ÎN ATENŢIA DOMNULUI FELIX MOGULUL

Dan Voiculescu nu vrea să înţeleagă – şi omeneşte e de înţeles, dar politic, e neavenit – că nu trebuie să iasă-n faţă. Oricum, nu ostentativ. Emisiunea cu Gâdea de aseară a fost o calamitate din perspectiva comunicării.  Nu atât fiindcă a spus câteva aiureli etatiste comunistoide, nu atât pentru că a făcut o consideraţie monumentală (anume că numai guvernul Văcăroiu a mai fost aşa de serios 😯 ), ci mai ales fiindcă pe ansamblu e tot ce poate fi mai anti-simpatic, ca să nu-i zic odios. Asta e imaginea. Personaj plin de sine, arogant şi nefast. Nu că îl calific eu aşa şi n-ar avea chiar nici o importanţă dacă aşa îl consider eu sau nu. Dar asta e percepţia publică, impresia pe care o produce când iese pe sticlă e catastrofală.

Am fost de câteva ori pe blogul lui, unele postări sunt simpatice, au umor, atractivitate. Dar când iese în public – nu direct cu oamenii, asta e chiar bine s-o facă, acolo, în sectorul 4 unde are colegiul şi popularitatea -, ci la tv, provoacă ostilitate. Mai ales că e şi patronul de facto al trustului. Aşa ceva nu se face. A fost neavenit ca după ce premierul desemnat anunţă lista guvernamentală, Felix Mogulul să apară la televiziunea lui, în dialog cu directorul general al televiziunii lui de ştiri, despre noul guvern şi mai ales, despre suspendarea lui Băsescu.

Sigur, e clar că situaţia nu mai e nici pe departe ca în turul II din 2009, când moguliada a fost muniţie electorală de mare precizie pentru Băsescu. Totuşi, dacă Felix iese în faţă în campania de (după) suspendare, riscă să-i reanimeze procente inestimabile lui Băsescu. Românii uită repede – şi binele, şi răul. De-asta şi suntem în situaţia de captivitate ca popor, în care încă ne aflăm. Până când – asta depinde de-acum încolo de inteligenţa politică.

P.S. M-am grăbit, un pic, când am salutat maturizarea politică a lui Daniel Constantin – despre care cred în continuare că va fi un ministru foarte bun şi că, în colaborare cu Leonard Orban, va arăta ce înseamnă să motivezi un coleg, printr-o colaborare fair-play, axată maximal pe interesul public şi doar minimal pe parandărăt, care ar trebui legalizat ca primă sau comision de succes ministerial de interes naţional – fără glumă! 🙂 Plus o lege a lobby-ului, după alegeri. Numai să ajungă să formeze tot ei guvernul, deşi cu Rus la butoanele electorale se anunţă victorii multe.

Oricum, se va vedea de ce a fost păstrat Leonard Orban şi de ce a eşuat el în gaşca Băsescu (da, am fost rea :mrgreen: ).

Numai că Daniel Constantin ştia că partenerul lui de ACD nu muşcă decât adversarii, deci chiar nu înţeleg de ce nu a stabilit direct cu el păstrarea omului la Afaceri Europene. Intervenţia lui Dan Voiculescu a fost neavenită, ca să nu-i zic decât eufemistic. Imaginea a fost că Felix Mogulul a venit, a intrat între patru ochi cu Crin Antonescu şi a stabilit mutarea de ultimă oră a guvernului – pentru care Ponta îl pasase la Crin (corect, în această privinţă).

Ceea ce nu face decât să consolideze propaganda băsistă privind moguliada. Ceea ce e stupid. Şi mai stupid e să-l pui pe Crin Antonescu în situaţia să-şi asume o minciună din cauza ta. Şi dacă a făcut-o a fost tot pentru că e loial. Ca să acopere o prostie a partenerilor. Să fie ultima.

18 răspunsuri to “ÎN ATENŢIA DOMNULUI FELIX MOGULUL”

  1. ÎN ATENŢIA DOMNULUI FELIX MOGULUL » Bloogle Says:

    […] Original Blog » 02 May 2012 – Blog « GUVERNUL PONTA E CONTROLAT DE BĂSESCU […]

  2. serban g Says:

    Daca avea ceva de spus Felix trebuia s-o faca atunci cand era in Opozitie…acum trebuia sa se dea complet la fund tocmai pentru ca propaganda basista sa nu-i puna USl-ului eticheta de Alianta Voiculescu pe care n-o vor mai da jos vreodata…

  3. Huhu Says:

    Da asa e, Felix sa se dea la fund si acolo sa stea, altfel dictatorul Basescu, propaganda lui va beneficia MULT de prezenta mogulului la TV!

  4. virgilvirgil Says:

    Ioan Oltean , secretarul general al pedeilor , inca ce ieri a numit noul gobern , „GUVERNUL VOICULESCU”.
    Si nu e departe deloc de adevar …

  5. Argusdre Says:

    Am mai spus-o, sunt convins ca incepand din 2004, Felix a fost mereu aproape de explozie din cauza acumularii unei uri incomensurabile impotriva „Conducatorului iubit” si, nu ca in cazul nostru, al tuturor, doar pentru ca ne-a inrautatit nivelul de trai, ci pentru faptul ca Dementul de la Treicoceni l-a tras in piept si l-a transformat in „solutia imorala”.E foarte probabil ca Voiculescu sa fi bagat in lupta toata artileria sa grea (Antenele+ Antena 3 in totalitate; a angajat tot personalul pus pe liber de catre RealitateaTV-specializat in combatere; grila de programe adecvata; etc) nu neaparat ca sa lupte impotriva unui dusman al natiunii, cat pentru a se razbuna personal pentru rusinea suferita.Si, la o adica daca Voiculescu n-ar fi fost pacalit in 2004 de catre Matrozul Esuat ca sa treaca in barca Puterii, guvernul nu ar mai fi fost al Aliantei DA , ci al PSD-ului, pentru ca PSD-ul castigase alegerile parlamentare…(PSD+PC).
    Am inteles acest lucru –bazat pe setea neostoita de razbunare personala a lui Voiculescu- in perioada 2006 – 2007, cand s-a oferit iute sa fie seful Comisiei de cercetare a lui Basescu, pentru a-l suspenda si, cand in final a suferit iarasi un esec…
    Ei bine, Voiculescu n-a abandonat. S-a inchis in sine, a asteptat momente favorabile si a gasit solutii, fiind convins in sufletul sau ca „nimeni nu castiga razboiul cu presa”…Acum, la final de drum, cu siguranta ca Mogulul e convins ca doar el a invins „cancerul” prin Antena 3…De aceea ofera si interviuri pline de…”intelepciune” ..care se vor si „lansari de linii directoare pentru viitorul cincinal”.
    Dati-i voie ! Este momentul de triumf al lui Felix impotriva informatorului dela Marina, este victoria informatorului din Comertul Exterior impotriva agentului Securitatii de la Anvers, in sfarsit, este victoria Mogulului impotriva neo-ciocoiului roman, smintit, nesimtit si fara scrupule…
    Si-n definitiv ….e si victoria noastra… Ca doar de aia participam la aceasta bucurie. Si mai punem si conditia ca mogulul sa stea in spate ? Sa ne fie ..asa…oarecum ! Dupa atatatruda si asteptare ? Cine se poate abtine ?

  6. virgilvirgil Says:

    Sigur , la prima vedere ai dreptate Augusdre , numa ca …
    Numa ca nici io si nici tu cu siguranta , nu asteptam ca sa rotim la putere un neispravit ca Basecu cu un alt neispravit ca Voiculescu , n’asa?
    Bine ar fi fost nu numai sa nu se vire in fata , dar sa se si spinzure … Amindoi … Si nu numai ei .
    Eu imi doresc ca tara asta sa aibe in frunte pe Mihai I si premier un Coposu . Nici Crini , nici Voiculesti si nici de al’de Ponta pe la Victoria.

  7. Critic Says:

    Arguse, corect, dar după. După ce pică Băsescu şi se alege Antonescu, Felix n-are decât să iasă şi de trei ori pe zi la fiecare Antenă, plus articole în jurnalul.ro, rubrică la Radio Zu, etc. 🙂

  8. stejarul Says:

    Ce ma face pe mine fericit pe termen scurt :
    1. Capul lui udrea sub perna mea 🙂
    2. basescu si mafia oranj cu averile confiscate la parnaie
    3. grupul de la Cluj anchetat si condamnat pentru genocidul chimic
    4. solutionata corect ancheta cazului Panait (sa ma simt si io bine cand ma uit la ponta)

    In rest… nimic nu mai conteaza.

  9. Argusdre Says:

    „virgilvirgil spune:
    joi 3 mai 2012 la 8:04:45 am

    Sigur , la prima vedere ai dreptate Augusdre , numa ca …
    Numa ca nici io si nici tu cu siguranta , nu asteptam ca sa rotim la putere un neispravit ca Basecu cu un alt neispravit ca Voiculescu , n’asa?….”

    Ce vrei tu nu se mai poate din cauza varstei si a timpului care merge si merge si merge ..ireversibil..
    Cred ca ai sesizat ca finalul postarii mele… a dat-o pe ….suguiala…
    Si fii sigur ca nici Felix nu mai vrea nimic decat picarea matrozului….Doar aici avem tinta comuna si de aia merita o osana…

  10. yeah Says:

    Si totusi, Voiculescu e piatra de moara. Si mai mult a ramas cam unica tinta a nemernicilor oranj. Frica USL de a se desparti de Voiculescu ? Antenele. Dar oare daca ar fi pus pe liber mai brutal, Voiculescu s-ar razbuna si pe USL ? Oricum, in locul lui Crin A. l-as atentiona dur pe Voiculescu sa-si vada de trebi …

  11. stejarul Says:

    Am urmarit interviul si am ramas cu o impresie diferita de a voastra. Sa fie ca sunteti suprasaturati …. ? Mie mi-a picat foarte bine sa il aud pe Voiculescu cand vorbea de basescu. Este singurul care imi da impresia ca il va termina pe matroz. ponta e trocar si pentru un pret adecvat (o excursie in Dubai) se poate face ca uita de ticalosii oranj si in special de udrea care e…. „pasiunea” mea 🙂 iar Crin imi pare ca de dragul USLului le cam face pe plac pesedistilor. Mai are Crin momentele lui de izbucnire care sunt fantastice …
    M-as fi bucurat daca as fi auzit in interviul lui Voiculescu si ca noua putere va lua atitudine si va investiga abuzurile jandarmeriei impotriva protestatarilor… sa vad ca noua putere e deschisa spre dialog si condamna forta nejustificata a autoritatilor. O putere este cu atat mai legitima cu cat e capabila sa faca fata prin dialog protestelor. O tara fara proteste este o monstruozitate!

  12. Claus Patera Says:

    @ Argusdre

    Dragul meu, sper ca ai citit raspunsul pe care ti l-am adresat la „GUVERNUL PONTA E CONTROLAT DE BASESCU”. Daca nu, da fuga! Tin neaparat sa stii ce mult m-ai impresionat. 😆

  13. Huhu Says:

    Corect Stejarule!

  14. PLANO Says:

    Se spune de vreo cativa ani ca daca vrei sa esueze o actiune politica impotriva lui Basescu e suficient sa-l scoti pe Voiculescu in fata!
    Stie si Voiculescu ca produce antipatie! De ce, totusi, nu tace?

  15. Roxana Iordache Says:

    @Plano. Vezi că ne înţelegem? 😛

  16. PLANO Says:

    Da, ne intelegem ca @mâta cu catelul! Cand nu miorlaie sau maraie unul la celalalt!

  17. Radu Humor Says:

    Dacă nu era Voiculescu cu banii și relațiile lui, acum urlam în continuare la lună 🙄
    Mă doare pe mine-n cot de ce spun geambașii portocalii ?!
    N-au decât ! Așa am făcut/zis si noi până am obosit, și am mai fi zis și acum, dacă se lăsa păgubaș Voiculescu, mai ales că nu avea cu ce fi prins de hoții portocalii.
    Și apoi să nu uităm că Voiculescu și Patriciu, pe care văd că mulți l-au uitat, s-au dovedit nu numai adversari înverșunați ai lui Băsescu, dar și prieteni ai românilor, prin numeroase acte de binefacere , caritate sau pregătire a cadrelor din rândul celor nevoiași, și mai ales acasă, netrimițându-i peste hotare , de unde să se întoarcă gata racolați și dispuși să execute orbește ordine cu final catastrofal pentru Romania.
    Eu unul aș face o Academie de Cadre de conducere, la toate nivelele, dar mai ales de la celullele de bază ale societății, lucru pe care au refuzat să0l facă CDR, dar mai ales Constantinescu.
    În patru ani cît au stat la gucernare puteau face o școală națională de patrioți, care ne-ar fi putut scăpa de lichele și de hoți.

  18. mbazu Says:

    As avea patru comentarii despre Voiculescu.
    1. Fara indoiala, aspectul lui nu e deloc placut (totusi, asta nu e vina lui). Pe asta se bazeaza, in mare masura, propaganda PDL anti-Voiculescu. Totusi, omul vorbeste bine, nu spune prostii (parerea mea..).
    2. Daca nu era trustul lui, ce ne facem in toti anii astia? Eram mai rau ca in 1990 (cand macar era „Romania libera”. O, tempora!)
    3. Ni s-a tot spus ca a fost mare general de securitate (Crescent etc.). Cand colo, ce s-a putut demonstra este ca a turnat-o pe verisoara lui la secu. Jenant! Cum sa vorbesti despre el ca despre un securist, cand, vorba aia, avem altii mult mai „galonati” in functii mult mai inalte…
    4. Azi el este tinta predilecta a PDL. Cum era Patriciu pe vremuri (care acum e bun, nu-i asa?), Catarama – inaintea lui etc. Chiar suntem atat de usor de dus de nas incat sa marsham la asta?
    Si o concluzie: Crin are dreptate!

Lasă un comentariu