CARE OARE E MAI DEZAXAT?

V-am mai întrebat, v-aţi uitat la feţele lor, ale guvernanţilor? În general, ale exponenţilor PD-L.

Dacă ar fi doar duşi cu pluta n-ar fi nimic, dar sunt şi diabolici. Tătuca Stalin ar fi mândru de ei. Nici neica Hitler nu s-ar sfii să şi-i asocieze.

Psihiatria conduce România.

Faceţi voi topul!

47 răspunsuri to “CARE OARE E MAI DEZAXAT?”

 1. CARE OARE E MAI DEZAXAT? » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 29 May 2010 – Blog « Restantele la credite au crescut in aprilie cu 680 mil. lei […]

 2. Un conducator adevarat pentru Romania « Hai ca se poate! Says:

  […] Un adevarat conducator este respectat de conducatorii altor popoare si nu este impins cu mana ca sa … […]

 3. Bibliotecaru Says:

  Păi nu sunt conservatori să fie pe centru (deci pe ax), sunt de dreapta, deci descentraţi. Cu diabolicul sunt de acord, se potriveşte cu persistenţa în eroare…

  errare humanum est perseverare diabolicum (Seneca cel tânăr)

  Pe de altă parte, este şi de înţeles, căci veritas diaboli manet in aeternum

 4. motrauxdesarsaylles Says:

  Dezaxata e aia de umbla in zig-zag cu fusta prinsa(involuntar ? ) inspre fund poate primeste vreo invitatie la „cina” de la brigada de sepepisti arondata ministerelor.

 5. Alexandru Marin Says:

  Roxana, imi poti lasa o adresa de mail sau un numar de telefon pe care sa te contactez ?

 6. bmarinescu41 Says:

  http://www.exploziv-news.ro/abc/486-a-criminal-conection-t-bsescu-v-bout-r-reyes.html#JOSC_TOP
  A CRIMINAL CONECTION: T. BĂSESCU + V. BOUT + R. REYES
  ŢIGARETA II, URANIU PENTRU TERORIŞTII FARC, TRAIAN BĂSESCU, ROMARM, ROMTEHNICA ŞI S.R.I., ÎN ANCHETĂ INTERNAŢIONALĂ – dosar stufos la O BAZĂ MILITARĂ SECRETĂ A SUA

 7. bmarinescu41 Says:

  exploziv-news.ro/abc/486-a-criminal-conection-t-bsescu-v-bout-r-reyes.html#JOSC_TOP
  A CRIMINAL CONECTION: T. BĂSESCU + V. BOUT + R. REYES
  ŢIGARETA II, URANIU PENTRU TERORIŞTII FARC, TRAIAN BĂSESCU, ROMARM, ROMTEHNICA ŞI S.R.I., ÎN ANCHETĂ INTERNAŢIONALĂ – dosar stufos la O BAZĂ MILITARĂ SECRETĂ A SUA

 8. mihai444 Says:

 9. mihai444 Says:

  Asta, Roxana,asta! 🙂

 10. mariusnyc Says:

  Conform legii 51 /1991 -Basescu , Udrea si Boc- complot si atentat la siguranta nationala

  http://mariusmina.blogspot.com/2010/05/conform-legii-51-1991-basescu-udrea-si.html

 11. rhorvath Says:

  CONGRESUL SUA IMPOTRIVA MAFIEI DE ARME CONDUSA DE TRAIAN BASESCU !
  Acum cateva minute am primit de la Ambasada SUA de la Bucuresti confirmarea
scrisorii trimise catre DIRECTORUL CIA LEON PANETTA aflat intr-o vizita in Romania.
  Domnului Brian Lutz Attaché, U.S. Secret Service ( AMBASADA SUA -BUCURESTI ) cu rugamintea de a fi predat de urgenta lui L. Panetta directorul CIA inaintea intalnirii cu Presedintele Romaniei Traian Basescu.

  DOMNULE LEON PANETTA
  DIRECTOR CIA
  Pe masa de lucru al Presedintelui SUA Barack obama sa gasit aceasta scrisoare adresata dansului de catre 53 de membrii ai Congresului SUA.
  IN ACEASTA SCRISOARE SE SPUNE : ARMELE PROVENITE PRIN CONTRABANDA DIN ROMANIA REPREZINTA UN PERICOL SI O AMENINTARE DIRECTA SECURITATII STATELOR UNITE SI CETATENILOR.
  ACESTE ARME CUMPARATE MULT SUB PRETUL PIETII PUN PE POLITISTII
  NATIUNII NOASTRE LA MARE RISC. ….ACESTE ARME AU INUNDAT STATELE UNITE ELE INTRA PE MANA CRIMINALILOR SI SUNT ARMA PREFERATA A CARTELURILOR DE DROGURI CARE ACTIONEAZA LA GRANITA CU MEXICUL. ARMELE PENTRU COLECTIONARI SUNT REASAMBLATE SI IN CATEVA MINUTE DEVIN….ARME DE ASALT MILITARE………..
  
UNITED STATES HOUSE OF REPREZENTATIVES’
COMMITTTEE on FOREIGN AFFAIRS
ASSAULT WEAPONS

Chairman of the House Western Hemisphere Subcommittee Leads
Letter with 53 Members of Congress
THE WHITE HOUSE

PREZIDENT
BARACK OBAMA
Dear Mr. President:
The alarming prevalence of imported assault weapons in the US has put our nation’s police officers at risk……
  DOMNULE DIRECTOR
  VA ROG PREZENTATI ACEASTA SCRISOARE PRESEDINTELUI ROMANIEI
  TRAIAN BASESCU. ACEST RAZBOI NEDECLARAT IMPOTRIVA SUA TREBUE
  SA INCETEZE IMEDIAT IAR VINOVATII TREBUE SA FIE PEDEPSITI. EI TRBUE SA FIE EXTRADATI SI JUDECATI CONFORM LEGILOR AMERICANE.
  Mentionez In calitate de cetatean american si ziarist specializat in investigatii am trimis o scrisoare oficiala Senatorului John Kerry-Senate Committee on Foreign Relations.

  Robert Horvath ziarist USA
  http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com

 12. virgilvirgil Says:

  „STATELE UNITE NU ADMIT UN NOU CEAUSESCU IN ROMANIA !”

  Asta ar fi mesajul adus la Bucuresti de catre sefului CIA domnul Panetta cu ocazia si prilejul intempestivei vizite la Palatul Cotroceni.
  Chestiunea ar fi generata de declaraqtiile date de catre fostul comandant al Aeroportului Militar Otopeni Valentin Vasilescu , incartiruit momentan la o baza secreta a SUA de linga New York in fata unor inalti functionari ai FBI .
  Conform acestuia din urma , domnul prezident Baselu este bagat pina la git in traficul cu arme catre bandele teroriste internationale si ar fi trimis rachete romanesti sol-aer IGLA-S24 , dar si uraniu rusesc ( ce va spuneam io de acest asa zis „anti rus” !!! ) catre gruparea FARC din Columbia .
  Chestiunea , se afirma pe ici si colo , ar fi sustinuta si de declaratiile generalului ovreiesc de origine romana Shimon Nahor , un alt important pion al lui Băselu în traficul cu armament către terorişti , pus la popreala de curind la Ierusalim .
  Iote dracia dracului !
  Si io ma intrebam deunazi ce l-o fi apucat pe domnul director general al FMI sa-i puie latzul de git domnului prezident ?!…
  „I-am cerut domnului presedinte si guvernului sa impoziteze bogatii , nu sa ia de la saraci!” a zis domnul director general al FMI .
  Indicatie mai clara a tintei care ne-a adus in pragul dezastrului nici ca se putea .
  Doar ca nu ne-a spus … „Scuipati aici !” …
  Tot pe ici si colo , incep sa apara si informatii privind conturile secrete ale domnului nostru prezident de prin bancile strainatatilor .
  Deci tot de la banci … Adica dinspre …, dinspre stim noi cine …
  Ce dracu le-o fi facut domnule Baselu ovreilor astora de-l dau asa in git , ca ce ne-a facut noua stim foarte bine , n’asa?

 13. ghitabizonu Says:

  hai sa nu le exageram „meritele” . Sunt niste slugoi ordinari care nic sa fure ptr ei nu sunt in stare …Pe d’alde astai Stalin dupa ce ii folosea ii „epura” . Hitler mai uman ii primea pe usa din spate ….si le zice buna ziua tragandu-le niste palme la venire si zicandu-le la revedere cu cizma …

 14. ghitabizonu Says:

  gili zice ca
  „STATELE UNITE NU ADMIT UN NOU CEAUSESCU IN ROMANIA !”
  http://vremea.forumgratuit.ro/politica-si-economia-romaniei-f1/statele-unite-nu-admit-un-nou-ceausescu-in-romania-t72.htm

 15. motrauxdesarsaylles Says:

  Interesant dar eu nu pot sa-mi imaginez cum s-a transformat brusc Basescu intr-un nou Ceausescu de la 6 decembrie sau mai bine zis de la validare pana acum.Unde se holbau americanii pana in ziua fatidica a realegerii ?

 16. virgilvirgil Says:

  Roxana , te anunt desi nu cred sa fiu primul , ca astazi s-a stins din viata tanti Jeni , sotie lui nenea Ion Diaconescu .
  Dumnezeu sa o odihneasca si sa ii dea putere domnului Diaconescu sa treaca peste aceasta incercare grea , dar tare-mi este teama ca …
  Doamne fereste ! Nu este deloc in forma …
  Treci si tu pe la el , o sa se bucure precis .

 17. GUVERNAREA INEFICIENTA factor de risc definit in STRATEGIA de APARARE NATIONALA « Plano10's Blog Says:

  […] Conform strategiei de siguranta nationala adoptate  chiar sub regimul Basescu observam ca insasi guvernarea Boc a devenit un real pericol pentru securitatea nationala. […]

 18. Sibilla Says:

  * Pescuite * de pe ici, colo… :

  ” Acoperiti de catre SRI, la ordinul lui Basescu (operatiunea a fost coordonata de insusi generalul Florian Codlea), teroristii FARC au avut tupeul sa vina in Romania chiar in preajma summit-ului NATO de acum doi ani, desi locul era impanzit de servicii secrete din toata lumea. Dupa arestarea spectaculoasa a “Negutatorului ***”, Viktor Bout, un apropiat, asa cum vom vedea pe parcursul acestei anchete, al lui T.B. (Bout inca deruleaza afaceri ilegale prin diverse firme pe teritoriul Romaniei, iar avionul ce apartine teroristului si cu care se face contrabanda la greu cu tehnica de lupta, este parcat chiar langa avionul prezidential, la ROMAVIA) si numarul doi al retelei de guerila FARC a trecut prin tara noastra. Numarul doi al Fortelor Armate Revolutionare din Columbia (FARC), Raul Reyes, ucis intre timp de catre armata coumbiana intr-un bombardament desfasurat pe teritoriu ecuadorian, a fost in Bucuresti in urma cu doi ani, chiar in preajma sumitt-ului NATO. El a negociat…
  sursa : http://www.ziare.com/stiri/greva-generala/cand-grevele-vor-durea-1018738

  * În şedinţa de guvern din 28.04.2010, Boc&comp au alocat, prin HG nr. 428/28.04.2010, suma de 2.710.071 de lei, din Fondul de Rezervă al Guvernului, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Administraţiei şi Internelor, în vederea finalizării a două proiecte de investiţii ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj. Evident că asemenea sume nu puteau fi direcţionate decât spre Cluj. Noul Scorniceşti, aşa cum mai nou e denumit oraşul de suflet al micului premier.
  Din nota de fundamentare a hotărârii de guvern aflăm că este vorba despre extinderea şi modernizarea imobilului COLINA (Complex de pregătire şi cazare, Secţia 4 Poliţie din municipiul Cluj-Napoca) în valoare actualizată de 8.548.830 de lei, şi despre extinderea şi modernizarea imobilului din Str. Albac nr.15 (Secţia 3 Poliţie, Serviciul Rutier şi Serviciul de Ordine Publică din municipiul Cluj-Napoca) în valoare actualizată de 5.915.000 de lei. ( … )
  În aceeaşi zi, 28.04.2010, guvernul Boc mai dă o hotărâre de guvern, cel puţin bizară. Este vorba despre HG nr. 420/28.04.2010 privind finanţarea din bugetul MAE a unor manifestări culturale şi de diplomaţie publică organizate în ţară şi la misiunile României din străinătate, pentru aniversarea Zilei Europei şi a Zilei Eroilor. Până aici nimic rău, numai că într-o perioadă atât de neagră din punct de vedere financiar şi în plin scandal generat de adoptarea măsurilor de austeritate, poate că nu ar fi fost cazul ca MAE să anunţe, în nota de fundamentare a hotărârii de guvern, că evenimentele se vor întinde pe parcursul a două luni, mai şi iunie. Însă lucrul cel mai strident din această hotărâre de guvern este acela că nu se menţionează suma alocată organizării acestor evenimente. Adică bugetul MAE e un fel de sac fără fund, din care se pot aloca bani cu nemiluita, aşa cam cât îi trăsneşte prin cap fiecărui şef de misiune diplomatică?!.. *
  sursa: cotidianul.ro
  Un comentator zice :
  platesc serviciile 19:28:40, 28 May 2010
  aura : Platesc “serviciile” facute de ambasade in procesul de vot pentru presedentie…Cum altfel credeti ca ar fi castigat Basescu “voturi” in strainatate?

  Jurnalul.ro, continuă să * strige *… Cocoşica Udrea n-aude, muieruşca ce se ocupă între două afaceri şi cu mediul, turismul, da se trezi să dea lecţii de * moralitate * tumna ea… Fostul aşa zis Ministru al Mediului, coleg de gaşcă, PD-L nefiind partid, ci adunătură de şobolani:

  * Aplecarea preşedintelui CJ Sorin Frunzăverde către energia vânturilor nu este deloc întâmplătoare. Sorana Monica, fata dumnealui, sălăşuieşte în Bucureşti şi este asociată la două firme de profil: Aqua Energie Regenerabilă SRL şi Centrala Aeroelectrică Semenic SRL.
  Ambele firme au fost înfiinţate la Reşiţa în noiembrie 2008, la nici două săptămâni distanţă, împreună cu nişte nemţi reprezentanţi la rândul lor de Octavian Pacnejer, un român stabilit la München, în Germania. Unul dintre asociaţii Aqua Energie şi Centrala Aeroelectrică este Constantin Viorel Câmpian, profesor universitar şi secretar ştiinţific al Senatului Universităţii “Eftimie Murgu” din Reşiţa, unde rector este Doina Frunzăverde, nevasta preşedintelui CJ.
  Câmpian a uitat, de emoţia implicării în afaceri cu energia vânturilor, să treacă în declaraţia de avere faptul că este asociat şi administrator la cele două firme. Cum piaţa eolienelor este controlată la nivel mondial de o mână de mari producători, o turbină nouă costă enorm, clienţii trebuind să aştepte ani în şir pentru a intra în posesia comenzilor. De aceea, la modă sunt eolienele la mâna a doua, care costă câteva sute de mii de euro bucata, ceea ce face şi mai interesant de urmărit proiectele de acest tip din Caraş-Severin. Mai ales cel al spaniolilor din imobiliare. *
  sursa: jurnalul.ro

  Garda de mediu, mucles. Curte de Conturi a României NU a găsit niciodată nicio neregulă prin Twin-Peakse-ul cărăşan, nici n-a cătat, fie vb între noi… drak ştie, că eu tot întreb, nea Nicu Văcăroiu * frate * de şorţuleţ cu însemne, cu ce buba se mai ocupă el în ultimii ani ???

  În loc de concluzii:

  * … În România mor oameni cu zile, în România se petrec crime politice, România este o ţară fără reguli. Primul lucru care s-a privatizat în România este interesul naţional… Mai aparţine România României ? În momentele de faţă eu mă-ntreb cum de România încă mai există! România nu e o ţară coruptă, România e o ţară jefuită, o ţară prădată, e o haită de lupi şi dinăuntru şi dinafară care în complicitate fură tot din România. România există azi, rezistă datorită celor care spală closete în Italia şi-n Spania şi care trimit în ţară miliarde de dolari, fără ăştia… care şi-au luat lumea-n cap, gata… În România sunt 22 de milioane de suflete nu 22 de milioane de cetăţeni. Noi, azi, suntem o ţară de oameni singuri, atât de singuri încât până şi nefericiţii nu sunt solidari între ei… s-au lămurit cum e cu * grija statului * faţă de ei… Un fel de ierarhie a primejdiilor… : televiziunile, Băsescu, clasa politică… un pericol pentru România este şi caracterul nostru de popor mult prea vesel, băşcălios şi superficial, dacă vor exista în România conştiinţe care NU se vor vinde atunci e de sperat… * ( Octavian Paler )

  Sibilla

 19. rhorvath Says:

  – HUNGARIAN MANIFESTO-
  JOS REGIMUL BASESCU!
  APEL ADRESAT COMPATRIOTILOR MAGHIARI, PENTRU A SE UNII CU ROMANII
  PENTRU A SALVA TARA DELA DEZASTRU, INAINTE DE A FI PREA TARZIU, PENTRU NOI TOTI!

  Am crezut intodeauna ca romanii si ungurii pot trai impreuna in pace. Inainte de revolutie
  dupa absolvirea facultatii, am lucrat la televiziune si la principalele studiouri de film din Romania.
  Intre operatorul de film Horvath si ceilalti cineasti nu am simtit nici o diferenta. Ne certam intre noi, dar uniti prin ura impotriva lui Ceausescu,….. am fost impreuna si frati.
  Acum cateva ore un fost coleg ma sunat la telefon si mi-a spus  un mare
  adevar. ” fiecare om ,fiecare natiunile are bune si rele dar nimeni nu a indraznit sa spuna vreodata despre unguri ca sunt lasi sau lipsiti demnitate …..dar m-am inselat…… Voi prin alesii dumneavoastra mentineti la putere pe Basescu !
  Parlamentarii vostrii cu  6% din voturi sunteti principalii vinovati  pentru razboiul care sa declarat nu numai impotriva romanilor ci impotriva tuturot cetatenilor  acestei tari.
  Da domnilor maghiari peste capul vostru mafia maghiara si mafia romana si-a dat
  mana . Asa numita autonomie nu va izoleaza sau rezolva problemele. Bugetarului  ungur ca si bugetarul roman i se reduce la fel salariul . Pensionarii din Tinutul Secuiesc au ajuns cersetori  la fel ca romanii . Nu cred ca este vreo deosebire intre copilul  maghiar sau copilul roman, care plange……. de foame. Cu ce va ajuta daca istoria se invata in limba maghiara, cat timp ce prezentul si genocidul indreptat impotriva tuturor se invata in limbajul hotilor , manelistilor si vanzatorilor de neam.?
  Desi unii nu vor sa recunoasca  voi sunteti cei care, cu un curaj nebun ati aprins la Timisoara, flacara revolutiei din 1989. Din pacate flacara sa stins si prin alesii vostrii faceti azi jocul comunistilor si securistilor, impotriva carora v-ati ridicat impreuna cu romanii.
  Am citit nu demult un articol scris de George Serban in care se spune ” Dragi compatrioti, dragi romani, fiti unguri! ”
  …..aratati acelasi curaj si demnitate macar pentru o zi. Pentruca mi-a crapat obrazul de rusine, nu ramane decat sa intorc foaia si sa va spun  Dragi compatrioti, dragi ungurii, fiti romani!  Sau cu alte cuvinte unitiva  ,asigurand nu nimai painea de toate zilelele , ci si viitorul copiilor vostrii !
  Citesc sau urmaresc pe micul ecran sute de mii de solutii , frectii la un picior de lemn de a iesi din criza si prapastie. Solutia este simpla si unica : Pe langa romani un milion de unguri pe strada! 
  Acum cateva minute am citit si recitit de zeci de ori un articol extraordinar scris de Simona Fica care se termina spunand RIDICĂ-TE GHEORGHE, RIDICĂ-TE, IOANE!
  Nu ramane decat sa extrapolez spunand:
  RIDICA-TE  GHEORGHE , IOSCA, ION SI PISTA !!! RIDICAT-VA ODATA PENTRU NUMELE LUI DUMNEZEU ,,,,,,,,,
  Robert Horvath DEVA  Cineast USA
  http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com

 20. Marcus Says:

  Unde Esti, Tu, Al Capone ?

  Traienel, urmas de cezari si imperatori romani
  Dupa ce-a tocat cu caru’ ai romanilor bistari,
  Pe modelul de la Roma, azi boboru’ aliniaza
  Si cu gand doar la ciolanu’i, fara mila-l decimeaza.

  Pensionari si prunci de-a valma, invalizi si bugetari
  Sunt “facuti” la buzunare de un clan de gainari.
  Gaura-n buget cat casa, chiar si banii-mprumutati
  Fost-au risipiti cu votu’ sau de guvernanti mancati.

  Unde esti tu, Al Capone, cunoscut drept Nas de Nas,
  Ca sa vezi in Romania, cine-ti este azi urmas?
  Fost-ai mic copil, fratie, cand te-au dovedit la fisc
  Traienelu’ iti da lectii, fura si e tare-n plisc,

  Cand romanu’ abureste cu minciuni grele, sfruntate
  C-altu’ este mafiotu’, el vrand doar legalitate.
  Si-uite-asa cu “alba-neagra” si cu smenuri golanesti
  Ne-a indatorat pe viata, dandu-ne la schimb povesti.

 21. victorionescu Says:

  Cam greu sa zic asa pentru primele locuri. Vroiam sa te rog sa modifici adresa mea de blog de la tine din blogroll si sa o pui pe aceasta noua: http://www.victorionescu.wordpress.com. Merci!

 22. rhorvath Says:

  CEAUSESCU-BASESCU-CEAUSESCU

  UN RAPORT HALUCINANT CIA : ROMANIA ESTE LA UN PAS DE ARMA NUCLEARA !!!
  Materialul analizeaza explozia recenta de la un laborator romanesc de cercetari nucleare prin prisma posibilitatii existentei unui program militar romanesc de inarmare nucleara. Analistii analizeazaa explozia produsa la Centrul de cercetare stiintifica pentru aparare nuclearo-bacteorologico-chimica din Bucuresti, si prezinta fotografii din satelit.Obama ingrijorat trimite
  pe directorul CIA Leon Panetta la Bucuresti.

  BOMBA ATOMICA DELA CEAUSESCU LA BASESCU !
  ACEIASI INTENTIE, ACELASI SFARSIT ! ALARMA CANCELARILOR OCCIDENTALE ESTE EVIDENTA.. SERVICIILE SECRETE AMERICANE SI ISRAELIENE AU CONCLUZIONAT CA BASESCU URMARESTE PRODUCEREA ARMEI NUCLEARE. Directorul Agentiei Internationale pentru Energie Atomica PREGATESTE UN RAPORT. FOTOGRAFIILE LUATE DIN SATELIT A EXPLOZIEI DE LACentrul de cercetare ştiinţifică pentru apărare nuclearo-bacteorologico-chimică din Bucureşti SUNT PROBE DEFINITIVE.
  Inspectiile efectuate intre anii 1990 si 1992 de agentii AIEA in Romania confirma desfsurarea incepand cu a doua jumatate a anilor ‘80, experimente secrete pentru obtinerea de plutoniu imbogatit necesar la fabricarea armamentului de distrugere in masa. Romania, semnatara a Tratatului de Neproliferare Nucleara, a fost si ea mult timp suspectata de Occident de faptul ca Nicolae Ceausescu ar fi avut propriul program secret de inarmare nucleara. Dupa ‘90, in presa occidentala au aparut mai multe articole care tratau acest subiect. Sub titlul „Ultimul secret al razboiului rece”, ziarul britanic „The Sunday Herald” dezvaluia, intr-un articol publicat in august 2002, ca in 1989 Ceausescu ar fi detinut deja bomba atomica. . Serviciile ruse de informatii externe au dezvaluit si ele, in baza arhivelor secrete ale KGB-ului, ca Romania ar fi avut capacitatea tehnica sa construiasca arme atomice in 1989, dar si ca Nicolae Ceausescu avea deja arma de distrugere in masa. Informatii despre planurile nucleare secrete ale dictatorului roman Rapoarte CIA, confirma deasemenea ca Romania ar fi putut sa fabrice arme nucleare in anul 2000, daca programul nuclear ar fi functionat la capacitate maxima. „In anul 2000 Ceausescu ar fi putut avea bomba” AMENINTARE. „Din punct de vedere tehnic, dispunem de capacitatea de a fabrica arme nucleare”, isi incepea fostul lider comunist, Nicolae Ceausescu,o cuvantare in mai 1989. Cuvintele dictatorului au fost preluate de mai toate ziarele straine, printre care „Washington Post” si „The Times”, iar marii lideri ai lumii au intrat in panica. Sapte luni mai tarziu aveau sa rasufle insa usurati. Ceausescu era executat pe 25 decembrie. Au trcut 20 de ani. Un accident la Bucuresti fotografiat din satelit creiaza o panica totala. O tara condusa de un paranoic ,considerat ca un potential Milosevici poate sa fie lasat sa detina arme de distrugere in masa ? Din analiza sumara a fotografiilor se vede ca avem de a aface de o uriasa uzina si nu un institit de cercetari stintifice. Concluzia este ca dorinta lui Ceausescu de a avea bomba atomica a fost preluata de Basescu. In 1985, conducerea Romaniei si-a pus problema studierii posibilitatii crearii armei nucleare si savantii romani au asimilat tehnologia obtinerii plutoniului, scrie Forum.msk. Inspectiile nucleare desfasurate de Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA) in anii 1990 si 1992 au aratat ca, incepand cu 1985, Romania a desfasurat experimente secrete in vederea obtinerii pe cale chimica a plutoniului (prin folosirea reactorului nuclear american de model TRIGA) si a unei cantitati limitate de uraniu imbogatit, la fel, de origine americana. Succesul acestor cercetari i-a permis lui Ceausescu sa declare oficial in mai 1989 ca, din punct de vedere tehnic, Romania este capabila sa produca arma nucleara. In orasul Pitesti a fost creata o instalatie industriala avand capacitatea de producere a un kilogram de plutoniu pe an, cu perspectiva folosirii acestuia ca focoasa militara la rachetele cu raza medie de actiune de tip SCUD de productie proprie. Pana in anul 1990 la combinatul chimic din Pitesti au fost produse 585 de tone de combustibil nuclear. In august 1991 Romania a cumparat licenta de la concernul canadian AECL pentru tehnologia integrala de producere a combustibilului nuclear. In perspectiva se are in vedere si prelucrarea repetata a deseurilor existente. In localitatea Colibasi din suburbia Pitestiului se afla Institutul pentru Reactori Energetici, care, cu ajutorul SUA si Canadei, se reprofileaza in prezent asupra perfectionarii tehnologiilor de producere a propriului combustibil pentru centralele atomo-electrice la combinatul petrochimic din oras. Cel mai important depozit de material radioactiv este situat in judetul Bihor. Apa grea este produsa la combinatele chimice din orasele Turnu-Magurele si Drobeta Turnu-Severin. Au fost deja obtinute 140 de tone, iar din Canada au fost cumparate alte 335 de tone. In 1991 Romania a fost de acord sa puna sub controlul total al AIEA materialele sale nucleare si centrele de cercetari nucleare. In urma unor inspectii ale obiectivelor nucleare ale Romaniei, in aprilie-mai 1992 au fost gasite 450 grame de plutoniu intr-un laborator secret al Institutului energiei atomice din Pitesti. Iar la sesiunea Consiliului guvernatorilor AIEA din 17 iunie 1992 Bucurestiul a fost avertizat sa-si incheie total programul militar nuclear punandu-i-se un sir de conditii. Printre acestea au fost cererea de a incetare a cercetarilor nucleare in scopuri militare si distrugerea echipamentului industrial destinat acestor scopuri,i, ceea ce a fost confirmat de un nou control al AIEA in aprilie 1994. Nu trebue uitat ca toate eforturile lui Sadam de a avea arme de ucidere in masa sau bazat pe tehnologia romaneasca. Aceaste tehnologie a fost creiata sub Ceausescu, care in delirul lui asi imagina Romania, ca o viitoare putere nucleara . Statul Roman a negat orice amestec. Din nefericire pentru clanul armamentului dupa victoria americana asupra lui Sadam, ascunse la o firma de pasari sau gasit zeci de documente despre armele de distrugere in masa romanesti, puse, la dispozitia dictatorului, decis sa stearga Israelul de pe harta si sa incinereze intreaga civilizatia occidentala. Au trecut 20 de ani. Stirea despre accidentul atomic de la Bucuresti a fost preluate de mai toate ziarele straine, printre care „Washington Post” si „The Times”, iar marii lideri ai lumii au intrat din nou in panica. Au rasuflati usurati cand Ceausescu a fost inpuscat…….. Istoria se repeta mereu.
  Robert Horvath USA EXCLUSIV PENTRU EXPLOZIV NEWS

 23. LEGEA PENSIILOR dupa Basescu-Boc. AUT pensiile speciale! « Plano10's Blog Says:

  […] PDRTJS_settings_1332454_post_1247 = { "id" : "1332454", "unique_id" : "wp-post-1247", "title" : "LEGEA+PENSIILOR+dupa+Basescu-Boc.+AUT+pensiile+speciale%21", "item_id" : "_post_1247", "permalink" : "http%3A%2F%2Fplano10.wordpress.com%2F2010%2F05%2F31%2Flegea-pensiilor-dupa-basescu-boc-aut-pensiile-speciale%2F" } Iata proiectul de lege depus azi  la Parlament pentru a fi aprobat prin asumarea raspunderii guvernului Boc de Base! […]

 24. t1u1 Says:

  Sunt dementiali, diabolicii astia.Si contagiosi.
  Refuz sa ma gandesc la ei.
  Trebuie sa ne aparam si sa nu ne lasam doborati.
  Greul abia acum .
  Va trimit lucruri frumoase, la timpul potrivit vom reactiona.
  Fulminant.


  http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1037361http%3A%2F%2Fwww.banat-media.de%2Fro%2Fbiserici.php

  Maria S.(Timisoara)

 25. t1u1 Says:

  Greul abia acum incepe. Scuze/M.S.(TM)

 26. bmarinescu41 Says:

  Şi AICI sunt banii dumneavoastră (partea a IV-a)
  Ne spune astăzi,31 mai, Simona Fica,în exploziv-news.ro.
  9 SUTE DE MILIOANE DE EURO, VILA de pe rue Périé Mazamet NR. 12, PARIS! PROPRIETAR ÎN ACTE: ELENA BĂSESCU!
  Pe strada Périé Mazamet, la numărul 12, se află cea mai luxoasă vilă din zona Parisului, însăşi strada respectivă fiind una de „fiţe”, unde doar bogătaşii lumii îşi pot permite să locuiască. Imobilul este o rarirate pe piaţa imobiliară franceză deoarece a aparţinut unor înalţi demnitari ai Franţei. O astfel de achiziţie, atât în Franţa, cât şi în mai toate ţările Europei Occidentale, necesită ani de muncă şi un credit ipotecar pentru care cineva ar plăti aproape toată viaţa. Şi totuşi, ea a fost cumpărată, cu PLATA INTEGRALĂ (9 sute de milioane de euro!) – in preţul acesta intră şi două vile, mult mai mari, vecine cu prima (în care au fost cazaţi ofiţeri SPP din garda duduii prezidenţiale), de către Elena Băsescu! Interesant de aflat de unde a avut „fata lui tata” banii cu care a cumpărat superba casă. Mai mult ca sigur, această nedumerire se va adăuga celorlalte suspiciuni pe care opinia publică le are cu privire la prosperitatea familiei lui Traian Băsescu (NOTA REDACŢIEI: informaţiile ne-au fost puse la dispoziţie, printr-un important om de afaceri francez, la rândul său europarlamentar, chiar de către reprezentantul agenţiei imobiliare pariziene prin care EBA şi-a achiziţionat bijuteria locativă de 900.000.000 euro, bani gheaţă!).De unde a avut banii, având în vedere că ilustrul său tată este bugetar cu un salariu de 9000 RON, mama este casnică, iar salariul său de europarlamentar – chiar dacă e consistent – nu i-ar ajunge nici să cumpere un perete al acestei vile? Probabil că din… succesuri, nu?

 27. bmarinescu41 Says:

  Si AICI sunt BANII ROMÂNIEI: în sereleul amantei lui profu’ de la Educaţie
  AMANŢII FUNERIU ŞI VERGU FAC AFACERI CU BANII ÎNVĂŢĂMÂNTULUI ROMÂNESC, LA INDICAŢIILE LUI UDREA!
  Simona FICA,31 May 2010
  Nu îl vom întreba pe Boc ce-a făcut cu banii românilor. Îi vom pune însă opt întrebări, de zece puncte. Dacă nu va răspunde, înseamnă ori că nu ştie, deci e prost (informat!), ori că ştie dar îi e frică de Udrea şi de buzoienii ei care au invadat ministerele, agenţiile, companiile… Aşadar: 1. Ce DUO pedelist (ministru în funcţie + amanta consilier) se «mega» îmbogăţeşte cu banii statului? 2. Ce ministru în funcţie a închis ochii şi pus umărul la proiectul de PATRU MILIOANE DE EURO al amantei consilier? 3. Ce domeniu de activitate, din sarcinile de serviciu ale amantei consilier, acoperă proiectul CÂŞTIGĂTOR? 4. Ce SRL – cu activitate de doar o lună – câştigă un PROIECT de 4 milioane de EURO? 5. Ce prieteni / activişti de partid / foşti colegi ai unui ALT ministru portocaliu (dar şi rudele amantei consilier) sunt angajaţi la un SRL câştigător de proiecte cu fonduri de la acelaşi minister? 6. Ce sediu de SRL câştigător s-a amenajat, ce maşini s-au cumpărat şi ce excursii în locaţii speciale s-au organizat din milioanele câştigate pe PROIECTE cu bani de la un ministru in funcţie? 7. Ce consilier de ministru a făcut presiuni pe linie de serviciu / pe linie de partid / asupra unor directori de licee, şcoli, directori de inspectorate şcolare judeţene pentru a accepta implementarea proiectului câştigător de 4 milioane EURO? 8. Ce cont, al unui SRL de consilier de ministru, este permanent alimentat, de către un ministru în funcţie, ca aport la cofinanţare? RĂSPUNSURILE i le dăm lui Boc, noi: 1. Ministru = Daniel FUNERIU. 2. Celălalt ministru = Elena UDREA. 3. Consilier ministru de la punctul 1 = Melania VERGU. 4. Sereleul abonat la banii publici ai ministerului Educaţiei = SC EDU TIM CONSULTANTA EUROPEANA SRL. Şi acum, o altă întrebare pentru premierul Boc, care îi are în ograda Guvernului pe toţi cei enumeraţi mai sus: CE LEGĂTURA EXISTĂ ÎNTRE EDU TIM ŞI MINISTRUL EDUCAŢIEI? DAR ÎNTRE EDU TIM ŞI ELENA UDREA? Exploziv-News îi dă, din nou, răspunsurile: 1. Sediul SC EDU TIM se află în apartamentul consilierei VERGU. 2. Angajaţi de la SC EDU TIM sunt foşti sau actuali colaboratori ai ministrulul FUNERIU sau rude ale consilierei VERGU. 3. Presiunile directe, din partea ministrului FUNERIU şi ai consilierei VERGU asupra directorilor de inspectorate şcolare, au convins toate inspectoratele şcolare din ţară să accepte colaborarea, GRATUIT şi BENEVOL cu un SRL, şi nu oricare ci cu SC EDU TIM SRL. 4. Contractele de achiziţii pentru SC EDU TIM se fac DOAR cu firme «de casă», furnizori de servicii pentru instituţii publice, toţi rude şi prieteni ai pleşcoiencei ministru al Dezvoltării si Turismului, Elena UDREA! 5. Rezultate pe proiect, până în prezent = ZERO, iar fonduri CHELTUITE, până acum, pe proiect, doar pentru renovare sediu, achiziţie de maşini, servicii de turism extern (excursii), tehnică de calcul = peste 7.000.000 EURO (ŞAPTE MILIOANE DE EURO! DIN BANII STATULUI!).
  NOTA REDACŢIEI:
  UN AVANS INFORMAŢIONAL PENTRU PROCURORII DNA:
  Prima probă, mai urmează să dăm şi altele:
  „PROGRAM OPERATIONAL SECTORIAL DEZVOLTAREA RESURSELOR UMANE. Nr. crt. 203, 28 februarie 2010. Titlu proiect: Practica sa inveti, invata sa practici. Numarul de identificare al contractului este POSDRU / 600 / 2.1 / S / 20143. Beneficiar : SC EDU TIM CONSULTANTA EUROPEANA SRL. Adresa: str. Ion Campineanu, nr. 12, et. 4, ap. 16, sector 1, Bucuresti. Telefon : 021.314.92.29, e-mail : office@edutim.ro . Axa prioritara 2 / DMI 2.1. Tranzitia de la scoala la viata activa. Fonduri UE : 12.896.762, Buget national : 1.182.002, Beneficiar : 772.567, Cheltuieli neeligibile : 929.880. Total proiect : 16.381.211”.

 28. bmarinescu41 Says:

  CRIMA BASESCU ROUEN IN ATENTIA PRESEI FRANCEZE.
  ATENTIUNE!
  IN CURSUL ZILEI DE AZI AM REMIS PRESEI SI STATIILOR DE TELEVIZIUNE FRANCEZE SCRISOAREA ADRESATA PRESEDINTELUI FRANTEI NICOLAS SARKOZI. ACEASTA SCRISOARE TRANSMISA PRIN AMABILITATEA AMBASADORULUI FANCEZ LA BUCUREATI , DEZVALUE ACTIUNILE CRIMINALE ALE CETATEANULUI ROMAN TRAIAN BASESCU ,ACTUALUL PRESEDINTE AL ROMANIEI. TINAND SEAMA CA INTRE FRANTA SI ROMANIA EXISTA UN TRATAT DE EXTRADARE IN CAZURI GRAVE, AM CONVINGEREA CA PRESEDINTELE (INCA IN FUNCTIUNE) SA APARA IN FATA UNUI TRIBUNAL FRANCEZ CAT DE CURAND. SPER CA SCANDALUL MONSTRU CARE VA IZBUCNI CA URMARE A ACTIUNII MELE, SA GRABEASCA ACEASTA PROCEDURA.
  ( fragment )
  Traian Basescu a fost implicat in iarna lui 1981 intr-un accident de proportii, care a ramas in istoria marinei moderne. 37 de nave au fost incendiate in portul francez Rouen, iar Sena a fost poluata de nava condusa de actualul sef al statului, Despre acest eveniment din cariera sa profesionala, presedintele Basescu pastreaza tacerea, chiar daca la un moment dat si-a recunoscut vina si faptul ca a inselat autoritatile franceze.Prezint si proba falsificarii probelor accidentului din 1981/1982, recunoscut chiar de Traian Basescu. In declaratia lui Basescu, acesta recunoaste faptul ca a falsificat probele unui accident din Portul Rouen pentru a se salva si a pacali statul francez. Incidentul provocat de capitanul de nava Traian Basescu s-a petrecut acum 29 ani. Era una din primele curse in calitate de capitan de cursa lunga ale lui Traian Basescu.Pe Sena, in Portul Rouen, nava a luat foc la descarcarea incarcaturii.Alte 37 de nave au luat foc, de asemenea. Imediat, francezii au realizat s ca focul a pornit de la nava actualului presedinte si au trecut la ancheta.Basescu a stat 28 de zile la Rouen, pentru a le explica francezilor dezastrul creat. A scapat doar dupa ce i-a mintit. “Legislatia franceza functiona corect. Adica nu trebuia sa dovedesc eu ca nu s-a produs poluarea de la mine, ci autoritatile franceze trebuiau sa dovedeasca ca s-a produs poluarea de la mine”, marturisea Basescu in 23 iunie 1998 intr-un interviu acordat postului de televiziune Prima TV.In interviul citat, actualul presedinte recunoaste ca a ascuns probele vinovatiei sale in accidentul de la Rouen. “Am explicat organelor de Securitate (Ceausescu secret service ) ce s-a intamplat cu noi acolo si, acum pot sa o spun public, nu mai e niciun secret, am schimbat ceva in instalatie inainte sa permitem accesul autoritatilor franceze la bord, ceea ce a facut imposibila demonstratia, demonstrarea vinei noastre”, spunea Basescu.
  SRISOAREA SI DOCUMENTELE AU FOST TRIMISE :Europe 1;France 2;France 3; France 24;Fun Radio;LCI;M6;Radio France Internationale;RFO;TF1;Euro Investor; Google;Maire Info;Mediapart;Metro;Rue 89;Web Matin;Yahoo;1st Headlines;Big News Network;EIN News;Expatica;France Daily;French Culture Now;Index Mundi;Inside France;Moreover;Nabou;News Now;One World;Topix;Toqueville Connection;Courrier International;Le Libre Journal;Le Nouvel Observateur;Le Point;Le Revenu; L’Expansion;L’Express;Marianne;Paris Match;Valeurs Actuelles;Economist;La Croix;La Tribune;Le Figaro; Le Journal du Dimanche; Le Monde;Le Parisien;L’Equipe;Les Echos;L’Humanite;Liberation; Agence France Presse;Focus;News Press;PR Newswire; Reuters; L’Alsace; Dernieres Nouvelles d’Alsace;………..etc
  Robert Horvath ziarist USA

 29. bmarinescu41 Says:

  Din faptele de arme ale camarilei Băsesciene
  Dosarul pierdut de “specialista” în drept Monica Macovei
  Eduard Ovidiu Ohanesian,GORJANUL,31 MAI 2010
  Multe reproşuri îi pot fi aduse lui Traian Băsescu. Numai de faptul că nu a promovat femeile în politică şi în funcţii importante în stat, nu poate fi acuzat de cineva. “Profesionistele” i-au dat mari dureri de cap preşedintelui, Băsescu ajungând de nenumărate ori subiect de scandal în paginile de monden ale ziarelor de scandal. Relaţiile prea apropiate cu muze politice ca Elena Udrea, Adriana Săftoiu , Raluca Turcan, Laura Codruţa Kovesi, Roberta Anastase, Monica Iacob Ridzi sau Mioara Mantale, i-au creat preşedintelui o aură de crai în ochii jurnaliştilor. Excepţie a făcut, poate, fostul procuror Monica Macovei, ministru al Justiţiei “independent” în epoca Băsescu, astăzi europarlamentar portocaliu, promovată la cel mai înalt nivel pentru cariera strălucită în magistratură. Mai mult, după debarcarea sa de la conducerea Ministerului Justiţiei, Monica Luisa Macovei, “muză de drept” a preşedintelui Traian Băsescu, a fost omniprezentă în toate emisiunile TV organizate de lingăii Cotrocenilor. Că era vorba de Raportul Comisiei Europene privind Justiţia din România, că se vorbea despre nesupunerea Consiliului Superior al Magistraturii faţă de preşedinte, despre Revoluţia din ‘89 sau mineriade, specialista Monica Macovei era chemată să-şi dea cu expertiza la fiecare dezbatere. Mai nou, europarlamentara pedelistă Monica, plină de aceiaşi expertiză, dar mai ales de profesionalim, acuza partidele politice de corupţie şi clientelism politic.
  Câtă expertiză şi cât profesionalism încap în fosta ministresă a jusitţiei române, veţi afla cele ce urmează.
  Specialista rătăcea dosarele parchetului
  Redacţia cotidianului Gorjeanul a intrat în posesia unui document senzaţional, care dovedeşte că “specialista” pedeleului în drept, justiţie, mineriade şi alte cele a dat dovadă de neglijenţă crasă la locul de muncă, pierzând un dosar pe când era procuror şef de birou la Parchetul de pe lângă Tribunalul Municipiului Bucureşti.
  Aflată probabil într-o avansată stare de beatitudine, Macovei a rătăcit dosarul nr. 1539/P/1991, referitor la evenimentele din 13-15 iunie 1990, mai precis despre prima mineriadă de la Bucureşti.
  Ca urmare a dispariţiei dosarului sus menţionat, procurorul Popescu Alexandru emite o ordonanţă la data de 12 iulie 1993, cu următroul conţinut :
  MINISTERUL PUBLIC
  PARCHETUL DE PE LÎNGĂ TRIBUNALUL
  MUNICIPIULUI BUCUREŞTI
  Nr. 1539/P/1991
  ORDONANŢA
  12 iulie 1993
  Procuror P0PESCU ALEXANDRU de la Parchetul de pe lîngă Tribunalul Municipiului Bucureşti;
  Avînd în vedere dispariţia dosarului nr.1539/P/1991, privind pe inculpatul-GAIU FLORIN, cercetat sub aspectul săvîrşirii infr. Prev. de art.2 şi 3 Decretul-lege nr. 88/1990;
  CONSTAT

  La data de 31.05.1991, cu referatul nr. 157561, Inspectoratul General al Poliţiei – Direcţia Cercetări Penale a trimis dosarul nr. 1539/P/1991, privind pe inc.GAIU FLORIN cu propunerea de scoa-
  tere de sub urmărire penală a acestuia în baza disp. art. 10 lit.e
  c.pr.pen.-
  După înregistrarea dosarului în evidenţele Secretariatului Parchetului de pe lîngă Tribunalul Municipiului Bucureşti, acesta a fost preluat de proc. şef birou MONICA MACOVEI. în vederea repartizării sale procurorului pentru soluţionare, dată de la care dosarul nu s-a mai regăsit în evidenţele secretariatulul, iar verificările ulterioare au stabilit faptul că dosarul respectiv nu a fost repartizat, în vederea soluţionării lui, vreunui procuror.
  Avînd în vedere faptul că de le data preluării sale de către proc. şef birou MONICA MACOVEI, dosarul nu a mai putut fi găsit, în vederea soluţionării acestuia şi a scăderii lui din evidenţele unităţii, se impune reconstituirea sa de către Inpectoratul General al Poliţiei – Direcţia Cercetări Penale.-
  Văzînd şi disp. art.509 c.pr.pen. şi art.51a1.2c.pr.pen.
  DISPUN:
  1.-Reconstituirea dosarului nr.1539/P/1991, privind pe inculpatul GAIU FLORIN, cercetat sub aspectul savîrşirii infr. prev. de art.2 si 3 din Decretul-Lege nr.88/1990.-
  2.-Reconstituirea dosarului va fi efectuată de către Inspectoratul General al Poliţiei – Direcţia Cercetări Penale, căreia i se va trimite prezenta ordonanţă.-
  Procuror
  Popescu Alexandru
  Carevasăzică, marea specialistă în drept, moralista Monica Luisa Macovei, dând dovadă de înalt profesionalism şi responsabilitate, a rătăcit definitiv un dosar, preluat personal de la Secretariatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Municipiului Bucureşti. Nu numai că nu a păţit nimic, ci a fost promovată mai departe în “sistemul ticăloşit”, până a ajuns ministru al Justiţiei şi europarlamentar PDL în regimul lui Traian Băsescu. Asta ca să vedeţi cine a condus ani la rând Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului-Comitetul Helsinki şi pe cine a uns drept minstru al Justiţiei camarila lui Băsescu. Din decenţă ne oprim aici.
  Casetă
  Dosarul rătăcit -1539/P/1991
  La data de 15 iunie 1990, procurorul Emil Dinu emite mandat de arestare preventivă pe numele lui Florin Gaiu, acuzat de pătrundere fără drept în sediul unor instituţii de stat şi distrugere în dauna avutului obştesc. S-a reţinut ca situaţie de fapt că, la data de 13 iunie 1990, inculpatul a pătruns fără drept, împreună cu alte persoane, prin violenţă, în sediul unei instituţii de stat, provocând distrugeri”. Măsura arestării preventive a fost prelungită de două ori cu câte 30 de zile, iar la data de 7 septembrie 1990 aceasta a fost revocată prin ordonanţă, inculpatul fiind pus în libertate. Comparând situaţia de fapt cu actele existente la dosar, se constată că învinuirii formulate îi lipseste in totalitate suportul probatoriu. Astfel, la data luării măsurii de arestare preventivă, dosarul cuprindea doar declaraţii ale inculpatului, încălcându-se dispoziţiile legii. Din conţinutul acestor declaraţii nu rezultă săvârşirea vreunei infracţiuni de către inculpat, care a negat în mod constant participarea sa la violenţele din data de 13 iunie 1990, precizând şi modul în care şi-a petrecut ziua respectivă Inculpatul a fost reţinut de forţele de ordine la data de 14 iunie 1990, în zona Cercului Militar Bucureşti, fără a exista vreun act de constatare, fără ca inculpatul să fi fost depistat într-o anume activitate infracţională. Din declaraţiile sale, care nu au fost infirmate de nici o altă probă, rezultă că acesta intenţiona să intre la cinematograf dar, nefiind crezut, a fost ridicat şi dus la sediul, poliţiei militare”, unde a fost bătut, fiind transportat apoi la UM Măgurele. Fiind întrebat despre participarea sa la manifestaţia din Piaţa Universităţii, inculpatul a precizat că s-a deplasat de câteva ori în Piaţă, pentru a vinde ziare. Nu există nici un mijloc de probă, nici măcar declaraţiile inculpatului, care să ducă spre săvârşirea vreunei infracţiuni. De altfel şi redarea situaţiei de fapt reţinută în mandatul de arestare este imprecisă, dovedind nesiguranţă şi lipsa de probaţiune. Faţă de cele menţionate, în cauză s-au încălcat dispoziţiile legii, arestarea fiind netemeinică şi nelegală, imputabilă procurorului.

 30. virgilvirgil Says:

  CITITI SI DATI MAI DEPARTE, PANA NU SE TREZESTE DIN BETIE SI NE PUNE SA-I RECITAM SI APLAUDA MASURILE . STAREA CU BETIA ESTE DE ASEARA CAND, A INCEPUT SA INTREBE: CAND A MARIT EL PENSIA MINIMA DE LA 3OO LA 350 LEI ? DOVEDITA FAPTA SA – A RASPUNS CA SE AFLA IN CAMPANIE ELECTORALA SI IN STARE DE EBRIETATE CAND A SEMNAT MAJORAREA. IN UNGARIA CAND PRIMUL-MINISTRU AL ACESTEI TARI A SPUS-TOT O INREGISTRARE SECRETA- CA A MINTIT IN CAMPANIA ELECTORALA, AU INCEPUT VIOLENTE MANIFESTATII DE STRADA A OPOZITIEI SI CETATENILOR SCANDALIZATI, IAR LA RECENTELE ALEGERI AU PIEDUT. NOI FACEM HAAA…!, HAAA…!, CE BUNA GLUMA A SPUS. SI… ATAT. IN CE TARA TRAIM? CUM AM DEVENIT ASA DE DOCILI SI LASI DE NE LASAM CALCATI IN PICIOARE DE UN BASESCU, UN BOC, O CURVA CA UDREA, CE PRESEDINTE SE VEDE, VIDEANU, BLAGA SAU BERCEANU, SULFINA, PREDA SI ALTI INCULTI SI IMBERBI CA EI, DIN GASCA LOR? CUM… SI DE CE? CITITI SI ,VETI VEDEA CINE NE „TRASEAZA” DESTINELE:
  M.N.
  Povestea vietii unui caracter ales… un om „viteaz” si „drept” , care se lupta cu toate piedicile din dragoste pentru poporul din care se trage…. (nu din alte interese ! )
  Si mai ales se lupta cu coruptia !!!

  Un om care detesta minciuna si tradarea, de care trebuie sa fim mandri ca ne conduce (mai ales ca in decembrie trecut eram multi din noi ingroziti (!!) ca „tocmai ne trecuse pe la tampla glontul” … adica Geoana, un cu totul alt tip, „slab” si „moale” si mai ales cam prea educat pentru ce ii trebuia Romaniei. Noroc ca s-a salvat tara asta in ultima clipa, in noaptea aia de neuitat , cand s-au inversat niste cifre ! In mod corect, garantat ….

  Asa ca, sa fim fericiti!… cu vajnicul barbat descris mai jos vom duce tara pe „noi culmi de civilizatie si progres!” Procesul e in curs deja….

  INCEPUTUL ODEI TOV. BASESCU

  „Te slavim si te iubim,
  Ca ca tine nu gasim! ”

  P.S. daca va displace ceva, puteti eventual sa dati vina, din nou, pe Dinu Patriciu…
  P.P.S.daca vi se pare prea mult, cititi doar din loc in loc, concluzia e oricum aceeasi…

  TRAIAN BASESCU a fost racolat de Securitate in 1973, pe cand era elev al Institutului de Marina intocmindu-i-se dosarul personal nr. 3990/09-11-1973
  Pana la terminarea studiilor in 1976 a fost colaborator al lucratorilor din Directia a IV- a de Contrainformatii Militare. (A nu se confunda cu Directia a III-a de Contraspionaj! )
  In aceasta calitate elevul militar BASESCU TRAIAN avea obligatia sa informeze organele de Securitate despre modul in care se desfasurau activitatile specifice in Institut, despre comportamentul si atitudinea colegilor si ale cadrelor didactice atat in cadrul activitatilor specifice, cat si in particular.
  La terminarea studiilor, Directia a IV- a de Contrainformatii Militare a incetat legatura cu colaboratorul BASESCU TRAIAN , dosarul personal al acestuia fiind transferat la Inspectoratul Judetean Constanta al Ministerului de Interne, Departamentul Securitatii Statului, cu adresa nr. 00151392/29-09-1976.
  Dupa absolvirea Institutului de Marina, TRAIAN BASESCU este incadrat ca ofiter la Intreprinderea de Exploatare a Flotei Maritime NAVROM Constanta.
  In aceasta calitate TRAIAN BASESCU este preluat ca informator – sursa de catre lucratorii Biroului de Securitate Port Constanta condus la acea vreme de ofiterul Dumitru Nicusor.
  De folosirea ofiterului de marina TRAIAN BASESCU s-a ocupat direct locotenentul major de Securitate Mihai Avramides care organiza contacte cu acesta inainte de plecarea in cursa si la intoarcere. La aceste intalniri participa de regula si seful lui Avramides, Dumitru Nicusor, care insa se intalniea si separat cu TRAIAN BASESCU.
  In calitatea sa de ofiter de marina, TRAIAN BASESCU dadea informatii cu privire la starea de spirit a echipajului, temele de discutie abordate de membrii echipajului, activitatile si contactele pe care membrii echipajului le aveau in porturi, in timpul escalelor, activitati de contrabanda si specula, dar si despre eventuale aprecieri sau comentarii facute de membrii echipajului cu privire la conducerea superioara de partid si de stat.
  De mentionat faptul ca desi in acea perioada era valabil ordinul conform caruia membrilor PCR nu li se puteau lua informatii scrise, locotenentul major Avramides, care avea o experienta redusa in munca de Securitate, el provenind din sistemul penitenciarelor, a cerut si a obtinut de la informatorul TRAIAN BASESCU mai multe note scrise pe care le-a depus la dosarul acestuia, nr 3990/1973.
  In jurul anului 1980, Mihai Avramides s-a intors, la cerere, la Directia Penitenciarelor.
  Dupa plecarea lui Avramides din cadrul Biroului de Securitate Port Constanta , TRAIAN BASESCU a continuat sa fie prelucrat informativ de ofiterii Rosioru Ioan si Deacu Constantin, tot sub coordonarea sefului biroului, Dumitru Nicusor.
  Dumitru Nicusor a trecut dupa 1989 in SRI, ajungand General, sef al Sectiei SRI – Constanta si apoi seful Centrului Operativ Zonal Dobrogea.
  TRAIAN BASESCU a sustinut in 1981 examenul de Comandant, care a fost o simpla formalitate, a durat numai 5 minute, dupa care a primit comanda navei Arges.
  In acea perioada era de notorietate in randul colegilor sai sustinerea de care acesta se bucura.
  In jurul anului 1984 informatorul TRAIAN BASESCU a fost trecut in reteaua Centrului de Informatii Externe din Departamentul Securitatii Statului unde a lucrat cu ofiterul Silvian Ionescu din cadrul Directiei I.
  In 1987 TRAIAN BASESCU este numit sef al Agentiei Economice NAVROM din Anvers, Belgia, unde isi desfasoara activitatea sub directa coordonare a lui Silvian Ionescu care conducea la acea data Serviciul I (Belgia-Olanda-Luxemburg) din Directia I a CIE.
  In aceasta perioada TRAIAN BASESCU a transmis preponderent informatii de inters economic cu privire la activitatile din porturile maritime Anvers si Roterdam,
  dar si informatii cu privire la echipajele navelor care acostau in aceste porturi, precum si informatii despre membrii personalului diplomatic roman din tarile respective.
  In vara anului 1988, TRAIAN BASESCU a fost retras temporar de la Anvers pentru a participa la un instructaj care a durat doua luni si s-a desfasurat la Scoala de ofiteri MI de la Baneasa.
  In 22 decembrie 1989, ofiterul de Securitate Silvian Ionescu, cel care l-a avut in subordine pe TRAIAN BASESCU, s-a infiltrat printre revolutionarii din fata Comitetului Central, a intrat in anturajul lui Dan Iosif si ulterior al lui Gelu Voican Voiculescu si in ianuarie 1990 a fost numit Secretar Executiv al FSN.
  La inceputul anului 1989 in ascensiunea profesionala a lui TRAIAN BASESCU intervine o sincopa.
  Pe 8-03-1989 este rechemat in tara , fiind acuzat de nereguli grave in administrarea fondurilor NAVROM.
  TRAIAN BASESCU a fost sanctionat pentru ca a autorizat, fara aprobarea NAVROM Constanta, o plata suplimentara de 300.000 de franci belgieni pentru lucrarile de reparatii efectuate la nava Zimnicea in ianuarie 1989. Sanctiunea primita s-a datorat, mai ales, faptului ca TRAIAN BASESCU a decis ca lucrarile de reparatii sa fie executate de Santierul Naval Belliard din portul Anvers, desi existau oferte de executie a lucrarilor, mult mai ieftine, din partea altor santiere navale din acelasi port.
  In perioada ianuarie-martie 1989 TRAIAN BASESCU a trimis numeroase note informative si rapoarte in tara incercand sa-si justifice deciziile, dar si lansand acuze grave si neintemeiate la adresa Comandantului navei Zimnicea.
  Datorita gravitatii exceptionale a faptelor de care a fost acuzat, tinand cont de legislatia din acea vreme, numai sustinerea din partea Securitatii poate explica faptul ca TRAIAN BASESCU a fost sanctionat doar administrativ, si nu a suportat si rigorile legii. El a fost chiar mentinut ca angajat al NAVROM Constanta, fara sa mai primeasca insa nici o insarcinare pana la Revolutie.
  Imediat dupa Revolutie, TRAIAN BASESCU a fost numit Director General al Inspectoratului de Stat al Navigaţiei Civile din Ministerul Transporturilor.
  Pentru a obtine aceasta functie foarte importanta, TRAIAN BASESCU s-a bucurat de recomandarea si sustinerea secretarului executiv al FSN Silvian Ionescu, dar si ale vechiului sau prieten, Calin Marinescu, zis Shogunul, pe atunci Presedinte al CFSN Constanta.

  2. ADMINISTRATORUL
  In cei 15 ani care au trecut de la Revolutie , TRAIAN BASESCU a ocupat in permanenta functii administrative, cu o singura exceptie, perioada 1993-1996.
  In tot acest timp TRAIAN BASESCU a reusit sa isi creeze o imagine de om gospodar, de bun administrator, folosindu-si exclusiv calitatile de comunicator si de manipulator al opiniei publice pentru ca rezultatele efective obtinute de TRAIAN BASESCU in administratie sunt dezastruoase.
  Perioada am prezentat-o mai sus, iar in continuare vom prezenta o sinteza a activitatii lui TRAIAN BASESCU in functii administrative, care demonstreaza, ca episodul din CV-ul sau, nu a fost un simplu accident.
  Imediat dupa Revolutie TRAIAN BASESCU a urcat rapid in functie de la Director in Minister, la Subsecretar de stat si de la inceputul anului 1991, la Ministru al Transporturilor.
  In acesti trei ani 1990-1992, TRAIAN BASESCU a ignorat complet problemele reale din transporturile romanesti si anume starea proasta a drumurilor (nici un kilometru de sosea nu a fost modernizata in acesti trei ani), diminuarea alarmanta a traficului de persoane si marfuri pe CFR, concomitent cu scumpirea exagerata a acesui tip de transport, starea deplorabila a flotilei TAROM ( exceptie facand cele doua aeronave Airbus cumparate de Petre Roman, intr-o afacere din care s-a incasat un comision de 1,3 milioane dolari).
  Dar aceasta perioada va ramane in memoria colectiva ca perioada in care a disparut mai mult de jumatate din flota maritima a Romaniei, cealalta parte disparand si ea in a doua perioada de ministeriat al lui TRAIAN BASESCU, cu aportul determinant al FPS-ului condus de Sorin Dimitriu si Radu Sarbu.
  Disparitia flotei romane a insemnat una dintre cele mai oneroase afaceri de dupa Revolutie care s-a soldat cu pierderi de sute de milioane de dolari pentru statul roman, dar si cu castiguri pe masura pentru cei implicati direct.
  Alaturi de TRAIAN BASESCU au fost inculpate alte 80 de persoane, printre care alti doi fosti Ministri ai Transporturilor, Radu Sarbu fostul Presedinte al FPS, etc.
  Dintre toti acestia numai TRAIAN BASESCU refuza sa se prezinte in fata justitiei, tocmai pentru ca stie ca, desi nu a semnat nici un act pentru vanzarea vreunei nave, el este cel care a orchestrat toata aceasta uriasa operatiune care a dus la disparitia efectiva a flotei romane.
  Tot TRAIAN BASESCU este cel care a creat la inceputul anului 1990 o vasta retea alcatuita din inalti functionari din Ministerul Transportului in fruntea carora s-a aflat bunul sau prieten Calin Marinescu (Shogunul), dar si din firme romanesti si mai ales straine care au obtinut sute de milioane de dolari din exploatarea si valorificarea flotei romane.
  Una dintre cele mai cunoscute componente ale acestei uriase operatiuni de spoliere a avutiei nationale a fost afacerea Petromin- Klaveness (Norvegia) prin care 18 dintre cele mai moderne nave romanesti au fost facute practic cadou firmei norvegiene care la data semnarii contractului cu Petromin, era in pragul falimentului, mai avand in dotare doar cateva vrachiere si nave multifunctionale.
  Este de remarcat faptul ca in urma afacerii Petromin – Klaveness TRAIAN BASESCU nu a primit numai recompense de ordin material ci a obtinut si diploma de absolvent al cursurilor Avansate de Management în Industria Transportului Maritim ale Academiei Norvegiene, ca bursier al statului norvegian.
  Intregul rechizitoriu care a stat la baza inculparii lui TRAIAN BASESCU si a complicilor lui este public si poate fi studiat la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
  De altfel ancheta in cazul Flota a inceput inca din timpul regimului Constantinescu, in 2000 secretarul de stat din Ministerul Justitiei Mocuta trimitand la Camera Deputaţilor instiintarea cu privire la inceperea urmaririi penale.

  In perioada 1996-2000 TRAIAN BASESCU a fost din nou numit Ministrul Transportului.
  In acest interval de timp s-a realizat un singur lucru asfaltarea unor sosele nationale care ajunsesera intr-un grad de degradare extrem. Reabilitarea acestor sosele s-a facut cu banii cetatenilor care au fost obligati sa plateasca celebra taxa BASESCU, bani care au ajuns in conturile firmelor apropiate lui TRAIAN BASESCU si PD-ului.
  Tot atunci TRAIAN BASESCU a definitivat, cu ajutorul FPS-ului instrainarea flotei romane si a adus, tot impreuna cu FPS-ul, TAROM-ul in pragul falimentului.
  SNCFR-ul a fost divizat in mai multe companii, dar asta nu a dus la eficientizarea activitatii, ci doar la distribuirea de functii de directori mai multor clienti politici, compania ramanand in toata aceasta perioada pe primul loc pe lista datornicilor la bugetul statului si regia cu cele mai mari pierderi din exploatare.
  De asemenea, in perioada 1996-2000, SNCFR a constituit alaturi de Petrom, Renel si Sidex, principala cale de drenare a fondurilor publice catre clientela politica a coalitiei aflata la putere.

  Cea mai cunoscuta mostra de jaf a banului public a fost reabilitarea autostrazii Bucuresti-Pitesti. Lucrarile au costat circa 100.000.000 dolari, din care 53,1 milioane dolari credit BERD, iar 44 milioane dolari de la Guvernul Romaniei. La doar o luna de la darea in folosinta a autostrazii, s-a prabusit un pod peste un canal de colectare a apelor, iar dupa 3 luni covorul asfaltic a inceput sa se desprinda asa incit dupa 6 luni gropile acopereau cea mai mare parte din suprafata autostrazii, facand imposibila circulatia si impunand angajarea unor noi lucrari de asfaltare.

  Intre 2000 si 2004, activitatea lui TRAIAN BASESCU de Primar General al Capitalei nu a dus la finalizarea nici unuia dintre programele necesare Bucurestilor, desi multe din aceste programe au fost subiecte de campanie electorala. Curatenia orasului, asfaltarea si reabilitarea strazilor, fluidizarea circulatiei, reabilitarea retelei de apa si canalizare, constructia de locuinte sociale, repararea scolilor, toate sunt bile negre pentru Primarul General al Capitalei dupa patru ani de mandat.

  3. POLITICIANUL
  TRAIAN BASESCU si-a inceput activitatea politica, in 1991 cand a fost numit Ministru al Transporturilor in Guvernul Roman.
  In 1992 cind s-a produs scindarea FSN in doua tabere, in jurul lui Ion Iliescu si in jurul lui Petre Roman, TRAIAN BASESCU a ales tabara Roman.
  Adevarata afirmare politica a lui TRAIAN BASESCU a inceput insa in 1996. Cu cateva luni inaintea alegerilor parlamentare din noiembrie 1996, cand fiind acuzat de adversarii politici ca este principalul vinovat pentru disparitia flotei, a facut un gest foarte spectaculos, demisionand din functia de Deputat, renuntand astfel la imunitatea parlamentara si punandu-se la dispozitia justitiei
  In realitate acest demers politic, care i-a atras foarte multa simpatie in randurile electoratului, a fost foarte bine calculat, TRAIAN BASESCU stiind foarte clar ca timpul scurt ramas pana la alegeri, nu permitea organelor de ancheta sa definitiveze un dosar extrem de amplu cum era si este dosarul Flota. Mai mult decat atat, TRAIAN BASESCU a obtinut numirea ca Director de campanie electorala al lui Petre Roman, si primul loc pe lista de candidati ai PD pentru Camera Deputatilor in judetul Vaslui.
  In acest mod TRAIAN BASESCU si-a asigurat o altfel de imunitate, stiind foarte bine ca nici un organ de ancheta nu va avea curajul sa-l aresteze pe directorul campaniei electorale ale unuia din primii trei candidati la Presedentie , si pe unul dintre cei mai mediatizati candidati ai opozitiei din acea vreme, in conditiile in care toate sondajele indicau ca PD-ul va participa la guvernare dupa alegerile din 1996.
  TRAIAN BASESCU a considerat ca actionand astfel are sanse sa inchida o data pentru totdeauna chestiunea Flota atat din punct de vedere mediatic cat si juridic.
  Dupa alegerile din 1996, TRAIAN BASESCU este numit Ministru al Transporturilor in Guvernul Ciorbea.
  Activitatea ca Ministru a lui TRAIAN BASESCU din perioada 1997-2000 am prezentat-o sintetic mai sus, dar foarte importanta a fost activitatea politica a acestuia din perioada respectiva.
  Initial TRAIAN BASESCU s-a plasat in randurile baronilor PD, alaturi de Victor Babiuc, Radu Berceanu, Bogdan Niculescu-Duvaz, Alexandru Sassu, oameni care au constituit trupa de soc a lui Petre Roman in disputa cu adversarii politici din PDSR, dar si din CDR.
  TRAIAN BASESCU s-a remarcat rapid ca varful de lance al PD-ului, in lupta cu colegii din coalitie.
  Prima victorie importanta a fost schimbarea Primului Ministru Victor Ciorbea, in primavara anului 1998, actiune inceputa de TRAIAN BASESCU in decembrie 1997 prin declansarea crizei guvernamentale.
  TRAIAN BASESCU a stiut sa exploateze foarte bine aceasta victorie, asigurandu-si o imagine de luptator pe scena politica romaneasca, locul doi in partid, dar mai ales locul doi in Guvernul condus de Radu Vasile.
  Din acest moment si pana la alegerile din 2000 TRAIAN BASESCU a sustinut in permanenta o stare de conflict in cadrul coalitiei de guvernare, initiind dispute cu colegii de Guvern, dar si cu alti lideri ai partidelor aflate la putere.Valeriu Stoica, Radu Sarbu, Andrei Marga, Nicolae Noica, Traian Remes, Varujan Vosganian, Ion Diaconescu, Emil Constantinescu, Mugur Isarescu, Theodor Stolojan etc.
  TRAIAN BASESCU a reusit in acest mod sa-si creeze o notorietate foarte mare, fiind zilnic prezent pe micul ecran, si pe prima pagina a ziarelor, dar si o imagine de personaj politic fara scrupule, rau de gura, pus in permanenta pe harta si care nu se da in laturi de la nimic pentru a-si atinge scopurile.
  La inceputul anului 2000, in vizorul sau a intrat si Petre Roman cu care a avut mai multe dispute publice, alimentand astfel ideea ca el, TRAIAN BASESCU este de facto numarul unu in partid si pregatind debarcarea lui Petre Roman din fruntea PD. In acest context trebuie privita si strategia adoptata de TRAIAN BASESCU inainte de alegerile locale din 2000 cand desi a fost solicitat sa candideze la Primaria Capitalei , de catre Petre Roman, inca din februarie 2000, a refuzat in nenumarate randuri, dar in paralel a incurajat desemnarea de catre PD a unui candidat lipsit de orice sansa. Pe acest fond, cand dupa aparitia mai multor sondaje de opinie dezastruoase pentru PD, insistentele pentru a accepta sa candideze au crescut, TRAIAN BASESCU a acceptat sa se inscrie in cursa pe 5-05-2000, exact in ultima zi in care se mai acceptau candidaturile.
  Prin aceasta manevra TRAIAN BASESCU si-a creat imaginea de salvator al Partidului Democrat, demarand practic actiunea de inlaturare a lui Petre Roman din functia de Presedinte PD.
  Pentru aceasta s-a autoimpus ca Director al campaniei electorale a lui Petre Roman, pozitie din care l-a sabotat pe acesta sistematic, asta facand ca Roman sa obtina in toamna anului 2000 de 3 ori mai putine voturi decat PD, partidul pe care Roman il reprezenta. Este de notorietate faptul ca mai multi sefi de filiale ale partiduli au fost sunati de TRAIAN BASESCU care le-a cerut sa se concentreze exclusiv pe campania parlamentara, in detrimentul celei prezidentiale a lui Petre Roman.
  Apoi in anul 2001 s-a folosit de liderii din PD Berceanu, Duvaz, Sassu, Simona Marinescu pentru a obtine voturile congresului PD, inlocuindu-l astfel din functia de Presedinte PD pe Petre Roman.
  La acelasi congres, imediat dupa ce a fost numit Presedinte, si-a sacrificat aliatii amintiti mai sus, niciunul dintre ei nemai obtinand functiile promise in conducerea PD.
  De atunci toti liderii marcanti ai PD, cu exceptia lui Radu Berceanu au parasit partidul condus de TRAIAN BASESCU din cauza stilului dictatorial pe care acesta l-a impus in conducerea partidului. De altfel in 24 ianuarie 2004 TRAIAN BASESCU declara public
  In perioada 2001-2004 TRAIAN BASESCU si-a folosit pozitia de Primar General al Capitalei pentru a-si impune o noua imagine publica, aceea de unic adversar al partidului de guvernamant, pregatindu-si astfel ascensiunea spre cea mai inalta demnitate in stat, functia de Presedinte al Romaniei.
  Lansarea acestei adevarate campanii a fost facuta de TRAIAN BASESCU printr-o declaratie care-i defineste stilul de a face politica, acuzandu-l pe Adrian Nastase
  In continuare TRAIAN BASESCU a purtat un razboi de gherila cu Adrian Nastase, razboi care pe fondul nemultumirilor sociale si al deteriorarii imaginii PSD i-a atras o simpatie tot mai larga in randurile populatiei.
  In final singurul obstacol in fata nominalizarii sale ca reprezentant al Aliantei PNL-PD in cursa prezidentiala l-a reprezentat Theodor Stolojan, candidatul desemnat al aliantei.
  TRAIAN BASESCU a reusit, sa-l determine pe acesta sa se retraga din cursa pentru Presedentia Romaniei si din viata politica, cu numai trei saptamani inaintea campaniei electorale, in urma unei intense actiuni de constrangere, de manipulare si de santajare a lui Theodor Stolojan.

  4. AFACERISTUL

  In intreaga sa activitate TRAIAN BASESCU a fost calauzit de doua teluri ascensiunea in ierarhia sociala si inavutirea.
  Daca pentru atingerea primului tel s-a folosit de relatia privilegiata cu Securitatea pana in 1989 si de activitatea politica ulterior, pentru inavutire a considerat ca orice metoda este permisa.
  In continuare va vom prezenta numai o parte din afacerile necurate care au creat bunastarea familiei BASESCU.
  In 10-01-1980 lui TRAIAN BASESCU, pe atunci ofiter angajat la Intreprinderea de Exploatare a Flotei Maritime NAVROM Constanta, i s-a repartizat din fondul locativ de stat un apartament cu 4 camere plus dependinte, situat in Aleea Zmeurei nr. 2, bl. U, sc. A. Cum la acea data familia sa se compunea din sotie si un copil, repartizarea s-a facut cu incalcarea normelor legale in vigoare pentru ca avea dreptul la doar 2 camere).

  In 26-05-1992 TRAIAN BASESCU a cumparat locuinta respectiva, pe baza contractului nr. 1415 achitand pe loc suma de 140.000 de lei.

  In 10 ianuarie 1991 Primaria Capitalei, cu adresa nr. 118053, a pus la dispozitia Ministerului Transporturilor apartamentul nr. 4 din strada Argentina nr. 2, bl.12, et. 2 (Piata Victoriei). Acest apartament a fost ocupat de TRAIAN BASESCU.

  In 22.08.1991, TRAIAN BASESCU a renuntat la apartamentul din strada Argentina si a primit in aceeasi zi, cu aprobarea lui Petre Roman, repartitie pentru imobilul de lux din Bulevardul Aviatorilor nr. 57 prin comunicarea Secretariatului General nr. 15/4086/1991. In baza acestor acte ICRAL Herastrau a intocmit contractul de inchiriere 60165 din 28 august 1991.

  Asa cum rezulta din Adresa 1888 din 21 iulie 1991 a Ministerului Transporturilor, la acea data TRAIAN BASESCU isi avea domiciliul stabil in Constanta. In aceste conditii, conform Legii 5/1973 nu i se putea repartiza o locuinta intr-o alta localitate cu incheierea contractului pe durata nedeterminata (putea beneficia, eventual, doar de o locuinta de serviciu).

  Contractul de inchiriere pentru imobilul din Bulevardul Aviatorilor nr. 57 era nul de drept deoarece – conform Legii 5/1973 – o persoana fizica nu putea detine, in acelasi timp, doua locuinte proprietate de stat. Astfel, daca TRAIAN BASESCU impreuna cu familia si-ar fi stabilit domiciliul in Bucuresti, inainte de a i se incheia contractul pentru imobilul din Bulevardul Aviatorilor ar fi trebuit sa faca dovada ca a predat apartamentul din Constanta, Aleea Zmeurei, dar asa cum am aratat acest apartament nu numai ca nu a fost predat statului ci a fost chiar cumparat de TRAIAN BASESCU un an mai tarziu.

  In 1997 motivand ca imobilul din Bulevardul Aviatorilor nr. 57 este revendicat de fostii proprietari, TRAIAN BASESCU a solicitat in calitate de Ministru al Transporturilor atribuirea unei locuinte de protocol. RAAPPS i-a repartizat pentru perioada mandatului de ministru locuinta din B-dul Maresal Prezan nr. 4. In realitate, Primarul General al Capitalei nu numai ca nu a parasit imobilul din B-dul Aviatorilor nr. 57, dar, in 1998, Directia de Administrare a Fondului Imobiliar i-a prelungit contractul de inchiriere pana in 2004.

  Chirias la propria Primarie, in vila din B-dul Aviatorilor nr. 57, TRAIAN BASESCU a solicitat RAAPPS, in 2000, prelungirea contractului de inchiriere pentru apartamentul din B-dul Maresal Prezan nr. 4. Solicitarea Primarului General nu era una legala, intrucat pierduse calitatea de demnitar, dar la interventia ministrului PSD, Serban Mihailescu, RAAPPS i-a prelungit contractul de inchiriere.

  In 9 august 2000, TRAIAN BASESCU a cumparat un teren intravilan de 3.700 de metri patrati, situat in Aleea Privighetorilor, pe care a platit pe loc 1.483.244.000 lei. O adevarata afacere, avand in vedere ca a reusit sa achizitioneze cu numai 50.000 de dolari un teren de 3.700 de metri patrati in Baneasa, cumparand cu 13 dolari metrul patrat de teren, care in ofertele agentiilor imobiliare era cotat la peste 100 de dolari.

  Cel care i-a vandut lui TRAIAN BASESCU terenul din Baneasa la acest pret derizoriu este Costel Casuneanu, om de afaceri care are peste 100 de TIR-uri, o fabrica de parchet, o benzinarie si o statie de service auto in comuna Oituz.

  Explicatia acestei afaceri imobiliare este ca pe vremea cand era ministru al Transporturilor, Traian Basescu i-a facilitat lui Casuneanu obtinerea de autorizatii de transport complet scutite de taxe pe destinatiile Ungaria, Cehia, Slovacia, Slovenia si Franta.

  La sfarsitul anului 2003 TRAIAN BASESCU a vindut terenul din Baneasa pe care-l achizitionase si a cumparat o vila pe soseaua Bucuresti-Ploiesti pentru care a achitat pe loc suma de 280.000 de dolari.

  TRAIAN BASESCU a trecut-o in mod fictiv pe numele ficei sale Ioana, pentru a nu fi obligat sa justifice in fata legii provenienta banilor cu care a achizitionat-o.

  TRAIAN BASESCU mai detine un apartament de 370 de metri patrati intr-o vila de lux in zona Foisorul de Foc din Bucuresti, pe strada Stefan Mihaileanu, nr. 2, achizitionat in 2002 si achitat pe loc.

  În 1994 TRAIAN BASESCU a infiintat impreuna cu alti patru asociati firma Triton Company, la care el detine 20% din actiuni. Aceasta este firma care asa cum a afirmat in mai multe randuri Primarul General. La aceasta firma asociat si administrator este Ionescu Dumitru, cel care i-a precedat lui TRAIAN BASESCU in functia de sef al Agentiei Economice NAVROM din Anvers si fost ofiter de Securitate. Cenzorul permanent al firmei Triton Company este Nicolae Varzaru, fost contabil al Clubului Dinamo, implicat in fraudarea Clubului alaturi de Vasile Ianul.

  Triton Company a fost infiintata la un an dupa Triton Grup srl, firma care ii are ca asociati pe ofiterul acoperit Ionescu Dumitru si pe Branza Paul, un alt prieten foarte bun al lui TRAIAN BASESCU. Branza Paul este si el asociat cu TRAIAN BASESCU la Triton Company , unde este si administrator.

  O alta firma la care TRAIAN BASESCU era de data aceasta asociat unic si care era administrata de sotia sa Maria este M.T. Vega Transport srl, firma care a fost infiintata în 1996 si aparent, nu a functionat niciodata.

  TRAIAN BASESCU a declarat întotdeauna ca veniturile sale provin dintr-o afacere cu înghetata: Prod Cros srl, la care asociat nu este el, ci sotia lui, Maria Basescu, cu 20% de procente din beneficii si pierderi si fratele lui, Mircea Basescu, cu 39% de procente din beneficii si pierderi. Firma Prod Cros srl a achizitonat in 1994 fabrica de inghetata, printr-un credit extern luat prin Banca Agricola, credit pe care nu l-a rambursat in totalitate, restantele de plata fiind ulterior preluate la datoria de stat.

  Cea de a patra firma a familiei BASESCU, AMC Cros srl este o firma de produse lactate, care o are ca actionar pe Maria Basescu, cu 20% din profit si pierderi. Aceasta firma a fost infiintata, in 1994, odata cu Prod Cros srl, de catre Maria Basescu si Mircea Basescu. Familia BASESCU detine exact acelesi procente ca la Prod Cros srl: Maria Basescu – 20% si Mircea Basescu – 39%. Ceilalti actionari sint, la fel ca la Prod Cros srl, cei doi oameni de incredere ai lui TRAIAN BASESCU: Anca Ivascu – 39% si Dumitru Scaiceanu – 2%. Anca Ivascu este sora lui Aurelian Ivascu, membru PSD, consilier local la Constanta , apropiat al lui Radu Mazare.

  TRAIAN BASESCU a introdus-o pe Anca Ivascu si intre actionarii de la Aliment Murfatlar srl, unul dintre principalii sponsori ai campaniei electorale a Partidului Democrat si a lui TRAIAN BASESCU.

  In anul 2001 TRAIAN BASESCU figura printre actionarii persoane fizice la Banca Comerciala Unirea alaturi de seful Directiei de Supraveghere Bancara Nicolae Cinteza, si de Cristian Burci, patronul de la Prima TV , ca actionar majoritar figurand un grup de firme rusesti.

  Bilanturile oficiale depuse de toate aceste firme la Registrul Comertului nu justifica nici pe departe investitiile imobiliare ale familiei BASESCU si asta explica de ce incearca Primarul General sa-si camufleze averea trecand-o pe numele rudelor.

  La fel de greu de justificat insa sunt si cheltuielile exorbitante facute de fiica lui TRAIAN BASESCU, Ioana care a deschis un magazin de lux in incinta hotelului Hilton din Bucuresti. Magazinul si investitia totala facuta de fiica lui TRAIAN BASESCU este estimata la 1.000.000 de euro.

  Prin intermediul fratelui sau Mircea Basescu, TRAIAN BASESCU este implicat intr-un mare numar de afaceri in Constanta. In 1991, pe cind era Ministru al Transporturilor, TRAIAN BASESCU a infiintat la Constanta firma Star Sea Co srl. La fel ca la Prod Cros srl si la AMC Cros SRL, TRAIAN BASESCU detine aceasta firma prin intremediul fratelui sau Mircea Basescu si a lui Anca Ivascu.

  Tot prin Mircea Basescu si Anca Ivascu, TRAIAN BASESCU a infiintat in 2001 la Constanta firma Miral Cross Ships Supply srl, care se ocupa de activitati anexe transporturilor pe apa. In 2002, pe numele lui Mircea Basescu, a fost infiintata firma de consultanta MB Consult Company srl. Fratele lui TRAIAN BASESCU detine in totalitate aceasta firma, fiind si unicul ei administrator.

  In activitatea sa de Ministru al Transporturilor si de Primar General al Capitalei, in afara de afacerea Flota numele lui TRAIAN BASESCU a mai fost legat de numeroase afaceri dubioase care pot explica situatia materiala infloritoare a familiei BASESCU.

  Ca Ministru al Transporturilor TRAIAN BASESCU a initiat si demarat in 1997, o serie de activitati ca dezmembrarea materialului rulant al SNCFR si vinzarea componentelor la fier vechi, curatirea si intretinerea terasamentelor de cale ferata etc., pe care le-a incredintat unor apropiati ai sai. Aceste activitati platite din bugetul Ministerului Transporturilor erau extrem de rentabile, dar mai ales erau imposibil de controlat ulterior sub aspect cantitativ si calitativ, reprezentand o sursa continua de fonduri pentru TRAIAN BASESCU si apropiatii sai. La aceste activitati s-a adaugat incredintarea fara licitatie a lucrarilor de modernizare si asfaltare a drumurilor.

  Ca Primar General TRAIAN BASESCU a debutat in 2000, la numai o luna de la investirea in functie cu o operatiune extrem de contestata, demolarea chioscurilor, in urma careia zeci de mii de familii au ramas fara sigurul mijloc de subzistenta. Explicatia acestei actiuni se regaseste in sumele foarte mari de bani primite de TRAIAN BASESCU atat pentru campania electorala din 2000, cat si pentru folosul sau personal, de la doua mari firme de supermarket-uri, Carefour si Billa, interesate in eliminarea concurentei reprezentata de chioscurile care vindeau marfa foarte ieftin.
  Alte afaceri care au reprezentat si mai reprezinta surse importante de castig pentru Primarul General sunt incredintarea lucrarilor de asfaltare exclusiv catorva firme apropiate lui TRAIAN BASESCU, inchirierea a 648 de WC-uri ecologice a caror intretinere costa 7 miliarde de lei lunar, autorizarea catorva zeci de firme de alimentatie publica sa-si desfasoare activitatea in parcurile Capitalei etc.

  O alta operatiune care i-a adus un camision important lui TRAIAN BASESCU a fost afacerea Parcul Bordei-Satul Francez.
  Complexul de vile a fost cunstruit la jumatatea anilor ’90 pe un teren din Soseaua Nordului care ulterior a fost revendicat.
  TRAIAN BASESCU i-a oferit proprietarului (Costel Constanda un apropiat al Vicepresedintelui PD Radu Berceanu), in schimbul terenului revendicat in suprafata de 19.000 de metrii patrati, 3,3 hectare de teren (Parcul Bordei), pe malul lacului Floreasca, in cartierul Primaverii, cea mai scumpa zona rezidentiala a capitalei. Cele 3,3 hectare de teren date in proprietate de TRAIAN BASESCU valoreaza la pretul pietei 33.000.000 de euro (1000 de euro metrul patrat), in conditiile in care terenul primit la schimb de Primaria Capitalei valoreaza numai 9.500.000 de euro, la pretul pietei (500 de euro metrul patrat).
  TRAIAN BASESCU se afla in relatii apropiate cu controversatul om de afaceri Frank Timis caruia i-a promis sprijin in Proiectul Rosia Montana, inca din perioada in care era numarul doi in Guvernul Radu Vasile.

  5.TRAIAN BASESCU VS. FLOTA
  a) scurt istoric
  – In 1990 intreaga flota maritima a Romaniei era grupata la IEFM NAVROM : Flota de Pescuit Oceanic la Tulcea , Flota de Pescuit Fluvial la Galati ;
  – Flota maritima cuprindea 390 de nave, de la cargouri de 3000 de tdw pana la mineraliere de 165 000 tdw;
  – Ca tonaj, flota avea in jur de 17 milioane tdw, ocupand locul 7 in lume (depasind flotele unor tari precum Franta si Germania); valoarea de piata a flotei era de 4-6 miliarde de dolari;
  – C.L.C.: in terminologia maritima internationala reprezinta titulatura “capitan/commandant de cursa lunga”; in perioada 1975-1987 promotiile Sectiei Civile a Institutului Superior de Marina nu au mai facut fata la cresterea exploziva a numarului de nave;
  – Se va apela fie la ofiteri de marina militara, fie la avansarea rapida a unor ofiteri tineri, eludand gradele pe care acestia trebuiau sa le obtina in prealabil;
  – In aceste conditii ajunge Traian Basescu comandant de nava;

  Atributiile comandantului:
  – este singurul inarmat cu arme de foc la bordul navei;
  – poate sa hotarasca in orice problema, fara a se consulta cu nimeni;
  – poate oficia casatorii;
  – poate aresta si incarcera;
  – poate decide esuarea sau chiar scufundarea navei;
  – La IEFM Navrom Constanta, dupa revenirea din cursa, fiecare comandant trebuia sa prezinte un raport de activitate (in afara Jurnalului de Bord), dupa care se intalnea cu ofiterii de Securitate care raspundeau de intreprinderi;
  – Intrevederea nu era consemnata in scris, note scrise dand doar informatorii de la bordul navei;

  b) Basescu a facut avere prin urmatoarele metode:
  – achizitionarea de alimente in porturi straine, de calitate inferioara, pentru care platea preturi pentru calitate superioara (acest lucru se facea in colaborare cu agentul Navrom din portul respectiv – ship-shandler);
  – tot in intelegere cu agentul, se aprovizionau cu cantitati de motorina si ulei mult mai mici, pentru care plateau preturi mai mari;
  – o alta sursa de venituri ilicite era incarcarea devizelor la lucrarile de reparatii ale navelor romanesti din Marea Nordului, unde Basescu era reprezentant Navrom (ofiter acoperit). Basescu a fost in legatura cu colonelul Vasile Stanciu (acum seful Unitatii de Ofiteri Acoperiti din SRI); lista ce urmeaza a fi publicata, fiind planificata de serviciile NATO.
  – Una dintre aceste manevre i-a fost fatala lui Basescu, care la sugestia Securitatii va fi retras in 1989 (ordin semnat de contraamiralul Anghelescu);
  – Dupa unele marturii demne de crezare, in 1989, dupa sinuciderea g-l Milea, in biroul acestuia s-ar fi gasit o Nota prin care se solicita pentru ofiterul acoperit (gradul de capitan) MapN, Basescu Traian, aprobarea de trecere in structurile securitatii (actualul SIE),
  – In februarie 1990, Nicolae Vacaroiu aproba vanzarea ca fier vechi a 26 de nave; durata de viata, general acceptata a unei nave este de 25 de ani;
  – Dupa acest termen ea mai poate naviga daca indeplineste cerintele Registrului Naval;
  – Lansata sub “pavilion de complezenta” (Panama, Liberia), nava vanduta initial ca fier vechi mai poate circula ani buni si aduce profituri substantiale;
  – In 1991, fratele lui Traian Basescu, Mircea Basescu (tot CLC) pleaca in Japonia (port Yokohama) cu un mineralier de 165 000 tdw; de la Yokohama , Mircea Basescu trimite o telegrama anuntand ca nava s-a stricat si necesita reparatii capitale;
  – Ministrul Traian Basescu aproba, reparatia costand 1 200 000 de dolari; justificarea banilor s-a facut cu acte dubioase, iar la revenirea in tara nava a intrat in alte “reparatii capitale”;
  c) Contractele de bare-boat:
  – alaturi de contractile PETRO-KLAV si ERMIS, contractele bare-boat, aprobate in perioada cat Basescu a fost secretar de Stat si Ministru (guvernele Roman si Stolojan), s-au dovedit un esec;
  – NAVROM (respectiv cele trei companii rezultate din fragmentarea acestuia) pune la dispozitia unei persoane (fizice sau juridice) una sau mai multe nave;
  – Persoana respectiva asigura managementul acestora (contracte de carausie marfa, plata echipajului, aprovizionarea cu combustibil); reparatiile se fac pe socoteala proprietarului, iar profitul se imparte in doua; in urma acestor contracte toate navele au fost pierdute;
  – Metode au fost urmatoarele:
  a Reparatii fictive sau devize incarcate;
  b Managerii au indatorat navele (neplatind achizitiile);
  c Managerii, uzand de fals, au pus gaj navele (desi nu le apartineau) si au luat imprumuturi enorme de la banci;
  – contractele de bare-boat, incepute de Traian Basescu si Calin Marinescu (secretar de Stat in perioada cat Basescu a fost ministru) au continuat si sub mandatele ministrilor Paul Teodoru si Aurel Novac;
  – printre cei care s-au imbogatit din contractele de bare-boat se numara si Adolf Bidea si Gheorghe Bosanceanu.
  – Calin Marinescu si Gheorghe Bosanceanu au fost comandanti de nave si apropiati ai lui Basescu;
  d) Dosarul Flota:
  – dosarul “Flota” instrumentat de PNA nu cerceteaza decat cazul a 16 nave Navrom; Petromin SA cuprindea Flota Strategica si a rezultat in urma divizarii Navrom; printer vasele strategice se numarau petrolierele si mineralierele;
  – navele au fost ipotecate de Christiana Bank – Oslo (Norvegia), in favoarea societatii Torvald-Klavenes – Oslo, cu care Petromin formase o societate mixta (joint-venture), Petro-Klav;
  – grupul Klavenes a incasat de la Christiana Bank (in contul celor 16 nave romanesti) circa 150 de milioane de dolari; neachitandu-si ratele, navele au fost vandute de banca;
  – banca a dat doar 50% din valoarea navelor, prejudiciul adus statului roman fiind de peste 300 milioane de dolari (doar pentru 16 nave!);
  – Basescu a fost acuzat de abuz in serviciu, fals intelectual, uz de fals, bancruta frauduloasa, spalare de bani, inselaciune si delapidare;
  – Au mai fost acuzati Paul Teodoru, Radu Sarbu si Aurel Novac; s-au sesizat nereguli la toate cele trei companii: Romline, Navrom, Petromin;
  – Basescu in calitate de subsecretar de Stat la Subsecretariatul pentru Navigatie Civila, a trimis o ordonanta catre Petre Roman prin care solicita acordarea sumei de 683 000 de dolari din fondul valutar al statului, pentru eliberarea remorcherului romanesc “Hercule”, arestat in Suez;
  – Ulterior, compania Romline condusa de Gheorghe Serescu inchiriaza navele “Mangalia”, “Tutova” si “Tuzla” firmei americane King Shipping Management;
  – Basescu aproba schimbarea pavilionului pentru care navele sa poata circula sub pavilion cipriot (incalca flagrant legea!);
  – Partenerul american infiinteaza o firma in Cipru, la care inregistreaza cele trei nave inchiriate, desi nu avea nici o legatura cu societatea constanteana Romline;
  – Basescu a fost acuzat de implicare in fraudarea cu 100,5 milioane de dolari a Petromin, prin intermediul firmei mixte “Minerva Shipping Company” cu sediul in Malta;
  – Cota de participare a fost de 50% Petromin si 50% Ermis Maritime cu sediul in Liberia; contributia partii romane consta in 7 nave si a firmei straine in participare cu contravaloarea reparatiilor si retehnologizarii acestora;
  – In calitate de ministru al Transporturilor, Basescu ii transmite primului ministru un memoriu de fundamentare pentru aprobarea prin Hotarare de Guvern a participarii Petromin la constituirea societatii mixte (care urma sa aiba profit de 16,2 milioane de dolari, din care 50% ar fi revenit partii romane);
  – Navele au fost transferate in baza unor documente ilegale (nu au existat procese de predare primire a gestiunii; valoarea din actul de vanzare a unor nave a fost derizorie) si a avut drept consecinta pierderea profitului de peste 6 milioane de dolari; toate cele 7 nave au fost pierdute;
  – In cazul Torvald Klavenes (debuteaza in 1990), grupul de firme norvegian face o vizita in portul Constanta; un an mai tarziu (1991), conducerea CNM Petromin ii inainteaza ministrului Traian Basescu un material din care reiesea starea tehnica proasta a navelor companiei;
  – Solutia avansata era acordarea unui imprumut de 45 de milioane de dolari pentru retehnologizarea a 15 nave; finantarea urma sa fie oferita de grupul de firme Torvald Klavenes;
  – La 14 mai 1991 s-a inregistrat contractul de societate mixta intre AS Klavenes Chartering Norvegia si Petromin, cu participarea in parti egale;
  – In urma unei vizite la Oslo a lui Traian Basescu, in calitate de ministru, ia fiinta firma Petromin Overseas INC, inregistrata in Liberia; prin ordinul lui Basescu, in 1992, navele Carbunesti, Comanesti, Bobalna si Borzesti au fost trecute sub pavilion Liberian;
  – Concernul norvegian era interesat de asigurarea intereselor sale in zona Golfului Arabiei, compania dezvoltand transport cargo in “Saadyat Free Zone – Abu Dhabi”;
  – In zona Golfului Persic se joaca interese de rang mondial: “GIAT Industries”, grup industrial de armament din Franta dorea sa evite falimentul, Rusia cu santierele navale Baltiisky Zavod dorea sa se reintegreze in arena mondiala;
  – Concernul norvegian a apelat la aparenta retehnologizare a flotei romanesti pentru a o vinde in alta parte; vanzarea navelor romanesti s-a facut pe sume derizorii: vrachierul Bals a devenit “Mounth Parnitha” (158 158 tdw, construit la Mangalia in 1982); a fost vandut unei firme grecesti pentru suma de 2 100 000 de dolari; nava Borzesti (64 854 tdw) a fost vanduta pentru 3 500 000 dolari;
  – Prejudiciul in dosarul Flota este de 324 514 689 USD ( peste 11 miliarde de lei);
  – Afacerea a fost condusa de Basescu prin asumarea ilegala a functiei de presedinte/director al societatii mixte Petroklav Inc. Bahamas (rezultata din asocierea CNM Petromin cu Torvald Klavenes);
  – Basescu avea drept de dispozitie si operare in contul bancar al societatii mixte Petroklav, permitand alimentarea nejustificata a acestuia cu suma de 500 000 dolari din creditul Petromin Overseas Inc. Liberia, cu care nu se afla in nici o relatie comerciala;
  – Suma a fost evidentiata in City Bank Londra, ca un transfer intern cu titlu de plata a unei prime de asigurare catre Petroklav Inc. Bahamas pentru nava Baicesti;
  – Prima de asigurare era in realitate datorata de alta firma: Borom Shipping Londra; nava Baicesti a fost ipotecata in favoarea Christiana Bank Oslo, obtinandu-se un credit de 4 milioane de dolari; se pare ca banii au fost folositi astfel:
  a 3 250 000 $ virate companiei United Dutsch (care nu a existat niciodata);
  b 250 000 $ virati firmei de avocatura Sinclaire Roche & Temperley;
  c 500 000 $ in contul firmei Petroklav Inc. Bahamas, unde director era Basescu;
  – au mai fost urmariti penal Marin Lupu si Helmut Bogdan, reprezentanti CNM Petromin la Oslo ;
  – alt actor important in afacerea Flota, neurmarit inca penal, la fel de abil in jonglerii, este Serban Mihailescu, cainele “acoperit” (ofiter) al lui Tudor Postelnicu la paza cabinetului Constantin Dascalescu, care in toata perioada “scufundarii flotei” avea demnitati de reprezentare a FPS (deci a statului) si de care PNA si chiar presa nu face referire; personaje ca Petre Roman, Teodor Stolojan, Nicolae Vacaroiu sunt implicate direct, fie si numai prin musamalizarea faptelor, in acest jaf asupra grelei mosteniri ceausiste “ce plutea pe apa”, in prezent fixata in conturi personale.

  AM DAT-O MAI DEPARTE !!!

 31. Zodia pești – Sânge balcanic (88) poem « Cosmin Stefanescu's Blog Says:

  […] Valah; Teo Negură; Theodora 0303; Noapte bună copii; Gabriela Elena Blog; Tomata cu scufiță; Roxana Iordache; Saccsiv’s Blog; 44.240787 […]

 32. t1u1 Says:

  Virgil, super, n-am citit cu foarte mare atentie sinteza, dar o voi face.
  Tu o transmiti mai departe, dar cine a facut-o, sa-i multumim, si noi si fidelii noului geniu carpatin.
  Chiar si la o prima vedere, mai mult decat fugitiva, lipseste ultima achizitie, darul de nunta, cuibusorul de nebunii de la Paris, pentru fecioara depletita, aia cu succesurile.
  Funeraliu (termenul ii apartine lui Adrian Teaca, eu la el l-am gasit. Iaca te-am tradat, scuze) ce amestec are in cumpararea vilisoarei de la Paris, dar in fraudarea alegerilor, ca in noua fara-de-lege a invatamantului, se vede cu ochiul liber, ce hram poarta.
  b.marinescu,multumesc, noutati noutati.
  De fapt sa le multumim Simonei Fica si lui Eduard Ohanesian.Mari jurnalisti, mari romani. Si tie ca le-ai postat.
  Acum niste prostioare in raport cu continutul informatiilor date de voi.Si totusi:
  Cine este Gaiu, al carui dosar a disparut?
  Cui ii folosea disparitia dosarului (eterna intrebare latina Cui prodest ?) si al cui instrument a fost odioasa care l-a facut disparut.
  Am avut o stare de respingere de neimaginat, cand a aparut cucoana, ca ministru, in politica de anvergura(2004…). Cat a stat in umbra, cine a stiut ceva despre ea.
  Nu m-am inselat.
  O intrec doar noile boarfe din garnitura senatului si din minister(plescoianca si bordelina) si inca vreo cateva duzini de borfasi unisex ai bostanilor.S-au nici macar n-o intrec.
  Astia nu se concureaza intre ei.
  Nisipuri miscatoare, si atat.
  funeraliu, odios tip, are si famelie si amanti sau o are doar pe vergu?
  Si vergu, asta, buna la toate, are si sezut, sa-l vedem si noi, la mizerabilii, astia mai ales sezutul spune ceva.
  Dar, laurica nanopoocului, mai ezista, sau e doar o himera.
  Si asa incet incet contabilizam, ici un miliard, dincolo cateva milioane, sute de milioane in alta parte. De euroi, fireste.
  Si romanii-rumani cu teroarea in casa, pe strada, la slujba, s.a.m.d.
  Cum se simt si ce simt botantii lor, acum ?
  Si ce alte subiecte de discutie si „evenimente” vesele si mondene vom avea pana la marea nunta a secolului, aia de pe Sena, bineinteles, doar nu in micul Paris, atat de stramt, penibil si inutil, pentru asemenea mai „eroi ai neamului”?
  Ei – eroi, noi tradatori.
  Destabilizatori,
  Instigatori,
  Tradatori, rumani – romani.
  Fraieri.

  Maria S.(Timisoara)

 33. motrauxdesarsaylles Says:

  Romanii astia dupa ce ca aleg prost pe banda rulanta n-au nici macar un gram de sange sa iasa in strada sa-si ceara drepturile.
  Popor mai masochist si mai tembel nu s-a inventat inca.inchideti-va fratilor blogurile,televiziunile de stiri ca nu aveti pentru cine sa va spargeti plamanii,viermii trebuie lasati sa se indrepte in mediul lor natural,in rahat.

 34. bmarinescu41 Says:

  ORI E PROST, ORI E HOŢ:
  ÎN PLINĂ TĂIERE DE PENSII ŞI SALARII, EMIL BOC REPARĂ XEROXUL GUVERNULUI CU 9 MILIARDE DE LEI. TÂMPITULE, CU BANII ĂŞTIA CUMPĂRAI 30 DE BUCĂŢI NOI. SAU 180, SECOND!
  Simona FICA,31 May 2010
  In timp ce a taiat surazand si din carne vie salariile bugetarilor si pensiile, prin ograda lui Boc (purtatorul de vorbe ale primului – ministru – presedinte Basescu) se pare ca nu bantuia nici criza, nici saracia, nici bunul-simt. Si asta deoarece, chiar in urma cu patru zile, Secretariatul General al Guvernului, al carui ordonator de credite este doctorul in drept (ne)constitutional Emil BOC, anunta, pe SEAP (mai exact, pe site-ul guvernamental http://www.e-licitatie.ro) – anunt cu numarul 84546, din data de 28.05.2010 – ca Serviciul de Investitii al SG al Guvernului organizeaza licitatie pentru repararea unui xerox. Din pacate pentru el, Boc a facut si de data asta POC, pentru ca – prea atent fiind la taierile de lefuri ale populatiei – a scapat un mic amanunt: si anume acela ca deja atribuise contractul in cauza, inca din luna aprilie. Mai mult decat atat, in timp ce romanii mor de foame in case, Boc a scos din bugetul tarii nici mai mult nici mai putin decat 9 miliarde de lei pentru moftul de xerox, conform Contractului nr. 100/22.04.2010, avand denumirea: „Servicii de reparatii si intretinere echipament Xerox DC 5252”. Noua miliarde de lei, pentru reparatia unui aparat care, nou, costa in jur de trei sute de milioane, iar second are o valoare de circa 50 de milioane de lei! Fara comentarii!
  Contractul si o poza cu extraponderalul Poc,pe exploziv-news.ro

 35. bmarinescu41 Says:

  SOLUŢIA CONTRACARĂRII LEGII FĂRĂDELEGII !
  MODUL DE ACŢIUNE UZITAT CÂNDVA ŞI ÎN ROMÂNIA !
  Urmand modelul american al lui Elliot Ness, Eugen Alimanescu apeleaza la recruti, tineri aflati inca pe bancile Academiei de Politiei, si aspiranti la un post in Politia Bucurestiului, pentru a infiinta organizatia „Fulger”.
  „INCORUPTIBILII”.Integral aici:
  bmarinescu41.wordpress.com/2010/05/31/incoruptibilii/

 36. Basarica Says:

  Dupa moaca cel putin, Funeriu conduce detasat !

 37. Marcus Says:

  @motrauxdesarsaylles : ce zici de solutia aista? 🙂

  Da-ne, Doamne, Niste Greci!

  Ca guvernu-i mortaciune, bun de pus pe nasalie,
  Nu mai este nicio taina, tot romanu’ azi o stie.
  Ca si Bula, Base-l tine, pe post de Bau-Bau in geam,
  Ca sa sperie norodu’, tot potrivnicul din neam.

  Pe Emil il foloseste, la ore tarzii din noapte,
  Sa anunte-Apocalipsa, de-i zic “austeritate”.
  Masuri crunte, imbecile, fara precedent pe lume
  Inventat-a-l nostru voda, hahaindu-le drept glume.

  Dupa ce-a mintit boboru’, promitand ca-i va fi bine
  Azi Basescu’i ia din gura, ultimul coltuc de paine.
  Cu cinism el ne condamna, pe un ton de dictator,
  Sa murim cu toti de foame, facand loc la alt popor.

  Un popor docil, slugarnic, iute pupator de cur
  Proslavind Traian-ul mandru, dictator ce se da dur.
  In van striga pensionarii, mamele de copilasi
  Voda-i bine-ascuns in casa si pazit de-ai sai randasi.

  N-are mama, n-are tata, asta-i fapt de toti stiut,
  Cand e vorba de-a lui soarta, voda e un zbir temut.
  Crape toti in asta tara, doara lui sa-i fie bine
  La popor jale si moarte, pentru el ferice maine.

  Dar crestinu’ mioritic, cu teama de Cele Sfinte,
  Spre ceruri ridica ochii si o ruga prea fierbinte.
  Dumnezeu sa il auda, de tiran sa-l scape-n veci
  Trimitand pe aste plaiuri, pentru-o ora cativa greci.

  Sau de nu, Sa Ii Dea Domnu’, ca in basm, un Cal Troian,
  Ce sa-l scape ca prin farmec de Basescu zis Traian.
  Sa dea de pamant cu voda si-al sau clan de mafioti,
  Pe pustii duca-se chiombu’ si cei patruzeci de hoti.

  sa fii iubit
  marcus

 38. Cu ochii pe parlamentari… ca pe butelie! « Plano10's Blog Says:

  […] zilele care urmeaza pana la votarea motiunii de cenzura… parlamentarii portocalii, udemeristi, independenti si cei ai […]

 39. bmarinescu41 Says:

  „O natiune poate supravietui nebuniilor proprii, si chiar ambitiei, dar nu poate supravietui tradarilor din interior.

  Un inamic stând la poarta este mai putin formidabil, pentru ca acesta este cunoscut si îsi poarta steagul în mod deschis împotriva cetatii.

  Dar tradatorul se misca liber printre cei din interiorul portilor, murmurul lui viclean susurând pe toate aleile, auzite chiar pe holurile guvernului.

  Pentru ca tradatorul nu pare a fi tradator. Vorbeste cu accent similar cu cel al victimelor lui, poarta chipul si hainele lor, apelând la sentimentele profunde ale inimilor tuturor oamenilor.

  Putrezeste sufletul unei natiuni; lucreaza în secret si necunoscut în noapte, sa submineze stâlpii unui oras; infecteaza corpul politic pentru ca acesta sa nu mai reziste”.

  — Marcus Cicero, vorbind lui Caesar, Crassus, Pompey si senatului Roman.

 40. Marcus Says:

  @bmarinescu: de ce nu incerci varianta 2 in 1 🙂 ?
  sa fii iubit
  marcus

 41. bmarinescu41 Says:

  @Marcus:ca sa fiu sincer,n-am prea inteles.Poate postezi ceva detalii.
  sa fii iubit,asisderea
  bogdan

 42. motrauxdesarsaylles Says:

  @ Marcus,maestre fa una scurta sa i-o citim la capatai…

 43. Marcus Says:

  @Bogdan: Spui „ORI E PROST, ORI E HOŢ”. eu zic ca e si, si, adicatelea 2 in 1.
  sa fii iubit
  marcus

 44. Marcus Says:

  motraux, vaz ca nu mi-o ia. sorry

 45. Titanic – Sange balcanic (89) poem « Cosmin Stefanescu's Blog Says:

  […] ce se spulberă […]

 46. soringhimes Says:

  Explicatii suplimentare la tandemul Vergu-Funeriu (sau Funeriu-Vergu)
  FUNERIU + VERGU = DEMISIA + DNA!
  CUPLUL DICTATORIAL CARE DISTRUGE SISTEMUL DE ÎNVĂŢĂMÂNT ROMÂNESC DĂ CU FUMIGENE FÂSÂITE ÎN EXPLOZIV. ŞI EXPLOZIV ÎI ARUNCĂ ÎN AER!
  Simona,02 June 2010
  După articolul apărut, luni, în Exploziv-News şi intitulat „Si AICI sunt banii Romaniei: in sereleul amantei lu’ profu’ de la Educatie”, coana-mare-femeia-bărbat Vergu a şi emis un anemic şi incoerent drept la replică din care nu am putut înţelege decât „eu (Melania Vergu, n.r.) am câştigat proiectul în 2008 şi atunci nu era Funeriu ministru”. Asadar, Melania Vergu incearca sa dea explicatii legate de afacerea cu fonduri europene. Pretinde ca proiectul, fiind castigat in 2008, nu are nicio legatura cu Funeriu. BA ARE!!! La vremea aceea Funeriu era europarlamentar, iar baiatul Melaniei era angajat la biroul parlamentar al acestuia. Astfel, putem intelege si mai bine care a fost veriga de accesare si castigare a fondurilor europene. SRL-ul a fost „valorizat” tocmai prin intermediul lui Funeriu. De altfel legatura dintre Vergu si Funeriu este mult mai veche, cel putin de pe vremea cand Vergu scria la „Adevarul” si avea o colaborare stransa cu Universitatea de Stat din Arad, unde tatal lui Funeriu este profesor. Vergu la vremea aceea era „specializata” in „colectarea de fonduri” contra articole favorabile in „Adevarul”. Poate este de interes de stiut in ce moment a „ales libertatea” tanarul Funeriu: tatal sau era profesor trimis de regimul Ceausescu la o universitate in Germania. Funeriu s-a dus la el si acolo a ramas. Interesant ca seniorul Funeriu a revenit in tara si a ramas pana in ziua de azi profesor universitar, fara a fi „deranjat” de nimeni pana in 1990. Interesant, nu? Un altul ar fi fost imediat dat afara din invatamant daca fiul sau ar fi fugit in occident. Sub acest aspect interesant, e bine sa fie urmarita traiectoria tanarului Funeriu, ajutorul „nesperat” acordat de statul francez, burse si tot felul de tiluri „stiintifice” acordate nu de universitati, ci de diferite „ONG-uri”. Funeriule, nu pare o legendare clasica? Pana ne va raspunde ministrul sinistru, Exploziv-News ii serveste o bombita lui Vergu: un document (anexat mai jos) care reprezinta PROBA modului in care Melania V. profita de pozitia sa in minister, pentru a-si crea baza de date necesara proiectului finantat din bani europeni. Si mai avem si altele! Motiv pentru care il sfatuim pe Funeriu-Gorila sa-si ia de mana Mozila si sa inchida usa Ministerului Educatiei. Pe dinafara! (Cititi si exploziv-news.ro/abc/489-si-aici-sunt-banii-romaniei-in-sereleul-amantei-lui-profu-de-la-educaie-.html

 47. instalatii gpl tomasetto buzau Says:

  instalatii gpl tomasetto buzau

  CARE OARE E MAI DEZAXAT? | Welcome to Roxania

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: