SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE CRIN ANTONESCU

Crin Klaus

Dragă domnule Crin Antonescu,

Nu suport pariurile, dar aş fi făcut excepţia de rigoare, adică puteam paria că veţi avea atitudinea corectă, aceea de susţinere a domnului Iohannis. Vă mulţumesc pentru asta şi sper că veţi continua printr-o implicare activă. E nevoie de mobilizare a absenteiştilor şi a „vot-nuliştilor” din partea dumneavoastră.

De aceea, vă rog să ieşiţi şi să le solicitaţi susţinătorilor dv. blocaţi în proiect -(incredibil de) fanatici în idolatrizarea dv. incompatibilă cu o conduită creştină! – să-l susţină pe Klaus Iohannis, omul pe care îl adulau când l-aţi adus în PNL şi pe care acum îl denigrează (cot la cot cu adversarii).

Amintiţi-le campania sistematică a lui Ponta şi a PSD de dislocare a PNL de la guvernare şi de forţare a retragerii dv., pentru a vă atribui, ulterior – insidios şi oneros – ruperea USL. Pe care ei, baroneţii roşii, au premeditat-o. Iar acum fanaticii dv. se lasă folosiţi în campania mizerabilă contra unui om onorabil.

Mai e nevoie ca, împreună cu – sper – viitorul preşedinte al României, să motivaţi alegătorii liberali în ideea că PNL niciodată nu moare şi că partiduleţele surogate nu-l vor putea distruge niciodată, aşa cum intenţionează Ponta, pe urmele mentorului lui, Băsescu.

Reiterat, altruismul de care aţi dat dovadă în perioada „proiectului Iohannis” va fi o motivaţie pentru o parte decisivă din cei mulţi dezamăgiţi de politică.

Atât. În plus, cu încredere. Şi cred că nu v-aţi spus ultimul cuvânt. Aş putea spune chiar că abia urmează.

P.S. Corneliu Coposu spunea că politica mare se face din linia a doua.

56 răspunsuri to “SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE CRIN ANTONESCU”

  1. SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE CRIN ANTONESCU » Bloogle Says:

    […] Original Blog » […]

  2. Săvescu Maria Says:

    Perfect.
    Crin Antonescu va face istorie in saptamana care vine.
    Rares Bogdan l-a sunat si l-a rugat sa vina in emisiunea lui, lucru pe care in mod sigur il va face.
    Stie si el ca doar cuvantul lui ii va scoate la vot, pe romanii care l-au vrut pe el presedinte.
    Nimic fara Dumnezeu !

  3. Săvescu Maria Says:

    Vor fi si proteste in strada. Sa vedem cat vor ajuta ca nehotaratii sa iasa la vot.
    http://saptamana.net/articol/7050-oltenii-din-marile-orase-se-alatura-protestelor-de-amploare-din-tara

  4. balbeck Says:

    Si Iohannis cu cine va face alianta in caz ca ajunge presedint?Cu oamenii lui Base?Eu ii votez pe amandoi.

  5. mbazu Says:

    Roxana, ma bucur mult ca te-ai intors! Este extrem de oportuna aceasta scrisoare! Crin trebuie sa revina cu o sustinere ferma a lui Klaus! Nu poate fi altfel. Sprijinul lui poate fi decisiv!

  6. ioprotestatarul Says:

    Bine ai revenit Roxana! Abia acum am constatat că ai revenit și mă bucur că îl susții pe Iohannis fiindcă de vreo trei luni sunt implicat, împreună cu Adriana, în acțiuni civice pentru susținerea lui Klaus Iohannis. Din acest motiv am deschis și un cont pe Facebook, „IO Rebelul”, unde postez fotografii și video legate de acțiunile noastre. L-am văzut și am vorbit de mai multe ori cu acest om deosebit și îl susținem fară rezerve… cât despre Antonescu, nu este cine părea.

  7. Radu Humor Says:

    Iata ce putem citi la Nicolae Paulescu: „Fără Dumnezeu, viaţa nu poate fi explicată“:

    Din pleiada de medici pe care România i-a avut la începutul secolului al XX-lea, doar despre unul s-a spus că a atins genialitatea. Este vorba de marele fiziolog Nicolae Paulescu, cel care a descoperit insulina. Născut în Bucureşti, la 30 octombrie 1869, fiul comerciantului Costache Paulescu urmează la Paris Facultatea de Medicină, pe care o termină în 1891. Rămas în capitala Franţei încă nouă ani, timp în care devine doctor în medicină şi în ştiinţe naturale, obţine mai multe specializări în chimie biologică şi fiziologie generală. Alături de Étienne Lancereaux, cel mai cunoscut fiziolog din lume în acea vreme, îi apar mai multe lucrări de medicină, care vor constitui unele dintre tratatele de specialitate editate atunci.

    Deşi i s-a oferit posibilitatea rămânerii în străinătate, Paulescu s-a întors în ţară, unde a continuat munca de cercetare începută în Occident. Astfel, în 1921, ilustrul cercetător trimite patru comunicări către societatea de Biologie din Paris cu privire la descoperirea pancreinei, prima formă de insulină. La o distanţă de opt luni, doi tineri şi obscuri cercetători canadieni îşi fac publice rezultatele lor în aceeaşi direcţie şi primesc premiul Nobel pentru Medicină. Protestele făcute către forurile internaţionale rămân fără răspuns. Doctorul Paulescu va muri în 1931 cu amărăciunea nerecunoaşterii muncii sale de o viaţă.
    Paulescu a fost martorul principal al apărării în procesul lui Corneliu Zelea Codreanu şi la 23 martie 1924, cu această ocazie declara:

    „Cauza ajunsă înaintea domniilor-voastre este conspirația Forțelor Oculte mondiale de a ni se lua dreptul la suveranitate și de a fonda aici în spatiul carpato-ponto-dunărean Israelul european. Israelul european: stat bi-național cu evreii clasa conducatoare și exploatatoare în calitate de națiune învingătoare și cu noi, românii, clasa subordonată și exploatată în calitate de națiune învinsă. ”

    — citat de Șerban Milcoveanu în „Pentru ce a fost asasinat Corneliu Zelea Codreanu”, 2007 [37].

  8. olimpiu65 Says:

    imi pare rau dar cred ca nu va fi asa. suntem o lume mica dominata de oameni mici… la caracter , la spirit, la…

  9. Ghita Bizonu' Says:

    Adica si cu banii luati …

  10. Roxana Iordache Says:

    Dragilor, am postat şi aici ca să-i fie lui Crin mai la îndemână, că pe Fb nu prea merge, aşa că degeaba se dau de ceasul morţii unii fanatici. 🙂

    Mă găsiţi pe Facebook! Dacă vă uitaţi la lista cu prieteni, am refăcut România liberă de altădată. 🙂

    Bizoane, e mult prea inteligent pt glumiţe din astea. 😀

  11. Roxana Iordache Says:

    @balbeck. Şi tu vii cu clişeul Băsescu. Băsescu e doar numele temporar al Sistemului. Care l-a pregătit succesor pe Ponta. Iohannis în orice caz le încurcă jocurile şi coaliţia lui e a oamenilor care vor altceva, care s-au săturat de mahala şi de cârpeală. Ce-a rămas din PD-L sunt cei pe care i-a muşcat Băsescu. Analizează şi tu, că de-aia eşti băiat deştept. Nu de aialaltă. 🙂

  12. Ghita Bizonu' Says:

    Roxule

    deci
    1) Dintai combinatia cu Iohannis l-a costat candidatura la Presedentie (azi ar fi fots presedintele ales …. din primul tur!!)
    2)Apoi l=a costat presedentia partidului.

    A fost „lucrat” de nota 10 + 10 + 12!! Sa zic asa a devenit un nimeni penibil…

    Acu tu vrei ca dupa ce a fost lucrat asa hal acum sa il mai si sustina de Iohanescu ?! Si mai ce sa faca ? Sa ii dea si nevasta si sa tina si lumanarea ?!

    Sper ca ai auzit ca cel mai mare succes al Diavolului este sa ii convinga pe oameni ca Satana nu exista .. Asa ci acu … oare cine l-a lucrat asa de bine pe Antonescu ?

  13. balbeck Says:

    Atunci Iohannis sa il puna premier pe seful ACL,daca ajunge presedinte..:)))))))))))))

  14. Roxana Iordache Says:

    Ghiţă, astea sunt aserţiuni. Crin Antonescu s-a dezactivat, pentru că ştia că nu mai are şanse în acele condiţii, a jucat prost la un moment dat şi asta l-a costat ulterior. Ştia din start că PNL e partidul care-şi schimbă preşedinţii în momentul în care simte că e altul mai potrivit în perspectivă (politică, electorală sau ambele). A făcut-o el însuşi, când l-a înllocuit pe Tăriceanu.

  15. Roxana Iordache Says:

    @balbeck. Iohannis nu pune pe nimeni, că nu e Băsescu. Dacă neamţul iese preşedinte, Ponta rămâne premier până când îl rupe în bucăţi PSD. 🙂

  16. Marius Mina Says:

    Asteptam …

  17. augustinradescu Says:

    Roxano, buna dimineata! PNL-ul asta al tau, care nu moare niciodata, e DEJA raposat. PNL inseamna acum FALCA. VIDEANU. BLAGA. OLTEAN. ORBAN. IGAS. IALOMITIANU. Sa-ti mai zic?! Acum PNL e doar numele de scena. Numele din buletin este PDL! Si PDL este basescu!
    Istoria ne va spune care a fost contributia lui Antonescu la aceasta transhumanta, si ma tem ca vei avea o surpriza tare trista!
    Si, vorba bizonului, cum vrei sa-l sustina Crin pe asta care i-a tras-o la radacina? Crestin, crestin, dar chiar asa?

  18. Antoniu Poienaru Says:

    Mai intai, fii binevenita Roxana!
    Ieri, nevasta-mea, de ziua ei, s-a ratzoit la mine, asa cum n-a mai facut-o niciodata:’ de ce votezi cu Ioannis? ca e asa si pe dincolo..’ exact vorbele pesedistilor. Ca sa o linistesc si sa nu mai vorbeasca peste mine i-am zis: ‘marinaru’, daca e in spatele neamtzului, impreuna cu ‘uie’ si americanii lui, va anula 1mil. de voturi ale lui ponta ‘dintr-o sorbire’, comparat cu cele 7,4 mil de voturi la destituire; in spatele neamtului nu mai e decat un derbedeu securist care isi traieste ultimele zile la palat iar meciul e pe viata si pe moarte, cum se spune.’ Cea mai mare dezamagire a mea ramane Antonescu. Ce naiba a patit, nu pot sa stiu!?

  19. Roxana Iordache Says:

    Gusti, calmează-te! Chiar nu ştiu de ce ţii să pari mutant. 🙂

    Toni, sunt alături de tine. 🙂

  20. augustinradescu Says:

    Jane, scriu ceea ce scriu doar din simpatie pentru tine! Altminteri, n-as fi scos o vorba, fiindca lucrurile mi se par de mult transate si nicio agitatie nu mai „face sens”. Dar vad ca acest wishful thinking e, uneori, mai tare decit noi! La unii, asta dovedeste lipsa inteligentei; la altii (si cred ca e si cazul tau) o dragoste prea mare. Caci, cum se stie, dragostea e, intotdeauna, cel putin chioara! :))

  21. razvancoltea Says:

    Ati revenit foarte tarziu, inexplicabil din punctul meu de vedere. Iar apelul catre Antonescu este tardiv. Nu-l va sustine pe cel care l-a tradat cu mult entuziasm.

  22. Roxana Iordache Says:

    Răzvan, nu cred că datorez explicaţii.

    Augustin Rădescu, Gusti dragă, hai să-ţi explic: 1. Detest mahalaua, mă dezgustă grobianismul imund al PSD . 2. Dar nu în ultimul rând, îmi place Iohannis, e altă faţă pentru România, cu totul altă atitudine, are ţinută, e rasat şi duce la Cotroceni o doamnă. Atât. 🙂

    Poate îmi spui şi tu motivele pentru care îl votezi pe Ponta. Dar nu clişee. 😀

  23. Mihai Hristea Says:

    Gizasmeriendgiozef!
    Nu credeam sa te vad vreodata, Rox, tinandu-le partea unora ca Blaga, Vass, Moni, Udrea, Tokes, Falca, Blejnar, Boc, Branza, Roberta etc. etc. etc.!!!!!!!!!!!!!!
    Pentru cine? Pentru unii care mai deunazi te vedeau cazuta in delir mistic?
    Nu, Rox, de data asta nu sunt de acord cu tine – oricat mi-ar fi Klaus de simpatic, din cauza celor din jurul sau e nevotabil!

  24. mbazu Says:

    Reblogged this on Marius Bazu Weblog.

  25. mbazu Says:

    De ce se teme Ponta de Iohannis?

  26. plano Says:

    Paradoxal!
    Roxana, o sustinatoare a lui Tariceanu, contesta eforturile disperate ale fostului si viitorului Premier pentru a salva ce se mai poate din liberalismul istoric din România.
    Crin si Johannis au radiat partidul Bratienilor. Acum avem un partid liberal golit de liberali, populat cu popularii lui Basescu si ai Elenei Udrea.
    Adevaratii liberali se vor regrupa langa aristocratul Tariceanu.

  27. olimpiu65 Says:

    Plagiatorul cica e presedintele care uneste, dar zilele astea am vazut altceva, ba chiar colega lui Olgutza alias Mitza Baston facea apel la camarazi sa declanseze un mic,,razboi civil”
    Dar daca pana si fostul presedinte Constantinescu a ales prostitutia (sper sa o legalizeze madam usturoi de la finante), atunci nu ne ramane decat votul si atitudinea civica…atat cat o vom mai avea
    Iar celor care odata le-am delegat puterea mea in acest stat le spun doar atat: RUSINE!!!!

  28. argusdre Says:

    Avem “o Dreapta” (sanchi) dasteapta foc si cu amor nebun pentru tara…..Din aceste motive in 2004 ne-a pricopsit cu un presedinte infractor si plecat (pe mare…dat de tac-su la Marina ca poate s-ar fi innecat si scapa de irecuperabil), iar acum aceeasi Dreapta insista in prostie cu alt infractor (amestecat in escrocherii cu infieri de copii si jonglerii cu case). Atat poate Dreapta…Ca daca putea altceva, cu siguranta Romania asta care fuse atat de bogata si bine plasata, s-ar fi gasit altundeva in clasamente mai ales inainte de al doilea razboi mondial….
    Cum sa poti crede ca un Johannis acaparat si inconjurat in intregime de toata hoarda besista e altceva, sau va fi altceva decat un slugoi besist subjugat de matroz. Pai chiar nu-si imagineaza nimeni ca el déjà e santajat de catre Besescu taman pe baza datelor cu care s-a compromis singur la Sibiu ? Cu siguranta ca Dreapta romaneasca si in general romanii isi merita cu prisosinta soarta asta trista si fara speranta….

  29. ada1957 Says:

    Nu-mi vine sa cred ochilor… Roxy ce citesc.
    Tu , tocmai tu , poti sustine un traficant de copii????
    Pe omul care l-a scos din joc pe CRIN ??
    Sa revina o data cu molaul neamt Blaga, Videanu,Anastase,Berceanu,Udrea,Macovei toti HOTII…..???
    Stiu ca Ponta nu este cea mai buna alegere… mintea mea a ramas setata pe Crin presedinte… dar nici asa…..Pozitia lui Crin este onesta… NU Poti sustine pe nici unul… dar nici pe samsarul de copii…Nu cezi ca si Merkel se fereste de el ??????

  30. mbazu Says:

    Si CTP e de parere ca Ponta se teme!

    http://www.stiripesurse.ro/ctp-lui-ponta-ii-e-frica_938586.html

  31. Radu Humor Says:

    Mai nou, am auzit că Mircea Diaconu, trimis în Parlamentul european de foarte mulţi români care au văzut în el un apărător al intereselor noastre, s-a dovedit un mutant, asupra căruia, prin ameninţări, dar mai ales prin şantaj, au intervenit ceilalţi mutanţi, determinându-l să semneze ca boul o petiţie prin care se cere maximizarea atribuţiilor birocraţilor ueişti, mai pe şleau, un guvern european care să conducă turma de state intrate în staulul iudeo-masonic !

  32. balbeck Says:

    Haaaaaaa,l-am auzit pe Iohannis ca il pune premier pe Basscu,daca ajunge presedinte.A zis asta pe un post tv…..o fi glumit?

  33. olimpiu65 Says:

    http://www.cotidianul.ro/fotografii-vesele-si-nemiloase-250855/

  34. Radu Humor Says:

    http://activenews.ro/gabriele-kuby-autor-si-sociolog-german-nu-va-mai-ganditi-ca-lucrurile-bune-vin-din-vest-e-exact-opusul-vor-sa-ajunga-la-copiii-vostri_1871684.html
    Sosită în România pentru a-şi prezenta cea mai nouă carte, “Revoluţia sexuală globală: Distrugerea libertăţi în numele libertăţii”, Gabriele Kuby afirmă că ţara noastră nu este deloc înapoiată şi că din “vest vin lucruri realmente malefice”.
    “În primul rând, nu mai gândiţi că sunteţi în urmă. Nu vă mai gândiţi că lucrurile bune vin din vest – în realitate este adevărat exact opusul. De fapt, din vest vin lucruri realmente malefice. Am auzit o ştire azi. Nişte ONG-uri din România au declarat că ţara voastră trebuie să prindă din urmă (n.r.: trenul educaţiei sexuale din Occident). Puteţi fi foarte fericiţi că această distrugere nu a avut încă loc în ţara voastră. Şi ar trebui să vă mobilizaţi în toată ţara în orice coaliţie posibilă, cu oricine, inclusiv de peste graniţe, şi cu oricine din interiorul ţării care poate lupta împotriva acestui lucru. Vor să ajungă la copiii voştri! Îi vor sexualiza, iar sexualizarea copiilor va prăbuşi civilizaţia. Fiindcă va prăbuşi mai întâi familia. Aceasta este rădăcina“, a conchis ea.

  35. Radu Humor Says:

    Fwd: Fw: Dan Puric: momente-cheie din viaţa unui om ajuns la 55 de ani
    Nistor Nadina
    To me Today at 7:54 PM

    ––– Mesajul original –––
    Subiect: Fw: Dan Puric: momente-cheie din viaţa unui om ajuns la 55 de ani
    De la: Chirila Corina
    Către: tatiana.alvadane@apdrp.ro,anca-mihaela ZAHARIA ,anca petrovici ,MARIA BENKO ,corina ,FINARETA ,Mihaela Foit ,nadina nistor-humor ,nasa Maria ,gor199@yahoo.com,Comanita Seniori
    CC:

    Vocea unui mare artist roman, vocea unui Mare Om care se face tot mai mult auzita si tot mai mult ascultata pentru …o iesire din clipa prezentului : DAN PURIC !

    Dan Puric: momente-cheie din viaţa unui om ajuns la 55
    de ani

    Ziarul Metropolis vă prezintă un interviu
    neconvenţional cu Dan Puric, realizat ieri. Actorul,
    care împlineşte astăzi 55 de ani, scoate în faţă
    momentele care au avut cel mai mare impact asupra
    personalităţii sale, la fiecare zece ani din viaţă.
    Moartea primului său copil l-a apropiat mai mult de
    Dumnezeu. Căutările în artă l-au împins să inventeze
    un nou limbaj pe scenă. Familia l-a învăţat cum să
    evite îndoctrinarea. La 55 de ani, Dan Puric şi-a regăsit
    optimismul şi spune că, dacă ar trebui s-o ia de la
    capăt, nu ar schimba nimic.

    Între 0 şi 10 ani
    „Paradoxal, cred că cel mai important lucru care mi
    s-a întâmplat în primii zece ani din viaţă a fost
    întâlnirea mea cu un ieduţ. Medic fiind, tata a primit un
    ied de la un ţăran pe care l-a făcut bine. M-am
    împrietenit cu iedul, l-am botezat, i-am pus numele
    „Berciul“, l-am spălat şi l-am luat cu mine în pat.
    Dormeam cu capul pe el, iar el mă lingea în somn. Îţi
    dai seama ce viaţă extraordinară?
    Mergeam cu el pe câmp, iar iedul m-a învăţat ce
    înseamnă miracolul naturii. Adulmeca iarba şi florile,
    alerga după câte o albină, iar eu am devenit atent la cer
    şi la fluturi. Nu era un ghid, ar fi rigid să-l numesc
    aşa, ci îmi oferea o deschidere extraordinară. Şi a
    făcut asta timp de vreo doi ani, cât am stat cu el pe
    câmp, ca un mic cioban. Am respirat aer curat şi am avut
    pentru prima oară sentimentul libertăţii.
    Îţi dai seama ce traume au fost apoi grădiniţa şi
    şcoala? După ce învăţasem ce înseamnă să fii liber,
    am aterizat într-o grădiniţă comunistă, apoi într-o
    şcoală rece, cu tot felul de portrete de călăi pe
    pereţi, într-un Bucureşti în care colegii mei erau
    marcaţi că unul e ardelean sau oltean, că altul e
    moldovean. Nu înţelegeam de ce fac diferenţe. Cunoscusem
    viaţa fără aceste contururi penibile.

    Între 10 şi 20 de ani
    Armata m-a marcat negativ. Am fost încorporat pe la 18
    ani, şi, timp de un an şi şase luni, am trăit ceea ce am
    recunoscut mai târziu în memorialistica de puşcărie,
    adică o formă de detenţie civilă, într-un ghetou
    militar sinistru, populat de oameni răi, analfabeţi şi
    care ne carotau tinereţea. Armata era o armă a
    Securităţii prin care ţi se distrugeau energiile,
    vocaţia, nădejdea şi încărcătura sufletească pe care
    le aduceai din familie.
    Fusesem încadrat la artilerie, dar n-am ştiut să
    trag, aşa că m-au pus să scriu lozinci. Îmi aduc aminte
    că locotenentul m-a întrebat ce liceu am terminat. „Arte
    plastice“. „Arte, cum?“. „Plastice!“. „Bagă-l,
    bă, la vopsitorie!“. Şi am scris „Trăiască şi
    înflorească Partidul Comunist!“ de mi-am rupt
    mâna.
    Între 10 şi 20 de ani, familia mi-a dat reperele.
    Tata m-a întrebat într-o zi ce am învăţat la ore, iar
    eu i-am spus că am avut o lecţie despre înfiinţarea
    Partidului Comunist. Îmi aduc aminte că nici nu a ridicat
    ochii din ziar, doar a stat puţin şi mi-a zis: „Vezi că
    în raftul 2 din bibliotecă am o carte cu Regina
    Maria“.

    În altă zi, naşul meu mi-a pus aceeaşi întrebare,
    iar eu i-am spus că am învăţat despre un poet, „un
    prost, domne`“.
    „Cum îl cheamă, mă?“. „Lucian Blaga“. „Da?
    Şi zici că e prost? De ce?“. „Păi auzi ce zice:
    «Caut, nu ştiu ce caut. Caut un cer trecut, ajunul
    apus»“. „Tu crezi că e prost?“. În următoarea oră
    m-a luat încet, mi-a explicat de ce nu e prost Lucian
    Blaga, iar în următoarele două luni am citit şi
    „Trilogia valorilor“ şi „Trilogia culturii“.
    I
    Intre 20 şi 30 de ani
    Moartea primului meu copil, Alexandru, la doar 10 luni,
    de la o encefalită, m-a marcat definitiv, pentru tot restul
    vieţii. Şi gata! Când ţi se întâmplă aşa ceva, pe
    urmă ţi se poate întâmpla orice. Nu poţi să spui că
    uiţi un asemenea lucru, pentru că, de fapt, nu te uită
    el. Paradoxal, drama asta m-a apropiat foarte mult de
    Dumnezeu. Atunci am simţit că e acolo, cu mine. Aş fi
    înnebunit dacă nu ar fi existat taina asta. Fiul meu era
    de o frumuseţe extraordinară. Atunci am simţit concret
    existenţa lui Dumnezeu.
    Stăteam la priveghi, la propriul meu copil, şi acolo
    în bloc, la noi în Botoşani, a venit un om amărât care
    mi-a povestit toată seara cum a lucrat el în circ, cum a
    trăit alături de lei, de tigri… Îmi mai povestea,
    încerca să mă facă să râd, dar la patru dimineaţa a
    apărut nevastă-sa, care l-a dojenit: „Lasă domne omul
    să stea în necazul lui!“ „De asta am venit, muiere,
    să-l scot cu vorba din necaz!“, i-a răspuns omul. Cum
    să-l uit?

    Între 20 şi 30 de ani am avut parte şi de ceva
    bun. Am pus bazele acestui limbaj în teatru, pe care
    l-am descoperit într-o noapte. Am pus pick-up-ul cu muzică
    şi am început să mă mişc şi să „vorbesc“. Nu mai
    era pantomimă, descoperisem altceva.
    Apoi m-am dus la profesorul meu, Traian Ailenei, de la
    Şcoala Populară, într-un apartament din Drumul Taberei.
    El s-a uitat la mine în timp ce fuma o ţigară şi mi-a
    spus: „Bă, tu fă acolo, că ăştia îşi dau seama în
    20 de ani“. Şi în 20 de ani au început să-şi dea
    seama şi criticii de pe aici. Bine, ei nici acum nu prea
    ştiu că e un limbaj, ei zic că e pantomimă.
    Pe urmă, după ce am intrat la Teatru, am ratat o
    bursă la Marcel Marceau. Şi tot profesorul meu m-a
    felicitat: „Bravo, mă!“. „De ce?“, l-am întrebat.
    „Păi, ce, te duceai să fii maimuţă second-hand după
    ăla? E un mim bun, dar tu nu faci pantomimă, tu pui bazele
    unui limbaj la nivel
    european“.

    Între 30 şi 40 de ani
    Sunt momentele în care am fost răvăşit de prima
    carte de memorialistică. Treceam pe lângă un chioşc şi
    am văzut o carte despre ce au păţit nişte oameni prin
    puşcării. Abia atunci am realizat din ce popor am făcut
    parte şi abia atunci m-am născut a doua oară. M-am trezit
    în momentul în care am citit Ion Gavrilă Ogoranu şi Ioan
    Ianolide, pentru că mi-am cunoscut nişte rădăcini care
    nu sunt în manualele de istorie. Apoi i-am descoperit pe
    Corneliu Coposu şi pe Petre Ţuţea, cu un alt tip de
    discurs despre ţară. Era extraordinar!

    Între 40 şi 50 de ani
    În această perioadă se închide cercul de viaţă al
    loviturilor totale. Aveam 49 de ani când a dispărut mama.
    Se zice că atunci când îţi moare mama, rămâi singur.
    Când a plecat tata am mai putut să suport, pentru că
    trăia mama şi o ajutam pe ea, cu toate că era dureros.
    Când a plecat mama am simţit cum pleacă ceva din mine. Am
    şi acum reflexul să-i dau telefon şi să-i spun că a
    ieşit bine un spectacol sau că am venit din turneu. Dar
    mă opresc. Sunt convins că de acolo, de undeva, ea are
    grijă.

    Cum se vede viaţa de la 55 de ani?
    Văd viitorul mult mai scurt. Îmi place expresia asta
    a Sfântului Apostol Pavel: „Trebuie să ne zorim să
    trăim!“. Nu atât viaţa este interesantă, cât
    învierea, adică un fel de trezire. Am sentimentul că
    distanţele se scurtează, dar nu am niciun fel de panică
    în faţa morţii, dimpotrivă… Şi parcă îmi dau seama
    din ce în ce mai mult ce se întâmplă cu noi, cu poporul
    ăsta. Mai am sentimentul că am trecut de dorinţa de a
    avea succes, pe care o are orice tânăr la început de
    drum, şi că pot lucra la un alt nivel, direct pentru
    sufletul românesc.
    Dacă îmi spuneai la 48 de ani că o să mă apuc să
    vorbesc public râdeam amândoi o oră la o bere. Chestia
    asta a ţâşnit mai ales după moartea mamei – dorinţa
    asta de a articula ceva în faţa oamenilor. Şi iată că
    ei vin, iar eu simt că nu vorbesc singur.

    Dacă aş lua-o de la început, ce n-aş mai
    face?
    Cred că aş face totul la fel, pentru că structura
    mea de mare naivitate, care de multe ori a fost lovită pe
    nedrept, nu se poate schimba. E firea mea.
    Nu mă văd prudent. Nu mă văd calculând meschin. Am
    fost întotdeauna un om echilibrat şi tot pe drumul ăsta
    aş merge. Aş avea aceleaşi dureri şi aceleaşi vorbe.
    Pentru că simt că Dumnezeu m-a apărat întotdeauna.
    Ştiu că ţara va scăpa totuşi de gheara în care e
    prinsă, pentru că vine o altă generaţie din spate, iar
    poporul a început să se mişte. Suferinţa mea e
    depăşită doar de nădejdea mea.

  36. Radu Humor Says:

    Roxana, te rog şterge primul comentariu ( pus din greşeală)

    Dan Puric la 55 de ani :
    Între 30 şi 40 de ani
    Sunt momentele în care am fost răvăşit de prima
    carte de memorialistică. Treceam pe lângă un chioşc şi
    am văzut o carte despre ce au păţit nişte oameni prin
    puşcării. Abia atunci am realizat din ce popor am făcut
    parte şi abia atunci m-am născut a doua oară. M-am trezit
    în momentul în care am citit Ion Gavrilă Ogoranu şi Ioan
    Ianolide, pentru că mi-am cunoscut nişte rădăcini care
    nu sunt în manualele de istorie. Apoi i-am descoperit pe
    Corneliu Coposu şi pe Petre Ţuţea, cu un alt tip de
    discurs despre ţară. Era extraordinar!
    Acum, la 55 de ani, nu mă văd prudent. Nu mă văd calculând meschin. Am fost întotdeauna un om echilibrat şi tot pe drumul ăsta
    aş merge. Aş avea aceleaşi dureri şi aceleaşi vorbe.
    Pentru că simt că Dumnezeu m-a apărat întotdeauna.
    Ştiu că ţara va scăpa totuşi de gheara în care e
    prinsă, pentru că vine o altă generaţie din spate, iar
    poporul a început să se mişte. Suferinţa mea e
    depăşită doar de nădejdea mea.

  37. Radu Humor Says:

    „Punctele despre care cei doi candidati la presedentie nu le discuta, dar cu care sunt ambii de acord

    noiembrie 10, 2014 vt Alegeri Prezidentiale, Distrugerea Romaniei, Klaus Iohannis, Ponta, RomaniaAlegeri Prezidentiale 2014, Campanie electorala, Klaus Iohannis, Victor Ponta
    Ceea ce nu se precizeaza in aceasta campanie este faptul ca amandoi candidati sunt niste marionete vandute papusarilor, care ne recomanda sa ne aruncam orbeste in bratele occidentului. Aceasta fiind de fapt si sigura idee cu care sunt de acord ambii papitoi.

    Dar ce reprezinta pe scurt aceasta miscare recomadata de cei doi?

    1.Vanzarea tuturor resurselor naturale catre firme straine pe redevente intre 0 si 15%: gaze de sist, aur sau alte metale pretioase, petrol, terenuri agricole si paduri

    2. Contracte paguboase catre diferite firme occidentale, vezi cazurile Aro, Roman, Bechtel, Enel, EADS, Microsoft, Loteria Nationala, Posta Romana, sau introducerea Codex Alimentarius care cuprinde substante cancerigene gen Initium, cat si multe altele.

    3. Indoctrinarea populatiei cu noile “valori” occidentale, adica militarea pentru persoanele care fac parte din asa numita miscare LGBT(Lesbiene, Homosexuali, Bisexuali, Transexuali)

    4. Intrarea in NATO si instalarea scutului antiracheta de la Deveselu, scut care ne expune in prima linie intr-un eventual conflict provocat de catre occident cu Rusia.

    5. Indatorarea Romaniei cu zeci de miliarde catre FMI, cand in 1990 datoria Romaniei era zero.

    6. Propaganda pentru scoaterea religiei si insemnelor religioase din scoli si salile de clasa.

    7. Propaganda pentru impunerea ecumenismului

    8. Distugerea copiilor si a valorilor traditionale prin celebrarea “sarbatorilor” imprumutate din SUA, vezi Halloweenul si Valentine’s Day

    9. Distrugerea societatii civile prin media si emisiunile de divertisment imprumutate din SUA(emisiuni de promovare a sexului)

    10. Abuzuri asupra cetatenilor romani care isi apara terenurile pentru a nu le fi furate in vederea exploatarilor gazelor de sist, vezi exemplul de la Pungesti, cat si cel din Vestul Tarii.

    11. Distrugerea sistemului ecologic care va urma in urma exploatarii gazelor de sist si a aurului de Rosia Montana si Certej(proiect aflat deja in desfasurare, si care foloseste pentru extractia aurului, metoda cu cianuri)

    12. Patrunderea masoneriei in mai toate institutile statului

    13. Legi impotriva persoanelor care nu recunosc asa zisul Holocaust din Moldova si Bucovina si sustin Miscarea Legionara

    14. Controlul total asupra populatiei in ceea ce priveste libera exprimare

    15. Facilitati multiple pentru corporatile straine, multe dintre aceste firme neplatind taxe statului roman, pierzandu-se jumatate din bugetul taii prin firme offshore.

    16. Exploatarea angajatilor romani din multinationale, lucrand la fel ca cei de afara, uneori si mai mult si avand salarii de 8-10 ori mai mici decat occidentalii.

    17. “Scoaterea Romaniei din criza” prin…. taxe si iar taxe comandate de la Bruselles, pe care saracii romani nu stiu cum le mai pot duce.

    18. Rapoarte catre Washington, Bruselles si Tel Aviv despre orice se misca in tara

    19. Inmanarea controlului bazei de date a romanilor catre Tel Aviv

    20. Dezbinarea romanilor prin sponsorizarea si sustinerea in spatele usilor inchise, a tuturor taberelor politice insemnate

    Cam astea ar fi doar cateva dintre “bucuriile” pe care ni le-a adus occidentul dupa revolutie si pe baza carora cei doi mascarici, pretendenti la fotoliul prezidential isi fac campania electorala si pentru care romanii se cearta si se injura pe unde apuca

    Dragi romani, daca nu va treziti si nu veti realiza cat de rele sunt punctele descrise mai sus si cat rau ne provoaca si veti tine tot aceasta directie care duce doar spre autodistrugere, atunci ne meritam soarta pe deplin.

    Dumnezeu cu mila! „

  38. Roxana Iordache Says:

    Ada, eşti dezamăgitoare. 😦

    Radu Humor, OK, atunci am să-ţi răspund pe limba ta: Dă vot nul şi ajută-l pe Ştrul! 🙂 Detalii, la Simp pe Fb.

    @balbeck. Un mai mare cretinism nu puteai inventa? 🙂

  39. Eduard Fătu Says:

    Cum adica, Iohanis duce la Cotroceni o „doamna”, ce Maria a fost dusa la Cotroceni ? Daca asta-i argument demn de Roxi, cred ca in perioada cat ai lipsit, s-au produs oarece schimbari… pacat

  40. olimpiu65 Says:

    cetatenii romani nu au invatat nimic din parcursul celor 25 de ani. se vede si aici cum jigodiile continua sa vomite laturile pe care le ingurgiteaza zilnic , iar oamenii de buna credinta pun nonsalant botul la mizeriile propagandistice
    multumesc popimii ortodoxe ca reia bunurile obiceiuri,:dupa ce a impinzit biserica cu scrieri in slavona(noroc ca stiu literele chirilice si nu ma uit ca prostul) saruta poala conducatorilor.Traiasca bizantino-slavismul ortodox!!!! iar socialistului cheguevarist Ponta vivat pt marea lui credinta ortodoxa, un adevarat presedinte care uneste!!!

  41. balbeck Says:

    Iohannis l-a desfiintat pe Ponta.hahahahihihi

  42. balbeck Says:

    Iohannis e prea destept,Romania nu merita un asemenea presedinte.Romania e proasta:))

  43. balbeck Says:

    Victor Ciutacu e dus cu capul?Cum sa spuna ca Ponta l-a dominat zdrobitor pe Iohannis.Pai da,e platit de Ghita…….dupa ce a fost platit de Voiculescu……

  44. augustinradescu Says:

    Roxi, ma tem ca ne-am dezamagit unul pe celalalt, si-mi pare rau. Dar daca tu sustii ca asta e rasat … asta vine de la tabula rasa?

  45. Roxana Iordache Says:

    Prelungiţi voi Ferentarii, eu votez nemţeşte.

  46. Ghita Bizonu' Says:

    Roxy

    nemat era si Mackensen. Si Engels . Si Marx s-a format in mediul german. Sa nu mai zic de capitanul din Kopenick.
    Au ei ei corupti, hoti, violatori si ucigasi.
    Asa ca neamatz nu este neaprat o calitate …

  47. ada1957 Says:

    Roy …NU stau in Ferentari ci pe Batistei….Dar sa votez un presedinte mult mai prost decat prevede legea …NICIODATA chiar de e neamt. Nepotii mei iti spun cu mandrie sunt mult , mult mai destepti decat neamtul tau. E dreptul tau sa votezi pentru varianta masculina a lui EBA… dar incearca , macar din postura de gazda , sa nu ne jignesti. Multumesc…

  48. Radu Humor Says:

    Mie întâlnirea dintre cei doi, mi s-a părut una între vizitiu şi grăjdar, care, în lipsa boierilor, se apucă să pună la punct treburile la conacul boieresc, fiecare ne având habar decât de domeniile lor, atât de necesare, dar deloc însemnate pentru bunul mers al conacului .
    Până la urmă, tot boierul şi boieroaica (USA şi UE) vor hotărî cu ce-şi răsplătesc pălmaşii ( inclusiv pe cei doi), pe cine vor avea ca invitaţi şi mai ales ce şi unde va pleca din bogăţiile adunate la conac de vechile generaţii !

  49. Mihai Hristea Says:

    Era un submarin deasupra desertului… :)))))))))))))))

    Klaus Iohannis spune un banc sec

  50. olimpiu65 Says:

    de la anul voi vedea un plagiator incercand sa fure o vioara si sa se creada Paganini! prostimea care-l aduleaza va dansa frenetic pana va realiza ce se intampla cu propriul portofel…no problem au experimentat-o si adulatorii tovarasului marinar!!!
    iar cei putini si scuipati inca din 1990 vor avea , poate, senzatia unui deja vu..cam atat!!!
    Mandrii ca suntem romani!!!!

  51. Roxana Iordache Says:

    Ghiţă, nu, dar în cazul ăsta, da. 🙂

    Ada, cu ce te-am jignit dacă am spus că eşti dezamăgitoare? Sau faci şi tu ca Ponta, împroşti şi pe urmă îl acuzi pe celălalt. 😦 Scuză-mă dar să te referi la intelect când îi pui în balanţă pe cei doi înseamnă să intri pe teren minat. Îţi explodează-n faţă. 🙂

    Radu Humor, vezi postarea următoare. E pentru tine. 🙂

    Mihai Hristea, Olimpiu, Ada şi ceilalţi, sunteţi pe Fb? Eu, da. De unde şi dezbaterile. 🙂

    Olimpiu şi pt tine e postarea următoare. Am comis-o! 😀

  52. Mihai Hristea Says:

    Eu n-am FB, detest FB. Dar poate-oi trece sa vad ce scrieti voi… 😉

  53. olimpiu65 Says:

    am Fb ca sa vorbesc si sa vad poze cu fiica-mea mare din Canada

  54. Roxana Iordache Says:

    Mihai şi eu îl detestam, dar e foarte jutil uneori. Alteori, chiar şi plăcut. 🙂

    Olimpiu, dă link la tine sau numele contului.

  55. plano Says:

    Nemtalaul face discriminari intre telespectatorii televiziunilor de stiri, Sasalaul se plange de conditiile de votare ale românilor din Occident, care au ales sa plece din România, dar ii discrimineaza pe românii de lânga noi, care traiesc in teritorii ramase in afara granitelor României din motive de conjuncturi istorice.
    Nu-i nimic, duminica va constata ca este votat de un numar de români proportional cu ratingul liliputan al celor 2 televiziuni la care a participat si va mai constata care e diferenta de participare la vot a românilor de lânga noi fata de cea a românilor care au plecat din tara.

  56. Vio (@Vio80050487) Says:

    cred ca se putea face ceva mai mult din partea lui Crin Antonescu si ca este ceva mai mult la mijloc decat o simpla retragere din activitatea politica. Recent am sesizat ca guvernantii nu mai discuta de accesarea de fonduri europene pentru domeniile de software si hardware precum https://www.itdepot.ro/aparate-de-etichetat-preturi-267

Lasă un comentariu