BĂSESCU RECUNOAŞTE CĂ PATRONEAZĂ POLIŢIA POLITICĂ

Foto:  Cotidianul

„Cangrena e veche şi tolerată de toate partidele care au fost la guvernare. Vă aduceţi aminte de acuzaţiile de trafic de combustibil din timpul războiului din Iugoslavia. Nume precum cele ale lui Ruşanu, Nini Săpunaru, Dinu Vamă, Diaconu, vă mai spun ceva legat de vămi?” .

„Eu nu am cedat niciodată la obiectivele anticorupţie. Cele două priorităţi, care sunt prinse într-o hotărâre a CSAT, pe restul nu vi le pot spune: lupta împotriva evaziunii fiscale şi a contrabandei va continua. S-a extins aria în care pot fi folosiţi ofiţeri acoperiţi. Asta nu se putea până acum„, a declarat, azi, Băsescu la RRA, citat de Ziua de Cluj. Sublinierile îmi aparţin.

Faptul că Băsescu dă vina pe opoziţie pentru corupţia puterii şi invocă insinuant nume de adversari politici nu-i nou. Şi evident că merita dosul de palmă de la Crin Antonescu, pe care i l-a dat, imediat, într-o conferinţă de presă la PNL. Să fie cercetaţi toţi cei dovediţi implicaţi, în loc să se vehiculeze nume pentru compromiterea imaginii adversarilor politici, fără acoperire judiciară. A fost bine şi că a punctat în meciul privind cota unică. Dar era de aşteptat ca preşedintele PNL să vizeze esenţialul din prestaţia lui Băsescu de la RRA.

Am câteva întrebări – care, probabil, aduc atingere siguranţei naţionale. Nu-i aşa? De exemplu, în conformitate cu care lege – număr, nume, articol etc. – poate CSAT să introducă deopotrivă comanda politică şi poliţia politică în sistemul judiciar? Şi concret – ce înseamnă că „s-a extins aria în care pot fi folosiţi ofiţeri acoperiţi. Asta nu se putea până acum”? Până acum, când? Şi cât de extinsă e „aria”? Cam cât ne costă filajul „extins” şi care e finalitatea lui? Unde şi când se opreşte? Conform cărui articol de lege? Până când şi până unde sunt abilitaţi ofiţerii acoperiţi să acţioneze? Conform cărei legi? S-a instaurat, cumva, nedeclarat, statul poliţienesc? Fără poliţie, dar cu servicii sub acoperire peste tot?

Fie că i-a scăpat, fie că a fost o ostentaţie a cuiva care se crede etern la putere şi vrea să bage spaima cu omniprezenta Securitate, ca pe vremea lui Ceauşescu, gravitatea declaraţiei lui Băsescu de pe postul public de radio cred că n-ar trebui lăsată neinvestigată. Mai sunt şi jurnalişti care nu execută agenda puterii, tot aşa cum mai sunt şi oameni politici capabili să revendice esenţialul.

Cred că ar fi o greşeală ca preşedintele Crin Antonescu să nu pună frontal problema. Din păcate, a ratat, azi, la conferinţa de presă, ocazia de a dovedi că opoziţia poate fi şi altfel decât reactivă în România. E cazul să pornească ofensiva.

P.S. Repet: Coldea trece (poate chiar de partea viitoarei puteri). SRI rămâne (o instituţie a statului de drept, nu poliţienesc).

13 răspunsuri to “BĂSESCU RECUNOAŞTE CĂ PATRONEAZĂ POLIŢIA POLITICĂ”

  1. BĂSESCU RECUNOAŞTE CĂ PATRONEAZĂ POLIŢIA POLITICĂ » Bloogle Says:

    […] Original Blog » 10 February 2011 – Blog « Povestiri din America de Sud, sambata la Muzeul Taranului […]

  2. Radu Humor Says:

    Cea mai haioasa e declaratia lui Florian, care bate subtil ceva apropouri, ca daca a facut din dragoste, ceea ce a facut ( a fost cureaua de transmisie a spagilor !), s-ar putea sa beneficieze si el de clementa, cum spera si celalalt 🙄

  3. J o h n s o n Says:

    Exact…cheltuim sume imense pentru filaj si desfasurari de forte pe termen lung,achizitionam tehnica moderna si foarte scumpa pentru ca la sfarsit sa am ce ? Niste gainari de vamessi saltati cu elicopterul si un asazis Love Story la Hamlac…plus iesiri in media a noului Stalin prin care sa fie stigmatizata Opozitia si cei inconvenabili din PD…Pe bani multi,foarte multi

  4. rizoaicad.arges Says:

    A. Cum sa avem pretentia ca lucrurile sa mearga bine in Romania, cand dl Presedinte Traian Basescu nu a raspuns, alba sau neagra, nici dupa 6 (sase) ani, Scrisorii Nr.86/4-01-2005, care ii prezenta SOLUTIA anticoruptie, ce este indicata mai jos, in B.? Cand dna Macovei nu a fost interesata de aceeasi SOLUTIE pe care i-am prezentat-o cu Scrisoarea Nr. 1090/6-01-2005, si in care ii spuneam: ” Pana cand nu se va oferi tuturor participantilor la impartirea dreptatii o motivare, care sa le /controleze/ constiinta 24 de ore din 24, orice alte actiuni intreprinse se vor dovedi, in timp, simple vanari de vant”! Oricine isi da seama ca, din nefericire pentru Romania, timpul mi-a dat dreptate! Toti cei ce mai cred ca schimbarile politice, pot aduce schimbari in Bine si pentru Romania, sunt niste naivi incurabili!

    B. Pacat ca aceasta Uniune, ca si similarele ei anterioare, nu are darul de a oferi o sansa de schimbare in Bine si societatii romanesti! Vom obtine ca si in cazurile anterioare, satisfactia de a-i inlatura de la Putere pe cei ce si-au “facut plinul”, dupa care se va repeta ciclul (cu tot circul aferent), asa cum se intampla de 21 de ani! Pentru societatea romaneasca, schimbarea in Bine nu se produce odata cu schimbarea “domnilor”, ci doar atunci cand asupra “domnilor” se va produce o SCHIMBARE! Acest lucru este perfect posibil, chiar si astazi, dar TICALOSIA politicienilor se afla la o asemenea cota, incat nu pot accepta SOLUTIA care ar putea aduce o schimbare in Bine pentru Romania! Pentru cei de buna credinta, daca exista, SOLUTIA care poate schimba in Bine si DURABIL societatea romaneasca, se gaseste la adresa http://dumitrurizoaica.blogspot.com/. Aceasta SOLUTIE “imunizeaza” politicienii si functionarii publici, de la Presedinte pana la ultimul functionar (inclusiv Justitie, Politie, etc.), impotriva minciunii, lacomiei, hotiei, nesimtirii, iresponsabilitatii, etc. Deocamdata politicienii romani sunt interesati doar de “rocade”, si nu de o “SCHIMBARE” interioara a lor, in interesul societatii romanesti! Ne aflam inca la momentul cand alegatorii isi spun: “Pleaca-i nostri, vin ai nostri/ Noi ramanem tot ca prostii!” Sau, cu versurile unui cantec: “Aia, hoti, astia hoti/ Mama lor la toooti!” D.Rizoaica. Tel.0723966732.

  5. mgabim Says:

    Basescu a spus asa de multe ineptii marti si astazi ca este foarte greu sa le pui la un loc. Iata una din ele: „Au şansa de a face mai puţină puşcărie, dacă vor face, sau să nu facă închisoare, dacă spun cui au dat banii, dar cu nume şi prenume”.
    Intrebarea mea: parca pedeapsa (amenda, inchisoare sau mai cine stie ce) este stabilita de completul de judecatori, de cind un presedinte de tara mediaza cu presupusi inculpati (pina nu vor fi judecati sint conform legii nevinovati)? Sau este un avretisment gen: vreti mai putina puscarie, atunci aveti grija ce scoateti pe gura, si mai ales despre cine?

  6. Roxana Iordache Says:

    @Radu Humor. Să presteze! :mrgreen:

    @Johnson. Păi da, dar să întrebe şi să întrebe oficial, ce şi cum. Altfel, ne jucăm balet. Şi vreau să prind ziua aia în care să-i spunem: Ia de la Crin!

    @rizoaicad.arges. Cum crezi.

    @mgabim. Gabi, aşa este. Perfect sesizat!

  7. balbeck Says:

    Mi-e sila de toti.

  8. Roxana Iordache Says:

    @balbeck. Pe ce te bazezi? 🙄

  9. Plano10 Says:

    Mare meci!
    BVB-><-BUF

  10. Fault Says:

    (R) LA DOUĂ CAPETE

    Originala păpuşă gonflabilă mioritică având la un capăt gura Preşedintelui Traian Băsecu şi la capătul opus gura Helenei Urdella a spart toate vânzările în materie, cu 11 milioane la intern şi zeci de milioane la extern (vameşii fiind martori de încredere).
    Un studiu psihanalitic portocaliu a concluzionat, contrar aşteptărilor, că 90 % din utilizatori au preferat gura prezidenţială pentru descărcările sexuale !…
    Am în vedere (tot marcă înregistrată) şi oliţe de noapte gonflabile gândite pe mulajarea gurilor politice căscate din arcul guvernamental şi majoritatea parlamentară a puterii efemere…Dar toate la timpul lor.

  11. Romani, să ștergem lacrimile din ochii unei mame și a gemenelor ei! | Blogul lui Nea Costache Says:

    […] Dr. Dorin Octavian Picioruș, Primadona, Pucca , Qadratus , Ramania lui Ionel – Tzuky, Raulito, Roxana Iordache, Scorpio, Sibilla,Simion Cristian, Simona Ionescu, Stefy, Stropii de suflet ai Aurei Georgescu , […]

  12. Stiri luate din scurt! | Blogul lui Nea Costache Says:

    […] Moş Călifar, Nelinistitu’ Adrian Voicu, nenea Cosmos , Qadratus , Ramania lui Ionel – Tzuky, Roxana Iordache, Scorpio, Sibilla, Simion Cristian, Simona Ionescu,  Stropii de suflet ai Aurei Georgescu , […]

  13. Constiinta Cristica - Cristos și Krishna - omniprezenta Says:

    […] Pe aceeasi tema: https://roxanaiordache.wordpress.com/2011/02/10/basescu-recunoaste-ca-patroneaza-politia-politica/ Tags: Constiinta Cristica, Cristos și Krishna, […]

Lasă un comentariu