SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE MAGISTRAT(UL CRISTI DANILEŢ)

Stimate domnule judecător,

Am să vă rog să vă rupeţi din timp şi să citiţi cele ce am a vi le transmite, pentru că ele constituie mesajul unui cetăţean către un magistrat pe care încă vrea să-l considere de bună credinţă.

Puteţi trece peste primele paragrafe, după ce le citiţi pe următoarele, cred că veţi reveni să le citiţi şi pe cele omise. Vă asigur că merită. Fiindcă e obligaţia unui magistrat de a cunoaşte opinia unui cetăţean care îşi apără dreptul la libertate şi demnitate. Vă scrie mai mult cetăţeanul, decât publicistul. Sau vă scrie un publicist civic, care a învăţat angajamentul jurnalistic de la Corneliu Coposu (nu ştiu dacă i-aţi citit presa din tinereţe).

Dumneavoastră aţi fost consilierul unei persoane care a instrumentat şi continuă cea mai abjectă şi furibundă campanie antinaţională, Monica Macovei, a cărei unică atenuantă ar putea fi un diagnostic la o expertiză psihiatrică. Sau nu şti(a)ţi că a fost procuror comunist, represiv cu sadism? Nu ştiţi nici că a politizat actul judiciar, l-a condiţionat politic din momentul în care a luat atribuţiile CSM de a desemna şefii Parchetelor şi i le-a dat ministrului Justiţiei? Nu vi se părea jenant faptul că dumneaei era ministru în timp ce părinţii dumneaei, profitori ai comunismului, câştigau în două instanţe contra proprietarilor de drept? Nu vi se pare jenant şi faptul că proprietarii de drept au câştigat, în instanţa ultimă, doar şi imediat după ce numita nu a mai fost ministru al Justiţiei? Extrem de trist că n-aţi avut tresăriri de conştiinţă – măcar profesională – când aţi putut ocupa o funcţie în aparatul acelui personaj din galeria de tip Ana Pauker. Dar o pun pe seama bunei dumneavoastră credinţe. La ea apelez în continuare. Să vă răspundeţi cu onestitate, dumneavoastră înşivă. Fiindcă personal, fac parte dintre milioanele de cetăţeni români care nu mai suportă un regim politic axat pe ură, hoţie, represiune şi cedare a suveranităţii naţionale. Regimul Băsescu, în curând, de tristă – tristă! – amintire. Credeţi că merită să vă expuneţi pentru el? Să vă alteraţi condiţia profesională?

Răspândirea de informaţii false nu trebuie să vă spun eu că e penală. Iar una, în plus, antinaţională, unde s-ar încadra? Vi se pare normal ca drepturile României, pe care Guvernul tocmai le câştigase, prin pledoarie proprie, la recentul Consiliu European, să fie aruncate în aer doar pentru că o grupare politică de tip tribal îşi alimentează agonia cu delaţiuni josnice şi mincinoase?

Guvernările Băsescu, PD-L, au politizat la firul ierbii, absolut toate structurile şi instituţiile. Iar pentru că acum se eliberează ţara de un regim de ocupaţie, ocupanţii demantelaţi acuză eliberatorii, de ocupaţie. Câtă opocrizie agresivă! Propagandă tipică serviciilor secrete sovietice. Şi ce manipulare a unor naivi! Dar asta n-ar avea mare importanţă. De maximă gravitate este, însă, denigrarea României pe plan internaţional, subminarea fără precedent a intereselor naţionale. Pentru interesele disperat-egoiste ale unei clici infractoare (sigur, mă veţi mustra că nu respect prezumţia de nevinovăţie pe care, în schimb, DNA o menajează la fel ca Froch pe Bute). Nu vi se pare că regimul Băsescu a furat fără număr? Nu credeţi că dosarele care zac la DNA şi constituie cauze penale temeinice privitoare la guvernanţii Băsescu şi clientela lor trebuie eliberate din sertare, iar altele, instrumentate? Sau credeţi că tocmai hoţii cei mai fără limite ai României de la regimurile otoman şi fanariot încoace trebuie exceptaţi de la dreapta judecată judiciară?

Dar e oare judecata dreaptă, când e vorba de cauze care implică persoane politice sau e doar un efect de imagine pentru cauza MCV? Vi se pare normal? Vi se pare normal ca oameni cu imaginea făcută pulbere să fie ţinuţi în aresturi preventive interminabile, fără ca uneori acţiunea penală să se finalizeze în instanţă? Pe mine mă îngrozeşte, domnule, aşa cum m-au îngrozit şi mascaradele judiciare, şi mai ales, condamnarea cu executare a lui Adrian Năstase, pe cauze inventate, cu 970 de martori ai acuzării, dintre care nici unul nu l-a acuzat şi cu doar 5 martori la care apărararea a avut dreptul. Vi se pare simetric? Vi se par normale motivările din hotărâri judecătoreşti care proclamă criterii antijudiciare pentru reţineri sau condamnări, cum ar fi aşteptările opiniei publice, imperativul de a se da un exemplu sau pur şi simplu, textual, necesitatea scoaterii cuiva din viaţa politică, aşa cum s-a motivat în sentinţa contra lui Adrian Năstase? Pe mine mă îngrozesc toate astea, domnule judecător, pentru că dacă justiţia nu e corectă, deci dreaptă, înseamnă că suntem nu într-un stat de drept, ci sub domnia arbitrariului. Stat de drepţi, mai degrabă, numiri de magistraţi, din păcate, şantajabili, în înalte funcţii. Iar alţii, timoraţi, intimidaţi, ameninţaţi – chiar cu moartea. Am invocat persoana fostului preşedinte al PSD şi fost premier, Adrian Năstase, ca pe o chestiune de principiu: am fost criticul lui cel mai dur ca editorialist al „României libere” într-o perioadă în care era demnitar. Dur, dar mereu argumentat. Justiţia cu atât mai mult nu are voie să fie viscerală şi partizană.

CINE a lansat tema justiţiei ca miză politică? Exact cine controlează, încă, justiţia, prin rămăşiţele unui regim agonic, represiv ca în anii 1950, care şi-a bătut joc de sistemul judiciar şi dumneavoastră trebuie să ştiţi prea bine, domnule magistrat. Aţi intrat într-un joc politic de campanie azi-dimineaţă. Vi se pare corect din partea unui magistrat?

Porniţi de la premisa falsă, cea lansată de aparatul de propagandă al regimului Băsescu, în ultima sa tentativă de a se salva: că toţi sunt la fel. Oare? Dar oamenii politici, ca şi magistraţii, nu provin tot din rândurile noastre, ale poporului? Oare toţi suntem la fel? Oare chiar şi cei care pornesc din mijlocul nostru să fie nereprezentativi pentru diferenţă? E un sofism toxic.

Sincer, chiar vi se pare că preşedintele interimar Crin Antonescu e la fel ca preşedintele suspendat Traian Băsescu? În general şi în particular, cei doi, ca oameni, vi se par la fel? E o diferenţă esenţială între ei, sunt exponenţii a două lumi: una a normalităţii reprezentative şi cealaltă, a privilegiului represiv.

L-aţi văzut aseară pe preşedintele interimar? Aţi constatat cum poate fi România respectului de sine? A respectului instituţional? A respectului cotidian, a politeţii ca mod de a fi. A garanţiei privind separaţia puterilor în stat şi a protejării tuturor cetăţenilor români conform legii fundamentale. Domnul Antonescu este primul preşedinte CARE NU PROVINE DIN SISTEM şi asta-i miza cea mare. Pentru că numai un om care provine dintr-o familie persecutată politic şi numai un om a cărui ascensiune e fundamentată exclusiv pe merit, de la firul ierbii, până la cea mai înaltă magistratură în stat, poate garanta respectarea valorilor fundamentale ale democraţiei şi statului de drept. Nu cineva mereu privilegiat, cineva ale cărui criterii de ascensiune au fost, din start, oneroase (de unde şi dependenţa de poliţia politică).

Aspir cu toată fiinţa mea la libertate, la condiţia de om liber în ţara mea eliberată de un regim de ocupaţie. Sunt milioane ca mine. Sigur, majoritatea nu deţine din oficiu legitimitatea – s-a văzut clar în timpul regimului Băsescu. Dar sau tocmai de aceea, poporul în anumite vremuri simte momentul de graţie când deţine, în mod absolut, pentru sine şi pentru o zi, puterea, care nu trebuie să fie niciodată absolută, ci distribuită, dar pentru asta e nevoie ca poporul să-şi exercite dreptul suveran la vot. Unii au făcut totul ca să limiteze dreptul poporului român de a-şi decide, liber, viitorul, condiţionându-i libera voinţă, adică modificând legea referendumului în aşa fel încât un preşedinte să nu poată fi demis decât cu dublul voturilor prin care a fost ales. Vi se pare normal? Vi se pare normală toată mascarada în raport cu OUG care restabileşte libertăţile electorale ale poporului român? Dar despre Curtea Constituţională ce ziceţi? Vi se pare normală politizarea acelei instituţii, vi se pare normal ca magistraţii să fie numiţi politic şi să voteze politic, deci conform unor criterii exterioare reperului constituţional pe care ar trebui să-l aibă exclusiv în vedere? Şi vi se pare normal ca din CCR să facă parte şi politruci care nu au fost în viaţa lor judecători, cum e însuşi preşedintele CCR şi care, mai mult, provin din rândurile factorului politic? Mie nu, domnule judecător. Mie mi se pare o anomalie şi cred că instituţia Curţii Constituţionale trebuie fie alcătuită în exclusivitate din magistraţi de la Înalta Curte, aşa cum a considerat Crin Antonescu, fie ca rolul ei – aşa cum personal cred – să fie exercitat de ÎCCJ.

Dacă dumneavoastră preferaţi să intraţi într-un joc perdant e dreptul dumneavoastră. Dar intrarea în acest joc imund încalcă flagrant datoria de magistrat, aceea de a fi obiectiv şi imparţial, indiferent de afectele lui, deci şi de simpatia politică.

Prin asemenea practici se prelungeşte oribil agonia unui regim disperat. Sistemul judiciar este folosit în acest sens. Ceea ce e inadmisibil. Este inadmisibilă folosirea în scop politic a actului judiciar, care devine doar mascaradă de bâlci sângeros.

M-a oripilat până la oroare ce se poate întâmpla în România. Rechizitorii improvizate la comandă politică, procese trucate, condamnări fără probe. Şi tot spectacolul grotesc al casei de filme de groază DNA, care calcă în picioare drepturile fundamentale ale omului şi libertăţile cetăţeneşti.

Să fie distruse în câteva minute, prin expunere mediatică, vieţile şi carierele unor oameni, doar pentru că unii se cramponează de putere pe viaţă şi pe moarte e inadmisibil, domnule magistrat şi dumneavoastră ar trebui să o ştiţi prea bine. Altădată aţi intervenit în apărarea libertăţii justiţiei, în faţa agresiunii din partea preşedintelui – pe atunci nesuspendat – Băsescu şi v-am admirat, şi v-am salutat.

Cum puteţi acum să apăraţi însuşi factorul agresiunii la adresa integrităţii dumneavoastră profesionale? Şi morale.

De ce mi s-a părut lamentabil că v-aţi implicat mediatic v-am menţionat mai sus. În plus, aţi riscat să vă prejudiciaţi imaginea şi statutul profesional, cauţionând o execuţie sumară, în piaţa publică, a prezumţiei de nevinovăţie. Transformată în contrariu, în manieră totalitară.

Dacă aş fi magistrat, m-aş simţi îngrozitor în condiţiile în care justiţia a fost coborâtă în piaţa publică şi folosită – iertaţi-mă – ca un prezervativ într-un război politic între două lumi: pur şi simplu, între civilizaţie şi barbarie.

Justiţie la televizor, oameni condamnaţi anticipat, încă anterior declanşării unei acţiuni penale, uneori, chiar anterior cercetării înseşi. Vi se pare normal să reiterăm metodele anilor 50, în care Tribunalul Poporului condamna conform demascărilor din oficiosul de partid şi de stat? Pe mine mă îngrozeşte, domnule judecător şi mă revoltă faptul că niciodată nu vă gândiţi şi la noi, subiecţii de drept, ca să zic aşa. Nu vă gândiţi la noi, poporul român. Vă raportaţi doar la propriile interese în raport cu puterea politică.

Noi, cetăţenii de rând suntem frunze-n vânt, la discreţia unui aparat care execută comenzi politice vindicative. Dacă viaţa privată a însuşi primului ministru e violată, la ce să se aştepte simplul cetăţean? Vi se pare normală poliţia politică? Vreţi să trăiţi în continuare într-un regim poliţienesc, în care înseşi drepturile elementare statuate de condiţia umană să (vă) fie călcate în picioare? Într.un stat în care omul se simte oricând pasibil de a deveni victimă a unui sistem discreţionar cum se poate trăi? Nu se mai poate nici măcar supravieţui.

Scuzaţi-mă că am abuzat de timpul dumneavoastră, dar – vreau să sper! – ştiţi cum e: dixi et salvavi.

Vă urez toate cele bune şi mult discernământ. Şi vorba dumneavoastră: să se dea drumul la dosare! La toate. Dar toate să fie corect instrumentate.

Roxana Iordache

34 răspunsuri to “SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE MAGISTRAT(UL CRISTI DANILEŢ)”

  1. cristipetre Says:

    Roxana, re-bonjour.

    Ma tem ca de unde nu e, de acolo nu se varsa, iar tu ceri unui om ce n-are. Asa sunt eu, mai temator, dar temerile mele se bazeaza pe atitudini publice ale persoanei la care faci apel, atitudini (sau lipsa a oricarei atitudini) care ma determina sa fiu sceptic cu privire la eficacitatea demersului tau, laudabil în sine …

  2. Argusdre Says:

    Eu cred ca Ponta cu pozitia sa impaciuitorista , as zice bleaga, merge in paguba…In vreme ce el bate campii cu apelul catre Parlament „sa se pune de acord cu CCR”, Justitia din Romania, manevrata abil de basescu, ii inregistreaza convorbirile de Prim Ministru..Si el tace ca mamaliga..In vreme ce Blaga cu minciunile sale a ridicat deja Europa in capul Romaniei, Ponta cere ca Justitia sa-i faca publice inregistrarile de convorboiri, ca unui brav roman…
    Asta iarna cand PDL-ul se caca in capul USL nu au facut o comisie sa mearga la Bruxelles si sa urle acolo precum lupii, pentru corectitudinea justitiei si pentru dreptate…
    Ei bine, avand in vedere si tidula jidanului de la ambasada americii adresata mai devreme lui Ponta, incep sa cred ca acesta va merge degeaba la Bruxelles, ca lucrurile sunt deja transate, ca Europa ne va regula si ca Basescu va rade iarasi cu gura pana la urechi…
    Pot sa fac ceva pe propaganda USL-ista care doarme si tot doarme….

  3. olimpiu65 Says:

    (M)UE retardatilor birocrati de la Bruxelles si slugilor din Romania
    pe cine platim noi sa-si fataie koorurile pe acolo???
    aici cetatenii romani hotarasc prin vot si/sau referendum. ma pish pe idiotii care vor sa ne dea lectii si pe cei care nu au demnitate si se plang acolo… si pe Danilet asta si toate slugile macoviste!
    nu merita nicio scrisoare doar spitze in kooor!

  4. SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE MAGISTRAT(UL CRISTI DANILEŢ) » Bloogle Says:

    […] Original Blog » 11 July 2012 – Blog « BĂSESCU ÎŞI FACE POMANĂ […]

  5. Roxana Iordache Says:

    Cristi, scrisoarea mea e către magistrat, generic.

    Olimpiu. Nu cred că a fost vreodată în istoria României un moment mai îngrozitor de la 23 august 1939 şi 30 august 1940. E nevoie de comunicare profesionistă.

    Vă rog anticipat să mă scuzaţi, deoarece s-ar putea să postez mai încolo o înjurătură în gura lui Reding, Gitenstein şi toţi nenorociţii.

  6. stejarul Says:

    Ce se intampla acum in Romania nu este o lovitura de stat. Este o contra-lovitura de stat facuta cu un grup de mercenari din Parlamentul tarii. Acesti traseisti care dupa alegerile din 2009 s-au mutat in barca PDL si l-au ajutat pe basescu sa creeze o dictatura, dupa alegerile locale din acest an s-au mutat inapoi in barca USL.
    Daca nebunia asta politica nu ar izola ROmania pe plan international si nu ar pune in pericol intrarea in Schengen ar fi doar o ciudatenie de genul “ca la noi, la nimeni!”. Dar nu! Ne face rau, arunca Romania in categoria tarilor africane unde de la pranz pana la cina la conducerea tarii se succed sapte guverne care mai de care mai dubios!
    Cine este de vina? Cel care plateste nota de plata. Adica voi, poporul. Derapajele politicienilor trebuiau sanctionate prompt. Cand acei mercenari din Parlament si-au vandut scaunul pe care voi i-ati intronat trebuia iesit in strada sa cereti guvernantilor sa bage traseismul politic in codul penal. Nici acum nu e prea tarziu (sper). Iesiti in strada si cereti-le sa nu mai faca un talcioc din Parlament! Opriti voi tupeul si nerusinarea politica pentru ca va arde la buzunar!
    Sub blanda voastra indiferenta Romania aluneca afara din Europa.

  7. Roxana Iordache Says:

    Mă uit la Livia Săplăcan (am fost colege la „România liberă”) şi nu-mi vine să cred până unde poate duce foamea. Poţi să rabzi, dar să-ţi păstrezi demnitatea. Restul e prostituţie.

  8. Roxana Iordache Says:

    Mă refer la purtătoarea de vorbe a DNA.

  9. Donkeypapuas Says:

    Ceea ce se întâmplă acum cu unii dintre reprezentanţii de seamă ai PeDe-L (nu o să spun „cu toţi membri PeDe-Le) arată cât se poate de grăitor că acest „partid” constituie o pârghie prin care puteri neocoloniale împlinesc distrugerea României. Germania la braţ cu Rusia, SUA în cârdăşie cu israel. Ceea ce se întîmplă de 6 luni încoace nu e doar o luptă cu Băsescu ci e o redeşteptare naţională. E un ceas de cumpănă acum.

  10. O leapşă de la Roxana « Mihai Hristea Says:

    […] iar foarte fain, Rox! Share […]

  11. Dawson Says:

    Foarte fain, Rox!
    Ti-am preluat si eu articolul integral – sper sa nu fie cu suparare. 😉

    O leapşă de la Roxana

  12. Abdulah Catli Says:

    Felicitari! E randul meu sa-ti spun ca te iubesc! Daca nu puneai paranteza din titlu era perfect, nu poti sa te cobori intr-atat sa te adresezi unui nimeni pe strada 🙂

  13. barbarul Says:

    Oare ce i-a bagat in priza pe ovreiasi incat sunt atat de agresivi ?
    Rosia Montana e atat de irezistibila incat le-a sucit mintile !
    VA LUATI O MARE LEAPSA ZBURDALNICILOR !

  14. O zăpușeală cât s-o tai cu gheață | Teologie pentru azi Says:

    […] „personal, fac parte dintre milioanele de cetăţeni români care nu mai suportă un regim politic axat pe ură, hoţie, represiune şi cedare a suveranităţii naţionale”. […]

  15. Ghita Bizonu' Says:

    DA? Adica (ne)Dreptate si (ne)Adevar? ia de aici :

    http://www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/niste-maruntis-pentru-mama-europarlamentarei-mama-fostei-ministrese-a-justitiei-monica-macovei-cere-in-instanta-de-la-ministerul-finantelor-despagubiri-de-7-miliarde-lei-vechi-desi-a-cumparat-apartamentul-din-intrarea-ioanid-acum-16-ani-de-la-icral-cu-doa

    si

    http://www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/dubla-intabulare-mama-europarlamentarei-monica-macovei-a-reusit-in-2010-o-performanta-de-invidiat-in-justitie-si-a-intabulat-casa-din-intrarea-ioanid-la-doi-ani-dupa-ce-acelasi-imobil-fusese-intabulat-de-proprietara-de-drept-document

    Acu trebe sa intelegi – sunt unii care is comunisti. De ex Antonescu Crin si procuru Ponta (dupa 1990!) . Si altii care sunt anticomunisti – HRP (cica fiu de detinut politic[?!{adica stabie la BNR = canal?!}]), Timsaneanu (altc copil de persecutat politic) , Ba’Secu care din cauza anticomunismului notoriu fu’ exilat la Amsterdam , si Macovei nascuta Gherghescu – tat’su tot ptr anticomunism fu’ facut (se zice) gnl de Secu’.

    Depinde cine trecu pe la spalatoria chimica Munteanu si Tzapu (alti doi anticomunsiti!) , masina de spalat Freedom House si folosi balsamu de rufe Soros (supravietuitor al Holoco$tului da ciocu mai mic despre ce practica facu pe la 14 ani cand bunic-su „rezista” – se zice – livrand fonduri evreieisti SS ului)

    Oricum pre vremile alea daca faceai o dubla intabulare o p###ai. Ca tovaraseii desi nu agreau ideea de propretate* agreau mai putin idei gen furt , mita, samd (dovada ca aia care depaseau milionu de $ erau impuscati …. Azi cate j’de mii ?!) si erau mai atenti la forme…

    *Da o tolerau … apartamentui meu e al meu din 1975 . Al meu adica is apropritar ca si ala cu hac nu ma impinge c’ametesc!

  16. florentin Says:

    Adevaratele teme de campanie :Băsescu, aflam zilele trecute dintr-o dezbatere televizată, cică a angajat 3000 de procurori într-un singur an. Procurorii sunt obsesia (şi spaima?) vieţii lui. Tot cam atunci desfiinţa vreo 3000 de şcoli şi aproape 300 de spitale. Chema procurorii şi sfătuia doctorii să plece la eschimoşi.

  17. cum sa faci pozecum fac pozecum sa faci fotografii Says:

    cum sa faci pozecum fac pozecum sa faci fotografii…

    […]SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE MAGISTRAT(UL CRISTI DANILEŢ) « Welcome to Roxania[…]…

  18. mgabim2009 Says:

    Este de-a dreptul halucinant ce se intimpla! Pina unde va merge Basescu & haita? Cite zoaie vor mai lansa pe piata pina in 29 iulie? Si ce va face Romania dupa 29 iulie?

  19. Roxana Iordache Says:

    Îmi era dor de tine, Ghiţă, ticălosule! 🙂

    Florentin – super!

    Doamna profesor, fiţi liniştită! Faceţi lobby pentru ţară şi mergeţi la vot. În rest, lăsaţi pe seama noastră. Că de-aia am rămas în ţară. Eu chiar vreau ca oasele mele să hrănească pământul patriei. 😛

  20. Releniki Says:

    Eu sper ca tot raul spre bine: ca aceasta presiune mizerabiila ambasador SUA si CE si alte institutii si mai ales persoane din ierarhia UE sa rascoleasca taratza-n romani.
    Gata! Pana aici- pe aici NU se trece.
    Si sa iasa masiv la vot, sa aratam, vorba lui Ciutacu, precum ca suntem un popor.

    (OMG, in afara de gura mare, femeia asta, Dana Grecu, are minte cat o curca! penibil.- emisiunea de azi cu legea referendmului si explicatii Sova. Pe de alta pate, si Adrian Ursu se crede f-un procuror, judecator, cum naiba sa te contrazici de-a-mpoulea pe proceduri si legi cu proefesionistii? chiar nu mai avem bun simt deloc-deloc?)

  21. Roxana Iordache Says:

    Mihai, „Abdulah” 😳 , Barbare (ne-am certat din dragoste 🙂 ).

    Şi tuturor vă zic aşa: DA. 🙂

  22. Roxana Iordache Says:

    Eleni, au meritele lor. Şova trebuie să fie agresiv cum a fost în Parlament când l-a executat pe Băsescu. 🙂

  23. Releniki Says:

    Am vrut sa spun ca omul Sova incerca sa explice baza legala pentru referendum si cei 2 antenisti isi dadeau fundul de pamant ca nu-i asa, e cum spun ei. Neprofesionist total.

  24. Ion Olteanu, protestatarul de la Drobeta Says:

    „Domnul Antonescu este primul preşedinte CARE NU PROVINE DIN SISTEM şi asta-i miza cea mare. Pentru că numai un om care provine dintr-o familie persecutată politic şi numai un om a cărui ascensiune e fundamentată exclusiv pe merit, de la firul ierbii, până la cea mai înaltă magistratură în stat, poate garanta respectarea valorilor fundamentale ale democraţiei şi statului de drept. Nu cineva mereu privilegiat, cineva ale cărui criterii de ascensiune au fost, din start, oneroase (de unde şi dependenţa de poliţia politică).”
    „Vreţi să trăiţi în continuare într-un regim poliţienesc, în care înseşi drepturile elementare statuate de condiţia umană să (vă) fie călcate în picioare?”
    „Şi vorba dumneavoastră: să se dea drumul la dosare! La toate. Dar toate să fie corect instrumentate.”

    Roxana, ma bucur ca suntem de acord in problemele esentiale.

    Si apropo, acum cateva minute, javra ordinara m-a iritat pe mine si pe Adriana atat de tare, incat o sa-i facem o vizita surpriza cat de curand ca sa-i aducem aminte ce fel de stat de drept a promovat.

  25. Roxana Iordache Says:

    Ioane, calde salutări doamnei Olteanu! 🙂

  26. Roxana Iordache Says:

    Eleni, ai dreptate, li se întâmplă şi lor.

  27. Mihai Hristea Says:

    Aoleu! Ce sa inteleg din DA? 😛

  28. Dawson Says:

    Dreq, am uitat sa dau change. 😆

  29. Radu Humor Says:

    Roxana, imposibil să nu știi zicala cu orzul și gâștele 🙄
    O țară care este distrusă cu bună știință nu mai poate fi salvată de magistrați. Cel puțin aceștia care se află astăzi în post !
    Danileț a incercat să lupte, dar a abandonat imediat ce a văzut că nu-i susținut și personal nu-i fac niciun reproș pentru că persoana lui nu mi s-a părut în stare să se ridice deasupra vremurilor !
    Trăim un moment de răscruce națională ( unde ne este Biserica ?!) și atitudinea nostră va dovedi dacă merită să dăinuim ca popor, sau părăsim locul pe care l-au cucerit cu jertfe de sânge înaintașii noștri !
    În asemenea momente de cumpănă Dumnezeu ne-a scos înainte oameni providențiali și eu mă forțez un asemenea om în persoana lui Crin Antonescu 🙄
    Dacă românii nu vor înțelege asta și-l vor sacrifica pe altarul indolenței și resemnării, frică mi-e că altă șansă nu mai putem avea !
    Un popor care se complace cu un Băsescu în fruntea lui nu merită să prindă nici măcar sfârșitul lumii :mrgreen:
    Ce mare lucru să ieșim la vot și să-i alungăm pe acești pioni ai intereselor criminale ale ocultei mondiale.
    Deocamdată avem nevoie doar de o ștampilă, măine s-ar putea să nu ne mai fie de folos decât armele de foc 🙄

  30. Roxana Iordache Says:

    Radule, imensa majoritate a magistraţilor sunt cinstiţi.

  31. Radu Humor Says:

    …mă forțez să văd un asemenea om !

  32. Radu Humor Says:

    Păcat că un om cadomnul Ioan Olteanu este ateu !
    Altfel l-aș fi sfătuit să pună de-un protest pe la cele sfinte locuri bisericești …..

  33. Nic Says:

    Roxana, imi e foarte rusine sa recunosc ca acum ceva timp (putin inainte de alegerile prezidentiale din 2009) eram un aparator al lui Basescu in discutiile cu colegii, prietenii sau familia. M-am inselat… probabil fiind si eu manipulat, ca multi alti romani. Acum dau dreptate celor care vor sa scape tara de el. Nu are rost sa reiau toate motivele pentru care cred ca acest om malefic este o pacoste pentru tara.

    TOTUSI, eu cred ca O VINA MARE pentru ca participarea la vot a fost sub 50% + 1 o are USL pentru ca nu a intreprins actiuni concrete prin care sa dovedeasca faptul ca se doreste indreptarea unor lucruri, si voi da un singur exemplu: PUTEAU (inca din primele ore ale guvernarii USL) SA READUCA IN OGRADA CSM ATRIBUTIA DE A PROPUNE PROCURORUL GENERAL SI PROCURORUL SEF DNA. Un alt exemplu: foarte recent (in aprilie, daca nu ma insel) ultimul guvern PDL, printr-o lege, a imputernicit pe ministrul justitiei si pe procurorul general (ambii numiti politic) sa initieze actiuni disciplinare impotriva magistratilor (atributie exclusiva a CSM, pana atunci).

    Oare, daca USL ar fi indreptat aceste lucruri, modificand in consecinta aceste legi, ar mai fi putut fi acuzata atat de usor ca vrea sa preia fraiele justitiei? Nu crezi ca acest demers ar fi fost un atuu pentru a convinge multi sceptici ca sunt de buna credinta (macar in ceea ce priveste justitia?

    Crede-ma, cunosc foarte multi oameni care nu-l simpatizau deloc pe Basescu, dar, totusi, s-au lasat convinsi ca USL doreste sa controleze justitia si… nu au mers la vot.

    Doream foarte mult sa se faca odata liniste in tara asta! Se pare ca va trebui sa mai astept si asta le-o reprosez celor de la USL.

    Ma mai intreb: oare de ce n-au procedat asa cum am sugerat mai sus? Oare nu cumva s-au gandit ca vor castiga oricum, iar, cand vor fi pe deplin la putere, acele legi ale lui Basescu+PDL facute pentru a mai ciupi putin din controlul justitiei le-ar putea fi si lor de folos? Ce zici?

    In ceea ce-l priveste pe domnul judecator Cristi Danilet, care ma facuse intr-o vreme sa-l cred curajos, acum cred ca, de fapt, nu mai are un interes anume sa fie curajos. Motive ar avea destule, pentru ca imaginea justitiei (in special cea a parchetului general) este execrabila (si el, domnul Danilet, stie bine ca asta se datoreaza si lui Basescu, care a lasat impresia, cu buna stiinta, ca el este si „tartorele” justitiei, dar si personajelor obediente pe care le-a pus in fruntea Parchetului General, DNA-ului si (poate chiar) Inaltei Curti. Dar… oare are vreun interes sa mai ia atitudine?

  34. O zăpușeală cât s-o tai cu gheață – Teologie pentru azi Says:

    […] „personal, fac parte dintre milioanele de cetăţeni români care nu mai suportă un regim politic axat pe ură, hoţie, represiune şi cedare a suveranităţii naţionale”. […]

Lasă un comentariu