PSD ŞI PD-L SE ÎNTÂLNESC LA WC, REFAC FSN. MĂ DISTREZ!

geoana-hrebe-cotid

Foto: Cotidianul

Carevasăzică, amor mare, pasiune subită între PSD şi PD-L, declaraţii peste declaraţii, agitaţie înflăcărată.

Băieţii de la PD-L neagă, cum ar fi Videanu şi Berceanu, zicând că au fost la aceeaşi cârciumă, dar la etaje diferite.

Liviu Dragnea, venit de la PD la PSD, confirmă supraetajarea, dar afirmă că doar s-au suprapus la WC.

Vasile Blaga, care a visat că a scăpat de Călin Tăriceanu şi i-a luat locul, afirmă, senin, că nu mai e nici o interdicţie la PD (tot mai minus) L privind colaborarea cu PSD.

Dincolo, la PSD – şi dincolo de povestirile din WC ale lui Dragnea cu PD-L -, se fac declaraţiile jucătorilor reşapaţi şi siguri pe ei, cum ar fi Mitrea, Hrebe şi Dâncu însuşi. Adică, penalul lui Băse de mai ieri, grupul lui Băse de la Cluj şi cuscrul lui Băse de mâine. Care zic că varianta cea mai bună e cu PD-L. Adică refacerea FSN. Ah, ce mă distrez!

Şi distracţia abia începe, pentru că, nervos, apare onorificul Ion Iliescu şi zice: ori cu PNL, ori în opoziţie. Iar Prostănacul zice că trebuie o mare coaliţie. Nici nu mai pomeneşte de el prim-ministru, că e mult mai confortabil ca şef de Senat. Mai sunt şi voci ca Mazăre, cu obsesia anti-Băse, pentru a cărui demolare zice că ar fi bine ca PSD să treacă-n opoziţie. Ca şi cum ar conta atât de mult cele 30 de procente ale lor, faţă de 70. Ba chiar mai puţin de 30, pentru că, în faţa perspectivei cu PD-L, Felix s-a supărat şi a ameninţat că-şi ia PC-ul şi pleacă. La fel ca şi data trecută.

Câtă agitaţie la PSD şi PD-L, care ziceau că se urăsc ca fraţii renegaţi! Acum neagă că ar fi avut motive. Dacă nu era PNL. În sensul că PD-L şi Băse au acuzat, mai bine de doi ani, PNL că e susţinut de PSD, că de fapt guvernează cu PSD, de unde suporterii înţelegeau că e de rău şi fluierau. Rău era de fapt doar că nu era PD-L în locul PNL, ca să-l susţină PSD. Mult mai mult: să guverneze împreună, la vedere, aşa cum le cereau liberalilor, când acuzau guvernarea din culise cu PSD.

Acum, PD-L iese la scenă deschisă cu PSD. Ce-or mai zice fanaticii portocalii, care înfierau cu mânie pretinsa alianţă PNL-PSD? Ce-or zice „deontologii”? Furii? Chinuri? Leşinuri? La unii, care chiar şi-au închipuit că PD-L e de dreapta şi că înfierările la adresa PNL erau altceva decât retorică demagogică. Iar la alţii, nucleul de stânga, în mod sigur consolări, bătăi pe umeri, justificări: las-că-s mai buni decât liberalii, sunt de-ai noştri, de la FSN.  

De altfel, fanaticii portocalii care bălăcăreau neobosit PNL, după exit-poll-uri, nu mai ştiau cum să curteze mai elogios partidul anterior bălăcărit. Iar acum sunt disperaţi, dezolaţi, dezumflaţi, gata de autoîmbarcat pentru Congo sau de aruncat de la balcon, după ce se freacă la ochi şi nu le vine-a crede ce văd: amor PD-L-PSD, ca şi cum acum ar fi aflat că sunt două jumătăţi ale aceluiaşi FSN. Câtă agitaţie pe capul lor! Ce mă distrez!

În vremea asta PNL îşi vede de guvernare şi de întâlniri în familie. Serioase, la Palatul Victoria, nu prin cârciumi. Dă bine la imagine sobrietatea lor. Şi cinismul de şarpe al lui Bogdan Olteanu. Şi calmul ironic al lui Ludovic Orban. Doar Crin Antonescu parcă joacă în altă piesă, e puţin febril când declară patrician, în oglindă cu Ion Iliescu: ori cu PSD, ori în opoziţie; dar poate face şi asta parte din scenariu.

Chiar şi căţeii liberalilor cască de plictiseală şi nu onorează nici cu o simulare de mârâială zvonul patetic dus de vânt la iRealitatea TV, cum că Băse s-ar fi declarat „mai relaxat” după micul orgasm provocat de cele trei mandate parlamentare în plus ale PD-L şi că ar fi sunat „la PNL” ca să anunţe că-i aşteaptă la guvernare, dar fără Călin Tăriceanu. Şi nici pereţii de la liberali nu se deranjează să întoarcă mingiuţa. În capul tâmpitului care a putut lansa aşa o pateticuţă cacealma. Ca şi frecţiile cu premieri ca Maior, Răzvan Ungureanu, Stănişoară sau chiar simpaticul Johannis. Guvernarea e lucru mare! Nici chiar Isărescu n-ar pleca de la BNR şi nici nu trebuie: doar dacă ne plăteşte America de cinci ori datoria externă şi li-l împrumutăm la Fed.

Deci, rămâne cum am stabilit. PNL sau la guvernare cu premierul Tăriceanu sau în opoziţie faţă de FSN. Şi cu tot electoratul de dreapta tras spre liberali cum trage magnetul pilitura de fier. E simplu. Complică totul cei care se ţin de şuste, şmenuri, intriguţe şi cacealmale între două schimburi de impresii prin veceuri. După ce trag câteva păhărele pe la cârciumi şi-şi închipuie că au scăpat de Tăriceanu.

Vreţi să refaceţi FSN? Ia! De-abia aşteptăm! Să vedem, chiar o faceţi sau e doar o cacealma prin care vă închipuiţi, fiecare, că păcăliţi PNL să-şi abandoneze poziţia de favorită în cărţi şi să cedeze?! Tăriceanu e prea tare ca să-l (re)compensaţi voi cu o şefie de Cameră. Spre deosebire de voi, Băsescu ştie că PNL nu cedează. Pentru că nu are de pierdut în ecuaţie, ci doar de câştigat. Fie că intră la guvernare, în orice combinaţie, dar cu funcţia de premier şi evident, cu programul din care principiile nu sunt negociabile, fie că trece în opoziţie. Am mai spus-o, Băsescu şi Tăriceanu sunt jucătorii la masa-asta.

Don’t cry for me, dragă Stolo! Şi fuck you, Mr Geoană!

Aşa-i chiar acest sistem electoral: locul al treilea poate deveni locul întâi. Aşa că să lăsăm textele de genul: ce a vrut electoratul! Ce a vrut? Şi care electorat? Sunt mereu, din fericire, mai multe electorate. Nici unul n-a decis majoritar. Iar partea de electorat de dreapta care a făcut stânga votând PD-L poate acum să tragă pe dreapta şi să-şi aplice dispozitivul de auto-tras şuturi în fund. Şi să plângă. PD-L în amor cu Hrebe! Guzganul rozaliu, onerosul, odiosul! Ah, ce mă distrez!

Grupaţii de la Cluj au fost aduşi degeaba pân-la Bucureşti, în iluzia că visul lor de aur privind alianţa cu PD-L şi susţinerea lui Băse devine, peste noapte, realitate. În realitate, Băsescu trage sforile în PSD, pe care, în patru ani, l-a făcut varză. De aceea a şi fost nevoit să susţină parlamentar PNL. De aceea e şi acum în situaţia să se alieze fie cu PNL, fie cu PD-L ca să guverneze. Sau să treacă în opoziţie. Care nu i-ar folosi decât la detonarea tensiunilor interne. Multiple. Iar PD-L e jucăria lui Băse.

Oricum, mascarada asta PSD-PD-L a fost o lecţie pentru cei pe care Băsescu şi PD-L îi învăţaseră să considere că o alianţă cu PSD e blamabilă. Nu mai e. Şi nimeni nu ar mai putea blama PNL pentru asta.

Ce ziceţi, Hrebe a jucat-o special sau i-a ieşit involuntar?

Mă distrez!

161 răspunsuri to “PSD ŞI PD-L SE ÎNTÂLNESC LA WC, REFAC FSN. MĂ DISTREZ!”

  1. cenushares Says:

    cred ca pentru romania ar fi nimerit ca la alegerile prezidentiale din 2009 sa alegem o femeie presedintele romaniei

  2. Roxana Iordache Says:

    @cenushares. Pe tine, dacă îşi bagă minţile-n cap Bogdan. :mrgreen:

  3. cenushares Says:

    da … poate n’ar fi o alegere rea … 🙂 … da’ acuma serios .. crezi ca ar putea fi vreo femeie capabila sa’l infranga pe basescu si sa ne fie presedinte? … cine ar putea fi?

  4. Liviu Says:

    Ramane de vazut daca recenta „tandrete” dintre PDL si PSD nu e de fapt un job abil de picioare (al unuia din aceste doua partide) pentru a arata pisica PNL-ului, in dorinta de a-l face sa-i accepte conditiile.

    Sunt destul de sceptic in privinta refacerii FSN, desi, recunosc, ideea ma amuza si pe mine.

  5. Liviu Says:

    Completare.

    Raman valabile oare versurile lui Ienachita Vacarescu pentru o eventuala alianta PSD-PDL? E vorba de:

    Cand nu te vad am chinuri,
    Si cand te vad, lesinuri,
    Si-un ceas nu-mi prisoseste
    Sa-ti spun ce ma munceste.

  6. Roxana Iordache Says:

    @cenushares. Păi tot de Băse vorbim?! :mrgreen:

    @Liviu. Sau aia cu PNL, cu floarea:

    S-o tai, se strică
    S-o las, mi-e frică,
    Că vine altul
    Şi mi-o ridică. 😆

  7. Alter ego Says:

    Ieri, doamna Roxana Iordache sustinea cu ardoare o formula de guvern PD-L – PNL, cu candidatul unic Basescu la prezidentialele din 2009. Cred ca ar fi cea mai sigura cale de distrugere a PNL, si mai cred ca doamna Roxana Iordache stie prea bine acest lucru.
    Astazi, aceeasi doamna Roxana Iordache mimeaza ca ar distra-o teribil perspectiva refacerii FSN. Prin prisma afirmatiilor de ieri, doamna Roxana Iordache nu se distreaza deloc azi.
    Doamna Roxana Iordache sufera amarnic la gandul ca PNL nu va avea ocazia sa se autodistruga, prin inhamarea la carul triumfal basescian. Pusa insa in fata probabilei aliante feseniste, doamna Roxana Iordache mimeaza, pe langa rictusul pe care-l prezinta ca pe un semn al distractiei ce-o anima, ca ar agrea si ideea unui PNL in opozitie.
    Ieri, cand pozitiile celor doua aripi feseniste inca nu se apropiasera, doamna Roxana Iordache fremata, plina de ardoare, la ideea sustinerii lui Basescu si afirma ca, ca daca PNL nu va face precum voieste dansa si va prefera opozitia, electoratul liberal il va vota oricum pe Basescu la prezidentiale, asa cum a facut si la referndumul de suspendare. Azi, dupa ce anunturile unui eventual mariaj PSD – PD-L au fost facute, doamna Roxana Iordache ne spune ca, daca PNL va trece in opozitie, va atrage de partea sa tot electoratul de dreapta, precum un magnet atrage pilitura de fier.
    Comparatia de astazi cu magnetul este adevarata, iar consolidarea PNL in opozitie va contribui si la cresterea interesului pentru un candidat liberal la prezidentiale. Doamna Roxana Iordache ne-a dezvaluit insa, nu mai departe decat ieri, ca adevarata dumneaei dragoste este Basescu, deci afirmatiile de azi nu sunt altceva decat expresia ipocriziei in stare pura. Trecerea PNL sub tutela obiectului adoratiei sale i-ar fi dat doamnei Roxana Iordache ocazia sa-si manifeste plenar iubirea si sa laude drumul sinucigas pe care s-ar fi angajat liberalii, imbrobodind toata mizeria cu lamentabilele lozinci despre binele tarii. Acum insa, in fata perspectivei ca liberalii sa ramana adversarii lui Basescu, doamna Roxana Iordache nu poate sa ramana de partea acestuia, cu posteriorul descoperit. E totusi o doamna.
    Prieteni ai doamnei Roxana Iordache care frecventati acest blog, chiar nu va puteti depasi sentimentul de jena, de altfel firesc, pentru a-i spune verde-n fata ca liberalismul sau de parada s-a scorojit, lasand sa se vada printre crapaturi adevarata si fierbintea dorinta a sa de a vedea PNL cazand alaturi de PNT, din invidie ca PNL a reusit sa ramana la suprafata in 2000, iar PNT, adevarata sa dragoste, s-a dus la fund? Valabil si pentru domnul Marius Mina.
    M-am referit mai sus la un viitor candidat liberal la preziedentiale, altul desigur decat Basescu, cel fierbinte dorit si mult laudat de doamna Roxana Iordache. Cred ca cel mai potrivit ar fi Crin Antonescu. In primul rand, este cel mai antibasescian din conducerea PNL, poate la egalitate cu Tariceanu, dar acesta din urma cred ca ar atrage mai putine voturi. In al doilea rand, doamna Roxana Iordache l-a criticat in dese randuri pe Crin Antonescu, iar ceea ce doamnei Roxana Iordache i se pare ca e rau pentru liberali, cu siguranta ca e bun.

  8. Roxana Iordache Says:

    @Alter ego. 😆

  9. cenushares Says:

    roxana,

    „S-o tai, se strică
    S-o las, mi-e frică,
    Că vine altul
    Şi i-o ridică.”

    cred ca asta a fost si dilema lui ciomu

  10. Roxana Iordache Says:

    @cenushares. Hai, bre! Tu tot cu gândul la Băse. 🙂

  11. heinrich Says:

    Orice combinatie de doua din cele trei pare, fie imposibila daca ne gandim la „atacurile” recente sau mai vechi, fie este luata la misto ca in cazul de fata (PSD – PDL), fie e blamata in fel si chip. Indiferent de ce spui tu Roxana, votul a fost de cate 2/3 egale si una mai „mica” de numai 18%. Chiar daca in jocurile politice (si nu numai) buturuga mica….poate juca un rol mare cei doi cauta sa-si atribuie felia(le) mare (i). Poate ca in opozitie PNL-ul se va mai intari, desi peste 20% e greu de crezut ca va ajunge ( prin politici de dreapta, liberale). Daca PDL este de stanga se duce alaturi de un partid care se consider la fel (deci nu e nimic anormal). Daca e de dreapta ar fi normal sa vina alaturi de PNL (cum a zis Boc)! Tot in acest ultim caz de ce PNL-ul ar avea mai multe atuuri de a sustine politici de dreapta daca s-ar alia cu PSD-ul decat PDL-ul? Deci, dupa cum se vede orice alianta va fi „aspru” criticata de „ceilalti”!

  12. hendrix Says:

    @alter ego Asa cum ieri ai fost total de acord cu postarea mea, astazi trebuie sa recunsc ca iti dau dreptate 100%. Spre deosebire de mine, care sunt mai impulsiv fata de ipocriti si oameni de rea credinta precum roxana si dementul antiliberal @mina, esti un adevarat gentleman si arati ca pozitia ei fata de PNL este duplicitara, ea fiind capabila ,,sa laude drumul sinucigas pe care s-ar fi angajat liberalii”!!! Eu am fost poate primul care am vazut ca roxanica are doua fete si am acuzat-o foarte dur pentru curvasaria care se ghiceste in postarile ei! Sa sustii o alianta intre liberali si pedelepre este o aberatie din partea cuiva care se pretinde liberal, nu-i asa? Iar daca aceasta sustinere vine din partea unei ziariste precum roxana iordache te iei cu mainile de cap! Eu unul m-am ingrozot cand mi-am dat seama ca este DUSMANUL PNL, ca ea a fost capabila sa ne manipuleze atata timp! Realitatea este hada acum cand roxana SI-A DAT JOS MASCA! Sincer, n-as fi crezut ca poate fi atat de hada zgripturoaica! Sunt extrem de suparat pe ea, crede-ma! Ma uluieste faptul ca aceasta ziarista era cea mai acerba luptatoare antifesenista, de care se temea chiar ilici din vremurile lui de glorie! Ce-a fost si ce-a ajuns! Chiar nu pot sa inteleg CE ANUME o face sa fie in halul asta, un fel de pres pentru ba-secu! A fost cumparata? Parca nu-mi vine a crede. A fost santajata? Posibil, dar nas crede. Se razbuna pe PNL, ca tarnista? Posibiul, vad ca si tu iei incalcul asta. Daca te gandesti la singura persoana in care are incredere totala si care are aceeasi inclinatie antiliberala, ma refer la dementul @mina, foarte posibil.
    Aseara citeam comentariile la tema precedenta. Mi-a placut extraordinar ce a scris @Cristian Ghitescu, ai citit? Raspunsul ei, ca de obicei: ,,esti emotional, esti obsedat anti-basescu, te joaca fsn pe degete etc etc”. El nu s-a lasat imbrobodit de roxanica si a luat-o la intrebari! Ea, nu si nu! S-a facut iremediabil de ras! Bravo, @Cristian Ghitescu! La fel a scris si @Karina, la fel a procedat roxanica-minciunica! Bravo, @Karina! Pe langa ei sunt destui cei care au vazut jocul diabolic facut de roxanica, murad de tot! Eu nul sunt mai direct si spun ce am de spus in fata, fara ocolisuri! Sunt sigur ca am dreptate, asa cum sunt sigur ca principalul dusman al PNL va rata alegerile la anul datorita VOTULUI NEGATIV, implacabil din 1996 incoace!
    Sa stii ca ieri m-a intristat faptul ca mi-ai reprosat faptul ca te-as fi injurat mai demult si ai fi raspuns. Am verificat ieri arhiva blogului si am gasit ,,sursa”. Faceai niste supozitii privind un eventual guvern intre pedelepre si udemeristi, articulai un scenariu care mi s-a parut ca,m SF. Ti-am raspuns dur atunci, intrucat nu luai in calcul faptul ca udemeristii n-au cum sa faca pact cu pedeleprele, ei fiind fugariti de tzulushii lui ba-secu. Mai mult, ba-secu a incercat scoaterea UDMR din Parlament prin infiintarea pcm, corect? Am gresit atunci, recunosc! In sensul ca te-am crezut a fi vreun basecian care baga fitile, scenarii SF fara acoperire. Tinand cont ca nu auzisem de tine pana atunci, eram ferm convins ca esti de rea credinta, ma intelegi? Te asigur ca sunt foarte susceptibil fata de fanii lui ba-secu, mai mult sau mai putin mascati, asta in urma a peste un an de dezbatrei pe forumuri si bloguri la Coti. Daca cumva ai citit ceva, eu sunt cel care semnam @Gazebo, @gil , @Al Pacino si @Hendtix(in ultima perioada, de prin primavara). Acel articol a aparut, daca nu ma insel pe 14 noiembrie, poti verifica si tu! Pe data de 21 noiembrie ai incercat sa ma provoci, contand pe ,,reactia mea furibunda”, tii minte? Am raspuns dur, este adevarat, stiind ca am de-a face cu un basescian care are chef de paruiala. Nu-mi place sa raman dator, in general vorbind. Am vrut sa lamuresc acest lucru, ca sa intelegi cum stau lucrurile. Am inteles gresit unele lucruri, fiind indus in eroare de acea postare. Inca o data, imi pare rau! Sincer.

  13. vali plesca Says:

    mda, mi-am luat si eu popcorn si ma uit la meci, detasat, ca, oricum mi se confirma ca nimeni nu tine cont de mine, fraierul de cetatean roman, si raman hotarat sa ma descurc singur impotriva nevolniciilor politicienilor. acuma, eu nu am de gand sa ma arunc de la etaj in eventualitatea unui guvern pesedepedele ca traian ungureanu, dar sigur, pana ce nu apare altcineva credibil, nu mai dau cu votul. oricum, dincolo de asta, faza e ca o colaborare pesedepedele e rea si pentru statul de drept si pentru penele. peneleul va fi ras practic de pe gata pamantului, cohorte intregi de alesi vor pleca spre cei mai puternici (care vor fi prea puternici), va ramane doar un nucleu dur si izolat ce nu va avea nimic de oferit la alegerile urmatoare si va disparea de pe scena politica. mai departe, o romanie cu o putere atat de mult reprezentata va duce obligatoriu la abuz.

    nu au nici o vina peneleii in scenariul asta? bineinteles ca nu. ei sunt doar fecioare neprihanite, care doresc fotoliul de premier doar pentru ca tariceanu e unicul om providential din tara asta care poate lupta impotriva crizei, el e singurul de neinlocuit, iar programul sau e intruchiparea perfectiunii si, din nou, de neinlocuit. negociere, compromis? ce-s alea cand esti omul providential si te afli in posesia adevarului absolut?

  14. bic Says:

    Este cel mai prielnic moment pentru destramare PSD. Base stie asta, Iliescu stie si el (inca mai sunt PSD-isti care „tin” cu Iliescu, multi). Daca Base ii lasa pe PSD pe dinafara „baronii” PSD-isti vor vedea FOAMETEA cu ochii. Si atunci sa vezi razboi in PSD. Prin congrese si alte adunari de partid. Din pacate etica lui Mitrea este foarte diluata si asta va scoate sindicatele in strada daca PSD nu apuca loc la masa. Dar PSD-ul se va sparge daca nu mananca. Cei mai multi vor migra la PDL, dar vor merge si la PNL si PC. Un fel de „reincarnare”. Cam la fel cu eventuala alianta PDL-PSD care este o „reincarnare” a FSN. FSN= Foamete.Slugarnicie. Neghiobie. Securistii negociaza acum. Negociaza imbuibarea si ghiftuirea pe care o viseaza de 4 ani. Daca mai prind inca 4 ani de foamete, atunci Romania este salvata. Vom avea un renume bun intre ceilalti parteneri europeni. Daca PSD „prinde” puterea, vom avea in continuare probleme de imagine in Europa. Probleme cu oligahia, cu securistii de la putere, cu baieti buni pe la Senat si la Camera Deputatilor, cu dosariade doar pentru aparente, cu justitia, etc. Oricum, este de apreciat stilul lui Base. Datorita lui tremura nadragii pe PSD-isti. Astia au dat in logoree de frica. Deja toti stiu ca comanda este la Base. Acum incearca sa transmita semnale in teritoriu ca sa nu se sparga PSD-ul acum. Daca Base ii mai lasa sa fiarba are numai de castigat. Eu cred ca va incerca sa faca guvern PDL. Tot raul spre bine. Asa ne vom apropia de scopurile legii lustratiei. Adevarat ca pe alta cale dar am invatat in 18 ani ca scopul scuza mijloacele. Si ca totu-i trecator.

  15. cenushares Says:

    hendrix,

    nu te mai tot lua de roxana .. ce daca face ce face? … nu trebuie sa manance si ea o paine?

  16. FuckYouTovarasi.blogspot.com Says:

    V.H.: Măi, Adi, ce ai azi? Eşti cam încordat. (Către chelner: Încă o cafea, te rog! Fără cofeină)
    A.V.: Nea Viorele, mata ştii că noi vorbim acuma în principiu, aşa…
    V.H.: Eu zic să mergi pe mâna mea. O să fie bine. Avem 70%. Guvernăm 12 ani, pe puţin, dacă suntem inteligenţi.
    A.V.: Şi cu Traian ce facem?

  17. cenushares Says:

    bic,

    de cate ori aud chestia asta cu „scopul scuza mijloacele” imi vine sa borasc

  18. FuckYouTovarasi.blogspot.com Says:

    Boraste.

  19. cenushares Says:

    probabil ca asta va fi argumentul leprelor … d’aia ne asociem cu psd’ul si ii aducem la guvernare (ciolan) ca sa’i distrugem .. 🙂

  20. bic Says:

    Daca Base sparge PSD va avea numai de castigat pentru prezidentiale. Asta-i continuarea. Vor fugi PSD-istii la PDL si asa va avea Base 60% din prima la prezidentiale. PNL este victima colaterala (din pacate) dar este si vina lor pentru ca nu sunt loiali doctrinei. Daca lasa impresia ca se pot alia cu PSD se vor „decapitaliza”. Daca PSD se sparge atunci PNL ar pute sa devina o varianta consistenta la viitoarele alegeri (locale si apoi parlamentare). Mie imi este cla ca Base e pe val. Cine se va „lipi” de el castiga pe termen mediu. Nu este cine sa-l combata. Si, adevarul este ca Base o stie pe asta cu SRI, dosariada, DNA, etc. Are carti bune. Si e mai bun decat oricare PSD-ist. Adica tot alegem raul cel mai mic. Asa avem noi noroc. Nu avem unu’ bun. Base este singurul care are imagine publica buna. El se lupta si cu dracu si cu dumnezeu. Cam la fel cu cei mai multi romani. Asta-i cheia. Alta mai buna nu avem acum.

  21. vali plesca Says:

    a, si mai ceva: cum se intalnesc „marile spirite”:
    ion iliescu: „cel mai bine pentru psd e colaborarea cu pnl”
    dinu patriciu: „cel mai bine pentru pnl e colaborarea cu psd”

  22. cenushares Says:

    bic,

    eu inteleg ceea ce spui tu cam asa … fiecare parlamentar psd are in spatele lui 20-30 de mii de alegatori care cand vor vedea ca alesul lor a trecut la pdl se vor repezi sa treaca si ei la pdl si drept consecinta il vor vota pe basescu la prezidentiale … beton rationamentu’ … cum de nu m’am gandit eu la el? … 🙂

  23. cenushares Says:

    vali,

    marile spirite s’au intalnit cand au negociat hrebenciuc cu boc

  24. bic Says:

    Problema reala este ca PSD lupta, a luptat si va lupta cu „arme neconventionale. Va scoate in fata sindicatele daca simte ca nu miroase a „mancare”. Nu m-ar mira inca o „mineriada”. Au priza la milogi. Ce sa-i faci? Sper ca Romania este tara europeana, ca numai asa ne putem feri de miscari de milogeala sociala. Aia cu „scopul scuza mijloacele” imi displace si mie la fel de profund, dar atata cacat am mancat noi romanii in anii ’90 de la FSN-isti si PSD-isti incat am impresia ca „scopul scuza mijloacele” este „bomboana”. Sper ca nu ati uitat anii ’90. Ar fi bine ca romanii sa nu-i fi uitat. Doar asa avem o sansa.

  25. hendrix Says:

    @cenushares Inteleg ca trebuie si roxanica sa manance o paine, fie ea cam neagra! Sa fie oare foamea atat de mare? Sa mananci rahat cu atata voiosie, sa te dai ca ,,liberala” ma scarbeste! Cata nerusinare poate avea roxanica sa incerce sa ne convinga zilele trecute ce buna ar fi o colaborare intre pedelepre si liberali! Evident ca n-a precizat exact pentru cine ar fi fost buna!!! Sigur nu pentru liberali, ci pentru ba-secu. Bravo, roxana, sa fii iubita! De pedelepre, evident! Ha ha ha ha ha ha (hahait basescian)!!!

  26. bic Says:

    @cenushares
    Probabil ca sunt idealist. De fapt eu cred in reabilitarea morala a individului. Cred inca in romani. Am vazut ca pana si moldovenii nu mai sunt 100% rosii. Cred ca se numeste speranta. Cat despre rationamentul meu, este foarte alterat de diverse intoxicari. Am mai spus lucrul asta si o mai spun. Eu sunt produsul societatii. Probabil un fel de victima a propagandei. Incerc sa ma opun dar … nu intotdeauna reusesc. Ceea ce spun este pt. ca sper sa fie asa, nu pentru ca eu decid.

  27. vali plesca Says:

    cenusareaso, explica-mi si mie de ce peneleul nu negociaza? in rest, nu-mi scoate ochii cu pedeleii sau cu basescu: am precizat clar si repet: colaborarea cu pesede ii costa votul meu, asa cum i-a costat si pe penelei. si imi pare rau ca nu ii pot sanctiona mai puternic…

  28. bic Says:

    Oricum cred ca PSD reuseste rezultate satisfacatoare in colegii doar prin „investitii” majore. Cred ca au folosit si ultimii bani pe care i-au avut. Daca nu ajung la „mancare” nu vor avea bani la urmatoarele. Asa ca cei 20-30 de mii de alegatori ai fiecaruia dintre ei vor vota haotic sau nu vor vota. Astfel ca la urmatoarele, PSD-ul nu va avea prea multe sanse. Adica s-au consumat fara sa „produca”. Nu stiu daca este bun rationamentul dar ar dura prea mult sa-l detaliez.

  29. cenushares Says:

    bic,

    faptul ca moldovenii nu mai sunt in totalitate rosii nu’i neaparat bine … ca daca pana acuma au fost rosii si de acuma incep sa capete culoarea pamantului nu’mi prea pare a fi de bun augur … poate pentru tine faptul ca daca in loc de rosii au inceput sa fie portocalii mie nu’mi pare a fi o schimbare de fond … ar fi aceeasi fesenie cu alta palarie

  30. vali plesca Says:

    mda, crin tocmai ce a anuntat ca peneleii nu colaboreaza cu pedeleii. cu alte cuvinte, in orice formula majoritara, peneleii le-au deschis larg calea pesedeilor la putere.

  31. cenushares Says:

    nu mai aveti mult si o sa sustineti ca psd’ul n’a vrut la guvernare da’ pnl’ul l’a fortat .,. 🙂

  32. cenushares Says:

    nu negociaza pentru ca nu are incredere in basescu … liberalii nu pot intra la guvernare decat daca primul-ministru e de’al lor … altfel nu cred c’or s’o faca … eu ca pnl’ist convins sunt de partea lor . .nu te poti asocia cu javra de basescu

  33. cenushares Says:

    ati (pedeleii) pacali pe oricine sa va ajute sa intrati la guvernare ca sa aveti timp sa cumparati suficienti parlamentari incat sa guvernati apoi singuri … e complicat sa faceti asta pentru ca toti v’au „citit”

  34. vali plesca Says:

    cenusareaso, pentru mintile mai incete, problema e cam asa: pesede la putere inseamna fie pedele, fie penele in opozitie. cum penele se pune clar in opozitie fata de pedele, pesedeul castiga puterea.

  35. cenushares Says:

    cineva spunea foarte bine ieri ca iliescu n’a vrut sa distruga pnl a vrut doar sa’l intreaca … basescu vrea sa’l distruga … e foarte buna observatia

  36. marcus Says:

    Risul curului in tara lu’ chioru imparat. Dupa modelul lui Jiji ot Pipera, cu echipa Steaua, Chioru ot Cotroceni a dat ordin de silentio stampa echipei de pupibasisti pd-l. Ironia acestei situatii consta, in primul rind in pionieratul acestei masuri intr-o democratie, cine dracu a mai auzit ca un partid care se presupune ca a cistigat alegerile sa rupa orice legatura cu mass-media pina la noi ordine, iar in al doilea rind in faptul cachiorului ii este frica de narozii care-l pupa’n cur toata ziua si de naroziile pe care acestia le-ar putea debita pe sticla sau prin ziare. Ca de dat din casa imbecilii n-au cum sa dea, deoarece sint tinuti in intuneric total de decidentul de la Cotroceni. Iar asta nu le da schema de joc deoarece: unu n-o stie nici el si doi oricum va cistiga deoarece meciul este blatuit. Cred caChioru a luat aceasta masura dupa bashinile trase una dupa alta si care mai de care mai puturoase, de catre nanoboc, ba cu privire la dreapta care a cistigat alegerile, ba cu dreptul discretionar al presedintelui de a face ce vrea putulica lui din viitorul guvern al Romaniei. Deci, tacerea fiind de aur, tace si Chioru’ la Cotroceni tac si slugile in Modrogan. Si in ast timp, fraierii, incepind cu jurnalistii si terminind cu forumistii de se cred destepti o pun, transpirind la greu, de oracole politice, care mai de care mai fanteziste, scapind din vedere un mic amanunt, tot ce va dori chioru’ se va face. Iar 2 ochi in 1 se distreaza copios in acest timp pe seama dobitocilor care mai cred ca traiesc intr-un stat democratic, savurindu-si Chivasul si pupind-o de succesuri pe blonda gonflabila, pentru ca in final, dupa ce romanii vor fi facut atitea guverne, cit sa acopere necesitatile legislative ale intregului mapamond pentru mai multe cincinale, sa iasa pe sticla si sa zica: v-am consultat, asta este noul guvern!
    Aferim natiune, Aferim popor, Brav si Iubit Conducator!

  37. vali plesca Says:

    si peneleii vor sa-l distruga pe basescu. si? eu as prefera sa doreasca sa distruga pesedeul, opus total doctrinar, cum ii place lui crin sa spuna, dar nu o fac.

  38. Florian Says:

    @hendrix
    OK, peace, man, ca sa-nteleaga si licuriciofilii.
    Am citit, da, ce a scris @Cristian Ghitescu ieri si sunt absolut de acord cu punctele sale de vedere.
    Despre @Roxana Iordache, nu pot sa cred ca o constiinta poate sa decada intr-atat, incat purtatorul ei sa devina din aprig antifesenist, un la fel de aprig pupinbasist. Singura explicatie logica si rationala este cea pe care am scris-o, spiritul de razbunare care probabil o anima, pentru faptul ca liberalii nu s-au oferit sa fie colacul de salvare al taranistilor. Si cred ca bine au facut, caci riscau sa se duca impreuna la fund.
    Pe de alta parte, stau si ma gandesc daca nu dau dovada de lipsa de politete, intrand pe blogul cuiva si contrazicandu-l intr-un mod nu tocmai ortodox. Daca ar fi vorba despre dezbaterea metodelor de epilare, mi-as vedea de treaba. Aici avem insa de-a face cu propagarea, sub masca liberalismului, unor idei profund antiliberale, care la naivi pot prinde. Iar naivi sunt multi, traficul pe blog este si el destul de mare, asa ca mai bine sa fiu taxat drept lipsit de educatie, decat sa asist pasiv la manipulare.

  39. cenushares Says:

    dupa parerea mea in acest moment basescu e mult mai periculos pentru romania decat ilescu sau nastase … desi niciodat n’am votat cu psd, pdsr, fsn cred ca la alegerile prezidentiale din 2009 daca voi avea de ales intre basescu si nastase voi alege fara ezitare nastase

  40. Alter ego Says:

    Na belea, ca m-am dat de gol, eram sigur ca pana la urma tot o sa mi se intample. Da, eu sunt Florian, iar daca am continuat sa intru pe acest blog, desi spusesem adio, am facut-o pentru motivul invocat mai sus in mesajul catre @Hendrix, nu pot ramane pasiv la manipularile antiliberale.

  41. hendrix Says:

    @cenushares Este un fapt indubitabil ca ba-secu nu are nimic in comun cu democratia, absolut nici una! El intelege democratia absolut primitiv, el vazand lupta pentru putere exact ca si comunistii: ADVERSARII TREBUIE DISTRUSI! Comunistii nu au adversari politici, ei au doar dusmani care trebuie sa dispara, pur si simplu! Actiunile lor sunt de tip militar, ei judeca precum in vremuri de razboi! INAMICUL trebuie bine ametit cu un razboi psihologic premergator prin diversiuni, manipulari, intoxicari etc etc. Apoi il atragi la guvernare unde INCEPI SA-L SAPI, criticand permanent aliatii de guvernare! Astea sunt principiile luptei pentru putere dupa care se ghideaza securistul ba-secu. Ticalosia acestui securist abject arata pe deplin ca el este un comunist 100%, marsav cu orice ocazie! Scopul lui suprem este PUTEREA TOTALA, el este un dictator prin definitie! Asemanarea sa cu lukashenho din Belarus sau hugo chavez dinVenezuela nu sunt deloc fortate, exact asta ne asteapta daca il lasam pe ticalos sa ia puterea! Iar roxanica vine sa ne manipuleze ca cea mai buna solutie ar fi o alianta intre pedelepre si liberali! Ha ha ha ha ha ha (hahait basescian)! Esti penibila, roxanico! In ce hal a putut ajunge roxana, daca este in stare sa faca jocurile acestui nemernic! S-ar rasuci in mormant Coposu daca ar sti pana unde a decazut roxana iordache, in ce hal se prostitueaza in favoarea fesenistilor mult huliti, in favoarea unor securisti de toata jena!

  42. marcus Says:

    @alter ego&hendrix scuzati-ma ca intervin, dar cred ca schingiuim prea mult tastatura si buricele degetelor pe motiv de roxana pnl. doamna ne-a aratat clar pe cine iubeste, problema este ca incearca in mod naiv sa atenteze la bruma de inteligenta (in opinia ei), avere a participantilor la acest forum.
    sa fiti iubiti
    marcus
    ps Re: psd-pl-d, psd-ul ar fi intr-adevar destepti daca ar veni la guvernare pina in martie, pentru ca apoi sa se retraga si sa-l lase pe asimetric cu nadragii in vine (in ultimile sase luni, el nu mai poate suspenda parlamentul). Mi-e teama insa de cupiditatea si lipsa de verticalitate a unor lideri psd care vor pune botu’ la cascaval si-i vor face jocurile cabotinului. pacat, daca fac asta, sa-i ia dracu’ eu unu nu-i mai votez in veci de veci (nu c-ar fi mare scofala sau gaura in cer).
    Cu iubirea ramine cum am stabilit
    marcus

  43. Radovan Says:

    O guvernare PNL-PSD n’ar fi nici o tragedie, in fond comunisti cum sunt, sunt oameni de onoare, pe cand pedelei sunt niste androgini, cand „macho”, cand dame de companie. Merita fie si doar ca sa le vedem meclele tradatorilor: Pacientului englez(Stolo) si sinistrei lui Tzurcance, lui Limba de vaca(Stoica) si pupilei sale Bouleanu. 🙂 Hai Nea Nelu, ultimul tango e permis!

  44. cenushares Says:

    vali,

    si ce opreste psd sa prefere opozitia? … intra singuri la ciolan nu pentru ca ii impinge pnl’ul … ai auzit vreu pnl’ist zicand vreunui psd’ist ca ar fi cazul sa intre la guvernare? .. eu nu … 🙂

  45. alexandru petria Says:

    Ambele miros a budă, oricum.

  46. bic Says:

    Revin. Base are resursa. PSD nu o are. Daca Base lasa PSD sa „manance” va fi o gura de aer pentru cei care au permis securistilor sa conduca Romania spre Moscova si sa o indeparteze de Europa. Tot PSD-ul (PDSR, FSN) a permis unor oameni ca Marian Oprisanu, Sechelariu I si II, Trita Fanita, Culita Tarata, Jenica Boerica, Mischie, ala de la ilfov (nu mai stiu cum il cheama) sa stea la putere. Astia nu au facut altceva decat sa se ascunda dupa oameni ca Iliescu, Nastase, Geoana, etc. Au lucrat in sistemul „o mana spala pe alta”. Au o politica permisiva pana la dependenta fata de astfel de personaje, pentru ca lor le este confortabil si ei sunt pe „+”. Adica au numai de profitat material prin acesti oameni. Aaa, mai erau, Babiuc, Hrebenciuc, Cozmanca. Sper din tot sufletul sa nu-i fi uitat. Asa vor face PSD-istii si acum daca vor fi lasati. Vor ajunge la resurse si le vor valorifica pentru ei sub masca „politicii sociale”. Vor veni in prim plan din nou cativa „baroni locali” si „oameni de bine”. Nu uitati adevarata fata a PSD-ului. Acum ei marseaza pe Nastase, Geoana, Mitrea, adica oameni care au inca imagine „pozitiva”. In spatele lor sunt hienele. Nu ca ei ar fi Bambi. Dar ei stiu sa puna problema si au „greutate”. De aceea este Base de preferat. Daca PNL obtinea cu 3-4% mai mult, iar PSD cu 3-4% mai putin eram salvati. Dar… asta este.

  47. hendrix Says:

    @Florian Ma bucur sa aflu ca sub numele @alter ego se ascunde vechiul forumist liberal @Florian. Asa se explica si faptul ca n-auzisem de tine atunci cand ne-am ciondanit pe 14 noiembrie pe acest blog. Sa inteleg cumva ca ai vrut sa te retragi de pe blog ca nu erai de acord cu roxana? Si ca ai reintrat vazand ,,manipularile antiliberale” la care nu poti fi pasiv? Si eu ganesc la fel, as putea s-o las in plata Domnului pe roxana, sa-si continue manipularile antiliberale pe blog. Sunt singurul forumist care am spus pe sleau ceea ce gandesc despre ea, care am aratat duplicitatea ei! Nu eram prima data cand eram in clinciuri cu ea, dar lobbyul ei pentru o intelegere intre pedelepre si liberali m-a umplut de greata! Jocul ei perfid trebuie aratat si altora, nu pot sa-i permit sa faca asa ceva si eu sa tac! Simt ca imi revine obligatia sa arat adevarata fataza a roxanei, una extrem de hada, e drept! Dar asta este realitatea si u sunt genul care sa ma amagesc cu poze frumoase din trecut! Sunt suficient de inteligent incat sa-i prind jocul si sa ma bat cu ea!
    Am procedat la fel in 90, cand am vazut tradarea revolutiei de catre ilici si am devenit un antifesenist inca din ianuarie 90. Am fost in Piata pana pe 20 mai 90, crezand in niste idei, in niste principii. Marea manipulare fesenista m-a facut sa fiu mai circumspect, mai susceptibil. Intuitia mea nu prea ma inseala, nu gresesc cand este vorba de politicieni. Ticalosia roxanei ma revolta intrucat pana anul trecut ii citeam articolele din Ziua, vadit antibasesciene. Oare cand s-a produs declicul cu ea? Si de ce? Sa fie vporba doar despre o banala razbunare taranista, precum o face tembele antilibera @mina? Tin sa-ti aduc aminte ca liberalii totusi i-au tradat pe taranisti in 2000, iesind din CDR. Stii insa cine conducea PNL atunci? Actualul membru al Partidului Derahat stoica! Rahatul ala a mers pe ideea ingroparii PNTCD, pentru ca apoi sa ingroape PNL! Am dreptate, @Floriane? Nu sunt decat obiectiv, raman la parerea ca atunci liberalii i-au tradat pe taranisti. Decisiv. Mortal.

  48. bic Says:

    Marian Oprisanu, Sechelariu I si II, Trita Fanita, Culita Tarata, Jenica Boerica, Mischie, ala de la ilfov (nu mai stiu cum il cheama), liescu, Nastase, Geoana, Babiuc, Hrebenciuc, Mitrea, Cozmanca. Credeti ca astia sunt cei care trebuie sa conduca Romania? Chiar vreau sa-mi raspunda cineva.

  49. vali plesca Says:

    cenusareaso, peneleii nu ii imping pe pesedisti la putere, ci le ofera ocazia pe care oricum ilici et comp si-o doresc din toata inima. ca viitor votant al lui nastase ar trebui sa apreciezi gestul peneleilor…

  50. cenushares Says:

    vali,

    nu … ocazia psd’istilor de a ajunge la putere le este oferita de pdl care nu accepta conditiile pnl … 🙂

  51. bic Says:

    Cel mai fain lucru in aceste momente se dovedeste a fi lipsa de loialitate traditionala a romanilor. Astfel se face ca nici unul din partide nu se poate baza, de fapt, pe oamenii pe care i-a promovat in Senat si Camera Deputatilor. Astia nici nu sunt prea greu de „cumparat”. Base stie asta. Si astfel revin la resurse. Ce resurse are Base la indemana ca sa-si atraga ciocoii de partea lui si ce sanse au PSD-istii cu resursele diminuate si cu datorii consistente. Aste cred ca este razboiul actual. Asta cred ca se negociaza in acest moment. Revin la armele PSD: greve, motiuni, promisiuni propagandistice. Le stim. Le-am trait pe astea. De aceea spun ca avem de cumpanit intre doua rele. Sper sa iasa cel mai putin rau: adica Base.

  52. bic Says:

    Totusi daca PDL se lipeste cu PSD pe cine vor mai vana cu DNA-ul? Institutia isi va pierde rolul. La fel si CNSAS. La fel si aia de la anticoruptie. Cred ca ma vor cauta pe mine. Sa ma desconspire ca fost nomenclaturist, antiroman, neocomunist, posesor de certificat de revolutionar fals, baron local, imbogatit ilicit, etc. Ha ha ha. Cum o chema pe aia care a fost ministru al justitiei? Stanoiu? Si aia merita toti banii. Halal oameni are PSD. Si poate ca va cere si Vadim sa intre in PSD. N-ar fi mare smecherie. Si uite-asa, vremuri noi, tot noi. I-am mai odihnit un pic, si iar le dam binecuvantarea. Halal tara.

  53. Florian Says:

    @Hendrix
    In 2000, treburile au fost al dracului de incurcate si, drept sa-ti spun, nu mai retin absolut toate fazele si cronologia lor. Liberalii au parasit CDR, sau au iesit numai din guvernul securistului Radu Vasile, care se lipise cu super glue de fotoliu de premier? Lovitura mortala a venit de la PNL, prin iesirea dintr-un guvern care ajunsese nefunctional, sau de la pedisti, care au parasit primii guvernul, in frunte cu Basescu (securist ca si Radu Vasile, dar probabil dintr-o alta tabara? Iar tradarea CDR de catre Emil Constantinescu, prin anuntul ca nu va mai candida la prezidentiale (singura greseala pe care i-o atribui), oare nu a contribuit si ea la prabusirea PNT-cd in sondaje?
    Ma bucur sa aflu ca am fost colegi in PU, poate si vecini de cort, poate ca ne si cunoastem din vedere. Dar eu am o vechime mai mare in lupta antifesenista, inca din ultimele zile ale lui decembrie ’89 ma prinsesem si scriam articole pe care le lipeam pe peretii din Pasajul Universitatii, care erau plini de scrieri samizdat.

  54. Says:

    @hendrix

    Cred ca te voi propune pentru premiul Nobel pentru imbecilitate, dar ar trebui sa te pregatesti, pentru ca’i mare concurenta, marcus e favorit…..

  55. octavpelin Says:

    WC,este mediul propice al PSD si PD-L,sa refaca FSN-ul cu un nou leader providential,pe nume Traian Basescu,cine se aseamana se aduna!!!

  56. hendrix Says:

    Se pare ca trecerea timpului distorsioneaza un pic lucrurile, mi se pare normal. Amesteci lucrurile, introduci in discutia despre anul 2000 fapte intamplate in 1999!?!? Hai sa te lamuresc!
    1. Liberalii n-au parasit guvernul securistului radu vasile, care vorba ta ,, laude drumul sinucigas pe care s-ar fi angajat liberalii”. El se lipise acolo pentru ca asta era rolul lui, sa compromita si sa distruga CDR. Iti reamintesc ca ba-secu a fost pionul principal folosit in daramarea guvernului Ciorbea, un om care nu putea fi controlat de SISTEMUL SECURISTO-COMUNIST. Oamenii din SISTEM infiltrati in PNTCD au contribuit si ei la demisia lui Ciorbea si la inscaunarea securistului radu vasile.
    2. Liberalii lui stoica au parasit CDR ca niste lasi in vara anului 2000, au dat lovitura de gratie PNTCD, lasandu-i singuri sa deconteze guvernarea, facuta praf de securistul radu vasile. Iti reamintesc ca in 2000 guverna Isarescu!
    3. Guvernul Isarescu era extrem de functional in 2000, acesta fiind si anul in care s-a inregistrat prima crestere economica, gratie si masurilor economice radicale luate in timpul guvernului Ciorbea. Repet, iesirea liberalilor lui stoica a fost o lovitura decisiva, mortala asupra PNTCD.
    4.Da, si anuntul lui Constantinescu a dus la scaderea PNTCD in sondaje. In sensul ca CDR ramasese fara o locomotiva electorala. N-a fost decat o a doua lovitura data PNTCD, prima fiind cand a acceptat demisia lui Ciorbea.
    Eu cam asa imi aduc aminte perioada anului 2000. Am dreptate?

  57. hendrix Says:

    @Florian Postarea de la ora 1:30 iti era aresata. La punctul 1 s-a strecurat o eroare, corect este:
    1. Liberalii n-au parasit guvernul securistului radu vasile, care vorba ta ,,se lipise cu super glue de fotoliu de premier”.
    Scuze, cand te-am citat a aparut altceva, ce nu-ti apartine!

  58. marcus Says:

    @Fuck You: K a incheiat contracte semnind cu pusca cu luneta, dar de dobitoc ce este in loc sa elimine tinta, a impuscat porumbelul pacii de pe cladirea ONU, motiv pentru care americanii dupa ce l-au testat psihic si au vazut ce vid are in capatina, si-au dat seama ca nu degeaba fac misteaux de canadieni, drept pentru care l-au impachetat si l-au trimis plocon in Canada, unde astia il folosesc de etalon pentru prostie (il tin totusi in formol si dupa gratii, ca masura de carantina-poate fi contagios, il are deja pe zexe pe constinta -(ups! am uitat, el n-are asa ceva)
    sa fii iubit
    marcus

  59. Florian Says:

    @Hendrix
    Am apasat fara sa vreau pe „Submit comment” si inca nu terminasem, asa ca reiau de unde ramasesem.
    Apropo de articolele pe care le lipeam in Pasaj, am inceput sa o fac pentru a critica imbecilitatea formarii comitetelor FSN pe intreprinderi, moda aparuta in primele zile de dupa revolutie. Acolo unde lucram eu, cand s-a tinut sedinta de constituire a comitetului FSN m-am ridicat si le-am zis ca e o tampenie, parca reinviem comitetul PCR, dar daca tot se face, propun ca din comitet sa nu faca parte directorul general, care in noaptea de 22 decembrie daduse ordin sa se incuie portile, directoarea generala adjuncta (Veronica Simon, pe numele de fata Ceausescu, fiica lui Ilie Ceausescu), sefa de protocol si alti vreo doi turnatori securisti, care pentru noi erau notorii.
    Mania cu lipitul articolelor in Pasaj m-a tinut ceva vreme, le-a remarcat si Ion Cristoiu, care mi-a si pomenit numele intr-un articol de-al sau, parca la Expres (sau la Zig-Zag?) scria pe atunci.
    Revenind la zilele noastre, ca te-am plictisit destul cu trecutul, te-ai revoltat cand, sub pseudonimul „Alter ego”, am scris ca UDMR va intra cu pedeleii la guvernare. Risti un pariu ca am avut dreptate? Crezi ca-i doare-n pix pe udemeristi de principii morale si alte brizbrizuri de-astea? Nu mai pot ei ca a vrut sai reguleze Basescu, i-au demonstrat ca o are prea mica (cred ca de-atunci a ramas asimetric, i-a crapat un ochi de ciuda). Iar udemeristii intra la guvernare cu oricine, bani sa iasa, in rest nu-i intereseaza nimic, nici macar drepturile maghiarilor, asta-i praf in ochi pentru alegatorii lor. Nu au fost ei si cu CDR, in 1996-2000, si cu PSD, in 2000-2004? Asa ca nu e cazul sa ii suspectezi de crize morale sau doctrinare, fii pe pace.
    Cat despre Roxana, faptul ca scria in Ziua nu este definitoriu pentru ea. Mult mai important este faptul ca a facut parte din echipa de aur a Romaniei Libere. Articolele pe care le scria in paginile RL au fost cele care l-au infuriat pe Ilici, de l-au facut sa-i spuna ca e tanara dar rea, ceva de genul asta. O stiam din vedere, participa la multe din marsurile de protest dinainte si din timpul Golaniadei, se ascundea sub masca de ziarist care se informeaza, dar se vedea cat de colo ca o facea din convingere si pasiune. Asa ca imi pare imposibila iubirea de Basescu, si-atunci n-am alta explicatie decat ura fata de liberali, din motivele pe care le-am spus.
    Gata, ti-am facut capul mare, probabil ca si Roxanei asisderea.

  60. Florian Says:

    @hendrix
    Ma intrebi daca ai dreptate, probabil ca este corecta cronologia ta, dar sincer nu-mi amintesc foarte exact, asa ca te iau pe incredere. Oricum, important este ca PNT a fost distrus in principal de securisti dinafara CDR(Basescu), de securisti infiltrati in PNT (Radu Vasile) sau in CDR (Valeriu Stoica?) si de lipsa de cojones a lui Emil.

  61. Marius Mina Says:

    Lasati FSN ul sa renasca , nu sunt si ei oameni?
    PNL n-are ce cauta la putere, opozitia e atat de relaxanta.

  62. cenushares Says:

    k,

    daca’i vorba despre imbecilitate nu cred ca’i altul care te intrece … de cand stau eu pe forumuri si pe bloguri eu n’am intalnit un imbecil mai mare decat tine

  63. Says:

    Ma intreb cati din neobositii amatori de liberalism romanesc a la Tariceanu au un „biznis” sau cel putin prevad sa deschida unul ….Daca erati intr’una din situatii, v’ati fi dat seama ca este un liberalism socialist care nu va prea da marje de manevra…Pensionarii, bugetarii si salahorii sunt fani PNL pentru a demonstra celorlalti ca fac parte din „marea” familie Bratianu, care i’a imbogatit pe coroiati.

  64. cenushares Says:

    florian,

    exista si in partidul liberal la fel ca in toate partidele grupari … ea si mina sunt platiti ( sau fortati) de una dintre grupari ca sa loveasca in cealalta … e usor de observat acest lucru

  65. cenushares Says:

    k,

    mda … e rau sa te ocupi de masini … onorabil e sa te ocupi de borduri

  66. Florian Says:

    @Hendrix
    In postarea de la ora 1:48:21 pm, in loc de „sa-i reguleze” am scris „sai reguleze”, dupa ortografia V & V (Videanu si Vanghelie). Asa-mi trebuie, daca nu recitesc inainte de a transmite.

  67. cenushares Says:

    k,

    eu ii prefer pe coroiati, asimetricilor

  68. cenushares Says:

    florian,

    nu conteaza .. important era al doilea cuvant si p’ala l’ai scris bine

  69. Florian Says:

    @cenushares
    Nu cred ca s-ar preta la asemenea josnicii. Cred ca ar fi putut sa fie platita pentru asidua campanie pro McCain, dar un astfel de job n-ar avea nimic josnic. S-ar putea insa ca partial sa ai dreptate, si anume ca vreo aripa liberala, lasata in PNL de peledistii lui Stoica, pe post de cartita, sa lucreze la spargerea PNL, iar Roxana sa fie de partea lor. Nu insa pentru bani, ci din naivitate.

  70. cenushares Says:

    k,

    aveti grija voi toti astia incolonati in spatele lu’ basescu sa n’o patiti, ca asta se uita pe unde merge da’ nu merge pe unde se uita

  71. cenushares Says:

    io nu cred ca negocierile de la cotroceni vor lamuri ceva .. pai cand o intreba basescu psd’ul si pnl’ul daca vor sa se alieze cu pdl sa faca guvernul si in timp ce intreaba fata ii va fi catre psdisti si privirea catre pnlisti va dati seama ce deruta va fi acolo? .. nu. hotarat n’o sa iasa nimic .. 🙂

  72. Florian Says:

    @cenushares
    Dar cel mai corect am scris ca o are prea mica, mi-a soptit pontul una de-i place sa tricoteze si sa dea cu mopul.

  73. Karina Says:

    Antonescu: „Pentru PNL, PDL rămâne acelaşi partid de oportunişti”
    Patriciu: liberalii au doar două variante, fie să meargă UN AN, cât ţine criza economcă, la guvernare cu PSD, dar cu prim-ministru liberal, fie să se ducă în Opoziţie.

    La Patriciu cititi „cat tine criza economica” = pana trec alegerile prezidentiale.
    Bineinteles insa ca Basescu nu va accepta un guvern PNL-PSD. Dupa cum spunea azi si Ioana Lupea, Basescu mai repede isi da demisia decat sa accepte asta.
    Avand in vedere ca atacurile liberalilor la PD s-au accentuat, prin Crin, e clar ca nu mai ramane decat o varianta, imbratisata si de Patriciu si de toti liderii care au vorbit pana acum: OPOZITIA

  74. Florian Says:

    @cenushares
    Ba macar un circ, acolo, tot cred ca o sa iasa. Si poate si Boc de-a dura, in suturi, daca nu o sa-l pupe destul de adanc pe Basescu.

  75. Karina Says:

    La ora 17 vorbeste Tiranu’. Sa-l ascultam! :mrgreen:

  76. cenushares Says:

    circu’i asigurat de omul cu campul vizual de 181 de grade

  77. cenushares Says:

    abia atunci se trezeste din betia de aseara?

  78. Karina Says:

    Boc a rostit in conferinta de presa de 6 ori ca vre sa faca guvern cu PNL. Dar ca asta e prima optiune. NU vor face guvern minoritar.
    E posibil ca Base sa numeasca PM de la liberali…Numai ca sa vedem daa PNL accepta

  79. cenushares Says:

    Karina,

    hm .. grea decizie .. eu cred totusi ca n’ar trebui sa accepte nici chiar in aceste conditii … asocierea cu pdl se poate face doar dupa alegeri daca traian basescu nu va mai fi presedinte

  80. cenushares Says:

    probabil ca asimetricul va incerca eventual sa bage zanzania in libeerli si sa propuna un premier mai putin hotarat decat tariceanu … ar fi o mare greseala ca pnl sa accepte .. nu nene, opozitie clara sa scapam de asimetricul

  81. toader Says:

    ce atata tariceanu?
    orban premier!

  82. cenushares Says:

    ar putea fi un moment delicat si probabil fatal pentru liberali daca nu vor ramane „strans uniti” in jurul lui tariceanu .. oricum pe mine m’ar pierde de sustinatoare desi sunt liberala din 1937 … 🙂

  83. Karina Says:

    De sase ori a rostit Emil Boc azi in conferinta de presa numele Partidului National LIberal ca varianta preferata pentru alianta de guvernare.
    Ce s-a mai inteles din cele rostite de presedintele PD-L:
    – ca nu se cramponeaza de numirea unui PM democrat
    – ca vor guverna intr-o alianta si nu va exista un guvern minoritar

    Avand in vedere ca Traian Basescu a spus clar ca nu il va numi pe Calin Tariceanu, e foarte posibil ca prima numire a acestuia sa fie un liberal. Altul. Cine?
    Sa-l urmarim pe „Tiran” la ora 17. S-ar putea sa inceapa un nou episod din ceea ce se poate numi deja de mai multa vreme „Distrugerea PNL”. Pentru ca numirea unul alt liberal ca PM ar insemna provocarea de lupte interne in partid. Intre cei care vor la guvernare in orice conditii, si cei care nu vor decat cu Tariceanu prim ministru – adica personajul care garanteaza integritatea PNL-ului si pe mai departe.

  84. Karina Says:

    @cenushares

    Exact!

  85. cenushares Says:

    n’ar trebui sa fim prea mirati daca tariceanu va „patzi” un atentat .. ca prea ii sta in coasta asimetricului .. si’i usor sa se gaseasca un tampit printre aplaudaci care sa’i netezeasca calea preamaritului

  86. Tio Says:

    Si eu pling. Mai ales cind am incercat fara scuces sa fac o lista de PNL-isi care sa-i consider macar promitatori. Tu cind vorbesti de de Orban si Antonescu te referi ca politicieni sau ca persoane? Celalalt Orban da, e jos palaria. Unde mai gasim citiva?

    Daca ar fi existat cea mai mica notiune de interes national la partidele cistigatoare am fi avut deja un prim-ministru iar o alianta de dreapta ar fi fost gata inca inainte de alegeri.

  87. cenushares Says:

    tio,

    pune dracului lista aia vida intr’i tzipla ca se distruge de la lacrimi … 🙂 … si lasa nu mai plange ca daca ti se ridica valul de pe creier o s’o poti umple cu nume de liberali

  88. McGogoo Says:

    poate ca PSD + PNL este singura solutie: http://www.natimeir.ro/2008/12/04/sugestia-lui-nati-meir-pentru-guvernare-rotatia-premierului/

    on topic: PDL este umflat. un partid populist. PSD isi mentie bazinul electoral. nu pierde daca ajunge la putere indiferent de partener…
    PNL in Opozitie il va urca in urmatorii 4 ani cu 15-20%.
    ceea ce nu este deloc rau…
    PNL la putere: daca se respecta programul liberal de guvernare avem ceva sansa sa nu fim prea mototoliti de criza…

  89. Says:

    @Karina♫♫♫

    Esti de rasul trompetelor cand vorbesti de „tiran” .Cata inteligenta, sau memorie poate avea cineva ca sa foloseasca termenul „tiran” pentru un presedinte actual, fie el si Basescu, in comparatie cu Ceausescu, pentru care s’a folosit acelasi termen. Daca vrei sa’ti termini liceul la seral sau FF, te voi ajuta……

  90. Says:

    Va „vad” vorbind cu totii despre program de guvernare liberal, dar sunt sigur ca habar n’aveti cu ce se mananca „liberalismul”. Liberalismul nu este pentru asistati social, este pentru intreprinzatori cu initiativa, ori asa ceva inca nu exista in cultura romaneasca, unde obtinerea unei diplome pentru un salar bun este telul suprem al romanului…..Initiativa nu se invata in scoli…..

  91. cenushares Says:

    intre basescu si ceausescu nu’i mare diferenta .. spre deosebire de ceausescu care avea ceva la limba basescu are ceva la ochi … asta ar putea fi singura diferenta daca basescu ar avea mijloacele pe care le avea ceausescu

  92. octavpelin Says:

    @Roxana.Rox,am postat pe blog Data fatidica de 4 decembrie 2008 si prevestirile lui Traian Basescu!!!

  93. cenushares Says:

    octav,

    despre sfarsitul lumii n’ai postat nimic ca pe mine asta m’ar fi interesat .. daca postezi ceva despre asta sa vii sa ne spui ca’s foarte interesat de problema

  94. bic Says:

    Marius Mina spune:
    joi 4 decembrie 2008 la 1:59:56 pm

    Lasati FSN ul sa renasca , nu sunt si ei oameni?
    PNL n-are ce cauta la putere, opozitia e atat de relaxanta.

    Raspuns: NU! NU sunt oameni. Sunt: smecheri, hoti, prefacuti, parveniti, transformati, securisti, ciocoi, retrograzi, antipopulari, dictatori, inselatori, hapsani, fomisti, „baroni”, nesatui, lipsiti de scripule, etc., etc., etc. Pentru confirmare reamintesc: mineriade, beri & mici, somaj, falimente bancare, FMI, dobanzi bancare de ~130%, privatizare MEBO, Caritas, S.O.V., moguli, vizite la Moscova, minciuni electorale, economie zero, inflatie, viata de cacat, etc., etc., etc.
    Tot pentru neuitare, la lista de nume de la PSD adaug Vanghelie. Nu stiu cum de mi-a scapat prima data. Cred ca-i in firea lui sa dispara la momente critice. Hotomanul… ha ha ha. Bravo PSD, bravo FSN, traiasca RSR. Hai la lupta cea mare…
    Ar fi demonstratia suprema de putere si influenta a SECURITATII. Refacerea sistemului comunist cu fata umana. Toti neghiobii sa struneasca populatia, sa ne tina in intuneric, sa ne compromita viitorul. Halal conducatori. Macar daca nu s-ar fi aratat la fata pana acum. Dar ei singuri au aratat ce sunt. NISTE SECURISTI. Si noi (romanii) inca nu am inteles. Asta este mafia romaneasca.

  95. Says:

    @cenushareasu

    Ai dreptate, ar fi fost acelasi lucru, DACA….conform aceluiasi Daca tu’ti terminai cele zece clase poate ca unuu iti luau in considerare „cugetarile”, dar asa le iau drept „aforisme” de pe peretii WC-urilor publice… 🙂

  96. cenushares Says:

    K,

    nu am zece clase, am doua .. e destul ca sa pot scrie cugetati pe peretii veceurilor?

  97. cenushares Says:

    si cum ar vrea nati meir sa se roteasca premierii? … le cumpara el din miliardele alea o tiribomba?

  98. marcus Says:

    @cenushares: wrong! Daca, ceausescu isi elimina adversarii prin metoda Editura Tehnica, asimetricu ar prefera mai intii sa-i trateze dupa prescriptiile familiei Medici si daca nu i-ar iesi pasenta, i-ar opera dupa metoda medicului Guillotin. Si inca un lucru, in timp ce Ceausescu a avut grija in timpul vietii sa-l plimbe casa regala engleza cu caleasca aurita impreuna cu cele mai inalte onoruri date unui sef de stat, cele mai mari realizari de politica externa ale basescului constau in plimbarea cu tancul prin Iraq si titlul azer de „Doctor Honoris Causa Cu Roba, Dar Fara Toca”(vezi comentariul momentului in postarea de mai jos). A si inca ceva: un important transport de vinuri moldovenesti din Chisinau pina la crama cotrocenista, care i-au asigurat asimetricului nemurirea folclorica sub denumirea de Setila-betivila reloaded.
    Sa fii iubit
    marcus

  99. Says:

    „Ramane astfel ca identitatea liberala sa fie precizata prin traditia antebelica a partidului. Intr-adevar, liberalii romani fac mereu referinta la ea. Din pacate, aceasta complica, in loc sa simplifice lucrurile. Aportul doctrinar al acestei trimiteri este nul. In cursul istoriei sale, traiectoria PNL a strabatut de la stanga la dreapta aproape intreg spectrul politic. In plus, poti gasi coexistand, in orice moment din istoria sa, elemente atat de dreapta, cat si de stanga in doctrina expusa si in practica politica. Variatia este extrema: de la cel mai „rosu” radicalism la cel mai profund nationalism etnicist. Or, aceasta face irelevanta trimiterea la bagajul doctrinar istoric. A incerca sa trimiti la istorie este, in cazul PNL, precum in cazul majoritatii partidelor cu vechime, un act reflex de stabilire a unei genealogii politice, si nu un argument de intemeiere doctrinara. Cu atat mai mult cu cat liberalismul romanesc a fost unul al pragmatismului, nu al dogmatismului ideologic. Privind retrospectiv, constatam ca in masura in care ofensiva miscarii liberale de secol XIX s-a epuizat treptat si liberalismul mondial a intrat in criza, elementul national a devenit tot mai mult motorul miscarii politice liberale romanesti, miscare ce oricum isi temperase de mult avântul radical. Astfel, este probabil ca termenul de „national” din titulatura partidului sa indice mult mai bine decat cel de „liberal” despre ce era vorba cu precadere in exercitiul politic al PNL istoric. Un test graitor este faptul ca azi majoritatea liberalilor este incapabila sa spuna despre doctrina antebelica a PNL altceva decat un slogan: „Prin noi insine!”.

    Pornind de la conjectura de mai sus, nu mai pare surprinzator ca singurul element de elaborare doctrinara mai serioasa a PNL dupa 1989 a fost un document privind natiunea (civica) elaborat in 2002 de presedintele PNL de atunci, Valeriu Stoica. Logica este transparenta: aceasta era principala linie de continuitate doctrinara, dimensiunea liberala – asa cum am vazut, oricum dispersata si confuza dupa primul razboi mondial peste tot in lume – fiind secundara la PNL antebelic. Mai mult, in cazul nou reinchegatului PNL, Valeriu Stoica intelegea bine ca fortarea unei optiuni unice privind o forma sau alta de liberalism contemporan era periculoasa, pentru ca ar fi dus la noi tensiuni interne si eventuale sciziuni. De aceea a preferat ambiguitatea. Dar ceea ce serveste supravietuirii politice a unui partid modest nu serveste unui partid cu ambitii mari, caci in ziua de azi partidele mari sunt fie de stanga, fie de dreapta; nu pot fi peste tot si nicaieri in acelasi timp. Iar ceea ce a servit vremelnicei unificari liberale nu a servit procesului de clarificare a spectrului politic romanesc. Continuarea mitului unui liberalism romanesc monolitic, cu radacini istorice, in consonanta cu miscarea de idei si politica internationala si, mai mult, „de dreapta” a continuat sa apese greu asupra acestui proces. Pe scurt, nu numai ca mult asteptata clarificare doctrinara a liberalismului romanesc nu poate veni prin raportare la PNL istoric, dar aceasta fixatie asupra „partidului Bratienilor” este totalmente neproductiva.”

  100. Says:

    „Cu trecerea timpului, ne este tot mai clar ca mitul liberal si „capitalul simbolic” legat de el tind sa devina o prezenta disfunctionala in actualul context romanesc. Felul in care aceasta prezenta este definita (sau mai degraba nu este), pozitionarea sa in zona minoratului politic si lanturile cu care s-a legat de trecut o fac sa fie sterila pentru marele efort de constructie politica ce ne sta in fata. Pentru oamenii politici, jurnalistii, formatorii de opinie si publicul ce ar trebui sa dezbata si sa construiasca intelectual si doctrinar arhitectura sistemului politic romanesc modern, pseudoproblema liberalismului este o capcana ce-i tine ocupati exact cu ce si cand nu trebuie. Suntem in punctul in care principala preocupare ar trebui sa fie articularea doctrinara a polilor de stânga si de dreapta, calibrarea lor la specificul actualului moment istoric strabatut de tara si racordarea lor in mod functional la angrenajul politico-ideologic euro-atlantic. Obsesia noastra cu ce se intampla cu liberalismul romanesc si inefabila sa doctrina este o mare diversiune in care ne lasam purtati cu buna-stiinta.

    Si aici poate ar mai trebui incercata o explicatie. Poate ca fascinatia noastra fata de „liberalism” este un simptom al unei probleme mai profunde. O expresie a faptului ca inca nu ne-am obisnuit sa gandim in termenii stângii si dreptei moderne. Trecerea de la bipolaritatea simpla a universului (post)comunist la bipolaritatea democratica este grea si neplacuta. Nu stim sau ne este frica sa optam. Preferam nebuloasa liberala, unde sub o eticheta ambigua toate coexista cu toate, contradictiile sunt mascate si delimitarile nu presupun optiuni ferme care sa ne tulbure comoditatile intelectuale. Am vrea ca aceasta sa continue. Dar realitatea este ca, in actuala etapa, un astfel de „liberalism” sta in calea restructurarii politicii romanesti. Chiar daca ne-am atasat lui, trebuie sa recunoastem ca problema sa este una secundara. Abia dupa ce vom pune pe picioare polii de stânga si de dreapta ai Romaniei europene si dupa ce vom securiza perimetrul lor in fata fortelor insalubre pe care le invita actuala slabiciune si confuzie, vom avea timp sa revenim la elementele reziduale si facultative ale meniului politic. Daca va mai fi cazul. Pentru ca pana atunci este posibil ca, sub presiunea alinierii la sistemul politic european, acest mit national sa se retraga in istorie. Cu aceasta, desprinderea de trecut va fi completa „

  101. marcus Says:

    Auzind de patania d-lui Presedinte Basescu de la universitatea din Baku,cu ocazia decernarii titlului de Doctor Honoris Causa,in urma careia memorabilul sau discurs,inceput in limba engleza si terminat in limba romana si adresat auditoriului format din studenti si cadre universitare,a ramas fara ecou din motive tehnice(teama conducerii universitatii de a-i dota pe ascultatori cu casti pentru traducere,ca acestea sa nu fie subtilizate de utilizatori),mi-am dat seama ca nici solutia cu folosirea limbii materne la rostirea discursurilor prezidentiale,nu-l pot scoate intotdeauna din impas pe d-l Presedinte.
    In orice caz,in aceasta situatie,domnia sa putea sa tina discursul foarte bine si in limba engleza pe care o vorbeste si care cu siguranta ar fi fost pe deplin inteleasa de partenerii azeri de intrunire,vorbitori de limba engleza asemanatoare celei vorbite de d-l Presedinte.Cred ca in astfel de situatii domnia sa ar trebui ca, pentru dezamorsarea unor eventuale neintelegeri, sa se lase condus de intuitie si fler.
    Mai tragi-comic a fost faptul ca, organizatorii ceremonialului de decernare al prestigiosului titlu, au uitat ca vestmantul traditional in astfel de ocazii, al oricarei universitati din lume este format din roba si toca, cea din urma fiindu-i adusa domnului Presedinte numai in urma insistentelor sale.
    Cred ca daca acest titlu i-ar fi fost acordat in Franta, Marea Britanie sau Germania, tari partenere in UE, astfel de incidente nu ar fi putut sa se produca, avand in vedere pe de o parte faptul ca in aceste tari au fost introduse castile audio de unica folosinta, iar pe de alta parte traditia de care se bucura aceste tari in acordarea unor asatfel de titluri onorifice.
    Oricum, pentru preintampinarea unor asemenea evenimente neplacute, este de preferat ca in deplasarile viitoare in strainatate, serviciul presidential de protocol sa aibe in vedere si dotarea bagajelor d-lui Presedinte cu un strai de ceremonie pentru astfel de ocazii.Niciodata nu se poate sti de unde sare iepurele.

  102. cenushares Says:

    K,

    ia alea doua clase pe care le am am invatzat un lucru important … ca nu’i frumos sa’ti atribui ce nu’i al tau … in postarea de mai sus ai uitat sa ne indici sursa lu’ copy .. ca p’aia a lu’ paste o stim si noi .. asa ca pune si o erata care poate avea aceasta forma „sursa: revista22” … 🙂

  103. Filip G Says:

    No ,acum sa vedem cum ies din dilema.PD_L are cei mai multi parlamentari logic ar fi sa puna priministru.PSD e rupt in doua jumatate ar vrea cu PD_L iar cealalta cu PNL.In PSD e si solutia imorala PC.Daca PD_L e dispus sa renunte la functia de priministru pentru a face majoritate parlamentara de ce nu ar fi acceptat PNL?Acum se incearca o smecherie PD_L +UDMR +minoritati+RAZVRATITI.In cazul asta PD_L e captiv,nu va putea sa treaca legi prin parlament decat dupa negocieri cu PSD si PNL.

  104. vali plesca Says:

    cenusareaso, ti-am spus ca nu ma intereseaza pedeleul. iar daca pesedeul va ajunge la putere, si peneleii, si pedeleii, vor fi vinovati.
    si noi vom suferi…
    intre timp, cum am mai spus-o, peneleii se comporta de parca au un bat infipt in cur, umbla doar cu nasul pe sus (si cu coada, sa fim seriosi), cred ca tariceanu e persoana providentiala pentru romania, iar programul lor e unicul, perfectul, de la sine intelesul, de neatinsul etc. ce mai incoa-n colo, sunt in posesia adevarului absolut

  105. nicu Says:

    Roxana o intrebare:una si aceeasi persoana cu ziarista de la RL din anii ’90.

  106. Says:

    @cenushareasu

    Cred ca ai observat ca textul este intre GHILIMELE ( citat), restul ce mai conteaza ?

  107. cenushares Says:

    vali,

    nu cred ca’i vorba de nasu’ pe sus ci de neincredere in traian basescu … daca liberalii vor face greseala sa intre la guvernare nu le va fi prea bine .. daca insa vor face greseala sa intre la guvernare cu prim ministru pdl ar fi o catastrofa pentru ei .. eu sper ca n’or sa puna botu

  108. Roxana Iordache Says:

    @Tuturor. Mulţumesc pt comentarii. Vă rog să continuaţi. Şi vă invit să vă distraţi urmărind în paralel Realitatea şi Antena 3, ca să vedeţi deontologii vs felixologii. În timp ce deontologii papă că se face PD-L-PSD (Turcescu: deocamdată, pedeliştii îşi vor obişnui alegătorii de dreapta cu ideea că au încercat cu PNL, dar condiţiile lor sunt inacceptabile!), felixologii aruncă toxina (cu apă de ploaie) că se face protocol PNL-PSD, Tăriceanu-Geoană!, ca să fie clar la consultările cu Băse (Radu Tudor, care, chiar şi un analist serios ca el, plânge că PNL nu şi-a respectat „angajamentele” faţă de PSD, la fel cum aseară Mazăre scâncea pe Realitatea că liberalii sunt neserioşi, pentru că n-au făcut nimic din ce s-a vorbit cu ei!). 😆

  109. Says:

    Liberalism Made in Romania, cu socialistul Tariceanu PM.

    Guvernul „liberal” a „investit” milioane in Biserica Poporului, un fel de Casa Poporului dar cu popi inauntru, in loc sa investeasca acei bani in invatamant, unde in timpul campaniei au dat ceva laptopuri prin scoli ca sa fie alesi…..
    Acelasi guvern liberal, n’a luat pozitie la apelul de laicizare a scolii romanesti si scoaterea icoanelor din scoli.
    Asta numiti voi liberalism ? Hahahahahahahaha!!!!

  110. cenushares Says:

    cuuuuuuuuuuuum? .. nu mai sunt icoane in scoli? .. hm .. n’o sa’mi mai trimit copiii la scoala .. 🙂

  111. Marius Mina Says:

    Printr-o ordonanta de urgenta , guvernul a suspendat aplicarea legii privind majorarea pensiilor ptr pensionarii din grupa 1 si grupa 2.Una dintre promisiunile D-lui Tariceanu in campania electorala.
    Bullshit electoral sau demagogie ?

  112. Filip G Says:

    Facand o comparatie intre somerii occidentali si cei comunisti recesiunea nu are preferinte.Daca nu ar fi taiat puntile de legatura intre partide Basescu acum ar fi fost mai simplu.Lupul isi schimba parul dar naravul ba.Cine garanteaza ca Basescu de azi nu seamana cu cel de ieri.Cea mai mare lovitura o va primi Basescu de la PD-L.Asa ca aveti grija de voi ,asta conteaza cel mai mult!

  113. Marius Mina Says:

    Update:Guvernul a amânat cu un an majorarea pensiilor pentru grupele I şi II de muncă. De această majorare ar fi beneficiat peste 1,8 milioane de pensionari.

  114. Ovidiu Says:

    Roxana,
    PSD + PNL =Guvern=Tariceanu premier ?
    Sau mai bine opozitia ?

  115. cenushares Says:

    marius,

    vad ca nu te’nveti odata minte … iar vrei sa te faci de cacao? … chestia asta cu pensiile care nu se vor mai mari e alta gogorita … a explicat foarte frumos doamna campean ce si cum .. da’ tampitii nu sunt in stare sa inteleaga … si nemernicii se pefac ca nu’nteleg

  116. Says:

    @FilipG

    Daca Romania n’avea un Basescu trebuia sa inventeze unul, altfel nu mai exista tap ispasitor pentru tot ce se intampla in Romania. In loc sa va uitati la emisiunile motanului, ar fi de preferat sa priviti National Geografic, de unde ati mai fi invatat una alta.
    Puntile de legatura intre partide sunt cetatenii Romaniei, pe care partidele ii considera masini de vot si carora le acorda importanta timp de o luna la fiecare 4-5 ani……
    Nu lipsa de Aspirina este cauza durerilor de cap……..

  117. Says:

    @Ovidiu

    Singura coalitie logica ar fi PSD-PC+PNL, cu Tariceanu PM. In felul acesta n’ar exista conflicte de ideologie………

  118. cenushares Says:

    🙂

    mariuse,

    vad ca nu te lasi … asa esti tu obisnuit … o tragi si te indepartezi sa nu’ti puta … hai sa’ti explic si tie cum sta treaba … pentru marirea acestor pensii sunt doua legi .. ma rog o ordonanta si o lege … ele nu pot fi aplicate simultan .. trebuie ca mai intai sa se aplice una si dupa aia se va aplica cealalta … deci .. aia 1.8 milioane vor primi pensia marita de la 1.01 sau de la 1.02. 2009 … legea a doua se va aplica de la 1.01.2010 urmand ca sumele care li sar fi cuvenit conform celei de’a doua legi sa le fie acordate pensionarilor retroactiv de la 1.01 2009 .. asta din cauza unor probleme tehnice

    asta e inca o dovada de responsabilitate pentru guvernul tariceanu care stiind ca s’ar putea ca in 2009 sa avem alt guvern putea sa’i lase acelui guvern problema nerezolvata

  119. Patru milioane de romani au votat degeaba - Cum ajungi în Parlament doar cu un singur vot « Ovidiu jur’ Ion Iliescu: “Aveam autoritate morală” Says:

    […] Doamne, doamne, am ajuns in Parlament in mod nejustificat, nici macar nu am sperat sa ocup un fotoli…Ovidiu spune:. […]

  120. aciddu Says:

    ultima varianta: PSD + PD-L cu Tariceanu prim ministru. eh? 😀

  121. cenushares Says:

    toti pupinbasestii au inceput sa atace furibund legea uninominalului … sper ca liberalii sa stea deoparte si sa inteleaga ca toata aceasta punere in evidenta a ” aberatiilor” legii este facuta de pupinbasesti in speranta ca legea se va schimba in sensul in care doreste basescu … liberalii trebuie sa inteleaga ca cea mai simpla modalitate de a distruge sau minusculiza partidul liberal al fi sa se ajunga sa se voteze dupa legea basescu

  122. agaX Says:

    cenushares,
    tu parca esti agentul lui bogdan olteanu … tii mortis sa arati ca marius mina n-are dreptate … pai se poate!?… sa nu lasi tu, chiar asa, nici o satisfactie omului, dupa toate serviciile aduse de catre el pnl-ului in campania electorala?

  123. bic Says:

    @Filip G
    „Cine garanteaza ca Basescu de azi nu seamana cu cel de ieri.”
    Pai asta-i toata problema momentului. Basescu de azi ESTE acelasi cu cel de ieri. De aia tremura toti. Daca Basescu ar fi mai „moale” am manca PSD pe paine. Doar ei au resursele necesare (umane si propagandistice) pentru a rasturna situatia incerta de acum in favoarea lor. PNL este un fel de apa plata cu lamaie. UDMR sunt spectatori. Pericolul pentru Romania nu vine din partea PNL, UDMR sau PDL. Pericolul vine din partea PSD. Daca astia vin la „putere”, vom mai rabda vreo 20 de ani. Doua capacitati au PSD-istii: 1. au atatia hoti perversi in structuri incat asigura necesarul intregii Uniuni Europene pentru zece ani; si 2. au cativa oameni foarte buni care sa stea de sase cand ei (hotii) fac Romania harcea-parcea. Noi, romanii vom fi cei care vom plati tot ce vor fura astia. Noi vom plati subventiile date intreprinderilor ce vor avea probleme, noi vom plati carburantul majorat, noi vom plati ajutorul pentru incalzirea lenesilor, noi vom suferi din cauza inflatiei, noi vom cauta locuri de munca, etc. Ei vor imparti cascavalul si vor vorbi la televizor ca sa ne linisteasca. Ne vor minti asa cum au mai facut-o. Ne vor spune cat de corecti sunt ei si cat de bine ne merge. Si iar vom vedea cum fetita lui Mischie ajunge medaliata olimpica la Limba Romana, iar vom vedea cum copii demnitarilor romani merg la scoala in Elvetia, vom vedea cum politicienii romani se trateaza la clinici in Austria pe banii mei, vom vedea cum Iliescu da lege pentru gratierea lui Miron Cosma, cum se vor imparti sarmale pe banii mei la Bacau de ziua lui Sechelariu, etc., etc., etc. De aceea sunt incantat ca Base este nu foarte destept dar macar nu are grija de astia. Altul mai bun n-avem. Ma bucur cand vad ca PSD a cheltuit enorm si a promis mai mult decat poate obtine. Ma bucur sa-i vad insolvabili. Vreau sa-i loveasca criza in plin. Vreau sa nu mai fie protectorii smecherilor. Vreau sa-i vad muncind. Vreau sa-i vad ca au probleme cu firmele, ca au credite de achitat, ca au investit in terenuri si nu au cui sa le vanda, etc. Hai ca bat campii. Tot ei vor face legea. Eu doar voi plati.

  124. Ovidiu Says:

    PNL a înregistrat cele mai multe pierderi după ciocnirea cu uninominalul. Norica Nicolai şi Radu Stroe, doi adversari radicali ai preşedintelui Băsescu, au rămas pe dinafara parlamentului. Nicolai s-a încurcat la Călăraşi, judeţul unde a activat ca procuror.

    Radu Stroe a pierdut la Maramureş. Ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, a pierdut în faţa unui cercetat penal, Marian Ghiveciu. Ministrul IMM-urilor, Ovidiu Silaghy, a rămas şi el fără mandat de parlamentar. La fel şi Dan Vlaicu, şeful ANPC, şi Stejărel Olaru, consilier al premierului.

    Printre candidaţii care au avut „emoţii” în privinţa obţinerii unui mandat de parlamentar s-au aflat o serie de lideri marcanţi ai PNL. Aceştia au fost obligaţi să aştepte „loteria“ distribuirii mandatelor la nivel naţional pentru a afla dacă rămân în parlament: printre ei s-au aflat Puiu Haşotti, Tudor Chiuariu, Dan Radu Ruşanu, Eugen Nicolăescu şi Nini Săpunaru. Tot la redistribuire şi-au luat mandatele Sever Voinescu (PDL) şi Adriana Săftoiu (PNL).

  125. buddy Says:

    imi aduc aminte ca pe acest blog am sustinut sistemul uninominal simplu cu un singur tur de scrutin si cine iese pe locul intii in fiecare colegiu ala e ales.
    Acest sistem functioneaza bine in Canada si america de peste 100 ani.
    La noi s-au gasit destepti sa inventeze altceva si a iesit un parlament si un senat al lui peste cu unii care nu au strins nici 50 voturi dar vor fi mari parlamentaei ptr viitorii ani.
    Deci parlamentul este nepopular…
    ar trebui schimbat sistemul de vot ca in america si dupa o peiroada de gratie de 1 an ales un nou parlament.
    Se mai discuta pe aici ca liberalii ar fi de dreapta si pdleii de stinga….
    Spuneti-mi si mie dc. un partid care aloca bani ptr. apartamente gratis ptr puturasi este un partid de dreapta….
    Inca odata imi dau seama ca notiunea de dreapta sau de stinga este f confuza in romania chiar si pt oameni ilusti ca roxana si altii….
    Acum se vede unde e prostie si unde nu….
    Singura solutie este un guvern minoritar si liberalii sa stea deoparte o perioada si sa-si perie un pic ideologia dc. vor sa devina un partid cu audienta electorala.
    poate asa e mai bine… intre timp se schimba legea electorala si dupa o scurta perioada guvernul minoritar cade si se fac noi alegeri ptr un parlament cu adevarat ales numai de popor…
    Mai ginditi-va… si nu mai calculati ca acum nu conteaza, tot o varza mare e…..
    Numai bine tuturor….

  126. buddy Says:

    By the way, transmite-ti lui Pirvulescu salutul intelectual a lui Mircea Badea
    „te bag in aia mea” ptr sistemul electoral impins in fata….
    si sa nu se mai plimbe prin strainatate sa vada sistemele de acolo ca tot nu intelege…. apelati la romanii de bine din Canada si State sa va explice ei avantajele si dezavantajele…

  127. Ovidiu Says:

    Traian Basescu a recunoscut ca era comunist.
    Traian Basescu era membru FSN Constanta, apoi ministru.

    Vasile Blaga un alt fesenist care i-a felicitat pe mineri, era FSN.

    Talpes, un fesenist prietenul lui Ion Iliescu.

    In PD-L sunt trei membrii securisti

    Petre Roman a fondat PD-ul .

    PNL partid istoric!

  128. Filip G Says:

    Eu sunt in stare sa accept PD-L si chiar pe Basescu daca de maine imi va fi mai bine.Problema e ca nu-i cred,sloganul SA TRAITI BINE a fos inlocuit cu NOI CU NOI .Da ii acceptam daca:FACEAU PROIECTE pentru AGRICULTORI pentru absortia FONDURILOR EUROPENE.DACA sprifineau primariile pentru atrageri de fonduri nerambursabile,etc.Se puteau face multe chiar daca nu erau la guvernare.Dar principala lupta a fost pentru discreditarea lui Tariceanu.Si apropo cati ar crede pe cuvant PN_L -ul dupa atatea guverne ratate din cauza lor.Basescu pana acum o luna critica ziaristi care scriau despre criza ,ii considera instigatori.Acum brusc a constatat ca ajunge criza si la noi si ne va lovi teribil.Daca PETRE ROMAN fondatorul PD-ului a fost taxat in campanie de Basescu.Ce se va intampla cu liberalii si TARICEANU fiind captati la guvernare .Sa zica merci daca intra la guvernare liberali avand functia de priministru.PD_L va avea o problema in a intra la guvernare,asta o va constata Basescu zilele astea.

  129. Gheorghe Says:

    @buddy – Presedintele a spus ca sistemul uninominal actual e nedrept, pentru ca nu intotdeauna primul clasat in colegiu ia mandatul. Dupa mintea Presedintelui ar fi mai corect sistemul francez care a permis lui Chirac sa aiba in Adunarea nationala, intre 2002 si 2007, de 62% dintre parlamentari, desi partidul sau primise doar 33% din voturi.

    In sistemul actual votul este uninominal, repartizarea mandatelor se face uninominal pentru cei care au obtinut majoritate absoluta, si proportional pentru cei care au sub 50% din voturi.
    Cu sitemul proportioanal se obtine un parlament care reflecta structura electoratului.
    Cu sistemul electoral uninominal majoritar structura electoartului nu mai este reprezentata fidel in Parlament, reprezentarea este puternic distorsionata. Din cauza asta majoratea tarilor europene au sisteme de repartizare a mandatelor proportionale.
    Sistemele majoritare reprezinta exceptia de la regula.
    Mai multe detalii la
    http://www.roportal.ro/discutii/ftopic37476.html

  130. Gheorghe Says:

    @buddy – iam scris un comentariu lui Parvulescu la articolul din Bursa, poti sa-i scri direct daca vrei tot acolo.
    http://www.bursa.ro/on-line/s=editorial&articol=39003.html

  131. zexe Says:

    Roxana, si eu am ramas fara cuvinte.

  132. din Chicago Says:

    Decit sa faceti si sa desfaceti guverne, va recomand sa cititi (daca nu ati facut-o deja), editorialul Mirunei Munteanu din editia on-line a Jurnalului National: „De ce i-ar trebui lui Băsescu un premier liberal… „. este una din cele mai obiective analize pe care am citit-o. Si nu cred ca Miruna Munteanu poate fi acuzata de obsesii Basciene, sau emotii politice.

  133. Says:

    @Chicago

    Nu inseamna ca daca tu n’ai citit nu exista. Cuvantul de ordine la JN este „dati in Basescu”, iar ziaristii, cu cat „dau” mai mult cu atat bonusul este mai mare. Pentru marea majoritate a celor care nu pot sa gandeasca singuri, JN este o sursa de „argumente” antibasescu, dovada ca si tu citezi tot din JN, pentru ca nu esti capabila sa faci singura o sinteza a situatiei. In traducere libera, din coreana, ar suna cam asa : „ce vezi tu nu’i adevarat, numai ce’ti spun eu este adevarat”. 😆

  134. Says:

    @FilipG

    „Eu sunt in stare sa accept PD-L si chiar pe Basescu daca de maine imi va fi mai bine.Problema e ca nu-i cred…”

    Hahahahahaha!!! deci tu vrei garantii ??? Cine crezi ca ti’ar putea furniza acele garantii, PNL ? 😆

  135. Says:

    Incompetenta liberala ?

    http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/831080/EXCLUSIV-EVZ-Ministerul-Educatiei-si-a-tras-iaht-de-1000000-/

  136. din Chicago Says:

    @k tu chiar crezi ca toata lumea cade pe spate doar cind il vede pe primul securist al tarii?
    Pentru mine o nulitate mai mare ca betivanul tau favorit nici ca exista. Si slava domnului mi-am exprimat opinia legata de el de sute ori. Nu am nevoie sa citesc articole de ziar ca sa-ma lamuresc cite parale face tipul.

    Parca te-am mai intrebat o data sa-mi dai si mie un singur exemplu de ceva pozitiv facut de el si vad ca te faci ca uiti intrebarea. Si sa nu uiti chestia cu „condamnnarea comunismului” dupa partitura Tismaneanu eu o pun mai degraba la categoria „facaturilor” ca asa e moda.

  137. Says:

    @Chicago

    Nu ti’am raspuns pentru ca n’am vrut sa te ridiculizez in fata bloggerilor, dar daca insisti iti spun.

    VOTUL UNINOMINAL

    Cred ca esti de acord cu mine, ca pentru un „betiv”, a fost cel mai mare pas pentru deratizarea clasei politice romanesti care se opune democratiei. Din pacate legea a fost traficata de cei 322 PNL-PSD-PC; PRM n’a participat pentru ca n’a vrut uninominal.
    Deci vezi de ce nu’ti place tie „betivul” ? Pentru ca nu te intereseaza ce face si preferi sa afli de la Motanul…..
    Decat o profesoara ca tine, mai bine o studenta inteligenta; tu ti’ai pierdut timpul prin scoli, si’i mai faci si pe altii s’o faca….

  138. gabimihaela Says:

    Votul uninominal nu este realizarea lui Basescu! Este realizarea parlamentului in general sia PNL-ului + PSD in special. El a produs discutia ca sa deturneze cauzele suspendarii lui. Se discuta deja in parlament si erau deja variante de sistem electoral uninominal. Ce a facut Baselul tau iubid cu PD-L-cateii au incercat totul sa opreasca acest proces. Mai intii incercand sa introduca o varianta de vot ununominal neadecvata Romaniei si apoi s-au aliat cu PRM-istii lui Vadim incercind sa declare sistemul votat de parlament ca fiind neconstitutional.
    Nici varianta asta nu este perfecta, iar daca te uiti la ce a intrat in parlament argumentul tau cu „deratizarea” clasei politice este precum cel mai bun banc al serii!
    Tu tot nu te-ai lamurit ca tot partide s-au votat si nu oameni?
    Asa ca las-o balta, Basescu in afara de scandal si circ nu a facut NIMIC!

    PS daca Miruna Munteanu iti face rau cind o citesti, iti recomand atunci sa citesti Uimeste-ne, Traiane! de Mihai PALSU din ziarul Ziua. Sau si la astia ai alergie? Mai deschide-ti si tu orizonturile si mai citeste si altceva decit Evenimentu Zilei!

  139. gabimihaela Says:

    @k, ca sa nu zici ca am vrut sa-ti provoc confunzii:
    gamimihaela = din Chicago si postarea de mai sus ti se adreseaza.

  140. Says:

    @Chicago

    Daca americanii erau destepti cum se zice, te angajau femeie de serviciu la facultatea aia si nicidecum prof.
    Daca erai cu adevarat prof. iti dadeai seama ca propunerile PSD n’au fost decat praf in ochii fraierilor.
    Votul uninominal a fost impus prin vointa Presedintelui Romaniei ca alternativa la votul tip lista. “Cantitatii” impusi in teritoriu de acolo de unde rasare soarele dambovitean, erau prin excelenta fripturisti politici. Trebuia asadar ca cineva cu autoritate sa schimbe o stare de lucruri care s-a perpetuat doar prin existenta acestui buboi purulent, netratabilul cancer al Romaniei, Ion Iliescu. Conceptul de vot uninominal este unul dintre punctele forte ale Presedintelui Traian Basescu, una dintre marile sale reusite pentru care merita un nou mandat. Opozitia clasei politice retrograde a fost violenta. Privilegiatii votului tip lista au simtit ca li se apropie funia de gat si au facut tot posibilul pentru a amana la nesfarsit aplicarea acestuia. Cand acest lucru nu a mai fost posibil, acestia au incercat smecheria cu votul uninominal combinat cu cel de tip lista. Smecherie care li s-a intors acum impotriva. ( PNL-PSD)

  141. Says:

    Planul de relasnsare a economiei al PNL este un plan pur socialisto-protectionist. Tariceanu ar trebui trimis in fata justitiei pentru conflict de interese, pentru ca a impus o taxa de protectie a biznisului personal. Ma refer la taza de poluare, care nu face altceva decat sa distruga economia romaneasca. Pana si ultimul copil din gradinita stie ca ecologistii si masurile ecologice sunt impuse de vechii comunisti deghizati in aparatori ai planetei. Aceste scursuri umane gasesc intotdeauna ceva ca sa apere, cu conditia sa distruga initiativa intreprinzatorilor. Tariceanu, fiind un socialist deghizat in liberal, aplica politica de distrugere a economiei, fara sa uite totusi sa’si protejeze biznisul cu masini.

  142. Roxana Iordache Says:

    @cenushares. Dacă tu crezi că te tragi din maimuţă, de ce te-aş contrazice? Mai sunteţi pe-aici. Vă las să vă daţi în spectacol. Aţi putea face o alianţă de succes cu omologii voştri care susţin PD şi PSD.

    @octavpelin. 🙂

    @heinrich. Eu n-am de ce să complic lucrurile. Puţină logică. Voi invocaţi anii 90, Piaţa Universităţii, dar blamaţi sau măcar desconsideraţi PNL, la fel cum o făcea şi Iliescu, pe motivul procentajului. Pentru mine nu e relevant într-o ţară cu un popor cu o mentalitate devastată de consecinţele propagandei comuniste. Şi Iliescu a fost votat cu 85 la sută, i-ai dat dreptate pe chestia-asta?

    @bic. Valabil şi pt tine răspunsul de mai sus. E bine că recunoşti că eşti victima propagandei. E foarte simplu. Ai amintit de anii 90, nu ştiu ce făceai tu atunci şi ce vârstă aveai, dar eu eram foarte tânără şi am văzut sânge în sediul PNL împreună cu Tăriceanu, pe vremea în care Băsescu era subsecretar de stat la Transporturi şi şeful lui Dobre care l-a sancţionat pe Mănucu, care a oprit trenurile cu mineri, şi pt asta amândoi aveau să fie recompensaţi, succesiv, cu funcţia de ministru al Transporturilor, iar unul a ajuns preşedintele ţării care a preluat toate temele al căror principal adversar a fost şi şi-a atribuit limbajul dreptei pe care îl combătea. Exemplu perfect de impostură. Foarte eficient.

    @zexe. Valabil şi pt tine răspunsul dat lui @bic. Nu văd de ce te miri, faptul că n-ai vrut să vezi că PSD şi PD provin din FSN nu înseamnă că istoria recentă a fost alta. Nu mi se pare nimic surprinzător. Măcar de s-ar îmbârliga. Singurul motiv pt care nu aş vrea s-o facă ar fi pt că aş vrea să le dea UE timp de patru ani Călin Tăriceanu unora.

    @vali plesca. Nu te cred că nu pricepi.

    @FYT. O să vadă ei ce face Traian cu ei. :mrgreen: Dulce Şuţu!

    @Ovidiu. Mai bine opoziţia. Dar dacă e Călin premier şi PNL deţine principalele ministere, pt. ca să-şi aplice programul, nu contează aliatul. Dacă aliatul va avea pretenţii, invocând rezultatele electorale, evident că e preferabilă opoziţia.

    @K. Ai şi tu o calitate: motanul Miki.

    @marcus. Eşti obsedat. Dacă nu i s-ar fi dat importanţă, nu ajungea aici. Băsescu e nu creaţia susţinătorilor, ci a contestatarilor. De fapt, vă asemănaţi foarte mult la mârlănie. Diferenţa e că Băsescu n-a îndrăznit niciodată nici să mă insulte, nici să mă calomnieze. Dacă mă înjură în barbă e treaba lui. În public, a dat dovadă de respect. Şi mi-a vorbit la persoana a doua plural, deşi eram o puştoaică atunci când ne-am cunoscut. Şi deşi are stilul de interpelare mârlănesc pe care-l are, cu mine n-ar fi îndrăznit. Chestie de discernământ. Vă e superior măcar pentru asta. Să fii iubit!

    @vali plesca. Mă mir de tine cum nu-ţi dai seama ce joc face aparatul şi cum tu te laşi jucat: toată lumea e prinsă între cele două jumătăţi ale FSN. Singurii deştepţi sunt liberalii, că fac mişto de les deux. Dacă tot e să discute cu cineva, măcar acordă atenţie doar expresiei ultime – şi ultima să fie – a vechiului sistem, şeful lor.

    @Marius Mina. Guvernul a făcut ce a promis. Tăriceanu s-a ţinut de cuvânt. În momentul în care Băsescu a promulgat respectiva lege promovată de PD şi susţinută de PSD şi PRM, doamna Câmpeanu a anunţat că dacă s-ar aplica, fondul de pensii s-ar prăbuşi. Probabil la asta s-a referit Băsescu.

    @Filip G. Care PD-L? Ăia pot fuziona oricând cu PSD. Iar, la bucată, pot merge cu sorcova la PNL. Şi la PNŢCD. :mrgreen: Dar le convine stabilimentul, n-aş crede să o facă. Ştim doar că FSN s-a scindat strategic, ca să fie simultan la putere şi în opoziţie. E singurul motiv pt care ar fi un pic ciudată alianţa lor de acum. :mrgreen:

    @Radovan. Comuniştii, oameni de onoare?! 😯

    @aciddu. Nostim foc. :mrgreen:

    @agaX. Dacă ai ştii ce prostii vorbeşti de peste ocean, ţi-ar fi ruşine. Dar n-are nevoie Marius Mina să ştii tu sau să-i dai dreptate. Principalul e că o ştiu domnul Chiliman şi alţi liberali adevăraţi.

    @buddy. Eşti sigur că pe acest blog? Nu de alta, dar pe vremea în care se dezbătea sistemul, nici nu aveam blogul. 🙄 Referitor la Pârvulescu şi Badea, comparaţia e jignitoare pt Pârvulescu. Nu sunt nici pe departe o simpatizantă a lui Pârvulescu, dar asta nu înseamnă că nu-i recunosc calităţile intelectuale şi elevaţia comportamentului.

    Referitor la noţiunile de dreapta şi de stânga, ele pot fi relative, pt cei care nu au convingeri, principii şi valori. Nu confunda cu anumite măsuri care poat părea că nu au culoare sau chiar să nu aibă, dar sunt necesare într-un anumit context, chiar pentru economie. Întreabă-i pe economişti de ce chestia-astea cu casele e, totuşi, o măsură liberală. Apartamentele nu sunt gratis, nu-i bine să vorbeşti după ureche.

    @Ovidiu. Ai dreptate. Dar găseşti cu duiumul şi în PSD. Sunt egal distribuiţi. :mrgreen:

    @Gheorghe. Reprezentarea e o problemă în orice sistem. Eu m-am pronunţat, de pe vremea CDR, pt sistem preferenţial pe liste de partid. Mi se pare cel mai corect, pt o democraţie în dezvoltare. Pt o democraţie consolidată, sistemul american mi se pare cel mai bun. Mă refer la alegerea parlamentarilor. Cu alegerea reprezentanţilor sistemului judiciar nu sunt de acord, la noi ar fi forma supremă de corupţie plebiscitată.

    @Marius Mina. Uau, ce brad v-aţi tras! Drapelul american din 80,000 de becuri. Ca pt recesiune. 🙂

    Acum, serios, faptul că şi pe vreme de criză americanii cinstesc Crăciunul e minunat pt ei ca popor.

    Aţi fost şi voi când a cântat Aretha Franklin?

    @din Chicago. Dacă la ora actuală nu mai public în presa scrisă, nu cred că asta vă îndreptăţeşte să-mi serviţi editorialele altora.

    @K. Greşeşti. Sistemul actual de vot a favorizat PNL. De-aia l-a şi ales şi a dus de nas PSD, ca să contracareze manevra FSN. FSN voia să rămână numai el în Parlament, să fie, adică, doar PSD şi PD-L partide parlamentare, ca să se împlinească predicţia propagandistului Brucan, la anul, când se aniversează 20 de ani. :mrgreen:

    @Alexandru Petria. Adevăr grăit-ai! 🙂

  143. Says:

    @R

    Pacat ca n’o cunosti pe Cilli ( Tzili in romaneste), o domnisoara sensibila si binecrescuta, care miauna romaneste…..Miki e doar un terorist… 😆

  144. din Chicago Says:

    @Roxana. Imi pare rau ca ai interpretat drept ofensa cind am mentionat articolul Mirunei. Sincer, nici prin cap nu mi-a trecut asa ceva. Imi cer scuze daca totusi involuntar am facut-o. Cel de al doilea l-am mentionat deoarece @k insinueaza ca citesc doar ce zice Voiculescu (habar nu am de unde a tras o asemenea concluzie).

    @k cum iti mai place tie sa le sucesti doar doar se aseaza in ograda ta. Din cite stiu eu, cind PSD-ul a adus vorba de vot uninominal Basescu a sarit ca din gura de sarpe, cind veni vorba de suspendare s-a trezit si el cu o tema noua. Si desi legea fusese facuta i-a mai tras si un referendum ca sa se afle in treaba. Daca era sa ne luam dupa rezultatul referendumului mai avea Romania vot uninominal la sfintul asteapta!

  145. Says:

    @gabitza

    Daca era dupa PSD, si in 10 ani se mai discuta despre uninominal. Daca nu era marele presedinte al Romaniei, Traian Basescu, inca se vota pe liste

  146. Roxana Iordache Says:

    @Karina. Fata moşului, scuzele mele! Te-am găsit abia acum prin atâta şirul de băieţi şi travestiţi. :mrgreen: Vezi, ăsta-i unul din dezavantajele blogspotului, că nu vă dă voie să vă puneţi avatar. De fapt, mai bine, să nu te recunoască nemernicii! 😆

    Crin joacă şi el rolul lui. Dar Jucătorul e Călin.

    @K. De ce nu-i pui şi ei poza pe net?!

  147. Roxana Iordache Says:

    @din Chicago. Nu-i nici o problemă, v-a ieşit involuntar. 🙂 În privinţa lui Pâlşu, el înainte să scrie editorialul de care pomeniţi şi pe care chiar nu-l citesc, a semnat scrisoarea către mine prin care mă anunţa că „din motive de reorganizare grafică”, ziarul încetează colaborarea cu mine şi îmi mulţumeşte. Probabil pt că l-am exasperat în aşa hal pe Băsescu pe care ei îl susţineau încât le-a făcut favoarea să-i scape de mine. :mrgreen:

  148. din Chicago Says:

    @Roxana Tipul in 99% ma scoate din sarite cu ineptiile pe care le scrie. Cred ca asta de azi este singurul in care zice ceva cit decit citibil. Chiar m-a uimit cum l-a facut pe Basescu si metodele lui securist/securiste.
    Inca o data insa regret ca iesit asa. Prefer sa „ne certam” pe idei.

  149. Ovidiu Says:

    Roxana,
    basescu vorbeste prostii el zice ca uninominalul a favorizat PNL, in acelasi timp zice ca PSD „castigatorul moral”, adica PD-L a beneficiat…

    Asa este, ai dreptate o lege cat de rea ar fi toti cad in ea…

  150. Daniel Says:

    Nu stiu cum ar mai putea Tariceanu sa mai ajunga prim-ministru dar sper sa nu se intample. Nu de alta, dar dupa marirea asta recenta ma astept ca la anul daca e suparat sa interzica cu totul importul de masini second-hand.

  151. Roxana Iordache Says:

    @din Chicago. Nu-i nici o problemă, v-am mai zis.

    @Ovidiu. Nu Băsescu a zis că sistemul ăsta de vot a favorizat PNL. Eu am zis. E evident că la un uninominal de tip american exista riscul ca să intre doar PSD şi PD-L. Băsescu a vrut uninominalul clasic. Probabil, tocmai ca să scape de PNL. Dar a vrut acum ceea ce a propus PNL cu câţiva ani în urmă şi Băsescu s-a opus vehement, a zis că-i o prostie. :mrgreen:

    @Daniel. Simplu. Preşedintele îl desemnează şi Parlamentul îl votează, după care preşedintele îl numeşte prin decret. 🙂

    Şi tu dacă ai fi prim-ministru ai fi procedat la fel. E vorba de industria auto din România, de sute şi mii de locuri de muncă, pt că multe locuri de muncă din alte ramuri conexe depind de industria auto.

  152. Ovidiu Says:

    Presedintele Asociatiei ProDemocratia (APD) Cristian Parvulescu a declarat ca formula de alocare a mandatelor din legea uninominalului a fost propusa de pesedisti si agreata de liberali, udemeristi si conservatori. Propunerea pesedistilor, transmisa prin Anghel Stanciu si aprobata in forurile politice ale PSD, de alocare a mandatelor a fost agreata de toti cei care au participat la intalnire, respectiv: Cristian Diaconescu (PSD), liberalii Bogdan Olteanu si Mihai Voicu, Marton Arpad (UDMR) si Sergiu Andon (PC).

    Modul tehnic de repartizare a mandatelor a fost discutat in Comisia parlamentara de Cod electoral, a subliniat Parvulescu, adaugand: „Cei care afirma ca Asociatia ProDemocratia ar fi responsabila de aceasta formula de alocare a mandatelor nu tin cont de desfasurarea eve­nimentelor”. „Formula de alocare a mandatelor este una strict matematica. Ceea ce unii numesc anomalii sau distribuiri nedrepte este o consecinta a repartizarii proportionale a mandatelor”, a subliniat seful APD. El a explicat de ce a acceptat ProDemocratia, care a initiat legea uninominalului, formula propusa de PSD. „Pentru ca am avut doua conditii, care au fost respectate si care sunt intrunite in legea despre care vorbim: colegii uninominale si repartizarea proportionala a mandatelor. Suntem adeptii repartizarii alocarii proportionale a mandatelor pentru ca nu credem ca cetatenii Romaniei se impart in doua categorii”, a spus Parvulescu. El a reamintit ca APD a propus un sistem mult mai simplu si mai usor de inteles, care presupunea ca jumatate din locurile din Parlament sa fie alocate celor care au castigat primul loc, in timp ce pentru cealalta jumatate se propunea o compensare proportionala. Parvulescu s-a declarat convins ca actualul sistem poate produce reformarea clasei politice romanesti. Potrivit presedintelui ProDemocratia, sistemul este atacat permanent deoarece se doreste o intoarcere la sistemul pe lista, dorit de cei care nu sunt obisnuiti sa comunice in mod direct cu alegatorii.

    ––––-
    Roxana,
    eu nu cred ca ar exista un sistem de vot care ar scoate PNL-ul.
    S-a opus ca era cel mai mic partid…..

    Dar vezi ca PRM nu a trecut pragul.

  153. Says:

    @R

    Suntem cam departe de adevar, privind beneficiile socialiste ale taxei.
    „Astfel, în primele zece luni ale anului au fost înmatriculate în România autoturisme second-hand dublu faţă de perioada similară a anului trecut, ajungând la 205.086 de unităţi. În acelaşi timp, înmatriculările de maşini noi au scăzut cu 2,4%, la 252.935 de automobile. Într-o singură lună s-a colectat din taxa de poluare auto suma de 40 milioane de euro.”
    Cand neglijezi clientii nici macar nu mai merita sa ramai pe piata, chiar daca esti in PNL si impui cetateanului ce sa cumpere.
    205 mii de unitati second hand, creaza mai multe locuri de munca decat tigaile lui Tariceanu, pentru ca nefiind noi, au nevoie de reparatii, piese, etc….Cu alte cuvinte, PNL este un partid socialist. Inca nu i-am vazut la lucru pe pedelisti, dar daca fac la fel, vor primi aceleasi comentarii.
    Sunt impotriva protectionismului socialisto-ecologic de tip Tariceanu.
    BTW, personal, prefer un Mertzan sau BMW second hand in locul unei Dacii noi; calitatea si fiabilitatea vorbeste…….
    PS. Cilli este un ghem de matase neagra cu papion alb………

  154. instalatorul Says:

    Doamna Iordache nu discutam de suparari ci despre ridicol. Dar in fine, nu ma mai leg de replica dumneavoastra, nu vreau sa fiu rautacios. Haideti sa va intreb ceva: daca nu sunt de acord, partial ori total, cu cele scrise de dumneavoastra, putem discuta chestiunile pe scurt si serios?

  155. Gheorghe Says:

    Referitor la sistemul electoral are L Antonesei un articl in Cotidianul la care am comentat si eu.
    http://www.cotidianul.ro/trebuie_alt_sistem_uninominal-66667.html

  156. Plano Says:

    Se discuta atat de intens despre actualul uninominal.
    Este bun pentru ca imbina sistemul uninominal pur cu cel pe lista de partid.

    Un singur amendament ar trebui sa suporte la criteriile de atribuire si distribuire a mandatelor in care sa primeze coeficientii nationali in detrimentul coeficientilor de circumscriptie judeteana obtinuti de fiecare partid.
    In felul acesta nu s-ar mai produce anomalia actuala in care un partid pierde la distribuire 100 000 voturi.

  157. marcus Says:

    @roxana nu prea inteleg cu ce te-am insultat sau calomniatr, daca am facut-o imi cer scuze, nu a fost intentionat. Sa inteleg faptul ca daca blogl iti apartine, numai tu ai dreptul sa insulti si sa calomniezi. Ma rog, daca astea sint regulile casei, fie si asa! In ceea ce-l priveste pe basescu, nu prea vad cum ar putea fi ignorat cind face ceea ce face, intr-un total dispret fata de legile tarii a Constitutiei in principal si implcit fata de cetatenii acestei tari care mai cred in principiile democratiei si incearca sa respecte valorile morale statutate prin legi (bune sau rele, deocamdata asta avem). Obsedata esti tu de basescu caruia ii faci campanie mascata sustinind pd-l-ul si fiind de acord cu toate aberatiile unei minti ahtiate de putere totalitara. Daca pentru asta ai militat si in PU, este clar de ce nu le-a cazut bine unora dintre romani manifestarea respectiva. sa stii ca dictatura nu trebuie imbracata neaparat in rosu si sa fie aparata cu secera si ciocanul, ea a imbracat si imbraca mai multe forme, asa ca a-l sustine pe basescu nu te face cu nimic mai buna fata de sustinerea lui ceausescu, spre exemplu.
    Ma rog, sa fii iubita!
    marcus

  158. marcus Says:

    bASESCU DIXIT:
    In sfirsit dupa un suspans criminal si o vinatoare fara precedent initiata si efectuata de deontologi cu tinta politicienii tarii si loc de desfasurare, w.c-urile si bodegile capitalei noastre iubite, presedintele dixit. Am aflat astfel faptul ca in urma masurarii vrejurilor masculilor celor doua partide, PD-L SI PSD, in vestiar, cu batul de chibrit, a rezultat o diferenta (produsa de intrumentul nanobocului) de 3 milimetri in favoarea pd-l. Asa ca desi psd-ul le-a avut mai multe si mai groase, pd-l-ul le-a avut cu o idee mai lungi, motiv pentru care ei sint cistigatorii de facto ai alegerilor, in timp ce psd-ul a ramas doar cu cistigul moral.
    Tot motiv pentru care, sa nu indrazneasca cineva conform dispozitiilor exprese ale Constitutiei sa revendice formarea vreunei aliante politice majoritare, alta decit ce are in cap Zeus,. deoarece dracu’l ia! Guvernul va fi pd-l, prim ministru va fi desemnat de basescu care va conduce si pe guvern si pe prim ministru in perioada urmatoare.
    Am zis!

  159. cenushares Says:

    foarte multi pupinbasesti considerant au inceput sa atace legea votului uninominal si sa propuna in schimb varianta basescu … probabil se pregatesc de alegeri anticipate si vor sa aranjeze legea in asa fel incat sa pdl sa ia cat mai mult mandate … eventual toate .. pentru asta au inceput o campaie de subliniere a hibelor actualei legi … ia uitati voi cum ar arata o astfel de analiza pentru una din varantele lu’ basescu:

    Cum poti sa iei cu 5 voturi 500 de mandate?

    Simplificari:

    Numar de colegii in tara : 500
    Numar de partide: 3(trei) A,B,C
    Numar de voturi valabile exprimate: 10 000 000 de voturi
    In toate colegiile au acelasi numar de voturi valabile exprimate: 20 000 de voturi
    Se metine paragul electoral 5% sau 6 colegii castigate

    Rezultate vot:

    In 5 colegii:
    Partidul C primeste 9705 de voturi
    Partidul A primeste 5148 de voturi
    Partidul B primeste 5147 de voturi
    In 490 de colegii:
    Partidul A – 9999 de voturi
    Partidul B – 9998 de voturi
    Partidul C – 3 voturi

    Deci: Partidul A a primit 495×9999+5×5148 = 4 975 245 de voturi
    Partidul B a primit 495*9998 + 5×5147 = 4 975 240 de voturi
    Partidul C a primit 490*3 + 5*9705= 49995 de voturi

    Repartizarea mandatelor :
    Intra in parlament doar cei care ating pragul electoral 5%=50000 de voturi si care castiga colegiul.

    Partidul C:
    A castigat in 5 colegii
    A obtinut 49995 de voturi = 4.99%
    Nu intra in parlament pentru ca nu a atins pragul electoral 5% si nici pe cel alternativ (6 colegii)
    Partidul B:
    Nu a castigat nici un colegiu
    A obtinut 4975240 de voturi = 49.7524% din voturi
    Nu intra in parlament pentru ca desi a depasit pragul electoral nu a castigat nici un colegiu (0%)
    Partidul A:
    A castigat 495 de colegii
    A obtinut 4975245 de voturi = 49.75245% dintre voturi
    Obtine toate cele 500 de mandate (100%)

    Desi diferenta intre partidul A si partidul B este de doar 5 voturi adica cinci sutimi de miimi de procent partidul A ia toate mandatele.(100%)

  160. Las-o dracului, măi Mircea! « DARIUS CEL TULBURE Says:

    […] dracului, măi Mircea! By Darius cel Tulbure Ce vă spune vouă poza asta (ciordită de la Roxana, pe care la rândul ei a ciordit-o de la […]

  161. bic Says:

    @Roxana Iordache. Blogul tau este singurul loc unde intru pentru a vedea evolutia si chiar sunt tentat sa scriu cate ceva. Nu o lua ca si lauda ci ca si explicatie a mea. Sunt doar un cetatean ordinar (in sensul „simplu”, dar mi-a placut cum suna), iar discutiile de acest gen nu sunt meseria mea, ci un viciu. Cred ca de fapt sunt putin barfitor, iar aici pot sa ma manifest pseudopublic. Am mai spus: este confortabila situatia identitatii mascate (sau complet ascunse). De fapt vreau sa scriu cam asa ceva, vis-a-vis de perioada 15 – 22 decembrie 1989 si reflectarea ei in zilele noastre. „Revolutia” a avut trei componente majore: I realizarea conceptului si a minimei strategii; II initierea in Timisoara a unor miscari populare; III translatarea miscarilor populare (mai ales in Bucuresti) in miscari politice. Dupa 22 decembrie 1989, s-a demonstrat ca miscarea populara a fost doar o fatada pentru manevra principala de lovitura de stat. Toti cei celebri in viata politica ulterioara a Romaniei (probabil fara Ratiu, Coposu, etc.) au facut parte din sistemul comunisto-securist. Toti. Norocul romanilor este (am mai spus) lipsa de loialitate genetica. Acesti politicieni care conduc astazi nu sunt altceva decat cei care l-au tradat pe Ceausescu pentru a-l inlocui. Cucine ar fi dorit ei sa-l inlocuiasca? Bineinteles ca cu ei. Doar nu cu mine si cu tine. Deci singurele imbolduri pentru ei erau foamea si pofta (combinata cu invidie). Pe Ceausescu l-au dat jos cei pe care el i-a ridicat. El i-a scolit, el le-a dat oportunitati, el i-a scos din balegarul Moldovei si Olteniei. El le-a pus pe tava un sistem opresiv de care sa se foloseasca. Si ei ce-au facut? Si-au dat seama ca pot sa obtina mai mult fara Ceasca si l-au mazilit. A fost un razboi intre hiene perverse. Oricum tot ei au eliminat si cea mai mica opozitie din Romania in anii precedenti, asa ca spiritul lor combativ nu mai avea asupra cui sa se manifeste. Nu mai aveau opozanti. Asa ca s-au imprastiat prin toate partidele (dupa FSN) si continua „lupta”. Ei sunt cainii de paza. Au fost nascuti tot oameni, dar crescuti pentru lupta. Uneori cred ca ei ajuta la mentinerea fiintei nationale, ca daca n-ar fi ei Romania s-ar destrama, ca poate cuiva ii trebuie cate ceva de pe la noi. Dar alteori nu credca ii trebuie cuiva ceva din Romania. Ridicolul lor intervine atunci cand se vede ca toti lupta cu aceleasi instrumente si pe aceleasi principii logice pentru acelasi lucru. Pai sunt toti facuti de o mama, cum sa fie diferiti. Au forma contur a securistului roman. Provin din mocirla dictaturii socialisto-comuniste. Miros la fel. Pana si mersul este la fel. Se dau cu parfum „Stefan Gheorghiu – after ’89”. Toti. Astfel se face ca Romania nu are nici in 2008 un sistem coerent si corect de conducere. Au manevrat tot: Constitutia, Codul Civil, Codul Penal, Regulamente de toate felurile, banii, economia, institutiile, SRI, SIE, Justitie, etc. Tot. Nimeni in afara de ei in acest moment nu poate sa puna in miscare un instrument la scara nationala pentru orice scop ii vine in minte. Ei sunt supremii. Norocul nostru, al prostimii, este ca si-a intors apusul fata catre noi de vreo zece ani. Dar tot ei au avut grija sa „scape’ in occident toti nenorocitii pentru a compromite bruma de imagine pozitiva a Romaniei. Si astfel stam acum si schelalaim la luna, crezand ca ceea ce spunem noi poate lumina viitorul nostru. Fix pix. Eu m-am nascut in timpul cand deja securisto-comunistii dirijau si probabil voi muri tot in astfel de conditii. ma uit la cele ce scriu oaspetii blog-ului tau si imi dau seama cat de dezbinati suntem (ideologic vorbind). De fapt toti spun acelasi lucru: ceva nu este bine. Dar apoi toti incep cu ceva de genul: Bah, sa va spun EU cum stau lucrurile in realitate, ca voi ceilalti sunteti mai putin luminati decat mine. Si uite asa se creeaza diversiunea si chiar conflictul. Toti sunteti oameni mai cititi si mai eruditi decat mine, dar ati fost manipulati la greu. Toti sunteti de fapt la fel, dar cumva ati ajuns in tabere diferite. Toti credeti ca tabara voastra este cea corecta. In esenta asa este, doar ca tabara voastra nu a fost constituita inca. Voi nu ati fos laolalta niciodata. Cand v-at apropiat cateodata, ceva a facut sa va distanteze din nou. Este greu sa constitui un grup care sa se opuna sistemului, dar nu imposibil. Candva va aparea un astfel de grup. Deocamdata sistemul este SUPREM. Pleaca Base? Nu-i nimic, vine altul. Pleaca Ilici? Nu-i nimic, vine altul. Sistemul are resurse. RESURSA este tinuta cu foamete si prosteala. Sunt perioade tulburi pentru sistem? Nu-i nimic, facem o diversiune cu: ungurii, minerii, studentii, anticipatele, prostituatele, etc. Tot e bine ca nu s-a ajuns la asasinate. Dar acum cativa ani nu eram departe. Atat de dura este lupta pentru putere. Fomistii astia de politicieni o vand si pe ma’sa pentru imbuibare. Asa-i datina locurilor. Asa a fost si pe vremea boierilor. Si aia tot romani erau, si tot tradatori erau. Doar cand apusul intervenea intre ei se mai ridicau lucrurile prin cocina asta. Altfel, D-zeu cu mila. Ne mancam intre noi. Probabil ca stii lucrurile astea, dar probabil ca si tu esti o idealista oarecum. Nu-i nici o rusine daca uneori omul este luat de val. Sistemul manipuleaza omul, il ineaca cu informatii (uneori intoxica), iar apoi intervine diluarea concentrarii, diminuarea vigilentei si chiar uitarea. Spun despre mine ca sunt victima a propagandei si a sistemului. In mai mare sau mai mica masura TOTI suntem. Scuze pt. exagerari. M-a luat din nou valul. Dar acum am fost mai calm. Uneori imi vine sa sparg comp-ul. Va salut cu respect pe toti.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: