MASCARADA REŢINERII LUI VÂNTU SAU CÂT DE GRAVĂ E SITUAŢIA REGIMULUI BĂSESCU. ÎI REUŞEŞTE SAU SFÂRŞEŞTE

În asemenea hal au ajuns Băsescu şi PD-L în sondajele reale încât regimul a pus în mişcare acţiunea de reabilitare masivă, prin orice mijloace. Şi dacă nu se produce un contraatac al opoziţiei în forţă, să nu vă miraţi că operaţiunea puterii va reuşi.

Reţinerea lui Vântu, Luca et compania e o mascaradă cu cât mai cusută cu aţă albă, cu atât mai eficientă. Ca toată propaganda portocalie. De prostire. Că-s mulţi.

Ieri i-au dat drumul primarului Solomon ot Craiova, tras la faţă, slăbit, victimizat şi cu impresia dată bizonilor, mai ales celor intelectuali, că în România justiţia îşi face datoria indiferent de partid. Cine mai stă să observe că nu-i vorba de nici un fel de justiţie, din moment ce reţinerile sunt înainte de judecată?!

Acum îl umflă pe Vântu, ca presa să fie focalizată integral. Timp în care, în mod sigur, guvernanţii să tragă noi tunuri, cu atât mai mari cu cât atenţia publică e mai mică. Apropo, fratele Păunescu e mogul bun. N-are decât vreo 6 milioane de dolari traşi de la Bancorex, prin „ingineriile financiare” cu care s-a lăudat public, ocazie cu care a şi lansat noţiunea de succes.

Îşi vor bate joc de Vântu şi dacă îl victimizează, nu-i exclus să-l victimizeze până la flori pe piept şi picioarele-nainte, fiindcă „mogulul” e grav bolnav şi Băsescu n-are cum să nu ştie asta, că doar securitatea e-n floare. Poate că asta şi vrea, să-i închidă gura. Şi să intimideze patronii de presă. Deci, presa. Chestie perversă, pentru că Realitatea TV l-a slujit mereu pe Băsescu. De fapt, cam toată presa. „Mogulii” l-au reales.

Raţional, trebuie să ştim că mascarada judiciară e inadmisibilă. Emoţional, putem zice că aşa-i trebuie d-lui Vântu, fiindcă dumnealui l-a susţinut pe Băsescu nu doar în 2004, ci şi în 2009, când a jucat la două capete, asta şi pentru că jurnalistul pe care Băsescu a declarat că nu-l va uita toată viaţa, Răzvan Dumitrescu, acum la Antena 3, şi-a luat libertatea să bage live la Realitatea caseta cu dosul de palmă dat băieţelului, chestiune care l-a bulversat pe intervievat, ca şi întrebările neaşteptat de incomode, pe care i le-a înfipt după ce l-a fezandat cu tot felul de întrebări aparent învăluitoare în obedienţa cu care derbedeul de la Cotroceni e obişnuit. Şi-atunci, domnul SOV i-a tras-o fraierului de Geoană, chestie care a întors la vot, probabil, mii de alegători care, altfel, n-ar mai fi votat deloc. L-a ajutat când, fără ajutorul lui, ar fi fost distrus. Până la episodul cu Vântu, Geoană se descurcase excelent, era degajat, avea replică, în mod cert Băsescu ar fi fost zdrobit, dacă, cu toată furăciunea, Băsescu în ţară tot a luat 10000 de voturi mai puţin decât Geoană. Diferenţa ar fi fost mult prea mare. Să ne amintim că Băsescu a invocat la dezbaterea finală, arestarea lui Popa la Djakarta, înainte să-i pună lui Geoană întrebarea fatală.

Dar cine mai stă să se întrebe de ce Popa n-a fost, în atâta timp, extrădat? Şi de ce a devenit, subit, Sorin Ovidiu Vântu, pericol public, după atâţia ani în libertate? Mai ales că e şi dizabilitat. Şi i-ar fi mai greu să o şteargă din ţară, ca Hayssam. Oricum, degeaba mai spune acum că vrea să-l vadă pe Băsescu în locul lui, când va pierde, în sfârşit, o bătălie. Mereu se găseşte câte un fraier să-l ajute s-o câştige, atunci când nimeni nu-i mai dă vreo şansă. Şi cine mai face asta chiar merită consecinţele. Se ştie de mult că pentru Băsescu amicii sunt doar prezervative.

Urmează o perioadă plină de petarde. Mizeria cu caltaboşii lui Remeş e zero faţă de maneliada însângerată care poate urma. Nestingherită. Fiindcă şi licuricii sunt satisfăcuţi, iar în România precumpăneşte prostia.

47 răspunsuri to “MASCARADA REŢINERII LUI VÂNTU SAU CÂT DE GRAVĂ E SITUAŢIA REGIMULUI BĂSESCU. ÎI REUŞEŞTE SAU SFÂRŞEŞTE”

 1. J o h n s o n Says:

  Solomon afara…Ridza se pregateste sa scape…Biju scapa spre Marsilia…Intra Vantu…din nou haituit Becali…TVR si SRR isi intra in rol…mie cand imi vine randul ca de 6 ani i-o dau zilnic peste bot,il bat cu propria-i miscare de golan din port ?

 2. MASCARADA REŢINERII LUI VÂNTU SAU CÂT DE GRAVĂ E SITUAŢIA REGIMULUI BĂSESCU. ÎI REUŞEŞTE SAU SFÂRŞEŞTE » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 09 September 2010 – Blog « Ai un credit bancar? Iata cum te ajuta Ordonanta 50 […]

 3. Va mai reusi o data SOV sa salveze prabusirea lui Base? « Plano10's Blog Says:

  […] de popularitate in care se afunda in prezent Basescu nu-l scuteste pe SOV sa mai dea o reprezentatie intru salvarea imaginii sifonate a presedintelui, de data aceasta cu […]

 4. Ghita Bizonu' Says:

  ii resuseste .
  Fiindca vantu e un ins antipatic si antorabic cu acte in regula de pe vremea cand procuratura dintai cerceta si apoi comenta . adica daca aia ziceau ca a depapidat atata puteai sa zici ca aia e suma la o,0001 bani .
  Fiindca orice ai zice in afara de bine i-a facut inseamna ca esti vandut/a lu Vantu .
  Fiindca e multi prosti care cred ca arestarea prevventiva este totu si scopu justiitiei.
  Si nu te ingrijora de soarta lu SOV . Iese peste 2 zile dupa ce cade la inteleger sa portocalizeze din nou Irealitatea …
  Insa gutanii o sa moara de placere – _A FACUT DREPTATE!
  Mai bine ai fii ingrijorata de liberalii care ar vrea sa stea capra in Modrogan …

 5. mihai4 Says:

  http://www.emaramures.ro/stiri/38496/ACTUALIZARE-PROCES-Pronuntarea-in-procesul-lui-Anghel-se-va-face-in-17-septembrie-cand-fostul-primar-ar-putea-fi-pus-in-libertate-VIDEO-

 6. alex.dumitrascu Says:

  Sa-i spuneti lu’ mutu’ nu mie sa SOV era asa de tampit incat sa nu stie ca i se asculta telefoanele.
  Cum credeti voi ca a telefonat in Indonezia in mod repetat sa discute cu Popa dupa toate „avertismentele” de la Basescu.
  Cred sincer ca „inregistrarile” au fost facute intr-un studiou cu interlocutorii de o parte sau de cealalta a mesei.
  La Djakarta sau la BUCURESTI.

 7. Ovidiu Says:

  Roxana,
  Traian Basescu e disperat de ultimul sondaj care arata clar ca PD-L e in cadere libera, daca PDL-ul pierde la alegeri, noua majoritate il v-a suspenda pe Basescu, si de data asta poporul va vota la referendum impotriva lui Basescu. Pentru prima oara in istorie un presedinte va fi eliminat de popor de-asta ii este frica lui Basescu.
  El vrea sa deturneze atentia de problemele tarii.

  In orice caz sfarsitul lui Basescu se aproape .
  –––––––––––––––––––––-
  Roxana, te invit sa comentezi este vorba de un interviu cu Nicu Ceausescu din 1994, care a fost o perioada cenzurat, din care reiese clar ca Nicolae si Elena Ceausescu l-au cunoscut pe Iliescu de copil mic.

  Asadar, este adevarat ce a zis Stefan Andrei.

  http://ceausescunicolae.wordpress.com/2010/09/09/interviu-cu-nicu-ceausescu/

 8. olimpiu65 Says:

  @roxana
  de ce Doamne iarta-ma posteaza toti ,,bizonii” comunisti care au inradacinat sloganul cine nu-i cu noi e impotriva noastra??
  eu m-am saturat de cretini care refuza alte pareri si jignesc mereu
  eu sunt simpatizant liberal care ma opun oricarei aliante cu PSD .scurt pt toti rosii indoctrinati!

 9. huhuciu Says:

  Este foarte evident ca S.O.Vintu a fost arestat pentru a distrage atentia cretinilor votanti ai lui Basescu de la tragedia economica in care a fost adusa Romania de catre PDL in frunte cu Basescu!!!!!!!!!!!

 10. huhuciu Says:

  Ovidiule, Basescu nu trebuie doar suspendat, trebuie arestat pentru ca a dus Romania in prapastie!

 11. D a n t e Says:

  Tema Vantu-Popa-Geoana expusa la confruntarea finala de Basescu pe post de candidat – procuror stalinist lasat de capul lui sa peroreze in fatza juriului(electoratului) i-a adus cu forcepsul al doilea mandat.Sa zicem ca se demonstreaza pana la urma ca Vantu este tatal FNI desi in acest moment sintem inca departe de acest verdict dar sa zicem ca asa este…intrebare : Doar pentru atat merita sa fie reales sceleratul care in niciun an a dus tara in cea mai mare gaura neagra din istoria ei ? Din care nu va iesi mai mult ca sigur in urmatorii 50 de ani ? Ca sa le dam o minuscula satisfactie trompetelor din presa basescista ? Se pare ca da.O sa ne loveasca o saracie mai grea decat in comunism dar nu-i asa cealalta varianta era ca ramanea Vantu nearestat 29 de zile si scapa cu banii FNI-stilor.Popor inteligent,traiasca familia lui !

 12. Ghita Bizonu' Says:

  Olimpiu

  liberalismu pretinde o minima libertate de exprimare. Ma rog nu si liberalismu PeDeLast bashit .
  Oricum pe mine si pe Roxana ne apropie faptul ca nu iubim pe Basesc al tau presedinte si condieram ca PeDerastia este o adunatura de oportunisti de factura comunista.
  Cat despre gusturile tale , desi discutabile iti apartin . In orice caz iti atrag atentia ca poti in continuare sa te nscrii in PDL . Au nevoie de slugi la darloaga sa lipeasca afise ptr Rutzi, Noutzy si EBA ! Da nu uita de liberala Musca …si nici ca Raluca Turcan e cam disparuta in postu de subreta la Modrogan . Si ca Stoica si restu nici e nu is prea bine …
  Apopos 65 este IQ ul sau numarul bastii tale ?

 13. virgil Says:

  Tinta nu este Vintu , tinta lui Baselu este Geoana … Nu din cauza crizei sau a Realitatii Tv nu doarme Baselu , ci din pricina lui Geoana . Geoana este cosmarul lui Baselu atit timp cit ocupa functia de la Senat . Sigur ca mascariciul marcheaza puncte prin devierea atentiei cetatenilor de la portofelele din ce in ce mai goale , sigur ca actiunea poate sa-i puna pe tava Realitatea Tv , dar … Dar tinta ramine Geoana .

 14. Donkeypapuas Says:

  Putea fura Vântu de la FNI fără voia oamenilor de la Secu? Putea fura fără bunăvoinţa celor din guvern? Infractorul Vântu era un pion şi este un pion. În distrugerea României. Să stea ăsta şi 500 de ani în puşcărie. Visuri. Parcă văd că o să stea 10 zile doar. Că altfel apar listele alea incomode.

 15. Donkeypapuas Says:

  @olimpiu65
  O minimă informare referitoare la PNL te-ar fi făcut să afli că liberalii erau numiţi „roşii”. Constantin Bacalbaşa, „Bucureştii de altădată”. Mai apoi i-au înghiţit şi pe socialişti, pe „generoşi” cum erau numiţi. Şi sper ca şi de data asta să se întămple.

 16. olimpiu65 Says:

  bizon
  mie unul nu-mi pasa ca nu ai avut minima curiozitate sa citesti parerile mele fata de Base&comp. ma deranjeaza jignirele tembele gen:statul capra in Modrogan, sliugile si alte scrieri comunistoide
  iubeste soicialistii e dreptul tau cum si al meu este sa-i indemn pe toti liberalii sa nu fie ,,femei de servici” intr-o coalitie in care PSD are 40%
  @Donkeypapuas
  stiu ca inainte de primul razboi liberalii erau pe stanga esichierului politic iar mai apoi i-au lasat pe national-taranisti acolo, in prezent rosii sunt psdistii in doctrina si ciorile vopsite portocaliu in fapt

 17. Ghita Bizonu' Says:

  Olimpiu

  daca tu crezi ca a rizicati sa fiti ,femei de servici” intr-o coalitie in care PSD are 40% (am dubii ca va ajunge chaiar la 40) atunci ce crezi ca ati fi intr-o cioalitaie cu un PDL care oricum si-a expimat intentia de va canibaliza intr-o vreme cand avea cam juma din voturile voastre ?
  Stii ce … putin imi pasa voi sau PDL . Insa pe partea dreapata sunt 2 partide . Unul este in plus . Ca ala in plus o sa fie PDL ori PNL in definitv imi este perpendicular . Restu este doar amuzament sa vaz cum unii isi taie craca se sub picioare ….Traiasca PDL unicu si adevartu p[artdi liberal din Romania !!!

 18. Marcus Says:

  Si Vantu, Pac La “Rasboiu’ ” !

  Presa dac-a fost cuminte, nea Basescu-i da in dar,
  Praf in ochi si cucubate, Vant cu iz de Murfatlar.
  Cand se-apropie Motiunea denumita de Cenzura
  Iaca-apare taica chiombu’ repetandu-se-n figura.

  Circoteca iar incepe cu catuse si mascati,
  Duba la poarta lui Vantu, jurnalisti-s exaltati.
  Si din zori si pana-n noapte, avem show-ri la teve
  Chiombu’ iar le-a tras perversa, peste bot si pe neve.

  Au fost pensiile uitate, ticalosii au disparut,
  In “tocsoaie” si in ziare Vantu este de temut.
  Asta da subiect fierbinte, tema grea de comentat
  Chiombu’si hahaie in barba, nici cu asta n-a ratat.

  Si in timp ce boboreanu’ priveste in punga goala
  Iar in loc de o gaina fierbe apa chioara-n oala,
  Presa-n tihna ii serveste si desert si felul doi
  Circ pe paine cat cuprinde, cu Vantu’ dat la “Rasboi”.

  Privind toata tevatura, rejucata iar si iar
  Si stiind ca tot scenariu’ de chiombu’ e dat in dar,
  Parca-ti vine sa-ti iei campii si nevasta sa o bati
  S-o asezi in geam sa rada la un neam de figuranti.

 19. J o h n s o n Says:

  Bizoane vezi ca ma superi si intorc foaia cu psedeu’ de nu va vedeti

 20. J o h n s o n Says:

  deontologii o dau cotita…cica Vantu o sa fie prins ” a la Al Capone ” 😉 Adicaaa cu una mica gen favorizarea „infractorului”…Nu pot sa cred,trebuie sa-mi revin adica basescu s-a scos la alegeri pe mai nimic ? pe o asazisa infractiune minora ? Da frate ! Poola asta de popor roman ca nu stiu nici eu cum sa-i mai spun l-a ales pe Basescu crezand ca scapa tara definitiv de mari infractori si cu ce s-a ales ? Pensii,salarii,protectie sociala,administratie centrala si locala,spitale si scoli toate ciuntite si aduse la stadiul de …(pe unde se moare de foame in Africa ? }….Adica s-a mai intamplat si ceva pe gustul manelistului din Deal…s-au intors tiganii manceacas,adicaaa uite ca se traieste bine totusi in regimul Basescu daca incepe lumea sa se intoarca „acasa”

  😡 😡 😡

 21. Donkeypapuas Says:

  „Deontologii” car-i fuseseră angajaţi, care-l supseră până acum de bani şi care acum îi dau flegme. Nu că n-ar merita. Dar să-i vezi cum aceiaşi limbişti pede din presă or s-o dea cotită la momentul căderii marinarului tulburat.

 22. Ghita Bizonu' Says:

  J o h n s o n

  nu ai decat sa o intorci. Si sa te intorci la PDL .
  Fiindca in teaca electorala de pe dreapta nu incap 2 sabii …una trebe sa se rupa !!

 23. Ghita Bizonu' Says:

  Vantu arestat prea la fix

  De ieri toaNta lumea sta sa dicute despre SOV .
  Ma rog tipu e antipatic si antirabic. Plus pagubitii de la FMI . Plus ca este delapidator dovedit (pe vremea cand procuratura isi facea treaba , adica vremea RSR). Plus ca este bogat in mod suspect intr-o tara bantuita de criza. Plus ca …
  Insa de ce ieri si nu ?!
  Pai ca sa se mascheze doua uriase succesuri ale politicii externe …
  […….]
  Adica <b va convorbi cu Babuinu sef al Babuistanului Bashesc care ne va apara interesele “ oui mon President ! Comme vous dites mon President!!”
  Uite d’asta fu arestat acum SOV .
  Insa ce uita expertii [b]bashistanezi [/b] este ca Sarcomu a acuzat Romania ca a primit vreo 4 miliarde de euro de la UE ptr a „integra” tiganii. Pe unele forumuri hexagonale cifra a ajusn la 20 miliarde ori 59(59 ipreuna cu Bulgaria). Ori intrebarea ude sunt fondurile are un raspuns implicit – delapidate de politcienii corupti romani ! Delapidate de presedintele roman !! Asta ica nu se scrie .. insa fiti linsiti [b]chauvin[/b] este cuvant neaos francez !

  http://vremea.forumgratuit.ro/politica-i-economia-romaniei-f1/vantu-arestat-prea-la-fix-t184.htm
  Si daca totusi aruncati op geana pe vremea , atunci ia vedeti si niste docomente europene ale Parlamentului European referitoare la expulari la http://vremea.forumgratuit.ro/politic-si-economie-mondial-f3/

 24. Ghita Bizonu' Says:

  Donkeypapuas

  pe unii deondologi i-am vazut trecand de la Partidu!Ceausescu !! Romania!!! la cel mai feroce (si imbecil , ca poti fi feroce fara sa fii imbecil) anticomunism in ian 1990. tov Lindina al mai scabos insa din Comitetu PCR asl institutiei unde lucram era in ian 90 taranist infocat si in aprile mare golan luptatator ! Culma ca se gaseau unii sa-l priveasca cu cohi lacrimosi ” saracu a vazut lumina Damanscului !

 25. J o h n s o n Says:

  Bizoane…Daca iti faci iluzii ca in Romania exista dreapta si stanga in politica aplicata inseamna ca degeaba mai sintem prinsi in caterinca asta generala…Aici se practica trasul presului de sub picioarele celuilalt,asta e dreapta si tot asta e si stanga…Ca din gura unii sint mai anticomunisti decat ceilalti asta nu tine de doctrina.In Romania doctrinele se vor dezvolta atunci cand forma de stat se va numi Monarhie…

 26. plano10 Says:

  Serviciile secrete si Parechetul General au favorizat un candidat la PRESEDINTIE cu date din dosarele de urmarire penala.
  Cine trebuie sa restabileasca ordinea Constitutionala?……………………

 27. Ghita Bizonu' Says:

  hm .. findca is in toane generoase.. ca cica e unii de dreapta pa aici (asa cred ei .. ca Johnson are ceva drepotate minus cestia ca dezvolatrea dcotrinele nu le are cu foma de stat )

  The new ‘Week Ahead’ video is now online:

  MEPs will be discussing how best to fight corruption and understand
  the issue of headscarves and the burqa this week, while EPP leaders will meet in Meise in advance of the EU Summit this weekend. European Ideas Network will hold its annual summer university in Budapest, and Serbia and its candidacy for membership of the EU will also be on the agenda.

  [The ‘Week Ahead’ is a weekly programme summarising the main events in the European Parliament for the forthcoming week.

  You can also view this video on our Facebook page.

  For any comments and reactions please contact us at epp-tv@europarl.europa.eu or the Producer at ioannis.zografos@europarl.europa.eu

 28. D a n t e Says:

  La centru-dreapta politicului de la noi se gasesc liberalii,PNL…Tocmai de aceea ei nu obtin mai mult de 15-20 la suta PNL nefiind un partid de mase in general cu atat mai mult la noi dupa 50 de ani de comunism….La centru stanga se afla PSD copilul mai mare al FSN-ului,aceasi grupa sanguina cu PCR-ul ” …
  Atat PNL cat si PSD (din 1996 incoace) au demonstrat ca sint partide democratice si s-au inscris in cate o mare familie politica europeana….Ce este PDL ? Nici ei nu stiu….Stim insa noi si pentru ei ca sint fratii de sange ai PSD descendenti din FSN sint o aripa smecherita a FSN.Stau cu un picior in stanga si cu unul in dreapta centrului politic…balanseaza intr-o parte sau in alta functie de interesul de moment…de aceea si repetatele „succesuri” electorale.Cei care s-ar dezice de PSD se regasesc usor in PD iar cei care ar admira dreapta dar parca mai mult s-ar duce dupa ciolan intoxicati si de o propaganda desantata se deplaseaza tot spre PD…Adunand si de colo…si de dincolo ei mereu o duc bine,impostura si capusarea celorlalti dublate de scutul protector de la Cotroceni duc spre rezultate(averi) incredibile.Daca ar fi ca cineva sa revina catre un filon mama acela nu poate sa fie decat PDL…Dezintegrarea lor este foarte aproape ramane de vazut cine se milostiveste de ei sa-i preia dar sper ca nici PNL si nici PSD sa nu aleaga aceasta cale a reconcilierii.

 29. mgabim Says:

  Am vazut si eu filmuletul cu descinderea pentru perchezitie la una din locuintele lui Vintu si m-a oripilat! Asa ceva, mascati, impuscaturi am vazut aici la Chicago doar daca suspectul era un traficant de arme sau droguri; un ucigas presupus inarmat si periculos; altfel se serveste ordinul de perchezitie si se procedeaza in consecinta fara surle si tobe!
  Am vazut ca au ajuns sa impuste un caine batran si orb; ca in casa respectiva se afau doar o femeie (am inteles fata lui Vintu) si un copil de 1 an.
  A ajuns Romania mai rau decit in anii ’50 cind iti spargeu usa si in numele „poporului” te umflau din pat… A venit momentul ca PNL si PSD sa uite de orice fel de rivalitate si sa faca tot ce le este in putere sa termine cu acest regim cit mai repede cu putinta. Si daca pe cai democratice si legale nu se poate (tinind cont de ce vad in parlament se pare ca nu va fi usor cu canaliile!) atunci incep sa cred ca va trebui aplicata solutia propusa de Mazare!

 30. Marcus Says:

  Prin Bunavointa Filierei Franceze Careia Ii Multumesc
  Filed under: Lectura de Duminica — Marcus @ 18:24 Modifică

  SCRISOAREA III (Biletul lui Călin)

  La un semn, deschisă-i calea şi coboară din maşină,
  Împărţind bezele-n dreapta şi în stânga, o blondină.
  – Tu eşti, şefu? – Da, frumoaso. – Am venit să te mai văd
  Şi să stăm la sfat, Traiane, că în ţară … e prăpăd !!!…..
  – Orice gând ai, păpuşico, şi-orice inima-ţi dictează,
  Ai ales corect momentul, şezi colea şi croşetează!
  Sau, cât scot la sticla asta nenorocitul de dop,
  Vezi că, după draperie, ai o mătură şi-un mop!
  După ce ştergi bine praful, deapănă-ţi în tihnă sculul,
  Însă ia aminte bine la tot ce-ţi zice masculul!
  Noaptea asta petrecută la Palat n-ai s-o regreţi
  Şi-o să vrei şi altădată experienţa s-o repeţi.
  Hă, hă, hă, n-ai vrea, frumoaso, să ne şi distrăm puţin
  Şi s-o punem de-o scenetă cu… biletul lui Călin?
  Mi-amintesc, cam vag, din şcoală, c-a scris unul o scrisoare
  Despre Baiazid şi Mircea. N-o fi fost Vlahuţă, oare?
  Chiar de nu sunt eu prea sigur cum stă treaba în scrisoare
  Şi cam ce-o fi zis poetul, hai să facem o-ncercare!
  Chiar cu riscul de-a mă pune opozanţii mei la zid,
  Fii tu Mircea, dar nu Geoană, iar eu fi-voi Baiazid
  Şi-o să-ţi demonstrez, drăguţo, că nu este nicio bârfă
  Când se spune, de când lumea, că politica-i o târfă!
  Aşadar, să bată gongul şi da capo cu scrisoarea,
  Eu sunt turcul, tu eşti Mircea, iată mi-am făcut intrarea:
  – Tu eşti Mircea? – Da-Împărate. – Am venit să mi te-nchini,
  De nu, schimb a ta parcare într-un câmp plin de ciulini!
  – Orice gând ai, Împărate, şi orice pofteşti a face,
  Să lăsăm ameninţarea şi să discutăm în pace!
  Despre treaba cu parcarea, însă, Doamne, să ne ierţi,
  Căci, fiind la Primărie, pentru ea primit-ai şperţ,
  Ţi-a adus Cocoş, Mărite, sarsanale cu parale,
  Să ne dai ceva şi nouă din moşia dumitale.
  De-o fi una, de-o fi alta, pentru noi ce este scris,
  Bucuroşi le-om face toate, Împărate, cum ai zis…
  Dar, când eu ţi-am stat alături la bucurii şi necaz,
  Tu te-mpiedici de-o parcare şi faci azi atâta caz?
  – O, tu nici visezi, frumoaso, câţi în calea mea s-au pus,
  Toată floarea ce vestită a regimului apus,
  Mafioţi de pretutindeni, oligarhi, moguli s-adună
  Să dea piept cu marinarul suspendat pentru o lună.
  Pesedişti pe care ţara nu putea a-i mai încape
  Începură, pe la spate şi prin faţă, să mă sape,
  Hotărâţi să mă doboare, năvăliră toţi, ca chiorii,
  Liberalii lui Patriciu, ungurii, consevatorii,
  Oastea lui Vadim Tribunul, risipită pe coclauri,
  Ar fi vrut şi ea să smulgă, de pe frunte-mi, mândrii lauri,
  Şarpele crescut la sânu-mi, ajuns mare pe la PIN,
  Mă-mproşca, de pe ecrane, Guşă, cu al lui venin.
  Adunaţi pe Dealul Spirii, vreo treisute douăjdoi,
  În a lor nesăbuinţă, îmi declarară război,
  Ca bezmeticii, porniră, de la Parlament, asaltul,
  Nea Ion, cu trei mandate puse unul peste altul,
  Agita, deasupra hoardei, ca pe un stindard, toiagul
  Şi, punându-mi sula-n coaste, m-ar fi vrut răpus – moşneagul.
  Când văzui a lor mulţime, câtă frunză au copacii,
  M-apucară, dintr-o dată, păsărica mea, toţi dracii !
  Şi-am jurat ca, peste dânşii, să trec falnic, fără păs,
  Cum trecui odinioară peste Roman şi Duvăz.

  N-am avut decât cu mâna sau cu ochiu-a face semn,
  Şi-apăru Boc, la comandă, pe căluţul lui de lemn,
  Stolojan, cu mercenarii, a picat şi el la ţanc,
  Lovind hoardele din spate şi-mpungându-le din flanc,
  Vorbă mi-a trimis Becali că-i şi el la Golden Blitz
  Şi m-aşteaptă, după luptă, să ne răcorim c-un şpriţ.
  El, „războinicul luminii”? Hahalera de la Steaua
  Se gândea la băutură, când mie-mi crăpa măseaua!
  La referendum, văzut-ai gloatele cum au venit,
  Ca să steie împrejuru-mi, ca un zid de neclintit?
  Explicaţia e simplă, căci acest stupid norod
  M-a văzut, cu muncitorii, la Mărăcineni, pe pod,
  M-a văzut cum, în mulţime, baie fac mai des ca-n cadă
  Şi să fac cu dânşii poze, puradeii vin grămadă,
  Iar ţăranii, peste care a trecut din nou potopul,
  Îşi pun voturile-n urnă, cum scot eu, la sticlă, dopul.
  Chiar de-aş da şi foc Cetăţii, precum legendarul Nero,
  S-or găsi să mă aclame mulţi la kilometrul zero,
  De-asta n-am eu a mă teme de aceste mici lichele
  Ce se pun de-a curmezişul la ambiţiile mele.
  Dumitrescu şi o haită (cum să zic?) de… piţifelnici,
  Prin studiouri mă latră zi de zi. Nişte nemernici
  Ce-şi închipuie că, poate, mă apucă tremuriciul
  Dacă vor da iar pe sticlă filmuleţul lui Patriciu.
  Analişti cu ochii umezi şi cerniţi în cerul gurii,
  Pe la cele trei Antene, zilnic, îşi tocesc condurii
  Şi încearcă, în talk-sow-ul nu ştiu cărui găozar,
  Toţi să scormone trecutu-mi de ministru şi primar.
  Între noi rămână vorba, fără foc nici fum nu iese,
  Dar nu ai fi vrut, păpuşă, de-ale lor vorbe să-mi pese,
  C-am semnat, la Capitală, precum primarul (pardon!)
  Şi terenuri, vile, parcuri le-am dat unora plocon.
  Multe am făcut în viaţă, dar cea mai de preţ ispravă
  E că, din întreaga flotă, n-am păstrat nicio epavă,
  Dar, când nu petrec prin crâşme, nopţile dorm fără frică,
  Pentru c-am urmat întocmai strategia lui Petrică
  Şi, văzând şi eu în nave un morman de fiare vechi,
  Am vândut, pe mai nimica, vasele, perechi, perechi.
  Dar, văd că nu stai degeaba şi croşetezi cu mult sârg,
  Până termini căciuliţa, toarnă-mi ce mai e prin târg!
  – Doamne, n-aş vrea să te supăr sub niciun motiv, parol,
  Dar să ştii că în sondaje am ajuns să stăm nasol,
  A luat-o Boc la vale, ca purtat de avalanşă,
  Şi, dacă-l mai ţii în braţe, nu mai avem nicio şansă
  Nici în Parlament, în toamnă, la putere nici atât,
  C-a ajuns piticu` ăsta să le stea la mulţi în gât.

  Dascălii îşi pierd răbdarea, nu mai stau în banca lor,
  Iar funcţionarii publici ne cam iau peste picior,
  Cântăreţii şi actorii nu vor să-şi plătească birul
  Pus pe capul lor, Mărite, de Mihai Şeitan, vizirul,
  Medicii-şi găsesc de lucru prin întreaga Europă,
  De-or să rămână-n spitale doar bolnavii şi vreun popă
  Care să le fie-aproape când aceştia îşi dau duhul,
  Despre pruncii arşi în august ni s-a dus în lume buhul,
  Rezerviştii lui Dogaru încep şi ei să se-agite
  Căci nu vor să li se taie pensiile nesimţite.
  Cică au răbdat în viaţă tot felul de servituţi,
  Iar tu îi tratezi, Mărite, ca pe ultimii recruţi,
  Ba, vor, de Ziua Armatei, să vină cu toţi, în păr,
  Şi să-ţi strige, sub ferestre, zic ei, crudul adevăr.
  – Uite ce e, păpuşico, te-aş ruga să nu insişti,
  Că simt că m-apucă greaţa, când aud de apevişti!
  Nu i-am pus eu să devină, ca tâmpiţii, militari,
  Când ţara avea nevoie de frezori şi ospătari.
  Îţi zic eu, păpuşă scumpă, c-aveau drepturi căcălău,
  Ca activi, chiar şi-n rezervă. Ia să mă scutească, zău!
  După câte ţin eu minte, primeau gratis şi izmene,
  Chiar din mâinile lui Oprea, cel cu clipitul din gene.
  Cât au stat prin aplicaţii, n-au avut nimic a pierde,
  Căci au stat, pe banii ţării, la aer şi iarbă verde,
  Dac-au mers, când a fost cazul, şi la niscai inundaţii,
  Au primit mâncare gratis, la gamelă, ca soldaţii,
  Au primit grade la termen, unii chiar şi decoraţii,
  Aşa că s-o lase moale cu tot felul de-aberaţii!
  Fesul ăla tot nu-i gata, ca să pot să îl probez?
  Dă din andrele mai iute, că-ncep să mă enervez!
  Cât împleteşti tu acolo, unul pe dos, trei pe faţă,
  Ia să-mi chem aghiotantul, că-n pahar mai am doar gheaţă
  Şi-aş avea, după aceea, o dorinţă, dar expresă,
  Vreau să aflu de la tine ce mai zic ăia prin presă!
  – Să nu-ţi dea prin gând, Mărite, c-aş fi eu prăpăstioasă,
  Dar să ştii că treaba asta cu imaginea e groasă,
  Ziariştii şi-analiştii au înebunit cu toţii
  Şi strigă prin studiouri, zi şi noapte, „Hoţii, hoţii…”,
  Alta neavând ce face, stau cu toţii la taclale
  Şi se iau, fără ruşine, de neamul Măriei Tale.
  Ca să vezi ce îndrăzneală la unul ciufut, Ciuvică,
  Să se ia de armamentul traficat de Mirciulică,
  Ca să nu mai zic de faptul că ziariştii, în goana
  După câte-o ştire-bombă, s-au legat şi de Ioana,
  Cum că ar fi primit casa şi biroul de serviciu,
  Drept plocon pentru matale, de la Puiu Popoviciu.
  Bârfe, Doamne, numai bârfe, doar asta ţi-i dat s-auzi,
  Bine-ar fi să ieşi pe sticlă, la B-1, să-i acuzi
  Pe nemernicii aceştia care nu mai ştiu de frică
  Şi-au luat-o în tărbacă până şi pe aia mică,
  De-a ajuns, biata, s-o lase cât mai moale şi cu clubul
  Şi cu casele de modă, fiindcă s-a cam strâns şurubul
  Şi netrebnicii din presă dau tot felul de-nţelesuri
  Năzuinţei ei, ca-n viaţă, să aibă numai succesuri.
  – Vezi că ţi-au scăpat trei ochiuri, ai grijă să le repari!
  Dă-i în mă-sa de nemernici, de moguli şi găozari!
  Dacă văd că latră-ntruna şi nu înţeleg să tacă,
  Le dau, ca lu` ăla micu`, una scurtă peste moacă
  Şi-o să ştie toţi rataţii şi tâmpiţii ce e frica,
  Să nu se mai ia de mine, ca Chitic, la Cireşica.
  Şi cu astea fiind zise, lecţia e încheiată!
  Sper c-ai înţeles destule din a mele vorbe, fată.
  Apropos, de-o fi să fie să avem remaniere,
  Eşti dispusă, păpuşico, să-ţi mai dau trei ministere?

  Şi abia tăcu-Împăratul, ce mai zbucium, ce mai freamăt,
  Se-auzeau prelungi suspine şi un mult prea dulce geamăt.
  SPP-işti, copii de suflet ai jandarmului Pahonţu,
  Alergau pe coridoare ca, scăpat din puşcă, glonţu`.Neştiind acele
  stranii zgomote de unde vin,
  Nici nu bănuiau sărmanii că biletul lui Călin,
  Bine pitulat la sânu-i de pârdalnica Elenă,
  Penetrase obiectivul şi-acum, fără pic de jenă,
  Fostul comandant al navei botezată „Biruinţa”,
  Din sutienul blondinei, să-l scoată îşi da silinţa.
  Când, într-un târziu, spahii pricepură cum stă treaba,
  O lăsară pe-altădată cu-alergatul lor degeaba,
  Revenind, tăcuţi, la posturi, negândind la vreo Isoldă,
  Ci la banii de chirie şi la ciopârţita soldă…

  Ministrul Futurismului
  (Pentru conformitate, colonel r. Ilie Bâtcă)

  “Popor roman, nu te-ai saturat sa stai pe
  locul mortului si sa fii condus de toti tampitii?”

 31. Nash Bridges Says:

  Cine emite un asemenea mandat cu atat de multe desfasurari de fortze pentru unul care „a favorizat infractorul” ? Sa-l umfle ca pe Ramaru si in cateva ore sa-i dea si mandat de 29 zile…repet pentru „favorizarea infractorului”…. dupa care iese proiectul de lege al PDL cu pumnul in gura presei.nenea Putin ce faci ca asta al nostru te trimite la echipa de juniori.Sub privirile parintesti ale UE,PPE si CIA…complicitate sau ce ?

 32. acub123 Says:

  Pe cand Patriciu?

 33. sandman Says:

  Nici nu conteaza Vintu. Licuriciul cel mare l-a sustinut cel mai tare pe Machitor.
  A se vedea ce-a facut ambasadorul SUA in RO. Dupa cit de mult i-au asteptat romanii pe americani, se pare ca acum sint piaza rea Romaniei, bagindu-ne pe git contracte otravite gen Bechtel, F-16, FMI. Pe linga astia misuna si licuricii mici din EU, incercind sa obtina si ei o bucatica din RO.

 34. acub123 Says:

  Sunt convins ca se va ajunge la un troc nenorocit in final. Ne mai radem si noi 🙂

 35. Maria S.(Timisoara) Says:

  Machitorul este paranoic ca si regimul lui.
  Din cand in cand Dracula isi scoate coltii si vrea sange.
  Ca tinta e Geoana, altii sau poporul roman, nebunul da ordin, justita oarba si obedienta se executa, vreunul este arestat, SI CARAVANA TRECE.
  CRED CA INDIVIDUL MAI VREA UN IMPRUMUT DE CATEVA MILIARDE de euro SI DETURNEAZA ATENTIA DE LA TOATE CELE PRIN SHOW-UL”JUSTITIA LA TELEVIZOR”.
  Orice i se intampla lui Vantu si gastii lui me da igual (mi-e indiferent).Orice li se intampla romanilor, nu.

  De fapt am scris, pentru ca sa-i spun primarului Cristian Anghel si celor care il sustin:Doamne ajuta !
  Pe sov il ajuta Dumnezeu stie cine, dar se va descurca.

  Deci sa traim sa vedem si sa ne rugam, poate ca printre picatele, justitia romana de tip b… va face si ce este drept.
  Maria S.(Timisoara)

 36. Motraux Says:

  Pana acum in afara de piciorusul acelui catel nu am vazut sa fie vreo victima.Daca urmeaza Felix sau Patriciu ce ? Prostu tot prost va ramane,imaginea asta se va intipari si mai bine in popor.
  Niciunui mogul nu-i va cadea rangul,se vor supune abuzurilor,lumea-i va vedea in catuse,avocatii ii vor elibera si totul va reveni la normalitate.Prostu’ va ramane totusi cu niste sechele,altele decat cele pe care le are acum…frustrarea ca n-a reusit sa le ia nici boii de la bicicleta….

 37. Maria S.(Timisoara) Says:

  Machitorul este paranoic ca si regimul lui.
  Din cand in cand, Dracula isi scoate coltii si vrea sange.
  Ca tinta e Geoana, altii sau poporul roman, nebunul da ordin, justita oarba si obedienta se executa, vreunul este arestat, SI CARAVANA TRECE.
  CRED CA INDIVIDUL MAI VREA UN IMPRUMUT DE CATEVA MILIARDE de euro SI DETURNEAZA ATENTIA DE LA TOATE CELE PRIN SHOW-UL”JUSTITIA LA TELEVIZOR”.
  Orice i se intampla lui Vantu si gastii lui me da igual (mi-e indiferent).Orice li se intampla romanilor, nu.

  De fapt am scris, pentru ca sa-i spun primarului Cristian Anghel si celor care il sustin:Doamne ajuta !
  Pe sov il ajuta Dumnezeu stie cine, dar se va descurca.

  Deci sa traim sa vedem si sa ne rugam, poate ca printre picatele, justitia romana de tip b… va face si ce este drept.
  Maria S.(Timisoara)

 38. Maria S.(Timisoara) Says:

  http://www.goear.com/listen/fbf5704/no-me-digas-adios-azucar-moreno
  Am scris ceva nu reusesc sa fac mesajul sa plece.
  Incerc sa trimit din nou ceva ca sa vedem daca pleaca.
  No me digas adios, merita.
  Maria s.(Timisoara)

 39. Maria S.(Timisoara) Says:

  Primul mesaj nu vrea sa plece, cine stie de ce.
  Nu are importata. Il scriu din nou, de fapt il copiez, pentru ca l=am salvat.
  Poate pleaca.

  Machitorul este paranoic ca si regimul lui.Din cand in cand, Dracula isi scoate coltii si vrea sange.Ca tinta e Geoana, altii sau poporul roman, nebunul da ordin, justitia oarba si obedienta se executa. vreunul este arestat, si caravana trece.
  Cred ca individul mai vrea un imprumut de cateva miliarde de euro si deturneaza atentia de la toate cele, prin show-ul „justitia la televizor”.
  Orice i se intampla lui vantu si gastii lui, me da igual (mi-e indiferent).
  Orice li se intampla romanilor, nu.
  De fapt, am scris, pentru ca sa-i spun primarului Cristian Anghel si celor care il sustin : Doamne ajuta !
  Pe sov il ajuta Dumnezeu stie cine, dar se descurca.
  Sa traim, sa vedem si sa ne rugam, poate printre picatele justitia lui b… va face si ce este drept.
  Maria S.(Timisoara)

 40. Franklin Says:

  Ceva imi spune ca cei doi nu sunt nici pe departe inamici si cu atat mai putin dusmani politici. In primul rand amandoi sunt niste banditi de anvergura, iti trebuie ceva tupeu sa vinzi flote nationale sau sa iei banii de la milioane de oameni pentru ca sa cumperi cu ei influenta si putere.
  Apoi, ambii sunt obsedati de servicii secrete, cum se spune sufera de securism. Unul ii conduce pe actualii celalalt se bazeaza pe „fosti”. Nu pot sa cred ca exista un conflict real intre ei. Ar fi prea frumos.
  Daca e sa am dreptate, atunci vom avea doua consecinte fortate:
  1. Vantu nu va pati nimic, va parasi arestul si va iesi mai curat, mai spalat, ca victima a regimului.
  2. Basescu va continua sa fie victimizat de televiziunile mogulilor, mai ales ca el a incercat sa lupte cu ticalosii dar justitia nu si nu. Opinia publica se va radicaliza iar cei doi rechini vor astepta prostimea de o parte si de alta a navodului.

 41. Donkeypapuas Says:

  @Franklin
  Corect

 42. Motraux Says:

  Nu cred scenariul…Ar fi fost valabil la inceputul lui 2009 pentru ca Realitatea sa intre pe vechiul fagas…In acest moment Vantu este in grafic iar Basescu e in cadere fara precedent…De ce-ar mai face cineva scenarii cu un cadavru politic ?

 43. J o h n s o n Says:

  In 2004 televiziunile Mogulilor l-au luat de la poarta puscariei pe maretzul Basescu si practic l-au facut presedinte.Nastase nu le putea controla.Basescu era numai miere cu Vantu si Voiculescu se gudura ca un catel in preajma lor…In 2005-2008 Realitatea a fost cel mai basist post tv,obedient pana la voma…l-au mai salvat o data pe cel mai penibil presedinte posibil si anume de la suspendare.
  Nici o fapta buna nu scapa nepedepsita si iata ca Vantu azi e in catuse…Din partea mea bine-i fac.Dar sa fie un exemplu pentru toti cei care il servesc azi pe Basescu…exact asta-i asteapta.

 44. Maria S.(Timisoara) Says:

  Mesajul pe care l-am scris ieri, nu vrea sa plece, am incercat sa-l trimit.Nu vrea nicidecum sa zboare.

  Cei doi moguli rai, uzurpatorul si opozantul, nu se inghit. E limpede.
  Chestia aia ca dictachiorul est mic, marunt, ca trebuie izolat etc, este un avertisment clar si o declaratie de razboi.
  E si o punere corecta in problema a datelor.
  sov la cat a furat si smecherit, merita sa treaca prin aripa luminata si aerisita a arestului politiei capitalei.
  O merita, na.
  si apoi se va descurca, e bolnav, cu handicap, are si parale, stie el cum sa se invarta.
  Treaba lor si a noastra. E sufocant sa ai doua canale de stiri si pe ambele sa nu poti asculta decat flasneta ca sov face sluj, stand la cheremul nebunului sau opunandu-se lui, dupa ce a facut sluj in trecut. De astia doi, nici ca-mi pasa.

  Eu ma rog, sa se faca dreptate primarului PNL Cristian Anghel, la Bacau.
  Ca sa credem ca niscai justitie mai exista in Romania.

  Mi-am tot invartit prin cap intrebarea de ce au fixat data motiunii pe 16 octombrie a.c. Cred ca e cu schepsis alegerea datei.
  In rest vom vedea.

  Maria S.(Timisoara)

 45. mihai4 Says:

  http://www.inpolitics.ro/dezvaluire-a-lui-bacanu-prin-90-basescu-era-sa-fie-linsat-de-comandantii-de-nave-art50342.aspx#

 46. Presedintele nu este mentionat de Legea 51/1991 privind Siguranta Nationala printre beneficiarii informatiilor Serviciilor Secrete! « Plano10's Blog Says:

  […] Justitia, Presa, Parlamentul, Societatea civila, Partidele politice etc,  isi merita soarta pe care le-o rezeva Traian  Basescu, daca nu sunt in stare sa-i arate nici macar dispozitiile legale in vigoare pe care acesta  le incalca prin circul  mediatic pe care-l patroneaza. […]

 47. huhuciu Says:

  Cu Basescu-n fruntea tarii, Romania va fi falimentata de acesta!
  Sa-ti fie tarina usoara Romanie si popor cretin, votant al lui Basescu!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: