USL BĂSEŞTE. PONTA ÎL CONTINUĂ PE BOC. CODUL PENAL CONTRA LIBERTĂŢII CUVÂNTULUI ŞI A DREPTULUI CETĂŢENESC LA INFORMARE

CEA MAI ANTILIBERALĂ MĂSURĂ:

Art. 276 :Fapta persoanei care, pe durata unei proceduri judiciare În curs, face declaraţii publice nereale referitoare la săvârşirea, de către judecator sau de organele de urmărire penală, a unei infracţiuni sau a unei abateri disciplinare grave legată de instrumentarea respectivei cauze, în scopul de a le influenţa sau intimida, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”.

Este din proiectul de Cod Penal Boc-Predoiu, adoptat de Ponta, votat în Parlamentul cu majoritate USL de 70%.

Orice sau oricine poate fi încadrat. Statul antiliberal e proclamat ostentativ prin reprimarea libertăţii de exprimare şi a dreptului cetăţenesc la liberă informare.

Doar că e şi un analfabetism semantic în articol – analizaţi ce înseamnă „declaraţii publice nereale”. Dacă nu cumva iniţiatorul nu şi-a anulat involuntar articolul. Că „declaraţii publice nereale” nu înseamnă altceva decât că n-au fost reale, adică, n-au fost făcute, adică, le-a inventat cineva. Declaraţiile, nu faptele.

Aşa-i când parvenitismul, deci, prostia şi ticăloşia, guvernează. În n combinaţii, false alternanţe.

Dacă PNL nu se delimitează, încasează pentru tot, de aşa natură încât o să-i caute cu lupa după europarlamentare. Fiindcă se sancţionează mult mai dur complicitatea celor pe care-i credeai diferiţi, decât fapta totalitară a celor de la care ştiai că te poţi aştepta la orice.

De fapt, electoratul PSD s-ar putea chiar să agreeze cenzura, fiindcă stânga e adepta reglementării.

O asemenea ispravă antiliberală loveşte direct în intenţia de vot pentru PNL.

Cel mai grav e însă că se instituţionalizează cenzura. Nu le ajunge că şi-aşa au distrus toată presa, şi-au anexat penal patronii mass-media, i-au încăierat securistic şi i-au încălecat prin şantaj. Nu le ajunge că şi-aşa presa preia exact ceea ce vor laboratoarele din servicii să fie propagat. Presa oricum era distrusă, dar mai avea cel puţin teoretic dreptul la anchetă jurnalistică, drept care acum e cenzurat, deci, anulat.

Prin acest articol penal se urmăreşte, de fapt şi fără nici un drept, să se distrugă si libertatea cetăţenească de exprimare şi dreptul la liberă informare. Şi să cenzureze însăşi libertatea politică, dreptul la declaraţii politice, dreptul la protest. Adică, manifestanţii care au protestat în faţa DNA contra halului de subordonare politică la care a ajuns sunt încadrabili penal şi pot fi băgaţi la puşcărie sau amendaţi cât venitul pe-o viaţă de om de rând. Se urmăreşte, deci, înrobirea prin frică a poporului, transformarea lui în populaţie servilă.

Articolul e anticonstituţional şi n-ar fi de mirare să-l vedeţi pe Băsescu ieşind la 18:30 în apărarea libertăţii presei şi a dreptului cetăţenesc la liberă exprimare. :mrgreen:

Să-l vedeţi şi pe Boc cum se zborşeşte, aşa cum s-a zborşit şi MRU în Senat, contra propriei decizii guvernamentale.

Data viitoare s-ar putea introduce un articol care să prevadă că se interzice râsul. Poate fi o formă de intimidare şi influenţare a procedurii penale. :mrgreen:

23 răspunsuri to “USL BĂSEŞTE. PONTA ÎL CONTINUĂ PE BOC. CODUL PENAL CONTRA LIBERTĂŢII CUVÂNTULUI ŞI A DREPTULUI CETĂŢENESC LA INFORMARE”

  1. Dreapta de stânga | Mihai Hristea Says:

    […] individ s-a apucat s-o jignească pe Rox aiurea-n tramvai, după care mi-a spus şi mie c-aş fi un socialist […]

  2. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

    Asta este din cauza ca se urmareste ca justitia sa fie prima putere in stat si sa aiba puteri totalitare. Este si cel mai comod cand vrei sa controlezi un popor, deoarece justitia nu este o institutie democratica, nu este controlabila cu mijloace care sa apartina celorlalte puteri ale statului sau acelui popor, ci doar cu mijloace din interiorul ei (si stim de la fosta securitate ce inseamna asta 🙂 )sau prin canale oculte sau securstice .

    De altfel citeam si ma cruceam zilele trecute de propunerea Comisiei de la Venetia, ca presedintele sa nu poate fi suspendat decat….de justitie 🙂 . Ce parlament, ce popor?! 🙂 ..Daca este „bun” (pentru ei, evident! ) si „cuminte” il lasa, daca nu, il suspenda .

    Articolul este intr-adevar extrem de neliberal, o rusine de lege in fond care aminteste de trecutul nu foarte indepartat in care cine critica securitatea, „bratul inarmat al poporului” ,sfarsea prost de tot sapand canale. Pacat ca dupa toti acesti ani ne intoarcem la asa ceva…

  3. USL BĂSEŞTE. PONTA ÎL CONTINUĂ PE BOC. CODUL PENAL CONTRA LIBERTĂŢII CUVÂNTULUI ŞI A DREPTULUI CETĂŢENESC LA INFORMARE » Bloogle Says:

    […] Original Blog » […]

  4. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

    Mi-a placut o ghicitoare citita intr-o carte si cred ca are mare legatura cu subiectul…

    Un conducator de stat, un mare preot si cel mai bogat om al tarii stateau in fata unui om care avea o sabie. Fiecare pretindea ca puterea ii apartine lui de drept si dorea sa-l convinga pe cel cu sabia sa-i omoare pe ceilalti doi, pentru a avea el puteri cat mai mari, asa cum este in natura umana a majoritatii celor ce ajung in astfel de pozitii importante. 🙂

    „Eu sunt conducator de drept, a mea este puterea, deoarece eu sunt seful statului !”, spunea conducatorul de drept. „Cu voia lui Dumnezeu am fost pus, cine nu respecta vointa Domnului va raspunde in fata Lui!, spunea marele preot”. „Iti dau bani de vei trai si tu si toti ai tai in lux deplin, fara sa fie nevoie sa mai muncesti tu sau cineva dintre cei dragi tie!”, spunea cel bogat.

    Cine va muri si cine va trai ?… 🙂 Ca sa nu prelungim tensiunea 😉 , raspunsul este simplu :

    Va muri cine doreste cel cu sabia, deoarece EL DETINE CU ADEVARAT PUTEREA , restul doar o mimeaza . La noi se pare ca sabia o au cei care stau in spatele justitiei si o controleaza…

  5. acuvio Says:

    Se pot face declaratii publice reale referitoare la săvârşirea … fără scopul de a le influenţa sau intimida:
    Suspectez că… bănui că… presupun că… am auzit o bârfă în autobuz că … etc. Poate s-au născut influenţaţi şi intimidaţi dacă nici aşa nu le convine 🙂

  6. virgilvirgil Says:

    Cind ma gindesc citi naivi si-au pus sperante in jidovul asta neispravit …

  7. R.Daniel Says:

    ‘Articolul e anticonstituţional şi n-ar fi de mirare să-l vedeţi pe Băsescu ieşind la 18:30 în apărarea libertăţii presei şi a dreptului cetăţenesc la liberă exprimare.’
    Drept urmare parca’l vad pe traian lamentandu-se in direct: Nici televiziunile nu ma mai vor; la ora la care eu prezint starea zilnica a natiunii, Ra-mona prezinta starea vremii pentru urmatoarele trei zile…

  8. tiberiu2009 Says:

    „”O asemenea ispravă antiliberală loveşte direct în intenţia de vot pentru PNL.”‘

    Sa inteleg ca Va doare isprava asta pentru ca s-ar diminua intentia de vot pentru PNL si nu pentru ca este o porcarie?
    Adica de ce ar trebui sa dorim o intentie mare de vot pentru PNL-aripa Antonescu daca acest PNL a dovedit de infinite ori ca nu merita sa isi aroge titulatura de liberal?

  9. blogideologic Says:

    Modelul economic pentru explorarea şi exploatarea gazelor de şist începe totdeauna cu o fază care se bazează pe intimidarea locuitorilor autohtoni ai zonei unde se intenţionează exploatarea gazelor de şist http://www.nytimes.com/2013/10/24/nyregion/court-case-on-fracking-ban-in-dryden-ny-may-have-wide-implications.html?hpw&_r=0 Însă, dacă pe la alţii, intimidarea populaţiei se face se face doar pe o durată limitată, în România guvernul USL doreşte să extindă această fază în perpetuitate. Se pare că-i singurul model economic pe care îl pricep bine “avocaţii de afaceri” care acum controlează România şi o conduc nemilos spre dezastrul ecologic.

  10. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

    „Cind ma gindesc citi naivi si-au pus sperante in jidovul asta neispravit …”

    @Virgil x 2

    Pai Virgile, normal ca tu neavand incredere in nimeni, iti permiti luxul de a fi profet si de a-i acuza pe altii de naivitate 🙂 .

  11. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

    ”O asemenea ispravă antiliberală loveşte direct în intenţia de vot pentru PNL.”‘

    Sa inteleg ca Va doare isprava asta pentru ca s-ar diminua intentia de vot pentru PNL si nu pentru ca este o porcarie?
    ***********************************************************************
    @Tiberiu

    Exact sub propozitia citata de tine sta si continuarea, care iti lamureste sau ar trebui sa iti lamureasca dilema…

  12. Mihai Hristea Says:

    Este foarte amuzant sa stai pe margine si sa observi cum apare basistul si iese-n evidenta imediat: spre deosebire de toti ceilalti, uselisti mai mult sau mai putin inversunati, el va fi singurul care desprinde o idee din context si va-ncerca sa bage strambe, disperat fiind ca nimeni nu mai pune botul la vrajeala cu basismul de dreapta! Dovada cum l-a taxat urgent – si pe buna dreptate! – Cocobinozaurul! 😀

  13. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

    „Adica de ce ar trebui sa dorim o intentie mare de vot pentru PNL-aripa Antonescu daca acest PNL a dovedit de infinite ori ca nu merita sa isi aroge titulatura de liberal?”
    ****************************************
    @Tiberiu

    In primul rand trebuie sa-ti spun ca nu exista PNL-aripa Antonescu, ci doar PNL-ul simplu si unit. Fragmentarea si distrugerea PNLului este un vis mai vechi al oricarui basist, 🙂 care si-a pus speranta ca un alde Patriciu, Stolojan sau Chiliman, pot realiza visul acesta maret. Este insa doar un vis si pana una alta „adevarata dreapta basista”, este fragmentata in bucatale mici de ~1-2%, urmand ca la viitoarele alegeri sa isi demonstreze adevarata lor vocatie, respectiv drumul catre cosul de gunoi al istoriei.

    Raspunsul la intrebarea ta este ca multi de pe acest blog nu se omoara dupa PSD, PDL sau noile partide satelit gen MP, FC, NR, IRL, etc. si din aceasta cauza sustin PNL. Stiu ca nu exista partide ideale, insa sa stii ca aura aia pe care o vezi tu in jurul lui Basescu si a „adevaratei lui drepte” nu este stralucire divina, ci rahat poleit de imaginatia ta.

    Nu PNLul a indatorat tara la FMI deoarece Tariceanu a trimis FMIul acasa cu jucarii cu tot, nu PNL-ul a introdus masura de „adevarata dreapta basista” numita impozit forfetar care a distrus mare parte din micile firme, nu PNL-ul a distrus economia ci PNLul a obtinut cea mai mare crestere economica din Europa in 2008, nu PNL-ul a interzis prin statutul partidului colaborarea cu PSDul ca apoi sa faca guvern impreuna cu ei iar Basescu sa spuna fericit ca si-a vazut visul cu ochii, nu PNLul a fost in FSN pana in 1992 si nu PNLul a fost in internationala socialista pana in 2005, ca apoi sa pretinda cu tupeu ca ei reprezinta „adevarata dreapta” in Romania…

    Nu este PNL nici pe departe un partid perfect, insa nu sunt nici lichele cum sunt aia din „adevarata” ta dreapta basista.

  14. tiberiu2009 Says:

    @Cocobinozaurul Biguminizat

    Nu am sa raspund decat unor afirmatii care au cat de cat o logica.
    De exemplu nu prea are rost sa raspund unor afirmatii de genul „Fragmentarea si distrugerea PNLului este un vis mai vechi al oricarui basist, 🙂 care si-a pus speranta ca un alde Patriciu, Stolojan sau Chiliman, pot realiza visul acesta maret.”.Pentru ca , presupunand ca eu sunt basist, am curajul sa afirm ca nu am visat sau nu am dorit nicicand ca PNL-ul sa fie distrus.As vrea doar ca Antonescu si gasca care il sustine si il manevreaza (condusa de Rusanu) sa nu distruga ei PNL-ul.
    Dar sa raspund unor afirmatii cat de cat pertinente.

    „”Nu PNLul a indatorat tara la FMI deoarece Tariceanu a trimis FMIul acasa cu jucarii cu tot,…””
    Indatorarea la FMI este preferabila indatorarii la banci comerciale.Pentru ca dobanda la FMI este cu mult mai mica.Este drept ca indatorarea la FMI presupune asumarea de masuri care sa duca la diminuarea risipei de bani publici.Si partidele (inclusiv PNL-ul) opteaza pentru o risipa oricat de mare decat sa asume masuri de reducere a risipei.

    „”…nu PNL-ul a interzis prin statutul partidului colaborarea cu PSDul ca apoi sa faca guvern impreuna cu ei …””
    Este drept ca PDL-ul nu a respectat in aceasta privinta ceea ce a hotarat.Deosebire esentiala intre PNL si PDL referitor la „colaborarea” cu PSD-ul este insa alta. PDL-ul a „incalecat ” PSD-ul (a avut functia de premier) si cand a dorit i-a dat afara.PNL-ul a fost insa „incalecat ” de PSD. Relatia de colaborare intre PDL si PSD a fost cea dintre stapan (PDL) si sluga (PSD). Relatia dintre PNL si PSD este cea dintre sluga (PNL) si stapan (PSD).

    „”…nu PNLul a fost in FSN pana in 1992 si nu PNLul a fost in internationala socialista pana in 2005,…””
    Asta e istorie. La fel ca si faptul ca PNL-ul s-a subordonat comunistilor in 1945 si a disparut. Istoria se repeta.

  15. Roxana Iordache Says:

    Tibi, nu doar că eşti un roboţel tâmpiţel, dar ţii să te şi mândreşti cu asta. 😆

  16. Roxana Iordache Says:

    Cocowhatever. E înduioşătoare gentileţea ta cu băsiştii. Pe ceilalţi, în schimb, îi trimiţi la plimbare.

  17. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

    „Cocowhatever. E înduioşătoare gentileţea ta cu băsiştii. Pe ceilalţi, în schimb, îi trimiţi la plimbare.”
    **************************************
    @Roxana

    Nu criteriile politice imi determina atitudinea fata de oameni pe un blog! Tiberiu asta nu m-a jignit niciodata cu nimic, iar faptul ca tine el cu Basescu, ma lasa absolut indiferent. Nu este nici primul si nici ultimul si are dreptul in fond sa tina cu cine vrea el, cat timp discuta civilizat.

    Drept este ca la ultima postare mi-a parut putin cam agresiv, insa deh, o fi obosit si el incercand cu tenacitate sa sustina imposibilul …N-a ajuns insa atat de absurd si de violent verbal ca anumiti iubitori de caini, 😀 asa ca pot sa ignor micile sale puseuri de personalitate.

  18. tiberiu2009 Says:

    „””…roboţel tâmpiţel…”””

    Da? Si care ar fi tampeniile pe care le-am produs???
    Adevarul doare?

  19. Roxana Iordache Says:

    Tibi, eşti simpatic!

    Cocozaur, nimeni nu te-a jignit vreodată aici, tu te-ai luat de oameni aiurea. Şi ştii prea bine că aşa e.

  20. Roxana Iordache Says:

    Încă o chestie, Cocozaure. Încă te doare că Nico nici nu te-a băgat în seamă. Te apreciam cu drag, dar nu mai poate fi ca-n prima zi. :mrgreen: N-ai dimensiunea câinelui, vorba genialului matematician poet. Şi cine n-o are nu e om întreg. Sorry!

  21. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

    „Te apreciam cu drag, dar nu mai poate fi ca-n prima zi.”

    @Roxana

    Dupa atata timp impreuna, cine mai poate avea astfel de pretentii ?! 🙂

  22. Roxana Iordache Says:

    Cine merită. 🙂

  23. Savescu Maria Says:

    Roxana,
    nu s-au delimitat, daca se delimitau nu votau.
    Ma intreb cate „aripi”(factiuni, fractiuni – e oare, chiar incorect sa spun cu un partid are fractiuni ? – etc.) are PNL-ul si daca toate sunt pornite pe ideea de a nu ne mai aduce la vot.
    Orice ar fi si oricum ar fi, lumea politica neaosa este lamentabila.
    Ca sa nu incep cu o serie de invective.
    De fapt, „bietii” de ei au o singura viata.
    Si in hardughia pe care o ocupa vremelnic viata este agreabila, n-asa ?

Lasă un comentariu