PONTA ÎNCEARCĂ DIN NOU SĂ SCAPE DE STROE. ŞI SĂ DIRIJEZE CONTRA PNL MIŞCAREA DE PROTEST

Am avertizat, ieri, că sistemul pune la cale compromiterea PNL în ochii protestatarilor contra Chevron, era previzibilă intervenţia jandarmilor în acest sens, trimişi de la nivel local.

Ponta e, ca de obicei, Tonta şi a confirmat imediat manevra, cerându-i ministrului Stroe „explicaţii” cu privire la incidentele de ieri de la Pungeşti, între ţăranii protestatari şi sutele de jandarmi (a mai fost şi zvonul, dat ca ştire sigură, privind moartea unui om).

Jandarmii le ziceau ieri oamenilor să plece acasă fiindcă vor interveni în forţă – ziceau textual. Că aşa a fost ordinul local. Deşi ministrul Stroe a dat ordin la nivel naţional ca jandarmii să nu intervină sub nici o formă în forţă contra demonstranţilor.

A încercat Ponta în toate felurile să scape de Stroe, dar acum o face mai pervers ca oricând. De fapt, nu el, ci şefii lui din culisele sistemului. Că el nu-i în stare decât să declare de trei ori pe zi că e prim-ministru.

Trebuie neapărat lansată şi consolidată imaginea PNL ca partid represiv la adresa protestelor contra explorării gazelor de şist, de aşa natură încât să se şteargă din memoria publică şi mai ales, electorală, opoziţia liberalilor contra proiectului de distrugere a Roşiei Montane.

Ponta dă în Stroe ca să-l doară pe Antonescu. Aşa cum a făcut împotriva tuturor miniştrilor liberali schimbaţi prin „coabitarea” cu Băsescu.

Ponta mai bine i-ar cere explicaţii primarului din Pungeşti, membru al PSD, care s-a dat dispărut, când toată comunitatea îl caută.

Nu în ultimul rând, Ponta mai bine ar da explicaţii de ce a dat aprobare pentru explorare – care numai pentru spălaţi pe creier nu înseamnă implicit exploatare. Şi de ce măcar n-a revocat aprobarea prin OUG, în condiţiile fenomenului seismic continuu din zonă – şi nu numai.

În loc de asta, s-a ţinut de glumiţe, rânjea prosteşte – şi rece – în partea cu publicul a şedinţei de guvern în care lua peste picior pericolul major al cutremurelor, zicând că nici măcar n-a început exploatarea, că unii deja pun cutremurele pe seama ei. Vă daţi seama câtă prostie iresponsabilă, să tratezi în zeflemea un asemenea avertisment, din partea unei forţe pe care n-o putem controla – forţa telurică – dar am putea să n-o provocăm?! 👿

Ce le pasă, şi-au luat comisioanele şi promisiunile de „putere”! Care putere? Că peste câţiva ani – fie că sunt 10, fie că sunt 50 sau 100 – tot mor. Şi nu iau cu ei nimic în pământul sfidat. Dar lasă o moştenire de holocaust urmaşilor care, vorba Regelui Mihai, le-au lăsat cu împrumut ţara.

De fapt, Ponta e cu PSD în campanie electorală pentru europarlamentare, a anunţat-o de la începutul anului. Are tot interesul ca PNL să obţină un rezultat atât de prost încât Crin Antonescu să nu mai fie candidat la preşedinţie.

Eu zic de vreo câţiva ani că e preferabil să fie prim-ministru. :mrgreen:

Oricum, repet opinia că e imperativ ca PNL, personal, preşedintele, să se poziţioneze pentru suspendarea acordului de explorare a gazelor de şist. Dacă o făcea de ieri … azi Chevron a anunţat că suspendă explorarea.

13 răspunsuri to “PONTA ÎNCEARCĂ DIN NOU SĂ SCAPE DE STROE. ŞI SĂ DIRIJEZE CONTRA PNL MIŞCAREA DE PROTEST”

 1. olimpiu65 Says:

  azi privind o poza pe net cu acest nenorocit plagiator ma gandeam ca pe predecesorul sau(AN) l-am combatut am votat impotriva lui, mi-am dorit sa cada regimul in fruntea caruia era dar l-am respectat si ii recunosteam meritele.asta nu imi poate provoca decat repulsie, o greatza imensa…
  PNL e major si vaccinat si nu are decat sa se descurce la fel si conu Stroe
  in rest sa nu ne facem iluzii, carlanul va ingloda si mai mult Romania dupa vizita cu subiect resurse energetice pe care o va efectua la Unchiul Sam!!!

 2. Mihai Hristea Says:

  Bineinteles, asa cum pedeo-basistii incearca din rasputeri sa-si aroge merite in ceea ce priveste protestele la adresa RMGC, desi Basescu insusi e una dintre principalele marionete de PR ale GR, asa si pishadistii, cum bine i-a botezat Olimpiu, parca, incearca acum sa arunce in carca liberalilor atat avizul pe sest pt. Chevron la gazele de sist (sic!) cat si „represiunea”. Cum spuneam – si spuneai si tu mai apoi – FSN-ul se reface, tac, tac, tac… 😉

 3. PONTA ÎNCEARCĂ DIN NOU SĂ SCAPE DE STROE. ŞI SĂ DIRIJEZE CONTRA PNL MIŞCAREA DE PROTEST » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 4. olimpiu65 Says:

  Cica Tonta se cere la Gadea sa mai dea ceva indicatii ,,furnicilor”pishadiste, iar psihopatul a luat masa cu Nutzi si Boc. ce spectacol jenant pe fsnistii astia….dar unde doarme Hypnos???

 5. Matei Florin Says:

  Îmi pare rău să o spun, dar lipsa de reacţie a PNL la toate manevrele sistemului devine din ce în ce mai enervantă. Nu mai vorbesc că liberalii sunt incapabili să anticipeze mişcările maleficului, dar eficientului sistem, darămite să le dejoace. Mi-e şi frică să mă gândesc ce va ieşi în dreptul PNL când se va trage linia…

 6. Donkeypapuas Says:

  Chevron a anunţat amânarea până luna viitoare. Car începe peste 15 zile.
  În timpul ăsta sistemul coabitac a intrat în funcţiune. Peste noapte ANI a descoperit incompatibilităţile lui Roşca-Stănescu şi Cernea, doi parlamentari care se împotrivesc deschis politicilor neocolonialiste în acest domeniu, al exploatărilor.

 7. Radu Humor Says:

  Dacă liberalii, dar mai ales Crin Antonescu, ar citi sfaturile astea gratuite , pline de logică, bun simţ şi spirit anticipativ, dar mai ales dacă ar ţine cont măcar de 1/2 din ele, PNL ar fi iarăşi ce-a fost şi mai mult decât atât !
  Cât de imbecil să fii ca să ţii pe tuşă o asemenea valoare 🙄 ?!
  Sau, mă rog, cât de vândut străinilor :mrgreen: ?!

 8. olimpiu65 Says:

  e inceputul propagandei sistemului securist ajuns catzelul finantei mondiale. deja taranii din Pungesti ,,recunosc” ca au fost invatati pt ce sa protesteze, celovecii cu Gazprom-ul lor finanteaza revoltele(ca in 1907) iar cei cu functii care au opinii contra dispar intr-un fel sau altul, demisi, incompatibili, ridiculizati si decredibilizati.
  cand vezi oameni pe care i-ai simpatizart ajunsi jeguri slugarnice iti vine sa-ti iei campii si ajungi la concluzia ca era mai simplu si direct pe timpul psihopatului…ajuns azi sa i se faca propaganda de umflatul ala cica viconte si sef la Bildeberg!!!

 9. Radu Humor Says:

  Etienne Davignon (presedintele BILDERBERG) se va intalni cu Patriarhul Daniel?

  Cel putin asa reiese din articolul Liderul grupului Bilderberg: România este într-o poziție mai bună decât SUA:

  Vicontele Etienne Davignon, una dintre cele mai influente personalităţi ale lumii, are la această ora o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu, și are programate întrevederi cu guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, dar şi cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe, Preafericitul Daniel.

  Iata si parerea lui Stelian Tanase din articolul PATRIARHUL DANIEL SE VEDE CU ȘEFUL GRUPULUI BILDERBERG:

  Cea mai puternica instituție care se opune atît proiectului Gold Corporation de la Roșia Montana, cît si proiectelor Chevron de exploatare a gazelor de sist este Biserica Ortodoxa Romînă. In peisajul marcat de obediență față de mai-marii zilei cu care ne-am obișnuit, opozitia BOR față de proiecte atît de puternic susținute ( și de Traian Băsescu, și de doi prim-miniștri succesivi ) apare ca un gest singular.

  Argumentele BOR împotriva cianurilor sau a fracturării hidraulice nu sunt foarte vizibile mediatic, dar comportamentul său s-a dovedit eficient… pe teren. Manifestatiile de la Bârlad de anul trecut, ca și cele de acum de la Pungești au în frunte preoți. Și este extraordinar de important că episcopia nu a interzis preoților să se implice. Comunitatea s-a simțit astfel incurajată să își apere drepturile.

  În conditiile in care doua dintre cele mai importante proiecte dragi ambasadei americane de la București, fostul ambasador Mark Gittenstein declarîndu-se în repetate rînduri favorabil Gold Corportation, respectiv Chevron, sunt in pericol să fie oprite de proteste, e de presupus că ele au nevoie de întăriri în materie de lobby, inclusiv in direcția BOR. Iar Etienne Davignon pare un vehicul potrivit.

  Va negocia patriarhul Daniel poziția Bisericii Ortodoxe Române în privința capitalismului de lumea a treia care și-a subordonat deja capii statului? Sau mai exact, e negociabilă poziția Bisericii Ortodoxe Romane în dosarele Gold Corporation și Chevron? Spre să nu fie.

 10. olimpiu65 Says:

  jigodia de Barbu a furat-o azi in centru, i-au spart si luneta la masina. Huooo, demisia, daca nu Hypnos da-l afara pe lingaul pontist!!!

 11. Donkeypapuas Says:

  Du-te la carte, olimpiotule! La Stere şi al lui roman, „În preajma revoluţiei”. Şi mai lasă slugăreala cu damf neofanariot că se împute mediul online de duhoare.

 12. Donkeypapuas Says:

  @Radu Humor

  De altminteri – iar presa zisă „română” dar în fapt cianurată nu va spune – BOR se află în mijlocul unor conflicte nedeclarate, care pot fi numite chiar geopolitice. Atât cu Estul cât şi cu Vestul!
  Pe de-o parte este singura instituţie românească ce ţine piept ba chiar avansează în faţa colosului rus. Este vorba de chestiunea Moldovei de răsărit şi a Mărginimii.
  Pe de altă parte trebuie să ţină piept scărboşeniilor pe care ni le bagă vestul pe gât, prin oameni şi structuri care au aparţinut (şi aparţin?) ori erau foarte apropiate sistemului sovieto-bolşevic de propagandă şi de dizolvare a principiilor morale.
  Mai mult, de ceva vreme ne îngrijorează – pe noi, CREŞTINII – atrocităţile din ţările arabe împotriva fraţilor întru Hristos de acolo, crime la care Vestul este copărtaş, din păcate.

 13. Roxana Iordache Says:

  @Donkeypapuas. Mariane, te rog să-ţi ceri scuze. ACUM. V-am pus tuturor în vedere să vă purtaţi civilizat. Chiar nu accept să-mi lezezi comentatorii. Chiar pe cei mai dragi. Sau vrei să rămâi să comentezi doar tu? Oricât te-aş aprecia, nu tolerez asemenea atitudine.

  Nu-i de ajuns că l-ai îndepăratat pe @johnson, cel mai fidel comentator al meu, o persoană dragă? Te-ai gândit că poate e mult mai activ decât tine, că a făcut mai mult „teren” decât mitingurile-astea de ultimă oră, foarte la modă pe mapamond?

  Ce ţi-a venit să te iei de Olimpiu, faci poliţia opiniei sau cum? Sau poate vrei să confirmi tendinţele totalitare care se atribuie mişcării de protest? Era atât de greu să-i spui că nu eşti de acord cu el? Chiar crezi că eşti deţinătorul adevărului absolut? Chiar îţi place să ataci oamenii aiurea?

  Chiar m-am enervat. 👿

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: