CRIN

Preşedintele PNL a zis, azi, într-o conferinţă de presă la sediul central, în esenţă:

Partidele de opoziţie ar putea aştepta sau ar putea pretinde că aşteaptă alegerile anticipate ori alegerile la termen, dar oamenii nu mai pot aştepta.

Dacă am aştepta, ar însemna să preluăm o ruină. Mai ales că în condiţiile în care guvernarea actuală ar continua, mulţi oameni – pensionari – nici nu ar mai apuca anii apropiaţi.

Obligaţia noastră ca partid de opoziţie responsabil este să găsim soluţia pentru a scăpa ţara de aceşti guvernanţi iresponsabili. Cât mai repede.

E regretabil că PSD adoptă o atitudine politicianist-electorală, declarând că vrea să cadă guvernanţii actuali, dar că nu intră la guvernare decât după alegeri.

Dacă PSD nu vrea să intre la guvernare, PNL îşi asumă guvernarea. De unul singur. Invităm şi parteneri din actuala coaliţie, UDMR.

Dacă PSD vrea să intre la guvernare de unul singur, PNL susţine opţiunea.

Important ar fi să reuşim majoritatea responsabilă. Din păcate, prin atitudinea actuală, PSD susţine guvernarea PD-L.

La ora actuală nu putem face singuri majoritatea, nu ne-ar face plăcere un parteneriat cu ceilalţi succesori ai FSN – PSD, după PD-L, dar în politică trebuie să ţinem seama de realitate.

PNL nu va face sub nici o formă alianţă cu PD-L.

Dacă vrem să schimbăm, trebuie cu totul altceva,  n-are sens să schimbăm doar o clientelă cu alta.

Crin Antonescu. Da, cu totul altceva. Reprezentativitate responsabilă.

Mulţumesc, Crin!

51 răspunsuri to “CRIN”

  1. motrauxdesarsaylles Says:

    🙂

  2. Roxana Iordache Says:

    Vă rog să vedeţi răspunsurile mele la mesajele de la postarea anterioară. Cu mulţumiri.

  3. shuwitzvankelie Says:

    Ponta prefera victoria fara glorie, la puncte in lupta cu Basescu si PDL…Saracirea si batjocorirea populatiei de catre o guvernare incompetenta,corupta si peste toate acestea aroganta nu face decat sa-i aduca puncte electorale in PSD poate mai putin si liberalilor parca prea absenti totusi in sensul initiativelor si iesirilor publice altele decat la TV.
    Ponta isi permite si isi rezerva de azi dreptul de a alege partenerul la guvernare incepand cu 2012 sau dupa cum vrea mai nou di9n 2011.Chiar si cu Basescu in continuare la Cotroceni,vad ca nu se exprima in mod consecvent la solutia Suspendarii(care ar face cel mai mare bine Romaniei) ci adopta politica pasilor marunti dar siguri carierei lui personale.O eventuala guvernare cu PDL din 2012 care se prefigureaza dar de data aceasta cu PSD in prim plan si „Basescu presedinte redus la tacere” ii surade de pe acum micului „procuror comunist”…De aceea orice demers ca cel de azi din partea lui Antonescu se va lovi de barajul noii conduceri a PSD(Ponta,Nastase)…Ponta uita insa un singur lucru in planurile sale,ca Basescu nu este Geoana unul pe care sa-l trimita la tigari cand vrea el….Despre asta vorbim …Basescu si-a intrezarit fraierul si de aceea isi permite acum atatea arogante si atatea carti prost jucate pentru propriul partid…Basescu le face linistit si parca inmpotriva intereselor electorale ce urmeaza in curan pentru ca de undeva din maneca i-a iesit exact ce astepta mai mult…Noul Fraier,cel care va prelua in viitorul foarte apropiat toate ponoasele propriului guvern portocaliu.Basescu ducea lipsa de cel pe care sa arunce vina,a incercat pe PDL,vad ca incearca si pe anumiti baroni…nu merge…a incercat sa o arunce chiar pe electorat…da cam prost,nu merge…Pe cine,pe cine ? UITE-L…tocmai a scos capul ….Ponta !

  4. CRIN » Bloogle Says:

    […] Original Blog » 13 July 2010 – Blog « Impresii de calatorie: Tarile Baltice (1) […]

  5. plano10 Says:

    Bine zice cineva ca diferentierea strict ideologica dintre social-democrati si liberali este un prim semn de insanatosire a vietii politice. In definitiv, si Ponta si Antonescu sunt competitori politici.
    Ar fi cea mai mare greseala ca ele, PNL si PSD, sa guverneze impreuna.
    De acord ca trebuie sa-si uneasca eforturile pentru grabirea plecarii PDL, nu numai de la guvernare ci si din viata politica.
    Normalitatea in Romania va fi atunci cand cele doua partide vor guverna prin alternanta.

  6. Mircea Suman Says:

    Consideratiile teoretice despre incompatibilitatea stangii cu dreapta, adica a PSD cu PNL, nu inseamna decat un solid sprijin pentru cea mai corupta si incompetenta dintre guvernarile post decembriste. In momentul de fata, pentru oricine doreste ca Romania sa supravietuiasca, exista un singur imperativ: alungarea de la putere a lui Traian Basescu si a PDL. Avem nevoie de o coalitie intre PNL, PSD-PC si orice alte formatiuni, cu exceptia PDL, bineinteles. Aceasta coalitie trebuie sa guverneze cu cateva obiective principale: organizarea alegerilor anticipate; masuri de urgenta pentru resuscitarea initiativei private in economie; infiintarea unui organism destinat anchetarii si deferirii catre justitie a marilor mafioti, dar si anchetarea faptelor de guvernare vadit anti-nationale;etc.etc. Dupa alegeri se va putea vedea ce orientare doresc romanii. Eventuala neacceptare de catre Victor Ponta a unei astfel de aliante m-ar determina sa gandesc la votul pentru Curte Constitutionala.

  7. virgilvirgil Says:

    Joc de glezne !…
    Nimic mai mult . Nimeni din opozitie nu doreste in mod real acum guvernul . Si chiar daca ar dori … Una-i dorinta si alta putirinta .
    La toamna , mai spre iarna … Alta poveste , se mai coc „fructele” guvernarii actuale si … Si poate , sub presiunea strazii unii dintre parlamentarii arondati actualei puteri vor face rocada mare , cum de altminteri le si sta in obicei .
    Atunci si numai atunci Basescu poate fi suspendat ( si ce m-am mai tavalit si rugat de multi din opozitie sa-l suspende si sa schimbe guvernul inainte de alegerile prezidentiale cind ar fi fost extrem de usor …) , musai suspendat si guvernul schimbat . Dupa care anticipatele vor hotari ce si cum . Vom avea sansa sa alegem si un nou presedinte .
    Doamne ajuta !

  8. Mihnea Georgescu Says:

    FSN-ul apă nu se face… 😉

  9. rhorvath Says:

    DUPA ARESTAREA IN SUA A 12 SPIONI RUSI
    URMEAZA INEVITABIL ARESTARE AGENTULUI ROSU
    VOLODEA TISMANETKY

    http://exploziv-news.ro/abc/575-in-timpul-mandatului-lui-iliescu-sobolanul-kgb-ist-tismaneanu-i-a-spart-casa-de-la-new-york-redactorului-sef-al-exploziv-news-acum-spionul-rus-se-afla-in-solda-lui-basescu-si-condamna-comunismul.html

    FBI

    International Operations Division – Joseph M. Demarest, Jr.

    In aceste zile cand presa si opinia publica este preocupata de spionii rusi infiltrati in SUA trimit atentiei dumneavoastra cazul spionului rus Vladimir Tismanetki. Actiunea de infiltrare a fost o actiune organizata de serviciul romanesc in colaborare cu cel sovietic .Surse absolut sigure documenteaza faptul ca infiltrareain SUA sa produs sub un nume fals cu un pasaport fals . In consecinta va adresez rugamintea de a deschide de urgenta o ancheta. Anexez documentele pertinente acestui caz,. Va rog a confirma primirea si numarul de inregistrare.
    Robert Horvath Cineast Jurnalist de investigatii -Cetatean american.

  10. t1u1 Says:

    http://www.trilulilu.ro/fellyd91/2dfae9eb60774f

    http://www.crinantonescu.ro/articole/798/Exista-variante-politice-pentru-a-putea-incerca-doborarea-acestui-guvern.html

    Multumesc, Roxana,
    Maria S.(Timisoara)
    Nu am gasit, deocamdata, discursul rostit, ca sa il si auzim in timp ce il urmarim in scris, mai caut.
    O zi frumoasa si cu multa multa armonie.

  11. t1u1 Says:

    http://www.trilulilu.ro/claudiu57/978fe10e0ba139

    Maria S.(Timisoara)

  12. raduhumor Says:

    Bine ai revenit Roxana !
    Si eu ma bucur pentru felul inteligent in care intelege Crin Antonescu rezolvarea acestei delicate probleme in care ne aflam :
    Sa asteptam erodarea completa a guvernarii portocalii, care cu siguranta la iarna va ajunge la cota cea mai de jos, in timp ce PSD si PNL vor creste firesc in sondaje, sau sa intreprindem tot ce ne sta in putinta (cu riscul de a ne desparti pentru un timp caile alese) pentru indepartarea de la putere a caracatitei basesciene , care altfel risca sa sufoce cu totul Romania !
    Deocamdata e bine ca avem cele doua variante (mai exista si altele 😉 ), dar asa cum zicea si @Virgil mai e nevoie de putina asteptare (nici asa repede cum ar vrea Crin, dar nici asa tarziu cum ar vrea pajul Victoras ) !
    Pana atunci se poate lucra cu siguranta la stabilirea instantelor de judecata pentru gravele crime financiar-economice si chiar a subminare a economiei nationale , de care se fac raspunzatori acesti tradatori si vanzatori de tara !

  13. motrauxdesarsaylles Says:

    Crin le zice bine,din pacate nu are o structura solida in spate,in teritoriu PNL este un abur,o holograma…Exista pe ici pe colo cate o vedeta din conducerea partidului dar nu cred ca asta ajunge.Ponta stie asta,toata lumea o stie mai putin cativa fanatici liberali tocmai de aia PNL nu este luat in serios de PSD in ceea ce priveste rasturnarea PDL…PSD vrea cifre,cifre confirmate in urma unor alegeri si nu unele negociate pe genunchi.
    Aceasta pasivitate pesedista reprezinta sansa PDL de a mai prinde doi ani la guvernare.Din pacate situatia tarii este atat de grava incat toate improvizatiile astea nu-si mai au locul.S-ar putea ca in 2012 PSD sa nu mai puncteze nici cat are azi,prelungirea suferintei si asteptarea zadarnica a unei schimbari agaseaza electoratul asta vad ca nu prea il preocupa pe Ponta….

  14. Ovidiu Says:


    acum 4 ani in urma i-am facut un forum Madalinei Manole.
    Dumnezeu sa o odihneasca!

  15. motrauxdesarsaylles Says:

    Nu am auzit de ea.Acum e prima data…Dumnezeu s-o odihneasca

  16. raduhumor Says:

    @ Ovidiu
    Iti multumesc pentru posibilitatea de a ramane macar cu cantecele ei care se adreseaza sufletelor sensibile si nu cele a trivialitatii zgomotoase a unor „artisti” cu care din pacate am ramas , in timp ce ea ne-a parasit plecand intr-o lume pe care-o spera mai buna !
    Da Doamne !
    Si iart-o Doamne !

  17. ghitabizonu Says:

    Mde le zice bine … insa mai e cestia cu putirinta ..
    majoritatea pusa la calede Basescu este greu de clintit (PDLeii nu vor pleca de macelarie … „indpendentii” de data asta nu au alta solutie decat fanatischen Widerstand mit deutche Treue … Iar Zeus.ro „gandeste” ca un eventual guvern minoritatr (PDL !!!) ar putea fi so0 soulutie …
    Si PDLeii bine=nteles vor canta de jale si vor tipa ca „ceillati” vor la guvern sa fure si da-i si lupta cu lustraatia , mineriada , comunsimu. parlamentu si dupa 2 luni mesajul va fi : anoi poate am putea sa facem ceva da nu ne lasa raii astia care vor cu orice chip la putere sa va jefuiasca ….
    Ma rog intre timp diversi basescofili mai baga o soparlita – ca va fi desemnat Mastase, ca de fapt Liberalii au dus-o tare bine cu Matrozu care le-a dat guvernu samd ….

  18. t1u1 Says:

    Ovidiu, multumesc. Stiam ca a murit, nu stiam insa cum s-a intamplat. Sper sa gasesc pe pagina ta mai mult.
    Nu sunt fan Madalina Manole, dar nu sunt nici anti.
    Dumnezeu sa o odihneasca.
    O floare si o rugaciune pentru ea si pentru toti cei care au murit in mod nedrept voi avea intotdeauna.

    Am intrat din nou pe pagina Roxanei ca sa va trimit un zambet.
    Si o atitudine.
    E in linkul pe care il anexez.
    http://www.facebook.com/profile.php?id=100001101816519#!/event.php?eid=132017196836745
    Am intrat si ca sa va spun ca astazi a inceput razboiul meu personal si total impotriva regimului Basescu.
    Veti afla de pasii pe care ii voi face, pas cu pas, cu victorii si infrangeri.

    Sa fiti iubiti, sa nu va dati invinsi niciodata, sa ne unim fortele, vom izbandi.

    Maria S. +(Timisoara)
    Plusul exclude pe bostanii si pe fraierii lor din Timisoara.

    As vrea sa scriu cu cele mai mari caractere si cu violet:
    Asa nu mai merge !

    Nimic fara Dumnezeu !

  19. t1u1 Says:

    motraux,
    inteleg ce vrei sa spui.
    In spatele lui Crin Antonescu sunt acum toti oamenii inteligenti din lume.
    Un spate mai puternic decat acesta, mai trebuie ?

    Sa fii iubit,
    Maria S.(Tm)

  20. olimpiu65 Says:

    PNL trebuie sa intensifice campania anti FSN. sa arate cu degetul pe cei care contribuie la falimentul national. pasul doi munca si iar munca in teritoriu, daca e nevoie din poarta in poarta cu un progarm clar: restaurarea monarhiei constitutionale. altfel vom avea rotirea cadrelor la comunisti si atat!

  21. raduhumor Says:

    @Maria S.
    Iti doresc succes si spor in ceea ce faci ( cam banuiesc !)
    Tine-ne la curent , adica mai deschide usa , sa mai intre si altii 🙄

  22. t1u1 Says:

    Radu,

    Sa fie.
    Multumesc pentru urare si solidaritate.
    Ce vreau sa fac se cristalizeaza acum. Sub forma unui demers personal.
    De indata ce va porni avalansa, voi, de pe Blogu-va, veti fi primii care veti afla.
    Usa casei mele este intotdeauna deschisa pentru prieteni.
    As vrea sa stiu la ce te-ai gandit tu.
    Sunt pe facebook.
    Daca imi stii numele de familie, poti avea adresa mea electronica.

    Am trimis mai sus o adresa de pe facebook, Arata-i fundul guvernului basescu (uite ca am scris numele lui nichipercea, volens-nolens), mi s-a parut salutara si amuzanta pagina.
    Nu stiu ce se deschide la voi, la mine se deschide pagina mea.Asta e.

    Am vrut doar sa anexez un cantec al Madalinei Manole.

    Sunt impresionata de tragedia ei si a familiei ei.
    Dumnezeu sa o ierte si sa o odihneasca in pace.

    Maria S.(Timisoara)

  23. teatrulmasca Says:

    Intre timp, Blaga a ajuns sef peste cultura :(((( http://malaimare.wordpress.com/ si aici http://www.observator.info/eveniment-1/primarul-falca-dat-exemplu-pozitiv-pentru-comasarea-institutiilor-de-cultura-in-cearta-prin-videotelefon-blaga-ciuhandu-.

  24. ghitabizonu Says:

    olimpiu65

    esti amabil sa dezvolti ideea despre monarhia constitutionala care samd ? De unde si-ar aduce ea oamenii ? Ce exprerienta ar avea ei si ce aplicabilitate ar avea experienta lor la realitatile romanesti ? Ar impiedica ea deriva spre autoritarism ?
    Atentie : in toata lumea monarhul desemneaza primul ministru. Ce s-ar intampla la noi daca monarhu ar pune destu sa zicem pe Zbanghelie si ar zice : asta e ? Ai zice e voia lu Dumenzeu ? Mai avem nevoie de un aprlament ?
    Nu ma lua cu Belgia, Anglia .. eu zic Romania . Si iti atrag atentia ca in 90 nimeni nu credea ca presedintele ar avea dreptul sa impuna guvernul Sau … Insa din 2005 incaopresedintele a devenit factor constitutional Acu sa ne inchpuim ca Seful Satului mai este si uns in timpu ceremoniei de incoronare. Uns a lu Dumnezu . Si daca zici ceva de majoritatea parlamentara nu s-ar putea sa te trezesti acuzat de blasfemie sau asa ceva ?!
    Si te rog nu-l uita pe tov Paler Octavian : m-am nascut intr-un regat si cu voia lu Dumnezeu .. tov Paler care a fost si sef al televiziunii romane si sef al Romaniei libere in timpu lu Ceasca si se maraie ca a fost inventatorul expresiei ani lumina . Astia ni-s omaneii cu astia defilam.

  25. raduhumor Says:

    @Maria S.
    Multumesc pentru link! Este uluitor de frumos totul !
    Madalina s-a dus sa se intalneasca cu Serban Georgescu fostul ei sot, compozitorul care i-a compus toata salba asta de cantece nemuritoare, cu care a fost casatorita 15 ani, dar el a decedat acum vreo cativa ani !.
    Ascultandu-i , si ascultandu-si cantecele , dorul de el a rapus-o !
    Ma rog bunului Dumnezeu sa-i ierte pe amandoi si sa le ofere posibilitatea de a se intalni din nou !
    Doamne , fii bun cu ei !

  26. raduhumor Says:

    @ Roxana
    Departe de mine a nu-ti intelege durerea si momentele nefaste prin care soarta te obliga sa treci, dar neglijenta aceasta cu care tratezi blogul, mai ales in momente atat de dificile si pentru altii, nu poate decat sa-i bucure pe niste nesimtiti cu zambetul lungit pana la urechi , ca uite moare si blogul@Roxanei Iordache !
    Deocamdata mai respira, dar daca vei continua sa te izolezi in tacere si nu in vorbe , vei fi partasa la infrangerea pe care o vad din ce in ce mai aproape 🙄
    Si apoi luandu-te cu scrisul si „combatutul” mai uiti de ale tale probleme !
    Iarta-ma pentru sinceritate si indrazneala …

  27. motrauxdesarsaylles Says:

    Asa este…pe mine ma enerveaza de-a binelea inactivitatea asta de aici.Pe fundalul acesteia clica imputita a lui Basescu a inceput din nou sa-si faca de cap si sa-si apese bocancul bolsevic pe grumazul firavei democratii.Pe ei pe mama lor…Roxana si eu am trecut prin asta,stiu ca e greu dar trebuie sa nu-ti abandonezi activitatile de dinainte sa nu te inchizi intr-o pestera pentru ca EI asta asteapta,sa fie lasati sa fure,sa batjocoreasca democratia,sa-si impuna toate putorile in cele mai caldute locuri.
    Crin singur nu poate,vad ca nici nu prea forteaza nota asta ca sa fiu altfel decat sunt de obicei…Eu ma lupt cu ei in EvZ,le dau la gioale de-i seaca la inima dar una e sa dai din linia intai de la un Blog ca al tau si alta de pe diverse fitzuici cotroceniste.Te asteptam… 🙂

  28. t1u1 Says:

    http://www.trilulilu.ro/marcelo64/369548d83f2cd1
    Putina activitate auditiva nu strica.

    Maria S.(Timisoara)

  29. mihai444 Says:

    Băi, puliticienilor!

  30. mihai444 Says:

    http://www.realitatea.net/antonescu-ii-raspunde-lui-iliescu–nu-intru-in-polemici-de-mahala_723811.html

  31. t1u1 Says:

    mihai444,
    multumesc pentru link, abia astept sa citesc sau sa ascult raspunsul lui Crin Antonescu.

    Va trimit imagini din Italia in primul rand, dar si din Doyles River Falls, Virginia.
    Pe situl acesta gasiti lucruri minunate.
    Flori, animale, peisaje si lista abia incepe.
    Va doresc o zi minunata.

    http://www.webshots.com/pro/photo/3267682
    Maria S.(Timisoara)

  32. t1u1 Says:

    Corect nu este Doyles River Falls, ci Shenandoah National Park si imprejurimi Virginia USA.
    Maria S.(Timisoara)

  33. olimpiu65 Says:

    Crin Antonescu= pustiul obraznic conform tov Iliescu…dar Ponta??? Geoana pt acelasi tovaras a fos prostanacul..Ponta ce e?? a ..da,da in 2005 spunea ca e un tanar destept care stie sa se orienteze, Ponta era atunci presedinte TSD si isi anunta sustinerea pt candidatura lui Iliescu. dar acum ce e??? pt mine un tanc caruia Iliescu si AN ii schimba pampersii nesubventionati de Base. sper sa nu mai ajunga PSD in colaps financiar din cauza asta, tocmai s-a laudat Ponta ca l-a evitat si a salvat sediul din Kisselef

  34. rhorvath Says:

    SERVICIUL BRITANIC DESPRE STAREA SANATATII LUI BASESCU : PRESEDINTELE ROMANIEI NU VA PRINDE CRACIUNUL!
    ATENTIUNE ! IMPORTANTA MAXIMA !
    SERVICIUL BRITANIC DESPRE STAREA SANATATII LUI BASESCU :
    PRESEDINTELE ROMANIEI NU VA PRINDE CRACIUNUL!
    M 15 are un serviciu specializat de urmarire a sanatatii fizice si mentale a conducatorilor politici din tarile de interes. In timpul razboiului rece el a capatat informatii despre Hrusciov, Brejnev, Tito, Fidel Castro etc. REZULTATELE TESTELOR DE SANGE SI CHIAR URINA LUI CEAUSESCU ERA TRIMISA LA LONDRA SAPTAMANAL. Uneori rezultatele erau ” scapate ” presei pentru a informa opinia publica despre conditia fizica si mentala a unor adversari politici incomozi. Am capatat de la surse demne de toata increderea urmatorul raport despre starea sanatatii a Presedintelui Romaniei Traian Basescu :
    „Teribila boală de care suferă Băsescu îşi pune amprenta, din ce în ce mai grăitor, pe comportamentul şi prestaţia sa. E vorba de stări de somnolenţă care alternează cu o irascibilitate şi violenţă , care îi îngrozesc, pe cei din jurul lui.
    BASESCU SUFERA DE CANCER GENERALIZAT DIAGNOSTIC AL SPITALULUI ONCOLOGIC CLUJ VIZITAT LA INCEPUTUL ACESTUI AN. REZULTATEL MEDICALE CA SI ESANTIONUL DE URINA AU INTRAT IN POSESIA M15.”
    SCRIU ACESTE RABDURI IN JAPONIA UNDE AM DISCUTAT CU DIRECTORUL CELUI MAI IMPORTANT CENTRU MEDICAL SPECIALIZAT IN CANCER AFLAT SUBURBIA CAPITALEI JAPONEZE . SIUBIECTUL A FOST STAREA SANATATII
    PRESEDINTELUI ROMAN. IN TIMPUL ULTIMEI VIZITE IN JAPONIA BASESCU A FOST SUPUS LA ACEASTA INSTITUTIE UNEI INVESTIGATII CU REZONANTA MAGNETICA NUCLEARA ( RMN ) Rezonanţa magnetică nucleară, reamintim, este o metodă imagistică de înaltă performanţă, neinvazivă şi neiradiantă, care utilizează un cîmp magnetic puternic pentru a obţine imagini multiplanare ale corpului uman. Prin RMN pot fi investigate toate organele, metoda fiind de elecţie în afecţiunile sistemului nervos, genitale şi musculoscheletale. În timpul investigaţiei RMN, pacientul stă întins pe o masă mobilă, care este introdusă într-un tunel. În funcţie de regiunea studiată, o investigaţie standard poate dura între 20 şi 60 de minute. DIAGNOSTICUL A FOST SEMNAT DE 5 EMINENTI SPECIALISTI JAPONEZI SI TRIMIS AMBASADEI ROMANIEI DIN JAPONIA.
    DIAGNOSTICUL : CANCER GENERALIZAT.
    Rezultatele testelor medicale realizate in spitalul japonez sunt aproape similare cu
    cele din raportul britanic

    Robert Horvath FOR NIPON PRESS

  35. motrauxdesarsaylles Says:

    N-am putea sa devansam cu 3-4 luni Craciunul ? 🙄

  36. Care PNTCD va fi absorbit de PDL ? « Plano10's Blog Says:

    […] “Câtă vreme există PNŢCD, chiar la o cotă de 2% în preferinţele electoratului, nimeni nu va crede că un alt partid  reprezintă creştin-democraţia în România. Ultimele atacuri la adresa noastră vin dinspre Traian Băsescu şi PDL, care se pregăteşte să-şi schimbe din nou denumirea, doctrina şi echipa de conducere, în speranţa că va reuşi  să înşele  electoratul; după PCR/FSN/PD/PDL, ar urma ceva cu CD”, se arată în comunicat. […]

  37. Ovidiu Says:

    OVIDIU

    EXCLUSIV ! vezi articolul si galeria foto incendiar!!!
    Nu se poate rata !!! da click !!!!!
    Nicolae Ceaușescu avea certitudinea ca joacă un rol foarte important in realizarea păcii israeliano-arabe. Care, spera el, ar fi putut să îi aducă și mult râvnitul Premiu Nobel pentru Pace.

  38. virgilvirgil Says:

    Care vas’zica comedia pompos intitulata “congres PNTCD” a adunat cu arcanul si a carat cu autobuzul de prin partile Tarii fro 400 de animatori gata sa se vinza pentru o cinzeaca din apa chioara pusa la dispozitie si aia cu restrictie , de catre onorabilul avocate , pasager volant al mai tuturor partidelor romanesti .
    “Delegatii la congres” primeau beletul de intrare la comedie la usa tractirului sub forma unui “carnet de membru” , adhoc eliberat alaturi de un plic galbin , pesemne cu oarece curpapir in interior , intitulat “motiune” .
    La ce le-o fi facut nevoie plicul , numai organizatorii bilciului cu pricina pot sti avind in vedere ca mai toti participantii auzeau pentru prima oara in viata de PNTCD ( ma rog , asa scria pe plic ) si aratau ca de multa vreme nu prea aveau motiv sa se usureze din pricina foamei ?!
    In fine , nu ma pui io acuma sa stric plezirul comediei , asa a fost planificata , asa s-a facut .
    Evident ca de la tarasenia cu pricina nu putea lipsi insusi viitorul …
    Viitorul prezident al tarii dupa cum nu pridideste sa anunte mai pe la toate tevereurile si totodata cel care tine legatura permanent de fro patru anisoi buni cu Elodia , disparuta de la Brasov .
    Miram-as sa nu fi fost si Elodia in sala plina de cautatori si iubitori ai dinsei , dar iote ca nici de data asta nu i-au dat de urma .
    In aplauzele auditoriului autoalesul prezident al comediei botezate “congres” ne anunta de la inaltimea scaunului pe care se cocotase sa-l vaza mai bine cei gura casca , ca nu ar fi nimic altceva decit reprezentantul cel mai de seama al dreptei , ba chiar dreapta in persoana .
    Sigur , acuma mai toti barbatii cu …, cu dreapta o fac … Cu sora lu’ stinga , n’asa?
    Mai rar sa vezi un asa spectacol de mascrici …
    Macar cu atit sa se fi ales “membrii” facuti ad-hoc si care-si primeau carnetele de membru la botul calului .
    Oare ce or fi zicind bietii oameni acum ca au ajuns acasa dupa o asa batjocura ?
    Dupa o asa batjocura unde nu s-au sfiit miseii organizatori sa pronunte nume ilustre precum Coposu si sa se afiseze sub portretele intregitoprilor de Neam si Tara , Maniu si Mihalache ?
    Ptiu ! Piei drace !
    Ce altceva sa zica ?

    Virgil

  39. t1u1 Says:

    Eu nu astept Craciunul, astept lista de plata a intretinerii.
    si dupa aceea sa vedeti o gama larga si colorata de cuvinte elegante.
    Nu mai cred nimic, pana nu vad marele eveniment.
    L-am vazut la inundatii, cand era impertinent si tupeist, cu oamenii aflati in necaz.
    In loc sa fie echilibrat si sa ii compatimeasca pe bietii oamenii, a fost cum este.
    Un grobian.

    Arata bine nichipercea, putin intrat la apa, dar ar trebui sa fie umflat, diform,daca ar fi in faza terminala.E o parere si atat.
    Nu mai cred nimic.
    Vreau sa vad.

    Nici nu imi doresc sa curete fata pamantului de jegoasa lui aratare.
    Vreau ca Romania sa fie condusa cinstit de oameni probi si responsabili.
    Atat imi doresc.
    Si pe bostani sa-i ia necuratul, in alte paradisuri fiscale decat, tara unde sunt obligata sa traiesc.
    Multumesc, Virgil pentru stire. nici nu putea fi alfel.
    Totusi ce este de facut.
    Si PNTCD trebuie sa renasca.
    Condus de alti oameni.

    Maria S.(Timisoara)

  40. julia Says:

    Roxana, am dat pentru prima data un Google pe numele tau. Tu esti chiar o celebritate pe firmamentul jurnalisticii romanesti. Ma simt putin stinjenita ca ti-am ocupat si eu citeva minute din viata atit de importanta.
    Eu am ajuns la tine ‘acasa’ cu totul din intimplare si m-am simtit bine, chiar daca am gasit aici oameni cu pareri diferite de ale mele. E placut sa argumentezi cu astfel de oameni. Am gasit si pe unii pe care citindu-i m-am luminat si m-am simtit bine ca am invatat ceva nou. Am vazut, normal, si lepre care te musca de glezne fara alte argumente decit ca esti prea populara in lumea virtuala si destui te citesc, si mai ales destui „importanti” te citesc.

    Am, avut si multumirea de a te vedea luind o atitudine ferma, fara echivoc, impotriva unor calomnii impotriv amea si, desi de obicei din modestie nu vreau sa fiu motiv de atita atentie si nici motiv de banare pentru cineva, trebuie sa recunosc ca m-am simtit bine sa te vad astfel, fara compromisuri, de partea dreptatii.

    Mi-ai influentat parerea politica si m-am bucurat ca de la tine pot si eu sa aflu noutati si mai ales pot si eu sa vad realitatea prin prisma ta, o femeie bine documentata si puternica, fara compromisuri.

    Dar trebuie sa admit ca am si eu „calciiul lui Ahile” al meu: NU POT accepta sa vad laude la adresa unui cuplu de besmetici, ignoranti, rai, invidiosi si razbunatori care ne-au ingenunchiat cu ajutorul unor lingai ca ovidiu pe timp de 25 de ani! Imi este atit de greata de prezenta acestui individ care MINTE si SE MINTE PE SINE incit va trebui sa plec. DUREREA mea de a vedea intinata Revolutia Romania si memoria mortilor ei de asfel de specimene ignorante in ale istoriei si ale vietii e prea mare. Am incercat la el pe blog sa-i spun cum am trait noi, cum am suferit din cauza celor doua monstruoase BESTII care au fost Ceausesitii si m-am trezit numita „dezinformatoare platita” si „mincinoasa”! Cind eu am povestit un episod din viata mea, inconstientul asta mi-a spus ca MINT! Scurt! Si a sters toata ‘discutia’ pe tema asta de la el de pe blog……daca ovidiu nu este nebun, ca sa aiba scuza „ca nu stie ce spune”, nu vad absolut nici-un motiv de ce-i permiti sa-si prezinte propaganta CRIMINALA la tine pe blog.

    Cu tot regretul meu ca te ‘pierd’, ma voi retrage……imi doresc din suflet sa pot, la un moment dat, sa ma intorc si sa fac abstractie de prezenta lui…pina atunci imi voi proteja sanatatea si voi refuza sa vad asfel de DESEURI ALE SOCIETATII care au indrazneala sa REFUZE sa priceapa ce au facut ceausestii poporului roman!

    Un ultim salut catre tine Roxana, si o ultima urare: sa-ti dea Dumnezeu sanatate multa si putere sa treci prin incercarea ta. Fara sa stiu specific prin ce ai trecut, cind mi-ai spus ca ai si tu probleme ‘familiare’ m-am rugat si pentru tine, cum o fac pentru noi aici.

  41. Rugaminte – Cine are grupa 01 RH negativ « Hai ca se poate! Says:

    […] Marcus, Mihnea, Matilda, Mirela, Motanul Filozof, Natasa, Orfiv, Plano 10, Pro Atitudine, RAZVAN, Roxana, Sifilica, Societate, Starea Natiunii, Supravietuitor, Teo, Transildania, World of Solitaire, […]

  42. Cronică de carte Romanul unei familii gorjene, în interpretarea lui Constantin Stănoiu | Blogul lui Nea Costache Says:

    […] plan naţional Constantin Stănoiu se situează ca povestitor pe urmele unor clasici ai genului precum Ion Creangă, Mihail Sadoveanu, Marin Preda, Marin Sorescu, […]

  43. Felix-Gabriel Lefter Says:

    Punct pe „i”, Roxy. Mi-e frică însă de punctul pe „î”. Suntem un neam care o scoate greu la capat. Ne trebuie totusi un neamţ.
    Sigur că da, îl votez pe Crin şi sunt în stare să suport şi sărăcia reformei, iarăşi reformei, din nou reformei, prima reformă. Dar aş prefera o monarhie radicală, care să ne schimbe faţa.
    Cât de idiot e neamul asta sa nu vada asta, ca o republica trece iarăşi la Monarhie, spectaculos, iar ochii Europei se miră, placut impresionaţi?

  44. rhorvath Says:

    In calitate de ziarist de investigatii am cerut diferitelor agentii occidentale acces la documentele strict secrete ( nedesclasificate ) legate de spionajul sovietic si est -european .

    PRESEDINTELE TRAIAN BASESCU A FOST AGENT AL SECURITATII
    SPECIALIZAT IN SPIONAJ INDUSTRIAL SI MILITAR.
    si a urmat doua luni cursuri de specializare la Centrul Baneasa .
    ( Cod A33-2 Rom )
    „Agentiile NAVROM-Romanian Shipping Company, erau repartizate intre DIE si DIA (Directia de Informatii a Armatei), si sefii acestora cooperau cu institutia care tutela agentia respectiva. Aceasta noua orientare a inceput in 1973, cand Ceausescu a semnat un decret strict secret (No. 363/1973) care, printre altele, autoriza NAVROM sa transporte „curier diplomatic neinsotit” al DIE si DIA pe navele agentiei. La scurt timp dupa aceasta, atat DIE, cat si DIA au inceput sa foloseasca NAVROM-ul pentru a aduce in Romania, in mod secret, echipamente de largi dimensiuni supuse embargoului. Aranjamentele se faceau atat cu sefii agentiilor NAVROM, cat si cu capitanii de nava care erau folositi cu prioritate pentru aceleasi sarcini. Printre numeroasele echipamente de embargo aduse secret in Romania de DIE mentionez: un tanc Centurion din Israel instalatii militare radar pentru joasa altitudine, din Anglia si Italia; o linie completa de fabricare a cristalelor epitaxiale pentru circuite integrate din Japonia. DIA a fost, de asemenea, prolifica.” Cod A33-2 Rom
    Semnat
    ION MIHAI PACEPA
    Iar intr- un alt document A36- 2 rom se spune Traian Basescu participated in a two-month intelligence and counterintelligence training session taking place at the Education Center for the Securitate in Baneasa in 1987-1989, while heading the trade representation of the Romanian Navrom in Anvers,
    ……………….. ( video testimony. )
    VA URMA UN ALT DOCUMENT CARE SE REFERA LA CONECTIILE DE LA ANVERS AL PRESEDINTELUI ROMANIEI CU SPIONAJUL SOVIETIC.

    Robert Horvath Special for Nipon Press

    http://devanewyork.blogspot.com/
    http://www.devagallery.com/

  45. ghitabizonu Says:

    Ptr Felix-Gabriel Lefter

    Care republica ? In cazul in care ve ganditi la Spania , daca cunoasteti o limba straina mai de circulatie si locuiti intr-o urbe in care sunt si biblioteci mai de Doamne ajuta va sfatuiesc sa sacrificati cateva ore si sa consultati o colectie de publicatii vestice din anul mortii lui Franco . Va garantez ca o sa aveti niste surprize nu prea placute!
    Si atunci o sa puteti a decideti daca panseul Cât de idiot e neamul asta sa nu vada asta, ca o republica trece iarăşi la Monarhie, spectaculos, iar ochii Europei se miră, placut impresionaţi? este jalnic sau ridicol .

  46. Felix-Gabriel Lefter Says:

    @ghitabizonu
    Nu ma intereseaza cazuri particulare. Mi se rupe de fascinatia lui Eliade fata de Salazar Franco sau chiar Franta in sine, mama tuturor relelor. Nu suport ne-monarhiile, mai ales ca singurele lucruri bune in Romania au fost de ele aduse. Nu ma lua cu coltul tau de biblioteca. E o ironie ieftina.

  47. Felix-Gabriel Lefter Says:

    Scuze pentru virgula lipsa dintre Portugalia si Spania.

  48. ghitabizonu Says:

    Felix-Gabriel Lefter

    daca nu v-ati gandit la Spania atunci despre care republica ati scris ca o republica trece iarăşi la Monarhie, spectaculos? Afirmatia va apartine si ar fi cazul sa o sustineti. Actor incubit probatio. Chiar daca nu va intereseaza cazuri particulare Ati scris ipotetic ?! In vis ?
    Si unde am zis io de fascinatia lui Elidae fata de dictatori ? (Apropos si Juan Carlos a fost dictator !.A devenit rege – desi tatal sau era mostenitorul de drept al tronului – fiindca era dictator ).
    Daca nu aveti alte argumente retrag supozitia de ridicol ori jalnic . Insa ptr afirmatia Cât de idiot e neamul asta pun abjectie provenita din incultura trufasa !!

  49. Roxana Iordache Says:

    @Tuturor. Mulţumesc! Îmi pare rău că nu vă pot răspunde acum.

    @Julia. Eu în ultima vreme intru mai rar pe net. Nu ştiu ce a postat @Ovidiu şi mi-ar face rău să aflu că te-a lezat. Te-aş ruga să-ţi reconsideri decizia. Mi-ar părea extrem de rău să nu mai postezi mesaje aici, ar fi păcat. Mulţumesc mult de tot, pentru toate cuvintele tale frumoase, care se simt că sunt adevărate. Mi-aş dori să trimiţi în continuare mesaje.

    @raduhumor. Când scriu, nu scriu ca să uit. Aş spune chiar, dimpotrivă. Oricum, totul e secundar. Faptul că blogul meu e „în pericol” de deces, cum spui tu, crede-mă, e chiar derizoriu. Mulţumesc, oricum.

  50. raduhumor Says:

    @ Roxana
    Ma bucur sa te-aud !
    Daca ti-as spune ca mi-e dor si -atunci cand dor, de vorbele tale , m-ai intelege mai bine ?!
    Mi-e frica nu sa uiti a scrie, ci sa uiti de cei care-ti asteapta parerile in aceste vremuri atat de tulburi.
    Un singur refugiu, acela in credinta,
    poate fi mai implinit si suficient pentru suflet !

  51. ghitabizonu Says:

    Basescu, catre aviatori – eu sunt Ceausescu doi :Gasiti solutii sa va modernizati, in ciuda crizei

    Presedintele Traian Basescu le-a adresat marti aeronautilor romani un mesaj in care cere continuarea procesului de modernizare a aviatiei romane.

    Mesajul a fost transmis cu prilejul Zilei Aviatiei, iar seful statului a omagiat, printre altele, si rolul jucat de aeronautii romani in cadrul NATO.

    „Sunteti o categorie de forte de elita, cu un important rol ….

    Pentru a va mentine acest statut, trebuie sa identificati solutii care sa va permita, in simplificat, eficient si adaptat la noul mediu de securitate”, se arata in mesajul transmis de presedintele Traian Basescu conditiile actuale dificile, sa continuati procesul de transformare si modernizare la care v-ati angajat, astfel incat sa dispuneti de structuri operationale suple, cu un lant de comanda-control. „

    Al nost preascump Prezidel , continuand buna traditie ceausita da sfaturi agricole in aviatie . Aviatia care de la anu nu mai are pe ce sa zboare (in misiuni de lupta). Aviatia in care pana si o “caruta” precum AN2 cade la decolare ( o fi fost vechi … insa si mai sigur nu era intretinut. ) Aviatorii sa faca totu’ . Stil juramantul soimului Patriei din iepoca de trista aducere aminte :
    Jur cu mana pe buric
    Sa cresc mare si voinic
    Fara sa mananc nimic!
    Ii place sa se laude cu misiunile NATO .. insa de la anu ca sa nu avem un cer “curat” (adica fara aparare) va tebui sa cerem partenerilor din NATO sa trimita aici avioane.

Lasă un comentariu