MESAJUL UNUI ŢĂRĂNIST CĂTRE LIBERALI LA CONGRES

06022009-009

Din mesajele ţărănistului Virgil Ilie, fermier, crescător de cai, fost prefect PNŢCD de Ialomiţa şi prieten al liberalilor, către Congresul PNL:

„Cum am mai spus-o, chiar dacă simpatiile mele se află printre apropiaţii domnilor Antonescu şi mai ales, Orban, nu pot sa trec peste faptul că liberalii greşesc amarnic dacă acum vor purcede la înlăturarea lui Tăriceanu din fruntea partidului”.

„Am precizat din capul locului că simpatizez pe domnul Antonescu, îl şi cunosc personal, dar rămân la convingerea că schimbarea din funcţie a unui brand rodat şi cu reputaţie precum domnul Tăriceanu din fruntea PNL este o mare prostie„.

„Situaţia în care se află PNL-ul acum necesită unitate de vederi şi lipsa oricărei lupte interne pentru putere. Liberalii trebuie să-şi unească eforturile pentru a putea face faţă presiunilor imense la care or sa fie supuşi de Ba’secu şi ai săi pedelici.

Liberalii au avantajul unui brand rodat şi victorios în lupta cu Bă’secu, brand care se cheamă Tăriceanu şi nu Antonescu„.

„Apoi, Tăriceanu mai are avantajul unui al doilea brand. Pe vremea lui s-a trait cel mai bine de la revuluţie încoace. Păi, lucruşorul ăsta nu-i deloc de neluat în seamă cu strângerea de gât a curelei care, iată, începe să-şi facă apariţia tot mai pregnant. Tre’ să fii rău dus cu pluta pentru a da cu piciorul la aşa avantaj…

Şi apoi, mă repet, de ce se bucură asa pedeii, deontologii cotrocenişti şi pupicuriştii Excelenţei Sale de înlăturarea lui Tăriceanu? Cum spuneam, chestia asta ultimă şi ar fi suficientă ca să le spună liberalilor cât de proastă este varianta înlaturării lui Tăriceanu.

Şi în final daţi-mi voie să întreb şi io ca prostul …
Care armie-şi schimbă generalul comandant în plină luptă, mai ales când acest general comandant a şi dus-o la victorie ?!
De ce să-l schimbe pe Tăriceanu, pentru că nu-i place lui Ba’secu ăsta de dânsul ?!”

„Păi ce, puţin lucru e să te chinui 5 ani să-l pui pe făraş pe Tăriceanu, să nu ai somn, să-l visezi noaptea pe duşman şi când să-ţi iei gândul să vină chiar nătăraii lui de liberali şi să ţi-l puie pe tava, pardon, făraş, făr’ ca tu să faci frun efort ?!

„Astfel calea spre neant a partidului liberalilor este deschisă şi să nu ne prindă mirarea dacă acesta o sa ia calea ţăraniştilor”.

Pe Bă’secu îl poate bate criza şi propriul guvern. Or, în acest caz Tăriceanu trebuie folosit acum, în acest an, ca să-l disloce pe Ba’secu.

Curând, oamenii o sa-şi aducă aminte că au trăit al dracului de bine, în raport cu ce o să fie, taman sub … sub Tăriceanu şi nu sub Crin, n’aşa ?

Plus de asta, Călin i-a mai tras-o lui Traian.
Deci, dacă e să o ia pe coajă, nu de la Crin o poate lua”.

UPDATE. Bref:

FRAŢILOR !

NU FACEŢI CE AU FĂCUT ŢĂRĂNIŞTII, CA SĂ NU PĂŢIŢI CE AU PĂŢIT ŢĂRĂNIŞTII !

DUMNEZEU SĂ VĂ AJUTE ŞI SĂ VĂ LUMINEZE CALEA !

28 răspunsuri to “MESAJUL UNUI ŢĂRĂNIST CĂTRE LIBERALI LA CONGRES”

  1. virgil Says:

    He-he-he ! Ai adunat din ravasele de raspuns date amicilor de aici Roxana . Unele mai in gluma , altele mai in serios , dar ce-i drept cam asta am vrut sa spun …
    E mult sa spui totusi ca aste ginduri ar fi „mesaje” catre fratii liberali .
    Plus de asta eu unul am parsit activitatea politica si nici gind nu am sa revin cindva .
    Sunt doar pareri . Parerile mele … Sau … Parerea mea ! vorba unui clasic in viata , nu ?
    Da-mi voie totusi , daca tot m-ai bagat in seama , sa transmit un mesaj scurt si cuprinzator prietenilor liberali inaite ca acestia sa purceada la marea incercare de ii asteapta miine …

    FRATILOR !
    NU FACETI CE AU FACUT TARANISTII , CA SA NU PATITI CE AU PATIT TARANISTII !
    DUMNEZEU SA VA AJUTE SI SA VA LUMINEZE CALEA !

    PS

    Pentru Roxana …

    Asa-i ca e faina iapa ?
    Sa vezi armasarul …
    Multam frumos ca i-ai pus poza , tare ma mai mindresc cu frumosii mei cai …

  2. mihai Says:

    of ,of mosule of.frumos cal.mainei ziua a mare. sper sa fiu fericit si sa mai am a crede in ceva intrun partid.maine vreau sa fiu fericit si so vad si pe roxana vesela.punct. 1 ce vrea crin–iluzia unui partid mare cu toti cretini aia primiti inapoi.iluzia ca EL POATE[sal bata pe nebun].ei bine el n u poate si raman eu cu nebunu inca 5 ani sau intrun caz mai bun cu nastase .deci 2000-2014 ceam trait si cioi mai trai doamne.crin se va baza maine pe tot ce e mai firav si mai de proasta calitate in pnl.si le va intoarce serviciul si ii va reprimi inapoi asa cum a zis pe draga stolo,stoica,mucin freza boureanu.ce urmeaza.eu stiu si ma doare capu.crin va cersi acele voturi ieftine de care el spunea la ultimu congres.exista banda.crin e fariseu. 2 ce vrea calin,sa nu mai lase pnl in starea in care a fost atata amar de vreme.acum pnl e cat de cat curatat cei care vroiau furaciuni au plecat acolo unde li se permitea.vrea sa nu mai amestece graul cu neghina si astai cel mai important lucru. vrea sal dea jos pe nebun si el are cele mai mari sanse.are rezerve uriase.el poate conduce chiar o coalitie cu oameni din psd gen severin,etc care sal dea jos pe nebun. cert e un lucru ,maine se scrie istorie cu litere mari. va pup.

  3. Roxana Iordache Says:

    @virgil. E superbissimă! 🙂

    @virgil. Dulce eşti! Şi câtă dreptate ai. Te pupăm şi noi. 🙂

  4. atreides Says:

    Sunt de acord cu toate argumentele, ar fi mai bine sa castige Tariceanu. Dar sunt optimist ca si daca va castiga Crin asta nu va reprezenta un dezastru. Sa dea Domnul ca orice s-ar intampla partidul sa ramana unit si pe aceeasi pozitie anti-basescu. Succes tuturor candidatilor si Doamne-ajuta!

  5. Roxana Iordache Says:

    @atreides. Mulţumesc pentru mesaj. Crin ESTE un dezastru. :mrgreen:

  6. virgil Says:

    DACA AS FI LIBERAL …

    Daca as fi liberal si as avea drept de decizie in stabilirea functiilor din PNL . as pune in capul partidului pe Tariceanu , pe Orban sa-i fie mina dreapta , primvice si pe Antonescu vicepresedinte si purtator de cuvint .
    Ar fi o echipa al dracului de competitiva pe care orice partid de isprava si-ar dori-o , n’asa ?
    De ce pe Taricaenu presedinte , am spus-o , nu o mai repet .
    Orban …
    He-he-he ! Ludovic este un om al dracului de priceput si necesar in functia asta de prim care ii da putere de control si organizare a partidului .
    Stie ce vrea , stie sa o faca si ii si place .
    Iar Antonescu …
    Antonescu ar fi ca pestele in apa ca si purtator de cuvint . E multumit , ba chiar fericit cind poate sa o faca si o face cel mai bine dintre dinsii .
    Oare ei nu vad lucrul asta ?!
    De ce s-or fi omorind intre ei cind unirea face puterea ?!
    Nu li se pare a fi destul de sanatoasa vorba aia care spune ca omul potrivit sa fie folosit la locul potrivit ?
    Parerea mea …

  7. Roxana Iordache Says:

    @virgil. Cu un amendament. Nu l-aş pune pe Antonescu purtător de cuvânt. 🙂

  8. virgil Says:

    Roxana …

    Nici eu si nici tu nu suntem liberali .
    Tu esti un condei de virf al presei romanesti , iar eu …
    Un fermier , un fermier care-si da si el cu presupusul .
    Crezi ca or sa ne bage astia in seama pe noi ?!

  9. Roxana Iordache Says:

    @virgil. 😆

  10. Shontak Says:

    Bine ca a desoperit acest vechi taranist subtilitatile politichiei romanesti!:)))
    Tariceanu terminatoru’ n-are absolut nici o sansa in fata lui Basescu. Este pe locul 4, in orice sondaj- cat o mai fi. Deci toata ipoteza de la care se pleaca atunci cand se infiereaza impertinenta competitiva a lui Antonescu, pica!
    Cat priveste PNL-ul, varianta in care Crin Antonescu- Ludovic Orban, sustinuti de o majoritate in biroul permanent, castiga congresul, este singura sansa a acestui partid de a mai ramane pe linia lui democratica.
    Iar Antonescu are mult mai multe sanse sa-l bata pe Basescu la prezidentiale decat are Tariceanu- pentru ca in primul rand reprezinta altceva deca le-a fost servit pana acum romanilor. Este un politician curat!!!

  11. Radu Humor Says:

    Virgile , superbi caii tai , dar ce-ti spuneam eu despre cei folositi in parada berii de la Munchen la Octoberfest , ramane valabil !
    E ca si cum ai lucra cu mere si pere :
    Aia sunt niste namile , adevarate Pantzere , ce sunt ingrijiti doar pentru a fi scosi o data pe an la parada.
    Oricum sa-ti traiasca si caii si pasiunea pentru ei .

    P.S. Daca-ti fata un manz , sa i-l faci cadou titularei de le turism !

  12. Radu Humor Says:

    Sa aiba si ea cu ce se mandri ….

  13. virgil Says:

    Radu Humor…

    Radule , nemtii folosesc cu astfel de ocazii niste cai originari din Anglia , Shire-Horse se cheama , cal de tractiune grea care bate la 1,85 m inaltime la greaban , cai patati in doua culori alb cu maron sau alb cu negru . Rasa este extrem de rar intilnita la noi . Dupa stiinta mea exista unul la Circul de Stat .
    Eu am cai din rasa Frizian , rasa originara din Olanda si care era pe cale de disparitie . Calul frizian este una dintre cele mai vechi rase de cai , romanii il foloseau la cursele de cai , cavalerii cruciati l-au folosit . Este un semigreu , un cal negru mindru , cu o tinuta maiestoasa , caracteristica rasei fiind „gitul de lebada” inalt si mersul spaniol , un trap deosebit caracteristic cailor andaluzi … Calul ridica foarte mult piciorul in trap parind ca pluteste in mers. La origine inaltimea la greaban era de 1,52 m , cu o greutate de 500 kg. , dar nemtii au selectat cai mult mai inalti si mindri . Ai mei bat la 1.70m la greaban si la 800 kg. Au capul mic , sunt deosebit de vioi dar usor de condus fiind extrem de docili .
    Un astfel de cal calarea Alexandru in ultimul filam cu acelasi nume .
    Iote , baga geana aici daca vrei sa vezi un astfel de cal …

    Sunt unici . Parerea mea …

  14. virgil Says:

    Radu Humor…

    Ce spui Frantz ! Lu’Lenuta lui Cocos ?!
    Nu fac cadouri ma la parasute .
    Pai un pui d’asta bate la 5000 de euroi , care-i de isprava la mai mult .
    Am o puica … Wykie de un an si noua luni cum nici la nemti nu gasesti . Am cumparat iapa gestanta si am lasat-o sa fete la nemti ca altminteri nu as fi pupat puiul nici daca ma vindeam cu totul .
    Nu stia ala ce are iapa in burta …
    Are deja 1,64 m la greaban , o sa bata peste 1,72 la patru ani si are niste mersuri de sta mitza in coada .
    Pacat ca nu ma tin buzunarele sa o duc la concursuri in Jermanica .

  15. Shadow Says:

    Sa ne traiesti nea gili :-).

  16. virgil Says:

    Shadow…

    Asisderea … Sa-ti deie Dumnezeu sanatate !

  17. stiriRo Says:

    dupa postarea asta nu pot sa zic decat ca e frumos calu din poza :)) la alte comentarii nu ma bag…

  18. julia Says:

    Dumnezeule, ce frumusete! Nu e nimic mai frumos decit un cal alergind liber……..un vis pe care eu nu mi-l voi implini niciodata…….decit daca imi cumpar ferma aia in Texas si ma las de inginerie………putin probabil……

    Sa-ti traiasca, virgile.

  19. cenushares Says:

    julia,

    despre ce vis e vorba? … aceea de a ajunge vreodata sa alergi libera? .. 🙂

  20. Radu Humor Says:

    Virgile ,
    esti tare , barbate ,ai si cu ce ,
    dar zgarcit , domnule sa nu te gandesti tu si la blonda ?
    Iti dai seama ce bine i-ar sta calare pe un cal negru de-al tau ?
    Ar avea si ea ceva cu care sa se laude , ca altceva nu vad sa faca decat sa se laude cu aia a calului (iapa ta cea mai tanara ,dar tot atat de abrasa !)

    Am vazut o asemenea parada la Castel la Villingen Schw. ,langa Izvoarele Dunarii , cand o superba Printesa blonda , incalecase un armasar negru de toata frumusetea( se mai intampla!) , numai ca , nu stiu daca din cauza aplauzelor , ca nu cred ca era dresura) i s-a slobozit armasarului o mandrete de scula , de era sa lesine partea feminina , numai Printesa nu stia ce are sub ea si raspundea gratios aplauzelor dezlantuite ale spectatorilor de pe margine ….

    Acuma baga si tu calul tau si … ministra noastra si vezi ce iese !

  21. Radu Humor Says:

    Sau mai bine zis cu ce ramanem ….

  22. Grigore Muru Says:

    LA Congresul PNL, Roman invitat, PNTCD nu.

  23. Radu Humor Says:

    Grigore Muru ,
    Chiar asa ?! 😥

  24. Julia Says:

    Duduie cenusie, tu sa vorbesti cu ‘pretenul’ tau nu cu mine….dementul disperat cu care ai rimat in sentimente cind se scremea sa-si bata joc de familia mea……..si care a ramas cu cititul, ca de postat nu mai posteaza de frica sa nu ii publice Roxana adresa…….cenushares, un sincer si deschis sictir.

  25. blikkenslager Says:

    super tare.ce maninca calul asta ?

  26. octavpelin Says:

    Astept rezultatul final,o seara frumoasa ! 🙂

  27. ROBERT HORVATH NEW YORK Says:

    VIITORUL REGE AL ROMANIEI PRINTUL NICOLAE,
    UN REGE ATICOMUNIST.

    „Romania ete o tara comunista!!! Dupa douazeci de ani de la revolutie, puterea economica si politica este in mana mafiei comuniste. Venirea monarhiei in aceste conditii ar da numai legimitata clasei oligarhice. Este nevoie de o rasturnare politica si sociala de proportii. Modelul va fi DENAZIFICAREA intreprinsa de americani dupa al doilea razboi mondial in Germania. …….Ea a pus bazele „miracolului german” .Ea va pune bazele unui „miracol romanesc.”…Revolutia monarhica nu este a revansei. Toti membrii societatii trebue sa beneficieze de aceleasi drepturi si datorii. Numai in aceste conditii se poate vorbi de neutralitate politica si un rege al tuturor. Vom curata impreuna tara de securisti si comunisti”
    CITITI PROGRAMUL POLITIC AL MISCARII ANTICOMUNISTE „REZISTENTA REGALA ROMANA (R.R.R) in /www.nymagazin.com ,in editia viitoare.
    Robert Horvath -Deva cineast New York

    Institutul Cultural Regal Roman
    (I.C.R.R)
    EXPOZITIE DE ARTA LA NEW YORK, TOKIO SI BUCURESTI.
    La 1 Decembrie 2009, de Ziua Nationala va avea loc la New York o exozitie personala dedicata Romaniei. La aceasta manifestare va participa Printul Nicolae si membrii diferitelor famili regale europene. Va fi o ocazie fericita pentru toti de a cunoaste si a strange mana viitorului rege. Volumul de arta „Printul renasterii””Romania” va fi lansat cu acest prilej. Locul de desfasurare va fi Chelsea cartierul importantelor galerii de arta. (In apropierea studioului meu de film). Organizatorul acestei expozitii (curator)este sotia me, Kiyoko Horvath. Trebue mentionat ca la toate expozitile care le-am avut in jurul lumii, sa arborat steagul national .
    In anul 2004 am dedicat expozitia”DE LA DALI LA DEVA” Regelui Spaniei JUAN CARLOS si regelui MIHAI, Regele Romaniei. Expozitia surealista a inceput la New York si trecand prin diferite orase europene a luat sfarsit in Figueres la doi pasi de
    Museul Salvador Dali. VA ROG DESCHDETI http://www.devagallery.com
    Veti putea vedea o lucrare favorita reprezentand tricolorul, avand in centru ei, crucea martirilor si a sperantei. Lucrarea a avut un deosebit succes.
    Expozitia care va putea fi vizionata la sfarsitul anului si la Bucuresti este bazata pe motive arhaice romanesti. Sper sa intalnesc inca oameni care mai cred in bine.

    ROBERT HORVATH- DEVA artist New York 15 Martie 2009.

  28. un tn[r ]n expansiune | Dialog cu Mine Insumi Says:

    […] MESAJUL UNUI ŢĂRĂNIST CĂTRE LI… pe Welcome to Roxania […]

Lasă un comentariu