ROMÂNII DIN MUNTENEGRU, MARTIRI FĂRĂ CAUZĂ

Chiar nu mă interesează cine ce va zice. Dar mie „accidentul” sinistru din Muntenegru, în care au murit 18 români şi 29 au fost răniţi, mi se pare programare.

Ca să se vorbească despre asta, pentru ca subiectul să ocupe tot timpul şi pentru ca – nu-i aşa? – Ponta să se profileze ca erou naţional, care face totul. Pentru repatrierea trupurilor neînsufleţite şi consolarea fraierilor. :mrgreen: Şi ca să luăm cunoştinţă de franceza perfectă a dragului nostru secretar de stat Raed Arafat. Un scump nevinovat. Şi speculat. 👿

Cât de convenabil, marea majoritate a morţilor sunt din aceeaşi familie şi au între 60 şi 70 de ani. A naibii coincidenţă! Că se poate spune: bine că erau pensionari sau pensionabili, oricum îşi făcuseră datoria, ce rost mai avea să cheltuim pentru „asistenţa lor socială”. :mrgreen:

Eu sunt cinică? Nu, dragilor! Criminalii care manipulează. Dar voi mă puteţi înjura pe mine, e la îndemână. Mai ales dacă vă daţi anonimi. Ce poate fi mai curajos decât anonimatul? 😛

Dumnezeu să-i ierte şi să-i odihnească pe cei duşi! 😦 Şi sănătate celor răniţi!

P.S. Dar, dacă vreţi cinism, fie! Cât de prost trebuie să fii ca să mergi în excursie fără nici un fel de asigurare, deşi ştii că rişti să mori? Poate că asta ai şi vrut, şi atunci poţi fi materie primă pentru manipulare propagandistică a fraierilor plini de indignare compasională.

Veţi vedea, de altfel, că nimic nu se va întâmpla. Nici la nivel inter-statal – că ar fi stupid să blamezi un stat pentru opţiunea sinucigaşă a unor turişti -, nici la nivel naţional. Va urma cine ştie ce altă catastrofă sau doar un eveniment monden diversionist.

Aveţi grijă, că nimeni n-are grijă!

Şi întrebaţi-vă ce nemernicie gravă se petrece în acest timp! Pentru care a fost nevoie de o diversiune criminală.

Chiar dacă ar fi fost un accident, eu nu-i mai cred pe-ăştia. Niciodată. Tot ce se întâmplă e împotriva omului. Carne de tun şi „victimă colaterală”.

Şi toată presa e extrem de proastă. Sau ticăloasă. Cel puţin cea din România. Dar în mod sigur, nu numai.

42 răspunsuri to “ROMÂNII DIN MUNTENEGRU, MARTIRI FĂRĂ CAUZĂ”

  1. stejarul Says:

    „Ponta să se profileze ca erou naţional, care face totul. Pentru repatrierea trupurilor neînsufleţite şi consolarea fraierilor”

    Consolarea fraierilor… nu am citit nimic despre consilierea psihologica a rudelor victimelor. Exista o echipa de psihologi in celula de criza a guvernului? Daca nu, atunci e o urgenta organizarea ei .

    Roxana, total de acord cu ce ai scris. Ciudatenii si coincidente care cand sunt prea multe nu mai sunt coincidente…

    „Apele” se vor clarifia in zilele urmatoare.

  2. mariusnyc Says:

    Notre respect, Muntenegru!

    Pe lângă lipsa de reacție și dezinteresul autorităților române, în evidență ies curajul și spiritul de sacrificiu al muntenegrenilor. Aceștia au intervenit rapid pentru a salva românii, au făcut coadă pentru a dona sânge, au făcut evidența victimelor. Asta pentru niște străini, pentru niște oameni total necunoscuți.

    Încercați acum să răspundeți, sincer, la următoarea întrebare: câti dintre noi ar fi reacționat la fel dacă o situație similară s-ar fi petrecut în România? Crudul adevăr e că majoritatea ar fi trecut nepăsătoare, în grabă chiar, spunându-și sec: ce treabă am eu cu aștia? Ar fi scuipat în sân și ar fi răsuflat cu ușurare: ce bine că nu suntem noi în situația lor.

    Ignorăm oameni aflați în agonie în fața noastră, ne îmbulzim, ne îmbrâncim, ne dăm în cap pentru un blid de sarmale. Oare chiar ne-am fi mobilizat precum muntenegrenii pentru a salva viețile unor străini?

    În timp ce spitalul din Podgorița a publicat deja listele celor internați, autoritățile române se chinuie să obțină CNP-urile celor din autocar. În timp ce ministrul de externe se pregătește să se îndrepte spre Muntenegru, rudele persoanelor implicate în accident au pornit deja la drum pentru a afla mai multe informații. Autoritățile române și-au închis telefoanele. Nu știu mai nimic. Îi apostrofează pe cei care au tupeul de a-i deranja din jumatate în jumătate de oră pentru a afla ceva, orice despre mama, tatăl, fratele sau prietenul aflat în autocarul blestemat.

    Informațiile vin de la cei care au scăpat din accident, în timp ce comunicatele autorităților nu spun nimic. Ministerul afacerilor externe reacționează prost, tardiv, mai mult de fațadă. “Celula de criză e la noi acasă” – pe lângă durere și spaimă, cuvintele reliefează perfect încetineala autorităților noastre. În era vitezei, românii se miscă precum melcul. Când informațiile se propagă cu repeziciune, cei de la MAE nu știu mai nimic.

    Din nou străinii ne servesc o lecție de viață, de solidaritatate și de promptitudine. Românii ne servesc o (nouă!) lecție de incompetență, întârziere și bâlbe.

    http://www.eoficial.ro/opinii/2013/06/notre-respect-muntenegru-3/

  3. stejarul Says:

    PS il ador pe Arafat! Bravo Arafat! Omul asta este de o puritate sufleteasca care cucereste pe oricine .

    Cat de ironic este ca „Romania curata” sa aiba unul din pilonii de baza pe arabul Arafat! God bless u,Arafat!

  4. ROMÂNII DIN MUNTENEGRU, MARTIRI FĂRĂ CAUZĂ » Bloogle Says:

    […] Original Blog » […]

  5. Donkeypapuas Says:

    Ceea ce s-a întâmplat în Muntenegru este concluzia firească a comportamentului de aroganţă maximă pe care o are, în genere, şoferul român. Această agresivitate la volan a făcut, până acum, mai mult victime singulare. Iată că am ajuns şi la grupuri întregi lichidate pentru că Legea rutieră în România se aplică selectiv. Cine are pile şi „dă din urechi”, acela nu are probleme cu Poliţia. Că altfel agentul de circulaţie are de-a face cu şefii. Başca permisele eliberate la comandă.

  6. ioprotestatarul Says:

    „Eu sunt cinică? Nu, dragilor!”
    Nici Eu, dar vorba aia… „tara arde si baba se piaptana”, iar asta in timp ce securistii si slugile lor ne pun pumnul in gura si jefuie tara.
    Iata si confirmarea ca „a fost nevoie de o diversiune criminală”:

    http://www.antena3.ro/politica/ponta-va-decreta-ziua-de-miercuri-drept-zi-de-doliu-national-pentru-victimele-din-muntenegru-218939.html

    Eu zic ca Romania ar trebui sa se afle permanent in doliu national pana cand poporul va reusi sa-si dobandeasca tara si libertatea.

  7. mgabim2009 Says:

    Ura ti-a distrus pina si bunul simt! Deci Ponta ca sa „ajunga erou national” a trimis in prapastie un autocar cu pensionari ( ca ei tot nu conteaza…) Teoria conspiratiei pe felie! Cred ca e cazul de o consultanta psihiatrica…

  8. Un simpatizant poate neautentic Says:

    „Chiar nu mă interesează cine ce va zice.”
    ________________________________
    @Roxana

    Perfect, din cauza asta nici nu mai zic nimic. Oricum n-as fi stiut exact cum sa formulez si cum sa spun cat mai delicat ce-as avea de spus.

  9. stejarul Says:

    Un dialog dement:

    Sun la o sectie de politie din Romania sa ma interesez de un anumit subiect. Imi raspunde „operatorul” (stiti voi, press 0 for operator) 🙂 .
    Cer sa vorbesc cu ofiterul X. Operatorul imi raspunde ca nu este la sectie ca „este la bac”.
    Surprins, intreb : adica cum la bac? Isi da acum bacalaureatul?
    Operatorul iritat imi zice: ” Cum, domnule, sa-si dea bacul acuma ? E la supraveghere la bac.
    Raman perplex!

    Ce se intampla acolo???? Au pus politia sa supravegheze bacul???
    A inebunit ponta? Cum naiba indraznesc securistoizii astia fesenisti sa faca educatie prin intimidarea candidatilor ? Un plagiator nesimtit baga politia la bac?

  10. stejarul Says:

    „Cred ca e cazul de o consultanta psihiatrica”

    EXACT!

    Eu as trimite si psihiatrii la bac. Daca tot avem politia acolo de ce nu si psihiatrii? Sa stea la intrare in scoli si sa faca o evaluare sumara cine este apt sa sustina bacul si cine nu.

  11. ALM Says:

    Da, forma perfectă a teoriei constipaţiei! Notre respect, Marius Mina! Restul, cu două excepţii, hai să vorbim discuţii! Altfel, aici a devenit locul perfect de adunare a băsiştilor. Jos Ponta! Jos Antonescu! Jos USL! Sus ăialalţi! Încheiere apoteotică prin ricoşeu, nu?

  12. stejarul Says:

    „Unul dintre şoferii care au fost implicaţi în nefericitul accident din Muntenegru era angajat al Serviciului Logistică din Poliţia Capitalei, dar lucra ca şofer în timpul liber”

    http://www.dcnews.ro/2013/06/accident-muntenegru-unul-dintre-soferi-angajat-al-politiei/

  13. Radu Humor Says:

    Acest regretabil accident este ilustrarea la scară m ai mică a unei stări de fapt naţionale.
    Autocarul „ROMÂNIA”, cu un alt şofer tembel, a ajuns iată pe fundul altei prăpastii, de unde slabe speranţe să o mai scoată cineva :mrgreen:
    Victime, aproape 20 de milioane de români, vare s-au lăsat conduşi de nişte nemernici ce şi-au păstrat posturile prin vânzare de ţară şi de neam !
    Strigătul avertisment al şapte milioane şi jumătate de pasageri care au observat că cei care ne conduc (şoferii) sunt inconştienţi şi ne conduc spre prăpastia numită dezastrul naţional, a fost luat în batjocură de stăpânii străini ai acestora, care ni i-au păstrat cu forţa la conducere, deoarece aceştia corespundeau perfect planurilor lor criminale de îngenunchere a unui popor ce trebuie neaparat să dispară de pe aceste minunate meleaguri, pentru a face loc unora care nu se prea simt în siguranţă pe aiurea.
    Dacă am fi stat pe un munte de găinaţ, sau pe un deşert arid, ţara asta , la fel ca Irak, Iran, Siria, Afganistan, Jugoslavia n-ar fi interesat pe nimeni, dar aşa privirile hulpave ale prădătorilor s-au aţintit imediat asupra ei :mrgreen:
    Aflăm acum că în teribilul accident din Muntenegru vreo doi dintre pasageri, printre care un domn şi o doamnă, ar fi strigat şi atenţionat că se merge nebuneşte şi că nu e locul şi momentul potrivit pentru o depăşire !
    Dar cine să-i bage în seamă, mai ales că ceilalţi pasageri erau fie nepăsători fie neatenţi la ceea ce se întâmplă !
    Aş face o remarcă care se impune chiar în aceste momente tragice şi aş compara-o pe Roxana Iordache cu doamna care observase pericolul, şi pe alţii precum Lucian Avramescu, Mircea Diaconu, chiar Crin Antonescu ( ca să nu mai vorbesc de cei de la Antena 3 !) cu cel care strigase, observand manevra periculoasă în care se angajase cel de la volan :
    – Ce faci ?. Nu acum, fii atent, nu depăşi, redu viteza !!!
    De ani de zile asemenea oameni atenţionează, cu argumente clare ca lumina zilei că ne îndreptăm spre prăpastie, dar ceilalţi pasageri, cu o linişte rău prevestitoare continuă să rămână impasibili !
    Nu numai referitor la soarta lor, dar ce-i mai trist şi mai condamnabil, şi a copiiilor şi nepoţilor lor !

  14. virgilvirgil Says:

    Protestatarule , jos palaria ! Asa e ! Ar trebui sa fim in doliu national pina ne recuperam Tara … Tare-mi este insa team ca …

  15. Ghita Bizonu' Says:

    Nici chiar asa …
    Autocaru ala s-a dus … naiba din ce cine stie ce motive (inclus ca soferu circula cam tare ) .. ba se zice ca soferul a evitat niste copii de pe viaduct. (http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/cum-s-a-transformat-o-vacanta-care-trebuia-sa-fie-fabuloasa-intr-a-drama-care-a-indoliat-romania.html)
    Ponta ca tontu – dintai nica apoi a trecut in cealata extrema. Ca sda rate ca face si el ceva util …
    Si fara asigirare? Pai se fac mai putine pe la noi .. bani, se fac mai greu, cestuu culturale, Poa si credinta ca totusi comania de turism are inclusa in pret asigurarea ..

    Cat despre pplitia supraveghing bacul – a se vdea reactia ponteasca. Asta se intampla cand dort4esti sa te afli in treaba. Sau sa simulrzi ca ai treaba . Si mai ales sa disimulezi ca nu ai nici un program, nici un gand al tau doar dorint5a s afaci pe plac presei …

  16. ALM Says:

    BREAKING NEWS! Doi cetăţeni, tată şi fiu după declaraţiile lor, muntenegreni tot după declaraţia lor, de fapt agenţi SIE infiltraţi la ordinul lui Ponta, ar fi contribuit la accidentul în discuţie. Evident că nu prea a fost nevoie de acţiunea lor, accidentul fiind programat în amănunt, prin trimiterea unui şofer kamikaze, lucrător în MAI. Se spune că şi aeronavele, cu care sunt repatriaţi răniţii, urmează să fie doborâte, în care sens cele trei MIG-uri ale Forţelor Aeriene au fost ridicate de la sol. Dacă nu vor reveni în sol, în picaj forţat (ca de obicei), răniţii vor vor fi sacrificaţi pe altarul USL, spre gloria preşedinţilor acestuia (plus Dragnea) şi mulţumirea Casandrelor …

  17. stejarul Says:

    ALM

    Disperatule! 🙂

  18. Roxana Iordache Says:

    Mulţumesc pentru comentarii. A fost un test reuşit. Reacţiile erau previzibile. Chiar şi a Simpaticului, ca dovadă că oamenii sensibili pot fi şi extrem de mârlani. 🙂

  19. ALM Says:

    Vă referiţi, desigur, la „stejarul”, nu? Nu trebuie să vă supăraţi, se baga şi el în seamă. Parafrazâd un banc străvechi, adună ghindele şi spune prostii …

  20. stejarul Says:

    cica a innebuni se scrie cu 2N! Am uitat! Scuzele de rigoare 🙂 Oricum, se intelege!

    Mai bine scriu intr-o romana „aproximativa” si par incult decat sa scriu intr-o engleza buna si par arogant. 🙂

  21. Roxana Iordache Says:

    @mariusnyc. Marius, la accidente e mai bine să nu te bagi, decât să faci rău din bune intenţii.

    În ce-i priveşte, muntenegrenii poate că s-au simţit vinovaţi. De fapt, lor li se rupe dacă dau publicităţii nume de morţi străini, mai înainte de a fi anunţate familiile din ţara natală sau de cetăţenie. Deci, eu zic să fim un pic mai atenţi la nuanţe.

    Nu cred că românii sunt mai puţin sensibili faţă de nenorocirile altora. Eu zic că „blame Romania first” e o atitudine la fel de proastă ca şi isteria marca Jane Fonda sau Barbra Streisand în SUA.

    Sunt sigură că românii şi-ar fi manifestat compasiunea, dacă se întâmpla un accident cu străini la noi, de fapt, avem precedente.

    Nu cred că e corect să asimilăm autorităţile, cu oamenii de rând. Oricum, cu toată compasiunea faţă de victime, doliul naţional mi se pare exagerat. Au fost sute de victime ale inundaţiilor, ale genocidului sanitar, etc. şi nu s-a mai declarat doliu naţional. Dar ăsta-i un prilej de ieşire în evidenţă. E groaznic să fii atât de cinic încât să-ţi faci publicitate din durerea altora. Se pare că în viaţa asta trebuie să suportăm personaj sinistru după personaj sinistru la conducerea ţării. Şi e jalnic să constaţi cât de manipulabili sunt unii, gata să-şi pună tricourile de suporteri într-un meci care nu-i al lor şi din care spectatorii trebuie să fie, mereu, victime fratricide, pentru parvenirea unor nemernici.

    E un accident tare convenabil mediatic. 😐 Şi e convenabil şi faptul că şoferul era de la MAI, nu strică o talpă la Stroe. :mrgreen:

    @ALM. Atacul la persoană e proba cea mai stridentă a lipsei de argumente. Ca să nu mai vorbim de educaţie. Iar dacă vă simţiţi bine pe post de cobai, ar fi nedrept să intervin în fericirea dumneavoastră. Ca şi biata Gabi din Chicago, vă învârtiţi frenetic în jucăria pe care e montată mingiuţa.

    @mgabim. Mulţumesc. 🙂

  22. Sandi Says:

    PD-L vrea capul lui Corlatean ! Asa sa fie oare ?!?

    http://www.cotidianul.ro/accidentul-din-muntenegru-pdl-cere-demisia-imediata-a-lui-corlatean-216594/

  23. ALM Says:

    Stimată Roxana, este evidentă lipsa mea de educaţie, doar am primit-o în regimuri de tristă amintire! Puteaţi să spuneţi mai simplu că sunt un expirat, care ar trebi să iasă mai repede pe cale naturală din sistem. Nu sunt fericit, dar nici nihilist. Aştept să-mi fac o părere pertinentă asupra tuturor evenimentelor. Când o să constat că „regimul Ponta” este toxic, atunci ader cu arme şi bagaje la clubul băsiştilor.
    Se pare că priviţi extrem de selectiv replicile. Mârlănia mea a fost o glumă-replică la adresa dlui Petru din Melbourne, despre care sper că şi-a recuperat averea „furată” de fratele pesedist.
    Nu ştiu de unde aţi ajuns la concluzia că aş fi cobaiul cuiva! Nu depind de nimeni, nu aştept nimic de la nimeni şi nu-mi fac iluzii despre „solidaritatea” dâmboviţeană. Doar stau şi cujet! Din când în când mai ciocănesc la tastatură, cu zâmbetul pe buze şi fără urme de disperare.
    Oricum, vă mulţumesc pentru găzduirea mesajelor şi vă promit că mai trec pe aici. Măcar ca să văd care mai sunt băsiştii în viaţă …

  24. stejarul Says:

    E ciudata graba cu care carlateanu vrea sa repatrieze decedatii. Argumentul ca familiile cer sa fie identificati mortii cat mai repede,
    pica.

    De ce sa nu lase pe muntenegreni sa faca identificarea si sa duca cate un membru de familie acolo, in Muntenegru, sa ajute la identificare. Asa se face oriunde in lume.

  25. Un simpatizant poate neautentic Says:

    „Reacţiile erau previzibile. Chiar şi a Simpaticului, ca dovadă că oamenii sensibili pot fi şi extrem de mârlani.’
    _______________________________________
    @Roxana

    Chiar n-am intentionat sa fiu marlan si imi pare rau daca tu consideri ca am fost. Sigur nu asta a fost intentia mea .

    Pe de alta parte ai dreptate, pot foarte bine sa fiu marlan cand vreau, insa te asigur ca niciodata nu voi avea intentia asta fata de tine! Eventual nu mai postez sau nu mai citesc blogul tau, insa niciodata nu voi avea intentii agresive fata de tine, deoarece iti inteleg foarte bine, logica, mentalitatile si …sensibilitatile. 🙂

    Lucrurile stau simplu de tot Roxana! Nu-ti dau dreptate in privinta acestui articol si cred ca am aratat asta destul de decent, fara marlanie. Cum ai oroare de „mantalitatea de peluza” 🙂 ar trebui sa te bucure si cate o critica, mai ales cand este facuta fara cea mai mica intentie rea.

  26. Roxana Iordache Says:

    Julia, ţi-am răspuns la Snowden.

  27. Roxana Iordache Says:

    Simpaticule, nu încetez să mă mir când un om atât de inteligent nu înţelege. Vehiculezi un clişeu idiot, lansat de băsecurişti ca să-mi compromită blogul. 🙂

    Şi e stupid să repet o evidenţă: blogul l-am deschis pentru atitudine critică, asta-i chiar definiţia lui. Cine e inteligent critică atitudinea, textul, tema, etc. şi evită atacul la persoană, care denotă precaritate intelectuală, morală etc.

    Toţi au dreptul la opinie, doar că foarte mulţi neagă acest drept pentru mine. Adică, unii ar vrea să renunţ la opinia mea. Polemica, schimbul de impresii, de idei, controversa sunt bune. Rău e să vrei să-ţi impui opinia totalitar. Sau să negi opinia altuia, brutal, doar aşa, ca să-l jigneşti. Că dacă ai vrea să-l convingi de dreptatea ta, i-ai capta bunăvoinţa şi i-ai explica opinia ta. Nu mă refer la tine personal, evident.

    Eu scriu ca să mă citiţi şi să comentaţi absolut sincer. Dar civilizat. După credinţa în Dumnezeu, nimic nu-i mai important decât respectul faţă de om. Şi faţă de animal (că uneori e mult mai om).

    Deci, pe mine mama m-a învăţat de foarte mică nişte lucruri care mi-au intrat în sânge, anume, când sunt în vizită, niciodată-niciodată nu lezez gazda. Dacă intervine o polemică de idei, nu doar că pot, ci chiar trebuie să particip cu toată convingerea, în funcţie de temă şi de nivelul invitaţilor, şi cu un pic de umor, (auto)ironie, dar NICIODATĂ-niciodată să nu jignesc gazda şi ceilalţi participanţi la discuţie. Adică, îmi susţin opinia şi când e cazul să contrazic, atunci zic: părerea mea e alta, anume… Deci, contrazic fără să zic, băi, eşti cretină! Sau: n-ai dreptate, boule! Sau: du-te, bre, la balamuc, că sperii copiii! 🙂

    Adică, tu – cu sau fără argumente, cu sau fără umorul tău caracteristic (dar ar fi fost păcat ), puteai zice: nu sunt de acord cu tine. Sau cum a zis Ghiţă de-şi zice Bizon: nici chiar aşa. Sau oricum voiai tu, legat de temă şi de afirmaţiile mele.

    Pe când tu ai zis mai rău decât direct: fă, eşti nebună! 😆

    @ALM. E uimitor cum îmi atribuiţi atitudini contrare convingerilor mele! 😐 Ştiu că m-aţi citit, de aceea, ar trebui să ştiţi că mereu am susţinut persoanele în vârstă, drepturile pensionarilor şi că am pierdut cei mai dragi oameni din pricina sistemului. 😦

    E caraghios să vehiculaţi acuze de „băsism” ca nuca-n perete. Ca să nu zic, scandalos.

    De fapt, îl imitaţi pe dezaxat care, atunci când au fost criticate persoane care compromit instituţii, a acuzat faptul că au fost atacate instituţiile. Aşa şi dv., dacă îi critic(ăm) pe liderii care compromit angajamentele USL, îmi atribuiţi atacul la USL. Mai compromitător pentru USL decât Ponta nu e nimeni, în opinia mea. El cu gaşca, evident. Dacă dv. când „cujetaţi” nu observaţi că Ponta e în succesiunea sistemului şi vreţi să vă păstraţi iluziile e dreptul dv. Abuzaţi, însă, de acest drept, când vreţi să li-l impuneţi şi altora, acuzându-i aberant.

    E trist (da)că n-aţi înţeles, încă. Aici sunt discuţii libere. Şi e deplorabil să anexezi pe cineva unei „tabere”, în condiţiile în care majoritatea comentatorilor, chiar dacă au sau nu (mai) au simpatii politice, sunt capabili de critică obiectivă. Obiectivitatea nu înseamnă imparţialitate, ci acea capacitate de evaluare lucidă. Nu ţii la cineva ysau oricum, nu-i faci bine, când îl cocoloşeşti atunci când constaţi că greşeşte. Dacă ţii la cineva sau la ceva, în acest caz, USL, atunci îţi exerciţi spiritul critic în primul rând cu privire la cei pe care îi susţii. Că să-i susţii când fac prostii înseamnă să-ţi baţi joc de tine, tu, alegător. Generic vorbind.

    Băsescu e mort, trăiască Ponta! Asta e deviza sistemului. Aveţi toată libertatea să mă contraziceţi. Cu sau fără argumente. Dar e jenant pentru nivelul dumneavoastră faptul că uzaţi de atacul la persoană prezumţios: adică, teoria constipaţiei sau mă rog, a conspiraţiei 🙂 e la dv., în sensul că le atribuţi apartenenţa băsistă conspirată celor care-i critică pe Ponta, Antonescu, Dragnea sau alţi sacrosancţi din USL. În rest, ironie, umor sunt de dorit cât cuprinde. Tema sau subiectul, evident.

  28. Un simpatizant poate neautentic Says:

    „Pe când tu ai zis mai rău decât direct: fă, eşti nebună”
    ____________________________________________
    @Roxana

    N-am spus deloc asta si nici nu cred asa ceva! Eu nu citesc bloguri ale nebunilor Roxana, nu am timp sau chef sa ma incarc cu multa nebunie care exista in lume.

    Sincer Roxana, chiar imi pare rau daca asa ceva ai inteles din ce am spus eu insa iti repet, nu asta am intentionat, iar dupa mine nici nu aveai deloc motive sa intelegi astfel lucrurile. Ca sa se inteleaga mai bine, am tot respectul pentru logica si inteligenta ta, pentru parerile tale chiar si atunci cand nu coincid cu ale mele, pentru acest blog (singurul pe care postez ) si pentru tine ca OM.

    Ce vrei sa-ti spun mai mult de atat ca sa fie absolut clar?!

  29. Roxana Iordache Says:

    Simpaticule, îmi pare rău, sincer, m-ai înţeles pe dos. 😐 De altfel, ai cenzurat autoironia mea, adică, n-ai citat şi râsul. Elogiile îmi provoacă disconfort. Nu merit sub nici o formă majusculele-alea. Deci, chiar nu m-ai înţeles şi nici eu pe tine, şi uite aşa suntem două genii neînţelese. 😛

    Oricum, ştii cum se spune cu nebunia … pentru lumea aceasta! 😀 Aşa că nu era nici un bai, numai cazurile clinice se supără când îi faci nebuni. 😆

  30. ALM Says:

    Îmi pare rău că vă chinuiţi să înţelegeţi poziţia mea. Eu am crescut pe unul din malurile Dâmboviţei, undeva pe unde era cândva uzina Timpuri Noi. Aşa că sunt mai ignorant şi mai lipsit de educaţie. Pe acolo, grădinarii aveau o vorbă, poate cam aspră: în viaţă nu e bine să te repezi ca găina la muci!
    Probabil că nu sunt nici prea isteţ, motiv pentru care nu pot să fac scenarii pe termen lung. Nu pot nici să-mi canalizez mânia proletară până nu sunt convins că ceea ce văd reprezintă adevărul absolut. Am fost învăţat, la o şcoală proastă, evident, că lucrurile nu se văd la fel din unghiuri diferite şi că, din vărful piramidei, „priveliştea” este alta decât de la bază.
    În toamnă, am „pariat” pe USL! Credeţi că am luat în seamă toate promisiunile lor electorale? Chiar atât de prost nu sunt! Am zis că, după atâţia ani de „plase”, patru ani nu mai contează! Şi, privind ca o balanţă (ce sunt), constat că talerul cu bune este mai jos decât cel cu rele. Menţionez că nu am pus în balanţă întâmplările de „alcov” politic. Care cu care şi cine pe cine. Doar efectele economice şi cele care influenţează nivelul de trai al românaşilor. Şi, după părerea mea, sunt ceva şanse. Puţine, dar nici Dumnezeu nu poate face din rahat bici! Fiindcă, oricât ne-am amăgi, de rahat a ajuns economia românească. Suntem şi … alergaţi şi cu banii luaţi.

    Problema cu teoria constipaţiei este simplă din punctul meu de vedere. În autocarul blestemat se aflau câţiva foşti colegi ai mei! Unul a scăpat! Nu sunt fariseu ca să spun că sunt dărâmat de durere. Dar, aşa cum şi dvs sunteţi iritată atunci când cineva face referiri la persoane apropiate, aşa şi eu m-am simţit lezat de tenta politică pe care aţi dat-o unui accident nefericit, mai ales în lipsa unor certitudini (afară de relativitatea vieţii pe Pământ).

    Chestia cu băsiştii este felul meu de a irita pe cei care văd doar partea goală a paharului. Dar, sunt mulţi care nu văd pragul de jos până nu dau cu capul în cel de sus …

  31. Un simpatizant poate neautentic Says:

    „Simpaticule, îmi pare rău, sincer, m-ai înţeles pe dos. De altfel, ai cenzurat autoironia mea, adică, n-ai citat şi râsul.”
    ________________________________
    @Roxana

    Stii, vorbeam cu niste prieteni din viata reala ca exista o chestie minunata, faptul ca si atunci cand nu ne intelegem unii pe altii, ne intelegem de fapt bine 🙂

  32. Un simpatizant poate neautentic Says:

    @ALM

    Mi-a placut mult mesajul dvs. anterior si nu stiu exact din ce cauza, dar chiar simt nevoia sa spun chestia asta … 🙂

    PS:De fapt, ca sa fiu cinstit… stiu si din ce cauza. 🙂

  33. stejarul Says:

    EXCLUSIV. Compania care a organizat excursia morţii în Muntenegru, contracte de 1,7 milioane euro cu Ministerul de Interne şi ROMATSA

    http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/investigatii/exclusiv-compania-care-a-organizat-excursia-mortii-in-muntenegru-contracte-de-1-7-milioane-euro-cu-ministerul-de-interne-si-romatsa-305762.html

  34. stejarul Says:

    Domnu’ curlat-ean sa nu mai fie impertinent si sa ceara imperativ muntenegrenilor repatrierea decedatilor neidentificati .

    Oamenii din Muntenegru au fost adevarati sfinti! Incepand cu alpinistii care au actionat rapid cu un spirit de sacrificiu greu de imaginat, apoi personalul medical si nu in ultimul rand populatia la coada la donat sange… acesti oameni nu merita tratamentul obraznic al cur-lat-eanului!

    E dreptul lor, al gazdelor, sa identifice ceea ce lasa sa plece de la ei din tara. E dreptul lor sa excluda faptul ca printre decedati nu sunt si muntenegreni de ai lor , victime colaterale al jocurilor securistoide dambovitene.

    La momentul producerii accidentului, pe pod erau pietoni. Un copil a fost lovit de autobuzul scapat de sub control. Domnul cur-lat-eanu poate exclude posibilitatea ca un muntenegrean sa fi fost lovit de autobuz si aruncat de pe pod in rapa?

    Doar faptul ca numarul decedatilor plus numarul ranitilor fac la adunare suma totala a persoanelor din autobuz , NU IMPLICA AUTOMAT CA TOTI DECEDATI SUNT PASAGERI DIN AUTOBUZ!
    Poate ca un pasager a fost aruncat la o distanta mare si nu a fost inca recuperat, iar un muntenegrean pieton e acum substituit din eroare cu acel pasager.

    Merita o familie indoliata de romani sa aiba decedatul abandonat in padurea din rapa si o familie indoliata din muntenegru sa aiba decedatul plimbat gresit la bucuresti de dragul grabei domnului cur-lat-teanu?

    Sa lase impertinenta la o parte acest domn cur-lat-ean! Tupeul lui nu ne reprezinta.

  35. ALM Says:

    EXCLUSIV! Am mai citit prostii d’astea. Orice trăitor într-o ţară capitalistă ştie că nu contează valoarea unui contract, ci profitul obţinut de pe urma lui. Întrebarea este „cât e profitul?” Cât e profitul? Dincolo era mai ieftin … sau Batman, Batman!

  36. stejarul Says:

    My guess:

    Franele autocarului au „cedat” complet inainte de producerea accidentului. Soferul a incercat sa evite impactul cu masina din fata lui si a intrat in depasire, A incercat sa franeze autocarul lovind stalpii de pe marginea drumului de contrasens. Cand a aparut masina rosie pe sensul opus a reintrat brusc in banda lui, pierzand complet controlul autocarului.
    Franele domnilor… franele! Ce-ati facut cu ele?

  37. argusdre Says:

    „Ponta să se profileze ca erou naţional, care face totul.”
    Pai si atunci de ce acelasi Ponta e acuzat ca a aflat tarziu, ca juca baschetla sala, etc ?
    Nu merge, inclusiv pentru faptul ca unii cetateni „este” surmenate, basca soferul ierea melitian…

  38. Roxana Iordache Says:

    @ALM. Dumnezeu poate orice. Nu e cazul să vă faceţi complexe.

  39. ALM Says:

    Stimată Roxana, există probabilitatea ca să aveţi dreptate! Atunci de ce să ne mai zbatem dacă s-ar putea ca totul să fie voia Domnului? Poate şi Băsescu este alesul Lui pentru distrugerea acestui popor păcătos. La fel şi Ponta, FMI etc …

  40. Roxana Iordache Says:

    @ALM. Chiar credeţi că la acest nivel se opreşte atotputernicia lui Dumnezeu? 🙂

  41. ALM Says:

    @Roxana
    Nu cred, evident. Dar cred cu tărie că nici Dumnezeu nu ne mai scoate din groapa economică în care am intrat!

  42. Roxana Iordache Says:

    @ALM. Se vede că nu credeţi. 🙂

Lasă un comentariu