ÎL VA COSTA PE BĂSESCU ABSENŢA DE LA AMBASADA SUA?

Licurici www.gapo.ro

Foto: www.gapo.ro

Ambasada SUA a serbat în avans Ziua Independenţei. Preşedintele Băsescu s-a scuzat că nu participă.

Pretextul neoficial: că Washingtonul nu are încă ambasador acreditat.

În realitate, neparticiparea e o gafă diplomatică monumentală.

Preşedintele a participat, în schimb, la aniversarea a 10 ani de Renault la Dacia. Evenimentul a avut loc, însă, după două ore de la începerea sărbătorii americane. Şi la doi paşi (Palatul Regal).

Îl va costa pe Băsea absenţa?

40 răspunsuri to “ÎL VA COSTA PE BĂSESCU ABSENŢA DE LA AMBASADA SUA?”

  1. tony Says:

    Il face sigur licuriciul cel mare! 🙂

  2. J o h n s o n Says:

    A picat bine paranghelia Renault altfel aveam un presedinte nebaut in seara asta…de fapt cred ca varianta asta se exclude,fara Renault in mod sigur se ducea la americani de sete daca nu de altceva…. 😕

  3. octavpelin Says:

    Basescu are acum privirea indreptata spre Kremlin,nu-i mai trebuie licuriciul cel mare ca nu-l mai sprijina,o seara frumoasa 🙂

  4. Plano Says:

    Este raspunsul lui Basescu la semnalele tot mai des primite de la licurici ca ar fi bine sa-si inceteaze prestatia de …ue-ist la care s-a angajat.
    Are o limbă atât de aspră… că a curbat si axa DC- London-Cotrobăşeni.

    Si apoi… nici licuriciul nu mai are prea multe provizii de fosfor… ca sa-i lumineze calea in plina noapte de idei…

  5. toader Says:

    obiectiv privind, sua se comporta foarte urat si neprincipial cu aliatii sai de la venirea lui obama la putere. sarkozy, primul presedinte pro-american francez este trimis la 4 metri de grupul obama-berlusconi-medvedev. obama nu a gasit timpul necesar sa se intalneasca nici cu presedintele poloniei, nici al romaniei, nici al cehiei si nici nu prea ii mai baga in seama pe englezi. ambasada in statul aliat Romania, stat care a trimis mii de militari si a pierdut trupe in conditii de opinie publica ostila prezentei la mii de kilometri de tara, ramane neocupata cu lunile. in timp ce pentru ahmadinejad isi gaseste timp pentru scrisori si plecaciuni. un macelar ca ceausescu(ayatollahul) e doar „mangaiat” cu declaratii scoase cu clestele. vezi doamne sa nu strice echilibrul.

    consider ca basescu a procedat corect de asta data. romania pierde soldati pe fronturile americane si sua nu trimite ambasador fiindca „este vacanta”. asta este bataie de joc. ma dezgusta servilismul lui boc si geoana fata de o america care incepe sa isi uite aliatii.

  6. dielda dinu Says:

    Gafa politica sau inconstienta politica. Mi-e tot una cum numim gestul presedintelui.

  7. Naşu Says:

    Nu are cum sa-l coste, poate-l costa ca n-avem ambasador numit de ceva vreme. Azi la Dacia 10 ani, n-a baut, dar a trimis un mesaj subliminal, daca nu e vorbit cu frantujii mare minune. Un 10 ANI de toata frumusetea trona in spatele sau. Cred ca a fost la stiri. DASTEPTI, nu?

    Eu din spatele salii l-am vazut, zacele, voi?
    Lasati chermeza de la casa licuriciului ca e fara importanta, important este ca nu au numit ambasador inca nu ca nu s-a dus Basescu la un vischi.

    Sper ca nu ati cazut in capcana intinsa de Antena 3 si voi ca sustinatori Antonescu si Duda sunteti deja radicalizati impotriva lui Basescu. Pai le faceti jocul ori ne alegem cu Geoana care este dezastru pe langa actualul presedinte sau ramanem cu Basescu si continuam circul.

    Deci ce fac sustiantorii lui Duda si Antonescu? Bineinteles ca vor ramane dezbianti si nu va intra nici unul in turul 2.

    Noapte buna.

  8. cristian Says:

    nu cred ca base va plati pentru asta; dealtfel daca pana si americanii au tinut-o in avans si cu jumatate din invitatii de anul trecut…; diplomatic vorbind, boc a fost – deci reprezentarea e ok; si a afisat si un strop de mandrie pentru refuzul Washingtonului pentru o vizita…; nu cred ca a fost gafa; si, slava domnului, nu-s fan base;

  9. george Says:

    Basescu e specialist in gafe, insa cred ca acum chiar nu a gafat. Totusi, de ce nu avem pana acum ambasador american in Romania?

  10. olimpiu Says:

    ambasada USA nu-i finanteaza campania electorala. Dacia, BRD, Vinci grupuri puternice care au primit sprijin la greu din partea statului roman pot aduce un aport substantial
    USA condusa de Obama are o alta vizune politica si alte prioritati, asa ca Base e insignifiant, plus ca el e maestrul gafelor.mie mi se pare mai mare gafa, ratoiala inutila si minciuna la adresa comisiei europene

  11. spedy Says:

    adica a dat cu raidu` la licurici?.ok .acum asteptam sa vedem cine pica!!!

    spedy/03/07/3009

  12. gabimihaela Says:

    Desi stiu ca voi fi considerata partizan, Basescu a facut gafa vietii lui! Faptul ca au fost 1/2 este datorat recesiunii. La Chicago au anulat focul de artificii din acest motiv. Deci noi/America vrem sa aratam un pic de restringere in conditiile in care rata somajului urca la 10% (un pic de respect pe care Basescu si acolitii lui nu-l inteleg! Vezi Ridzi care cheltuieste – dar nu se stie pe ce! sau ministerul de finate ofera aproaape 13,5 milioane pe „prime de vacanta” in conditii cind alte categorii sociale nu-si primesc lefurile lunare ca vezi doamne guvernul nu are bani!)
    Ambasada, misiunea diplomatica nu are nici un fel de importanta ca e Obama. Bush sau ori cine ar fi, sarbatoarea natioanal este deasupra. Ce a facut Basescu se numeste jignirea unui popor! Si sant destui de origine Romana!
    Procesul de numire al unui ambasador nu este pe ochi frumosi. este propus de presedinte, dar este audiat de Congres si aprobat de el. Ambasadorul propus va fi audiat de Congres saptamana viitoare. ce a facut Basescu este JIGODISM! Sau campanie electorala ieftina, vezi doamne „e mai tare” cum a facut si cu Marea neagra Lacul Rusesc. Pe Roxana si pe Julia le respect, ele cind vorbesc de Obama/Hussein vin cu argumente solide si nu usor de combatut, dar a veni acum cu Basescu ca tipul de fapt isi arata „coltii” contra Obama mi se pare amuzant! Sa-l iei in brate si sa-i oferi puncte pozitive pentru acest lucru mi se pare cea mai buna gluma! Basescu este un frustrat! A incercat sa fie invitat la Casa Alba, nu a fost acceptat (Iertare Roxana & Julia ) dar Obama/Hussein in veciul vecilor nu va avea de aface cu un tip care considera presa gouzar, tiganca imputita sau ca scoala scoate timpiti pe banda…

  13. MARIAN Says:

    Sper sa il coste si sa scapam de el.Pentru asta insa, trebuie sa intarim partidele democratice PNL si PNTCD.

  14. ela Says:

    Buna tuturor!

    Acolo, la Ambasada SUA la Bucuresti a participat lume buna!
    Presedintele facea/ ar fi facut nota discordanta cu hahaitul binecunoscut, iar baie de multime nu prea avea cu cine, el are nevoie de tinichigii si ospatari pentru asta, apropo fratele meu este tinichigiu, deci nu vb. urat de oamenii muncii.

    Am uita sa va zic ca ma rog la Dumnezeu ca Alina Gorghiu sa aiba destula putere sa-si duca misiunea pana la capat; este o doamna tanara si cu bun simt si nu merita sa fie tinta atacurilor bourene mitocane, doar pentru ca isi face datoria in mod onest.
    Cum a a zis Bdea, boureanu e pus acolo sa-i faca pe cei opozanti PDl sa-si iasa din fire, sa-i provoace la oares’ce bataie la propriu.
    Nu s-ar mai tine cont cine a inceput, care , cine, ce a facut sau zis, s-ar discuta, cum de fapt se discuta ca se cearta, presa nu zice cine provoaca.

  15. Darius Says:

    Eu tare sper ca DA. In noiembrie. 😉

  16. ALM Says:

    Uncle Sam a „iesit din gratziile” marinelului de cand FBI-ul ancheteaza un membru de vaza al PDL 🙂 Mircea Lubanovici, pe prietenul acestuia Beniamin Lucescu (bani pentru partid din camatarie) si expozitia de „arta” antievreiasca expusa la ICR-New York. Americanii sa zica „merci” ca au scapat asa usor! O lecuta mai mult Chivas Regal putea sa le fie fatal: Persona non grata toata ambasada SUA, cu acareturi cu tot, si avertisment ca Marea Neagra nu este lac rusesc dar nici american …

  17. Franklin Says:

    Chiar nu stiu daca Basescu a procedat corect sau a facut o „gafa politica monumentala”. Daca ar fi raspuns invitatiei s-ar fi conversat cu bucataresele si securistii ambasadei. Pana la urma, daca SUA nu si-au numit ambasador la Bucuresti e pentru ca asta nici nu prea conteaza, ei oricum controleaza ce e de controlat, stim cu totii cum si cu cine, iar ceea ce nu pot controla nu o pot face nici cu zece ambasadori.

    Problema e alta. NU conteaza cum a procedat Basescu pentru ca zarurile au fost aruncate mai demult. Iar Traian Basescu primise deja „semnul negru”, adica decizia mazilirii, iar el stie asta foarte bine. Acesta e motivul principal, alaturi de starea de sanatate, probabil, pentru ca nu si-a anuntat candidatura, fiind suspect de atent in declaratii pe acest subiect (asa cum nu se intampla prea des).
    O tot spun din ianuarie, Traian Basescu isi pregateste o retragere tipica pentru domnia sa, o dramoleta ieftina cu starea de sanatate care vezi doamne nu-i mai permite sa slujeasca in continuare poporul in ciuda dorintei intregii tari. „Tineti-ma sa nu-i fac praf” ar vrea sa zica.

    Declaratia sa mai veche cum ca nu se va cobori pana intr-acolo incat sa ocupe o alta functie, dupa cea de presedinte, era un semnal disperat catre propriul partid, ceva in sensul „Sprijiniti-ma pentru presedintie, nu va mai ganditi la alte variante, in toate celelalte suntem terminati cu totii”.

    Numai ca, intre timp, Traian Basescu a pierdut sprijinul SUA, sprijinul UE nu l-a avut niciodata (s-a bucurat insa de antipatia celor mai importante cancelarii europene), iar sprijinul Moscovei, ce sa mai vorbim, astia nu lucreaza cu martoage ci cu oameni seriosi.
    Iar ca drumul sa fie definitiv barat, in tara, Basescu e limitat asimptotic la 35% ca intentii de vot, problema reala insurmontabila fiind aceea ca restul voteaza ANTI-Basescu. Iar astea sunt cifrele oficioase, cele reale fiind mai apropiate de testul de la europarlamentare. Talibanii lui Basescu sunt, de fapt, alegatorii EBA adica 4% din 27% ceea ce face exact 1%. Cam putin pentru o realegere, romanii au vocatia schimbarii, nu uitati niciodata asta!

  18. Vania Says:

    Sper ca de undeva să i se tragă, fie şi de la Ambasada Mongoliei!…

  19. gabimihaela Says:

    Franklin cred ca judeci in termeni Bascieni

  20. Radu Humor Says:

    Cine mai crede ca Basescu mai pupa un mandat, ori e prost,
    ori mic de stat ( intelectual 😐 ).
    Licuriciul cel mare nu-l baga in seama, cu UE a ajuns la contre pe fata, rusii i-au pus butelia(goala 😳 ) in brate, singurii care au mai ramas sa faca loby pentru el, fiind evreii carora le-a promis miliardele $ , despagubiri pentru Holocaust, pe care n-o sa le poata da si atunci ii intorc si astia spatele.
    Ultima speranta ramane masluirea/ furtul votului populimii romane, dar daca yess ! la vot si majoritatea tacuta ( peste 70 %), pica si aceasta varianta pe care mizeaza atat de mult 8)
    Si apoi in campania electorala cu ce realizari din lunga-i cariera politica poate sa defileze :X ?
    Dar despre asta mai avem timp sa vorbim. 🙄

  21. Plano Says:

    Daca avea ceva minte…de unde?…nu participa la serbarea de la Ambasada SUA, lumea constata absenta, dar nu mai dadea un comunicat prin care sa justifice ostentativ gestul inamical.
    Basescu isi satisface micile orgolii de frustrat…dar consecintele le suporta Romania.
    Deschideti ochii mari si judecati de trei ori inainte de a pune stampila pe vreunul din candidatii la Presedintie…
    Sunt suficiente gafele de politica externa din ultimii 5 ani marca del base… licuriciul cel mare, tainul pentru francezi, nemti si britanici, contractul Bechtel, copii vanduti pentru organe, birocratii UE, lacul rusesc, umilirea Romaniei de catre comunistii lui Voronin… etc.

  22. J o h n s o n Says:

    Tensiunea intre Licurici si Chiorici a ajuns pe culmi inimaginabile.El stie ca baietii destepti din Servicii ii pot face viata foarte grea si de aceea ezita inca sa se pronunte clar asupra candidaturii,prefera sa lanseze un om de incredere asupra caruia Licuricii sa nu aiba obiectii.Mai important pentru Clan in acest moment este postul decat omul care-l ocupa asa ca vor incerca o manevra dar nici Licuriciul Mare nu e chiar atat de naiv,nu s-a nascut la Cluj.

  23. Marcus Says:

    I-a aratat El lui Obama
    02/07/2009

    Cu numai cateva zile inainte de 4 iulie, Mr. President Fart-escu i-a dat cartonasu’ rosu omologului american, indoliind pur si simplu Ziua Nationala a Americii, pe motiv de declinare a invitatiei de a participa la festivitatile prilejuite de aceasta, ba mai mult, scotandu-si la inaintare, in haine cernite, lacheul de casa, nanobocul cel obedient pe care il itinereaza la americani.

    Dupa ce a reusit in actualul mandat sa puna efectiv pe chituci diplomatia romaneasca si sa fie tratat cu curul de mai toti mai marii lumii, a venit randul s-o dea dracului de axa si s-o transforme intr-o mandrete de linie franta.

    Acum faptul ca invitatia de a participa la respectiva sarbatoare i-a fost adusa la Cotroceni de un mariner, curier pe’o trotineta, ar putea pe undeva justifica “inviagrarea” muschilor asimetrici si aratarea mijlociului erect catre Casa Alba, da’ gestul respectiv nu poate fi catalogat altfel decat ca o noua productie de muci prezidentiali trantiti in farfuria cu fasole.

    In loc sa incerce sa foloseasca profesionalismul singurului ministru valabil din actualul B.O.R.D.E.L, D-l. Cristian Diaconescu, in vederea perfectarii si urgentarii numirii noului ambasador american in Romania, badaranul nostru da cu protocolu’ diplomatic in mocirla si adopta deja consacrata pozitie a maidanezului cu priza la electoratul de peluza.

    Sunt convins ca Obama si Staff-ul sau se dau acum de ceasul mortii cum sa-l imbuneze pe chiomb si in termen de 24 de ore vom avea ambasador la Bucuresti, care pe langa scrisorile de acreditare va prezenta si scuze publice in legatura cu incidentul.

    Sa te tii atunci chindie la Cotroceni si dansuri tiganesti cu batutu’ podelei cu palma prezidentiala.

    Oricum ar fi, prin noua iesire in decor, este clar ca Alesu’ si-a mai atras f’o doua procente electorale plus sprijinul si admiratia Administratiei de la Casa Alba.

    Keep walking Fart-escu!

  24. Radovan Says:

    Lasa ca nu s-a dus nici de Ziua Rusiei. 🙂 Tratament egal pentru toata lumea. Daca nu l-am cunoaste am zice ca e cam mizantrop. Adevarul e ca s-a ticnit de tot. Asta cand pierde alegerile se baricadeaza in Palatul Cotroceni cu Nutzi, Boc, Li(mb)iceanu si niste navete de visichi, proclama a doua republica, si declara Marea Neagra-pamant romanesc.

  25. ALM Says:

    @ Radovan (vineri 3 iulie 2009 la 9:53:17 am)

    Yepp! Good point – vorba ilustrului ministru Cioroianu, in dialogul lui cursiv cu madam Condoleante pe Orez! Yes, crazy, good point!

  26. Marcus Says:

    Tara, tara vreau ostasii lu’ Vadim !
    03/07/2009

    Cam la asta se rezuma noua atitudine de sfidare a Americanului si a Uniunii Europene adoptata de un Basescu ingrozit de pragul de treizeci si putin la suta, la care s-a oprit in sondajele de opinie.

    Ce si-a zis ‘mnealui in capsoru’ acela de ‘mare animal politic”:- ” pai daca romanii aplaudaci m-au divinizat pur si simplu (cu pretul strangerii din buci la plata facturii de gaze) ori de cate ori am tipat ca proasta la Luna, spre Kremlin, ia sa le arat io acum ce dur pot fi si cu Uncle Sam si cu partenerii europeni si s-o pun de-o golaneala de cartier si cu unii si cu altii!”

    Zis si facut si de doua zile-ncoace gura nu-i mai tace, Axa nu-i mai place!

    Le da la gioale si americanilor si “birocratilor” de ieuropeni, de nu mai stiu pe unde sa scoata saracutii camasa de grija suparatului de la Bucuresti.

    Insa in timp ce americanu’ tace precaut si infricosat de atitudinea belicoasa a Napoleonului embrionar dambovitean, camarazii europeni incearca o scuza timida, amintindu-i diliului mioritic ca de fapt, de situatia de la CEC se face vinovat guvernul Basescu si nicidecum domniile lor, care nu se joaca cu treburi de acest gen.

    In popou il doare insa pe Basescu !

    Chiar daca manat de ganduri razboinic-electorale a lasat sa-i scape porumbelu’ care dovedeste impotenta guvernamentala a echipei conduse de el, se consoleaza cu gandul ca puletele mancator de seminte de floarea soarelui si platitor de amenzi penale la stadion, habar nu are de spilul respectiv, in schimb rezoneaza mai mult decat favorabil la noua armura vadimista imbracata de Basescu, acest erou super-nationalist al neamului.

    Oricum de voturile ungurilor, cel putin in primul tur, s-a lins pe bot, asa ca de ce sa nu incerce deturanarea voturilor vadimist-becaliste spre propriul interes electoral?

    Si da si lupta si “pac la Rasboiu’ ” si cu americanu’ si cu ieuropeanu’, de dracii-i iau!

    Ce nu realizeaza Tovarasul Basescu consta in faptul ca toate iesirile astea ale lui, absolut aiurea si necontrolate, s-ar putea sa ne coste mult cand o veni decontul.

    Om trai si om vedea !

  27. Cârcotaşu Says:

    Eu nu cred că ar fi normal să-l coste neparticiparea. Asta deoarece, conform uzanţelor diplomatice, nivelul reprezentării este strict respectat, iar participarea sa ar fi fost posibil de interpretat ca act de slugărnicie exagerată. Din câte ştiu, un însărcinat cu afaceri nici nu poate solicita audienţă la preşedintele statului acreditar decât în condiţii excepţionale, nivelul accesibil acestuia fiind cel al ministrului de externe.
    În mod normal, reprezentantul Româniai (în cazul de faţă Primul Ministru), l-ar fi scuzat pe Preşedinte de a fi reţinut de probleme importante, transmiţând urările sale etc.
    Ce te faci însă că neparticiparea, „declinarea” invitaţiei a fost făcută cunoscută cu o zi înainte, precum şi motivaţia sa, respectiv întârzierea numirii unui Ambasador al SUA la Bucureşti. Aceasta e gafa monumentală care este posibil să-l coste pe Băsescu. Cât? Nu putem şti, dar vom vedea.
    Chiar „declinarea” invitaţiei, în sine, nu trebuia făcută, în mod sigur aceasta nu conţinea formula RSVP, dar probabil Băsescu a făcut analogia cu invitaţia la o nuntă şi a vrut să-şi scutească gazdele de cheltuiala unui tacâm în plus.

  28. blogideologic Says:

    „Îl va costa pe Băsea absenţa?”
    Sperăm 🙂

  29. vintagedresser Says:

    ARUNCA O PRIVIRE AICI : http://vintagedresser.wordpress.com

  30. J o h n s o n Says:

    Una si aici :

    http://www.happyfish.ro/vrem_alta_romanie/cum_sa_faci_tandari_4_miliarde/

  31. blogideologic Says:

    „vintage”
    Nu se poate găsi ceva echivalent în termeni româneşti pentru „vintage”?

  32. Plano Says:

    Basescu si dezvaluirile turnatoriilor din fotbal.
    Cui foloseste?

    Citez din CTP „Cui îi sunt adresate aceste dezvăluiri? Unui popor care în proporţie de peste 60% nu merge la vot, iar restul îl aleg, şi poate îl vor alege, preşedinte pe un ins având toate datele unei colaborări cu Onorata Instituţie pe lângă care turnătoriile unor fotbalişti disperaţi să mai prindă o plecare în străinătate sunt nişte compuneri şcolăreşti la limba română?”

    Sa intelegem ca daca si marii fotbalisti au colaborat… de ce sa ne intrebam ca au colaborat si alesii de astazi ai neamului?

  33. ALM Says:

    @ blogideologic (vineri 3 iulie 2009 la 11:31:21 am)

    Ba da, dar tradus fara „dresser” iese o aiureala: de ex. culesul viei! Vintage Dresser ar insemna croitor de haine in stilul „vintage”, un amestec armonios intre stilurile retro si futurist. Lasati-l asa, ca nu este singurul neologism greu de tradus si care-si pierde intelesul si farmecul prin traducere …

  34. Cârcotaşu Says:

    În completare ar mai fi de spus că o asemenea invitaţie nu poate fi primită decât „cu satisfacţie” etc, iar „declinarea” ei constituie un act de inamiciţie, după care ar putea urma, eventual, chiar şi o declaraţie de război 🙂 , probabil ca unică soluţie văzută de Băsescu pentru ieşirea din criză.

  35. MikeyCQ Says:

    Tot stau de o ora si ma gandesc ce faceam daca eram pentru o zi in locul Presedintelui, tot stau asa pe ganduri, tot stau… hmm…

  36. Shadow Says:

    @Mikey
    Ai prins „esenta”. Esti bun de „presedinte” nu glumesc. Vezi nu continua in stilul asta ca risti sa fi „ales” :-).

  37. Roxana Iordache Says:

    @Tuturor. Mulţumesc pentru comentarii.

    @MARIAN. Bun venit! Dacă ai blog, te rog, trimite link! 🙂

    @MikeyCQ. Bun venit! Ce scumpete în poză! 🙂

  38. Marius Mina Says:

    Semnalul inceputul sfarsitului unu sindrom:Basescu !

  39. Dinu Says:

    Roxana,

    nu! Nu-l va costa dupa parerea mea.

    1. Americani, administratia americana, au mult prea multe probleme interne, cele externe sunt regula, ca orizontul lor geostrategic sa mai fie atat de larg ca altadata. Evident ca este o simpla perere si nu am pretentia de a fi un „expert”. 🙂
    2. Romanii, cei de azi, nu au anvergura moral-civica a celor de dinaintea comunizarii, nu mai au cultura implicarii active in viata cetatii, prea adesea nici macar in propria ograda, si ca o consecinta implacabila nici pe acea a asumarii oneste de responsabilitati in slujba cetatii, a asumarii responsabilitatii actelor lor. …nu mai amintesc de asumarea si gestionarea riscului, este un concept futurist pentru multi politicieni.

    In general optiunile noastre politice, si nu numai, sunt cel mai adesea de natura …viscerala. …iubim ori uram cu o forta irationala, primitiva. 😦

  40. Radu Humor Says:

    @ Roxana
    Cu toata rusinea 😳 ca vad ca nici macar @ Mr mihai 4 , care-i mai curios din fire, nu te-a intrebat :
    – Ce-i cu implatosatii aia, de se incapataneaza s-o puna de-o partida a la
    Cotroceni , pe ultima 100m 😀 ?!
    La prima miscare 😳 se rupe frunza/craca cu ei… 8)

Lasă un comentariu