REGELE ŞI PATRIA! LA MULŢI ANI M.S. REGELUI MIHAI I!

regele_mihai_1990_01

De Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril se sărbătorea public Ziua Majestăţii Sale Regelui Mihai I, pe când aniversarea era o sărbătoare privată.

La 8 noiembrie 1945, în Piaţa Palatului, a avut loc o mare manifestaţie naţională cu ocazia onomasticii Majestăţii Sale, o demonstraţie a iubirii de ţară, simbolizată de Regele Mihai.

S-a scandat, atunci, REGELE ŞI PATRIA! Ruşii invadaseră ţara.

Manifestaţia era organizată de PNŢ şi PNL – organizaţiile de tineret şi studenţi, şi s-au raliat o mulţime de oameni, indiferent de apartenenţa politică, într-o demonstraţie de spirit naţional.

Demonstraţia a fost reprimată în sânge de guvernul comunist care, în mod caracteristic, le-a atribuit agresiunea criminală, victimelor şi i-a victimizat pe asasini.

Atunci au fost arestaţi cei 1000 de studenţi cu a căror executare a fost şantajat Majestatea Sa Regele Mihai I ca să semneze actul de abdicare de la 30 decembrie 1947.

Acum nu mai sunt ruşii, nimeni nu ne mai ameninţă, suntem liberi, facem parte din Lumea Liberă, am condamnat oficial comunismul şi totuşi Regele Mihai încă nu este înapoi pe tron.

La Mulţi Ani, Sire! Să ne trăiţi să să reveniţi acolo unde este locul Majestăţii Voastre: pe tronul României.

20 răspunsuri to “REGELE ŞI PATRIA! LA MULŢI ANI M.S. REGELUI MIHAI I!”

  1. Filip G Says:

    Apropo cand eram la liceu la Savarsin jud ARAD ,curatam parcul de frunze,maturam aleeile,vizitam cu placere lacul.E un colt de rai.La Multi Ani! Sa reusiti sa va bucurati de tot ce e frumos in jurul Dumneavoastra.Si apropo cei din zona va asteapta sa va implicati in reconstructia drumului.DRUMUL REGELUI asa e perceput de localnici.Ruta SAVARSIN,PETRIS,OBARSIA ,VATA-BAI.

  2. Roxana Iordache Says:

    @Filip G. Eşti din Arad? Sau chiar din Săvârşin? Ştii că Principesa Margareta a făcut multe pentru acele locuri, în mod sigur va reconstrui şi DRUMUL REGELUI.

  3. Marius Mina Says:

    La multi ani tuturor Gavrililor, Mihailor si Mihaelelor!
    La multi ani Majestate!

  4. Filip G Says:

    Am copilarit si m-am jucat pe DRUMUL REGELUI in jud ARAD.Acum am plecat in tara dar am amintiri placute din zona.Ami aduc aminte de vremurile cand ma uitam la gardurile de lemn pe care erau desenat OCHI ,Soare,etc si nimeni nu-mi spunea de ce?Eram protejat intr-un fel,apoi am inteles rolul mesajelor.

  5. Roxana Iordache Says:

    @Marius Mina. La mulţi ani!

    @Filip G. Deci şi tu eşti plecat din ţară! Mi se pare că acel drum a fost refăcut, nu ştiu sigur, dar m-aş mira să nu, pentru că Fundaţia Principesa Margareta foarte mult contribuie în zonă. Şi nu numai. Dar nu se laudă cu asta, le face discret. Cu adevărat creştineşte. Să nu ştie stânga ta ce face dreapta ta.

  6. Filip G Says:

    Am inteles ca e facut Studiu de fezabilitate,dar se asteapta fonduri.

  7. Roxana Iordache Says:

    @Filip G. Ce frumoasă copilărie trebuie să fi avut acolo!

  8. Plano Says:

    La multi ani tuturor Mihailor si Gavrililor, fara deosebire de natie sau statut social sau varsta. As fi zis si sex da` nu-mi vine in minte vreun nume de femeie derivat de la Gavrila. Le includ pe Mihaele.
    @Roxana, tocmai de ziua onomastica sa-i faci regelui o urare atat de strengareasca? Sa se aseze pe ceva care nu mai exista ?! TRONUL! E om in varsta, Roxana, ca sa-l inviti sa stea pe un scaun virtual.
    Mihai de Romania este doar un fost sef al statului roman asa cum au fost si cei care l-au urmat:C.I. Parhon, Chivu Stoica, Ceausescu, Iliescu, Constantinescu. Asa cum va deveni si Basescu, un fost sef de stat.

    Meritul sau principal, prezent, este ca este singurul in viata dintre toti sefii de stat din timpul celui de-al doilea razboi Mondial. Si de la invinsi si de la invingatori. El a fost un invins!

  9. Roxana Iordache Says:

    @Plano. Nu ţi-o ia nimeni nici gratis!

    Intră în toate bisericile ortodoxe şi ai să vezi că există. Chiar şi în cele nou-construite. Nimeni, niciodată nu are voie să se aşeze acolo, în afară de Rege.

    Învinşi am fost noi, ca popor. El e un învingător, un atlet al lui Hristos, care binemerită graţia şi omagiul poporului român şi al umanităţii.

  10. Radu Humor Says:

    „La multi si buni ani !” Regelui Mihai,alaturi de intreaga Familie Regala (nu doar cea romaneasca !).Inca mai suntem astfel mai bogati decit cei care nu-l au in sufletele lor. Sa ne traiti Majestate si iertati-ne ca trebuie sa fiti contemporan cu unii dintre noi… P.S. Cind am afisat ultima parte ,cea cu contemporanii,la postarea precedenta,nu banuiam sa fiu atit de repede confirmat de Plano …. Unii se arunca in gol ,chiar si de la sol !? Ce bine ca-i toamna si-i acopera frunzele, inaintea ridicolului …

  11. Roxana Iordache Says:

    @Radu Humor. 🙂 😦

    Lasă, că @Plano e băiat bun, nu-i dintre cei chiar irecuperabili. 😆

    @Plano. N-ai vrea să comentezi la următoarea postare şi să argumentezi de ce preferi republica? 🙂

  12. octavpelin Says:

    LA MULTI ANI!MAJESTATII SALE ,REGELE MIHAI INTIUL AL ROMANIEI,SI INTREGII CASE REGALE!

  13. Mihnea Georgescu Says:

    TRĂIASCĂ REGELE! TRĂIASCĂ DINASTIA!

  14. Tzucky - Ioan TODIROAE (Timisesti) Says:

    Titlul (Subiect) : Pentru Majestatea Sa Regele Mihai I cu ocazia Zilei onomastice 8 Noiembrie urez:

    „La Multi Ani”
    cu sanatate
    si
    cu revenirea cat mai repede
    pe Tronul Romaniei !

    Doresc, sustin si militez pentru urmatoarele:
    – 1) o Romanie monarhica,
    – 2) o Romanie politic preponderent social-liberala
    cu PNL Romania in frunte si fara PSD, PC, PRM
    (ar fi noua cale mai buna in politica romaneasca),
    neutra militar (ne-membra NATO),
    – 3) o Romanie 100 % neo-europeana
    (traditional si istoric partenera
    cu Franta, Germania, Italia, Spania, Anglia si tot Occidentul, si
    paralela optim cu SUA si Rusia),
    – 4) o Romanie preponderent crestin-ortodoxa (cum si este),
    – 5) o Romanie reunita cu Basarabia si Bucovina de Nord,
    – 6) o Romanie puternica (cum nu este in prezent).

    Traiasca Majestatea Sa Regele Mihai I !

    Cu toata consideratia, sustinerea si sperantele
    unui informatician somer din cauza SRI_CIA & co,
    ~~~~ EXP.: Tzucky – Ioan TODIROAE,
    Satul si Comuna TIMISESTI,
    Judetul NEAMT.
    ~~~~

  15. tartoras Says:

    LA MULTI ANI, MAIESTATE!!!
    FELICITARI PENTRU ACEST POST….SI PENTRU INITIATIVA.

  16. Roxana Iordache Says:

    @Tzucky – Ioan TODIROAE (Timişeşti), @tartoras. Bun venit! Mulţumesc! Vă mai aştept. Sunteţi dulci! Bun venit şi în blogroll!

  17. Andrei Says:

    semnati va rog petitia pentru monarhie! 😉

    http://www.petitieonline.ro/petitie-p07731049.html

  18. IUGA NICOLAE Says:

    2. Între localitatea SĂVÂRŞIN şi localitatea VAŢA DE JOS s-a construit înaintea celui de-al doilea război mondial drumul strategic cunoscut sub denumirea flatantă de DRUMUL REGELUI. Situat la cca 30 km spre vest faţă de drumul prezentat mai sus, Visca – Ţebea, şi oarecum paralel, a fost construit din localitatea PETRIŞ –jud. Arad, până la limita cu jud. Hunedoara, la Cota 0 [zero] sub denumirea de DJ 707, sub înalta şi eclatanta oblăduire a Regelui MIHAI I. Drumul, asigura Casei Regale o variantă de retragere discretă în situaţii limită, de la Castelul de la Săvârşin spre interiorul citadelei naturale care au fost şi mai sunt Munţii Apuseni. Acum când situaţia Casei Regale Române s-a ameliorat corespunzător, cred a fi cazul ca aceasta să-şi îndrepte privirea spre obiectivele întrerupte de valurile istoriei şi să le ducă la bun sfârşit spre pilduitoare luare aminte a tuturor şi spre şi mai deplina şi respectuoasa reverenţă a conaţionalilor săi. Argumentele în favoarea construirii acestui drum, sunt în mare aceleaşi ca şi în cazul drumului Visca – Ţebea. Drumul regelui traversează aceiaşi munţi şi leagă aceleaşi plaiuri între ele, Valea Mureşului cu Valea Crişului Alb.

  19. Romeo Tarhon, Mi.R.A. Says:

    Membrii inregsitrati si simpatizantii asociatiei militante „MISCAREA ROMANIA ALTFEL” ureaza LA MULTI ANI Majestatii Sale Regele Mihai cu prilejul onomasticii in ziua sarbatorii crestinesti a Sfintilor Mihail si Gavril.
    TRAIASCA REGELE!
    TRAIASCA UNITATEA SI UNICITATEA Mi.R.A.!
    http://tashy.ro/miscarea-romania-altfel/

  20. Un popor la diateza pasivă « Teo Negură Says:

    […] sursa foto […]

Lasă un comentariu