MARILE SUCCESURI ALE DNA. PĂSAT, IA DE LA BĂSESCU!

Foto: Agerpres

Să vedem, acum, care-i treaba cu Păsat. Ar trebui să fie atât de simplu de înţeles, încât nu s-ar mai petrece.

După mizeria cu PSD-istul Constantin Nicolescu, ce şi-a zis Băsescu? Ca preşedintele imparţial. „Ia să merg eu la PD-L şi să le dau indicaţii preţioase anticorupţie, ca să prostesc imbecilii. Măcar pe-ăia 15% să-i mai păstrez, că dacă-i pierd şi pe ei, atunci oricât s-ar chinui să voteze diaspora, tot nu ne mai scoatem de data asta”.

Zis şi făcut. Primul băutor al ţării n-avea cum să-şi sacrifice simpatiile, mai ales că îi sunt în continuare atât de utile la tăvăleală – guvernamentală şi parlamentară, evident – şi atunci s-a luat de Păsat. Mai ales că e aterizat de la PNL (?!) şi poate că nu e nici un cotizant prea energic. Şi chiar dacă e, el e cel care trebuie sacrificat. Că doar n-o s-o trimită să se predea Justiţiei pe Udrea. Sau pe Borfeta. Sau pe Anca. Sau pe Sulfina cu Silvian. Şi aşa mai departe. Nici chiar pe Blaga, Videanu şi Berceanu, că sunt utili societăţii portocalii. Inclusiv prin disidenţa de poză, care dă tare bine.

Ceea ce a făcut Băsescu în raport cu Păsat e o absurditate ridicolă. Unu, că i-a cerut să ceară să fie judecat. În prealabil, arestat. Solicitare ca la „reeducare”. Mao însuşi ar fi mândru. Doi şi nu în ultimul rând, solicitarea privind „ridicarea imunităţii parlamentare” e praf în ochii proştilor. Nu există imunitate parlamentară. Există doar în cazul celor care sunt sau au fost miniştri. În rest, trebuie aprobarea Parlamentului doar pentru ca un parlamentar să fie arestat, nu ca să fie judecat. Deci, de fapt, Băsescu asta i-a cerut lui Păsat:  să se ceară arestat. Să se sacrifice pe altarul cauzei portocalii. Să suporte mânjeala maro, fiindcă dacă consimte, nu păţeşte nimic până la urmă, e doar tăvălit în noroi. Dacă nu consimte, s-ar putea chiar să fie sacrificat pe bune. Şi Păsat n-a consimţit, a zis că e nevinovat şi nu s-a conformat cererii lui Băsescu să ceară parlamentarilor, în primul rând celor de la PD-L, să-i aprobe arestarea. După aproape doi ani de cercetare, apoi urmărire penală. Dacă DNA chiar voia justiţie – şi nu mascaradă judiciară în patru labe faţă de Băsescu – atunci îl putea trimite de mult în judecată pe Păsat. Dar nu asta s-a vrut. Ci transformarea exemplară a numelui învinuitului în fapt: măcinare de mălai şi mămăligă moale.

În statul de fapt în care supravieţuim, n-are nici un fel de importanţă procedura de drept. Ea e substituită cu bunul plac. Adică, degeaba nu s-a întrunit numărul necesar la votul comisiei juridice, că tot a ieşit cum a numărat Buda. Nume predestinat. După modelul Borfeta.

Şi îl vor aresta, şi va urma o întrecere socialistă în imagini televizate cu vameşii şi poliţiştii de la Siret. Şi vor putea aresta pe cine vor vrea. Oricând. Oriunde. Fără procedură. Şi fără opoziţie. Opoziţia are treabă să facă mariaje năşite de putere.

12 răspunsuri to “MARILE SUCCESURI ALE DNA. PĂSAT, IA DE LA BĂSESCU!”

  1. MARILE SUCCESURI ALE DNA. PĂSAT, IA DE LA BĂSESCU! » Bloogle Says:

    […] Original Blog » 03 February 2011 – Blog « CB Richard Ellis Romania ar putea intra in acest an pe piata de property si project management […]

  2. J o h n s o n Says:

    Opozitia face exact ce trebuie.Doar n-o sa stea sa se iroseasca in dispute sterile cu si despre Pasat.Oamenii judeca si singuri situatia,manipularea grosolana,foamea i-a mai desteptat.

  3. Roxana Iordache Says:

    @Johnson. Nu m-ai înţeles. Mă refeream la neputinţa opoziţiei faţă de tot ce face regimul Băsescu. Opoziţia nu face nimic din ce trebuie. Dimpotrivă. Din păcate. E o nouă harneală gen Alianţa D.A. Când te-au fript o dată, să le fie ruşine! Când te frigi a doua oară … E nasol să nu te creadă aproape nimeni, decât retroactiv. Adică atunci când e prea târziu.

  4. J o h n s o n Says:

    @Roxana…Am inteles chiar si eu am scos de nenumarate ori coltii la maniera lor de a trata superficial abuzurile lui Basescu insa acum e bine sa se concentreze pe formarea acestei Aliante Nondoctrinare dar cu un scop extrem de asteptat de electorat,eliberarea de Basescu.Comparatia cu Alianta DA merge pana la un punct sa nu uitam ca atunci veriga slaba a acesteia si anume PD a vrut sa contopeasca PNL pentru a-si consolida noua imagine pe care si-o donasera peste noapte aceea de „partid de dreapta”…Si toata constructia urma sa fie pusa la cheremul noului mare conducator si al unicului sau partid de dreapta construit eminamente pe impostura.Este evident ca separarea doctrinara intre PNL si PSD elimina din start aceasta capcana si acesta este un castig in Alianta si nu un motiv de dezbinare… 🙂

  5. Marcus Says:

    Scenarii Basiste, Marfa Refuzata La Export

    Dupa ce ne-a mai facut o data de cacat in fata forumurilor europene, prin exportul de derbedeism politic pe care il practica de cand a intrat in politica in tara, cu ocazia participarii la lucrarile APCE, chiombu, in incercarea de relansare a economiei, mai vine cu o marfa la export si incearca sa le bage europenilor pe gat scenarite securisto-chiomboase cu subiect lupta anticoruptie din Romania si securizarea granitelor sensibile ale tarii, prin retinerea intregului corp vama/politie de frontiera dintr-un punct de trecere a frontierei de stat cu Republica Moldova. Adica in mintea imbacsita de alcool a lu’ chiombila exista ideea ca partenerii europeni sunt atat de idioti incat sa puna botu’ si sa inghita astfel de gulgute basiste cu eradicarea spagii din vami, taman acum cand tocmai ne spusera domniile lor, fie ca vamesii si politistii de frontiera romani sunt prost platiti, motiv pentru care sunt extrem de sensibili la luara de spaga, fie ca nu intrunim inca toate conditiile de intrare in spatiu Schengen.
    La ceata din capatana sa, chiombu’ are impresia ca are de-a face cu idiotii de manelistii romani carora le arunca el cucubate sub forma de fumigene pentru a acoperi adevaratele probleme cu care se confrunta o Romanie aflata in coma profunda. Si unde mai pui faptul ca, in imbecilitatea lui, mai si anunta in cadrul aceluiasi discurs tinut la APCE, precum o Pithye aflata in calduri la Delphi sau Mama Omida in transa orgasmo-magraonica, faptul ca urmeaza arestari in aceste domenii de activitate.
    Dand ordin ohranistilor de la DNA sa calareasca politicienii de sa le produca infarct si vamesii si politistii de frontiera pentru a genera impresia de preocupare pentru impenetrabilitatea frontaliera a Romaniei la marfa de contrabanda, acum la spartul targului, cand Franta si Germania au spus NU tarii noastre pentru intrarea in Spatiul Schengen, chiombu nu a facut altceva decat sa confirme faptul ca granitele sensibile ale tarii sunt de fapt un svaiter in ceea ce priveste activitata de contrabanda din aceasta zona a Uniunii.
    Si a mai facut ceva! A dat posibilitatea romanului de rand sa afle faptul ca, spre exemplu, spaga pentru un post de sef intr-o amarata de vama din Romania, este de 430.000 de euro, adica ca pe mandatul postal, in litere, patru sute treizeci de mii de Euro, pentru cei carora nu le vine sa creada.
    Dupa demiterea lui Nica, atunci cand acesta a spus ca unul din motivele demiterii sale l-a constituit faptul ca urma sa fie stavilita contrabanda cu tigari si alcool la granita de sud-vest a tarii, ceea ce ar fi dus la taierea sponzorizarii portocaliiilor de catre contrabandisti in campaniile pentru parlamentare si prezidentiale, lumea a ras si a concluzionat ca sunt fitile pesediste. Abia acum realizam de ce materialul propagandistic al pedeleului, inclusiv pufoaicele si galetile portocaliii puteau de la o posta a tutun si alcool de contrabanda.
    Ori, a te imbata cu apa rece si a crede ca serviciile de informatii ale tarilor Uniunii Europene se ocupa cu ascultarea telefoanelor rivalilor politici in loc sa-si informeze guvernele cu ceea ce se intampla de fapt in Romania, spre exemplu, prin prisma asigurarii frontierelor in Spatiul Schengen, inseamna ca esti de-a dreptul tampit sau inconstient.
    Asa ca gaselnita aceasta heirupisto-securistica a basescului, cu retinerea si anchetarea vamesilor si politistilor de frontiera, nu-i nimic altceva decat o alta frectie la un picior de lemn, destinata de asta data in exclusivitate exportului, deoarece pe plan intern poate doar Bercea Mondialu’ sau regii Guta si Cioaba sa mai puna botu’, in rest canci !, lumea e satula de minciunile si manevrele securistului numaru’ unu al tarii, Basescu Traian.

  6. Nea Costache Says:

    Si mie mi se pare ca opozitia prea mult treneaza cu alianta aceea, pierzandu-se in lungi discutii prea putin importante pentru noi, cei de rand! Momentan, opozitia se desfasoara doar pe ecranele televizoarelor si mai putin in viata politica si sociala a tarii.

  7. balbeck Says:

    Nu il arunca pdl-istii pe Pasat.Nici nu au de ce.Nu e de a fi retinut,arestat preventiv.
    @Grav e ca din cei 64 de vamesi 15 au fost arestati preventiv,dar audierile inca nu s-au terminat.Toti sunt nedormiti,stresati,cu psihicul la pamant.Au fost adusi cu un autocar la audieri probabil.
    Se spune ca mita se strangea intr-o galeata si o imparteau cu totii.Dar tot nu trebuiesc arestati preventiv.

  8. Cârcotaşu Says:

    Roxana, nu mai e de actualitate băşcălia pentru pluralul „succesuri”, din moment ce s-a introdus şi-n DEX. http://dexonline.ro/definitie/succes .

    8 definiții pentru succes (pl. -uri), succes (pl. -e) ▷ declinări

    Click pe declinări

  9. Maria S.(Timisoara) Says:

    Nu mai ascultat de ceva timp emisiunile de top de la Antena 3 .
    Am pus azi dimineata emisiunea inregistrata a Danei Grecu.
    Cand am ajuns la momentul in care odiosul propagandist Petrescu, a scos porumbelul, cum ca „poate un personaj a organizat un sistem piramidal, care ….”, au am tipat „da, sistemul piramidal mafiot construit de basescu”.
    In acel moment emisiunea s-a oprit.
    Se vorbea despre arestarile de la vama si coruptia din sistem.
    Propagandistul isi facea temele, si ni le servea, dar le facea prost, ca un prost ce este.
    Netul este in asa masura de subred, incat banuiesc ca este controlat.
    Strict controlat.
    Apararea lui Marica, la intrebarea cat este spaga la vama pentru straturile superioare ale sistemului, nu se sustine, un lider de sindicat stie mai mult intotdeauna decat spune. Basca stenogramele care acum circula, si poate ca sunt si reale, chiar daca sunt scoase la tanc, pentru a-i servi pe bostani.
    Nu am citit ultimele tale postari, o voi face.
    Si dau cu parerea in zid, dupa aceea.

  10. balbeck Says:

    cinci indivizi din Craiova au fost arestati preventiv pentru ca au falsificat bani.Pocurorii le-au confiscat calculatoarele,imprimantle si scanner-ul.Au fost retinuti si ulterior arestati pentru 29 zile.
    Daca e real,fapta lor e grava.Dar tot nu as putea spune ca sunt pericol concret pentru societate.Le-au confiscat aparatura cu care falsificau,e greu de crezut ca ar fi cumparat alat.Multi prosti fac asa pentru ca nu cred ca pot fi prinsi.Dar numai gandul ca ai dosar penal,ca esti anchetat,te-ar putea face sa nu continui.
    Viorica Dinu a achitat un chinez din mafia chineza…nu spun mai multe,decat ca au murit doi,au fost facuti bucati.Resturile au fost aruncate la wc.

  11. Roxana Iordache Says:

    @Tuturor. Mulţumesc.

    @Johnson. Te iluzionezi şi te înţeleg, n-ai încotro. Dar Crin avea opţiuni preferabile. Putea opta în aşa fel încât să nu se ducă naibii PNL. Dar dacă alianţa se numeşte USL, crede-mă, eu aşa ceva nu votez. Never ever.

  12. Maria S.(Timisoara) Says:

    ok, adevarat fiecare cuvant pe care il scrii.
    Degenerarea democratiei si anularea ca forta a institutiilor statului se datoreaza in egala masura si opozitiei.
    De orice culoare politica.
    Armata de tradatori unpr o demonstreaza.
    Ca si blocarea sistemului financiar, coruptia, ca si ideea ca nu exista alternativa si ca toti sunt la fel, ca si tot ce misca in Romania raul, ramul li se datoreaza.
    Pana la un punct, dar li se datoreaza.
    Cum a ajuns pasat politist si deputat PNL, cu mijloacele prin care s-a facut cu 600 de ha, de pamant necuvenit si milioane de dolari ?
    pasat asta nu este un peste mic, e o rotita din angrenaj si una importanta.
    E doar exemplul de serviciu.
    Din ce aratari este alcatuit acum PNTCD si ce circ fac in loc sa devina o forta, urmata de palmasii acestei tari amarate.
    sunt alte exemple.
    Nu mai este nimic de facut, totusi ?
    Ma gandesc ca scotand din sacosa cuvantul suspendare, alegeri, greva incepe cineva sa imi rada in nas.
    Atunci, cum se justifica suficienta, inertia si ineptia opozitiei, vara plus 35 de grade, iarna – 10 grade pe timp nelimitat ?

Lasă un comentariu