GUVERNUL PONTA E CONTROLAT DE BĂSESCU

Victor Ponta şi-a asigurat tutela din partea Cotrocenilor. Controlul lui Băsescu e exercitat prin Ioan Rus, căruia i s-a încredinţat ministerul fraudării alegerilor.

Infinit mai cinstit era să-l fi păstrat pe Berca. 🙂

Mi-a plăcut foarte mult numirea Corinei Dumitrescu la Educaţie, dânsa fiind rector al Universităţii proprii, „Dimitrie Cantemir”, care a cooptat-o cadru didactic pe Udrea. Superb!

Ponta s-a revanşat, probabil, pentru faptul că doamna Andronescu a primit mai multe voturi decât el, la congresul în care grupul lui Rus l-a dat jos pe Geoană ca să-l pună pe Ponta, după ce-l pusese pe Geoană ca să-l disloce pe Ion Iliescu. Loviturile de partid sunt specialitatea grupului de la Cluj. Autor, printre altele, al cultului personalităţii care i-a compromis şansele electorale premierului Năstase în alegerile prezidenţiale. Imaginea de aroganţă şi suprasaturarea mass-media cu ceauşisme despre premierul de atunci sunt opera sociologului Vasile Dâncu, simpaticul cu sondajele de opinie suprarealiste. Ca să fie consecvent până la capăt, probabil că Ponta îi va încredinţa Comunicarea.

O altă alegere remarcabilă este cea a doctorului Vasile Cepoi, moştenit de la Boc, secretar de stat pe acea vreme, azi, propulsat ministru al Sănătăţii. Poate că totuşi ar fi fost şi mai bine să-l fi numit pe Duţă ministru şi să-l fi trecut pe Cepoi la Casă.

Ovidiu Silaghi este o altă opţiune numai bună, el fiind aproape la fel de specialist la Transporturi precum ar fi fost Maica Tereza la bârnă.

Despre Rovana Plumb se ştie că e fană Ponta. Se simte în mediul ei.

Dacă Lucian Isar e un economist independent şi a fost propus de Crin Antonescu pentru Mediul de Afaceri, n-avea nici un sens ca un magistrat ca Mona Pivniceru să fie ministru al Justiţiei măcar şase luni, din moment ce Victor Ponta l-a avut la îndemnă în PSD pe Titus Corlăţean.

Şi evident că pentru dialog social nu putea fi un lider sindical mai potrivit decât Liviu Pop, atât de deschis dialogului cu premierul Ungureanu, păcat numai că n-a mai apucat întâlnirea convenită, deoarece ex-ul a căzut la moţiune.

Revenind un pic la Rus, omul e versat, se simte ca peştele-n apă, ca să zic aşa. Avea o casă frumoasă la Cluj în acest sens. Poate instituie un departament în cadrul Ministerului de Interne pentru relaţia cu crima organizată. :mrgreen:

Şi nu-i superb să combini asemenea personaj cu doamna Mariana Câmpeanu? Nu sunt ei compatibili, atât de potriviţi pentru un guvern ca preludiu pentru schimbare radicală?!

Lăsând sarcasmele, nu vi se pare o bătaie de joc la adresa atâtor oameni competenţi şi integri, din această listă de guvern, asocierea lor cu de-alde Rus şi alţi apropiaţi de mediile băsiste, adică, infracţionale? Şi nu vi se pare o sfidare la adresa Ecaterinei Andronescu, preferinţa pentru Corina Dumitrescu (soţia domnului notar parlamentar care-i ducea tava lui Petre Roman la PD şi pe urmă a trecut la PSD)?

Şi nu vi se pare o bătaie de joc la adresa (birourilor de conducere ale) partidelor componente ale USL care au fost în situaţia să afle componenţa guvernului de la televizor, în timp ce premierul desemnat a tot repetat la conferinţa de presă că n-ar fi fost normal ca preşedintele Băsescu să afle lista de la televizor, deci i-a trimis-o înainte de-a primi aprobarea USL?! Repet: Ponta i-a trimis lui Băsescu lista guvernamentală mai înainte de a primi voturile partidelor din USL.

Şi punctum.

45 răspunsuri to “GUVERNUL PONTA E CONTROLAT DE BĂSESCU”

  1. GUVERNUL PONTA E CONTROLAT DE BĂSESCU » Bloogle Says:

    […] Original Blog » 01 May 2012 – Blog « Cum sa vezi piramidele din Egipt intr-un weekend cu maxim 200 de euro? […]

  2. transildania Says:

    Din start imi exprim opinia ca Rus, Orban si Gerogescu nu ar fi avut ce cauta. In rest mi se pare ok in situatia data.
    Mai important decat numele x sau y, este perspectiva dinc are trebuie analizati:
    Este un guvern interimar, pana la alegerile care vor veni, intr-un parlament care pana atunci este unul cu majoritate subtire si de o calitate slaba.
    Mai mult decat numele ministrilor actuali conteaza legile. Ori legile actuale sunt toate proaste si necesita schimbare in bine. Aceasta sarcina este insa una gigantica, una care cu siguranta nu se poate realiza intr-un rastimp de trei sau sase luni, pana la alegerile parlamentare. Doar nu-si doreste nimeni acum o furtuna de ordonante de urgenta.
    Va fi o sarcina foarte grea si cu un termen de cel putin doi-trei ani a repara partial tot ce s-a distrus in ultima vreme. Nu se poate face decat cu o majoritate stabila. Schimbarea o paote face doar (noul) parlament, nu noul guvern interimar acum anuntat.
    As mai adauga ca nimic din lista asta nu e batut in cuie, orice ministru incompetent poate ajunge extrem de repede pe faras, mult mai repede decat ministrii portocalii, daca opinia publica este vigilenta, ocmai pentru ca urmeaza alegerile parlamentare.

  3. stejarul Says:

    „nu vi se pare o bătaie de joc la adresa atâtor oameni competenţi şi integri, din această listă de guvern, asocierea lor cu de-alde Rus şi alţi apropiaţi de mediile băsiste, adică, infracţionale?”

    Mi se pare o bataie de joc in primul rand la adresa lui Geoana. Geoana a adus la motiune voturile SALVATOARE! Voturile care au permis caderea guvernului vanzator de tara .
    In loc sa ii dea lui Geaona o pozitie in guvern, nerecunoscatorul de ponta se vede mare tartore-n parcare si il numeste ministru pe securistul rus. Cu ce a contribuit rus la caderea guvernului ungureanu? Cu ce a contribuit rus la caderea regimului PDL? Rus a contribuit la alegerea frauduloasa a lui basescu a doua oara la Cotroceni. Grupul de la Cluj au fraudat alegerile in favoarea lui basescu. Suntem in situatia asta din cauza grupului de la Cluj.
    Ponta a avut o ocazie fantastica sa se ridice la nivelul aspiratiilor romanilor. Cu acest guvern a demonstrat ca nu este decat un Ramaru al carui pret este o excursie in Dubai.
    Timpul e scurt, inconstienta lui ponta crasa, problemele guvernarii serioase deci un cocktail dinamita! Nu vor face fata. Daca Domnul ne ajuta, pana la alegerile generale poate scapam de ponta.
    Cu PDLul in disolutie nu mai are sens USL-ul! Dupa locale ar trebui ca PNL-PC sa desfiinteze USLul.

  4. stejarul Says:

    Ce spune lumea de ioan rus?
    „Mircea Badea și-a motivat părerea spunând că îl știe foarte bine pe Ioan Rus și că știe ce îi poate pielea, considerând că mai bine era să-l numească la Interne pe Nuțu Cămătaru sau pe Fane Spoitoru”
    Roxana, cati conferentiari universitari cunosti despre care lumea spune ca sunt mafioti mai rau ca nutu camataru?

    Ce spune ioan rus de ioan rus?
    Spicuiri din Cv-ul lui :
    Data si locul nasterii: 21 februarie 1955
    1982 – absolvent al Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, Facultatea de Mecanica
    { A absolvit facultate de mecanica la 27 de ani!!! De ce i-a luat asa mult timp????}
    serviciul militar satisfacut 1976-1977, locotenent in rezerva
    {Deci a facut armata. A inceput stagiul militar la 21 de ani?????? Ce a facut pana atunci??
    La ce varsta a terminat liceul??? }
    1982-1984 – Inginer Trust SMA Cluj
    { Deci dupa absolvire devine inginer la colhoz. }
    1984-1985 – Inginer cercetator, Universitatea Tehnica Cluj-Napoca
    { Ooops! Intra pe usa din dos la Universitatea Tehnica sub aripa ocrotitoare a atotputernicei securitati. }
    1993-2000 – Director general Reprezentanta Mercedes-Benz Transilvania
    { De la ceapeu la Mercedes-Benz e un progres de invidiat! Nu e asa? 🙂 }

    Roxana, cati conferentiari cunosti cu asa CV?
    Asa arata un CV de Ministru de Interne intr-un guvern in care ne punem sperantele sa ne scoata din iadul portocaliu ? Adica dupa ce tot el ne-a bagat acolo, ce sanse sunt sa ca tot el sa ne scoata? ZERO
    Pentru ca “Un prost arunca o piatra in apa si zece intelpti se chinuie sa o scoata”

  5. olimpiu65 Says:

    cum nu mi-am facut iluzii, nici dezamagit nu pot fi
    observ doar doi ministri asupra carora planeaza acuza de incompatibilitate in trecutul apropiat, trei ministri care sunt suspectati puternic de basism, ministri ce au fost incurcati in functii de zici ca au acces in urma unui rezultat de ruleta. pt ca tabloul sa aibe culoare mai avem unul acuzat de BNR pt participare la atacul speculativ asupra leului
    sa ne mai gandim ca Nica este criticat pt ca a pus arhiva DGIPI la indemna unor Voicu si Vanghelie, sau ca Dobritoiu are o sotie cu afaceri legate de Autoritatea Autostrazilor????
    o mai amintim pe doamna Campeanu care si-a impus copilul pe o pozitie fruntasa in lkista de consilieri municipali la sectorul 2 parca
    Base!!!! distreaza-te pt ca am ajuns sa rostim si noi sloganul: sa traiti bine!!!!!

  6. Imbecilule care esti Says:

    Doamna Campeanu a fost nominalizata pentru experienta domniei sale in acest Minister ! Ce legatura are cu sectorul doi ?

  7. Argusdre Says:

    1. Florin Georgescu a fost numit si VICE deoarece, banuiesc, problema nr.1 a acestui guvern vor fi finantele…
    2. Desigur ca dupa mine (dupa noi), carenu cunosc chiar toate detaliile si dedesubturile, ministri cu probleme sunt :

    -Ioan Rus de la Interne;
    -Corina Dumitrescu de la Cultura;
    -Vasile Cepoi de la Sanatate.
    Primul, deoarece face parte din Grupul de la Cluj, care s-a pupat mereu in bot cu Intaiul Diliman, i-a facut voile astuia si a sapat mereu la temelia PSD.A doua, necunoscuta Corina Dumitrescu, pentru ca s-a inteles cu Crapatura de Plescoi exact ca doua surori si a acceptat-o pe nulitatea vacsuita in calitate de cadru didactic la Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir. Or asa ceva nu se face daca tii la prestigiul si calitatea invatamantului…Si, in fine medicul Vasile Cepoi, adus de la Iasi la Bucuresti de catre gasca basista, deci apreciat de astia ca „om de incredere”…
    Astea sunt principalele puncte nevralgice din guvernul lui Ponta, dar avand in vedere ca atat Crin Antonescu, cat si Dan Voiculescu – aseara, n-au avut nimic negativ de comentat, banuiesc ca incurcate sunt caile Domnului, ca or sti ei ceva si ca… o fi existand ceva transpartinic…Nu ramane decat sa asteptam sa vorbeasca viitorul, ca oricum altceva n-avem ce face.
    Asta pentru ca refuz sa cred ca Ponta ar fi atat de fraier incat sa colaboreze cu Base, adica sa-l accepte de sef, cand poate fi liber ca pasarea cerului…E absurd.

  8. virgilvirgil Says:

    He-he-heeeee ! Ce-ti spuneam io Roxi ?…
    Virgilica nu vorbeste pe pereti si nici ca sa se afle in treaba .
    Pleaca ai nostri , vin ai nostri , noi raminem tot ca prostii …
    TOTI SUNT O APA SI UN PAMINT !
    Hahalere ordinare care mimeaza jocul democratic spre a ne lua fata si cu unicul scop de a fura ca in codru cit mai mult cu putinta .
    Ieri era sa ma stric de ris cind l-am auzit pe CTP numindu-l pe Florin Georgescu , nici mai mult nici mai putin decit ” spaima FMI ” …
    Ha-ha-haaaa ! Ca si cind FMI ar fi fost angajatul lui Georgescu si nu Georgescu al FMI .
    De fapt asta e seful gobernului .
    Si acum poate sa inteleaga si Augusdre de ce absurdul poare sa nu fie deloc … absurd .
    Nici Ponta si nici Base nu sunt papusri , chiar daca par .
    Nu sunt nimic altceva decit papusi .
    Papusi care doar fac pe papusarii si in spatele carora se ascund adevaratii papusari .

  9. olimpiu65 Says:

    @Imbecilule
    legatura e cu locul in care mancati toti spalatii pe creier kakat cu polonicul!!!
    daca Andrei Marga a lasat o amprenta in urma mandatului sau ca ministru , nu tin minte ca doamna Campeanu sa fie mai mult decat un contopist cunoscator al sistemului
    asa ca hai siktir rahati cu ochi! voi va veti confrunta cu electoratul in noiembrie si va trebuie 50%+1 mandate , nu eu si nu mie!!!!

  10. Franklin Says:

    @stejarul
    In mod evident Ioan Rus nu a reusit din prima la examenul de admitere la facultate, pe vremea aia daca ratai admiterea te incaltau la armata 1 an si 4 luni, pierdeai astfel 2 ani

  11. Opoziția formează noul Guvern al României [5] | Teologie pentru azi Says:

    […] Roxana Iordache: „Lăsând sarcasmele, nu vi se pare o bătaie de joc la adresa atâtor oameni competenţi şi integri, din această listă de guvern, asocierea lor cu de-alde Rus şi alţi apropiaţi de mediile băsiste, adică, infracţionale? Şi nu vi se pare o sfidare la adresa Ecaterinei Andronescu, preferinţa pentru Corina Dumitrescu (soţia domnului notar parlamentar care-i ducea tava lui Petre Roman la PD şi pe urmă a trecut la PSD)?”. […]

  12. Huhu Says:

    Olimpiu retardadu esti foarte obraznic, asa ca evreii, pariez ca esti evreu.

  13. Ghita Bizonu' Says:

    stejare

    ref la o anume biografie :
    1) puteai sa fentezi incorprorarea .. 1 an sau 2. Cu un pic de bafta te sareau ei la o incorporare (aveau numaru .. si te trimiteau acasa cu tit cu valoza : Nu plange! data viitoare sigur te luam!!. Pe mine in februar m-au lasat pe iunie.)
    2)in timpul asta lucrai …
    3)in timpu ala cu facultatea era mai greu … nu invatau cu toNtii asa cum se practica de vreo 21 de ani … Daderai un examen … la 4 sau 7 pe loc era mai dificil. Em am cunoscut unu care a inttrat la medicina la al 8 lea examen ! (si cica sefu comisiei – se mai dadea inca si oralul – ei Cristi de data asta intram, ce zici?! A intrat!! Seful il cunostea dupa mutra !!)
    4) SMA nu este colhoz. Colhoz era CAP ul.
    5) intrarea ca cersetor stiintific s-a facut dupa stagiul obligatoriu de 2 ani in productie. Asta arata ca nu era prea bazat pe PCR si manastirea Secu (in caz similar unu Lustig a dat telefon lui Nicu si s-a aranjat – fara stagiu. Si nu numai el ci si inca 2 ). Insa tinad cont de repartizarea la SMA care poa indica un studinte nu prea silitor (ma rog nu stiu sectia. specialitatea ca daca era masini agricole …era normala repartitia) ne indica un isn care stie cu cine si cum sa se puna bine ….[aici mai observ ca unii reproseaza altuia ca a fost labiorant la un stital. Adica vezi tu ca … INSA gagiul era laborant in timp ce era studinte la Chimie … si facultatea o face ala „termen”)

    INSA apartenenta la grupul de la Cluj asta e pa nasoale!!! Ca grupu ala a lasat impresia ca sunt filiala PD din PSD! Si ca daca isi aceau treaba cinstit nu avea Basescu atatea voturi in Ardeal .
    Asta e nasola nu ca a facut nu stiu ce la un SMA (activitatea sigir mai onorabila decat modul in care reprezinta interesele pedee in PSD)

  14. Barbarul Says:

    Daca guvernul demis parea format din benzi desenate, actualul pare un nevinovat desen animat . CINE FACE ANIMATIA ?
    ENTITATEA suprastatala care a negociat lovitura din 89 si evenimentele si vanzarile ulterioare ! A fost pomenita in treacat la tv de catre ELWIS sotul doamnei ‘caruia i-a poftit inimioara sefia SIE ‘!
    Noi latram si caravana resurselor naturale trece !
    Pentru cei prezenti si viitori monarhisti sanatate !

  15. stejarul Says:

    Domnilor,

    acesti viitori ministri aspira la o functie de SERVANT PUBLIC. (public servant) Sunt platiti din banii publici deci este cat se poate de normal ca noi publicul sa le „disecam”
    biografiile/CVurile.
    Un astfel de individ trebuie sa stie ca trebuie sa treaca prin proba de foc a opiniei publice.
    Discutam CVul lui ioan rus. Am ajuns la concluziile :
    1. Nu a intrat din prima la facultate. Unii ati argumentat ca se intra greu, concurenta mare. Corect. Avand in vedere ca domnul rus a fost angajat la SMA (mea culpa pentru colhoz, corect era vecinul colhozului) putem asuma ca a absolvit sectia de Mecanizare a Agriculturii. Deci nu era concurenta de la medicina, la MA se dadea admitere si in toamna. Practic erau doua admiteri pe an. Domnului rus ii lipsesc din CV vreo 2-3 ani, optimist calculand a participat la vreo 4 admiteri (cum sta bine unui conferentiar universitar).
    2. A facut 2 ani de armata (probabil) – Unde a facut-o? La ce “arma”? De boc stim ca a fost la securitate, circula pe net o poza cu el in uniforma militara specifica securitatii.

    (va urma)

  16. Franklin Says:

    Se pare ca singura optiune pe care o avem este sa ne incurajam singuri ca guvernul Ponta nu este, totusi, sub controlul lui Basescu. Pentru ca, in caz contrar, suntem pierduti, nu vom prinde noi, in viata, stat de drept in Romania.Romania. Sa ne incurajam, deci:

    Poate ca Guvernul Romaniei, si nu guvernul Ponta sau guvernul USL, dupa cum insusi primul ministru desemnat ne-a (a)tras de atentie, probabil deloc intamplator, este, totusi, un guvern de tranzitie. Fiind de tranzitie, el trebuie sa pastreze ceva si din fosta putere, asa, ca o adaptare la mediu necesara supravietuirii.

    Poate ca prin aceasta structura guvernamentala USL doreste sa i se dea impresia chiriasului de la Cotroceni ca inca este considerat un adversar redutabil caruia trebuie sa i se faca pe plac, cu scopul ascuns de a-l face sa se simta ca pestele in apa si de a-l demobiliza, fie si partial.

    Poate ca oameni cu adevarat influenti in Romania au dorit si au platit sau vor plati pentru ca sa-si impuna cate un om in noul guvern. In definitiv, daca Falca l-a adus pe Igas in guvern, de ce sa nu-l aduca si Ion Tiriac pe Ioan Rus, pana la urma, cine e Falca si cine e Tiriac (asta apropo de „branconaj”). Si cine e acest Ponta ca sa faca el de unul singur Gubernul Romaniei?

    Poate ca d-na Dumitrescu chiar vrea sa faca o adevarata reforma a invatamantului. De ce sa nu recunoastem ca Abramburica este expirata, ar fi fost la invatamant un fel de Ioan Rus la interne, nu suntem toti pesedisti, nu e nevoie de oameni de plastilina in guvern.

    Adevarata prioritate a guvernului Ponta, prioritatea zero, cum ne-a spus-o aseara cu satisfactia scolarului care si-a amintit, scos la tabla, formula ecuatiei de gradul doi, nu este „respectarea legii”, o lozinca si nimic mai mult (adica aia fura voturile in parlament si tu iti propui sa nu atingi linia continua). Adevarata prioritate a acestui guvern este acapararea si consolidarea puterii din mainile caracatitei basiste si a cerberilor sistemului din serviile secrete. Ori asta nu se poate face brutal si haotic cum ne-ar place noua ci intr-un mod inteligent, daca se poate dandu-le lor impresia ca nu vor pierde puterea!

    Mai bine grupul de la Cluj decat cel de la Moldova (Oprisan, Hrebe, Mitrea, et co) ca sa dau doar un exemplu de alt grup.

    In sfarsit, Roxana se teme ca Ioan Rus va fura voturile. Mai bine sa fure Ioan Rus pentru USL decat sa fure Igas sau Berca pentru PDL (scuze, nu credeam ca voi scrie asa ceva)

  17. Miercurea fãrã cuvinte.Human-resources-2012.RO « Daurel's Blog Says:

    […] PS. Alte resurse: Flavius, Marycix si Roxana  Iordache […]

  18. Claus Patera Says:

    Mai Roxanico mai, chiar e musai sa fii atat de proasta?! Scrii o tampenie gen „GUVERNUL PONTA E CONTROLAT DE BASESCU” si te crezi desteapta. Iti crapa capu’!

  19. Claus Patera Says:

    @ Stejarul

    Scrii: „Domnilor, acesti viitori ministri aspira la o functie de SERVANT PUBLIC (public servant)”.

    Bai prostule bai, in limba romana, cuvantul „servant” se foloseste numai pentru a-l desemna pe soldatul care baga obuzul in tun! Te lauzi ca stii engleza, dar habar n-ai sa traduci sintagmele cu care te dai mare in propria ta limba! Corect ar fi fost „servitor public”. Pur si simplu.

  20. Imbecilule care esti Says:

    Claus de ce insisti sa ne comunici ca esti prost,prost de bubui ?

  21. Argusdre Says:

    „Claus Patera spune:
    miercuri 2 mai 2012 la 10:27:29 am

    Mai Roxanico mai, chiar e musai sa fii atat de proasta?! Scrii o tampenie gen “GUVERNUL PONTA E CONTROLAT DE
    BASESCU” si te crezi desteapta. Iti crapa capu’!’

    Bai sula cu urechi, constat ca acum de cand portocalii sunt curat in cacat, te…freaca grija de ceea ce se scrie pe blogurile noastre…si doar invidia, rautatea, neputirinta si oligofrenia te duc la insulte…Ca alte motive n-ai…Oricum, ar trebui sa fii obisnuit cu prostia vraf manifestata permanent de catre Crapaturile descoperite de matrozul chior si considerate niste Elene Ceausescu la IPROCHIM. Si ma refer la blonda vacsuita din Buzau, Sulfamida lui Barbu, Roberta A la Tanase, Eba-buina, Ridzi-Pidzi, etc…
    Ia mergi tu acum fuguta la blogul coanei Udrea si vezi acolo ce de-a bazaconii !

  22. Ghita Bizonu' Says:

    IImi „place” mult articolu asta : Mii de fermieri francezi, italieni, spanioli, englezi, germani şi danezi se mută în România, El Dorado-ul agriculturii europene. Din Jurnalul. Preluat din Le Monde .

    Insa am o nedumeriee – cum poate un tanar francez (care daca ramanea la el acasa castiga 1.200 euro) sa incarce un convoi de camioane cu uitilaj agricol, sa vina in Romania si sa se ocupe de atrarea unei ferme de 1.400 de hectare? Chiar el zice ca „Să ajungi la o asemenea performanţă în Franţa, e nevoie de două sau chier trei generaţii. Mie mi-au fost suficienţi trei ani”.

    Baiat harnic n’asa? Da’ banii, banii de unde?! Cu ajutorul fondurilor europene, plănuieşte lucrări de extindere a irigaţiilor şi de creştere a capacităţii silozului (la 7.000 de tone!) Fonduri europene ptr europeni …
    Asta este adevarul – or fi astia harnici insa in spatele lor sunt organizatii puternice : banci agricole, grupuri de sfatuitori, experti in fonduri (care nu cer 40%!) , retele de distributie!
    „Puturosu” de taran roman are doar sapa, dispretul autoritatilor, jaful „afaceristilor” ( frantuzu va avea siloz de 7.000 tone .. taranu roman este belit pana la os de propretarii miluiti cu silozuri) si are de partea lui doar pe Dumnezeu ….(da Printul astei lumi se zoce ca ar fi Altul) Asta este diferenta – harnicu strain are un Stat in spate puturosul roman unu in carca !!

    Si ar mai fi un articol interesamt in Le Monde- Roumanie : la fièvre nationaliste gagne les Hongrois de Transylvanie.

    Din pacate e doar ptr abonati si eu nu am de dat 15 euro lunar …Poa e vrenu care are abonament si mi=l trimite …
    C’asa’i in UE – unii e cetateni europeni si altii is doar rumani pe cale de a deveni vlax sau crrrrrrrrrommmanes ca sa fie cat de cat ERRORpeni

  23. maharajahuldekapurthala Says:

    @ Stejarul

    Uite, citeste aici, trogloditule: http://dexonline.ro/definitie/servant. Si baga de seama ca, inainte de a fi dat si sensul al doilea, se specifica in paranteza „rar” sau „in trecut”. Deci sensul adevarat e ala pe care ti l-am spus eu. „SERVANT PUBLIC”!!! 😆 Suna ca dracu’! Parca mi-i si inchipui pe ministri bagand pe rand cate un proiectil intr-un tun! 😆 😆 😆

  24. Ghita Bizonu' Says:

    stejare

    nu ca imi place Rus si Dancu samd.
    Insa daca erai incorporat in oct A1 si lasat la vatra in februarie A2 insemana ca ai facut armata intre A1-A2. Ala a facut „normal” adica 2 cicluro a 8 luni (si dacva se lasa in oct avea sa faca o prelungire agricola. Eu am facut si noroc ca era nu mai stiu ce Congres asa ca nu m-au tinut pana spre Craciun!!!). Adica normal era 16 luni .. cu nbafta 17, 18 .
    Apoi dupa 1-2 „succesuri” gen „admis fara loc” (adica peste 5 da sub minima de intrare) iti mai bagi mintilie in cap – te duceai la cestii precum Agronomie, Imbunatatiri funciare (cica la prim admitere la subingineri imbunatatri funciare a fost unu invitata sa fie vazut de examinatori : minunea de dobitoc care a luat doar 0,50!!! ) . Ca orice s-ar zice la ASE era mai greu. Poa si el s-a „reorientat”

    Trei . arma la care ai facut … Nu prea este un criteriu sigur. Ca la Secu se alegeau baieti cu liceu sau cu 8 + 2 (profesionale) mai linistiti si mai destepti din familii onorabile (si in 90 la unitatea din Baneasa leatu a votat cu pozitia nu cu FSN! ) NU aveau nevoie de „infocati” ci de insi care sa inteleaga ca uneori raspunderea era mare ( de exemplu sa nu se lase imbrobodit de sora vreunui puscarias) . De fpat Secu avea parte de cea mai buna recrutare.
    Nici macar „driribau” nu insemna ca automat tipu era un debedeu – am vazut unu care a ajuns nu stiu de ce la diribau (era caftangiu INSA nu cazier, nu scandaluri … doar daca era atacat).
    Ce piti fi sigir este ca unu care nimerea la parasutisti divesionisti era un ins stabil psihic si onorabil care nu risca sa fie tentat sa aplice in civilie ce invatase in armata (2-3 din astia puteau sa faca rost de arme si munitie direct de la santinele .. si apoi sa te tii! Plus cutitari experti .. ca erau invatati! Ce stiu este ca 2 s-au evaproat in anii 80. Adica au trecut granita romana linistiti ca „nu era pazita” si unu a cerut azil politic in Venetia si altu in Viena . Asta dupa ce vreo 10 zile vizitasera orasele!!! SI amndoi cica le-au zis politailor uluiti -ba da cum ai ajuns pana aici ? de ce nu la granita?! – Domnilor va inselati daca credeti ca granitele dvoastra sunt pazite!!) A da. Arme . Insa daca erai buldozerist , draglinist sau excavatorist in civile sigur ca ajungeai mecanic conductor de tancuri !

    Nu iau pararea lui Rus Impotriva lui este fpatu ca este gruu de la Cluj si prea marea pretyenie fata de Boc a zisului grup.

  25. Marcus Says:

    Ponta, Ia Calul Meu Si Du-te!

    Pe de-o parte ieri, in asteptarea listei noului guvern a lui Victor Ponta zapand pe telecomanmda televizorului si vazand pe la televiziunile pupinbasiste cum se incearca compromiterea din start a viitorului guvern, prin mentinerea in functii a unor fost pedelisti ca Mercea la interne sau Predoiu la Justitie, imi ziceam :”io-te la astia dom’le ce ai dracului sunt si cum incearca ei sa arunce in noroi in proaspatul cabinet menit sa asigure stabilitatate politica si sa mai carpeasca pe ici pe ecolo economic panala alegerile parlamentare.”
    Pe de alta parte, tot in capul ala sec al meu ma gandeam ca ce ma fac eu acum cand in sfarsit USL-ul a reusit sa faca pedeleu KO si cand Romania, guvernata sanatos si fara lipici la degete pentru banii bugetului, isi va reveni din starea cataleptica in care ne bagase chiombu si clanul sau de mafioti, in sensul ca nu voi mai avea ce critica. Mie de laudat nu prea imi place s-o fac, prefer sa las faptele sa vorbeasca.
    Si taman cand ma cainam mai amarnic hop si “Lista lui Schindler”, lista care la o prima citire mi-a luat pur si simplu mau’, lasandu-ma fara aer si cu gura cascata pana aproape de limita axifisierii. La toate ma gandeam, ca vor veni cu nume noi, necunoscute, ca vor apela la specialisti neangajati politic, ca vor veni numai cu ministri deja rodati si apreciati ca buni etc numai la Ioan Rus ca ministru la Interne nu-mi imaginam in ruptul capului ca-mi va fi dat sa vad aceasta nefacubila uselista. Sincer sa fiu dupa modul catastrofal in care s-au petrecut lucrurile la Cluj, sub Ion Rus, pentru PSD, dupa noncombatul de blat pe fata inregistrat de acelasi Rus in lupta electorala cu Boc, la Primaria Clujului, dupa pactizarea pe fata a Rusului cu Basescul si actiunile de destabilizare si compromitere mosmondite din umbra impotriva P.S.D.-ului de acelasi Ion Rus, care prin intriga care a dus la debarcarea lui Ion Iliescu din fruntea partidului ajuns pe mana Geoana-Vanghele, mai avea putin si-si dadea obsetescu sfarsit, eu eram convins ca Ion Rus nici macar nu mai este membru PSD.
    A fost nevoie de un momernt de ratacire psihica a liderilor USL, in frunte cu Ponta, ca sa-l regasesc pe Iago cu batista Desdemonei recuperata de Dancu, tinuta strans in mana, cap de lista in viitorul cabinet Ponta.
    Ca sa-l pui pe acest Iuda sa-ti conduca ministerul cel mai important in asigurarea desfasurarii unor alegeri corecte, mai ales in conditiile in care ai reusit sa iei din mana fostei puteri acest instrument extraordinar din punct de vedere a posibilitatii de fraudare a alegerilor inseamna sa fii de-a dreptul tampit si nu oricum ci si cu tendinte patologice suicidare. Gandindu-ma la ce-l recomanda pe acest antipesedist convins pentru functia respectiva, mi-a venit in minte o scena din seria filmelor B.D., in care un trio genial constituit intr-o “comisie” de racolare de talente concurenta care urma sa evoluze a fost intrebata de catre Dem Radulescu ce-o recomanda pentru pozitia solicitata, aceasta le-a aruncat celor trei din comisie (Dem Radulescu, Puiu Calinescu si Jean Constantin) pe masa un purcoi de sute ceausiste si le-a spus ca o recomanda: “vocea si talentul sau”.
    Daca pana la numirea guvernului Ponta s-a batut cu caramida in piept care are oameni garla pentru formarea unui guvern serios, dupa nazdravenia prezentata ieri drept nou guvern acest portocaliu undercover la Interne nu pot sa-i recomand d-lui Ponta decat sa mai faca rost de o caramida si sa le foloseasca pe amandoua pentru a se lovi tare, dar tare de tot in tesutul moale dintre picioare, deoarece tampenie mai mare nici ca se poa.

  26. Ghita Bizonu' Says:

    Franklin

    grupul de la Sluj este cam transpartinic PDL. In alegeri risca sa faca blat pe plan local …
    Ala din Moldova risca sa se mai si bata cu PDleaua …

  27. Marcus Says:

    Dilema lui Udrea: Curva Sau Proasta ?!

    Din unghiul din care priveste femeia basescului, Udrera, catastrofa care a lovit in aceste zile pedeleu, batut mar si aflat sub aparate la resuscitare, ar trebui sa intelegem ca acesta este ca o pisica pe care o calci de zece ori cu masina si cand o crezi moarta se ridica si iti sare la gat.
    Din perspectiva in care vad eu lucrurile pedeleu poate fi comparat cu gaina cu dilema, superabuzata sexual, care alergata fiind prin curte spre a fi calcata de cocosu chiombalau, spre a nu crede celelalte oratanii ca ar fi ori curva (daca ar sta sa fie calcata) ori proasta (daca ar continua sa fuga) se impiedica de fiecare data si se lasa violata de calactura matrozului excitat. Ori, cand oratanimea s-a prins de spil, nu a mai crezut nici ca-i curva, nici ca-i proasta ci doar o curva proasta.

  28. Roxana Iordache Says:

    @Argusdre. V-am mai spus, ca să fie compromisă o iniţiativă imperativă trebuie s-o preia Felix. 👿

    Băsescu se poate considera vaccinat cu imunitate, satisfacţia transpartinică e plenară. :mrgreen:

  29. Emil Vulcanescu Says:

    Roxana
    Desi n-am postat comentarii pana acum la tine pe blog ( ti-am citit comentariile) , incearca pana trec alegerile locale si parlamentare sa nu mai critici hotararile care le-a luat V. Ponta , C. Antonescu … , lupta cu satanele ACUM a inceput … , dupa alegeri , crede-ma ca voi fi primul care il voi „combate” pe I. Iliescu , E. Constantinescu si pe Adrian Nastase , Tariceanu …si ministrii care i-au avut.
    Sa fii iubita…
    Cu stima Emil

    P.S. Mai pun niste comentarii politice numai pe blogul Theodorei Marinescu.

  30. Huhu Says:

    100% sigur guvernul Poanta e controlat de dictatorul Basescu prin escrocul tradator Rus!

  31. Anitra Puia Says:

    Dacă nu consideri FMI o ameninţare acest guvern este unul bun, Florin Georgescu fiind spaima FMI, nu? 🙂 Sau în cel mai rău caz cel mai bun finaţist al ţării.

    Ce te faci însă dacă îţi reevaluezi discursul după moda Băsescu care-şi schimba opiniile de la lună la lună? Ce mama lui proces verbal să faci decât un nou acord cu FMI, pentru popor de data asta. Şi să avem rezon, opinia şi-a reevaluat-o după 2 ani nu ca Băsescu, lunar, ceea ce trebuie să recunoaştem este un mare pas înainte plus că lumea uită repede fiind concetrată pe doborârea dictatorul Băsescu.

    Ponta: „Acordul cu FMI, sinucidere nationala – daca ajungem la Putere il suspendam.”

    http://www.ziare.com/victor-ponta/psd/ponta-acordul-cu-fmi-sinucidere-nationala-daca-ajungem-la-putere-il-suspendam-1032036

    Dacă SUE, cedarea de suveranitate accentuată propovăduită de sluga intereselor străine Băsescu şi trupa lui de „dreapta” corectă politic sponsorizată de Konrad Adenauer şi ceva maramoi de peste mări şi ocean ( noualimbă trebuie să-l scoată şi pe asta din DEX, alo Academia ! păi se poate domnilor, aveţi grijă de sănătatea populaţiei ) , tratatul fiscal, regionalizarea nu-ţi provoacă nicio temere de ce să nu-ţi placă acest guvern, doar Andrei Marga este un intelectual de clasă, nu? Şi până la urmă de ce să accelerăm toate astea când le putem face mai încetişor, mimând puterea şi opoziţia? Bineînţeles fără consultare populară după cum am procedat cu toate cele referitoare la aderarea la UE. Poporul este bun doar sa-l salveze sau căsăpească pe „Băsescu” oricare ar fi el, în problemele cu adevărat importante decidem noi.
    Să revin la Marga:

    „Paradigma naţională stă pe câteva asumpţii – compatibilitatea tuturor scopurilor naţionale, capacitatea de universalizare imanentă „perspectivelor“ naţionale, relativismul adevărului şi al celorlalte valori – care nu s-au confirmat. Critici puternice, ce vizau paseismul pe care-l încurajează, conflictul cu nevoile de modernizare, încurajarea şi legitimarea pe care naţionalismul a oferit-o mereu corupţiei şi impostorilor, au subminat succesul paradigmei naţionale.

    Europa Occidentală a conştientizat lacunele paradigmei naţionale, care a dominat-o lungă vreme, şi a trecut, economic, politic, dar şi cultural, la o nouă paradigmă, care integrează interogaţiile, chiar şi pe cele „naţionale“, prin originea, sfera şi semnificaţia lor, într-o abordare europeană. Orizontul naţional este înscris în orizontul mai cuprinzător, dar tot mai puţin abstract, al continentului nostru. În factualitatea vieţii, cetăţenia europeană creşte astăzi natural pe soclul cetăţeniei statelor naţionale şi capătă încet primatul în raport cu ea.”

    http://idd.euro.ubbcluj.ro/interactiv/cursuri/AndreiMarga/FilosofiaUnificariiEuropene.html

    Dacă nu-ţi pasă atunci când viitorul preşedinte, Antonescu (presimt zâmbete maliţioase în stal) te minte-n faţă de două ori cel puţin în ultima perioadă de timp, prima oară când a acuzat doar PDL de introducerea impozitului forfetar, uitând de jumătatea pereche din USL iar a doua oară acum câteva zile când zicea că nimeni din gaşca Băsescu nu va fi în noul guvern, atunci acest guvern al României este cel bun. Dar cel puţin unii au simţit fiori pe şira spinării şi li s-au umezit ochii auzind adresarea camarazi de la aflare aceea în treabă ne mai întrebându-se de ce camarazii au tricouri roşii cu Che Guevarra şi şepci maoiste cu steaua-n cinci colţuri. Dar şi aşa domnul Veiner s-a emoţionat şi i-a bătut obrazul că vrea să-i reînvie.
    În fine, dacă nu-ţi pasă că Leonard Orban a reuşit un mare fâs în atragerea fondurilor europene, atunci acest guvern este bun.

    Şi uite aşa doar corectitudinea politică în spiritul noi paradigme citate mai sus din posibilul viitor ministru de externe şi propovăduită de intelighenţia luminată este viitorul acestei ţări ( să-i spunem deja regiune? ) altfel eşti retrograd, inconştient, iresponsabil, anti-semit, vândut intereselor Rusiei ce vor să ajungă la Dardanele, ş.a. Capuchehaii au schimbat ca de obicei în istoria noastră doar portul şi Înalta Poartă. După caftan şi rubaşcă acum vreme este de Prada, Gucci şi Versace ori H&M, Zara şi Bershka pentru cei cu baierele nu aşa adânci.

    Până la apariţia unui partid conservator adevărat, apărător al intereselor româneşti câte au mai rămas după jaful de aproape o sută de ani şi nu gluma proastă Voiculesciană şi nici tentativele crestin democrate cu iz şi foşnet konradadenaurian, vă las în grija clonelor şi a ticăloşilor.

    „Să ne ferească Dumnezeu să ne mâncăm între noi.”
    Uite că nu se mănâncă, tineretul, puiuţii de comunişti cum bine le-a spus rinocerul, salvează România.

    http://imm.io/nY1L

    Concluzie: noapte bună.

  32. Roxana Iordache Says:

    @Emil Vulcanescu. 😆

    @Anitra Puia. Sigur apare, din spume. 🙂

  33. Argusdre Says:

    ”Roxana Iordache spune:
    miercuri 2 mai 2012 la 12:34:05 pm
    @Argusdre. V-am mai spus, ca să fie compromisă o iniţiativă imperativă trebuie s-o preia Felix.
    Băsescu se poate considera vaccinat cu imunitate, satisfacţia transpartinică e plenară. ”

    1.Eu cred ca Felix nu face altceva decat sa se alinte…Daca ai fost foarte atenta, ai putut observa ca Ponta si Antonescu sunt atat de incapatanati si atat de hotarati in urmarirea rigorii legalitatii, incat n-au tinut cont nici macar de sfaturile lui Iliescu, referitoare la neasumarea guvernarii pana la alegeri…Deci e clar ca n-are nimeni loc, nici macar Voiculescu. Poate pe-alaturi, el vorbeste, el aude…
    2. Inclin sa cred ca de la picarea guvernului Ungureanu, Matrozul s-a facut in fiecare zi tot mai mic, astfel ca acum ar putea intra intr-o gaurica…de sarpe, daca ar gasi-o. Sincer, matrozul e pisat si cacat tot, nu mai are satisfactii ci doar insomnii, cosmaruri si viseaza cu ochii deschisi tot felul de…suspensii-suspendari, ridicari, catuse, galere, ocne, Sarea si Posta de la Voiculescu…

  34. stejarul Says:

    @Emil Vulcanescu
    „lupta cu satanele ACUM a inceput”

    Chiar?
    Why didn’t you say so?

    PS: Acuma ma fac astia culti din nou troglodit!
    Intr-un fel au dreptate… in altul nu. In ultima jumatate de viata am folosit probabil 100 de cuvinte romanesti (vocabularul usual „ce mai faci amice” „si io’s bine” „ce mai e pe acolo”…) restul de cate or fi ele pana „la capatul” dexului imi fac probleme. Cu eforturi mari am reusit sa regasesc locul corect la (unele) “liniute” cand am realizat ca nu prea are sens. Cine ma iubeste ma intelege si asa.. 🙂
    Sincer nu am rabdare sa consult dexul la fiecare postare…

  35. Roxana Iordache Says:

    @Argusdre. Nu-i chiar aşa, dar nu despre asta-i vorba. M-am referit la faptul că Dan Voiculescu nu vrea să înţeleagă – şi omeneşte înţeleg, dar politic, e neavenit – că nu trebuie să iasă-n faţă. Oricum, nu ostentativ. Despre asta am să fac o postare.

  36. Anitra Puia Says:

    @ stejarul 🙂
    În afară de capuchehaie şi maramoi pe care le-am pus pentru a-mi arăta altitudinea, măreţia şi înălţimea proprie şi personală restul sunt din domnul Marga.

    @ Roxana
    Deocamdată stăm aşa, dar nu din spume se va naşte ci din stâncă. Spumele vor fi ale lor.

  37. Emil Vulcanescu Says:

    @ Stejarul
    Ii prima si ultima data cand iti raspund ( PUNCT ) .
    Nu am folosit LINIUTE am folosit PUNCTE …….
    Daca vrei sa te BAGI IN SAMA FA-O pe blog la Adrian Nastase , daca ai nevoie de dictionar apeleaza cu cea mai mare incredere !
    Daca iti este rusine sa scrii in limba romana , te rog nu mai scrie in aceasta limba , pentru mine ii limba materna si nu imi este RUSINE ca sunt ROMAN !
    Dumnezeu sa te lumineze !
    God bless you !

  38. stejarul Says:

    @Emil Vulcanescu
    „Ii prima si ultima data cand iti raspund ( PUNCT ) ”

    Corect, avem o problema de comunicare. Nu ne intelegem unul pe altul. Rusine sa scriu in romaneste imi e numai cand fac greseli de ortografie, altfel n-am jena.
    Multumesc de urari. Apreciez ca-s bilingve! 🙂

    E vina mea ca nu am mentionat ca PS nu iti era adresat tie. Era pentru intelectualul cu nume lung.

    @maharajahuldekapurthala
    De cate ori iti citesc numele imi aminteste de Vanghele care fiind intr-o vizita la o scoala din sectorul lui o fetita l-a rugat sa-i dea un autograf pe caietul ei. Dupa minute bune in care Vanghele tot scria pe caietul fetitei, un reporter l-a intrebat “Ii faceti temele fetitei?”
    Vanghele i-a explicat “natangului” reporter ca intelectualii are nume lungi si le ia mult sa se semneze. 🙂

  39. Argusdre Says:

    „Roxana Iordache spune:
    miercuri 2 mai 2012 la 2:24:30 pm

    @Argusdre. Nu-i chiar aşa, dar nu despre asta-i vorba. M-am referit
    la faptul că Dan Voiculescu nu vrea să înţeleagă – şi omeneşte înţeleg, dar politic, e neavenit – că nu trebuie să iasă-n faţă. Oricum, nu ostentativ. Despre asta am să fac o postare.”

    Sigur ca D.Voiculescu nu vrea sa inteleaga, mai ales ca el stie si chiar asa stau lucrurile, Antena 3 a sa, a avut un rol deosebit in lupta antibasescu si anti PDL.De multe ori actiunile postului respectiv au depasit chiar amploarea si taria luptei celor trei partide luate laolalta (PSD,PNL,PC)….Asa ca omul considera ca acum e si dreptul sau sa iasa in fata…A adunat întrânsul atata ura de la…”solutia imorala”, apoi de la incercarea anterioara de demitere a lui Basea, cand iarasi a ratat, incat nu cred ca acum ii poate sta cineva in calea sa catre …razbunare.
    Astept noua postare…

  40. Claus Patera Says:

    @ stejarul

    Nu te mai obosi. In mesajele pe care ti le-am adresat, fie sub numele de „Claus Patera”, fie sub cel de „maharajahuldekapurthala”, am avut dreptate. Gargara ta nu poate schimba asta.

    P.S.: Pseudonimul „maharajahuldekapurthala” mi l-am ales special pentru lungimea lui. 😉 Dar cred ca asta este deja o chestie prea complicata pentru tine. 😀

  41. Claus Patera Says:

    @ Argusdre

    Ignor insultele tale, dar nu accept eticheta de basist. Ca sa te convingi cat de idiot ai fost, crezandu-ma basist, da click pe „maharajahuldekapurthala” (celalalt pseudonim pe care l-am folosit aici, cand i-am scris „stejarului”) si-ai sa vezi ce blog „portocaliu” am. Idiotule! 😆

    Altceva, ce sa-ti mai spun? A, da: mai intai, ca in fraza asta, pe care mi-ai adresat-o: „…constat ca acum de cand portocalii sunt curat in cacat…”, din cuvantul „portocalii” lipseste un „i”.

    Apoi, ca trebuie sa fii un mascul feroce! 😆 Stai linistit, am constatat asta cu totii. Exprimarile gen: „Bai sula cu urechi”, „te freaca grija”, „crapaturile descoperite de matroz” (cuvantul asta complet imbecil, „crapaturile”, l-ai preluat din subtitrarile cretine ale filmelor americane de duzina), „Ridzi-Pidzi”, exprimarile astea, deci, ne dovedesc tuturor, fara drept de apel, ca esti un barbat adevarat. Deci, in privinta asta, poti sa stai linistit.

  42. stejarul Says:

    @ maharajahuldekapurthala
    „Pseudonimul “maharajahuldekapurthala” mi l-am ales special pentru lungimea lui. 😉 ”

    😉

  43. Argusdre Says:

    @ Claus Patera,
    Bai „Scula cu urechi”, totul e asa cum crezi tu, inclusiv faptul deosebit de important ca mi-a scapat un „i” de la portocalii si, cu siguranta astia se simt desconsiderati, acum dupa dezamagirea caderii guvernului si a Puterii…Da o sa ma straduiesc in viitor…Oricum, sa insisti atat de mult pentru o litera scapata din vedere pe un blog, nu-i decat curat paranoia.Si, daca n-ai priceput inca, eu doar scriu aici, nu compun in nici un caz opere literare…
    Problema esentiala din postarea aia a ta, bai „Scula”, era doar faptul ca ai intrat in casa la o doamna si ai injurat-o-n fata..Fara a avea nici macar dreptate Urat si descalificant.Atat, daca n-ai inteles…
    PS
    Cred ca ti-ai dat seama cat de tare ma interesa parerea ta savanta…Pur si simplu n-aveam somn.

  44. Claus Patera Says:

    @ Argusdre

    Vaco!

  45. Claus Patera Says:

    @ Argusdre

    Habar n-ai ce-i aia „paranoia”. Nu mai folosi cuvinte pe care nu le cunosti. Limiteaza-te la „scula cu urechi” si „crapaturi”. 😀

Lasă un comentariu