CRIN: VENIŢI CU NOI, IEŞIŢI ÎN STRADĂ, SĂ DĂM JOS HOŢII!

Foto: Cepeca

Crin, ieri, la Focşani: ne întrebaţi, mereu, când îi dăm jos pe ăştia. Când veţi ieşi în stradă ca să-i dăm jos împreună. Veniţi cu noi să-i dăm jos!

Asta este. S-o spună în toată ţara. Să ridice ţara.

A pus şi o  întrebare esenţială: când aţi trăit mai bine, când eram noi la guvernare sau acum, când sunt ei – hoţii şi mincinoşii puşi pe distrugerea ţării?

Asta este. Crin începe să are ţara. Începutul sfârşitului nelegiuiţilor.

Nu e altă cale.

64 răspunsuri to “CRIN: VENIŢI CU NOI, IEŞIŢI ÎN STRADĂ, SĂ DĂM JOS HOŢII!”

  1. CRIN: VENIŢI CU NOI, IEŞIŢI ÎN STRADĂ, SĂ DĂM JOS HOŢII! » Bloogle Says:

    […] Original Blog » 11 June 2011 – Blog « Statul a platit 40.000 de euro pe terenuri de 2.500 de euro […]

  2. Theodora Says:

    Am vazut ce a transmis Antena 3.
    Un discurs EXTRAORDINAR!

  3. cristi Says:

    Eu am vazut pe viu discursul lui Crin si pot spune ca a fost unul excelent.Se vede ca nimeni nu poate sa-i faca fata cand e vorba de vorbit in public.

  4. In atentia cititorilor si conducerii cotidianului.ro – Un ziarist care lucreaza la aceasta publicatie a preluat, fara sa specifice sursa, un articol de pe site-ul Starea Natiunii « Hai ca se poate! Says:

    […] CRIN: VENIŢI CU NOI, IEŞIŢI ÎN STRADĂ, SĂ DĂM JOS HOŢII! – Roxana Iordache […]

  5. Argusdre Says:

    Este foarte bine si asteptam demult declansarea unor campanii de acest fel ale USL.Mi-a placut incisivitatea lui Crin, duritatea unor termeni folositi (prim-ministru-borfas) si pe buna dreptate, ne mai complacandu-se in postura de „momaie” (alaturi de Ponta) cand incasa mereu invective de la o prostovanca blonda, ori de la alt borfas imbracat in bluza alba cu dungi orizontale albastre (sau vitavercea).Mi-a mai placut de asemenea, ca a promis solemn sa se procedeze-n viitor ca-n Franta, Grecia, etc, unde demonstrantii nu mai cer mereu aprobari de la tot felul de oficiali gen „tine calul”, pentru a putea manifesta impotriva Puterii la orice ora.Sper sa se tina de cuvant, iar celor care vor sari ca „proasta din baie” sustinand ca astfel se incalca legea, le raspund simplu : Asa trebuie procedat cu o putere care a incalcat legea cu multa nesimtire si mereu !
    Deci, spuneam de la inceput ca e foarte bine asta.Sper sa le tina Dumnezeu obiceiul asta(lui Ponta si lui Crin), dar in acelasi timp, daca-mi aduc aminte de matroz pe cand era in opozitie, pai ala facea conferinte de presa si de trei ori pe zi, cand amenda orice mica sau mare greseala a adversarilor.Cred ca exemplul trebuie reevaluat si preluat, intrucat e clar, pe borfasi nu trebuie sa-i slabesti nicio clipa, mai ales ca au ajuns la disperare, sunt speriati, si mai avem putin pana scapam de acest cosmar portocaliu.Huuooooooo !

  6. Motraucs Says:

    Motraux…se referea si la aia de ciordesc haleala din balcoane ? 😉

  7. iulia Says:

    Stati linistiti! Nu vin. Eu am cel putin vreo 12 experiente in ultimul an si jumatate!

  8. olimpiu65 Says:

    la vb e primul…. din pacate pana acum doar la vb, dorim mai mult pt a mobiliza prostimea!!!

  9. Argusdre Says:

    Vreau sa mai adaug faptul ca speach-ul de astazi-11.06.2011-al lui Crin Antonescu, la sedinta comuna, a fost exceptional, in primul rand in ceea ce a privit punctele extrem de acute ce trebuiau „lovite” :
    -faptul ca fiecare ales PSD. PNL si PC are in spate si poate mobiliza la o adica sute , mii si zeci de mii de electori;
    -dezorganizarea totatala a Romaniei, daca matrozul e lasat sa pedaleze catre reorganizarea teritorial-administrativa a tarii dupa principiile proprii de carciuma portuara;
    -apelul catre slugile portocalii mai putin vinovate si catre slujbasii care vrand-nevrand servesc tabara portocalie.

  10. olimpiu65 Says:

    adevarat! discursul de azi poate trece drept unul din cele mai bune ale presedintelui PNL. electrizant… si da, avem nevoie de revolta populara!!!!

  11. Gogo Says:

  12. Gogo Says:

    „Veniti cu noi, sa dam in javra cu-n pietroi ” – SIle Pietroi ;-))

  13. Români, treziţi-vă ! Indignaţi-vă şi cereţi vătafului bă-SECU să-şi ia pirándă şi să se care pe pustii !! « Sfinxul Says:

    […] IORDACHE CRIN: VENIŢI CU NOI, IEŞIŢI ÎN STRADĂ, SĂ DĂM JOS HOŢII!MESAJUL DOAMNEI DOINA CORNEA CĂTRE ADRIAN […]

  14. julia Says:

    Rox, crezi ca a luat-o tavalugul la vale sau doar speram?

  15. Maria S.(Timisoara) Says:

    Era si timpul.
    Nu stiu de ce a fost la Focsani, dar daca a inceput un turneu, acesta trebuia inceput anul trecut, in vara.
    Daca a fost cu alta ocazie, e bine si asa.
    Nici acum nu ar fi prea tarziu ca USL sa faca un turneu prin tara si sa ia legatura cu oamnii, sa isi expuna ideile si sa asculte ce gandeste lumea.
    Voi cauta discursul, e important.

    Am inteles: a fost la o intalnire cu oamenii de afaceri.
    Mai jos este transcrierea discursului de la Focsani si viziunea pentru politicile de educatie a USL.
    http://www.crinantonescu.ro/Public/art/852/Sa-punem-capat-modului-demagogic-deliberat-mincinos-de-a-face-campanie.html

    http://www.crinantonescu.ro/Public/art/851/Viziunea-pentru-politicile-de-educatie-a-Uniunii-Social-Liberale.html

  16. PLANO10 Says:

    Melodia weekend este „Capitane ai f…t tara”

  17. Argusdre Says:

    Cine stie, sa ma culturalizeze si pe mine, cine este aceasta doamna Bulai care apare in ultima vreme la Antena 3 ori Realitatea.Cred ca m-am indragostit de modul in care argumenteaza problemele si cum se exprima in general…
    Multumesc anticipat.
    Din cauza ei (si nu pentru cele 3 milioane de euro de la banca) nu pot dormi noaptea…

  18. adrian Says:

    Ma tem ca, oricat de mult adevar ar spune si oricat de incisiv i-ar fi discursul, un singur om nu poate savarsi miracolul de a ne scoate din rahat. Spun ca ma tem pentru ca, in ultima vreme, am senzatia ca dl. Antonescu cam alearga singur pe poteca lui iar daca s-ar impiedica nu-i nimeni altcineva in afara de Ponta sa-l ajute sa se ridice si sa se scuture. Cu PSD luat in carca de dl. Antonescu am temerea sincera ca PNL sa nu capete in final soarta PNTcd … As fi preferat deci ca Tariceanu, Vosganian, Orban si altii din guvernarea liberala invocata sa nu fi fost trasi atat de tare pe linie moarta. Discursurile nu tin de program adevarat si de aparat cu mecanism de punere in practica al programului. Imi permit sa fiu sceptic pana la cinism caci m-am mai ars o data in ’96. Macar acum nu mai suntem mintiti ca ar exista 15.000 de specialisti gata sa faca totul sa mearga pe roate in 200 de zile … ar fi prea gogonata. As vrea sa stiu mai multe despre cei ce au fost anuntati a fi guvernul din intuneric – pardon, din umbra. Ca sa nu mi se para ca daca exista asi atunci musai sunt numai din maneca, de nu-i vedem.

  19. Motraux Says:

    http://www.cotidianul.ro/148833-PDL-nu-mai-e-partid-s-a-transformat-intr-o-secta-fanatica-si-iresponsabila

    Meaouwoaaawwww !!!

  20. analfabetul Says:

    scuze de off topic

    Traian basescu apeleaza la spam ca sa isi promoveze pagina de pe wikipedia. am si dovezi. verifica aici daca vrei si da mai departe sa vada toata lumea ce om este basescu.
    http://analfabetul.com/train-basescu-face-spam/

  21. Motraux Says:

    @ Motraucs …cine te-a invatat sa-mi cobesti pufane ? Poate ma superi,ia vezi ce idei mai lansezi p’aici 😡 Ptuuu…Hrrr */# !* Meaowwwwww !!! 😦 M-ai inteles ???

  22. Argusdre Says:

    „adrian spune:
    sâmbătă 11 iunie 2011 la 5:43:54 pm

    Ma tem ca, oricat de mult adevar ar spune si oricat de incisiv i-ar fi discursul, un singur om nu poate savarsi miracolul de a ne scoate din rahat…..”
    Adriane, nu mai fi atat de descurajat….Crin nu-i oricum de unul singur, fii sigur ca are un staff al sau (PNL-ist) cu care se consulta, deoarece e clar ca decizia aceea deosebit de importanta, de uniune cu PSD si PC n-a luat-o doar de capul sau…Si mai lasa-i deoparte pe „Tariceanu, Vosganian, Orban si altii”, care se pare ca sufera de prea multa infatuare…inutila.

  23. SimP Says:

    Bravo Crin! O scanteie e tot ce ne trebuie!
    Jos cu taraturile portocalii. Asta e doar inceputul.
    Revolutia de la 89 trebuie finalizata. Jos cu securitatea. Desecretizarea tuturor dosarelor securitatii. Nu sunt motive sa nu o facem. „Avocatii” securitatii argumentau ca nu putem face publice toate dosarele pentru ca am da in vileag spionii pe care ii avem dar tot ei, acesti „avocati”, spuneau ca spionajul roman nu a facut mare branza ca de fapt tot ce au reusit sa faca acesti mielusei a fost sa fure tehnologia parbriz-urilor pentru Dacia. Pai de aia au fost si inca sunt platiti atat de gras ? De banii astia cumparam licenta pentru parbriz-uri cu tot cu compania Ford la un loc, asa ca „tot romanu’ ” cinstit si nu mai furam tehnologia lor!
    Cum Japonia poate trai si spun „trai” in sensul de „trait bine” fara armata, noi de ce nu putem trai fara secu? Nu ne ajunge Politia, Armata si Jandarmeria? JOS SECURITATEA! JOS CRIMINALII!

    Si mai am ceva: intr-o tara in care un fost sef SRI declara ca are ambitii mult mai mari decat functia de sef de stat ca mai apoi sa isi cumpere combina chimic, eu doresc sa fie desecretizate TOATE DOCUMENTELE REFERITOARE LA PRODUCTIA DE ARME CHIMICE IN ROMANIA din ’47 incoace. BTW ce cauta Chitac la Timisoara in decembrie 89 ca nu cred ca era acolo sa dea cu pepper spray!

  24. Huhu Says:

    Cu o floare nu se face primavara, sper sa se faca totusi primavara, sa scapam de Satana!

  25. rizoaicad.arges Says:

    Scrisoarea adresata lui Basescu, si transmisa intregii clase politice, care poate fi citita in comentariile postate in data de 08-05-2011, la adresa de internet indicata mai jos, a fost transmisa astazi la domiciliu si ziaristilor Ion Cristoiu, Marius Tuca si Victor Ciutacu, insotita de ADRESAREA de mai jos, pe care am scris urmatorul text:
    “Romani! Va somez, sa nu mai acceptati statutul de indivizi //vegetali//!”

    ADRESARE, catre toti cei ce pot contribui la promovarea noului cadru democratic!
    OBSERVATIE!
    1. Orice partid politic, inclusiv PP – DD(Dan Diaconescu), care nu-si asuma o alegere, fara echivoc, intre cele doua cadruri democratice (cel existent si cel propus), este o adunatura de mafioti si derbedei, care n-au nicio legatura cu Romania si cu poporul roman!
    2. Orice roman, inclusiv presedintele Basescu, care nu-si asuma o alegere, fara echivoc, intre cele doua cadruri democratice (cel existent si cel propus), este ori mafiot, ori fara coloana vertebrala, ori idiot (adica fara discernamant)!

    STIMATE DOMNULE ——————————————————– Va rog, ca, in interesul societatii romanesti , sa intreprindeti cel putin una din urmatoarele doua actiuni:
    1.Sa aduceti la cunostinta opiniei publice, prin intermediul mass-media, faptul ca intregii clase politice, in frunte cu dl Basescu, i-a fost prezentat un nou cadru democratic, care EXCLUDE minciuna, lacomia, hotia, nesimtirea, iresponsabilitatea, etc., atat din actiunile si comportamentul politicienilor, cat si al celor care ocupa functii publice. Acest nou cadru democratic i-a fost prezentat presedintelui Basescu cu Scrisoarea Nr.11270/03-05-2011, care poate fi citita si pe internet, in comentariile postate in data de 08-05-2011, la adresa http://dumitrurizoaica.blogspot.com/. Aceasta Scrisoare a fost transmisa si urmatoarelor partide politice: PNL cu Nr.397/09-05-2011; PC cu Nr.A 500/09-05-2011; UNPR cu Nr.140/09-05-2011; PSD cu Nr.333/16-05-2011, precum si dlor Marius Marinescu pentru PRM, Aurelian Pavelescu pentru PNTCD si liderilor PP – DD(Dan Diaconescu). Pentru PDL a fost adresata direct sefului de facto al acestuia, adica presedintelui Basescu!

    Nu avem dreptul sa cerem politicienilor ca ei sa fie mai preocupati decat noi – cei ce suportam consecintele actiunilor lor – de cadrul democratic in care ei functioneaza! INTERESUL LOR este sa existe si sa conserve acel cadru democratic care permite minciuna, lacomia, hotia, nesimtirea, iresponsabilitatea, etc., iar INTERESUL NOSTRU, al celor ce suportam cosecintele actiunilor lor, este sa traim intr-un cadru democratic in care tarele (viciile) umane amintite mai sus, sa nu mai existe decat ca exceptii, iar durata acestora sa tinda spre zero!
    2. Daca nesimtirea politicienilor, de la Basescu pana la ultimul partid, va fi atat de mare incat, sfidand opinia publica, nu-si va asuma o ALEGERE fara echivoc intre cele doua cadruri democratice, atunci stimate dle ———————————— va rog sa contribuiti cu cel putin 10 (zece) cetateni responsabili, care nu accepta statutul de individ “vegetal”, si care sa fie dispusi sa mi se alature in actiuni de protest in locatii cat mai vizibile, impotriva nesimtirii acelor politicieni care vor refuza sa-si asume sustinerea fara echivoc a unuia dintre cele doua cadruri democratice, pe care il vor alege tinand seama de consecintele pe care acel cadru le antreneaza asupra societatii romanesti!

    Daca vom continua sa ne dovedim un popor “vegetal”, incapabil sa-i determinam pe hotii, nesimtitii si iresponsabilii care s-au cocotat in institutiile de conducere ale Romaniei, sa accepte inlocuirea actualului cadru democratic distructiv, cu cel propus presedintelui Basescu, cu Scrisoarea 11270/03-05-2011, atunci vom constata ca aceasta Alianta (USL), ca si similarele ei anterioare (Coventia din 1996 si DA din 2004) , nu are darul de a oferi o schimbare in Bine si societatii romanesti! Vom obtine ca si in cazurile anterioare, satisfactia de a-i inlatura de la Putere pe cei ce si-au “facut plinul”, dupa care se va repeta ciclul (cu tot circul aferent), asa cum se intampla de 21 de ani! Pentru societatea romaneasca, schimbarea in Bine nu se poate produce odata cu schimbarea “domnilor” (sau partidelor), ci doar atunci cand vom produce o SCHIMBARE asupra “domnilor”, asupra Eu-lui lor interior! O asemenea SCHIMBARE este posibila si astazi, insa TICALOSIA politicienilor se afla la o asemenea cota, incat nu pot accepta ca ei sa se afle sub incidenta SOLUTIEI care ar putea aduce o schimbare in Bine pentru Romania! Pentru cei cu discernamant si de buna credinta, politicieni, cetateni onesti, daca exista, SOLUTIA care poate schimba in Bine si DURABIL societatea romaneasca, se gaseste la adresa http://dumitrurizoaica.blogspot.com/. Aceasta SOLUTIE ii poate “imuniza” pe politicieni si pe functionarii publici, de la Presedinte pana la ultimul functionar (inclusiv Justitie, Politie, etc.), impotriva minciunii, lacomiei, hotiei, nesimtirii, iresponsabilitatii, etc. Deocamdata politicienii romani sunt interesati doar de “rocade”, si nu de o “SCHIMBARE” in Eu-l lor interior, in interesul societatii romanesti! Ne aflam inca la momentul cand alegatorii isi spun: “Pleac-ai nostri, vin ai nostri/ Noi ramanem tot ca prostii!” Sau, cu versurile unui cantec: “Aia, hoti, astia hoti/ Mama lor la toooti!”

    UN NOU CADRU DEMOCRATIC, ESTE ABSOLUT NECESAR ROMANIEI! Romania are nevoie de un nou tip de democratie, una purtatoare de RESPONSABILITATE, care poate sa inlature toate neajunsurile, din societate si din Justitie, si care presupune indeplinirea a DOAR doua conditii, ABSOLUT POSIBILE:
    1. “Imunizarea” tuturor celor ce fac politica, sau detin functii publice, astfel incat acestia sa nu se mai poata “imbolnavi” de minciuna, de lacomie, de hotie, de nesimtire, de iresponsabilitate, etc.
    2. Informatia MINIMA, necesara si suficienta, de care au nevoie alegatorii, trebuie sa fie aceea a constientizarii APARTENENTEI lor la o comunitate sociala (a saracilor ori a bogatilor) sau etnica! Alegatorii vor avea, astfel, un criteriu OBIECTIV de formare a optiunii de vot! In acest fel campaniile electorale costisitoare de MANIPULARE a alegatorilor, vor deveni inutile, caci alegatorii vor trebui sa cunoasca DOAR partidele care reprezinta interesele comunitatii lor, dintre care vor alege pe unul dintre ele!
    Partidele ce reprezinta interesele celorlalte comunitati, NU VOR EXISTA PENTRU EI, oricat de “reformate,curate si uscate” ar fi ele, deoarece ele SUNT DIN ALT FILM!
    Iar pentru ca politicienii sunt “imunizati” cu ajutorul SOLUTIEI ce se gaseste la adresa http://dumitrurizoaica.blogspot.com/, acestia nu-si vor mai putea permite sa minta, sa fie lacomi, hoti, nesimtiti, iresponsabili, etc.
    Din combinarea ALEGATORILOR, care vor vota partide ce reprezinta interesele comunitatii lor, cu POLITICIENII “imunizati”, care le vor reprezinta interesele in Parlament, REZULTA DEMOCRATIA VIITORULUI, care va fi una transparenta, sanatoasa si purtatoare de RESPONSABILITATE pentu TOTI actorii din viata publca, caci se va baza, atat pe VOTUL COMUNITAR social sau etnic, care nu mai poate fi manipulat sau fraudat, cat si pe POLITICIENII imuni la toate mizeriile umane amintite mai sus! Asa-zisa democratie de astazi — care rezulta din combinarea dintre politicienii VEROSI, nesimtiti, lipsiti de patriotism si iresponsabili, alesi pe baza votului BEZMETIC, in care optiunea pentru vot se datoreaza hazardului — este o insulta la adresa inteligentei romanilor, si serveste DOAR intereselor MAFIOTILOR si TICALOSILOR de toate categoriile! D.Rizoaica.Tel.0723966732.

  26. SimP Says:

    DE CE NU EXPLODEAZA MAMALIGA ROMANEASCA

    O POSIBILA EXPLICATIE: LOBOTOMIE NATIONALA CU AJUTORUL FLORULUI DIN SARIN-UL ELENEI CEAUSESCU/IMRE ASZTALOS

    „Romania: Has research and production facilities and chemical weapons stockpiles and storage facilities. Has large chemical warfare program, and had developed a cheaper method for synthesizing Sarin.”

    Dă clic pentru a accesa 00Chemical_and_biological_weapons.pdf

    „THUS, THE FLUORINE ATOM IS THE SINGLE INGREDIENT THAT CHANGES A NON-TOXIC ACID INTO SARIN, ONE OF THE MOST VIRULENT AND DEADLY NERVE GASES KNOWN TO MANKIND.”

    „Repeated doses of infinitesimal amounts of fluoride will in time reduce an individual’s power to resist domination, by slowly poisoning and narcotizing a certain area of the brain, thus making him submissive to the will of those who wish to govern him. [A convenient invisible lobotomy] ”

    http://www.vaccinetruth.org/fluoride.htm

  27. SimP Says:

    Ma rizoaca, de ce esti suparat? Was it something I said?
    Cati bani te plateste basescu to play the fool ?

  28. Marian din...Berceni Says:

    Sim P ce esti nebun? Cine dracu-i nebun sa iasa cind linga Crin era Vosganian?Discursul a fost excelent insa eu personal nu ma misc din casa daca nu ies si alte categorii , de exemplu jandarmii , politia militarii disponibilizati , in rezerva , in retragere sau cum dracu or mai fi si astia sa stea in frunte , ei [ ca ei l-au sustinut pe Basescu si gasca sa portocalie ] si apoi cei de la USL-asi.Noi ceilalti sa stam in spate …Asculta ce-ti spun…c-am participat la suficiente mitinguri de protest in 1990 si stiu cum e treaba…tu zbieri esti cotonogit de haidamacii aia de jandarmi [ ai ocazia sa-ti traga „cineva” din Palatul Victoria vreo racheta in piept { vezi cazul Crainiceanu…am vazut cum a fost omorita} ] iar domnii stau bine merci la gargara cu prietanii , colegii de facultate , colegii de parlament din PDL ioar apoi vin ” sa ocupe ” locul eliberat prin iesirea noastra in strada!Daca nu iese si Crin si Ponta si Vadim [ si el , ce el nu-i tot roman ?] si chiar aia de la UDMR …eu fara prietenul Kalasnicov cu munitia aferenta si macar doua surori d’ale lui numite ” hand grenad’s ” eu nu mai ies! Am patimit destul in ’90 entru ’89 asa ca…

  29. adrian Says:

    @Argusdre: sa dea Domnul sa ma insel eu in perceptie si sa ai tu dreptate! Chestia aia cu „sa fi sigur ca are un staff cu care se consulta” este pe baza unei convingeri pe care o ai sau e ceva cert? Pentru ca, unii din PNL (nu sunt membru) se pare ca au sentimentul ca deciziile in partid se cam iau fara consultari sau cu consultari in cerc foarte restrans, aproape intim. In ce priveste chestiunea infatuarii celor trei am sa spun ca eu nu cred ca exista. Pe Tariceanu nu l-am cunoscut personal dar stiu persoane care il cunosc iar treaba cu infatuarea nu i se potriveste. Cu Vosganian si cu Orban am avut ocazia sa schimb cateva vorbe si, de data asta cu convingere proprie, pot sa spun ca nici lor nu li se potriveste, caracterul lor fiind mai curand jovial si deschis discutiei.
    Repet, sper sa fiu eu ala care greseste in aprecierea situatiei si tu cel care are dreptate!

  30. Ghita Bizonu' Says:

    Ma scuzati ca imi fac „propaganda” insa doresc sa supun atentiei dvoastra

    Starea economica actuala a Romaniei este rezultatuil un optiuni ideologice

    Nota !

    Starea actuala de mizerie are ca fundament prabusirea economiei nationale. Prabusirea economiei nationale a dus la scaderea numarului de slujbe disponibile- cateva milioane, vreo 4 majoritatea productive (mineri din abataje, tarani de pe camp, muncitori din sectii de productie a caoir dispritie a dus la disparitia slujbelor conezxe). Prabusirea numarului de lucratori platitori de impozite a dus la scadereqa cotizatiilor ptr sanatate , a fondurilor disponibile ptr invatamant, cultura si a birocratilor aferenti. A crescut numarul persoaneleo neproductive si prin pensionarea anticiapata si mai ales pe caz de boala a crescut numarul persoanelor aflate in grija sistemuluyi de asigurari sociale . Poerderea de productie locala a fost suplinita prin importuri – de la gaze de la rusi la ridichi de la turci ba s-au avzut si plicuri cu marar uscat din .. Austria si malai din Unagria !

    Vazand numirea unui blogher – Moses Mordechai – ca consiglier al unui ministru – el insusi provenit mai degragraba din zona ideologicului dect a politicului iar mi-am adus aminte ca destui din preajma actualei putori au adeziune libertariana . Plus discursul lu Basescu de la scoala englezeasca care este scris in cheie libertariana mi s-a apins un bec pe panou de memorie : Starea a economica actuala- dezastruoasa – este rezultatuil un optiuni ideologice!
    In prrimul rand optiuni cu motivatie de razbunare politica
    a) ca nu am votata cu Ratiu
    b) ca am fost atasati comunismului
    c) ca am tradat comunismul
    d) ca l-am impuscat pe sir Nae
    e) ca nu suntem sufiecient de proamericiani
    f) ca dorim cu URSS
    g) ca suntem nationalisti .

    in al doilea rand cu motivatie de optiune ideologica economica – poporanismul, poporu roman este agrar si deci jos industria

    In al treilea rand cu motivatie “proocidentala”, “procapitalista” adica libertariana

    http://vremea.forumgratuit.ro/t296-starea-economica-actuala-a-romaniei-este-rezultatuil-un-optiuni-ideologice#665

    Per total cateva pagini ///

  31. virusverbalis Says:

    Veniti, veniti, ca nu gresiti
    Fara bani, nu ne-ocoliti!
    Asta-i circu’ din Carpati,
    Chilipir, nu il scapati…
    Piratu’ Hopa Mitica,
    Cade jos si se ridica,
    Dupa ce bea una “mica”
    Vai da capu’ lui, adica..
    Luati aghiasma, dragi mireni,
    E chiombu’ den Cotroceni..
    Veti vedea pe prostanacu’,
    Care-si trage-n cur cu arcu’..
    Veniti, la piticu’ Boc,
    Adus din Tara de Foc,
    Ce-are-n loc da cap un floc..
    Doar e circ, nu ne tocmim,
    Il avem si pa Vadim…
    Lume, lume, dati navala
    La arena epocala!
    Veti vedea, ce n-atz vazut,
    E ceva da necrezut…
    Oieru-n cojoc mitzos,
    Jiji, omu’ merinos…
    Nu mai stati, nu va coditi
    Dati cu mir si va cruciti…
    Pe Pimen, mironositu’,
    Ce-a bagat cu iscalitu’…
    Sunt si marii mancaciosi,
    Mancatori de caltabosi…
    Casunati si nu ratati,
    In pauza dam carnati…
    Celor fara da putere,
    Ii servim cu-n tap da bere.. !
    Si asta nu e nimic,
    Mai plusam si cu un mic..
    Pe tuta plina de stresuri,
    Datatoare de succesuri..
    Stati putin si nu plecati,
    C-altfel, o sa regretati..
    Veti ramane toti ca mutzii,
    Este Nuti , spaima putzii..
    Ciocanitoarea de soi,
    De taram, fiind din Plescoi…
    Face gauri in copaci
    Si-n buget la ciupalaci…
    L-oti vedea pa Talmaceanu,
    Care bate step tot anu..

  32. Mâţa Says:

    Ghiţă, eşti varză. 🙂

  33. Fault Says:

    1. ACADEMIC RĂSPUNS
    În legătură cu referendumul bucureştean propus de doamna Elena Udrea şi respins de domnul Traian Băsescu, s-a solicitat părerea competentă a Academiei, care a răspuns prompt, şi la… obiect : – Ea vrea el nu poate !

    DIPLOMATIC RĂSPUNS
    2. – Unde aţi vrea s-o pupaţi pe rromica văcsită din Pleşcoi, domnule ministru ba Conschi, l-a întrebat o reporteră, acesta dând următorul răspuns diplomatic :
    – Pe perineu ! Pricepi ? Pentru că mai jos deranjez confraţii pdl-udmr iar mai sus preşedintele…
    – Numai de n-ar avea ruptură de perineu !

  34. Florin Says:

    Gata ? Si-a dat jos burta ? 😦

  35. Ghita Bizonu' Says:

    Starea economica actuala a Romaniei este rezultatuil un optiuni ideologice

    (dintai imi cer scuze … am incurcvat nu stiu cum numele blogerului promovat consiler al ministrului. Poate ca au fost pomenit si el si am retinut numele blogului ep care il stiu … naspa. Asa ajung unii sa fie vinovati fara vina … )

    Sa o dezvolt pre puncte .

    1) optiuni cu motivatie de razbunare politica .
    Candva in Zodia Tapului Emil intr-un articol de ziar – Bacania Libertina ori Excrementul Zilnic – se observa adanca mizerie in care optiunile guvernului ciorbesc au bagat Valea Jiului. Cu observatia – i-am compatimi daca in 15 iunie 1990 … Adica clar primesc ce merita (din mana guvernului nost!).

    Insa in legatura cu motivele de la la a la g am de zis ca sunt imbarligate intr-un mod extraodinar! Scuze dar in februarie 1990 apar Expres si Zig zag saptamanale care in mod discret erau ceausiste si anti FSN … iar propretaru lu Zig ag a fost si deputat pe listeke PSD in 2000 ! Ion Cristoiu devine cunoscut marelui public ca opoazant al lui Ion Iliecu insa de pe pozitii nicusoriste ! (adica pupac al lui Nicu Ceausescu “printisorul”. Adevarul este ca si el si Nistorescu erau oameni de casa ai prezumtibului Kronprinz al RSR ). In Piata Universitaii “golanii” scandau “Cesusecu sa ne ierti in decembrie am fost beti” si “Ceausescu scoal-te de ne-mbraca si ne-ncalta” alternand cu “mai bine mort decat comunist”. Sarcasm sarcasm (il practic si io !) insa aici este de-a dreptul haloimas!
    a) ca nu am votat cu Ratiu – fiindca el Ratiu fiind afiliat Angliei (cica a respins ridicarea la rang de lord) si miliardar (supozitie contrazisa de IC Dragan care nu era miliardar dar zicea ca are mai mult decat Ratiu) ar fi impartit averea sa ca sa putem merge in Apus sa studiem democratia ( a se intelege sa cumparam masini de la fiare vechi. Daca te pricepeai ar fi fost mai ieftine decat unele Dacii 1300 de ocazie)
    b) ca am fost atasati comunismului- si deci nu am luptat impotriva comunismului precum ungurii sub conducerea lu Nagy. (Nagy care facuse parte din echipa care a ucis famililia lu Nicolaska 2 Sangerosu) ori ca polonezii (care in unicele alegeri libere din lagarul comunist au votat cu .. comunistii! Insa primul prelat polonez avertizase : cine taie PMUP de pe lista taie Polonia de pe harta ! baieti patiti au refuzat sa taie Polonia de pe harta!)
    c) ca am tradat comunsimul- pai simplu nu prea ne-am inteles cu sovieticii in ultimii ani ai lu Ghita Dej si sub Ceasca .. dupa respingerea planului Valeev
    d) ca l-am impuscat pe sir Nae – aici varii influnete . Comunistoide, stangiste sau umaniste … Cica procestu nu a fost dupa reguli. Faptu ca a fost un proces de curte militara cand Constitutia era suspendata si ca a respectat regulile din timpu lu sir Impuscatu n-are importanta! Important este ca nu s-a respectata ce vedea tot prostu’ in filmele americane , asa ca se cerea un proces si mai sumar ptr .. Iliescu calaul lu’ Ceausescu !!
    e) ca nu suntem sufiecnt de proamericani. N-am ce sa discut. Daca unii sunt proamerican pana la prostie apai romani scrie pe ei ! Acum auz ca cica in timpu lu Jimi Aluna (Carter) s-ar fi propus lu Ceasca sa cam treaca la capitalism. Idiotie fiindca Ceasca avea limitari ideologice .. Putea inghiti intreprinderi mixte atata timp cat RSR avea 51% in cele aflate pe teritoriu RSR (salvand principiul proprietatii socialiste!) si sa imprumute de la capitalisti prin FMI (RSR era unica tara din lagarul socialist membra a FMI ) insa nu putea transgresa. Mai rau reactia URSS si a aliatilor din Pactul de la Varovia ar fi fost dura .. nu ar fi avut ce face si ar fi trebuit sa atace Romania , indiferent de consecintele internationale. Dupa 80 SUA sub Reagan a sprijinit Solidarnosck din RP Polonia si auxliar RP Polonia. Si RP Polonia a ajuns la o datorie cam de 30-40 mld care au fost sterse in 1990 (daca le cereau plata riscau o revolutie comunista !! Adica comunista pe bune nu ca iai din 1917!) INSA au presat asupra RSR pana cand ne-a luat dracu de atata austeritate (care azi ne-o canta –iar ! – Basescu sub tutela –iar !!- FMI ). (as mai mentiona ca in 1990 Cehoslovaciei, Ungariei si Poloniei li s-au taiat datoriile. Prostimea intelctuala din Romania a zis ca au primit ajutoare … Pardon nu au primit. S-au sters datoriile asa cum noi am sters datoriile Iracului. Noi eram eligibili sa primin – verb activa adica sa ne dea. Ca ne platisem datoriile !! Da nu ne-au dat . Nici cand Tzapu Emil a urcat al 3coceni desi ptr asta a fost votat!)
    f) ca dorim cu URSS. De aici a pornit o intreaga literatura. Ca cica din motve de comunism . Sau ca ortodoxie (am un cunoscut, cadru univ in RFG care sustine ca WW 1 si 2 ar fi fost razboiae religioase intre catolici si protestantabti aliati cu otoeoccsi. Pst ! Mucles!!Persoana publica!!! As incalca orice cod de civilitae sa ii dau numele/) Am gasit postari ca am dori chiar alfabet chirilic (daca nu am invatat rusa este din cauza acstui aflabet neochinezesc!)
    g) ca suntem nationalisti . Aici se intanesc in mod ideal puii ce curva comunista (ce nu am voie sa fiu anticomunist ?!) de teapa lu Volodea Tismatechi , Patapievici et caeteri ejusdem farinae cu urmasi ai legiunii, ai partdileor isterice , ai teleptualitatii europene de nicaieri (mersoa Paller Octavian desi si tu printre ei !) ma rog intreaga galerie a frustatilor si ai parvenitilor comunismului care au supt de la vaca comunista in anii 50 . Fiindca zic acesti minus habet nationalism=comunism confunda in mod voit perioada internationalista (cand puteai fi inchis ca beat fiind cantai Teri Culori opri Pui de lei* ) cu perioada Ceausecu cand s-a alunecat in patriotardism . Tot pe aici europenii de nicaieri care viseaza la o lume condusa de o birocratie centrala fara apartenenta etnica. Plus aici diversi minoritari etnici oripilati ca emigrarrea lor a fost cumparata pe bani – de parca ii si vezi tarati de gat la avion/bampor si accelarati cu suturi in tuhas si ei , biete victine zbierand: “Nu vreau in Israel! In RFG! In SUA! Vreau sa raman sa construiec socialsimu si comunismu !!” Si cei invidiosi ca nu aveau ascendenta mozaica ori nemtesca care sa le permita emigrarea…V-ati prins si unii monoritari care inainte rupeau lantu ca ei erau mai comunisti decat retrograzii de romani reactionari!
    Oricum toti astia sacrifica lu Stalin Romania insula reactionara romana pierduta in mijlocul unui oceamn progresist (! Adica comunsit!) slav.

  36. Ghita Bizonu' Says:

    Mâţa

    cumva ai putea argumenta ?!

  37. tesoruccio49 Says:

    EU CRED CA TREBUIE DATI JOS CU VOTUL,NU CU MISCARI DE STRADA,ASA ESTE IN DEMOCRATIE.
    UNII ROMANI ISI MERITA SOARTA,DOAR AU ALES,S-AU LASAT VRAJITI DE MARINARUL CHIOR,ACUM TREBUIE SA-L SUPORTE!
    PACAT INSA DE CEILALTI,CEI CARE NU L-AU VOTAT!

  38. Ghita Bizonu' Says:

    tesoruccio49

    ai dreptate INSA miscare din strada arata ca nu esti de acord. Ca nu ai ce discuta asupra acestui subiet si ca putoarea ar face mai bine s aiis vaza de adminstrarea tarii. Adica adminiostrarea eficienta , Adica nu numai ptr ea !!
    Fiindca democratia nu inseamna ca il votez dupa care ala face ce vrea (evemtula ma face rog si ma vinde pe piata de sclavi)

  39. Motraux Says:

    http://www.cotidianul.ro/148916-Un-supravietuitor-de-cursa-lunga

  40. julia Says:

    Trebuie sa recunosc ca Marian din Berceni a trimis un dus rece inflacararii mele cu gindul la iesirea in strada ca SOLUTIA de a scapa de un regim nemernic. Cred ca Marian ARE DREPTATE!

    Doar NUMARUL celor iesiti in strada poate sa il faca o diferenta.

    In conditiile unei tari normale, e adevarat ca VOTUL e cel care schimba un regim, si demonstratiile pasnice ajuta.

    Dar in conditiile din Romania, unde STIM ca daca Iisus Christos INSUSI ar veni la conducere nu poate schimba NIMIC! ….decit daca isi foloseste puterea dumnezeiasca………”bolovanul” de coruptie, monolitul de interese, increngatura de minti de prosti si curve, alcatuiesc un feld e Babilon al guvernarii romanesti care DESI poate fi patruns din afara, imediat dupa momentul patrunderii inghite si metamorfozeaza pe oricine inglobindu-i la structura proprie; Si nu poate fi implodat!

    Numai din afara si numai cu FRICA poate fi destramata structura aia, care dupa cite inteleg a devenit o entitate aparte, cu constiinta de sine.

    Inainte de ’89 erau doar doi, cu o lunga trena de lingai si zelosi. Acum e o structura de monolit. 😦

    Asa ca pina la urma, Marian are dreptate: nu puteti iesi in strada decit CU TOTII! Fara mila!

    Cum spuneam mai ieri: FRICA este SINGURA care va putea destrama structura asta de corupti, ne-oameni, steoarfe cu pretentie de doamne, care desi se cearta cum sint amenintati, cum se intorc si fac corp comun impotriva amenintarii.

  41. Murga Says:

    Crin-Porumbacu -Cacamitza, a pierdut de mult intreaga incredere a electoratului.
    Pana in 2012 nici macar nu va mai fi la sefia PNL.
    Are conu Patriciu grija
    Cum are si de nevasta-sa )))))))))

  42. Mâţa Says:

    Ghiţă, dacă reciteşti ce-ai scris, poate îţi dai seama 🙂

    „Murga”, lighioană, în aşa hal aţi ajuns încât îl lingeţi în cur pe Patriciu şi aşteptaţi de la el să vă scape de Crin! 😆 😆 😆

  43. Argusdre Says:

    „Murga spune:
    duminică 12 iunie 2011 la 4:56:15 pm

    Crin-Porumbacu -Cacamitza, a pierdut de mult intreaga incredere a electoratului.
    Pana in 2012 nici macar nu va mai fi la sefia PNL.
    Are conu Patriciu grija
    Cum are si de nevasta-sa „

    1.Draga, imi pari a fi o taratura, adica un vierme, iar viermii trebuie striviti pentru ca sunt daunatori.Dupa modul in care-l denumesti pe Crin si faptul ca te legi inclusiv de nevasta omului, dovedesti ca ai si multe multe frustrari personale.Prohabil ca te-a respins candva, ti-a zis de la obraz ca esti proasta si urata si n-a gresit.
    2.Crin n-a pierdut deloc increderea electoratului, ci din contra.Cel care a pierdiut-o insa e prietenul tau Patriciu, care s-a dovedit pana la urma a fi o lichea si-a trecut cu arme si bagaje in barca marinarului diliu.Asa ca n-are cum sa mai miste-n front pe la PNL.Nu-i decat un las cacacios (ti-aduci aminte cand plangea ca-l priponise matrozu o noapte ?).Asa ca despre ce aiurezi ? Asa-i ca te manca invidia fa (sau ba, daca ti-o fi crescut intre timp ceva intre picere) ?

  44. Marcus Says:

    @Argusdre: Cine-i, bre, murga, daca nu ie cu banat?
    Pentru toate murgile din tara:

    I-auzi Ce Pohteste Nasu’!

    S-a “trezit” Traian badica si-a dat buzna in guvern,
    Unde, dup-un pumn in masa, a impus un nou refren:
    Ministri si ministrese vor canta de-acum in cor
    Cum ca vor in tara noastra, Evu’ Mediu-n alt decor!

    Ingrozit ca pierde lupta in meciul de la locale,
    El vrea tara sa imparta in cnezate feudale.
    Alde Udrea si-al lu’ Flutur, urmasi de Menumorut
    Vor domni in opt judete, de la Tisa pan-la Prut.

    Frunzaverde si Sulfina, terminand cu finu’ Falca
    Toti borfasi de-ai lu’ chiombila vor primi cate o halca.
    Peste ei, in capitala, din viţa de Murfatlar,
    Nas va fi iel, Voda Chiombu, cu renume de talhar.

    Vom avea din nou provincii, ca in vremi fanariote,
    Birjarite ca la carte de Famiglii mafiote,
    Ce se vor eterne-n scaun, libere sa jefuiasca,
    Sub protectie inalta, de hlamida-mparateasca.

    Ce-au uitat insa golanii, sau nu au stiut vreodata
    Este cum fanariotii pedepseau asa o fapta:
    Gainari ca ei, prin lege, hoti de rufe de pe sfoara
    In catran si trasi in pene erau “caftaniti” prin tara.

  45. golem Says:

    Crin demisia!

  46. SimP Says:

    Datele statistice confirma ipoteza lobotomiei cu sarin.
    „Potrivit unui studiu al Ministerului Sanatatii, rata mortalitatii generale a crescut in perioada 1990-1996 la 12,7 la mia de locuitori, dupa care a urmat o scadere accentuata pana in 2000 – 11,4 la mia de locuitori.”
    In perioada regimului Iliescu rata mortalitatii era in crestere, intoxicarea populatiei era absolut necesara bolsevicilor de la putere pentru obtinerea „linistii noastre”.
    In perioada CDR Emil Constantinescu, bolsevicii nu doreau „liniste” ci din contra o populatie activa, vigilenta care sanctiona guvernul cu greve numeroase si prelungite. Rata mortalitatii a urmat „fidel” dozele de sarin inregistrand o scadere accentuata pana in 2000.

    Dupa 2000, anul de gratie al celui de-al treilea reich bolsevic, rata mortalitatii a avut o evolutie oscilanta, cu cresteri si scaderi , fara a mai atinge nivelul minim inregistrat in perioada lui Constantinescu.

    http://stiri.rol.ro/rata-mortalitatii-din-romania-printre-cele-mai-mari-din-europa-648455.html

  47. virusverbalis Says:

    Halaisa si iar asa,
    S-o schimba , reacu, ceva…
    M-o feri mutu da iele,
    Bazdaganii si belele…

    Ca-mi pusei si zurgalaii,
    Cum pun la itari flacaii..
    In ziua da Rusalii,
    Den trezit , pana-n chindii…

    Ca-n za azar conditii,
    Pot alene-a o izdii…
    Nu vrusei, pana sa plec,
    Sa am, mei bi, za esec..

    D-aia chiuii den plin,
    Cu stegari, ce-aveau pelin..
    Sa modifice statutu’,
    Vorbii ,a lital, cu mutu’..

    Tainuii si cu vatafu’,
    Sa nu sa aleaga prafu’…
    Mancai chita da pelin
    Si-o dresai cu-n chil da vin…

  48. Argusdre Says:

    „golem spune:
    duminică 12 iunie 2011 la 9:56:35 pm
    Crin demisia!”

    De ce bă, chiar asa de tare v-a intrat frica-n cur ?

  49. Marcus Says:

    Aista Nu Se Poate, basescule!

    Lasate atata vreme netaxate cum se cuvine manifestarile revizioniste unguresti, ba mai mult incurajate cu o nepasare care tradeaza fie dementa, fie tradarea de tara si neam de “prietenul secuilor, Basescu Traian”, dupa cum il alinta raspopitul securist Tokes pe presedintele Romaniei, acestea au fermentat, iar borhotul unguresc s-a revarsat tocmai pe strazile Londrei, intr-o manifestatie de cea mai pura sorginte sovinist-iredentista si revizionista, iin care o slehta de derbedei maghiari au ajuns sa ne ameninte ca vor lua Ardealul cu forta armelor. Daca pana acum, mai aveau cat de cat bunul simt s-o dea mai absconsa, acum baietii astia, tineri si nelinistiti, au scos dorinta lor cea mai arzatoare la vedere tocmai in capitala Regatului Unit al Marii Britanii.
    Astia n-au invatat prcatic nimic din istoria comuna seculara si cred ca dacala un moment dat soarta le surade prin prezenta unei cozi de topor demente, tocmai in fruntea statului roman, isi pot permite sa ne scuipe si sa ne injure din strainatate, fara ca “mamaliga” romaneasca sa aiba vreo reactie.
    Nimic mai gresit, sogorilor, asa cum v-am mai dat peste bot de-a lungul timpului cand v-am arborat opinca olteneasca in varful Prlamentului la Budapesta, avem pastrata pentru astfel de vremuri, in care ne amenintati cu armele si o pereche de cioareci, purtati vreme indelungata fara chiloti, cam maronii ce-i drept, cu care sa intregim, incet, incet straiul popular romanesc expus pe Parlamentul maghiar.
    Daca va mananca pielea, avem ac de cojocul vostru, oricand, oriunde si oricum.
    Ne faceti pe noi nationalisti, pentru ca va dam dreptul sa impartiti cu noi vatra NOASTRA stamoseasca, iar voi ca niste neobrazati mizerabili, dupa ce v-am primit in casa, vreti sa ne violati nevasta, ne bateti copiii si va basiti in timpul mesei de se aude tocmai la Londra.
    Ba mai mult, popa cu solda si scoala securista, mai are tupeul sa deschida si reprezentante asa-zise secuiesti, la Bruxelles, unde da intterviuri in care-l pupa in cur pe “prietenul secuilor, Basescu Traian” care, saracutu’ de el, nu este lasat de marsava de Opozitie romana sa va dea Ardealul pe tava, numai pentru a-si satisface el setea de Putere.
    Sunteti in eroare mare, bibicilor, veti vedea voi Ardealul, cand s-o implini chestia aia romaneaca cu vazutul cefei, adica la Pastele lu Calu’. Pacat insa ca stricati atmosfera prin Europa cu pretentiile voastre de cacat care aduc izbitor la aspect, cu ideile care au stat la baza infaptuirii Anschluss-ului sau a ocuparii Regiunii Sudete, culminand cu Diktatul de la Viena si Ultimatumul sovietic in urma caruia ni s-a furat Basarabia. Numai ca, spre deosebire de atunci, cat o fi basescu de basesc, tradator de neam si tara, el nu poate fi decat o caricatura de Hitler, asa ca sperantele pe care si le pune raspopitul Tokes in el sunt in desert.
    La fel de grav mai mi se pare un aspect legat de nebunia basescului cu vovodizarea tarii. L-am ascultat cu multa atentie pe primarul ungur din Miercurea Ciuc care, cu subiect si predicat, se prevala de dreptul minoritatilor, dat de legislsatia europeana in vigoare, de a recurge la Referendum pentru a-si manifesta nemultumirea si totodata optiunea fata de propunerea de regionalizare lansata de chiomb. In acelai timp, boc cel mic si fara minte, pe post de capel maestro al orchestrei portocalii pupinbasiste, ne anunta ca este cazul sa ne bagam mintile in cap in situatia in care am dori sa ne prevalam si noi, romanii, de acest drept al Referendumului, stipulat in legile nationale, deoarece acest drept nu reprezinta altceva decat niste “artificii” peste care guvernul poate trece fluierand atunci cand isi va suma raspunderea in cazul rerusificarii judetelor romanesti prn transformarea lor in regiunile anilor 50.
    Pai cum vine asta, stimabililor, adica ungurii au dreptul, in tara mea, sa faca Referendum, ca asa vrea Europa, insa eu, ca roman, nu am acest drept ca asa vor chiombu si boc ?
    Ei bine, parafrazand o zicere care a facut epoca, spun si eu ca roman: “Aista nu se poate, basescule!”

  50. bazel09 Says:

    13 IUNIE 1990. PUTEREA A VRUT VIOLENŢĂ
    sâmbătă 13 iunie 2009

    Toţi cei acuzaţi au fost scoşi de sub urmărire penală, în martie anul acesta, fie pentru că faptele s-au prescris, fie pentru că au fost greşit încadrate, fie pentru că procurorii le-au interpretat contrar evidenţei, alcătuind un rechizitoriu distorsionat.

    N-am să reiau argumentele în favoarea afirmaţiei din titlu, pentru că, în 19 ani, le-am scris de atâtea ori, alături de atâţia alţii care au fost martori, încât, într-o ţară normală, mărturiile şi strigătele după dreptate ar fi mişcat un munte.

    Dar poate că nici noi n-am avut destulă credinţă, ca dovadă şi noncombatul meu de-acum. N-am mai avut, azi, nici chef şi nici putere să scriu despre 13 iunie, după ce l-am auzit pe Marius Oprea la Stelian Tănase povestind despre rămăşiţele pământeşti a trei luptători din munţi, recent descoperite. Fără consecinţe.

    Asasinii supravieţuitori sunt liberi şi cu pensii de zece ori mai mari decât biata indemnizaţie a a acelor victime supravieţuitoare.

    Am obosit. Un pic. Ştiu că n-am dreptul s-o spun. Dar asta e situaţia.

    Mergeţi la Romulus Cristea de vedeţi poze relevante şi citiţi fragmente din cartea pe care a scris-o despre Piaţa Universităţii 1990.

    Romulus Cristea mi-a salvat viaţa, acum 19 ani. De cel puţin două ori. Când puteam să fiu împuşcată din sediul SRI, la 19:20, în locul acelui tânăr care a murit sub ochii noştri, primul mort al acelei zile şi când puteam să fiu linşată de hoardele de la “Ţevi Republica”, în jurul orei 20:00, care veniseră “să apere” Televiziunea şi de fapt au devastat-o, ca să justifice oprirea emisiei, apelul la război civil al lui Ion Iliescu şi represiunea.

    Cel mai grav, alături de faptul că au fost morţi, şi atâţia oameni bătuţi şi arestaţi, rămâne faptul că România, vreme de cel puţin trei zile, a fost guvernată paramilitar. Iar Parchetul General zice că nu se justifică acuza de subminare a puterii de stat, fiindcă acuzaţii reprezentau chiar statul. Cu alte cuvinte, şi-au înscenat-o.

    Se întămpla acum 2 ani ! Anul trecut nimic. Anul acesta le faceţi „statuie ” torţionarilor…..

  51. Las’ că merge și-așa! | Blogul lui Nea Costache Says:

    […] Stoica Mujea, ORRY, Paul G Sandu , Popa Țeapă, Quadratus, questioare, Ring of Gyges, Rokssana, roxana iordache , Scorpio, Shayna, Sibilla, sifilicaBlenorel, Simion Cristian, Simona Ionescu, Stropii de suflet ai […]

  52. Argusdre Says:

    „bazel09 spune:
    luni 13 iunie 2011 la 12:32:24 pm

    13 IUNIE 1990. PUTEREA A VRUT VIOLENŢĂ
    sâmbătă 13 iunie 2009…”

    Bai @ Bazel O9, stii care-i chestia ? M-am cam plictisit de voi astia care tot bateti toba cu 13-15 iunie, insa nu vorbiti deloc despre 13, cand au fost atacate institutiile statului, incendiate, distruse, etc, deci ati creat consecintele pentru 14 si 15 iunie, cand era logic si se intampla oriunede, ca statul sa se apere si sa va cotonogeasca…Toti simtiti nevoia sa va dati eroi si sa va faca statul pensii,premii de merit, sa va apara mutrele prin gazele, sa se scrie de voi prin ziare,etc.Acolo vina apartine celor din 13 iunie…Basca nici macar nu ati clarificat de fapt ce voiati..Mai scutiti-ma! Balcescu, Vladimirescu si altii ca ei, n-au cerut sa le dea statul carciumi si parcele de pamant pentru ca au facut revolutii adevarate.
    Si daca esti (si sunteti) o armata de eroi pentru binele tarii, de ce nu iesiti acum in masa (acum cand intr-adevar tara a fost intoarsa cu cracii-n sus, acum cand totalitarismul e in floare) sa protestati cu vehementa ? Ha?De ce preferati tot sa va bociti de vreo 21 de ani incoace ? Pentru ca sunteti niste falsi (precum Dinca-gogosarul si va urmariti doar interese proprii.
    PS
    Vorbesti de trei fosti luptatori in munti.OK.Da ma rog de ce nu vorbesti de miile de eroi care-au cazut la Cotu Donului si pe intreg teritoriul Romaniei ca sa-i infranga pe rusi si sa apere tara, iar guvernele care-au fost si sunt inca au uitat total de ei, de neamurile lor, de faptele lor, au taiat banii si asa putini ai vaduvelor lor, pe ai veteranilor, etc. ? Astia sunt eroii adevarati, cei care s-au avantat prin zeci de gloante pentru pamantul straqmosesc si nu altii

  53. Radu Humor Says:

    @ Bizoane
    Pai eu stiam ca Axinte (bleen) a fost racolat de Lazaroiu ( incercare disperata a portocaliiilor de a-i mai putea pastra in plasa lor, facandu-i sa spere si pe alti bloggeri ca vor ajunge si ei la ciolan !), de Mordechai nu stiam nimic 🙂

  54. Huhu Says:

    @Golem ji-dane, toti evreii sa-si dea dermisia din posturile de conducere a lumii in care s-au cocotat in cel mai viclean si necinstit mod, inimaginabil!
    Antonescu de ce sa-si dea demisia, e acum presedintele Romaniei?
    Va fi curind!
    Acum sa-si dea demisia Basescu, penttru ca a ruinat romanii si tara si i-a indatorat pe multi ani !

  55. Radu Humor Says:

    @bazel09 si @ argusdre
    Ce rost are sa le faceti pe plac jigodiilor portocalii ?!

  56. Argusdre Says:

    Iata ce prevede la Capitolul III, Legea nr. 3 din anul 2000, privitoare la Referendum :
    CAPITOLUL III
    Referendumul local
    Art. 13.
    (1) Problemele de interes deosebit din unitatile administrativ-teritoriale si subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiilor pot fi supuse, in conditiile prezentei legi, aprobarii locuitorilor, prin referendum local.
    (2) Referendumul local se poate organiza in toate satele si localitatile componente ale comunei sau orasului ori numai in unele dintre acestea. In cazul referendumului la nivel judetean, acesta se poate desfasura in toate comunele si orasele din judet ori numai in unele dintre acestea, care sunt direct interesate.
    (3) PROIECTELE DE LEGE SAU PROPUNERILE LEGISLATIVE PRIVIND MODIFICAREA LIMITELOR TERITORIALE ALE COMUNELOR, ORASELOR SI JUDETELOR SE INAINTEAZA PARLAMENTULUI SPRE ADOPTARE NUMAI DUPA CONSULTAREA PREALABILA A CETATENILOR DIN UNITATILE ADMINISTRATIV-TERITORIALE RESPECTIVE, PRIN REFERENDUM. IN ACEST CAZ ORGANIZAREA REFERENDUMULUI ESTE OBLIGATORIE.

    Art. 14.
    (1) Problemele supuse referendumului local se stabilesc de consiliile locale sau judetene, dupa caz, la propunerea primarului, respectiv a presedintelui consiliului judetean.
    (2) Cetatenii sunt chemati sa se pronunte prin „DA” sau „NU” asupra problemei supuse referendumului, decizand cu majoritatea voturilor valabil exprimate la nivelul unitatii administrativ-teritoriale respective.
    Iar la sanctiuni :
    Art. 52.
    (1) Impiedicarea prin orice mijloace a liberului exercitiu al dreptului de a participa la referendum se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea unor drepturi.
    …………………………………………………………………………………………..
    (3) Tentativa se pedepseste.

    Probabil ca marinarul, cand a visat despre modificarea impartirii admin. a Romaniei, a refuzat sa viseze si legea potrivita…Crin zicea ca sa mergem vreo 5 milioane de voci ca sa-l informam despre realitatea momentului…
    Oricum, e inca un motiv foarte serios de suspendare…

  57. Argusdre Says:

    @Radu Humor,
    N-am facut decat sa-mi exprim punctul de vedere si sincer m-am saturat de acest 13-15 iunie, care a ramas neclar in privinta motivatiilor, in privinta participantilor, a intentiilor, etc….

  58. bazel09 Says:

    @Argusdre
    Te-ai grăbit. Articolul a fost scris de gazda acestui blog în 12 iunie 2009!
    Şi…are dreptate în tot ce spune. Oricât aţi vrea să-i acoperiţi sau oricât aţi avea ciudă pe Băse, nu trebuie să uităm de victimile omeneşti din 13 – 15, care trebuie pedepsiţi…Cu bolşevicul kaghebist Iliescu în frunte : a fost a treia şi cea mai săngeroasă mineriadă. Iar dacă vine vorba de 13 iunie, am altă părere: ANARHIŞTII erau tot ai lor , ai puterii, a lui Iliescu şi jegurile lui din eşalonul 2,3 comunist.
    Şi dacă nu crezi, dă click să vezi cine a scris :

    13 IUNIE 1990. PUTEREA A VRUT VIOLENŢĂ

  59. bazel09 Says:

    @Radu Humor
    Cine uită greşelile trecutului, riscă să le repete.
    După tine , dacă spui un adevăr sau încerci să-l cauţi, faci pe plac portocaliilor 🙄 💡 ❗ Grav , dacă aşa pui problema !
    Păi, să mă ierte Domnul, dar ne merităm soarta 😯

  60. Argusdre Says:

    ”bazel09 spune:
    luni 13 iunie 2011 la 6:29:44 pm
    @Argusdre
    Te-ai grăbit. Articolul a fost scris de gazda acestui blog în 12 iunie 2009!
    Şi…are dreptate în tot ce spune. Oricât aţi vrea să-i acoperiţi sau oricât aţi avea ciudă pe Băse, nu trebuie să uităm de victimile omeneşti din 13 – 15, care trebuie pedepsiţi…”

    Bre cocoana, daca nu ti-e clar, eu, prin postarile mele imi spun efectiv parerea personala, modul in care vad, simt si analizez personal diverse evenimente din Romania…Ca atare nu ma intereseaza cine a scris articolul despre care vorbesti, e parerea sa si putea sa-l fi scris inclusiv Papa de la Roma, pentru ca eu tot asa gandesc precum m-am exprimat.Deci, „nu m-am grabit”, iar modul acesta de gandire, iti devoaleaza pur si simplu fatarnicia..Adica daca tu stii ca-i scris de cineva, iti modifici parerea personala ? Vezi tu cum „gura pacatoasei adevar graieste „? Si continui in prostia ta nemarginita (scuze, dar totusi e un cuvand bland) sa –ti arati adevarata fata si sa-l scuzi pe marinarul asta dezorientat care distruge tara, aducand in discutie evenimentele din 13-15 iunie.Chiar nu vrei sa vezi ca asta, de cand s-a cocotat in varful catargului tarii a distrus mult mai multe vieti decat evenimentele alea ? Asta-i prioritatea acum fa si mai slabeste-ma cu povestea ta .Ce vrei tu acum nu redreseaza pe romani si nu le indreapta traiul.Si nici tara asta care se duce de rapa cu fiecare zi care trece.

  61. “MAMALIGA” ROMANEASCA SAU LOBOTOMIE CHIMICA « Stejarul's Blog Says:

    […] SimP spune: sâmbătă 11 iunie 2011 la 7:14:05 pm […]

  62. Salba (reluare) | Blogul lui Nea Costache Says:

    […] Stoica Mujea, ORRY, Paul G Sandu , Popa Țeapă, Quadratus, questioare, Ring of Gyges, Rokssana, roxana iordache , Scorpio, Shayna, Sibilla, sifilicaBlenorel, Simion Cristian, Simona Ionescu, Stropii de suflet ai […]

  63. ady Says:

    Cu cine sa ies in strada? cu crin antonescu? alt puscarias care s-a bagat cu psd sa ia puterea? ies in strada cu oamenii saraci nu cu politicienii ,toti politicienii sunt niste comunisti niste hoti zdrentele dracu ce sunt ,crezi ca daca ia asta e altfel? e tot hot de al lor ////ganditi va de unde a aparut si betivu asta zdreanta asta de comunist ,,bagami-as pula-n rasa lor de hoti

  64. ady Says:

    MAI HALITI VRAJEALA DE ASTA COMUNISTA , SI CRIN E LA FEL CA TOTI UN HOT O ZDREANTA ,TREZITI VA ROMANI ,TOTI SUNT NISTE COMUNISTI AU CONDUS 20 DE ANI ,NE AU ARATAT CINE SUNT TOTI
    ASCULTATI AICI DESPRE TOTI

Lasă un comentariu