RADU AL ROMÂNIEI LA VORBE GRELE. NOI COMENTĂM LIVE

REGE - PELES - INTOARCERE

Foto: Bogdan Stamatin – Mediafax

Victor Ciutacu: Vă mai miră ceva la preşedintele Băsescu?

Radu al României: Nu. Pentru că, ceea ce lipseşte în ţara aceasta e statul. Dacă într-o ţară occidentală premierul ar face aşa ceva, şi-ar da demisia. Dacă ar face şeful statului ar face aşa ceva, este de două ori mai grav, pentru că e el însuşi o instituţie.

Victor: V-o închipuiţi pe Regina Elisabeta luându-se de gât cu ziariştii?

Radu al României: De-aceea este bine ca Palatul Cotroceni să fie populat de un om de stat, nu de un om de partid şi nici de un politician, în general.

Oana Dobre: La Londra, politicienii nu ştiau cum să se mai scuze pentru că au folosit banii publici în interese personale.

Ciutacu: Şi era vorba de 100 de lire sterline.

Regret să vă anunţ că am avut un atac cu virus, iar sistemul meu l-a respins, dar a trebuit să blocheze şi computerul. Nu mai încercaţi, pentru că n-o să reuşiţi! E cel mai bun antivirus inventat până acum. În continuare, am să redau ce am reţinut.

În continuare, Victor şi Oana au povestit cum parlamentarii britanici se scuzau pentru colegii lor care au beneficiat de bani publici, în sume infime faţă de cazul Ridzi. Dar la noi nu se întâmplă nimic. Ideea a fost că e nevoie de un om de stat la Palatul Cotroceni, capabil să soluţioneze haosul instituţional actual. Contează enorm exemplul personal.

Principele Radu: Şi Regele Carol când a venit a găsit cam aceeaşi stare de fapt, corupţie, dezbinare, politicianism, a şi scris în jurnal că situaţia era putredă. Şi prin forţa propriului exemplu, a schimbat starea de fapt.

Oana Dobre: Probabil că legenda pe care a instituit-o Regele Carol a fost aceea că e nevoie de un străin ca să pună ordine în România.

Radu al României: Diferenţa e că acum Europa e prea politizată ca să mai sesizeze distincţia.

Victor Ciutacu: Prietenul meu Mădălin Voicu vă admiră şi vă apreciază foarte mult şi precizează că el este singurul pe partea mamei nemonarhist, fiind blamat de toată aripa. Vă surprinde acest mesaj, că un republican declarat consideră că aţi putea face treabă foarte bună?

Radu al României: Îi mulţumesc foarte mult. Cred că modalitatea de a răspândi forma eternă a regalităţii este să te aprecieze şi republicanii.

Victor Ciutacu. O întrebare adresată din zona judiciară. Există dosare politice. Ajungeţi preşedinte. Interveniţi sau lăsaţi să curgă abuzul în numele independenţei Justiţiei?

Radu al României: O voi denunţa imediat, dar nu la televiziune, ci în faţa Parlamentului.

Oana Dobre: Îl păstraţi pe Emil Boc premier?

Radu al României: Da, dacă nu se schimbă majoritatea parlamentară.

Victor Ciutacu: Vă întreabă cineva cum va convinge Radu Duda indecişii.

Radu al României: Le spune că nu vor avea politică la Palatul Cotroceni. Trebuie scoasă politica de acolo.

Oana Dobre: Sunteţi un hibrid. Casa Regală a Marii Britanii luptă pentru monarhie.

Radu al României: Şi Casa Regală a României nu a încetat nici o clipă să lupte pentru monarhie. Pentru Coroana României.

Victor Ciutacu: Prin ceea ce afirmaţi acum, alimentaţi zvonurile că vreţi să fiţi preşedinte, ca să restauraţi monarhia.

Radu al României: Monarhia revine pe uşa din faţă, nu pe uşa din dos. Casa Regală a României, în frunte cu Şeful ei, Regele Mihai, a decis că cinci ani trebuie să slujim statul român acceptând starea de fapt care este republica.

Notă: Oana Dobre a depăşit limita dintre incisivitate jurnalistică şi impertinenţă. Ultimele ei întrebări (pe care, din decenţă, le-am omis) şi atitudinea, au fost ca machiajul etalat: stridente.

44 răspunsuri to “RADU AL ROMÂNIEI LA VORBE GRELE. NOI COMENTĂM LIVE”

 1. Plano Says:

  Fraza cheie a campaniei Principelui:
  „este bine ca Palatul Cotroceni să fie populat de un om de stat, nu de un om de partid şi nici de un politician, în general.”
  Am intalnit-o frecvent in postarile Roxanei… aici !
  Ar avea un efect in rezultatul alegerilor prezidentiale daca si Antonescu si Geoana ar avea un comportament public descalificabil precum cel al lui Base astazi.

 2. mihai 4 Says:

  Ce frumos si bine vorbeste Radu,asa-i Roxi?

 3. Ovidiu Says:

  Roxana,
  de ce imi moderezi mesajele?

 4. Ovidiu Says:

  Cer scuze vad ca nu-mi moderezi mesajele..

 5. spedy Says:

  imi place abilitatea cu care se detaseaza de intrebarile capcana,ca si delimitarea stricta dintre candidatul si principele Radu Duda ,numai ca nu cred sa aiba priza in mediile mai putin instruite,in randul carora se va propaga confuzia la modul cel mai direct,plecand tocmai de la aceasta dubla calitate.

  spedy/25/06/2009

 6. Liviu Says:

  Nu s-ar zice ca monarhistii au fost extaziati de interviul cu Victor Ciutacu din seara asta:

  http://blog.monarhist.ro/domnul-duda-e-cand-republican-cand-monarhist/

 7. daurel Says:

  A creat confuzii cu cei cinci ani. Sper sa iasa elegant din situatie…

 8. gabimihaela Says:

  Regret ca nu am stiut de emisiune. Sper sa pot citi miine transcriptul, oricum tot ce relatezi tu a fost pe sufletul meu.
  Cred ca este o mare confuzie sa fie inteleasa canidatura Principelui Radu la PRESEDENTIE cu instaurarea monarhiei. Dar am impresia ca celor ce le este teama (in principiu cei ce-l sustin pe Basescu) insista sa adanceasca aceasta confuzie.
  Despre Oana Dobre nimic nu ma mai mira! (tipa are tupeu desi de cele mai multe ori spune timpenii)

 9. Roxana Iordache Says:

  Deci, dragilor, Crin Antonescu e la fel de patetic ca şi Băsescu sau Geoană. Încercaţi în altă parte.

 10. tony Says:

  Roxana,
  Cum adica vrea sa il pastreze pe Boc prim-ministru?

 11. Corina Says:

  Si pe mine ma agaseaza Oana Dobre, dar mi-ar fi placut sa reproduci tot, Roxana. De dragul adevarului si ca sa vedem cum s-a descurcat Duda. Oricum va avea de-a face din plin cu jurnalisti ostili. Simpatizantii pot judeca si il pot sfatui.

  Avem deci o treaba transata: daca ajunge presedinte, Radu Duda se angajeaza sa nu incurajeze in tot timpul mandatului sau lansarea unei dezbateri publice – eventual finalizate cu un referendum – asupra formei de stat. Asta ma si dezamageste putin – pentru ca imi ia o speranta – dar imi si starneste admiratie, ca tot ce decide Regele, intamplator.

 12. Plano Says:

  Ce patetica esti @Roxana cu „induiosatorul” Base!
  Eu recunosc eleganta prezentei publice a lui Radu Duda… da` nu cred ca este cazul sa-i pui pe acelasi plan pe Geoana si Antonescu cu badaranul marinar.

  Sa intelegem din transcriptul tau ca daca va fi ales Radu Duda… doar cinci ani va mai supravietui republica in Romania?

 13. mihai 4 Says:

  A murit Michael Jackson.

 14. Roxana Iordache Says:

  @mihai. E păcat să spui că a murit cineva care e în comă.

  @tony. Cum adică, să-l schimbe? Unde scrie în Constituţie? Sau nu ţi-a ajuns Băsescu? De fapt, de ce vrei să-l schimbăm, că nu-ţi place faţa lui şi vrei doar altul, care să facă orice, dar să fie simpatic?

  @spedy. Oamenii simpli îşi dau seama imediat că e autentic.

  @daurel. Dimpotrivă. A fost cât se poate de clar. Mi-ar plăcea să fie vreo două săptămâni de dezbateri pe tema-asta, dar la nivelul derizoriu la care se află populaţia, nu percepe decât hăhăituri.

 15. mihai 4 Says:

  uitate ce spun astia pe euronews si pe bbc.Au surse din interior si au dat stirea inaintea cnn-ului pe care tocmai il vizionam de vreo jumatate de ora.Nu ii cant eu prohodul Roxi,caci tineam la el cand toti idiotii faceau misto de el facand misto cum ca-i pica nasul.A fost cel mai bun si sper ca ceicare au anuntat sa nu aibe dreptate.

 16. mihai 4 Says:

 17. Marius Mina Says:

  Regele muzicii pop, Michael Jackson, a fost internat in stare de coma intr-un spital din Los Angeles in urma unui atac cardiac. Echipajul de paramedici care l-au transportat la spital a declarat ca Jackosn numai respira in momentul cand au ajuns la domicilul sau din Holmby Hills.Cu tot efortul specialistilor , starul nu a mai fi putut fi salvat.

 18. mihai 4 Says:

 19. Roxana Iordache Says:

  @gabimihaela. Evident că e clar.

  @Corina. Ai văzut de ce nu am avut ocazia să redau mai mult din emisiune.

  @Plano. Tu în general nu prea înţelegi, aşa că ar fi fost de mirare să pricepi tocmai acum. 🙂

  @Marius Mina. Îmi pare rău.

  @Liviu. Dacă obişnuieşti să generalizezi pornind de la o persoană, de ce nu generalizezi pornind de la mine, că sunt monarhistă? Dacă te uiţi pe blogul acelei persoane, numai monarhistă nu e. A reprodus acolo tot felul de porcării securistice la adresa Regelui Mihai.

 20. Corina Says:

  @Roxana. Am vazut. Din decenta. Of. De-abia acuma vad ca nu are nici o sansa si nici nu merita sustinut. Si prost plasat in competitie, si cu prietenii ferindu-l de orice confruntare. Nu-i a buna.

 21. Draghi Puterity Says:

  Inca o declaratie a lui Radu care mi s-a parut deosebit de importanta, a fost ca NU va initia in perioada mandatului sau un referendum pentru reinstaurarea monarhiei.

  L-am crezut multa vreme pe Radu o creatie artificiala pentru a impiedica ajungerea lui Crin in turul doi. Crin insemna pentru mine scenariul cel mai putin prost pentru Romania, ca bun chiar nu pot sa zic. Dar, dupa ultimele aparitzii mediatice a celor doi, trebuie sa recunosc ca dintre toti candidatzii la presedentie, doar Radu are statura unui barbat de stat. Comparati, din aceasta perspectiva, reactia lui Radu la „impertinentele” Oanei Dobre (fata desteapta, dar infatuata si uneori cam frustrata) cu reactia lui Crin la Gabi Firea in ziua precedenta. Sincer, cine ati dori sa ne reprezinte tzara? E oare insa raspunsul la aceasta intrebare suficient pentru a-i da votul lui Radu?

 22. Plano Says:

  @R
  Nici p-aia ca Antonescu si Geoana sunt… pana la urma, tot un fel de Basescu, crezi ca n-am inteles-o?
  Nu merita Oana sa-i pui, strident, calificativul de impertinenta pentru ca l-a obligat pe Principe, prin intrebarile sale bine tintite, sa „glasuiasca” gandurile ascunse cu privire la raporturile dintre republica si monarhie.
  Sper sa n-o acuzi de comiterea infractiunii de lezmajestate pentru ca i-a spus Principelui ca este un hibrid republicano-monarhic!

 23. Marcus Says:

  Administratia Prezidentiala – Comunicat 1
  26/06/2009

  Administratia Prezidentiala a Republicii Romania anunta ca incepand de ieri 25.06.2009, primul vanator al tarii, d-l presedinte Traian Basescu, a dat personal startul la deschiderea noului sezon de vanatoare de jurnalisti in Delta Dunarii si de jur-imprejur.

  Evenimentul s-a consumat pe faleza din orasul Sulaina, unde domnia sa, insotit de un alai numeros, a haituit si vanat cu ajutorul gonacilor special antrenati in adaposturile SPP, un superb exemplar din rasa “turnatorul de Felix”.

  Astfel dupa celelalte trofee vanatoresti care decoreaza deja peretii incaperilor Palatului Cotroceni, trofee de jurnalisti apartinand raselor “gaozari”, “pasarico”, “tiganca imputita”, mult iubitul nostru conducator si-a imbogatit colectia personala cu un nou exemplar pe cale de disparitie in situatia castigarii unui nou mandat prezidential, personaj ce urmeaza a fi imbalsamat si expus dupa metoda “falusul lui Terente”.

  Ii dorim noi si noi succesuri in noul sezon de vanatoare !

 24. Marcus Says:

  Administratia Prezidentiala – Comunicat 2
  26/06/2009

  Administratia prezidentiala a Republicii Romania, personal d-l presedinte Traian Basescu, anunta scoaterea la concurs, in vederea acoperirii necesitatilor de campanie electorala prezidentiala si nu numai, posturi de jurnalisti aplaudaci si pupinbasisti, posturi ramase vacante dupa recompensarea detinatorilor initiali cu noi pozitii sociale, tipice arivismului politic dambovitean si ca rezultat al serviciilor aduse de acestia curului domnului presedinte in actuala perioada de mandat.

  Cel mai important post din aceasta categorie de jurnalism puternic pupinbasist si desavarsit aplaudac a fost ocupat fara concurs si pe baza de voluntariat liber-asumat si consimtit (sic!) de maestrul-maestrilor jurnalistilor romani din toate timpurile, d-l Ion Cristoiu, brusc reorientat spre gaura dintre fesele prezidentiale si cea a fiicei d-lui presedinte.

  Concursul se va tine in cabinetul privata personala prezidentiala de la Cotroceni si va consta in proba practica de rezistenta la pupaturi cur prezidential pe milimetru patrat.

 25. alberto Says:

  Vizioneaza emisiunea “ora de foc” din data 25-06,
  declaratie GRATIELA IORDACHE despre imprumutul cu FMI.
  Merita penalizata pentru declatia facuta.
  Moderatorii si invitatii de la realitatea nu au sesizat porumbelul din gura doamnei.
  Imprumut fmi pentru ca bancile din tara sa imprumute statul mai ieftin,pentru ca statul sa plateasca pensiile si salariile.

 26. ALM Says:

  @ Roxana Iordache (joi 25 iunie 2009 la 10:08:08 pm)

  Cred ca am identificat un loc de incercat:

  http://www.gamespot.com/promos/princeofpersia-game/flash/

  :mrgreen:

 27. diogene73 Says:

  Poate ce mi se pare mai trist in aceasta tara este faptul ca atunci cind romanii se duc la vot -iar asta din cite se pare se va intimpla din ce in ce mai putin- o fac pentru a-si exprima dezaprobarea fata de un anumit partid sau candidat. Raspindacul Ciutacu isi exercita profesia devenita program politic general. Domnul Duda, Print de Hohenzollern Veringen, n-are nimic comun cu poporul roman. Basca, a si uitat organizarea teritorial administrativa istorica, cea a „judelui”, cerind nu stiu ce fantasme nemtesti „landuri”, de parca aici ar fi tara stramosilor domniei sale germanici!

 28. Radu Humor Says:

  @ Roxana
  Principele Radu, este asteptarea de 20 de ani a romanilor ( o sa vezi ce multi suntem !) neinfectati de comunism ( ca sa-i fac pe plac cuiva) .
  Niciodata n-am fost mai sigur ca acum ca Dumnezeu si-a intors fatza catre noi si exact la 20 de ani brucanieni vom iesi din intunericul ce parea
  fara sfarsit.
  Asadar, sa ne bucuram !

 29. Radu Humor Says:

  @ Diogene
  Vezi ca ai incurcat butoaiele….. 💡
  Asta din care transmiti, pute ingrozitor.. :mrgreen:

 30. Radu Humor Says:

  Despre @ Oana, nu pot spune nimic, ca ne trezim pe blog cu Victoras 😆
  Noroc ca mi-am spus parerea la timpul potrivit si cu riscul asumat, dar ma bucur ca acum v-ati lamurit si voi 🙄
  Daca totusi apare, poate-i spune cineva ca nu-i frumos ce face 😛

 31. Radu Humor Says:

  @Mana Ciutacu are postata pe blogul ei niste muzica sarbeasca care o sa va placa ( din colectia lui @Dan Negru )…..

 32. Plano Says:

  @ Radu Humor
  Ai trecut tare pe patetism. Numai de 20 de ani asteptare? De ce nu 60 si ceva?
  D-le, ce val de nostalgie dupa inchinaciuni la personaje meritocratice ii cuprinde pe unii!!! Abia asteapta sa compuna teste de genul ” Avem in frunte un fiu al tarii, Cel mai iubit si cel mai…….

 33. diogene73 Says:

  @Radu Humor

  Prietene, ar trebui sa fii o lecuta mai respectuos. Ori asa sta in firea matale. Sa improsti noroi si miresme in jur. Eu unul sint regalist prin nastere.

 34. Radu Humor Says:

  @ Prin nastere (includ si cezariana) vin pe lume tot felul de indivizi, iar faptul ca esti „regalist prin nastere”, nu-ti confera calitati intelectuale suplimentare, care de regula se dobandesc prin educatie….

 35. Radu Humor Says:

  @ Plano
  Majestatile nu numai ca nu cersesc adulatia sau linguseala poporului , ca mai toti presedintii, dar mai si dezavueaza asemenea acte pornite uneori chiar din convingere…..
  Cat priveste perioada, de acord cu cei ” 60 de ani si ceva ” , dar era vorba de asteptarile post decembriste, mult mai posibile si indreptatite.

  P.S. Si inca ceva, in weekendul trecut am avut o intalnire de la terminarea facultatii, si vreau sa-ti spun ca aproape toti colegii si profesorii, care din fericire mai sunt in viata, vorbeau cu un respect nedisimulat de Principele Radu Duda ( pana si tanarul, pe atunci, profesor de socialism stiintific:lol: )

 36. Plano Says:

  @Radu Humor
  Respectul aratat unor personaje nu cred ca are vreo legatura cu forma de guvernamant.
  Si eu am un respect nedisimulat pentru eleganta aparitiilor publice ale Principelui, dar nu il votez din motive de hibriditate.

 37. sictireli Says:

  Draga Roxana, tu ne-ai invitat sa schimbam pareri despre un print. Privind cu atentie ce s-a postat pana acum, costat ca majoritatea vorbesc despre un rege. Nu te supara pe mine că spun, dar uite, asta e diferenta intre un rege adevarat si un print contrafacut, din pacate pentru ultimul.

 38. diogene73 Says:

  Prin introducerea lui R.D. in Casa de Romania Psd-ul si-a desavirsit opera inceputa in 1947. Prin desemnarea lui de seful Casei Regale drept succesor, Monarhia instaurata in 1866 si-a incetat orice drept legitim de-a mai accede la conducerea acestui stat. O avea humor candidatul. Nu mai reprezinta insa si acele valori pe care institutia Monarhiei le reprezenta pentru statul Roman.

 39. diogene73 Says:

  „Aista nu se poate Maiestate!”

  „prin nastere”

 40. Plano Says:

  Cele udemereu vor sa-si tina electoratul in priza, cum sa nu-si puna candidat la prezidentiale?
  Ce daca nu castiga? Vor sa stie cu cat negociaza pentru turul 2!
  Daca Geoana n-a vrut in ruptul capului sa-i mai bage la guvernare dupa tradarea din 2004, nici Basescu si nici PD-L n-au putut sa-i ajute!
  O noua incercare nu strica!
  Si apoi…. uitati ce scrie in Statutul lor ? Autonomie teritoriala in tinuturile locuite de maghiari si de secui.
  In turul 2 vor vota la recomandarea lui Bela cu Crin Antonescu.

 41. Corina Says:

  @diogene73
  Umbli cu intoxicari. Radu Duda nu e succesor al Casei Regale. Doar principesa Margareta si apoi printul Nicolae, din Anglia.

 42. Corina Says:

  Scuze, eu eram mai sus. Mi-a scapat o litera la mail.

 43. echoofsilence Says:

  Pacat ca le-ai omis, eu nu am apucat sa vad emisiunea. Din cate am observat exista o frica inradacinata in randul mafiocratiei care ne conduce fata de monarhie. Ei spera ca Regele sa moara la un momant dat si romanii sa fie pusi in fata faptului implinit. Nu mai aveti Rege, nu mai aveti pe cine aduce in loc.

 44. diogene63 Says:

  Intoxicarile apartin celor mai sus pomeniti. Si se pare ca le-au reusit destul de bine. Din vreme ce si-au atins tinta deplin. Dar adevarul doare… Asta nu te poate impiedica insa sa-l recunosti.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: