ANATOMIA ŞI FIZIOLOGIA PROPAGADEI REGIMULUI BĂSESCU. DE CE ŞI CINE A DAT DRUMUL LA ÎNTREGISTRĂRILE CU PD-L

Foto: Octav Ganea, Mediafax

Semnalam într-o postare anterioară că aşteptam să văd când se vor face publice şi înregistrări de la întâlnirile închise ale PD-L. Şi consideram că scurgerea lor nu poate însemna decât una din două: fie că ni se serveşte un mesaj fals (intoxicare), fie că serviciile ne invită să conducem regimul Băsescu pe ultimul drum. Sau totuna? Adică, propagandă pentru fraieri. Eficientă pentru sondaje. Pentru manipularea orizontului electoral de aşteptare, în aşa fel încât să facă plauzibilă frauda în pregătire

Înregistrările s-au scurs în curtea lui Felix Mogulul. Evident că protejarea surselor presei e inviolabilă, cu excepţia traducerii în instanţă. De la Antena 3 a preluat toată lumea. Şi preia în continuare. Şi toate televiziunile halesc harneala. Şeful de la STS îşi poate râde pe sub mustaţă. Şi toată „comunitatea” serviciilor, cărora CSAT le poate fi ordonat orice, din moment ce presa e considerată atentat la securitatea naţională şi în consecinţă trebuie făcut totul pentru ca „opinia publică să fie dirijată cum trebuie” – aşa cum dădea indicaţii zilele trecute şi Hu Jintao, ca să nu prindă şi în China Revoluţia Iasomiei.

Se vede cu ochiul liber că totul merge conform planificării famigliale de la Cotroceni. De partid şi de stat. Proiect etnobotanic emanat perfect. Ochit-ţintit. Fiindcă ţinta e vulnerabilă. Ceea ce ştie foarte bine de-alde Lăzăroiu, care, o fi el deprofesionalizat prin prostituţie (în sensul că nu va mai putea reveni credibil vreodată la conducerea sau în activitatea unui institut sociologic şi nici nu va mai avea nevoie), dar îşi face meseria in vivo, adică valorifică iscusit ce-a învăţat, de exemplu, că etnopsihologia va trebui folosită pentru aplicarea unui anumit tip de guvernare gen „reeducare”. Un cercetător cu probitatea lui Rădulescu-Motru o teoretiza cu intenţii patriotice. Lăzăroiu o aplică antinaţional, în interes de clan, dar, repet, cu eficienţă profesională. Profesorul Motru viza eradicarea unor tare naţionale, de-alde Lăzăroiu le alimentează şi le speculează.

V-am mai spus că serviciul oranj e neîntrecut în propagandă. PR-ul aplică neabătut şi cu succes planul departamentului prezidenţial de analiză. Pentru că opoziţia nu se preocupă de comunicare, deci nici de contracararea propagandei regimului Băsescu. Extrem de agresivă şi aplicată în proporţie de masă după constituirea USL. Iar Ponta intră în jocul de şatră al Udrei, în loc să facă politică serioasă, de exemplu, să sancţioneze dur PSD-Ilfov pentru gogomănia cu PRM, pusă parcă special ca să descurajeze orice reorientare a UDMR. În ce-l priveşte, Crin comite eroarea să se iluzioneze că logica – logica pură şi clară sau clasică – poate demonta propaganda insidioasă a puterii, de extremă actualitate şi cu efecte subliminale de durată, generate prin acţionarea unor reflexe pavloviene.

Foto: mondonews.ro

De exemplu, reflexele fără greş, capra vecinului, bătaia de joc a românilor unii de alţii şi ura faţă de micii corupţi, dar mai mari decât tine, care incomodează mica ta corupţie şi o împiedică să crească mare, fiindcă trebuie să cotizezi la ei, în loc să furi şi să înşeli tu mai mult. În plus, repulsia oamenilor cinstiţi faţă de corupţia cotidiană. Ura faţă de poliţişti şi vameşi, asociată cu deprinderea mitei, este ceea ce speculează acum, la maximum, regimul Băsescu. De zile în şir se mediatizează non-stop descinderile şi arestările de prin vămi şi puncte de frontieră, unele după altele, ca să ocupe tot timpul presei, împreună cu „revelaţia” Bercea Mondialu (lamentabil modul în care Antena 3 face jocul regimului Băsescu, prezentând o reglare de conturi din interiorul PD-L, ca pe o victorie a „primăriei eroice” de la Slatina împotriva interlopilor, când, de fapt, primarul Darius Vâlcov e şeful lor, iar clanul Bercea – în analfabetismul lui -, după ce a cotizat auriu la Băsescu şi PD-L, a mişcat în front şi a incomodat mafia imobiliară patronată de liderul local de facto al partidului de guvernământ).

Nu-i de mirare că sondajele de opinie ulterioare vor marca un salt, dacă nu spectaculos, suficient pentru un început de fraudă morală, al PD-L, pe tema anticorupţiei şi anti-crima organizată – că PR-ul opoziţiei doarme, altfel, ar fi trebuit să dea din start dosul de palmă dezarmant, de fapt, ar fi trebuit să prevină această campanie pe care acum cu greu ar mai putea-o opri, mai ales că nici nu dă semne că ar avea intenţia, dimpotrivă, joacă reactiv în piesa scrisă de putere.

Foto: Q Magazine

Simultan cu vameşiada şi frontieriada călăreţului pe calul alb Băsescu, anticoruptul de neoprit, timpul presei e ocupat integral cu PD-L. După ce i se cânta anticipat prohodul şi toată lumea se aştepta ca alianţa PNL-PSD să ocupe scena, să se vorbească numai de USL, ce să vezi?! Se vorbeşte numai şi numai de partidul de guvernământ – şi asta ca prin farmec, nu-i aşa? Farmecele meşterului Manolea, dar mai mult(e) ale lui master Lăzăroiu, care lucrează cu materialul clientului: poporul român redus la stadiul de populaţie. În absenţa formei de organizare civică. În absenţa conştiinţei sociale. În absenţa reperelor naţionale. O populaţie expusă experimentelor puterii. PR-ul mizează la fix pe reactivitate. Manipulată anticipat. Îl mai ajută şi băieţii din servicii, în aplicarea strategiei – un pariu ce părea imposibil – de prostire a nu ştiu câta oară a grupurilor-ţintă electorale. Şi (nu) mă tem că va reuşi. Nu mă tem, adică nu-mi fac iluzii. Şi nici nu mă mai mir de indolenţa opoziţiei, după precedentul alegerilor prezidenţiale, proba că (regimul) Băsescu e capabil de orice şi dispus să facă orice, şi angajat cu ferocitate în a face absolut orice ca să se menţină şi să se perpetueze la putere. Să se permanentizeze.

Deci, toată lumea, începând cu presa şi opoziţia, face campanie electorală pentru PD-L. Y compris, Băsescu. Iar comentariile sunt din categoria băşcăliei minore pe tema apelativului folosit de Boc referitor la Băsescu: domnul Traian. În loc să se vorbească despre Codul Muncii, despre alternativa PNL-PSD, respectiv, USL, la toate. Dar ea pare că e sublimă, doar că lipseşte cu desăvârşire, fals vehiculat într-o veselie de putere, în lipsă de mediatizare. Şi mai ales, în lipsă de acţiune a opoziţiei, care să ia faţa puterii, orice ar pune la cale. Toată disputa din PD-L e o simplă harneală (ceea ce nici unii de-acolo nu ştiu, că Lăzăroiu şi pe fraierii lor mizează, nu doar pe ai opoziţiei, ai presei şi ai publicului). Totul e făcut pentru a ţine, mereu, PD-L în prim plan. Şi pe Băsescu. Să fie clar cine e jupânul.

Foto: EvZ

Despre harneala Băsescu-PD-L, nu peste mult timp. Cum anticipam, NIMENI, nici din presă, nici dintre analişti, nici din opoziţie nu a pus problema provenienţei înregistrărilor şi a cauzei scurgerii lor. Cine, cum, când, ce, de ce şi pentru ce – s-a cam uitat alfabetul presei. Şi la urma urmelor, la ce bun ancheta, la ce bun investigaţia de presă ori parlamentară, dacă avem totul de-a gata, servit de servicii? Apetisant ca un păsat cu brânză de vaci şi telemea de oi.

Prin urmare, Daniel Morar, cu raportul DNA. Care serveşte patria.

20 răspunsuri to “ANATOMIA ŞI FIZIOLOGIA PROPAGADEI REGIMULUI BĂSESCU. DE CE ŞI CINE A DAT DRUMUL LA ÎNTREGISTRĂRILE CU PD-L”

 1. Iarna. În noi | Gabriela Savitsky Says:

  […] Vă invit la meditaţie:  Gabitzu, Teo Negură, Răzvan, Theodora Marinescu, Nea Costache, Zinnaida, Gabriela Hellen, Mirela Pete, Cu Elisa, Madi şi Onu, Ioan Usca, Adela Onete, Supravieţuitor, Link-Ping, G1b2i3, Andi Bob, Mircea Suman,  George Şerban, Gheorghe Constantin, Roxana Iordache. […]

 2. ANATOMIA ŞI FIZIOLOGIA PROPAGADEI REGIMULUI BĂSESCU. DE CE ŞI CINE A DAT DRUMUL LA ÎNTREGISTRĂRILE CU PD-L » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 24 February 2011 – Blog « De ce piata imobiliara se leapada de schema «rent to buy» […]

 3. J o h n s o n Says:

  Indiferent ce iese de acolo electoratul inţelege tot ce vrea el…Sigur ca ei incearca sa arunce publicului un orizont de asteptare astfel incat sa treaca si 2011 cu bugetul adjudecat de clientela lor politica adica in traducere „an crancen pentru noi”.Pentru ca la anul bugetul sa nu mai mearga la clientela,”gata baieti luati si voi o pauza ca este an electoral” sau…domnuu Francks inchideti ochii va rugam anul asta ca este crucial si daca vine USL nu va mai platesc nicio datorie si nici o „atentie”…Asadar 2012 este anul pomenilor electorale vezi doamne ” uite cum am reusit sa scoatem Romania din criza si uite ca i-am adus pe romani la o viaţa decenta pe o crestere sanatoasa de data asta a economiei… uraaaa… uraaaa…” Exact asta vor face asa ca Opozitia sa nu se mai imbete cu cifrele de azi din sondaje,romanasul nostru uita de alaltaieri pana azi ce rele i s-au intamplat asa ca n-as miza totul pe cartea asta a caderii PD-ului…Asadar ori USL iese din hibernare si da cu ei de pamant anul asta ori o sea aiba o viaţa foarte grea in 2012…Ponta,Antonescu…care mai e viaţa voastra ? 😦 😡

 4. J o h n s o n Says:

  @ Roxana,cauta-ma si pe mine te rog pe la WP – Arest Preventiv 😉

 5. Huhu Says:

  PDL este cancerul Romaniei!

 6. Huhu Says:

  Excelent articol si plin de adevaruri, Roxana, sa-ti dea Domnul numai bine!

 7. mihai4 Says:

  Uraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! UDMR Bihor a renuntat la colaborarea cu PDL si a semnat un pact de colaborare cu USL. Nu admir in mod deosebit UDMR dar daca macar in ceasul al doisprezecelea se gandesc si ei la 21 de milioane de romani, atunci mergem catre bine.

 8. Grijile premierului Emil Boc: PD-L a deraiat de la principiile “domnului Traian” si pregatirea PDL-ului pentru alegerile din 2012 « Hai ca se poate! Says:

  […] ANATOMIA ŞI FIZIOLOGIA PROPAGADEI REGIMULUI BĂSESCU. DE CE ŞI CINE A DAT DRUMUL LA ÎNTREGISTRĂR… […]

 9. Mircea Talos Says:

  Fiind un observator fin si o fiinta”mobilata”ai surprins excelent manipularea profesionist orchestrata de d-l Lazaroiu si baietii cu ochi albastrii,inca loiali”piticului”politic,insa aparitiile celor trei magnati,in special cele televizate,sunt cel putin la fel de eficiente in recuperarea procentelor electorale ale lui Zeus si camarilei sale.
  Si eu sunt neplacut surprins de lipsa reactiei jurnalistilor autentici si a disparutei societati civile.

 10. ion adrian Says:

  ion adrian { 02.24.11 at 9:08 PM } Poate in forma asta concentrata veti fi mai corect decat A N sau Victor Ponta ?
  http://antideontologul.blogspot.com/2011/02/cronicar.html#comments
  http://pdl-bucuresti.blogspot.com/2011/02/cine-se-teme-de-operatiunea-vami-curate.html.

  Merita citite desi nu injura PDL si nici pe Basescu .
  Ce ar putea deranja? adevarul sau poate neadevarul pe care poate ca il contin.

 11. ion adrian Says:

  PS Asa a fost postata la Alina Gorghiu sau CPreda care in alta forma mai detaliata le-a banat. 🙂

 12. Dacă nu ai ce mânca, nu te îngrijora, te poţi uita la televizor… « Dispecer Blogosferă Says:

  […] Voi aveţi ce vedea la televizor: Vania, Cristi, Teo, Theo, Manu, Rares, Lilick, Roxana? […]

 13. De necrezut: Romania a absorbit doar 10% din din fondurile de la UE Says:

  […] ANATOMIA ŞI FIZIOLOGIA PROPAGADEI REGIMULUI BĂSESCU. DE CE ŞI CINE A DAT DRUMUL LA ÎNTREGISTRĂR… […]

 14. Ovidiu Says:

  EXCLUSIV – Aisha Gaddafi fiica liderului libian are cont pe facebook – VIDEO Lionel Richie a zburat deseori în Libia, cu mulţi în urmă, pentru a cânta la ziua ei de naştere.
  Supranumită „Claudia Schiffer a Africii de Nord“, Aisha Gaddafi (33 de ani)

 15. Julia Says:

  off topic: un ciine pazeste corpul neinsufletit al tovarasului sau, alt ciine care a fost ucis pe autostrada, punindu-si viata in pericol, pina cind un om bun opreste si ridica ciinele mort din drum. De abia atunci tovarasul acestuia paraseste autostrada. Nici luminile, clacsoanele, galagia, vintul si harmalaia masinilor pe autostrada nu l-au facut sa fuga, desi pazea un ciine mort……in China.

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-1359855/Loyal-dog-risks-life-busy-Dazhi-road-help-legged-friend-China.html

  In citeva ore o voi primi pe Inca, mamica viitorilor Mioritici Americani! De abia o astept!!! Si cu ea, voi avea TREI Mioritici!

 16. mariusnyc Says:

  Multi stiu, foarte putini inteleg….
  Regimul Basescu a preluat puterea prin diversiune si frauda si supravietuieste prin superdiversiune. Dar pina cand? Vom vedea … 😉

 17. Sorin Stanciu Says:

  Lipseste un „cap limpede” in ecuatia asta deoarece N este de negasit. Propagandistic vorbind romanii au fost dezorientati zeci de ani de zile.

 18. Basarica Says:

  E si un risc in asta. Daca se vorbeste prea mult despre tine se plictiseste omul. Ca la oice emisiune, incet incet te erodezi si publicul doreste alti actanti. Diversiunile basescului sunt perfecte. Cineva tot din zona lui o sa il carpeasca candva. Maine sau peste 10 ani. Nu se stie niciodata

 19. shogunu' Says:

  Nota 20!
  Am văzut 25 de minute din grohaiala dementului. 23 de minute o bătut cîmpii. După aia o venit şi subiectul. Codul muncii. Ordin mascat transmis în direct, pe toate posturile. „Ori îl adoptaţi, ori dracii vă găseşte!”. După care am plecat, că mai am şi alte treburi. Acum, pe bloguri se macină mitocănia băselului la adresa Dragoteascăi (habar n-am despre ce-i vorba), la Gâdea e „realitatea demisă” în păr, să… nuş’ce!
  Subectu’… dă-l în p**ă, că ne-o dat băselu’ alt căcat de mestecat şi avem treabă!
  Să-i parafrazez pe „taxi-şti” – Deontologia adoarme (întru somnul de veci) România!
  Banzai!
  PS. Vâlcov nu-i cumva domnul Şandru ? că-mi scapă…

 20. mariusnyc Says:

  Iosif Buble: cu mult respect pentru toate opiniile. Cei care spun ca inregistrarile sunt o intoxicare sau ca au fost oferite de servicii bat campii cu succes. Antena 3 a facut rost de ele pt au fost cei mai buni la faza aia si in general la orice subiect politic. In rest e multa vorbeareala …

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: