OAMENII MOR SUB ZĂPEZI ŞI TU TE DISTREZI, BĂSESCULE! CUM DE PRESA AJUNGE UNDE AUTORITĂŢILE NU AJUNG?

Foto: Antena 3

Mereu când văd lighioanele de la putere îmi amintesc spusa Sfinţilor Părinţi despre „nesimţire împietrită”. Li se potriveşte fără rest. Şi fără ghilimele.

Culmea nesimţirii o constituie Băsescu. E dus. Dus rău. Dus la Predeal să se relaxeze după treaba mare pe care a făcut-o cu guvernul Ungureanu, avortonul (pen)ultimei strategii portocalii.

În estul şi sud-estul ţării e calamitate. Zăpezi înalte până spre hornuri la sate. Oameni captivi în propriile case, fără de nici unele, de zile în şir. Unii morţi cu zile. Îngheţaţi sau din inaniţie ori deshidratare. Şi biete animale, la fel de sinistrate şi ele.

Bilanţul oficial e de 57 de morţi. Dumnezeu ştie câţi or mai fi. Şi zeci de mii de oameni se zbat pentru viaţa lor. Şi a animalelor.

Iar el, preşedintele ţării, care n-a ştiut niciodată ce înseamnă compasiunea, sfidează patologic imensa suferinţă. Arată că i se rupe de orice altceva decât propria putere şi avere.

E clar că se crede mare şi tare, aranjat cu imunitate pe viaţă, prin genitala mişcare cu guvernul – o caricatură care îi va exploda în faţă. Fiindcă şi o petardă poate fi letală. Au lansat-o, o să şi-o ia înapoi.

Prea puţin îmi pasă de Băsescu, însă. Uite ce spune o femeie de la ţară: celor de sus nu le pasă de cei de jos, care le dau să mănânce. Nici nu cred că ar putea fi un motto mai elocvent, pentru toată starea de fapt din România.

Urmăresc Antena 3, pentru că în aceste zile binemerită. Jurnalism adevărat. Reporteri care sunt o pledoarie vie pentru aspectul eroic al unei profesii, adesea, degradate prin prostituţie similară cu politicianismul.

Fără aceşti tineri, cu adevărat minunaţi – nu fraudele din guvernul utecisto-securisto-parvenit -, NU s-ar fi ştiut ce se întâmplă în ţară şi nu s-ar fi salvat cine ştie câte vieţi. Reporterii Antenei 3 – şi cei ai Realităţii TV, atât cât au putut – au înfruntat intemperiile, şi-au riscat sănătatea şi chiar viaţa ca să ajungă, să descopere şi să relateze viaţa de sub zăpezi, care luptă să răzbată.

Salut eroismul reporterilor ca Sonia Simionov, Petre Nechita şi mai ales Carmina Othman, care ar merita nu doar o primă respectabilă, ci un premiu care să-i onoreze efortul extraordinar pe care îl face, de aproape două săptămâni, ca să relateze din zone calamitate. O menţiune merită şi Sabina Iosub, fătuca mumă-sii, pe care se vede treaba că n-o lăsa inima să nu meargă la greu şi să relateze în direct – pentru că numai cineva care a fost şi rămâne reporter pe viu poate fi un editorialist, moderator sau realizator de emisiuni veritabil. Reportajul e viul presei şi fără el analiştii n-ar avea obiect. Nici subiect. Felicitări merită şi Dana Grecu, pentru emisiunile care confirmă aserţiunea anterioară.

Guvernanţilor le convine să mai iasă câteva sute sau mii „din sistem” „pe cale naturală”, altfel nu se explică indolenţa lor. Nu sunt în stare sau nu vor să ajungă acolo unde presa a arătat că se poate.

Cum de ajung reporterii de la Antena 3 şi RTV acolo unde autorităţile nu ajung?

Merită felicitări şi jandarmii, şi SMURD-ul, dar ei nefiind susţinuţi sistematic, printr-o strategie de salvare, fac şi ei ce pot, chiar peste puteri, iar unii ajung la rândul lor victime salvându-i pe alţii.

Tot respectul pentru oamenii care îşi ajută consătenii! Şi sărut-mâna, preoţilor eroici!

Oamenii mor, oamenii se zbat sub zăpezi şi tu te distrezi, preşedinte al ţării! Oare atitudinea de sfidare, de nepăsare ostentativă, de nesimţire etalată la rang de politică de stat, nu echivalează cu ÎNALTA TRĂDARE a poporului român?

În loc să convoace CSAT, el merge la munte să se felicite.

Lua-şi-l-ar Niels în cârcă să-l ducă să-l pieptene! :mrgreen:

UPDATE. Cât de nesimţit poate fi Ungureanu? Cică „este inadmisibil ca militarii să deszăpezească şi localnicii să stea la căldură”. Păi dacă nu erau localnicii, până să ajungă militarii ţinuţi în lesă, captivii mureau în masă!

40 răspunsuri to “OAMENII MOR SUB ZĂPEZI ŞI TU TE DISTREZI, BĂSESCULE! CUM DE PRESA AJUNGE UNDE AUTORITĂŢILE NU AJUNG?”

  1. OAMENII MOR SUB ZĂPEZI ŞI TU TE DISTREZI, BĂSESCULE! CUM DE PRESA AJUNGE UNDE AUTORITĂŢILE NU AJUNG? » Bloogle Says:

    […] Original Blog » 11 February 2012 – Blog « Un nou proiect rezidential: FeliCity […]

  2. vine_mazariche Says:

    http://www.timesnewroman.ro/life-death/6586-uluitor-un-satean-dintr-o-comuna-buzoiana-si-a-curatat-singur-zapada-din-fata-casei

  3. motraucs Says:

    La ce viteză-si ia prin zăpadă pana acum ajungea si @Motraux la zona sinistratilor mai ales ca se intra prin poduri fiind ingropate in zapada la asta nu se pricepe nimeni mai bine ca el !!! 🙄 Oops,Iar o sa ma miorlăie ca „am dat din casă” 😳 😆

  4. Roxana Iordache Says:

    Motocel, nu cred că de data asta se supără pe tine – că toată ţara a văzut mai multe mâţe la înălţime. 🙂

  5. serban g Says:

    Din Cotidianul :

    În vreme ce noul premier Răzvan Mihai Ungureanu declară că „ceea ce se întâmplă astăzi e absolut normal”, iar președintele țării se relaxează la Predeal, zeci de oameni mor în fiecare zi, iar alții stau cu decedații în casă de zile întregi deoarece nu îi pot îngropa. Alte câteva sute sapă în continuare tuneluri ca să iasă din casă. Opt persoane au decedat doar în ultimele 24 de ore.

    57 de oameni muriseră din cauza vremii până ieri. Treisprezece decese au fost înregistrate doar vineri.

  6. Roxana Iordache Says:

    @serban g. Ştiu. Şi mai cred că oamenii care au murit în aceste zile sunt nişte sfinţişori, pentru că ei contribuie la demolarea diavolului din România. Nu crezi? Eu cred că tu crezi.

  7. Huhu Says:

    Romani iesiti toti in strada, in fiecare zi la ora 18, sa demonstram si sa strigam o ora: Jos dictatoru’ Basescu, demisia, anticipate..!!!

  8. Deveanu Silviu Says:

    Atitudinea Chiorului fata de oamenii in suferinta nu este ceva nou. Atitudinea sa nu merita a fi comentata, e ceva la mintea cocosului. El este unul din cei vreo mie de derbedei care au pus mana pe tara despre care cred ca reprezinta doar sursa lor de imbogatire si placeri.Bine inteles, acestia sunt aplaudati si pretuiti de vreo cateva zeci de mii de argati profitori protejati de imunitate data de numeroase organe de forta. In plus, derbedeii in chestiune traiesc in lumea lor fiind complet detinteresati de milioanele de cetateni onesti, de care isi aduc aminte doar la alegeri. Pauperizarea marii mase de cetateni le permite sa-i cumpere ieftin, o galeata goala, doi mici si-o bere, uneori chiar 50-100 ron.
    Combinatia pusa la cale de Chiorul de la Cotroceni intre oranjgutani si baietii cu ochi albastri nu este de natura sa le asigure linistea, pentru simplul motiv ca, desi periate, serviciile mai contin oameni onesti. Ba mai mult, unii din agentii secreti au si constiinta, pentru multi conteata si altceva decat banii.Orice ar face, pe oricati ii va cumpara sau manipula si santaja, oricati vor fi cei ce-l sprijina (zeci de mii), Basescu ar trebui sa inteleaga ca nu se poate opune vointei milioanelor de oameni care il detesta si care s-au prins ca este un bisnitar ordinar. Cu cat va demisiona mai repede, cu atat va fi mai bine, si pentru el, si pentru tara.

  9. Marius Mina Says:

    http://www.reuters.com/article/2012/02/10/us-greece-police-idUSTRE8190UC20120210

  10. Anitra Puia Says:

    Nepăsători infecţi şi insensibili. Omul nou care se gândeşte doar la el şi care nu dă doi bani pe semeni.
    NU AU ANUNŢAT OAMENII CĂ POT RĂMÂNE BLOCAŢI.
    Ungureanu acuză populaţia din zonele sinistrate că nu iese la lopată la nămeţi de 4 metri sau mai mari şi că stă în casă la căldurică. Asta după ce timp de 3 zile nu-ia ajutat nimeni si ei oamenii s-au scos unii pe alţii din case.
    Asta fără să gândească că marea majoritate a oamenilor de la ţară sunt bătrâni care nu MAI AU PUTERE!
    Declari asta tu, diplomat de meserie?
    Boc a fost parfum. Ungureanu este omul nou! Veţi vedea.
    Nu au prevenit, acum sunt cu hei rup-ul.

    Nesimţitul de Băsescu e normal să fie la recreere la ski pentru că mai jos de atât nu poate scădea.
    De când au venit la putere ei au treabă DOAR cu imaginea lor şi nu cu cetăţenii.

    Ce spuneam ieri? Oamenii îngheaţă,mor şi ei faceau toată ziua de ieri festivităţi de investire a noului guvern?
    Cinism şi nepăsare mai mare decât asta nu cred că există.
    Şi iar cod portocaliu pe 3 zile.
    Să ne rugăm să nu avem victime, atît ne-a rămas. Reforma statului se vede zilele astea.

    PS: @ Roxana te rog să citeşti postarea mea de azi de la articolul SIMPLĂ ÎNTREBARE CĂTRE AVOCAŢII PROSTIEI LUI PONTA ?

  11. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

    „Este inadmisibil ca militarii sa deszapezeasca si cetatenii sa stea la caldura. In asemenea situatii nu ne vaicarim”
    __________________________________________

    Deci nesimtitul asta UTCist declara ca el merge „la munca” 🙂 cu elicopterul, ca sa se filmeze pe acolo ,iar apoi ii injura in traditionalul stil basescian pe oameni ca …nu muncesc ! El a fost chipurile „la munca” 😉 cu elicopteru’ ,iar ciumpalacii stau in case „la caldura” (adica la bine nene !) , chiar daca nu mai au nici lemne, nici mancare. Nu muncesc insa frate ciumpalacii dracu’ si asteapta sa munceasca doar el cu elicopteru’ .Huh…nu inteleg astia statul minimalist !

    De banii pentru deszapezire nu spune nimic ,cetatenii ai dracu’ stau la caldura 😎 dar dracu’ stie de ce, mai si mor de frig ! …Eheeee,daca munceau era deja vara acum, iar banii pentru deszapezire ramaneau unde trebuie 😉 si nu mai erau cheltuiti nici macar pe ineficientii aia de militari cu lopeti …

    Nu Ungureanu vorbeste ,este vocea clara a lui Basescu… 😦

  12. Roxana Iordache Says:

    Mulţumesc tuturor pentru comentarii şi vă mulţumesc deopotrivă celor foarte mulţi, chiar mii, care doar citiţi fără să comentaţi (eu văd statistica). Solidaritatea, comuniunea contează! Curaj şi credinţă!

  13. AURORA OTELEA Says:

    MAI DE CE SUNTETI RAI SI NU LASATI OMUL IN PACE,POATE SA NE UREZE „SA MURITI BINE” ,CINE STIE POATE INCEPE IARASI SA PLANGA!

  14. jos borfasul, amanta si agentul Smith Says:

    intre tupeul de borfas al lui ungureanu care acuza oamenii batranii ca nu ies din casa pe sub zapada ca sa ajute la dezapezire (deh- asistatii) si nemsitirea lui basescu care s-a dus azi l-a schiat… cred ca il prefer pe al doilea 🙂

    desigur am glumit: amandoua lighioanele trebuie sa se topeasca in aerul subtire!

  15. Ion Olteanu, protestatarul de la Drobeta Says:

    http://www.romani-in-lanturi.blogspot.com/2012/02/jos-regimul-criminal-basescu.html
    http://www.romani-in-lanturi.blogspot.com/2012/02/traiasca-regele.html

  16. Argusdre Says:

    „Roxana Iordache spune:
    sâmbătă 11 februarie 2012 la 4:40:24 pm

    Mulţumesc …… deopotrivă celor foarte mulţi, chiar mii, care doar citiţi fără să comentaţi (eu văd statistica)…..”
    Mi-am rugat eu vreo trei „pretini” ca să tot acceseze blogul acesta de dimineaţă până seara, să dea doar senzaţia că-s mii de accesatori…În realitate sunt numai oameni de-ai noştri, anti+Ponta, verificati, tot unul si unul, leneşi care nu ies la zapadă si preferă stea la lumânare…

  17. Elisa Says:

    Cat de abject sa fii sa-i faci nesimtiti pe oamenii care-ti platesc tie huzurul in palatele natiunii!?
    Recentul asta este clona lui base, desigur.

  18. Argusdre Says:

    „Elisa spune:
    sâmbătă 11 februarie 2012 la 6:29:40 pm

    Cat de abject sa fii sa-i faci nesimtiti pe oamenii care-ti platesc tie huzurul in palatele natiunii!?
    Recentul asta este clona lui base, desigur.”

    Draga Elisa, tot ceea ce se intampla si tie nu-ti place, mie imi creaza o satisfactie deosebita…Acest popor de multe ori naiv si tampit, care l-a votat inclusiv a doua oara pe un ratacit doar pentru faptul ca-si arata fasolele gingivale, bea din sticla precum poporul, si vorbea porceste, trebuia pedepsit pana la urma, DEOARECE ATUNCI CAND VOTEZI TREBUIE SA TE GANDESTI NUMAI SI NUMAI LA BINELE TAU. Inclusiv faptul de a vota un cretin pentru patru ori cinci ani de chin, doar pentru ca ti-a dat o sacosa din care poti sa te descurci vreo zece zile, e o alta mare gogomanie intalnita la natia noastra corcita, pestrita si indobitocita.Avea mare dreptate si Patapievici asta, desi noi l-am injurat, cand spune ca poporul roman e un popor de cacat.
    Sper ca te-am lamurit draga Elisa…

  19. serban g Says:

    Oamenii aia erau nemancati,au stat in frig in case unii cu bolnavi si morti langa ei iar Ungureanu le da lectii cu munca patriotica exact ca un batran utecist ce este…Daca nu-l deranjau sa mearga acolo poate ca-i ierta si nu-i facea lenesi pe un ton total nemeritat…probabil i s-a plans Oprea ca i-au muncit prea mult soldatii ei obisnuiti doar cu spalatul ovalelor si tacamurilor la popota.

  20. olimpiu65 Says:

    @anuse

    injura-ti neamul tau infect din care te tragi nu poporul care te suporta.
    hai siktir securist gretos!! manci kakat de dim. pana seara comentand ce spuna altii…atat te-a invatat institutia ta de kakat
    de ce dreak il mai injuri pe Base cand tu si amicii tai sunteti proiectiile lor?????
    jigodii nenorocite care se ghideaza dupa sloganul : ,,cine nu-i cu noi e impotriva noastra” asta sunteti mancatori de kakat si iubareti ai ,,batranului edec” si al ,,carlanului fara minte”
    sper ca si CRIN si toata sleahta lui care sare ofuscata cand se aduce o critica USL,sunt incantati de tovarasia in care se afla si de epitetele gen carlan obraznic!
    rusine celor care il aplauda pe boul de Ponta scuipand in capul celor care indura privatiuni in numele democratiei si libertatii!!!!

  21. Radu Humor Says:

    Priviti o alta mostra de pupincurism feroce a unui individ ce se tot bate in piept cu caramida dizidentei, dar insulta cu nesimtire pe cei aflati in Piata Universitatii, de data asta o postare de-adreptul dementa :
    AVP :
    ” Guvernul săracii Rumânii, în frunte cu primul-ministru şi cu Preşedintele actualei căprării, în caz c-o mai fi pe-aci, musai să se deplaseze la capătu ţerii ca să-i salveze pe bieţii terrani fără bani, fără cârlani, fără oi şi alte capre de olandez soi, ca să nu mai vbim de boi mai noi sau de conturi în euroi, dar în schimb cu poftă de a se uita la Antenele lu Felix, SOV si DDD şi a-njura pe capete Guvernu care e şi care nu le râneşte, al dreak, nici zăpezile, nici coşările, în timp ce ei îşi beau, cu chiu cu vai, ţuicile şi îşi put muierile, normal sau oral, iar capra vecinului doar anal… oops ”
    Astia sunt cei cei ce ne conduc (alde TB, EU, MRU) si cei ce-i incurajeaza sa ne dispretuiasca ( Tismaneanu, Baconschi, Urban, pana si handicapati ca asta amintit de mine :mrgreen: ), oameni lipsiti de orice scrupule, care pentru o functie sunt in stare s-o vanda si pe ma-sa si sa nu se spele pe dinti o saptamana dupa ce au lins posterioarele celor ce le arunca ceva osicioare de ros !

  22. Argusdre Says:

    @Olimpi-ANUS,
    Bai gaoază, sunt mult, mult prea subtil pentru tine, care eşti mult , mult prea prost ca să-mi pătrunzi miezul (din dodoaşcă) postărilor. Ca atare, marş la alfabetizare , ca să-ţi umpli bostanul, măcar cu tărâţe !

  23. Branzaru Says:

    Domnita Roxana a crescut audienta de cand am intrat in căcat chilării portocalii 😆 E singura explicatie,cu anus la comanda v-au plecat aproape toti cititorii,e plictisitor zau asa 😆

  24. Argusdre Says:

    @Olimpi-ANUS
    Ceva simplu pentru tine.. uite o intrebare de doi bani :
    Ma boule, daca astia multi, frumosi si destepti din care te tragi si tu precum Elena Udrea din Traian Basescu, daca nu l-ar fi votat pe …ratacit, crezi ca ne-am mai fi aflat in situatia asta actuala, crezi ca ar mai fi fost nevoie de USL ?

  25. Ovidiu Says:

    http://wp.me/p5pI6-29d/„>ANA PAUKER PE PERETELE LUI UNGUREANU. Ungureanu a declarat ca initiativa afisarii tabloului Anei Pauker. 28 Iunie 2006 9AM News

  26. Argusdre Says:

    Ce bai branza imputita, te roade..pizma ? Ce sa-ti fac daca nu te-ajuta bibilica…Asa te-a expulzat ma-ta-n lume mic, prostut si invidios !

  27. Ovidiu Says:

    INCREDIBIL A MAI PUS DOCUMENTE DESPRE EVREUL UNGUREANU ANA PAUKER PE PERETELE LUI UNGUREANU. Ungureanu a declarat ca initiativa afisarii tabloului Anei Pauker. 28 Iunie 2006 9AM News
    http://www.facebook.com/Revolutia2012AntiBasescu

  28. A 30-a zi pentru România | Teologie pentru azi Says:

    […] Roxana Iordache: „Bilanţul oficial e de 57 de morţi. Dumnezeu ştie câţi or mai fi. Şi zeci de mii de oameni se zbat pentru viaţa lor. Şi a animalelor. Iar el, preşedintele ţării, care n-a ştiut niciodată ce înseamnă compasiunea, sfidează patologic imensa suferinţă. Arată că i se rupe de orice altceva decât propria putere şi avere. E clar că se crede mare şi tare, aranjat cu imunitate pe viaţă, prin genitala mişcare cu guvernul – o caricatură care îi va exploda în faţă. Fiindcă şi o petardă poate fi letală. Au lansat-o, o să şi-o ia înapoi”. […]

  29. Franklin Says:

    Tot timpul am simtit ca sistemul va pregati pe unul care ne va face sa-l regretam chiar si pe Basescu. Si iata-l pe Hungureanu asta, cata diferenta intre cele 14 vizite facute de Basescu cu hahaielile de rigoare, la podul de la Maracineni si descinderea lu asta micu cu declaratia sa halucinant de dispretuitoare. Romanii trebuie sa fi ramas consternati auzindu-l. Cata diferenta intre nesimtitii din anii 70 si nesimtitii de azi, din democratie.

    Si mai ales, ce vremuri de glorie, cele din anii 90 cand astia stateau prin coclauri si ei si familiile lor. Stiti, desigur, la cine ma refer, la aia din bancul cu „ratza”

  30. mihai4 Says:

    http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/2006-06-28/ana-pauker-pe-peretele-lui-ungureanu.html

  31. mihai4 Says:

    http://www.gandul.info/puterea-gandului/un-premier-tanar-si-dezghetat-9226882

  32. Radu Humor Says:

    @ Ovidiu
    Am vrut sa postez la tine, dar n-am reusit :
    Pai daca bunica-su a fost haham ( evreul care sacrifica dupa un anumit ritual pasarile si alte animale pentru intreaga comunitate) nu-i exclus ca printre inaintasi sa se fi aflat si aceasta criminala evreica ( mai ales ca se tragea de langa Iasi, de fapt se tragea cu toti si in toate 😉 ), raspunzatoare de moartea sutelor de mii de romani ( mai ales intelectuali si tarani instariti :mrgreen: ).
    Ce asteptam ?
    Sa inceapa si asta sa faca ce-a facut Paukerita si ai ei camarazi rosii… de sangele romanilor omorati ?

  33. Ion Olteanu, protestatarul de la Drobeta Says:

    Sper sa gresesc, dar se pare ca javra ordinara a simtit ca i se strange latul si singura solutie sa-si asigure asigure „existenta” a fost sa ne vanda jidanilor…

  34. Deveanu Silviu Says:

    Basescu a taiat salariile si a dijmuit pensiile. Lumea l-a injurat si-l va injura. Am trait sa o auzim si pe asta. MRU-noua sluga a Chiorului, ameninta ca nu va mai plati deloc. De parca ar aduce bani de la tat’su cu care sa plateasca oamenii. Oare salariul sau, elicopterul, toata cohorta de sepepisti si insotitori nu este finantata din taxele si impozitele cetatenilor pe care-i ocaraste? Asta-i (ne)omul de dreapta!

  35. stejarul Says:

    Roxana,

    in mod absolut absurd, ponta se impusca in continuare in picior. Acum face sluj la UDMR.
    Avand convingerea ca PSDul este disperat sa-si creasca procentele de sustinere, ma intreb ce se “coace” in bucataria PSD-PDL?
    Ultima data, traian basescu si-a crescut procentele cu o inscenare sadica (rapirea jurnalistilor in Irak). Sa fie ca din cauza lipsei de imaginatie pregatesc din nou o calamitate? Mai ales ca si-au “militarizat” sefia guvernului…hmmm.
    Sper sa aiba destula minte sa nu faca vreo tampenie.

    Daca apare vreo catastrofa (mii de morti from whatever reason) care necesita ca Parlamentul sa functioneze deci USL sa intrerupa greva Parlamentara si toate partidele sa colaboreze pentru salvarea situatiei, toate „miscarile” recente ale lui ponta si basescu DEMONSTREAZA PREMEDITARE! CRIMA CU PREMEDITARE!

  36. stejarul Says:

    @ Domnule Titus Corlateanu

    Domnule Corlateanu, nu te bate cu mana pe pept ca discursul lui ponta a fost bine primit in cercurile internationale ca nu aia voteaza Parlamentul Romaniei… doar daca nu-i trimiteti lui Merkel un plic de votat…

  37. MISCAREA ROMANIA PENTRU ROMANI Says:

    MISCAREA ROMANIA PENTRU ROMANI
    – COMUNICAT DE PRESA-
    Romania se afla astazi in fata unor provocari deosebit de periculoase care ii pun in pericol insari existenta sa. Veleitari si oportunisti se adauga tot mai insistent “cotului cu solisti interni si externi” care vor sa ne cante prohodul.
    Au aparut si apar ca ciupercile dupa ploaie tot felul de comisii, consilii, federatii sau confederatii ce-si aroga reprezentarea unica a societatii civile. Vechile sloganuri comuniste “Cine nu este cu noi este impotriva noastra”, “ dai in mine dai in fabric si uzine”, “numai noi suntem in masura sa organizam societatea romaneasca”
    IN ACESTE CONDITII SE IMPUNE NECESITATEA UNEI AUTENTICE UNITATI A REPREZENTANTILOR SOCIETATII CIVILE PE BAZA UNOR CRITERII SI OBIECTIVE CU ADEVARAT DEMOCRATICE.
    MISCAREA ROMANIA PENTRU ROMANI este initiativa unor ROMANI satui de o clasa politica lipsita de orice doctrina si de politicieni traseisti care isi vad numai propriile interese. Din aceste considerente chemam reprezentantii societatii civile sa ne unim in vederea devenirii unei forte de care partidele de la guvernare sau din opozitie sa tina cu adevarat cont. ONG sunt rugate sa-si spuna parerea fata de oportunitatea apartenentei la aceasta miscare si sa faca propuneri concrete de obiective
    Obiective initiale, supuse permanent imbunatatirii prin contributia tuturor:
    1. Coagularea reala a societatii civile pentru asanarea societatii romanesti
    1.1. Monitorizarea modului in care structurile ce se prezinta drept reprezentante ale societatii civile corespund in realitate acestui deziderat.
    1.2. Crearea unor conditii reale pentru a putea beneficia de drepturile initiative legislative.
    1.3. Intocmirea unei Carti albe a societatii civile
    2. Monitorizarea reala si obiectiva a actiunilor puterii si ale opozitiei politice
    2.1. Respectare legalitatii
    2.2. Respectarea jurisprudentei in intocmirea proiectelor legislative
    2.3. Consultarea reala a societatii civile in derularea procesului legislativ
    2.4. Neamestecul in viata organizatiilor societatii civile
    3. Monitorizarea reala si obiectiva a activitatilor ONG-urilor in vederea respectarii spiritului civic si a apolitismului lor
    3.1. Contracararea actiunilor acelor ONG care nu urmaresc decat capusarea de fonduri publice
    3.2. Monitorizarea reala a modului in care ONG –urile beneficiaza de fonduri publice si prezentarea periodica a situatiei din acest domeniu
    3.3. Analiza periodica, pertinenta si impartiala a modului in care sunt declarate ONG de utilitate publica. Acele ONG care se dovedesc a fi anexe ale partidelor sa fie ptopuse pentru a-si pierde utilitatea publica
    4. Fermitate in contracararea actiunilor de desfiintare a romanismului
    4.1 Contacararea dezinformarilor si mitizarilor referitoare la istoria reala a Romaniei
    4.2. Raspuns pe masura la actiunile de invinuire si catalogare generala a poporului Roman.
    4.3. Contracararea populismului si a actiunilor desfasurate in numele acestuia
    5. Pilonii de integritate si stabilitate a Romaniei si poporului Roman- BISERICA SI ARMATA – sa fie protejati de imixtiuni politice si de orice fel de actiuni destabilizatoare
    5.1. Biserica sa ramana la statutul, scopurile si obiectivele secular, fara a se amesteca in jocuri politice
    5.2. Armata si simbolutile sale sa-si pastreze nealterate misiunile si traditiile fara politizare. Miscarea isi propune sa cuantifice real modul de acordare a gradelor militare si sa ceara retragerea gradelor “oferite” ca recompense politice

    6. Din conducerea colegiala a miscarii nu pot face parte cei din conducerea structurilor partidelor politice
    In prima decada a lunii mai intentionam sa convocam o conventie a reprezentantilor ONG, care au aderat formal la miscare, pentru a da forma finala, a aproba documentele constitutive si a trece la rezolvarea juridica
    Daca doriti sa semnati petitia intrati pe http://www.petitie online.ro.
    Doriti sa deveniti membri ai miscarii si sa aflati mai multe detalii? Apelati la adresa de E-mail :comitetul.roman@yahoo.com
    COMITETUL DE INITIATIVA

  38. Plano10 Says:

    Miscare
    Nu te las sa gresesti!

    Vezi ca 2.1 -respectarea legalitatii- este un pleonasm.
    Legalitatea inseamna deja respectarea legii.

  39. Bogdan Says:

    Sunt stupefiat,sincer.Cum pot unii sa sustina declaratiile unor incompetenti ai puterii,cati stiu ca se scurg zi de zi zeci de mii de euro pentru o dezapezire inexistenta,o dezapezire care pe hartii apare in fiecare zi. Eu le-as da o lopata acestor inteligenti si sa vad cum se descurca cu o zapada de 4,5 m. Pentru asta ii platim domnilor,pentru asta sunt in slujba cetatenilor,au fost cazuri cand zapada a fost taiata cu scule de taiere ale ISU si acum intreb: Cum dracu’ poti sa dai la lopata??? Cum??? Nesimtire,nesimtire,nesimtire,atat!!!

  40. Sonia Simionov Says:

    Un prieten mi-a trimis pe mail acest link. Inca nu stiu daca din plictiseala mai da din cand in cand numele meu pe Google sau daca l-a gasit intamplator 🙂
    Cert e ca l-am citit. Si apoi am descoperit ca mi s-a trimis linkul nu numai pt ca sustine idei pertinente ci figureaza numele meu in el :).
    In concret, multumesc pentru apreciere!

    Sonia Simionov

Lasă un comentariu