CRIN ANTONESCU, SINUCIDERE ASISTATĂ? CARE AR FI ŞANSELE DE RECREDIBILIZARE ELECTORALĂ

Lucian Isar n-avea cum să ajungă ministrul Economiei, din moment ce îl atacă irefutabil pe guvernatorul Isărescu. Nici Nini Săpunaru n-a avut şanse la Transporturi, fiindcă s-a opus Marian Oprişan. Oricum, demonstraţia s-a făcut, s-au schimbat mai mulţi miniştri liberali, a căror imagine au mânjit-o ANI şi DNA. Şi de-a binelea Băsescu.

Andrei Gerea, în schimb, a făcut frumos în faţa cui trebuia, din ţară şi din afară – şi ce simpatic îmi era, şi nici nu ştiţi ce dureros mi-a fost să-l desfiinţez, atâta doar că „opera” o începuse el – e şi criminal de căţei, şi co-semnatar al iniţiativei cu închinarea la idoli: ştiţi, aia că n-ai voie să „minimalizezi holocaustul”, prin care Crin Antonescu şi-a pus cruce şanselor prezidenţiale. Probabil, chiar candidaturii, fiindcă PNL pierde enorm la europarlamentare din pricina acelei iniţiative legistative prin care Niels Şmeker l-a terminat. Avea foarte mulţi simpatizanţi în medii sigure, fidele, active electoral şi i-a pierdut fără să câştige în schimb nimic altceva decât dispreţul. Al tuturor taberelor şi al indecişilor. Că adversarul te respectă dacă eşti respectabil şi te dispreţuieşte dacă reuşeşte să te facă să abjuri, iar susţinătorul te susţine dacă nu te transformi în contrariul reprezentării lui.

Pentru un candidat prezidenţial, dimensiunea naţională este crucială, e chiar liantul între alegători atât de diferiţi în rest, chiar din perspectiva apartenenţei sau a simpatiei/viziunii politice. Crin Antonescu şi-a exterminat însăşi dimensiunea definitorie a identităţii lui politice, şi-a negat reprezentativitatea anterioară de apărător al demnităţii naţionale, s-a sinucis politic şi electoral. Crin Antonescu se definea electoral ca ultim apărător al României în calea campaniei antinaţionale prin care se vizează distrugerea ei.

Nu mai are nici şanse teoretice, dacă nu retrage proiectul de lege totalitară, violent antiliberală, prin care se legiferează obligativitatea unei opinii – respectiv, tabuizarea temei holocaustului brun. PSD oricum nu-l va susţine la preşedinţia ţării – decât, cel mult un mic fragment de electorat onest, nici PC – care votează de mai multă vreme cu Ponta, iar PNL nu-i suficient – şi nici n-ar mai fi motivat, mai ales că, repet, rezultatele la europarlamentare se anunţă proaste, dacă nu catastrofale, de aşa natură încât PSD să ia, ulterior, totul.

Cartea Roşia Montană nu-i suficientă, a pornit tardiv şi unii îl suspectează de oportunism, mai ales că şi Ponta a avut grijă să spună că Antonescu s-a pronunţat contra proiectului RMGC doar după ce au început, intens, protestele de stradă. Până atunci, vorbise în doi peri, după poziţia tranşantă de la moţiunea de cenzură care a dus la căderea guvernului MRU. Acolo e Crin Antonescu, identitatea lui a devenit amintire. Ca să (re)devină credibil pe tema resurselor, nu-i rămâne decât să se pronunţe ferm contra proiectului Chevron, pe motiv că e o nebunie să permitem chiar şi explorarea în condiţiile fenomenului seismic recurent, dacă nu continuu, din zona Galaţi-Bârlad. Plus, pe de altă parte, Vrancea. Dar dacă iarăşi aşteaptă ca mai întâi zeci de mii să protesteze contra explorării periculoase a gazelor de şist, ca şi contra cianurilor pregătite pentru holocaustul vizând Ţării Moţilor, ratează ultimul start şi chiar nu-l mai crede nimeni.

Totodată, ar putea măcar să declare că regretă masacrarea căţeilor, pe care nu a vizat-o şi nici nu a votat-o. Şi să ceară imperativ încetarea masacrului, dacă nu revocarea legii. Ar fi prea mult dacă i-am cere să solicite anchetă până la capăt în cazul Anghel, ştiţi, vedetele de televiziune care ar fi trebuit să fie părinţi îndureraţi. Şi ca tată de fetiţă, n-ar fi fost preferabil ca, după violarea şi uciderea unei fetiţe, în loc de aberaţia sinucigaşă cu holocaustul, să introducă la Senat un proiect de lege în regim de urgenţă privind modificarea Codului Penal cu închisoarea pe viaţă pentru pedofili şi violatori?

Crin Antonescu mai are ofensiva promisă contra poliţiei politicesă pice, adică, la Senat, Codurile care legiferează statutul stalinist al procurorului şi proiectul care legiferează la loc punerea sistemului judiciar sub tutela serviciilor, de tip securistic. Mai are ancheta anunţată acum vreo lună asupra activităţii – şi a însăşi utilităţii – ANI, anchetă pe care a cam lăsat-o baltă.

Ştiţi cum e să fii alegător şi să ai nu un sentiment, ci o constatare a dezolării, a lipsei de alternativă? În urmă cu un an, încă exista speranţă. Cât cuprinde! Acum, făcută scrum.

Sistemul îşi vede visul cu ochii, decredibilizarea clasei politice până la ostilizare electorală anarhică. Teren fertil pentru instaurarea oficială a unui regim totalitar.

P.S. Deja s-a pornit campania de compromitere a PNL în faţa protestatarilor contra proiectului Chevron, prin violenţele asupra demonstranţilor de la Pungeşti, nişte ţărani, nu?

24 răspunsuri to “CRIN ANTONESCU, SINUCIDERE ASISTATĂ? CARE AR FI ŞANSELE DE RECREDIBILIZARE ELECTORALĂ”

 1. CRIN ANTONESCU, SINUCIDERE ASISTATĂ? CARE AR FI ŞANSELE DE RECREDIBILIZARE ELECTORALĂ » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 2. olimpiu65 Says:

  gasca din jurul lui Crin in fruntea careia e nemernicul de Chitoiu coordonat si asta din umbra de nasu, finantist mare, Rusanu il duce de rapa pe Crin si pune carlanului la picioare PNL-ul…Gerea e doar un soldatel de al lor!! Smecker ce sa faca, ceva jidanisme americanizate cam subtire fata de cateii care-i papa din palma carlanului, nu???
  traind cu speranta care moare ultima ma gandeam ca va ramane Crin macar sa se opuna politiei politice si dictaturii cu bartul inarmat procuratura, dar nu a fost sa fie, nu are anvergura si asta am mai semnalat dar unii s-au suparat si au zbughit-o de pe blog injurandu-ma ca-l scuip, iar altora pur si simplu nu le vina sa creada
  mergem inainte, rascoalele, protestele ce anunta o iarna turbulenta si o primavara cu multe schimbari vor clatina multe convingeri si pozitionari politice. eu cred ca, carlanul plagiator a pornit triumfal pe drumul prabusirii politice!

 3. Donkeypapuas Says:

  La Pungeşti, poliţia „română” împiedică accesul celor care vor să-i ajute pe preoţii şi sătenii de acolo.

  LIVE:
  http://www.ustream.tv/channel/tv-pungesti

 4. Donkeypapuas Says:

  Şeful Institutului Geologic a fost demis pentru că s-a împotrivit hoţiei RMGC iar instituţia a dat comunicate care nu erau în ton cu ceea ce se difuza oficial privitor la evenimentele de la Galaţi
  http://www.realitatea.net/eful-institutului-geologic-a-fost-demis-din-cauza-declara-iilor-legate-de-proiectul-ro-ia-montana_1294410.html?utm_source=BreakingNews-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

 5. tibi2009 Says:

  Seful Institutului Geologic a indraznit sa declare ca hartile prin care RMGC a obtinut niste avize (harti primite de la Institutul Geologic) au fost falsificate.
  Dar Ponta se vede ca se pricepe si la geologie.
  Asa a schimbat si comisia care i-a verificat plagiatul.Asa l-a schimbat si pe Papici.
  Desigur cu sprijinul copresedintelui care se preface ca nu e nici o problema. Spune-mi cu cine te insotesti ca sa iti spun cine esti.
  Copresedintele copresedintelui escroc se numeste „o speranta” ?
  Nu mai spun de Chevron.Sau sa spun?
  Pai in motiunea de cenzura prin care a picat MRU una din idei era interzicerea gazelor de sist. Nu mai spun de promisiunea ca USL nu va legaliza eutanasierea cainilor fara stapan.
  Cum se numesc votantii USL?
  Fraieri e putin spus????

 6. Matei Florin Says:

  Sunt silit – de realitate – să-i dau dreptate lui Olimpiu65. Şi nu mă sfiesc să recunosc că sunt unul dintre cei cărora nu le venea să creadă (că, de pildă, Antonescu va deveni un executant al ordinelor de afară, de la mai-marii UE, CE, FMI, BM şi o, yes, USA)

  Dimensiune naţională? Vreau să văd românul – nu neapărat om politic – care să şi-o asume şi care să se dedice redării demnităţii naţionale a acestui popor. Dacă nu e născut încă, nu mai apuc…

 7. Matei Florin Says:

  Apropo… Dacă Antonescu nu mai are şanse la prezidenţiale, nu înţeleg de ce numitul tibi2009 (neobrăzatul ce mă face fraier) se tăvăleşte în continuare în chinuri, şi nu se bucură de pleaşcă.

  Şi, alt apropo, băi nesimţitule (care mă faci pe mine fraier): pe nemernicii pe care, indiferent ce-ar face ei, îi girezi sistematic, pupându-i în cur asiduu, nu i-aş vota niciodată. Aş vota o sută de alte USL, dar pe ai tăi, never! Ştii de ce, bă ăla care mă faci fraier? Pentru că mi-au făcut foarte mult rău în viaţă! Rău de care, pe tine (care mă faci fraier) de doare în p..ă!

 8. acuvio Says:

  Nu va fi dl Crin Antonescu cadidat, să-i fie de bine, oricum voi vota, poate fi şi o moluscă caree mimează greaţa faţă de zona TB. Şi în mod sigur nu voi fi singurul 🙂

 9. tibi2009 Says:

  „”…nu se bucură de pleaşcă.””
  Ma bucur de pleasca.

  „”Aş vota o sută de alte USL, dar pe ai tăi, never! …Pentru că mi-au făcut foarte mult rău în viaţă!””
  Poate ca ti-au facut,de fapt, bine. Si eu sunt suparat pe medici si am impresia ca imi fac rau.
  Sau poate facandu-ti rau au facut un bine societatii.
  Cine stie? Cateodata raul face bine. Alteori binele pare raul.

 10. ALM Says:

  @Matei Florin
  Apropo de ultima frază, să vă fie gura aurită! Amin!

 11. tibi2009 Says:

  @ ALM
  Frumos exemplu de cultura. Sa amesteci p..a cu Amin-ul.
  Nu mai spun de incalcarea poruncii”Sa nu doresti raul altuia”.

 12. ALM Says:

  Prietene cu vastă cultură, amin înseamnă „aşa să fie” în ebraică! Am înlocuit şi eu 10 caractere cu 4.
  Nu ştiu care poruncă ar fi cea invocată, presupun că a 11-a! Dvs, din punct de vedere politic, încălcaţi curent porunca a 7-a … :mrgreen:

 13. virgilvirgil Says:

  Crin Antonescu si-a omorit sansele cind si/a virit capul in latul suspendarii lui Basescu facute dupa ureche .
  A mai avut o sansa cind ar fi trebuit sa fie capul strazii o data cu ideea opozitiei fata de Rosia .
  Din pacate in loc sa faca ce trebuia , a trinti-o pe aia cu minimaliyarea holocaustului .
  Acuma sa se ia de git cu Chevronul ?!
  Hai sa fim seriosi ! E mult prea tirziu .
  Necazul este ca nu vom avea ce vota .
  Strada va lansa un candidat cum am spus , dar va fi tot al lor … Al Sistemului .
  Exista o singura sansa totusi . Si ea poate veni din strada .
  Dar numai daca se depaseste masa critica si Sistemul nu mai poate controla strada astfel incit aceasta sa nasca nu un avorton al Sistemului ci unul fat care chiar sa fie dedicat romanilor si Romaneiei .

 14. olimpiu65 Says:

  in viitorul apropiat vom avea un 1907 varianta 2013-2014 dublat de ,,piete ale universitatii” in marile orase. reactiile nervoase ale lingailor p(t)ontisti gen demiterea directorului de la institutul de geologie arata pierdere astapanirii de sine, urmeaza gafe dupa gafe asa cum le-a facut si Boc&sistemul securist!

 15. Roxana Iordache Says:

  @tibi2009. Tibi, gata! N-ai decât să-i lingi în cur pe Băsescu şi pe Udrea cât vrei, dar nu veni tu să ne spui ce bine ne-au făcut că ne-au ucis cei mai dragi oameni! 👿 Nesimţirea n-are margini.

 16. Roxana Iordache Says:

  Virgile, cred că perseverezi într-o idee greşită, îmi menţin şi eu părerea că ar fi fost catastrofal pentru Crin „să se pună în capul străzii”. Orice tentativă de confiscare a unei mişcări care se revendică independentă e sinucigaşă. Tot ce putea obţine Crin de la protestul anti-cianuri a obţinut, adică e singurul care a rămas neînjurat. :mrgreen: Dacă are curaj anti-Chevron, reface teren. Protestele se anunţă foarte dure, e viaţa oamenilor în joc.

  @acuvio. Ce spui tu nu contrazice ce-am spus eu. Sunt categorii electorale diferite. Tu faci parte din categoria celor care preferă să se iluzioneze şi o şi recunosc. Deci, te legeni în iluzia că următorul ales va fi altceva decât o altă expresie a sistemului. Curat moluscă! :mrgreen:

 17. Dan Ghenea Says:

  Antonescu s-ar putea trezi macar in ora 25 si sa faca singurul lucru onorabil: sa incerce sa convinga PNL sa lupte pe fata pentru monarhia constitutionala.

 18. Roxana Iordache Says:

  @Dan Ghenea. PNL e deja convins. Ce te faci cu populaţia?

 19. Donkeypapuas Says:

  @Roxana

  Revin şi mai spun că vă ÎNŞELAŢI. Marea diferenţă faţă de Piaţa Universităţii ’90 este că acum protestatarii sunt de mai multe culori politice, chiar profund ireconciliabile (pentru alte meleaguri): de la extremişti de dreapta şi de stânga, până la centrişti liberali sau socialişti; cu viziuni asupra lumii total opuse – credincioşi alături de atei. Pentru că cele două probleme majore privesc toată România.

  Problema este că ceea ce ar fi trebuit să reflecte tensiunile din societate (Parlamentul( se arată a fi doar o mascaradă compusă din indivizi şi individe cu un dispreţ enorm faţă de cei care i-au ales. Poate cu unele personaje singulare şi care şi-au păstrat demnitatea de a spune ceea ce gândesc: Roşca-Stănescu, Dinu Giurescu, Cernea – că trebuie să-i recunsc poziţiile consecvente acum. Dar restul?

  Restul… dacă vine comandă de la Partid pot declara senin că 2+2 fac 5.

  Nu ştiu ce denumire acordă psihiatrii unui asemenea soi de comportament. Autism politic? Schizofrenie politică? Cert este că după un preşedinte psihopat ne-am ales, iată!, cu un premier mitoman şi o adunătură dereglată mintal şi ea.

 20. tibi2009 Says:

  Eu cred ca in IRL sunt mai multi monarhisti decat in PNL.

 21. acuvio Says:

  @Roxana Iordache – Comentariul nu a fost pentru a vă contrazice. Da, aparţin unei categorii volatile de votanţi, nu sunt membru sau simpatizant al unui partid, niciunul nu mă reprezintă, confortul vieţii, familiei, este dat numai de munca mea, am numai votul pe care l-am folosit de câte ori mi s-a oferit prilejul, pot vota şi o moluscă, nu-mi fac iluzii, mereu rămânem cu buzele umflate imediat ce unii umplu cupele de şampanie şi se bucură de avantajele sistemului, monstrului construit 🙂

 22. Roxana Iordache Says:

  @Donkeypapuas. Păi şi eu ce-am zis?! 🙄

  @tibi2009. Tu eşi un mic roboţel prostuţ. 😀

  @acuvio. Nici eu n-am zis că a fost un comentariu care să mă contrazică, iniţiativă, de altfel, pe care o salut, numai să fie şi ceva argumente. 🙂 Am zis doar că opiniile noastre nu se contrazic, de unde rezulta că sunt complementare. Şi nici acum nu mă contrazici. :)Am zis că îţi faci iluzii, în sensul că ar exista vreo „zonă Băsescu” şi alte zone. Există sistemul. Dacă ar exista oameni, normali, verticali, determinaţi, sistemul ar fi dezmembrat de mult.

 23. Matei Florin Says:

  Roxana,

  Mă aduci la desperare cu diminutivele tale 🙂

 24. Roxana Iordache Says:

  @Matei Florin. 😆 U made my day! 😆

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: