DANIEL BARBU, DEMISIA!

Daniel Barbu Rosia Montana www.monitorulcj.ro

Foto: http://www.monitorulcj.ro

Ministrul Culturii a zis, în vară, că Roşia Montană nu merită să fie patrimoniu UNESCO. Prin urmare, a dat aviz de exploatare, mai dă-le Doamne-iartă-mă de vestigii! A zis că sunt secundare, îngropate etc. Iar acum zice că fără RMGM, nu mai avem bani nici măcar galeriile romane să le salvăm, că vor fi inundate! 👿 Probabil că e tot concluzia experţilor plătiţi de RMGC, pe care ministrul Culturii declară senin că s-a bazat.

Daniel Barbu, demisia!  Cu tot regretul.

P.S. Am un defect, memoria. Vă amintiţi cum s-a aplecat la 90 de grade în faţa lui Băsescu la învestirea Guvernului Ponta de după alegerile parlamentare? Mircea Diaconu într-un milion de ani n-ar fi făcut aşa ceva.

Vă dau mai multe nume pentru funcţia de ministru al Culturii. Sau poate o rocadă, merge Cultura la PSD, iar PNL ia Apărarea. 🙂 Serios, Ponta îi datorează lui Crin un minister, de atunci de când PNL n-a cerut nimic în schimbul cedării Justiţiei. Adică, PNL nu face troc cu Justiţia. 😀

Despre liberali şi DNA, data viitoare.

20 răspunsuri to “DANIEL BARBU, DEMISIA!”

  1. DANIEL BARBU, DEMISIA! » Bloogle Says:

    […] Original Blog » […]

  2. olimpiu65 Says:

    deocamdata il tine Hypnos in brate pe labagiul asta trist. poate ca ar trebui ca Hypnos sa recunoasca ca s-a inselat in privinta acestui pseudointelectual si sa-i retraga sprijinul politic, dar nu are sange in instalatie…inca!!!

  3. pozedecat Says:

    N-a fost si nu e altul inca la acest minister precum Ion Caramitru. Altfel de acord cu indemnul, mai ales ca ma si aflu printre semnatarii unei scrisori deschise avand acelasi mesaj

  4. pozedecat Says:

    Si sa pun si aici ce am pus la Radu Zlati in sprijinul ideii de retragere a sprijinului politic al PNL:

    „Ar fi bine sa o faceti nu numai pentru ca sustine in fapt proiectul ci pentru ca o face mintind cu nerusinare. Ori in necunostinta de cauza ceea ce oricum denota incompetenta manageriala. Citez dintr-o pozitionare ARA (asociatia “arhitectura restaurare arheologie”):
    “1. Ministerul Culturii (MC) induce în eroare opinia publică.

    În „Precizări cu privire la situaţia patrimoniului din Roşia Montană” publicate pe site-ul Ministerului Culturii în 16 septembrie 2013 (infra „Precizări”) se afirmă: „Ministerul Culturii nu a semnat vreodată un «Acord cu compania» aşa cum se sugerează în unele luări de poziţie”.
    Or:
    Ministrul Daniel Barbu, personal, a făcut în data de 9.09.2013 următoarea declaraţie la postul B1 TV (Declaraţia Barbu-B1TV): „Ministerul Culturii a avut experți în comisia de lucru care a redactat acordul cu compania [s.n.], am avut observații câteva luni și în final pe textul pregătit de dl. Șova am dat aviz cu observații pe câteva pagini”.

    2. Ministrul Culturii induce în eroare cu privire la propunerea de înscriere a Roşiei Montane pe lista de aşteptare UNESCO, declarând că nu există în arhivele MC o asemenea solicitare şi că, personal, nu cunoaşte nimic despre existenţa acesteia (Declaraţia Barbu-Realitatea Tv[1] şi Declaraţia Barbu-Antena 3[2]). Pe site-ul Ministerului Culturii se poate citi: „Nu există în arhiva Ministerului Culturii un dosar de nominalizare redactat potrivit procedurilor recomandate de UNESCO. Din analiza proceselor verbale ale Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice nu reiese că un asemenea dosar ar fi fost vreodată supus avizării.”
    Or:
    – Asociaţia „Arhitectură. Restaurare. Arheologie” (ARA) a adresat în anul 2009 Ministrului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional Theodor Paleologu şi Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice Cererea de înscriere a sitului Roşia Montană în Lista Indicativă a României pentru introducerea în Patrimoniul Mondial a UNESCO”, împreună cu nota de fundamentare necesară (nr. înregistrare 2810 / 11.06.2009)
    – Neprimind nici un răspuns din partea fostului ministru, Asociaţia ARA a reiterat în 27 aprilie 2010 Cererea de înscriere a peisajului minier Roşia Montană în Lista Indicativă a României a monumentelor istorice cu valoare excepţională propuse a fi înscrise pe Lista Patrimoniului cultural Mondial al UNESCO, împreună cu nota de fundamentare transpusă în forma necesară pentru Lista Indicativă a României şi tradusă în limba franceză. Această solicitare a fost adresată ministrului Culturii şi Patrimoniului Naţional Kelemen Hunor (nr. înregistrare 1637 / 27.09.2010).
    – Comisia Naţională a Monumentelor Istorice (CNMI) consemnează în 26 ianuarie 2011 opinia favorabilă a membrilor săi faţă de propunerea de înscriere a Roşiei Montane pe Lista Indicativă a României pentru Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, adresată comisiei de către prof. Şerban Cantacuzino (preşedinte ProPatrimonio, FSA – Fellow of the Society of Antiquaries, membru RIBA – Royal Institute of British Architects), arh. Şerban Țigănaş (preşedinte al Ordinului Arhitecţilor din România), arh. Şerban Sturdza (vicepreşedinte ProPatrimonio, vicepreședinte OAR), arh. Peter Derer (Președinte Uniunea Arhitecţilor din România), prof. Sergiu Nistor (preşedinte ICOMOS România) (Procesul verbal cu nr. înregistrare 342/26.01.2011).

    3. Ministrul Culturii dezinformează (Declaraţia Barbu-Realitatea TV şi Declaraţia Barbu-Antena 3) cu privire la calitatea profesională a „dosarului” depus de asociaţia ARA pentru introducerea Roşiei Montane în Lista Indicativă României pentru înscrierea în Patrimoniul Mondial, calificându-l drept inoportun şi ilegitim.
    Or:
    – Nota de fundamentare necesară înscrierii Roşiei Montane pe Lista Indicativă a României pentru Patrimoniul Mondial, depusă la MC de către Asociaţia ARA în 2009 şi 2010, a fost întocmită respectând normele de aplicare a Convenţiei Patrimoniului Mondial (Operational Guidelines for the Implementation of the World Heritage Convention).[3] Sugerăm d-lui ministru Daniel Barbu să compare calitatea modului de întocmire a Notei de fundamentare depusă de ARA[4] pentru Roşia Montană cu superficialitatea notelor de fundamentare întocmite de MC, prin instituţiile sale, pentru introducerea pe lista indicativă a României a Culelor din Oltenia, a oraşelor Sibiu, Alba Iulia etc![5]”

    Nota: Exista note de subsol pe care nu le-am luat dar ele se gasesc pe pagina asociatiei”

  5. Roxana Iordache Says:

    Adi, la Caramitru mă gândeam şi eu. 🙂

  6. Radu Humor Says:

    Dă-o s-o semnăm şi noi !
    Intelectualii au un fel al lor de a se prostitua, că-ţi trec toate poftele de a-i mai privi, citi sau asculta, fără să vomiţi !
    Barbişon ăsta e un exemplu elocvent !
    Oamenii ăştia cu aspect neîngrijit, ascund mult mai multe decât ar vrea ei, dar paradoxal, sunt mai uşor de sesizat ca făcând parte dintr-un sistem ostil acestui popor !
    Dacă vreţi mai pot da exemple, dar cu riscul de a nu-mi mai putea stăpâni scârba 🙄

  7. Radu Humor Says:

    Deci tu eşti „andrei” …
    O să vezi altceva în loc de miel 😆

  8. Roxana Iordache Says:

    @Radu Humor. Generalizările sunt greşite.

  9. pozedecat Says:

    scrisoarea deschisa si motivele cererii de demisie aici:
    http://www.simpara.ro/scrisoare-deschisa-demisia-ministrului-culturii-daniel-barbu-561.htm

  10. Radu Humor Says:

    Sarmizegetusa Regia, o uriaşă metropolă da­cică? Suna absolut incredibil acum un an, dar azi, ipoteza prinde contur! Rezultate de ultimă oră ale “arheologiei aeriene” arată că, de fapt, aria de extindere şi de locuire a fostei capitale a dacilor depăşeşte cu mult zona sacră şi zona castrului roman, singurele vestigii săpate acolo de istoricii noştri în ultima jumătate de secol. Dacă teoriile se confirmă, am putea descoperi în Grădiştea de Munte o adevărată metropolă antică, cu nimic mai prejos decât cele mai frumoase oraşe din Grecia şi Roma începutului de mileniu! –
    : http://orastieinfo.info/sarmizegetusa-regia-noutati-spectaculoase-despre-fosta-capitala-a-dacilor/#sthash.RB3OCQnZ.dpuf

  11. Ileana Andersson Says:

    http://gandeste.org/general/spioni-zacaminte-secrete-si-companii-vandute-pe-nimic-toata-lumea-ravneste-apusenii-nostri/33034

    http://gandeste.org/general/pre%C8%99edintele-ecuadorian-a-lansat-campania-mana-murdara-a-companiei-chevron/33039

    http://gandeste.org/general/in-loc-de-excursii-electorale-si-discursuri-stupide-iata-analiza-academiei-romane-riscuri-privind-mediul-si-dezvoltarea-durabila-a-zonei-rosia-montana/33008

  12. Ileana Andersson Says:

    http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/15-milioane-de-dolari-investiti-de-rmgc-in-vizita-comisiei-unesco-a-parlamentului-la-rosia-montana-domnule-barbu-gaura-neagra-de-la-ministerul-culturii-se-vede-cu-ochiul-liber-s-98489.html

  13. Ileana Andersson Says:

    Un articol inn care se aminteste si de tine Roxana.

    Romanii din Occident ar putea sa fie solutia pentru Romania

  14. tiberiu2009 Says:

    „”poate ca ar trebui ca Hypnos sa recunoasca ca s-a inselat in privinta acestui pseudointelectual si sa-i retraga sprijinul politic …””

    Poate ar trebui ca formatorii de opinie sa recunoasca ca s-au inselat in privinta acestui Hypnos si sa-i retraga in intregime sprijinul.
    Dar e greu sa intelegi si mai ales sa recunosti ca (din nou) ai gresit tabara. Mai ales daca sprijini din interes personal.

  15. Donkeypapuas Says:

    Runda de la sfârşitul săptămânii ăsteia va trece pe la Băşinescu pe la poartă! I se va striga numai vorbe „de bine” pentru el şi sinistra lui coabitacă.

  16. Donkeypapuas Says:

    „i se vor”, da m-am grăbit

  17. johnson1312 Says:

    Crin Antonescu :

    ” Nu merg nici în Piaţa Universităţii. Sunt două variante: ne înjură sau ne înjură mai rău ”

    ….pentru protestarii din Piaţa Universităţii în multe cazuri este „doar un pretext” subiectul Roşia Montană ….

    …liderul PNL a reconfirmat marţi seară că PNL va vota împotriva proiectului de la Roşia Montană „

  18. ioprotestatarul Says:

    Update.
    Fotografii. Casa PDL-istei Chircu, reevaluata de PSD si cum respecta legea beizadeaua chestorului Tutilescu.

    http://romani-in-lanturi.blogspot.ro/2013/09/chircu-plecat-din-nou-cu-circu.html

  19. FLORILE DIN ARLES | pozeDECAT Says:

    […] ca doamna Roxana Iordache a avut amabilitatea sa incerce sa sugereze ca sub muntele de cinism al meu zace o oarecare […]

  20. Savescu Maria Says:

    Roxana, scuze ca nu mai scriu demultisor pe pagina ta. Chiar nu am reusit sa o fac.
    Acest individ din fotografie este o aschimodie.
    Un tradator si un agramat.
    Pe vremea cand era invitat stalp, mai ales in emisiunile Alessandrei Stoicescu, nu scapa o biata emisiune in care sa nu emita o cacofonie te tip caca …
    Nu este intelectual, nu este roman, nu are ce cauta in PNL, in guvern si chiar nici in Romania.
    Fuera, out, fuori, dehors, afara.
    In toate limbile omenirii.
    Nu demisia, „capului lui vrem”. Pot sa scriu si capul lui vreu, sa nu mai implic pe altcineva.
    La propriu si la figurat.
    Cand apare pe micile ecrane imi vine sa vomit (trebuia sa scriu un cuvant mult mai urat, dar ma abtin).

    Atat de spre aratarea asta.

Lasă un comentariu