UCIDEREA CUPLULUI CEAUŞESCU, DE CRĂCIUN. BLESTEM?

Video postat de tovarasultau

Video postat de zoopolitika

62 răspunsuri to “UCIDEREA CUPLULUI CEAUŞESCU, DE CRĂCIUN. BLESTEM?”

  1. Ovidiu Says:

    Roxana,
    iti recoman sa citesti un interviu cu generalul Andrei Kemenici despre proces.

    sa vezi tu ce fel de dezvaluiri, cred ca articolul s-a publicat saptamina trecuta.

    http://ceausescunicolae.wordpress.com/

  2. YODA Says:

    Nu stiu daca este blestem uciderea cuplului Ceausescu, dar cu siguranta a fost absolut ILEGALA decizia si trebuie sa raspunda cineva pentru asta.

  3. johnson Says:

    Eu raman siderat cand aud ca „uciderea” lor a fost ilegala.De parca venea dupa 50 de ani de crime abominabile in lagare,inchisori comuniste ce aveau acoperire in lege.Sa zica multumesc ca n-au fost torturati sau dati pe mana gloatei dezlantuite.Chiar daca a fost un simulacru de proces el a „rezolvat problema”.Punct !

  4. Radu Humor Says:

    @ Johnson , stii a cui problema a rezolvat-o ?

    A lui Ilici si gastii lui de nomenclaturisti din esaloanele 2 -3 si securisti de prima mana ,care n-au putut fi deconspirati la un proces public si acum ii avem cocotati in toate structurile , pana-n varful statului (de drept !!!?).

  5. johnson Says:

    @ Radule tu privesti retrospectiv momentul si spui un adevar dar eu stiu ce simteam atunci si pot sa-ti spun ca m-a bucurat nespus stirea ca „dictatorul a fost prins,judecat si executat”…I-am dorit moartea in fiecare secunda a vietii mele de pana atunci si cred ca si tu ai simtit acelasi sentiment.Daca e sa judeci dupa 19 ani e foarte lejer sa vezi conotatiile si efectele pozitive pentru unii ale mortii „grabnice” a lui Ceausescu.

  6. tudor Says:

    @Radu Humor Ceasca trebuia lichidat de autorii loviturii de stat kaghebiste, conduse de ilici, tocmai CA SA NU VORBESCA! Ceasca stia foarte bine cine sunt ilici si acolitii sai, stia ca sfarsitul lui avea sa vina de la fratii sai kaghebisti rusi. Parodia de proces la care a fost supus arata ca noii ,,stapani” erau tot niste comunisti!
    In realitate, intr-un fel sau altul, ceasca n-a facut decat sa primesca ceea ce facuse cu varf si indesat altora. Indirect, de mana lui ceasca au murit multi anticomunisti. Indirect, de mana lui multi romani au trait prost, la limita mizeriei umane. Indirect, de mana lui multi romani au fost umiliti, facuti sa fie partasi sa intre in sistemul comunist cu tot putregaiul aferent.

    @johnson Urate sentimente ai daca doresti moartea cuiva! Consider ca pentru fiecare greseala oamenii trebuie sa plateasca, dar viata nimanui nu poate fi luata drept pedeapsa! Nu stiu cati ani aveai la lovilutie, dar nu este normal sa fi avut astfel de sentimente. Nimic nu justifica dorinta ta sa moara cineva, chiar daca ai fost o victima directa a lui!
    Pe mine cel putin lovilutia m-a scarbit! Aveam 23 de ani, eram student in ultimul an. Pentru cateva zile, poate saptamani, eram fericit ca scapasem de infernul comunist. Senzatia ca scapasem de niste comunisti pentru a fi urmati de altii m-a umplut de scarba! Cand am realizat ca totul a fost o FARSA COMUNISTA, ca a fost o banala lovitura de stat kaghebista, ca regimul ramanea comunist in esenta m-a scarbit total. Cele mai frumoase zile au fost cele petrecute in Piata Universitatii, incepand cu minunata duminica de 22 aprilie si pana in Duminica Orbului. De atunci fesenistii au fost tot timpul la putere, democratic. Asta a fost si scopul ,,democratiei originale” iliesciene, sa ne punem singuri streangul de gat democratic. Romanii sunt un popor atins iremediabil de comunism, au o nevoie irepresibila de un tatuc! De asta au castigat fesenistii pana acum si vor castiga si de aici incolo, o buna perioada!

    In 89 ,,dictatorul” a fugit! Noul salvator ilici este acum vazut ca un criminal de catre aceiasi fesenisti care il aplaudau acum 19 ani! Cei care acum il aclama pe noul salvator ba-secu il vor scuipa intre ochi peste cativa ani! Atunci, peste cativa ani, oare cine va fi noul salvator? In mod sigur, va fi o noua fila a loviturilor de stat ,,democratice” cu iz mioritic. Bizonilor, pentru ca meritati! (vorba reclamei).

  7. alexandru petria Says:

    În condiţiile de atunci, uciderea a fost perfect motivată.

  8. octavpelin Says:

    Executarea cuplului Ceausescu in ziua sfanta de CRACIUN,este un blestem,iar martorii acestei judecatii ,au sfarsit in mod tragic!.Se pune intrebarea :De ce a fost nevoia executarii cuplului Ceausescu de Craciun?!,intrebare ramasa fara raspuns!

  9. Antoniu Says:

    Daca ne uitam bine pe casetele premergatoare executiei, un tip cu barba neagra, apare in cateva cadre. Nu este nimeni altul decit cel care a filmat si a vandut apoi francezilor caseta cu executia dictatorilor. Astfel a facut primii banutzi pentru a incepe afacerea ‘pro’. Eu zic ca individul a avut acelasi sadism ca si intregul pluton de judecatori si pushcashi care i-au executat pe ceausheshti.

  10. tudor Says:

    @octavpelin Au fost ucisi dintr-un motiv extrem de simplu: ca sa nu vorbeasca! Ceasca stia cine sunt complotistii lui ilici si institutia careia erau subordinati: KGB! In decembrie 89 n-a fost nicio revolutie, a fost o reglare de conturi intre comunisti, simplu! Tu chiar nu intelegi ca a fost o lovitura de stat kaghebista? Populatia a fost doar manipulata in ideea unei revolutii, oamenii erau doar spectatorii unei scenete regizate la Moscova, actorii principali fiind ilici si cu trupa lui. Scopul lor nu era unul revolutionar, de inlaturare a comunismului, ci doar de REFORMARE A COMUNISMULUI, adaptare a sa conform tezelor gorbacioviate! Ai uitat notiunile de ,,socialism cu fata umana” si ,,democratie originala”? Adevarata revolutie a fost facuta de cei care n-au acceptat confiscarea revolutiei de catre niste kaghebisti. Adevarata revolutie trebuia sa inceapa odata cu punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara. Adevarata revolutie trebuie sa inceapa cu miscarea democratica din Piata Universitatii! Degeaba, ziua de 20 mai 90 a consfintit dreptul romanilor de a alege un kaghebist ,,pentru linistea lor”!

  11. Plano Says:

    Cu siguranta ca Ceausescu nu trebuia executat prin acel simulacru de proces! Dar, in conditiile de atunci, cand insisi liderii FSN erau speriati de posibilitatea sa piarda batalia pentru preluarea puterii, este greu sa-i judeci cu linistea si ratiunea de acum!
    Unii spun ca Ceausestii ar fi fost linsati de populatie daca erau lasati in bratele multimilor razvratite. Ma indoiesc! Nu toti care protestau erau niste isterici irationali. Romanii nu sunt atat de salbatici! Se gaseau, poate, unii, exaltati, care sa-i fi molestat, dar, se gaseau mii care i-ar fi aparat in sensul de a-i fi predat autoritatilor pentru a fi pedepsiti dupa o judecata dreapta. Nu ar fi fost mai mult molestati decat Nicu Ceausescu.

    Ceausescu ar fi mandru, acum, ca toti contestatarii lui Iliescu, si de dreapta si de stanga, chiar extrema stanga, il omagiaza, de fapt, ca pe un oropsit al istoriei!
    Nu era Ceausescu un vizionar cand in drum spre locul executiei canta Internationala?
    Cati dintre voi nu va regasiti in versurile:

    „Sculaţi, voi oropsiţi ai vieţii,
    Voi, osîndiţi la foame, sus!
    Să fiarbă-n inimi răzvrătirea,
    Să-nceapă al lumii vechi apus!
    Sfîrşiţi odată cu trecutul negru,
    Sculaţi, popor de osîndiţi!
    Azi nu sînteţi nimic în lume,
    Luptaţi ca totul voi să fiţi!

    Hai la lupta cea mare,
    Rob cu rob să ne unim,
    Internaţionala
    Prin noi s-o făurim!

    Sculaţi, nu-i nici o mîntuire
    În regi, ciocoi sau dumnezei!
    Unire, muncitori, unire,
    Şi lumea va scăpa de ei!
    Prea mult ne-au despuiat tîlharii
    Ce-n lume, lux, desfrîu se scald:
    Să ne unim toţi proletarii,
    Să batem fierul cît e cald!”

    Nu stiu daca liderii FSN au realizat atunci, oare aveau timp sa se gandeasca la ce va sa fie, ca, prin acea executie a lui Ceausescu din ziua de Craciun, nu fac altceva decat sa-l impuna in istorie ca pe un erou la care sa se planga toti napastuitii vremurilor.

  12. cenushares Says:

    ne pierdem vreme discutand ce’ar fi trebuit si ce nu sa facem in 1989 de craciun in loc sa ne gandin ce ar fi bine sa facem la craciunul de anul viitor.

  13. johnson Says:

    Cred ca multi din cei care scriu aici n-au dat ochii cu mizeriile absolute ale comunismului,erau copiii lui mami si tati care si primeau totul de-a gata.Sigur ca acum isi pot permite sa spuna dupa douazeci de ani de democratie ca trebuia sa fie predati autoritatilor,judecati in conditiile de acum eventual si gratiati pe motiv de boala si repusi in drepturi.Eu nu am nimic cu cei trei copii ai lor dimpotriva pentru Valentin as fi in stare sa-mi pun viata ca era si este un om integru cu mult peste ceea ce inseamna clasa politica de azi.Dar cei doi trebuiau sa plateasca pentru toate ticalosiile si crimele facute de regimul lor salbatic.Dupa aia vorbim si de Iliescu si gasca lui imputita de profitori postdecembristi,nu cred ca e unul aici care sa fi manifestat in strada impotriva lui Iliescu si a FSN din 1990 pana in 1992 cat am facut-o eu si in mod sigur gazda noastra.Asta nu inseamna ca ura pe4ntru Iliescu il va face uitat vreodata pe Ceausescu,un criminal care si-a meritat pedeapsa.

  14. Marius Mina Says:

    Blestem – DA- pentru ca nu i-am strans pe stadiounul 23 august pe toti si ,live on satelit sa ne luam ramas bun de la jigodii pe muzica de Kalashnikov!
    Nu e timpul trecut, doar sa nu fie putin cam tarziu… 🙂

  15. Plano Says:

    @Marius Mina
    Daca nu-ti retragi cuvintele de mai sus persisti in extremisme mai grave decat cele de care ii acuzi pe cei care l-au rasturnat pe Ceausescu.
    Bine ca Romania nu a cazut inca pe mana unor asemenea catastrofe umane… care sa ne impuna democratia lor …. cu kalasnicoavele!

  16. alexandru petria Says:

    Mariuse, subscriu.

  17. Roxana Iordache Says:

    @Ovidiu. Mulţumesc, am să citesc.

    @YODA. Ilegală, în sensul că nu le-au lăsat termenul pt recurs, chiar dacă au spus că nu le trebuie.

    @johnson. În ziua de Crăciun?

    @Radu Humor. Din păcate.

    @johnson. Pe mine nu m-a bucurat deloc. Porunca a şasea.

    @alexandru petria. Ca să poată emana liniştiţi băieţii de la Moscova.

    @octavpelin. Şi eu tot aşa gândesc, Tavi.

    @Antoniu. Nu mi se pare sadism, mi se pare oportunism sau doar oportunitate. Oricum, dacă nu filma şi nu difuza în Vest, nimeni n-ar fi văzut vreodată măcar o parte din ce s-a întâmplat.

    @Plano. Speriaţi? 😆 Cu privire la linşaj, nimeni nu poate controla mulţimea. Referitor la mizeria-aia de cântec lansat de bogătaşi scârboşi care au vrut să-şi elimine concurenţa şi să conducă doar ei lumea, te-aş ruga să ne scuteşti, măcar de sfintele sărbători de Crăciun!

    @cenushares. Pretinsul ateism te face să afirmi asta.

    @Marius Mina, @alexandru petria. Erau cam mulţi de executat şi prea puţini aveau dreptul să ridice piatra.

    @Plano. De fapt, asta s-a întâmplat, doar că nu pe stadion, ci într-o garnizoană. Cum se numeşte când un fost şef de stat e executat într-o cazarmă? :mrgreen:

  18. i.o.flavius Says:

    Blestem, pacat? daca privesti cu ochii unuia care nu a trait vremurie alea poate părea aşa… Dar daca te intorci acolo şi atunci, execuţia a fost firească pentru acel moment, pentru acea stare de spirit. Vi se pare că procesul lui Saddam Hussein a fost mai bine făcut? A, da a durat mai mult… Un proces al Ceauşeştilor care să fi durat cîteva luni nu ne-ar fi scos mai civilizaţi şi nici nu ne-ar fi adus mai multe „date”… Şi s-ar fi întîmplat să se termine tot cu o execuţie în direct, ca şi la „prietenul” Saddam… 🙂
    Cele bune! Şi să nu uităm, deja, de Sărbători…

  19. Roxana Iordache Says:

    @flavius. Repet: porunca a şasea. Mai ales în ziua de Crăciun. Comparaţia cu S.H. nu se susţine, noi nu suntem păgâni.

    P.S. Ai uitat că a fost abolită pedeapsa cu moartea, pe 13 ianuarie 1990?

  20. alexandru petria Says:

    Roxana, cei din generaţia noastră, cum am ieşit pe străzi, aveam dreptul să ridicăm piatra. Scăpam ţara de lepre.

  21. Plano Says:

    @Roxana
    Cati din cei care posteaza nu recita in proza versurile acestui cantec anarhist: ciocoi, talhari, lux, desfrau.
    Nu am facut altceva decat sa le pun in fata oglinda in care sa-si priveasca hidosenia fetelor lor inumane. Este adevarat ca atunci cand esti hidos refuzi sa te uiti in oglinda!
    Vezi vreo deosebire intre zicerile celor pe care ii scuzi, cu intelegere, si ce spunea in urma cu cativa ani C.V Tudor? Apropo de stadioane….pline de multimi mitraliate!

  22. Marius Mina Says:

    @Plano, promit ca data viitoare iti gasim un loc printre ei daca le plangi de mila.
    ….. laturi bolsevice…

  23. Marius Mina Says:

    Planoiule te doare rau cand auzi de kalashnikoave , n-asa?
    E o vorba veche inca valabila: „De ce ti-e frica d-aia nu scapi”
    Citindu-ti parerile ma-ncearca regrete acum, ca n-am folosit armamanetul si munitia din dotare atunci…

    Dar vorba poetului:
    Never is to late my friends….

  24. Marius Mina Says:

    @Roxana, pedeapsa cu moartea a fost abolita de frica, situatia se putea suci 180 de grade sau altcineva(Mazilu) ar fi putut prelua puterea.Atunci Iliescu si gasca de kaghebisti in frunte cu Plano ar fi riscat sa-si ia cateva 7.65 intre ochisorii lor albastrii….

  25. johnson Says:

    Da mai Roxana,am uitat de porunca a 6-a…vezi ? 😕

  26. johnson Says:

    Basescu minte cu nerusinare ca de obicei.Cabana Schiorilor a fost construita dupa Revolutie asa ca in 1978 poate se ducea la vreo cabana a Securitatii…presa nu a gasit minciuna,presa doarme,” fatucile doarme ” si-l filmeaza la nesfarsit dansand cu doamna…Intamplator si Udrea e prin zona,organizeaza turismul sexual neprotejat in muntii patriei

  27. Ovidiu Says:

    Roxana Iordache spune:
    vineri 26 decembrie 2008 la 4:44:34 pm

    @Ovidiu. Mulţumesc, am să citesc.

    @Plano. De fapt, asta s-a întâmplat, doar că nu pe stadion, ci într-o garnizoană. Cum se numeşte când un fost şef de stat e executat într-o cazarmă?
    –––––––––––
    Roxana, se numeste LOVITURA DE STAT !

  28. Emanuel Says:

    Blestemul e doar imbecilizarea poporului de catre propaganda comunista. acum cand, in sfarsit, Romania are un adevarat presedinte, cei cu creierii spalati nu’l vor pentru ca nu accepta ca tara sa se integreze in Europa.

  29. Marius Mina Says:

    @Emanuel ce-ar fi sa-ti iei tu „jucaria” si sa va cautati de joaca prin alte zari.Sa lasati Romania si pe cei multi cu „creierii spalati” sa sufere .

    Eu vpas repartiza din fondul funciar o insula unde sa va confectionati raiul vostru pe pamant, sa-l ungeti pe Basescuelscu un fel de D-zeu mai mic si mai prost dezvoltat , pe Bocu sa-l botezati Adam si pe Udrea ,Eva.

    Stii bancul cu Adam si Eva?

  30. agaX Says:

    alexandru petria: „În condiţiile de atunci, uciderea a fost perfect motivată.”

    nu exista o asemenea situatie, in care se poate justifica ceva cu propozitia asta … daca am fi animale insa …

  31. Ovidiu Says:

    Emanuel,

    Tu chiar esti inconstient ? Basescu in 1989 era membru FSN la Constanta.

    Basescu a colaborat cu Securitatea.

    Nicio difernta intre PSD PDL.

    Basescu a recunoscut ca era COMUNIST.

    Voi fesenistii l-ati omorat pe Ceausescu in Sfanta Zi de Craciun, de ce ? ca sa nu deschida gura ceausescu.
    Toata banda de kegebisti ii gasesti in actualul guvern fesenist .

  32. Roxana Iordache Says:

    @alexandru petria. Mai bine recunoaşte că dacă nu erau executaţi, în câţiva ani îl alegea boboru’ la loc, prin alegeri libere. :mrgreen:

    @Plano. Eu mi-am spus punctul de vedere, că sunt contra acestor practici. Închisoare pe viaţă, da. Refrenul nu-i anarhist, e comunist. Nu înţeleg de ce trebuie să vă bălăcăriţi, chiar şi în zi de sărbătoare. Tu ai atacat primul.

    @Marius Mina. Trebuia abolită oricum.

    @johnson. Ce-ai tu împotriva mea? 🙂

    Referitor la partea a doua, nu „fătucile” fac politica editorială. Ar fi bine să facă grevă, să vedem cine ar mai face reportaje şi fără reportaje, aş vrea să văd ce-ar mai comenta Ion Cristoiu. :mrgreen:

    @Ovidiu. Da, dar @Plano a făcut totul ca să nu recunoască. :mrgreen:

    @Emanuel. Erai mai cinstit ca @K. Ateu cu nick-ul @Emanuel? :mrgreen:

    @agaX. Animalele nu ucid decât pt supravieţuire. Oricum, hai să fim serioşi, chiar dacă nu e OK, peste tot tiranii cam sunt beliţi.

  33. cenushares Says:

    marius,

    cred ca emanuel e k … 🙂

  34. agaX Says:

    roxana, sigur ca sint executati… nu inseamna ca e un lucru care ar si trebui sa se intimple … cum poate o „ucidere” de om, cu mina omului, sa fie „perfect motivata”? … la asta ma refeream

  35. Roxana Iordache Says:

    @cenushares. Te-ai prins! :mrgreen:

    @agaX. Păi cred că nu ne-am contrazis. Totuşi, dacă te întorci în timp şi te gândeşti la starea de spirit de atunci, dacă mai erai în ţară…

  36. agaX Says:

    roxana, eram in tara si imi amintesc ca „s-a simtit” un fel de usurare generala cind i-a vazut lumea morti pe cei doi … dar parca si atunci am avut feelingul ca nu era drept ce se intimpla …

    nu am zis ca m-ai contrazis, de acord cu asta

    justificare pentru crima, insa … not my style … mai ales intr-o asemenea zi

  37. Roxana Iordache Says:

    @agaX. Tocmai că suntem de acord. Am avut o strângere de inimă şi bunica mea – eram cu ea lângă brăduţ când, seara târziu s-a dat vestea la tv – a zis că e păcat mare, în sfânta zi de Crăciun. Atunci le-am aprins două lumânări în brad.

  38. Plano Says:

    @Roxana
    Eu am contraatacat! Marius de Mina trasese deja o rafala de Kalasnicov. Asemenea extremisti exaltati trebuie plesniti peste gura… de la primele ganduri criminale…scoase din teasta de micimani executori de ordine. Fara ” munitia si armamentul din dotare”nu fac doi bani!
    Ai putea sa-i spui si lui Mina ca dezavuezi asemenea amenintari!

    @Marius Mina
    Daca exaltati ca tine au avut in 1989 ” armament si munitie in dotare” de ce sa ne mai miram ca au fost atatea victime dupa 22 decembrie? Nu mai era nevoie nici de scenarii, nici de kaghebisti! Era suficienta prostia voastra!

  39. johnson Says:

    @ Roxana nu am nimic impotriva.Din contra sint f relaxat,ma las dominat de cantecele inegalabilei Loreena McKennitt si ma gandesc ce decor sa mai pun pe ici pe colo prin apartament.Evident ca ma mai strabate cate un sentiment rezidual basexcian de unde si micile intepaturi la adresa chercheliului inzapezit…Scuza-ma tocmai incepe Dante’s Prayer urmeaza The Mistyc’s Dream…gata sunt in transa vreo 15 minute.Pe uscat,nu beau absolut deloc.

  40. Marius Mina Says:

    Plano faci pe prostul sau te comporti natural?
    Daca as fi procedat pina la capat cum imi dicta sufletul atunci, oligofreni ca tine n-ar fi avut nici tupeu si nici oxigen indeajuns sa oracaie pe bloguri azi …

  41. geomarz Says:

    Ucidera cuplului Ceausescu nu a fost numai ilegala, ci si imorala, inumana şi necrestina.
    Ar fi timpul sa se revina asupra respectivei mascarade de proces, asupra acuzaţiilor nefondate şi asupra a tot ce s-a minţit atunci.
    Unul dintre capetele de acuzare a fost „subinarea eonomiei naţionale”.
    Dacă atunci economia naţională era subminată, acum cum naiba este. Dacă Ceauşeştii au fost ucişi pentru aşa ceva, politicienii de după ar fi trebuit nu numai ucişi ci şi linşaţi şi lăsaţi pradă ciorilor pentru totdeauna.

  42. Un fir de iarbă Says:

    Cred că este un blestem, mă tot mir de ce ţara asta pute în continuare?!

    Un popor „creştin” nu procedează aşa, nu poporul la împuşcat dar poporul a aplaudat aşa că ne-am făcut părtaşi morţii sale. Fac o paralelă: L-aţi omorât voi pe Hristos? – fizic nu dar prin păcat da.

    Nu vreau să comentez despre ilegalismul înfăptuit ci de faptul că ne spunem totuşi creştini … E drept, tot mai mulţi încep să nege faptul că sunt creştini şi o fac pe drept, pentru că nu sunt dar restul?

  43. geomarz Says:

    Nu cei declaraţi necreştini l-au asasinat, ci cei care se delara acum creştini .

  44. Roxana Iordache Says:

    @Plano. Tu eşti un om de treabă, dar contaminat de marxism-leninism. Nici n-a avut treabă cu tine, doar şi-a exprimat o opinie şi era clar că e la figurat. Dar tu i-ai sărit la gât şi l-ai făcut în toate felurile. Marius ţi-a răspuns blând faţă de ce poate. 🙂
    Oricum, el şi cei ca el au dreptul să spună orice, pt că şi-au riscat viaţa pt ca noi să ne putem da cu presupusul, chiar şi să-i înjurăm. Reciteşte ce ai scris, parcă ai fi din şedinţele de partid când se înfiera câte cineva şi făceau ăia câte o piesă proastă de o dădeau la televizor.

    @johnson. Da’ de ce nu bei bre, eşti bolnav?! Doamne-fereşte! Sper că ţi-au terminat ăia casa.

    @Marius Mina. Are un acces/exces de zel. :mrgreen:

    @geomarz. Într-un sens, ai dreptate. Dar nu pt asta au fost ucişi, în principal.

    @Un fir de iarbă. Din păcate.

    @geomarz. Asta cam aşa e.

  45. Plano Says:

    @Roxana
    Daca eu sunt contaminat de materialism …apoi baiatul asta este contaminat de placerea de a ucide… din motive politice. Nu se cheama extremism ? In orice doctrina … inclusiv cele liberale sau crestin-democrate!
    Imi dau seama ce poate individul daca …foloseste ca argument „armamentul si munitia din dotare….” si regretul ca nu a impuscat …dupa cum i-a cerut sufletul.
    Si-a riscat viata impotriva cui, daca am ajuns la concluzia, tot pe acest blog, ca teroristii au fost o diversiune a sefilor sai de atunci?
    I-am replicat nu pentru ca ar avea vreo treaba cu mine… nici n-ar avea cum… ci pentru ca este inadmisibil ca in spatiul public sa se faca apologia crimei si razbunarii!
    Daca el este cel care a mai scris sau scrie pe la Ziua…imi pare rau pentru el…il compatimesc!
    Nici atat nu realizeaza ca tu te-ai folosit de evenimentele de acum 20 de ani da pretext pentru a -i ataca politic, in prezent, pe adversarii liberalilor. Nimic mai mult!

  46. Roxana Iordache Says:

    @Plano. Măi omule, citeşte cu atenţie! Şi dacă era aşa cum zici, chiar că putea să o facă. Referitor la demersurile mele, dacă atâta ai înţeles, să fii sănătos! Înseamnă că „realimente” nu poţi mai mult. 🙂

  47. Marius Mina Says:

    PLANO, grupul caruia apartii i-au impuscat si expus ca pe niste teroristi pe baietii din echipa lui Trotzca , tu continui cu acelasi „acces” de zel acum aceeasi politica.
    Inca odata admit in spatiul public , asa cum iti place tie sa-l decretezi, imi pare rau acum pentru ce n-am facut atunci, pentru ca as fi putut taia o parte din raul de azi din radacini, daca n-as fi fost….crestin-democrat!
    Ati stat ascunsi mai putin de o luna dupa ce v-ati impuscat liderul spiritual.Ati scos capetele din nou pe 11 ianuarie , apoi pe 28 .Din nefericire pentru poporul romman, era prea tarziu sa vi le punem in galantar asa cum ati fi meritat.

    2009 , nota de plata pentru fesenei

  48. Roxana Iordache Says:

    @Marius Mina. Erau şi fete în echipa lui Trosca. Din păcate pt asasini, unele trăiesc şi mărturisesc. George Borcescu – Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească – a făcut un film superb pe acea temă, unul din documentarele lui artistice senzaţionale şi care, din păcate, după ce s-a dus, zac încuiate în arhivele TVR, în loc să fie reluate. 😦

    Ai dreptate. Dar nu cred că @Plano a fost activ. Asta e mentalitatea lui. Şi te înţeleg perfect, ştiu cum e să fii acuzat pe nedrept, chiar de contrariul atitudinii, faptelor şi convingerilor tale.

  49. Marius Mina Says:

    @Roxana , stiu…toate la timpul lor.
    Plano nu avea cum sa fie activ, e facut sa ramana „pasiv” 😉 if u know what I mean

  50. Roxana Iordache Says:

    @Marius Mina. Eşti rău! :mrgreen:

  51. Marius Mina Says:

    @Roxana, nu sunt rau, sunt natural 100% , surogatele imi provoaca alergii, tie nu?

    Plano e putin mai bitchy azi, o sa-i treaca cand o sa-i scoata Basea la gimnastica ritmica obligatorie in fiecare dimineata …devreme 😉

  52. Marius Mina Says:

    „Tipul de Român repudiat de toate puterile tutelare este
    naţionalistul cu convingeri imposibil de corupt şi patriotul refractar la
    operaţii transacţionale. Aceste însuşiri de intelect şi de caracter sunt
    considerate a fi periculoase şi deci o vinovăţie cu care nu se
    colaborează şi care se pedepseşte dacă iese din anonimat.
    Exact invers, tipul de Român agreat de toate puterile străine
    care au tutelat şi care au controlat România: fără convingeri politice,
    căldicel în comportament şi adaptabil în colaborări, cameleon în
    politică, tranzacţionist în afaceri(;), oportunist în relaţii şi, întotdeauna,
    de partea Puterii şi cu utilitate pentru Putere”.*
    Tipul de Român repudiat de toate puterile tutelare este
    naţionalistul cu convingeri imposibil de corupt şi patriotul refractar la
    operaţii transacţionale. Aceste însuşiri de intelect şi de caracter sunt
    considerate a fi periculoase şi deci o vinovăţie cu care nu se
    colaborează şi care se pedepseşte dacă iese din anonimat.
    Exact invers, tipul de Român agreat de toate puterile străine
    care au tutelat şi care au controlat România: fără convingeri politice,
    căldicel în comportament şi adaptabil în colaborări, cameleon în
    politică, tranzacţionist în afaceri(;), oportunist în relaţii şi, întotdeauna,
    de partea Puterii şi cu utilitate pentru Putere”.*

  53. Marius Mina Says:

    Arta supremă a războiului este înfrângerea inamicului, prin
    înşelătorie, fără luptă, astfel:

    1. Discreditaţi tot ceea ce merge bine în ţara inamicului;
    2. Implicaţi reprezentanţii claselor conducătoare ai ţării inamice
    în afaceri dubioase. Distrugeţi-le reputaţia şi, la momentul;
    potrivit, supuneţi-i dispreţului propriilor concetăţeni;
    3. Utilizaţi creaturile cele mai ticăloase şi mai abjecte;
    4. Răspândiţi discordia şi conflictele între cetăţenii ţărilor ostile.
    Întărâtaţi-i pe tineri contra bătrânilor;
    5. Ridiculizaţi tradiţiile adversarilor. Discreditaţi-le luminătorii de
    conştiinţă;
    6. Induceţi în eroare inamicul, spre a-l conduce la temporizare
    şi neglijenţă, apoi avansaţi cu repeziciune;
    7. Perturbaţi, prin orice mijloace, intendenţa, aprovizionarea şi
    funcţionarea armatei inamicului;
    8. Slăbiţi voinţa luptătorilor inamici prin cântece şi melodii
    senzuale;
    9. Daţi inamicului fete şi băieţi tineri pentru a-i lua minţile, dar şi
    jad şi mătase pentru a-i zgândări ambiţiile;
    10. Fiţi generoşi în promisiuni şi recompense pentru informaţii;
    11. Infiltraţi-vă peste tot spionii.

    Bazaţi-vă pe trădătorii care se găsesc în rândurile inamice;

    12. Făceţi-l pe adversar să creadă că mai există o posibilitate de
    a se salva. Apoi, LOVIŢI.

    Scopul vostru trebuie să fie preluarea intactă a tot ceea ce se
    află pe pământ. În acest fel trupele vă vor rămâne odihnite, iar
    victoria va fi totală.

    Sun Tzu

  54. geomarz Says:

    @ Ropxana
    Au mai fost condamnati si pentru „genocid”
    La vremea aceea ascultam zvonuri cum ca ar fi zeci de mi de morti (80 000 este cifra maxima pe care mi-o amintesc). In moementul exact in care se colportau asemena cifre, NU erau decat cel mult 100 (cea de la Timisoara). Deyastrul din Bucuresti aproape ca nu incepuse.
    Colportorii erau ziaristii straini si posturile de massmedia vecine, recte Belgrad.
    Pe urma a venit mascarade din Informati in care fotografiile unor necunoscuti autopsiati, dezgropati la Timisoara au fost preyentate ca poze ale unor torturati de bestiile de scuristi.

    @Marius Mina
    Matale bati campii cu toate minunile pa care le spui.
    Anii 60-80 au fost ani de liniste si prosperitate reala pentru MAREA majoritate a populatiei. De asemenea, gradul de libertate era cu mult mai mare decat cel actual. Si mai era SPERANTA intr-o lume mai buna si mai dreapta. Speranta in OM-ul cu „O” mare si in „libertatea”, „dreptate” si altele ca astea. Convingerea ca ai un rost in societatea in care exsiati si un drept oarecare. Si cel mai adesea era asa.
    Dupa 80, pana prin 89, lucrurile s-au mai inrautatit dar NICODATA nu la nivelul DEZASTRULUI economic, social si moral actual.
    NU se murea de foame atunci In Romania. Acum se moare. Copiii sunt invatati sa se urasca si sa se lupte ca hienele. Sunt invatati sa nu se uite decat la bani. Fratii se bat pentru o bucata de pamant, isi sparg capetele cu toporul, se jefuieste si se fura ca dintr-un sat fara caini. Strazile se safalteaza o data la doi ani pe banii publici. De 20 de ani aproape Bucurestiul arata ca dupa bombardament pentru ca pe banii publici azi se pune bordura, maine se scoate.
    Metroul a crescut cu 2(doua statii), autostrazile cu vreo 50 de Km, TOATE uzinele au fost daramate, s-a dat pe nimic sau pe gratis la straini TOT ca ar fi putut aduce venit in Romania si, cel mai grav, se mananca atat de PROST, incat s-a ajuns deja, la crestera nuamrului de boli metabolice si degenerescente grave cu rasunet asupra duratei medii de viata.
    Natalitatea a scazut la cel ma jos nivel din istorie.
    Iti poti trata o boala NUMAI daca ai bani, altfel mori cu gratie…
    80% din terenul arabil al Tarii este in proprietate straina.
    Si ma oprescentru ca este prea lunga postarea si nu o va citi nimeni.

  55. blogideologic Says:

    De ce n-a fost împuşcat şi Silviu Brucan?

  56. Plano Says:

    @Mina
    Ce te face sa crezi ca multe din adevarurile evenimentelor din 1989 si ale celor care au urmat, in batalia politica pentru putere, sunt apanajul numai al celor cu ochi albastri sau al celor care atunci aveau in dotare munitie si armament?
    Te inseli!
    Grupul Trosca a fost executat in piata publica si batjocorit trei zile de exaltati care gandeau ca tine! Daca aveau minte nu executau orbeste ordinele tradatorului Militaru!
    Nu-mi displac nationalistii rationali! Mi-e mila de cei care se cred nationalisti… dar sunt rosi de ura fata de alte natii.
    Nici mie nu-mi place Basescu… dar nu pot sa-i contest legitimitatea data de electorat.
    Nu cu rafale de mitraliera vei convinge romanii sa nu-l mai aleaga!

  57. septy86 Says:

    trebuia inchisi si lasati acolo sa putrezeasca…cat despre blestem cred ca fiecare in parte isi face singur soarta…eu unu nu cred ca is blestemat pentru ca nu am iesit atunci in strada ca eram prea mic…

  58. Marius Mina Says:

    Plano, tu esti ala care o condamna pe Roxana Iordache ca-l admira pe Radu Gyr?
    Astept un raspuns ca sa-ti i-au neamul la bastoane verbale….

  59. Felicia Mandrea Says:

    @Roxana si la Toti ceilalti buni Anbti-comunisti: Sa aveti un Craciun fericit si La Multi si Fericiti Ani, cu pace, sanatate,bucurii, si sa va aduca indeplinirea tuturor dorintelor voastre!”

    Invatatura crestina, in general, este impotriva violentei, precum si PENTRU RESPECTAREA AUTORITATILOR/ CONDUCATORILOR.
    DAR, IAR AICI ZIC UN MARE „DAR,”

    DAR CAND ACESTI CONDUCATORI RAI ISI ABUZEAZA PROPRII OAMENI, CAND II TIN IN FOAMETE, MIZERIE SI TEROARE, ATUNCI OAMENII AU DREPTUL SA SE REVOLTE SI SA-I DOBOARE DE LA CONDUCEREA TARII (

  60. Felicia Mandrea Says:

    @Roxana si la Toti ceilalti buni Anbti-comunisti: Sa aveti un Craciun fericit si La Multi si Fericiti Ani, cu pace, sanatate,bucurii, si sa va aduca indeplinirea tuturor dorintelor voastre!”

    Invatatura crestina, in general, este impotriva violentei, precum si PENTRU RESPECTAREA AUTORITATILOR/ CONDUCATORILOR.
    DAR, IAR AICI ZIC UN MARE „DAR,”

    DAR CAND ACESTI CONDUCATORI RAI ISI ABUZEAZA PROPRII OAMENI TRATANDU-I JOSNIC CA PE ANIMALELE, INCALCANDU-LE DEMNITATEA; CAND II TIN IN FOAMETE, MIZERIE , FRIG, TEROARE, ATUNCI OAMENII AU DREPTUL SA SE REVOLTE SI SA-I DOBOARE DE LA CONDUCEREA TARII IAR DUMNEZEU II IMPUTERNICESTE SA O FACA TOCMAI CA SA SCAPE NEAMUL DE ASEMENEA CONDUCATORI DIABOLICI SI CRIMINALI (PRIN ORICE MIJLOACE,chiar folosindu-se de dusmanii lor, ai Ceausestilor!)
    I
    n Vechiul Testament sunt multe exemple cand Israelitii au fost indemnati sa se revolte si sa alunge jugul asupritorilor, de la Moise [vs. Faraonul Egyptului], la Deboorah si Barac ,Giddeon, Samson[Judecatori] la Maccabei. Iar in Noul Testament, vedeti Epistola Sf. Pavel catre Romani)

    In prima vizita a mea din 1984, cand am vazut in ce stare deplorabila a decazut Bucurestiul, ca de altfel si restul tarii unde situatia rea cu mult mai grava, atunci va plangeam de mila!!! IAR acum, hahalerele sugatoare de sange romanesc mai au tupeul sa-i boceasca pe acesti criminali notorii?!!!! RUSINE!!!!

    De aceea, sa insistati sa comemorati moartea Eroilor Revolutiei din 1989 ca CA VA ADUCETI DEAPURUREA AMINTE DE TIMPURILE ORIBLIE PE CARE LE-ATI INDURAT, CA NICIODATA sa nu mai lasati sa vi se intample asemenea josnicii. NEVER AGAIN!!

  61. alex86 Says:

    ca recomand ZEITGEIST: ADDENDUM
    poate aici o sa gasiti raspunsul pt care ceausescu a fost omorat, motiv pt care si alti dicatotori cu idei anti globalizare au murit. Poate nu stiti dar ceausescu a fost printre putinii care au reusit sa plateasca datoriile tarii. Azi stiti ce datorii are tara noastra? Azi stiti cati ne-am vandut din companiile statului strinilor? Si asta pt ce .. pt o democratie care si asa e prost inteleasa de majoritatea ? Cu siguranta nici atunci nu era bine dar al naibii ca acu e mai rau.. try to see the big picture

  62. kEw Says:

    Este incredibil,romanii se considera un popor credincios si totusi au omorat un om intr-o zi considerata sfanta…Oricat de rau ar face un om,noi nu trebuie sa ne coboram la nivelul lui si sa-l rasplatim cu aceeasi metoda.Ceausescu trebuie condamnat pe viata ,nu omorat…
    Ii intreb pe cei care au fost la revolutie care au strigat acolo :”Libertate” daca se simt acum bine,daca se simt mandri de ei,daca le place ceea ce a ajuns Romania in acest moment ???
    Poporul acesta se prosteste pe zi ce trece,din ce in ce mai putini oameni respecta valorile morale..

Lasă un comentariu