BĂSESCU SE SIMTE (NI)MIC ÎN FAŢA LUI RADU AL ROMÂNIEI

asr-margareta-radu-nicolae

În imagine, Principesa Margareta, Principele Radu şi Prinţul Nicolae

Astăzi, Parlamentul a avut o sesiune solemnă în cinstea aniversării a 60 de ani de la constituirea NATO şi a 5 ani de apartenenţă a României la Alianţă.

Cum prompt a observat Andrei Bădin, prezent în mini-studioul Antenei 3 de la Casa Boborului, organizatorii au omis să invite reprezentanţii Casei Regale a României care au avut o contribuţie esenţială pentru admiterea ţării noastre în NATO şi în Uniunea Europeană, iar augusta lor credibilitate a dat încredere investitorilor externi.

Roberta şi Prosty s-au înţeles de minune. Prima, ca să nu fie eclipsat Bibicu Băsescu, al doilea, ca să nu fie eclipsat el însuşi care, să recunoaştem, l-a eclipstat de departe pe Băse cu un discurs foarte bun, spre deosebire de cel tern al Cotrocenilor. Geoană şi-a început campania electorală.

Organizatorii au fost lipsiţi de bun simţ şi de onoare – dar de unde? – când au omis să invite Casa Regală. Este complexul comunist perpetuat şi este frica, frica viscerală de faptul că pur şi simpla frumuseţea staturilor şi adevărul cuvintelor Majestăţilor şi Alteţelor Lor Regale intră direct în sufletele, minţile şi inimile românilor, indiferent de apartenenţa lor socială, etnică sau profesională.

Băsescu se simte (ni)mic în faţa Prinţului Radu, iată motivul pentru care Casa Regală nu a fost onorată cu invitaţia. Până când va evita Traian Băsescu confruntarea directă, în faţa naţiunii, cu Principele Radu al României? Depinde numai de mintea de pe urmă a partidelor. Ne vom trezi?

35 răspunsuri to “BĂSESCU SE SIMTE (NI)MIC ÎN FAŢA LUI RADU AL ROMÂNIEI”

 1. vali plesca Says:

  ce amuzant va fi, roxana, daca te vei apuca sa faci propaganda unui membru al unei case regale (ma rog, prin alianta, dar asta e alta discutie) pentru o functie intr-o republica.

 2. Roxana Iordache Says:

  @vali plesca. Da, foarte amuzant. Mai ales pentru Băsescu. Ştii ceva, omul ăsta pentru că e adevărat, n-are nevoie de nici o propagandă. Se impune de la sine.

 3. Marius Mina Says:

  Pai e o diferenta substantiala de vreo 30 de centimetri intre ei.
  Vad ca ti-ai facut un obicei prin a decreta candidatul saptamanii la prezidentiale.

  Good Point!!

 4. vali plesca Says:

  despre calitatile sale ca om politic, altadata. ce voiam eu sa subliniez e ca jocul asta regalitate-republica e cat se poate de clar: fie una, fie alta. tertium non datur. nu poti fi si exponent al regalitatii si demnitar republican fara sa cazi in ridicol si sa lezezi demnitatile unei case regale.

 5. Roxana Iordache Says:

  @vali plesca. I-auzi, ce frământare de grijă! De ce, că vrei tu? Ai auzit de Simeon al II-lea? 🙂

 6. Roxana Iordache Says:

  @Marius Mina. Dacă vrei să faci jocurile bolşevicilor, continuă! Continuaţi să susţineţi un iepure!

 7. Marius Mina Says:

  Observ ca iar mi-ai blocat o gramada de mseaje al postarile precedente, stai sa-mi fac un proxi sa eliminam breach urile de comunicare.Vad ca ce nu-ti convine arunci in trash.

 8. Radovan Says:

  Pai da, ca asa ne plac noua struto-camilele…. Hai mai Roxana, zau asa, ce ne mai pregatesti? De patriarh ce zici, n-ar merge de-un prim-ministru? Ca au mai fost… Dar de Plesu la nationala de fotbal? Ca se vacanteaza maine… 🙂

 9. vali plesca Says:

  gresit, roxana. intrebarea corecta e: a mai auzit cineva de simeon II?

 10. Marius Mina Says:

  Regele abdica pentru a doua oara dupa 60 de ani

  La exact 60 de ani de la abdicarea sa fortata, Regele Mihai I a semnat duminica un nou statut dinastic, conform caruia mostenitor al Casei Regale este Alteta Sa Regala Margareta, Principesa mostenitoare a Romaniei si Principesa de Hohenzollern. In consecinta, sotul Printesei Margareta, Principele Radu de Hohenzollern-Veringen, va primi dupa decesul Regelui Mihai I titlul de Alteta Sa Regala Principe Consort al Romaniei.

  Documentul a fost semnat la castelul Savirsin si reglementeaza drepturile si obligatiile membrilor familiei regale sub titlul: Normele Fundamentale ale Familiei Regale a Romaniei. Astfel, in situatia in care „natiunea romana va considera potrivita revenirea la monarhie ca forma de guvernamint”, Parlamentul va trebui sa voteze renuntarea la Legea Salica, potrivit careia femeilor le era interzisa ascensiunea la tron. Potrivit documentului semnat duminica, legea de pina acum nu corespunde nici drepturilor din Europa de astazi, nici valorilor societatii romanesti. Legea Salica interzicea femeilor mostenirea tronului si pina in momentul de fata s-a discutat in diferite ocazii renuntarea la ea, avind in vedere ca Regele Mihai I are doar descendenti pe linie femeiasca.

  In conformitate cu articolul 83 din Constitutia Romaniei din 1866, in lipsa de descendenti in linie barbateasca ai Regelui, succesiunea tronului se cuvenea celui mai in virsta dintre fratii sai sau colaboratorilor acestora. Pe aceasta baza, la 18 mai 1881, mostenitor al Coroanei Romaniei a devenit principele Ferdinand Hohenzollern, nepotul lui Carol I.

  Statutul dinastic mai precizeaza ca descendentii regelui Carol al II lea al Romaniei, pe orice latura colaterala, vor continua sa fie exclusi de la linia de succesiune si nu vor mai fi membri ai Casei Regale a Romaniei. In acest fel, Paul Lambrino, autointitulat Paul de Romania, fiul nelegitim al regelui Carol al II lea, este exclus de la mostenirea tronului si a oricarui titlu. Acest lucru este intarit de o alta prevedere a documentului, care spune ca „toate statutele precedente si toate privilegiile, apelativele, titlurile, rangurile si drepturile dinastiilor sau ale descendentilior lor sint revocate”.

  Ordinea succesiunii dinastice

  Potrivit documentului, dupa Principesa Margareta, in ordinea succesiunii dinastice urmeaza ASR Principesa Elena a Romaniei – a doua fiica a Regelui Mihai si a Reginei Ana – iar apoi Nicolae de Romania – fiul Elenei, care va deveni pe 1 aprilie 2010 ASR Principele Nicolae al Romaniei. Pe pozitiile urmatoare se regasesc si celelalte trei fete ale Regelui, respectiv copiii acestora.

  In acelasi statut, Regele Mihai a anuntat ca intentioneaza sa reactiveze Ordinul „Carol I”, ca ordin de familie, precizind ca acest sistem de decorare nu intentioneaza sa intre in contradictie cu distinctiile si decoratiile acordate de Presedintele Romaniei, avind mai degraba un caracter „dinastic, simbolic si de familie”.

  Si cu asta , BASTA …s-a cam terminat cu Monarhia Romana!

 11. Plano Says:

  Apropo de devansarea alegerilor prezidentiale si de posibilitatea Guvernului de a organiza alegeri pentru un nou presedinte, Constitutia reglementeaza durata mandatului si organizarea de alegeri inainte de soroc numai in cazurile exprese de vacanta functiei:

  ARTICOLUL 83 – Durata mandatului
  (1) Mandatul Presedintelui Romaniei este de 5 ani si se exercita de la data depunerii juramantului.
  (2) Presedintele Romaniei isi exercita mandatul pana la depunerea juramantului de Presedintele nou ales.
  (3) Mandatul Presedintelui Romaniei poate fi prelungit, prin lege organica, in caz de razboi sau de catastrofa.

  ARTICOLUL 97 – Vacanta functiei
  (1) Vacanta functiei de Presedinte al Romaniei intervine in caz de demisie, de demitere din functie, de imposibilitate definitiva a exercitarii atributiilor sau de deces.
  (2) In termen de 3 luni de la data la care a intervenit vacanta functiei de Presedinte al Romaniei, Guvernul va organiza alegeri pentru un nou Presedinte.

 12. Radovan Says:

  @ Plano
  N-ai inteles, nu sunt alegeri pentru un nou presedinte ci pentru acelasi…

 13. Roxana Iordache Says:

  @Radovan. Dă-te în spectacol! Mai bine foloseşte-ţi creierul.

  @vali plesca. Nu ţi se pare că e ridicolă afirmaţia ta?

  @Plano. Mulţumesc. Păi asta le tot spun şi eu, că prezidenţialele nu pot fi anticipate decât dacă demisionează. Ceea ce n-ar face niciodată. Mulţumesc încă o dată, m-ai scutit de o căutare la documente, unde salvasem Constituţia. 🙂

 14. Radovan Says:

  @Plano
  „Astăzi probabil, sau mâine cel mai târziu, voi depune împreună cu câţiva colegi o iniţiativă legislativă prin care să stabilim foarte clar că alegerile pentru preşedinte nu se pot desfăşura în iunie şi că ele trebuie să se desfăşoare, firesc, la sfârşitul mandatului de cinci ani pentru că trebuie oprită totuşi această speculaţie în legătură cu o astfel de variantă. Cred că la nivel politic noi trebuie să hotărâm aceste chestiuni foarte direct, foarte concret” Adian Nastase

 15. Roxana Iordache Says:

  @Radovan. Iniţiativa e inutilă constituţional, dar binevenită, pentru imagine.

 16. Radovan Says:

  @Roxana
  Pai pe bune acum, in loc sa sustinem revenirea la monarhie, o compromitem cu trasoare d’astea. Omul e misto, dar asta nu insemna ca are si profil de presedinte. Sau vrea mai mult decat principe consort? In cazul asta ma intreb cine sunt bonapartitistii…

 17. vali plesca Says:

  afirmatia era o interogatie. dincolo de asta, e al treilea candidat pe care il imbratisezi (numaratoarea mea, fara candidatul absolut, caaalinn… ). saptamana viitoare cine va fi?

 18. Paul Says:

  @Roxana: conform logicii tale mare majoritate a populatiei din Romania nu sint romani!
  Sa ma explic:

  „faptul că pur şi simpla frumuseţea staturilor şi adevărul cuvintelor Majestăţilor şi Alteţelor Lor Regale intră direct în sufletele, minţile şi inimile românilor, indiferent de apartenenţa lor socială, etnică sau profesională.”

  La cit este estimata procentual populatia care nu este monarhista?
  La citi din cei republicani crezi ca le merge direct la inima, minte si suflet orice zice careva din Casa Regala?

  Daca s-ar face un sondaj „negadilat” privind monarhia, probabil ca ai renega natia asta!

  Din diverse motive, poporul nostru e republican! Asculta ce se vorbeste prin gari, trenuri, piete, sa nu mai zic de bombele cu berica! Ai realiza mult mai corect locul monarhiei si liberalilor in procentaje!

  Nu spun ca e bine sau nu … dar asta e realitatea! Asta este gradul nostru de cultura! Cultura de orice tip!

  Azi am ris si totodata sa imi vina sa si pling de ce se poate comenta pe tema alegerilor si listelor pentru Parlamentul European! Cit de mult se poate abera fara sa aiba nici cea mai mica idee despre ce reprezinta Uniunea Europeana!

  Ma opresc aici… e mai bine!

  Parerea lui io… Hic!

 19. Paul Says:

  Inca o mica idee pe care am uitat sa o exprim:

  Intrarea in NATO ne-a fost aprobata de Rusia! Pina nu a zis Putin ok nu ne baga nimeni nicaieri! Si ne-au dorit ca e bine sa ai granita dintre tine si eventualii inamici cit mai departe plus ca e un loc bun de unde pot sa isi desfasoare americanii treburile in Orient! Si totodata au mai redus izolarea Turciei fata de corpul restului aliantei!
  Nu neg ca Casa Regala a facut si ea lobby pentru admiterea in NATO!
  Dar nu e cazul de supralicitare!

  Parerea lui io… Hic!

 20. virgil Says:

  Nicaieri in sfinta Constitutiune nu se spune ceva despre data alegerilor prezidentiale .
  Pe cale de consecinta , alegerile se organizeaza de catre guvern , lucru prevazut de Constitutie , la sfirsitul mandatului presedintelui .
  Fara indoiala ca bunul simt spune ca doar nu o sa faci alegeri pentru functia de presedinte cu un an sau doi inainte , dar asta este pur si simplu o cutuma . O cutuma peste care Baselu poate fara grija sari in joaca dinsului de-a presedintele si in dispretul profund pe care-l nutreste pentru Lege atunci cind interesul ii dicteaza .
  Ca doara nu o sa se impiedice de un ciot ?…
  Individul nu numai ca este capabil , dar este si foarte probabil sa apeleze la principiul conform caruia ce nu este interzis de lege , este permis …
  Pe mine unul nu m-ar prinde mirarea .

 21. Roxana Iordache Says:

  @Radovan. Rămâi cu ochelarii tăi de cal. Să mă scuze calul.

  @vali plesca. Uiţi mereu că nu am folosit aceleaşi jucării. 🙂

  @Paul. Tu nu prea cred că ai înţeles ce scriu eu. Să ştii că ţara îl cunoaşte pe Radu mult mai bine decât Capitala şi alţii cu pretenţii. Dar îl vor cunoaşte toţi.

  Aia cu aprobarea Rusiei e chiar jenantă. Au spumegat în faţa doctrinei Bush, a extinderii de la Marea Baltică, la Marea Neagră. Părerea lu’ matale nici ea nu se necesită supralicitată. 🙂

  @virgil. Nu îi va permite nimeni asta, pentru că în Parlament, PNL plus PSD plus UDMR înseamnă mai mult decât Guvernul actual, faţă de care se introduce o moţiune de cenzură şi e trântit rapid. Băsescu nu-şi permite aşa ceva, mai ales că nu-i permit nici serviciile. Sau cine contează din ele. :mrgreen:

 22. Roxana Iordache Says:

  @Marius Mina. Nu ţi-am blocat nici un mesaj, dar nici nu-ţi deblochez mizeriile-alea faţă de care şi un propagandist al aparatului bolşevic ar roşi. Dacă vrei să ţi le eliberez şi să te discreditezi definitiv, o pot face, numai că respectul meu faţă de Casa Regală e mai mare. Cât priveşte ameninţarea, o poţi concretiza şi intri şi tu în rândul personajelor pe care le banez la infinit.

 23. Marius Mina Says:

  @Roxana Iordache, n-ai decat sa procedezi in consecinta ,o sa ramai cu vreo doi /trei pitifelnici care-ti aplauda opera.Ca in vremurile de aur….

 24. Roxana Iordache Says:

  @Marius Mina. Păi de ce n-ai spus aşa de la-nceput? 🙂

 25. Paul Says:

  @Roxana: Mergi cu un personal de la Videle la Bucuresti, mai mergi cu un altul pina la Campina si porneste o discutie despre monarhie, printul consort, candidatura, si Basescu! Iti recomand sa nu inflacarezi cum iti e firea ca o sa fii si ciufulita!

  Si apoi iti astept expunerea la ce ai auzit!

  Pe Basescu il da jos numai daca criza ne aduce la disperare si va lovi in plin! Si uite asa te intrebi ce dracu e mai bine: sa ne loveasca criza incit sa ii faca si pe cei care nu gindesc decit la ce bea si f… sa schimbe macazul cu marineru’ de barcaz sau sa mai avem jucatoru’ de pocher politic decit sa ne bubuim economic!

  Imi pare rau ca te nervozez cu parerile mele….

  Parerea lui io… Hic!

 26. Roxana Iordache Says:

  @Paul. Ce spun eu cu ce spui tu nu se contrazic. Doar trebuie să fii puţin atent. Oricum, mă bucur că (ţi-)ai (re)venit. 🙂

 27. Roxana Iordache Says:

  @Marius Mina. Ţi-am eliberat un comentariu, oarecum mai decent, dar oricum suficient ca să te compromiţi. Tu ai vrut-o.

 28. Stefan Caliga Says:

  Din nefericire pentru noi, Romanii, si pentru EL, ultimul Rege al Romaniei, Bunul Dumnezeu nu a fost de acord cu o prevedere vetusta a Constitutiei Romaniei din 1923 potrivit careia succesiunea la Tron „se face din barbat in barbat”, femeile fiind excluse de la dreptul de mostenire a Tronului.
  Asa au gandit legiuitorii romani la 1866. Si tot asa cei de la 1923.
  Singura solutie (imposibila) ar fi revizuirea unei Constitutii care a facut istorie si a intrat in istorie. Romanii s-au pronuntat (nu neaparat in cunostinta de cauza!) asupra formei de stat, respectiv republica parlamentara.
  Aceasta realitate nu trebuie sa conduca la solutii false. Membrii Casei Regale trebuie tratati cu deferenta necesara, caci ei sunt urmasii unor mari monarhi, suverani care au luptat ca Romania sa devina in fapt Tara Europeana.

 29. Radu Humor Says:

  3) Mandatul Presedintelui Romaniei poate fi prelungit, prin lege organica, in caz de razboi sau de catastrofa.

  Acum e clar ca vom avea anticipate !

  Norocul lui cu catastrofa ,pe care a reprezentat-o si intruchipat-o intocmai tot mandatul Basescu , ca altfel ne trezeam si cu un razboi ceva , ca doar incercarea ,ca si manipularea , moarte n-are (ca alta aflata in propozitie) !

 30. stiriRo Says:

  ar fi interesant sa vad o dezbatere pe teme politice intre Principele Radu si base….

 31. Radu Humor Says:

  Casa Regala a Romaniei are obligatia sociala si mai ales morala sa se implice in orice dezbatere si activitate privind forma de statalitate a Romaniei si nu in probleme precum cele de stat , cum ar fi chiar functia de Prim Ministru .

  Faptul ca la sarbatorirea NATO in Parlament , Casa Regala nu a fost invitata e o nota din cele mai proaste pentru actuala conducere a Romaniei si o dovada in plus ,pentru cei care ne urmaresc cu atentie (nu , nu, baietii cu ochii ca marea), ca tara parcurge un traseu a carei foaie de parcurs se intocmeste de un singur personaj ,fara stima si curaj….

  Pana la urma toti au vrut sa scoata in evidenta si sa intoarca afrontul pe care l-a simtit Piratul pe propria-i piele tabacita de vanturile si furtunile mai mult din pahare si budoarurile pe unde si-a plimbat frustrarile pana a ajuns sa ancoreze in cea mai inalta functie in stat.
  Incredibil , dar adevarat !

 32. ROBERT HORVATH NEW YORK Says:

  Stimata doamna ,
  Definitia de comunism este variabila si nu este cazul sa intram in aprecieri semantice. Daca nu va convine sa ramanem la cea de de comunizm privatizat.
  Penru ca 95% din populatie are cel mai mizer salariu din Europa ea nu are nicio sansa sa creieze capitalul necesar pentru a participa la capitalism . 5% din populatie care detine capital este formata din comunisti sau securisti. Ne aflam in plina criza economica. Lumea
  va iesi in strada. Revolta va fi indreptata impotriva profitorilor post – revolutionari. Programul
  pe care il propunem este o redistribuire a bogatiei fara a disturba procesul economic. Lustratia politica va atinge doar fosta nomenclatura. Ea a fost realizata in toate fostele tari comunistr cu exceptia Romaniei. Romania are nevoie de o noua imagine. Pentru cetatenii diasporei este o problema existentiala. Venirea unui rege tanar si educat va o lovitura pozitiva
  pentru imaginea Romaniei, care este sub pamint. Majoritatea celor de afara au inceput de la nimic (spalat vase,paznici, zugravi etc). Deci ni se pare normal de a incerca de a face ceva pentru inbiunatatirii situatiei noastre. In Romania a ramas elementul conservator a societatii.
  Schimbarea va veni din afara. La inceput diaspora a trimis bani acasa , acum inceoe sa trimita
  idei noi. Romania se va schimba. Cu respect. Robert Horvath.

 33. ROBERT HORVATH NEW YORK Says:

  Domnule Mina. Pe toata durata anchetei de la securitate (acuzat de trimiterea unor materiale despre familia Ceusescu in occident) am fost intrebat zilnic despre optiunile monarhice. Cu timpul am realizat frica continua a SECURITATII de ideia monarhica. Aceasta frica continua si azi. Prin coabitare si chiar colaborare cu comunistii regele Mihai a adus la nulitate sansele monarhiei in Romania. Vom lua totul de la inceput , prin VIITORUL REGE NICOLAE. Va asigur ca occidentul ne va sprijini. El nu are nevoie de un nou MILOSEVICI mioritic.
  Romanii sunt inteligenti si din ce in ce mai greu de manipulat. Deci prea stimate
  domn Mina sunteti ca de obicei complect gresit. Monarhia reincepe din nou!

 34. Pr.Ciprian Says:

  In momentul cand un membru al Familiei Regale (chiar unul fara drepturi dinastice) ar candida la Presedentia Republicii s-ar compromite definitiv Monarhia in Romania.

 35. Devastatorul efect Roxana Iordache « Blogul lui Marius Mioc Says:

  […] Mesajul regelui Mihai referitor la principele Radu, Radu al României la Antena 3. Comentăm, Băsescu se simte (ni)mic în faţa lui Radu al României şi altele). Rezultatul: Principele s-a retras din cursă, văzînd că n-are […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: