MESAJ CĂTRE FRAIERII DIN R.MOLDOVA

Mare entuziasm mare pentru semnarea acordului R.Moldova cu UE! Mare entuziasm şi pentru vizita lui Băsescu la Chişinău. Fraierii nu-şi dau seama cât a putut să-i ostilizeze Băsescu pe români cu privire la ideea „unionistă”. Nu-şi dau seama nici câtă UE urmează să ia. Le zic aşa, cum le-am zis şi pe blogul euro-aspirantului Roman Mihăeş:

O să vedeţi voi ce-nseamnă UE! A avut dreptate Bukovski, UE e noua URSS. Dar până nu vă daţi cu capul, n-o să credeţi.

Cât priveşte extazul că vine Băsescu la Chişinău, n-aţi vrea voi să-l ţineţi acolo? Că la noi, de două ori cât populaţia voastră am votat ca să scăpăm de el.

Ştiţi de ce vă curtează acum? Fiindcă are nevoie de voturi pentru loaza de fii-sa la europarlamentare. Aşa cum v-a folosit şi în turul al doilea la prezidenţiale. Sau credeţi că nu mai poate de dragul şi dorul vostru, şi chiar vrea reîntregirea? Că reîntregire se numeşte, nu unire.

Ştiţi ce făcea Băsescu când o mână de fraieri ca mine protestau la minus 15 grade în faţa ambasadei URSS de la Bucureşti pentru voi? Bea cu asasinii. Dar dacă vreţi să fiţi fraieri, n-aveţi decât să fiţi până la capăt. Condiţia fiind să nu ne prejudiciaţi şi pe noi, cum aţi mai făcut-o. Ca să se facă reîntregire, trebuie să fiţi cu scaun la cap, nu cu gura căscată după muşte.

Tot ce face Băsescu mereu e să se folosească de fraieri şi pe urmă să-i arunce. Nu-i pasă decât de interesul personal, de putere şi avere. Acum vrea să fie preşedinte la Chişinău ca să-şi menţină im(p)unitatea şi să nu fie judecat pentru hoţiile colosale şi imensele prejudicii pe care le-a adus României.

Deci, luaţi-l la voi, spălaţi-l, spălaţi-i banii şi spălaţi-vă cu el pe cap!

37 răspunsuri to “MESAJ CĂTRE FRAIERII DIN R.MOLDOVA”

 1. MESAJ CĂTRE FRAIERII DIN R.MOLDOVA » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 2. Radu Humor Says:

  Alt articol excepţional ! 🙄
  Felicitări, Roxana Iordache !

  P.S. Asta măcar, pentru ca să nu ne creadă nemernicii ăştia proşti pe toţi !

  P.S.
  Fă cumva să ajungă şi în Basarabia acest strigăt de disperare !
  Că eu, aşa-l văd 🙄

 3. Radu Humor Says:

  29 noiembrie: NOUL SFINTIT MUCENIC FILUMEN, cel UCIS DE EVREI fanatici in 1979, la Fantana lui Iacob. I-au brazdat chipul cu toporul, i-au scos ochii, i-au taiat degetele cu care facea semnul Crucii, au pangarit cumplit biserica …

  Posted in Calendar Ortodox, NOUL SFINTIT MUCENIC FILUMEN by saccsiv on noiembrie 29, 2011
  29_nov_philoumenos_of_jacobs_well

  Noul Sfinţit Mucenic Filumen Aghiotafitul, Egumenul Locului de Închinare de la Fântâna lui Iacob, a fost martirizat în locul istoric al Fântânii în Neapole (Samaria) pe 16/29 noiembrie 1979, în timp ce săvârşea slujba vecerniei.

  Acesta provenea din Insula Cipru, s-a apropiat din tânără vârstă de Frăţia Sfântului Mormânt şi a slujit înainte de sfârşitul său martiric ca Egumen al Sfintei Mănăstiri a Fântânii lui Iacob.

  În ultimul loc unde a slujit, şi anume la Fântâna lui Iacov, veneau des evrei fanatici ca să scoată icoanele şi crucea din biserică, deoarece considerau că era un loc de închinăciune iudaic. Unul dintre aceşti evrei venea în fiecare zi şi se ruga în lăcaş. Părintele Filumen, păzitor credincios al aşezămintelor Sfântului Mormânt din Palestina, i-a explicat cu blândeţe şi smerenie că Fântâna lui Iacov aparţinea de multe secole creştinilor. Vrând să evite provocările, atunci când evreul acela intra în biserică să se roage, părintele Filumen întrerupea slujba şi o continua mai târziu. Scopul acestui evreu, ca, de altfel, al tuturor evreilor fanatici, era să transforme cu orice preţ biserica în loc de închinăciune iudaic. Astfel, pe 29 noiembrie 1979, în ziua în care Biserica îl pomeneşte pe Sfântul Filumen, părintele a fost atacat cu toporul şi omorât în timp ce săvârşea Vecernia. După aceea, ucigaşii au jefuit biserica, iar la plecare au aruncat cu o grenadă. Comunicatul Poliţiei spunea că făptaşii erau „necunoscuţi“.
  Înmormântarea mucenicului Arhimandrit Filumen din Cipru a avut loc pe 4 decembrie 1979, slujba săvârşindu-se la biserica Sfintei Tecla. A fost îngropat în cimitirul comunităţii Sfântului Mormânt din Sion. Patru ani mai târziu, când a murit un alt membru al comunităţii, s-a deschis mormântul părintelui Filumen pentru a i se muta osemintele de acolo. Atunci, toţi cei de faţă au avut parte de o privelişte minunată: trupul său era neputrezit şi răspândea un miros plăcut, aşa cum s-a întâmplat cu moaştele atâtor sfinţi, ca, de exemplu, Sfântul Spiridon, Sfântul Ioan Rusul etc. După aceea, mormântul a fost închis din nou, până în anul 1984, de Crăciun, în timpul îngropării lui Claudiu, Arhiepiscopul din Pella. Şi de această dată, trupul era neputrezit şi răspândea un miros plăcut, semn că smeritul rob al lui Dumnezeu Filumen intrase în ţara celor vii, ca sfânt. Moaştele sale au fost aşezate cu evlavie în partea nordică a Altarului bisericii Sfântului Sion, devenind obiect de închinăciune pentru mii de credincioşi.

  Fragmente din articolul apărut în Orthodox America, al monahului Yeghia Yenovkian de la Măn. Paradise, Ellisville, Mississippi:
  „…În săptămâna de dinainte, un grup de sionişti fanatici venise la mănăstire, la Fântâna lui Iacov, pretinzând că este un loc sfânt al iudeilor şi cerând să fie înlăturate toate crucile şi icoanele… Grupul a plecat proferând ameninţări, jigniri şi obscenităţi pe care creştinii din zonă le aud în mod regulat.
  După câteva zile, pe 16/29 noiembrie, în timpul unei ploi torenţiale, un grup a năvălit în mănăstire; [Părintele Filumen] îşi pusese deja epitrahilul pentru vecernie. Tăierea în bucăţele a celor trei degete cu care făcea Semnul Crucii arată faptul că a fost chinuit, pentru a-l face să se lepede de credinţa sa creştină ortodoxă. Chipul îi era despicat în formă de Cruce. Biserica şi cele sfinte au fost pângărite. Nimeni n-a fost arestat pentru aceasta, niciodată.

  Din buletinul informativ nr. 46, al Departamentului de relaţii externe al Sinodului episcopilor Bisericii Ortodoxe Ruse din afara Rusiei, apărut în Orthodox America, aprilie-mai 1984:
  Pe 17/30 noiembrie, patriarhul Diodor al Ierusalimului, însoţit de mai mulţi episcopi, arhimandriţi, preoţi şi monahi greci, a deschis mormântul arhimandritului Filumen, ce fusese omorât cu sălbăticie la Fântâna lui Iacov, cu patru ani înainte (în 1979).
  Sicriul fu scos cu grijă din mormântul aflat în cimitirul Frăţiei Sfântului Mormânt de pe Muntele Sionului, şi, după ce fu înlăturat giulgiul, moaştele sale au fost aflate a fi nestricate. Apoi trupul a fost spălat cu vin, şi înfăşurat într-o pânză. După aceasta, s-a cântat o scurtă slujbă de pomenire.
  Arhimandritul Filumen a fost păzitorul Mănăstirii Ortodoxe greceşti de la Fântâna lui Iacov, din oraşul Nablus, în Cisiordania (West Bank). A vieţuit în sfinţenie şi a slujit ca un iconom credincios al lui Iisus Hristos, însufleţit de o râvnă arzătoare pentru Ortodoxie.
  Virtutea sa îl scotea în evidenţă printre monahii şi preoţii Ţării Sfinte. Se cunoaşte că cu puţină vreme înainte de mucenicia sa, arhimandritul Filumen a fost abordat de un grup de militanţi iudei fanatici, care i-au cerut să înlăture Crucea şi icoanele din preajma Fântânii lui Iacov, deoarece este un loc sfânt al religiei lor, iar ei nu primesc să se roage în prezenţa unor astfel de simboluri ale creştinismului. Părintele a refuzat să facă aşa ceva, susţinând că Fântâna lui Iacov este de secole a creştinilor. Atunci, a fost ameninţat şi i s-a spus să părăsească acel loc sfânt sau va suporta urmările.
  Pe 16/29 noiembrie 1979 (ziua Sfântului Apostol Matei), în timpul unei ploi torenţiale, ucigaşii au năvălit în mănăstire şi l-au măcelărit pe Arhimandritul Filumen cu un topor, închipuind o cruce. Cu o lovitură de-a lungul, i-au despicat chipul, cu altă lovitură de-a latul i-au tăiat obrazul, de la o ureche la alta. I-au scos ochii. I-au tăiat în bucăţi degetele mâinii sale drepte, iar pe cel mare l-au retezat dintr-o dată. Erau degetele cu care făcea semnul Crucii.”
  Ucigaşii nu s-au mulţumit să-l măcelărească pe monahul cel fără de vină, ci au continuat apoi să profaneze şi biserica. A fost distrusă o troiţă, au fost împrăştiate şi murdărite vasele sfinţite, şi întreaga biserică a fost pângărită într-un chip înspăimântător.
  Autorităţile israeliene au declarat pe moment că poartă o investigaţie, pentru a-i identifica pe cei vinovaţi, dar nici până astăzi nu a fost anunţat vreun rezultat.
  Fie ca Dumnezeu, pentru rugăciunile Noului Sfinţit Mucenic Filumen, să-i învrednicească pe ortodocşii prigoniţi ai Ţării Sfinte să reziste valului de violenţă împotriva creştinilor, ce se ridică, ameninţând să-i copleşească, şi fie ca El să le dăruiască tăria şi harul de a mărturisi Credinţa cu bărbăţie şi râvnă fierbinte.

  Cititi va rog si:

  A fost asezat in randul sfintilor NOUL SFINTIT MUCENIC FILUMEN, cel UCIS DE EVREI fanatici acum 30 de ani, la Fantana lui Iacob

 4. Donkeypapuas Says:

  Declaraţiile lui Băşinescu nu sotilizează pe nimeni contra Unirii. Pentru că unioniştii cred în reîntregirea în cadrul aceluiaşi stat, socotind pălăvrăgeala cu UE doar o abureală cu iz neo-internaţionalist.

 5. ioprotestatarul Says:

  http://romani-in-lanturi.blogspot.ro/2013/11/activitatea-civica-din-data-de-29112013.html

 6. olimpiu65 Says:

  ce usor e sa pui o eticheta!! eu intreb: ce sansa are un stat cvasiartificial cu o armata straina pe teritoriul lui cu un tinut separatist cu o minoritate etnica puternica cu-n partid comunist influent??? oare ,,noul URSS” poate fi la fel perceput ca in Romania care asa cum este ea are sacii in caruta??? pt RM e mana cereasca si pt cetatenii ei…cred ca am uitat cum a fost la inceputul anilor 2000 cand au inceput sa circule fara vize cetatenii romani si sa munceasca acolo!!!
  Basescu??? doar pt ca din diverse motive il voteaza si il apreciaza lumea acolo…apropos sunt date 400000 cetatenii romane …merita mascariti toti??? asa s-a comportat vechiul regat in perioada interbelica si asa gandeste si acum. multumiti-va ca inca este Transilvania la Romania voi nu o meritati!!!!

 7. Radu Humor Says:

  La mulţi ani Antena 1 !!!
  Cred că merită !

 8. tibi2009 Says:

  „”Stiţi ce făcea Băsescu când o mână de fraieri ca mine protestau la minus 15 grade în faţa ambasadei URSS de la Bucureşti pentru voi? „”
  Cand protestati pentru Moldova era ok si acum ca Moldova face ceva in directia in care protestati atunci acum nu e bine?
  E drept ca numai boul e consecvent dar totusi un pic de consecventa n-ar strica.
  Ideea asta ca Romania ar putea fi neutra si ca UE este o alta URSS este o prostie. Daca nu UE atunci URSS. Tertium non datur.Adica avem de ales: Europa sau Asia.E bine ca am ales atunci ca altfel USL ar alege Asia.

 9. mihai444 Says:

  vai de ei!am luat pulsul pe retele sociale, acum,cu ocazia acordului de la Vilnius.fratii nostri ”e prosti rau”,nene 😦 au primit liber la sters la cur bosorogii ieuropei(tarfei babilonului).halal! isi duc baietii planul la bun sfarsit.am o ciuda teribila ca n-avem puterea de a ne opune.dar lasa…sa apropiat timpul cand o sa-i ”rareasca” D-zeu.o lacrima n-am sa vars pt. cruciatii puli 😉

 10. mihai444 Says:

  uite tot cam asa ne bucuram si nou ca idiotii cand ne-au bagat in NATO si UE 😦

 11. mihai444 Says:

 12. Radu Humor Says:

  Bine punctat Mihai :
  „…uite tot cam asa ne bucuram si nou ca idiotii cand ne-au bagat in NATO si UE 🙂 ”
  P.S.
  În seara aceasta Cheloo, cel care este criticat pentru că i-a spus de la obraz tot ceea ce merită unui poponar din concurs şi este copleşit de reclamaţii şi se vrea scoaterea lui din juriul emisiunii
  „X Factor”, atacat subtil şi de ceilalţi doi membri ai juriului ( Delia şi Bitmann) le-a dat un răspuns excepţional :
  – Dacă vouă vă place tipul atât de mult, nu pot decât să mă rog lui Dumnezeu să vă dea nişte copii la fel ca el ! 🙄

 13. Radu Humor Says:

  1. Inţeleptul este tolerat, atâta timp cât nu deranjează.
  Prostul – cât timp nu ajută.

  2. Că trece tinereţea, nu-i mare pagubă…
  Problema e că trece şi bătrâneţea.

  3. Nu lăsa nimica pe mâine.
  Mai bine lasă pe poimaine – vei avea două zile libere.

  4. Secretul succesului în viaţă este legat de cinste şi de decenţă.
  Daca nu ai aceste calităţi, succesul este garantat.

  5. Dacă ţi se pare că patria ta te ignoră, încearcă, măcar odată, să nu plăteşti taxele…

  6. Eu am plătit cinstit toate taxele şi acum dorm liniştit… pe o bancă, în parc.

  7. Dacă ai să culegi de pe drum un câine flămând şi ai să-i oferi o viaţă îndestulată, n-o să te muşte niciodată…
  Asta este deosebirea dintre câine şi om.

  8. Ajută de o sută de ori – vor uita!
  Nu ajuta o singură dată – vor ţine minte!

  9. Când eram mic, mă rugam la Dumnezeu să-mi dea o bicicletă.
  Pe urmă am inţeles că Dumnezeu lucrează altfel.
  Atunci, am furat o bicicletă şi m-am rugat la El să mă ierte.

  10. Pont pentru gospodine:
  Nu uitaţi că o sticlă modestă de vodcă, pe lângă faptul că înfrumuseţează masa, ascunde şi eventualele rateuri culinare…

  11. Cea mai grozavă zi este MÂINE.
  Mâine o să facem sport, o să ne apucăm de învăţătură, o să muncim cu sârg, o să începem să citim o carte, n-o să mai mâncăm după şase seara…
  Dar nu ştiu cum se face, că atunci când ne trezim, este mereu ASTĂZI !!

  12. Cu dra­gostea omori timpul, cu timpul omori dragostea.

  13. Răzbunarea e dulce şi nu are calorii.

  14. Dacă n-ai ce face, fă-o în altă parte.

  15. Când bărbatul are o situaţie proastă, caută o femeie. Când situaţia se îmbunătăţeşte, mai caută una.

  16. În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.

  17. Dacă soţia nu vor­beşte dimineaţa cu tine, în­seam­­nă că beţia de aseară ţi-a re­u­şit.

  18. Mai rău decât un prost le­neş e un prost cu iniţiativă.

  19. M-au ur­mă­rit multe gânduri profunde, dar am fost întotdeauna mai iute decât ele.

  20. Întâmplarea e ine­vi­ta­bi­lul apărut din senin.

  21. Dacă şeful e idiot, lasă-l s-o afle de la altul.

  22. În orice căsnicie, cineva are întotdeauna dreptate, iar bărbatul niciodată.

  23. Nu-i greu să te laşi de băut, greu e să înţelegi de ce trebuie să te laşi de băut.

  24. Oamenii cu bani sunt de două feluri: apăraţi de poliţie ori căutaţi de poliţie.

  25. Şi în casa de nebuni există vecini.

  26. Oricât te-ai strădui, cineva va munci mai puţin decât tine şi va câştiga mai mult.

  27. Nu salariile-s mici, lunile sunt prea lungi.

  28. Când iubeşti cu adevărat, nici măcar bigudiurile nu te mai sperie.

  29. Principala problemă a omului e că el singur îşi creează probleme.

  30. Dacă nu ai griji şi duşmani, e po­sibil să nu te fi născut.

  31. Cine mun­ceşte toată ziua nu mai are timp să câştige.

  32. Viaţa e liniuţa dintre data naşterii şi data morţii.

  33. Sărăcia nu se vindecă. A dove­dit-o medicina fără plată.

  34. Dacă într-un cuvânt de cinci litere ai comis şase greşeli, una e de prisos.

  35. Un adult e omul care nu mai creşte în înălţime şi începe să crească în lăţime şi grosime.

  36. Prietenii pot fi şi falşi, duşmanii sunt întotdeauna autentici.

  37. Nu-ţi băga în cap toate fleacurile, fiindcă nu-ţi mai rămâne loc pentru prostie.

  38. Un optimist este un om in­su­ficient informat.

  39. Femeile fac din nimic trei lucruri: salate, coafuri şi drame.

  40. Uneori, când începi să frânezi, nu te mai poţi opri din frânat.

  41. Dacă la o întrebare îţi răspunde un filozof, nu mai înţelegi ce-ai întrebat.

  42. A doua căsnicie e victoria speranţei asupra experienţei.

  43. Nu-i deloc greu să combini neplăcutul cu inutilul. E doar o chestiune de tradiţie.

  44. Logica este ştiinţa care îi permite bărbatului să nu în­ţe­lea­gă femeia.

  45. Pe oaspete, oricât de bine l-ai hrăni, tot se îmbată.

  46. Vodca băută cu măsură e bună în orice cantitate.

 14. mihai444 Says:

  exista un drac al tolerantei si aici tot taiatii imprejur au avut un rol in al promova ”all around the world” la maxim.sa ma .. pe ei.tolerati voi,eu nu;)

 15. mihai444 Says:

 16. mihai444 Says:

  http://irinamonica.wordpress.com/2011/08/17/nicolae-iorga-despre-ideile-conducatoare-ale-poporului-roman/ l-au terminat deja.acum il finiseaza

 17. mihai444 Says:

 18. Maria Savescu (@MariaSavescu) Says:

  Roxana,
  fiecare cuvintel pe care l-ai scris este adevarat, asa ca nu mai este de spus decat atat:
  Basarabia pamant romanesc, lucru pe care il spuneam si atunci cand asta echivala cu disparitia fizica de pe aceste meleaguri.
  Reintregirea tarii nu o va face uzurpatorul, el s-ar putea reintregi eventual, cu famiglia (toata-toata) lui dupa gratii, unde le este locul.

  Azi este in calendarele crestine Sfantul Andrei, pentru cei pe care ii iubesc, mai ales pentru ei:
  La multi ani !
  Pornind de la Sfantul Andrei, am dat peste niste lucruri care merita vazute si citite, nu le pun in ordinea gasirii lor:
  http://enciclopediagetodacilor.blogspot.ro/2011_09_01_archive.html
  https://www.google.ro/search?q=Peștera+cu+sarcofage+de+la+Olteni&espv=210&es_sm=93&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=X6SZUtbGFIvpyw
  http://www.viata-libera.ro/turism-vlg/40392-dobrogea-de-sud-pestera-cu-sarcofage-galati-viata-libera
  http://www.crestinortodox.ro/biserici-manastiri/basarabi-complexul-biserici-rupestre-68033.html
  http://ro.wikipedia.org/wiki/Pe%C8%99tera_Sf%C3%A2ntului_Andrei
  http://ro.wikipedia.org/wiki/Sf%C3%A2ntul_Andrei

 19. Maria Savescu (@MariaSavescu) Says:

  Am promis ca voi scrie cand liliacul este ofilit.
  Deocamdata nu este, florile sunt la locul lor, desi a nins pe ele si avem temperaturi de 0 grade.

 20. Roxana Iordache Says:

  Olimpiu, e un comentariu deplasat. Orice fel de complex e regretabil.

  Tibi, papagalul e inteligent, ar trebui să înveţi. 🙂

  Radu şi Mihai, Cheloo a fost un prost. Rolul lui acolo e să evalueze artistic, nu să se uite la partea dorsală a concurenţilor. S-a descalificat, ar merita scos din juriu. E el mai ortodox decât Sf Evanghelie! Acolo se predică iubirea, răbdarea şi iertarea, nu atacurile stupide. Păcat, fiindcă e simpatic.

  Maria, liliac sub zăpadă, că aşa sunteţi voi, bănăţenii, cu moţ. 🙂

  Ioane, mulţumesc.

 21. olimpiu65 Says:

  adevarat ! doar yesmenii au comentarii la obiect si bineinteles gazda mare specialista in politica internationala si in pus etichete la gramada. nu-i bai, mai are omul si altceva de facut decat de participat la dezbateri aiurea!!

 22. Roxana Iordache Says:

  Olimpiu, mulţumesc pentru consideraţie. Chiar despre politeţe era vorba.

 23. Radu Humor Says:

  „Evreii au în România o anumită presă, adecă, drept vorbind, au cea mai mare parte a presei în România. Astfel ziarul frances al Guvernului este redactat de doi sau trei Evrei, şi, în cele mai multe din ziarele noastre, rolul Evreilor este precumpănitor. Acum, oricât ar pretinde cineva că Evreii servesc ca salariaţi interesele partidului, condeiul iea totdeauna şi o nuanţă personală, care, în casul acesta, nu este numai personală, ci este o nuanţă naţională. Apără scriitorul evreu pe conservatori, scriind la foaia conservatoare, ori pe liberali la foaia liberală, dar,pe lângă aceasta, se amestecă în chip firesc şi sufletul lor, care nu e şi sufletul nostru, se amestecă şi sufletul lor, care e sufletul rasei lor, şi atunci colorează atacurile într-un fel sau altul, după cum cutare sau cutare personalitate politică sunt sau nu favorabile aspiraţiilor de egalisare politică a Evreilor din România. Dar, afară de presa aceasta, din care se ridică mult mai presus, prin sfidarea opiniei publice, a oamenilor cinstiţi prin neruşinata provocaţie a simţului naţional, prin calomnii pe care nimic nu le-a oprit vreodată, se ridică «Adevărul»(;). Veşnic independentul, veşnic datorul,veşnic plătitorul şi veşnic căutătorul de plată nouă: «Adevărul»”. „Gazeta «Adevărul», ai cărei redactori, în bună parte, – şi tocmai acea parte este partea hotărâtoare –, sunt Evrei(;)-
  Nicolae iorga

 24. Radu Humor Says:

  „Cheloo a fost un prost. Rolul lui acolo e să evalueze artistic, nu să se uite la partea dorsală a concurenţilor.”
  Păi, ce ? Aia era prestaţie ce făcea ăla pe scenă ?!
  În bătaie de joc ?
  Dacă-ţi place şi ţie atât de mult, urarea e valabilă şi pentrui tine :mrgreen:

 25. branzariu Says:

  UE a constatat ca prostii din Romania si Bulgaria s-au mai desteptat dupa 6 ani de luat tzepe si le-au cam invatat smecheriile si atunci ce si-au zis ? „Ne trebuie un lot proaspat de prosti” !!! Pai care ar fi cei mai naivi dintre fraieri ? Basescu le-a dat solutia : Moldovenii care au facut coada sa ma voteze ! Ce dovada in plus mai vreti ?!? Gata ! S-a marcat ! Ei sa fie ! Si uite asa s-a nascut acest „mare eveniment” ….Basescu ca sa poata si el sa-si traga ceva electoral la afacerea asta s-a bagat in poza de grup cu tot cu Chirtoaca(etalon de moldovean prost) Anais,Eba…toata familia in poza ca sa vada moldovenasii cine i-a bagat (chipurile) in UE ! Vai de mama lor ce-i asteapta ! Pana vor afla or s-o mai comita o data electoral cu Basescu ! 😡 Asta e soarta lui,se scoate cu mana fraierilor din jur.S-a scos cu Ponta,acum cu moldovenii,mai incolo vede el ce imbecili mai apar prin preajma ca mustele la kkt ! Ideea e ca se va scoate cumva !

 26. Roxana Iordache Says:

  Radu Humor, nu ştiu despre ce urare e vorba, nu urmăresc emisiunea, am aflat că simpaticul s-a luat de curul unui băiat, deşi rolul lui acolo era să evalueze prestaţia muzicală, nu pe cea sexuală. Se pare însă că eşti într-o dispoziţie mai emoţională.

 27. Poncu Elena Says:

  Un articol plin de cuvinte „tari”, dar sec si mult prea ofensiv. Nu esti Dumneata in masura sa judeci moldovenii din moment ce ati trecut prin acelasi punct de rascruce si ati facut aceesi gafa memorabila. Un astfel de sfat trebuie insotit de argumente, nu doar de aratatul cu degetul si adresare gen „fraierii”. Bine ca ati fost voi destetepti si ne-ati luat-o inainte cu integrarea. In ceea ce priveste integrarea UE a Republicii Moldova, stati linistita, caci astea sunt doar demersurile sus-pusilor, pana la hotararea finala mai vedem!

 28. Roxana Iordache Says:

  Elena, bun venit! N-ai înţeles, nu judec pe nimeni. N-ai înţeles nici că mă adresez fraierilor. 🙂

  P.S. Ofensiv? Încearcă să foloseşti limba română, nu traduceri eşuate. E păcat.

 29. Poncu Elena Says:

  Am inteles destul de bine articolul d-stra si am folosit cuvantul „ofensiv” in sensul cel mai uzual.
  „Deci, luaţi-l la voi, spălaţi-l, spălaţi-i banii şi spălaţi-vă cu el pe cap!” – nu suna tocmai prietenos. Nu o sa ma apuc sa citez si alte remarci ce va fac articolul usor de savurat. Vorbesc exact in calitate de public tinta. Si-a atins scopul de a ajunge la urechile „fraierilor”, dar nu stiu cat de mult profesionalism denota. Folositi cea mai raspandita tehnica jurnalistica, dar pacat ca vocabularul se limiteaza exact la ceea ce se vede.
  Mult succes! Aveti un viitor stralucit in bransa.

 30. Roxana Iordache Says:

  @Poncu Elena. Aici e un blog personal, nu o gazetă. Când am fost la mitinguri, marşuri şi proteste pentru Basarabia, n-am făcut-o pentru ca un impostor să prostească fraierii şi să-i întoarcă împotriva adevăraţilor susţinători ai cauzei naţionale.

  Dacă te simţi public-ţintă înseamnă că eşti şi că n-ai înţeles decât că nu-ţi convine mesajul. Că e un mesaj, nu un articol. Dacă n-ai de unde să ştii că articolele mele, mai precis, editorialele din publicistica jurnalistică – s-au predat la facultatea de jurnalism, poţi face câte glumiţe vrei, în loc să te gândeşti la mesaj. Să te întrebi de ce l-am scris. Şi de ce l-am scris aşa. Probabil că dacă nu foloseam termenul care te-a făcut să te consideri public-ţintă nici măcar nu te-ar fi interesat.

  Urarea finală nici n-am intenţionat să fie prietenoasă. Votanţii lui Băsescu din R.Moldova ne-au adus prea multe prejudicii ca să le mai şi mulţumesc pentru asta. Sau poate ai vrea să vă rugăm să mai faceţi? :mrgreen: Faceţi, dragilor, dar la voi acolo! Dacă vă topiţi după Băsescu, păstraţi-l, ne-aţi face un veritabil bine frăţesc.

  Bunică-mea când mă învăţa să plâng pentru Basarabia în nici un caz nu se gândea la tembeli.

  Termenul cu pricina îl foloseşti greşit, ofensiv în sensul în care îl foloseşti tu e un barbarism, adică o traducere prost adaptată din engleza americană. Corect româneşte se spune: ofensator. Presupun că asta ai vrut să spui.

  Şi dacă articolul meu te-a ofensat, înseamnă că meriţi, surioară. 🙂

  Oricum, Băsescu a reuşit ce ştie el mai bine, să ne învrăjbească în cauză personală.

  Gândeşte-te că sunteţi masă de manevră pentru interesele electorale ale unei analfabete cu numele europarlamentar de EBA şi pentru interesele de a scăpa de puşcărie ale unui impostor infractor demis de poporul român. Repet, cu un număr de voturi dublu faţă de toată populaţia R.Moldova. De fapt, dublu şi jumătate.

  Mă bucur că te-am ofensat, poate aşa începi să discerni. Şi să te întrebi nu doar ce caută Băsescu în viaţa voastră. Ci şi ce căutaţi voi.

 31. Poncu Elena Says:

  Da, surioara….Bune intentii avusi. Pacat ca nu am apreciat asta. Stateam asa si ma gandeam la faptul ca cel putin din punctul tau de vedere cuvantul fraier e pur romanesc 😀 Am folosit corect ofensiv, dar cu parere de rau nu stii sa iei criticile drept un punct de a-ti imbunatati tehnica. D-nul branzariu a reusit in cateva cuvinte sa spuna un pic mai bine ceea ce ai expus aici fara a „ofensa” pe cineva. Mentionez ca nu l-am votat pe Basescu.
  M-am derutat destul de mult cand am vazut ca ai protestat in fata ambasadei URSS la Bucuresti. Asta in ce an?! Sa fi fost prin 90′-91′? De aici am pornit sa te judec. am considerat ca nu esti suficient de informata pentru a arunca cu asa cuvinte „tari”.
  Toate cele bune!. Acum o zic cu sinceritate in speranta ca nu o sa continuam batalia aceasta ridicola.

 32. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

  „Tot ce face Băsescu mereu e să se folosească de fraieri şi pe urmă să-i arunce. Nu-i pasă decât de interesul personal, de putere şi avere.”

  @Roxana

  Mai face ceva, le mai da apa la moara separatistilor si celor care au fobie de o eventuala unire. Adica sub acest circ al entuziasmului extrem de prematur(aproape avortat daca mai face doua-trei astfel de declaratii, doar ca sa se auda vorbind) al unirii, face exact jocul Rusiei.

 33. Poncu Elena Says:

  100 % adevarat, Monsenior Cocobinozaurul Biguminizat! Pacat ca unii o iau drept un joc pe bune. Din partea opusa Russia a inceput sa expulzeze moldovenii tocmai pentru a le arata cat au de pierdut daca sunt refuzati de Mama Russia. Cei din Romania nu cunosc acest aspect si multi isi dau cu presupusul fara a se informa inainte, Ati subliniat un subiect ce nu este accesibil publicului larg.

 34. Roxana Iordache Says:

  @Poncu Elena. 😆 Eşti înduioşătoare.

  Şi-un copil îşi dă seama de manevrele Rusiei – mă bucur că-i respecţi ortografia. Că Băsescu face jocul Moscovei e evident de ani de zile.

  În rest, dacă nu l-ai votat, ai fi putut spune doar că nu toţi sunteţi aşa de fraieri. 🙂

  Şi fii un pic atentă la argumentaţia ta, că-i contraargumentaţie! De ce s-ar speria moldovenii că-i expulzează Maica Rusia? Spuneam şi-n text că intră musca. 😛

  @Cocozaure, păi asta spuneam în postare, că i-a ostilizat pe români în cauza „unionistă”. Pentru reîntregire, trebuie mai întâi ca ei să simtă şi să gândească româneşte, ca noi, adică, să simtă şi să trăiască realitatea românească. Ei sunt într-o lume paralelă, de fapt, sunt între lumi. Îi înţeleg, compătimesc cu ei, dar la ora actuală sunt o piatră de moară pentru noi. Ştiu că e dureros să li se spună asta şi n-aş fi făcut-o dacă n-ar avea nevoie de un şoc ca să priceapă ce caută în viaţa lor. Şi a noastră.

  Erau mult mai români în anii ’90 decât acum. Raed Arafat e mai român decât majoritatea basarabenilor actuali. Şi decât mulţi români, de altfel.

 35. Mesaj pentru fraierii din Republica Moldova | Cristian Dinulescu Says:

  […] (Sursa: Roxana Iordache) […]

 36. Poncu Elena Says:

  Nu ma contrazic. Afirmam doar ca din partea asta, din Romania, isi face jocul Basescu ca sa nu mai fim doriti de romani, iar din partea opusa isi face partea de joc si Putin, In momentul in care au inceput deportarile in masa (zic deportari pentru ca li se pune interdictia de a mai intra in tara celor ce depasesc cele 3 luni de sejur si-i trimit in masa cu trenul acasa) a muncitorilor ce candva erau tolerati a inceput cu adevarat toata nebunia. De ce s-ar speria?! Pai daca tinem cont ca doar un procent mic de adulti sunt plecati in tarile Uniunii Europene la munca, dar majoritatea celor plecati isi castiga existenta si isi intretin familiile din munca prestata in Federatia Rusa, ar trebui sa fie evident de ce s-au speriat. Nu e ca si cum francezii ar trimite in Romania tiganii acasa, e cum Uniunea Europeana ar cere tuturor cetatenilor romani sa se intoarca acasa.
  Cand zic Mama Russia, o zic intru totul pentru a sublinia puterea pe care a avut-o Uniunea Sovietica si inca o are Federatia Rusa acum. Romanii de rand nici nu banuiesc cine trage sforile acolo sus si la ei in tara
  Da, populatia Moldovei este departita in mai multe parti acum:
  cei ce sunt pro Unire cu Romania; cei ce sunt pro unire cu Russia si mai este o categorie insemnata de cetateni care isi doresc Integrarea in U.E. ca stat independent.
  Nu o sa ma apuc acum sa dezvolt subiectul pentru a evita criticile d-stra ce in mare parte vizeaza ortografia sau felul in care ma exprim. Imi permit sa particip la discutie in calitate de cetatean al Republicii Moldova, absolventa de Stiinte Politice (studii facute in Romania). Am locuit in Romania 10 ani si urmeaza sa ma intorc acolo, nu din Moldova ci de la Bruxelles. De ce in Romania? Pentru ca familia mea noua este formata acolo si casuta noastra e acolo. Ma doare ceea ce se intampla in Moldova si la fel de mult ma doare ceea ce se intampla si in Romania. La fel cum romanii nu au ascultat atunci de avertismentul tarilor ce erau deja in U.E., asa nu o sa asculte nici moldovenii de romani. Romanii nu au ascultat nici macar de conationalii lor, care erau deja plecati peste hotare si incercau sa arate dezastrul care vine la pachet cu integrarea.
  Cand v-am criticat la inceput articolul (sau ce-o fi) ma asteptam sa veniti cu mai multe argumente. Ceva gen: Fraierilor, o sa vi se ridice taxele, o sa scada salariile, o sa vi se taie pensiile si alocatiile la copii, o sa aveti o T.V.A de nu o sa mai cumparati nici paine!!! Desi, daca ma gandesc bine, nu o sa-i opreasca nici asta. Este un moment de rascruce pentru Moldova. Daca se uneste cu Romania tot o sa fie in U.E. Cum zic moldovenii: „Mai rau decat este acum nu are cum sa mai fie…”
  P.S: Am primit doua mesaje private in care m-au felicitat doi utilizatori pentru faptul ca nu mi-ati sters mesajele. Am inteles ca se practica la d-stra pe blog eliminarea mesajelor ce contin critici. Am zis ca v-am amuzat suficient cu felul meu de a ma exprima si cu ortografia incat sa ramana in vazul tuturor 😀

 37. Noutati | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman Says:

  […] 1 dec 2013: Mesaj pentru fraierii din R. Moldova […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: