OPOZIŢIA, IEŞIŢI AFARĂ DIN MAREA ADUNARE NAŢIONALĂ!

Video de ii254 – lilick-auftakt

Borfeta Anastase a mai călcat, o dată, apăsat pe Constituţie şi a interzis prezenţa poporului la adunările parlamentului. N-a permis prezenţa sindicatelor la balcon şi nici a invitaţilor opoziţiei, azi, când Boc şi-a angajat ce nu are pe Codul Muncii. De ce a făcut Borfeta (încă) una ca asta? Pentru că poate. Şi pentru că opoziţia nu poate. Aşa cum şi declară.

Regimul Băsescu este o autocraţie de facto, care e previzibil că va deveni şi de jure, prin modificarea Constituţiei.

Deocamdată, guvernanţii mizează pe scrupulele democratice ale opoziţiei. Adică, florile pudice din opoziţie respectă – ceea ce e perfect – statul de drept şi procedurile democraţiei parlamentare, în timp ce lighioanele cinice de la putere le calcă în picioare.

Regimul Băsescu se axează pe procedee totalitare, în dispreţul procedurilor de drept. Puterea guvernează prin lipsă de procedură legală şi legitimă, şi îşi permite asta, pentru că deţine pârghiile puterii. Opoziţia nu deţine nimic şi clamează procedurile democratice. Procedează conform acestor proceduri, în contrast flagrant cu puterea. Şi tocmai în acest fel opoziţia parlamentară legitimează puterea totalitară : prin simpla ei participare în cadrul legislativ sau care ar trebui să fie legislativ şi în care, de fapt, puterea îşi exercită şi îşi legiferează nelegiuirile.

Parlamentul e doar o anexă a guvernului. Guvernul e doar o anexă a preşedintelui ţării. Separaţia puterilor în stat ar fi de mult desfiinţată de facto, dacă Justiţia nu s-ar încăpăţâna să-şi exercite prerogativele de putere judecătorească, ştiind că este irepresibilă. Regimul Băsescu nu poate reprima puterea judecătorească decât dacă o desfiinţează prin decret prezidenţial şi trimite magistraţii la Canalul Dunăre-Bucureşti.

Justiţia e singurul obstacol în calea puterii totalitare şi unica opoziţie din România la ora actuală. Fiindcă ea se opune efectiv şi procedural lipsei de procedură legală a puterii actuale. Pe când opoziţia parlamentară e în complicitate cu puterea discreţionară, prin simplul fapt că o legitimează parlamentar.

Întrebam în postări anterioare şi în mesaje postate pe blogurile unor lideri liberali ca Mihai Voicu şi Varujan Vosganian, cum ieşim din acest cerc vicios. De fapt, cred că opoziţia parlamentară nici nu vrea să iasă. Că dacă ar vrea, şi-ar păstra respectul faţă de statul de drept şi s-ar delimita de regimul Băsescu, ieşind din Parlament şi lăsând să apară în pielea goală Marea Adunare Naţională.

Realitatea e că opoziţia mângâie cercul vicios. Şi e un viciu de procedură reprezentativă în atitudinea ei. Adică, te opui unui regim pe care îl denunţi ca totalitar, declari că nu eşti în stare să-l dai jos prin proceduri în acord cu statul de drept, dar rămâi în interiorul acelui regim care se foloseşte de prezenţa ta ca de o dovadă vie că nu e totalitară, fiindcă există opoziţia parlamentară şi ea beneficiază de toate drepturile. Şi obligaţiile. Pe care puterea le ignoră.

Şi după ce că nu se delimitează, după ce că legitimează puterea, opoziţia nici măcar verbal nu-şi mai exercită unica ei putere: aceea de a ataca, dur şi la obiect, aceea de a reprezenta vocea alegătorilor care, după ce că n-au nici o putere, mai sunt şi desconsideraţi prin faptul că sunt reprezentaţi de reprezentanţi care se recunosc neputincioşi. Atunci, la ce bun prezenţa parlamentară? Pentru înfrângere anticipată? Şi asumată anticipat? Pentru defetism lamentabil? Care nu reprezintă nici pe departe starea de spirit a imensei majorităţi a populaţiei ţării: disperată de situaţia în care a adus-o puterea şi exasperată de neputinţa opoziţiei.

Kelemen Hunor, cel puţin, declară deschis că UDMR legitimează puterea din care face parte chiar şi când nu e de acord cu ea. Dar trebuie să facă parte pragmatic, pentru a reprezenta, la sânge, interesele comunităţii alegătorilor lor. Kelemen a declarat că asigură cvorum puterii, dar nu participă la vot.

Opoziţia va vota, din nou, de una singură, declarându-se incapabilă să schimbe faptul că parlamentarii PD-L plus anexele vor sta în bănci şi nu vor participa la vot. E previzibil că aşa vor face mereu şi e previzibil că nici o moţiune de cenzură nu va avea succes şi atunci, la ce bun opoziţia parlamentară?! Cu ce ne ajută, cu ce ne reprezintă? Ne-ar ajuta şi ne-ar reprezenta dacă, împreună cu sindicatele şi patronatele adevărate, s-ar muta în stradă. Măcar acolo ar avea rolul de a motiva oamenii. Din parlament, îi demobilizează, fiindcă fac figuraţie.

De altfel, liderii sindicali de la BNS şi Cartel Alfa merită felicitaţi, pentru că – spre deosebire de opoziţia contemplativă – au dat în judecată Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, deci pe infractoarea Anastase Alma Roberta, pentru interzicerea dreptului lor constituţional de a asista la şedinţele parlamentare. Care sunt publice.

Foto: util21.ro

În continuare, adresez opoziţiei parlamentare următoare scrisoare deschisă, pe care am postat-o parţial şi pe blogul lui Mihai Voicu, mesaj faţă de articolul lui referitor la situaţia de azi din Parlament şi intitulat: „Întoarcerea la popor fără popor”. Iar ideea apelului meu e tocmai asta: opoziţia să se întoarcă la popor, cu poporul.

Adică, drăguţă opoziţie politică, în condiţiile în care nu puteţi face chiar nimic pe cale legală – pe care puterea în acelaşi timp o calcă în picioare – de ce nu-i lăsaţi să fie Marea Adunare Naţională?

Eu înţeleg că nu v-ar conveni să renunţaţi la avantajele poziţiei comode pe care v-o dă opoziţia parlamentară, dar măcar fiţi combativi din gură, că până şi asta aţi abandonat! Aţi devenit defetişti ca oile nenăzdrăvane mioritice.

No offense! În ce priveşte tandemul Crin-Ponta, n-am cum să-i contrazic pe cei care îl numesc comic. Crin a ajuns o autoparodie a ceea ce era, (a)pare blazat şi inhibat de propria-i jenă faţă de o companie ridicolă ca a lui Ponta.

Voi puteţi continua să vă iluzionaţi că ei sunt izolaţi şi că temperatura în sondaje va continua să urce pentru voi cu atât mai mult cu cât vine primăvara, dar cred că din păcate vă înşelaţi: în detrimentul nostru, al alegătorilor voştri.

V-ai gândit că în realitate cei izolaţi nu sunt ei – pentru că deţin absolut toate pârghiile puterii şi le folosesc absolut cum vor -, ci că de fapt pe voi vă ţin în carantină, în acelaşi ţarc cu liderii sindicali?

Puterea ţine captivă opoziţia. Opoziţia alimentează cercul vicios prin inadecvare. Să ştii că nu poţi face nimic pe cale legală, împotriva unei puteri care procedează ilegal şi îşi impune ilegalităţile înseamnă să te complaci. În complicitate cu puterea, în loc de solidaritate cu poporul adus la disperare. Ştiţi prea bine că nu avem de-a face cu o putere normală, ci cu un regim de ocupaţie. Un regim antidemocratic şi împotriva statului de drept nu poate fi dat jos cu mijloacele statului de drept, decât prin voinţă tenace şi inteligenţă activă. În nici un caz cu scrupule democratice. Nemernicii îşi râd de voi. Şi de noi.

Vor mitui populaţia, vor manipula, progresiv, sondajele, vor fura masiv şi vor câştiga din nou. Iar faptul că indolenţa voastră a făcut să nu fie anchetată frauda de la prezidenţiale a creat precedentul lamentabil pentru opoziţia actuală.

De fapt, în ce sens sunteţi voi, opoziţie? Mai degrabă vă opuneţi voinţei noastre de a da jos regimul ticălos. Am impresia că şi voi sunteţi la fel de izolaţi de oameni ca şi puterea, habar n-aveţi în ce hal se trăieşte. Sau se (sub)supravieţuieşte.

Ieşiţi în stradă! Ieşiţi din Parlament şi alăturaţi-vă poporului, faceţi-i pe oameni să nu se mai simtă abandonaţi, frunze-n vânt la discreţia unui regim de tâlhari! Tot ceea ce face regimul Băsescu e împotriva oamenilor. E războiul puterii împotriva poporului. Demonstraţi că ştiţi să luptaţi şi să câştigaţi! Dacă vreţi să învingeţi – dar vreţi? -, convingeţi că sunteţi generoşi şi capabili de acte în consecinţă! Puteţi să renunţaţi la avantajele parlamentare pe termen scurt, pentru putere reală pe termen lung? Fiindcă, dacă mergeţi în mijlocul oamenilor, ei nu vor mai permite frauda electorală. Îşi vor apăra voturile de milioane. Îşi vor susţine reprezentanţii, ca să le susţină interesele.

Nu le puteţi cere oamenilor să iasă în stradă, dacă nu le daţi o motivaţie. Ieşiţi în fruntea lor, cum ieşeau Coposu, Raţiu, Câmpeanu, Cunescu! Nu aveţi dreptul să vă supăraţi pe ei, alegătorii voştri şi nici pe ei, alegătorii lor, şi nici pe cei mai mulţi, alegătorii nimănui, electoratul absent: dacă nu demonstraţi –  ferm şi decisiv – că sunteţi diferiţi, că sunteţi capabili să-i reprezentaţi, că nu-i consideraţi, ca şi ceilalţi, doar o masă de manevră de la care aşteptaţi voturi ca să vă aducă la putere şi pe urmă să-i uitaţi. Demonstraţi că îi consideraţi oameni şi că sunteţi în stare să luptaţi, să vă bateţi pentru ei şi să-i aduceţi la putere. Prin voi. Demonstraţi că meritaţi!

În caz contrar, e o iluzie să visaţi la voturi din oficiu. De la proştii de serviciu, pe a căror inteligenţă electorală mizaţi necinstit sufleteşte, ca să vă facă jocurile necondiţionat, prin votul negativ. Dar voi, voi personal când veţi fi în stare să demonstraţi că meritaţi votul pozitiv? Prin voi înşivă, indiferent de apartenenţa politică. Dar în primul rând liberalii.

Unde este Crin, reprezentantul nostru de neoprit? Prezenţa lui în stradă ar aduna milioane de oameni. La revoluţia crinului.

Armata e cu noi, Poliţia nu poate fi împotriva noastră, Jandarmeria nu poate fi împotriva Poliţiei, iar serviciile nu pot risca o ţară pentru un tiranozaur.

Dacă aşteptaţi alegerile la termen, spuneţi-ne sincer că e cazul să nu mai aşteptăm nimic. De la voi. Ca să schimbaţi starea de fapt cu statul de drept trebuie mai întâi să încetaţi să legitimaţi starea de fapt cu prezenţa voastră parlamentară. Deci, ori sunteţi în stare să faceţi tot ce trebuie ca să aveţi voturi şi să amorsaţi schimbarea de regim, ori ieşiţi din Parlament, adică demisionaţi, în ziua în care cade moţiunea de cenzură.

Nu v-am votat ca să semnaţi condica la Parlament şi să vă miraţi că prinde propaganda aglutinantă. Aceea că toţi sunt la fel. Demonstraţi că sunteţi altfel!

PSD, aveţi suficienţi oameni capabili şi cu vocaţia de co-lider al opoziţiei unite. Dacă continuaţi cu Ponta, înseamnă că nu vreţi mai mult decât să-şi frângă gâtul. Degeaba.

PNL, poate vă hotărâţi să le lăsaţi celor de la putere asteniile de primăvară. Dacă ieşiţi afară, pluteşte în aer revoluţia crinului.

22 răspunsuri to “OPOZIŢIA, IEŞIŢI AFARĂ DIN MAREA ADUNARE NAŢIONALĂ!”

  1. J o h n s o n Says:

    Romani,gata cu asteptarea asta anemica si cu iesitul asta la caterincă pe ici pe colo câte un pâlc de distribuitori de zacuscă si de sicrie in miniatura cu dedicatie infantila…Treceti la nivelul corespunzator tratamentului pe care-l primiţi cu atata generozitate de la actuala Putere.Daca asteptaţi ca Opoziţia sa scoata din manecă o carte castigătoare veţi imbatrani in mizerie si saracie.Inţelegeţi ca sint puţini si asta pentru ca asa aţi votat Voi,dumneavoastra sau cum v-o place sa vi se spuna…Mare parte a vinei ca Ei azi sint insuficient de multi in Parlament pentru a putea bloca aceasta clica dominanta nu din vina lor ci pentru ca foarte mulţi dintre dvs v-aţi multumit ca in ziua votului sa staţi comod acasa iar care v-aţi dus…ce sa mai discutam,este tardiv.Asadar nu mai asteptaţi de la alţii sa repare ceva ce dvs aţi stricat la doua-trei randuri de alegeri…Va anunt cu parere de rau ca nimeni nu mai poate salva Romania si in primul rand pe voi decat ghici cine…Exact…VOI ! Daca iesiţi tot asa disipati si nehotarati,niciodata.In rest ceea ce trebuie sa faca Antonescu si ceilalti lideri ai Opozitiei a spus foarte bine doamna Roxana Iordache si sint convins ca ei vor intelege asta.Daca lideri precum Coposu,Campeanu,Ratiu,George Serban ar fi avut televiziuni in care sa se duca seara de seara niciodata nu ar fi iesit in strada sute de mii de oameni care sa ceara masuri democratice si respectarea lor precum si indepartarea securistilor si a cremei comuniste din structurile puterii postdecembriste in mod sigur azi nu mai eram pe niciunde adica in NATO si UE…Doar un parteneriat solid intre popor,sindicate si lideri ai Opozitiei poate avea sansa sa clatine si in final sa spulbere acest monstru portocaliu…

  2. OPOZIŢIA, IEŞIŢI AFARĂ DIN MAREA ADUNARE NAŢIONALĂ! » Bloogle Says:

    […] Original Blog » 08 March 2011 – Blog « Multa iubire si… un cadou potrivit daca se poate. […]

  3. balbeck Says:

    Ea nu primeste decat in campanie electorala.Chiar plimba pensionari in bruxelles cand e vorba de campanie.Ii duce la manastiri.E fata buna,doar in campanie electorala.

  4. balbeck Says:

    PS:In acest moment opozitia e inexistenta,nu cred ca se poate schimba nimic pana in 2012…toamna.Dupa aia o sa avem si un presedinte suspendat si probabil arestat(desi cred ca sansele ca el sa fie arestat sunt nule).

  5. mariusnyc Says:

    In 2012 nu vom mai avea opozotie ci doar o pozitie, in genunchi

  6. todea a Says:

    Excelent textul d-nei Iordache! Daca in Romania ar mai fi existat Societate civila, atunci acest text ar fi trebuit sa fie Manifestul Societatii civile. Dar nu mai exista nicio Societate civila…

  7. Roxana Iordache Says:

    Vă mulţumesc şi totuşi sper că opoziţia va face ce trebuie. Altfel, cum spune Americanul – în 2012 …

  8. J o h n s o n Says:

    In 2012 o sa fie moartea…populatia va fi hranita cu iluzii vreo 6 luni chipurile ne-am revenit din criza dupa care or sa urmeze 4 ani de cosmar in care Poporul se va intreba enervat de ce nu face nimic Opozitia ca sa-l scape de aia pe care i-a votat fara nici o apasare.

  9. Motraux Says:

    La Multi Ani !

  10. dlnimeni Says:

    Toate urarile mele de bine, de 8 Martie, doamna Iordache!

  11. Record mondial la PNL! Says:

    Crin Antonescu, mai absent din Parlament decat arestatul Catalin Voicu

    „Prezidentiabilul USL, Crin Antonescu, este pe primul loc in topul absentilor din Senat, de la preluarea mandatului in 2008 si pana in prezent, el depasindu-l la numarul de absente inclusiv pe senatorul PSD Catalin Voicu, aflat de apoape un an de zile in inchisoare.

    Situatia prezentei alesilor neamului in Parlament este tinuta la zi de Institutul pentru Politici Publice.

    Conform site-ului alesiivoteaza.ro, liderul PNL Crin Antonescu a inregistrat in perioada mentionata o prezenta de numai 1,5% la lucrarile Senatului.

    Pe locul urmator in topul absentilor figureaza senatorul PSD Catalin Voicu, aflat in arest din martie 2010. Acesta are o prezenta la lucrarile Senatului de 2,9%.”

    Asa record, numai potoarea Porumbaca putea sa realizeze!

    Sa-ti fie de bine, domnule NICIODATA presdinte!

    Porumbacu!

  12. lehman25 Says:

    Excelent text domnisoara,sunt realmente impresionat !

  13. Motraux Says:

    Au trimis un natarau disponibil la program sa mazgaleasca blogurile…Luati distanta ca pute.

  14. Motraux Says:

    @ lehman25…Subscriu…Numai sa se deranjeze si cei vizati sa-l citeasca.

  15. Motiunea de cenzura « Rinder Razvan Catalin Says:

    […] ca si-ar putea da cu parerea despre aceasta motiune si: Gabriela, Mika, Roxana, Corina, Theo, Baricada, Vania, Mirela , Popa Teapa, Worldofsolitaire, […]

  16. atreides Says:

    In primul rand, eu nu cred ca avem dreptul moral sa-i cerem opozitiei sa se retraga din Parlament. De ce? Pentru ca in 2010, anul cand puterea ne-a tras-o mai rau decat oricand dupa revolutie, cand la peste un milion de oameni le-au fost amputate drastic veniturile, n-am reusit sa iesim in strada decat cateva zeci de mii de oameni. Suntem niste mamaligi. De-abia atunci cand in strada vom fi macar cati eram la mitingurile Aliantei Civice vom avea dreptul sa le spunem partidelor de opozitie ”bai nene, noi suntem in strada si voi o aburiti in Parlament? Veniti langa noi!” Pana atunci nu. Eu cred ca o retragere din Parlament a opozitiei ar avea sens doar in momentul cand in tara ar fi o stare de spirit sa zicem
    pre-revolutionara. In acest moment nu exista asa ceva, suntem nemultumiti toti, suntem scarbiti, dar nu miroase a revolutie. Sa-ti zic eu ce se va intampla daca opozitia se retrage din Parlament. O vreme se va urla pe la televiziuni, poate vor iesi cateva mii de oameni in strada, dupa care totul se va linisti, puterea va organiza linistita alegeri in colegiile abandonate de opozitie, pe care evident le va castiga (caci opozitia evident nu va participa la alegeri, doar nu s-a retras ca sa participe dupa aia la alegeri partiale). Si pana in 2012 puterea va avea 100% in Parlament. Si evident totul se va decide la alegerile la termen din 2012. Deci, oricum am da-o, tot in 2012 ajungem. Asa ca eu zic ca, exceptand situatia cand dintr-un motiv sau altul se va crea in tara o stare pre-revolutionara, opozitia sa sta linistita in Parlament si sa se pregatesca naibii cum trebuie de alegerile din 2012. In fond, nu mai e mult, si daca n-am murit in 2010 nu vom muri nici pana in 2012. Ca puterea va incerca sa fraudeze alegerile? Este evident, iar treaba opozitiei este sa incerce sa o impiedice sau sa limiteze pierderile, iar asta se poate face mai eficient din parlament decat din afara lui. Eu cred ca opozitia trebuie sa evite orice fel de gest radical si riscant, care ar putea crea cine stie cum un efect de bumerang. A se vedea suspendarea din 2007.

  17. J o h n s o n Says:

    @ atreides…Ai multa dreptate insa eu as lega iesirea din Parlament de abuzurile in cascada ale Puterii in ceea ce priveste respectarea Constitutiei incalcarea rolului Parlamentului si incalcarea oricarei reguli democratice de vot in primul for democratic ce ar trebui sa fie Parlamentul…Iesirea in strada a Opozitiei ar putea fi un semnal pentru multi romani ca acolo le-ar fi locul la toti mai ales a celor nemultumiti…este dreptul lor dar uite ca nu au curaj….Liderii Opozitiei cu riscul ca vor suporta multe mizerii ar trebui sa le insufle acest curaj…jos costumul si cravata si in strada adunarea…Alta cale nu mai exista.

  18. atreides Says:

    Johnson Problema este: cati suntem cei care perecepem si intelegem cu adevarat cat de abuziva este aceasta guvernare? Ma tem ca foarte putini. Eu am turbat azi de furie cand am aflat ca piticul nesimtit a ajuns deja la 11 angajari de raspundere, fata de 4 Nastase si 2 Tariceanu. Ei bine, cati oameni percep oare lucrurile in acest fel? Cati ar iesi in strada sa protesteze pentru abuzul de angajari? Ma tem ca foarte putini. Si ar fi priviti de restul cetatenilor ca niste ciudati (”ce-i aia maica angajarea raspunderii”?) Nemultumirea ”maselor largi” de cetateni cred ca se refera la nivelul de trai in scadere, nu la derapajele antidemocratice ale gunoaielor portocalii. Sa nu facem greseala sa credem ca ceea ce simtim noi e identic cu ce simt ceilalti…

  19. George Says:

    In opinia mea nimic din ceea ce inseamna inseamna bunul simt nu mai este aplicabil clasei politice romanesti! Afirm asta pentru ca putem constata cu regret ca Parlamentul tarii asteia poate foarte bine sa se retraga pe o insula pustie de vreme ce idiotul de boc ( voi scrie numele argatului doar cu litera mica) isi asuma raspunderea guvernamentala pentru pauperizarea si nimicirea unui popor. Astia pede…leii nu dispar decat cu bata! Problema e ca nu avem o alternativa nici macar la guvernare sau cel putin asta arata anemismul opozitiei. Cred ca locul lor e in strada alaturi de oameni asta daca le-a mai ramas ceva sange in instalatie! Si nu va fi nicio revolutie a crinului, imi pare rau sa afirm asta Rox, poate doar ceva similar Greciei1

  20. SimP Says:

    „Si pana in 2012 puterea va avea 100% in Parlament” Din pacate aritmetica parlamentara spune ca 50%+1= 100% deci si la ora actuala PDL are DEJA 100%

  21. Maria S.(Timisoara) Says:

    Abia acum am reusit sa citesc superpostarea ta, nu este mult de aduagat.
    Vreau sa vad revolutia crinului si sa vedem daca este obosit sau nu, daca este in vacanta sau nu s.a.m.d.
    Sau cine stie este pe val si nu il vedem noi.
    Lucrul acesta trebuia sa il faca de anul trecut in vara, cand lumea era pregatita pentru a iesi in strada.
    Fiecare zi pierduta ii indeparteaza mai mult pe oameni de ei.
    Astept sa miste.
    Vreau sa il vad si pe ponta, facand munca de „mobilizare a maselor”, parca asa spuneau tovarasii in limbaj de lemn.
    Daca ar fi capabil sa stranga zecemii de oameni la un miting si tot ar fi ceva.
    Dar nu misca nimeni si nimic.
    Iarna grea si prelungita, de care profita sobolanii oranj.
    Nu stiu ce cuvinte sa gasesc ca sa iti multumesc pentru articol.
    Ar trebui si citit.
    Si opozitiunea sa faca totusi ceva, pana la urma.
    Oare te mai citesc domnii din opozitie sau nu au timp de jocurile pe internet ?

  22. Alex Says:

    Ce mi se pare dramatic este ca desi exista o suma mare de oameni nemultumiti iar masa critica se apropie totusi modelul arab al invitatiei la revolutie pe retelele de socializare lipseste cu desavarsire.
    Cat despre domnii care in mod nemeritat sunt reprezentantii nostri din opozitie nu pot sa le spun decat: Mars! PSD-ul este o imitatie ieftina de partid socialist care in lipsa energiei lui Iliescu se dovedeste o carpa penibila iar PNL-ul desi este mai zvagnet iar Crin ceva mai tare in clont este umbrit de orientarea doctrinara care nu cadreaza cu nevoia viscerala de stanga in actualul context pretotalitar. Cand ii voi vedea in fruntea manifestantilor in strada isi vor recastiga respectul meu, pana atunci sunt niste Neica Nimeni.
    Daca acum 7-8 ani cineva mi-ar fi spus ca in Romania de azi un fenomen aproape similar cu Augusto Pinochet poate avea loc, i-as fi zambit ca la omul prost, acum insa am ajuns sa ma tem sincer pt mine si copilul meu, pentru viitorul nostru dar mai ales pentru prezentul tragic.
    Am ajuns sa ca dintr-un cosmopolit indiferent pana la nesimtire sa devin un radical dispus sa pun mana pe arma si sa lupt pentru drepturile noastre si ale copiilor nostri asemeni tatalui meu in revolutie si a bunicilor mei in razboi.

    Daca vreti sa ne recapatam demnitatea si speranta hai in strada!

    luni.de.fiere@gmail.com pentru cei care vor sa facem ceva, poate veniti voi cu vreo idee sau poate o gasim impreuna.

    ”Nu-mi pasa dacă mor cată vreme cineva ridica arma mea și continua sa tragă”
    (Ernesto Rafael Guevara de la Serna)

Lasă un comentariu