DE CE BĂSESCU A FOST TRATAT CA UN CIUMETE ÎN SUA

Foto via EvZ

Mi-a fost şi lene, şi nici n-am avut timp să scriu de ieri postarea cu explicaţia titlului. Mi se pare edificator pentru nivelul societăţii româneşti modul în care a fost percepută şi comentată vizita lui Băsescu la Washington (momentul apoteotic constituindu-l elogiul comis de simpaticul Niels Schnecker, apologetul legăturii cu FMI).

Doar Crin Antonescu a punctat, arătând că vizita a fost sub nivelul acordului încheiat şi aducând ca dovadă vizibilă şi din avion – dar pe care ceilalţi n-o văzuseră – faptul că vizita lui Băsescu a fost expediată pe site-ul vicepreşedintelui Biden.

Acordul, de altfel, privind amplasarea scutului antirachetă a fost o simplă formalitate, întrucât se convenise de mult asupra lui şi el nu necesita prezenţa – jenantă – a lui Băsescu în SUA. De semnat, au semnat secretarul de stat Hilary Clinton şi dear Teodor (care s-a descurcat binişor şi probabil că propulsarea lui s-a intenţionat acolo, doar că, degeaba). Altceva era – cum bine a semnalat preşedintele PNL – dacă venea dear Hilary la Bucureşti pentru semnarea acordului şi pe urmă dădea o fugă la Deveselu. Să mai amintim şi faptul că acest scut este rezultatul pledoariei premierului Tăriceanu, la summitul NATO de la Bucureşti. Că altfel, ni se cerea doar să fim de acord cu scutul, fără să beneficiem şi de protecţia lui, iar premierul de atunci a solicitat corectarea anomaliei. Sigur, e bine că Băsescu a continuat proiectul.

Rău e halul în care preşedintele României s-a prezentat la Washington, fapt de natură să deprecieze ţara. De fapt, România a fost onorată. Băsescu, în schimb, a fost tratat aşa cum s-a şi pretat să se prezinte: ca un subaltern nedemn, o slugă cu căciula-n mână, un trepăduş cu care se face slalom prin Casa Albă.

Dacă vreţi să vedeţi vivisecţie, uitaţi-vă vineri seara la Valentin Stan, în mod sigur va demonta caricatura de vizită infinitezimal.

Până atunci, să observăm ceea ce şi un simplu observator al politicii americane ar fi remarcat din start. Mereu vizitele omologilor sau ale personalităţilor considerate importante sunt anunţate cu mai multe zile sau săptămâni înainte, pe site-ul Casei Albe şi trecute în revistă la briefingurile purtătorului de cuvânt al preşedintelui SUA. Cu cât vizita e mai importantă, cu atât ea e anunţată mai din vreme. Şi ulterior, relatată cu grijă. Şi ilustrată. Nu e cazul cu Băsescu. El a fost retrogradat la nivelul lui Biden, omologul viceprim-ministrului Marko Bela.

Tot ce s-a întâmplat acolo a fost atipic. N-a fost nici măcar o vizită de lucru, ci un simulacru al ei. O bulibăşeală de care n-au avut parte nici capii ţărilor din lumea a treia care au avut onoarea să fie primiţi de preşedinţi democraţi. Deci, Băsescu a fost primit în salonul Roosevelt de către adjunctul preşedintelui, iar preşedintele şi-a făcut apariţia la un moment dat în acel salon, după care şi-a invitat vicepreşedintele împreună cu invitatul lui în Salonul Oval, unde au stat de vorbă 25 de minute, după care Obama i-a scuzat şi ei au plecat înapoi în salonul de unde plecaseră. Ceva! Chiar nu s-a mai pomenit aşa ceva, în vreun protocol. O bătaie de joc, pe care Băsescu o merita din plin, dar România, ba! Amintiţi-vă ţinuta preşedintelui Constantinescu în întâlnirile cu omologul Clinton, pe care îl patrona cu eleganţă. Şi preşedintele Iliescu s-a prezentat onorabil în întâlnirile cu preşedintele George W.Bush.

Apropo: Parteneriatul strategic Cu SUA, reînnoit acum, a fost încheiat de preşedintele Constantinescu, după diligenţele de succes ale premierului Ciorbea la Washington, primit de vicepreşedintele Al Gore (vizită pe care PD a înfierat-o ca  „nedemnă”). Tot administraţia Constantinescu a dus la nominalizarea României pentru valul următor Madridului de integrare în NATO. Premierul Năstase şi preşedintele Iliescu în a doilea mandat au continuat linia euro-atlantică a politicii externe.

Revenind la haloimăsul de vizită. Numai ciumeţii ciumeţilor care totuşi reuşesc întrevederi la Casa Albă nu au parte de declaraţii sau chiar conferinţe de presă comune. Cum a avut, de exemplu, Adrian Năstase cu W.Bush în 2004. Că Băsescu e considerat ciumete o demonstrează şi simplul fapt că nu a existat tête à tête cu Obama (cum a dezinformat Bogdan Chirieac pe televiziunile de ştiri, deşi era clar din însuşi comunicatul de pe site-ul vicepreşedintelui Biden că a fost şi el prezent).

Referitor la poza cu Obama, aşa ceva obţine oricine cotizează. La campania electorală, evident. Pentru 1000 sau 500 de dolari faci poză şi îţi dă şi dedicaţie, dacă nu te consideră prea compromiţător (că pentru a primi banii, nici un donator nu-i considerat suficient de compromiţător). Despre asta-i vorba. Şi Băsescu ar trebui întrebat nu doar de ce s-a comportat ca o slugă care mănâncă pe ascuns în bucătăria stăpânului – iar stăpânul, mărinimos, îl pofteşte în sufragerie -, nu doar de ce şi-a permis, cu cel mult 10 procente rată de aprobare, să semneze în numele României acte capitale fără consultare. Ar trebui întrebat şi cu cât a cotizat la campania electorală a lui Obama: şi din banii cui. Spre încântarea, evident, a dreptei internaţionale.

În concluzie, dacă George Maior i-a aranjat vizita de compromis, SRI îi face bucata. Sigur, totodată mizează pe imaginea de succes indusă proştilor din România. Şi mulţi.

38 răspunsuri to “DE CE BĂSESCU A FOST TRATAT CA UN CIUMETE ÎN SUA”

  1. J o h n s o n Says:

    O vizita in USA nu-i mai impresioneaza nici macar pe prosti…Mai degraba una in China de unde ne mai pot veni niste chinezarii,niste „ieftenituri” ca sintem săraci vai de mama noastră…O vizită pe post de linge blide a la Basescu in USA mai mult ingrijoreaza populatia.O sa spuna lumea ” iar o sa vina cu lectia invaţată de acolo sa mai bage in Bechtel cateva miliarde de la buget eventual sa mai luam niste avioane din parcul de casare la pret de inalta tehnologie asta inseamna o si mai mare adancire in rahat la capitolul nivel de trai ”
    Sigur ca Mihaiesii si Cartarestii vor da drumul balelor pe hartie si vor ridica in slavi „marea lovitura data de Basescu televiziunilor de stiri” dar asta deja nu mai excita pe nimeni in afara celor deja contaminati….

    Sa vedem ce abuzuri legislative vor urma in aceasta toamna si mai ales sa vedem reactia Opozitiei.Iar daca Opozitia va avea in sfarsit o reactie sanatoasa,barbateasca sa vedem si care va fi reactia populatiei,a strazii…Degeaba vorbim de incalcarea statului de drept daca nu sintem deloc pregatiti sa penalizam acest abuz al Puterii… Singurul lucru de care le este cu adevarat frica se numeste razmerita populara…Iesitul in strada…Daca au senzatia ca nu se va intampla orice abuz ar face atunci nimeni nu-i va putea opri de la aceste incalcari ale legii…

  2. Marius Mina Says:

  3. Ion Olteanu, protestatarul de la Drobeta Says:

    „Acordul transpus în practică face nivelul securităţii Romaniei să fie cel mai înalt din istoria acestui stat” declara basescu, azi 14.09.2011, la intoarcerea din SUA. Si cum gura unui fost informator a vorbit de nivelul securitatii, mi-am adus aminte de (alt) nivel al Securitatii Romaniei din anul 1984. Un document prin care Ambasadorul SUA la Bucuresti, Organizatia Amnesty International si un profesor american, au fost luati in primire de Directia a III-a a Securitatii Statului, ca urmare a unei scrisori adresate lui Ceausescu in legatura cu subsemnatul. Conform informatiilor C.N.S.A.S., publicate pe pagina de internet, Directia a III-a era Directia generala de contraspionaj care avea ca obiect activitatea de prevenire, descoperire si lichidare a actiunilor serviciilor de spionaj impotriva R.S.R.

    Documentul este postat pe:
    http://www.romani-in-lanturi.blogspot.com/

  4. virgilvirgil Says:

    Copii , nu v-ati prins … Vizita lui Baselu in USA nu are nicio relevanta pentru USA . Ea a fost facuta pentru cei din Romanica … Prapaganda taiaca , prapaganda !… Cum bine zicea vechiul meu prieten de la Cosereni , nenea Ion .
    Acuma , sa descilcim o leaca lucratura si sa vedem cum s-a ajuns aici si cine sa fie ala care a descuiat usa Casei Albe pentru venerabilul nostru prezident …
    Un alt venerabil fireste , care in urma cu ceva ani isi punea „organizatiile civice” pe care le finanta si pastorea pe aici sa ia la bataie proiectul cela cu aurul din Apuseni . Rosia Montana …
    Actiune in urma careia scad …, scad actiunile , fireste ale companiei detinatoare de a 6 dolarasi una la mai putin de doi bucata .
    Domnul Soros , ca de el e vorba se vira acuma si cumpara tot … Fireste la doi dolari bucata , n’asa?
    Urmeaza in miez de noapte si ferit de ochi indiscreti o vizita de lucru la Neptun a domnului Soros …
    Nu spui cui , becher , persoana cu fonctie si hop …
    Hop , persoana cu fonctie iese pe sticla si ne anunta ca nici ca se exista o afacere mai rentabila , profitabila si urgenta pentru biata noastra Romanica .
    E , acuma vedeti si dumneavoastra dragilor ca persoana cu fonctie era taaaaare doritor sa faca si dinsu o poza cu domnul cela de la Casa Alba .
    A nu , nu pentru uzul domnului Obama , ci pentru uzul dinsului si desfatarea populimii de pe la noi .
    Si iote asa venerabilul Soros dupa prapaganda cu Rosia Montana s-a simtit dator sa descuie usile de la Casa ceea Alba , n’asa?
    Ca si domnul Obama are de platit camapanii eectorale , nu ?
    Acuma , ca dupa ce a facut poza cu domnu Obama la Casa Alba , persoana cu fonctie s-a simtit datoare ca de pe scarie imobilului cu pricina sa anunte intreaga Lume de importanta contractului pentru Rosia Montana , fiereste ca nu are nicio legatura cu poza de ziceam , ci doar intimplator si absolut fata nicio legatura a fost facut anuntul …
    Evident numai si numai in favoarea enteresului national , n’asa?
    Si iote asa m-am suit pe o sa si v-am spus cum a ajuns cineva , nu spui cine , persoana cu fonctie cum ziceam , sa faca poze prin cele Americi …

  5. DE CE BĂSESCU A FOST TRATAT CA UN CIUMETE ÎN SUA » Bloogle Says:

    […] Original Blog » 14 September 2011 – Blog « Roma: ce merita vizitat + un traseu turistic prin oras + un concurs […]

  6. Radu Humor Says:

    Vad ca nimeni nu foloseste o afirmatie a Presedintelui Obama facuta in urma unei rugaminti a presului Basescu, referitoare la eliminarea vizelor pentru romani 🙄
    Obama a spus ca va incerca sa ridice aceasta problema departamentului de specialitate si in functie de rezultatul analizelor (care sigur vor arata ca pacientul este foarte bolnav si sleit de puteri), se va lua o hotarire.
    De altfel toate acordurile incheiate ( desi sunt 99% in favoarea Licuriciului cel mare) vor trebui ratificate de Senatul SUA .
    Acum aduceti-va aminte cum procedeaza al nostru, cand are de luat
    hotariri de viata si moarte asupra romanilor, cu cata siguranta si nesimtire a(e)fectiva taie si spanzura de unul singur, de capul lui (fi-i-ar!), nenorocind intregi categorii sociale, dupa bunul sau plac (oare asta nu poate fi supus, ca-n alte tari unor controale psihiatrice(si nu numai) pentru a vedea daca este „apt” pentru functie sau doar „in stare de orice” !
    De cand sunt eu n-am vazut asa o „echipa” , plecata parca cu uratul sau colindatul pe aiurea .
    Numai niste masti le mai lipseau ! 😉
    La unii , ca altii aveau 🙄

  7. Radu Humor Says:

    @Virgil :
    „Vizita lui Baselu in USA nu are nicio relevanta pentru SUA…”
    Pai cati din astia mai gasesc americanii ?!
    Sa faca ce vor cu ei, in schimbul ca si ei fac ce vor EI ?!

  8. Bibliotecaru Says:

    Se pare că pe mine nu mă mai citeşte nimeni… 😀

    http://bibliotecarul.blogspot.com/2011/09/mie-mi-s-aprins-un-beculet.html

    Sunt singurul care-şi pune astfel de probleme? Nici măcar domnul Geoană, cel care observă acelaşi lucru ca şi mine, nu-şi duce nedumerirea mai departe…

    Hmmm, cred că e momentul să declar oficial că am luat-o razna definitiv. 😀

  9. Serban G Says:

    Pariez ca vor urma iesiri ale ambasadorului Gitenstein din care sa reiasa ce importanta a fost vizita pentru presedintele Obama urmate de alte directive dirijate catre Opozitia parlamentara,catre presa mogulilor si catre populatie in general in care sa ni se spuna sa-l ascultam pe domnul presedinte ca stie dansul ce face ca sa ne fie bine.Vor urma pupindosiştii care vor mai adauga de la ei niste merite in contul lui Basescu samd Ne vom umple de „mesaje” in perioada urmatoare 😦

  10. J o h n s o n Says:

    Dupa ce-am citit scrisura slinoasa a lui Tismaneanu,elogiu maritului carmaci din EvZ acolo unde comentariile sint blocate cu preaviz .

    Basescu este omul „serviciilor”…Ele-i fac tot…Ii castiga alegerile in toiul noptii,ii duc odrasla la Bruxelles,mai nou il plimba de manuţa la Casa Alba ca pe un veritabil domn Goe….Asadar este omul securistilor de aici si nu numai ca recunoastere a unui bun securist ce-a fost si el odata..CIA i-a obtinut intrevederea pe fuga cu Obama.Nici nu era trecut pe agenda intalnirilor din acea zi.Dar incercarea le-a reusit,venise omul tocmai pana acolo sa fie bagat in seama,hai sa ne facem ca il bagam,intr-un fel era si interesul americanilor sa scape cat mai repede de el,cred ca n-ar fi plecat acasa pana nu bifa o intalnire cu presedintele USA asta pentru ca propaganda de partid sa aiba ce toca cateva saptamani bune.

    Iata ca Tismaneanu deja s-a apucat de treaba ca un autentic pupincurist de prima linie ce se afla.A furat startul,sunt convins ca in acest moment tovarasul Cartarescu are deja un atac de panica asteptandu-si randul pana vineri la primele ore.

  11. cato Says:

    trepanato

  12. Marcus Says:

    Chireac Bogdan, Acest Pupinbasist “Sub Acoperire”

    Cand vad de cat parsivism imbracat in aere de obiectivitate dau dovada unii dintre pupincuristii “sub acoperire” ai chiombalaului de la Cotroceni, imi vine pur si simplu (iertata sa-mi fie expresia) sa vomit pe ei de analisti politici, chipurile independenti, in fapt niste slugoi ordinari ai uratului. Si aici fac referire la numitul Bogdan Chireac. Acest autodeclarat “Mester Stie-Tot” al politichiei internationale, acest Paganel al mediei de specialitate din Romania basista, acest santajist ordinar dovedit si cu dosarele in fiset la Cotroceni, acest imbogatit din afacerile cu Serviciile basescului, acest “sine-qua-non al tocsoaielor” politice etc. are tupeul, sub masca criticului basescului pe motiv de atentat la democratie, sa vina si sa emita niste judecati care mai de care mai probasite menite sa incube la nivel subliminal ideea invincibilitatii uratului, mai nou cu girul administratiei americane, a lui Obama personal.
    Degeaba a incercat Mircea Geoana sa-i explice cu frumosu’ ce si cum e cu implicara americana in politicul romanesc, adica ii doare exact in fund pe americani cine conduce la Bucuresti atata timp cat le merg lor treburile, el se tinea cu dintii de textul dictat de la Cotroceni cum ca Nosferatu, prin intrarea pe usa servitorilor in Biroul Oval, a obtinut de fapt un cec in alb de la americani sa faca ce vrea muschiuletu’ lui pe malurile Dambovitei, deoarece este vegheat si sustinut cu tarie de pe malurile Potomacului, inscriind astfel caricatura de intalnire Obama-Basescu in galeria capodoperelor intrevederilor la nivel inalt si facandu-se ca nu intelege ca, de fapt Obama si-a platit o datorie fata tributul de sange dat de romani ca aliati loiali in teatrele de lupta deschise si patronate de americani, plata acestei datorii constand intr-o sedinta foto care sa-i mai ofere chiombului o gura de oxigen inainte de a se scufunda din nou in butoiul de rahat in care s-a si ne-a bagat pana peste cap.
    Daca in cazul Elenei Udrea, autodeclarata enciclopedie ambulanta de politica externa, Bogdan Chireac, ii face pe fata lobby tigancii, declarandu-se un fan fara frontiere al frumusetii, dar mai ales inteligentei acestei loaze vopsite, in cazul Basescu, omul incearca sa se dea subtil, adica el pe fata este anti-basescu si astfel judecatile lui atunci cand emite la nivel subliminal sunt cu atat mai valoroase si mai credibile.
    Practic el zburda din post de televiziune in post de televiziune ubicuitatea sa in acest domeniu tinand deja de Cartea Recordurilor (la un moment dat, daca nu esti atent, ai senzatia ca omul are capacitatea de autoclonare si de a fi prezent simultan in mai multe locuri) unde, sub travestiul antibasismului, trage in schimb spuza pe turta acestuia de nu se vede om cu persoana.
    Ceeea ce este mai naspa, in toata aceasta mascarada, este faptul ca acum toti pupinbasistii si-au insusit teza cu culoarea verde aratata de semaforul Casei Albe Cotroceniului, in materie de alegeri viitoare, si-si construiesc discursurile adresate prostimii in acest registru doar, doar i-or mai fraierii o data pe manelisti.
    Cu asemenea perversi si parsivi Opozitia trebuie sa fie foarte atenta,sa tina conferinte de presa cat mai dese si sa explice romanilor, in cuvinte simple, ce si cum e cu “maimutica cu pozaru’” care mai mult de cateva poze pe care sa le distribuie prin sediile pedele pentru a mai indulci din disconfortul morcovului adanc infipt de catre USL in posterioarele mafiotilor, nu a obtinut altceva de la american, nici macar o partida de sex oral la licurici, fiind scos afara cu forta de catre garzile acestuia tocmai cand se indrepta spre slitzul sau mai ceva ca Monica spre cel al lui Bill.

  13. olimpiu Says:

    a fost tratat cum se trateaza prestatorii de servicii catre licuriciul mare
    baiatul care avand in spate gretoasele servicii secrete si toti lingaii din institutiiile statului plange cu lacrimi de crocodil la ambasada USA din Bucuresti, iar mai apoi prostimea romana vrea demnitate, apreciere…????

  14. Radu Humor Says:

    @Marcus
    O.K.
    Chiar nu-si dau seama astia care cica sunt de partea Opozitiei (Antenele, oarecum Realitatea si…cam atat!) ca libidinosul asta de Chireac este o cartitza careia i se pune la dispozitie un imens spatiu de analiza a unor evenimente politice, pe care bursucul asta il foloseste spre a induce in subliminal idei parshive si defavorabile celor care se mai lupta cu Antichristul de la Cotroceni ?!
    Chiar si daca ar fi un adversar al lui Basescu, antecedentele morale ale unsurosului imbuibat care a supt la toate robinetele puterii, ca sa nu le zic de-adreptul, sunt lipsite de credibilitate si au exact efecte inverse !
    Daca astia continua sa mai plimbe ursul prin toate redactiile, fara sa-si dea seama de nocivitatea si duplicitatea hidosului Ben, sa nu se mire de lipsa de credibilitate de care se vor „bucura”la randul lor !

  15. Radu Humor Says:

    Dar iata ce zic si altii! Ca sa nu se creada ca numai noi gandim astfel :
    „Traian Băsescu a gestionat criza economică transferând toate sacrificiile pe spatele claselor sociale cele mai sărace.Susţinător al unui capitalism agresiv, adorând să îşi biciuiască poporul pe care îl acuză că e leneş şi, prin urmare, de aceea îi e greu să supravieţuiască muncind într-un singur loc, Băsescu a devenit unul din cele mai nepopulare personaje din România. A închis spitale şi şcoli acuzând profesorii şi medicii de falimentarea sistemului, un sistem pe care chiar el îl guvernează de ani buni. În schimb, Traian Băsescu pare că ştie foarte bine cum să se menţină la putere”, aşa îl văd pe preşedintele României jurnaliştii de la giornaleitaliano.info.”

  16. Radu Humor Says:

    Domnule Ion Olteanu
    Incerc in zadar sa postez la „Romani in lanturi” pentru ca nu reusesc !
    Macar asa sa stiti ca n-ati ramas singur 🙄

  17. Ion Olteanu, protestatarul de la Drobeta Says:

    @Radu Humor
    Multumesc ca m-ati anuntat. Pana cand nu a postat Julia un comentariu in August nu am stiut nici eu, dar ca sa puteti posta este necesar sa selectati un profil si sa aveti, sau sa deschideti, un cont cu acel profil. Acestea sunt conditiile impuse de blogspot. Chiar ma miram si eu, de ce nu are nimeni nimic de spus ……………

  18. Mâţa Says:

    @Ion Olteanu. Aveţi alte opţiuni. Le puteţi lăsa comentatorilor libertatea de opţiune – Open ID, etc.

  19. Marcus Says:

    @Draga Radu: din pacate Chireac nu este singurul in aceasta situatie. Constient sau inconstient gazda noastra (imi cer scuze, dar asta este adevarul) face aceeasi treaba buna pentru mafioti, singura deosebire constand in faptul ca ea a pus tunurile pe USL pe care il vrea dus si cu pomana de 40 de zile facuta, in asa fel incat chiombalau’ sa faca ce vrea dintr-o Opozitie dezbinata. Noroc cu liderii Opozitiei care realizeaza ca in alta formula nu au nicio sansa cu derbedeii si borfasii portocalii in frunte cu golanu’ national, Nosferatu de Basarabi 🙂
    sa fii iubit
    marcus

  20. Ion Olteanu, protestatarul de la Drobeta Says:

    @Mâţa
    M-am uitat prin setari, dar nu am gasit nimic care sa permita schimbarea optiunilor de postare a comentariilor. Eu sunt incepator … dar invat, asa ca daca aveti idee cum se poate schimba setarea pentru comentarii rog sa ma ajutati. Multumesc.

  21. Teo Negură Says:

    Noi, românii, suntem poporul care, chiar dacă i-au trântit mereu fanarioţii zilei câte un rahat pe creştet, s-a bucurat al dracului de tare că nu a fost frecat cu el pe cap. Şi suntem ăia despre care ştie toată lumea că atunci când vine vorba de pupat condurul, suntem…virtuozi, să zicem. Sigur că toate astea ne fac părtaşi la capodopera de suflet, la epopeea naţională, un fel de simfonie-a neputinţei, dar nu suntem oare sublimi în lipsa de reacţie, în renunţarea veselă, cum zice şi poetul? În ţara asta, e-atât de limpede sfiala cea bovină în privire, încât chiar şi claponii, eunucii şi cotoii s-ar simţi bărbaţi în…no men’s land, alias Români(c)a.

  22. vladcelgroaznic Says:

    OFF TOPIC< DAR URGENT:
    Gabriel Petrica
    La 13.30 pe Europa FM se discuta despre subiectul maidanezilor si decizia luata in comisie pe 14 sept. Daca puteti intrati in direct sa fie si pozitia noastra auzita. Altfel cel mai probabil toti frustratii vor fi auziti. Se fac inscrieri deja de acum pentru a intra in direct !

  23. vladcelgroaznic Says:

    MARTI, 20 SEPTEMBRIE 2011, IN PARCUL IZVOR, DEMONSTRATIE DE PROTEST IMPOTRIVA BARBARIEI BASISTE, ORGANIZATA DE ASOCIATIILE DE PROTECTIE A ANIMALELOR!

    ORICINE ESTE SATUL DE TIRANIA BASISTA ESTE BINEVENIT!

    JOS BASESCU! JOS TIRANIA! TRAIASCA REVOLUTIA!

  24. Ion Olteanu, protestatarul de la Drobeta Says:

    @Mâţa
    Am gasit! Setarea initiala a blogspot permite comentarii de la toti utilizatorii inregistrati, inclusiv openID. Nu permite insa comentariile anonime, lucru OK, pentru ca oricum nu am nici timp si nici nevoie de comentariile unor anonimi. Sunt deja suficienti „anonimi” in jur.

  25. olimpiu Says:

    vad ca toti ,,rosii” de pe acest blog s-au repezit pe jurnalistul sau ,,imbuibatul” ca sa citez gazda Chireac, de parca imbuibarea nu ii vine de la stipendiile si posibilitatile de afaceri acordate de regimul rosu AN. Chireac este un vajnic adept FSN!!! cata vreme caracatita asta politico -administrativa nu va fi inlaturata ne facem iluzii, iar toti liberalii care in prostia lor se aliaza cand cu unii cand cu altii din FSN n-au decat sa-si franga gatul

  26. jan dinu Says:

    –TIRFA –
    Se trezeste ca vorbeste …
    Amanta lu cap de peste …
    JD-USA

  27. Argusdre Says:

    @Olimpiu,
    Nu se poate sa vezi totul doar in rosu….pentru ca devii maniac.
    Chireac s-a imbogatit facand afaceri cu SRI-ul, a importat pentru acesta o serie de materiale de „auditie” si alte sofisticarii, taman in mandatul besinist, sub guvernarea Tariceanu…Vezi si AICI

  28. Marcus Says:

    @Olimpiule: iesti mai prost si bubui mai tare decat artileria germana la asediul Leningradului, care a ars obuze de pomana atata amar de vreme ca sa se care, in final, cu cizma sovietica adanc infipta in cur. Mai, caisa, lumea progreseaza, numai tu pui botu’ in continuare la comunistii lui chiombu si la culoarea rosu, mai ceva ca fata mare la tampax. Olimpiule sunteti setati pe „jos comunismu si moarte lui Iliescu” in asa hal incat nu vedeti cum va fura chiombu zaharu’ din ceai si va abuzeaza sexual drept in gura. Daca ai fi avut cat de cat usoare urme de cultura generala sau un oarece simt al perceperii realitatii in care traiesti, ai fi realizat ca lupta asta de clasa pe care o practicati voi, taranistii nostalgici, s-a terminat prin anii 50. Esti tantalau de puti: si in psd ca si in toate celelalte partide, fara exceptie, alde politicienii dau nici doi bani pe bobor ci doar pe binele lor personal. Valabil si pentru democratiile occidentale. Alde pedele sunt deosebiti deoarece:
    1) nu sunt partid, sunt o adunatura constituita sub forma de clan mafiot
    2) reusesc sa capteze interesul unor prostovani ca talica atunci cand tipa „jos Ilici” si
    3) nesimtitii astia au depasit orice masura la furat din banul public in timp ce au ingropat de facto milioane de romani de buna credinta.
    Ai inteles, cretinel revolutioner cum sta treaba cu rosii?

  29. Shadow Says:

    -PROSTUL-
    s-a trezit, ochii beleste,
    buzele tuguieste si
    popoul prezidential serveste
    jean dinu se numeste

  30. Roxana Iordache Says:

    @olimpiu. N-are sens să te cobori la nivelul lui, nu pricepe. Mai bine să ne rugăm pentru el! 😐

  31. Shadow Says:

    @Roxana

    cred ca ne confunzi :-).

    Eu nu sunt „olimpiu”.

  32. Marcus Says:

    @Roxana: roaga-te fata pentru tine ca mare nevoie ai de lumina. Intamplator stau bine la relatia unilaterala cu Dumnezeu, Eu il iubesc, nu stiu daca si invers.
    Cat despre Olimpiu, offfffff ! Ti-ai gasit adeptii. Zau, Roxana ce ai tu in minte, numai tu poti sti, ca pana la urma am senzatia ca nici macar d’alde Chireac nu esti, tu pur si simplu o faci din inconstienta. Analiza pe text (citat aprox.); „Crin a fost singurul care a spus ca bla, bla, bla.” Fata, in momentul in care este o alianta serioasa nimeni nu-si permite sa faca declaratii fara ca partenerii sa nu fie informati si sa-si dea acordul de principiu. Asa, de futu-i pomana, intra la mine pe blog, am un imbecil portocaliu, il stii: „dragosi esti prost” de pe blogul lui Nastase, si el ii spune d-lui Ponta, „tonta”. Tu cu cine dansezi, fata ?!
    sa fii iubita
    marcus

  33. Marcus Says:

    @Shadow: nu te confunda, face trimitere la mine, de jean ii place 🙂
    sa fii iubit
    marcus

  34. iosif boldur Says:

    Draga Roxana,
    Cu ceva timp in urma circulau unele”glumitze”; adaptate realitatilor actuale ar putea suna cam as:

    1/Cica Becali avea casa in Pipera, pala pe Aviatorilor, 50000de oi, da’ miei…p#@!
    2/Elena Udrea avea genti Vuitton, pantofi Jimmy Chu, rochii de la Balenciaga si Prada albastre, verzi, rosii, da’ roz..p#@!
    3/ Besxu avea casa in Mihaileanu, vinzari anterioare, servicii secrete la dispoztia sa, da’ scuturi…p#@!

    All the best!

  35. jan dinu Says:

    Multumesc d-ma Roxana Iordache
    ca-mi dai voie s-a postez aici chiar
    daca NU sunt reverentios atunci cind
    constat cit de dubioase sunt argumentele
    pe tarimul politicii ROMAnesti .
    Totushi vad ca sunteti (in aparentza ) drept
    credincioasa shi la urmatoarea intilnire cu
    „duhovnicul ” dumitale cereti niste sfaturi
    care va poate echilibra starea sanatatii mentale !
    JD-USA

  36. Antrepriza Chitila Says:

    Jan-ghinoaso ia mai dute-n găoază d-aici că ai imputit camera…beşi la ma-ta aia bagaboantă din Modrogan poate au nevoie de-un prost sa latre prin curte pe-acolo.

  37. rochii copii, rochie de fetita, tinuta de copil, rochie de copil Says:

    rochii copii, rochie de fetita, tinuta de copil, rochie de copil…

    […]DE CE BĂSESCU A FOST TRATAT CA UN CIUMETE ÎN SUA « Welcome to Roxania[…]…

  38. haine online Says:

    haine online…

    […]DE CE BĂSESCU A FOST TRATAT CA UN CIUMETE ÎN SUA « Welcome to Roxania[…]…

Lasă un comentariu