OPOZIŢIA SE ÎMPIEDICĂ ÎN INCAPACITATEA DE COMUNICARE

Foto: stiri.com.ro

Primarul sectorului 1 – un primar foarte bun, de altfel – şi preşedinte al PNL Bucureşti, Andrei Chiliman, a ţinut o conferinţă de presă la prânz duminical, pentru a citi un discurs polemic şi fără mesaj clar. Dacă bucureştenii sunt atât de inteligenţi en gros pe cât le acordă domnul Chiliman prezumţia, când îl invită pe Băsescu să nu le jignească inteligenţa pronunţându-se împotriva dreptului lor la referendum, atunci era cazul ca opoziţia să dea dovadă de inteligenţă.

Din păcate, indolenţa opoziţiei, mă refer în primul rând la PNL, de a se preocupa de comunicare – cu toate că e o carenţă veche – îşi produce efectele.

Ca dovadă, formularea lamentabilă a celor două întrebări convenite de opoziţia din Consiliul General, cu primarul Oprescu. De parcă ar vrea să-şi pună singuri piedici pe interval. Intervalul dintre intenţia de vot şi votul cu ştampila. Mie, cel puţin, o asemenea formulare îmi jigneşte inteligenţa şi îmi dă un impuls de a nu merge la vot, pentru că mi se pare inadmisibil ca reprezentanţii mei să mă reprezinte la asemenea nivel de inteligenţă. Or, de la reprezentanţi ca Andrei Chiliman am exigenţe maxime. Şi de la Sorin Oprescu. I-am votat pe amândoi şi mă bucur că am făcut-o. Au dovedit că merită. Carenţa, însă – repet – e la capitolul comunicare. Esenţial în politică. Esenţial pentru reuşita în orice domeniu, de altfel.

Frauda portocalie nu se putea impune şi consolida în asemenea măsură încât să pară ireversibilă fără o comunicare atât de eficientă. Cum a fost şi tentativa de a întoarce iniţiativa opoziţiei privind referendumul, în favoarea puterii, prin întrebări de genul: vă place curăţenia din Capitală sau aşa ceva. Şi cum nu se poate răspunde decât prin da sau nu, răspunsul era garantat negativ. Că la inteligenţa lor, bucureştenii n-ar fi anulat votul şi implicit referendumul scriind pe buletinul de vot, de exemplu: da, îmi place curăţenia din sectorul 1 şi detest mizeria din sectorul 3. Personal, fac comparaţia aproape zilnic.

E stupid ca având dreptate şi reprezentând interesele bucureştenilor, să nu ştii cum să le susţii.

Dacă vrei să mergi la câştig garantat şi de efect zdrobitor, pe măsura celor 80% din sondaje, atunci formulează, pentru Dumnezeu, întrebări clare şi care să se adreseze inteligenţei practice a omului! Să-şi dea seama între ce are de ales. Că dacă nici tu nu eşti în stare să te faci înţeles, atunci, inteligentul de bucureştean ce să înţeleagă? Din asemenea întrebări:

„1. Sunteţi de acord ca primarii de sector să fie aleşi de CGMB?

2. Sunteţi de acord cu defiinţarea consiliilor locale de sector?”

Opoziţia se scarpină invers şi inteligenţii de alegători români riscă să nu-şi dea seama unde îi mănâncă. Şi cine.

Deci,  să facem schema:

1. Sunteţi de acord să nu mai aveţi dreptul de a vă alege primarii de sector?

2. Sunteţi de acord să se desfiinţeze consiliile locale şi banii sectoarelor să fie centralizaţi la Consiliul General al Municipiului Bucureşti (nu CGMB, că puţini bucureşteni inteligenţi ştiu ce înseamnă)?

Dacă nu reuşesc să formuleze întrebări explicite, atunci, cei din opoziţie să nu se aştepte la succes implicit.

9 răspunsuri to “OPOZIŢIA SE ÎMPIEDICĂ ÎN INCAPACITATEA DE COMUNICARE”

  1. Marian din...Berceni Says:

    Oare daca nu vom iesi sa votam, nu ne vom prezenta la referendum, nu le vom dovedii PDL-ului si domnului Basescu ca nu dorim inca vreo schimbare ? Ca nu dorim ca in viitorul imediat sa avem drept Primar General pe madamme Udrea ? Nu-mi pot da seama de ce de-a lungul acestor 20 de ani se inghesuie sa infrumuseteze Bucurestiul si sa plinga de mila locuitorilor acestui oras , gramezi de indivizi nascuti…oriunde in afara de …Capitala.La Brasov …la Plescoi…la Constanta..Doctorul Oprescu face treaba buna…Cred ca va inplinii 80 de ani ca Primar General .

  2. OPOZIŢIA SE ÎMPIEDICĂ ÎN INCAPACITATEA DE COMUNICARE » Bloogle Says:

    […] Original Blog » 22 May 2011 – Blog « STRIGĂTUL DE REVOLTĂ ŞI LUPTĂ AL UNEI CONŞTIINŢE: OANA PELLEA. (NU TOŢI) ROMÂNII AU DEVENIT SUBOAMENI […]

  3. Roxana Iordache Says:

    @Marian. Bineînţeles că ieşim să votăm. Dar ai noştri pot mult mai mult şi trebuie să dea tot ce pot. Ca să ne respecte. Deci să se respecte. TREBUIE, sunt obligaţi să fie învingători. Despre asta-i vorba.

  4. Roxana Iordache Says:

    Sau ca să fiu explicită: dacă opoziţia procedează prosteşte, feedback-ul e că m-aş putea prosti şi eu ca alegător, şi să nu merg la vot. Acum cred că e clar. :mrgreen:

  5. Singura soluţie ca doamna Udrea să câştige Bucureştiul e să desfiinţeze Bucureştiul. Cum salvam Bucurestiul din gura portocaliilor? « Hai ca se poate! Says:

    […] OPOZIŢIA SE ÎMPIEDICĂ ÎN INCAPACITATEA DE COMUNICARE – Roxana Iordache […]

  6. adrian Says:

    corect motivul de suparare. din pacate, nu de putine ori, am sentimentul ca incapacitatea de comunicare reflecta si o lipsa de substanta pe fondul a ceea ce asteptam noi a fi comunicat. nu neaparat in situatia aceasta si nu neaparat din partea dlui Chiliman.

  7. Radu Humor Says:

    Pana nu se face noua impartire administrativa a Romaniei nu poate fi pusa in discutie nici actuala administrare a Bucurestiului !
    Dupa aceea s-ar putea ca sa cerem noi sa se faca asa cum vor acuma lichelele Udroaicei 🙄

  8. Iluminatu Says:

    GÂNDIREA OVINELOR

    – Ce prost trăim la târlă măi Mioara,
    Tunşi, mulşi, de Jon*; amară e papara.
    Iarba-i prea puţină pe pământul prost.
    Hai în lume dragă să căutăm un rost.

    – Prea ascuţit la minte, ai behăit Mitică.
    Turma e săracă, miaua e prea mică,
    Îi scump laptele praf, nu e de înţărcat.
    Ugeru-mi e flasc fiindcă n-am mâncat.

    În toamna cea trecut nu ai fost preventiv,
    Ignorând să-ţi cumperi un prezervativ !
    – Minte de oiţă, faci din toate dramă ;
    Nu erai gestantă, ajungeai pastramă…

    Spre Dunkerque, hai, şi-acolo punem botul,
    Noaptea cu lună nouă trecem cu feribotul
    Ajunşi în Dover mascaţi în câini: ham, ham
    Mergem pe firul ierbii până la Buckingham.

    Acolo tundem iarba scurt, în curte la palat,
    Fără salariu, dar sigur nu mai suntem în rahat.
    Le dăm şi lâna toată, monarhilor pentru peruci,
    Şi ţâţă duce de oiţă doică, pruncilor de duci…

    P:S:
    Bă Jon*, nu peste multă vreme ai să fi pe rugi
    Dar pân-atunci ce aia lui Mitică o să sugi ?

  9. Marius Mina Says:

Lasă un comentariu