DE CE RESPINGE PD-L DECLARAŢIA PARLAMENTARĂ PRIVIND RELAŢIILE DEMNE CU UNGARIA? ŞI PETIŢIA CU CSIBI BARNA?

După ce Comisia de Politică Externă a Camerei Deputaţilor, condusă de Korodi Attila, adoptase, fără nici un vot contra, Declaraţia iniţiată de PNL-USL, privind mesajele oficialilor de la Budapesta cu ocazia zilei de 15 martie, a votat şi plenul, cu 142 de voturi pentru şi 110 contra.

Liderul grupului parlamentar al PD-L , Mircea Toader, încercase din răsputeri să schimbe rezultatul sau măcar să-l convingă pe colegul lui, Mircea Bot, să voteze în plen contra, nu pro, ca în comisie. Pentru că orice vot contează, cum vom vedea.

Pentru că nu trebuia şi nu trebuia ca Declaraţia să fie adoptată, fiindcă incomodează relaţia de vasalitate pe care o au Băsescu şi ai lui cu regimul Orban Viktor. Şi vigilent cum îl ştim, s-a ridicat deputatul Ioan Oltean, vicepreşedintele Camerei şi conducătorul lucrărilor, şi a declarat că, de fapt, Declaraţia nu s-a adoptat, fiindcă trebuia jumătate plus unu. Adică a lipsit un vot.

De ce nu a votat PD-L Declaraţia – absolut civilizată şi prietenoasă, însă totodată, un act de demnitate naţională?

Camera Deputaţilor consideră că sunt inacceptabile declaraţiile unor oficiali maghiari cu privire la autonomia teritorială bazată pe criterii etnice. Camera Deputaţilor reafirmă că relaţiile dintre România şi Ungaria, aşezate de providenţă una lângă cealaltă, menite a colabora pe toate planurile şi de a fi partenere în cadrul NATO şi UE, trebuie să fie guvernate de bună vecinătate„.

Asta i-a deranjat? Le-a aterizat în cap o scrumieră preventivă de la Cotroceni? Şi apropo, cum rămâne cu Csibi Barna?

Şi de ce, printre toate întrebările pe care ne întrecem să i le punem, la perete, lui Băsescu, nu-l întrebăm şi despre Orban Viktor? De ce i-o fi mulţumit personal, după alegerile prezidenţiale? Nimeni nu l-a deranjat cu o întrebare privind problemele semnalate în Declaraţia eşuată. Deocamdată.

UPDATE. Cele 25 de abţineri au fost de la UDMR?

13 răspunsuri to “DE CE RESPINGE PD-L DECLARAŢIA PARLAMENTARĂ PRIVIND RELAŢIILE DEMNE CU UNGARIA? ŞI PETIŢIA CU CSIBI BARNA?”

  1. DE CE RESPINGE PD-L DECLARAŢIA PARLAMENTARĂ PRIVIND RELAŢIILE DEMNE CU UNGARIA? ŞI PETIŢIA CU CSIBI BARNA? » Bloogle Says:

    […] Original Blog » 29 March 2011 – Blog « Impresii de calatorie: Stockholm, ziua 2 […]

  2. George Says:

    Pentru ca Basescu e un muist tradator de tara, argatul lui la fel iar toate curvele masculine sau feminine care acum ii ling in cur pentru imbogatire se vor dezice de ei atunci cand ciolanul se va fi ros si nu va mai fi loc de altul! Sau ma insel?

  3. George Says:

    Si Rox, ce e aia PNL-USL? Bai mor cand vad minciuni!

  4. Maria S.(Timisoara) Says:

    Nu ma mai intreb nimic.
    Astept sa pocneasca, alianta pdl – unpr – udmr.
    Sunt copti, putrezi de copti.
    Daca am rabdat pana aici vom mai rabda.
    Chiar furand pana nu mai pot la viitoarele alegeri, oricand vor fi, este un procent de 22 % diferenta intre aliante(coalitii, ce or fi) USL 65 % – adunatura pdl – unpr – udmr (patriotii, aparartorii intereselor nationale romanesti, binefacatorii poporului de asistati …. pot continua fara oprire un timp nelimitat) 33 % frauduloase, exista o diferenta de 22 % pe care nu o pot momi, pacali, santaja, deturna cu nimic.
    Am rabdat un an si patru luni din 6 dec.2009 si sapte ani de haos si suferinta, trecem noi si peste ele, si la alegeri ca vor fi in 2012, ca vor fi mai repede daca Dumnezeu ajuta, ii pulverizam, nu raman din ei decat Dust in the wind si nici atat.
    N-au cum sa intoarca la deal, caruta care a pornit pe panta in jos, cu nimic si pentru nimic in univers.
    Sunt mult prea bine organizati pentru praduire, jaf, teroare, si prea ne urasc pentru a nu fi vizibil acest lucru. Mereu apar indivizi cu nume noi, dar vechi care colecteaza tot ce se poate aduna.
    Apar una cate una aratarile spectrale, care strang banii negri pentru zile si mai negre pentru gaska oranj, dar de dreapta justitie nu vor scapa.
    Oricat ar fi de machiavelici.
    Sunt kaput, se mai zvarcolesc, mai aduna sume imense, bunuri necuvenite, victime, prin cimitire, in case si pe strazi, dar nici nu vor scapa.
    Asa sper, asa cred, asa gandesc si asa e drept.
    Sa plateasca pentru raul facut si altii sa indrepte si sa duca Romania pe drumul cel bun.
    Si o vor face, slava Domnului avem pe cine vota si cine sa indrepte lucrurile.
    Romania este teritoriu crestin si sfant, uneltele satanei vor disparea.
    Altfel nu se poate.
    Suport oricat, sa nu mai iesim din criza si recesiune ani buni de aici inainte,merg in alta lume vazand Romania chinuita si indatorata pentru un timp nelimitat, dar astia nu scapa, si vor avea si averile confiscate.
    Si vor fi la stalpul infamiei si ei si gaska mafiota oranj, si aliati, si propagandisti si nemosag si sustinatori financiari si votanti.
    Si vor invata ca au furat degeaba, ca nu exista pentru ei loc pe terra unde sa nu fie hartuiti, urmariti si executati.
    Nu va fi cum vor, ei haturile le-au scapat, chiar daca sunt bine organizati, exista si ceva care ii dezbina si ii pulverizeaza.
    Vor pune si romanii umarul.
    Vineeeeeeeeeee vremea.

  5. Roxana Iordache Says:

    @George. Care-i minciuna? Că am făcut concesia să transfer USL, o iniţiativă a PNL? Sau ce? Chestia cu minciuna chiar mă deranjează. Mai bine mă înjuri.

    @Maria S. Dacă continuăm aşa, nu scăpăm de ăştia în viaţa noastră.

  6. Festivalul “Cerbul de aur” Brașov (III) | Blogul lui Nea Costache Says:

    […] premiat, maminineta,  Maria Postu, Matilda, Mesterul Manole, Mirela Pete, Oana, Primadona, Pucca, Roxana Iordache, Shayna, Sibilla, Simona Ionescu, Scorpio, Stefi, Strumfita cu esarfa, Strumful, Theodora, […]

  7. atitudini Says:

    Sigur regulamentul Camerei cere 50%+1 din numarul deputatilor in cazul declaratiilor? Ca legile trec cu 50% +1 din prezenti, atata timp cat e cvorum…

    O sa ma uit, sa verific.

  8. George Says:

    Rox nu la asta ma refer oricum neo-comunistii si PNL sunt deocamdata in aceeasi barca, ma scoate din sarite faptul ca exista alianta asta, esafodajul ei mi se pare unul gaunos, asta deoarece, in opinia mea la un moment dat neo-comunistii ii vor intoarce spatele lui Crin Antonescu si ma tem ca se va nimeri intr-un moment cand va avea mai mare nevoie de sustinerea lor!
    Ca sa nu mai vorbim de faptul ca imediat dupa alegerile de anul viitor tara asta va fi iar aruncata in lupte politice puerile si inutile. oricum portocalii se duc naibii si era suficient doar un protocol semnat intre cele doua partide. Da unul care sa fie reespectat de ambii parteneri ca intre oameni de cuvant! Il vezi tu pe Ponta independent de magariile iliesciene, ale lui Hrebenciuc sau ale altora? Eu nu! Si tare ma tem ca sforile se vor trage prin intermediul papusarului pe care astazi il injuram toti!

  9. George Says:

    USL asta nu imi suna bine deloc! Oare e posibil asa ceva, ca orientarea politica de stanga sa se alieze cu cea dreapta pentru ce? Sa rastoarne un securist betiv care a reusit din vina unui intreg ansamblu politic sa manipuleze, sa stoarca vlaga dintr-un popor oricum suferind dupa cincizeci de ani de comunism? Era suficient, in opinia mea un protocol incheiat si respectat de adevarati parteneri!
    Neo-comunistii ii vor intoarce spatele lui Crin Antonescu atunci cand va fi mai mare nevoie de sustinerea lor pentru ca nu il vad pe Ponta independent de ingineriile iliesciene ale lui Hrebenciuc sau ale altora iar sforile le va trage papusarul pe care astazi il injuram cu totii.

    Parerea mea e ca tre’ sa murim noi iar copiii nostri vor sti ce trebuie facut! Asta daca va mai fi ceva de facut, pentru ca, in opinia mea, se creeaza premisele unor framantari interne daunatoare politicii NATO si UE! Cui ii convine?

  10. George Says:

    Faptul ca sunt pe acest blog exclude orice prezumtie de a te jigni!

  11. Numele Dvs. pe Internet. Domenii .ro cu 31 euro + tva | Blogul lui Nea Costache Says:

    […] premiat, maminineta,  Maria Postu, Matilda, Mesterul Manole, Mirela Pete, Oana, Primadona, Pucca, Roxana Iordache, Shayna, Sibilla, Simona Ionescu, Scorpio, Stefi, Strumfita cu esarfa, Strumful, Theodora, […]

  12. Maria S.(Timisoara) Says:

    Roxana,
    Accept si ideea ca voi ingrosa numarul celor care „parasesc sistemul”, dar nu abandonez ideea ca gaska va plati.
    Odata si o data va plati.
    Prea au batjocorit un popor care nu merita asta.
    Ce se intampla la noi se intampla la scara diferita si in alte parti.
    Noi avem pe cine vota, asa slaba cum este opozitia, comoda, neputincioasa, vai de ea, exista, totusi.
    Si asta este enorm, chiar daca nu pare a fi asa.
    Gaska a reusit tot ce si-a propus sau aproape tot, minus, anihilarea opozitiei.
    Cei anihilati sunt ei si asta mi se pare nespus de amuzant.
    Merge aici proverbul cu groapa: cine sapa groapa altuia, singur cade in ea.

  13. Apel catre Blogosferă: Andrei Teodoroiu are nevoie de noi | Blogul lui Nea Costache Says:

    […] ca m-a premiat, maminineta,  Maria Postu, Matilda, Mesterul Manole, Mirela Pete, Oana, Primadona, Roxana Iordache, Shayna, Sibilla, Simona Ionescu, Scorpio, Stefi, Strumfita cu esarfa, Strumful, Theodora, […]

Lasă un comentariu