HABEMUS PAPAM

Bat clopotele în Piaţa Sfântul Petru, fum alb din Capela Sixtină, sute de mii de oameni fericiţi sub ploaie.

Au ales mai repede decât prognozele. Al treilea tur a fost eliberator.

Biserica e puternică, ea nu poate fi învinsă. Va fi şi mai puternică după Reîntregire.

VINCIT, REGNAT, IMPERAT!

Actualizare: Numele Papei este FRANCISC, născut Jorje Mario Bergoglio, din Argentina, de origine italiană.

UPDATE: Regret, dar alesul nu-mi inspiră încredere. Oricum, nu ca Angelo Scola. L-au ratat.

Dumnezeu să ne ajute, că vin vremuri grele!

31 răspunsuri to “HABEMUS PAPAM”

 1. mariusnyc Says:

  Papal conclave: anti-mafia police raid offices in diocese of frontrunner
  Cardinals urged to overcome divisions at special mass shortly after detectives mount dawn raids in diocese of Angelo Scola

 2. HABEMUS PAPAM » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 3. Roxana Iordache Says:

  Marius, dai un link?

 4. Roxana Iordache Says:

  @Bordelezu. Ţi-am răspuns la postarea cu Pivniceru.

 5. virgilvirgil Says:

  S-ar putea ca Dumnezeu sa isi indrepte fata spre noi , iar mina Sfintului Duh sa se fi inmplicat in alegerea conclavului .
  Noul Papa provine din Argentina , stie deci bine cu ce se maninca FMI-ul , iar luarea numelui Sf. Francisc de catre acesta poate sa ne dea sperante .
  Daca mai punem la socoteala ca apartine Ordinului Iezuitilor , militienii Bisericii Catolice , putem nedajdui ca se va implica direct si nemijlocit in reformarea Bisericii Occidentale si o va implica si pe aceasta in lupta impotriva neispraveniilor nascute de Occident in ultima vreme si care vai , au fost exportate si la noi .
  Doamne ajuta !

 6. Donkeypapuas Says:

  Ciudate lucruri. Noul papă Francisc a făcut parte, în tinereţe, dintr-o mişcare peronistă numită „Guardia de Hierro”. Asemănarea cu o organizaţie de pe la noi NU este întâmplătoare ci organizatorii au fost influenţaţi de ideile de pe la noi (sic!) şi de scrierile lui Eliade!.Să dea Dumnezeu să avem în felul acesta o pilă la Roma.

 7. mariusnyc Says:

  Argentine cardinal named pope…
  Had had to look to ‘the end of the earth’ to find a bishop of Rome….
  ‘Did not want to be pope’…
  Has one lung…
  Clashed with Argentina President Kirchner over liberal policies…
  Abortion ‘death penalty’ for unborn…
  Pope Francis I is first Catholic pontiff from the Americas; he is known as a humble intellectual

  Read more: http://www.washingtontimes.com/news/2013/mar/13/pope-francis-i-first-catholic-pontiff-americas/#ixzz2NScj88MT
  Follow us: @washtimes on Twitter

 8. Florea Martin Says:

  @donkeypapuas: Gand la gand cu bucurie! Cardinalul Bergoglio a mai facut ceva: s-a opus constant, cu tarie, acordarii de drepturi pentru pidosnici. Poate reuseste, ca Papa, sa opreasca destrabalarea de care e cuprinsa Coana europa!

 9. stejarul Says:

  Eu ma bucur ca nu a iesit papa un maghiar. Se vorbea prin niste ziare electronice ca un maghiar avea sanse mari. (nu mai stiu ce ziare si cine era maghiarul ala). Oricum, bine ca am scapat de maghiar ca daca ajungea Papa , era vai si amar de noi ardelenii.

 10. mariusnyc Says:

  Papal conclave: anti-mafia police raid offices in diocese of frontrunner
  http://www.guardian.co.uk/world/2013/mar/12/cardinals-overcome-divisions-conclave-pope

 11. mariusnyc Says:

  Cardinal Scola, papal frontrunner, tarnished by anti-Mafia raids on healthcare companies linked to his Milan pal
  Once again, Scola has to distance himself from Roberto Formigoni. The former Milan governor is allegedly corrupt.

  Read more: http://www.nydailynews.com/news/world/cardinal-scola-tarnished-papal-conclave-begins-article-1.1286510#ixzz2NTJBERTx

 12. Radu Fatulescu Says:

  Dan Brown, în primul său roman – „Îngeri și Demoni”, dacă l-ai citit, Roxana, descrie foarte bine procesul de alegere a Papei.

  Off Topic

  Neața, Roxana!

  Mă numesc Radu Fătulescu și sunt Președintele Clubului Bloggerilor Liberali Sector 2, prima Filială înființată, și care se va constitui în curând și la nivel național.
  Mi-am permis să te adaug în Blogroll-ul meu: http://www.gicacontra.eu, fiind unul dintre fanii tăi.
  Dacă m-ai adăuga și tu într-al tău m-ai ajuta imens, deoarece ai un PR fantastic, și ți-aș rămâne profund recunoscător!

  O zi bună!

  Radu

 13. Ghita Bizonu' Says:

  Si de ce ma rog Scola?

  Si ar trebui de observat ca prea mult timp papalitatea a fost o „afacere” italiana. Insa Biseria Catolica este universala .. sau ma rog are multe oite si prin alte parti …era timpul si ptr un papa american!!

  Insa un iezuit ? Ordinul cel mai injurat? Cel mai detestat?! (mai ales de „cei mari” . In sec XVIII au fost interzisi si alungati .. salvarea le-a venit de la protestantul Fritz Sergentu’ si pravoslavnica Ecaterina .. care stiau bine ce fac .. au obtinut in schimb profesori de inalta calitate!) A ce se stie mai putin : iezuiteii sunte la bazae invatamantului „republican” francez (care Republica a luat prigarama iezuita s „periat”-o de partilee „neconvenabile” si a impus-o in toate scolile franceze). De altfel si azi uiniversitaile iezuite se bucura de o excelenta reputiatie si cica in diverse documenete ofeeiceiael se vede imediat cine a facut scoala la izuiti : argumnte „beteon”, expunere clara, eleganta si nimeni nu poa pretinde ca”nu a inteles sensul” (adica asta ar echivala cu recunostera propriei imbecilitati!) ..

  Si mai rau iezuit argentinian ?!

  Francisc?! Dupa ala care si-a donat averea?!

  O sa vina vremuri „interesante” ptr unii catolici mai ales aia criptoadoratori ai Vitelului de Aur.
  In rest unii „progresisti” o sa fie dezamagiti – caci nici iezuitii nu agreaza casatoriile homosexuale, homosexualitatea in gnl, avortu…

 14. Roxana Iordache Says:

  @Tuturor. Numele pe care şi l-a ales m-a încântat, pentru că îl iubesc pe Fericitul Francisc. Simbolul e pur, cald, puternic. Şi iubitor de animale. 🙂

  Faţă de iezuiţi am rezerve, preferam un benedictin. Sau un franciscan. 🙂

  Am auzit de faptele noului Papă, sper din toată inima să(-mi) dea motive contra neîncrederii sau a umbrei de neîncredere.

  În rest, nu vă supăraţi, dar e o aiureală să te încânte ca pe o excepţie ceea ce pentru Biserică e o regulă, adică să fie pro-viaţă şi să se opună adoptării legilor împotriva firii de la Dumnezeu.

  Se vede că nu sunteţi duşi la biserică. 😛

  @Bizoane, fiindcă aşa preferam eu sau trebuie să-ţi cer voie? Nici nu mă miră că te încântă rigorismul fără fond. 😀

  @Radu Fatulescu. Mulţumesc. Sigur că intri în blogroll. Dar nu-ţi mai pierde timpul cu mizerii gen Dan Brown, citeşte ceea ce merită citit şi n-are omul timp o viaţă! 🙂

 15. stejarul Says:

  glumite din „putzul simptului umorului”

  ponta viorel victor : „Eu cu Liviu (Liviu Dragnea , n.r.), când vorbim de Marian îi spunem Francisc. Dacă tot se alege azi cumva, probabil i se schimbă şi numele…”, a spus Ponta în deschiderea reuniunii, la care presa a avut acces

  Total lipsit de tact! Lipsesc cei 7 ani de acasa pe care probabil ca i-a petrecut facand autostopul si dormind „in parcurile alea frumoase”. Avem INCA un premier care are probleme serioase de comunicare si nu stie ca sunt glume care NU pot fi spuse in public.

  http://www.cotidianul.ro/ponta-a-gasit-un-papa-in-psd-lui-marian-oprisan-i-se-va-schimba-probabil-numele-in-francisc-al-ii-lea-208853/

  Nu pot sa nu remarc ca in timp ce pontacu isi delecta auditoriul cu „simptzul umorului ce da pe dinafara” , Cotroceniul trimetea un mesaj de felicitare Papei Francisc. A ajuns marinarul incult sa para mai spalat decat sutzul de la Gara de nord!

 16. Ghita Bizonu' Says:

  ma rog daca „asa prefer eu” este argument …
  Oricum tin sa iti atrag atentia ca apap ii priveste in primul rand pe catolici . Nu pe ortodocsi … In al doilea rand alegerea este ein emeana caredinalilor. Care au ei preferintele lor si nu au a ce pleca urechea la preferintele unuia si altuia!!!
  In rest nu are loc sa intreb ce intelegi tu prin „rigorismul fără fond” care cica mpar incanta.

 17. shadowabroad Says:

  Roxana
  Numai de un papa iezuit nu mai aveam nevoie ca le avem pe toate deja. Numele francisc este doar o perdea de fum ca nu e nici franciscan si nici cu adevarat religios cat mai degraba politic. Mai bine isi ziea pe bune ignatio ca doar loyolla este mentorul miscarii. Nu ajungea sa avem „papa negrul” care e la Roma de secole („generalul” iezuit) avem si un „papa alb” tot iezuit.

 18. Gabi Mihalcea Says:

  Am un coleg (catolic) din Argentina, si a ramas destul de surprins de alegere. Din spusele lui, noul ales a fost amestecat in foarte multe chestii politice dintre care unele discutabile…

 19. Roxana Iordache Says:

  @Bizoane, te bâlbâi. 🙂 Deci, sincer, n-am ochi de stricat. 😉

  @Shadow. Sper să te-nşeli cu privire la noul Papă. Oricum, să ştii că în ciuda clişeelor cu care am fost furajaţi, nu Inchiziţia, ci tribunalele civile au comis cele mai multe condamnări la moarte pe motive pretins religioase.

  @Gabi Mihalcea, aşa ziceau şi de Papa Benedict. Pe mine acuzaţiile-astea mă încurajează să-l susţin. 🙂

 20. Donkeypapuas Says:

  Spre cinstea lor, iezuiţii au luptat cu arma în mână ca să-i apere pe băştinaşii amerindieni (guarani). De aceea ordinul a fost dizolvat (la ordinele masonilor, regii „iluminaţi” ai Spaniei şi Portugaliei s-au executat) iar locuitorii din sancţiunile din Paraguay trebuiau exterminaţi.

 21. ciuhuhu Says:

  Da, biserica e puternica, nu poate fi invinsa decit de evrei, actualul Papa e PAPA EVREILOR nu al catolicilor, ANUL TRECUT A SARBATORIT SABATOAREA EVREILOR Hanuka, CU EVREII!!!

 22. ciuhuhu Says:

  Linkul il gasiti pe ZV, invatati-ma sa daU un link, nu stiu, MULTUMESC.

 23. Roxana Iordache Says:

  Ciuciule, scuză-mă, ce naţie au evangheliştii? Tribalism imbecil. Hai, îmbată-te şi înjură-mă de mamă! Că şi-aşa e înger, te iartă.

 24. Radu Fatulescu Says:

  Mulțumesc mult de tot, Roxana!
  Îmi poți da te rog un exemplu, sau câte vrei tu, despre ce merită citit, în viziunea ta?

 25. Roxana Iordache Says:

  @Radu Fatulescu. Păi deja am spus că nu mi-ar ajunge o viaţă. 🙂

  Drept pentru care, deocamdată, îţi recomand Sfânta Scriptură. 🙂

 26. Radu Fatulescu Says:

  Așa mi-a recomandat și psihiatrul!

 27. ciuhuhu Says:

  IACA ROXANA NU VREAU SA TE INJUR, bre cum se da un link?

 28. Gabi Mihalcea Says:

  Intimplator Ingeri si Demoni a fost o carte buna, spre deosebire de Codul lui Davinci ce mi s-a parut stupid. Plus, Ingeri si Demoni pune o probleme extrem de interesanta: cine este mai aproape de adevar (stiinta sau religia), si cine este self distructiva (stiinta sau religia).

 29. Donkeypapuas Says:

  Shakespeare şi Dostoievski. Obligatoriu.

 30. Gabi Mihalcea Says:

  De acord, Dostoievski (Amintiri din casa mortii si pasajele legate de Marele Inchzitor)

 31. shadowabroad Says:

  @Roxana

  am spus eu ceva de inghizitie? Am spus numai de „iezuiti” si de amestecul lor continuu in politica, cultul si studiul minciunii, manipularea, etc.

  PS. 1. Sarmana inchizitie era asa o „floare de coltz”. Nu era vinovata de nimic. Procurorul si judecatorul era inchizitor. Chiar si in tribunalele civile acuzarea era sustinuta tot de inchizitor.
  2. Si nu am glumit cand am vorbit de „papa negru”. Aceasta denumire este foarte mult uzitata in italia si defineste „al doilea” centru de putere papal respectiv „generalul iezuit” imbracat in negru comparativ cu Papa care este in alb.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: