29 IANUARIE 1990. ATUNCI S-A PRODUS PRIMA MINERIADĂ

Video postat de ionkiliescu

Scriam ieri că Seniorul Coposu a greşit fiindcă nu a dat lovitura de stat pe 28 ianuarie 1990, măcar să fi ştiut şi tembelul de Petre Roman de ce-l acuzase. Evident că junele „prim-ministru” ori n-avea proprietatea termenilor, ori făcea pe prostul, ca să fie crezut de prostimea intens manipulată prin TVR – foarte L. Atât de minus L încât nu putea transmite live, pentru că „era ceaţă”.

Corneliu Coposu, împreună cu liderii celorlalte partide istorice, putea prelua, pur şi simplu, puterea. Cei trei aveau la acea oră legitimitate. Spre deosebire de gaşca kaghebistă care dăduse lovitura de stat pe spatele revoluţiei furate. Pe sângele a aproape 1000 de morţi. Corneliu Coposu putea prelua puterea – evident, cu consimţământul Armatei, dar nu putea da o lovitură de stat, pentru simplul fapt că nu făcea parte din sistem.

SCOPUL REUNIUNII ŞI DETURNAREA LUI

De fapt, liderii partidelor istorice au cerut întâlnirea cu emanaţii lui Ilici ca să împiedice acomodarea populaţiei, prin intermediul TVR-L, cu o stare de fapt totalitară, pe care şi aşa marea majoritate o considerau normală, după tirania lui Ceauşescu. Partidele istorice au solicitat celor autointilulaţi „emanaţi ai revoluţiei” să nu transforme FSN în partid.

Aceasta, în condiţiile în care ideologul Brucan deja publicase, în „România liberă” de la sfârşitul anului 1989, manifestul „Fără isme şi fără partid”. Adică ideea partidului unic pseudoliberalizat prin existenţa mai multor „curente”. Era proiectul lor de perestroikişti retardaţi, de fapt, de cominternişti reşapaţi. De unde şi desfiinţarea diviziei anti-KGB a DSS.

Partidele istorice nu au obţinut decât „concesia” formării CPUN, din care urmau să facă parte şi reprezentanţi ai partidelor: trei istorice – PNŢ-CD, PNL şi PSDR -, FSN şi o mie de ciuperci FSN. Dacă nu se forma CPUN, CFSN era doar o mai mică Mare Adunare Naţională. Dar atât de tare i-a incomodat pe tovarăşi sula-n coaste, încât au dat prima mineriadă.

MANEVRELE LUPTEI DE CLASĂ

Mai precis, au incitat populaţia imbecilizată, prin intermediul televiziunii unice. Şi au făcut şi prima breşă între partidele istorice, pentru că PNL şi PSDR s-au retras de la ora 17:00, lăsând PNŢCD singur, ca să primească din plin impactul stigmatizării ca duşman al poporului. Şi după ce Corneliu Coposu calmase populaţia şi revenise la discuţii, transmisia TV s-a întrerupt.

Şi s-a reluat doar când Petre Roman a tras retorica loviturii de stat. S-a indus o stare de panică în rândurile populaţiei. Din acel moment, al sulei în coaste, populaţia a fost învăţată să urască partidele istorice, să se ridice la lupta de clasă. Propaganda comunistă funcţiona retroactiv. Reflexele pavloviene erau vii într-o populaţie moartă sub aspectul conştiinţei civice şi politice.

Au fost aduşi derbedei beţi în camioane, dirijaţi cu grijă. Şi dotaţi cu bâte şi lanţuri. Cei în vârstă ne povesteau că se întâmpla la fel ca la manifestaţia naţional-regalistă din 8 noiembrie 1945. Derbedeii au început să-i atace pe demonstranţii naţional-ţărănişti sau pur şi simplu anticomunişti din Piaţa Victoriei. Derbedeilor li s-au alăturat cei prezentaţi ca muncitori de la Griviţa Roşie, adunaţi în Banu Manta, la Primăria Sectorului 1 şi incitaţi, printre alţii, de Dan Iosif- fie iertat .

Şi: reţeta marxist-leninistă tipică. Lupta de clasă a fost prezentată ca autoapărare a clasei muncitoare în faţa elementelor declasate şi a rămăşiţelor burghezo-moşiereşti, care vin să fure averea întregului popor – subliminal se justifica, astfel şi detenţia politică.  Se lansaseră deja minciunile mizerabile, de genul celei că Seniorul Coposu venea de la Paris, unde huzurise şi nu mâncase salam cu soia, în timp ce poporul murea de foame.

Toată furia a fost dirijată pe de o parte asupra cuplului Ceauşescu şi a câtorva membri ai CpEx, arestaţi şi purtaţi în procese parodice, şi pe de altă parte, asupra partidelor istorice. Populaţia nu trebuia să vadă cauza răului, sistemul comunist, ci doar efectele – cîţiva ţapi ispăşitori pentru relele regimului şi să ia de bună propaganda luptei de clasă. Populaţia era mituită cu mâncare din plin, după îndelunga penurie, şi încântată cu faptul că se băgau gaze la aragaz şi căldură în case, după frigul îndurat până atunci.

MINERIADA ÎMPOTRIVA TRADIŢIEI ISTORICE

Şi mai ales, populaţia era intoxicată prin intermediul TVR – vechii propagandişti îşi schimbaseră doar stăpânii. Acestea fiind condiţiile, în după-amiaza spre seara zilei de 28 ianuarie 1990, Petre Roman a ieşit la balcon şi a incitat populaţia – şi aşa isterizată – la violenţă. Pentru a se da, ulterior, vina pe partidele istorice, mai precis, PNŢCD. De atunci a prins glas refrenul: Coposu e de vină!

Deci TVR a difuzat propaganda ca la carte. Agresorii fesenişti au fost victimizaţi, iar victimele anticomuniste au fost culpabilizate. Şi asta, toată seara de 28 ianuarie, până noaptea târziu. Demonstranţii anticomunişti părăsiseră de mult Piaţa Victoriei, unde nu se mai aflau decât turmele aduse cu camioanele.

Starea de spirit – primar agresiv, vorba lui Marin Preda – era de aşa natură încât „masele” s-au adunat, ca şi de la sine, a doua zi, în 29 ianuarie, în faţa sediului PNŢCD din B-dul Carol, pe atunci, încă Republicii. Şi inconştienţii – dintre care unii, peste cinci ani, aveau să stea la coadă ca să ajungă la catafalc şi să-i aducă un omagiu Seniorului – se manifestau furibund împotriva ţărăniştilor, mai ales a lui Corneliu Coposu.

Astfel încât a venit Petre Roman ca „salvator” şi l-a luat în tab pe Corneliu Coposu, aşa cum fusese luat Ceauşescu pe drumul spre cazarma execuţiei. Pentru asta n-am să-i pot ierta niciodată pe Ion Iliescu şi Petre Roman. Poate doar dacă şi-ar cere iertare. Ceea ce oricum nu fac. Dimpotrivă, justifică şi acum agresiunea. Şi mint. De parcă noi am putea uita cum urla Roman de la balconul biroului prezidenţial al PNŢCD: „S-au demascat, singuri s-au demascat”. Ceea ce zisese şi cu o seară înainte, în Piaţa Victoriei.

Roman l-a minţit pe domnul Coposu că îl duce cu tabul la TVR, de unde să se poată adresa naţiunii. Şi multe ar fi de spus. Dar cu alte ocazii. Deocamdată, reamintesc faptul că valul de înscrieri în partidele istorice, mai ales în PNŢ, a fost curmat brutal, pentru că oamenii s-au speriat. Mai mulţi, inclusiv tineri, au venit zilele următoare şi extrem de stânjeniţi au anunţat că îşi retrag formularele de înscriere. Au şi mărturisit că din pricina fricii.

36 răspunsuri to “29 IANUARIE 1990. ATUNCI S-A PRODUS PRIMA MINERIADĂ”

  1. serban tudor Says:

    Eu am fost unul dintre cei multi care NU s-au retras din PNTCD fiind inscris deja din 11 ianuarie…roxana ai descris perfect atmosfera din 28 si din 29,un amanunt care ti-a scapat,in acea zi de 28 am auzit pentru prima data de publicatia Catavencu,s-a impartit din mana in mana desi nu era la primul numar practic acolo s-a nascut…Ca tot a venit vorba de tinerii care au inceput sa ocoleasca PNTCD…Cei ramasi au fost total marginalizati de catre Senatorii de drept,au fost si unii care s-au descurcat ca un Remus Opris sau Dudu Ionescu,azi amndoi sustinatori portocalii deci va imaginati cam ce lepre au fost de la bun inceput.

  2. Plano Says:

    Deosebirea intre cei care au preluat puterea in 1989, in frunte cu Iliescu, si cei care au ramas in opozitia, asa zisa democrata, este mare.
    Cei care au preluat puterea au dorit si au realizat inlocuirea regimului comunist cu unul democratic. Faptele ulterioare si evolutia politica a Romaniei probeaza buna lor intentie de a scoate tara din lungul sir de dictaturi sub care s-a aflat, incepand cu anul 1938.
    Cei care au pierdut puterea doreau inlocuirea regimului dictatorial comunist cu alt regim dictatorial…. anticomunist. Din cele scrise de Roxana rezulta ca si in prezent regreta ca nu au fost lasati sa dea o lovitura de stat prin care sa instituie o „dictatura democrata”.
    Romanii i-au mirosit ca razbunarea este singurul lor tel pentru care incercau sa ajunga la putere.
    Le-au acordat puterea abia in 1997, cand institutiile statului democrat se consolidasera si ei nu mai puteau sa introduca tara intr-o noua baie de sange!
    Cati n-ar fi controlat jugularele cu sisul sau cu 7,65mm, cum zice unul cu nume predestinat… de mina, daca in 1990 ajungeau la putere?
    In 2000, au sfarsit guvernarea prin autoexcluderea din viata politica a Romaniei.
    Au mai ramas doar cei care bombane!

  3. Marius Mina Says:

    @Plano:”Au mai ramas doar cei care bombane!” si cei care continua la infinit consumul de fecale bolsevice, tu esti unul dintre ei.
    „De ce ti-e frica de-aia nu scapi”- Pentru ca 2009 va fi anul hotarator in care marea coalitie rosie aflata azi la putere se va dezintegra odata cu visul perestroikist -fesenist.

    D-zeu sa va ierte ca noi n-avem, timp !

  4. Plano Says:

    @Mina
    Tu esti exponentul unei minoritati verde-bruna din exilul romanesc.
    Ati pierdut CLIPA…cum zice Dinu Sararu!
    Sunteti anacronici!
    Nu sunteti compatibili cu statutul de cetatean european. Tu ramai peste balta… talibane! Ai si motive sa te inscrii la islamicii obamisti.

  5. Julia Says:

    Roxana, eu cred ca „Plano” este chiar Iliescu. Imi este imposibil sa cred ca o persoana diferita de Iliescu ar putea sa afirme cu atita seriozitate ca, parafrazez, Iliescu si ai lui „au dorit si au realizat inlocuirea regimului comunist cu unul democratic”. Numai Iliescu numea mocirla in care ne-a bagat ‘democratie’! Numai Iliescu credea sicner ca ‘democratie’ inseamna ca nu mai exista Ceausescu, care „a intinat idealurile comuniste”, in rest totul sa fie la fel.

    Plano, stiu ca nu este loc in mintea ta de mai mult decit lozincile astea pe care el repeti de ani de zile, mereu aceleasi, cu singura calitate ca sint consistente. Dar in atitia ani chiar nu ai inteles ce inseamna „democratie”? Hai sa zicem ca e o notiune prea grea ca sa ti-o explic simplu….dar am sa-ti spun ce NU ESTE democratie: comportamentul lui Iliescu NU ESTE DEMOCRATIC. Este identic cu al lui Ceausescu, lipsidu-i doar linguseala celor ca tine pe destul timp ca sa devina ceea ce era de fapt, adica un tot un dictator. Cum e posibil sa accepti toate minciunile si fraudele lui Iliescu cu atit spirit de oaie?

    Oare de ce imi pierd eu timpul? Plano este exact cum l-a descris Clona, odata de mult. EXACT. Fara gres. Si el ca si Iliescu nu vor intelege niciodata nimic din ce inseamna democratie…..opacitatea asta este permanenta si este mentinuta de refuzul de a incerca sa se indoiasca de sloganurile pe care le folosesc ….refuzul de a renunta chiar si o clipa la absolutizarea propriilor pareri.

    Eu am indoieli multe si nu voi inceta toata viata sa imi pun intrebari si sa incerc sa vad si dosul medaliei, nu doar fata a ei. Si cind intilnesc absolutisti ca astia sint intrigata si caut sa vad daca exista macar o fisura in soliditatea de stinca a opacitatii lor…….Cum sa le explici? Cum sa le deschizi mintea? De asta imi mai pierd timpul ………desi un prieten drag ma intreba: ce naiba mai cauti pe forumurile romanesti? …..adevarat…..ce caut oare? ………..cu cei cu care ma inteleg, nu am argumente, deci doar intru sa spun „ai dreptate”….cu cei cu care nu ma pot intelege, imi aduc argumentele si apoi fiecare ramine TOT la parerea proprie, nu si-o schimba…..iar de cei spurcati la minte si la vorba imi este greata……si atunci?………..hm…….

  6. marcus Says:

    @Trei Doamne si toti trei: Roxana (gazda impartiala), o chestie numita Mina+ femeia barbat.
    Roxana de ce nu dai drumul la raspunsul meu pentru acest domn Mina?
    Sa fiti iubiti toti trei si sa va Dea Dumnezeu mintea Seniorului,
    marcus

  7. Julia Says:

    off-topic…

    ….daca e adevarat ca a renuntat la tratament, Patrick este in drum spre haven……..ce dureros este sa stii ca un OM e ‘pe picior de plecare’ catre lumea umbrelor…..

    Drum bun Omule…..si plecare linistita fara dureri….

    Roxana multumesc ca ai pus link-ul la site-ul lui………

  8. octavpelin Says:

    Data de 29 ianuarie 1990, a fost inceputul cosmarului postdecembrist cultivat de FSN si Duetul de la putere care a avut ca scop distrugerea opozitiei democratice si infiltrarea de fesenisti in partidele istorice,momentele acelei zile le-am trait din plin,si chiar ne intrebam ce va urma,o noua mineriada,nu pot sa uit cum a fost scapat de furia multimii pro-feseniste SENIORUL CORNELIU COPOSU,DUMNEZEU SA-L OCROTEASCA!

  9. mariusmioc Says:

    Roxana, în decembrie 1989 s-a desfiinţat nu doar „divizia anti-KGB” a securităţii (ăsta e un nume propagandistic apărut după revoluţie) ci întreg Departamentul Securităţii Statului. Vezi Decretul nr. 33 din 30 decembrie 1989 publicat în Monitorul Oficial din 31 decembrie 1989.

  10. olimpiu Says:

    bolsevicii astia o tin gaia-matu in prostie.ma rog dreptul lor la opinie si la rahat ingurgitat
    speram sa le vina macar analiza obiectiva , dar celor indoctrinati n-ai ce a le cere!
    n-are decat electoratul sa joace hora unirii cu ei pana revin la opinci!

  11. Art Vandalay Says:

    Oamenii de bine Plano si Marcus frecau puntea sau duda in vremea aia, probabil erau tatuati cu ” Moarte Intelectualilor ” pe sub fusta…

  12. Plano Says:

    @Julia ca o margareta…
    Tu nu esti in stare sa te acomodezi nici la democratia construita de altii! Cum ai putea tu sa intelegi democratia? Tot asa cum nu poti intelege ca, democratic, Iliescu a castigat de trei ori alegerile prezidentiale!
    Numai cei cu mentalitate de anarhist contesta majoritatile democratice!

  13. Dinu Says:

    Rovana

    De-a lungul istoriei mai toate popoarelor Europei, si nu numai ale Europei, ajunse la o rascruce a evolutiei lor sociale, au trecut prin inevitabile si, cel mai adesea, extrem de dure, „clarificari interne”, dar pe cat de dure pe atat de necesare, ca o conditie a iesirii lor din impasul in care ajunsesera, ca singura modalitate de a progresa social, de-a-si afirma ca natiune forta spiritului si demnitatea.
    Ce ar fi fost azi acest spatiu daca, in 1907, Carol I, I.C. Bratianu, Gen. Alexandru Averescu, nu ar fi „lichidat” fara sa clipeasca miscarea de destabilizare si prabusire a tarii, planuita in afara granitelor, daca atunci le-ar fi „tremurat mana”, ar fi sovait?
    Azi, romanii sunt , in opinia mea, intr-o astfel de situatie, la rascruce de drumuri. Ramane de vazut cine-i „lestul” si cine forta spirituala a natiei romanesti, cine va avea castig de cauza.

    Nihil sine Deo!

  14. Dinu Says:

    Roxana, scuza-ma, te-am botezat! 🙂 …stiu, un miel! 🙂

  15. Radu Humor Says:

    Off topic ,dar merita ,ca un omagiu adus sperantelor de atunci si deziluziilor de astazi .
    Spicuiri din articolul ” Alo ! ma asculta cineva ?! ” semnat de Toni Grecu

    ” De exemplu, ce motiv avea sa stie dl Traian Basescu ca au vorbit la telefon domnii Iliescu si Geoana daca nu afla si ce au discutat? De asta a aparut la televizor dl Claudiu Saftoiu, ca sa ne lamureasca. A intors-o el ca la Ploiesti, dar vorba s-a dus. El a intrat in belea, iar noi am intrat la banuieli. E groasa, frate! astia scapa porumbeii pe gura si apoi se chinuie sa-i doboare cu prastia. Pana la urma, ca au fost ascultati Geoana si Iliescu nu-i nici o surpriza. Dar cine oare il asculta pe Traian Basescu? Nimeni? Imposibil. Eu cred ca pe Traian Basescu cel mai tare il asculta Emil Boc. Nici nu apuca sa deschida presedintele gura, ca Boc spune: „Sa traiti, am inteles!”.

  16. Maria Barbu Says:

    Roxana, e f bine ca pastrezi vie memoria acelor zile. Cred ca atunci a fost prima tentativa a securitatii de a distruge partidele istorice, dar nu au reusit. Acum insa, prin vajnicul tovaras Traian Basescu, securisto-bolsevicii reusesc sa anihileze complet ceea ce a mai reusit sa supravietuiasca din liberalii ori taranistii adevarati. Nu ai vazut ca la sarbatoarea Unirii, la Iasi, ai fi putut jura ca el, TB, a fost autorul acesui act istoric? Ce scoala au securistii astia, ce tehnica perfecta a minciunii si manipularii!!!

  17. cenushares Says:

    dinu,

    ti’am explicat de atatea ori … 1907 este cea mai delicata problema a romaniei de dinainte de comunism … daca monarhia din romania n’ar fi creat conditile existentei lui 1907 poate ca acum s’ar fi putut pune problema revenirii monarhiei … atunci si’a semnat monarhia din romania certificatul de deces

  18. Dinu Says:

    cenushares

    se zice ca: „totul are o limita”, insa viata, mult mai compexa decat o percepem noi indeobste, ne ofera si exceptii, „[..]fara de margini”. 😯

    cat despre valentele tale pedagogice …stiu si eu.

    am o „ghicitoare” pentru tine: cine a fost ministrul de „razboiu” in guveranrea IC Bratianu din 1907?

  19. cenushares Says:

    nu stiu … poate as putea sa aflu de pe net … stiu insa ca averescu este direct raspunzator de masacrarea celo 11000 de tarani care n’au mai suportat saracia

  20. Riddick Says:

    Manipulare din start. PNL condus de Campeanu si-a retras oamenii din Piata Victoriei In dupa-amiaza zilei de 28 ianuarie 1990. Eram acolo, inca de dimineata, in coloana Opozitiei, fesenistii au venit din Banu Manta catre pranz. Mai apoi Corneliu Coposu admite candidatul sorosiano-manciurian Constantinescu (cel invins, si cu blabla-ul, stiti doar…). Tot in 28 ianuarie 1990. TVR pune camera pe un individ hirsut, intr-un palton ponosit, care zicea una-alta despre evenimentele in derulare, si-l da la Stiri. Cum stia TVR cine trebuia sa fie seful Ligii Studentilor (era Marian Munteanu, desigur), Coriolan Draganescu II . Si-a facut firma de export de armament sub Vacaroiu, si dupa aceea. Mai, mai, mai…Acum cica Petrica a renuntat la Polul de Stanga si este mare liberal. Nu este o contradictie in termeni, ALDE si PSE sunt frati buni prin Europa. theliberalslies.blogspot.com

  21. cenushares Says:

    da .. am cautat … chiar averescu a fost ministru de razboi dar guvernul a fost dimitrie sturza si nu ic bratianu .. bratianu a fost ministru de interne

  22. gabimihaela Says:

    @Julia. banuiesc ca te referi la Patrick Swayze. Foxnews tocmai au postat un up-date, in care se neaga ca el ar fi stopat tratamenul.
    „The actor, 56, who has been battling pancreatic cancer, is “continuing his treatment,” his publicist Jayme Philips told FOXNews.com, correcting The National Enquirer’s report that doctors told him there was nothing they could do to stop the progression of his illness.” Inca o data Nationa Enquirer maninca ce nu trebuie!
    Apropos ii urnmaresti serialul de pe A&E, The Beast? Este excelent si extrem de curajos.

  23. Marius Mina Says:

    @Plano si marcus, daca va iubiti dece nu va luati de manutza si va aruncati in Dambovita.Va puteti acomoda rapid la flora si fauna din adancurile ei.Sunteti parte integranta din compozitie. „Aroma” voastra pestinentiala se simte pina aici.

    Cand vom veni noi, cei din afara va vom spulbera visele!

  24. Dinu Says:

    Cenusares

    ce te faci ca prietenii tai l-au acceptat, l-au recunoscut pana si ei, ca Erou al razboiului de intregire. …ai o problema cu politica partidului.

  25. Riddick Says:

    Booon. Nr. 20 scos pentru ,,aprobare”. Touche.

  26. Mihnea Georgescu Says:

    Dragă Roxana,

    Vreau şi eu, dacă se poate articolul ideologului Brucan FĂRĂ ISME ŞI FĂRĂ PARTID.

  27. Plano Says:

    Pe 29 ianuarie au venit si minerii la Bucuresti.
    Au venit degeaba pentru ca seara, pe 28 ian, zeci de mii de bucuresteni, si nu niste derbedei, cum, spre rusinea lui zice cineva p-aci, au lasat si meciul nationalei de fotbal si i-au izgonit din Piata Victoriei pe pofticiosii de putere.
    Ziceau minerii ca vor muta capitala in Valea Jiului daca bucurestenii nu sunt in stare sa pazeasca guvernul revolutionar.

    Naivii de ei, politrucii pucistii!
    Nici atat nu realizau ca puterea nu se afla intre zidurile Palatului Victoriei. Puterea celor care conduceau acolo venea de la simpatia enorma de care se bucurau in randul populatiei pentru ca ei il inlaturasera pe Ceausescu.
    Asta o stia si Victor Stanculescu cand a refuzat instigarea lui Coposu de a trece Armata de partea minoritatii rasculate.

  28. Plano Says:

    @marcus
    Auzisi bre ca vin americanii Mina-ti de criza! Si-au pierdut slujbele de servitori si casele ipotecate.
    Vin sa ne miroase „aromele”. Sa nu le spulberam visele!

  29. Herzl Jabotinsky Says:

    Esti varza!

  30. Roxana Iordache Says:

    @serban tudor. Ai dreptate! Ce proiect frumos a fost Caţavencu. Şi ce a ajuns!

    @Plano. Monşer, eşti idiot! :mrgreen:

    @Marius Mina. Lasă-l, săracul! El execută directivele de partid şi de stat. :mrgreen:

    @Julia. De ce te-oi fi certat tu cu @clonele? :mrgreen: De fapt, nu cumva vă tachinaţi pentru că, vorba franţuzului? 🙂

    @marcus. Lasă fariseismul, că în mod sigur tu nici nu i-ai zis vreodată Senior şi nici nu l-ai respectat până nu ai aflat că a murit. Cât despre imparţialitate, ai vrea tu să fiu imparţială între bolşevicii tăi şi anticomuniştii mei. De fapt, dacă Băsescu ar fi rămas în barcă cu Iliescu l-ai fi aclamat. Dar fiindcă sunt în aparenţă sunt certaţi ca să păcălească fraieri ca tine, îl înjuri. :mrgreen: De fapt, acum s-a reunit famiglia. :mrgreen: Cât priveşte „chestia” numită Mina, nici n-ai avea curaj să stai faţă-n faţă cu el. Nu te gândi la prostii. 😆

    @Julia. Eu îl iubesc pe Patrick Swayze.

    @octavpelin. Da. 😦

    @mariusmioc. Nu a fost desfiinţată Securitatea, doar a trecut îm subordinea Armatei, unde kaghebiştii lui Militaru au desfiinţat divizia anti-KGB. Dacă ai uitat episodul CADA, care l-a consternat şi l-a lăsat perplex pe Voican, bea o cafea cu Viorel Oancea, poate-şi aminteşte. Dacă nu cumva portocala i-o fi şters memoria. :mrgreen:

    @olimpiu. Al cui electorat? 🙂

    @Art Vandalay. 😆

    @Plano. Democraţia nu-i pentru proşti. Proştii sunt manipulaţi democratic. Şi se simt bine.

    @Dinu. Doamne-ajută! Dar ar fi trebuit ca asta se se petreacă în decembire 1989, să-i lichideze pe jagardelele care au uzurpat puterea. :mrgreen: N-ar fi costat prea mult, câteva gloanţe silenţioase trase de lunetişti. :mrgreen: Acum să vezi corul indignării! 😆

    NU! Nici un miel! Mă îngrozesc când mă gândesc că asemenea minune poate fi tăiată şi mâncată. 😦

    @Radu Humor. Ce-o mai fi râs nebunul când a scris! Cum făcea când presta Gyuri lângă el. 😆

    @Maria Barbu. Ai dreptate! Este expresia ultimă – şi ultima să fie! – a vechilor structuri.

    @cenushares. Ia-te de mână cu @marcus şi @Plano. Sunteţi uniţi în simţiri. Că de de cuget se ocupă alţii pentru voi. :mrgreen:

    Cum poţi fi atât de proastă încât să repeţi o cifră a propagandei bolşevice? Iar reprimarea acelei sminteli antinaţionale i-a revenit lui Antonescu, pe atunci, tânăr ofiţer. Dar asta nu se pune pentru tine. Pentru tine şi alţii de teapa voastră, Antonescu e bun doar pt a fi contrapus – prosteşte – Regelui. Fără monarhie nici nu exista ţara asta, deşteapto!

    @gabimihaela. Mulţumesc mult pentru vestea cea bună despre Patrick Swayze!

    @Marius Mina. Şi cu @cenushares ce faci? :mrgreen:

    @Dinu. 😆

    @Riddick. Haide, @zexe, las-o baltă!

    @Mihnea Georgescu. Bine ar fi să ştiu pe unde l-am pus! Oricum, există la colecţia „României libere”. Şi eu aş vrea să dau de el. Cine îl găseşte primul anunţă. OK? Există reprodus şi într-o carte, cu documentili FSN, care a apărut în 1990.

    @Plano. Există nişte gândaci care se hrănesc cu căcat. Doar că ei n-au nici o vină, în comparaţie cu tine. Nu eşti decât clona patetică a lui @KK.

    @H.J. Te referi la tovarăşul care a postat mai sus. Şi nick-ul potrivit pt tine era Saul Brucker.

  31. Julia Says:

    Gabi, ingropat securea; haugh!….am cercetat si eu in mai amanunt si am vazut ca e doar o nenorocita de veste din National Enquirer pe care ezv-ul a preluat-o. Le-am si scris una „usturoiata” pe tema asta….nu cred ca-mi vor posta comentariul, nenorocitii! …..dezgropat securea…..war song! …fata palida si cu mine nu fuma pipa pacii niciodata vom!!

    Roxana, aici va trebui sa ne batem in parte, pentru ca eu sint absolut sigura ca eu il iubesc dinaintea ta…… grrr!….

    A fost nascut in Houston! Ia de vezi! …….

  32. Julia Says:

    Roxana, daca te referi la Clona (care habar nu am cine era) cea veche eu nu turbez, nici nu urasc si nici nu fac obsesii cum fac una, o amarita…..iar el a avut pe linga febleti ‘mulgatoare’ si comentarii inteligente……si unele erau cele referitoare la Plano…..nu m-am certat cu el, ci am fost dezamagita crunt! Asa mi se intimpla mereu cind ma entuziasmez prea repede……sint deja obisnuita…..

    noapte buna/buna dimineata!

  33. Dinu Says:

    Roxana,

    candva mi-am convins cativa prieteni care, dupa ore de cautari gasisera in fine un cioban gata sa le vanda cativa miei pentru sarbatoarea Pascala, au renuntat sa mai cumpere cate un miel pentru „masa traditionala” Pascala!!! chiar in momentul dinaintea sacrificiului. Ii vazusera cum se jucau iar unul dintre ei tocmai terminase de supt. In fine…i-am facut bestii cu chip de om si multe altele… 😦
    Pentru mine sunt zile extrem de triste ajunul sarbatorilor religioase, crestine, tocmai datorita mascarului inimaginabil pe care-l fac oamenii in randul animalelor sub ipocrita scuza-argument, ca asa a lasat Dumnezeu.
    Cultura europeana este de sorginte „ejaculatorie” si nu una a spiritului, a meditatiei.
    Mananc, uneori, doar peste, proaspat. 🙂 Este alegerea mea. 🙂

  34. mariusmioc Says:

    @Roxana:
    Decretul nr. 4 din 26 decembrie 1989: trecerea Departamentului Securităţii Statului în subordinea Ministerului apărării Naţionale
    Decretul nr. 33 din 30 decembrie 1989: desfiinţarea Departamentului Securităţii Statului
    http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.lista_interval?dat1=19891222&dat2=19891231&emi=19&tip=3&rep=0

  35. George Serban Says:

    Nu stiam cine esti. Acum stiu si esti ok! In momentul acela pe care il evoci, nu ma aflam in locul in care s-ar fi cuvenit. Am avut prilejul – culmea, intr-un birou din Modrogan – sa-i spun dlui. Corneliu Coposu ca regret foarte mult. M-a privit, a zambit si mi-a intins mana. Vorbesti despre Ion Iliescu? Iti amintesti ca in 2000 a trebuit sa-l votam? Stii ca fiindu-mi adversar atatia ani, am inceput sa-l regret? Iti dai seama incotro mergem si ce va urma? Oricum, e bine ca existi. Te rog sa ma scuzi, nu prea dau buzna pe bloguri, am amicii mei.

  36. Roxana Iordache Says:

    @mariusmioc. Şi tu chiar crezi că s-a desfiinţat? 🙂

    @George Serban. Bun venit! Oricând. Mă bucur foarte mult. Aprecierile pe care le faceţi sunt cu atât mai valoroase cu cât vin de la o persoană de calitatea dv. Eu v-am citit pe blogul lui Adrian Năstase, fiindcă aţi pomenit de amicii dv. Sper să postaţi cât mai des, şi acolo, şi aici. Mi-ar face plăcere să mă consideraţi dintre amicii dv., fie şi virtuali. 🙂 Vă ştiu de când eraţi coleg cu tizul dv., regretatul meu amic timişorean. Apropo, de ce nu mai sunteţi parlamentar? E nevoie de oameni ca dv. Mă bucur că aveţi blog. Vă promit aterizare lină în blogroll. 🙂

Lasă un comentariu