EDWARD SNOWDEN, CURAJUL LIBERTĂŢII

DE câteva zile încerc să scriu despre el şi computerul o ia rAzna.

dECi, care nu ştiţi despre el, informaţi-vă!

Merită la maximum.

21 răspunsuri to “EDWARD SNOWDEN, CURAJUL LIBERTĂŢII”

  1. ioprotestatarul Says:

    Asa cum am spus:
    GOOD LUCK, SNOWDEN! BE WELL… AND AWARE!
    THE SAME FOR JULIAN ASSANGE!

  2. Marius Mina Says:

    US Senator Chuck Schumer issue warning to Russia as Edward Snowden arrives . Putin doesn’t look like one who gives a shit .. : „Sorry mate, I didn’t know he’s passing by ” 😉

  3. mariusnyc Says:

    SAFE PASSAGE FOR SNOWDEN!
    CHASE ON…
    WIKILEAKS SNEAKS…
    Out of sight after leaving HK…
    Officials struggle to explain how he got away…
    U.S. warns other countries…
    NSA director: Irreversible damage…
    ‘Carrying 4 laptops’…

  4. stejarul Says:

    „Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, va fi prezent joi, 20 iunie a.c., începând cu ora 10.00, la Cluj-Napoca, la cea de-a patra dezbatere organizată de MDRAP la nivel local, cu privire la procesul de regionalizare-descentralizare. Evenimentul are loc la Hotelul Napoca, Sala Forum (str. Octavian Goga nr.1).

    Alături de vicepremier, la eveniment vor participa Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca şi alţi reprezentanţi ai administraţiei publice locale din regiunea de dezvoltare Vest.

    Dezbaterea reuneşte, totodată, reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, ai grupului de lucru academic din Consiliul Consultativ pentru Regionalizare (CONREG), ai societăţii civile, specialist”

    Ce frumos! boc de manuta cu draknea promoveaza regionalizarea la Cluuj! Pai sa nu-mi creasca inima de bucurie cum la Cluuj incing „fratii” hora transpartinica pentru intrajutorare si colaborare reciproca intre partidutele scumpei noastre patrii?

    Pacat ca nu-s la Cluuj… io lipsesc de acolo sa ii astept pe scumpii si iubitii nostri tovarasi cu pita si sare si cantand din tati plamanii :

    „Infloreste mazareaaaa… ma uit la ea si simt ca-mi creste inimaaaa… fiecare bobisor are-n el un viermisor… spre mandria mea si-a tuturor… tra la la la… ”

    PS rus vine si el numa’ ca nu l-or scris acolo sa fie participantu’ supriza! 😉

  5. stejarul Says:

    Sunt convins ca Snowden are protectia rusilor si a chinezilor. Americanii si-au gasit nasul!

  6. Radu Humor Says:

    Edward Snowden un nume ce va rămâne în memoria acestei planete pentru curajul de a trage un semnal de alarmă şi de a dezvălui toată nimicnicia şi impostura unui sistem mondial ce vrea să domine lumea prin orice mijloace, oricât de inacceptabile şi criminale ar fi ele :mrgreen:
    dar la ce poţi să te aştepţi de la nişte canalii care în afară de a înşela şi manipula oameni prin jonglerii financiare ( mai ales pe cei de bună credinţă), nu ştiu decât să dezvolte un uriaş sistem de supraveghere, teroare şi crimă ( asta da, organizată ! ) .
    Lovitura primită de aceste hienele ce trăiesc ( şi încă ce bine 😉 ) din nenorocirile şi dezastrele altora ( provocate direct sau indirect, tot de ei !) va fi cu greu suportată, dar este în folosul omenirii că s-a creat o pondere la această putere malefică ce era pe cale să controleze totul în lume.
    Primul semn al distrugerii supremaţiei lor, superfiacial create, cu mijloace din cele mai parşive va fi deprecierea vizibilă a dolarului, ce va deveni o palidă monedă de schimb din ce în ce mai greu acceptată pe pieţele financiare.
    Deja BRICA nu mai acceptă la plată maculatura tiparniţei FED şi de aici urmările previzibile 🙄

  7. einsteinzulu Says:

    aha! Deci Pacepa a fost un tradator iarnea cutarescu e un erou numai pt ca urim America din toti bojocii! Cita prefacatorie si cita oftica!
    Blogul tau a ajuns o hazna plina de anti-americani si anti-evrei. I epurare perfecta.

    bleah!

  8. Roxana Iordache Says:

    @Radu Humor, chiar eşti naiv? Ţi-am mai zis că BRICA e aceeaşi mizerie. Sau ţi se pare că jigodiile-alea sunt mai bune? :mrgreen: Eu zic să fim lucizi.

    @Stejare, încă n-ai înţeles că ei sunt mână-n mână? Cei care se autointitulează „marile puteri”.

    @einsteinzulu. Lighioană, mă rog pentru tine. Că prostia e boală incurabilă. Numai Dumnezeu poate face minuni. Eşti muiere proastă, indiferent de sex. 🙂
    P.S. Jartea, încă ceva: dacă ai aşa curaj, de ce te dai anonimă? Adică, e ca şi cum ridici partea dorsală, fără ca să ţi se vadă faţa.

  9. einsteinzulu Says:

    Acum te inteleg bine. Asa iti arati adevarata culoare.

    Nu ma dau anonima…..doar m-am semnat de prima data adoptind categorisirea pe care mi-ai facut-o sub numele meu: Julia.
    Am deschis einsteinzulu ca sa iti spun cit m-ai dezamagit cu involutia asta a ta catre ura, intoleranta, teoria conspiratiilor si rautatea cu care judeci pe altii, dar Mai ales cu lipsa ta de consistenta.

    Nu pot scrie (si nici nu vreau) tot timpul…..dar te-am Mai citit……si m-ai dezgustat cu grosolania si agresivitatea inumana si necrestineasca cu care ti-ai batut joc de atacul miselesc al unor viermi ai pamintului asupra unor oameni nevinovati…..atac produs cu o oala sub presiune, nu cu „bombe care ar fi trebuit depistate de profesionisti”

    Una este sa nu fii de acord cu cineva si cu totul alta sa sustii ca le stii pe toate. Esti Mai departe decit mine de un crestin adevarat, desi tii toate sarbatorile ortodoxe.

    Ce simt cind te citesc zilele astea? Durere.
    De ce te Mai citesc? Datorita trecutului.

  10. Ghita Bizonu' Says:

    Hm … o fi ala tradator? Da gubernu SUA chiar respecta constitutiunea sa ?
    Ca Mark Twain zicea ca Al de Sus i-a binecuvamtat pe americani8 cu 3 mari daruri : libertatea presei, libertatea cuvantului si mintea de a nu se folosi de cele 2 libertati. Vaz ca acu se abtin si de la inviolabilitatea corespondentei …

  11. Roxana Iordache Says:

    Julia, ştiam de la început că eşti tu. Voiam doar să o spui singură.

    Te înşeli, eşti victima propriilor percepţii răsturnate. Voi acolo sunteţi fezandaţi cu furca şi lopata, aveţi, de fapt, aceeaşi reacţie pavloviană la manipulare, indiferent de simpatia politică. Ai exact acelaşi tip de mesaj ca şi Gabi din Chicago. De-aia GOP e la fel de compromis ca şi Partidul Democrat. Vă place să urmaţi fraude, iar „profeţii” nu vă plac în ţara lor. Vă lăsaţi înşelaţi de tot felul de vopsiţi, în loc să încercaţi să meditaţi la semnalele unor veritabili ca Rand Paul. Măcar fiindcă ăsta arată bine 😀 , n-are faţa tragi-comică a lui taică-său pe care „moderaţii” guvernaţi de dependenţa financiară l-au rejectat.

    În ceea ce am scris, mi-am susţinut opinia şi am oferit argumente, atâtea câte am găsit sau am considerat necesare. Ar fi fost interesant să aduci contraargumente, pentru că despre „viermii pământului” poate vorbi în SUA şi un copil preşcolar îmb(u)ibat cu propagandă.

    Oricum, mai vierme al pământului decât Gitenstein şi frauda-aialaltă, Gordon, cu greu poţi afla. N-ai fost aici să vezi cum şi-au bătut joc de noi, bătând cu pumnul în masă la fel ca Vâşinski cu Regele Mihai. N-ai fost aici ca să înţelegi ce sentiment de revoltă şi frustrare poate avea cineva care a iubit din toată inima America şi a crezut în ea, atunci când constată pe propria-i piele că de fapt e mai cinică decât URSS atunci când are interese. Pentru care calcă totul în picioare.

    În privinţa sărbătorilor ortodoxe, ele nu „se ţin”. Se trăiesc.

    Iar în privinţa anti-evreismului, e o acuzaţie stupidă, iartă-mă! Cei mai anti-evrei sunt jidanii. Voi acolo sunteţi îndoctrinaţi să apăraţi jidănia, în detrimentul evreităţii. Ca să te ajut să încerci să mă înţelegi – condiţia minimală fiind să şi vrei – am să-ţi dau un exemplu: Sfântul Pavel e evreu, Einstein e evreu, Gitenstein e jidan.

    Libertatea înseamnă libertate de gândire şi de atitudine, şi ea nu-i cu putinţă fără ieşirea din clişee, prejudecăţi şi temeri (adică dacă emiţi o judecată despre un evreu, automat eşti catalogat antisemit – acuză stupidă, că semiţi sunt şi arabii).

    Speram ca măcar în Texas să se fi conservat luciditatea în apărarea dreptului inalienabil la privacy – deci, viaţă personală. Se pare că nici tu, ca şi Gabi din Chicago, nu mai observi cum Big Brother te joacă pe degete cu sperietori de aşa natură încât tu singură să vii la un moment dat cu capul spre lesă. Trist!

    P.S. Nu-mi amintesc să fi postat pe blogul tău atacuri la persoană. Dacă a fost vreodată o opinie a ta cu care nu eram de acord, fie n-am comentat, fie am încercat să te contrazic referitor la temă, în nici un caz la persoana ta.

    Dar ce contează? Important e să apărăm iluzii şi himere, iar pentru asta putem jigni şi insulta persoane reale. Chiar nu-ţi dai seama că asta vrea sistemul? Să învrăjbească oamenii prosteşte. Şi să râdă de ei când, în loc să gândească, sar să se păruiască. Pentru CE? Şi pentru CINE? Te-ai întrebat? Sau chiar nu mai poţi ieşi din îndoctrinare? Ori, poate, ţi se pare că nu munceşti destul pentru banii tăi şi că ai vreo datorie la FED? Nu cumva e invers?

    Îţi urez toate cele bune! Şi poate încerci să scapi de balastul propagandistic.

  12. Un simpatizant poate neautentic Says:

    „Sfântul Pavel e evreu, Einstein e evreu, Gitenstein e jidan.”
    _______________________________________________
    @Roxana

    Pentru romani ai o astfel de impartire? Cum l-ai defini pe Brancusi fata de Basescu, in termeni legati de etnicitatea lor? 🙂

  13. einsteinzulu Says:

    Hm…….si toate astea pentru ca m-am pronuntat impotriva unei pareri care il declara pe cutarica „erou”! Ma intreb daca veneam cu atacuri la fel de violente ca al tau mai sus, oare care era raspunsul? Faptul ca inca nu mi-am facut o parere despre actul in sine al lui Edward nu inseamna ca sint de acord cu monitorizarea noastra si nici cu ingradirea libertatilor noastre. Personal nu mai cred de mult in secretul vietii private in US; iar dezvaluitori ai actiunilor abuzive ale guvernului au fost mereu, Edward nu e unicat nici primul care o face.

    Ma gindesc ca e inutil sa iti explic ca nu stii mai nimic despre parerile mele personale dar te avinti in a ma judeca la gramada cu restul de americani hraniti de propaganda guvernului mamut american. Habar nu ai de preferintele mele politice dar ma judeci si imi dai lectii ca si cum ai sti…….PS-ul tau dovedeste ca nu pricepi nimic, sau poate nu ai timp sa ma citesti cu atentie, dar te avinti sa-mi raspunzi. Ma refeream la insultele tale aici, in cunostinta de cauza, stiind cine sint ma numesti japita si ma pui alaturi de lighioanele tale, in loc sa comentezi ce am scris.

    Daca te intereseaza totusi sa fii putin mai aproape de adevar, afla ca eu sint departe de indoctrinare, mult mai la dreapta decit este GOP si in unele subiecte, chiar decit Tea Party. Sint aproape de a deveni cu totul independenta de sistem cu exceptia platii taxelor de care nu pot fi scutita decit daca incep razboiul personal cu guvernul. Fac si eu ce pot ca sa ma detasez de turma…..

    DECI: a mi te adresa mei cu astfel de acuzatii, speculatii si supozitii nu e decit o pierdere de timp. Daca nu vrei sa-ti irosesti timpul, nu imi mai vorbi cu „voi” si nu ma acuza pe mine de racilele pe care le dispretuiesc si care nu ma caracterizeaza.

    PS Nivelul la care a ajuns marea majoritate a populatiei americane este Kim Kardashian si American idol. Eu, sotul meu si fata mea sintem eoni departe de acest nivel. Si sintem dezgustati pina dincolo de dezgust de ce se intimpla. De aceea nu avem TV, nu mergem la filme, avem prieteni mormoni care au provizii si arme si principii de viata inegalabile cu o etica crestina fara repros.

    Te-am citit si ti-am inteles URA nu ma lua pe mine cu eufemisme in ce priveste definitia antisemitismului si afinitatile pentru evrei. Sau poate chair crezi ca sint proasta. In cazul asta scuze ca te-am derajnat cu prostia mea si crezi ce vrei!
    Eu am spus clar ca ii admir ca popor pe evrei iar la tine pe blog Radu nu face decit propaganda impotriva evreilor iar tu nu spui nimic.

    Multumesc de urare. Eu am scapat de balastul propagandistic. Tu cind ai de gind sa faci ce predici?

  14. einsteinzulu Says:

    ….oh! uitasem: dezamagirea ta cu America nu poate fi mai mare decit a mea! Eu traiesc aici! Eu am lasat totul in urma si am venit aici unde lepra lumii ma urmeaza ca un blestem! Dar nu voi permite sa fiu alungata din nou! Sint inca destui care au o voce si sper sa fiu cu ei cind incepe rasturnarea situatiei……legea pendulului va fi respectata si pe sintem acum de la stinga, vom fi mult mai la dreapta in viitor……….

  15. Roxana Iordache Says:

    Julia, cu mormonii te împarţi? 🙂

  16. Roxana Iordache Says:

    Simpaticule, e ieftinuţă poanta ta. Jidănia e o stare de spirit. Ca şi ţigănia. De multe ori nici nu ţine de etnicitate, cum îi spui tu.
    Oricum, revezi Jurnalul fericirii. Tatăl lui Steinhardt era evreu şi i-a zis lui fii-su să nu fie jidan. 🙂

  17. Un simpatizant poate neautentic Says:

    Simpaticule, e ieftinuţă poanta ta. Jidănia e o stare de spirit. Ca şi ţigănia. De multe ori nici nu ţine de etnicitate, cum îi spui tu.
    Oricum, revezi Jurnalul fericirii. Tatăl lui Steinhardt era evreu şi i-a zis lui fii-su să nu fie jidan.
    ________________________________________
    @Roxana

    In primul rand nu a fost poanta, cu atat mai mult o pontuta, ci o intrebare la care dupa cum vezi de raspuns nu ai raspuns.

    Sa inteleg ca Basescu este un jidan, iar Brancusi un roman, daca jidania este o stare de spirit si nu tine de etnicitate?…

    PS: „Preotul Georgescu-Silvestru, care, de mai multe ori, spunea clasei: „decât să văd ministru al Cultelor pe un papistaș ca Maniu, mai bine pe un jidan de-al nostru, băiat de treabă cum e” . Dupa cum vezi Steindardt nu a utilizat in Jurnalul Fericirii termenul de jidan asa cum il utilizezi tu, adica peiorativ la adresa unei etnii.

  18. Roxana Iordache Says:

    Simpaticule, poţi fi ticălos. 🙂 Să ştii, însă, că nu-i nevoie, a rezolvat-o Ilici înaintea ta, graţie tembelismului de a nega holocaustul, s-a făcut comisia wiesel care a emanat un raport în care sunt şi eu pe lista neagră (pentru o acuzaţie de-o aberaţie hilară, mai precis, un proces de intenţie infect care mi s-a făcut în manieră tipic jidănească – rechizitoriul de acolo e, de altfel, un act de condamnare totalitar). Deci, te strădui degeaba. :mrgreen:

    P.S. Să răspunzi la o întrebare tembelă cum se numeşte? 😛

    Sofismul din PS-ul tău e lamentabil. Nu eu folosesc termenul de jidan „în sens peiorativ la adresa unei etnii”, ci evreii.

    Reciteşte Jurnalul fericirii sau măcar pasajul în care taică-său îi spune să nu fie jidan căcăcios, adică, să nu-şi trădeze – vândă pe arginţi, etc. – camarazii.

  19. Roxana Iordache Says:

    Simpa – şi da, Băsescu e jidan. Şi Ponta. 😀

  20. Un simpatizant poate neautentic Says:

    Simpaticule, poţi fi ticălos. Să ştii, însă, că nu-i nevoie, a rezolvat-o Ilici înaintea ta, graţie tembelismului de a nega holocaustul, s-a făcut comisia wiesel care a emanat un raport în care sunt şi eu pe lista neagră (pentru o acuzaţie de-o aberaţie hilară, mai precis, un proces de intenţie infect care mi s-a făcut în manieră tipic jidănească – rechizitoriul de acolo e, de altfel, un act de condamnare totalitar). Deci, te strădui degeaba.
    _______________________________________
    @Roxana

    Ba sa stii ca nu pot sa fiu ticalos, insa ai tu tendinta sa ma vezi asa si am renuntat sa mai lupt cu chestia asta…Ma rog, daca iti place sa crezi ca eu sunt cel care iti face rau, atunci continua pe linia asta. Daca ai privi insa lucrurile mai atent ti-ai da seama ca nu asa stau lucrurile si nu eu sunt cel pe care ar trebui sa te superi.

    Stiu raportul comisiei Wiesel din 2004, insa nu am citit niciodata articolul din Romania Libera la care se facea referire, deci habar nu am cum stau lucrurile si nu ma pot eu pronunta intr-un fel sau altul.

  21. Un simpatizant poate neautentic Says:

    Simpa – şi da, Băsescu e jidan. Şi Ponta.
    _________________________________
    @Roxana

    Sunt romani amandoi…

Lasă un comentariu