EMIL HOSSU, REPER AL MIŞCĂRII DE ELIBERARE NAŢIONALĂ

Video de crinantonescu

Nu-mi vine să cred că o asemenea splendoare de om a plecat dintre noi.

Video 2,3,4,5 de AntenaTreiro

Subit, fulgerător, ca într-o ultimă scenă. Pe scenă. Secerat ca un copac. Poate visul oricărui actor. Dar el nu i-ar fi jucat niciodată farsa asta lui Catrinel, altă minune de om şi actriţă.

Era minunat şi mereu reconfortant să-i vezi împreună – pe scenă, pe stradă, la reuniuni – mereu un cuplu, dintre cele care par predestinate încă din visul lui Dumnezeu despre bărbat şi femeie.

Cel mai greu îi va fi ei şi nimeni nu va fi în stare să o ajute, pentru că nimeni nu te poate ajuta când se întâmplă asta. Numai Dumnezeu şi animăluţul tău.

Video de vonMelas

Nu-mi vine să cred că n-am să-i mai văd împreună, nu în lumea asta.

Video de vonMelas

Nu-mi vine să cred că n-am să-l mai văd plimbând minunea cu blană aurie, goldiţa prin Piaţa Victoriei, pe Titulescu sau pe strada Dreaptă. Uneori, cu o mantie de căţei comunitari după ei (cum era şi Bosquito, căreia imbecilii i-au atribuit uciderea unui japonez mai repede victimă a unei reglări de conturi).

Mereu radiind nobleţe şi vitalitate. Verticalitate şi bunătate. Demnitate şi blândeţe. Jovialitate, în sens olimpian.

Seninătatea ţinutei l-a costat inima. Combustia nedivulgată l-a consumat total, într-o ardere-de-tot dintr-o secundă.

Teatrele ar trebui să aibă în dotare echipaj medical de urgenţă.

Dumnezeu să-l odihnească! Şi să o întărească pe doamna Catrinel Dumitrescu!

Iar noi să fim demni de memoria lui.

De fapt, ce tristă ironie, trăim un protest care a început din solidaritate cu medicul reanimator Raed Arafat şi va contiua ca omagiu postum adus unui om solidar care n-a putut fi reanimat. Ar fi fost sublim.

„Inima uluită” n-a mai putut fi pornită. Pompiţa a obosit. Un risc asumat când protestezi în frig. A ieşit în stradă şi pentru căţei, şi pentru oameni. Pentru viaţă.

Cine şi-ar fi închipuit că la mitingul de lângă Arcul de Triumf, Emil Hossu a vorbit testamentar? Sub cer.

Mişcarea de eliberare naţională va fi asociată pentru istorie cu EMIL HOSSU şi când ne vom elibera de regimul urii, le vom cere celor pe care-i vom alege la putere să nu uite niciodată IUBIREA. De oameni, de animale, de viaţă liberă şi demnă. Deci, respectul de sine şi de semeni. Nimic nu se clădeşte cu ură. Nimic n-are durată de adevăr, împotriva oamenilor. Ci numai cu ei.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

18 răspunsuri to “EMIL HOSSU, REPER AL MIŞCĂRII DE ELIBERARE NAŢIONALĂ”

  1. EMIL HOSSU, REPER AL MIŞCĂRII DE ELIBERARE NAŢIONALĂ » Bloogle Says:

    […] Original Blog » 26 January 2012 – Blog « 3.000.000 de cautari pentru bilete de avion in 2011. Un singur site: Paravion.ro […]

  2. Radu Humor Says:

    Sper ca n-ai pretentii ca la asemenea extraordinara postare sa mai astepti comentarii 🙄
    Ai spus totul si inca intr-un fantastic mod !
    Dumnezeu sa-l ierte !
    Iar pe noi, dar in special pe tine, sa ne ocroteasca de cei rai !

  3. Ovidiu Says:

  4. Ovidiu Says:

  5. Marcus Says:

    @Dumnezeu Sa-l Odihneasca!

  6. stejarul Says:

    Dumnezeu sa-l odihneasca!

    Un om fara probleme cardiace sa cada „secerat” de cauze naturale … eu nu inghit pastila!
    Adica, acum un an are un accident care il baga in spital unde i se fac analize si nu se descopera probleme cardiace. La un an dupa… cade “secerat”!
    „Echipajul SMURD a fost solicitat la Teatrul Nottara din Bucureşti în jurul orei 18.30 Decesul a fost declarat la 19.13.” Cat a durat resuscitarea? Sub 43 de minute??? Nu le crapa obrazul de rusine?
    M-as bucura sa aud ca familia insista sa fie facuta autopsia de catre un medic de varf, daca se poate cineva din afara sferelor PSD PDL.
    My guess: Cianura. Cianura cauzeaza stop cardiac. (“Cyanide is one of the most rapidly acting poisons known and is still used for suicide and homicide”) Nu ar fi prima oara cand securistii folosesc asa ceva. Macri a fost gazat intr-o salvare la ordinul lui virgil magureanu.

  7. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

    @Stejarule,
    Sa stii ca teoriile conspiratiei pot avea ca efect aruncarea in derizoriu a unor probleme cu adevarat serioase …

  8. Revista Presei Says:

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/de-ce-a-murit-actorul-emil-hossu-si-care-au-fost-ultimele-lui-cuvinte-963375.html

    Dumnezeu sa-l Odihneasca ….

  9. Argusdre Says:

    ”stejarul spune:
    joi 26 ianuarie 2012 la 11:50:30 am
    …………………………….Cianura. Cianura cauzeaza stop cardiac. (“Cyanide is one of the most rapidly acting poisons known and is still used for suicide and homicide”) Nu ar fi prima oara cand securistii folosesc asa ceva. Macri a fost gazat intr-o salvare la ordinul lui virgil magureanu.”

    Bai nea …Copacu, de ce raspandesti dumneata , precum o tata-mahalagioaica, zvonuri false ? Asta-i atitudine de om serios ? De aia in tara asta nu se mai stie niciodata care-i realitatea, fiindca sunt prea multi raspandaci…
    1.Ai vreo dovada conscreta in privinta celor spuse ? Desigur ca nu, dar vrei sa te afli-n treaba, atot stiutor..De ce sa-l fi otravit cineva cu cianura, cata vreme ca el, luptator pentru dreptate si impotriva lui Bese sunt deja mii si mii de cetateni mai rasariti ? Apoi, vezi ce spun colegii sai, ca IN ULTIMELE ZILE S-A PLANS DE DURERE DE UMAR STANG-ceea ce-i specific infarctului. De la cianura nu te doare umarul, ca nu mai ai vreme, ea te ucide in cateve secunde.
    2.” Nu ar fi prima oara cand securistii folosesc asa ceva.” Chiar nu ti-e jena deloc , mai intreb odata ? Un barbat adevarat bai acesta, daca nu are date sigure, TACE, asta face. G-ralul Macri Emil suferise un infarct inainte de Revolutie cu cca un an jumătate, de aia se si lasase de fumat (dupa ce toata viata fumase numai Kent ca un turc si nu se simtea chiar atat de bine la varsta lui.TYrebuia sa ia anumite pastile pana la moarte.Dupa arestarea sa probabil ca stresul, tratamentul la care a fost supuis si lipsa pastilelor, l-au dus la al doilea infarct.De ce sa-l fi omorat Magureanu ba, cata vreme Macri avea deja in carca o multime de acuzatii, inclusiv arderea celor 40 de timisoreni la „Cenusa” si n-ar fi scapat nicicum nepedepsit…
    Te credeam om serios, da vad…..

  10. stejarul Says:

    @Un simpatizant poate neutentic
    NU! Nu arunc in derizoriu nimic. In general pana nu am dovezi clare sau o multitudine de argumente care fac „coincidenta” sa devina absurda, nu comentez. Daca am zis ceva asa grav, inseamna ca am ceva „under my belt”.Voi reveni asupra subiectului.

    Declaratia medicului legist: Emil Hossu era cardiac cronic. “Probabil ca nu au fost simptome, intrucat analizele si investigatii ar fi pus in evidenta suferinta grava, a declarat Dermengiu, conform Mediafax.
    “Este vorba de tromboza coronariana acuta cu obstructia completa a coronarei stangi chiar la origine, survenita pe fondul unei ateromatoze coronariene avansate si favorizata de prezenta unei anomalii coronariene congenitale la nivelul LAD (artera descendenta anterioara)”, a spus directorul Institutului National de Medicina Legala (INML).

    Comentarii:
    1. Autopsia nu include un test toxicologic deoarece rezultatul final al autopsiei nu s-ar fi stabilit asa de repede dupa nici 24 de ore de la deces.
    2. Foarte rar ateromatoza coronariana avansata e “silent”, adica fara simptome. (in general la diabetici)
    3. A fost internat acum un an cu un traumatism grav, internare la care NU POT CREDE CA NU I-AU FACUT UN EKG cel putin! La astfel de internari, cu traumatism grav, se fac o multitudine de analize si in special cel cardiace sa fie medicii pregatiti pentru eventualele complicatii care pot apare. Intr-un an de zile nu are cum ajunge de la stadiul de “inima sanatoasa” la stadiul de “suferinta grava”!
    4. Diagnosticul Anomalie coronariana congenitala – aproape ca exclude o afectiune fara simptome. Adica el suferea de la nastere de o afectiune cardiaca si a trait pana la 70 de ani FARA SIMPTOME!
    5. Nu pot sa nu remarc cum medical legist isi incepe prezentarea cazului cu afirmatia : “Probabil ca nu au fost simptome” Un medic legist FOARTE RAR SAU DE LOC foloseste cuvantul “simptom”. “Simptomul” se adreseaza persoanelor in viata. E ceea ce bolnavul simte. Medicul legist se ocupa cu cei care NU MAI AU SIMPTOME! Prin comentariul lui se baga in “oala” medicului curant… Un profesionist nu face asumptii, el prezinta CLAR ce a gasit la autopsie si cam atat! Lasa in seama altora interpretarile si asumptiile.

  11. stejarul Says:

    @Argusdre

    „IN ULTIMELE ZILE S-A PLANS DE DURERE DE UMAR STANG-” foarte greu de crezut ca acea durere in umarul stang era provocata de afectiunea grava coronariana. Argumentul e simplu: o afectiune coronariana “silent” e “silent” pana la capat. Daca nu a avut dureri in toti acesti ani, de ce ar avea cu cateva zile inainte de catastrofa? In plus, cand a cazut la teatru, nu s-a plans de durere in piept. Pur si simplu a cazut jos si a mai apucat sa-i spuna sotiei cateva cuvinte. Daca ar fi avut durere ar fi spus.
    Durerea din umar poate fi din cu totul alte cauze ( o multitudine, intindere de muschi, “reumatism”, etc)
    Despre Macri… mai cauta….

  12. stejarul Says:

    @Argusdre

    Am o rugaminte la tine. Am inteles ca esti inginer deci te pricepi la cifre. Poti tu sa calculezi RATA MORTALITATII AJUSTATA. Adica sa cauti rata mortalitatii (pe 2011 ideal. daca nu au publicat-o si aia pe 2010 e ok) ce reprezinta numarul de decese la mia de locuitori. Oficialii au luat in calcul ca suntem 22 de milioane, dar la referendum am iesit abia 18. Deci sa faci calcuelele raportate la 18 milioane de locuitori. Daca o faci, „multam” de la mine.. daca nu ai timp, o fac io intr-o zi si o putem comenta.
    Sa vedem cat iese si daca mai exista in Africa o tara cu rata asa mare…cred ca batem Germania nazista!

  13. Dante Says:

    Poate ca a fumat…Eu mi-l aduc aminte fumand…Otrava asta administrata zilnic timp de zeci de ani poate sa te secere fara preaviz la o varsta functie si de „zestrea” genetica 😦

  14. stejarul Says:

    Anomaliile coronariene congenitale in general dau simptome de „atentionare”: dureri in piept si „blackouts” la efort fizic. Sunt responsabile pentru decesele subite la atletii tineri, sub 25 de ani.
    Deci, anomaliile coronariene dau simptome early in life. Lucrurile nu prea „se potrivesc”…
    http://webcache.googleusercontent.com/search?hl=en&gbv=2&gs_sm=s&gs_upl=2598l14571l0l17527l3l3l0l1l0l0l310l466l0.1.0.1l2l0&q=cache:03qGm5sv7hUJ:http://www.c-r-y.org.uk/coronary_artery_anomalies.htm+%22+coronary+anomalies%22%2B%22symptoms%22&ct=clnk

    Anomaliile coronariene sunt prezente in 1% din populatie. Dr dermengiu se pare ca este expert in aceste anomalii:
    Din lucrarile publicate de dr. ; Dermengiu (CV pozitia 73 si 94 …etc…cate or fii)

    Sudden cardiac death due to multiple coronary anomalies; Dermengiu D, Dermengiu S.,
    Octavian B, Redchtsmedizin, Band 10, Heft 6/2000, Pag R26

    Dă clic pentru a accesa CV-DanDermengiu.pdf

    Sa fie autopsia asta un caz de “If the facts doesn’t fit the theory, change the facts!”

  15. Serban G Says:

    Actorul Emil Hossu va fi înmormântat sâmbăta

    Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului Emil Hossu este depus joi, la ora 13.30, la Biserica Mavrogheni (Izvorul Tămăduirii), din strada Monetăriei (lângă Muzeul Ţăranului Român), iar vineri, între orele 12.00 şi 18.00, va ajunge, pentru ultima oară, la Teatrul Nottara, unde toţi cei care l-au îndrăgit pe artist vor putea să vină să îşi ia adio.

    Potrivit unui comunicat transmis presei de Teatrul Nottara, slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, de la ora 14.00, la Cimitirul Bellu.

    „Milu al nostru iubea viaţa, scena, pe Catrinel şi pe colegii săi. Poate nu tocmai în această ordine. Dar pentru că iubea, cu adevărat, pe (aproape) toată lumea, era, la rându-i, foarte iubit. De oameni şi de Dumnezeu. Aşa se face că, deşi avea un dosar „nesănătos”, a ajuns actor. Tânărul actor a jucat, chiar de la început, în două teatre bucureştene – „Giuleşti” şi „Nottara”. Teatrul pe care l-a iubit necondiţionat a rămas „Nottara”. Şi, poate tocmai de aceea, Dumnezeu i-a îngăduit să iasă din scena vieţii înconjurat de mai toţi colegii, chiar în foaierul Sălii „George Constantin”, în vreme ce, în foaierul de sus, publicul aştepta să intre la spectacol. (…) Dumnezeu să-l odihnească pe dragul de Milu, de-a pururi tânăr şi ferice!”, se arată în comunicatul Teatrului Nottara.

    Emil Hossu a murit miercuri seară, în urma unui stop cardiac, în incinta Teatrului Nottara, unde se pregătea să urce pe scenă pentru a juca în spectacolul „Aniversarea”.

    Avea 70 de ani, iar miercuri seară urma să interpreteze rolul lui Halmuth von Sachs în spectacolul care trebuia să aibă loc la Sala „George Constantin” de la Teatrul Nottara.
    ………………………………………………………..

    Interesant si articolul urmator :

    http://www.cotidianul.ro/ultima-cadere-de-cortina-pentru-actorul-emil-hossu-170890/

    😦 😦 😦

  16. Argusdre Says:

    @stejarul,
    1.Nu sunt specialist in boli de inima, pot spune insa ca am avut cunostinte care au decedat de infarct plangandu-se tot de dureri in umarul stang, sau dureri in spate (in locul celei specifice din cosul pieptului.In cazul otravirilor cu cianuri (de sodiu, de potasiu sau acid cianhidric chiar, daca o persoana ssta aproape de gura decedatului poate simti mirosul specific de migdale amare.Totusi, in cazul in speta spun doar ca bunul simt ne indica a nu fi vorba despre vreo otravire.Sa-l lasam totusi pe Sherlock Holmes in pace.

    2.In privinta celui de-al doilea caz, cunosc aspectele din presa vremii (ca si acum ), dar si de la doi colegi de-ai mei de facultate, chimisti si ei , ing. Stan, care ajunsese un fel de adjunct de-al lui Macri si ing.Conea Ionel ofiter la Bucuresti.
    3.In privinta calculului Ratei mortalitatii ajustate, sincer recunosc ca nu stiu s-o calculez si nici n-am datele necesare.Sa nu intelegi cumva ca nu stiu a socoti, dar cu aspecte statistice nu m-am ocupat vreodata…Dar ca au falsificat astia datele, sunt convins.La ei totul se rezolva printr-o …dictare basista si gata.A se vede rata somajului de ex. A se vedea declaratia lui Wiliam Branza , precum ca-n exterior sunt peste 3,6 milioane de romani , cata vreme nimeni nu poate spune exact, etc.

  17. Argusdre Says:

    @stejarul,
    Si sa mai adaug ceva destul de interesant zic eu :
    Medicii specialisti cardiologi (am cativa prieteni, deoarece si eu am avut ceva probleme) sustin ca mai repede trec in lumea aialalta cei care nu si-au descoperit boala cardiaca, deoarece nu stiu de ea, nu se trateaza si…gata. Cand lucram am avut un salariat la CFS Iasi pe nume Hartrampf, care a picat din picioare si nimeni nu stia de ce.La cabinetul medicat al combinatului de asemenea nu era luat in evidente drept cardiac…Abia la necropsie s-a gasit…
    Pe când cei care si-au identificat suferinta se trateaza, se pazesc si…o târâie mai departe.

  18. A 14-a zi pentru România | Teologie pentru azi Says:

    […] Remember…Emil Hossu. / A fost depus la Biserica Mavroghin și va fi înmormântat sâmbătă, la cimitirul Bellu. […]

Lasă un comentariu