DOI NOI EROI ROMÂNI DE RĂZBOI

Militari morti in Afg a3

Foto: Antena 3

Păcat de militarii care mor ucişi mişeleşte! De data asta, românii noştri, sublocotenentul  (pm) Adrian Postelnicu şi sublocotenentul (pm) Vasile Claudiu Popa, ucişi într-o misiune de patrulare de o bombă artizanală (se repetă la nesfârşit morţile din cauza bombelor amplasate la marginea drumurilor).

Suntem în NATO, avem un angajament de reciprocitate. Dar sper că participarea noastră la războaie groteşti va înceta cât de repede. De altfel, state constitutive ale Alianţei au anunţat intenţia de retragere cu mult înaintea României, care nici nu s-a pronunţat oficial.

Extremismul islamic e alimentat de cei care vor să menţină continuu o stare de teroare, în aşa fel încât să globalizeze statul totalitar, poliţia politică, iar oamenii să fie doar sclavii finanţei mondiale.

Dumnezeu să-i odihnească pe eroii noştri şi să le întărească familiile! 😥

9 răspunsuri to “DOI NOI EROI ROMÂNI DE RĂZBOI”

 1. Doru Says:

  Îmi apelc fruntea-mi de cătană în fața lor!

 2. Radu Humor Says:

  Să-i ierte Dumnezeu !
  Că doar nu erau acolo să planteze panseluţe 🙄
  Mai ales că ăia plantau bombe !
  În schimb cei care-i trimit acolo ar trebui să moară în chinuri :mrgreen:
  Interminabile !

 3. Radu Humor Says:

  Noi dovezi ce demonstrează mozeria morală în care se scaldă unii : Ar fi bine sa o faceti nu numai pentru ca sustine in fapt proiectul ci pentru ca o face mintind cu nerusinare. Ori in necunostinta de cauza ceea ce oricum denota incompetenta manageriala. Citez dintr-o pozitionare ARA (asociatia “arhitectura restaurare arheologie”):
  “1. Ministerul Culturii (MC) induce în eroare opinia publică.

  În „Precizări cu privire la situaţia patrimoniului din Roşia Montană” publicate pe site-ul Ministerului Culturii în 16 septembrie 2013 (infra „Precizări”) se afirmă: „Ministerul Culturii nu a semnat vreodată un «Acord cu compania» aşa cum se sugerează în unele luări de poziţie”.
  Or:
  Ministrul Daniel Barbu, personal, a făcut în data de 9.09.2013 următoarea declaraţie la postul B1 TV (Declaraţia Barbu-B1TV): „Ministerul Culturii a avut experți în comisia de lucru care a redactat acordul cu compania [s.n.], am avut observații câteva luni și în final pe textul pregătit de dl. Șova am dat aviz cu observații pe câteva pagini”.

  2. Ministrul Culturii induce în eroare cu privire la propunerea de înscriere a Roşiei Montane pe lista de aşteptare UNESCO, declarând că nu există în arhivele MC o asemenea solicitare şi că, personal, nu cunoaşte nimic despre existenţa acesteia (Declaraţia Barbu-Realitatea Tv[1] şi Declaraţia Barbu-Antena 3[2]). Pe site-ul Ministerului Culturii se poate citi: „Nu există în arhiva Ministerului Culturii un dosar de nominalizare redactat potrivit procedurilor recomandate de UNESCO. Din analiza proceselor verbale ale Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice nu reiese că un asemenea dosar ar fi fost vreodată supus avizării.”
  Or:
  – Asociaţia „Arhitectură. Restaurare. Arheologie” (ARA) a adresat în anul 2009 Ministrului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional Theodor Paleologu şi Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice Cererea de înscriere a sitului Roşia Montană în Lista Indicativă a României pentru introducerea în Patrimoniul Mondial a UNESCO”, împreună cu nota de fundamentare necesară (nr. înregistrare 2810 / 11.06.2009)
  – Neprimind nici un răspuns din partea fostului ministru, Asociaţia ARA a reiterat în 27 aprilie 2010 Cererea de înscriere a peisajului minier Roşia Montană în Lista Indicativă a României a monumentelor istorice cu valoare excepţională propuse a fi înscrise pe Lista Patrimoniului cultural Mondial al UNESCO, împreună cu nota de fundamentare transpusă în forma necesară pentru Lista Indicativă a României şi tradusă în limba franceză. Această solicitare a fost adresată ministrului Culturii şi Patrimoniului Naţional Kelemen Hunor (nr. înregistrare 1637 / 27.09.2010).
  – Comisia Naţională a Monumentelor Istorice (CNMI) consemnează în 26 ianuarie 2011 opinia favorabilă a membrilor săi faţă de propunerea de înscriere a Roşiei Montane pe Lista Indicativă a României pentru Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, adresată comisiei de către prof. Şerban Cantacuzino (preşedinte ProPatrimonio, FSA – Fellow of the Society of Antiquaries, membru RIBA – Royal Institute of British Architects), arh. Şerban Țigănaş (preşedinte al Ordinului Arhitecţilor din România), arh. Şerban Sturdza (vicepreşedinte ProPatrimonio, vicepreședinte OAR), arh. Peter Derer (Președinte Uniunea Arhitecţilor din România), prof. Sergiu Nistor (preşedinte ICOMOS România) (Procesul verbal cu nr. înregistrare 342/26.01.2011).

  3. Ministrul Culturii dezinformează (Declaraţia Barbu-Realitatea TV şi Declaraţia Barbu-Antena 3) cu privire la calitatea profesională a „dosarului” depus de asociaţia ARA pentru introducerea Roşiei Montane în Lista Indicativă României pentru înscrierea în Patrimoniul Mondial, calificându-l drept inoportun şi ilegitim.
  Or:
  – Nota de fundamentare necesară înscrierii Roşiei Montane pe Lista Indicativă a României pentru Patrimoniul Mondial, depusă la MC de către Asociaţia ARA în 2009 şi 2010, a fost întocmită respectând normele de aplicare a Convenţiei Patrimoniului Mondial (Operational Guidelines for the Implementation of the World Heritage Convention).[3] Sugerăm d-lui ministru Daniel Barbu să compare calitatea modului de întocmire a Notei de fundamentare depusă de ARA[4] pentru Roşia Montană cu superficialitatea notelor de fundamentare întocmite de MC, prin instituţiile sale, pentru introducerea pe lista indicativă a României a Culelor din Oltenia, a oraşelor Sibiu, Alba Iulia etc![5]”

  Ba, mai mult îngălatul ăsta de ministru declară acum că introducerea unui site ca Roşoa Montana în Patrimoniul UNESCO nu ne-ar aduce nici un câştig !( o fi şi ăsta ovrei, că numai ăştia judecă aşa 😆 ).
  Dar oare una din dovezile incontestabile a continuităţii poporului roman pe aceste meleaguri, nu merită păstrată cu orice preţ !
  Dar când eşti un venetic adus pe aici de vânturile Istoriei, e drept că nu te prea interesează cine şi ce a a fost aici,înaintea ta, ci doar cine va mai rămâne de acum înainte !
  Printre care ţii cu dinţii să te afli şi tu !
  Mozerabil(i) !

 4. Radu Humor Says:

  Comentul de mai sus (fără final) nu-mi aparţine şi este preluat de pe blogul lui Radu Zlati, unde n-am putut posta nimic !

 5. DOI NOI EROI ROMÂNI DE RĂZBOI » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 6. Radu Humor Says:

  Până acum vreo câţiva ani, mă contraziceam cu mulţi susţinând în naivitatea mea că banii pentru soldele şi întreţinerea soldaţilor români trimişi la şi spre moarte ( a lor şi a altora), apărând cauze străine de propriul popor , vin de la organismele NATO !
  Nu mă aşteptam ca nişte putred de bogaţi să se coboare la puţinul unui popor sărăcit cu bună ştiinţă, care în disperare de cauză, mă gândeam eu, acceptă să-şi trimită fiii pe câmpuri de luptă, întâmplător?? petroliere, sau cu alte bogăţii sau otrăvuri, care pentru ei tot bogăţie înseamnă :mrgreen: !
  Numai că apoi am aflat că tot noi suportăm toate aceste cheltuieli şi jertfe omeneşti (vreo 19 până acum doar în Afganistan !) :mrgreen:
  Cum Dumnezeu reuşim noi să ne căpătuim cu asemenea distrugători, pe post de conducători de Ţară 🙄 ?!

 7. Mihai Hristea Says:

  Of, Doamne…
  Dumnezeule, fii cu EI!

 8. Trofin Doru Says:

  Pot fi niste mercenari eroi?

 9. Savescu Maria Says:

  Dumnezeu sa ii odihneasca !

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: