o porcărie imensă, Boc iese ca un dobitoc de două ori şi persistă în eroare, dar după tine n-ar mai trebui criticaţi pentru eroare, n-ar trebui remediată, e, cum ai spus iniţial, prea neînsemnată, iar eu te-am contrazis, standard, ca de obicei, la fel de standard ca şi atâtea categorii de oameni, din fericire, încă vii, care suportă consecinţele imbecilităţii guvernamentale.

  @K. Un poet din exil scria aşa: „E vremea maimuţelor coborâtoare din oameni”. Te încadrezi.

  @1singur. Bun venit! Hai, că unii sunt chiar proşti, iar alţii nu sunt, totuşi, ticăloşi. 🙂

 91. Says:

  @R

  Singurele maimute sunt prietenii tai, in frunte cu tine pe acest blog; o adunatura de cazaturi umane fara niciun viitor. Am intrebat mai multi jurnalisti despre activitatea ta…….in unanimitate au spus ca esti o proasta…..nu e vina mea..

 92. Says:

  @R

  Du-te fah proasto si termina-ti studiile inainte de a mai comenta despre lucruri de care neam de neamul tau de satra n-a priceput…Bleah !!!

 93. Roxana Iordache Says:

  @K. Dumnezeu să te ierte! Am încercat să te tratez ca pe o persoană umană, dar psihopatia diabolică din tine te domină sinistru. Poate că am greşit, fiindcă Mântuitorul ne învaţă să nu aruncăm mărgăritare la porci. Şi bieţii porci n-au nici o vină, e doar o parabolă cu referire la lighioane ca tine.

 94. Neveu Says:

  @R

  uh, ce te timp ti-a luat!
  dar niociodata nu-i prea tarziu…

 95. Plano Says:

  @k
  Oooo…! Cat de nepoliticos(a) esti cu gazda! Prezinta-ti scuze ca nu as vrea sa ma lipsesti de monumentalele tele perle. Cel putin… asa putem si noi sa vedem, sa avem un etalon…. pana unde poate sa urce sustinerea irationala a unui politician mediocru ca Base.. si sa constientizam ca romanofobia si ortodoxofobia sunt inca prezente la vecinii nostri din vest.

  Las` ca si @Roxana are un fix cu chirurgul economisto-jurist… Victor Ciorbea! Asta a stiut decat sa taie.. lasand pacientul(economia) deschis pe masa de operatie. Nu a stiut sa puna nici diagnosticul si nici sa resusciteze bolnavul. Noroc ca au venit Isarescu si Adrian Nastase care au scos bolnavul din colaps.
  Chiar nu sunt evidente situatiile statistice din anii 1997 si 1998, cand economia natioanala s-a prabusit…PIB-ul a scazut cu 30-40% si inflatia se masura in procente cu trei cifre?
  Bancorex a cazut nu atat din fraude cat din prabusirea mediului de afaceri.Intreprinzatorii nu au mai avut cu ce sa-si plateasaca creditele!
  Din prostie, guvernul Ciorbea a subminat economia nationala mai abitir decat Ceausescu… cel care a fost condamnat la moarte pentru aceeasi „vina”.

 96. Radu Humor Says:

  +K ,
  Acum , ca am aflat si pe unde-ti petreci ce ti-a mai ramas din kktul asta de viata ( „creierii tai sunt mai curati decat dusumelele spitalelor, pentru ca au fost spalati….” , iar te-a tradat subconstientul !) , incep sa te inteleg , sa te compatimesc si sa-ti apreciez efortul de a-ti folosi mainile (atunci cand scapa din stransoarea camasii de forta) si pentru altceva , decat pentru pacatul onanic care te-a adus aici , biet neajutorat ce esti….
  Cat despre marele Eminescu ,ramane cum vrei tu ,alogenule ( de data asta , ura animalica , e cea care te-a tradat !) , pot sa-l accept si ca ” marele Eminovici „….

  Important e ca e MARE , mare de tot , GENIAL si de asta nu-l puteti voi nici intelege , nici accepta ,pentru ca v-a ” citit „si v-a imortalizat , ca nimeni altul in celebra DOINA…

  P.S. Salutari si lui Napoleon ,in eventualitatea ca v-ati impacat…

 97. mariusmioc Says:

  Roxana, ai uitat să mă îndemni să mă ocup de Radu Tinu.

 98. Neveu Says:

  @ radule,
  am ras pe saturare la citirea replicii tale pentru ca cele pomenite de tine mai sus e pentru el is dejavue. plano iti poate confirma. pacat ca marcus nu-i pe aici sa se bucure. poanta cu Eminescu e memorabila, kaka are niste perle nemuritoare despre MARELE poet. kk si-a manifestat si invidia precum ca el n-are „genele scrisului” precum le au altii ….

  lol

  🙂

 99. Roxana Iordache Says:

  @Neveu. Care-i problema ta? Că ai scăpat de geamănul tău? Ţi-am mai spus că semănaţi, cum el seamănă şi cu @Plano la mentalitate, nu-i vorba decât de rivalităţi personale. :mrgreen: Nu-i nimic nou, sunt lucruri pe care le-am mai spus şi le-am repetat (vezi postarea următoare, în care am reluat precizările), dar tu n-ai citit nimic, altfel n-ai fi postat asemenea mesaj. Oricum, abjecţia celui banat nu te scuză pentru nenumăratele grosolănii pe care le-ai scris, la rândul tău. Inclusiv oroarea de a profana momentul morţii unui căţel. Ar fi cazul să-ţi prezinţi scuze lui Marius Mina şi Octav Pelin, pentru mizeriile pe care le-ai scris despre ei. Oricum, pentru mine cineva care poate să se exprime referitor la animale cum ai făcut-o tu nu merită consideraţie. Îmi pare rău.

  @Plano. Sigur, suferi că n-ai siamezul lângă tine. Mizeriile pe care le-ai scris despre Ciorbea denotă o ignoranţă împietrită şi un tupeu colosal.

  @Radu Humor. Ce-ar fi să nu scoatem „Doina” din contextul istoric, ca să nu devenim ridicoli?

  @mariusmioc. Nu, Marius, ironia ta nu-i primită nici gratis. Spre deosebire de tine, eu nu te-am blamat pentru delict de opinie şi nici nu ţi-am dat indicaţii preţioase, ce să crezi şi ce să scrii. Despre securistul cu pricina, ţi-am pus doar o întrebare. Dacă ai adus vorba de el neîntrebat şi fără să răspunzi la întrebarea anterioară, probabil că face parte din tezaurul tău interior. Care te guvernează.

 100. Plano Says:

  @Roxana
  Nu e siamezul meu. Am eu opinii similare si cu ale tele! De ce n-ar avea si @K ku ale mele?
  Oricum, el este prezent pe forum sub alte nume. Doar nu crezi ca institutia care-i patroneaza mesajele antiromanesti are un singur ID. Ti-l va indica @Neveu peste cateva zile.

  Daca sunt mizerii cele ce-am scris despre diletantul in politica si aministrare, Victor Ciorbea …sunt ca asa s-au intamplat… nu ca am spus eu. Daca vrei, iti dau si linkurile cu situatiile statistice oficiale ale anilor 1997-1998, comparativ si cu anii anteriori… si cu cei care au urmat.

 101. Florian Says:

  @Roxana Iordache
  Mircea Diaconu a zis ca trage obloanele, pentru ca ordonanta se refera la venituri, nu la salarii. Dar daca Boc a zis ca-i tot un drac si daca Pogea si Sarbu or fi dat si-n scris ca-i asa cum zice Boc, inseamna ca la Nottara se mentine vechiul sistem de plata, cu drepturile de autor. Or fi bani multi, or fi putini, asta nu mai stiu, dar n-am auzit de vreo migratie de-a actorilor pensionari, de la Nottara catre alte teatre, din motive financiare.
  Ca Boc e imbecil, cand pune semnul egal intre venituri si salariu, asta-i alta poveste. Probabil insa ca ordonanta va fi declarata neconstitutionala la CC, iar toata agitatia se va dovedi pana la urma fara obiect.
  Daca insa CC va face sluj in fata lui Basescu, sa te tii circ. Pentru ca, oricat ar vrea Boc sa o dea la-ntors, in ordonanta scrie venituri si nu stiu daca pensionarii vor mai fi angajati „la stat” in vreun fel, pentru ca orice forma de plata este un venit, pe care ordonanta il interzice.
  Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca mai exista si niste prevederi in OUG 44/2008 care vor da probabil dureri de cap cumplite. OUG cu pricina reglementeaza statutul persoanelor fizice autorizate (PFA). La art. 1, alin. (2), se glasuieste cum ca ordonanta nu se aplica profesiilor liberale, care profesii liberale sunt, potrivit unor alte prevederi legale, cele de farmacisti, medici, medici stomatologi, medici veterinari, asistente medicale, profesori in invatamantul universitar si preuniversitar si alte cateva. Asadar, cei care practica asemenea meserii nu pot deveni PFA, iar daca nu esti PFA nu poti incheia conventie civila.
  Care conventie civila, numai cu o mare siluire a menirii ei poate fi incheiata chiar si in cazul asistentilor maternali de exemplu, care nu practica o meserie liberala, dar a caror activitate numai sezoniera sau ocazionala, cum glasuieste codul civil, nu este.
  Ca sa nu mai vorbim de faptul ca, potrivit art. 2 lit. a) din OUG 44/2008, coroborat cu art. 1 alin. (1), PFA trebuie musai sa desfasoare o activitate economica, in scopul obtinerii unui profit. Precum se stie, profitul este diferenta dintre venituri si cheltuieli care iti ramane in buzunar (si care e cu totul altceva decat plata unei munci prestate), iar ordonanta zice mai la vale ca PFA trebuie sa tina evidenta contabila simpla a veniturilor si cheltuielilor respective. Ce legatura este intre toate acestea si munca platita cu ora, la care se refera Boc, numai el poate sa ne spuna.
  Cat despre articolul tau, ramane cum am stabilit: telenovelistic si lacrimogen. O tampenie se combate cu argumente, nu cu vaicareli.

 102. Roxana Iordache Says:

  @Plano. Tu confunzi ID-ul cu IP-ul.

  @Florian. Somn uşor!

 103. dadatroll Says:

  Da cares aia care cred ca orice se poate lua la mistou? Gramo? Chiar asa, poze cu Gramo de ce nu ai? Ca si el e actor, pe YouTube. Joaca rolul unui personaj cretin si anost, care crede ca e amuzant. Super rolu.

 104. Roxana Iordache Says:

  @dadatroll. Gramo who?! 🙄

 105. dadatroll Says:

  Cauta si tu pe youtube si te spargi de ras. Joaca atata de realist cai putea chiar sa juri ca e un personaj cretin si anost care crede ca e amuzant. Talent nu gluma.

 106. Roxana Iordache Says:

  @dadatroll. Ba dă tu link.

 107. Florian Says:

  @Roxana Iordache. Ca intotdeauna, cand nu ai replica raspunzi in doi peri, cu „gâgisme” de genul „nu ai dreptate” sau „somn usor”.
  Somn usor!

 108. Roxana Iordache Says:

  @Florian. Bine Florian, fii fericit! Dar n-ai să mă determini să-ţi dau replica pe care o meriţi.

 109. Florian Says:

  @Roxana Iordache. Exact ce spuneam.

 110. Gabi de la braila Says:

  guvernanti sunt niste mafioti in primul rand care au adus tara si tot ce exista in jur la pragul disperari haaaa lau omorat pe nicolae de ce ca a facut ceva pentru tara din cate imi aduc aminte aveam tot ce trebuie inclusiv un viitor ……….. astia de azi guvernanti p…..i din cauza lor multi romani au murit pe drumuri pe afara prin accidente muncind pt copii,de boli pe sistem nervos, familii distruse,copii fara viitor,sanse =0 cu salariul de 5 mil (6 au venit gazele la mine …. pe un convertor nenorocit) cate victime au facut astia nu mai vede nimeni sunt multi la numar, lear trebui pedeapsa care au dato stiti voi cui sa li se aplice lor inzecita(ce sa intamplat la revolutie nu a fost nimic acum sunt mult mai multe victime PE FATA)

 111. Gabi de la braila Says:

  DOMINA PROSTIA SAU MAFIA? EU CRED AMANDOUA

  Roman eu Nu ma mandresc. Sufar pentru toti cei ce trag cinstit in zadar.

 112. Gabi de la braila Says:

  SA DEA DOMNUL DUPA MERIT LA FIECARE

 113. Greenfield blog Autumn Edition » Blog Archive » Top articole “dure” din blogosfera Says:

  […] Articolul nu apartine niciunei categorii.https://roxanaiordache.wordpress.com/2009/01/09/guvernantii-sunt-doar-prosti-sau-sunt-si-ticalosi/ […]

 114. Roxana Iordache, un carcotas care promoveaza cultura « ARTISTI ROMANI Says:

  […] Roxana Iordache, un carcotas care promoveaza cultura Filed Under: actori, atitudini, teatru by artisti romani — Lasă un comentariu Feb 23, 2010 GUVERNANŢII SUNT DOAR PROŞTI SAU SUNT ŞI TICĂLOŞI? […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: