BĂSESCU, ULTIMA CACEALMA. NU ARE LOC DE-NTORS

Partidele au dat jos drobul de sare din spaţiul mioritic. Au făcut ceea ce se impunea pentru a pune capăt derapajului totalitar. Toate grupurile parlamentare în afară de PD-L, deci PNL, PSD-PC, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale îl susţin împreună pe Klaus Johannis pentru funcţia de prim-ministru. E oficial.

Preşedintele Băsescu a invitat toate partidele, simultan, la Cotroceni, ca să le ţină o lecţie televizată, după care să invite presa afară. Adică susţine că partidelor „n-ar trebui să le fie ruşine” cu ele şi să-şi asume un guvern politic, de uniune naţională, pentru că el, preşedintele, nu e de acord cu guvernul de tehnocraţi, care ar fi „marionetele” partidelor.

Mircea Geoană i-a spus foarte bine că rolul dirigintelui îl poate juca doar cu cei de la PD-L. Ideea e că nu contează ce vrea şi ce nu vrea acum preşedintele. Contează doar că trebuie să respecte Constituţia, deci să ia act de noua majoritate parlamentară şi să desemneze premierul propus de opoziţie care este, de fapt, noua putere, reprezentativă pentru un larg evantai electoral.

Restul e şmecherie ieftină. Care nu mai ţine. Adică, Băsescu vrea să arate în continuare că el e cel mai tare, actual conducător şi viitor dictator. Merge pe intimidare, tactică depăşită. În realitate, vorbeşte de tehnicieni-marionete, pentru că aşa a fost guvernul lui Boc. Şi pentru că vrea controlul guvernamental în alegeri. Şi ca PNL să scoată castanele guvernării PD-L.

Mai vrea cu înverşunare să nu dea satisfacţie opoziţiei, mai ales lui Crin Antonescu, preşedintele PNL care a propus, rapid, o soluţie agreată de toţi, în afară de PD-L. Partiduleţ care nici nu există fără Băsescu. Şi de care Băsescu îşi bate joc. Aşa cum încearcă să-şi bată în continuare joc de ţară şi să prostească lumea.

Cine mai poate fi prostit, când totul e atât de clar? Majoritatea parlamentară e de 65%, partidele responsabile sunt în consens, au găsit un candidat de premier independent, care să formeze un guvern de tehnicieni pe termen mediu, pentru a scoate ţara din criză, degajat de presiuni şi conflicte partizane. Este, logic, soluţia optimă.

Numai cine e iraţional, conflictual şi iresponsabil vrea contrariul. De fapt, partidele nici nu au ce discuta cu preşedintele Băsescu altceva decât să respecte Constituţia. Care nu-i permite să desemneze de capul lui. Şi nici să ia Parlamentul şi partidele la mişto, zicând că le-a consultat, în sensul că nu ţine seama de opinia lor unanimă, ci face doar ce vrea el.

Nu mai ţine, Bibicule! Comedia s-a terminat.

P.S. Resentimentul preşedintelui Băsescu şi al PD-L este enorm faţă de Klaus Johannis. De multă vreme încearcă să-l anexeze.

117 răspunsuri to “BĂSESCU, ULTIMA CACEALMA. NU ARE LOC DE-NTORS”

  1. Marcus Says:

    @Roxana: mi-a ascultat Dumnezeu rugaciunea, cu toate ca puteam paria ca va folosi aceasta tactica. De acum este clar ca nu va mai depasi 30%. in sondaje. Ori cu 30% de tembeli nu poti castiga alegerile in nicio tara, fie ea si africana unde sctiile de vot sunt postate in palmieri. S-a terminat si cu furatu’ asa ca Adio, ba!
    sa fii iubita
    marcus

  2. ela Says:

    sall
    De ce face baselu mscarada asta ? el o face,TINE TARA FARA GUVERN isi bate joc de opozitie cu asa zisele negocieri, aiurea! si tot el pune dezastrul facut de pd, si boc, in capul opozitiei!

    CEL FEL DE OM TREBUIE SA FI SA FACI ASA CEVA?
    Eu nu-i inteleg pe astia din opozite, au mers atat de increzatori la basescu, de parca nu ar sti cu cine au de-a face?
    Este clar, basescu si partidul lui vorbesc o limba- limba irationalului, restul lumii e paralizata.
    Ce bine-mi pare ca CTP -ul este oripilat cand el l-a sustinut sa preia sefia statului.

  3. virgil Says:

    MARCUS-ule … Cine ti-a spus tie ca Ba’secu umbla sa cistige alegerile ?!
    Dinsul umbla sa le fure mai …
    Si pe cuvintul meu ca poate fura cu mult mai mult decit putem noi vota .

    PS

    Tu ai vazut sau ai auzit la viata ta de un candidat care sa cistige peste 100% ? Nu …
    Ei bine io am vazut cu ochii mei unu care a scos nu mai putin de 168% si multi cu peste 120% .
    Si asta nu pe timpul lui Pingelica … Nooooo … Acusha , acusha in demacratie vreicule .

    Daca mascariciul numara voturile , geaba mai fac astia alegeri …

  4. Filip G Says:

    In Toamna lu’2009 UDMR si Minoritatile nu au fost aceptate la guvernare.PSD si PD_L aveau o sustinere de 70%erau pe cai mari.Atunci nu a fost cazul de un guvern de uniune nationala.Aziu vazand ca PD_L e izolat politic incearca ultimul cantec de lebada GUVERN DE UNIUNE NATIONALA.Din pacate responsabili din PD_L au taiat toate puntile de legatura,drum de intoarcere nu exista.Ce bun era acum UDMR-ul si MINORITATILE.
    Lui Basescu nu ia mai ramas decat fraza aia memorabila”Daca voi nu ma vreti,eu va vreau”

  5. Marius Mina Says:

    Breaking News :O informatie de ultima ora preluata de Inpolitics , Traian Basescu va nominaliza un guvern minoritar PDL condus de Monica Macovei.

  6. Roxana Iordache Says:

    @Marcus. Dacă face asta, îşi pierde chiar şi din electoratul stabil.

    @ela. Nu au mers încrezători, ştiau foarte bine cu cine au de-a face. Au mers pregătiţi, uniţi şi siguri pe ei. Parcă nici nu sunt din România, aşa de frumos se prezintă. Te contrazic, cred că de data asta el e imobilizat.

  7. cineva Says:

    Vad la A3 ca pdl-ul are negocieri cu udmr-ul si apoi cu pnl-ul! Tare mi-e frica ca acest 65% se darama din pacate!

  8. Razvan Says:

    Ma intreba un coleg pe cine cred ca va numi Basescu in functia de premier.. Sincer, politica nu imi prea surade, tinand cont ca Basescu este persoana pe care o consider inamicul numarul unu in Romania. I-am raspuns colegului meu simplu, cum e normal intr-o tara democratica. Zic, bai.. George, mie Klauss Johannis asta mi se pare cel mai potrivit. Duce in spate un arsenal de cunostinte. Are o vasta experienta in domeniul politicii, e independent.. a gandit-o bine Antonescu. Ma rog.. si-a inceput sa mi indruge mai mult de zece minute povesti, cum ca Johannis nu e compatibil unui guvern format in aceasta perioada de criza.. si ceea ce m-a deranjat cel mai tare a fost ideea lui. Alexandra Gatej. Si mai mult, imi spune : O femeie de toata cinstea!! Sa mori tu.. i-am zis.. O fi frate, nu zic nu. Dar nimeni nu apare asa din senin pentru un post atat de mare fara sa aiba ceva mizerii la activ. De ce crezi ca a fost data afara de Unilever? Pentru ca firma il finanta pe Basescu, mi-a raspuns el.. Gresit. Doar o chestiune de fatada care sa ascunda dedesupturile. Gatej a fost pusa pe faras cand s-a aflat ca o parte din banii pe care Unilever ii dadea pentru publicitate se intorceau in buzunarele ei. Simplu. Unilever incheiase un contract cu GMP ul lui Tataru. Aici e nasol.. ca Tataru a incheiat un contrat cu firma sotului lui Gatej : Neuro Design.. S-ar afla asa de greu pentru ca cei doi soti nu au acelasi nume de familie..

  9. Filip G Says:

    http://www.euroavocatura.ro/dictionar/1871/Starea_de_necesitate
    Invocand STAREA DE NECESITATE are acoperire perfecta
    Traiasca guvernul MONICA MACOVEI PD_L pana ajunge in parlament.

  10. J o h n s o n Says:

    Iar a interpretat-o cum a vrut interesul clicii portocalii.

  11. Radu Humor Says:

    Basescu se contrazice tot mai des, dela o fraza la alta :
    Cand spune ca partidele sa nu se implice in alegerea presedintelui, cand spune ca ele sa se implice in alegerea premierului
    Spune ca pentru criza trebuie un bun economist, nu profesor ca Johanis, de parca la numirea lui Boc, tot profesor si ceva avocat, n-a stiut ca-i criza.
    Jalnic !

  12. Hendrix Says:

    L-am ascultat acum, la 19.30, pe ba-secu. OMUL ASTA ESTE IRESPONSABIL!!! El interpreteaza abuziv, discretionar Constitutia, intelegand in mod gresit ca ar avea dreptul SA DECIDA dupa bunul plac noul premier. FALS!!! Noul premier nu poate fi decat o expresie a majoritatii parlamentare. Care majoritate? Cea care rezulta dupa alegeri sau majoritatea care doboara prin motiune un guvern. El FACE ABSTRACTIE de noua majoritate, o SFIDEAZA!!! El sfideaza nu doar partidele politice care impreuna au 65%, nu doar Parlamentul care este forul esential al unei democratii, el sfideaza elementarul bun simt!!! Doar un DICTATOR poate face asa ceva, doar un om cu profund dispret fata de democratie poate sa ,,decreteze” ca premierul va fi dat de partidul care a avut cele mai multe voturi, adica…Partidul Derahat(cica democrat!). Ha ha ha ha ha ha ha ha ha (hahait basescian)!!!
    In orice rau este insa si un bine! Acum, dandu-si arama pe fata pentru ultima data, vor vedea poate si ultimii naivi ca lui ba-secu nu-i pasa de tara, de criza, de oameni! El este interesat de un singur lucru, sa castige un nou mandat cu orice pret!!! Este in stare sa arunce tara in haos doar pentru ca mintea lui totalitara refuza sa dea puterea unui guvern de tehnocrati care sa gestioneze tara dupa raptul pedeleprelor, care sa organizeze corect alegerile. Aici este CAPCANA in care a intrat nemernicul securist! Agatarea lui de putere cu orice pret il va duce la pierzanie pe 22 noiembrie, s-ar putea chiar sa nu intre in finala. Dupa discursul din seara asta si-a dat foc la valiza!
    Eu ieri scriam urmatoarele:,,Ce va face presedintele? Nu cred ca va urma glasul ratiunii, adica sa respecte Constitutia, adica sa tina cont de noua majoritate parlamentara care doreste un guvern de tehnocrati. Eu unul ma astept sa sfideze in continuare, chiar sa-l numeasca din nou pe boc. N-ar fi exclus, tinand cont de tupeul securistului ba-secu!” Este doar o chestiune de timp ca sa-l numeasca pe boc, are cineva vreo indoiala?

  13. Filip G Says:

    Un control psihiatric se impune
    Comportament deviant si grandomania sunt doua capete de lista.
    Iar domnul Basescu nu trebuie contrazis

  14. ALM Says:

    Nu inteleg de ce-l subapreciati pe Basescu? El nu poate renunta la un guvern de lachei cand este pe buza prapastiei! Cartea aia pe care o flutura si pe a carei coperta scrie „Constitutia Romaniei”, ascunde de fapt un vechi roman din colectia „15 lei”. Acolo este „putzul” gandirii lui …

  15. J o h n s o n Says:

    Foarte bine a devoalat Geoana intentia meschina a lui Basescu de a prelungi criza politica pana dupa alegeri,de a tergiversa numirea unui premier nou.

  16. cristian Says:

    @Roxana
    si eu cred ca l-ai subapreciat pe basescu; sa vedem maine ce prim ministru propune; si ce face udmr-ul… nu uita, darie 🙂

  17. J o h n s o n Says:

    Cred ca Basescu va numi un om cu valente FSN care va incerca sa mai rupa din voturile PSD in Parlament si alaturi de UDMR sa faca de-o majoritate.Ministri vor fi PDL si tehnocrati sustinuti de PSD. Internele,Transporturile,Finantele si Turismul evident portocalii,nuantza dura.

  18. Darius cel Tulbure Says:

    Şi totuşi, nebunul de la Cotroceni insistă să desemneze un premier de la PDL căci ei au câştigat alegerile în toamnă. E dement.

    Spune că în Constituţie nu spune nicăieri că propunerea unui premier este treaba partidelor şi că e treaba premierului desemnat să-şi caute o majoritate. Ăsta e bou?

  19. balbeck Says:

    Bravo lui Base.Sa lupte pentru interesul sau pana la capat.Eram sigur ca asa va face.E posibil sa ajunga pana la dizolvare.Sper sa nu fie asa,dar se pare ca nimeni nu cedeaza.Sper sa nu ma atace vreun papagal pentru acest comentariu.

  20. spedy Says:

    oamenii astia parca-s in transa!! ei vorbesc de salvarea romaniei ??
    daca-i asa (si sper sa nu fie )oare cate clauze si in ce conditii contractuale au antamat indatorarea tarii si pentru cat timp?cat si pana unde-s afundati in mizerie de s-a ajuns in situatia de se tine atat de disperati ,poate la fel ca altii in `89,de fraiele puterii?pentru ca este clar acum ca -i doar chestiune de timp pana va cadea capacul de pe hardaul puturos…
    trebuie sa salut faptul ca ,pentru prima oara,INDIFERENT DE DOCTRINA SI ORGOLII,partidele din noua opozitie dodoloata,s-au comportat disciplinat,unitar si cu deplina incredere in forta lor.da doamne sa le vie mintea la cap si poate s-or gasi si oamenii potriviti sa tina sleaul macar…pana trecem de mizeria asta.

    spedy/14/10/2009

  21. Filip G Says:

    Cum va trece guvernul PD-L de parlament?
    Basescu nu iubeste parlamentul.
    Parlamentul logic nu poate acepta un guvern PD-L dupa ce ieri a demis guvernul PD-L
    Parlamentul nu poate nici daca ar vrea sa fie curva sa-si taie craca de sub picioare.
    Atunci care-i logica lui Basescu,e cumva sinucigas?
    PD-L il acepta sa distruga PD-L-ul?

  22. gelu Says:

    Basescule da-ti demisa sau fa-ti harakiri!!!

    Vasul numit Romania a naufragiat pe mina ta. Ti s-a dat totul si ai facut doar un boc amarit.

  23. Darius cel Tulbure Says:

    Filip, băsescu e în stare să meargă până la dizolvarea Parlamentului.

  24. gelu Says:

    „Nu poate sa dizolve Parlamentul in ultimele 6 luini de mandat prezidential.”

    De ce poarta Boc ochelari???

    Ca, atunci cind este beat Basescu ducindu-se la toaleta sa nu-l confunde cu organul lui.

  25. Cristina Says:

    Basescu vrea guvern de uniune nationala condus de Croitoru. Trage speranta ca ii va momi pe cei din PNL, PSD, UDMR etc cu promisiunea unor portofolii in Guvern (nu stiu de ce am impresia ca va si reusi).
    Atata timp cat partidele respective vor avea propriii membri in Guvern, acesta va trece de Parlament, asa ca Baselu’ a castigat din nou. Iar Croitoru e ceea ce ii trebuie matrozului: cu o imagine destul de buna, dar tot o marioneta trasa de sfori de PDL, care l-a si propus pentru postul de vicepresedinte al Bancii Nationale (Parlamentul nu a fost de acord, dar e clar al cui om e Croitoru).
    Cu Johannis ca premier, toate itele scarboase tesute de matroz ar fi fost rupte, pentru ca nu pare omul dispus sa accepte rahaturile de acest gen. In schimb, cu un nou premier marioneta (mai curat si mai uscat decat Boc), cu un ministru al internelor SIGUR de la PDL, cu niste ministri PNL, PSD, UDMR in cele mai grele ministere (Munca si Protectie Sociala, Sanatate etc), matrozul se urineaza cu bolta pe capul tuturor.
    Personal, ma bucur ca Johannis nu ajunge in laturile de acolo. Mi se pare un tip OK si e pacat sa se demita. Cat despre Croitoru, sfantu’ Google mi-a aratat doar ca e aproximativ-ginerele lui Isarescu si ca spune vorbe mari fara aplicatii practice in economia romaneasca. Asa ca sunt sceptica in privinta capacitatii dansului de a da cu criza de pamant. Dar e doar parerea mea.

  26. ALM Says:

    @ Cristina

    Basescu NU VREA niciun guvern legitim! Face numiri de care este sigur ca vor fi respinse de majoritatea din Parlament. Va face totul ca sa mentina acest „picior de iepure schiop” pana dupa alegeri. Chiar daca acest guvern (ca mi-e scarba sa-i zic Boc) are prerogative reduse, sarcina organizarii alegerilor tot in mana lui este, Blaga tot la butoanele MAI-ului este, banii (cu riscul sa prapadeasca salariile bugetarilor si pensiile) tot in mainile lor sunt! Vom fi martorii alegerilor din 1946!

  27. olimpiu Says:

    se agata cu dintii folosind inclusiv sperietoarea alegerilor anticipate. sunt curios ce va zice CC pt ca se va ajunge la medierea ei. Base nu va renunta la ministerele care-l pasioneaza. Interne si Externe in primul rand

  28. Hendrix Says:

    Constitutia are multe articole interpretabile. In sensul ca respectand strict litera legii si nu SPIRITUL LEGII se poate ajunge la aberatii ca aceasta. Repet, doar o MINTE DIABOLICA poate gandi asa. Pentru astfel de minti Curtea Constitutionala ar trebui sa le faca o ,,traducere” separata. Oricat de corecta ar fi o lege, se vor gasi intotdeauna specimene ca ba-secu care cu rea-credinta sa dea alt sens literii legii.
    Legile sunt facute pentru oameni normali, de buna-credinta. Legiuitorii n-au luat in consideratie faptul ca pot ajunge la putere astfel de MONSTRI. El stia din capul locului ce inseamna notiunea de ,,presedinte-jucator”. Astazi avem de-a face cu ultimul sau recital de ,,jucator”! Anticipam de ieri ca va marsa asa, stiam ca va asculta de ,,glasul ratiunii”, adica sa respecte Constitutia. Nu-i nimic, asta il va darama total! Iti dai seama in ce haos va tari acum tara? Iti dai seama cat de disperat este dementul dictator? Sarmanul, si-a pierdut compet uzul ratiunii…Ma tem doar sa nu incendieze niste ,,vapoare”, precum a incendiat intentionat 18 vase in rada portului Rouen, in 1988…Vai de tara asta!

  29. octaaa Says:

    Roxana, basescu e disperat. Iar asta il va face sa piarda. Eu tin pariu cu cine vrea ca basescu nu va mai castiga alegerile.

    Acum, ca pariul sa fie castigat 100% de mine, ar trebui ca partidele sa il forteze pe basescu sa propuna viitorul premier in persoana lui Johannis.

    Ideea cu Lucian Croitoru, nu e o idee rea. Ba chiar una foarte buna in perioada asta si nu numai. Il apreciez profesional pe domnul Lucian Croitoru si regret faptul ca nu a ajuns viceguvernator al BNR.
    Insa pana la alegeri nu este o varianta buna. Ideea ce mai mare e ca PD-ul sa nu se mai afle la putere in momentul alegerilor. Caci poate influenta rezultatel.

    Dar, fie ca se va afla la putere, fie ca nu – basescu va pierde alegerile .
    Nu pot ei fura atat cat putem noi vota, nu?:)

  30. J o h n s o n Says:

    Bine spune Ciuvica.Basescu nu vrea tehnocrati dar vrea un finantist ca premier,pana acum n-a avut niciunul in tot guvernul timp de 11 luni

  31. octaaa Says:

    @Virgil , ti-am zis – eu nu cred ca basescu va reusi sa fure atat de mult ca sa castige. Sau cel putin vor compensa si altii prin furturi. Caci nu cred ca Vanghelie sau Cozmanca sunt chiar straini de autobuze, de numarat voturi , etc.

    Ramane de vazut…

  32. virgil Says:

    Mai baieti …

    DACA BASESCU NUMARA , BASECU IESE .

  33. virgil Says:

    JOHANNIS PRESEDINTE !

  34. ALM Says:

    @ Virgil

    Johannis Presedinte ar fi o lovitura de gratie sigura pentru Bashinel! Dupa scandalul de astazi nici nu mai are nevoie de campanie electorala. Numai ca trebuie sa vrea si Veta! Ori Veta (G, A, O) nu va renunta asa usor la visurile ei. Asa ca vom avea un Basescu ce va castiga cu voturile din afara Tarii (dupa numarul sectiilor de votare, ma astept la vreo 10 milioane) …

  35. virgil Says:

    ALM …

    Daca numara Basescu nici Sfintul Apostol Petru nu are sanse …

  36. ALM Says:

    @ Virgil

    Pai, eu ce-am scris?

  37. atitudini Says:

    @Roxana: Acum, dupa ce barfa din 6 octombrie a devenit realitatea din 13 octombrie, v-ati mai schimbat parerea (https://roxanaiordache.wordpress.com/2009/10/06/daca-crin-il-propune-pe-johannis-a-pus-o-cu-basescu/)?

    Argumentam atunci asa:
    „Cu Johanis – cred ca e doar una din variante si tine strict de imagine. Omul si-a construit si pastrat o imagine destul de credibila in perceptia publicului… si mai e si ideea de “rege de import”.

    Ce e cu probleme, este nevoia de expertiza economica. Intr-adevar, nu e de lepadat, dar… nu cred ca e esentiala avand in vedere puterea de care va dispune urmatorul guvern, asta ca sa nu mai vorbesc de timp. Cu toate astea, Johanis a reusit de ceva timp sa administreze niste bugete, ca sa nu mai vorbesc de “Orasul cultural european”…”

    Se confirma ceea ce am spus atunci.

    Si cel mai tare argument din spatele lui Johanis ramane: „am facut” si nu argumentul lui „voi face”… destul de greu de batut argumentul asta…

    Chestia cu economia o poate face si ministru finantelor impreuna cu ministrul economiei (+ Mugur Isarescu). Sau cel putin asa imi inchipui eu…

  38. Cristian Mihaescu Says:

    Sa sper? Sa mai sper ce? Pare frumos dar cine stie ce interese ascund si cei care il vor pe Basescu jos.
    Pana una, alta romania sufera la propriu si nu vad unul gandindu-se la asta.
    IAR ELECTORATUL O SA II ARDA RAU PE CEI CARE AZI SE IMBATA CU APA RECE.

  39. Julia Says:

    Basescu ca si Ceausescu, a intrat in psihoza aceea a lui „poporul ma vrea”. Si inca mai crede, in grandomania lui, ca desi poate a pierdut destui dintre cei care l-au votat acum 5 ani, mai are suporteri printre ignoranti si mai crede inca in diaspora. BLEAH! Banuiesc ca de aia nu se va stradui sa minta prea mult. Deci eu sper sa se lase p-o ureche si sa nu fure la maximum pe cit ar putea sa fure. Si furind mai putin, O SA PIARDA!

  40. danut chidon Says:

    …iar te grabesti Roxy ! mai vorbim miine…pe seara ! toate cele bune ….

  41. Plano Says:

    @Mihaescu
    Romanii nu mai vor sa sufera de basescita!
    Ii vindeca pe 22 decembrie si pe cei care au raia baseasca! 🙄

  42. Roxana Iordache Says:

    @cristian. Îl supraevaluezi tu. Băsescu e zero când are adversar. Real, vreau să zic. Pe Tăriceanu n-a putut să-l dea jos.

    @balbeck. Parlamentul nu se poate dizolva cu 6 luni înainte de prezidenţiale. Suntem cu 40 de zile înainte.

    @ALM, @virgil. O diversiune care prinde. Să fim serioşi, Johannis contracandidat prezidenţial ar fi tot ce şi-ar visa Băsescu. Ar scăpa de ăştia care acum chiar îi pun probleme.

    @atitudini. Johannis e aproape de Băsescu, dar Băsescu e paranoic. Dacă n-ar fi, i-ar bate pe băieţii din opoziţie cu arma lor.

    @virgil. De acord, de-asta vrea guvern personal, ca să se realeagă.

    @cineva. Nimeni nu-i aşa de prost.

    @Razvan. Mulţumesc pentru informaţii.

    @Filip G. Starea de necesitate n-are cum să fie decât dacă, Doamne fereşte, vine cutremurul mare şi face prăpăd.

    @Radu Humor. Şi ce dacă?

    @Hendrix. Băsescu lucrează rece.

    @Filip G. Şi crezi că societatea românească e normală?

    @Johnson. Iar eşti reactiv.

    @Darius cel Tulbure. Are nevoie de guvern ca să poată să fure alegerile.

    @spedy. Fac ce trebuie, nu mai contează motivele.

    @Filip G. Logica lui Băsescu e să rămână Boc interimar până la alegeri.

    @gelu. El vrea guvern ca să se realeagă.

    @Cristina. Băsescu n-are curaj. Dacă l-ar desemna pe Johannis, ar fi omul lui. Ar câştiga.

    @ALM. Şi eu cred că vrea să fure alegerile.

    @olimpiu. Nu există posibilitatea alegerilor anticipate acum.

    @octaa. Am mai spus-o, ei pot fura mult mai mult decât putem noi vota.

    @ALM. Habar n-au oamenii cine-i Johannis. Abia învăţaseră să-i cunoască pe băieţii-ăştia trei.

    @Cristian Mihaescu. Şi ce propui?

    @Julia. Din păcate, Băsescu are încă mulţi suporteri. Oricum, el nu trebuie să se străduiască să mintă. Îi iese fără eforturi. Speranţele tale sunt pline de candoare. De fapt, denotă disperarea conştiinţei că va câştiga, fiindcă va fura. Dacă va fi lăsat să aibă guvern.

  43. Roxana Iordache Says:

    @Plano. Când zici „românii”, parcă îl aud pe Boc.

  44. Felix-Gabriel Lefter Says:

    Dupa bucuria de ieri, legata de gafele incredibile ale lui Basescu, stau si ma intreb, la rece: oare simplul fapt ca era nedormit si cam manga ar explica totul?… Sau Hrebe inca nu e strain de politica?
    Dar ce-mi mai pasa? E bine ca PNL a pus tunurile din Navarone pe toata lumea! Ar fi bine sa aiba si munitie suficienta, sa gestioneze bine momentele astea.

  45. blogideologic Says:

    „Sau Hrebe inca nu e strain de politica?”
    Bună întrebare.

  46. blogideologic Says:

    În articolul “Demagogie despre pensiile parlamentare”, de la adresa URL http://www.romanialibera.ro/a167293/demagogie-despre-pensiile-parlamentare.html , domnul Viorel Hrebenciuc mi se pare că dă o informaţie cifrată privind pensile speciale : +De asemenea, liderul grupului deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a propus Guvernului, duminica seara, sa dea o ordonanta de urgenta referitoare doar la eliminarea pensiilor parlamentarilor, „iar pentru celelalte categorii, s-o dezbata in liniste”.+ Reamintesc că România plăteşte pentru pensiile speciale (aici nu intră şi pensiile parlamentarilor) un miliard de euroi pe an. Obligaţii internaţionale împiedică tăierea acestor pensii speciale.

  47. julia Says:

    Roxana, ma intreb ce fel de oameni sint sutinatorii lui Basescu? Dar stim vorba aia: prosti, dar multi. Poate nu sint toi prosti…unii o fac din interes altii din total dezinteres……desi din parti opuse, rezultatul e acelasi….

    Oricum, acum voiam doar sa adaug vorba americanului in ce priveste parerea mea despre Johannis: be careful what you wish for……….

  48. dracu Says:

    „Se aude că după ce pică Guvernul Nul, Crin Antonescu intenţionează să-l propună partenerilor de moţiune de cenzură pe primarul Sibiului, Klaus Johannis, pentru funcţia de prim-ministru “independent”, într-un guvern “de tehnocraţi”.

    Dacă nu-i un simplu zvon, ori e o glumă nu prea reuşită – pentru că la ora actuală se impune o autoritate în materie de economie-finanţe, nu un profesor de fizică, ori PNL a pus blatul cu Traian Băsescu.

    Domnul Johannis nu-mi amintesc să fi dezminţit apartenenţa lui la PD-L.

    Deci, cum rămâne?”

    mare curba e viata asta… ia te uita cum era Roxana de acord cu Baselu, nu de mult, ca trebe un economist, si ca nea Klaus nu e prea calificat la jobu asta.

    sa mai discutam si de confuzia ca ba e PNL-ist, ba e PDL-ist? 🙂

    bai, lasati vrajeala aia ieftina cu 65%.
    majoritatea aia trebuie sa fie a unui partid sau a unei aliante inregistrate la tribunal, ca sa aiba efect. cat timp e o majoritate la misto, valabila urmatoarele 5 minute si ne-valabila dupa aia, pe Base, cf Constitutiei, il doare in dos de majoritatea respectiva.

    deci ori va luati frumos de manute si va duceti la trebunal cu totii (pnl, psd, pc, udmr, minoritati) sa va regulati amoru nebun cu stampila si semnatura, va oficializati gasca de amorezi, si atunci Baselu e obligat sa faca ce vreti voi; ori stati dracu potoliti, ramaneti la stadiul de orgii fara hartie la mana, si Base numeste pe cine ii cere constitutia, adica pe cine vrea muschiu lui.

    draga Julia, semneaza Dracu, sustiantor de-a lu Base 😀
    ca sa te lamuresti cu nelinistea existentiala.

  49. ela Says:

    Roxana zice:
    „Cine mai poate fi prostit, când totul e atât de clar? Majoritatea parlamentară e de 65%, partidele responsabile sunt în consens, au găsit un candidat de premier independent, care să formeze un guvern de tehnicieni pe termen mediu, pentru a scoate ţara din criză, degajat de presiuni şi conflicte partizane. Este, logic, soluţia optimă.”
    …………………………………………………………………………………

    Ei uite ca Base nu lucreaza cu logica 😦 nu vrea …………..
    iar „specialistii” in intelegerea constitutiei in „spiritul” ei 😆
    nu-i cum pare logic, nu?
    culmea e ca „lumea” presei Ii da dreptate ca de obicei.
    Nimanui din tara asta nu i s-ar fi permis atat de mult ca beselului!

  50. Hendrix Says:

    @Dracu Doar un DEMENT ar putea scrie o asemenea enormitate ca cea scrisa de matalutza:,,Base numeste pe cine ii cere constitutia, adica pe cine vrea muschiu lui.” N-am pretentia ca boborul basescian, fiind majoritar populat cu o fauna extrem de diversa de manelisti, afaceristi dubiosi, securisti, interlopi, curve si nostalgici ai comunismului, ar fi altfel decat idolul lor securist aflat la 3coceni! Doar un securist ar putea scrie ceea ce scrii tu! Doar un securist ar putea gandi in halul asta!
    Intrebare pentru tine: in ce tara DEMOCRATA in lumea asta un presedinte( sau un rege) numeste un premier dupa cum ,,vrea muschiu lui”? Atentie, am spus tara democrata, nu vreo fosta republica sovietica! Daca vii cu un singur exemplu mai stam de vorba, mey tovarase securist!

  51. ela Says:

    http://www.libertatea.ro/stire/basescu-in-defensiva-260193.html
    Omu’ zice bine !

  52. dracu Says:

    @hendrix
    dement e fiul stimatei dv mame.

    sa-mi aratati si mie unde scrie in constitutie ca presedintele trebuie sa dea 2 bani pe o alianta NEOFICIALA, temporara, si care nu-si asuma nici o responsabilitate. da ziceti concret, articolul tz, paragraful y.

    ia si silabiseste, retardule, si discutam dupa aia.
    ARTICOLUL 103 – Investitura
    (1) Presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru, in urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta in Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate in Parlament.

  53. dracu Says:

    ARTICOLUL 110 – Incetarea mandatului
    (2) Guvernul este demis la data retragerii de catre Parlament a increderii acordate sau daca primul-ministru se afla in una dintre situatiile prevazute la articolul 106, cu exceptia revocarii, ori este in imposibilitatea de a-si exercita atributiile mai mult de 45 de zile.
    (3) In situatiile prevazute in alineatul (2) sunt aplicabile prevederile articolului 103.

    hai ca nu-i asa complicat, daca sunteti alfabetizati la un nivel minim.

  54. Hendrix Says:

    @Dracu Mey tovarase securist, ai un nick care ti se potriveste perfect! Doar un drac se poate asemana cu un securist ca tine! Esti DEMENT, mey tovarase, precum dementul securist aflat la carma tarii! Tu nu intelegi nimic din democratie pentru ca esti un nostalgic comunist, care inca mai plangi si acum dupa ceasca! Dupa ce ai fost un fan inflacarat al lui ilici in anii 90, el fiind TATUCUL care l-a inlocuit pe fostul dictator ceasca, acum ti-ai gasit un nou tatuc in persoana securistului de la Anvers! Bravos, mey tovarase, nu te dezminti! Ha ha ha ha ha ha ha (hahait basescian)!!! Stiam ca tovarasii sunt perseverenti, dar matalutza esti portdrapelul securistilor pe forumul Roxanei Iordache.
    Uite care este treaba! Daca dupa mintiuca ta, atata cata este, de securist imputit ce esti, un premier nu trebuie numit dintr-o MAJORITATE de 65%, este normal ca el sa fie numit din minoritatea pedeleprelor? Esti un om normal, mey tovarase securist???
    Iti repet intrebarea la care refuzi sa raspunzi:,,in ce tara DEMOCRATA in lumea asta un presedinte( sau un rege) numeste un premier dupa cum ,,vrea muschiu lui”? Atentie, am spus tara democrata, nu vreo fosta republica sovietica!” Ai grija, o sa te intreb pana obosesti, pana o sa lasi acest blog in pace, mey tovarae securist!

  55. virgil Says:

    Dracule ,

    daca ar fi dupa capul tau si al lui Ba’secu , putem sa facem alegeri anticipate timp de 10 ani cit ar dura doua mandate ale unui presedinte care ar avea liber sa puie pa cine pofteste dinsul si in ast timp sa avem un gobern interimar , n’asa?

    Dar daca ai casca o leaca ochii sa cetesti cum se cuvine Sfinta Constitutiune in litera , dar mai ales in spiritul diinsei , ai putea lesne sa constati ca in intregul ei aceasta degaja faptul ca presedintele nu poate avea amestec decisiv in desemnarea premierului si formarea gobernului , lucrusoare care ii revin in sarcina Parlamentului .
    Altminteri la ce dracu bun sa mai facem alegeri parlamentare daca presedintii neintregi al cap se incapatineaza sa nu tie cont de rezultatul acestora ca vezi Doamne , nu s-au scris la tribunal in nush ce aleantza , n’asa?

  56. ALM Says:

    @ Roxana Iordache (miercuri 14 octombrie 2009 la 11:19:58 pm)

    Pana la urma nici nu conteaza cine este Johannis. Deocamdata este un om care „da bine” la majoritatea publicului. Din punctul meu de vedere, nici nu trebuie sa fie un economist-specialist in problemele cu FMI. Guvernul este exact ca si administrativul unei intreprinderi foarte mari. Ori, directorul general (premierul) nu trebuie sa fie specialistul numarul unu in domeniul de activitate al intreprinderii (ca si cum, o intreprindere de tricotaje n-ar putea functiona eficient fara Bote la conducere). Premierul trebuie sa fie un bun organizator, un generator de strategii de dezvoltare. Nici macar ministrii, daca sunt numiti politic, nu trebuie sa fie specialisti in domeniile pastorite. Pentru asta sunt consilierii si alte structuri din subordinea lor. Guvernul trebuie sa fie un grup de oameni capabili sa gestioneze responsabil probleme administrative.

    Sigur ca m-am trezit ca am scris extrem de mult ca sa-l contrazic pe Basescu. Ca sa vedeti pana la ce nivel m-am coborat. Pentru mine, problema este simpla si confirmata de declaratiile lui Base: cateva zile pentru „negocieri”, dupa care scoate din cipilica un nume de premier neagreat de majoritate, inca 10 zile ca sa-si faca „majoritate”, premierul depune mandatul, alte zile de „negocieri”, alt „outsider”, alte 10 zile, s.a.m.d. … In timpul asta pseudo guvernul nanoBoc sta bine merci, nici nu-l interesa sa scoata legi ci sa stea cu mainile in teschereaua statului, sa „organizeze” alegerile si sa-l scoata pe Base castigator. Ce, Blaga nu mai este mahar la Interne? Predoiu nu mai este mahar la MAE? Subordonatii lor refuza ordinele ministrilor? Motiunea de cenzura nu a diminuat cu nimic puterile Guvernului in „organizarea” alegerilor. Mai mult, mi-e teama ca razboiul de uzura intre „322” si Base se va termina in favoarea ultimului. In 40 de zile vor fi destui dezertori care sa schimbe majoritatea. Nu trebuie sa ne amagim, politicienii sunt aceiasi …

  57. Hendrix Says:

    @Dracu Mey tovarase securist, ia citeste inca o data ce scriam aseara, asta ca sa vorbim cat de cat argumentat. Ce zici?

    ,,L-am ascultat acum, la 19.30, pe ba-secu. OMUL ASTA ESTE IRESPONSABIL!!! El interpreteaza abuziv, discretionar Constitutia, intelegand in mod gresit ca ar avea dreptul SA DECIDA dupa bunul plac noul premier. FALS!!! Noul premier nu poate fi decat o expresie a majoritatii parlamentare. Care majoritate? Cea care rezulta dupa alegeri sau majoritatea care doboara prin motiune un guvern. El FACE ABSTRACTIE de noua majoritate, o SFIDEAZA!!! El sfideaza nu doar partidele politice care impreuna au 65%, nu doar Parlamentul care este forul esential al unei democratii, el sfideaza elementarul bun simt!!! Doar un DICTATOR poate face asa ceva, doar un om cu profund dispret fata de democratie poate sa ,,decreteze” ca premierul va fi dat de partidul care a avut cele mai multe voturi, adica…Partidul Derahat(cica democrat!). Ha ha ha ha ha ha ha ha ha (hahait basescian)!!!
    In orice rau este insa si un bine! Acum, dandu-si arama pe fata pentru ultima data, vor vedea poate si ultimii naivi ca lui ba-secu nu-i pasa de tara, de criza, de oameni! El este interesat de un singur lucru, sa castige un nou mandat cu orice pret!!! Este in stare sa arunce tara in haos doar pentru ca mintea lui totalitara refuza sa dea puterea unui guvern de tehnocrati care sa gestioneze tara dupa raptul pedeleprelor, care sa organizeze corect alegerile. Aici este CAPCANA in care a intrat nemernicul securist! Agatarea lui de putere cu orice pret il va duce la pierzanie pe 22 noiembrie, s-ar putea chiar sa nu intre in finala. Dupa discursul din seara asta si-a dat foc la valiza!
    Eu ieri scriam urmatoarele:,,Ce va face presedintele? Nu cred ca va urma glasul ratiunii, adica sa respecte Constitutia, adica sa tina cont de noua majoritate parlamentara care doreste un guvern de tehnocrati. Eu unul ma astept sa sfideze in continuare, chiar sa-l numeasca din nou pe boc. N-ar fi exclus, tinand cont de tupeul securistului ba-secu!” Este doar o chestiune de timp ca sa-l numeasca pe boc, are cineva vreo indoiala?”

    ,,Constitutia are multe articole interpretabile. In sensul ca respectand strict litera legii si nu SPIRITUL LEGII se poate ajunge la aberatii ca aceasta. Repet, doar o MINTE DIABOLICA poate gandi asa. Pentru astfel de minti Curtea Constitutionala ar trebui sa le faca o ,,traducere” separata. Oricat de corecta ar fi o lege, se vor gasi intotdeauna specimene ca ba-secu care cu rea-credinta sa dea alt sens literii legii.
    Legile sunt facute pentru oameni normali, de buna-credinta. Legiuitorii n-au luat in consideratie faptul ca pot ajunge la putere astfel de MONSTRI. El stia din capul locului ce inseamna notiunea de ,,presedinte-jucator”. Astazi avem de-a face cu ultimul sau recital de ,,jucator”! Anticipam de ieri ca va marsa asa, stiam ca va asculta de ,,glasul ratiunii”, adica sa respecte Constitutia. Nu-i nimic, asta il va darama total! Iti dai seama in ce haos va tari acum tara? Iti dai seama cat de disperat este dementul dictator? Sarmanul, si-a pierdut compet uzul ratiunii…Ma tem doar sa nu incendieze niste ,,vapoare”, precum a incendiat intentionat 18 vase in rada portului Rouen, in 1988…Vai de tara asta!”

  58. J o h n s o n Says:

    Dracule atunci te inregistrezi si tu la tribunal daca vrei sa mai postezi aici.
    Daca nu abereaza in alta parte

  59. balbeck Says:

    Cum ar fi sa-l propuna Basescu pe Stolojan premier?Ce-aş mai râde.

  60. J o h n s o n Says:

    Cred ca Stolojan e deja cu piciorul in ghips…si cu fatza la remodelat

  61. Andrei Says:

    Roxana
    Am pus la un comentariu titlul: „Geoana si Crin nu au stiut ca o sa fiarba in suc propriu” fara sa pun retoric, semnul intrebarii. Crezi ca e foarte grav? Eu am analizat motivele pe care le are Basescu sa se grabeasca si am constatat ca nu are. Asa cum si tu recomandai, trebuie sa analizeze foarte bine constitutia si sa decida in conformitate cu ea. Numai ca studiul si analiza aceasta necestita mai mult timp decat mai este pina la alegeri. Deci timpul curge in favoarea lui, cum ar spune unii. Altfel sunt de acord ca se impune formarea unui guvern, dar fara graba, cu grija, in folosul poporului roman, desigur dupa ce acesta isi alege, pe cine vrea el, presedinte. Asa ca doar pentru ca sunt niste agitatori si propagandisti care sustin, fara probe pana la ora actuala, ca se pregateste furtul alegerilor si ca musai Crin trebuie sa aibe un premier si Geoana un guvern ca sa preintampine acest furt, nu tine. Cred ca si tu si ei rad de gluma asta, dar acuzatiile nefondate si neprobate o sa trebuiasca platite la un moment dat. Asa, ca recomand si eu, ca si Basescu, liniste si calm.

  62. Plano Says:

    Exista principii universal valabile de interpretare a unei legi.
    In cazul textelor interpretabile, inca de pe vremea romanilor, exista principiul :
    ” actus interpretandus este potius ut valeat quam ut pereat” (actul trebuie interpretat in intelesul in care el poate produce efecte, nu in a-l lasa fara niciun efect).
    Actele cu un inteles indoielnic si susceptibil de mai multe intelesuri echivoce, se interpreteaza in asa masura incat acesta sa produca efectele juridice dorite de parti, avand in vedere ca raporturile juridice se incheie in vederea crearii, modificarii sau stingerii unor fapte juridice… stricto sensu.
    Presedintele nu poate desemna un candidat de premier daca in timpul consultarilor cu partidele i se comunica ca exista o majoritate parlamentara care nu-l va vota.
    Desemnarea premierului se face in spiritul Constitutiei de a se urma pasii prin care se rezolva criza guvernamentala si nu pentru a bloca activitatea institutiilor statului.
    Blocarea procesului constitutional de creare a institutiuilor statului poate fi imputata presedintelui si atrage sanctionarea sa conform Constitutiei.

  63. ALM Says:

    @ dracu (joi 15 octombrie 2009 la 8:47:25 am)

    Stimabile, dupa ce am citit mesajul, chiar mi-am pus problema daca sunt alfabetizat la un nivel minim (adica ospatar, tinichigiu, consilier prezidential). Sigur ca exista o litera a Constitutiei, care poate parea ambigua unui alfabetizat la nivel inalt, dar mai exista si un IQ, care n-are legatura directa cu nivelul de alfabetizare (vezi Cretilin Avramescu). Cat de tampit poti sa fi ca sa numesti un Premier cu sanse enorme sa cada la investitura? Stiu ca nu este vorba de tampenie ci de socoteli diabolice (adica specialitatea dvs). Guvernul de CANAlii si laCHEI este scula potrivita pentru spargatorul de aliante si generatorul de vrajba. Si spre bucuria dvs (si a altora de aceiasi teapa) va ramane in scaune pentru bunastarea si fericirea poporului nauc. Asta daca nu vor exista surprize din partea Curtii Constitutionale, evident neluata in seama de voda dar cu posibilitati de penalizare la urne. S-ar putea ca Scaraotzchi sa nu poata fura atat de mult cat sa treaca neobservat si nesanctionabil …

    ALM, comunist, securist, expirat (ca sa nu va mai obositi)!

  64. Hendrix Says:

    @Dracu Alooo, mey tovarase, vezi ca n-am uitat! Astept raspuns la intrebarea pusa de mine:,,in ce tara DEMOCRATA in lumea asta un presedinte( sau un rege) numeste un premier dupa cum ,,vrea muschiu lui”? Atentie, am spus tara democrata, nu vreo fosta republica sovietica!” Eu l-as intreba asta direct pe idolul tau securist ba-secu, dar sunt convins ca ii vei trimite tu intrebarea! Ha ha ha ha ha ha ha (hahait basescian)!!!
    Mai am o intrebare catre tine, mey tovarase securist! Cine se ascunde sub acest nick: avramescu, turcan, TRU sau Coiu? Astept raspuns!

  65. dracu Says:

    @all
    QED 😀

    baieti, imi pare rau sa va anunt (ok, glumeam, nu-mi pare rau) ca oricat va dati cu capul de pereti, pe moment asta e Constitutia Romaniei, si asta se aplica. indiferent cat de mult ne-ar place aia din State, Olanda sau Botswana. oricat de tampita si prost facuta e asta a Romaniei, pe asta o avem si cu asta defilam.

    sigur, putem discuta despre cat e de MORAL sau CORECT ca presedintele sa nu tina cont de recenta infratire a patricienilor cu iliescofilii, dar si „litera” si „spiritul” constitutiei trebuie respectate, chiar daca uneori nu ne convine. mie de exemplu nu-mi convine ca scrie in constitutie ca toti cetatenii sunt egali in fata legii (asta fiind spiritul legii), ca mai apoi constitutia sa spuna cu unii sunt mai egali ca altii, si au imunitate (iar asta fiind litera legii). nu-mi place, e o idiotenie, dar asta e. si trebuie respectata.

    dar in romania, din pacate, moralitatea si corectitudinea n-au nimic de-a face cu legalitatea.

  66. Andrei Says:

    Dracu
    Am senzatia ca nu ai inteles cum se traduce cuvantul consultativ, atit de bine prevazut in constitutie. A consulta pe cineva, in cazul de fata, Parlamentul, inseamna a obtine o parere cosultativa, nu imperativa, pentru ca atunci ar fi fost trecut cuvantul imperativ in loc de consultativ. In urma consultarii, era sa recomand consultatiei, rezulta o opinie, repet, consultativa, de natura a satisface orgoliul institutiei sau persoanei in cauză. Asa credeau autorii constitutiei ca este elegant si de bun simt. Dar parerii acesteia consultative, care joaca si un rol procedural, i se poate raspunde favorabil sau nu. Ei bine, Basescu, asa cum a promis, o sa-i cam streseze pe grabitii astia care vor imediat binele tarii si o sa respecte intocmai prevederile, dar si termenele constitutiei. Si o sa o studieze intens, cu speranta ca mai descopera si alte fete ascunse, ale literei si spiritului acestei legi fundamentale. Ori asta dureaza, poate mult mai mult decat rezista nervii zdruncinati ai lui Geoana si Crin. Poate chiar pina la alegerile anticipate, ceea ce il favorizeaza insa si pe doctorul Oprescu, cel mai probabil contracandidat in turul doi. Pacat ca este prea mult legat de Iliescu si de PSD.

  67. dracu Says:

    @johnson
    sa mori tu ca tre sa ma inregistrez la tribunal? 😀

    @plano
    ce spui dumneata cu interpretarea legislatie suna foarte frumos. si sunt intru totul de acord.
    pacat ca multa lume (din parlament) nu a avut aceeasi parere si atunci cand Parlamentul a decis, conform principiului „asa vrea muschii mei” si „ca un exercitiu democratic” (pe banii publici) ca presedintele trebuie suspendat desi CC nu a spus ca acesta ar fi incalcat Constitutia.

    acu parlamentarii vor ca base sa fie mai corect decat au fost ei. eu personal mi-as dori ca toti sa respecte litera si spiritul legii, dar e ceva imposibil in romania. si cat timp unii le pot incalca fara teama, n-am cum sa le cer adversarilor sa nu faca la fel. sau ma rog, pot sa le cer, ca oricum nu ma baga nimeni in seama. 😀

    @ALM
    dar cat de tampit trebuie sa fii sa dai jos un guvern, cand nu oferi o alternativa mai buna in schimb? ca sa nu mai zic ca treaba cu primarele sibiului e o incropeala pe ultima suta de metri, iar motiunile de cenzura pana acum se depuneau la misto, ca sa zica si opozitia ca face ceva.

    @hendrix
    stimabile, ma simt onorat de suspiciunile dumitale.
    sub nick-ul matale cine se ascunde, Morega cumva? :))

  68. dracu Says:

    @ALM
    si mai ales, cat de cretin poti sa fii ca sa insisti in numirea unui premier „independent si tehnocrat”, om capabil si cu imagine buna, dar pentru doar 2 luni???
    pai daca e asa meserias omu, n-ar fi normal sa il lasi sa-si faca mandatul??? il pui 2 luni in care nu poate face nimic, nemaipunand la socoteala faptulc a are sustinere doar ca numire, pentru programul de guvernare: _ula.
    si care e programul ala de guvernare, de fapt??? „Jos Basescu” se pare.

  69. Hendrix Says:

    @Dracu Esti un DEMENT, mey tovarase securist!!! Postarea ta de la ora 9:32 este o demonstratie ca esti un DEMENT, ca si idolul tau securist ba-secu. Iata de ce:
    1.Recunosti faptul ca NICAIERI in lumea asta nu exista o situatie ca cea visata de tine si de securistul de la Anvers:,,Base numeste pe cine ii cere constitutia, adica pe cine vrea muschiu lui.” In nicio tara DEMOCRATICA din lumea asta nu s-a intamplat asa ceva! Si totusi, idolul tau securist ba-secu, asta vrea sa faca! L-ai auzit aseara?
    2.Nu este adevarat ca problema ar fi Constitutia. Ea este corect scrisa, ea este scrisa pentru oameni normali, de buna-credinta!!! Nu pentru dementi ca tine si ca ba-secu, care cu rea-credinta inteleg ce vor ei cu mintea lor de securisti sa inteleaga!
    3. Faptul ca esti un DEMENT rezulta si din paragraful asta:,,dar in romania, din pacate, moralitatea si corectitudinea n-au nimic de-a face cu legalitatea.” Mey tovarase securist, asta este valabil doar pentru pedeleprele tale, ai inteles? Idolul tau securist esrte un DEMENT pentru care se aplica perfect ce-ai zis, dobitocule! Si este valabil si pentru tine!

  70. ALM Says:

    @ dracu (joi 15 octombrie 2009 la 9:43:56 am)

    Sunt uimit prietene! Adica nu poti sa operezi un membru cangrenat daca nu ai proteza gata? Hmm, pareai mai destept! Oare, n-ai observat ca proteza a fost gata in mai putin de 24 de ore? Incropita sau nu, este o proteza! Necesara unei Tari sleite si indatorate pentru 10 generatii de acum inainte. Cineva zicea ca ne-am intors cu 20 de ani inapoi. Eroare, in 1990 situatia era infinit mai buna, iar in domeniul datoriei externe era „parfum”! Ne-am intors cu 63 de ani in urma! Cu datorie externa echivalenta datoriei de razboi, cu industria „bombardata”, cu probleme in asigurarea unui nivel de trai minim …

  71. ela Says:

    @ Andrei

    „Asa credeau autorii constitutiei ca este elegant si de bun simt.”

    NU SI-AU IMAGINAT CA VA APARE ANTICRIST ” Zeus” fara aceste calitati. Ei au crezut ca toata lumea e de bun simt si nu este nevoie sa zica imperativ.
    S-a presupus ca un sef al statului este de „bun simt” s-au inselat, oare se suceste in mormant Iorgovan „parintele Constitutiei” vazand 😆 cum este incalcata aceasta?

  72. Andrei Says:

    Eu puteam sa jur ca ne-am întors înainte şi nici decum… Dar dacă voi aşa spuneţi, sunt sigur că o să analizeze Băsescu şi acest aspect. Tot aşa, cum e firea lui, calm şi liniştit. O să aveţi un Crin cu părul alb, că oricum am senzaţia că e puţin vopsit, alături de un Geoană chel, cu părul smuls şi unghiile roase.

  73. dracu Says:

    @ALM
    si vii cu proteza, precizand ca dupa 2 luni de zile alergatorului ii vei pune la loc mebrul gangrenat?? :))

    sa nu uitam, motivul princpial pentru care e dorit sibianul nu e o mare reforma economica, nici scoaterea romaniei din criza, ci organizarea cinstita a alegerilor.
    inteleg din faptul ca nici un partid nu isi poate asuma organizarea unor alegeri corecte e ca au nevoie de un om cinstit timp de 2 luni de zile, dupa care se pot intoarce la furaciunile lor.

    repet, care e programul de guvernare al D-lui Klaus? care mi se pare un primar respectabil (culmea, la fel ca Boc :D).

    Hmmm, despre anii 90 eu am amintiri mai putin placute ca dumneata. cu concedieri in masa, mineriade, si alte treburi mai putin placute. daca dumneata ai numai amintiri frumoase, ce pot sa zic, te felicit.

    @hendrix
    nu gasesc rostul efortului de a comunica cu retarzi, asa ca de-acu inainte plangi degeaba pe la usa.

    @ela
    Anticrist??? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    sper ca dobitocul de Iorgovan e ventilator in mormant.

  74. Hendrix Says:

    @Dracu Esti un DEMENT! Este pierdere de vreme sa stau de vorba cu tine. Rostul tau este este insa chiar asta, nu-i asa? Sa arunci tampenii pe forum, sa enervezi orice om de buna-credinta, nu-i asa? ASTA ESTE ROLUL TAU, MEY TOVARASE?

  75. Andrei Says:

    Ela
    Legea e dura dar e lege. Iti spune ceva chestia asta. Ori daca Iorgovan dorea sa faca ceva ce sa fie mai clar expus decat sensul acestei consultari procedurale, facea o constitutie pe muzica. Mergea si la sezatori si pe marginea santului, dar el imperativ a pus acolo aceasta consultare, ori poate doar din cauza ca era convins ca idolul sau Iliescu nu o sa paraseasca niciodata puterea. Dar daca nu ma inseala pe mine memoria, Mihai Constantinescu, a fost cel care a facut aceste precizari. Nu cantaretul de muzica usoara ci fostul consilier al Consiliului Legislativ al MAN, al lui degraba plumbuitului, prieten cu …

  76. Hendrix Says:

    @ela Este o pierdere de vreme sa discutam cu niste oranjgutani ca @dracu sau ca @andrei! Astia doi nu fac decat sa repete la infinit tampeniile spuse de securistul de la Anvers. Tampenii repetate de toate flasnetele din Partidul Derahat(cica democrat). Orice discutie de bun simt este fara finalitate, nu crezi?

  77. J o h n s o n Says:

    Drace,jubilezi nu ? Ai litera Constitutiei si-o minoritate in parlament .La ce te-ajuta fraiere ? Cand s-a votat Constitutia in 2003 marele constitutionalist Boc a inteles pana si el spiritul acelor randuri,adica acela ca Presedintele nu poate de capul lui sa treaca peste vointa partidelor care se constituie intr-o majoritate.Dar ca la curve asa si la PD.Acum nu le convine deci nu mai reusesc aceasi interpretare ci una mulata pe vointa si bunul plac al sceleratului.Daca autorii Constitutiei ar fi stiut ce pramatie o sa ajunga la Cotroceni ar fi scris cu subiect si predicat acel paragraf.Bai Drace,esti si tu un tiriplic in gasca privilegiata a marelui conducator,te inteleg,ti-e foame …postezi si tu la norma,vezi sa-ti treaca vechimea in cartea de munca,posibil peste doua luni sa fie prea tarziu.

  78. Andrei Says:

    Cand spuneam ca, pe de o parte Basescu face eforturi sa respecte constitutia, in profunzime pareati de acord, numai ca nu ati inteles ca asta necesita timp si ca el tocmai pe graba voastra, va calca in picioare. E previzibil ca Geoana si cu Crin sa-si smulga parul din cap, respectiv sa-l vopseasca, sa bata cu piciorul, sa arunce cu sapca de pamint, dar la asta trebuiau sa se gandeasca inainte de a actiona asa cum au actionat. Se pare ca au priceput cum stau lucrurile chiar dupa ce Boc a tinut primul discurs. Am vazut, in direct, pana cind televiyiunea nationala libera a intrerupt transmisia de la parlament si a bagat muzica populara. Am remarcat atunci schimbara brusca la fata a lui Hrebenciuc si a lui Geoana si nu numai. Dar daca la astia, spumele la gura sunt asortate, motivate de interes, nu inteleg rostul obrazniciilor si ironiilor marlanesti adresate aici pe blog. Gratuit.

  79. Hendrix Says:

    @Johnson Am senzatia ca acesti oranjgutani, securisti prin definitie, prin mentalitate, prin comportament, prin limbaj(ma refer desigur la tovarasii @dracu si @andrei) sunt trimisi in misiune pe blogul Roxanei Iordache. A le raspunde la provocarile lor, la tampeniile lor, inseamna a le face jocul! Cel mai inteligent lucru ar fi sa0i ignoram, nu crezi?

  80. Andrei Says:

    Acum am vazut, Nati Meir se retrage nemaisuportand circul. Se mai inscrie careva? Se mai retrage careva? Abtineri? Multumesc, urmeaza Mircea Geoana, se pregateste Crin…

  81. ALM Says:

    Exact stimate Merus, redundanta este mama fiabilitatii, in cazul de fata a intiparirii unei expresii. Pacat ca n-ati putut trece cu analiza mai departe. Nimic nu este mai pacatos decat incrancenarea de la distanta …

    @ dracu (joi 15 octombrie 2009 la 10:01:46 am)

    Prietene, m-ai intristat! Chiar credeam ca este ceva de capul tau! Nici macar urechile nu le folosesti eficient:
    – Programul de guvernare – conducerea unui guvern de tehnicieni, capabili sa administreze eficient Romania, inclusiv angajamentele internationale, pana dupa alegeri si sa asigure alegeri corecte, in conditii de SUSTINERE parlamentara!
    – In situatia in care noul guvern performeaza si a mentinerii actualei majoritati parlamentare, guvernul poate fi investit cu puteri depline pe termen lung.

    La fel si cu referirea la anul 1990. Mai tineti minte care era datoria Romaniei? Dar PIB-ul ei in ianuarie 1990? Minerii? Hmm, daca idolul dvs s-a hotarat sa nu mai dea salarii si pensii s-ar putea sa-i vedeti iarasi prin Bucuresti. Si s-ar putea ca fortele de ordine sa „nu-i observe” …

  82. J o h n s o n Says:

    @ Hendrix Din 2004 forumizez pot sa spun ca am avut timp sa-mi fac o imagine asupra lor.La inceput erau timizi,neorganizati,neinregimentati,cred ca si neplatiti…De fiecare data insa cand erau subiecte fierbinti ieseau in grup,impartiti pe ziare,la aceste ziare impartiti in schimburi de 12 ore etc Practic trebuiau sa controleze toata blogosfera si forumurile principalelor ziare dupa care au intrat si pe site-urile televiziunilor de stiri.Control total.Pe parcurs au inceput sa-i si selectioneze,nu mai era suficient sa dea cu toporul si sa fuga,au avansat profilul de om cu putina educatie,putina cultura,informati,cu abilitati de comunicare…Cei doi(poate fi unul si acelasi) se incadreaza in acest stil,opus Calugarului adica degaja calm,siguranta toate intr-un limbaj oarecum civilizat insa aceste arme care sint menite doar sa adoarma reactia violenta a unuia ca mine ascund un mesaj putred,fals,meschin,in slujba Dracului…De aici si numele luat.Asa ca de acum incolo trebuie sa ne asteptam la astfel de vizite,o sa ne obisnuim cu ei,asta este,va asigur ca nu vor pleca,misiunea lor in acest moment este una de grad Zero,ce poate fi mai important in tabara lor decat Realegerea ? In luna dinaintea Referendumului cu suspendarea a fost botezul acestui tip de manipulare in sensul amplorii lui,al meticulozitatii si determinarii.Aceste firme de „consultanta” vor trece imediat dupa caderea basescului in slujba celui care le va solicita serviciile.Deja au o experienta in spate,peste un an poate o sa-i vedem priontre noi,alaturati noua,injurandu-l si mascarindu-l pe Basescu poate mai rau decat o faceti voi.Asadar avem printre noi niste profesionisti ai manipularii.Sfatul meu,nu le raspundeti,ignorati-i total.Se vor simti cumva inutili si pe langa subiect..

  83. ela Says:

    Anticrist este persoana care se crede Dumnezeu! am mai zis asta!

  84. dracu Says:

    @ela
    hmmmm.. e inflatie de anitcristi pe lumea asta atunci 🙂
    poate ma insel, da in Biblie nu zicea ca e unu singur?

  85. Hendrix Says:

    @Johnson Ai perfecta dreptate in privinta securistilor de genul lui @dracul sau @andrei. Este evident ce hram poarta, ce vor. Modul lor de manipulare este atat de evident ca trebuie sa fii tampit sa nu-ti dai seama. Ata alba cu care isi dreg manipularile este groasa cat odgonul, se vede si din avion. Ma bucur ca si tu esti de aceeasi parere, trebuie IGNORATI. Lasati sa-si striuge lozincile portocalii, sa faca spume injurandu-i pe liberali. Sa faca spume nefiind bagati in seama. Trebuie ignorati asa cum erau ignorati si securistii provocatori infiltrati in Piata Universitatii. Sunt convins ca atacurie lor in haita, ale lui @dracul si @andrei, vor continua mai abitir.

  86. Andrei Says:

    J o h n s o n
    Sfatuitorule, cu fratele Dracu, am voie sa comunic? Ma onoreaza in mod deosebit faptul ca esti de parere ca este unul si acelasi. Cred ca si pe el, pentru ca, surpriza, suntem doi. Nu stiu pe unde e asta, da stiu ca eu sunt in America. Si mai stiu ca nu am fost securist, ceea ce sinteza facuta de tine lasa sa se inteleaga ca ai oarece experienta in domeniul intoxicarii si deturnarii atentiei, de la subiect la predicat. Doar ca nu esti atent si uneori pui cate o virgula care te tradeaza. In rest, imi pare rau ca mai sunt oameni pe la voi care nu pot sa perceapa ca cineva traieste liber si independent si nu a fost si nici nu o sa fie niciodata la comanda.

  87. Hendrix Says:

    @Johnson Din iarna scriu mai mult pe blogul lui @Lilick, Auftakt, unde ne-am mai intalnit. Acolo acesti oranjgutani ca @dracul sau @andrei nu sunt lasati sa intre. Nicio pierdere! Pardon, exista un oranjgutan, pe numele lui @riddick, numit de mine @red dick, lasat sa guitze doar pentru deliciul asistentei! Eu i-am mai sugerat Roxanei sa scape de acesti oranjgutani, scopul lor fiind sa viruseze acest blog. Poate se mai gandeste!

  88. sictireli Says:

    Dracule, ai vana in tine. Asta e bine. Bravo. Nu ma indoiesc de faptul ca Basescu face ce vrea cu Cosntitutia. Problema este, il lasam? Tu l-ai lasa? S-au l-ai lua? Si daca tot punem intrebari, de ce dracu mai face presedintele consultari? Ca la Constitutie spine ca desemneaza in urma consultarilor, nu ca asa vrea muschiul lui, ce dracu, ma, dracule, esti baiat isteti. Ma asteptam de la tine la ceva special. Hai, ca nu traim in jungla. Nu face Basescu ce vrea, ca doar nu este el DRACU gol. Dracu doar esti tu.

  89. Andrei Says:

    Dracule
    ce ne facem ca uite Hendrix ne lasa fara paine si lemne de foc acum in pragul iernii. Daca pune Roxana botul, noi de unde mai luam banii? Ma rog acuma la mine lemnele nu sunt o problema ca nu scade temperatura sub 27 de grade, da ce ma fac cu banii de paine?

  90. Andrei Says:

    Sigur ca in urma consultarile cu partidele din parlament, este de preferat ca Basescu sa ajunga la o solutie agreata de toata lumea. Chestiunea e ca daca nu se ajunge, atunci el numeste un premier, sau o premiera, blonda sau bruna, iar premierul ori premiera, o sa faca o lista cu ministri sai, repartizati pe portofolii. O sa mai incropeasca repede si un program, ceva acolo sa isi asume angajamentul ca o sa faca si sa dreaga. Apoi, se duce la parlament pentru confirmare. De data asta nu mai e consultativ, ceea ce doreste parlamentul este imperativ. Adica da sau nu. Si, in nemasurata lor dragoste fata de romani, autorii constitutiei au prevazut ca in situatia asta, sa se mai repete inca o data procedura, cu aceasi propunere sau cu alta noua. Abia daca nu o accepta alesii poporului nici pe asta, presedintele se vede obligat sa dizolve parlamentul si sa declanseze procedura alegerilor anticipate. Pe de alta parte, constitutia nu spune ca parlamentul sa numeasca un premier, ma rog pentru echidistanta, o premiera, si tot parlamentul sa aprobe sau nu investirea in functie si nici sa mearga la Basescu sa ceara aprobare. Rolul cel mai demn conferit de constitutie este cel al Parlamentului, el are demnitatea sa investeasca sau nu un guvern sau altul. Amaritul asta de Basescu este doar obligat procedural sa+l consulte, dar tot el este obligat sa si numeasca persoana celui care o sa conduca viitorul guvern. Simplu nu? Si cum vad ca toata lumea pe aici e mai mult decat sigura ca nu Basescu o sa fie viitorul sef de stat, atunci, pe buna dreptate, de ce atita grabasi atitea cheltuieli cu un guvernas du 300 de oi?

  91. dracu Says:

    @johnson
    personal n-am motive sa jubilez, ba chiar ma cam irita imbecilitatea si hotia politicienilor nostri. a tuturor, cu Basescu in frunte, urma cu dezinvoltura de Crin, Geoana, Iliescu si restu haitei.
    asa ca personal fraiere, nu ma coafeaza cu nimic litera constitutiei, incercam sa va scot putin din bezna cu niste pasaje din Constitutie, da cre ca nici Isus n-ar reusi treaba asta.

    dupa cum am zis, pe moment, asta e Constitutia, si indiferent daca ne place sau nu, asta se aplica. asa proasta si contradictorie cum e. daca pricepeti, bine. daca nu, n-aveti decat sa va dati cu capul de pereti pana va plictisiti.

    @ALM
    amice, sper sa supravietuiesti intristarii.
    ma bucur totusi ca imi dai dreptate, si ca recunosti faptul ca partidele politice, inclusiv cele care au picat guvernul, n-au incredere ca exista un partid politic care poate asigura alegeri corecte. Inclusiv PNL se teme de hotia propriilor membri, dupa cum se vede, si nu si-au dorit sa isi puna omul lor la Interne.

    „Daca voi fi desemnat, voi avea doar un mandat pana dupa alegerile prezidentiale”
    e drept ca dupa aia adauga:
    „Dupa alegeri, performanta va fi evaluata, va fi evaluata situatia si atunci se va lua hotararea”
    da mai crezi in povesti cu Fat-Frumos si Ileana Cosanzeana la varsta ta?

    acu serios, in ce masura crezi ca depinde de performanta lui Klaus continuarea mandatului?
    iti spun eu, ca pari mai putin naiv decat restul: doar daca Base iese presedinte va ramane sibianul prim ministru. daca iese oricare din aialalti, nici o sansa. deci hai sa lasam vrajeala pentru hendricsi si jonsoni, care pun botu la asa ceva.

    da de standardele de viata din 90 iti amintesti? al meu personal nu era prea grozav, ca deh, taica-miu n-o fost scula de partid. dar de mineriade iti amintesti? aia chemati de bolsevicul de Iliescu sa plateze flori. dar de „libertatea de exprimare” ce mai stii? cum era in 90 comparativ cu acum, cand e greu sa gasesti un post tv care nu-l injura pe presedintele in functie. ca-l injura nu ma deranjeaza, problema e ca sunt numai d-astia care il injura, iar ceilalti sunt redusi la tacere. ceea ce nu e tocmai democratic.

    @johnson
    dom’le, sunt coplesit de atatea dragalasenii din partea dumitale.
    zi-mi unde stai, platesc si iti trimit o curva drept recunostinta. 😀

  92. ela Says:

    Base, artizanul haosului politic, doar n-a dat jos guvernul- ca el l-a dat, ca sa se impiedice acum de un Johannis ?

    Acest om Johannis, total diferit de base este prea bun pentru Romania, Romania are nevoie de un hahait fara cultura, de unul fara nici un Dumnezeul in el, promotor al mizeriei umane.punct.

    Daca ma razgandesc, nu-l mai cataloghez pe base in nici un fel, insa Ii recomand sa lase locul ala pentru alt tip de om, dansul ar fi bun in alta grupare, eventual terorista, unde se stie e nevoie de oamenei destepti, nu inteligenti, ci destepti 😆

  93. dracu Says:

    @Andrei
    neah, si la mine is verile calde, numa ca bate vantu cam tare. ma descurc si fara lemne, ca am semineul pe gaz. si gaze au destule astia, slava domnului.

    roxana e fata mai isteata, d-aia mai citesc ce scrie. ailalti dati ca exemplu sunt retarzi, nici macar nu m-am deranjat sa comentez p-acolo. dar ai dreptate, probabil ca as fi cenzurat 😀

    @sictireli
    pui problema putin gresit.
    nu poate demonstra nimeni, cu legea in fata, ca Basescu e obligat sa bage in seama alianta asta temporara de 65%.
    discutam de chestii diferite: daca ceva e constitutional sau moral / corect / de bun simt.

    sigur, intr-o lume mai buna, parlamentul ar tine cont de decizia CC si nu l-ar suspenda pe Base doar pentru ca poate, Basescu ar sta la discutii cu toate partidele, si de comun acord ar alege un premier, ministrii n-ar mai lua spaga in carnati si palinca, un premier care scrie biletele si aranjeaza intalnirea unui prieten justitiabil cu min justitiei ori si-ar ad demisia, or ar fi demis.

    ai impresia ca putem discuta in Romania de o politica la nivelul asta???

    daca aveti impresia ca Base incalca constitutia, solutia e simpla: plangere la CC. si aia-s niste jigodii, da p-astia ii avem, cu astia defilam. ei au ultimul cuvant in materie de constitutionalitate. daca se va stabili ca Base incalca Constitutia, situatia se va remedia imediat, iar Base va fi nevoit sa reintre in legalitate.

  94. Marcus Says:

    @All:Buna dimineata! http://marcus64.wordpress.com/2009/10/15/ori-la-bal-ori-la-spital/
    sa fiti iubiti
    marcus

  95. dracu Says:

    @marcus
    ooo, va salut domnu Comandant 🙂

  96. Dragos Says:

    Bagati mana in foc pentru Klaus ?

  97. Andrei Says:

    Inca de acum 10 ani, pe cand nu infiintase banca personala, dar schimba amantele cu tot cu mercedesuri si apartamentele pe care le oferea generos, am publicat in presa romana afacerile lui Ilie Carabulea. Legaturile sale dubioase, chiar facute la bordelul unui secretar de stat la vremea aceea la Interne, au adus foarte multi bani sub forma de publicitate ziarului Cotidianul, unde publicam. Din neferire pentru el, sunt in posesia primului contract, in original, incheiat cu departamentul de publicitate al ziarului respectiv, prin care ziarul se angaja sa nu-mi mai publice anchetele iar magnatul din Sibiu sa transporte permanent carute de bani. Stiam de atunci legaturile sale si niste afaceri oneroase, facute cu ajutorul primarului din Sibiu, dar nu am stiut, fiind de peste 9 ani in SUA, ca este vorba chiar de faimosul candidat la functia de premier.

  98. Andrei Says:

    „Udrea: Daca majoritatea respinge nominalizarea presedintelui ajungem la anticipate”.
    Sa mai zica cineva ceva bancuri cu blonde. Sunt mai istete decat par.

  99. dracu Says:

    @andrei
    bre, au, fost asa de prosti sa puna intr-un contract oficial asa ceva astia de la cotidiotul???

    in rest, am oarecari mirari la adresa faptului ca 2 profi au reusit, din salarii, sa isi cumpere 6 proprietati in cativa ani. chiar daca unul din profi a devenit primar, nu cred ca are mai mult de 2000E/luna salariu.

  100. Andrei Says:

    @Roxana
    Plin de adevar titlul postarii tale. Asa e, Basescu nu are loc de intors. Chestiunea e ca nici nu vrea si nici nu intoarce. Sunt curios daca noii parteneri adulterini o sa aibe loc de intors, ca ei sigur o sa o intoarca. Parca vad cum o sa gaseasca Geoana si Crin numai motive de interes national, pentru a justifica sustinerea viitorului guvern Elena Udrea. Desigur in interesul cetatenilor, ca sa nu mai cheltuie banii acum pe criza asta pe alegeri anticipate. Parca ii si inteleg pe aia care ma injura, dar e problema lor. Eu sunt civilizat.

  101. Marius Mina Says:

    1.Eu as propune astazi sau maine abrogarea decretului de infiintare al sectiilor speciale si cele din disapora.
    2.Amanarea alegerilor prezidentiale din X motive.
    3.Basescu inceteaza sa mai fie presedinte pe 5 decembrie cf constitutiei romaniei.

  102. Andrei Says:

    Dracu
    Da. Dar era cam acum 10-11 ani. Ii era frica si ministrului de interne, la el acasa la Sibiu atunci sa nu il inregistreze careva si sa afle mafiotii locali. Era o poveste mai complicata cu hotelul Bulevard din Sibiu, pe care independentul Klaus il atribuise spre exploatare lui Carabulea, dar el apartinea patriarhiei sau mitropoliei din Sibiu. Au facut multe minarii, am avut o sursa importanta la vremea respectiva si am publicat o gramada de chestii. Pina cand am fost chemat de conducere sa-mi dea cateva sute de dolari, comision din contractul de publlicitate incheiat, pe baza anchetelor mele. Normal ca am cerut sa vad contractul, am prostit o pustoaica de la publicitate si am luat actele cu mine. Le am si acum, aici in America. Echipa care era atunci la publicitate la Cotidianul este acum la Gardianul si sunt ferm convins ca Racoviceanu si Popeanga procedeaza la fel. De fapt ei au venit la Cotidianul dupa moartea lui Ratiu, de la departamentul de publicitate Ziua. De obicei nu vorbesc fara sa stiu ce spun si fara sa am probele necesare.

  103. dracu Says:

    @marius mina
    in traducere libera, ce zici matale e „sa respectam numa ce ne convine din constitutie”. :))

    @andrei
    intotdeauna renteaza sa ai relatii bune cu gagicile de la munca.
    e incredibil cat de mult poti castiga numai cu niste vorbe frumoase si complimente de la reprezentantele sexelor frumoase 😀

  104. Andrei Says:

    Numele Lucian Croitoru, premier desemnat de Basescu va spune ceva sau tot mai bun e primarul de la Sibiu? Inginerilor.

  105. dracu Says:

    @andrei
    dom’le, lasa injinerii in pace. tu crezi ca toti is ca Tariceanu??? 😀

  106. Andrei Says:

    Dracu
    Eu, toata viata am avut relatii bune si cordiale, atit cu gagicile de la munca, prezenta si viitoare, cat si de la felurite locuri de munca, din numeroase tari, mai apropiate sau mai departate. Da poate ii deranjam pe ceilalti blogeri si blogeritze de p’aici. Nu se face acum cand trebuie sa caute loc de intors. Le mai ramine varianta cu aminarea, pina la o data pe care o vor stabili ulterior Crin si Geoana, a alegerilor prezidentiale. Si desigur desfiintarea sectiilor de votare din strainatate unde voteaza romanii astia indisciplinati si obraznici.

  107. Andrei Says:

    Nu sunt toti ca Tariceanu, dar pe aici sunt multi care ii seamana. Acuma stau cuminti si asteapta instructiuni.

  108. Andrei Says:

    Cred ca ei mediteaza acuma, cum dracu am pus eu pestele asta linga postari si ei nu reusesc decat sa puna niste liniute, cerculete si bastonase. Asta ca sa se simta ca la Adrian Nastase. Trebuie intradevar sa cunosti putina inginerie pentru asta.

  109. dracu Says:

    @andrei
    cre ca le-a dat cu virgula raspunsul lui Base la propunerea lor 😀
    dar, ce-i drept, le trebuie o tzara de timp sa primeasca noile instructiuni (alora de presteaza pt cash) respectiv sa-si revina din soc (alora de o fac din convingere).

  110. dracu Says:

    p.s.
    al dracu Basescu, na c-a gasit loc de intors :))

  111. Cifrele nu „minte” « brushvox Says:

    […] şi tot ce ne-a rămas de făcut este să-l nominalizăm la Nobel pentru pace. Citeam la Roxana Iordache că „Băsescu nu are loc de întors”. Păi nu v-am spus de ieri că are? Şi a avut. L-a scos […]

  112. Radu Humor Says:

    Mai @ Andrei, ce @ Dracu faceti ?
    Va imbatati cu apa din scaldatoarea in care l-a imbaiat Dictachiorul pe Nanoboc, vrand sa-i dea alt nume si alta infatisare ?!
    Pentru orice minte lucida, nu de partid ca a voastra, este clar ca Basescu a reusit sa mai traga de timp, la fel ca orice talhar care vrea sa-si prelungeasca Viata afara cu riscul de a-si agrava situatia.
    Soarta lui Basescu e pecetluita si are pe frunte stampila de necurat, iar in ochi spaima si neputinta vicleana de a intarzia deznodamantul.
    Ia personajul , si daca-l poti face sa stea drept in picioare, compara-l pe cel de dinaintea motiunii, cu cel de acum!
    Diferenta este insesizabila doar pentru cei care sunt orbiti de spaima de a-l vedea plecat , odata cu sperantele lor de a mai sluji un asemenea diavol( de fapt dupa chipul si asemanarea lor. :mrgreen:
    Noi nu mai avem ce pierde, el pierde totul, iar voi, doar pe el …;-)

  113. dadatroll Says:

    Pai cum adica vitor dictator cam crezut ca Basescu e deja dictator. Ca Hitler. Sau ca Bush.

  114. ALM Says:

    @ Radu Humor (joi 15 octombrie 2009 la 7:14:00 pm)

    Stimate coleg, de ce intrerupeti dialogul celor doi? N-ati observat ca au inceput sa sufere ca vorbesc doar intre ei? Mai aveti putina rabdare, pana maine o sa vorbesca singuri …

  115. Marius Mina Says:

    Primarul municipiului Sibiu, presedintele Forumului Democrat al Germanilor din Romania (FDGR), Klaus Johannis, a declarat, sambata, ca orice intelegere cu PD-L nu mai este posibila, dupa ce primarul FDGR de la Medias, Daniel Thellmann, a trecut la PD-L, transmite corespondentul Rompres. „Am incercat sa il opresc sa treaca la PD-L”, a spus Johannis, care crede ca la Medias a fost „o cacealma”.
    Conform lui Johannis, PD-L „l-a racolat pe primarul FDGR de la Medias si alti cinci membri”, ceea ce este „inacceptabil pentru FDGR”. „Dezavuam atitudinea PD-L de racolare a colegilor de la Medias. Din pacate, Thellmann a reusit sa abureasca toata organizatia FDGR”, a spus Johannis.
    Acesta a anuntat ca atat primarul Thellmann, cat si presedintele PD-L Sibiu, candidatul pentru presedintia CJ Sibiu, Ion Ariton „au o atitudine ireconciliabila cu Johannis si FDGR”. „Dupa alegerile locale, nu vor exista negocieri cu PD-L. Sunt convins ca locuitorii din Medias il vor sanctiona pe Thellmann. Plecarea sa ne avantajeaza pe noi, cei de la FDGR, si nu PD-L”, a spus Johannis.
    La randul sau, presedintele PD-L, Emil Boc, l-a sfatuit sambata, pe presedintele FDGR, Klaus Johannis, sa nu faca declaratii de razboi la adresa PD-L.

    13 dec 2007

  116. Marius Mina Says:

    @Radule, de ce nu-i lasi sa se scarpine pe spate unul pe celalalt.Nu vezi ca-s doua troace care presteaza la ordin ?
    I-am facut un background check lui Andrei gura de peste si o sa-l public zilele astea sa aveti motive de distractie.
    Nu sunt prezenti numai pe blogul Roxanei, sunt peste tot unde se scrie si se combate antibaseku. Si dracu si boschetarul celalalt. Tot ei intra cu nick uri diferite si injura din cand in cand. O sfatuiesc pe Roxana sa la baneze IP urile sau sa mi le dea mie ca ma distrez putin cu ei sa le treaca foamea.

  117. sandman Says:

    Primii care nu vor alegeri anticipate sint chiar pedeleii. Pentru ca ei nu mai pupa in Parlament si atunci adio biznisuri si bani multi. Chiar ii pindeste spectrul puscariei.

Lasă un comentariu