TOŢI CEI ABUZAŢI DE JANDARMI SĂ DEA M.A.I. ÎN JUDECATĂ. USL SĂ LE ASIGURE AVOCAŢI PRO BONO

Regimul muribund foloseşte în disperare jandarmeria împotriva mişcării de eliberare naţională. Irepresibilă, oricâte represiuni abjecte ar mai fi instrumentate. Ba dimpotrivă, e probabil ca violenţa represiunii să motiveze tot mai mulţi oameni să iasă în stradă.

E cazul ca toţi cei abuzaţi de jandarmi să dea în judecată ministerul condus de Igaş şi pe el personal – în calitate de coordonator, cum s-a lăudat. Iar avocaţi din partidele USL să le acorde reprezentare pro bono. Pentru operativitate, USL să dea publicităţii – online şi prin afişe – nişte adrese de avocatură, la care victimele represiunii să se prezinte, pentru ca acţiunea judiciară să fie demarată rapid şi să descurajeze violenţe viitoare.

Pe lângă tinerii loviţi cu bestialitate, pe lângă persoana cu handicap bruscată, pe lângă jurnaliştii obstrucţionaţi în dreptul şi datoria lor la liberă informare a opiniei publice, a fost agresat şi Marius Oprea, pe care l-a mai torturat şi Securitatea. Şi care nu se lasă cu dezgropatul trecutului comunist. Ale cărui ultime emanaţii sunt nemernicii regimului Băsescu, (stră)nepoţii lui Stalin şi Beria.

În rest, mai sunt foarte multe despre care vom vorbi. Mai încolo. Continuăm şi pe blog, şi în stradă. Se termină, dragilor, scăpăm de ăştia!

P.S. Esenţial ce a spus un demonstrant, după ce tocmai fusese umflat şi amendat cu 200 de lei pentru nimic: din acest moment, nu cetăţenilor le e frică de guvernanţi, ci guvernanţilor de cetăţeni. Aşa cum e normal.

P.S. 2. Ludovic, mai ai răbdare, că nu aşa se face! Nici Iisus n-a botezat fără antemergător, Doamne iartă-mă! 😛 😳

17 răspunsuri to “TOŢI CEI ABUZAŢI DE JANDARMI SĂ DEA M.A.I. ÎN JUDECATĂ. USL SĂ LE ASIGURE AVOCAŢI PRO BONO”

  1. TOŢI CEI ABUZAŢI DE JANDARMI SĂ DEA M.A.I. ÎN JUDECATĂ » Bloogle Says:

    […] Original Blog » 20 January 2012 – Blog « Ergun Ergen a revenit la Anchor in calitate de consultant pentru renovarea mallurilor din Bucuresti […]

  2. bmarinescu41 Says:

    S-apropie funia de par!E de bine!
    S-auzim de bine, ………. CÂT DE CURÂND !!!

  3. Deveanu Silviu Says:

    Pana si pupinbasistul de la Gagesti a dat-o intoarsa labeunu incercand sa mai salveze ceva oferind capu’ (asa-i expresia!) lui Boc. Numai Turcescu-maurul din Pitesti mai crede in Bashila Voda. Ii sugerez sa devina mai activ in Partida Romilor alaturi de Bercea Mondial si fratele sau de cruce Chiorul.

  4. A opta zi pentru România | Teologie pentru azi Says:

    […] Roxana Iordache: „Esenţial [este] ce a spus un demonstrant, după ce tocmai fusese umflat şi amendat cu 200 de lei pentru nimic: din acest moment, nu cetăţenilor le e frică de guvernanţi, ci guvernanţilor de cetăţeni. Aşa cum e normal”. […]

  5. TOŢI CEI ABUZAŢI DE JANDARMI SĂ DEA M.A.I. ÎN JUDECATĂ. USL SĂ LE ASIGURE AVOCAŢI PRO BONO » Bloogle Says:

    […] Original Blog » 20 January 2012 – Blog « Ergun Ergen a revenit la Anchor in calitate de consultant pentru renovarea mallurilor din Bucuresti […]

  6. Revista Presei Says:

    Udrea si Cocos isi muta bunurile in strainatate? Se pregateste exodul activelor portocalii

    de Sebastian Safir

    Conform Carieremedia, cunoscatorii mediului bancar si de afaceri din Romania asista de cateva zile la miscari extrem de interesante in conturile familiei Udrea-Cocos: o agitatie bizară in materie de retrageri si lichidari pare sa-i fi cuprins pe afaceristii atat de apropiati de presedintele Traian Basescu.
    Printre afacerile patronate de cei doi beneficiari Dalli, Udrea si Cocos, se află E.H.I. Intretinere si Curatenie SRL – Activitati de intretinere si curatare a cladirilor, E.H.I. Restaurant SRL – Restaurante, E.H.I. Management SRL – Activitati de consultanta pentru afaceri si management, Euro Hotels International Co SRL – Hoteluri si alte facilitati de cazare similare, Eurohotels si Asociatii SRL – Hoteluri, Centrul de Evaluare Medicala si Testare a Fortei de Munca SA, Clamari Trading Impex SRL – Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate si Medcomplex SRL – Activitati de asistenta medicala generala etc.
    Pe fondul evenimentelor din ultimele zile, cand societatea civila a iesit in strada pentru a manifesta impotriva regimului Basescu, o vizibila ”agitatie” juridica si financiara a cuprins aceste business-uri. Se fac retrageri, transferuri si alte operatiuni neobosite; gurile rele spun ca Eurohotels cauta solutii pentru deschiderea unor hoteluri in tari precum Serbia sau Moldova si lichidarea afacerilor din Romania. Aceleasi surse vorbesc despre reorientarea afacerilor medicale catre piata din sudul Europei – si in contextul retragerii Legii Sanatatii care ar fi favorizat operatorii privati.
    Aparent, sfarsitul previzibil al guvernului Boc ii indeamna pe sotii Cocos-Udrea sa-si pregateasca o eventuala ”retragere sigura” din Romania. Altfel, in conditiile unei justitii necontrolate de Traian Basescu, sotii Udrea-Cocos ar avea de dat sute de explicatii in dosare precum Dalli, ”Trumpita” de la Alro, frunza din brandul de tara s.a.m.d.

  7. Argusdre Says:

    Sobolanii incep sa perceapa pericolul si au demarat preparativele pentru parasirea corabiei (ma rog, a Catamaranului, sau poate a plutei?!).Iacata ce zice in Evenimentul Zilei autorul Levantului,( carte pe care cica Băşescu o citeste de vreo cinci anisori) :
    „”Personal, sunt foarte de acord şi cu demisia lui Traian Băşescu, şi cu alegerile anticipate. Am tot spus-o de un an şi jumătate, şi doar reaua-credinţă poate împiedica pe cineva să recunoască asta: Traian Băsescu şi-a epuizat, în primii trei-patru ani ai primului său mandat, capitalul de încredere şi popularitate, iar al doilea mandat l-a surprins fără idei şi proiecte noi, depăşit de situaţie din punct de vedere politic. Am spus-o şi o repet: Băsescu este un om al trecutului. Nu el e problema României de azi”, consideră scriitorul. Citiţi mai mult pe Evz.ro.
    Şi Andrei Pleşu l-a criticat în repetate rânduri pe Traian Băsescu: “În conflict cu „poporul”, cu opozanţii politici, dar şi cu o parte a partidului din care provine, cu Rusia, cu Europa, cu unii dintre cei care i-au fost, cu bună-credinţă, apropiaţi, Traian Băsescu e în situaţia de a-şi sabota, prin comportamentul lui, toate deciziile…”

  8. Marcus Says:

    Ungure, Fii Destept, Forteaza Anticipatele!

    Pentru cine isi imagineaza ca Basescu si gasca lui de mafioti, cuprinsi de regrete si la presiunea maselor iesite de atata timp in strada, vor avea un minimum de bun simt si-si vor da ca in orice alta tara cat de cat civilizata demisia, trebuie spus ca acest lucru nu se va intampla niciodata de niciodata. Mai mult, eu am dubii si in ceea ce priveste faptul ca el ar parasi Cotroceniul de buna voie si dupa viitoarele alegeri prezidentiale, dubii intarite dupa ce am auzit cu urechile mele un pupinbasist, redactor sef la o gazeta, care sustinea ca de fapt Basescu mai are dreptul la un mandat ca urmare a suspendarii din primul mandat, adicatelea primul mandat nu s-ar pune la socotela. Ori, la modul in care chiombu si-a batut joc impreuna cu judecatorii naimiti de el la Curtea Constitutionala de Constitutia tarii, interpretand-o cum au vrut izmenele sale, o asemenea gaselnita n-ar fi nici de premiera si nici de mirare. Asa ca singura solutie care ne-a ramas sunt alegerile si pentru a scapa mai repede de cancerul portocaliu, alegerile anticipate.
    Pentru ca acest lucru sa se simplifice si sa nu asistam la tot calvarul constitutional cu resingerea de trei ori a guvernului propus pentru a inclocui fostul guvern ar fi mai multe solutii, una dintre ele ducandu-ne din nou la voia UDMR-ului care, macar acum in ceasul al doisprezecelea, cand vad pe viu reactia strazii la aceasta guvernare criminala, si in acelasi timp cu sacii in caruta, ar realiza ca daca vor un viitor cat de cat suportabil in viitorul legislativ cu un guvern nou dat de opozitie, ar fi cazul sa dea o mana de ajutor la limpzirea mocirlei politice in care ne scaldam acum si primenirea urgenta a apelor prin inlocuirea actualei puteri.
    Cat de consecventi sunt maghiari cu cuvantul dat ne-au demonstrat-o cand dupa ce s-au batut cu caramida in piept ca vor iesi de la guvernare daca nu se revine la inceputul anului 2011 la cuantumul salariilor ciomizate in 2010, au lasat-o in final ca in gara si au colaborat in continuare cu talharii lui Basescu.
    O asa zisa loialitate fata de portocalii nu-si gaseste rostul, deoarece la cele ce traim acum, aceasta loialitate s-a trasformat in complicitate la genocid.
    Ori ungurii sunt destul de pragmatici, cel putin pana acum au dovedit-o, sa nu se compromita total intr-un concubinaj penal in urma caruia nu mai au ce castiga in momentul de fata, ci s-o puna de-o iesire urgenta de la guvernare, invocand presiunea strazii la care “onoarea lor de politicieni cu cuvant” trebuie sa raspunda prin depunerea demisiei.
    Ar fi o iesire demna, nesanctionabila de niciun fel, din marasmul in care Basescu se incapataneaza sa ne ingroape cu zile, atat electoratul maghiar cat si cel roman ar aprecia pozitiv acest gest, iar ei ca formatiune poitica ilegitima in Parlament, ar fi tolerati in continuare si acceptati la dialog de viitorul guvern.
    Asa ca, sogore, lasa-i dracu pe portocalii pana nu vor aparea in Piata Universitatii pancarte cu inscrisuri de genul :” Capu’ lui Hunor il vrem, ca bonus la Base/Boc il cerem” ca iar vei sari cu gura pe noi si ne vei acuza neintemeiat de sovinism.
    Ah, si inca ceva, ceasul tic-tac, tic-tac….

  9. Argusdre Says:

    Trebuie să observăm că Puterea asta vlăguită şi hoaţă cearcă cu ultimele sforţări (efort care produce obligatoriu flatulenţă, adică mai pe şleau Băşeală) sa nu se lase de renumita si proverbiala sa ticalosie si continua sa bage bete-n roate atat protestatarilor cat si bunului mers al demonstratiilor…In acest sens am observat in prima faza interventiile si comportamentul Jandarmeriei Romane.Lasand deoparte tendinta acesteia de a minimaliza permanent numarul demonstrantilor (ca sa afle poporul ca cei care se opun guvernului portocaliu sunt foarte putini), relevez faptul ca sub „vigilenta deosebita a jandarmilor” , ca un facut si-n asentimentul Puterii, au fost atacati, incendiati si loviti vreo 4-5 reporteri si cameramani ai Antenei 3, ceea ce-i mult prea mult ca sa fie o pura intamplare….Apoi foarte evidente au fost incercarile acelorasi organe de a impiedica mase intregi de persoane dar si autobuze cu demonstranti de a ajunge la locurile de adunare si protest. Aceiasi jandarmi au mai demonstrat pe tot parcursul interventiilor lor ca sunt mult prea violenti, au lovit cetateni deja cazuti la pamant si raniti, au refuzat solicitarea ambulantelor in cazuri care reclamau acest lucru si chiar s-au laudat cu bravada cimagirilor aplicate, devoaland clar ca un primit ordine in acest sens pentru inspaimantarea protestatarilor.
    De asemenea, au fost situatii certe si clare in care, constatand ca demonstrantii sunt prea linistiti, jandarmii au incercat sa-i provoace, sa-i instige, doar , doar, o reiesi ca de fapt protestatarii sunt huligani, sunt pusi de Opozitie, sunt ultrasi de pe stadioanele de fotbal, etc.
    Curioase si interesante au fost inclusiv incheierile protestelor din fiecare seara : aproape de orele 23/23.30, din senin „ protestatarii devin violenti”, jandarmii „sunt obligati de lege sa intervina”, in mod logic „trebuie umplute dubele” si gata, „se sparge gasca”….Mult prea multa stereotipie.
    Dupa mine astia sunt atat de prosti, incat nici macar nu stiu sa lucreze acoperit. Cu alte cuvinte, abuzuri crase evidente, incalcari flagrante ale legilor, poate-poate se va salva sandramaua aceasta care scartaie, paraie din toate incheieturile…

  10. Marcus Says:

    Basescu Dupa Baia De Multime De La Universitate

    Vezi poza pe Blogul lu’ Marcus
    “Furata” de pe blogul lui Acuvio

    Mi-l imaginez pe chiombu ca arata ca in poza
    Dupa baia in multimea ce i-a administrat o doza,
    De iubire infocata si respect pe veci purtat
    Caci pe boboreni cu fapta-i si minciuni i-a ingropat.

    Pumni, picioare, tigve-n gura ca-n bataile de strada
    Aplicatu-i-au romanii ca raspuns l-a sa bravada,
    Cand lasat-au mahalua sa se reuneasca-n centru
    Sa-si reverse amareala, sa razbune votul pentru.

    Numai ca la asta poza, chiombu nu se si semneaza
    Ci din turnul lui de fildes el priveste cu emfaza
    Cum multimea infuriata si ajunsa la extrem
    Urla azi in gura mare: “Capul lui Basescu vrem !”

  11. Serban G Says:

    Incep represiunile.Funeriu cere liste cu profesorii participanti.Stalinismul e printre noi asta este atunci cand profesorii in 2008 nu i-au lasat sa moara politic.Acum nu mai sint lasati sa traiasca de niciun fel !

    Profesori nu dati inapoi,in felul acesta le faceti jocul si pot scapa din corzi !…Iesiti cu totii sa terminam odata cu ei !!! Si-asa cu serviciu sau nu oricum v-au condamnat la foame,mizerie si mai nou la FRICA ! Sa le fie LOR frica de noi si nu invers ! UNITATE si DETERMINARE pana ii invingem pe nemernicii astia portocalii !!!

  12. Radu Humor Says:

    @ Argusdre
    Chestia cu actiunile incepute inanite de miezul noptii au dublu talc :
    Si unii si altii abia asteapta sa plece acasa ! Crezi ca-i usor sa stai in frig atatea ore si fara cele mai elementare conditii de igiena ? :roll;

  13. Marcus Says:

    Leano, Ia-ti Chiombu Si Bocu Si Te Duuuuuuuuu !

    Incarcandu-si bateria cu un armasar viril
    Dup-o lung-asteptare aparu Nutzy tiptil
    Sa ne-anunte ispasita c-a gasit ea vinovatii
    C-au iesit romanii-n strada sa demita toti ratatii.

    Opozitia-i de vina incitand la violenta
    A scos romanimea-n Piata sa ne scape de dementa
    Si s-aduca o schimbare ce se vrea un suflu nou
    Ce sa mature amanta sprijinita de un bou.

    Vaca asta nu-ntelege c-a zburat puiu cu ata
    Si satula romanimea cu naduf ocupa piata
    Si cu calm, umor si greata isi clameaza astazi of-ul
    Base sa-si ia tiitoarea si plecand sa-si ia si bocul.

  14. Andu Says:

    nefututo ai iesit din scorbura?
    ce ti-ar place un carnat

  15. Marcus Says:

    @Andule, de ce vorbesti cu el (carnatu- explicatie pentru imbecil) in gura? Intrebare: cum este corect, ti-ar place sau ti-ar placea?
    ‘Te-n dinti de idiot!

  16. Radu Humor Says:

    Vorbeste frumos @ marcus !
    Se spune ceva cu …zgura !

  17. stejarul Says:

    @Marcus

    „Dup-o lung-asteptare aparu Nutzy tiptil”
    Si andutu ii ofera generos al sau „fitil”

Lasă un comentariu