PSD, SLUGA PD-L. NASTASE, SERVANT AL LUI BĂSESCU

Dacă ar fi vrut cu adevărat să scăpăm ţara de regimul Băsescu, PSD ar fi procedat raţional, diplomatic şi cu tact în redactarea moţiunii de cenzură. Nu politicianist, ostentativ, fesenist.

Adrian Năstase, Ponta şi ceilalţi lideri care au lansat formula sfidătoare la adresa PNL nu fac decât să-l servească pe Băsescu şi guvernul lui. A mai ieşit şi de-alde Niţă lângă Năstase să spună că o să ceară ei socoteală liberalilor, pentru guvernarea Tăriceanu.

După ce PSD a făcut un an guvernare cu PD-L, care i-a folosit. Şi Ponta, şi Niţă o apărau. Guvernarea. Că erau coledzi.

Textul moţiunii de cenzură este o dezavuare violentă a însăşi ideii de dreapta, asimilată, pervers, cu PD-L. PSD validează impostura de dreapta. Tot aşa cum, în 1997-2000, guvernarea sabotată de socialiştii de la PD, care s-au opus vehement măsurilor de dreapta, a fost blamată de PDSR, ulterior, PSD, ca „eşec al dreptei”.

Cele două jumătăţi ale FSN se potenţează reciproc. Nici una nu are interesul ca PNL să crească peste 20-25% la vot. Le-ar încurca impostura. Şi pseudo-alternanţa.

PSD a avut şansa să devină un partid social-democrat modern între cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale, când Mircea Geoană a recunoscut şi a regretat, în numele PSD, erorile criminale ale trecutului recent şi a acceptat un program de guvernare anti-criză, care presupune măsuri de dreapta, cel puţin fiscalitatea redusă. Blamarea cotei unice e o demagogie de extremă stângă care nu-i face cinste unui intelectual ca Adrian Năstase. E chiar o ruşine de politicianism derizoriu. Iar ideea de impozitare progresivă nu-i decât o viziune de tip să moară şi capra vecinului, care decedează economia liberă. Chiar dacă ar fi pentru simplul fapt că penalizează iniţiativa, meritul, profitul.

Sigur că e firesc ca un partid de stânga să susţină idei de stânga. Dar în condiţii normale. Nu în situaţia actuală. Şi nu sfidător. Nu şantajând un partid veritabil de dreapta să-şi abandoneze principiile pentru un imperativ conjunctural. Dacă imperativul e conjunctural, firesc e ca nici unul din partidele care se presupune că s-ar alia împotriva unui regim impostor, respectiv, a imposturii de dreapta, să nu-şi exhibe doctrina. I se umple gura lui Năstase când condamnă „guvernarea de dreapta”. E un politicianism lamentabil.

În loc să se focalizeze pe demolarea regimului Băsescu, PSD intenţionează în mod ostentativ să pună PNL  într-o situaţie de imposibilitate: fie să voteze moţiunea de cenzură cu conotaţii bolşevice şi atunci să confirme acuzele abjecte ale falsei drepte, fie să voteze contra moţiunii şi atunci să se expună blamului public, alimentat de reproşurile previzibile ale PSD. Şi aşa PNL e blamat anticipat, de parcă PSD ar avea dreptul să-şi aroge superiorităţi – ca să nu le zic imbecilităţi – de stânga, iar liberalii ar fi obligaţi să le asume prosteşte, de dragul unei false solidarităţi.

Moţiunea oricum nu trece, iar PSD urmăreşte subordonarea PNL. Cred că liberalii ar face o enormă greşeală dacă ar răspunde la şantaj şi ar vota mizeria PSD. În cazul în care socialiştii nu renunţă la ostentaţia de stânga, PNL nu trebuie să voteze moţiunea. Nici nu trebuie să participe la ceea ce se anunţă a fi – a câta oară? – o mascaradă FSN. Liberalii ori nu se prezintă la vot, ori pleacă din sală, ori se abţin. Oricum, aşa ceva nu e de votat. Riscul e ca liberalii să-şi piardă o bună parte din electorat, cel actual şi cel potenţial. În raport cu asta, riscul ca PNL să fie blamat pentru că nu a votat moţiunea de cenzură pare derizoriu.

Crin a procedat ca un om de stat, nu s-a pretat să se coboare la provocarea neamurilor proaste. Şi a spus că PNL votează moţiunea pentru că e imperativ să cadă jagardelele de la putere. Dar în formula de conducere actuală, nici PSD nu e departe. Preşedintele PNL e cazul să-i pună la respect pe aroganţii de la PSD. Să le pună în vedere că ori redactează un text rezonabil, ori liberalii nu participă la vot. PNL tocmai a aniversat 135 de ani. Partidul Naţional Liberal se confundă cu perioadele – unice – de glorie ale istoriei României. Iar guvernarea Tăriceanu a reprezentat unica perioadă de prosperitate postdecembristă. Care trebuie apărată, împotriva tentativelor de discreditare. Concertate. Atât dinspre PD-L, cât şi dinspre PSD. Familia FSN.

PSD are o atitudine infectă, fiindcă vehiculează exact imbecilitatea blamării PNL pe care o folosesc Băsescu şi PD-Lacheii. Lachei cu toţii.

Cred că PNL, ca să facă diferenţa, trebuie să adopte o atitudine tranşantă. Care, vă spun altădată. Până atunci, aveţi cuvântul.

23 răspunsuri to “PSD, SLUGA PD-L. NASTASE, SERVANT AL LUI BĂSESCU”

 1. Florin Says:

  Acu se vede compatibilitatea PSD PNL si ce n-au putut inghiti multi la alegerile alea. Magaria nu va fi uitata.. Cineva a avut de castigat insa.

  Prin deductie logica, daca PSD e sluga lu basexu, PNL in alegerile alea la care au participat ” cu mult bun simt ” de mana cu PSD, cum e pt acelasi basexu ?

  Trist.. 😦

 2. Roxana Iordache Says:

  Florine, deşi se spune că femeile nu sunt chiar compatibile cu logica, eu totuşi merg pe mâna bătrânului Aristotel. Deci, dacă vrei şi/sau poţi, transpune logic comentariul tău.

 3. Florin Says:

  PSD+PNL = LOVE, la alegeri
  PSD – Sluga lu Basescu
  => PNL ?

  Nu e nici o incompatibilitate acolo ?

  Mai mult de clar de atat nu pot spune : ”Cine se aseamana se aduna”. Fie ca avem un PD-L, fie ca e PSD si CRIN, sau PSD-PC. Cum ? Nu mai exista acea STRANSA relatie intre oamenii DE BAZA din PSD si PNL ? Pt. ” salvarea Romaniei ? ” . Sau era asa.. frati pana trecem podu.. E vb de ipocrizie.. MULTA, cu caru.

 4. PSD, SLUGA PD-L. NASTASE, SERVANT AL LUI BĂSESCU » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 28 May 2010 – Blog « 10 sperante in imobiliare […]

 5. Articol în ziarul Libertatea: “În Asia, 80.000.000 de oameni vorbesc limba română”! | Editura Solif – Dr. Lucian Iosif Cueşdean Says:

  […] “În Asia, 80.000.000 de oameni vorbesc limba română”! […]

 6. motrauxdesarsaylles Says:

  @ Florin …da-ti cutia craniana la modificat se pare ca ti-a ramas mica si te strange la intelect.

 7. mariusnyc Says:

  Sorin Oprescu mai merita o medalie de la Basescu, a dejucat planul grevistilor din transporturi .Nici liderii sindicali n-au stat degeaba, in patru labe .Sa asteptam FACTURILE 😉

 8. olimpiu65 Says:

  eu de cand am vazut cum iasa pe sticla Bombonel secondat de boul de Nita(tartorul impozitului forfetar impreuna cu Pogea) am scris si pe blogul lui AN si pe blogul lui Mihai Voicu aratand ca este o ofensa la adresa liberalilor. proasta situatie bata-i Dumnezeu pe fsnisti!
  ar face bine Crin sa le dea cu flit definitiv. si mai vine Manivela cu propunerea unei aliante de tip D.A. sa-i ff.. cainii comunitari pe toti!

 9. mariusnyc Says:

  de parca nu ne era clar ce va urma dupa inscaunarea lui Ponta cu sprijinul discret al lui Basescu(prin retragerea „santajata” a lui Diaconescu)

 10. mariusnyc Says:

  Miss Bordelina Anastase afirmă / Alianţa malefică PNL-PSD este responsabilă de situaţia actuală

 11. mariusnyc Says:

  Guvernul Boc va fi demis inaintea motiunii de centura de catre tatal biologic si bacteriologic. Si uite asa devine Basescu eroul natiunii celei mai defavorizate, pentru inca vreo cateva luni.

 12. ghitabizonu Says:

  Eh .. si cu astfel de idei PNL o va lua usurel dupa PNTCD …..
  Insa daca ai observat programu ala al PSD propune o cota mai mica ptr afaceri .. de 15%.
  Adica PSD intinde o mana mediului de afaceri. Deocamdat doar PD-L se remarca ca partidul salariatilor cu venituri mari ( destui dintre ei bugetari sau cu legaturi cu bugetul ) … Insa daca urmeaza scenariul tau va da un semn sigur : PNL nu este favorabil afacerilor !!
  Si asa de la revedere ce zici de citatul „nu lasa morala sa te impiedice safcai ce trebuie” ( Salvor Hardin)?

 13. Cu cine e solidar TAROM « Adevarul e dincolo de noi Says:

  […] } Prietena mea theo se intreaba pe blogul ei, cu cine e solidar seful TAROM si sindicatul sau. Domnii de la compania de transport nu sunt […]

 14. mariusnyc Says:

 15. mihai444 Says:

  http://www.inpolitics.ro/eba-are-o-noua-porecla-la-bruxelles-slow-white-art55500.aspx

 16. mihai444 Says:

  Foarte, foarte…. bine scris,Rox.Il regret mult pe Geoana.Era mai uman!Acum, Nastase ma face sa-mi reinvie greatza fatza de el.Oare cum reuseste?In acest moment el face politica in psd,el ”arata” directia,el ii dicteaza lui Ponta, si asta in pofida multor domni de calitate din psd ca Athanasiu si altii care nu vin cu asemenea nastrusnicii.Defapt care-i baiul?vrea sa ia tot caimacul nemultumirilor populare si sa aduca psd-ul in pozitia de a guverna singur sau in coalitie cu udmr-ul in viitorul apropiat[asta daca vor fi mari proteste de strada care sa pice guvernul si sa duca la anticipate].

 17. ghitabizonu Says:

  Dor de Prostanac?!
  vai ce bun era el … si cum „reforma” el .. si ce bine statea capra la Base !
  Si saracu ce vina are el ca s-a dus la Vantu seara ? Ca doar nu er acazu sa-i treaca prin tartacuta ca ar putea fi fotografiat …..
  Ce baiat bun … Bun de tot… Cum saracu de el a vrut sa faca anticipate imediat dupa referendumu ala cu demiterea … Mama de nu-l opreau raii de Ilici si Adi ce mai reforma PDL ul !! Si dragul de el cum s-a dus flontz la Basescu sa zica sarut mana nasule vreau si io cateva portofolii ! Si ce frunos a stat el capra … Bun baiat. A gresit doar ca a catindat in loc sa sprijine candidatura lu tov Ba’Secu … si sa contunue reforma ..

  Si poate ar trebui sa va reformati si voi. Nu v-a dat Basescu legea ilustratiei ? Ce mai doriti ?!
  Puterea ? Puterea dragilor se ia nu se cerseste !
  Se ia . Si uneori ptr asta it trebuie aliati . Ca daca Tariceanu a stat 2 ani prim ministru nu a fost meritul sau si nici al Prostanacului . A fost meritul lui Nastase, Iliescu care au convins PSD sa sustina un guvern liberal minoritar . Ca daca era dupa capu lu regretatau Jeonel ar fo fost alegeri anticipate castigate majoritar de PDL !
  Cu asa adversari normal ca basecuristu este babuinul alfa al Babuibistanului

 18. ghitabizonu Says:

  Prietenul meu gili zice ceva :

  Deunazi la o emisiune de la Realitatea doamna ministru Elena Udrea facea urmataorea afirmatie : ” PINA NU A VENIT FMI-UL SA NE SPUNA VALOAREA DEFICITULUI …” …
  Care vas ‘ zica , cel mai important ministru al acestui guvern Boc en’sphe a asteptat FMI-ul ca sa afle valoare deficitului .

  si are si o propunere interesanta .. cu care s-ar economisi foarte multi bani : sa li se ia soferii ministrilor. De ce foarte multi bani vedeti la

  http://vremea.forumgratuit.ro/politica-si-economia-romaniei-f1/luati-le-soferii-pariez-ca-nu-stiu-sa-ajunga-la-ministere-de-unii-singuri-t71.htm#133

 19. Flori de camp « Retzetar de… fericire Says:

  […] de camp Aseara am iesit la plimbare, fara o tinta precisa, fara sa vrem sa ajungem undeva sau sa vedem ceva anume. La iesirea din oras am decis sa luam […]

 20. t1u1 Says:

  Suntem in ultima bolgie a infernului.Cum iesim din ea? Sau mai iesim din ea?
  Cu politicienii astia in mod sigur nu.
  http://www.carpati.org/poze_fotografii/–_munti_din_afara_romaniei_–/dupa_rasarit_/61067/
  http://www.carpati.org/poze_fotografii/bihor/trepte…/60035/
  Exista totusi lucruri minunate in Romania.In afara vietii sociale si a politicului.
  Maria S.(Timisoara)

 21. bmarinescu41 Says:

  Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!…
  Pentru că: salariile cresc scăzând, pensiile se măresc prin reducere, medicamentele sunt gratuite dar le cumpărăm, apa caldă curge rece iar apa potabilă nu e bună de băut, trăim în frig plătind tot mai multă căldură, RIDICĂ-TE, GHEORGHE, RIDICĂ-TE, IOANE! Pentru că: asistenţa medicală e gratuită, dar o plătim, salariile bugetarilor au crescut cu 5% prin reducerea cu 25%, au fost create 200.000 locuri de muncă şi ca urmare numărul şomerilor a crescut cu 300.000, e garantată libertatea de exprimare datorită efortului serviciilor speciale de a ne asculta telefonul, RIDICĂ-TE, GHEORGHE, RIDICĂ-TE, IOANE! Pentru că: libertatea presei este sfântă, de aceea ajung în stare de faliment tot mai multe ziare antiguvernamentale, s-a redus cu 20% numărul taxelor şi impozitelor, dar plătim cu 60% mai multe taxe şi impozite, s-au desfiinţat peste 100 agenţii guvernamentale prin creşterea numărului angajaţilor acestora cu 80% iar cabinetul premierului a fost micşorat prin angajarea în plus a câtorva zeci de consilieri personali, RIDICĂ-TE, GHEORGHE, RIDICĂ-TE, IOANE! Pentru că: este respectată Constituţia de către guvernanţi prin încălcarea fiecărui paragraf al ei, sub îndrumarea atentă a primului-ministru care este doctor în drept constituţional, avem un DNA care se luptă cu corupţii dar nu cu cei de la PDL, deci n-avem corupţi dar am devenit ţara cu cel mai mare grad de corupţie din Europa, RIDICĂ-TE, GHEORGHE, RIDICĂ-TE, IOANE! Pentru că: speranţa de viaţă este tot mai mare prin creşterea fără precedent a mortalităţii, şcoala este gratuită pentru toţi copiii, plătindu-se taxe şcolare tot mai mari, s-au infiinţat mii de grădiniţe datorită reducerii drastice a numărului celor existente, turismul a cunoscut o creştere nemaiîntâlnită ca urmare a scăderii numărului turiştilor cu peste 50 % faţă de anul precedent, s-au luat măsuri hotărâte de întărire a economiei prin desfiinţarea a câte 20.000 de intreprinderi lunar, avem o armată puternică cu o dotare zero, RIDICĂ-TE, GHEORGHE, RIDICĂ-TE, IOANE! Pentru că: agricultura noastră hrăneşte 80 de milioane de oameni, ca urmare peste 80% din pâinea zilnică a românului este adusă din alte ţări, petrolul produs de noi este cel mai ieftin din lume, de aceea plătim cele mai mari facturi din Europa, RIDICĂ-TE, GHEORGHE, RIDICĂ-TE, IOANE! Şi PENTRU CĂ BĂSESCU ERA BEAT CÂND NE PROMITEA LAPTE ŞI MIERE CA SĂ ÎL VOTĂM, ÎNSEAMNĂ CĂ ŞI ION, ŞI GHEORGHE, ŞI EU, ŞI TU, NOI TOŢI ERAM LA FEL DE BEŢI CA EL CÂND L-AM VOTAT. În consecinţă, ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane, şi, acum că v-aţi trezit, goniţi beţivul! (Ups! Coldea, Boc, arestaţi-mă, tocmai am încălcat siguranţa naţională, pardon, securitatea personală a preşedintelui, prin instigare! DA, tovarăşi, sunt un element subversiv şi instigator. Tocmai de aceea: RIDICĂ-TE GHEORGHE, RIDICĂ-TE, IOANE!!!)…

 22. shuwitzvankelie Says:

  Poporul a avut sabia in mana in Decembrie…”Nedecapitatul’ se intreaba poate si azi cum de a scapat ? Cum pot fi papagalii de romani atat de prosti ? Pai daca sint atat de prosti atunci noi, clica jecmanitoare sa ne vedem de ale noastre ce rost are sa ne facem griji ca se revolta poporul ? Nu se revolta ca-i prostim la infinit,le-am gasit punctul slab.Si bine ne face,zic eu…Azi daca printr-o minune anunta ca nu se mai taie salariile maine Basescu isi reface procentul in sondaje…iar de poimaine ne vedem de unicameral,de cum sa-i omoram pe moguli etc lasa ca e mai bine asa,scenariul infometarii prostilor este cel optim.Altfel nu se trezesc niciodata,niciodata

 23. kutare Says:

  Doamna, blamarea cotei unice nu tine de extrema stanga, ci pur si simplu de realism. Impozitarea progresiva nu are nicio legatura cu capra vecinului, ci este practicata in intreaga lume civilizata.
  In SUA, impozitul de venit este de tip progresiv, cu cote intre 10% si 35%. Actualul „cod fiscal” american (Internal Revenue Code) a fost adoptat in 1986, pe vremea „stangistului” Reagan.
  In Romania, povara fiscala (veniturile statului ca procent din PIB) este una dintre cele mai mici din Europa. In Europa, povara fiscala este direct proportionala cu nivelul de dezvoltare al tarilor.
  Fiscalitatea scazuta este un stigmat al subdezvoltarii, obisnuiti-va cu ideea asta, pentru ca asta este.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: