DE CE, ÎNALTPREASFINŢITE PĂRINTE? SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE MITROPOLITUL ANDREI, CU IUBIRE ÎNDURERATĂ

Înaltpreasfinţite Părinte,

Ştiu că intru din oficiu sub blestem arhieresc – şi încă în Postul Adormirii Maicii Domnului – dacă şi când cârtesc la adresa unui ierarh al Bisericii – pe care o constituim deopotrivă, clerici şi mireni. Îmi asum acest risc cumplit.

Şi vă întreb cu durere, de ce i-aţi acordat lui Emil Boc înaltul ordin bisericesc? A(ve)am încredere în preotul care sunteţi şi încrederea mi-a fost rănită. Atitudinea contrastează flagrant cu cea a Sf.Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei surori.

Ierarhii bisericeşti îi apără pe oameni, grecii se simt ocrotiţi în biserica lor. Pe noi, credincioşii de rând, oamenii-frunze în vânt, cine ne apără de rău? Cine ne ajută să ne ajutăm?

V-am auzit justificările şi ele m-au întristat şi mai tare. Aţi spus că distincţia n-are legătură cu politica şi că i-a fost acordată premierului pentru că „a dat” la biserici. Mă cutremur, Înaltpreasfinţite!

1. Nu a dat de la mamă-sa, nici de la vreun neam al lui, ci de la neamul de cetăţeni români contribuabili. Prin urmare, Înaltpreasfinţite Părinte, ar trebui să ne decoraţi pe toţi contribuabilii, dacă e să reducem la absurd justificarea atât de incredibil de vulnerabilă pentru un veritabil doctor în teologie – teolog de seamă şi simţit care sunteţi. Predicile vă arată sufletul ales. Cum poate o inimă şi o minte înalt teologicală şi adânc umană ca a dumneavoastră să se adâncească în eroare prea lumească?

2. Să înţelegem că decoraţi o formă de mită, de două ori perversă: fiindcă mai e şi din bani publici? Dacă l-am lăsa pe necurat să-şi bage coada-i îmbârligată n-am putea decât deduce rece că o fi fost rost şi de ceva parandărături, că regimul Băsescu „nu dă” nimic fără să i se întoarcă (mult) înmulţit? Sau s-a mulţumit cu decoraţia, un parandărăt electoral. Care discreditează biserica noastră şi fraţii de confesiune ai utecistului de la Cluj nu pot decât să se bucure de aşa degradare. Imaginea B.O.R. nu merită aşa pată.

3. Există şi facere de bine de tip mafiot. Cupola omoară şi pe urmă face milostenie. A început Biserica Ortodoxă să vândă indulgenţe?

Iertaţi-mă, dar mi-aţi rănit inima, Înalte Părinte! Şi mi-aţi lezat capacitatea de judecată – atât pe cea morală, cât şi pe cea intelectuală.

Biserica e în lume ca să mântuiască lumea. Aici şi acum. Nu puteţi să vă legaţi la ochi şi să vă băgaţi ceară în urechi. Singur, puteţi, dar se poate, Înalte?!  

N-aveţi cum să nu ştiţi cu cine aveţi de-a face. Dacă nu puteţi protesta – ca fraţii greci – împotriva unui regim criminal, cu dimensiune flagrant satanică, manifestând o ură atroce faţă de oameni, fără precedent din zorii comunismului încoace -, dacă, deci, nu vreţi să vă răstiţi la regimul criminal, cu autoritatea morală de apărător al turmei la fiara care o muşcă, măcar nu-l decoraţi!

Aşteptam de la înalţii ierarhi să-i mustre părinteşte pe guvernanţi, nu să-i încurajeze în orori! M-aş fi bucurat să ne îndemnaţi să facem o rugăciune colectivă pentru conducători, ca să le dea Dumnezeu mintea de pe urmă şi să ne lase! După care să-şi ocupe tot timpul cu penitenţa.

Pentru numele lui Dumnezeu, şi-aşa fibra morală a poporului român e distrusă. Încercaţi, măcar, să nu-l demoralizaţi până la demolarea ultimului reper!

Cu fiiască durere,

Roxana Iordache

112 răspunsuri to “DE CE, ÎNALTPREASFINŢITE PĂRINTE? SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE MITROPOLITUL ANDREI, CU IUBIRE ÎNDURERATĂ”

  1. DE CE, ÎNALTPREASFINŢITE PĂRINTE? SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE MITROPOLITUL ANDREI, CU IUBIRE ÎNDURERATĂ » Bloogle Says:

    […] Original Blog » 01 August 2011 – Blog « Se asteapta noi deprecieri ale valorii si chiriilor cladirilor comerciale in T3 […]

  2. Nevermind Says:

    Damn… deci am avut dreptate.

  3. julia Says:

    Rox: „Imaginea B.O.R. nu merită aşa pată.”

    Ba merita. Pentru tot ce ai insirat in mesajul asta, MERITA. Poate ma intelegi si pe mine acum.

    Zic si eu, cu toata umilinta de care sint instare:

    Rox, noi avem credinta in Dumnezeu care este mai presus de toate! Acesti preoti NU sint mai presus de toate! Uneori nu sint mai presus de noi, credinciosii. Unul sau doi preoti care sint ma presus de noi, nu ii vezi la televizor si nici in media. Ei exista si propovaduiesc drumul Domnului, nu al politicii, nici al imbogatirii, nici al avantajelor materiale ale credintei in Dumnezeu, nici imbogatirea bisericii, nici saracirea enoiasilor prin imbogatirea bisericii.

    PS Cer iertare ca m-am bagat, stiind ca noi doua gindim diferit la subiectul asta…….dar m-am bagat petnru tine, pentru ca ti-am simtit dezamagirea crunta si durerea in suflet! Am vrut doar sa te incurajez in credinta si sa te rog sa nu-ti pui sperantele atit de mult in alti muritori, ca pina la urma si ei sint DOAR oameni ca si noi, supusi greselii si vanitatii.

    Ma alatur si eu scrisorii tale cu tot sufletul; si daca ai nevoie sa stringi semnaturi si sa trimiti o scrisoare oficial, poti sa pui si numele meu sub al tau.

  4. stejarul Says:

    Roxana esti prea scumpa pentru adevarurile lumesti…

    SimP

  5. Huhu Says:

    Popii din Romania nu-s popi!
    Popii vor construirea Catredalei Jefuirii Neamului.
    E un lucru bine stiut ca 50% din pretul oficial al constructiei fiecarei biserici e FURAT!

  6. Serban G Says:

    BOR prin inaltii sai reprezentanti a simtit ca urmeaza un an in care BOC va da bani cu nemiluita celor care-i aduc voturi si a facut un mic DEMO pentru a trimite acest semnal catre vistiernicii tarii…

  7. Mitropolitul Andrei i-a acordat “Crucea Transilvana” premierului Emil Boc « Saccsiv's Weblog Says:

    […] DE CE, ÎNALTPREASFINŢITE PĂRINTE? SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE MITROPOLITUL ANDREI, CU IUBIRE ÎND… […]

  8. Radu Humor Says:

    Roxana
    Stiu cat de greu ti-a fost si pentru asta meriti intreaga recunostinta a acestui neam, cu adevarat atat de greu incercat !
    Dumnezeu sa ne ierte !

  9. Ciprian Says:

    Boc nu e sectar tremurici? Din mai multe surse se spune asta… Mie oricum nu imi esprimă încredere (stiu că se spune exprimă!)

  10. mihai4 Says:

    http://saccsiv.wordpress.com/2011/08/01/mitropolitul-andrei-i-a-acordat-crucea-transilvana-premierului-emil-boc/ Roxi,sa mai arunci un ochi pe site-ul asta, ca sa fi la curent cu se mai intampla-n lume din punct de vedere ortodox. eu am lasat-o mai moale cu politica interna .m-am upgradat 😉 ce faceam la tine, fac acum si pe–acolo. traim alte vremuri si cine intelege, cunoaste 🙂 pup!

  11. Subtilitatile parandãrãtului… « Daurel’s Blog Says:

    […] (DE CE, ÎNALTPREASFINŢITE PĂRINTE? SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE MITROPOLITUL ANDREI, CU IUBIRE ÎN… […]

  12. mihai4 Says:

    http://www.gandul.info/politica/crin-antonescu-patriciu-e-un-comic-si-un-mincinos-partenerul-meu-este-voiculescu-nu-el-exclusiv-8549445

  13. Ion Olteanu, protestatarul de la Drobeta Says:

    @Roxana
    Toata stima pentru curajul de a scrie aceasta scrisoare. Mai ales ca eu nu sunt doar rebel dar si autodidact si liber-cugetator.
    Americanii au o vorba: „God helps those who help themselves”.
    In alta ordine de idei sa stiti ca nu am murit si nici dezertat. „Umor negru” sau nu dupa ce au reusit sa ma izoleze complet de cei din jur, recent mi-au atacat iremediabil calculatorul. Au gresit-o insa! Acum vreo 2 saptamani spuneati: „şi – aştept de multă vreme – Ion Olteanu, protestatarul de la Drobeta”, iar apoi comentati:@Ion Olteanu. Mulţumesc. Oricum, radicalismul bine temperat sperie. 🙂 Pe de altă parte, totuşi, Antena 3 v-a luat câteva interviuri de la distanţă şi cred că Gâdea nu-i lipsit de curajul de a face o emisiune în studio cu dv. Aţi fi bun şi de Vorbe grele.”
    In acel moment nu am vrut s-o spun. Acum,da! Poate il intreba cineva pe tonomatul ala de Ciutacu, mare specialist in „vorbe grele”, in numele a cati stapani si servitori mi-a trimis in data de 21.06.2011 ora 22:54, din emisiunea lui Gadea, urmatorul SMS: „atunci nu ne mai cautati”?
    Eu nu i-am cautat! Ei m-au sunat de zeci de ori. S-a folosit de mine si Antena3 si FACIAS si Platforma Civica. Foarte interesant, toate finantate de fostul securist Voiculescu. „Din profesionalism” mi-au publicat si informatiile cu caracter personal, m-au folosit timp de saptamani in 2 spoturi fara stiinta mea, iar dupa ce mi-au pus in cap toate serviciile si am inceput sa primesc amenintari „m-au uitat”. Nici macar comentariilemele pe net nu le mai publica. Si totul doar pentru ca au realizat ca sunt mai mult decat ei pot duce. Acesta este adevarul! Cu aceasta ocazie mi-am facut blog:

    http://www.romani-in-lanturi.blogspot.com/

    Voi incepe sa postez in cateva zile si doar cu „materialul clientului”. Romanii vor afla adevarul despre fostii si actualii stapani, securisti, calai, slugi, gunoaie umane si despre o viata de rebel. Poate vor intelege ….. si reusi sa priveasca in oglinda si in ochii copiilor lor.

  14. julia Says:

    Domnule Ion Olteanu, mult succes!

    Tineti legatura si cu Houston, va rog! Ca sa stiu ca sinteti bine.

    Ciutacu e un fel de Michael Moore: se plinge tare si raspicat ca este persecutat, doar-doar il persecuta si pe el cineva!!!
    Fie-va mila de un om mic, care tare ar vrea sa fie „genial”! 🙂
    Julia P.

  15. jan dinu Says:

    – Borfeta –…
    Cine E shi ce vrea EA
    Femela cu tinichea …
    Rasfatata lu Tariceanu …
    Cel ce-i da mereu – CioKanu ?!

    E o boarfa rafinata …
    Circoteste ziua toata
    EA asteapta poate vine ….
    CrinA s-o i-o traga bine …!
    JD-USA

  16. Johnson Says:

    @ Ion Olteanu…sa inteleg ca aici ati vrut sa ajungeti,atacul la Antena 3 la mogulul securist si la tonomatele lui fara caracter…interesant,mai pe ocolite dar la punct fix….despre ce servicii vorbeati ?

  17. olimpiu Says:

    nu stiu daca BOR vinde indulgente cum au facut catolicii pana a venit Luther, dar merita ,,felicitati” pt ecumenismul dovedit. sa premiezi un penticostal nu-i de ici -colo nu????
    eu zic sa-i ia la rand pe toti: pe BraNconier, pe Falca, toata gasca de asa zisi pocaiti!!!!

  18. Johnson Says:

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/anca-boagiu-vrea-sa-i-ia-ratb-ul-lui-oprescu-940236.html

    Cand vreodata in viata asta PDL ia o initiativa de aceasta amploare in favoarea amaratului din strada si nu in cea a interesului de partid ? Dupa umila mea parere vor sa foloseasca parcul auto al RATB pentru Turismul Electoral de la anul adica sa plimbe activistii de partid dintr-un judet in altul sa voteze la mai multe maini fara a mai apela la societatile private care la o adica privind situatia din sondaje s-ar putea foarte bine sa-i refuze.

  19. Raluca Says:

    Multumim pt scrisoare si curaj! Daca doriti s-o inaintati cu semnaturi, voi semna cu multa placere si eu! Numele meu este continut in adresa de mail. Puteti sa-l atasati in lista de semnaturi cand inaintati scrisoarea marionetei ecumeniste Andrei Andreicut.
    Iertare!

  20. marius Says:

    Maine, poimaine il vor decora pe Ceausescu post mortem, ca a fost mai bun decat Stalin. Slugile lui mamona au ajuns sa conduca Biserica neamului romanesc. Semnez aceasta scrisoare.

  21. Marcus Says:

    @Felicitari Roxana! Tine-o asa, asta-i Calea!
    sa fii iubita
    marcus

  22. Marcus Says:

    @Roxana: daca i-o trimiti, da-i si de la marcus, poate realizeaza ce tampenie a facut (Sa Ma Ierte Dumnezeu!) :

    Rusine BOR, Rusine Prea Sfintia Ta!

    Pentru genocidul sumbru cu gropi multe-n cimitire
    Boc fu decorat cu-o cruce ca sa aiba amintire
    Salariati fara salarii sau bolnavi taiati la leac
    Ce au fost lasati sa moara spre a-i face lui pe plac.

    Mult gandi mitropolitul pana cand l-a medaliat
    Dar si cand ii dete crucea, el i-o dete meritat.
    C-a facut planul la slujbe si la cea de-ngropaciune
    C-un popor ce valoreaza doar pe post de mortaciune.

    Mandru este boc al nostru, mandri sunt parintii lui,
    Ce si-au luat si ei rasplata data-n contul fiului,
    Le-au fost acordate premii si-o punga cu acadele
    Ca rasplata pentru drumuri asfaltate-n Rachitele.

    Ba’ mai mult le-a promis popa, ca vor fi precum Andruta,
    Care-n vremea lu’ nea Ceasca, impreuna cu mandruta,
    Au servit de muze-alese pentru pictori de icoana
    Si-or sfinti si ei biserici pana-n viitoarea toamna.

    De vei merge-n Rachitele si-n capela vei intra
    Pe Emil, drept Sfantu’ Gheorghe, pe ponei il vei vedea.
    Iar parintii lui asijderi vor fi pe pereti icoane,
    Cum e Jiji-n manastire cu-ale sale mandre doamne.

    Daca pana acum BOR reusise sa se mentine cat de cat la distanta de siguranta fata de mocirla portocalie, a trebuit sa vina Inalt Prea Sfintia Sa Andrei, Mitropolitul Clujului si sa-l decoreze pe Boc cu cea mai inalta distinctie a Mitropoliei, Crucea Transilvaniei, pentru ca tot romanul sa inteleaga faptul ca mafia portocalie a pus stapanire si pe BOR si ca face ce vrea muschii ei cu cei mai inalti reprezentanti ai acesteia.
    Cum altfel poate fi interpretat gestul de a decora un om care se face vinovat de pacat de moarte in masa a romanilor, prin masurile tembele luate impotriva neamului, masuri care au bagat romani in greva foamei, i-au determinat sa-si dea foc in fata palatului prezidential, sa se sinucida din cauza ca li s-au taiat salariile si nu si-au mai putut plati ratele la banci, sau ii lasa pur si simplu sa moara pe strada prin inchideri de spitale sau prin taierea de medicamente strict necesar supravietuirii celor bolnavi de cancer, diabet, sida etc ?
    In ce s-a manifestat atasamentul lui constant fata de biserica, in faptul ca a dat in scop electoral bani din bugetul public ca sa se renoveze biserica din satul natal? Daca vroia s-o faca trebuia sa dea banii lui, nu banii contribuabililor romani si chiar in conditiile astea, pentru toate relele facute romanilor n-ar fi meritat aceasta distictie.
    Dar, vin alegerile si ce alt agent electoral mai bun decat BOR ar putea avea portocaliii la mirosul insuportabil de rahat care ii insoteste pe oriunde s-ar duce?
    Rusine BOR, rusine Inalt Prea Sfintia Ta ca te pretezi la jocuri politice langa calaii neamului pe care il pastoresti din inalta pozitie de Mitropolit al Clujului!

  23. Maria S.(Timisoara) Says:

    Decoratia e un blam pentru cel caruia i-a fost acordat si pentru cel care l-a acordat.
    I l-a inmanat chiar Preainaltul ?
    Ramai fara cuvinte, vazand ce face intaiul reprezentant al BOR.
    Intamplator am pus o culegere de muzica, si ea incepe cu balada de Ciprian Porumbescu.
    Stranie coincidenta.
    Intaiul reprezentant al BOR ne sporeste suferinta.
    Este cinic ?
    S-a dat cu puterea, daca puterea „a dat” bisericii ?
    Nu continui, desi ar trebui.
    Nu are niciun rost.
    Articolul tau este o nestemata: sa atentionezi cu atat de curata smerenie, este o dovada de foarte multa iubire crestineasca, pentru noi rumanii romani si de adevarata dreapta credinta.
    Si de patriotism.
    Cand ar trebui sa vituperam.
    Stiu ca nu este voie, stiu ca am spus un cuvant nepotrivit, dar nu ma pot abtine.
    Oare Inalt Preasfintitul va citi articolul tau, va intelege ceva ?
    Sau este surd, mut si orb la suferinta celor pe care ii pastoreste ?
    http://www.trilulilu.ro/angy2009/f9f5d4f8aa8bc8

  24. Maria S.(Timisoara) Says:

    acordat si nu acordata, pentru ca l-am acordat cu blam si nu cu decoratia. Sucita treaba.

  25. Maria S.(Timisoara) Says:

    Trebuia sa semnez: cu amaraciune.
    Am intrat pe „blogu-va” ca sa semnalez cateva lucruri frumoase si uite ce am gasit.

    Iarasi o saptamana de Infern.
    Ma gandesc si la semnalele din Mass Media cu ce ne asteapta de aci incolo, din partea decoratului BOR si a sectantilor oranj.

    Totusi nu renunt la lucrurile frumoase:
    http://www.princeradublog.ro/atitudini/turul-virtual-al-palatului-elisabeta/
    http://www.panoramax.ro/institutii-cultura-panorame-virtuale.php
    http://www.turismland.ro/manastirea-tismana-gorj/
    Nu stiu cine administreaza Turismland, dar cred ca merita. sper sa se deschida si la tine pagina.
    Nu am gasit fotografiile resedintelor regale.
    Cand le gasesc le postez de indata.

  26. colonelul Says:

    Securistii se sprijina intre ei. Nu are nimic de a face cu religia ci CU LEGATURILE DE SANGE KAKI SECURISTICE. Iubitul parintel era ‘suflator ‘ al securitatii de cand propovaduia socialismul in bisericuta de pe str. 22 dec. din Turda. Ce face acum nu e intamplator. Asa a fost obisnuit si cunoaste canoanele securistice. Nu trebuie sa va puneti intrebari. Si Boc a fost”invatat” pe cand era racan la trupele de securitate. A invatat un lucru” fiecare pe pielea lui cand ajunge mare. Banii sunt la putere si popii se roaga sa ajunga la ei.

  27. Raluca Says:

    Ierahii sunt vanduti masonilor, e o increngatura mare . Ortodoxia a stat intotdeuna demna in fata tradatorilor .Acum ierahii sunt compici cu tradatorii de neam, si de Hristos la nivel global.
    Vor trage multe suflete credule dupa ei!

  28. Roxana Iordache Says:

    Ştiam că scrisoarea mea va fi ocazia, ca să nu-i zic pretextul atacării Bisericii Ortodoxe Române, din păcate. 😦

    Am să vă răspund, pe rând, mai încolo, fiindcă tema e capitală. Deocamdată: atacurile voastre LA ADRESA BISERICII sunt fără temei, se vede că nu mergeţi la biserică. E dreptul vostru, dar e ipocrit să vă găsiţi pretexte pentru asta. Vă chinuie vina sau simţiţi nevoia s-o pasaţi? :mrgreen:

  29. Marcus Says:

    @Roxana: Biserica este templul promis de Domnul Isus a fi construit in trei zile, nu ceea ce fac Prea Inaltii si prea Fericitii, unii dintre ei dovediti colaboratori ai Securitatii ca sa se puna bine cu Puterea. Biserica nu este nici Patriarhia, ea nu este nici macar o constructie, ci este in noi, in spiritul nostru, este legatura dintre noi si Dumnezeire. Si ca tot ce este legat de Dumnezeire tine de spirit nu de prezenta unor slujitori ai Domnului, care de fapt au dat mana cu Anticristul. Ceea ce am scris eu nu este impotriva lacasului spiritual Biserica, ci impotriva unei institutii care a batut palma ca dracu’ si si-a vandut oile pradatorului. Iti respect cucerrnicia si iti plang naivitatea.
    sa fii iubita
    marcus

  30. Ion Olteanu, protestatarul de la Drobeta Says:

    @Johnson
    Alea care te asculta, urmaresc si amenita! Sigur ca se intampla oricum, pe baza de “ce face omul cu mana lui…”, dar fara sa arunce si ei gaz pe foc, iar apoi sa o coteasca. “Atacul”!? Nu. Doar o trista si dezgustatoarea constatare ca cei pe care i-am urmarit in exclusivitate timp de 2 ani sunt la fel ca ceilalti. Adevarul e ca-i doare in cot de suferintele romanilor! Ei “muncesc” doar ca stapanii lor sa poata ajunge la ciolan, in timp ce romanii vor trai la fel de “bine”.

    Azi voi reveni cu “materialul clientului“, picatura’ care a umplut paharul pentru mine. Pana atunci iata cateva citate din Rapoartele Securitatii in legatura cu mine si sotia mea, care va vor ajuta sa faceti o comparatie cu materialul ce urmeaza (Atentie! Sotia era invatatoare.) Poate va voi face sa intelegeti cine sunt, de ce protestez si refuz sa accept ce se intampla acum in Romania.

    “Pe data de 5.11.1983 a fost difuzata la postul de radio “Europa Libera” o scrisoare cu continut ostil a carei autoare este numita Olteanu Adriana. Sus-numita a mai fost semnalata cu manifestari ostile si a solicitat plecarea definitiva din tara impreuna cu sotul sau Olteanu Ion, care este in prezent arestat.” , ”Ca urmare a pozitiei dusmanoase pe care familia Olteanu a avut-o la adresa politicii partidului si statului nostru au fost indepartati din serviciu, respectiv – ea din invatamant, intrucat pozitia sa nu era compatibila cu profesia de invatator, iar sotul din functia de impegat CFR.“, “Datele obtinute prin mijloace T.O.scot in evidenta atitudinea ostila a acestora, fac aprecieri tendentioase cu privire la nerespectarea drepturilor omului in Romania, considera necesar ca in tara noastra sa existe partid de opozitie, sindicate libere, libertate de opinii etc.“, “Au continuat sa se adreseze cu scrisori si memorii pe adresa unor organe centrale de partid si de stat, prin care in mod deschis isi exprima atitudinea ostila fata de politica partidului si statului nostru, considera ca in tara noastra este ingradita posibilitatea crearii si existentei unei opozitii politice.”

    http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/809414/PROTEST-IN-LANTURI/

  31. julia Says:

    „E dreptul vostru, dar e ipocrit să vă găsiţi pretexte pentru asta. Vă chinuie vina sau simţiţi nevoia s-o pasaţi?”

    Draga Roxana, nu jigni pe cei care nu gindesc ca tine.

    Eu nu am nevoie de nici-un pretext dar MAI ALES nu atac biserica. Eu imi spun doar parerea personala despre majoritatea preotilor ortodocsi care nu imi insipa nimic mie. Faptul ca tu ti-ai gasit fericirea si linistea spirituala cu ajutorul unui preot cu credinta adevarata, nu pot decit sa fiu fericita pentru tine. Eu nu mi-am gasit-o. Si otodoxia nu nu este aproape sufletului meu.
    Ca tu ma judeci aspru pentru asta, e pacatul tau. Daca eu gresesc, e pacatul meu. In nici-un caz nu iau asta drept „o vina” a mea care ma chinuie sau pe care trebuie s-o pasez. „Vina” zic eu, este sa fii ipocrit si sa pretinzi ca biserica ortodoxa este locul tau, cind de fapt iti bati joc si de credinta si de biserica; asta fac foarte multi romani, fara credinta adevarata!

    PS Te-am rugat de atitea ori sa imi raspunzi daca tu crezi sincer ca peste 90% din populatia Americii va ajunge in iad pentru ca nu crede in Biserica ortodoxa? Nu mi-ai raspuns NICIODATA direct la intrebarea asta. Deduc deci, ca raspunsul tau este „DA!” Toti vom ajunge in iad si vom arde in focurile Satanei. E pacat sa gindesti asa.

    PPS M-ai intristat cu atacul asta nemeritat la adresa unor oameni care au scris ce-au scris ca sa iti dea suportul lor, iar tu ai tras o palma in obrazul lor. 😦

  32. kosk Says:

    ..citate; „Biserica nu este nici macar Patriarhia, ci este in noi”(@marcus).. „Banii sunt la putere si popii se roaga sa ajunga la ei..”(@colonelul).. ha ha, mai lipseste apologia „eticii protestante” al lui Max Weber si apoteoza lui Richard Dawkins…stati calmi baieti, Harul dobandit prin hirotonisire nu paraseste Biserica lui Hristos, pe motiv de boc.

  33. kosk Says:

    Ps-pot sa-ti raspund eu @julia?..”in casa Domnului multe locasuri sunt..” apoi, ca.. „unii vor gusta raiul orbi fiind datorita faptului ca sunt lipsiti de dumnezeiescul botez”( parafraza la Cuv Nifon). pt alte detalii lasa netu’ si citeste cam do’o rafturi de exegeza a Sf Parinti.

  34. kosk Says:

    pps. sa nu uit; „si ortodoxia nu, nu este apropiata sufletului meu” @julia dixit.
    pai studiaza etimologia cuvantului ortodoxie, istoria Bisericii Primare si tratate de martirologie. le gasesti pe net in format pdf… ti-as da citate din Sf Ioan Hrisostom, Serafim Rose si Ioan Maximovici, cu privire la eretici, dar nu vreau sa te „jignesc”, baby…

  35. Roxana Iordache Says:

    @nevermind. Cu ce?

    @julia. Draga mea, reciteşte cu atenţie mesajele tale şi ai să descoperi singură enormităţile. Pe urmă, îţi răspund.

    @stejarul. Într-adevăr, n-ar avea nimeni banii ăia. :mrgreen:

    @Huhu. Atâta pricepi?

    @Serban G. Ce crezi tu că fac ei cu banii?

    @Radu Humor. Tu chiar înţelegi, dar nu-mi place că din nou exagerezi (cu privire la mine). 😐

    @kosk. Bun venit! ]n cayul ]n care n/ai mai postat sub alt nick. Şi în orice caz. Mulţumesc.

  36. Roxana Iordache Says:

    All. Vă răspunsesem fiecăruia şi sistemul wordpress-ului imbecil mi-a şters jumătate în timpul postării. Cred că renunţ la chestia-asta cu blogul, alte platforme sunt şi mai idioate. 👿

    Am să refac răspunsurile lipsă, dar un pic mai încolo. Îmi pare rău de timpul pierdut de pomană – că nu mi-l dau idioţii de la WordPress înapoi – şi de cei care se simt nedreptăţiţi.

  37. Roxana Iordache Says:

    @Radu Humor. Tu chiar înţelegi, dar nu-mi place că din nou exagerezi (cu privire la mine). 😐

    @ciprian. Dacă tot e pocăit, atunci, de ce nu se pocăieşte?! :mrgreen:

    @mihai4. Dacă vrei un site excepţional – nu extremisme dezaxate – atunci îţi recomand să recâştigi timpul şi să te abonezi la

    http://www.razbointrucuvant.ro/

    @Ion Olteanu. Sunteţi sigur că Victor v-a trimis SM-sul? Sunteţi sigur că în caz afirmativ, n-a fost dezinformat de cineva în care are încredere? În rest, sunt de acord cu dv. Succes cu blogul, am să-l cocoţ la loc de cinste. 😀

    @Johnson. La faza-asta ai semănat cu Hoară uslaş. 😳

    @olimpiu. De acord, dar e vorba de un ierarh, nu de B.O.R. – e drept că e înalt ierarh şi dreptu-i că să decorezi pe satana nu ştiu ce consecinţe ar putea avea.

    @Johnson. Boagiu să-i ia lui Oprescu … dar nu cred că vrea el, face herpes. 😯

    @Raluca. Mulţumesc, dar e un demers personal. Nu intenţionez vreodată să mă ascund după acoperiri colective. Mulţumesc mult, încă o dată! Eu cred că ar avea cu adevărat valoare dacă fiecare, milioane de oameni, i-ar trimite Înaltului câte o scrisoare personală, din inima şi din mintea lui. Ar fi fenomenal! Cred că s-ar bucura, chiar dacă ne permitem să cârtim. S-ar bucura, fiindcă ar fi un semn de vioiciune spirituală a neamului. Bietul de el, care îşi merită imnul naţional. 😳

    @marius. Mulţumesc. Vezi mai sus. Şi nu e corect să generalizăm.

    @Marcus. Ştiam eu că am greşit undeva. 🙂

    @Maria S. E vorba de mitropolitul Clujului, nu de patriarh. Dar tot un motiv de adâncă tristeţe este, fiindcă e un ierarh ales. 😥

    @colonelul. Vezi răspunsurile anterioare. Şi întrebarea către @johnson.

    @Ion Olteanu. Înţelept răspuns, aţi înţeles că omul e adevărat.

  38. kosk Says:

    merci Roxana. te-am’ intepat’ odata sub alt nick( provizoriu). Surioara intru Hristos, eu sunt mai ‘habotnic’ de felul meu, scriu pe saccsiv, si nici cu smerenia nu stau prea bine. iertare…
    … „smerenia nu se vede pe ea insasi smerita, ci descopera noi pricini de trufie” (Despre-Inselare, Sf Ignatie Briancininov)
    )))

  39. Johnson Says:

    Tot e bine…puteam fi un Pora sau o Oajdea…Ufff ! M-am scos 😯

  40. Marcus Says:

    @Bre kosk-ule; sarut mana parinte, ca asa se cade sa-i spui popii!Vad ca esti aplicat intru studiu religios, fapt insa care nu te-a ajutat cu nimic in intelegerea unor mesaje simple trimise de laici profani si aici ma numesc pe mine, catre proprietara blogului. Popo, sau teologule, cum vrei sa te numesc, am o rugaminte la talica, eu ortodoxu’ nehabotnic, dar cu credinta si dragoste fata de Dumnezeu, vin acusica si te intreb: ce nu ti-a convenit in comentariile profanilor care viziteaza blogul Roxanei? Nu te da mandrule destept, sau mai destept decat esti, ca in conformitate cu canoanele bisericesti mandria este pacat. Golaneste, las-o, ba jos, ca macane!
    sa fii iubit
    marcus

  41. Ion Olteanu, protestatarul de la Drobeta Says:

    @Roxana
    Cei cu trecutul meu erau morti de mult daca faceau astfel de greseli. Ca sa te convingi, oricum ei mi-au dat pe site si adresa si CNP-ul, pe care nu eu, ci Zamfir, directorul de la FACIAS le-a furnizat, imi permit sa dau si eu numarul de telefon ce apare in mobilul meu langa SMS-ul menionat. Este: 0740106185.
    Si crede-ma, inca nu am spus nimic! De aceea am „tacut” atat. Am considerat ca in interesul romanilor, cei obiditi de acest regim criminal, merita sa fac unele compromisuri de la pricipiile mele. Nu este usor nici sa fi dusmanul public nr. 1, dar s-a umplut paharul, refuz sa mai fiu partas la asa ceva. Eu Ion Olteanu m-am convins ca toti doresc un singur lucru: PUTEREA! Pana cand gunoaiele fostei Securitati si politrucii comunisti nu vor fi eliminati din sistem in Romania nu va exista niciodata democratie.

  42. Ion Olteanu, protestatarul de la Drobeta Says:

    @Julia
    Multumesc pentru incurajare, stimata doamna!

  43. kosk Says:

    Marcus @fiule, tocmai am recunoscut ca nu stau bine la capitolul „mandria este pacat”, nu-i treaba ta, by the way. ti-e defecta atentia distributiva.

  44. Ion Olteanu, protestatarul de la Drobeta Says:

    Iata “materialul clientului” cu privire la democratie, repere morale si interesul pentru cetateni:

    http://inregistrari.antena3.ro/view-23_Jul-2011-Q&A_cu_Alessandra_Stoicescu_si_Floriana_Jucan-18.html

    In emisiunea Q&A din data de 23.07.2011, “tovarasa” invatatoare (avansata profesoara!?), Cristiana Anghel, cotata ca erou, reper moral, reporter, membru de onoare al sindicatului ofiterilor rezervisti, si care conform spuselor ei “va ramane in istorie”spunea printre altele referitor la “epoca de aur” a lui Ceausescu urmatoarele:

    “Au fost si lucruri rele, dar au fost si lucruri bune. Lucrurile bune au folosit maselor. Populatiei de jos. Pe vremea aceea un profesor putea sa traiasca decent si era decent….”
    “Eu lucram in invatamant. Da? Nu puteai sa obtii postul, sa te titularizezi, daca nu aveai acordul secretarului de partid. Da? Mie nu mi s-a intamplat niciodata sa-mi ceara secretarul de partid ceva sau sa-mi faca vreun rau secretarul de partid. Si am sa mai spun inca un lucru, sunt datoare memoriei doamnei Barbulescu, sora lui Ceausescu. Deci aveam post la Casa de Copii si trebuia sa trec in specialitate la scoala. M-am dus fara nici o floare, fara nimic, m-am dus la 1 Septembrie si i-am spus vreau postul de la Scoala 2 si mi-a zis bine fetito, te duci la Scoala 2…. Sora lui Ceausescu mie nu mi-a cerut nici macar o floare si mi-a rezolvat problema legal si traiam in comunism.”

    “Deci din punctual acesta de vedere, d-lui Ministru (Funeriu-pixtel) eu nu i-am reprosat…si probabil ca acesta este si motivul pentru care eu public nu l-am atacat niciodata pe dl. Ministru … deci eu am inteles din covorbirea care am avut-o cu dumnealui de aproape o ora si jumatate….ca indiferent daca dumnealui mi-ar fi dat mie dreptate, a doua zi ar fi plecat si ar fi venit altul mai rau decat el…. N-am spus-o, o spun acum pe post pentru prima data. Nu trebuia sa fac greva foamei impotriva Guvernului. Am gresit tinta. Ar fi trebuit sa intru in greva foamei si sa incetez in momentul in care incepea greva generala in aceasta tara…. Pentru ca toata lumea m-a rugat sa ies din greva gandindu-se ca eu am sa mor. Deci ar fi trebuit sa le cer tuturor sa intre ei in greva generala ca sa schimbe ceva in tara aceasta. … Eu n-am auzit … poftim fara ou, dar un huo?”

    Zau!? Vorba lui Badea, “zi sa mori tu?” Da tie cine ti-a platit spitalizarea si te-a comandat? Noroc cu “democratia” din Romania, pentru ca intr-un stat de drept adevarat o persoana cu astfel de mentalitate chiar ca “nu era compatibila cu profesia de invatator.” Deci, inca o data, huoo! Promavand astfel de „modele morale”, Antena3 nu face decat rau romanilor, si daca pentru spoturi se folosesc doar de „fraieri”, sa stie ca asa cum le-am spus de la inceput, sunt facut dintr-o singura bucata si nu permit ca inteligenta si suferinta familiei mele sa fie insultate!

    Aceasta a fost numai o jumatate din picatura. Iata ce a avut de spus din principiu, pe banii si riscul propriu, cealalta invatatoare, cetatean American, afata intr-o scurta vizita in Romania, in fata Palatului Victoria in data de 27.06.2011 si pe care in afara de zeci de la toate „serviciile”, nu a intrebat-o nimeni, De ce!?

    http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/810919/DUSMAN-AL-REGIMULUI-BASESCU-SPUNE-TARA-ASTA-E-A-NOASTRA-NU-ESTE-MOSIA-VOASTRA/

  45. Marcus Says:

    @Bre kosk-ule; e posibil sa-mi fie defecta atentia respectiva, motiv pentru care imi voi focaliza usoarele urme de atentie dooar si numai pe „sfintia ta”. mai vedem.
    sa fii iubit
    marcus

  46. Ion Olteanu, protestatarul de la Drobeta Says:

    Iata “materialul clientului” cu privire la democratie, repere morale si interesul pentru cetateni:

    http://inregistrari.antena3.ro/view-23_Jul-2011-Q&A_cu_Alessandra_Stoicescu_si_Floriana_Jucan-18.html

    In emisiunea Q&A din data de 23.07.2011, “tovarasa” invatatoare (avansata profesoara!?), Cristiana Anghel, cotata ca erou, reper moral, reporter, membru de onoare al sindicatului ofiterilor rezervisti, si care conform spuselor ei “va ramane in istorie”spunea printre altele referitor la “epoca de aur” a lui Ceausescu urmatoarele:

    “Au fost si lucruri rele, dar au fost si lucruri bune. Lucrurile bune au folosit maselor. Populatiei de jos. Pe vremea aceea un profesor putea sa traiasca decent si era decent….”
    “Eu lucram in invatamant. Da? Nu puteai sa obtii postul, sa te titularizezi, daca nu aveai acordul secretarului de partid. Da? Mie nu mi s-a intamplat niciodata sa-mi ceara secretarul de partid ceva sau sa-mi faca vreun rau secretarul de partid. Si am sa mai spun inca un lucru, sunt datoare memoriei doamnei Barbulescu, sora lui Ceausescu. Deci aveam post la Casa de Copii si trebuia sa trec in specialitate la scoala. M-am dus fara nici o floare, fara nimic, m-am dus la 1 Septembrie si i-am spus vreau postul de la Scoala 2 si mi-a zis bine fetito, te duci la Scoala 2…. Sora lui Ceausescu mie nu mi-a cerut nici macar o floare si mi-a rezolvat problema legal si traiam in comunism.”

    “Deci din punctual acesta de vedere, d-lui Ministru (Funeriu-pixtel) eu nu i-am reprosat…si probabil ca acesta este si motivul pentru care eu public nu l-am atacat niciodata pe dl. Ministru … deci eu am inteles din covorbirea care am avut-o cu dumnealui de aproape o ora si jumatate..ca indiferent daca dumnealui mi-ar fi dat mie dreptate, a doua zi ar fi plecat si ar fi venit altul mai rau decat el…. N-am spus-o, o spun acum pe post pentru prima data. Nu trebuia sa fac greva foamei impotriva Guvernului. Am gresit tinta. Ar fi trebuit sa intru in greva foamei si sa incetez in momentul in care incepea greva generala in aceasta tara…. Pentru ca toata lumea m-a rugat sa ies din greva gandindu-se ca eu am sa mor. Deci ar fi trebuit sa le cer tuturor sa intre ei in greva generala ca sa schimbe ceva in tara aceasta. … Eu n-am auzit … poftim fara ou, dar un huo?”

    Zau!? Vorba lui Badea, “zi sa mori tu?” Da tie cine ti-a platit spitalizarea si te-a comandat? Noroc cu “democratia” din Romania, pentru ca altfel, intr-o stat cu adevarat de drept o persoana cu astfel de mentalitate chiar ca “nu era compatibila cu profesia de invatator.” Deci, inca o data, huoo! Promovand astfel de „modele morale” Antena3 nu face decat rau romanilor, iar daca pentru spoturi se foloseste doar de „fraieri”, atunci eu nu permit ca inteligenta si suferinta familiei mele sa fie insultate.

    Aceasta a fost numai o jumatate din picatura. Iata ce a avut de spus din principiu, pe banii si riscul propriu, cealalta invatatoare, cetatean American, afata intr-o scurta vizita in Romania, in fata Palatului Victoria in data de 27.06.2011:

    http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/810919/DUSMAN-AL-REGIMULUI-BASESCU-SPUNE-TARA-ASTA-E-A-NOASTRA-NU-ESTE-MOSIA-VOASTRA/

  47. kosk Says:

    „imi voi focaliza..” focalizeaza pe Ganymede, caci am sa intervin doar cand diversi troli ataca Biserica, prin generalizare. servus tok.

  48. Dumitrescu Says:

    @Marcus

    Biserica e comunitatea dar si comuniunea celor botezati care il marturisesc pe Iisus Hristos ca fiind Domnul si Mantuitorul nostru, fara de care omul era vesnic ratacitor.

    Biserica e din porunca lui Hristos.

    ”Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp şi temelie a ADEVĂRULUI.”(1 Tim .3,15)

    Din Biserica face parte si clerul dupa cunostinta mea ,ca nu-ti convine ,asta e o alta poveste.

    Daca te supara clerul, cu siguranta si Scriptura te supara, uite ce scrie in legatura cu anumite persoane:

    ” v-a pus pe voi episcopi(ἐπισκόποι), ca să păstraţi Biserica lui Dumnezeu”. (Fapte 20,28)

    „Tot aşa şi voi, fiilor duhovniceşti, supuneţi-vă PREOTILOR ” ( I Petru 5, 5)

    „Este cineva bolnav între voi? Să cheme PREOTII (πρεσβυτέρους ) Bisericii şi să se roage pentru el.” (Iacob 5,14)

    Faptul ca avem clerici „cazuti”,mai putin instruiti duhovniceste, nu da dreptul nimanui sa ridice piatra impotriva Sfintei Biserici Ortodoxe al carui cap e Mantuitorul nostru Iisus Hristos.

    Ortodoxia nu inseamna pact cu politica .

    Ortodoxia e calea cea catre mantuire, sa nu ne rusinam de credinta sadita pe aceste meleaguri de catre Sf. Apostol Andrei.

    PS:Este evident ca lupii in piele de oaie intreprind un atac la baioneta impotriva Ortodoxiei. Sfidarea lor trebuie respinsa dur, nu care cumva sa plecati fruntea in fata sectelor nascute din putregaiul Americii.

    „Fără să părăsim Biserica noastră, precum le este obiceiul unora ..”(Evrei 10 ,25)

  49. mihailandrei Says:

    Cei dintai Preoţi ai lui Hristos sunt Sfinţii Apostoli.

    Preotii sunt oameni alesi si lasati chiar de Apostoli (sunt citate din Biblie care sa sustina acest lucru) .

    Ei sunt deosebiti de restul credinciosilor prin faptul ca au primit un HAR special prin putenera mainilor de catre Apostoli.

    „Şi hirotonindu-le(χειροτονήσαντες) PREOTI în fiecare biserică ” (Fapte 14,23)

    „Nu fi nepăsător faţă de HARUL (χαρίσματος ) care este întru tine, care ţi s-a dat prin proorocie, cu punerea mâinilor (χειρῶν)”. (1 Tim 4.14)

    Preotii au fost numiti si au urmat în mod direct apostolilor.

  50. Johnson Says:

    Dumnezeu si-a luat ochii de la acest popor :

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/basescu-la-b1-tv-live-text-940353.html

    Asadar nu se da dus…Tot in strada se va ajunge asadar nu pricep de ce nu scurtam termenul….

  51. stejarul Says:

    Vasile Erceanu, esti pe lista criminalilor regimului basescu.
    Este nevoie sa ii identificam pe toate plosnitele astea portocalii. Sa vedem daca odata „singularizati” mai au asa mult tupeu si curaj sa acopere crimele regimului portocaliu.
    Huo vasile erceanu.
    Haideti sa postam pe diferite bloguri numele javrei de erceanu….
    SimP

  52. stejarul Says:

    Johnson,

    tenia-ponta recunoaste ca basescu „e un pericol pentru Romania” dar nu il vrea suspendat!
    Va intreb pe voi, ce preferati: un guvern boc sau un guvern tenia-ponta?

    SimP

  53. Johnson Says:

    In acelasi registru al prognozelor :

    http://www.cotidianul.ro/basescu-pare-sa-aprinda-fitilul-patriciu-prim-ministru–153671

    Asadar cumparati actiuni Patriciu,va vor fi de folos in viitor….grabiti-va ca se termina,unii au anticipat si au deja stocuri la saltea

  54. Johnson Says:

    Cum a reacționat Victor Ponta : Băsescu vorbeşte prostii

    „Ce spune Traian Băsescu nu valoreaza doi bani. El minte şi se răzgândeşte tot timpul. Nu dau doi bani pe ce spune el la televizor. Ce zice azi nu mai e valabil mâine, iar ce zice mâine nu mai e valabil poimâine. Un singur lucru e important, ce scrie în Constituţie: dacă 50 % din oameni ne voteaza pe noi, USL, noi facem guvernul. Băsescu nu mai conteaza nici cât o ceapă degerată. E un preşedinte iresponsabil şi un pericol pentru România”, a declarat Victor Ponta pentru “Evenimentul zilei”. Întrebat cu privire la articolul 103 din Constituţie, invocat de şeful statului, preşedintele PSD a răspuns: “Dacă s-ar uita în legea partidelor politice acolo spune că şi o alianţă înregistrată la tribunal care câştigă alegeri dă premier. Tot el ne-a spus să ne înregistrăm la tribunal. Dar Băsescu minte şi se răzgândeşte tot timpul”.

  55. Johnson Says:

    Senatul SUA a aprobat planul de creştere a plafonului de îndatorare

    Senatul american a aprobat, marţi, un plan de creştere a plafonului de îndatorare, în prezent la 14.300 de miliarde de dolari, pentru a evita pericolul intrării statului în încetare de plăţi, transmite agenţia Reuters, preluată de Mediafax.ro.

    Camera Reprezentanţilor a votat, luni, planul negociat de Partidul Democrat şi Partidul Republican, susţinut şi de Casa Albă, pentru ridicarea plafonului datoriei de stat şi reducerea deficitului bugetar.

    Preşedintele Barack Obama a indicat că va promulga legea imediat după aprobarea acesteia şi de către Senat.

    Obama a anunţat, duminică, un acord politic de ultimă oră pentru creşterea plafonului de îndatorare şi evitarea intrării Statelor Unite în încetare de plăţi.

    Potrivit documentelor furnizate de cele două partide, planul ar permite preşedintelui să urce plafonul de îndatorare în trei trepte. Congresul va putea să-şi manifeste dezacordul în două astfel de situaţii, dar nu le va putea bloca decât cu două treimi din voturi, atât în Senat cât şi în Camera Reprezentanţilor, situaţie puţin probabilă, notează Reuters.

    Programul prevede reduceri de cheltuieli de aproximativ 2.400 de miliarde de dolari într-o perioadă de zece ani, care vor fi aprobate de Congres în două trepte, respectiv 917 miliarde de dolari odată cu aprobarea planului şi 1.500 de miliarde de dolari până la sfârşitul anului. Primul set de reduceri de cheltuieli se va aplica în domenii variind de la armată la siguranţa alimentară.

    Reducerile de cheltuieli vor fi limitate pentru fiecare an. Dacă legislativul nu va reuşi să aprobe în fiecare an diminuarea cheltuielilor conform acordului, vor fi activate automat prevederi în acest sens.

    O comisie specială a Congresului va avea sarcina de a identifica alte reduceri de cheltuieli în valoare de 1.500 de miliarde de dolari. Comisia trebuie să-şi încheie lucrările până la 23 noiembrie.

    Planul cere celor două camere ale Congresului să voteze, până la sfârşitul anului, un amendament la Constituţie pentru introducerea prevederii de buget echilibrat.

  56. julia Says:

    Rox: „@julia. Draga mea, reciteşte cu atenţie mesajele tale şi ai să descoperi singură enormităţile. Pe urmă, îţi răspund.”

    Draga Roxana, nu imi foloseste la nimic sa-mi citesc mesajele; „enormitatile” sint interpretari straine mie ale mesajelor mele, deci nu am cum sa le detectez singura.
    Este ca si cum mi-ai cere sa vad absurditatea convingerilor mele, cind eu cred ca ele sint corecte. Cum as putea sa le vad altfel?

    Dialog intre noi doua pe tema asta nu poate exista, si stiam asta dinainte. Am sperat doar sa nu ma intelegi gresit, dar am sperat degeaba. Eu nu ti-am cerut sa iti schimbi convingerile; eu doar am crezut ca acum vezi si tu o idee din punctul meu de vedere, opus de al tau.

    Scuze ca m-am bagat. Ma simt ridicola. 😦 ……aici era mai bine daca taceam.

  57. julia Says:

    kosk, acum vad ca mi te-ai adresat in direct ca sa ma tragi de urechi si sa ma trimiti inapoi la buchiseala.

    baby, nu am timp de astfel de buchiseala. Si daca as avea, nu as face-o pentru ca nu o gasesc utila. Dumnezeu ma iarta si ma ajuta asa cum sint, impotriva parerii tale sa eu sint eretica.

    PS Atitudinea asta de ciine la pinda care nu ataca decit daca „vede troli necredinciosi” este cu totul necrestineasca, sa stii.

  58. Ion Olteanu, protestatarul de la Drobeta Says:

    @Johnson
    Aceasta este a doua jumatate a picaturii…..

    In emisiunea Sinteza Zile din data de 26.07.2011, dupa ce a pus inregistrarea lui Basescu de la TVR : “… sunt trei puteri: executiva, legislativa, judecatoresca. Toate aceste trei puteri au in varf pe unul care se numeste Seful Statului”, vine Mihai Gadea si afirma: “…. deci domnul Presedinte este seful justitiei, seful executivului si seful puterii … al carei puteri mai e? … judecatoresti.” Apoi discuta despre cazul ofiterului pensionar care si-a dat foc in fata la Cotroceni in data de 08.06.2011. Dupa ce-l „boteaza” Morojan in loc de Murjan, Gadea spune: “Domnul Murjan n-a spus nimic, ofiter in Armata romana si intr-o zi toata lumea, tara asta, sigur a fost impresionant sa zic, ca a doua zi am uitat …”, apoi povesteste cum in data de 25.07.2011 Cristiana Anghel, noua membra de onoare a Sindicatului militarilor disponibilizati, a intrat la Spital aproape “asa ca un spion” sa-i duca niste fructe (dupa o luna si jumatate!) si desigur cu intentia de a-i lua “un interviu”, dar pe ascuns. Anghel afirma chiar: “… iar domnul are o spaima cumplita ca in momentul in care v-a aparea ceva pe post va fi dat afara si dumnealui mai are nevoie de interventie, de o grefa…” Uitat dupa o zi, parasit in spital, constienta fiind ca acel om se teme din cauza situatiei in care se afla, cea care a fost “greva foamei” cu perfuzii, rujata, cu calculatorul in brate dand interviuri si a slabit 14 Kg in 70 de zile, si-a permis nu doar sa-l inregistreze pe bietul om, dar sa-i si puna vorbe in gura si sa creeze scenarii ireale doar pentru a-l „trage de limba” si a da ceva “valoare” inregistrarii. Pe care au si redat-o in emisiune.
    Si ca sa puna “capac”, la intrebarea lui Gadea: “Domnul Murjan l-a si votat pe domnul Traian Basescu?” “eroina” Romaniei raspunde foarte degajata: “DA! ca si MINE, hi-hi-hi, EU NU L-AM VOTAT!?

    Acest act deplorabil mi-a adus aminte de perversele metode folosite de Securitate si m-a scarbit peste poate. Nu este posibil sa faci asa ceva unui semen al tau aflat la suferinta, care nu ti-a facut nici un rau, doar pentru profitul si interesul personal. Regret ca atunci i-am trimis si eu un mesaj acestei persoane. Nu-l merita!
    Daca asa a votat tovarasa invatatoare s-o puna Boc sub sau peste Funebru pixtel si sa traiasca bine. De ce se vaita? Are ce merita!
    Ce nu pot sa-mi explic este cine si de ce o baga toata ziua la emisiuni daca si-a dat arama pe fata? Aceasta este Antena3!?
    Cand urmariti emisiunea sa aveti o lamaie pe aproape, minunati-va, recalculati “valoarea” celor care se pretind si nu sunt, ganditi-va la cei obiditi, la parintii si la viitorul copiilor vostrii ….

    http://inregistrari.antena3.ro/view-26_Jul-2011-Sinteza_Zilei_cu_Mihai_Gadea-12.html

  59. Roxana Iordache Says:

    @Ion Olteanu. Ştiu, doamna Anghel e o dezamăgire crâncenă. 😐

    @julia. Am să-ţi răspund, deşi mai mult decât răspunsul lui @Dumitrescu către @Marcus ar fi de prisos.

  60. Marcus Says:

    @Roxana: Se pare ca nici tu, nici nen-tu Dumitrescu, prentru a nu pomeni nimic de individu’ cu troli antibiserica (atat a inteles dobitocul; din mesajul meu, ca as fi impotriva Bisericii) nu prea ati inteles ce am vrut sa transmit. De citate sunt satul pana in gat si daca vreau stiu unde sa caut, n-am nevoie de bibliografie ambulanta gen Dumitrescu sau scarnavia cu trolii. Dar imi racesc gura de pomana.
    sa fii iubita
    marcus

  61. Roxana Iordache Says:

    @Julia. Vezi şi răspunsul lui @mihailandrei. Preotul are harul, Duhul Sfânt primit la hirotonire.Greşelile omeneşti nu pot şterge acest har. Eşti liberă să crezi că există mântuire în afara Bisericii şi de altfel minunile lui Dumnezeu sunt nelimitate.

    Nu ştiu unde şi cum i-am jignit eu pe cei „care nu gândesc ca mine”, dar cert e că pentru tine reciproca nu e valabilă. Uneori, te ia valul, se întâmplă, dar bine e să recunoaştem când lunecăm în eroare. Nu-i vorba, repet, de convingerile tale. E vorba de modul în care, fără să ţi le argumentezi, le demolezi pe cele care nu-ţi convin.

    Spui că nu poate exista dialog între noi pe această temă. Te-am rugat să-ţi depistezi enormităţile din mesaje, tocmai pentru că ele barează, din start, orice posibilitate de dialog. De ce? Din cel puţin două perspective: 1. a Adevărului din Scripturi (revezi cele două răspunsuri pe care ţi le-am semnalat în mesajele mele anterioare către tine şi în care comentatorii au dat citate irefutabile), adevăr care NU este negociabil, este indiscutabil şi 2. perspectiva interlocutorului, pe care – probabil, involuntar – îl lezezi brutal prin aserţiunile tale categorice: adică nu ţii seama că ai putea călca în picioare convingerile celorlaţi.

    Tu faci alegaţii, iartă-mă, infantile, că, adică, aşa vrei tu să fie: Zici:

    „Rox: “Imaginea B.O.R. nu merită aşa pată.”

    Ba merita. Pentru tot ce ai insirat in mesajul asta, MERITA. Poate ma intelegi si pe mine acum”.

    Nici acum nu-ţi dai seama de enormitatea alegaţiei? Deci, dacă tu ai o casă frumoasă, cu o familie corectă şi în familia voastră există un imbecil, asta înseamnă că frumoasa ta casă merită pata şi întreaga familie e imbecilă. Cam asta e logica ta şi mă întristează cu atât mai tare cu cât eşti o femeie inteligentă, cu inima deschisă şi de regulă, cu argumentaţii logice.

    Generalizezi aberant şi asta-i enormitatea enormităţilor. De unde ştii tu cum sunt MAJORITATEA preoţilor? Din moment ce nici nu mergi la biserică? Sigur, e mai comod să asculţi trăncănind un pastor, decât să te conformezi învăţăturilor din Sfintele Scripturi. Spre deosebire de tine, eu chiar cunosc foarte mulţi preoţi şi chiar toţi cei pe care îi cunosc sunt adevăraţi. Am cunoscut şi unii mai puţin inspiraţi, dar asta nu înseamnă că din cauza lor trebuie să sar la concluzia că trebuie să neg Biserica. Eu ţi-am mai răspuns ţie altădată, foarte pe larg şi am crezut că nu am pierdut vreo oră din viaţă – ceea ce fac foarte rar, că nu-mi permit. Se pare, însă, că fie n-ai citit răspunsul meu amplu – cu argumente vii şi exemple, fie că a fost degeaba şi înseamnă că mai mult decât atât nu pot face, deci e vina mea. Doar că eu chiar sunt conştientă de vină. Nu ştiu dacă e chiar grozav să mergi la infinit pe milostenia necondiţionată a lui Dumnezeu – de exemplu, când cineva se sinucide, deci îşi ia viaţa, a fost alegerea lui şi atunci Dumnezeu nu i-o poate nega, că ne place libertatea şi uneori ne batem joc de ea.

    Spui că ortodoxia nu-i aproape de inima ta. Mă întreb ce cunoşti despre ea? Teoretic şi pe viu. Nu te supăra, dar afirmaţiile tale denotă ignoranţă în domeniu. Şi cred că e bine să nu ne pronunţăm acolo unde nu prea ştim.

    Mai spui că „te judec”. Nu obişnuiesc! Dar judec. Asta da, asta sper că da. 🙂 Serios, importantă e puterea de judecată mai presus de impulsurile viscerale.

    Pe urmă, faci deducţii nedrepte, bazate pe acelaşi obicei sofistic (adică, porneşti de la o premisă falsă şi concluzia nu poate fi altfel). Nu ţi-am răspuns la acea întrebare pentru că mi-am pus-o şi eu de mai multe ori, şi i-am pus-o şi părintelui meu, şi NU ştiu răspunsul. Nu obişnuiesc să (mă) mint şi nici să-mi dau cu presupusul referitor la domenii pe care nu le stăpânesc. Ţi-am mai spus şi la începutul acestui răspuns: Dumnezeu este singurul desăvârşit şi atotputernic şi nu mă pot eu erija în Iisus Hristos, unicul judecător şi Mântuitorul. Referitor la iad – cred că el e în noi şi că dacă îi dăm prevalenţă în detrimentul raiului din noi, atunci vom trece dincolo aşa cum ne-a găsit balanţa ultimă. Deci, e vorba tot de ALEGEREA noastră.

    Infinitatea minunii dumnezeieşti este, însă, incontestabilă. Şi în Scripturi se spune că sunt oameni care sunt mântuiţi prin faptele lor, chiar dacă nu sunt nici măcar creştini, ca să nu mai zicem ortodocşi: ortodoxia este creştinismul aşa cum l-a lăsat Dumnezeu pe pământ şi crede-mă că am măcar câţiva centimetri de bibliotecă atunci când afirm asta. Sunt conştientă de privilegiul de a mă fi născut din neam ortodox şi botezată ca atare – adică, botezată cum spune termenul etimologic, nu stropită cu apă. 😛 Adică, hai să inovăm, ce dacă Iisus s-a lăsat cufundat în apă de către Înaintemergător? Noi suntem mai deştepţi, negăm preoţia sau suntem preoţi mai cu moţ decât însuşi Ioan Botezătorul. 👿

    Julia, ştii că ţin la tine, eu chiar te iubesc, te simt foarte aproape de inima mea. În privinţa credinţei, îmi pare tare rău şi mă rog pentru tine să-ţi dai seama că NU poţi fi în comuniune cu Dumnezeu fără Sfânta Împărtăşanie şi asta NU se poate fără spovedanie – sinceră, în faţa lui Dumnezeu care lucrează în preot prin harul pe care i l-a dat, indiferent de păcatele prea lumeşti pe care unii preoţi sau ierarhi le pot avea. Iar spovedanie şi împărtăşanie NU sunt cu putinţă fără preot, deci fără biserică. Biserica fără preoţi e doar o instituţie lumească. Un fel de casă de (in)toleranţă.

    Biserica este o instituţie divino-umană. Că ne place sau nu ne place asta, că suntem sau nu de acord. Eşti liberă să crezi ce vrei, dar la inteligenţa şi inima ta e de mirare că o faci fără cercetare. Cercetează ca să crezi – e deviza ortodoxiei.

    Of şi mai spui şi alte enormităţi, că „biserica se îmbogăţeşte sărăcind enoriaşii” sau aşa ceva. Unu, că enoriaşii cei mai sărmani dau şi ei măcar 50 de bani după fiecare sfântă liturghie – la noi e un cerşetor care de fiecare dată ia câte două-trei lumânări şi le duce preotului la altar – deşi ar fi 1,50 lei cu care şi-ar putea cumpăra pâine sau ar aduna de ţigări ori cola, pasiunea lui. Şi doi – de unde vrei să facă Biserica milostenie? Vasiliadă, activitate socială? Ai idee câte orfelinate şi case de copii sunt întemeiate şi administrate de B.O.R.?

    Nu dau vina pe tine, reauuo! 😀 Dar – ceea ce mi se întâmplă rarissim – mi-am dat peste cap programul din prima parte a zilei de azi ca să-ţi răspund. Am anulat două drumuri şi o întâlnire. 🙂 Ceea ce s-ar putea să mă coste. :mrgreen: Plus că trebuie să iau papa obligatoriu pentru pusici. Oricum, mai vorbim. Şi oricum, să nu uiţi când citeşti ce-ţi scriu şi când mi te adresezi că ai afecţiunea mea, şi că e absolută libertate la argumente. Dar argumente. Sigur, e liber absolut şi la păreri. Singura condiţie fiind ca să nu fie lezaţi ceilalţi. Mă rog, există şi acest risc. Şi e acceptabil, atâta vreme cât sunt folosiţi termeni civilizaţi – tu o faci, rareori când îţi scapă câte-o jignire.

  62. Roxana Iordache Says:

    @jULIA. Orfelinate şi case de bătrâni, evident. Deşi acei bătrâni sunt uneori ca nişte copii mari, deci într-un fel tot case de copii sunt, iar îngrijitorii trebuie să fie blânzi ca şi cu pruncii.

  63. julia Says:

    Nu il citisem pe Dumitrescu. Dar sa inteleg ca raspunsul lui mi se adreseaza si mie? Adica asta?

    „Ortodoxia e calea cea catre mantuire”

    „PS:Este evident ca lupii in piele de oaie intreprind un atac la baioneta impotriva Ortodoxiei. Sfidarea lor trebuie respinsa dur, nu care cumva sa plecati fruntea in fata sectelor nascute din putregaiul Americii.”

    Am rude aici, socrii mei. Am prieteni aici, cu copii. Am cunostinte si colegi de servici aici, fiecare cu familia lui si cu credinta lui. Sa vina cineva si sa ii spurce in numele bisericii ortodoxe in halul asta, e dureros.

    Imi amintesc acum (vezi? uitasem) vehementa cu care mi-ai dat un raspuns mai demult in care imi spueai exact asta: ca te doare ca cineva sa vorbeasca impotriva a ceea ce tu si cei mai dragi oameni tie, cred sincer. The shoe is in the other foot, now. 😦

    Eu ramin in „putregaiul Americii” cu credinta ca NU ortodoxia este calea mintuirii, ci Hristos!
    Mersul la biserica, oricare biserica, are importanta. Dar negarea mintuirii unui Pamint intreg bazat pe teoria ca numai credinta ortodoxa te mintuieste, este o aroganta pe care eu o atribuiesc supunerii fata de preotii ortodocsi. Eu NU ma supun preotilor.

    PS Mi-am spus ca daca ma balacaresti, nu voi raspunde. Tin prea mult la tine ca sa nu iti intorc si celalalt obraz. Dar Dumitrescu este doar un om arogant, fara credinta adevarata. Eu am credinta adevarata, pentru ca POT sa accept si credinta altora, ca fiind dreptul lor.

  64. mihailandrei Says:

    @julia

    „Crestinismul” ala de-l invoci tu e „made in Hollywood”.

    Nu are nici un fel de legatura cu Hristos marturisit in Crezul nostru:

    „Carele pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire S-a pogorat din ceruri si S-a intrupat de la Duhul Sfant si din Maria Fecioara, si S-a facut om.”

    Un Hristos lipsit de Maica Sa, de Cruce, de Sfinţi si de calitatea de Dumnezeu adevărat, nu te va asculta oricât ai striga la el.

    Oricat ai incerca nu-L poti separa pe Hristos de Biserica.

    “Hristos a iubit Biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea, ca s-o sfinţească…” (Efeseni 5,25-26).

    Hristos a poruncit sa ascultam de Biserica apostolica..” De-ti va gresi tie fratele tau, mergi, mustra-l pe el intre tine si el singur….de nu-i va asculta , SUPUNE-L BISERICII, iar de nu va ASCULTA nici de BISERICA , sa-ti fie tie ca un pagan si vames.(Matei 18,15-17)

    Se pune problema care Biserica?

    Biserica cea adevarata este „Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca” , singura detinatoare a harului si adevarului crestin mantuitor, care nu va fi biruita de nici o rastalmacire pana la sfarsitul veacurilor.

    „Este un Domn, o credinţă, un botez”(Efeseni 4,5).

    O singura cale duce in Rai, restul, porti ale iadului,Hristos a spus ca isi va zidi Biserica si ca portile iadului nu-i vor sta impotriva (Matei 16:18).

    Biblie nu spune ca peste 1600 de ani dupa Hristos ,va apare vreo denominatie noua care va fi cea dreapta, ci dimpotriva, spune ca vor apare secte, propovaduitori si profeti falsi, asta e lucrarea satanei, de a DEZBINA crestinatatea si a zapaci oamenii pentru a-i conduce spre pieire.

    „Căci eu ştiu aceasta, că după plecarea mea vor intra, între voi, LUPI îngrozitori, care nu vor cruţa turma .”(Fapte 20,29)

    PS: Abureala ca nu conteaza enominatiunea ,de doar propaganda .

    Dar daca nu conteaza de ce penticostalii nu se fac adventisti si invers?

    Hai explica tu frumusel problema asta, desigur comform cu „manualul prozelitului sectar”
    Cum asa?

    Nu ziceti voi ca nu conteaza apartenenta la un cult? Cred ca ar fi frumos sa vedem pe tremuricii penticostali calculand parusia adventista, sub influenta lui Manitu, marele duh.

    Ce zici, merge?

    PPS: Traficantii de iluzii, adica propagandistii sectari, cand sustin ca nu e importanta deloc denominatiunea sau religia, mint de ingheata apele.

    Il pun in umbra chiar si pe baronul Münchhausen.
    Site-ul sectei baptiste (voxdeibaptist)gazduieste un articol numit „Este adventismul de ziua a saptea cu adevarat crestin?”, in care e dezvaluit cititorului ca adventistii sunt eretici:

    http://www.voxdeibaptist.org/adventismul_adevarat_crestin.htm

    Daca nu conteaza deloc apartenenta la o anume Biserica, atunci de ce baptistii informeaza publicul ca adventistii nu sunt crestini adevarati?

  65. julia Says:

    Roxana, multumesc din suflet pentru timpul tau (care stiu cit este de pretios) acordat mie.
    Iti multumesc si pentru seriozitatea si rabdarea crestineasca cu care privesti discutia asta cu mine.
    Argumentele mele in ce priveste biserica ortodoxa vin din viata traita de mine alaturi de mama si toate rudele mele din Romania. Am sa le iau pe rind, dupa measjul tau.

    Cred ca am raspuns odata de mult, si nu stiu daca raspunsul meu s-a pierdut sau daca ai apucat sa-l citesti. Discutia e imposibila pentru ca e greu sa „discuti” in scris despre credinta. Si asa e greu sa discuti despre o alegere atit de intima a fiintei tale, iar scrisul nu ajuta. greselile de exprimare sau graba pot naste interpretari gresite care devin cauze de frustrare si neintelegeri.

    TE ROG nu neglija papa pentru pusici! Orice altceva, dar nu asta! 🙂

    PS Probabil ca amindoua am facut ceva incorect, ca am primit aprobarea lui marcus! 🙂

  66. julia Says:

    @mihailandrei: Omule, credinta in Dumnezeu a fost de cind e lumea lume un motiv de imbogatire al speculantilor si a celor fara nci-un Dumnezeu. Nu am nici pe departe pretentia ca pot sa aduc exemple concrete sau ca am invatat temeinic istoria omenirii si mi-o amintesc acum.

    Tot ce sustin eu aici este asta: Dumnezeu ne iubeste pe TOTI oamenii; in baza asta eu spun: NU ESTE POSIBIL ca un procent atit de mic de oameni sa fie salvati si restul marii majoritati sa fie dati satanei. Insusi Iisus a vrut sa salveze omenirea, nu doar pe ortodocsi. Asta e ce spun eu. Nici nu mai mentionez catolicii, Papa de la Roma si baptistii.

    Nu sint eu in masura sa hotarasc cine e sectant si cine nu. Dar sint sigura ca daca numesti orice alta religie decit ortodoxa secta, atunci sectanti sint si catolicii.

    Trebuie sa plec la munca Roxana, si cind vin acasa voi deja sinteti la culcarica. Vreau sa-ti onorez raspunsul cu unul la fel de elaborat. Asa ca daca nu am timp la prinz, iti voi scrie deseara. Te iubesc, draga mea si STIU ca ce scrii este din tot sufeltul tau mare.

  67. Roxana Iordache Says:

    @julia.Şi eu te iubesc! Nu neglijez papa pentru pusici, promit că nu apucă să se închidă până ajung să le iau. 🙂 Scumpa mea, eu nu te-aş „bălăcări”, nu fac asta cu nimeni. Doar pleava de la putere primeşte ce merită.

    Tu postează când poţi, uneori, culcărica e mai târzie la noi, alteori, mai timpurie. Depinde. Că asta-i viaţa. Mereu frumoasă, oricât de dură şi de grea ar fi uneori. Dar are în ea miezul splendorii de la Dumnezeu. Şi dacă am reuşit să există încă, deşi nu concepeam vreodată viaţa fără mama, e pentru că ea e înger şi mă călăuzeşte mereu. Julia mea, a fost esenţial că mama a plecat spovedită şi împărtăşită. Crede-mă! Am văzut o minune cu toată fiinţa mea. Pot oricând mărturisi despre ea. Şi Dumnezeu a vrut să nu fiu doar eu cu ea când s-a dus, a fost şi mătuşa mea cea mică, a văzut şi ea, fiindcă altfel s-ar fi putut spune că a fost o părere a mea delirantă din durere. Dar a fost cel mai minunat dar pe care mi l-a făcut mama, mai preţios chiar decât viaţa pe care mi-a dat-o. Pentru că m-a convins de viaţa adevărată. Cealaltă. Dacă asta, cu toate neajunsurile şi greutăţile ei, e atât de frumoasă, îţi dai seama cum e cea fără sfârşit?

    Julia, din afecţiune pentru tine te rog să mă crezi că pierzi dacă îţi refuzi comuniunea.

    Scumpa mea, greşeşti faţă de cei pe care îi blamezi! Nu cred că s-au referit la tine personal. NU văd nici un fel de ură în mesajele lor, dimpotrivă, totul e afirmativ, luminos! America e frumoasă, dar nu poţi nega faptul că pe cât e de superbă, pe atât e şi putregaiul de nenorocit. De-aia am fost de acord cu cel care a folosit acest termen.

    Încearcă să citeşti cu inima deschisă mesajele lor, nu cu încrâncenare, fiindcă încrâncenarea întunecă inima şi fără deschiderea inimii, şi mintea se închistează. Reciproca nu-i totdeauna valabilă, adică e suficientă deschiderea inimii pentru credinţă. Fericiţi cei ce cred cu inimă de copil! C.Noica spunea, în final, că toată filosofia lui nu face cât măicuţele de la Suceviţa şi o spunea într-o poezie, după ce toată viaţa propovăduise despre inferioritatea oricărui alt gen faţă de filosofie. Iar înţeleptul Petre Ţuţea spunea că toţi învăţaţii şi toţi puternicii lumii fără credinţă sunt ca un dihor faţă de o babă analfabetă credincioasă din inimă.

    Comunicarea reuşită cred că e aceea care anticipează şi deci determină feedback-ul. Dacă vrei să iriţi, tratezi la sictir. Dacă vrei dialog, tratezi cu toată consideraţia.

    Deci, cred că şi noi greşim, când nu ne adresăm cu dragoste de om. Atunci avem minţile întunecate, fiindcă un strop de raţiune ne-ar indica negreşit că nu putem obţine decât efecte contrare prin atitudini imperative, arogante, dispreţuitoare.

    @kosk. Cam asta faci şi nu înţeleg de ce o fac cei care o fac în asemenea manieră. Nu cred că aşa putem convinge de legitimitatea ortodoxiei. Cred că trebuie să convingem, nu să constrângem. Adică, interlocutorul să fie ajutat să aibă bunăvoinţa de a primi mesajul, de a cugeta, de a-şi cerceta inima, de a se convinge. În caz contrar, eşecul e al nostru. Şi ştii asta, eşti conştient, frăţioare întru Hristos, ca dovadă că ai şi recunoscut. 🙂 Mă bucur că postezi mesaje pe blogul meu. În mod sigur înţelegi de ce m-am pronunţat împotriva „habotniciei”. Asta ne-o putem aplica nouă înşine, dacă vrem. Dar nu celorlalţi. Dragostea e calea. Nu câştigăm nimic dacă înjurăm pe cineva pentru că nu înţelege binefacerea de a fi ortodox. Dimpotrivă. Îl pierdem. De-aia îmi place atât de mult blogul războiîntrucuvânt. Nu constrânge. Convinge. Pentru că nu-i didactic. Doar te trimite. Să gândeşti, să cântăreşti, să-ţi priveşti inima, să cunoşti istoria. Vie. Şi să crezi. Dacă vrei. Dacă nu, eşti liber să te pierzi. Dar e păcat. Eu cred că mesajele pline de bună voinţă, chiar de voioşie întru apărarea ortodoxiei au mult mai multe şanse de a fi eficiente decât abordările sictiriste, încrâncenate. Unde şi pe cine a tratat Iisus cu sictir? Sau suntem noi mai deştepţi? 😯

  68. mihailandrei Says:

    @julia

    E adevarat ca „Dumnezeu ne iubeste pe TOTI oamenii” ,conditia este sa ne lepadam de erezie!

    „De omul ERETIC (αἱρετικὸν), dupa intaia si a doua mustrare, departeaza-te, Stiind ca unul ca acesta s-a abatut si a cazut in pacat, fiind singur de sine osandit.” (Tit 3.10-11)

    În cadrul crestinismului, preocuparea pentru eliminarea ereziilor s-a manifestat înca de la început, citim în Apocalipsa de secta Nicolaitilor sau de cea a Isabelei, în timpul Sfântului Ioan evanghelistul.

    De asemeni Mântuitorul în evanghelii si Apostolii în epistole se refera la „hristosi” mincinosi, erezii si eretici.

    „Dar au fost în popor si prooroci mincinosi, dupa cum si între voi vor fi învatatori mincinosi, care vor strecura ERESURI ( αἱρέσεις )pierzatoare.Si multi se vor lua dupa învataturile lor ratacite si, din pricina lor, calea adevarului va fi hulita” (2 Petru 2 ,1-2)

    Schismatici si eretici au continuat sa tot apara, asa cum ne spune Apostolul Pavel..

    “Caci trebuie sa fie între voi si ERESURI (αἱρέσεις ), ca sa se învedereze între voi cei încercati.” (1 Corinteni 11:19)

    Zilnic se mai trezeste cate un eretic sa-si creeze propria lui secta…John Smith si Thomas Helwys(baptisti),A.J. Tomlinson si Charles Parham(penticostali),William Miller si Ellen G. White (adventisti),Charles T. Russell (yehovisti)…etc

    Orice nebun isi poate face secta lui. In cativa zeci de ani va reusi sa recruteze alti nebuni ca si el, care vor recruta la randul lor alti nebuni, si asa se naste un “cult” nou de oameni bolnavi, tradatori de Hristos ,tara si de neam.

    Iar asta nu este lucrarea Lui Dumnezeu.

    Dint-o Biserica ,s-au desprins mai multe madulare din care unele au putrezit de tot intre timp, altele incerca sa infecteze Biserica adevarata prin multiple metastaze.

    Cat despre biserica catolica ,nu noi am dorit frangerea Bisericii, nu noi ne-am despartit de vest ci vestul s-a despartit de noi, calcand in picioare crestinismul originar.

    Ortodoxia cu bune si cu rele, a stiut sa tina drumul drept.

    Marea schisma a fost oficializarea unei situatii deja existente, a avut loc pentru ca asa a vrut muschii trufasului ala de papa ce ocupa samavolnic tronul Episcopului Romei.

    Flacaii au vrut sa schimbe dogma, umblau cu „infaibilitatea papei” plus alte traznai.

    De la 1024 nu mai vor sa vada adevarul, nu mai vor sa se indrepte si sa prospere in adevarata credinta si in adevarata implinire a virtutilor, increzandu-se in mentalitatea papei.

    Dar, cine este papa sa nu greseasca?

    Dezvoltarea doctrinei primatului infailibilităţii papale este opera iezuiţilor,nu are nici o legatura cu Hristos.
    Sf Ap Petru chiar nu a pretins niciodata ca e „infailibil” ,asta e o scorneala iezuita .
    Toti Apostolii au fost egali in rang ,nu era unul mai „infailibil” ca altul ,asa cum ne amageste trufasul ala de papa.

    PS: Cine crede ca papa este „infailibil ” chiar este un ERETIC!

  69. Roxana Iordache Says:

    @mihailandrei. Dumnezeu ne iubeşte necondiţionat. Diferenţa e că nu ne mântuie cu forţa. De aici, splendoarea ortodoxiei. Elogiată şi de inegalabilul Papă Ioan Paul al II-lea, ale cărui acte au fost epocale. Pentru reîntregire. NU ajută nimănui atitudinea provincială. E o prostie să o adoptăm. În realitate, noi suntem biserica universală. Cea originară. Dar sunt miliarde de catolici. Care, de fapt, gândesc şi simt ca noi. Şi milioane de protestanţi. De ce să-i alienăm (suplimentar), în loc să-i aducem acasă?

  70. mihailandrei Says:

    „Splendoarea ortodoxiei” nu inseamna ecumenism!

    Doresc si eu „aducerea acasa” a fiului risipitor,dar nu prin ecumenismul actual.

    Ecumenismul contemporan nu are nici un fel de legatura cu ecumenismul real, adica cel din perioada celor sapte Sinoade a toata lumea.

    Ecumenismul de azi nu-i decat globalism in versiune religioasa.
    Orice ortodox trebuie sa refuze ecumenismul, si chiar mai mult, sa lupte cu temeinicie impotriva acestui curent oripilant.

    Sub anatema se afla spurcata “teorie a ramurilor” sau a ramificatiilor.

    Ecumenismul e sincretism, nimic altceva decat un mixaj religios globalist.

    Ecumenismul nu are nici o baza in traditia si istoria Bisericii Ortodoxe: nici un sfant ortodox nu a fost vreodata ecumenist, nu a participat la intalniri cu ereticii ca sa faca schimb de experienta, nu s-a rugat impreuna cu ereticii.

    Ba din contra, falsele „uniri” care s-au realizat in Istoria Ortodoxiei au fost anatemizate si cei care s-au opus tradarii au fost trecuti in randul sfintilor si cinstiti de poporul drept-credincios care nu s-a unit cu minciuna si a aparat dreapta si sfanta credinta ortodoxa cu pretul sangelui.

    Apropierea fata de cultele sectare si ecumenism nu prea e marturisire ortodoxa, in plina apostazie a Sinodului, Sf. Marcu al Efesului nu a ezitat sa marturiseasca dreapta Credinta Ortodoxa.

    Cat despre „atitudinea provincială” ,ortodoxia nu a prigonit niciodata pe nimeni de alta credinta, nu a patruns cu sabia si nici nu si-a impus punctul de vedere cu forta asa cum au facut catolicii in ardeal!

    În timpul luptelor pentru păstrarea credintei ortodoxe din Transilvania au patimit Sfintii Martiri si Mărturisitori, ieromonahii Visarion Sarai si Sofronie, preotii Ioan din Gales si Moise Măcinic din Sibiel, credinciosul Oprea Miclăus din Săliste, canonizati în 1992 de Biserica Ortodoxă ca sfinti, batranul Tănase Todoran din Bichigiu, Bistriţa-Nasaud ( tras pe roata), apoi sutele şi miile de credincioşi şi calugari stiuti doar de Dumnezeu.

    În Transilvania zac moaştele a mii de calugari ORTODOCSI, omoraţi de generalul catoloc Bucow, din ordinul Mariei Tereza (1761-1763).

    PS:Trebuie sa avem grija ca nu cumva neprietenii nostrii (indiferent care-s aia) sa ne dezbine nepermis de mult.

    Insa pe mine ma intriga „episcopii” favorabili ecumenismului si cultelor neoprotestante .

    De ce oare?

    Cum se face ca personaje gen Corneanu sunt astazi pe cai mari si dau lectii despre Ortodoxie?

    Cum se face ca ortodocsi de genul dreptcredinciosului Mitropolit Visarion Puiu astazi sunt denigrati cu temeinicie?

  71. mihailandrei Says:

    Ca sa nu-ti mai faci iluzii despre Biserica Catolica sora a Bisericii Ortodoxe, iata cum se adreseaza un episcop al Bisericii Ortodoxe din Grecia, (PS Mitropolit Serafim al Pireului), unui omolog al sau catolic ..episcopului catolic de Syros, schimb epistolar care a aparut in ziarul grec „Presa Ortodoxa”, la data de 6 iulie 2007 sub titlul

    „Nu sunteti o Biserica, sunteti o erezie”:

    http://laurentiudumitru.ro/blog/2008/05/16/nu-sunteti-o-biserica-sunteti-o-erezie/

  72. kosk Says:

    ..de fapt ereticii romano” catolici” (termen uzurpat in 1054, catolic=sobornicesc) taiati de la Dreapta Credinta, se vor intoarce la Biserica Rasaritului in vremurile sfarsitului (parafraza la proorocii ale Sf Parinti).

  73. julia Says:

    Draga mea Roxana, ti-am citit cu atentie si meajul acela vechi, si chiar ti-am raspuns atunci, pe moment. Dar mi-e teama ca tu nu m-ai citit. Ti-am sris chair un email si te-am rudat daca vrei si poti si ai timp sa citesti raspunsul meu, caci mi-am ‘revarsat sufletul’ in el!

    Aici, sint citeva premize de la care porneste mesajul tau si as vrea sa le adresez inainte de orice.

    1.Presupunerea ca eu produc „aserţiuni categorice”; Nu draga mea. Eu doar imi spun parerea si crede-ma ca, per total, nu exista decit vreo doua pareri categorice ale mele si nici una nu se refera la subiectul „credinta in Dumnezeu”. Deci nu am cum sa jignesc pe nimeni, in afara de cazul in care ceea ce cred eu jigneste; dar asta nu e vina mea, e vina cui ia parerea mea drept o ofensa personala.

    2. Faptul ca eu nu merg la biserica (ortodoxa sau de orice alt fel) nu imi permite sa stiu ce se petrece acolo, ergo imi anuleaza dreptul de a critica ceva. Draga ema, nu merg ACUM la biserica, dar in RO am cunoscut indeaproape biserica ortodoxa prin mama, prin rudele mele (de la care si acum stiu ce se petrece), prin prieteni buni apropiati sufletului meu cu care si acum pastrez legatura. As vrea sa aprofundez de ce aceasta cunoastere m-a indepartat de biserica ortodoxa inainte chiar de a pelca din RO, dar mi-e teama ca jignesc din nou sau ranesc sentimente. E destul sa spun ca obiceiurile, ritualurile, cerintele si obligatiile bisericii ortodoxe si preotilor ortodocsi imi sint straine, nu ma atrag si nu imi dau pacea sufleteasca la care tind.

    3. Sfinta impartasanie. Dupa ce am nascut, deoarece biserica considera o lauza NECURATA (grrr! 😦 ) m-am dus la biserica sa ma impartasesc ca sa pot sa intru in biserica sa imi botez copilul (altfel as fi fost tinuta afara (grrrr! 😦 ) Am stat sub poala popii si am facut ce cerea datina. Nu mi-a incalzit sufletul si nici nu m-am simtit mai curata (pentru ca oricum nu ma simtisem necurata!….grrrrr!).

    4. Ce spun scripturile………..Dumnezeu ne-a dat dreptul la liber arbitru, care este ceea ce ne face oameni si raspunzatori pentru ce alegem. Nu putem fi obligati sa iubim sau sa acceptam ceva. Trebuie sa o facem cu convingere. Congingerile mele pot parea eretice sau …….inacceptabile altor oameni. Dar mie nu mi se pare ca sint impotriva vointei lui Dumnezeu.

    5. Bucuria vietii mele si credinta mea sint in faptul ca eu il vad pe Dumenzeu linga mine, aproape, in tot ce ma inconjoara, creatia lui ma face sa ii multumesc umila in ifecare zi (nu numai duminica sau in zile de sarbatoare) pentru tot ce ne-a daruit, pentru maretie si binecuvitnari, pentru frumuseti si tot ce ne inconjoara, pentru ce am primit personal si pentru bucuria sufleteasca pe care o simt de cite ori imi indrept fata sufletului catre El.

    6. Ce spui despre mama ta, te rog sa stii ca si eu cred despre mama mea. Deci inteleg perfect. Diferenta este ca eu am ales alta cale decit mama mea. Si ea acolo sus ma vede si ma iubeste in continuare.

    7.Nu sint incrincenata, dimpotriva. Daca asta se intelege din mesajele mele, nu am ce face. Pentru ca nu o fac intentionat nu am cum sa repar asta. Repet: nu urasc nimic si pe nimeni. Nu vreau sa conving pe nimeni de nimic. iti spun doar sincer ce cred si te rog DOAR sa nu ma judeci, chiar daca judeci asa cum fac si eu. Daca premizele mele sitn flase, numai Dumnezeu are puterea sa ma ajute sa le schimb. Si ma rog Lui sa ma ajute. Deocamdata, asta sint.

    8. Eu am tinut sa ma botez si acum, la virsta adulta, chiar daca am fost botezata ca si copil. Dar acum am aplicat constienta si in deplina libertate de alegere (darutia noua de Dumnezeu) credinta mea ca Iisus a fost sacrificat pentru noi TOTI oamenii care ii acceptam sacrificiul. Si am fost scufundata in apa si am primit sacrificiul Lui cu toata inima. Te rog sa ma crezi ca asta a fost una dintre minunile mele personale! Curatenia, linistea, pacea, bucuria si iubirea pe care le-am simtit dupa asta sint greu de descris in cuvinte.

    Iti inteleg motivele argumentarilor si te iubesc si iti multumesc pentru asta. 🙂

  74. kosk Says:

    „..si preotilor ortodocsi imi sunt straine”..iti lipseste (ca majoritatii in care ma includ, vai! ) de altfel strapungerea duhului si lacrimile nesecate, dar astea sunt virtuti ale inaltei sfintenii si smerenii desavarsite (Sf Ioan Scararul, Scara). incearca la budisti 🙂 ..draga Julia@, caci (daca nu stiai..) Ortodoxia de mult timp a cuantificat relativismul credintei. Doar Hristos e marele Arhiereu al Bisericii celei Una, vazute si a celei biruitoare..
    ps. please, nu mai cita din scripturi caci Scriptura, este (doar) reflexia Traditiei ortodoxe, care’ti este tie nesuferita.

  75. mihailandrei Says:

    @julia

    Cultele voastre sunt picaturi din transpiratia urat mirositoare a ideologiei rosicrucianului Luther.

    Voi l-ati „reformat „pana si pe Luther. Botezul copiilor si Sf Impartasanie nu au fost blamate nici de Luther,asa ca ce spui tu este egal cu zero!

    Nu primim invataturile mincinoase ale sectelor, zamislite de obicei pe pamant american ,lansate pe piata prin 1900 toamna ,la spartul targului.

    Liderii vostrii mint cand spun ca vor sa fie “frati” cu ortodocsii, prozelitismul sectar presupune atacarea Ortodoxiei, altfel chiar nu-si are rostul. Relatia voastra “frateasca” e asemanatoare cu cea dintre Abel si Cain.

    Vorbiti de pace, dar declansati campanii mizerabile contra Ortodoxiei, iar cand sunteti respinsi, urlati ca din gura de sarpe.

    Pacea voastra e pace sub semnul Iscarioteanului, e mai nociva decat orice altceva. Nu avem ingaduinta pentru tradatorii ce s-au vandut sectelor.

    Probabil tu te astepti ca prozelitismul sa fie acceptat fara cartire de catre ortodocsi. Nu’i chiar asa!

    Cu cei de alta religie trebuie sa avem relatii bune, cu conditia ca acestia sa nu indrazneasca sa lezeze cat de cat Ortodoxia,iar tu ai lezat cel putin doua Taine ,Sf Impartasanie si Sf Botez!

    PS: Practica botezului numai la adulti a aparut in secolul 16, odata cu aparitia anabaptistilor,pana atunci nimeni nu a contestat botezul copiilor.

    Marii „reformatori”, Luther, Calvin, Zwingli au acceptat botezul copiilor si chiar s-au impotrivit anabaptistilor care-I negau valabilitatea.

    A fost Luther un eretic?

    Oare timp de 1600 de ani, înaintea aparitiei anabaptistilor, Biserica, „stâlp şi temelie a ADEVĂRULUI.”(1 Tim .3,15) , s-a aflat într-o stare de ratacire?

    Primul pas al mantuirii personale este botezul, „poarta” pe care se intra in lumea crestina.

    Botezul este o conditie fara de care nu se poate intra in imparatia lui Dumnezeu…”de nu se va naste cineva din apa si din duh ,nu va intra in imparatia lui Dumnezeu”(Ioan, 3, 5).

    Trebuie sa dam copiilor aceasta sansa de a se mantui,inca din primele zile ale vietii lor.

    Un copil nebotezat este un pagan…”Cati in Hristos v-ati botezat, in Hristos v-ati imbracat” (Galateni 3, 27)

    Numai asa putem avea acces la Sf Impartasanie(Cina Domnului),necesara mantuirii.

    “De nu veti manca Trupul Fiului Omului si de nu veti bea Sangele Lui, NU veti avea viata intru voi” (Ioan, 6, 53).

    PS: In fata lui Dumnezeu parintii hotarasc ce trebuie sa faca copiii lor.

    De ce in Vechiul Testament parintii puteau sa hotarasca pt copii lor,iar in Noul Testament nu pot? (vezi circumcizia)

    Este usor de gasit legatura intre circumcizie si botezul crestin in scrierile lui Pavel …
    „In El ati si fost taiati imprejur, cu taiere imprejur nefacuta de mana, prin dezbracarea de trupul carnii, intru taierea imprejur a lui Hristos ingropati fiind impreuna cu El in botez” (Coloseni 2,11-12).
    Diferentele intre circumcizie si botez sunt in aceleasi puncte in care si Vechiul Testament difera de Noul Testament.

  76. julia Says:

    kosk, bati cimpii cu intentie? Traditia ortodoxa NU imi este nesuferita.
    Nu mai exagera si tu ca sa iti hranesti atacurile la parerile mele. Chiar ai nevoie de ‘intariri’? Am crezut ca simpla mea parere ca nu gasesc pace sufleteasca din traditia ordodoxa, este destul ca sa fiu atacata, nu e nevoie de exagerare si interpretare eronata a ei.

    Multumesc de sfatul crestinesc al aderarii la budism……..mai stii?

  77. julia Says:

    mihailandrei, bine faci! (doar nu te asteptati sa te contrazic?). In fond si ortodoxia are nevoie de aparatori vasnici, violenti si fara mila, care sa ucida in numele credintei lor; sau macar sa arunce anateme.

    PS multe frustrari ai si m-ai gasit pe mine cal de bataie. Pina la urma, fa ce vrei. Nu e treaba mea daca bati cimpii si ma acuzi pe mine de lucruri de care nici macar nu am habar. E evident ca esti mutl mai citit ca mine si probabil ca stii despre ce vorbesti. Cine e Luther? (glumesc desigur! fata mea a fost la o scoala lutherana aici)

  78. mihailandrei Says:

    Poftim aici ,povestea lui Keith Andrew (Andrei) Massey -un convertit Ortodox .

    ”La drept vorbind, noi, creştinii ortodocşi nu ar trebui să folosim Biblia pentru a “dovedi” Ortodoxismul, după cum fac Protestanţii . Biserica a produs Biblia. Biserica a hotărât ce cărţi ar trebui să fie în Biblie şi care să nu fie. Deci Biblia nu este o autoritate deasupra Bisericii. Prin urmare, nu cităm din Biblie pentru a “dovedi” credinţa ortodoxă.Adevărata credinţă a fost păstrată, fiind primită de apostoli de la Iisus şi apoi cu fidelitate primită şi păstrată în Biserica Ortodoxă până în ziua de azi.”

    “Biserica este stâlp si temelie a adevarului “(1 Timotei 3:15) ,daca stâlpul cade, întreg edificiul se prabuseste, inclusiv Scriptura!

  79. kosk Says:

    „kosk bati campii cu intentie?” no, doar iti dau reply, relaxeaza’te.. nu-s adeptul convertirilor pe net.

  80. mihailandrei Says:

    @julia

    Te rog sa lasam smiorcaielile de victima inchipuita. Unde vezi tu violenta?

    Sectele au barbarizat tarile ortodoxe, este natural ca rabdarea si toleranta sa se sfarseasca in clipa in care este atacata Ortodoxia.
    Nu ortodocsii se tin de prozelitism, asta-i treaba de sectar tupeist.

    Cine peste cine a venit?
    Nu cred ca am mers eu in America si am inceput sa bat la usile oamenilor apoi sa le zic ca am locuri de vanzare in Rai

    Prezenta cultelor venetice heterodoxe pe pamant romanesc ,e privit drept o provocare si o grava insulta.

    Suntem permanent provocati la noi in tara.
    Ortodocsii nu ataca pe nimeni fara sa fie provocati.

    Daca ne referim la ce se intampla in alte tari ortodoxe e si mai crunt. Vezi cazul Serbiei…a primit drept cadou niste bombe, cu urarea Paste Fericit.

    Judeca putin din perspectiva ortodoxa si o sa intelegi de ce incepem sa ripostam.

    Serbia ortodoxa a fost dezmembrata, pentru asta trebuie sa aducem multumiri criminalului baptist Bill Clinton. Nu uita nimeni nici de politicienii germani care au sponsorizat Croatia, nu uitam ca tot ei au dat mizerabilor albanezi mahomedani, echipament din stocul STASI.

    PS:Sectele, prin prozelitii lor au napadit tarile ortodoxe precum lacustele lanurile de grau.

    Datoria de onoare a orcarui ortodox este sa-si apere Biserica, identitatea si demnitatea in fata oricarui tradator vandut sectelor.

    Nu trebuie sa cedam in fata ereziilor, ce daca sectarii au spijin material si politic din America si vestul Europei.

    De nu se va intampla asa, din morminte vor rasuna glasurile tuturor martirilor din generatiile trecute care s-au jertifit pentru Credinta si Neam.

    „vă scriu şi să vă îndemn ca să LUPTATI pentru credinţa dată SFINTILOR ,o dată pentru totdeauna”(Iuda, 1, 3).

    Strabunii vor stiga catre cei de acum sa intre in morminte in locul lor, caci vor lupta ei in locul generatiei de astazi.

    ” Si când a deschis pecetea a cincea, am văzut, sub jertfelnic, sufletele celor înjunghiaţi pentru cuvântul lui Dumnezeu şi pentru mărturia pe care au dat-o.Şi strigau cu glas mare şi ziceau: Până când, Stăpâne sfinte şi adevărate, nu vei judeca şi nu vei răzbuna sângele nostru, faţă de cei ce locuiesc pe pământ?(Apoc.6,9-10)

  81. julia Says:

    mihailandrei, iata si un mesaj cu care sint de acord, cel al lui Keith.

    In rest, mai omule, relaxeaza-te cum spune kosk. Nu te atac, nici nu am intentia sa ma declar victima. Doar ca emanezi intoleranta si mesajele tale sint pline de violente verbale. Eu NU atac ortodoxia.

    Iar iehovistii, penticostalii, baptistii, sau cine vrei tu care vor sa faca adepti in Romania, nu ar trebui sa fie o amenintare pentur voi; Puterea credintei ar trebui sa va ajunga si enoriasii convinsi pina in adincul sufletului de dreptatea ortodoxiei, nu se vor lasa atrasi de secte, deci nu sitneti amenintati cum afirmi tu si provocarile sitn doar incercari care ne apar la tot pasul in viata.

    Cine e victima? Eu una, NU ma simt victima. TU te declari victima sectelor si raspunzi violent si unor atacuri pe care tu le inchipui la credinta ortodoxa.

    Cine generalizeaza acum? Pentru un criminal ca Bill Clinton care e baptist, tu ataci pe toti baptistii? Pai? Asta e un nemernic fara nici-un Dumnezeu si tu spurci milionae de oameni din cauza lui.

  82. mihailandrei Says:

    Cum am mai spus ,ai „atacat” cel putin doua Taine ,Sf Botez si Sf Impartasanie.

    Deci?

    Iti spun sincer, nu caut galceava.

    Problema intervine atunci cand Credinta Ortodoxa e atacata. Si trebuie sa recunoastem ca e din ce in ce mai ataca. Abia am scapat de hidra comunista, si uite ca nu avem vreme sa ne tragem sufletul.

    PS: Ce fel de „pocaita” esti?
    Nu crezi ca e onorabil sa ne spui?

    Declina-ti identitatea religioasa, nu sta in umbra bibliei sectare, iesi la lumina, sa cunoastem cine contesta crestinismul ortodox.

    Hai sa vedem cine si de ce contesta ortodoxia, tributar carei secte este.

  83. kosk Says:

    „mai stii?” dap, mai stiu. incearca la confucianisti, zoroastristi si jainisti 🙂 ai un suflet de penel tu, dar esti putin ratacita. deh, „contextul (multi) cultural”
    🙂

  84. mihailandrei Says:

    „tu spurci milionae de oameni din cauza lui”

    Sigur ca da, spune chestia asta si americanilor care se joaca de-a razboiul prin Afganistan pazind lanurile de mac .

    Sa aduci osanale Unchiului Sam ca te-a rezolvat bombardand Libia.

    Uite ce fac “fratii” tai, priveste si mediteaza:

    http://www.kosovoliberationarmy.com/

    Invata-i pe conationalii tai sa nu mai foloseasca bata. Vezi sectiunea NATO War Crimes.

    PS: Când a exterminat Ortodoxia populatii intregii in numele „superioritatii omului alb” si al religiei asa cum au făcut metodisti şi evanghelici cu negrii si cu indienii in America?

    Cine a comis aceste ” lucruri” ?

    Raspuns: baptisti ,puritani si metodisti ,adica stramosii acelora care vin la noi sa ne invete ce este crestinismul,dupa ce intreaga lor istorie e fondata pe jafuri si pe crime.

    Din dragoste lor mare fata de cuvantul lui D-zeu or fi facut-o?

    „Pocaitii” americani si-au cladit noul stat pe ruinele populatiei indigene indo-americane pe care pur si simplu au eradicat-o.

    Holocaustul amero-indian este cel mai mare genocid din istorie, însă nimeni nu pare dispus să vorbească despre el, în acest Holocaust, întins pe o perioadă de câteva secole, au fost omorăte în jur de 100 de milioane de oameni.

    Chiar George Washington avea să îi asemene mai târziu pe băştinaşi cu nişte lupi. Imediat ce au fost înfiinţate primele colonii, acestea au făcut oficială şi legală exterminarea oferind până şi recompense pentru uciderea pieilor-roşii.

    Se estimeaza ca in momentul debarcarii lui Columb pe coasta Cubei, in 1492, in America de Nord traiau circa 60 mil.de amerindieni.Ultimul recensamant arata ca, in prezent, numarul acestora se ridica la maxim 2,7 milioane.

    Principiul de baza al politicii guvernamentale a fost purificarea etnica.

    Indienii au ajuns sa fie tratati precum animalele , inchisi in rezervatii.

    Desigur, spiritul lor liber a nascut si episoade glorioase, cum sunt revoltele conduse de Sitting Bull sau Geronimo .

    Conditiile grele de acolo i-au determinat din cand in cand sa evadeze sau sa se revolte, dar in 1886 cand Geronimo, seful de trib al apasilor a capitulat, s-a pus capat pentru totdeauna revoltelor.
    Patru ani mai tarziu au avut loc lupta cunoscuta sub numele de „batalia de la Wounded Knee”. De fapt nu a fost o batalie, ci un macel: cavaleria pur si simplu a masacrat peste 250 de barbati, femei si copii.

    Bastinasii umiliti si saraciti au fost complet demoralizati, numarul lor a scazut rapid.

  85. kosk Says:

    frate mihailandrei, jucam in filmul politistul bun/politistul rau? made in usa! cu @julia in rol principal. 🙂 impuscam un oscar sa stii..
    🙂

  86. julia Says:

    mihailandrei, hai sa incetam pentru ca imi pare rau de timpul si energia ta si de a mea.

    1. Eu NU am atacat nimic! Cum poti pretinde asa ceva? Faptul ca eu nu cred ce crezi tu, NU e un atac la creditna ta, decit daca tu alegi sa fie asa. Din partea mea crezi ce vrei; nu ai inteles asta inca?

    2. identitatea mea religioasa este simpla: nu apartin decit crestinatatii. Nu am o biserica anume la care ma duc. Am rude, prieteni si cunostinte de toate religiile: baptista, mormona, ortodoxa, catolica, evreiasca, musulmana. Tatal meu a fost ateu. Mama mea a fost ortodoxa. Eu? Eu cred in Dumnezeu si cred ca ne iubeste PE TOTI, FARA EXCEPTIE cum spui tu!

    3. Eu nu propovaduiesc nimic; nu vreau sa schimb parerea nimanui; eu am pus doar o intrebare referitor la procentajul mic de ortodocsi in lume care ar fi singurii mintuiti dupa parerea ta; nu atac si nu cred ca ar trebui sa te simti atacat de parerile mele.

    Ce au facut spaniolii si englezii pe teritoriul American nu este raspunderea mea;

    SI la sfirsit: inceteaza sa ma acuzi pe mine de toate relele Americii. Te-ai gindit macar o clipa ca as putea sa NU fiu de acord cu unchiul Sam sau cu politica guvernului american, sau doar ma pui in oala cu americani si spurci? Pai asta e crestineste? 🙂

  87. julia Says:

    kosk, nu sint putin ratacita; sint mai putin citita decit unii si mai mult decit altii;

    in rest, sanatate!

  88. julia Says:

    @mihailandrei
    rectificare: „fara exceptie, in pofida a ce spui tu” ……ca tu spui ca Dumnezeu ne iubeste pe toti, DAR cu exceptii!

  89. mihailandrei Says:

    „Eu am tinut sa ma botez si acum, la virsta adulta, chiar daca am fost botezata ca si copil.”

    Asta e un atac la botezul primelor veacuri ,chiar Luther nu a facut ce faci tu!

    Cunoastem ca Luther nu a fost botezat la maturitate,(cum faci tu propaganda) el a fost botezat cand a fost prunc ,este botezul lui valid sau nu!?

    Daca nu ,inseamna ca Luther este un pagan ,nebotezat la maturitate:))

    PS:Treaba cu botezul la maturitate e manipulare …..ca sa fie asa cum ziceti , nebotezatul/paganul trebuie sa cunosca toate religiile si sa aleaga.

    Daca parintele este baptist ,prezinta copilului baptismul….sa nu imi zica mie ca baptistul prezinta copilului catolicismul!?”))))

    Apoi Hristos a fost intrebat daca vrea sa se circumcida ,sau daca accepta iudaismul?NU!
    Decizia a fost luata de parinti!

    Mantuitorul Hristos nu a fost intrebat daca accepta circumcizia.

    Intrebarea : „vrei sa porti semnul legamantului sau nu vrei acest lucru ?” nu a fost niciodata pusa.Aceasta decizie apartinand parintilor.

    Cum nici Hristos nu a fost intrebat daca vrea sa se circumcida ,asa nici copilul crestin nu trebuie sa astepte majoratul pt botez.

    PS: A boteza copilul face parte din normalitate.Sfintii Apostoli stiau de la Hristos ca nimeni nu se poate mantui fara botez (Ioan, 3, 5) au botezat si copiii. In acele vremuri se botezau familii intregi, care cu siguranta cuprindeau si copii.
    Temnicerul din Filipi, auzind cuvantul lui Dumne­zeu din gura lui Pavel si Sila, s-a botezat el si” toti ai lui”.(Fapte, 16, 32-33)
    Lidia, auzind cuvantul lui Dumnezeu, s-a botezat ea „si casa ei”.( Fapte, 16, 15).
    Sfantul apostol Pavel spune ca a botezat „casa lui Ste­fana”.(I Cor., 1, 16)”.
    Crispus si „toata casa lui ” .(Fapte 18 ,8)… etc

    PPS: Unde se spune in Biblie exact ca este interzis botezul copiilor ?

  90. mihailandrei Says:

    @Roxana Iordache

    Nu blamez poporul romano/greco catolic. E vorba de respingerea dogmei eretice instituita de cei ce au uzurpat tronul arhieresc al Bisericii Romei.

    Catolicii din popor ne sunt prieteni, nu uitati ca ortodocsii Mota si Marin, eroii de la Majadahonda, au luptat si au murit alaturi de nationalistii catolici.

    Din pacate, poporul e inselat cu ajutorul unor ciudatenii de genul filioque, imaculata conceptie, infailibilitatea sau purgatoriul.

    Care sunt „actele epocale” savarsite de Ioan Paul al II-lea?

    Cumva, e „epocal” ca ereticul Ioan Paul al II-lea a pupat spurcaciune numita coran in care Sfanta Treime e blasfemiata fatis?

    http://www.deceptioninthechurch.com/popekiss.html

    Daca doriti si aveti vreme, va rog sa cititi aceasta:

    http://mihailandrei.wordpress.com/2011/04/01/despre-controversata-intelegere-cu-papistasii-%E2%80%93-balamand-liban-iunie-1993/

    Au fost inserate si doua video in care parintele Ioan Vladuca explica cate ceva despre „catolicism”. Dar mai presus, va rog sa il cititi pe Sf. Marcu al Efesului.

  91. julia Says:

    citat mihailandrei: „Asta e un atac la botezul primelor veacuri ,chiar Luther nu a facut ce faci tu!”

    ……cum faci tu propaganda……”

    In primul rind cum ti-am spus: eu nu atac; tu ataci parerea mea si pe mine. Nu am sa speculez ce motive ai.

    apoi, ok. am inteles. esti dus cu pluta (si eu te-am luat in serios) daca tu intelegi ca eu fac propaganda! Tu faci propaganda, nu eu.

    Ziua buna si multa liniste sufleteasca iti doresc, dar ma indoiesc ca o s-o ai. Dumnezeu iti da, dar nu iti baga in sac;
    si tu ai sacul gol.

  92. mihailandrei Says:

    @julia

    Fix propaganda faci,normal ca nu poti pricepe de ce se intorc impotriva voastra din ce in ce mai multi.

    Nu incerca sa ne plictisesti cu sloganurile invatate la secta, ti-am mai spus…nu prea mai merge cu smecheriile din „ghidul micului sectant”.

    Cu voi, copii lui Parham, trebuie sa avem grija … sunteti tare sensibili, exista riscul sa debitati diverse chestii in limba penticostala si sa tremurati pe ritmuri de “breakdance” strigand ca la “latter rain”: Dumnezeu face o lucrare noua!

    Cred ca nu e cazul sa asistam la un astfel de “show”:)))

    PS: A compara ortodoxia cu neoprotestantismul este ca si cum compari eternul vals vienez cu maneaua…evident maneaua fiind voi.

    Cum crezi tu ca s-a ajuns la Noul Testament?

    Ai tu impresia ca „duhul” ala al vostru care va face sa va tavaliti, a trimis Noul Testament prin e-mail lui Miller sau lui Russell?

    Mergi mai bine si ia o Coca Cola, poate iese „duhul” din sticla si te binecuvinteaza

    PS:Normal ca ereticii se supara ca nu-i tratez cu seriozitate, dar cum as putea?

    Cum as putea sa echivalez erezia sectara cu Ortodoxia?

    Normal ca nu se poate pune pe aceeasi treapta Ortodoxia cu inventia lui John Smith ,Charles Parham,Charles T. Russell sau alt profet sectar.

    Apostatii se asteapta ca noi sa ne vindem sufletele la secte, suntem in plina campanie de prozelitism sectar…si ei isi inchipuie ca noi ortodocsii o sa primim cu drag veninul sectar.

  93. julia Says:

    @mihailandrei: 🙂

    Cum le stii tu pe toate, ca un baiat mare! Deci: eu sint penticostala, si fac propaganda impotriva bisericii ortodoxe la Roxana pe blog; si tu ai hotarit sa iei pozitia Arhanghelului Mihail si sa distrugi ‘balaurul-bautor de Coca-Cola” care sint eu! Bravo tie! 🙂

    Stii ce nu inteleg eu? Nu inteleg in numele cui vorbesti de spui mereu „noi”? Eu vorbesc numai in numele meu; tu? ……lasa, nu te zbate sa-mi raspunzi; e o intrebare retorica.

  94. mihailandrei Says:

    Normal ca nu-ti raspund ,ce tu ai raspuns la faza cu Luther !?

    „este botezul lui valid ?”

    Pe voi neoprotestantii, nici macar Luther nu va suferea. Printre primele miscari neoprotestante se numara cea a anabaptistilor.

    In 1533, trupele protestante au pedepsit exemplar pe neoprotestanti.

    Orasul Munster a fost deparazitat de paduchii anabaptisti.
    Toti neoprotestantii prinsi au fost masacrati.

    Hai, ia-ti galetusa si lopatica si zbugheste-o la joaca cu Nutzi White, Parham, Branham si alti neo-eretici!

  95. julia Says:

    vezi tu? de-aia n-are ursul coada! pentru ca habotnici ca tine tin neaparat sa le spuna oamenilor ce sa faca. pe tine cine te-a pus paznicul ortodoxiei, biet bigot fara ratiune?

    Roxana, daca am avut nevoie de un exemplu si nu l-am avut, iata-l aici: nu mi-as dori sa fiu de aceeasi religie cu mihailandrei! brrr!!!! …..

    Glumesc, draga mea! Normal ca daca as gindi altfel, m-as gindi la tine si la mamele noastre, nu la un ratacit care se invirte in cerc si scuipa in gol; si atunci mi-as dori sa fim in acelasi loc! 🙂

  96. Huhu Says:

    Iulia sint total de acord cu tine, gindesc ca tine, Dumnezeu e nesfirsit de bun si iubitor si in intelepciunea Lui infinita ne iubeste pe toti la fel de mult indiferent ce religii avem, io-s ortodox cu mintea si sufletul deschis.

    Imi pare foarte rau ca ortodocsii fundamentalisti spalati la creiere de mafia popeasca care se inchina banului nu lui Dumnezeu, imi pare rau ca ei au nebunia sa afirme ca ortodoxia e singura credinta adevarata!

  97. mihailandrei Says:

    Aham, ti-a rasarit ideea ca daca NU manifest ingaduinta fata de mucosi vanduti sectelor sunt „habodnic”:)))

    Draguta ,eu nu insel lumea, nu aburesc pe nimeni cu tot felul de trucuri asa cum ai invatat tu de la Benny Hinn.

    Nu am facut decat sa imi manifest dispretul la adresa Iudelor ce si-au dat credinta in schimbul iuluziei vandute de secte.

    Dispari la secta ta , vorbeste in „limbi” cu omologii tai despre faptul ca din ce in ce mai multi romani (si nu numai) incep sa replice sfidarilor sectare.

    PS:Cine e Iuda Iscarioteanul?

    Cine si-a vandut credinta sadita pe meleagurile astea de catre Sf. Andrei?

    Cine si-a vandut neamul crestin-ortodox in schimbul ereziilor sectar-penticostale ce duhnesc a America masonica?

    Cine a scuipat pe jertfa strabunilor lui ortodocsi si a imbratisat erezia vomitata de catre a.j tomlison sau parham?

    Tu ai facut toate astea, tu cei asemeni tie.

    E suficient sa-ti privesti tampul chip in oglinda si vei avea reprezentarea vizuala a ceea ce inseamna tradator vandut sectelor

  98. mihailandrei Says:

    @Huhu

    „mafia popeasca „?

    Tiganul sectant sef Tipei („episcopul” penticostal)oare cuma facut rost de fabuloasa avere…pe persoana fizica, de l-a intrecut pana si pe colegul sau de satra „Marean” Vanghelie?

    Te pomenesti ca cioara sectanta Tipei e un mare manager, asta de cand si-a facut plinul cu presupusul „duh”, si uite asa a intrezarit oportunitatile de piata.

    Sau poate regele vostru Cioaba e emis edict regal si l-a facut baron, iar in virtutea titlului nobiliar a fost impropietarit cu o mare avere.

    Iti dau n’ exemple cu nume de „pastori ” sectanti iliciti, furaciosi, banditi, smenari si „mari afaceristi” din Romania.

    Asa ca scuteste-ne cu „pocaitii” tai.
    Stii ce sunt?
    In nici un caz cult religios. Ar vrea ei sa fie macar secta.
    Sunt ca orice firma privata a carui obiect de activitate ,este extorcarea membrilor de 10% din venituri, ca sa aiba sefii lor cu ce se distra in Caraibe.

    PS: La sectele penticostala, baptista, crestini dupa paranghelie samd ,se aduna numai lepre ce cauta victime sa le praduiasca.

    Scarbele ordinare ce se ling subrat toata saptamina si trag tepe peste tepe si-au facut secte si alte dracovenii si fac pe neprihaniti si mulg zeciuala de la prosti.

    Toti escrocii sunt gasiti la secte si ii vezi ca se bat cu pumnu-n piept ca ei sunt neprihaniti si si daca indraznesti sa le zici ceva sar toti pe tine cica cum iti permiti.

  99. julia Says:

    Huhu, asta nu e crestin. Nici ortodox, nici de alte religii. E doar un nebun citit, cu prea mult timp la dispozitie.

    N-are nici-un Dumenzeu si e venit doar la varsat de orori pe aici. Nu vezi ca tzopaie de la una la alta de parca e un Hopa-Mitica?

    Eu nu il iau in serios, cum as putea? Nu intelege si nu crede nimic din ce i se spune si posteaza folosindu-mi mesajele doar ca pretext pt expunerea parerilor lui.

  100. kosk Says:

    „Dumnezeu e nesfarsit de bun…ne iubeste pe toti la fel..ei au nebunia sa afirme ca ortodoxia ..” bla bla bla, de unde ai idei d’astea bizare, din Aquarius gospel?))) mai nene, apocatastaza (studiaza etimologia cuvantului).. e in floare.
    🙂

  101. kosk Says:

    Ps. draga julia@, vezi tu.. ortodoxia nu’i „religie”. dar daca „popii” nu se ridica la nivelul standardelor tale si cauti alternative, un sfat gratis. gratis ti’l vand!..plimb’o la jarannäta temple of puri. vei primii „iluminarea” sub forma cronicilor akashe via shambala.
    🙂

  102. mihailandrei Says:

    @julia

    Incet ,incet lumea are atitudine ….

    „Pastor penticostal, amendat cu 500 lei: Predica dintr-un cort, între blocuri, cu decibelii la maximum”

    DE CE, ÎNALTPREASFINŢITE PĂRINTE? SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE MITROPOLITUL ANDREI, CU IUBIRE ÎNDURERATĂ

  103. mihailandrei Says:

    http://mihailandrei.wordpress.com/2011/08/05/pastor-penticostal-amendat-cu-500-lei-predica-dintr-un-cort-intre-blocuri-cu-decibelii-la-maximum/comment-page-1/#comment-9212

  104. julia Says:

    kosk, ce-mi ‘vinzi’ tu gratis sint gogoshele si minciunele! Si o faci din pura placere. Eu nu caut nimic. Si nici nu am spus ca ortodoxia nu e religie.

    Si nu inteleg de ce tineti neaparat sa ma tot trimiteti care pe unde; amaritul asta ma trimite ba la penticostali, ba la baptisti, ba la evanghelisti, la mormoni, luterani, etc. Nici el nu mai stie unde m-a trimis ultima oara; 🙂
    Tu o tot dai cu budda, indienii si cine naiba mai vrei tu sa cauti prin tenebrele religiei de diferite denominari! 🙂

    Mai baieti, luati-o mai usurel cu pianu pe scari ca nu v-a pus nimeni sa ma convingeti de ceva.
    Si eu sint greu de convins chiar de catre prieteni, cum bine vedeti intre mine si Roxana, darmite de niste straini care habar nu au ce e in sufletul meu, dar bat din buze disperati de ce vad in jurul lor in viata de toate zilele.
    Daca va sperie sectele sau alte religii ca veti pierde din credinciosii ortodocsi ar trebui sa va puneti energia si eforturile in a le trezi lor constiintele. Cum spuneam: daca le asa de usor sa convinga atitia oameni sa intoarca spatele ortodoxiei, (incit sa va panicheze pe voi sa atacati o necunoscuta in virtual) inseamna ca credinta lor nu venea din convingere. Caci cine are credinta adevarata nu poate fi facut sa renunte la ea nici cu tortura. Eu asa stiu.
    O zi buna si multa pace in suflet. 🙂

  105. kosk Says:

    „nici cu tortura” Julia dixit. 🙂 ai atins nivelul maxim al lepadarii de sine, felicitari 🙂 ..tu constientizezi ce inseamna tortura si rabdarea pina la moarte?.nu d’aia gen cia cu bagatu’ apei pe gat la abu ghraib , ci hardcore, de moda veche, cum ar veni. fetitza naiva, ia de citeste despre mucenitele din primele veacuri
    http://paginiortodoxe.tripod.com/vssep/09-10-sf_minodora_nitradora_si_nimfodora.html
    tratat de martirologie…

  106. mihailandrei Says:

    @kosk

    Ai pretenti prea mari de la prietena noastra Julia ,acum pe bune ,de unde sa cunoasca ea de „acte martirice”!?

    Crestinismul din America e la a 7-a mana ,perioada persecutiilor este o necunoscuta pt cei din America.

    Crezi ca Benny Hinn cand pune de’o evanghelizare aminteste de Policarp din Smirna?:))

    PS: Astia sunt dresati sa faca prozeliti ,atata tot.

    De ex prin 2007 si 2008,”pastorul” sectant-penticostal COROBAN TITUS in cautarea de dobitoace gata sa cotizeze la zeciuiala sectei, s-a gandit sa o puna de-o „evanghelizare” la carciuma.

    Asa ca pastorul „tremurici” penticostal a inchiriat 3 restaurante din Caransebes, este vorba de REGAL,ARMANDO si EDEN (localuri bine cotate in Caransebes).

    Pentru fiecare patura sociala din Caransebes cate un restaurant inchiriat. La un restaurant pensionarii erau cuplati cu muncitorii si somerii,la altul, functionarii publici (finante si primarie) erau combinati cu asitentele medicale si cu profesorii, in a treia carciuma erau pe felie, medicii cu politistii, procurorii cu judecatorii.

    Programul „religios” de carciuma a fost sustinut de catre manelisti, iar cuvantul sectar-penticostal a fost facut cunoscut multimii de cheflii chiar de catre colegii lui Coroban, pe post de „lideri spirituali”.

    Efectul acestei chef cu iz de „evanghelizare” se pare ca nu a fost cel scontat,lumea era mai degraba interesata sa se simta bine si sa se ghiftuie gratis (mai ales somerii si pensionarii).

    In schimb, „paturile superioare” ale Caransebesului au venit pentru amuzament, stiind foarte bine faima de circari de care se bucura secta tremuricilor penticostali in urbe.

    Prostanacii din secta s-au cam ofticat pentru simplul motiv ca ei nu au fost invitati, decat selectiv. In schimb, banii din zeciuiala au fost folositi pentru achitarea notelor de plata.

    PPS:In cele mai multe Biserici din cultul PENticostAL , 99 % din membrii sunt mamelucii/turma care merg la biserica ca sa fie plecati de acasa .

    Acestia nu stiu sa deosebeasca binele de rau, nu mai au nici o personalitate, pastorul le spala creierul la fiecare slujba, el este cel care gandeste , 1% din membrii sunt smecheri, fatarnici, hoti, excroci (pastorii) care inseala credulii ca ii duc in raiul „tremuratorilor”!

  107. mihailandrei Says:

    pretentii*

  108. kosk Says:

    @mihailandrei, nu mere linku’ paginilor ortodoxe,(sorry), da’ nu’i bai. exista sinaxarul, paterik, si surse eterodoxe. go to goggle.
    🙂

  109. mihailandrei Says:

    @kosk

    Normal ca’i simplu de gasit ,primele persecutii impotriva crestinilor au inceput imediat după inaltarea lui Hristos la cer şi intemeierea Bisericii şi au fost realizate de farisei in colaborare cu saducheii şi Marele Preot.

    Sf Apostolii Petru şi Ioan au fost arestaţi şi adusi în fata Marelui preot şi a Sanhedrinului şi o perioadă de timp au stat în închisoare (Faptele Apostolilor 4:1-22, 5:17-42).

    Primul martir care şi-a dat viaţa pentru Hristos a fost diaconul Stefan care a fost ucis cu pietre (Fapte 7).

    Crestinii au fost vanati de catre slugile fariseilor.

    De la Traian (98-117) pana la sfarsitul domniei lui Diocletian (285-305), crestinii au fost persecutati …in genere, la crestini nu se cautau si nu se condamnau anumite crime prevazute si pedepsite de legile in vigoare, ci doar calitatea si numele lor de crestini – pentru nume.( Iustin Martirul, Apologia I-a, 4 )

    Martirii primelor veacuri au umplut calendarul ortodox de Sfinti.

    Martirii crestini au suferit cu curaj neinfricat, care a uimit lumea greco-romana, toate torturile si pedepsele inventate de fanatismul si brutalitatea lumii pagane.

    Din timpul persecutiilor, a luat nastere cinstirea MARTIRILOR,asta e motivul pt care Benny Hinn si cei asemeanea lui nu amintesc nimic de primele veacuri.

    Prima informatie despre cinstire lor este descrisa in „Martiriul Sfantului Policarp „(† 23 februarie 155), in care se spune:

    „Ne inchinam lui Hristos pentru ca El este Fiul lui Dumnezeu, iar pe martiri ii cinstim dupa vrednicie ca pe ucenicii si imitatorii Domnului…” (Martyrium Polycarpi, cap. 17).

    In cinstea martirilor, s-au ridicat primele locasuri de cult numite „martyria”.

    „Noi am dobandit mai in urma osemintele lui, mai cinstite decat pietrele pretioase si mai scumpe decat aurul, si le-am asezat la un loc cuvios. Dea Domnul sa ne adunam si noi, dupa putinta, cu bucurie si veselie, ca sa sarbatorim ziua martiriului lui, ca zi a nasterii -, latineste, dies natalis. Numele martirilor au trecut in calendarele crestine si sunt pomenite pana azi. (Martyrium Polycarpi, cap. 18)

  110. julia Says:

    Bine baietzei….ce sa mai spun?……m-ati pus la colt pe coji de nuci sparte! 🙂
    Voi stiti mai bine ce spuneti ca eu admit ca nu pricep nimic. Ce are dobitocul ala de Benny cu religia, sau de ce sint eu penticostala, sau cum se intelge din ce scriu eu ca vreau sa fac prozeliti ai oricarei alte religii decit ortodoxa, sau (favorita mea): de ce ar trebui eu sa constientizez tortura sau rabdarea pina la moarte, toate astea sint mai presus de mine! Asa ca ma retrag modest de la subiectul, asta si va las sa jubilati! 🙂 🙂

  111. kosk Says:

    OK. Salutari de pe Semper Fi.
    🙂

  112. dora Says:

    O,Doamne,mare e imparatia ta!De ce oare nu putem incapea toti in pace si bunainvoire?Se zice ca ortodocsi,penticostali,evanghelisti etc.,tot crestini suntem.Eu m-am nascut ortodoxa din mosi -stramosi.Caut sa fiu toleranta cu acesti neoprotestanti la gandul ca cea mai mare prostie este sa te certi sau sa urasti in numele credintei,Prin extenso;cea mai mare tampenie este sa existe razboaie religioase.Credinta religioasa si iubirea sunt atat de intime ,incat mi se pare un abuzsi o incalcare a drepturilor omului sa condamni sau sa discriminezi oamenii pe asemenea criterii.Cel putin asa vad eu lucrurile ca ortodo x.Dar cand cei care nu sunt ortodocsi ,inteleg sa ma provoace ,sa ma discrediteze,sa ma ,,sanctioneze” pentru ca nu sunt ca ei ,atunci nu trebuie sa ma apar?Am in familie si penticostali ,si evanghelisti .Stiu cum gandesc ei si ce politica aplica pentru a-si atinge obiectivele propuse.Am suferit cand ,la praznicul inmormantarii mamei ,surorile mele impreuna cu familiile lor ,au refuzat sa stea cu noi ,ortodocsii,la masa si au plecat.Cine a gresit in cest caz?Noi ortodocsii?Sau multe alte situatii in care isi arata fatis o oarecare superioritate dpdv religios.Ar fi multe de povestit cu exemple concrete ,dar mi-e greu sa mai vorbesc,pentru ca ma doare sa vad atata ura si zazanie pe astfel de motive.Dumnezeu sa-i lumineze la timp si sa aduca pacea intre oameni….

Lasă un comentariu