RADU AL ROMÂNIEI LA ION CRISTOIU. SĂ COMENTĂM LIVE!

prince-radu det

Principele Radu al României este invitatul domnului Ion Cristoiu la emisiunea „Zig Zag”, de la Antena 3. Urmează actualizări.

UPDATE. Ion Cristoiu: Înainte de 89 am fost directorul rev. Teatrul. Printre actorii tineri pe care i-a cultivat revista, s-a numărat şi actorul Radu Duda. Am publicat o dată pe coperta revistei o poză cu dv. şi Carmen Tănase, teatrul din Iaşi, „Doi pe-un balansoar”

Radu al României: Din păcate, s-a sistat spectacolul.

Ion Cristoiu: V-am făcut un rău fără să ştiu.

Radu al României: S-a jucat fără să fie trecut pe afiş, piesa era americană.

Ce se întâmplă în interiorul Palatului Elisabeta?

Palatul are o activitate foarte puternică. Dar altfel decât celelalte instituţii. Familia n-a făcut paşi altfel decât i-ar fi făcut dacă România ar fi fost astăzi monarhie. „Serile Palatului Elisabeta” e unul dintre evenimente. În fiecare lună. Avem o sută până acum, fiecare cu o temă. Pe urmă, avem serile regionale, care purtau numele judeţului, cât am fost reprezentant special a trei guverne.

Acolo stau şi două familii. Cum arată viaţa?

La etajul unu sunt două apartamente, ale Majestăţilor Lor şi al nostru. Restul Palatului e folosit pe activităţi, pe temeiul Casei Regale.

Deci este o instituţie acolo.

Ca şi la Palatul Buckingham. Regina Elisabeta, în camera în care primeşte la ceai şi care nu e mai mare decât acest studio, îşi fierbe apa singură.

E un protocol, luaţi mesele împreună?

Da, dar nu la micul dejun, pentru că Regelui nu-i place să piardă vremea cu masa. El şi acum la 87 de ani dacă îmbracă uniforma de la 27 de ani, se încheie la toţi nasturii. Se bagă sub maşini şi şurubăreşte, îşi verifică corespondenţa, primeşte o serie de oaspeţi, conduce maşina personal.

La fel ca mulţi români, aveam impresia că nu face nimic. Dv. aţi hotărât să candidaţi sau Majestatea Sa a zis?

Momentul a fost în 2007, vara, în Parcul de la Săvârşin. Sunt foarte mult plecat prin ţară, eu cred în puterea comunităţii locale.

Dv. i-aţi spus?

I-am spus că acest subiect a revenit mereu în discuţiile publice şi că aş vrea să ştie acest fapt, pt că e ceva cu totul şi cu totul ieşit din comun. Şi atunci Regele a spus textual, după o pauză destul de lungă: „Aceasta e o sabie cu două tăişuri”. Şi eu am fost de acord cu el. Familia Regală e un fel de custode al statului român modern.

Dar Majestatea Sa e apropiat de dv. ca om.

Între timp discuţiile au continuat. Însă Regele a făcut de fiecare dată o luare de cunoştinţă, subiectul a fost întors pe toate părţile. Într-o zi, în 21 februarie 2009 a spus: „O să mergem înainte aşa, cred că este un lucru bun”. Doi ani a fost discutat acest lucru.

Ezita?

Nu. Am vorbit acest lucru lunar, au început să-i spună diverşi oameni acest lucru direct. La începutul anului am fost amândoi în Elveţia.

Aţi vorbit la masă?

Regele mănâncă f. puţin şi scurt. A dat răspunsul atunci, pentru că 2009 era relevant fiind an electoral.

Pot să constat că a vorbit cu dv. ca un şef de stat, nu ca un socru?

Da. Absolut. În toţi aceşti ani nu a încetat să fie Regele meu.

Deci în faţa dv. a fost Regele Mihai, nu tatăl Margaretei.

Absolut. Zilele acestea m-am întâlnit cu MS. Regele Juan Carlos şi deşi e jucăuş în conversaţie, nu uit nici o clipă cine e. Pentru că regalitatea nu e un profesie, e un destin.

Dv. eraţi actorul Radu Duda, un român. V-a schimbat intrarea în această lume a Casei Regale?

O anumită parte a personalităţii nu are cum să se schimbe. Am fost educat aşa de la vârsta de zero ani. Mama avea 22 de ani când m-a născut. M-au crescut oameni bătrâni pentru mine, bunicii din partea mamei, intelectuali fini. Bunicul a murit când aveam zece ani, era un model, a murit într-un mod cât se poate de dramatic, făcând infarct şi căzând într-o cofetărie la rând. Educaţia a venit de la ei, în acel oraş patriarhal, în Bârlad. M-am întors înapoi la părinţi, la Iaşi, unde am găsit nişte oameni surprinzător de tineri, pe care nu ştiam cum să-i numesc părinţi, au rămas nişte prieteni, a fost un fel de complicitate, eram cu toţii copiii unor oameni care la un moment dat n-au mai fost. Am fost crescut într-o anumită sobrietate. Apoi când am intrat în casa Regelui – care e un om foarte simplu, dar are ceva în sensul datoriei, este Rege pentru că el crede că are o datorie, este ceea ce-l ţine în viaţă, îi dă un sens. Cât a fost plecat şi n-a putut să-şi facă datoria faţă de România aşa cum credea el, a fost o pierdere.

Au fost anumite elemente de protocol la care v-aţi adaptat mai greu, la Buckingham?

Nu, nu mi-a fost greu.

Sunteţi actor.

Poate că există şi ceva din asta care m-a ajutat. Dar în primul rând pt că toate ritualurile vieţii noastre au un anume sens. Ritualul de la Buckingham nu e respectat prosteşte. Ci pt că exprimă un conţinut. Totul are un rost undeva. George Washington nu era pedant din superficialitate, ci pentru că voia să-l onoreze pe celălalt.

Cât e personalul la Palat?

Trei fete, cameriste, o bucătărească, Gina, care e excepţională, mai ales la patiserie, câţiva lucrători SPP, personalul de la Secretariat.

Care-i criteriul de angajare?

Secretariatul Regelui decide.

Regretaţi că v-aţi anunţat candidatura?

Nu! Pt că este o extraordinară ocazie de verificare pentru mine, e un angajament pe care Principesa şi cu mine l-am luat. Ai nevoie să-ţi răspunzi la o întrebare: eşti util acestei ţări sau nu. E o lume a meritului. Există un anume fel de a fi util ţării pe care îl are de evaluat chiar şi cineva care s-a născut într-o familie regală, dar cu atât mai mult cine s-a născut într-o familie simplă.

Dacă nu eraţi Principele Radu Duda aţi fi candidat?

Niciodată! Este exclusiv rodul poziţiei mele actuale. Eram un om de artă şi aş fi sfârşit ca un om de artă. Soţia Regelui Suediei, Silvia, care era o femeie simplă, nici măcar suedeză, a ajuns cea mai iubită, Regina Suediei, un om care nu numai că întruchipează gustul suedez, dar este şi un liant în societate.

MS Juan Carlos a făcut vreo remarcă privind candidatura dv.?

E foarte interesat.

Nu v-a descurajat?

N-ar face asta. Juan Carlos este, poate, cel mai prezidenţial Rege din lume. El este singurul care a ajuns Rege prin meritul personal.

Nu era la rând?

Nu era la rând. Toţi spaniolii sunt juancarlişti, nu neapărat monarhişti. Juan Carlos e un mare un de stat, o legendă vie. În două ore şi jumătate cât a durat întâlnirea, Principesa şi cu mine i-am sorbit cuvintele. Niciodată nu a fost atât de afectuos cu noi. Un om  care a trecut prin ce a trecut el înţelege bine că ţările din Est ieşite din comunism au o anumită vulnerabilitate democratică.

Dv. vă enervaţi?

O, da!

Nu se vede.

Aceasta e meseria! O acopăr. A te enerva e o mare slăbiciune şi nu trebuie permisă.

Majestatea Sa se enervează?

O, da!

Nu arată.

Nu arată. Dar uneori se enervează teribil.

Există o acuzaţie care v-a supărat?

Deloc. Există două circumstanţe atenuante. E cât de poate de normal ca un candidat să fie scrutat de societate. Şi acuza privind colaborarea cu Securitatea porneşte de la un document. Şi eu sunt intrigat, cum să nu fie alţii? Şi eu în locul lor aş pune întrebarea de ce există documentul.

Vă aşteptaţi la şi mai multe mizerii?

Sunt convins că vor apărea.

O să rezistaţi?

Da. Sunt un luptător.

Da?

Da. E adevărat că la început am luptat cu cuvântul, acum lupt cu sabia.

Un taifas istoric aş spune, cu Principele Radu Duda. Mi-aţi amintit că am făcut primul interviu împreună.

Primul interviu, acum şapte-opt ani.

Văd cartea „Altfel”, cu Nicolae Drăguşin. Altfel, ce?

Altfel de generaţie regală, întâi şi-ntâi, prima generaţie regală care nu va moşteni decât un tron virtual. Altfel de stat – statul român este acum într-una din cele mai vulnerabile stări de la crearea lui de către Regele Carol I, altfel de democraţie, altfel de instituţii…

Altfel de preşedinte?

Da. Preşedintele actual n-a făcut decât să îngroaşe tuşele unei devieri de la statalitate.

Crin Antonescu.

Toţi trei au două trăsături comune importante, sunt oameni politici şi nu sunt buni de preşedinte.

Nici unul, în afară de dv.

Absolut!

Spuneţi-mi un lucru bun despre Traian Băsescu.

Cel mai redutabil om politic pe care l-a avut România în ultimii 20 de ani.

Şi decât Ion Iliescu?

Da, pentru că e un om care provoacă frica.

Ce are specific?

Setea de putere. Plăcerea ei..

Îi place puterea.

Nu, lupta pentru putere.  E o mare plăcere, aşa cum vă place să fumaţi. Omul poate înceta să iubească, dar nu va înceta să-i fie foame şi sete. La Cotroceni trebuie să fie un om de stat, să acţioneze statal, nu politic, să respire statalitate. Adenauer nu era un monarh, dar respira statalitate. Marea dramă a statului român e că-l are în frunte pe cel mai talentat om politic. Succesul lui e insuccesul statului român. N-ar trebui să fie acolo, ar trebui să fie în altă parte.

Ar fi bun de şef al opoziţiei?

E bun de şef. Iar preşedintele nu scrie nicăieri că e şef.

Despre ceilalţi contracandidaţi să vă întreb?

Nu mă-ntrebaţi, că n-are rost.

Vă înscrieţi oficial în cursă?

Da.

Dacă nu intraţi în turul II, cui daţi voturile?

Nimănui. Mie. Le păstrez pentru tezaurul Casei Regale.

Notă. Splendid interviu! Frumos, domnule Cristoiu! Dacă e vorba de naivitate, vă felicit, sunteţi mai naiv decât mine. Ocazie cu care vă mulţumesc pentru compliment. Dacă acceptaţi să echivalez naivitatea cu idealismul. Aşa, v-aş întoarce complimentul.

P.S. În frumoasa lui prestaţie, Principele Radu a comis o singură eroare, după părerea mea. Când l-a socotit pe Băsescu cel mai redutabil om politic din ultimii 20 de ani. E o jignire involuntară la adresa ideii de om politic. Există extrem de puţini oameni politici, exact cei care au şi dimensiunea omului de stat. Cum a fost Corneliu Coposu. Un Adenauer al României care, din păcate, aşa cum arăta şi preşedintele PPE, domnul Wilfried Martens, în telegrama de condoleanţe, din păcate pentru ţara noastră şi pentru Europa, n-a guvernat România. Pe lângă Coposu şi chiar pe lângă Iliescu, Băsescu e un saltimbanc. Dar rămâne, realmente, cel mai redutabil politician din ultimii 20 de ani. Un animal. Pe care l-am jignit prin comparaţie.

De fapt, Radu al României a comis o simplă eroare de terminologie. L-a situat clar pe Băsescu la nivel de politician, încadrându-l la performanţă instinctuală.

101 răspunsuri to “RADU AL ROMÂNIEI LA ION CRISTOIU. SĂ COMENTĂM LIVE!”

  1. cenushares Says:

    🙂

  2. olimpiu Says:

    @cenushares
    cand isi anunta principele retragerea din cursa????

  3. cenushares Says:

    in octombrie, bineinteles .. 🙂

  4. olimpiu Says:

    eu ma uit la AN pe realitatea dar mi-era dor de afirmatia ta

  5. cenushares Says:

    am vrut sa fiu o doamna si sa n’o mahnesc pe roxana … acuma daca am facut’o tu esti vinovat .. 🙂

  6. ela Says:

    Roxana, am urmarit si urmaresc cu placere conversatia celor doi, imi place stilul lui Duda de om cu principii.

  7. cenushares Says:

    ela,

    omu’ joaca teatru … a recunoscut;’o in aceasta emisiune … a exersat in oglinda timp de zece ani de cand a pus laba pe margareta … nici nu prea a avut ce face pentru ca e stiut ca de pe la 50 de ani femeilor le cam scade libidoul … 🙂

  8. ElZap Says:

    „S-a jucat fără să fie trecut pe afiş, piesa era americană.”

    Prin 1965, imi amintes ca in biblioteci se gasea cartea „Teatrul American contemporan”. In mod sigur.

    Oricum, aceasta carte o putem cumpar de la anticariat, aparuta in colectia Editura : Pt. literatura universala (1967).

    http://cartiprivate.xhost.ro/index.php?dom=be&start=6690

  9. ela Says:

    Serios, de unde sti?

  10. Corina Says:

    excelent, mersi pentru anunt, Roxana. am reusit sa vad si eu incepand de la 20:30. e chiar jovial si spune bine ce spune. o singura rezerva am, de fapt am imbratisat rezerva altuia, un necunoscut de pe net care observa (pe baza unei declaratii directe) ca Radu Duda e in extaz fata de multe personalitati de pe Glob, dar nu gaseste niciun roman vrednic de o admiratie deosebita. astept o contrazicere elocventa din partea lui. de fapt, astept mai multe contraziceri, adica revendicarea unor admiratii autentice fata de conationali nu foarte de mult plecati de pe lume, daca se poate.

  11. cenushares Says:

    ela,

    tu nu sti? … treaba ta … sti, nu sti, tot ti se’ntampla .. 🙂

  12. bocanel Says:

    Referitor la afirmatia Corinei cum ca Principele Radu nu gaseste nici un roman vrednic de amiratie, tin sa te contrazic.
    Poate nu ai avut ocazia sa il auzi vorbind de personalitati romanesti cum a vorbit despre Regele Juan Carlos…dar cu siguranta a vorbit cu multa admiratie de multi romani: oameni de cultura, din teatru, parintii sai, bunicii sai, romanii plecati in strainatate la munca, pe care ii considera „adevaratii romani”.
    Afirmatia ta este absurda, sau nu ai exprimat tocmai ceea ce doreai sa exprimi.

  13. Franklin Says:

    Surprinzator de slab.
    Iar chestiile cu Juan Carlos, vanatorul de ursi carpatini din Romania, sepepistii, etc., de toata jena. Ce poate fi un vantor de ursi in mileniul III in Europa? Un nenorocit, nimic altceva. De ce il lauda Duda pe basinosul andaluz? Sa ia fata la prosti? Sa-l voteze prostii!

  14. Filip G Says:

    Azi Cioroianu a fost penibil in discutia cu CRISTOIU.
    Cica Crin candideaza pentru notorietate nicidecum pentru a castiga.
    Asemenea specimene sunt jalnice.
    Nu a demonstrat nimic cand a fost ministru,nu demonstreaza caracter nici acum.

  15. neinfectat de comunism Says:

    eu zic ca e realist in cee ce il priveste pe basescu…macar nu se inneaca cu apa chioara ca jioana….

  16. Plano Says:

    Am vazut finalul pentru ca de la ora 20,35 Realitatea TV a avut sonorul bruiat si n-am mai putut urmari emisiunea Letitiei cu Adrian Nastase, iosi Boda si Hurezeanu.
    Ca de obicei, o tinuta scenica remarcabila la Principele Radu… Duda.
    Si dansul se simte complexat de Basescu daca admite ca este cel mai redutabil politician?
    Oare si fetele regale considera marlania politicianism?

  17. Corina Says:

    @bocanel,
    nu vreau familia proprie, nu vreau familia regala, si vreau nume. daca se poate sa fie in viata.

  18. daurel Says:

    „Cel ma redutabil…” cred ca se intelege ca este vorba de aspirantii pentru Cotroceni. A punctat foarte convingator bine ca la Cotroceni nu trebuie sa ajunga politicieni de cariera…

  19. bocanel Says:

    @cenushares
    Citeste pe blogul lui, daca ai chef, nu te obliga nimeni, si o sa vezi romanii pe care ii stimeaza.
    In rest, la televiziuni a avut aparitii de le poti numara pe degete, asa ca e cam devreme sa il acuzi ca de fapt el considera romanii ca niste nulitati si ca nu ar exista romani demni de stima.

  20. Andrei Antica Says:

    Salut Roxana
    Salut tuturor !
    M-a lasat mut remarca Principelui cum ca daca nu merge in turul doi, isi pastreaza voturile, ca pe o comoara, in Tezaurul Casei Regale. Nici macar nu suna bine treaba asta… Cat pentru ce lasa Radu de Romania viitorului …
    Ma bucur insa, ca in prag de campanie si-a adus aminte de numele Ginei – fata din bucatarie, care exceleaza in patiserie, regina merdenelelor. Ma bucura faptul ca Roxana a observat cu cata usurinta a trecut Principele peste numele lui Corneliu Coposu pentru doua motive. Primo – Prea imi suna trist faptul ca un reprezentant al Casei Regale, in plina campanie, il considera pe Basescu drept CEL MAI REDUTABIL om politic, chiar mai mare decat Ion Iliescu… Daca nu l-asi considera gingas de naiv pe Radu al Romaniei chiar asi zice ca i-a facut un serviciu lui Basescu (care baga bani seriosi sa-si cumpere asemenea caracterizari in public).
    Apoi – Ma gandesc ca un ultim dram de decenta il impinge la a judeca totul la timpul prezent. Nu are cum se regasi in trecutul Casei Regale, in nici o actiune politica majora post decembrista. Nu poate sa vorbeasca de Corneliu Coposu pentru ca nu ar putea spune mai mult decat ce a citit prin ziare – si asta nu conteaza asa de mult.
    In fapt, Pricipele Radu Duda mizeaza pe atacul direct la Traian Basescu. Ce nu vede clar este cat de lunga este lista de asteptare la cei ce s-au inscris deja sa-i traga suturi in dos d-lui prezident. Pare ca pana si aici miroase a locul doi, poate trei sau … nu mai conteaza.
    Raman insa la ce am promis sa fac. In ziua votului dau fuga si il votez. Promit ! Sanatate tuturor !

  21. Radu Humor Says:

    In ” Zig-zag”-ul bovin al unui Cristoi mai fericit ca niciodata, de naivitatea celui pe care l-a condus parsiv in derizoriu (prin intrebari mitraliate),
    Principele Radu Duda, de data aceasta n-a adus servicii decat Casei Regale ( meritate) si tineti-va bine, lui Basescu si codoasei Cristoiu ( absolut nemeritate si surprinzatoare).
    Ridicarea, din colbul drumului a unui personaj, sa-i spunem doar obosit, cu intentia vadita de a face din el, viitorul tau invins, un adversar redutabil, spre a-ti aureola victoria, mi se pare cea mai grava eroare savarsita de sfatuitorii Casei regale , ce joaca la doua capete :
    Monarhie si Republica, din care mi-e frica sa nu se aleaga cu un al treilea, pe care din respect pentru M.S. Regele Mihai, n-o sa-l mai aduc in discutie .
    Daca taifasul lui Cristoiu ar fi avut drept tinta repunerea in drepturi a Monarhiei Constitutionale, si nu deschiderea drumului spre functia suprema in Stat a unui membru al ei, prin felul in care a decurs, ar fi putut fi considerat o reusita, insa asa, pentru cei care inteleg, cat de cat cum stau lucrurile, s-a dovedit doar o 1/2 de taifas, adica un …. fassssss !
    Vorba cuiva :
    Asa, nu !

  22. Franklin Says:

    De bine este ca principele isi pastreaza calmul, e stapan pe sine si foarte increzator in sansele sale. Arata foarte bine, a slabit (se buhaise putin) poate si ceva tratamente cosmetice, utile, chiar necesare in meseria de candidat.
    De rau este ca tematica abordata (e drept, nici Cristoix nu l-a ajutat deloc, poate dimpotriva, omul asta e a devenit cel mai evident simptom de nimicnicie la romani, dupa presedintele Basescu, cum poate un astfel de politruc, constipat si greu de cap, autor de compuneri scolaresti, de pretinse „studii” de istorie, in realitate niste scrieri puerile sa fie considerat un „monstru sacru” in jurnalistica?) a fost exclusivista, in afara interesului majoritatii telespectatorilor. Pare ca ASRD vrea doar sa-si consolideze cele 5% pe care le detine si nimic mai mult. Aceleasi clisee cu regalitatea, destinul monarhiei, nobletea MS Mihai, etc. Nimic nou, nimic interesant pentru bizonime. Dupa ce ne anuntase o campanie, destul de ciudata, pentru salvarea satului romanesc (irigatii) in care ne anuntase ca la cultura graului am pierdut deja 50% din recolta in timp ce porumbul si floarea soarelui sunt compromise in totalitate (teapa, asa-i trebuie daca merge pe mana meteorologilor, acum poate sa vina si seceta, mai sunt 2-3 saptamani pana la Schimbarea la fata si gata cu vara, vin noptile reci, umiditate din condens…) principele n-a mai venit cu nimic nou. Orientarea catre sat nu e cea mai fericita solutie. In locul domniei sale as viza liderii de opinie din familiile orasenilor, as miza pe credinta si pe sprijinul biesericii si pe un mesaj clar si puternic impotriva sistemului ticalosit. Dar cine sunt eu sa-i dau printului recomandari, doar are consilieri marca OBAMA, cea mai in voga dintre toate marcile de pe piata.

  23. Franklin Says:

    @Andrei Antica
    Principele nu-si poate permite sa recomande sustinatorilor sai sa voteze unul dintre cei doi finalisti, nu e Nati Meir sau candidatul partidului automobilistilor. Asta era sensul exprimarii cu tezaurul Casei Regale. Nu e insa prea greu de intuit cam ce categorie de alegatori va vota cu ASRD si cu cine ar vota ei in turul II daca principele ar ramane pe din-afara. Tot spilul este sa se decupeze niste procente in primul tur, pe cine mai intereseaza apoi unde merg ele mai pe urma, ai nostri sa castige, nu ai lor.
    Si eu voi vota tot cum am promis, tot ca si tine cu exceptia ipotezei in care ASRD ar face vreodata greseala sa pledeze in favoarea vanatorii de animale salbatice ca sport nobil si apanaj al regalitatii, bla bla. Asa ceva nu pot suporta.

  24. Radu Humor Says:

    Si apropo de Case regale:
    Pana acum doua capete regale , un print si un rege, care nu s-au sfiit sa fie primiti de Basescu, n-am auzit sa fi „dat mana macar cu M.S.Regele Mihai, daca nu si cu Principele Radu Duda, cum ar fi fost frumos si solidar cu principiile monarhice 💡
    Dar se pare ca nici Regii nu mai sunt ce-au fost, si atunci ce pretentii sa ai de la niste Presedinti, si mai ales unul ca al nostru, sau al Frantei care si-a botezat „Carla” – avionul prezidential ( pe cand si-a noastra nava”Maria”, sau de ce nu, ” Leana”, (si)din cauza careia ar putea sa zboare in curand si Basescu 😆

  25. ela Says:

    Eu am retzinut din ce-a zis Duda ca, lui basescu Ii place scandalul, „varsarea de sange”, textual a zis mai elegant „ca-i place lupta”, ceea ce e tot scandal la noi la romani, lupta cinstita e altceva, base nu le are cu astea, pe cinstite.

    Off topic, iar vedem Romania sub ape!
    Si pentru ca se stie ca de acum inanite asa va fi mereu – schimbarea climei – aduce astfel de ploi abundente, cine va reface canalizarile?
    Ai nostri ai dat dovada ca nu vor sa faca asa ceva.
    Ai nostri „specialisti” au asfaltat zonele verzi, o parte din ape nu mai este absorbita de pamant, secanriul se va repeta la fiecare ploaie.

  26. Alter Ego Blog Says:

    Parerile sunt impartite si culmea ca toata lumea are dreptate in felul sau…

  27. Liviu Puscasu Says:

    Vad ca dati toti cu pietre in Basescu, toata presa,si bineinteles si Cristoiu. Nu aratati decat ca exista niste pungasi ajunsi astazi miliardari precum Patriciu, Voiculescu, SOVantu , Nastase, etc., ce si-au subordonat intreaga mass media. Si daca Basescu, cu toata mass media care-i canta prohodu, va fi ales iar presedintele Romaniei, ce-o sa spuneti ?Ca poporul roman in zdrobitoarea lui majoritate e idiot?
    Faceti ciocu’ mic fiindca Basescu este printre putinii oameni politici de anvergura ai Romaniei, ce lupta pe fatza cu mafiotii; si omul simplu de pe strada, cel care voteaza, vede asta.
    O sa muscati in gol, dupa aia…

  28. AKDOR Says:

    „Prinţul” Dudă şi „Regele” Cristoiu fac un cuplu atât de reuşit,

    încât mă-ntreb de ce nu şi-a-ncercat şi Titanul din Găgeşti norocu’ la preşedinţie…

  29. Florian Says:

    Acum, dacă am dat rateul vieţii mele pierzând conversaţia titanilor, cum să mă dumiresc ce şi cum a fost? S-o cred pe obiectiva Roxana, căreia nu i-au ajuns laudele şi superlativele, să-l cred pe Radu Humor, care până mai ieri îi ţinea acesteia isonul în obiectivitatea faţă de candidatul Casei Regale la tronul… pardon, la fotoliul prezidenţial, dar acum a-nceput să mârâie mai ceva ca buldogul la marinar?
    Bineînteles că o cred pe Roxana, imparţialitatea ei de jurnalistă neutră a intrat deja în legendă. Pe de altă parte, e clar că Radu Humor a fost racolat de oculta mondială, în ale cărei monstruoase conspiraţii se înscrie distrugerea speranţelor de revigorare a agriculturii româneşti şi a depozitarului lor de frunte, ASR Candidatul Prezidenţial.
    Iar dacă s-ar găsi cineva să creadă că Ion Cristoiu, încercând să-l pună în valoare pe Radu Duda, îi face jocurile unui Băsescu mult mai atras de varianta confruntării cu Geoană în turul II, aceluia îi voi răspunde după cum merită:
    In octombrie, monotonul, distantul, arogantul, paralelul cu realitatea, zeflemistul, găunosul plin de vorbe goale, ne-prezidenţiabilul Crin Antonescu îşi va retrage candidatura, îi va preda mandatul de preşedinte al PNL lui dragă Tări în hohote de plâns, va fi părăsit de Adina Vălean, îi va cădea părul din cap, din nas şi de pe picioare şi se va îmbolnăvi de trânji.

  30. Radu Humor Says:

    Bai Liviule, tu probabil ca esti puscas marin, si de-acolo se vede altfel lupta cu coruptia pe care o duce Piratul 😆
    Ca de pe strada, omul simplu vede ca dispar spatiile verzi si apar blocuri si vile, ca sar preturile ca puricii, ca se imbogatesc ca nesimtitii unii in 20 de ani cat altii in 4-5 generatii (Casa Regala a Marii Britanii cu cele 7 mld de $ este depasita de o mana de cinci „afaceristi” romani, pana acu vreo 15 ani locuitori la bloc :mrgreen: ), sau ca se infiinteaza ministere (Sport, Turism) doar pentru a se sifona bani de la buget, ca-n cazul Ridzi acum pe tapet si idolul tau tace vocal amenintanddu-i pe cei care-si permit sa-l bage in lucruri minore de 700.000 de euroi, din care jumatate papati cu biberonul europarlamentar de aia mica, s.c.a.
    Asa ca folosesteti tu limbile , cum stii si pentru cine stii mai bine, dar nu-ti infige coltii in fundurile noastre :mrgreen:

  31. Deceneu Says:

    Afirmatia ca Basescu este un „redutabil om politic” poate naste confuzii si controverse.
    Depinde ce intelegem prin om politic.
    Daca om politc este un om cu viziune in perspectiva si cu principii, in genul regretatului C Coposu, atunci politicianul Basescu nu-i om politic.

    Basescu poate fi numit un luptator redutabil, fara scrupule, sau un comandant de succes, care castiga batalii, dar incapabil sa castige razboaie.
    Razboaile le castiga oamenii politici, strategii, conducatorii care dau dovada de diplomatie si domina prin respect.
    Exista si oameni politici care au calitatea de luptator, dar ei nu fac rabat de la principii, nu apeleaza la filozofia “scopul scuza mijloacele”.

    Opinia este in concordanta cu ideea ca politica din Romania nu este abordata ca in democratiile europene, respectiv in Romania politica este o lupta pentru putere, pe cand in democratiile consacrate politica este o competitie de oferte pentru o mai buna guvernare.
    Lupta pentru putere are ca oferta comandantul bun strateg, victorios in lupte, pe cand competitia are ca oferta programele de guvernare.
    Politica trebuie sa fie o lupta de idei nu o lupta de mahala.

    Romania trebuie sa renunte la politica de tip guerila care se finalizeaza cand societatea ajunge sa fie dominata de un partid, si sa opteze pentru o politica de competitie.
    Trebuie sanctionate partidele care nu sunt preocupate de masuri si de solutii la problemele cetatenilor, partidele care nu au programe de reforma si sunt interesate doar de castigarea puterii.
    Mai multe detalii la ‘Lupta sau competitie’

  32. Plano Says:

    @Liviu Puscasu
    Omul simplu de pe strada aude ca Basescu zice ca se lupta cu coruptia, dar el stie ca Base este un inculpat pentru mare coruptie si ca a cersit voturile doar pentru a beneficia de imunitate iun fata legii penale?
    Tu esti tot un om simplu sau un raspandac portocaliu?

  33. Florian Says:

    @Liviu Puşcaşu
    Măi ghiduşule, tu eşti din gaşca aia de deghizaţi a lu’ Teofil cel viril, credeai că nu mă prind? Zi-le, domnu’ Liviu! Tine-o tot aşa, numai vezi să nu se prindă şi Chiombu de lucrătură, că pune deneau’ pe urmele tale.

  34. Radu Humor Says:

    Precizare :
    la comentariul meu de la 6:38:29 fac precizarea ca cel ridicat din colbul drumului este Basescu si nu Principele Radu cum gresit s-a inteles de catre unii….

  35. ALM Says:

    N-am putut urmari emisiunea „live”, dar rezumatul gazdei mi-a fost suficient. Din pacate, Radu Duda nu este candidatul necesar unei tari bananiere cum a ajuns Romania. El poate fi apreciat in orice tara civilizata, dar nu in baltoaca noastra damboviteana. Noua ne trebuie bufoni, cabotini, mincinosi, curvari, hulpavi, oameni bolnavi de ura.

    Apreciez faptul ca gazda noastra neaga eticheta de „cel mai talentat om politic” aplicata lui Basescu. Poate Radu Duda se credea in salonul lui Juan Carlos. Daca Basescu poate fi „cel mai talentat om politic” atunci Titulescu (ca sa ma refer la istoria contemporana) ce a fost? Nu cumva s-a deformat conceptul de „om politic”? Ce linii politice nemaipomenite a trasat Basescu in Romania? Este o caricatura chiar si a lui Ceausescu! A turna minciuni cu polonicul, a manipula serviciile si justitia sunt caracteristici ale unui „talentat om politic”? Si cand ma gandesc ca poate fi reales, imi vine sa-mi dau demisia de pe blog in cinci minute basesciene …

  36. Naşu Says:

    Oare am deranjat cu ceva…la articolul cu fetita…n-a intrat.
    Radu Duda mi-a placut, impresia mea este in continuare de altceva, invatati de atata vreme cu lovituri pe sub masa si peste masa la adresa adversarului pozitia impotriva lui Basescu poate genera confuzie. Nu suntem invatati cu eleganta, noi vrem BA PE A MA-TI!

    Cat despre turul 2, cred ca a vrut sa se refere la varianta Basescu-Geoana sau mai rau Basescu-Vadim. In cazul in care se va ajunge la asa ceva, eu voi sta acasa. M-am saturat de alegerea raului mai mic- vezi 2000, 2004.

  37. Roxana Iordache Says:

    @olimpiu. Probabil ai aflat noutăţi capitale de la Adrian Năstase, de exemplu, cum îl persecută pe el sistemul lui Băsescu. Adică îi întoarce practicile introduse când era prim-ministru.

    @Corina. De multe ori se fac afirmaţii nedocumentate. Principele a lăudat adesea potenţialul poporului român şi chiar a justificat ignoranţa unora în anumite privinţe, pe seama propagandei remanente. În afară de Coposu, nimeni n-a mai vorbit atât de încrezător despre poporul român în ultimii 20 de ani. În ce priveşte personalităţile din România, un membru al Casei Regale nu face discriminări.

    @bocanel. Bun (re)venit! A vorbit, de exemplu, cu multă admiraţie despre Elisabeta Rizea, pe care a considerat-o o aristocrată prin comportamentul ei de martiră curată.

    @Franklin. Scuză-mă, dar tu ai nişte fixaţii. E ciudat să raportezi o prestaţie la o ostilitate a ta faţă de un personaj pe care l-a evocat. Iar ostilitatea ta faţă de Juan Carlos – un uriaş – e obtuză şi nejustificată. Şi eu detest vânătoarea, dar Regele Spaniei a fost atunci invitat, fără să fie prevenit că participă la un carnagiu – nu mai ştiu câte zeci de mistreţ a împuşcat A. Năstase. Nu Juan Carlos e autorul masacrului. Şi a evalua prestaţia Principelui în funcţie de ostilitatea ta faţă de un personaj pe care el l-a elogiat înseamnă să-ţi alterezi, deliberat, percepţia. Iar invectivele la adresa unui (mare) monarh te descalifică. Ai fost la fel ca fanaticii portocalii.

    @Filip G. Până nu te degajezi de fanatism n-ai să poţi evalua normal o persoană sau o situaţie. E penibil ce spui. Eu nici n-am reţinut că s-a referit la Crin Antonescu, subiectul emisiunii a fost, mai ales, politica externă şi modul de raportare a României. Iar referitor la politica internă, a avut dreptate că i se fac servicii majore lui Băsescu prin atacurile cotidiene şi obsesive. Iar dacă a zis cum zici despre Crin, bine-a zis.

    @Plano. Câte gafe poţi face într-o singură frază! 🙂 Dar ai circumstanţe, probabil a fost un şoc să treci de la placiditatea emisiunii de la Realitatea (evaluând în funcţie de participanţi) la o emisiune vie. Pe rând: 1. O evaluare nu se face prin raportare la propria persoană, dacă vrei să fie corectă. Dacă a spus o realitate nu înseamnă că e complexat. Ai spus „şi el”. Şi mai cine? 2. Este cel mai redutabil politician într-adevăr, iar politicianismul poate implica mârlănie cât cuprinde, că de-aia-i politicianism. Tu ai proprietatea termenilor? Te-ai gândit la diferenţa enormă care există între un politician şi un om politic? Ştii ce înseamnă politicianism? După cum foloseşti termenul, nu. Dar poate aşa v-au învăţat la socialism ştiinţific. 🙂

    @daurel. Din păcate a folosit termenul de om politic, în loc de politician. De obicei, i-a zis politician.

    @Andrei Antică. Anticuţă, mă bucur că-ţi păstrezi intenţia, merită din plin. În rest, cred că interpretarea ta e dintr-o neînţelegere, adică nu a fost întrebat pe cine consideră cel mai redutabil om politic postdecembrist, ci să spună un lucru bun despre Băsescu. Repet, greşeala a fost de terminologie, dacă spunea politician era perfect ce-a zis. De asemenea, e surprinzător să afirmi că mizează pe atacul la Băsescu. Dimpotrivă! E singurul care nu-l atacă la persoană şi care nu pomeneşte de el decât expeditiv, atunci când e întrebat. Şi face foarte bine. Oricum, Băsescu va avea mari surprize în confruntarea directă, dacă nu va reuşi să o evite, aşa cum e previzibil că va face.

    @Radu Humor. Nu te înţeleg la faza-asta. Dai impresia că tu consideri realizatorul tv un agent electoral. Din păcate, foarte mulţi sunt aşa cum n-ar trebui să fie. Dar o emisiune, mai ales una liberă precum formatul lui Ion Cristoiu, are menirea de a dezvălui personalitatea umană a invitatului. Cine n-o dezvăluie, nu are sau este transformat într-un robot mediatic/politicianist. Cum bine a remarcat realizatorul în editorialul despre Ridzi. Emisiunile lui Ion Cristoiu îmi amintesc de Seratele lui Sava.

    Cât priveşte vizitele unor monarhi, serios, eşti un om cultivat, cum poţi acredita asemenea confuzii? Sunt vizite de stat, perfectate cu mult timp înainte. Principesa Margareta şi Principele Radu se întâlnesc frecvent cu monarhi şi alţi membri ai caselor regale, n-au nevoie să dubleze nişte primiri care la Băsescu sunt cu titlu excepţional.

    @ela. L-a definit ca politician.

    @Liviu Puscasu. Majoritate zdrobitoare, de 15-20%. Majoritatea popoarelor au un procent de idioţi. Cum sunt la noi cei cărora poate să le placă Băsescu. Paşteţi fericit!

    @AKDOR. Mereu emiteţi asemenea cugetări adânci?

  38. Roxana Iordache Says:

    @Florian. Patriciu îl vrea pe Oprescu, fiindcă l-a dezamăgit Antonescu. Dar tu poţi continua cu prestaţia ta elevată. Pe măsura lui Băsescu. V-aţi merita. 🙂

    @Radu Humor. În Piaţa Universităţii aveam un slogan: cine este fesenist, ori e prost, ori securist. 🙂

    @Plano. Răspândacii portocalii cred că omul simplu de pe stradă se lasă prostit ca ei.

    @ALM. V-a priit vacanţa! 🙂 Aveţi dreptate, dar nu uitaţi că trei sferturi din alegători sunt absenteişti. Cât priveşte termenul de om politic, l-a folosit din eroare, de obicei îi spune pe nume, politician.

    P.S. Titulescu nu-i exemplul cel mai bun. Măcar pentru tratativele cu URSS. Mai degrabă politicianiste.

  39. Franklin Says:

    @Roxana
    Confunzi masacrele, nici nu e prea greu, la urma urmei, orice vanatoare tot un masacru ramane. Eu ma refeream la o vizita incognito a lui Juan Carlos in Transilvania. Cu acea ocazie majestatea sa impreuna cu suita care il insotea a impuscat 10 sau 11 ursi carpatin, printre care si o ursoaica gestanta. Presa, cu vreo doua exceptii a tacut malc ca deh, ofiteri acoperiti, interesul national, etc. Ce rusine, ce oroare!

    Mai bine o fixatie ca a mea, contra unui obicei barbar, decat una pro, pentru un asa de „mare” monarh. Sunt fapte ale oamenilor care pot spune totul despre ei. Mie nu-mi trebuie ca ASRD sa ma faca sa inteleg cat de juancarlisti sunt spaniolii.

    Nu poti sa fi o mare personalitate si sa fii si putin criminal, doar din cand in cand, asa, pentru descarcari neuronale. Nu poti fi si onorabil si pedofil in acelasi timp. Pentru mine, Juan Carlos ramane un criminal de animale nevinovate (in fapt crima e si impotriva noastra intr-o masura neinchipuit de mare!) dupa cum un popa curvar pentru mine e un curvar si nu un popa. Pentru tine, nu e doar un popa nenorocit, e chiar un episcop, din cate inteleg.

  40. Radu Humor Says:

    @ Roxana, te respect prea mult pentru a-ti raspunde asa cum i-as intoarce-o oricui altcineva.
    Poate si pentru ca s-ar putea ca unul ca mine sa fi avut inspiratia sa conceapa si curajul sa strige, lozinci ca aceea cu care incerci sa ma insulti nemeritat acum ( Roxana Roman, mai tii minte , ti-ar fi putut confirma !).

    P.S. Sa stii ca prima mea intentie a fost sa-ti cer adresa de mail pentru a discuta oarecum in particular, mai apoi aseara am conceput ceva mult mai taios si , culmea, cand sa trimit a cazut nettul, dar vad ca si asa am probleme, pe care nu cred ca le merit…Dar , ma opresc, zic eu, la timp !

  41. Radu Humor Says:

    Apropos !
    de chestia cu nervii A.S. Principele Radu, ce zici ?
    Ooo, da !!

  42. Radu Humor Says:

    „Principesa Margareta şi Principele Radu se întâlnesc frecvent cu monarhi şi alţi membri ai caselor regale, n-au nevoie să dubleze nişte primiri care…”
    Fa un efort si imagineaza-ti ce-ar fi fost totusi daca asemenea intalniri ar fi avut loc ?
    In afara de faptul ca Basescu ar fi fost capabil sa anuleze intalnirile, care din pdv al eficientei nu i-au folosit decat lui :mrgreen:

  43. ALM Says:

    @ Roxana Iordache (luni 13 iulie 2009 la 10:09:06 am)

    Tratativele cu URSS ar putea constitui un capitol aparte. Chiar ma gandesc daca „tratative” este cuvantul cel mai potrivit. Nu trebuie sa uitam ca a fost inlaturat (1936) din guvernul Tatarascu in plina discutie cu privire la frontiera de rasarit, stiut fiind faptul ca URSS refuza sa recunoasca unirea Basabiei cu Romania.

    Dar, daca nu va place Nicolae Titulescu, pot sa-l inlocuiesc cu Stefan Andrei …

  44. privitor Says:

    democratia republicana de dorit***
    de bine de rau intr-o democratie de tip republica,la o anumita perioada de timp scurta(5 ani la noi) pe baza unei constitutii pertinente,prin vot, poti sa alegi alt presedinte,sa scapi de un presedinte nedorit.pe cand,intr-o posibila monarhie nu mai poti scapa de dinastie, decat prin revolutii( vezi istoria: franta 1789,rusia 1917,sa)

  45. alegator Says:

    criterii alegeri presidentiale***
    fisa postului presedintelui,rezulta din constitutie TITLUL III – Autoritatile publice cap II ****://***.cdep.ro/pls/dic/site.page?id=339.unele din componentele practice ale acestei fise sunt relatiile sale internationale,ca de economia interna se ocupa premierul si guvernul.de aceea,este recomandat ca presedinte un fost ministru de externe.altfel, striga un vecin-fratior mai tare si nu sare nimeni in ajutor.in concluzie, canditatii fara background (ministru) de externe n-au ce cauta pe liste alegeri presedinte.in plus,trebuie sa fie bun mediator intern intre partide.aceasta inseamna ca a detinut o functie inalta in parlament.similar, trebuie stabilite criterii si pt celelalte alegeri:euro,parlamentare,locale..***atentie! s-a mai facut, in trecutul apropiat, experiente, pe diferite inalte posturi,cu niste profesorasi,la sfaturile unor poeti si filozofi.rezultate: si-au imbogatit cv-ul respectivii.atit.

  46. Liviu Says:

    http://blog.monarhist.ro/confesiunile-unui-republican-de-moda-noua/

  47. Marcus Says:

    @Roxana: a compara emisiunile lui Cristoiu cu cele ale lui Iosif Sava, aduce oarecum cu noua atitudine a lui Cristoiu de spalator de dos basescian. D-l Duda a avut o prestatie foarte buna, chiar a dat in simpatic (a mai lasat putin din morga aristocratica de la liber impuse) si si-a dezvaluit probabil latura umana a personalitatii sale. In schimb cand l-a numit pe asimetric „cel mai redutabil” politician roman, a dat maralneste cu mucii in ditai fasolea regala. Si asta nu pentru ca nu-l inghit eu pe asimetric. Intentia lui a fost buna (de a evidentia visceralitatea actelor asimetrice) dar a compara setea bruta si tampita de putere cu actele unui politician redubatbil si de a-l incadra la superlativ, asta este prea mult. In rest, pacat ca romanii voteaza, dupa chipul si asemanarea unora dintre ei si pacat ca altii nu vor sa inteleaga ca singura sansa de a scapa de chiomb consta in unitatea celor ce vor vota impotriva lor, indiferent de culoarea lor politica. Si la acest capitol, d-l Duda a dat-o-n bara cu „pastrarea voturilor ca pe un mare aport la tezaurul regal” (sic!).
    Sa fii iubita
    marcus

  48. cenushares Says:

    liviu puscasu,

    „Ca poporul roman in zdrobitoarea lui majoritate e idiot?”

    idiot esti tu, vere … 🙂

  49. Andrei Says:

    Pacat ca Romania nu o sa-l voteze. Dupa atitia ani de intoxicare anti-monarhista, un reprezentant al Casei Regale nu are nici o sansa.

  50. Klezmer Popescu Says:

    Nu mai avem nevoie de capete incoronate si de popime, nici macar ca grefe pentru Republica. Alegerea Principelui Radu ca Presedinte al Romaniei ne-ar arunca tara intr-un razboi civil! Monarhistii sunt inca treji, chiar daca se ascund in spatele unor masti de oameni normali!

  51. Andrei Says:

    @Andrei Antica

    Salutari de la Andrei Ionescu. Mai esti la RL?
    Pe mine ma gasesti la http://andreisamericandream.wordpress.com

  52. Dinu Says:

    cenushares,

    1. in contextul mesajului domniei voastre pentru @ela, poate era mai „didactic” …”NU stii” ! 🙂 …adica: sti, nu stii… dai cu banu` si vezi ce cade, cap sau pajura? 🙂

    2. idiot nu, dar PRIMITIV cu siguranta. …vreti argumente? 🙂

  53. toader Says:

    imi pare rau de cine i-a construit mesajul. fara indoiala este coerent si gandit. din pacate nu cred ca domnul duda poate depasi 5% in scor electoral. daca ar fi avut carisma, daca reputatia familiei regale nu ar fi fost atat de serios atacata timp de 20 de ani, daca ar fi avut un mecanism puternic in spate (cei din spatele lui pot fi ei oameni inteligenti – cred – dar nu este o structura cu suficienta ancorare in societate), daca , daca , daca … l-as fi votat.

    eu sunt gata sa pariez pe 100 de euro pe 10 euro cu roxana ca nu trece de 7%. Adica propun o cota de 10 la 1.
    tii pariul roxana?

  54. Florian Says:

    @Roxana Iordache
    Nu ştii nimic, alta-i schema. Patriciu se preface că îl suţine pe Oprescu, dar în realitate îl susţine pe Radu Duda. Sau altfel spus, hai să ne dăm noi mari cunoscători şi să aruncăm zvonuri pe piaţă, că-n lupta la care ne pricepem noi sunt permise orice lovituri.
    Dacă Dumnezeu mi-ar lua minţile şi as ajunge să susţin un personaj atât de dubios precum Radu Duda, iar acesta s-ar situa în sondaje la un nivel mai mult decât penibil, aş avea decenţa să nu îi privesc de sus pe ceilalţi competitori. Nici măcar pe Vadim, căci şi acesta poate privi cu dispreţ la locul pe care îl ocupă în cursă Radu Duda. Noroc cu Nati Meir, că altfel ar fi fost ultimul. Se pare însă că, asemeni unor alte metehne, căderea în ridicol nu doare.
    Cât despre link-ul postat de @Liviu, ce părere ai de articol? A, uitasem, e vorba de un blog de securişti, care se leagă de imaculatul Duda ca boala de omul sănătos.

  55. Corina Says:

    Bine, Roxana. M-ai convins. Raman cu ochii pe el (cu ajutorul tau).

  56. Florian Says:

    @Radu Humor
    Precizare la precizare
    @Radu Humor
    Dacă eu sunt cel pe care-l suspectezi că n-a înţeles faza cu colbul, ai luat plasă.

  57. Florian Says:

    @Radu Humor
    Habar n-am de ce ţi-am scris mai sus numele de douã ori, dar o mai fac o dată acum, că trei e număr cu noroc.

  58. Marcus Says:

    @Andrei: Romanii nu-l vor vota nu pentru ca este reprezentant al monarhiei (nu stiu daca te-ai prins, dar el nu candideaza din block-startere cu iz de regalitate, ci ca simplu cetatean al acestei tari. Doar Roxana ii bate cuie la sicriul candidaturii, dand-o de perete cu titulatura respectiva). El nu va fi votat pentru ca Romanii inca nu stiu ce-i aia democratie, sunt nostalgici dupa tatuci, cu cat mai badarani si mai ghiolbani , cu atat mai bine. D-l Duda are, in opinia mea suficiente calitati pentru a fi votat si a reprezenta Romania in lume, in calitate de presedinte, dar nu in aceasta perioada istorica. Brucan a fost generos si amabil cu romanii!
    sa fii iubit
    marcus

  59. Marcus Says:

    @Florian, nici chiar asa amice! Omu’ le are cat de cat, mult mai bine fata de „cel mai redutabil om politic roman”. Asta il face automat mai redutabil decat cel mai redutabil. Ai prins spilul?
    Sa fii iubit
    marcus

  60. ela Says:

    @ Marcus,

    „El nu va fi votat pentru ca Romanii inca nu stiu ce-i aia democratie, sunt nostalgici dupa tatuci, cu cat mai badarani si mai ghiolbani , cu atat mai bine. D-l Duda are, in opinia mea suficiente calitati pentru a fi votat si a reprezenta Romania in lume, in calitate de presedinte, dar nu in aceasta perioada istorica. Brucan a fost generos si amabil cu romanii!’

    Asta am inteles ca mai „trebe” inca 20 de ani pentru intelegerea democratiei! s-ar putea ca niciodata in Romania sa nu se inteleaga asta.

    N-am inteles de ce n-ar trebui sa schimbam ceva in mentalitate, incepand cu votarea lui Duda la presedebtie?! de ce nu este bun momentul istoric? peste alti 5 ani dupa cei 5 care urmeaza cu nu se stie cine va fi momentul mai bun pentru Duda?
    Da, este adevarat ca sunt multi „ghiolbani” , care pana la urma vor intelege ca trebuie inlocuiti astia care ne reprezinta acum, tu nu te-ai saturat de aceste personaje din politica actuala?

  61. ela Says:

    Acum la realitatea tv, este invitat si un un PD-ist fara L, care vorbeste iar ca un „nemernic”, pur si simplu ar trebui ca de fiecare data cand emite o ineptie sa-i vina asa din senin o lovitura peste bot.
    Trebuie sa dispara aceasta specie de ne oamnei, sau e foarte bine ca-i vedem, e foarte bine sa stim cum gandesc, cum judeca, ca sa stim ce trebuie facut.
    Discuta cazul lui CALIN, vezi Doamne de subminare!? ca sa minimalizeze cazul „cotzofanei” din Petrosani, de unde este si hoara, alt lingau Pd ist.

  62. Radu Humor Says:

    @ Toader, daca nu te baga-n seama @Roxana , uite ca te bag eu 😆
    Acuma serios vorbind, pun si eu pariu cu tine ca pierzi 😉
    Tot pe aceeasi suma . OK ?

  63. Marcus Says:

    @ela: eu ma strofoc de ceva vreme, pe fel si fel de forumuri, bloguri, ba mi-am deschis si blog, prin ziare centrale (cand am avut ocazia), printr-o carte scrisa si publicata de mine, in ultimul timp si in somn nu mai scap de ideea respectiva, idee care se numeste basescu si care si-ar gasi inlocuitor si in actualul portar de la Cotroceni. De ce am facut aceasta introducere? Pentru ca vad ca spiritele sunt atat de incinse incat nu se vede putregaiul din padure (chit ca ma repet), d’apai padurea din cauza copacilor. In opinia mea Basescu, intr-adevar este genial prin modul in care a reusit sa coaguleze in jurul lui, tot ce are gentic mai urat acest popor, in timp ce majoritatea, ramane divizata din motive mai mult sau mai putin politice, mai mult sau mai putin viscerale, mai mult sau mai putin natange. Noi suntem in cautarea Omului Providential (o utopie, tot in opinia mea) si uitam de cancerul, care culmea, este considerat de paria (la figurat si nu numai) societatii romane, Omul Providential.
    Nu este prima data cand o spun: personal imi place de d-l Duda, cu toate ca vad ca are devieri hilare-cel putin- ale discursului politic, atunci cand il catalogheaza pe chiomb, drept cel mai redutabil om politic al romanilor.
    Si imi pare sincer rau ca d-l Duda nu are in acest moment nici cea mai mica sansa de a deveni presedinte.
    Daca va accede in turul II il voi vota cu ambele maini.
    Insa calculele spun altceva si atunci voi merge cu tot sufletul meu impotriva raului deja stiut, acordand prezumtia de nevionovatie oricarui alt candidat va ajunge in turul doi.
    Ei bine, daca in turul doi nui va fi basescu, atunci ecuatia se schimba cu totul !
    sa fii iubita
    marcus

  64. Radu Humor Says:

    @ Florian, si daca m-as fi gandit la tine, vina nu era a ta, ci a mea, ca am fost cam neglijent in postare/exprimare.
    Ce vrei, nu numai Principele Radu are nervi :mrgreen:

  65. olimpiu Says:

    @roxana
    n-am aflat nimic fata de ceea ce stiam, dar mi-a placut ca AN a fost pus la perete de Hurezeanu si chiar era incapabil sa explice de ce PSD mai e la guvernare.
    daca il priveam pe Cristoiu cu Duda cam tot acolo ajungeam: adica nu aflam nimic important.
    eu nu cred ca exista vreun om care se implica in politica meritoriu, carismatic si..in fine sa stie meserie. si politica asta e o meserie…..

  66. Marius Mina Says:

    Amada Rodrigues, 23, sotia campionului Arturo Gatti , a fost retinuta de politia braziliana pentru cercetari .”Este deocamdata singurul suspect „, a declarat seful politiei din Pernabuco. Cauza decesului pare sa fie strangularea .Martorii declara ca au asistat la certuri intre cei doi soti iar pugilistul era sub o stare avansata de ebrietate, seara dinaintea decesului sau. Gatti, nascut in Italia, dar stabilit la Montreal, era cunoscut drept unul dintre cei mai mari pugilisti din lume si avea porecla ” Thunder”.

  67. Ovidiu Says:

    Ati vazut asta ?

    http://www.libertatea.ro/stire/consulul-romaniei-la-chisinau-filmat-in-timpul-unei-partide-de-sex-247269.html

  68. Plano Says:

    @Roxana
    Ca sa fiu si mai riguros: nu ma asteptam ca o fata regala sa fie fascinat de un politician redutabil, dar vulgar.
    Cat socialism stiintific am invatat eu tot atat ai frunzarit si tu, @Roxana. Chestia este ca tu ai ramas in pozitia „sfoara”, vorba unei distinse texane, intre materialism si idealism.
    Cat despre N.Titulescu mai documenteaza-te si nu mai repeta prostiile unor istorici de doi bani.
    Daca-i reuseau tratativele… URSS recunostea unirea Basarabiei cu Romania si alta era soarta postbelica a Romaniei.
    Avea dreptate Cioroianu, ieri, cand spunea ca noi, romanii, repetam greselile politicianiste interbelice si nu prea suntem atenti la ce se intampla in spatiul nostru est-european; Ucraina, Moldova, Rusia, Turcia.

  69. Dinu Says:

    Roxana,

    Traiasca Regatul Romaniei! Traiasca Regele, in Pace si Onor!

  70. PATRICKdan Says:

    sincer, aseara mi-a placut Radu ! a avut cateva momente faine ! bine, si Cristoiu, i-a ridicat mingi la fileu ;P
    in unele replici date, parca vorbea de ce spunea Cioran, in „Schimbarea la fata a Romaniei”, anume despre acel „mesianism” !
    faptul ca l-a pus pe Basescu inaintea lui Iliescu este singura afirmatie cu privirea la cei 3 contra-candidati, in rest, a refuzat cu obstinatie, sa faca vreo referire ! pt mine, e cam acelasi lucru, intre cei 2 comunisti, doar ca unul a studiat la Moscova si chiar credea in acel sistem (Iliescu) iar celalalt lucra pt sistem aducandu-i numeroase beneficii, realizandu-se dpdv personal, profitand de sistem (Basescu) !
    Radu incearca sa se pozitioneze contra tuturora, dovada raspunsul acela (cam firav) cum ca toti 3 is oameni sustinuti de partide si toti 3 nu au sanse in fata lui (putea mai mult sa zica) … Dar, nu asa ii vor creste sansele, daca ii pune in aceeasi oala ! Trebuie sa inceapa sa discute despre fiecare in parte, sa le sublinieze minusurile, sa ii provoace ! As vrea sa fie ceva mai agresiv, altfel poate urca pana la un anumit nivel si-atat ! Pt ca, neatacandu-i pe ceilalti, se mai poate spune ca „are intelegeri” cu unul sau altul ! Asa, vorbeste frumos, ar fi ideal un astfel de Presedinte, cu astfel de maniere si discurs !
    Per ansablu, s-a prezentat bine aseara ! A fost o emisiune cu multe detalii interesante date de Principe despre alte Case Regale, mi-a placut detaliul despre Silvia a Suediei sau cum isi fierbe Regina Angliei singura apa pt ceai 🙂
    Plus alte detalii pe care le-am prezentat si pe blog astazi !
    Am stat s-o vad in reluare pe la 04 dimineata si, nu regret !

  71. Ovidiu Says:

    Consulul României la Chişinău, rechemat în urma unui scandal sexual (Video) pe amanta o cheama Mihaela, sau Cristina Ursol?

    VEZI VIDEO INCENDIAR CU DIPLOMATUL ROMAN DE LA CHISINAU ION NUICA!

  72. julia Says:

    Roxana, eu cred ca Radu l-a pus pe Basescu la un nivel de politician, pentru ca demnitatea sa ar suporta greu competitia cu un saltimbanc! Uneori, pentru un om demn, e necesar sa-si ridice adversarii la un anumit nivel unde sa i se poata considera oponenti politic fara sa se auto-jigneasca.

    Mult succes domnului Radu Duda!

  73. Micutza Says:

    Initial nu m-au interesat alegerile din toamna.Posibilii candidati la prezidentiale:Traian Basescu,Mircea Geoana sau Crin Antonescu imi pareau undeva prea departe de pretentiile mele ca alegator si cetatean al acestui stat.Asta pana cand a aparut acest Radu Duda,despre care am avut mereu o parere foarte buna…dar incompleta.L-am urmarit pas cu pas si nu am pierdut nici o emisiune la care a fost invitat deoarece cred cu tarie ca acest om este poate chair mai mult decat meritam noi romanii…!Sunt o nationalista convinsa si tot ce imi doresc pentru tara mea este RADU DUDA PRESEDINTE!Asa ca sper ca la alegerile din toamna noi,tinerii,viitorul acestei tari sa il sprijinim pe cel care ne poate face mandrii de alegerea noastra!

  74. toader Says:

    pana una alta cred ca nu-l mai votez nici pe crin. la 10% cota unica si tva 15% cred ca se privatizeaza in totalitate si sanatate si invatamant si justitie.

  75. Marcus Says:

    @Micutza: nu stiu daca ai observat, dar cam toti vizitatorii acestui blog isi iubesc tara si sunt ingrijorati de devenirea acesteia. Nu este nevoie de lozinci pentru a ne exprima sentimentele, deoarece lozincile duc in desuet intentia, si din nationalist sau patriot devii patriotard. Imi cer scuze ca mi-am asumat cei 55 de ani ai mei ca un eventual apanaj asupra ta, dar as dori sa te intreb, intr-un eventual tur 2, cu basescu si cu oricare alt contra-candidat va fi la momentul respectiv, tu cu cine vei vota? Si daca, totusi vei vota, in turul doi poti sa-mi spui si mie motivatia optiunii tale?
    sa fii iubita
    marcus

  76. Roxana Iordache Says:

    @Tuturor. Am onorat restanţele la o postare anterioară, vă rog să vedeţi răspunsurile: https://roxanaiordache.wordpress.com/2009/07/09/crin-antonescu-tot-mai-paralel-cu-realitatea/

    @Franklin. Nu am cunoştinţă de aşa ceva. Eşti sigur că nu eşti victima unei intoxicări?

    @Radu Humor. Şi tu, Brutus? (Păcat că nu mai e vechiul emoticon cu ăla şocat, cel nou e chiar imbecil, ăla era expresiv). Cum ai putut crede că răspunsul se referea la tine?! Era în sprijinul unui răspuns al tău anterior, către @Liviu Puscasu! Credeam că el clar. 😐 Serios că m-ai înjurat, dacă ai putut crede aşa ceva. 🙂 Sorry, oricum!

    @Alter Ego Blog. Te-am recuperat de la spam, nu ştiu de ce ai ajuns acolo. Dar poate ne spui părerea ta. 🙂

    @Radu Humor. Zic că a fost super. Super! 🙂 La cât e de înalt, dacă-i dă una-n cap lui Băsea live, ia 3-4 milioane de voturi dintr-o lovitură. Băieţii deştepţi dacă îşi văd idolul ridiculizat în asemenea hal, imediat îşi schimbă stăpânul. 😆

    Referitor la vizita monarhilor, Principele Radu e om de stat, cunoaşte protocolul şi îl respectă, ştie că regii nu pot face asta. Ei sunt ALTFEL. 🙂

    @ALM. Din lac în puţă. 🙂

    @privitor. Radu Duda candidează la preşedinţia ţării. Referitor la ce ai spus despre monarhie, cele două date sunt cele mai negre din istoria umanităţii, prin consecinţele lor, pe care le trăim şi azi.

    @alegator. E anticonstituţional ce propuneţi. Oricum, chiar şi după criteriile propuse, Radu al României-Duda este cel mai prezidenţiabil. Nimeni nu are asemenea relaţii internaţionale. Excelente.

    @Deceneu. A fost o simplă eroare de terminologie.

    @Liviu. Viaţa e atât de frumoasă şi de scurtă. 🙂

    @Marcus. M-am obişnuit cu subiectivismul tău autoritar. 🙂 Băsescu ESTE cel mai redutabil POLITICIAN. Politician înseamnă fiară politică. Fie că vrei, fie că nu vrei tu. E o realitate OBIECTIVĂ. 🙂

    @neinfectat. Evident că e realist. Dacă ai fi şi tu sincer, l-ai vota. Chiar nu vrei un om stilat şi care să nu fie robit unor interese partizane sau de grup?

    @Naşu. Doamne fereşte! Nu ştiu de ce te-a trimis la spam cu mesajul de la acea postare. L-am eliberat.

    @Andrei. Are toate şansele, dacă avem voinţa să i le dăm. Altfel, dăm vina pe cercul vicios pe care chiar noi îl mângâiem.

    @Klezmer Popescu. Ce vă face să credeţi că eu sunt nebună şi dv. sunteţi normal? 🙂 Propaganda bolşevică?

    @Marcus. Eşti plicticos. Dacă nu vrei să pricepi, te repeţi cu opiniile tale pe care le dai axiomatice.

    @toader. Detest pariurile. Şi nu-i vorba de nici o construcţie de mesaj. A fost un dialog spontan, un taifas spumos. Şi serios. Oricum, dacă tot vrei un pariu, îţi propun altul: dacă partidele nu renunţă la candidaţi proprii ca să-l susţină pe Radu al României-Duda, Băsescu ia al doilea mandat. Cu oricine ar fi în turul II, îl bate. Nici Antonescu, nici Geoană n-au forţa să scoată oamenii din casă contra lui Băsescu, pentru că nu sunt nici măcar umbre de alternativă. Nu-i suficient doar votul negativ, oricât ar fi Băsescu de detestabil. Mai ales că unora nici nu le pare suficient de detestabil ca să voteze pe oricine împotriva lui.

    @Andrei. Tu eşti Andrei Ionescu de la R.l.? 🙂

    @Florian. Spre deosebire de tine, eu am informaţii. În rest, continuă ad personam, dacă crezi că atacându-mă pe mine, îl ajuţi pe Crin Antonescu.

    @ela. Ai dreptate. Aşa ziceam şi eu. Are toate şansele, dacă ne dăm şansa să aibă.

    @Marcus. De-aia greşeşti, pentru că eşti obsedat de Băsescu.

    @olimpiu. Chestie de gust. Nici nu ştii ce-ai pierdut. Eu am încercat să prind esenţialul, dar era altceva dacă îi şi vedeai. Şi aflai, dacă n-ai aflat până acum, că asta susţine şi Principele Radu, că politica e o meserie şi nu-i meseria lui, şi că la Cotroceni nu se cuvine să ajungă un om politic, ci un independent. Politica lui e viziunea naţională. Şi ştiu ce spun, e un om cu totul excepţional. Dacă l-ai cunoaşte, n-ai mai avea nici cel mai mic dubiu în a-l vota.

    @Corina. Mă bucur! 🙂

    @Marius Mina. Ştiu, mi-a părut rău. L-am auzit ieri la Antena 3 pe Doru Doroftei, a vorbit foarte frumos despre el. Pe urmă, am aflat că sunt suspiciuni cu privire la nevastă-sa. 😐

    @Ovidiu. Un pămpălău consulul.

    @Plano. Fascinaţia e în mintea ta. Înseamnă că n-ai priceput nimic din ce-a zis. Într-adevăr, probabil că e la câţiva ani-lumină de mulţi alegători. 🙂 Cât despre Titulescu, nu ştii ce istorici frecventez eu. În nici un caz bolşevicii tăi.

    @Dinu. Doamne ajută! 🙂

    @PATRICKDan. Mă bucur că ţi-a plăcut. Dar răspunsul nu cred că a fost firav, a fost pur şi simplu o constatare, toţi trei sunt politicieni, proiecţii ale unor partide. Eu cred că a făcut foarte bine că s-a poziţionat ca unic contracandidat autentic, deci cu totul ALTFEL faţă de Băsescu. Am să vin pe blogul tău şi te felicit pentru autenticitate, pentru obiectivitate, pentru felul în care nu te minţi şi nu te laşi guvernat de prejudecăţi. Bravo!

    @julia. YESSS! 🙂

  77. Diana Says:

    Radu Duda (al cui o fi el) nu are absolut nicio sansa. Si nu ma refer la o sansa in fata lui Basescu. Ca sa ajunga la Basescu, Duda trebuie sa scape in primul rând de Crin si de Geoana.

    Ma distreaza reactiile infantile ale unora de pe acest blog, atunci cand ceilalti doi (Crin si Geoana) sunt eliminati, din start, din competitia prezidentiala, ca si cum nici n-ar exista.

    Va imaginati ca Radu va ajunge in turul doi? Daca da, poate-mi explicati si cum?
    Ca sa ajunga in turul doi trebuie sa surclaseze 2 candidati.

    PSD-istii vad o lupta finala intre Geoana si Basescu.
    PNL-istii vad o lupta finala intre Crin si Basescu
    Dudistii vad lupta finala intre Duda si Basescu

    Cum se face ca fiecare anuleaza „participarea” celorlalti, rezumandu-se numai si numai la Basescu?

    Hai ca e usoara „arimetica”….dac-ai invatat-o la vremea ei, desigur 🙂

  78. Marcus Says:

    @Toader: justitia este privatizata long time ago, de ce dai vina pe Crin?
    Sa fii iubit
    marcus

  79. Roxana Iordache Says:

    @Micutza. Bun venit! Eşti … mare! 🙂

    @Marcus. Iarăşi confunzi Justiţia cu Parchetul. 🙂

  80. Nabucco Says:

    Radu Duda (al cui o fi el) nu are absolut nicio sansa. Si nu ma refer la o sansa numai in fata lui Basescu. Ca sa ajunga la Basescu, Duda trebuie sa scape in primul rând de Crin si de Geoana.

    Ma distreaza reactiile infantile ale unora de pe acest blog, atunci cand ceilalti doi (Crin si Geoana) sunt eliminati, din start, din competitia prezidentiala, ca si cum nici n-ar exista.

    Va imaginati ca Radu va ajunge in turul doi? Daca da, poate-mi explicati si cum?
    Ca sa ajunga in turul doi trebuie sa surclaseze 2 candidati.

    PSD-istii vad o lupta finala intre Geoana si Basescu.
    PNL-istii vad o lupta finala intre Crin si Basescu
    Dudistii vad lupta finala intre Duda si Basescu

    Cum se face ca fiecare anuleaza „participarea” celorlalti, rezumandu-se numai si numai la Basescu?

    Hai ca e usoara „arimetica”….dac-ai invatat-o la vremea ei, desigur 🙂

  81. Dinu Says:

    Roxana,

    „o mie de vorbe doi bani nu face.” 🙂 adanca zicere… 🙂

  82. Roxana Iordache Says:

    @Diana-Nabucco. Aceeaşi lighioană proastă. 🙂

    @Dinu. 😆

  83. ALM Says:

    @ Roxana Iordache (luni 13 iulie 2009 la 4:47:47 pm)

    Ce sa fac si eu, stimata Roxana? Nostalgiile … Ca sa nu mai vorbesc de deformatia cazona 😉 …

    Dar nu ma deranjam pentru atata lucru. Ma uit la comentariile la adresa candidatului Radu Duda si la pariurile care au inceput sa se faca. Si eu sunt convins ca Radu Duda nu va intra in turul doi. Dar poate lua pana la 10% din voturi. Si nu ma bazez pe sondaje coafate, ci pe cifrele reci ale ratingului atins de emisiunea in discutie. De obicei, emisiunile cu personaje „interesante”, incep in forta, dupa care, in functie de interesul trezit telespectatorilor, ratingul incepe sa scada. Ei bine, din cele auzite de mine, ratingul a fost in crestere! Radu Duda a inceput sa capteze interesul populatiei!

    Acele 10% din masa electorala sunt deosebit de importante, fiindca multe din ele vor fi smulse din zestrea bostanului asimetric si ma rog lui Dumnezeu ca in sondaje bostanul sa scada sub 30%, ca sa-i piara curajul sa intre in confruntari cu contracandidatii unde, in urma acuzelor de care nu va putea sa se apere coerent, precis se va eroda mai mult.

    Faptul ca Radu Duda nu-si propune sa-si negocieze procentele in turul doi nu inseamna ca acele voturi se vor pierde. Ele se vor duce „buluc” la Crin Antonescu, dupa parerea mea, omul cu prima sansa!

  84. Marcus Says:

    @Roxana, „as usual”, esti o dulce, si stii de ce? pentru ca parole, parole, parole, sau cum zici tu despre Crin, fara absolut nicio justificare words, words, words! Sincer sa fiu mi-ar face o deosebita placere un dialog „face to face”, nu de alta dar poate, prin puterea cuvantului rostit si nu scris ai putea sa-mi dovedesti, daca nu inversunarea cu care aperi cauze ratate din start, macar pregatirea ta profesionala in ale filologiei.
    sa fii iubita si sa ai o seara minunata visand la printi si printese (cum ar zice englezu’: „grow up, young lady!” 🙂
    marcus

  85. Dinu Says:

    ALM,

    Personal cred ca Radu, Casa Regala a Romaniei, au azi capacitatea si cultura organizationala mult mai sofisticate, mai profunde si, nu in ultimul rand, mai versantile, pentru a pune in opera proiecte reale pe termen lung pentru Romania fata de restul candidatilor …republicani.
    Ca militar ar trebui sa stiti cine a reusit, si mai ales cum, de-a lungul istoriei romanilor, sa-i uneasca pe acestia sub un singur steag, asezandu-i pe harta Lumii ca tara si natiune.
    Doua lucruri nu se vor schimba niciodata in aceasta lume, dar ele vor schimba, cand vor dori, lumea; aliantele de „sange” si cele …”discrete”. 🙂

  86. julia Says:

    Daca media din Romania il va pune pe sticla pe Radu Duda cit mai des, are sanse amri de cistig. Demnitatea impune. Si el are multa demnitate in contrasc puternic cu mascariciul de la Cotroceni. Cred….sau mai bine zis SPER…ca romanii au ajuns la saturatie cu miturile arogantilor descreierati a la VC Tudor, ciobanul no. 1 al tarii si betivanul mitocan. Sper ca lumea de rind incepe sa gindeasca si nu se mai lasa dusa de mitocanii zgomotoase, limbaj de mahala si zbierete magaresti. Incep si romanii sa vrea sa aiba alta iamgine in Europa decit Mailat si cei mentionati de mine inainte. Macar daca s-au saturat sa-i vada toate lipitorile venind la putere lihnite, si ajungind rotunde si pline de singele supt la scurt timp. Pe Radu nu-l pot acuza ca ar vrea avere.

    Daca ne gindim la US pe Hussein l-a ales media, care l-a transformat intr-o celebritate a la Britney Spears. Nu avea nici maturitate polititca nici experienta, practic era un nimeni; activitate in senat mai putin chiar decit Hillary „Rotten” Clinton. Si totusi lumea il compara cu JFK si Lincoln. Nu vreau sa-l compar pe Radu cu Hussein, NICI vorba! Vreau doar sa spun ca media poate sa ‘faca’ un presedinte!

    Singura idee impotriva lui Radu pe care o vad eu este sisifica lupta anticoruptie, pe care romanii s-au resemnat sa o declare peirduta pe vecie……lipsa de speranta a romanilor intr-un OM care poate sa le rezolve aceasta problema este singurul hop serios in calea lui Radu, cred eu.

    Mult succes domnului Radu Duda!

  87. Franklin Says:

    @Roxana
    Informatia cu vanatoarea de ursi a lui Juan Carlos in Romania a aparut in presa, eu am citit-o in presa electronica, in 2004 sau 2003 (anul in care informatia a aparut) in unul sau doua cotidiene. E posibil ca evenimentul sa fi avut loc ceva mai devreme, chiar cu 2-3 ani, nu-mi amintesc. Nu imi amintesc exact nici publicatia, poate era Evenimentul sau Ziua. Stiu ca a aparut in doua cotidiene desi in forma prezentata de mine am citit-o doar o singura data. Nu pot fi sigur ca nu e o intoxicare dar simt ca poate fi adevarata. Nu concep astfel de intoxicari, orisicat. Cu contactele tale din domeniu sunt sigur ca poti afla mai multe, poate ne spui si noua, cei de la PIB. Ma surprinde si usurinta cu care credeai ca Juan Carlos ar fi putut participa la o partida de vanatoare cu macelarul caldarar din Zarnesti (Tiriac). Chiar asa, cum a fost posibil, e ceva diferenta intre burghezii mustaciosului si aristocratia europeana?
    Am mai aflat si de raposatul Rafik Hariri care ar fi vanat si el in Delta cu alde Nastase. Neam de slugi, baga ba o vanatoare ca noi suntem ospitalieri, da-i in ma-sa pe romani.

    Daca ati sti cati dintre vanatorii de animale nevoinovate au sfarsit-o tragic, nu numai personalitati politice, v-ati gandi de doua ori ininte de a pune mana pe arma impotriva lor. Sufletele nevinovate stau deasupra noastra. Si se distreaza, alta treaba nu mai au.

  88. Radu Humor Says:

    @ Roxana :”Dar o emisiune, mai ales una liberă precum formatul lui Ion Cristoiu,…”

    Hai , ca-i tare de tot :
    Cristoiu si discutiile libere 😆

    Cum poate fi libera o discutie in care ,unul vine cu 5o-6o de intrebari ( pentru Ridzi a spus chiar el ca a avut pregatite – 40), si celalalt este supus unui adevarat tir interogativ, cu intrebari din cele mai inselatoare si dirijate in directia dorita.
    Mi-aduc aminte cat s-a scremut piticul deontolog s-o-ntoarca „din poanie” pentru a declara/decreta parsiv :
    – Deci, totusi Regele face ceva , nu sta toata ziua degeaba, cum credem noi 😉

    Inventatorul deontologiei in pantaloni scurti a ilustrat de minune, fara sa vrea, perplexitatea comunistului, magistral condus de Principele Radu in bucataria ( la propriu si la figurat) Casei Regale de catre un membru al ei, care a explicat pe intelesul tuturor ca viata se poate trai si ALTFEL decat au invatat ei la cursurile de marxism.

    Cineva imi spunea ca daca Principele Radu continua sa faca o asemenea lectii de istorie monarhica, s-ar putea ajunge, mai usor decat sparam, la un referendum, in cunostinta de cauza , pentru repunerea in drepturi a Monarhiei ce n-a fost legal abolita niciodata 💡

  89. ALM Says:

    @ Dinu (luni 13 iulie 2009 la 6:27:37 pm)

    Stimate coleg, cred ca si dvs faceti o gresala atunci cand vorbiti de Casa Regala in cursa pentru Presedintia Romaniei, ca si cei care cred ca eventuala alegere a lui Radu Duda este primul pas pentru reinstaurarea monarhiei. Radu Duda a raspuns la niste intrebari. Puteau sa fie despre teatru, despre economie, despre sport. Ion Cristoiu a considerat ca sunt mai interesante cele despre familia regala si Radu Duda s-a conformat cu raspunsurile.

    Nu stiu pentru ce ma certati, de parca eu as fi cel care neaga istoria Romaniei si rolul capetelor incoronate in evolutia ei. Nici macar n-am vreo retinere pentru monarhie si m-am exprimat public ca, decat asa o presedintie, mai bine o monarhie! Dar nu este important ce vreau eu sau dvs. Revenirea la monarhie se face dupa anumite reguli si nu printr-o revolutie cum este drumul invers. Si aceste reguli spun ca doar Regele Mihai I-ul, sau printul Nicolae ar putea accede la un ipotetic tron al Romaniei. Si nu oricum, ci printr-un REFERENDUM! Vedeti dvs vreun partid, din actuala clasa politica, dornic sa renunte la privilegiile puterii pentru a pune in discutie actuala forma de guvernamant? Fiindca numai Puterea poate organiza un Referendum!

    Poate observati ca, de cand Radu Duda s-a angajat in cursa prezidentiala, am incetat sa-l mai numesc Principe sau Radu al Romaniei. Functia la care aspira nu mai are legatura cu titlurile nobiliare si folosirea lor in Executivul unei republici este tot atat de desueta ca si imprimarea titlului de inginer pe soneria de la usa apartamentului.

    Personal, nu sunt prea increzator in aliantele de sange (si cu atat mai putin in cele discrete). Lumea s-a schimbat de cand floretele au fost inlocuite cu pustile de asalt. Nu mai exista monarhi absoluti, dar exista presedinti totalitari …

  90. Dinu Says:

    ALM,

    Este posibil sa gresesc, dar nu este obligatoriu. 🙂
    Nu la reinstaurarea Monarhiei Constitutionale -este o alta tema- m-am referit eu cand am spus ca Radu al Romaniei, Casa Regala a Romaniei, au un potential managerial net superior oricarui partid politic romanesc, or leader politic, ci la capacitatea Casei Regale a Romaniei de a coagula suflarea romaneasca autentica, resursele umane inca latente, or invrajbite de moarte pe criterii „politice” -oare!?- in jurul unor proiecte nationale si a le duce la finalizare, indiferent de cine va forma la un moment dat guvernul.

    Ma nederptatiti! Nu mi-as permite sa va „cert”. Am incercat candva cu fii-miu si nu mi-a iesit. 🙂 Recunosc insa ca am apelat la buna dumneavoastra credinta, chiar la onoarea de militar a domniei voastre. 🙂

    Republica …Populara din 1947 a fost fructul unui referendum …”onest”?
    Ne onoreaza ca natiune modul in care acceptam azi, cu seninatate, ceea ce s-a petrecut in 1947 si dupa `89 ? …sunt intrebari retorice.
    Sa fi fost mai destepti, mai vizionari, mai patrioti, Dej &Co. decat Kogalniceanu, fratii Golesti, Rosetti, Cuza, Bratienii…? …poate.
    Sa inteleg ca Anglia si suratele ei, intru forma de guvernamant, sunt desuete? …speculez! 🙂

    Cat despre aliantele „de sange” si cele „discrete” este o eroare sa nu le luam in serios.

    Desigur ca nu am pretentia de-a fi eu Casandra, or Solomon, nici pomeneala, este punctul meu de vedere fata de lucrurilor grave, importante, din cetatea mea.

  91. Plano Says:

    Legenda mesterului Manole in actiune pe acest blog.
    Multi vor ca sa darame cu orice pret….doar pentru ca nu e facut de ei. Pana sa inceapa sa construiasca uita proiectul noului edificiu. Putini se incumeta sa zideasca adaugand la vechea constructie.
    Sportul national nu mai este oina (fotbalul)… ci CONTESTAREA!

  92. ALM Says:

    @ Dinu (luni 13 iulie 2009 la 10:12:00 pm)

    Stimate coleg, consider ca nu pe acest blog pot sa-mi dezvolt parerea despre posibilitatile Casei Regale a Romaniei. Ma simt confortabil si nu-mi doresc antipatia gazdei.

    Pot sa va spun doar ca este numai o impresie, asa cum multi cred ca Biserica poate coagula ceva in Romania. Cu toate astea, nu neg capacitatea intrinseca a lui Radu Duda de a dovedi ca avem si „material” pentru presedinti. Dar, asa cum si Santos Dumont ii spunea lui Henry Coanda, s-a nascut cu 50 de ani mai devreme … Sau barza n-a avut GPS!

    Vedeti ca nu ati citit decat pe diagonala mesajul meu? Ati sarit un pasaj, zic eu, lamuritor:

    „Revenirea la monarhie se face dupa anumite reguli si nu printr-o revolutie cum este drumul invers”.

    Nici revolutia franceza, nici cea americana nu au avut la baza vreun referendum. Sunt momente cand istoria se faureste cu barda, ghilotina sau cu flinta. Nu simt ca apelati la buna mea credinta cand imi cereti sa ma exprim cu privire la diferentele de calitate intre Dej si Kogalniceanu. Nu stiu daca Dej s-ar fi descurcat mai bine decat Kogalniceanu (probabil ca nu, lipsindu-i cultura necesara), dar sunt sigur ca Kogalniceanu nu s-ar fi descurcat precum Dej in fata lui Stalin: iesea scurtat de cap din Kremlin!

    N-am afirmat nicaieri ca regatele sunt desuete, chiar daca raman din ce in ce mai putine (urmariti chiar „fierberile” din Marea Britanie). Teoretic, republica ar trebui sa fie o forma superioara de guvernamant. Am impresia ca nu toate popoarele au capacitatea sa aprecieze superioritatea republicii, mai ales cand si astazi se asteapta de la un presedinte ca sa fie un fel de tatuc, mai bine zis un fel de rabin atoate stiutor, istet ca Einstein si bland ca un Patriarh.

    Ca un fapt divers, onoarea de militar nu trebuie sa fie superioara onoarei de cetatean! Dar mi-e teama ca discutam de „lucruri” tot atat de vii ca si limba latina …

  93. Dinu Says:

    ALM,

    Banuiesc ca daca am/ati „derapa”, se intampla oricui, intr-o discutie pro si contra sistemului de guvernare „Monarhie Constitutionala”, gazda nu ne-ar „antipatiza” si, in niciun caz, nu ne-ar scurta d`un cap. 🙂

    Nu cred in personaje care in secolul XXI sa „mute muntii din loc” de unii singuri. In spatele lor trebuie sa existe Calitate si Expertiza, dar si acele legaturi speciale, cladite in timp, cu cei ce sunt mai aproape de „foc”, cum cred, cu tarie, ca orice sistem, de orice fel, oricat de performant ar fi, pana la urma sfarseste a „imprumuta” valentele celor acre-l utilizeaza, care-l pun in opera.

    Vi se pare ca ar exista vreo similitudine intre cauzele, conditiile, ce au determinat cele doua revolutii, Franceza si Americana la care ati facut trimitere, si evenimentele de la noi, din 30 decembrie 1947 …mie personal NU mi se pare ca ar exista. Doar instrumentele au fost aceleasi, cauzele si scopul au fost diametral opuse.
    Oameni, flinte, ghilotine, pentru libertati si dreptrui civile, pentru toti cetatenii cetatii versus oameni, flinte, ghilotine, inchisori politice, asasinate politice, pentru a inrobi o natie.
    Aceasta este cheia, cred eu, in care ar trebui sa evaluam evenimentele petrecute in decembrie 1947 si care ar trebui sa ne de-a cosmaruri.

    Daca nu as fi crezut in buna dv. credinta nu as fi intrat in aceasta polemica.
    Cat priveste observatia dv fata de „abilitatea” lui Dej de a supravietui langa Stalin pot sa spun ca: unii aleg sa supravietuiasca in orice conditii, ca mod de viata, in timp ce altii vor sa traiasca, si nu oricum.
    Intelepciunea populara a concentrat aceste doua concepte de a FI in doua proverbe atat de antagonice ca mesaj:
    „Capul plecat, sabia nu-l taie.” si „Mai bine vultur o zi decat o suta de ani cioara!” …chetiune de mostenire culturala, de educatie, cum bine ati sesizat.

    Referitor la faptul ca v-am „pus vorbe`n gura” precizez:
    „Sa inteleg ca Anglia si suratele ei, intru forma de guvernamant, sunt desuete? …speculez!” …dupa cum vedeti am subliniat ca SPECULEZ o afirmatie a dv in care sugerati ca un titlu nobiliar ar fi desuet intr-o tara ce are ca forma de guvernamant republica. 🙂

    Spuneti ca, citez:
    „Am impresia ca nu toate popoarele au capacitatea sa aprecieze superioritatea republicii…” …”superioritatea republicii” ???!!!
    In ce ar consta superioritatea republicii fata de Monarhia Constitutionala? Au cumva mai multe drepturi si libertati republicanii? Ofera republica fiecaruia mai multe sanse de a deveni membru al cetatii, de-a se realiza in consonanta cu nevoile sale si ale cetatii? In Monarhia Constitutionala Romana era negat vreun drept civil ori libertate fundamentala -vezi Constitutia din 1923 [nota bene]- . Reuseste sistemul republican, ca sistem de guvernare desigur, sa coaguleze mai bine energiile cetatii? Ofera sistemul republican mai multa protectie cetatenilor ei, mai mult echilibru si transparenta intre guvernati si guvernanti? Nu pot afirma ca un sistem este superior celuilalt, insa stiu ca romanilor le-a mers mult mai bine ca tara si deveniseram chiar o Natiune sub Monarhia Constitutionala. Dupa 60 de ani de Republica unde suntem azi, ce suntem azi?
    „Omul este masura tuturor lucrurilor” …spunea Protagoras.

    Cu tot respectul va contrazic si, tot ca fapt divers, spun:
    Onoarea unui militar, vorbim de „onoarea militara”, este/era mult mai „ampla si riguroasa”, iar costurile sunt/erau pe masura, in comparatie cu ce a unui civil. …cel putin in „lumea mea”… 🙂

    Aleasa consideratie,

  94. Radu Humor Says:

    Singura „problema” care-i mana-n lupta pe republicani, este si cea mai pierdanta pentru popor:
    Lupta pentru functia de Presedinte, care in tari subdezvoltate, sau ca a noastra, ia aspecte dramatice si genereaza coruptie si implicit saracie.
    Daca li se mai da mult nas(si nu peste ) unora, nu-i exclus sa vrea sa organizeze alegeri si pentru tron .
    Dorinta aceasta de Republica vine din lipsa unei legitimitati istorice a unor popoare, si de ea sunt cuprinse populatiile , mai bine zis o mana de oameni ce lupta , uneori cu orice mijloace, fara scrupule, pentru a dobandi o putere, pe care monarhii, se spune ca o au de la Dumnezeu.
    Si marile puteri cum sunt Germania si Franta, ajunse in aceasta situatie tocmai datorita monarhiilor, se vor intoarce la ele 💡

  95. Roxana Iordache Says:

    @ALM. N-aţi înţeles. Atât de uşor ne lăsăm manipulaţi.

    @Marcus. Eu ştiu de ce sunt o dulce, dar tu n-ai să ştii niciodată. 🙂 E singurul nivel la care îţi răspund. În rest, n-are sens.

    @Dinu. Cele „discrete” ar fi cazul să decidă.

    @julia. De acord cu tine. Minus finalul. Marele lui avantaj e că e curat. Şi nu-i dependent financiar. E singurul independent financiar. Singura dependenţă e de suporterii cotizanţi (modeşti). Şi evident, de Rege.

    @Franklin. Încearcă să reciteşti ce ai scris şi să evaluezi ca şi când n-ai fi scris tu. Dar sincer.

    @Radu Humor. Hai, că tu poţi să fii obiectiv! Serios.

    @ALM. Hai să nu facem confuzii. Dacă Radu al României-Duda ajunge preşedinte e foarte posibil ca românii să-şi dea seama că vor monarhie. Nu trebuie să ne fie frică de opţiuni. Dar ca un popor să aibă opţiuni, trebuie să fie în cunoştinţă de cauză. Să ştie alternativele. Referitor la monarhi absoluţi, nu înţeleg de ce-i invocaţi. Monarhia constituţională e cea mai nouă formă de stat.

    @Radu Humor. La politicianismul care macină Europa, nu-i exclus, Ba e chiar soluţia.

  96. ALM Says:

    @ Roxana Iordache (marţi 14 iulie 2009 la 9:42:28 pm)

    Motto: „Dacă Radu al României-Duda ajunge preşedinte e foarte posibil ca românii să-şi dea seama că vor monarhie.”

    De ce? Poate romanii vor vrea mai mult teatru sau sa devina toti colonei direct din subofiteri! Ce radacini monarhice are candidatul Radu Duda incat sa devina exponentul luptei pentru restaurarea monarhiei? Mai degraba cred in Simona Mezincescu! Si, daca nu modifica totul in stil basescian, n-are nici o treaba cu tronul … E ca-n treaba cu groapa: nu e pentru cine o pregateste …

    Speram ca v-a trecut febra monarhiei. Nu forma de guvernamant este problema Romaniei ci calitatea politicienilor! A apus vremea cavalerilor, acum este vremea rândasilor (Basescu, Placinta, Macaletzi, Buhaianu, Brânza, Ciocan, Gust Bãloshin, Mocioalcã, Prigoanã, Rãtzoi, Sãpunaru, Tãrâtzã etc) …

  97. Draghi Puterity Says:

    Daca Radu Duda ajunge presedinte imi imaginez prima lui vizita la Casa Alba. Obama: Hey dude! Wazzup?! 😆

  98. Dinu Says:

    Draghi Puterity,

    hey Kohl ! wassup! …care-i diferenta, or relevanta?! 😆

  99. Draghi Puterity Says:

    @Dinu

    Era un joc de cuvinte inspirat din slangul american.

    Hai sa-ti explic cum era cu Kohl prin anii’ 90.

    Americanii spuneau: We have Bill Clinton, Bob Hope, Johnny Cash and Jimmy Wonder.

    Germanii spuneau: We have Helmuth Kohl, no hope, no cash, no wonder.

    Se inselau.

    Morala povestii: si nemtzii mai pun botu’ la mirajul american. 😉

  100. Dinu Says:

    Draghi Puterity,

    Misto! 😀 …felicitari !!!
    Cand ti-am scris nu am „sesizat” …dude. …eram un mic Napoleon ce incerca, inclusiv la telefon cu un teuton, sa lamureasca mai multe lucruri deodata, nu este o scuza. 🙂
    Deci: primeste te rog scuzele mele! …cat si multumiri pentru „explicatie”. 🙂

    Ai dreptate in privinta teutonilor si a mirajului american. Stiu o sumedenie de teutoni care s-au stabilit in USA, la inceputul anilor `90, dar si teutoni ce i-ar vrea afara din Europa. 🙂

  101. Roxana Iordache Says:

    @ALM. Încercaţi să judecaţi raţional. Eu nu vă spun că sper să vă fi trecut delirul republican. 🙂 Ipoteza mea s-a întemeiat pe modelul prezidenţial pe care l-ar aduce, pe principiul monarhului constituţional. De-asta am spus că românilor s-ar putea să le placă modelul şi să prefere originalul. Sau n-au voie? Mi se pare mie sau vă apucă panica la gândul că am putea înclina balanţa numerică în favoarea monarhiei în Uniunea Europeană? 🙂

    P.S. Monarhia nu-i o formă de guvernământ. E o formă de stat. E foarte importantă forma de stat. În monarhie, nu orice nespălat hămesit prost crescut parvenit poate deveni şef de stat. E numai un aspect. Şi nu neglijabil.

    @Draghi. Important e că-l primeşte. 🙂

    @Dinu. Sigur, fără americani câştiga Hitler, deci de-aia teutonii tăi i-ar vrea afară din Europa. Acum l-ar pune pe Putin peste bătrânul continent, că între timp nemţii au devenit slugile ruşilor. :mrgreen:

Lasă un comentariu