ÎN SFÂRŞIT, O EMISIUNE ADEVĂRATĂ. CHIAR DACĂ IZOLATĂ

Astă seară, la Antena 3, o ediţie cu adevărat specială a emisiunii „Sinteza zilei”. Indiferent de consecinţe şi indiferent de faptul că emisiunea a putut fi, implicit, o victorie pentru rating împotriva concurenţei – binemeritată, de altfel.

Mihai Gâdea i-a invitat la o discuţie liberă, chiar liberă, pe Oana Stancu, Adrian Ursu şi Răzvan Dumitrescu. O emisiune a profesioniştilor liberi să avertizeze cu privire la stadiul periculos la care a ajuns regimul Băsescu în cursa lui pentru putere totalitară.

Singurul obstacol instituţional a rămas Justiţia, deşi ei n-au spus asta, că nici nu era tema emisiunii. Presa, un obstacol mai mult teoretic. Presa e manipulată ca şi plastilina, cum arătam în postarea anterioară. Şi totuşi, enervează. Durerea dictatorilor, a corupţilor şi a criminalilor (susţinuţi) din funcţii politice este că există şi profesionişti mass-media, în altă accepţie decât prostituţia.

Tentaţia de victimizare comercială e prea omenească, dar e secundară în raport cu pericolul reprezentat de guvernanţi care şantajează şi ameninţă, inclusiv cu moartea.

E prima emisiune în care se pune degetul direct pe natura criminală a (regimu)lui Băsescu. De altfel, unde pui mâna pe acest regim, găseşti corupţia şi crima. O josnicie fără precedent sau fără alt precedent decât mentorii stalinismului.

Şi chiar dacă a fost doar o emisune izolată, important e că a fost. Asta e realitatea. Şi ce-i păcat e faptul că profesioniştii cinstiţi nu au baza financiară necesară ca să se asocieze şi să fondeze un trust adevărat. Independent. Cu televiziune, radio, presă scrisă, institut sociologic.

Şi ce-i păcat e că profesioniştii (care ar putea fi) cinstiţi nu beneficiază nici de un mecena. Putea fi Patriciu dar el, din păcate, nu încetează să se raporteze la Băsescu şi să demonstreze că îi poate cumpăra oamenii. Ca şi cum ar fi şi greu. Partea proastă e că ei îi fac propagandă lui Băsescu pe banii lui Patriciu. Şi ai lui Vântu. Şi ai lui Voiculescu. Vanitatea celor trei e prea mare ca să priceapă că trebuie să lase profesioniştilor libertate editorială, fiindcă niciodată comanda politică în presă nu are alt efect decât de bumerang.

Oricum, repet, indiferent ce va urma şi indiferent cu ce scop li s-a dat libertatea, eu le mulţumesc profesioniştilor pentru emisiunea asta.

Aş vrea să urmeze cât mai multe asemenea. Dar nu-mi fac iluzii. Copiilor li se dă voie, uneori, să fie teribili. Mai ales că asta face rating.

P.S. La mulţi ani, Mircea Badea!

18 răspunsuri to “ÎN SFÂRŞIT, O EMISIUNE ADEVĂRATĂ. CHIAR DACĂ IZOLATĂ”

 1. J o h n s o n Says:

  Unde se vor duce ? I-am vazut foarte determinati si dispusi sa le-o traga ticalosilor din Modrogan dar mai ales celui de la Cotroceni.

 2. sandman Says:

  Asa cum incet, incet se coaguleaza Opozitia, asa ar trebui sa se intimple si cu jurnalistii care au ceva de spus. Si ei reprezinta societatea civila, nu doar ONG-urile sponsorizate de partid.

 3. ÎN SFÂRŞIT, O EMISIUNE ADEVĂRATĂ. CHIAR DACĂ IZOLATĂ » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 24 February 2011 – Blog « De ce piata imobiliara se leapada de schema «rent to buy» […]

 4. Roxana Iordache Says:

  @Johnson. Păi dacă nevastă-sa e la A3 şi judecând după promo, va avea o emisiune deosebită, poate rămâne şi Ursu pe post de bodyguard. 🙂 Oana deja a fost acolo.

  @sandman. La tine nu se poate comenta, ai restricţie pe blog. 🙂 Voiam să-ţi spun că mâţa aia şi cuţelul sunt demenţiali. Să-ţi trăiască. 🙂

 5. J o h n s o n Says:

  🙂 O sa ne fie dor de Zeul Somnului …. Emisiunea despre care vorbeai este pentru telenoveliste,un bonus pentru Basescu,o gura de oxigen…Eu unul nu particip la ratingul ei…veriga slaba in acest moment in A3 este Gabi Firea…acolo i-as baga pe cei doi daca e sa ma intrebi eventual sa-l impinga pe Badea dupa 23 :30…

 6. ROBERT HORVATH Says:

  ATACUL 9/11 PREGATIT LA BUCURESTI SI TRIPOLI….. TRIUNGHIUL BASESCU BEN LADEN GADDAFI.

  Pe langa arabii ramasi in servicile secrete de pe timpul lui Ceausescu Basescu a creiat in cadrul SIE o adevarata filiera araba, Ei reprezinta armata secreta a presedintelui intrbuintate in lumea araba si legatura sa cu organizatiile teroriste.
  Aparatura de securitate a lui Gaddafi este intesata de specialisti provenind din aceasta de securisti romani de origine araba, ei conduc in aceste zile represiunea
  sangeroasa din Libia. Atentia presei internationale se indreapta spre aceasta filiera. Serviciile occidentale fac descoperiri zilnice . Una din cele mai senzationale reprezinta faptul ca o echipa de rezerva a atacului de la 9/ 11 a fost pregatita in Libia si Romania avand sprijinul logistic al serviciilor romanesti si libiene. Acest unghi nou al relatilor Basescu cu terorismul international specific Ben Laden, poate insemna sfarsitul regimului Basescu. Echipa de teroristi a fost pregatita in Romania in timp ce Libia a asigurat scolile de pilotaj pentru atacul de la New York.
  O echipa FBI condusa de doi directori se afla de ieri la Bucuresti.

  AGENTII LUI BASESCU IN LIBIA !

  CNN : IN VARFUL APARATULUI DE SECURITATE GADAFII SUNT FOSTI
  AGENTI KGB SI AGENTI AI SERVICIULUI EXTERN ROMAN.
  Articol complect ROBERT DEVA BLOG Special for Nipon PRESS

  http://devanewyork.blogspot.com/

 7. rizoaicad.arges Says:

  PENTRU O DEMOCRATIE RESPONSABILA IN ROMANIA!

  Romania are nevoie de un nou tip de democratie, una RESPONSABILA, care poate sa inlature toate neajunsurile, din societate si din Justitie, si care presupune indeplinirea a DOAR doua conditii, ABSOLUT POSIBILE:
  1. Trecerea printr-un filtru “IMUNIZATOR” a tuturor celor ce fac politica, astfel incat acestia sa devina imuni, adica sa nu se mai poata “imbolnavi” de minciuna, de lacomie, de hotie, de nesimtire, de iresponsabilitate, etc.
  2. Informatia MINIMA, necesara si suficienta, de care au nevoie alegatorii, trebuie sa fie aceea a constientizarii APARTENENTEI lor la o comunitate sociala (a saracilor sau a bogatilor) sau etnica!
  In acest fel campaniile electorale costisitoare de MANIPULARE a alegatorilor, vor deveni inutile, caci alegatorii vor trebui sa cunoasca DOAR partidele care reprezinta interesele comunitatii lor, dintre care vor alege pe unul dintre ele!
  Partidele ce reprezinta interesele celorlalte comunitati, NU VOR EXISTA PENTRU EI, oricat de “curate si uscate” ar fi ele, deoarece SUNT DIN ALT FILM!
  Iar pentru ca politicienii sunt trecuti prin filtrul “IMUNIZATOR” al SOLUTIEI ce se gaseste la adresa http://dumitrurizoaica.blogspot.com/, acestia nu-si vor mai putea permite sa minta, sa fie lacomi, hoti, nesimtiti, iresponsabili, etc.
  Din combinarea alegatorilor, care vor vota partide ce reprezinta interesele comunitatii lor, cu politicienii “imunizati”, care le va reprezinta interesele in Parlament, REZULTA DEMOCRATIA VIITORULUI, care va fi una autentica si sanatoasa, caci se va baza, atat pe VOTUL COMUNITAR social sau etnic, care nu mai poate fi manipulat sau fraudat, cat si pe politicieni imuni la mizeriile umane!
  Asa-zisa democratie de astazi — care rezulta din combinarea dintre politicienii verosi, nesimtiti, lipsiti de patriotism si iresponsabili, alesi pe baza votului bezmetic, in care optiunea pentru vot se datoreaza hazardului — este o insulta la adresa inteligentei romanilor, si serveste DOAR intereselor MAFIOTILOR si ticalosilor de toate categoriile! D.Rizoaica.Tel.0723966732.

 8. rizoaicad.arges Says:

  VICTOR CIUTACU a “salvat” guv. Boc (si implicit pe Basescu), in 15-06-2010!

  AICI prezint adresarea mea catre Victor CIUTACU in 12-06-2010, cand i-am transmis, la domiciliu, solutia alternativa la taierile de pensii si salarii hotarate de Basescu-Boc, pentru ca facand-o publica, parlamentarii Puterii sa poata vota Motiunea de Cenzura, care ar fi scapat Romania de regimul Boc-Basescu!

  ///Victore! Amana momentul injuraturilor, daca nu poti renunta la ele, pana dupa batalia Basescu-poporul roman! Eu am copiat
  400 astfel de file, cu care ii voi “innarma” pe cei ce protesteaza, pentru ca ei sa poata oferi o alternativa la solutia criminala a lui Basescu-Boc, si nu doar sa conteste respectiva solutie! As vrea, daca esti Om adevarat, sa iti aduci un important aport in aceasta batalie, atat direct prin scris si in emisiunea ta “Vorbe grele” , cat si indirect, solicitand cunoscutilor si amicilor tai din Antena 3, Dana Grecu si Gabriela Vranceanu-Firea, sa dezbata cele doua solutii: cea a lui Basescu-Boc si cea prezentata aici (chiar fara a indica autorul, precizand doar ca vine din partea unui pensionar), inclusiv cu cei ce se declara sustinatorii lui Basescu. Faptul de a sustine o solutie care afecteaza dramatic milioane de oameni, in contra altei solutii care afecteaza de sute de ori mai putini oameni, iar acestia sunt infinit mai putin afectati, decat cei “loviti” de solutia criminala Basescu –Boc, ii va descalifica definitiv pe politicienii basisti, si pe pupincuristii lor din mass-media! DOVADA ca intelegi momentul si ca te implici puternic, va fi data de contactarea mea si de discutia necesara. Eu voi fi in toate locurile de protest cu cele 400 de file copiate, si cu suplimentarea lor daca va fi nevoie! Oamenii de onoare si demni de respect, trec peste orgolii, sau le pun intre paranteze, cand este vorba de servirea intereselor nationale si sociale, si fac front comun! Bucuresti, 12-06-2010 Ing. pens. Dumitru RIZOAICA. Tel.0723966732.///

  PS. Cei ce doresc mai multe detalii, sa ma contacteze pentru lamuriri suplimentare!

 9. Alice Says:

  Salut!
  Am ratat emisiunea si (de data asta) nu figureaza la inregistrari:(
  Aveti idee daca si unde as putea sa o gasesc?
  Va multumesc.
  Alice

 10. Ovidiu Says:

  EXCLUSIV – Aisha Gaddafi fiica liderului libian are cont pe facebook. Aisha a scris o carte despre viata ei sub titlul “Printesa Pacii” cartea contine 92 de pagini. ACTUALIZAT VEZI POZE– VIDEO

 11. mgabim2009 Says:

  Am vazut emisiunea in direct desi eram la Universitate (norocul meu, nu aveam ore). O emisiune de exceptie. Ora de Foc a fost rivala Sintezei Zilei. Nu la noi. Compania care o folosec aici au decalat programele 9evident desi Romaneasca nu Basista – ma refer la compania care ne distribuie emisiunile din Romania). Eu zic ca a fost un :regal” al dezvaluirilor. Nota 10+ (A++) pentru realizator (Mihai) si Invitati (Oana & Adrian) si evident Mircea (caruia ii spun LA MULTI ANI!)

  @Alice mergi pe http://www.antena3.ro si ai sa vezi sus Inregistrari si clicaie pe Sinteza Zilei. Alegi inregistrarea ce o doresti.

 12. Alice Says:

  Multumesc.
  La ora 4 nu era.
  Dar a aparut intre timp 🙂
  O zi buna.

 13. Marcus Says:

  Halal Tara, Halal Locuitori, Halal Conducator !

  Cred ca nici in cele mai frumoase vise pe care le-au avut ungurii in istoria lor milenara alaturi de noi, pe pamant romnesc, acestia nu au avut satisfactia data de realitatea basista in care natiunea romana, viitorul ei, atat cel imediat cat si cel pe termen lung, sa ajunga la mana unei fomatiuni etnice minoritare care functioneaza ilegal in Parlamentul Romaniei (neingregistrata laTribunal). Este adevarat ca dupa decembrie ’89, datorita politicienilor nostri de mucava care nu au inteles, sau s-au prefacut ca nu inteleg pericolul pe care-l reprezinta existenta unei formatiuni politice constituita pe criterii etnice in Parlament, ungurimea a avut sansa sa se agate de fiecare guvernare si in schimbul voturilor date in cadrul majoritatii parlamentare, sa-si realizeze pas cu pas dezideratul de a desprinde Ardealul de la patria mama si de a reface Ungaria Mare, in ciuda tuturor evidentelor istorice si a realitatii europene ale mileniului III.
  Dar niciodata in acesti douazeci de ani ei nu au avut sansa oferita de nebunia prezidentiala de a fi “Cuiul lui Pepelea” in Parlamentul Romaniei, conditia sine-qua-non a functionarii unei majoritati parlamentare formata dintr-un asa-zis partid de dreapta, in fapt o adunatura de hoti pusa pe megajaf national, 14-15 derbedei tradatori vanduti pe treizeci de arginti basescului si domniile lor.
  Ei bine, chiombu, in nebunia si disperarea lui de a-si instaura cat mai curand dictatura personala, a comis si aceasta ultima tradare si umilire a poporului pe care il conduce, lasand la mana maghiarimii decizia finala a inlocuirii unui premier si a echipei sale de incompetenti (eufemism pentru impotenti intelectual sau altfel zis imbecili) si asteptand cu sufletul la gura rezultatele ce vor veni in urma desfasurarii lucrarilor congresului UDMR.
  Si ungurii profita din plin de aceasta marsavie basista jucandu-ne cum vor pe degete, impunandu-si conditiile lor in acest joc urat mirositor, dandu-si perfect de bine seama ca fara ei, nu numai ca se duce dracului orice forma de guvernare portocalie, ci se va duce dracului insusi Anticristul, care in conditiile formarii unei noi majoritati parlamentare va fi de urgenta suspendat. Asa ca, chiombu’ vrea nu vrea, trebuie sa se supuna orbeste capriciilor maghiarimii, iar noua, in calitate de boboreni, sa ne ofere sa bem cupa amara a umilintei nationale pana la fund.
  Stau si ma intreb uneori, cata sete nebuneasca de putere absoluta iti poate lua mintile in asa hal incat sa te crezi nemuritor si atotputernic si sa nu realizezi ca mai devreme sau mai tarziu vine si ceasul decontului, in care va trebui sa raspunzi pentru toate magariile contabilizate in doua mandate prezidentiale, magarii care pe de-o parte au adus poporul la sapa de lemn, iar pe de alta parte Romania a fost transformata in paria vietii internationale mondiale, mai nou dependenta de lucrarlie unui congres al unei fomatiuni etnice minoritare ilegale?
  Halal tara, halal locuitori, halal conducator!
  Si asta nu este totul! Daca ungurii vor fi lasati in pace sa hotarasca destinele Romaniei, nu va trece mult si, in eventualitatea scaderii pragului electoral la 3%, vom avea in Parlament doua formatiuni etnice maghiare, UDMR-ul si alta condusa si stpendiata direct de Budapesta prin unealta revizionista popa cu uniforma de ofiter de informatii sub sutana, Laszlo Tokes.
  Sa te tii atunci ce ceardasuri vom fi nevoiti sa incingem pentru supravietuire nationala in actualele conditii de mentinere a Romaniei in granitele ei naturale si istorice.
  Pentru asta trebuie sa-i multumim chiombului si clanului sau de termite portocaliii.

 14. Canyon Palo Duro 1- Fotografii – Amarillo Texas S.U.A. « Cosmin Stefanescu's Blog Says:

  […]  Marius Blog, Gabriela Elena, Gabriela Savitsky, Google, Ioan Usca, Madi si Onu, Pro Atitudine, Roxana Iordache,  Simion Cristian, Stropi de suflet, Si la vara cald, TripWow, Theodora0303, Teo Negura, […]

 15. Pe cine au deranjat Oana Stancu si Adrian Ursu? « Hai ca se poate! Says:

  […] ÎN SFÂRŞIT, O EMISIUNE ADEVĂRATĂ. CHIAR DACĂ IZOLATĂ – Roxana […]

 16. shogunu' Says:

  Roxana, la Sandman-san se poate comenta, răbdare-ţi trebe! 🙂
  Oana Stancu şi Adrian Ursu erau „refugiul” cînd o lua Gâdea prin bălării (am mai zis asta). Da’ nu-i o soluţie să-i aduni pe toţi în acelaşi loc. De ce? Simplu! Îi poţi anihila pe toţi dintr-o singură „lovitură”. Oare nu asta vrea băselu’ ? Închizi UN SINGUR POST. I-aş recomanda lui Gâdea „să baje la cap”.
  Banzai!

 17. Maria s.(Timisoara) Says:

  Ca sa constati ca exista coruptie in Romania si ca regimul uzurpatorului este in esenta lui criminal, nu trebuie sa pui nici mana, nici degetul, nici botul.
  Este suficient sa deschizi ochii, chiar si cu coada ochiului se vede clar. Mai clar decat poate oricine crede.
  Nu trebuiau sa aiba retineri, nici Mihai Gadea, nici Oana Stancu, niciunul din ei. Sa fi spus tot tot.
  Emisiunea ar fi fost traznet.
  Intra dementul in delirium tremens. Astazi.
  Mai este timp.
  Si prajitul bostanilor, incetul cu incetul este un deliciu.
  A fost si asa.
  Sa contabilizam,

  1. a ramas un singur canal tv anti-parta parta.
  Restul au capitulat.

  2. Tampitul de nanoooopoc ii da inainte cu codul muncii. Cretinul asta mai crede ca il prinde pe cel nou, codul muncii oranjuliu.

  3. Ungurii au rupt-o cu PDL. Este prima sciziune. Urmeaza restul peste doua zile si in viitorul apropiat.

  4. Onorabila familie anastase controleaza mafia petrolului.
  era de asteptat nu. ?
  as vrea sa stiu parcela fiecaruia.
  To-farasul spanu prin neamuri vama de est, gaska din Ploiesti, mafia petrolulu, parta-parta vama Constanta.. Cam putin cam putin.
  Totusi,
  E bine, aproape perfect.

 18. Huhu Says:

  Tine minte Roxana, chiar neprezent, intotdeauna imi scot palaria cu admiratie, solidaritate si respect la fiecare articol al tau de acum, si din viitor!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: