PONTA, NEDREPTATE PÂNĂ LA CAPĂT

Dacă Ponta angajează răspunderea Guvernului pe mizeria nelegiuită contra proprietarilor de drept, îi sparg geamurile. La toate proprietăţile. Nu la Guvern, că nu-i proprietatea lui. E ridicat de Antonescu. :mrgreen:

Şi dacă PNL acceptă mizeria, le sparg şi lor geamurile.

Atâta pagubă! Vor zice ei. În plus, scapă de mine, mă bagă la puşcărie. :mrgreen:

Poate că totuşi mă scoate Stroe. 🙂

Nu glumesc deloc! Asta e dreptate până la capăt?! O mare, mare mizerie, nelegiuirea lui Ponta! S-o împiedice el pe mama lui să mai revendice! Şi s-o despăgubească el pe mama lui cu doi lei în 7 ani! Şi să-i restituie el mamei lui în natură proprietăţi, după care să le ţină înstrăinate încă 20 de ani! Ar fi retoric să-l întreb dacă nu-i e ruşine. Nu-i e! Aşa cum nu i-a fost ruşine nici când ministra Justiţiei din guvernul din care făcea parte îşi primea în natură proprietăţile înapoi şi vindea un conac baban la SRI, în timp ce majoritatea proprietarilor de drept erau – şi continuă să fie – fie tracasaţi în procese interminabile, fie furaţi pe faţă şi acuzaţi tot ei de furt. 👿

Proprietarii de drept şi urmarşii urmaşilor urmaşilor lor sunt nedreptăţiţi perpetuu, de 23 de ani. Ponta încununează nedreptatea infamă.

Şi violează biata logică, într-o sofistică barbară. Adică, susţine că e o problemă pentru care toţi trebuie să-şi angajeze răspunderea, nu doar guvernul USL, motiv pentru care guvernul USL îşi angajează răspunderea. 😯

Păi dacă vrei să fie o lege asumată de toţi, atunci, supune-o dezbaterii publice, după care, dezbaterii parlamentare şi termină cu bătaia de joc!

E scandalos modul în care Ponta şi ai lui le aplică oamenilor prezumţia de prostie. La fel ca şi Boc, Unguent, băsiştii, în general. Şi e scandalos modul în care, la fel ca şi ei, ridică nedreptatea la rang de lege.

Ar fi interesant să aflăm cui îi rămâne, conform nelegiuirii Ponta, casa pentru care au titlu de proprietate şi proprietara de drept, şi cea ilegitimă, mama Monicuţii Macovei. Şi alt exemplu, cum rămâne cu terenul pentru care proprietarul de drept a primit titlul de proprietate, a plătit impozit şi pe care s-a dat ulterior şi altcuiva titlu de proprietate, după care proprietarul cu titlul ilegal şi ilegitim a vândut dreptul litigios altcuiva? Să nu-mi spui că „samsarul” e taxat cu 85%! Fugi, mă, de-aici! Retroactiv? :mrgreen:

În fond, Ponta favorizează mafia imobiliară, la fel ca şi băsiştii. Cum? Nu-i evident?

De fapt, cine intenţionează să mai cumpere titluri litigioase e avertizat să se grăbească, ăştia se scot totdeauna şi până să angajezi tu răspunderea pe care n-o ai, se rezolvă, că doar de-aia le-ai dat semnalul! Să apuce să jefuiască nişte proprietari de drept al căror drept le e de zeci de ani negat, ca să sfârşească prin a fi furat. Deci, Ponta le dă „samsarilor” semnalul să acţioneze repede, că legea nu retroactivează. Rechinii imobiliari ridică un pic suma, sub presiunea teoretică (fiindcă, practic, mizeria-asta nu se va adopta). Iar bieţii oameni care au constatat că n-au nici o şansă nici în justiţie, nici administrativ, nici amiabil, nici în vreun fel, cedează sub spectrul celor 7 ani, în care ar primi 2 lei şi mulţi nici nu i-ar mai apuca, îşi cesionează pe un pic mai mult şi imediat, şi cash, drepturile, numai ca să scape de calvar – cei care au supravieţuit până acum, că până şi (stră)nepoţii încep să albească – şi măcar să apuce nişte bani de înmormântare.

Şi cum îţi permiţi, juristule Ponta, să limitezi dreptul şi dreptatea, să le cenzurezi? Că e denegare de dreptate şi amestec grosolan al Executivului în Judecătorească să interzici revendicarea! 👿

Şi cum îţi permiţi, juristule Ponta, să cenzurezi dreptul la posesie? Fără de care dreptul la proprietate rămâne doar teoretic.

Sunt posibile atâtea soluţii drepte, corecte şi înţelepte. Nu mizeria de despăgubire „pe puncte”, adică un fel de sfidare cinică a oamenilor, că nici strănepoţii nu apucă altceva decât urletul de pe tobă.

Poftim, dă acţiuni şi dividende de la Fondul Proprietatea, nu puncte d-aiurea pe care poţi să i le numeri mamei tale! Şi în loc ca statul, adică tot noi, să plătim despăgubiri pentru furtul regimului comunist şi cel din timpul regimului postcomunist, restituie absolut totul în natură sau în echivalent – deci, tot în natură -, iar despăgubirile pentru tot ce nu mai există fă-le din executarea evaziunii fiscale! Şi din confiscarea averilor dobândite prin furt. Nu se poate dovedi, pe naiba!

Fă-o Procuror General pe Oana Stancu şi să vezi cum rezolvi – rapid – problema restituirilor şi a despăgunirilor. Execută-i silit, pune-i să restituie. Cum, pe cine?  Pe cei cu „vânzări anterioare” sau cu frunze ca brand naţional cumpărate de milioane de ori mai scump şi parandărătate garantat demonstrabil, pe cei cu sute de milioane de euro bani europeni păpaţi, pe drumarii care au primit de un miliard de ori suma pentru lucrări pe care le-au făcut gata stricate, pe baştanii traficanţilor şi contrabandiştilor din Prahova, Constanţa, Galaţi, etc.

Şi nu în ultimul rând, pune-l pe Şova să facă „autostrada” Piteşti-Craiova cu 4-500 de milioane de euro, iar din restul de până la 2 miliarde poţi să despăgubeşti la justa valoare toţi proprietarii de drept nedreptăţiţi din judeţul Olt şi din alte judeţe, din moment ce valoarea totală a despăgubirilor ai fixat-o la 8 miliarde de euro.

Păi, numai din limitarea parandărăturilor din drumuri şi construcţii obţii dublu! Fără să fie nevoie să mai confişti averile frauduloase. Măcar previi acumularea altora şi rezolvi problema proprietarilor de drept. Şi pe cea a chiriaşilor. Că în 23 de ani se putea face creştere economică din construirea de blocuri în acest scop. Şi se pot construi măcar de aici încolo – Mazăre cel puţin a construit şi blocuri sociale. Iar Sorin Oprescu se lamentează că prin restituire, „se repară o nedreptate, prin altă nedreptate”, clişeu de unde rezultă că mai bine să perpetuăm nedreptatea, fiindcă tot sunt obişnuiţi cu ea cei nedreptăţiţi, ei şi urmaşii, urmaşii urmaşilor lor, în veacul vecilor! Oricum tinereţea furată nu poate fi despăgubită, nici anii de temniţă, întorşi înapoi –  imensa majoritate a proprietarilor de drept au murit, iar moştenirea lor către urmaşi e tot aşteptarea dreptăţii. În loc să se lamenteze, mai bine primarul Oprescu ar demara o campanie de construire de blocuri pentru cei din casele furate şi care trebuie restituite în natură. Unele sunt o ruină – mergeţi pe Calea Victoriei şi plângeţi. Alţii au făcut îmbunătăţiri, în alte situaţii şi sunt îndreptăţiţi să primească locuinţe echivalente. Asta nu-i treaba proprietarului de drept, ci a statului care şi-a asumat continuitatea. Deci, Oprescu şi în general, autorităţile locale din ţară ar genera şi locuri de muncă prin construirea de locuinţe.

Mai am o întrebare: câţi proprietari de drept s-ar despăgubi din sumele obţinute din afacerile ilegale cu statul? Sau din consultanţă nefiscalizată. De exemplu, de Ioan Rus. Sau de Dâncu. Sunt doar două nume, nu vreau să fiu nedreaptă, e plină clasa politică de (favorizare de) evaziune fiscală şi parandărături fără măsură. S-ar face un fond proprietatea din care să rămână şi pentru chiriaşi.

Cât priveşte „proiectul” MRU-ist, să şi-l ia şi să şi-l bage în partea dorsală, după care să-l scoată şi să-l mănânce. Împreună cu Ponta, pe al lui. După care să se mănânce unul pe altul.

Aşa e când ajung Iţic şi Ştrul prim-miniştri!

România a ajuns de râs, vorba bunică-mii.

Anunțuri

7 răspunsuri to “PONTA, NEDREPTATE PÂNĂ LA CAPĂT”

 1. PONTA, NEDREPTATE PÂNĂ LA CAPĂT » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 2. Ghita Bizonu' Says:

  Da cu fondu Proprietatea cum ramane?! Ca rezultatu suna cam asa :Adica operatia a reusit, pacientu a murit sa pofteasca urmatorul!!
  http://nastase.wordpress.com/2012/04/19/despre-noua-lege-privind-restituirea-imobilelor-nationalizate-inainte-de-1989/#comment-158918

  si vedeti ca acolo o sa dati peste un limc unde dau ce zice aia CEDO …

 3. Bordelezu Says:

  @Roxana Iordache

  Sunt de acord cu tine. În drept mai greşeşti pe ici, pe colo, dar în fapt ai dreptate până la Dumnezeu. Dacă ceea ce afirmi este prezentat de un bun avocat, oricare cauză pe care o sustii este, în mod sigur, câştigătoare în faţa unui complet de judecată onest.
  Să fii iubită!

 4. Roxana Iordache Says:

  @Bordelezu. Mă înjuri de mamă. Unde n-am dreptate în Drept? N-am nevoie să fiu iubită.

 5. Radu Humor Says:

  Dacă nu vrei să fii iubită, măcar ascultată, vrei ? !

 6. Roxana Iordache Says:

  @Radu Humor. Cu atât mai puţin! 🙂

 7. Radu Humor Says:

  Uf ! Că pretenţioasă mai eşti 😉
  Poate şi preţioasă, exacat aşa cum îmi plac mie femeile !
  Ţine-o tot aşa 😉

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: