BĂSEA ŞI TONTA

Victor Viorel Ponta, premier al României, i-a pasat lui Băsescu privatizarea CFR Marfă, sub formă de aviz din partea CSAT, fără de care zice că nu se mai face. Ponta, ce-ai făcut, mă? 😯 Exact ce-a telecomandat Băsea.

Bogdan Oprea i-a răspuns din partea lui Băsescu să-şi asume privatizarea ca interimar la Transporturi, pentru că CSAT n-a avizat niciodată vreo privatizare. 😯 Minciună pe faţă, cornută, stupidă, atât de uşor demontabilă, printr-o simplă vizită pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale. Sau printr-un simplu recurs la memorie. Că nu prea demult CSAT a avut pe ordinea de zi chiar situaţia CFR Marfă. Şi nu o dată (prima dată a avizat negativ ideea de privatizare, după care a considerat-o oportună: în funcţie de oportunitatea politicianistă şi electorală internă şi internaţională, evident). Deci, purtătorul de cuvânt al lui Băsescu minte. În numele lui Băsescu.

Iar Tonta se preface că-i pasează lui Băsea privatizarea CFR Marfă, ca să aibă pretext de anulare, cum a făcut şi cu Oltchim – numai că aia era o cacealma, pe când, de data asta, cumpărătorul Gruia Stoica devine insolvabil prin faptul că procuratura coabitacă l-a inculpat, deci i-a blocat accesul la credite.

Amândoi îşi bat joc de PNL – ei vor de fapt să arate că în realitate Fenechiu a dat-o-n bară, fiindcă n-a vândut cui trebuie, adică, a preferat un om de afaceri român – erau şi nişte gitensteini care n-au corespuns la licitaţie.

Ponta cu interimatul la Transporturi a procedat ca şi cu interimatul la Justiţie, pentru moşmoande coabitace.

CFR Marfă e o companie strategică, dar cui îi pasă?

De fapt, şi Băsea şi Tonta îşi bat joc de oameni, de ţară, cu tot circul de doi bani pe care-l fac şi în care nu se pot antrena decât peluzele fanatice, care nu pricep că sunt carne de tun într-un fals război. Acreditat prin moguliadă – că televiziunile propagă imaginea unui conflict real, ca să-l eroizeze pe Ponta – demers nesfârşit de ridicol.

Între cei doi nu-i decât o hârjoană de imagine, în spatele căreia sistemul coabitac îşi face de cap.

Din partea mea, să şi-o ia Tonta pe Kovesi la pachet cu Niţu, Olaru, Şelaru, şi ceilalţi, şi să se spele cu ei pe cap. Probabil, de-aia se şi scalpează atât. S-ar putea ca până la urmă chiar să şi-o ia peste cap de la Primul Coabitac. Vorba americanului: fake it till you make it.

Oricum, multă minte are de merge să fie din nou copilot – şi în afara concursului. E ca şi cum şi-ar evidenţia Tonta.

P.S. Ion Popescu, liderul Federaţiei „Meridian”, omul lui Dan Diaconescu, anunţă grevă generală. Data trecută a rezolvat-o Fenechiu în 15 minute. De-aia nici nu era bun de ministru. Că la noi un ministru corespunde doar dacă stă la gargară, zile în şir, cu sindicate galbene. Iar bruma celor reale o ignoră.

17 răspunsuri to “BĂSEA ŞI TONTA”

  1. BĂSEA ŞI TONTA » Bloogle Says:

    […] Original Blog » […]

  2. acuvio Says:

    Theodor Paleologu către Ilie Sârbu: „Felicitări pentru ginerică! Dacă mai ai vreo fiică nemăritată, să-mi spui, că sunt holtei!”
    Între timp, nu prea mai seamănă a “colaborare punctuală” sau “coabitare în trei”, se îndreaptă spre “colaboraţionism” 🙂

  3. johnson1312 Says:

    Initial Gruia a fost favoritul cui trebuie dar mai mult ca sigur n-a sarit la cap si i-a cazut steguletul.O situatie perfecta,ideala pentru Nasu’ ca sa-si arate coltii ! Sa nu credem acum ca vanzatorul tuciuriu de fier vechi era chiar cel mai potent investitor. Ma mir(oare de ce ma mir ? ) ca Ponta nu a preconizat un joc murdar la Basescu in cele din urma,prea decursese bine privatizarea ca sa se termine asa fara niciun dat la gioale,mai ales acolo in Transporturi adica pe terenul lui Nosferatu,cel mai intunecos posibil 😯

  4. virgilvirgil Says:

    Poate totusi sare Gruia la cap si atunci … da si capul statului aviz favorabil , n’asa ?

  5. johnson1312 Says:

    Poate la asta lucreaza Ponta acum,sa-l convinga ca nu e frumos ce-a facut.Spre binele coabitarii e mai sanatos sa le dea o mica țeapa croaților si sa-l rezolve pe cel cu prioritate absoluta… 😐 Bai ce am ajuns sa scriu 🙄

  6. Roxana Iordache Says:

    😆 Asta e situaţia. 😆

  7. Gabi Mihalcea Says:

    Parerea mea este ca de data asta gresesti. Cred ca ce a facut Ponta este mai mult decit o smetie peste botul basist. Daca nu crezi cauta ce raspus Fenechiu la Romania TV miercuri seara. El nu numai ca a insistat de necesarul avizului CSAT, dar a explicat in detaliu si de ce este necesar! (si orice om de bun simt ii da dreptate lui Fenechiu).
    Deci mai moale cu „ponta rade de PNL”

  8. Roxana Iordache Says:

    Gabi, ţie ţi se pare normal circul ăsta pe seama unei companii strategice?

    În rest, n-ai decât să te închini în continuare la statuia lui Ponta.

  9. Radu Humor Says:

    Atunci când pui un individ cu faţa lui Fenechiu, dar mai ales cu antecedentele lui într-un asemenea post, poţi fi sigur că oricui, dar mai ales unei javre ca Băsescu îi va fi extrem de uşor să-l dea jos !
    Am tot sperat să vină la putere o forţă politică care (scuzaţi!) să-şi aducă aminte de Ioan Mănuţiu, cel care s-a împotrivit ( lui Băsescu ministrul transporturilor, atunci!) aducerii minerilor în capitală, dar ţi-ai găsit să mai judece cineva cinstit în ţara asta !
    Omar Haysam este joly-jokerul folosit de străini ( Clarke ăla nu-i băiat prost, dar nici american get-beget 😉 ) , spre a-i ţine pe toţi în frâu !
    Deoarece toţi sunt mânjiţi până peste cap, şi dacă vorbeşte OH se lasă cu multe OFuri şi la Cotroceni şi la Victoria :mrgreen:

    Am văzut şi eu spre final emisiunea de aseară de la A3 şi în primul rând am fost impresionat de starea vizibil timorată a lui Gâdea !
    Chiar m-am gândit că cu (iar..) asemenea tip nu poţi merge la sacrificiu !
    În schimb Bogdan rămâne acelaşi jidan ( doar ca să rimeze 😉 )al presei, alunecos şi insiduos, care le dă la întors, de la o frază la alta, dovadă că ştie cu ce este şantajat fiecare dintre interlocutori !

  10. olimpiu65 Says:

    multa prostie in capul pishadistilor!!! astia oriunde ar fi au comunismul in sange. auzi colo CSAT!!! in afara ca e doar o incercare de imagine si de-a pasa raspunderea , a implica aceasta institutie de sorginte stalinista in probleme ce tin doar de raspunderea guvernamentala tradeaza mentalitati vechi!! adevarul e ca psihopatul i-a prins din nou cu pantalonii in vine pe papagalii de uslamisti si acum ii asteapta sa faca un pas sa le-o infiga pe dinapoli!!!
    iar Fenechiu nu a fost nici pe departe un ministru bun cum clameaza cuplul comic Ponta&Antonescu! e destul sa analizezi mizerile si jongleriile facute in timpul procesului de privatizare sau alte mizerii din scandalul TAROM si lista poate continua, si poti judeca la rece activitatea acestui baronel sponsor de al lui Hypnos!!

  11. Roxana Iordache Says:

    Olimpiu, oricum, a fost cel mai bun ministru al Transporturilor de după 89. Comparativ cu ceilalţi. 🙂

  12. olimpiu65 Says:

    daca Fenechiu a fost ,,cel mai bun ministru al transporturilor” atunci sper ca nimeni sa nu se mai mire de starea infrastructurii rutiere si feroviare in special!! un pishadist ca ,,manivela” de ex ti-ar putea replica ca a facut o autostrada chiar daca in proportie doar de 85%
    oricum, noi ii depasim si pe Ionescu si Kafka la un loc cu ,,barbatii” nostri de stat!!

  13. argusdre Says:

    Sunt foarte convins ca va sosi si vremea in care veti constata ca Ponta a avut justificare sa ia o asemenea pozitie….In viata politica lucrurile sunt intotdeauna cu mult mai complicate decat par.

  14. ioprotestatarul Says:

    „De fapt, şi Băsea şi Tonta îşi bat joc de oameni, de ţară, cu tot circul de doi bani pe care-l fac şi în care nu se pot antrena decât peluzele fanatice, care nu pricep că sunt carne de tun într-un fals război. Acreditat prin moguliadă – că televiziunile propagă imaginea unui conflict real, ca să-l eroizeze pe Ponta – demers nesfârşit de ridicol.”

    ADEVARAT! DIN PACATE…
    CEI DOI COABITACI AR TREBUI SA PLECE… LA „PENSIUNE”.

  15. Gabi Mihalcea Says:

    Evident ca nu mi se pare normal! Dar nu Ponta l-a creat. O fi avind Ponta partile lui rele, dar nu si cu CFR marfa. Si repet reper este declaratia lui Fenechiu.

  16. Gabi Mihalcea Says:

    Si sint de absolut aceeasi parere, Fenechiu a fost un ministru foarte bun la transporturi; a facut tot ce trebuia si intr-un timp extrem de scurt (si nu lucruri usoare!). De aici si resuscitarea doasaului transformatorul. Ce ii reprojez eu lui Ponta, lipsa de curaj sa-l mentina la minister pina la recurs. Fenechiu si-a dat demisia, eu in locul lui Ponta i-o respingem. Ce facea basescu? Se basea in vint!

  17. Gelea Gheorghe Says:

    Eu am sa intreb pana se va simti poate cineva sa raspunda, ce fac parlamentarii lenesi, arivisti, ipocriti, nepasatori, cheltuitori, naraviti, si vesnic in concedii, vacante, libere? Astazi era nevoie de prezenta lor in Parlament si trebuia sa rezolve cateva probleme de o gravitate imensa si anume, incalcarea flagranta a dreptului presei de a informa si a se informa(trustul intact), pe 29 iulie se implineste un an de cand CCR din ,,greseala” a invalidat referendumul prin care 7,4 milioane din cei 8,5 milioane de participanti au votat pt demisia celui ce si astazi inca uzurpa functia de presedinte al Romaniei. Recensamantul populatiei si locuintelor a aratat clar ca uzurpatorul este demis, de ce mai incurca lucrurile la Cotroceni?!

Lasă un comentariu