(SPONSORII LUI) OBAMA, LA ORIGINEA CRIZEI FINANCIARE

Video postat de SootySpin

Barack Obama has no economic background. So, who advises him? On economic housing and mortgage policy it is: Disgraced former Fannie Mae CEO Franklin Raines ! Shocking…

Video postat de NakedEmperorNews

Explosive: CEO calling Obama and Dems the „Family” „Conscience” of Fannie Mae.
The Banking Failures are because of the Housing Crisis, which was caused by mortgage lenders handing out bad loans and the biggest offenders: Fannie Mae and Freddie Mac.

The Democrats have been taking PAYOFFS from Fannie and Freddie to look the other way FOR DECADES!

NOW VIDEO FOUND of the CEO of Fannie Mae in 2005 explaining the „FAMILY” connection with Democrats.

And specifically Barack Obama and the Congressional Black Caucus.

Video postat de fdhknkln657
John Gibson On Obama’s Contributions From Fannie and Freddie.
Obama, beneficiar al corupţiei de la originea crizei.

26 răspunsuri to “(SPONSORII LUI) OBAMA, LA ORIGINEA CRIZEI FINANCIARE”

  1. Marius Mina Says:

    And you ain’t see nothing yet…;-)

  2. Marius Mina Says:

    Dupa cum am mai spus , toti sunt cu ochii pe dezbaterea Palin-Biden de joia viitoare.Acolo se joaca cartea , daca Palin da rateuri, prinde viteza O’bama, daca Biden face imprudenta sa atace la baioneta ca un animal politic ce este, are toate sansele sa piarda la puncte cu Sarah Palin, pentru ca efectul boomerangului il va lovi in plina figura.

  3. toader Says:

    cred ca ar trebui evitata discutia asta. seful campaniei lui john a primit subsidii generoase de la fannie si freddy (15k dollars per month for lobbying activities) in timpul campaniei electorale. cred ca este putin penibil ca john sau barack (ca de altfel oricare din fostii candidati si presedinti ai sua) sa vorbeasca despre care si ce a primit (de la reagan incoace fiecare candidat a platit peste 100 de milioane daca a ajuns in rundul final si peste 35 daca pur si simplu a candidat in interiorul partidului. lobbyingul la washington a cam luat-o razna si toti au luat bani cacalau din toate partile. acum au dat moara la toti rosii din toata lumea

  4. Pendulul lui Foucault Says:

    Probabil baietii destepti au cotizat in ambele parti.

  5. alex.dumitrascu Says:

    Autorii crizei creditelor subprime nu sunt cetateni americani

  6. alex.dumitrascu Says:

    Ia vedeti mai bine ca acum pe moment leul se tranzactioneaza peste 3.7 euro.
    Leumi Bank are expunere mare de tot pe imobiliare, ceea ce a determinat mentiunea din acordul incheiat ieri despre dreptul FED de a cumpara(nationaliza) active neperformante ale BANCILOR STRAINE care opereaza pe teritoriul SUA.

  7. Roxana Iordache Says:

    @Marius Mina. Yap! 🙂 E letală faza, nu cred că mai contează ce face sau nu face Biden. Sunt terminaţi, pentru că asta le va spune elefantul – cu memoria lui – americanilor de rând: şi-au bătut joc de voi şi şi-au umflat buzunarele pe naivitatea voastră. Măgăruşul e roşu rău la fund.

    @toader. Glumeşti!McCain are toate atuurile şi credibilitatea de a aduce schimbarea stabilimentului, pentru că mereu a fost diferit. GOP are vocaţia de a transforma, cum zice românul, o poreclă în renume pentru a câştiga: maverick. 🙂

    @Pendulul lui Foucault. Urmăreşte filmele ca să te lămureşti, îţi ia câteva minute şi te scuteşte de supoziţii.

    @alex.dumitrascu. Interesant. Şi tipic american.

  8. octavpelin Says:

    Asa cum am anticipat Barack Obama este dependent de grupurile de interese economice care il sustin si sunt la originea crizei financiare din USA,de pe Wall Street,de aceea acesta nu a avut nicio reactie la solutiile economico-financiare propuse de John Mc Cain,dandu-i dreptate.Sa vedeti strategia pe care o va aplica Sarah Palin in fata unui Biden derutat si fara nicio strategie de a ocombate pe Sarah Palin.

  9. toader Says:

    cred ca republicanii insisi incep sa indoiasca mai roxana. :-/ 700 de miliarde la wall street, 700 de miliarde la irakieni si pe deasupra au inceput sa isi piarda casele si slujbele…
    norocul lor este ca democratii nu au gasit decat alde obama si clinton sa ii reprezinte. altfel o ardeau rau de tot de data asta. sa fi fost kerry sau gore la alegerile astea, chiar daca ii respect mult mai putin decat pe john, ar fi ars rau la republicani.
    eh, republicani americani zic lucrurile astea, nu eu care sunt departe.

  10. Roxana Iordache Says:

    @octavpelin. Şi eu am încredere în Sarah.

    @toader. Se pare că tu n-ai înţeles: democraţii sunt la originea crizei. Ei au întreţinut-o. Republicanii nu iartă.

    Schimbând ce e de schimbat şi păstrând proporţiile, îţi dai seama că GOP nu se va comporta ca PNŢCD şi Administraţia Constantinescu după ce au acoperit gaura neagră de la Bancorex cu preţul pierderii popularităţii şi în loc să arate cu degetul spre regimul Iliescu şi PDSR, în loc să explice la lumina zilei că au reparat ceva ce nereparat ne putea duce la falimentul sistemului bancar, deci la faliment naţional, urmat de directorat financiar, au tăcut ca proştii. Şi au pierdut. Iar regimul Ilici a revenit la putere cu forţe proaspete, pe reparaţia adversarului şi a cules roadele redresării economice care a dat dinamica creşterii, precum şi ale politicii de integrare euro-atlantică. Pe care şi le-a atribuit.

    No, sir! Republicanii câştigă pentru că sunt buni comunicatori. Chiar excelenţi. Şi nu-şi iartă niciodată adversarul, în sens electoral, evident. Sunt inegalabili la campanie negativă, pentru că ştiu să speculeze greşelile şi păcatele adversarilor. Iar campania pozitivă e de contrast, axată pe leadership, seriozitate, credibilitate.

  11. toader Says:

    ai ma roxana. iar derapezi. cel mult poti sa spui ca nu mccain e vinovat de derapajele administratiei bush.

    originea problemei e veche.

    dupa 11 septembrie FED a luat decizia corecta de a dopa economia pentru a isi reveni prin taxa de 1%. in momentul in care economia si-a revenit nu mai era nevoie de o taxa asa scazuta care stimula bancile sa dea credite in prostie. bun, pentru a nu pierde trenul domnul Bush JR. s-a gandit ce s-a gandit si a invadat Irakul, ca sa nu incarce cetatenii cu taxe i-a indatorat. FED a fost cu spatele la zid, si pentru a suporta cheltuielile gigantice a tinut taxa directoare incredibil de scazuta. pentru a nu intra in faliment economia americana au si devalorizat dolarul. ca sa nu intre in vrie si a lasa marile concerne bancare sa degajeze profit mare au lasat taxa jos de tot. si atunci s-a accelerat acordarea de credite. asta nu ar fi fost totusi suficient ca economia americana sa se clatine.

    cireasa pe tort a fost dereglementarea totala a emiterii de instrumente financiare. au emis bancile americane la garantii si paragarantii si le-au vandut intre ele la preturi din ce in ce mai mari pana au ajuns in cosmos.

    aici nu e vorba de trei lei sau un miliard dati spaga. aici e problema structurala de mare anvergura. datorata proastei administrari a economiei de catre administratia bush in ultimii doi-trei ani. si aici nici macar nu putem vorbi de partidul republican fiindca in ultimii doi ani acesta nu a avut posibilitatea sa controleze catusi de putin administratia gwbush. mai mult, ca si democratii, si majoritatea republicanilor au fost in dezacord cu politica bush in ultimii doi ani. singurul succes al gwbush in ultimii doi ani a fost nominalizarea gen. petraeus in irak.

    ce parghii or fi avut democratii, in opozitie, sa faca o gaura de
    700 000 000 000 USD in buget cred ca ar fi foarte greu de imaginat.

    sa recapitulam :
    – deciziile fed si administratie dupa 9/11 de a invada afganistanul si a dopa economia americana au fost bune.
    – adoptarea tacticii petraeus decizie buna.
    – trecerea pe credit a razboiului din irak a fost o decizie discutabila.
    – invadarea in sine a irakului a fost o decizie proasta cata vreme afganistanul nu era stabilizat. puteau amana.
    – pastrarea taxei directoare scazute indiferent de circumstante a fost o decizie discutabila.
    – DEREGLEMENTAREA emiterii de instrumente financiare a fost dezastruoasa.

    la economie stiu, imi place si ma informez. daca la avioane si detalii de politica americana nu sunt destul de informat pentru a emite niste pareri absolut ferme, in ceea ce priveste cunostintele economice sunt, fara falsa modestie, mai bine informat decat majoritatea interlocutorilor de pe acest forum.

    daca au sa reuseasca sa paseze in spatele lui obama (care o fi stiind el una alta dar ca putere de decizie in privinta economiei americane a fost un biet pitigoi de dat la otv) atunci trebuie sa recunosc ca nu exista masina de … sa ii zicem „filtrat realitatea” (ca sa sune frumos – nu precum cuvantul propaganda) … mai tare ca foxnews.

  12. Roxana Iordache Says:

    @toader. U don’t get it! Democraţii sunt de vină! Vor fi învinuiţi pentru orice, au scheleţii ăştia grei, vorba lui Oprescu, în dulapuri. E campanie electorală.

  13. neveu Says:

    „@Pendulul lui Foucault. Urmăreşte filmele ca să te lămureşti, îţi ia câteva minute şi te scuteşte de supoziţii.”

    Sa urmareasac ultimul interviu luat boambei de sarah de catre k culic. Atunci se va lamuri pentru cine se bat unii.

  14. Marius Mina Says:

    @Toader,perfect de acord cu tine, democratii si-au ales reprezentantii cu valoarea maxima de piata: Barack Hussein O’Bama si John Biden, well…daca asta e tot ce pot , n-au decat sa suck it up and go with the flow 😉
    daca asta e tot ceea ce socialistii americani pot oferi electopratului ma-nclin in fata suferintei lor,!

  15. Marius Mina Says:

    @Dan Toader , nu e vorba de cat a cotizat cineva la altcineva ci de personajele din anturajul lui O”Bama pe care ni-i si prezentase ca potentiali „secretary of state” , la finante, la FED si peste tot und eera nevoie de oameni capabili sa indrepte economia varza.Pai tu crezi ca acum dupa ce vor exploda numele cu lupii care vor sa fie paznici la stana mai are vreo excrocul de OBAMA? N-am spus ca republicanii sunt Dumnezei, au si atia bube-n cap de nu pot duce dar dupa cum bine stii politica si fotbalul se joaca pe puncte, republicanii puncteaza mai mult.Asta e secretul succesului deocamdata.
    Mai vorbim dupa joi sa vedem poll urile de weekend.
    Oricum am zis-o so o repet, America nu e pregatita sa primeasca un negru la WHITE HOUSE si oricat s-ar freca pe spate cu buretele de sarma, they won’t make it bro..!;-)

  16. alex.dumitrascu Says:

    @roxana
    „@alex.dumitrascu. Interesant. Şi tipic american.”

    E numai interesant , dar tipic american sa sti ca nu e.
    America tipica e America lui Ford nu a lui Greenspan.
    Cea care va iesi din criza va fi America lui Ford, cealalta se va face zdrente.

  17. toader Says:

    pai eu am expus un punct de vedere tehnic fata de un comentariu eronat. ca ajunge sau nu unul sau altul la casa alba sunt foarte multi factori de luat in calcul. care factori ii cunosc mai mult sau mai putin. nu are nimic chestia tehnica cu ceea ce zici tu si care e cel mai probabil reala si intemeiata.

    in alta ordine de idei cred ca astia de la democrati au scos deja pe tava pe Rick Davis. http://en.wikipedia.org/wiki/Rick_Davis_(politics)

    deci, nu credeam ca este productiva e campania pe stilul asta. bine, nu cunosc societatea americana deci este foarte posibil sa ma insel. credeam ca este mai bine pentru john sa discute pe chestiuni de principiu cu barack. fiindca, daca este sa ne bazam pe principii, john are mai multe principii solide si corecte.
    (ca o consideratie personala – republicanii au doar 3 hibe in ideologie :
    1. finantarea fondurilor de pensii fiindca accepta sa treaca asta in seama fondurilor speculative,
    2. finantarea fondurilor de sanatate din acelasi motiv si
    3. finantarea si structura invatamantului si programei scolare

    in rest republicanii au dreptate pe fond si pe principiu in timp ce democratii nu)

  18. Marius Mina Says:

    Alex Dumitrascu- Obama -Biden este America lui Greeenspan, capisci?

  19. Marius Mina Says:

    Brand NEW Gallup Poll:

    McCain-Palin: 42

    Obama -Biden:50

  20. Marius Mina Says:

    $700 billion bailout bill fails in House. Dow down by nearly 600 points.

  21. alex.dumitrascu Says:

    PRICEP Mi greu su numai cu capl meu

  22. alex.dumitrascu Says:

    Pe site-l meu se analizeaza criza creditelor inca de anul trecut, cand nici americaniii nu intelesesera ce urmeaza sa se intample.
    Din pacate am interzis acolo partizanatul politic, asa ca nu avem notorietate peste masura.
    Dar suntem cititi de cine trebuie si chiar de cine nu trebuie.
    Tot felul de papagali din politica si din media, iau de acolo postari intregi, pe care le folosesc…lucrativ.
    Nu-i mai putin adevarat ca ne citesc si oameni seriosi, care au mai schimbat perceptia asupra ‘cresterii economice”.

  23. alex.dumitrascu Says:

    DJ era 10540
    Maine la Bucuresti va fi teroare. BRD e victima sigura.
    Vor fi ingrozitor de multe ordine de vanzare in piata la deschidere. Pun pariu ca pe la 11 se suspenda, daca nu sedinta cel putin 2-3 emitenti.

  24. alex.dumitrascu Says:

    La 20.24 Paulson a declarat ca FED va proteja pietele.
    Cum?

  25. alex.dumitrascu Says:

    Si ca sa va mai si amuzati, s-a ticnit Medvedev.
    Astazi i-a indemnat pe rusi sa-si PASTREZE ECONOMIILE IN AUR!!!!!!!!
    Asta da nebun, pe langa el ai nostrii sunt niste pigmei!
    Tot respectul pentru Rusia ca a putut sa regurgiteze asemenea om.

  26. Igor Says:

    Vezi si articolul asta pe teme asta : http://www.sfin.ro/articol_14336/la_originile_crizei.html

Lasă un comentariu