A FOST CRIN MISOGIN?

crin antonescu mediafax congres-gabriel-petrescu

Foto: Gabriel Petrescu – Mediafax

Sincer, n-am fost de acord nici cu Victor Ciutacu, nici cu Cornel Nistorescu, atunci când au scris pamfletele extrem de dure la adresa sinistrei Turismului. Am zis că nici o femeie nu merită aşa ceva. Şi totuşi, au avut dreptate.

Au fost Ciutacu şi Nistorescu misogini? Din câte i-am observat, ei sunt din cei mai respectuoşi cu femeile. Deci, dacă au ajuns să scrie pamflete atât de grele, înseamnă că i-a ajuns exasperarea. De halul în care a putut ajunge ţara asta, după ce credeam că Ceauşeasca a fost modelul definitiv apus al sinistrei absolute.  

Ştiţi, probabil, ce a zis ieri Crin Antonescu, la un miting electoral. N-a făcut decât să o citeze pe fiica prezidenţială candidată europarlamentară care, cu o seară înainte, la Victor Ciutacu, declarase cu guriţa ei siliconată că e de acord să fie legalizată marijuana. După declaraţia lui Crin, care – încă o dată – nu făcuse decât să facă referire la ce a zis ea – loaza a ieşit pe sticlă şi s-a rupt în figuri de fiţe stupide,  închipuindu-şi că răspunsul ei poate provoca altceva decât ilaritate. Doi bani n-ar da nimeni pe ea dacă n-ar fi fiica lui taică-său. De fapt, n-ar mai avea nici cum să-şi tragă 4×4 de 100,000 de euro cash. Şi fără maşină grea, cine s-ar mai da cu ea la Bamboo? Şi cine i-ar mai da salariu de la Luxten, fără contractul încheiat de taică-său când era primar? Şi pentru ea, şi pentru soră-sa.

Crin Antonescu a vorbit despre criza de valori şi despre falsele modele din societatea românească, şi a afirmat, în context, că România e ţara care a făcut vedete din pipiţe. Nu discut aici dacă retorica electorală pentru europarlamentare a lui Crin Antonescu e adecvată sau nu. Mie mi se pare că nu, dar asta nu înseamnă că nu are dreptate cu ce spune. A minţit? N-a minţit. Toate proastele, de regulă şi vulgare, au devenit vedete. Crin n-a spus că toate vedetele sunt proaste. Ar fi o minciună.

Udrea urcata pe cal Realitatea net

Foto: Realitatea.net

Dar cine a sărit de fund(ul mare) în sus, fiindcă s-a simţit vizată? Sinistra turismului, blonda cu 3 kile de vopsea pe cap. Şi pe creier. După ce că e grasă, vulgară şi stupidă, mai e şi fudulă. Stridentă agresivă, care flatează imbecilii cu gusturi josnice. Şi derizorii. Tot ce face e o circotecă de un prost gust infinit. Se dă în spectacol sub pretextul că promovează turismul. Ba chiar România. Biata ţară frumoasă, cu atâtea femei adevărate, a ajuns să fie depreciată de o fufă, aflată în graţiile prezidenţiale, O nesimţită atât de mare încât a ţinut neapărat să fie urcată pe un cal alb – vorba unchiului meu, s-o ridice cu macaraua -, ca să nu se spună că are doamna Maria Băsescu ceva în plus faţă de ea. De parcă s-ar putea compara cu acea doamnă, discretă şi nemeritat de tristă. Care mai bine s-ar urca pe Hoţu, ar pleca şi i-ar pune mangafalei o pereche de coarne rămuroase. Şi ar mai merita să-l părăsească direct în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale.

Băsescu n-a fost acuzat de misoginism pentru „măi, păsărică” şi „vin s-o facem”, etc. Nici Vasile Blaga n-a fost acuzat de misoginism când a zis că s-a săturat de fâţe în PD-L. De fapt, Blaga avea dreptate.

Crin Antonescu, în schimb,  a fost acuzat de misoginism, au făcut şi un talk-show la Antena 3 moderat de Irina Petraru, care le-a avut ca invitate pe Adina Vălean, europarlamentar PNL, Carmen Moldovan, deputat PSD şi Andreea Vass, secretara europarlamentarului Stolojan şi consiliera premierului Boc.

Carmen Moldovan, o socialistă veritabilă, militantă pentru discriminare pozitivă, dar fată deşteaptă şi plăcută. Andreea Vass: o tupeistă cu fiţe. Diferenţa faţă de Adina Vălean e de la muscă, la categoria grea. Intelectual vorbind. Vass se dă de dreapta, ca şi PD-L, dar susţine ca şi Ana Pauker teze de stânga extremă – aceeaşi discriminare pozitivă, adică o proporţie rezervată femeilor în politică. Asta, chiar şi dacă majoritatea nu vor şi chiar dacă multe din cele care vor în politică sunt tâmpite. Adică, să discriminăm negativ nişte bărbaţi meritorii, doar ca să intre la număr nişte femei derizorii. Ăsta-i feminism stupid.

adina_valean1 exclusivonline.filesAndreea Vass Gardianul

Foto: www.exclusiv-online.com, Gardianul

Adina Vălean a spus, pe bună dreptate, că asta n-ar face decât să arate neputinţa femeilor, care trebuie să promoveze (pe) criteriul competenţei. Adina Vălean a ridiculizat-o pe Andreea Vass, dar uşurica nu s-a prins, în suficienţa ei ridicolă. Fiindcă se voia şi doctă.

Pentru mine, cine promovează fiindcă trece prin paturile bărbaţilor – unii, şi jegoşi, şi proşti – este o jignire la adresa condiţiei feminine. A avut dreptate Ludovic Orban. Pe care, acum câţiva ani, oficiul contra discriminării – sau aşa ceva – l-a sancţionat pentru misoginism. Ei na!  Fetele de la Crucea de Piatră erau cinstite. Nu se pretindeau a fi altceva. Şi nici nu-şi propuneau cariere politice pe seama prestaţiilor sexuale.

Cred că a fost cea mai bună emisiune a Adinei Vălean, evident, din cele pe care le-am urmărit eu. I-aş reproşa doar uşoara afectare din vorbire şi faptul că îi zice iubitului ei, „domnia sa” şi „domnul Crin Antonescu” – preţiozitate ridicolă, care nu cadrează cu statutul de femeie deşteaptă şi politician serios.

În concluzie, nu ştiu ce părere aveţi voi şi vă aştept comentariile cu interes, dar din partea mea, Crin Antonescu n-a fost nicidecum misogin. Dimpotrivă. A făcut dreptate femeilor adevărate.

63 răspunsuri to “A FOST CRIN MISOGIN?”

  1. mihai 4 Says:

  2. mihai 4 Says:

    Ureaza-i succes cu blogu pisicosului Chat Noir si rezolva-ma si pe mine cu Mihai 5 ca nu mis eu ala.

  3. octaaa Says:

    Ai 100% dreptate. Nu mai am ce comenta 🙂

  4. Roxana Iordache Says:

    @mihai 4. Ce să-i fac? Omul pune şi el muzică. Dar ar fi bine să nu te cloneze.

    P.S. Motanului Negru i-am urat deja succes. 🙂

    @octaaa. 😳

  5. Radu Humor Says:

    @ Roxana bine ca i-au dat poza lui Vass , poate ca sa o gaseste si Stolojan , care vad ca o cauta printr-un lan de grau sau asa ceva.
    ( vezi clipul PD-L).
    Pai ce are unul de teapa lui Stolo cu ogoarele patriei , cand el a avut grija de visteria ei si ….
    Oricum, daca n-o cauta pe Andreea prin verdeata, inseamna, vorba unui amic de-al meu, ca l-or fi ajuns si pe el nevoile :mrgreen:

    Alea fiziologice , ca de altele n-are :X

  6. lucia.alexandru Says:

    @bravo roxana!mi-a mers la suflet articolul tau.imi dai voie sa te citez?

  7. Radu Humor Says:

    De fapt, cinstit era daca faceai rost si de poza celei de-a treia , Carmen Moldovan…..

  8. Radu Humor Says:

    Crin n-are voie sa fie misogin 😥
    Prietenii stiu de ce 😐

  9. Basea trage la Masea Says:

    Muzica dar si imagini…
    Merita vazut(ascultat)…
    Misoginii sa invite tutele la dans 🙂

  10. mihai 5 Says:

    Sunt mihai 5, Next Generation.

  11. Dragoş Sorin Nicula Says:

    „Ci e ba aia misogin ? ” 😉

    Si’a ales neinspirat momentul in care sa faca acea declaratie, altfel are toata dreptatea din lume !

  12. mihai 5 Says:

  13. Johnson Says:

    Un prieten i-a si gasit porecla lui EBA : ErBa ! 😯 Un misogin….

  14. Radu Humor Says:

    Cat despre sinistra, sincer sa fiu, de la inscrierea, in bataie de joc a unui partid cu numele de ” Liber-Schimbist” , n-am primit un afront mai mare, din partea celor de la putere :mrgreen:

    Sa vezi asa o aratare plimbandu-si suficienta, obraznicia si mediocritatea peste tot, cand pe cal, cand pe vapor,
    cand pe sanii care zbor,
    desi nu-i un fulgusor ( asta nu l-a impiedicat pe Flutur sa care zapada cu basculantele, spre a se trage si-n sanie 😆 ).
    Ramane s-o mai vedem si pe magar (nu alaturi)….

    Cu elicopterul cica refuza sa mearga/zboare, pentru ca a auzit ca i se pregateste ceva in genul tarcurilor cu oi din Bucovina.
    Numai ca acum literele, 4(patru) la numar, vor fi alcatuite din ceva tzepe machiate, simbolizand recolta din Povestea lui Creanga, aranjate intr-o formatie care sa redea astfel cuvantul la care se pricepe cel mai bine, dar si cu ce ne vom alege noi in urma ministeriatului ei 😉

    P.S. Am spus-o si eu mai pe departe, ca-n bancul cu aschia lui Bula , care l-a lovit pe unul drept in ……

  15. mihai 4 Says:

    N-am timp de voi[Base trage la masea & Mihai 5].Altadata o sa fac scoala cu voi.Politica nu faceti?

  16. Petru Avram Says:

    Ceva mai nuanţat decât dvs – @Roxana – pe problema asta. Eu cred că dacă femeile vor să facă politică (la modul serios) pot foarte bine. Doamna Vass are ideile dumneaei, cam fixiste ce-i drept, dar nu mă deranjează până când n-o să susţină ca EBa că-i genial tricotatul în studioul unui talk-show politic (nu de alta dar unii s-ar putea să creadă asta). Ce-i drept că ar fi de lăudat să-l consilieze mai bine pe Boc că-i pe nicăieri, în loc să se dea rotundă când nu-i cazul şi să lupte pentru cauzele stupide ale bărbaţilor pentru care slugăreşte şi dânsa – impozit fofetar, prime case de-a gata cumpărate, etc. -, oricât de feministă e. Cum sunt eu „atotştiutor” şi părtinitor – fiinţă eminamente rea prin opoziţie cu odraslele cu obraz fin – aş putea zice pe nedrept că defapt îi convin aceste măsuri pentru că ele alimentează conturi prietene.

    Adina Vălean, ca şi Crin Antonescu se transformă uşor în animale politice de pradă, nu că i-aş condamna pentru asta dar nici nu-i apreciez în această nouă postură. Nu mi-a plăcut la emisiune şi m-a deranjat faptul emisiunea respectivă nu prea a avut moderator ci „întrebător” (să fiu misogin sau ceva? nu ştiu).

  17. chatnoir1 Says:

    N-a fost … pentru că de fapt el este un mămos. Continui să cred că Adina Vălean îi face de fapt deservicii cu prezenţa prea mare pe sticlă. E adevărat că dacă te uiţi pe lista lor de la europarlamentare nu prea sunt personalităţi … alţii au pus personalităţi false dar percepute ca atare de alegătorii lor fideli … PNL-ul trebuia să-şi securizeze în primul rând propriul electorat şi apoi să se gândească la alte voturi.

  18. mihai 4 Says:

  19. George Serban Says:

    @R
    ai scris cu atat talent incat, citind, pentru o clipa, am crezut ca e scris de mine 🙂 🙂 🙂 … Sa nu indraznesti! … :mrgreen:

  20. garcea Says:

    sa spui adevarul pe fata se cheama misoginism?? ptiu mi-au vandut astia un dex cu greseli. 🙂

    PS-denumirea draga Roxana, nu ma intereseaza. ca-i matza sau chat…in rest raminem cum am stabilit: iubim animalele!

  21. Plano Says:

    Prost ar fi fost Crin Antonescu daca nu valorifica electoral mingea ridicata la plasa de naiva cantitata care isi inghite vorbele precum pastilutele usoare.
    A inghitit la greu hapul cu drogurile usoare…! Aici a ametit-o Victor!
    Subiect de referinta pentru intreaga saptamana de vine.

  22. Johnson Says:

    Blonda lui Stolo a prins grai.Trebuia sa zica si ea ceva ca sa n-o penalizeze partidul dar a ales cea mai nefericita solutie.il acuza pe Crin de misoginism asa cum l-ar putea acuza si pe Gadea de acelasi lucru pe motiv ca nu le cheama la Sinteza Zilei pe Nikita,Magda Ciumac si Sexy Braileanca…tot colege in ale televiziunii sint si ele nu-i asa ?

  23. Basea trage la Masea Says:

    Ia d-aici gagautza(mihaipatru) :

  24. mihai 4 Says:

    Astazi la Ploiesti ,chelie a primit distinctia ,,omul anului” ,iar Paula Seling i-a dedicat o melodie spunandu-i citez:,,ce bine ca esti dumnule presedinte”. In continuare as completa eu cu : ,,ce mirare ca sunt”. PS.Intre altele tot astazi, prostanacul a afirmat ca EL viseaza noaptea greutatile pensionarilor iar Boloboc la Constanta cu Preda in spatele lui anunta boborul ca a facut dreptate sociala micsorand pensiile mari si marindule pe cele foarte micii.Simt ca tarisoara asta merge ca pe roate.Voi nu?

  25. mihai 4 Says:

  26. mihai 4 Says:

    Si raspuns muzical la titlul postarii tale,Roxi. PS.De la 22.00 pe procinema e filmul American beauty.

  27. mihai 4 Says:

  28. mihai 4 Says:

    Incerci sa-mi urci piticii la cap Maseluta.Ai grija cu mine please.

  29. mihai 4 Says:

  30. Me Says:

    Protestez in numele iubitorilor de animale pentru maltratarea acelui superb armasar! Mai bine sa exerseze cu gloabele ei din pedel! Ca acolo are si ponei! Dixit!

  31. mihai 5 Says:

    @mihai 4, moshule, te-ai culcat?
    Ia uite ce inseamna sa postezi la subiect:

  32. Ovidiu Says:

    Articol TARE, felicitari Roxana ! asta-i politica romaneasca ce sa-i faci. Marijoana a devenit noul slogan al PD-Lului….

  33. Roxana Iordache Says:

    @All. Sunteţi răi. Răuţi. 😳

    @lucia.alexandru. Bun venit! Când foloseşti semnele citării se presupune că dai şi sursa, deci nu-i nevoie să întrebi, decât dacă ai bun simţ excesiv. 🙂 Înţeleg că ai blog, ne trimiţi un link?

    @mihai 5. Mai explicit? 🙂

    @Radu Humor. Ştiu, m-am gândit să pun şi poza ei, dar majoritatea timpului a tăcut. Vorbeşte însă mai mult la alte emisiuni. O invită destul de des. Era clar că n-avea cum să se bage între cele două, a fost deşteaptă.

    @DSN. Haios joc de cuvinte. 🙂

    @Johnson. Prea frumos. :mrgreen:

    @Radu Humor. Ştiu.

    @Basea. Nu-ş ce-oi fi tras tu la Masea. 🙂

    @Petru Avram. Înţeleg că trebuie să-ţi zic dumneavoastră, dacă foloseşti persoana a doua plural, în stil franţuzesc. Eu prefer pluralul englezesc. 🙂

    Referitor la Crin Antonescu, a fost mereu un animal politic. Ceea ce trebuie. Altfel, n-are ce căuta în politică. Dura lex.

    @chatnoir1. Ţi-ai făcut blog? Să ne dai adresa. De acord cu ce spui.

    @mihai 4. Te-ai lămurit cine-i clona ta nr 5? 🙂 Altfel, remarcabilă sinteza ta. Atât de bună încât ai ţinut să bagi vreo două strâmbe gramaticale, să nu fii luat prea în serios. 🙂

    @G. Ba da. 😆

    @garcea. Corect! 🙂

    @Plano. A avut dreptate, dar nu-mi place cum face campanie.

    @Johnson. Dacă-i dă o karată Nikita… :mrgreen:

    @Me. Ţi-ai dat seama că din cauza ta am scris chestia-asta. Mai precis, dau vina pe tine. 🙂

  34. mihai 5 Says:

  35. Me Says:

    @Roxana. Yesss! Totusi, ramane intrebarea: da’ cu calu’, ce-a avut?

  36. balbeck Says:

    Nu sunt misogini.Au avut dreptate.Ar fi trebuit sa fie si paruite cele doua.)

  37. Alexandru Marin Says:

    Crin Antonescu este un domn prin definitie.Elenele lui Basescu sunt niste domnite usoare pe care Crin Antonescu le complementeaza numai cand le baga in seama.Adina Valean,Renate Weber sau Mariana Campeanu sunt printre primele doamne din politica noastra,opuse de prostituatele prezidentiale.

  38. lucia.alexandru Says:

    @multumesc,Roxana!nu am blog..doar bloguiesc!

  39. Dragoş Sorin Nicula Says:

    @ R
    Te mai risti o data sa intri la mine ? 🙂

  40. Victor Ciutacu Says:

    E primul si, deocamdata, singurul gest politic adevarat al lui Crin de cand a fost ales presedinte al PNL 🙂

  41. Roxana Iordache Says:

    @mihai 5. Asta-i pentru EBA? :mrgreen:

    @Me. Săracul!

    @balbeck. Şi tu ai merita asta, uneori. :mrgreen:

    @Alexandru Marin. Fie ca tine, deşi nu-i chiar în totalitate aşa. 🙂

    @lucia.alexandru. 🙂

    @DSN. :mrgreen:

    @Victor Ciutacu. Nu mi-a venit să cred cum a muşcat la întrebarea ta. 🙂 Ai fost aşa de cumsecade şi ea cică, nu Victor, nu te-ai purtat frumos, că mi-ai pus întrebări incomode. 😆

  42. Petru Avram Says:

    @Roxana
    Adresează-te cum voieşti (pot şi eu renunţa la pluralul de politeţe după cum vedeţi, pardon vezi). Referitor la Antonescu: în atitudine s-a văzut mai puţin lucrul acesta.

    @Victor Ciutacu
    Referitor la gestul domnului Crin Antonescu, bănuiţi că vă datorează ceva pentru ocazie? (sunt rău, nu mă luaţi în seamă; să ştiţi că nu aţi scăzut în ochii mei cu nimic, nici nu am fost dezamăgit prea rău precum alţii, deşi aşa părea – poate o să dezvolt – doar în situaţia asta nu am fost de acord cu dvs. şi a dvs. opinie). Să aveţi o seară minunată.

    PS: îmi pare rău că, din motive nebuloase, îmi apar comentariile foarte târziu pe blog şi probabil şi în moderation queue, dar asta este situaţia (nu cred că-i vina mea; dacă ştie cineva motivul îl rog să-l comunice).

  43. Ovidiu Says:

    HA-HA ZICE CA ERA NORMAL…

    Traian Băsescu: „Am fost un copil care nu a ieşit din limitele normalului. Locuiam la Iaşi, chiar în Copou. Mergeam cu frate-meu, pentru că locuiam aproape de Universitatea Alexandru Ioan Cuza, şi puneam capete de chibrituri în staniol şi după aia le puneam pe şina de tramvai. Când ieşeau studenţii, treceau tramvaiele şi călcau acele biluţe de fosfor şi pocneau, iar eu cu frate-meu ne distam că se speriau studenţii”, a declarat preşedintele Băsescu

  44. Roxana Iordache Says:

    @Ovidiu, Asta e situaţia, pe bune că n-aş fi vrut să scriu aşa ceva niciodată. Încă o dată, dau vina pe @Me, care a zis că trebuie să o troznesc pe siliconată, eventual şi pe vopsită, şi de dragul lui, am făcut-o. Fiindcă nu se mai putea!

    UPDATE. Ai postat al doilea mesaj, în timp ce eu îţi răspundeam la primul. Culmea e că exact la biluţele lor care plesneau pe şinele tramvaiului mă gândeam. :mrgreen:

  45. Roxana Iordache Says:

    @Petru Avram. Şi pe mine mă enervează faptul că fie eşti reţinut la moderare, fie trimis la spam. S-ar putea să fie din cauză că ai IP dinamic. Dar culmea, pe tine te trimite sistemul, pe când o lighioană tot revine pe burtă şi trebuie s-o trimit eu la gunoi, cu mănuşi şi mască de gaze. Aş vrea să găsesc o soluţie pentru ca tu şi mulţi alţi comentatori să nu mai fiţi trimişi aiurea la spam! Pe de altă parte, am foarte multe IP-uri ale lighioanei banate şi probabil că din cauza-asta sistemul suflă şi-n iaurt.

    P.S. S-a întâmplat chiar şi ca propriile comentarii să-mi fie reţinute la moderare! 🙂

  46. Ovidiu Says:

    Roxana,
    eu cred ca basesu se joaca cu bilutile chiar si-n momentul de fata.
    Daca stai si de gandesti de ce asa o femeie ca Elena care se considera o zana nu si-a gasit un fat frumos, eu stiu pentru ca este tare urata gandesta-te daca nu isi vopsea parul blond si raminea grasa ca la plescoi. Si nu se r….a cu basescu aceasta doamna nu intra in parlament ea de-fapt ii satisface palacerile sadohiste a lui basescu…e o mafiota si o mncinoasa.

  47. Ovidiu Says:

    Roxana,
    basescu cred ca a vrut sa ne povesteasca despre ziua de ieri, e treaba lui daca se considera copil, dar avem nevoie de un presedinte nu de copii, despre asta ce sa-ti spun e tare urata s-o vazi cand se-n-grasa cum arata de te sperii, nu are finete-n ea nu este naturala, sa numai zic ca e amanta lui basescu si face cu ea ce vrea si anal…..

  48. Johnson Says:

    Daca a semnala accesul la inalte demnitati in Stat fara a avea nici pe departe si calitatile pe care aceste functii inalte le-ar reclama a unor TUTE PERICULOS de PROASTE si TZOPARLANCE pe deasupra,inseamna sa fii misogin atunci DA,Crin este unul si e foarte bine ca este asa.Dar constatarea asta ar fi bine sa n-o faca chiar una dintre „protagoniste”…dar ce sa te astepti de la niste nesimtite blonde tarate la conducerea tarii de catre niste iresponsabili. 😡

  49. Basea trage la Masea Says:

    @ ROXANA ! Diseara se decide titlul la fotbal.Un post pe tema asta ? 🙂

  50. Roxana Iordache Says:

    @Ovidiu. Eşti rău! Nici o femeie nu e urâtă, dar frumuseţea e o valoare care nu ţine doar sau nu neapărat de aspectul fizic. Fineţea o putea dobândi, avea toate mijloacele să se rafineze, mai ales că, din informaţiile mele, a fost o perioadă când era de treabă. N-a rezistat la tentaţia parvenirii şi la testul puterii.

    @Johnson. A zis bine ce-a zis. Dar tonul şi retorica din campania-asta nu-mi plac, e prea strident. Chestia-asta cu pipiţele a zis-o foarte bine, vorba lui @Plano, n-avea cum rata, după aşa … pleaşcă. :mrgreen:

    P.S. Nişte imbecili de la Cotidianul au scris că Crin „a gafat” ca EBA, când de fapt a fost clar pentru oricine n-are complexe cu gramatica faptul că o parafrazează la mişto, cu serviciurile, a căror pierdere este unul din succesurile guvernării actuale.

    @Basea. Poate. Hai Bursucu’! 🙂

  51. Dragoş Sorin Nicula Says:

    @ R
    Eu cred ca a gafat ! Daca gresesc, imi cer scuze ! Poate ne lamureste Crin in curand, care’a fost treaba cu exprimarea aia, sint sigur ca ar avea puterea sa recunoasca, daca e cazul.

  52. vali plesca Says:

    in sfarsit, crin si-a gasit adversari pe masura: pipitele. bravo lui.
    ps: basescu nu a fost acuzat de misoginism? juri pe rosu? 🙂
    pps. crin a facut dreptate femeilor adevarate? norica e femeie adevarata?

  53. Marcus Says:

    @Roxana; te astept la mine cu ultima minune a lui Spike. Da’ pana una alta tine un supliment ca bonus de fidelitate:

    Restauratorul si Epoca sa de Platina

    “Domnul presedinte Traian Basescu a tinut in discurs in fata a mai mult de trei sute de copii.”

    Stirea aceasta, reluata obsesiv electoral pe posturile TV, in cursul zilei de sambata, a reusit sa ma trimita brusc inapoi, in plina Epoca de Aur, cand pionier fiind, tremuram din toate madularele, ore intregi pe stadionul municipal supus la cazna repetitiilor destinate maretului spectacol omagial, in care trupurile noastre erau folosite pe post de alfabet, din care erau formate magicile cuvinte PARTID-CEAUSESCU-ROMANIA.

    In decembrie ‘89 am sperat ca, odata cu funeraliile lipsite de orice fast ale plumbuitului, a fost ingropata pentru totdeauna si Epoca sa De Aur.

    Dar n-a fost sa fie !

    Astazi, dupa nici macar un pol de ani de la momentul izbavirii noastre nationale, cu pret de sange nevinovat, iata ca iese precum paduchele pe frunte Restauratorul si aduna cu arcanul copiii patriei pentru a inlocui turmele de oi ale lui Flutur si a le tine discursuri mobilizatoare intru ale fericirii copilariei.

    Acest lucru ma determina sa ma gandesc la faptul ca prostia si fudulia, nesimtirea si tupeul, setea de putere absoluta si instrumentele sale malefic-ideologice de punere in practica, marlania in egocentrism si totalitarism de mahala etc. sunt legate ombilical si ca nu pot exista una in absenta celeilalte, fapt dovedit fara drept de apel de actiunile celebrului cuplu de circari politici nationali, trupa Basescu & Fiica, sustinuta puternic de clanul de mafioti pedelisti, nasit si pastorit de presedintele in functie al tarii.

    Pe de-o parte tatucul, decolorat din rosu viu in portocaliu maroniu, si-a intensificat la greu campania electorala, finantata cu banii contribuabililor romani si inceputa odata cu preluarea functiei de presedinte, facand-o de-o maniera grotesca ce aduce pana la asemanare leita cu montajele intru slava perpetua a lui Ceausescu anilor 80, promitandu-ne un eventual Reales, cu mandat clar de restauratie a totalitarismului in Romania firav democratica a inceputului de mileniu.

    Din momentul in care s-a hotarat sa se ocupe “exclusiv de criza si rezolvarea ei”, micile ecrane ne-au fost pur si simplu invadate de o caravana electorala fara precedent, asezonata cu cascade de clopuri si bundite, “pene de vulpe la palarie”, degustari in draci de palinca, tuica si horinca, concursuri ovine de “hair style”, cruci mai mari decat cea de pe Caraiman, batute de Ales de la Cer la Pamant, in momente de respiro cand nu se tine de manuta cu prima turista a tarii si cracii sai, discursuri tinute la oi dispuse “literar-turistic-mobilizator” pe dealuri bucovinene si mai nou ”turmelor” de copii adusi de parinti pedelisti iresponasbili, pentru a auzi la final de discurs invariabilul si “neelectoralul” slogan “Sa traiti bine!”.

    Pe de alta parte, in tot acest timp, tuta lui tatuca strabate si ea pe banii ei “independenti” tara in lung si-n lat, iar in pauze se mai opreste pe la cate o televiziune, unde militeaza activ pentru legalizarea drogurilor usoare in Romania basesciana.

    Si pentru ca viitori beneficiari ai trasului de iarba pe nas sa stie fara dubiu cine i-a fericit cu o asemenea pleasca, ii aduna de la varsta prescolara in gradinite unde-i freaca electoral la cap cu lecturare de albe precum zapada, pana cand acestia ori isi dau drumul in chilotei, ori incep sa planga de mama focului, ca vor la mama si la tata.

    Iar daca cineva are “tupeul” s-o intrebe cum sa mai respecte romanii legile tarii atunci cand vad cum tatuca se suie si conduce baut masina, tuta buzata baga pompa de bosumflare la silicoane si-o taie cu jucarii cu tot in toiul intrunirii electorale, lasandu-l pe tupeist prada unui mare semn de intrebare.

    In conditiile acestea, orice om cu ceva neuroni in activitate este normal sa se intrebe cam cat de masochist si de tributar sistemului totalitar ceausist poate fi alegatorul care-si da votul unor asemenea specimene, croite sa inlocuiasca Epoca de Aur a lui Ceausescu cu cea de Platina a lui Basescu?

    Sa fii iubita
    marcus

  54. Victor Ciutacu Says:

    @Roxana Iordache: asa-s eu, un tip cumsecade 🙂
    @Petru Avram: Crin imi datoreaza multe altele, infinit mai importante

  55. Maria Barbu Says:

    Roxana draga, toata isteria tv am auzit-o fiind departe de tara si m-a oripilat si pe mine ca si pe toti oamenii de bun simt. Problema crizei de modele subliniata de Crin Antonescu este o problema reala si dureroasa a societatii romanesti, dar ea nu poate fi dezbatuta cu seriozitate pentru ca tocmai pipitele imbecile sunt cele mai agresive, ca si nenorocitii de mafioti aflati la putere. Avea bunica o vorba „tot curva ridica prajina”, cam asa e acum.

  56. Dragoş Sorin Nicula Says:

    Ce bine le zicea bunica Mariei !

  57. Franklin Says:

    Nu sunt filolog dar dupa cum simt, atributul de „misogin” este destinat personalitatii unui individ si nu (numai) comportamentului sau intr-o anumita imprejurare. Cu alte cuvinte , ori esti misogin, de felul tau, ori nu esti. Adica nu poti sa fii misogin intr-o zi si cavaler in zilele urmatoare. Un misogin isi construieste intreaga existenta in jurul acestui principiu, chiar fara sa o constientizeze. De exemplu, nu cred ca se poate pune intrebarea despre Crin daca este sau nu misogin ci mai degraba daca nu cumva este „fatalau”, cum se mai spune unora, pe drept sau pe nedrept, prin sudul tarii.

  58. Misoginismul femeilor | McGogoo’s Hell - Suburban philosophy Says:

    […] le gasiti la Ana Birchall si la Roxana Iordache. Nici cel mai inversunat barbat misogin nu ar fi avut rabdarea sa  argumenteze cu atata […]

  59. McGogoo Says:

    mi-ai uns la inima cu articolul asta. ma bucur ca ti-a mai venit mintea la cap si il lasi pe Crin sa isi vada de viitorul lui mandat de presedinte al Romaniei 😉

  60. Florian Says:

    Eu în capcana asta cu Crin nu intru, cã dacã-l laud iar zice @Roxana cã-s pidosnic. Da’ mã bag si eu în spatele lui @Victor Ciutacu (fãrã gânduri d’alea, jur) si zic ce-a zis si el: Crin a arãtat cã nu e bleg (eu observasem de mult).
    Acu’ sã te vãz, @Roxana, ai curaj sã i-o servesti si lui @Victor Ciutacu p’aia cu mândria de a fi gay?

  61. Felicia Mandrea Says:

    Cuvintele lui Crin ar fi fost cu adevarat binevenite DACA NU CHIAR EL ISI PROMOVEAZA IN P.E. PE TOANTA ADINA VALELEEEEEU- VALEAN, iar cabinetul sau parlamentar este plin de fufe genul Pohta. Despre ipoctrizia lui Crin chiar nu vorbeste nimeni?

    PS:

    I. Despre CEI 90,000 EURO PE CARE HOATA PROASTA VALELEEE-U VALEAN I-A DELAPIDAT PE CAND ERA EURO-OBSERVATOR IN 1997 (Vedeti declaratiile de avere ale parlamentarilor at http://www.cdep.ro). Cum d colegul ei, PNListul Cristi Busoi, ca barbat (care de fapt mananca mai mult decat o femeie), a putut sa „manance” din diurna numai 25,000 euro, DAR HOATA PROASTA VALEAN A TOCAT 115,000 EURO, APROAPE DE 5 ORI (MAI EXACT, 470%) MAI MULT DECAT BUSOI?!

    II.lin Internetul de tampeniile Tontinei Adina Valeleeeeu-Valean:

    1) INTERZICEREA SCANERELOR CORPORALE PE TOATE AEROPOARTELE DIN U.E. – Tontina astfel devenind protectoarea teroristilor si traficantilor de droguri care nu pot fi depistati fara aceste scanere corporale.

    III. DESPRE HOTIA INTELECTUALA PE CARE Toanta Valeleeeeu-Valean o perptreza in presa din Romania, prin incercarile ei stupide de a insela opinia publica romaneasca, CAND DE FAPT TOATE ZIARELE PRESTIGIOASE AU RAPORTAT CA RAPORTUL ANTI-ROAMING ESTE DE FAPT UN COMPROMIS FACUT CU AJUTORUL ALTOR 20 DE EUROPARLAMENTARI CARE SI-AU ADUS AMENDAMENTELE LOR – DECI SA FACA BINE TOANTA VALEAN SA NU-SI MAI INSUSEASCA ACEST RAPORT IN INTRGIME (asa cum o face acum in campania pt. P.E. 2009) CI SA DEA CRDIT TUTUROR EUROPARLAMENTARILOR CARE AU CONTRIBUIT. NUMAI ATUNCI SE VA DOVEDI CRASA INCOMPETENTA DE CARE DA DOVADA TOANTA VALEAN, care de fapt este saltata mai degraba de „criteriile elastice” arcurilor paturilor (primul, ale lui Patriciu si dupa aceea ale lui Crin Antonescu) SI NICIDECUM PE CRITERIUL COMPETRENTEI!!

  62. Justitiar Says:

    Declaratia lui Crin ar fi fost cu adevarat binevenite DACA NU CHIAR EL ISI PROMOVEAZA IN P.E. TOCMAI PE PIPITA LUI, ADICA PE TOANTA ADINA VALELEEEEEU- VALEAN, iar cabinetul sau parlamentar este plin de fufe genul Pohta. Despre ipoctrizia lui Crin chiar nu vorbeste nimeni?

    PS:

    I. Despre CEI 90,000 EURO PE CARE HOATA PROASTA VALELEEE-U VALEAN I-A DELAPIDAT PE CAND ERA EURO-OBSERVATOR IN 1997 (Vedeti declaratiile de avere ale parlamentarilor at http://www.cdep.ro). Cum d colegul ei, PNListul Cristi Busoi, ca barbat (care de fapt mananca mai mult decat o femeie), a putut sa „manance” din diurna numai 25,000 euro, DAR HOATA PROASTA VALEAN A TOCAT 115,000 EURO, APROAPE DE 5 ORI (MAI EXACT, 470%) MAI MULT DECAT BUSOI?!

    II. E plin Internetul de tampeniile Tontinei Adina Valeleeeeu-Valean:

    1) INTERZICEREA SCANERELOR CORPORALE PE TOATE AEROPOARTELE DIN U.E. – Tontina astfel devenind protectoarea teroristilor si traficantilor de droguri care nu pot fi depistati fara aceste scanere corporale.

    III. DESPRE HOTIA INTELECTUALA PE CARE Toanta Valeleeeeu-Valean o perptreza in presa din Romania, prin incercarile ei stupide de a insela opinia publica romaneasca, CAND DE FAPT TOATE ZIARELE PRESTIGIOASE AU RAPORTAT CA RAPORTUL ANTI-ROAMING ESTE DE FAPT UN COMPROMIS FACUT CU AJUTORUL ALTOR 20 DE EUROPARLAMENTARI CARE SI-AU ADUS AMENDAMENTELE LOR – DECI SA FACA BINE TOANTA VALEAN SA NU-SI MAI INSUSEASCA ACEST RAPORT IN INTRGIME (asa cum o face acum in campania pt. P.E. 2009) CI SA DEA CRDIT TUTUROR EUROPARLAMENTARILOR CARE AU CONTRIBUIT. NUMAI ATUNCI SE VA DOVEDI CRASA INCOMPETENTA DE CARE DA DOVADA TOANTA VALEAN, care de fapt este saltata mai degraba de „criteriile elastice” arcurilor paturilor (primul, ale lui Patriciu si dupa aceea ale lui Crin Antonescu) SI NICIDECUM PE CRITERIUL COMPETRENTEI!!

  63. roxan Says:

    Mai Roxan,
    Cu ce te au astia la mina de ai devenit asa spurcata? Sau asa esti tu? Parca acelasi lucru (in esenta) te-a intrebat si tatucu Ilici acum citiva ani (o tempora).
    Priveste in jurul tau si pe blog cu cine te-ai inhaitat, „o fata asa frumoasa” (te-ai prins, iar de la tatucu, pretenul tau mai nou). Te simti bine? O camasa de forta ceva?
    Respect! Scrie si pe stadioane mai nou.
    Hai sa traiesti bine!

Lasă un comentariu