DE CE RADU AL ROMÂNIEI, CANDIDAT UNIC AL OPOZIŢIEI

 prince-radu-mediahooverorgcrin-de-buletin1

Radu al României are ţinută, educaţie, elevaţie, e capabil să se exprime limpede şi pe înţelesul tuturor, poate fi extrem de dur fără să se coboare la nivelul adversarului, are cunoştinţe la cel mai înalt nivel la toate cancelariile lumii şi în lumea culturală.

Atribuţiile preşedintelui pe plan intern sunt acelea de moderator, iar pe plan extern, reprezintă statul român. Radu al României îndeplineşte ambele condiţii. Este deasupra partidelor, deci a intereselor partizane  şi transpartinice. El garantează, astfel, arbitrajul obiectiv între părţi aflate în conflict şi echilibrul instituţional. Are priză la oameni, e foarte bine primit  în timpul vizitelor din ţară. Şi reuşeşte să fie popular, fără să fie populist, ceea ce cred că-i esenţial. Pune accentul pe comunităţile locale, semn că priveşte România nu ca pe o entitate abstractă, ci ca pe o sumă de comunităţi vii, fiecare cu specificul, aportul şi necesităţile ei. A le cunoaşte pe fiecare în parte şi a le integra într-o viziune de ansamblu reprezintă cheia adunării energiilor naţionale, a motivaţiei pentru performanţă.

Radu al României are o strategie pe 30 de ani pentru România. Şi asta în condiţiile în care suntem un popor incapabil să elaboreze şi să finalizeze proiecte.

E echilibrat. Are viziune politică. Are toate calităţile necesare unui preşedinte de nivel înalt. Şi – repet – faptul că are cele mai înalte relaţii la nivel internaţional este de primă importanţă pentru România.

Nu am să ascund principalul semn de întrebare: monarhia. Eu cred că nu este afectată Casa Regală de candidatura prezidenţială a Principelul Radu. Dimpotrivă. Pentru că preşedintele, ca şi Regele, reprezintă statalitatea. Diferenţa este că Regele e uns cu Mirul Sfânt, dar organizarea statală a României este laică. Prefer un candidat, membru al Casei Regale şi posesor al titlului de Alteţă Regală pe principiul meritocraţiei, şi care afirmă că  nu va restaura monarhia din postura de preşedinte, pentru că nici nu are prerogativele.

Şi în raport cu monarhia, îl prefer pe candidatul Radu al României, candidatului Crin Antonescu, care, de când ţine să candideze la preşedinţie, afirmă că „susţine teoretic monarhia”. Care-i diferenţa? Diferenţa e de onestitate. Şi nu vă ascund că mi-aş dori restaurarea monarhiei în România. Pentru asta, însă, trebuie cunoscută istoria, românii trebuie să fie informaţi, membrii Casei Regale trebuie foarte bine cunoscuţi. Dacă primul mandat al preşedintelui Radu al României va determina poporul să ceară revenirea la monarhie – pentru că mandatul lui va fi pe modelul monarhului constituţional, aflat deasupra partidelor – atunci va fi minunat. Dacă nu, cel puţin vom avea un preşedinte de elită. Şi care în mod sigur ar fi reales. Ar fi 10 ani esenţiali pentru destinul României. Pentru dezvoltarea liberă, scoasă de sub imperiul dezbinării, al dezamăgirii, fricii, lehamitei şi lipsei de speranţă în perspectivă.

De aceea sunt pentru susţinerea lui Radu al României în solidar de PNL şi PSD, drept candidat unic. Ştiu, îmi veţi spune de ultimul sondaj Insomar, care indică mari şanse pentru Crin Antonescu. Pe moment. Şi poate şi pe viitor. Votaţi-l! Eu votez pe cine cred că poate duce România la o condiţie înaltă în Europa. Mă gândesc de câţiva ani la candidatura Principelui Radu la preşedinţie, în calitate de candidat unic împotriva lui Băsescu. Am constatat, cu timpul, că mai mulţi s-au gândit în acest sens. Dar esenţial e nu că ar fi susţinut solidar împotriva lui Băsescu, ci că ar fi susţinut ca un candidat prezidenţial care merită votul pozitiv. Şi se discută de câţiva ani această posibilitate. Cred că partidele ar dovedi patriotism şi responsabilitate dacă l-ar susţine.

Îmi pare rău că trebuie să o repet de Florii şi după ce, într-o postare anterioară i-am făcut urări de onomastică, dar, personal, faţă de Crin Antonescu am rezerve serioase. Este dreptul meu să nu mint cu privire la convingerile mele, chiar dacă pentru asta, în lipsă de (contra)argumente, mai mulţi m-au pus la zid, inclusiv cineva pe care l-am crezut, mult timp, prieten. Nu l-aş putea vota vreodată pe Crin Antonescu, preşedinte al ţării. Chiar dacă, evident, e de departe preferabil lui Băsescu. Însă doar atât. El ar polariza cel mult un vot anti-Băsescu, vot care e posibil să basculeze spre Geoană. Băsescu e în cădere liberă şi iarăşi se merge pe votul negativ.

Crin Antonescu nu-mi inspiră încredere. Am rezerve cu privire la caracterul lui. Nu mi se pare sincer, şi am şi date în acest sens. Este educat şi inteligent, dar o inteligenţă rece, egocentristă. Este discursiv şi retoric. Nu are acţiune. Nu are amplitudine. Nu cunoaşte arta guvernării. Nu cunoaşte politică externă. Nu are cunoştinţe la nivel internaţional şi nici regii, nici preşedinţii şi primii miniştri, în general, personalităţile politice nu-l cunosc. Nu are strategie pentru România. Ar avea enorm de învăţat şi nici n-are timp, şi oricum n-are calităţile necesare, în orice caz, ele sunt incomparabile faţă de calităţile lui Radu al României. Discursul lui Crin Antonescu e distant, abstract, arogant. Discursul lui Radu al României e imediat, cald, apropiat de realitatea vieţii româneşti. Pe de altă parte, Crin Antonescu e proiecţia unui partid. Radu al României porneşte de la prezumţia de obiectivitate, pentru că nu face parte dintr-un partid. Nu are alte obligaţii decât faţă de poporul român, în cazul în care e ales preşedinte.

De ce să nu valorificăm pentru România tot ce avem mai bun? Să ne gândim cu toată obiectivitatea la toate acestea. Radu al României are toate şansele dacă e susţinut solidar. În caz contrar, ratăm o ocazie istorică. Aceea a votului nu doar contra cuiva, a cuiva lamentabil, ci pentru cineva, cineva cu vocaţia preşedintelui de elită.

UPDATE. Mulţumesc Principelui Radu al României, pentru menţionarea acestei atitudini pe blogul Alteţei Sale.

121 răspunsuri to “DE CE RADU AL ROMÂNIEI, CANDIDAT UNIC AL OPOZIŢIEI”

  1. josephusflavius Says:

    Te chinui inutil. Asta cu popularitatea in tara e o abureala, o demonstreaza sondajele. Unde e proiectul pe 30 de ani pe care il lauzi, l-ai vazut? Care-i treaba cu caracterul lui Crin, apare pe vreo lista cu oamenii de nadejde ai securitatii din Iasi?

  2. Filip G Says:

    Crin e pe locul doi in sondaje daca nu candideaza OPRESCU.
    Pune te rog un sondaj pe blog intre RADU si CRIN sa vezi rezultatul.
    Iar o parte din PSD si PD-L ar vota CRIN dar in nici un caz RADU.
    Sa fim realisti.

  3. Florian Says:

    Tatal dudei a infiintat Partidul Liber Schimbist iar mai apoi, spre cinstirea numelui partidului, s-a facut fesenist. Dudulica junior traverseaza strada, devenind monarhist de conjunctura, apoi trece din nou pe trotoarul republican, tarandu-si dupa el si consoarta (mi-a crapat obrazul de rusinea veritabilei Principese cand am vazut-o standu-i alaturi falsului Principe, cand cu anuntarea pohtei prezidentiale).
    Stiti cine a zis prima data ca aschia nu sare departe de trunchi? Un intelept care tocmai taiase un dud.

  4. Florian Says:

    Erata, cu scuzele de rigoare: trotuarul, nu trotoarul.

  5. daurel Says:

    Care opozitie? PSD-ul poate oricand sa continue guvernarea si coabitarea cu PD-L !

  6. Marius Mins Says:

    Profesorul si fostul detinut politic Ion Varlam considera candidatura lui Radu Duda la presedentia Romaniei un act de impostura morala si o inselaciune in dauna Natiunii Romane. Cu acceptul Domniei sale am sa postat cateva puncte de vedere personale:
    „Am anunţat candidatura D-lui Duda la magistratura supremã în stat anul trecut, atunci când, cu prilejul aniversãrii cununiei perechii regale, a avut, de fapt, loc lansarea campaniei electorale a ultimului din ginerii Regelui Mihai. Pentru analiştii avizaţi aceastã mişcare a PSD-ului pe eşichierul politic era previzibilã din momentul în care, la 30 Decembrie 1997, soţii Dudã îi smulseserã Regelui, pe calea faptului împlinit şi în prezenţa consilierilor Sãi, transferul prerogativelor regale cãtre fiica mai mare a Suveranului (tot atunci au fost isgoniti consilierii Regelui pe care Doamna Dudà i-a înlocuit cu echipa ei de consilieri securisti). Acestei pure imposturi i s’a adãugat farsa juridicã a modificãrii unilaterale a Statutului Casei Regale, la finele anului trecut, ceeace a întãrit substanţial ipoteza promovãrii D-lui Dudã pe locul de candidat al PSD la preşedenţia României. A fost de la început evident cã D-l Dudã provine din zona interlopã a agenţilor sexuali ai serviciilor secrete. Evidenţa a fost întãritã de dovezi, pe Care Regele Mihai le-a primit de la serviciile de informaţii ale unor monarhii europene pe teritoriul cãrora agentul Dudã fusese trimis sã-şi încere talentele imediat dupã Decembrie 1989. Promovarea acestui individ de cãtre Preşedintele Iliescu – principalul beneficiar al infiltrãrii lui în Familia Regalã – a arãtat cà este hãrãzit unui rol mai important decât manipularea prin consoartã a regalului sãu socru. Înlãturarea de facto a bãtrânului Suveran din funcţia de Rege s’a produs la 30 Decembrie 1997, când soţii Dudã i-au smuls pe calea faptului împlinit – şi de faţã cu toţi consilerii Monarhului ! – actul prin care, fãrã absolut nicio acoperire juridicã, Mihai I îi transferã fiicei lui mai mari exercitarea tuturor prerogativelor sale. ”

    Conform ultimului sondaj furnizat de INSOMAR Traian Băsescu are 43% în scădere cu 14,3% fata de ianuarie fiind urmat destul de aproape de Crin Antonescu (PNL)care se afla in crestere cu 16% fata de aceeasi perioada. Studiul a fost finalizat inaintea Congresului PNL.

  7. Marius Mina Says:

    @Roxana, mi-e greu sa recunosc dar articolul asta parca e scris de altcineva , in niciun caz de tine.
    Parca l-ar fi scris Magda Ciumac,
    D-zeu sa te mai inteleaga, mie imi este imposibil.

  8. Marius Mina Says:

    Încurcătura Dudă
    12-04-2009 by Radu Portocală
    Candidatura nu chiar neaşteptată a dlui Radu Dudă la preşedinţia României a fost definită drept “neserioasă” de către dl Ion Diaconescu, drept “hazardată” de către dl Radu Câmpeanu, drept “romantică” de către dl Dinu Patriciu.

    Nici o personalitate a vieţii politice nu s-a întrebat însă în public şi cu voce tare cine este în spatele acestui demers – adică singurul lucru care ar merita să fie aflat şi spus. S-a vorbit cu mult entuziasm despre eventualul sprijin al dnei Betsy Myers, care a făcut parte din echipa de campanie a lui Obama. Dar cine o va plăti pe dna Myers, despre care nimic nu mă poate face să cred că, împinsă de cine ştie ce romantism politic, s-ar apuca să lucreze benevol taman pentru dl Dudă? Cine îi va plăti pe consilierii români (în număr de trei, deocamdată)? Cine va plăti afişele, publicitatea în presă, deplasările în ţară, întîlnirile cu alegătorii, diversele manifestări publice pe care le implică în mod necesar o campanie electorală?

    Se vor miza oare în această stranie partidă de poker banii Casei Regale? Absenţa Regelui de la ceremonia anunţului candidaturii mă face să mă îndoiesc. De altfel, această absenţă e perfect logică: în 1992, cînd dl Radu Câmpeanu i-a propus Regelui să candideze la preşedinţia ţării, a primit un refuz net; de ce, acum, Regele şi-ar dori ca propriul Său ginere să devină preşedinte?

    Deci, cine se află în spatele candidaturii recentului prinţ grăbit să devină republican? Cine urmăreşte slăbirea dlui Crin Antonescu – aceasta fiind, inevitabil, consecinţa lansării în cursă a dlui Dudă?

    Să mai amintim cîteva amănunte. Monarhia românească este supusă legii salice. Constituţia din 1923 (art. 77) spune: “Puterile constituţionale ale Regelui sunt creditate în linie coborîtoare directă şi legitimă a Maiestăţii Sale Regelui Carol I de Hohenzollern Sigmaringen, din bărbat în bărbat prin ordinul de primogenitură şi cu exclusiunea perpetuă a femeilor şi coborîtorilor lor.” Mai departe, art. 78 spune: ” În lipsă de coborîtori în linie bărbătească ai Maiestăţii Sale Regelui Carol I de Hohenzollern Sigmaringen, succesiunea Tronului se va cuveni celui mai în vîrstă dintre fraţii sau coborîtorilor acestora, după regulele statornicite în articolul precedent. Dacă nici unul dintre fraţii sau coborîtorii lor nu s’ar mai găsi în vieaţă sau ar declara mai dinainte că nu primesc Tronul, atunci Regele va putea indica succesorul său dintr’o dinastie suverană din Europa […].” Constituţia din 1938 reia aceleaşi articole (34 şi 35).

    Recenta desemnare a Principesei Margareta ca succesoare a Regelui Mihai la Tronul României nu are, deci, nici o valabilitate. Pe de o parte, chestiunea succesiunii la Tron este reglementată de Constituţie şi nu de Statutul Casei Regale. Pe de altă parte, Regele nu poate modifica singur Constituţia, şi cu atît mai puţin pe cele din 1923 şi 1938 care au fost abrogate! Acelaşi raţionament se aplică şi aşa-zisului Principe Nicolae, nepot al Regelui printr-o fată şi avînd ca tată un cetăţean american.

    În altă ordine de idei, moştenitorii Tronului nu se pot căsători decît cu descendenţi ai familiilor suverane (domnitoare) din Europa. Detaliu esenţial: nu din România! Familia dlui Dudă, după cîte ştim, nu s-a aflat în fruntea nici unui Regat european. Prin derogarea pe care şi-a acordat-o Principesa Margareta, s-a ajuns la o situaţie paradoxală. Căsătoria Principelui moştenitor Carol, viitorul Carol al II-lea, cu Ioana (Zizi) Lambrino a fost anulată tocmai pentru că ea contravenea acestor principii. În momentul în care Principesa Margareta, căsătorită cu dl Radu Dudă, este declarată moştenitoare a Tronului, căsătoria Principelui Carol cu Ioana Lambrino riscă să devină legitimă şi să dea dreptul la succesiune ultimului descendent al acestei uniuni. Or, este exact ceea ce Casa Regală, şi pe drept cuvînt, contestă de ani şi ani.

    In sfîrşit, cîteva cuvinte despre numele recentului prinţ. După Revoluţia Franceză, cînd monarhia absolută a devenit monarhie constituţională, regele Franţei a devenit regele francezilor. Urmînd acest model, monarhii români s-au numit întotdeauna “regele românilor”. De ce dl Dudă este “Principele Radu al României”? Atribuirea acestui nume s-a făcut fără nici un drept legal (Regele nu poate acorda titluri, nici stabili nume care n-au existat niciodată în istoria dinastei) şi contravine tradiţiei monarhiei constituţionale care a domnit în România.

    Din toată această încurcătură de legi nerespectate rezultă că dl Dudă, prin simpla sa prezenţă şi iniţiativele sale, pune la grea cumpănă Casa Regală. Ce s-ar întîmpla dacă ar fi ales? Regele ar deveni socrul preşedintelui republicii! Ridicol! Ar restabili dl Dudă monarhia? N-o poate face decît prin referendum, care ar fi, oricum, pierdut. Dar dacă, prin absurd, rezultatul ar fi favorabil? Principesa Margareta ar deveni, împotriva literei Constituţiei, regină, iar dl Dudă s-ar transforma din preşedinte în prinţ consort. La fel de ridicol!

    În momentul de faţă, singurul om care poate revendica Tronul României este Regele Mihai. În ce-l priveşte pe dl Dudă, el îşi joacă rolul – dar nu ştim nici cine e scenaristul, nici cine e regizorul.

  9. heinrich Says:

    Roxana. Dupa cum vezi toate comentariile de pana acum sunt total defavorabile acestui „prezidentiabil”. Mi se par corecte aprecierile lui Marius Mina de mai sus, mai putin cele referitoare la „ipoteza promovãrii D-lui Dudã pe locul de candidat al PSD la preşedenţia României”, care se inscriu in zona speculatiilor pure. Apropos de electoratul psd-ist, imi vine greu sa cred ca vor sustine un membru al Casei Regale cu atat mai mult cu cat prostanacul mai este presedintele PSD si abia asteapta sa inceapa „lupta”.

  10. olimpiu Says:

    deja presa ii va ,,descoperi” ce trebuie descoperit.apoi unii din greii afacerilor au ales sa sprijine pe Crin, dovada sondajul de pe Realitatea si pana la urma la cloaca asta politica + boborul semidoct, Crin e alegerea! Alteta Sa incurca doar si din asta doar Basescu are de castigat
    Nu cred in candidati unici sustinuti din stanga si dreapta spectrului politic cum nu cred in functionarea unor coalitii in Romania

  11. lascaris Says:

    Marius Mina are mare dreptate.
    Regele trebuia la timpul potrivit sa ii bage mintile in cap principesei, care la randu-i ar fi trebuit sa prefere sa traiasca pana la sfarsitul zilelor nemaritata, decat sa ajunga intr-o asemenea companie.
    Duda se poarta de parca ar fi aristocrat din tata in fiu, cu o genealogie care s-ar pierde in Roma antica, cand de fapt …
    Primirea lui Duda in sanul Casei Regale imi pare ceva suspect, in acest context si tinand cont si de faptul ca proprietatile si despagubirile au fost primite din mana lui Iliescu, isnasi imaginea lui Mihai imi pare a fi murdarita.
    Eu nu pot vota cu Duda, peste timp insusi Regele condamna aceasta candidatura, prin faptul ca atunci cand Campeanu i-a propus sa candideze a refuzat. Daca atunci nu era bine, acum este?

  12. Sky Says:

    @ Roxana
    In primul rand vreau sa te felicit pentru analiza lucida si pertinenta prin care reusesti sa acorzi Principelui Radu locul cuvenit in istoria postdecembrista a Romaniei ,marcata dureros de mult de toate variantele securisto-comuniste si din pacate prea putin de adevarata fauritoare a Romaniei Mari , Monarhia Constitutionala .
    Faptul ca un membru al Casei Regale , Principele Radu intruneste toate calitatile si in curand, sunt sigur , majoritatea sufragiilor , pentru depunerea
    candidaturii la functia suprema in Stat, in loc sa fie prilej de mandrie si bucurie , prilejuieste unora oribile strambari de organ olfactiv, reprezinta cred cea mai buna dovada ca suntem pe calea cea buna.

    In afara de zeflemeaua subtire legata de numele Duda ( bine ca nu le-a miscat nasul si auzul cel al lui Basescu) , si a unor speculatii securistice ,culminand cu spionul sexual ( iti aduci aminte ca acum catva timp , hodoronc-tronc , s-a vehiculat acest subiect cu spionii sexuali pe la TV ,ei iata acum si motivul !), tipii cu ochi albastri nu prea au ce sa arunce pe piata pentru a murdari tot ce iau la „analizat”.

    Romanii au ocazia sa se desparta de un trecut(comunismul) care nu-l reprezinta si l-a adus la un pas de excluderea din lumea buna si sa-si reabiliteze trecutul care i-a adus consacrarea europeana si recunoasterea pe plan mondial .

  13. Radu Portocala Says:

    Stiu ca sinteti – asa cum sint si eu – monarhista. Pentru mine, monarhia inseamna Regele Mihai. Cu El, potrivit legii careia i s-a supus, dinastia se inchie, iar Tronul e vacant. Iata de ce nu izbutesc sa inteleg de ce sustineti un candidat pe care nici macar Regele nu-l sustine, un candidat care are un trecut neclar si a carui intrare in competita electorala nu l-a bucurat decit pe Iliescu, prietenul dlui Duda senior.

  14. Sky Says:

    „….se poarta de parca ar fi aristocrat din tata in fiu, cu o genealogie care s-ar pierde in Roma antica, cand de fapt …”

    De fapt e numai un fiu de intelectuali ,care a reusit la IATC pe vremea cand era o concurenta mai mare ca la medicina ,care a dobandit si o cultura si educatie spartana pe care numai o educatie monarhica liber consimtita ti-o poate da si reuseste prin discurs sa faca uitate minciunile si demagogia cu care ne-au obisnuit facacaturile astea de politicieni .

    @ Florian ,nu tatal lui Radu a infiintat in bataie de joc Partidul Liber Schimbist ,ci acel ramolit umorist (Cazimir Ionescu ,sau cam asa ceva, de fapt un alogen cu nume neaos romanesc !).
    In rest, pacat ca de ziua ta in loc sa bei , mananci ceva….

  15. Sky Says:

    @ Radu Portocala
    Ti s-a zbarcit mustata degeaba :

    Principele Radu candideaza pentru functia de Presedinte al Romaniei nu pentru cea de
    Rege al Romaniei !
    Si inca ceva (pentru toti ) :
    In vreo doua sondaje ce stau sa apara, unul il are in frunte pe Basescu urmat la 2 procente de Principele Radu ,iar altul prezinta o situatie cu Principele pe primul loc ,cu o intentie de vot de peste 35%…..

  16. Tio Says:

    Uite ca te inteleg eu Roxana. Sint dispus sa cred ca s-a molipsit de la Rege…ca e idealist (idealismul e tot ce a mai ramas nu?). Sint cu oricine aduce putina speranta. Dar Radu Duda are multe de explicat si nu este timp de pierdut:monarhie vs. presidentie, lipsa de experienta politica reala, faptul ca Presedintele nu are pirghii si prerogative pentru a putea face cu adevarat ceva in plus (tentativa de a compensa absenta de prerogrative este cel mai obisnuit repros ce i se aduce lui T.Basescu nu?) Hm.. Ce face? Greva foamei(Evo Morales)?

  17. josephusflavius Says:

    @Sky
    Daca delirium tremens se mai trateaza, mitomania e insa incurabila.

  18. Plano Says:

    @Roxana
    Toti stim ca de cateva luni PSD nu mai este in opozitie.Al carei opozitii parlamentare doresti sa fie candidat Radu Duda? Ramane doar UDMR… ca PNL are candidat serios si cu sanse.
    Poate ai vrut sa zici candidat al opozitiei la Basescu!
    *
    Pentru cititorii de sondaje:
    Increderea intr-un candidat nu se materializeaza in acelasi procent si la urne. Intentia de vot este de regula mai mica decat increderea intr-un candidat. In sondajul publicat azi totalul procentelor de incredere depaseste 100. Este 160. Va dati seama cati din cei 43% il mai voteaza pe Base? Un calcul aproximativ sugereaza ca numai 25% din electorat l-ar mai vota pe Base.

  19. Roxana Iordache Says:

    @Tuturor. Vă mulţumesc pentru comentariile prin care, ca de obicei, fără (contra)argumente, îmi negaţi opinia şi dreptul la opinie. Nu mi-aţi adus nici măcar un singur argument contra celor pe care eu le-am adus. E dreptul vostru. La fel cum aveţi şi dreptul să vă daţi în spectacol. Şi să vă susţineţi mititelul. Succesuri!

    @Radu Portocală. Amestecaţi nişte planuri sau mi se pare mie? 🙂

    @Sky. Mulţumesc.

    @Tio. Your point?!

    @gică flavius. Când pomeneşti de mitomanie, te referi la Crin Antonescu?

    @Plano. Ai înţeles bine la ce mă refer. Dar ţi-am mai spus – şi crede-mă că te înţeleg – e greu de acceptat că un om dintre noi a ajuns Alteţă Regală pe principiul meritocraţiei.

    Doare al naibii că nu suntem noi în locul lui. Despre asta-i vorba, nu? Inclusiv sau în primul rând la tine, Mircea Dinescu. Apropo, reuşit chiolhanul tău. :mrgreen:

  20. Gheorghe Says:

    E suspect cum poate avea Crin de doua ori cat PNL-ul, inainte de congresul PNL, si Tariceanu nici nu apare in sondaj, cand Tariceanu nu a fost niciodata dupa Crin?
    De la cine are voturi Crin?

    Basescu are tot electoratul PD-L si ceva de la PSD, daca luam de bune sondajele.
    Geoana nu are electorat?
    Electoratul PSD-ului voteaza cu Basescu si o parte cu Crin Antonescu.
    E cusuta cu ata alba.

    @Marius in ce priveste candidatura Printului R Duda nu stiu de ce o intrebi pe Roxana si nu-l intrebi pe Patriciu cine-i in spatele lui, ca am inteles ca-i in relatii bune cu Casa Regala.

    Versiunea cu PSD-ul e hilara. De ce sa sustina PSD-ul un alt candidat, cand ei au interesul sa ocupe prededentia ca sa poata numi Premierul si sa formeze coalitia pe care si-o doresc?

  21. Plano Says:

    @Roxana
    Mi se rupe limba… daca incerc sa ma adresez cuiva cu Alteta Regala!

    Vezi ca te-ai exprimat cam eliptic si dai de inteles celor neinitiati pe blogul tau ca as fi Mircea Dinescu. :mrgreen: La chiolhan, la Calafat, a fost ministresa blonda nu eu. 🙂

  22. Roxana Iordache Says:

    @Gheorghe. Referitor la PSD, teoretic, ai dreptate. Practic, e un pic mai complicat. Electoratul PNL nu votează decât în mică parte în turul al doilea un candidat PSD, mai ales dacă e vorba de Geoană.

    @Plano. Stai liniştit, nimeni nu te suspectează că ai fi Mircea Dinescu. 🙂 Cât priveşte titulatura, e normal să n-o poţi pronunţa, este propaganda reziduală de la cursul scurt pe care l-ai făcut la şcoala de miliţie. 🙂

  23. Sky Says:

    @ Tio :” Dar Radu Duda are multe de explicat si nu este timp de pierdut:monarhie vs. presidentie, lipsa de experienta politica…”

    Am observat ca toata lumea pricepe , dar nimeni nu poate intelege !

    Principele Radu are cel mai putin de explicat si cel mai mult de facut dupa ce va fi ales.
    Luat ,si comparat „om la om ” , ca in fotbal , sunt sigur ca niciunul din pretendentii la cel mai inalt post din stat, nu vor reusi sa se „tina” de el, pentru ca le lipseste suflul pe care ti-l da temeinica pregatire morala , politica si profesionala , dar mai ales dorinta sincera de a urmari binele unui popor si nu doar bogatiile si onorurile lui .

  24. Sky Says:

    @ Plano :”Mi se rupe limba… daca incerc sa ma adresez cuiva cu Alteta Regala! ”

    Bine ca nu ti se rupe cand o insurubezi prin alte parti mai ascunse, dar mai bine …unse !?

  25. Roxana Iordache Says:

    @Sky. Tio ţine cu Băsea, care, evident, n-are nimic de explicat. :mrgreen:

  26. Plano Says:

    @Roxana
    Eu am facut cursul lung nu pe cel scurt. Militienii, politistii pronunta cu supusenie titlurile regale. Sunt obisnuiti sa se execute in fata superiorilor! Asa ca n-ai nimerit-o!
    L-ai excomunicat pe KK de pe blog, dar ai ramas cu obsesiile lui!:mrgreen:
    El avea un motiv… Ca infractor din Lugoj, se temea de Politie. Dar tu?:mrgreen:

  27. Alexandru Marin Says:

    Radu Duda la prima vedere pare o alternativa la Crin Antonescu.Are avantajul independentei,or sa il voteze monarhistii,taranistii si liberalii care l-au sustinut pe Tariceanu.Si toate voturile astea vor insemna decat cateva procente.Nu prea multe.Principalul beneficiar al candidaturii ar fi PSD-ul.Pt. ca oricum nu i-ar fii votat nici unul din tipul de electori de mai sus.Si daca stau sa ma gandesc,poate fura si din „intelectualii”,sau ma rog,oamenii care stau in jurul lui Basescu si se cred destepti.Deci,Geoana este fericit,probabil 🙂

  28. Roxana Iordache Says:

    @Plano. Singur ai recunoscut cu mândrie că eşti miliţian. Nu-i cazul să-ţi faci complexe, a făcut-o şi Ţiriac. 🙂

    @Alexandru Marin. Mai gândeşte-te. Oricum, n-ai observat tema articolului. Reciteşte măcar titlul. 🙂

    P.S. Voi, tinerii liberali, nu l-aţi votat pe Antonescu, l-aţi votat pe Orban. Acum vreţi să scăpaţi de ăsta şi să-l puneţi pe Orban preşedinte al PNL. Asta e ideea voastră, este? 😆

  29. mihai 4 Says:

    Mai faci fata Roxi?Vad ca se schelalaie in grup baietii la tine.Aici ma refer la Marius uzurpatorul sef care a mai adus dupa el si alte 2 nume.Toti au in comun glumele alea legate de duzii sau dude.Imi place cum tot ei te invata pe tine jurnalistica tot ei fiind si cei mai infocati antibasescieni.Nu dealta dar un dobitoc face misto de tine, ca tu nu mai sti ce scrii sau poate te indruma careva.Tocmai tu singura jurnalista care nai uitat si nu uiti nimic,prima fiind si unica care il toaca pe Basescu din 1997.De cand chelu incepea sa faca victime incepand cu Ciorbea si terminand cu tara astazi.Sunt atatia aici care iti spun sa inchizi ochii si sa treaca,sa lasi de la tine caci acum,ei stiu mai bine ca tine.Ei stiu ca virgula Crin e mai tare si mai curat decat insasi Casa regala,ei afirma ca Regele eu un adormit si ca Radu e o duda.Ei stiu……….un rahat.

  30. Roxana Iordache Says:

    @mihai. 😆

  31. mihai 4 Says:

    Si eu te pup.

  32. Plano Says:

    @roxana
    Ai prins ceva scame?
    Vad ca a inceput @mihai al IV-lea sa te perie. Numai ca foloseste o perie de sarma… 🙂

  33. Radu Portocală Says:

    @Roxana Iordache. Nu, nu amestec nici planuri, nici subiecte. Candidatura lui Radu Duda face parte dintr-un tot extrem de complex a carui abordare nu poate simpla. In momentul in care dl Duda a intrat in Familia Regala stia stia care este regula jocului. Candidatura lui la presedintie – care inseamna acceptarea regimului republican si, implicit, modul in care acesta a fost instalat – contravine regulii.
    Ca sa rezum, mi se pare ca aceasta candidatura este ca si cum dl Duda i-ar fi tras o palma Regelui. Si inca in public.
    Ce va intelege tinarul de 20 de ani despre toata tarasenia asta. Ca monarhia e o „chestie” cu care ne jucam pina ne vine cheful sa devenim republicani. Si ca, la urma urmei, nimic nu e stabil, totul poate fi negociat, iar opiniile sint facute pentru a se schimba.
    Dl Ion Diaconescu e definit cel ma bine lucrurile: e un semn de neseriozitate.
    As adauga: nu numai…

  34. mihai 4 Says:

    Plano–De ce ?Nu am spus adevarul sau ce?Uitate mai jos si o sa vezi un maxim 2-3 comentari pe zi intre ei dupa care vin aici si refuleaza.Nice pictures-pacat ca nu a gasit mai urate cu Radu.As zice ca insulte ca in ultimele 3-4 zile la adresa Casei Regale n-au existat in vreo 4-5 ani intregi gratie iluminatilor ca astia de mai sus. http://mariusmina.blogspot.com/

  35. mihai 4 Says:

    As zice ca domnul Diaconescu ,seniorul meu pe care il respect nu este totusi vreun strateg in ale politici.Bine spunea acum cateva zile Roxana ca uni dintre noi ne uitam la Casa regala ca la un mausoleu.Va plac si pe dumneavoastra chiar si pe batranul ala de la lansarea printului care il admolesta in public pe Radu.Problema care se pune este?unde e Romania acum,de ce a ajuns aici si cine o poate scoate cel mai repede la lumina?Acesta poate fi proiectul daca il vor intelege toti si consider ca Regele e intru totul de acord cu candidatura lui Radu.De altfel la si impins spre a urma tot felul de scoli pe afara.INTREBARE:In Bulgaria unde totusi monarhia si regele nu are aceeasi semnificatie ca si la noi DE CE regele insusi sa implicat direct in viata politica preluand si functia de prim ministru.A facut cumva rau tarii lui cand a pus umaru si a bagato in U.E. Eu zic ca nu, si asta imi pare ca o jertfa a lui pentru tara, chiar si cu riscul mai pronuntat de dupa ,ca monarhia acolo, sa nu mai aibe nici o sansa.Totusi la noi e vorba de o functie mai inalta.de presedinte si unde nu exista acest risc ,ba dimpotriva,daca Radu isi face treaba bine in 2011-12 putem avea si un referendum pentru trecerea la monarhie daca tara si lumea vor deschide ochii.Atentie:nu va mai fuduliti caci nu e implicat direct regele ca in Bulgaria, pentru a se pierde sansa monarhiei.

  36. Roxana Iordache Says:

    @Plano. Remarcile tale sunt inteligente. 🙂

    @Radu Portocală. Ba le amestecaţi, domnule Portocală, Aţi uitat de Simeon al II-lea? Şi e rege, nu principe meritocrat. Iar Principele Radu nu candidează la o funcţie administrativă, ci la una care reprezintă statalitatea. Dumneavoastră, cu toată preţuirea pe care v-o port, faceţi parte din categoria celor care privesc monarhia ca pe o instituţie muzeală şi nu propun nimic altceva decât contemplarea sterilă a unui simbol. Pe de altă parte, ce vă face să credeţi că vă puteţi erija în purtător de cuvânt al Regelui Mihai? Eu consider că e mult mai înţelept decât noi şi chiar mult mai îndrăzneţ. Ca orice spirit vizionar. În ce-l priveşte pe d-l Diaconescu, dumnealui e o dovadă vie că uneori tăcerea e preferabilă.

    @mihai. Ai dreptate, Casa Regală e insultată. Principesa Margareta e insultată, care a declarat că îl suţine pe Principele Radu din toată inima şi cu toate puterile. Şi în primul rând, Regele Mihai e insultat. Aş vrea să-i văd cum îl vor înjura pe Majestatea Sa când îşi va declara acordul.

  37. mihai 4 Says:

    Sa nu ne ferim.Aici e vorba de cine tine si pretuieste efectiv Casa regala si regele.M-am saturat de ,,purtatori de cuvant”care nu fac niciodata nimic dar ei vorbesc chiar si in numele Regelui.E o religva a manipularii securisto-comuniste care nea fost indoctrinata cu forta si asimilata chiar si de cei mai ,,mari ganditori”.Nu poti sa faci in halul asta bascalie de Radu facand-o de 2 lei pe Principesa.Sau zis aici lucruri incredibile:gen uzurpatoru Radu sau maritisu din interes de titlu nobiliar.Mai dativa dracu de javre.Sa inteleg ca principesa e o femeie usoara nui asa?Javre,nu mai fiti javre.Sa inteleg ca virgula Crin atarna mai tare in balanta decat intreaga Casa Regala.Ar trebui sa uit imaginile date de teveuri in care Ludovic zbiera la Crin cum ca el la facut presedinte.Fac cava pe astia care vin si-mi dau mie lectii de moralitate de-asta.Nu ma uit ca toata pulimea cu ambii ochii doar la Basescu si in functie de cine e mai aproape sa plusez si eu pe el .Urasc si eu ,dar o fac inteligent fara a-mi acoperi gandirea.

  38. Roxana Iordache Says:

    @mihai. Tu iarăşi sari peste cal cu limbajul. Ura e o prostie, nu duce la nimic bun.

  39. mihai 4 Says:

    Stiu,rapeste putin cate putin din dragoste.Ura asta…

  40. octaaa Says:

    Roxana, eu te cred ca il simpatizezi mult pe principele Duda. Si ca esti suparata ca Crin l-a invins pe Tariceanu.
    Dar asta nu inseamna ca Duda ar avea sanse mai mari decat Crin. Eu ti-am zis…Duda va lua cel mult 5 procente. Ori asta va face si de ras monarhia, dar mai rau – va face ca romanii sa nu aibe sansa unica de a avea un presedinte liberal.
    Pentru ca(desi sint fan Crin Antonescu dar si Tariceanu in acelasi timp) Crin Antonescu chiar are sanse sa ajunga in turul 2. Si chiar are sanse sa il bata pe basescu.
    Iar Duda nu are sansele astea. El e un necunoscut romanilor. De exemplu vbeam azi cu frati-meo si el nici macar nu auzise de el. Ce sa mai zic de aia de la tara si cu 4 clase?

    Repet, nu vreau sa fiu prost inteles. Nu am nimic cu persoana lui Duda. Insa candidatura lui vine exact in a repeta scenariul din 2000. Si tare mi-e teama ca in finala vom avea de ales iarasi intre 2 comunisti. Sau intre 2 securisti. Sau mai rau, intre 2 hoti(si comunisti si securisti pe de-asupra).

  41. Roxana Iordache Says:

    @mihai. Ura distruge.

    @octaaa. Ei, dacă mi-ai zis tu, atunci în mod sigur aşa este. 🙂

    Scuză-mă, dar ceva contraargumente la textul articolului meu ai?

    P.S. 1. Apropo de învins, Congresul l-a câştigat Ludovic Orban împotriva lui Bogdan Olteanu. Despre asta a fost vorba şi se ştie prea bine. 2. Apropo de sondaje, sondajul Insomar e pe Bucureşti. 3. Şi apropo de notorietate, sunt membri ai PNL care habar n-au cine-i Crin Antonescu. În ţară, Principele Radu e mult mai cunoscut decât Crin Antonescu. E drept că a mai şi făcut câte ceva pentru oameni,

  42. mihai 4 Says:

    Roxi-baga ochiul aici.Misto.Tapalaga la Romania Libera ce putea sa faca.Normal ca Ohanesian a fost dat afara.Unde e aici Bacanu?Nu si deaceea a ajuns R.L. in situatia asta. http://www.badin.ro/2009/04/rodica-culcer-i-dan-tapalag-semneaz-articole-venit.html

  43. Roxana Iordache Says:

    @mihai. Băcanu nu mai are nici o putere acolo.

  44. mihai 4 Says:

    Bine ca sa refacut perechea Pora-Tapalaga la Hotnews.Iti dai seama?stiri pe banda rulanta favorabile lui Chiuariu,Cioroianu,etc.Adica facut zob pe rand guvernu Tariceanu.Miera drag in anii 90 cand vedeam cate un batran cu Romania Libera in buzunar .Era ziar nene nu ca acum.Undei constiinta lui Bacanu aici?Sau de ce pnt e unde e?

  45. mihai 4 Says:

    Trebuia sa nu-l vanda,a dat pe banii niste principii.Imi placea si B.FICEAC,si altii.Pacat de ei dar poate s-or trezi.Daca ei mai erau nu se ajungea aici astazi.Sunt sigur de asta,raul era mai mic.

  46. octaaa Says:

    Roxana…ce-i drept vbeam odata cu 2 prieteni(tot baieti cu facultate, de la oras ) si ziceam ceva de Crin Antonescu… la care ei : „da’ cine e Crin Antonescu asta ca n-am azuit de el?”. Repet, sa nu mai zic de altii de la tara si cu 4 clase.
    Deci cam asta e Romania. Asta e cultura politca a romanilor.
    Dar cu Duda cred ca situatia e si mai nasoala decat cu Crin.
    Eu pronostichez ca Duda va lua sub 5 procente. Asta daca nu se va retrage din cursa pana la sfarsit(precum Lia Robert in 2004). Deci pronistic sub 5 %. Si sa stii – nu zic asta cu satisfactie.
    Da’ om trai si-om vedea 🙂

  47. Marius Mina Says:

    @Roxana, numai ai mult si -ti transformi pravalia intr-o replica mai plapanda a OTV-ului cu raza medie de actiune, cu Magda Ciumac in rolul principal.

    E chiar atat de grava situatia incat parjolesti totul in jur doar cu falsa speranta de a intoarce situatia in avantajul celor care te incita la autodesfiintare?

    Strategiile lor supraevaluate au lucrat in defavoarea lor de doua ori consecutiv, acum e a treia oara si ultima. Iti garantez.

  48. Roxana Iordache Says:

    @octaaa. Pe ce te bazezi? 🙂

    @Marius Mina. A fost o vreme în care păreai inteligent.

  49. mihai 4 Says:

    Roxi uite am si eu o rugaminte:pentru maine ia poza asta de sus pe care ai postato puneo din nou,cauta in constitutie atributiile unui presedinte,punele si pealea si hai sa discutam pe ele.Crin deo parte,Radu de cealalta.Cine crede ca poate da cel mai mult pentru Romania.Nu de alta dar uite unde duce atunci cand se persista in prostie si involutie politica.Iar asta costa,intotdeauna costa.Mi se pare ca sunt vreo 3 atributi principale printre care si asta care acum doare cel mai mult si anume politica externa.E drept ce spun,da?Caci daca eram capabili pustiu asta si alti ca el nu era intre 4 scanduri si nici alti maltratati si femei violate.PS.Te rog mult.Fara patime,fara nimic.Strict tehnic.Sunt satul sa-mi dea prostii lectii.Numai bine. http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/847233/Dovada-crimelor-militiei-lui-Voronin/

  50. ROBERT HORVATH NEW YORK Says:

    Stimata domna Roxana.
    Pe constitutia West Germana dinainte de unire era specificata unitatea poporului german Acest lucru trebuie consemnat si in costitutia Romaniei.
    Istoria nu poate fi oprita. Unirea se va face peste peste capul clasei politice si asa numitelor partide care reprezinta doar fractiuni ale mafiei de la putere. Trei elemente vor contribui la accelerarea procesului. – Tineretul -Tehnologiacompiuterului -Pozitia dezinteresata a Rusiei care este interesata doar in independenta Transnitiei. Basescu sa aruncat singur in lada de gunoi a istorie, tragand pe toti dupa el. Aceasta tradare nu va fi iertata. Deasemenea nu va fi iertata nici tradarea, regelui care prin Constitutie este garantorul Unirii. Pentru ca Duda sa poate fi candidat unic al tuturora trebue sa se declare in favoarea unirii. Deocamdata doar tanarul print Nicolae cere acest lucru. El va fi REGELE UNIRII !

  51. Mircea Popescu Says:

    Am mai spus-o si pe blogul lui Badin.
    Nici comunistii, sau sovieticii n-au visat in ’47 ca Monarhia Romana sa ceara sa devina Republica.
    Iata ca Radu Duda reuseste. De mirare este ca dumneavoastra, pe care va stiam monarhista, sustineti aceasta lovitura mortala data ideii de Monarhie.
    Si este evident ca prin aceasta candidatura, dl. Duda care stie ca nu are sanse, compromite intentionat institutia monarhica.

    Mircea Popescu,
    California,
    m.popescu@sbcglobal.net

  52. Florian Says:

    Pentru Roxana Iordache, intrarea frauduloasa a sclifositului Dudalau in Casa Regala (frauduloasa exact ca si cea a Zizicei), pentru ca mai apoi sa o maculeze prin candidatura la o functie specifica formei statale de republica, nu inseamna parvenitism, nu reprezinta un argument care sa-i combata punctul de vedere.
    Faptul ca Maiestatea Sa Regele Mihai I nu sustine ignobilul gest al dudei parvenite si puse pe capatuiala, nu reprezinta un argument.
    Trecutul mizerabil al inaintasilor dudei, zugravit in dezvaluirile unui fost detinut politic prezentate de Marius Mina, nu reprezinta un argument.
    Trecutul extrem de tulbure al lui Dudulica jr (om de incredere al PCR, recomandat de acesta Securitatii, exact ca si Basescu), nu reprezinta un argument.
    Faptul ca dl. Ion Diaconescu dezavueaza scarbavnicul gest al dudei, nu reprezinta un argument, ci un motiv de jignire a venerabilului detinut politic si om de mare incredere al Seniorului.
    Demonstratia sclipitoare si documentata a d-lui Radu Portocala, care dovedeste dubla impostura a dudei, atat ca membru al Casei Regale, cat si ca pretendent, din aceasta pozitie, la fotoliul prezidential, nu reprezinta un argument.
    Daca maine s-ar demonstra, negru pe alb, ca avem de a face cu o nenorocita de duda securista infiltrata in Casa Regala spre a o compromite, iar candidatura secaturii se inscrie in acest scenariu, tot n-ar fi un argument.
    Pentru ca Roxana Iordache are o fixatie, Crin trebuie distrus pentru ca a indraznit sa invinga grupul celui deficitar la capitolul gramatica si a celui cu patinoar de muste la purtator si cu ten de puber intarziat. Iar impotriva ideilor pe care le lanseaza spre atingerea acestui tel suprem, orice argument este egal cu zero.
    Pentru Roxana Iordache, daca Tariceanu nu e, liberalism nu e. Daca PNL l-a preferat pe Crin, PNL trebuie sa moara cu Crin de gat, iar solutia ar fi sa-l sustina pe Dudalau si sa dispara in neant odata cu el.
    N-am auzit idee mai traznita ca cea a sustinerii aceluiasi candidat (si ce candidat!) atat de dreapta liberala, cat si de stanga social democrata. Pentru Roxana Iordache insa, orice fantasmagorie e buna, atata timp cat serveste Cauzei. Jos liberalii!
    Hai ca m-a luat greata, ma duc sa borasc.

  53. Florian Says:

    Erata (ca fara asta nu pot): In paragraful in care ma refer la gramatica deficitara a lui Tariceanu (tocmei acolo m-am gasit s-o comit!!!), in loc de „si a celui cu patinoar…” se va citi „si al celui cu patinoar…”.

  54. Gheorghe Says:

    @Florian –
    1. de ce „intrarea frauduloasa”? Nu stia Casa Regala cine-i R Duda? Si-a falsificat CV-ul?
    2. de ce R Duda e pus pe capatuiala? Functia de Presedinte nu ofera posibilitatea de capatuiala.
    3. prin ce-i „trecutul mizerabil al inaintasilor dudei”? Prin ce spune M Mina? De cand M Mina spune adevarul?
    4. „dl. Ion Diaconescu dezavueaza scarbavnicul gest al dudei”, dar gestul domniei sale de a-l elimina din PNTCD pe Ticu Dumitrascu cum il califici?
    Ce autoritate mai are dl Diaconescu sa dea lectii de morala dupa ce prin politica sa a scos din Parlament PNTCD-ul si l-a impanat cu cartite?
    5. Crin trebuie distrus.. Fals. Aici nu e vorba de Crin, el e doar un pion pe tabla de sah PNL.
    Cei care vor sa profite de PNL si sa duca PNL-ul la o fuziune cu PD-L-ul trebuie opriti.
    Daca nu vor ajunge la presedentie, Basescu o sa-i trateze la fel cum i-a tratat pe Stolojeni, si asta merita niste complotisti „mizerabili pusi pe capatuiala”, ca sa va citez din epitetele atribuite lui R Duda.

  55. lascaris Says:

    Roxana, eu cred ca Printul Nicolae ar fi trebuit sa fie numit ca succesor al lui Mihai, asa ar fi cat de cat firesc si intemeiat pe traditia Casei Regale. Sigur iti amintesti ce entuziasm a provocat aparitia lui Nicolae alaturi de Mihai in anii 90. Atunci Regele dedea un mesaj, aparand singur cu Printul Nicolae, si anume ca are un mostenitor, eu cel putin asa am inteles.

  56. Darius Says:

    @Roxana
    You must be kidding.

  57. SorinPLATON Says:

    Off-topic dar in ton: http://sorinplaton.wordpress.com/2009/04/12/cu-ocazia-sarbatorilor-pascale/

    SorinP.

  58. Ovidiu Says:

    Vezi aici interviu din puscarie cu Gigi Becali

    Becali: «M-aţi umilit destul, ajunge!»

  59. Sky Says:

    Din pacate multi nu inteleg ca o candidatura la Presedintia Romaniei din partea unui membru al Casei Regala ,poate fi asemanata cu o participare la castigarea unui titlu de campion al Romaniei la tenis de camp, scrima sau automobilism ,de exemplu ,ca la securism n-ar avea nici cea mai mica sansa….
    Cu ce ar denigra , defaima sau compromite un asemenea campion national
    Casa Regala?!

    Eu nu spun ca nu era mai bine ca printr-un referendum sa se repuna in drepturi Monarhia Constitutionala , cum perfid incearca unii ca s-ar putea intampla si uite ca gestul Principelui Radu , impiedica aceasta istorica reparatie.
    Dar , din pacate , pana atunci , trebuie ca romanii sa mai indure multe umilinte si neajunsuri din partea unei clase politice dominate de prea multi …dusmani ai poporului ( ce sa fac ,daca de abia acuma se potriveste ?!).

    Domnul Ioan Diaconesu a facut si in trecut ( cand era mai lucid decat acum la aceasta varsta ) ceva deservicii PNTCD prin scaparea din mana si atentie a unor nepoti care s-au dedulcit la avere , asa ca tacerea lui legata de candidatura la Presedintia Romaniei a Principelui Radu , ar fi fost mult mai benefica.
    Observati prin comparatie tacerea inteleapta a M.S. Regele Mihai….

  60. marcus Says:

    Minunea Pascala Bucovineana
    Dupa mai bine de sapte ani de munca titanica pedelistii, prin fruntasii lor Flutur si Leana ot Plescoa, au reusit in sfarsit sa termine inventarierea prin numarare a oualelor lui Nastase.
    Bucurosi de aceasta reusita remarcabila, ei le-au impartit in doua loturi egale, sapte si sapte, le-au incarcat cu truda mare in cate o cotiga si le-au itinerat tocmai din Bucovina la Bucuresti, unde le-au depozitat in fata celor doua palate, Victoria si Cotroceni.
    In acest fel ei si-au aratat inca o data dragostea si servilismul lor netarmurite fata de cei doi superalesi ai neamului, nanobocu’ si asimetricu’.
    Toata aceasta operatiune a avut totusi si un moment de cumpana si umbra, petrecut cu ocazia certificarii autenticitatii celor patrusprezece produse avicole.
    Cei cinci experti renumiti in galinacee, adusi tocmai de la Corbu, dupa indelungi deliberari si analize au cazut de comun acord ca ouale respective nu sunt de fapt oua de gaina ci sunt oua de Cocos, marca Dali, si pe acest criteriu le-au denumit Minunea Pascala Bucovineana, ele urmand a fi omologate si apoi trecute in Cartea Recordurilor.

  61. Alexandru Marin Says:

    Roxana,nu e prima oara cand este propus Radu candidat al Opozitiei.De fapt,nu e prima oara cand e propus un independent candidat unic al Opozitiei.Si eu as fi fost pt. o larga Coalitie.Se pare insa ca nu este posibila.

  62. Alexandru Marin Says:

    Noi,tinerii liberali,am sustinut o echipa apropiata de noi.Crin Antonescu si Ludovic Orban sunt la conducerea acestei echipe.Peste o vreme,nu se stie cat de indelungata,Ludovic Orban va fii noul presedinte al Partidului National Liberal.

  63. Roxana Iordache Says:

    @Robert Horvath. Deliraţi şi asta e o atenuantă.

    @Mircea Popescu. Noroc cu dv., că mă luminaţi.

    @Gheorghe. Argumentele tale logice nu pot fi contrazise şi tocmai de aceea singura reacţie a unora este insulta. Reflectarea mizeriei din ei. Unii postează comentarii care demonstrează cât de jenanţi pot fi pentru pretenţia de oameni.

    @lascaris. Nu ştiu de ce nu vreţi să înţelegeţi că Regele este Şeful Casei Regale şi singurul în măsură să stabilească succesiunea. A nega succesiunea pe care a stabilit-o Regele Mihai înseamnă, pe lângă lezmajestate, că ne constiderăm mai deştepţi decât Majestatea Sa. În orice caz, amesteci planurile, pentru că n-are nici o legătură succesiunea cu această candidatură prezidenţială.

    @Darius. Sigur, eu glumesc, voi sunteţi serioşi când susţineţi o caricatură. E dreptul vostru, dar din păcate consecinţele le suportă toţi.

    @Sky. Cei care se indignează acum retoric cu privire la „compromiterea monarhiei” sunt fie ipocriţi, care profită de ocazie ca să denigreze Casa Regală şi mai ales pe Regele Mihai, cu pretenţia că sut monarhişti şi îi apără, fie incapabili care n-au făcut vreodată ceva pentru monarhie şi ar vrea eventual să le pice din cer restaurarea monarhiei pentru că aşa visează ei.

    @Sorin Platon. Mulţumesc pentru urări, deocamdată e Săptămâna Patimilor.

    @marcus. 🙂

    @Alexandru Marin. Voi l-aţi susţinut pe Orban, cum de fapt recunoşti, pentru că eşti un băiat cinstit. 🙂

  64. josephusflavius Says:

    SCRISOARE DESCHISA

    Comitetul pentru alegeri libere în Republica Moldova
    către
    Ambasadele statelor Uniunii Europene şi SUA la Bucureşti,
    Parlamentul European
    Comisia Europeană
    Consiliul Europei

    Comitetul pentru alegeri libere în Republica Moldova, constituit în Bucureşti, la 8 aprilie 2009, îşi propune coordonarea campaniei de internaţionalizare a situaţiei grave create de către regimul comunist de la Chişinău.
    În vederea realizării obiectivului propus:
    1. Cerem eliberarea tuturor persoanelor arestate şi tratament medical corespunzător pentru cei răniţi. Solicităm sprijinul mass-media în această campanie pentru promovarea respectării drepturilor omului şi democratizare în Republica Moldova.

    2. Solicităm invalidarea rezultatului alegerilor de la 5 aprilie, fraudate de către autorităţile comuniste de la Chişinău.
    3. Solicităm repetarea scrutinului electoral, sub monitorizarea Consiliului Europei, Uniunii Europene, SUA, Rusiei, României, Ucrainei, Turciei, Bulgariei.
    4. Solicităm organizarea sub garanţiile menţionate, a unei campanii electorale neviciate, cu durata de cel puţin 30 de zile.
    5. Solicităm punerea sub controlul public a Televiziunii şi Radioului de la Chişinău prin constituirea unor Consilii de Administraţie alcătuite din personalităţi ştiinţifice şi culturale neafiliate politic, sub protecţia observatorilor internaţionali şi naţionali.
    6. Solicităm cetăţeanului Vladimir Voronin să nu mai facă declaraţii şi uz de prerogativele prezidenţiale, deoarece mandatul său de 4 ani a expirat la 7 aprilie şi a intrat deja în conflict cu Codul Penal al Republicii Moldova.
    7. Solicităm Comisiei Electorale Centrale să pună la dispoziţia justiţiei probele fraudelor electorale de proporţii care au fost reclamate.
    8. Solicităm Procuraturii Generale să înceapă cercetarea fraudelor electorale, în mod profesionist şi transparent faţă de observatori interni şi internaţionali.
    9. Solicităm Comisiei Europene să sprijine tinerii din Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău care aspiră la fundamentarea statului de drept prin alegeri libere, la libertate şi democraţie.
    10. Vom mandata avocaţi din Uniunea Europeană pentru a ne susţine demersul nostru legitim.
    11. Solicităm tuturor actorilor publici să acţioneze şi să sprijine promovarea normelor şi valorilor democratice în Republica Moldova.
    12. Solicităm liderilor politici de la Chişinău să preia mesajul nostru pentru a-l susţine public.

    Declarăm sediul provizoriu al Comitetului Pentru Alegeri Libere în Republica Moldova, în Bucureşti str. Batiştei, nr. 24 A.
    Telefax: +40-21 – 311-20-75 – Asociaţia 21 Decembrie 1989, comitetulpentruchisinau@gmail.com

    Adoptat de Adunările din Piaţa Universităţii, Bucureşti, din 08 – 11 aprilie 2009

    Comitetul de sprijin:
    Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti
    Liga Studenţilor Basarabeni din Bucureşti
    Asociaţia Studenţilor şi Elevilor Basarabeni din Bucureşti
    Grupul de Exprimare Socială a Tinerilor Basarabia
    Oficiul pentru Comunicare Internaţională şi Drepturile Omului – reprezentat
    Grupul Noii Golani
    Asociaţia 21 Decembrie 1989
    Seniorii Ligii Studenţilor din România

    Purtător de cuvânt: Tudor Cojocaru, telefon 0743 778940

    Semnatari:
    ALIANŢA NAŢIONALĂ A ORGANIZAŢIILOR STUDENŢEŞTI DIN ROMÂNIA
    UNIUNEA NAŢIONALĂ A STUDENŢILOR DIN ROMÂNIA
    UNIUNEA STUDENŢILOR DIN ROMÂNIA
    ORGANIZATIA STUDENŢILOR BASARABENI DIN CONSTANŢA
    ORGANIZATIA STUDENŢILOR BASARABENI SI BUCOVINENI DIN BRASOV
    ASOCIATIATI STUDENŢILOR SI ELEVILOR BASARABENI DIN ORADEA
    ASOCIATIA TINERILOR BASARABENI DIN IAŞI
    GRUPUL DE INIŢIATIVĂ A ROMÂNILOR BASARABENI DIN SUCEAVA
    ORGANIZATIA STUDENTILOR BASARABENI DIN TIMIŞOARA
    LIGA STUDENTILOR BASARABENI DIN TIMISOARA (G.I.)
    CLUBUL STUDENTILOR BASARABENI SI BUCOVINENI “STEFAN CEL MARE SI SFINT”
    LIGA STUDENTILOR BASARABENI DIN GALATI (G.I.)
    GRUPUL DE INITIATIVA BASARABEANA DIN CLUJ
    ASOCIATIA STUDENTILOR BASARABENI DIN CRAIOVA
    LIGA STUDENTILOR ROMANI DIN STRAINATATE
    SOCIETATEA TIMIŞOARA
    ASOCIAŢIA FOŞTILOR DEŢINUŢI POLITICI DIN ROMÂNIA – organizaţia Bucureşti
    BLOCUL NAŢIONAL AL REVOLUŢIONARILOR 1989
    FUNDAŢIA „TIMIŞOARA ’89”,
    FUNDAŢIA MEMORIA – filiala Argeş [Experimentul Piteşti]
    FUNDAŢIA CORNELIU COPOSU
    FUNDAŢIA CULTURALĂ TIMPUL
    ASOCIAŢIA CIVES
    CONSILIUL MONDIAL ROMÂN
    FUNDATIA NAŢIONALĂ PENTRU ROMÂNII DE PRETUTINDENI
    ASOCIAŢIA ROMÂNILOR DIN AUSTRALIA
    ORGANIZAŢIA INTERNAŢIONALĂ A LUPTĂTORILOR PENTRU APĂRAREA DREPTURILOR OMULUI
    SINDICATUL NAŢIONAL AL ŢĂRANILOR ŞI AL PROPRIETARILOR ROMÂNI,
    ASOCIAŢIA EUROPEANĂ A CADRELOR DIDACTICE
    ASOCIAŢIA SCRIITORILOR ROMÂNI ŞI GERMANI DIN BAVARIA
    ASSOCIATION CULTURELLE ET AMICALE ROUMAINE
    L’ALLIANCE BELGO-ROUMAINE
    MI ŞCAREA ARĂDEANĂ
    ORGANIZAŢIA NEGUVERNAMENTALĂ ECOMONDIA
    CONSILIUL ROMÂN AMERICAN
    ASOCIAŢIA COPIILOR REVOLUŢIEI
    ASOCIAŢIA ADEVĂR ŞI DREPTATE
    ASOCIAŢIA APOLITICĂ “SOCIETATEA TÂRGOVIŞTE”
    FUNDAŢIA REDAREA ISTORIEI
    FUNDAŢIA IOAN BĂRBUŞ
    FEDERAŢIA NAŢIONALĂ OMENIA A PENSIONARILOR
    FEDERAŢIA SINDICALĂ “SOLIDARITATEA – VIRGIL SĂHLEANU” A SIDERURGIŞTILOR DIN ROMÂNIA
    FUNDAŢIA NAŢIONALĂ A REVOLUŢIEI DIN DECEMBRIE 1989 – TIMIŞOARA,
    SINDICATUL SOLIDARITATEA AL SIDERURGIŞTILOR GALAŢI
    SINDICATUL ALRO SLATINA
    INSTITUTUL FRAŢII GOLESCU PENTRU ROMÂNII DIN STRĂINĂTATE

    Lista semnatarilor rămâne deschisă şi le aşteptăm la adresa de email comitetulpentruchisinau@gmail.com iar variante ale textului, în limbile engleză, franceză şi germană vor fi depuse la ambasadele statelor UE şi a SUA, luni de dimineaţă.

  65. cenushares Says:

    bai frate, s’a umplut tara de regi, regine, printi, printese si principi … are tara asta atatea bogatii incat sa’i sature pe toti astia? … 🙂

  66. Florian Says:

    @Gheorghe
    Ia sã vãz io acush, ce notã iau la extemporal.
    1. Intrebare: „De ce “intrarea frauduloasa”? Nu stia Casa Regala cine-i R Duda? Si-a falsificat CV-ul?”
    Rãspuns: Pen’ cã ca tanti Zizi Lambrino, da egzact la fel, si Duda a-ncãcat, pardon, a-ncãlcat legea aia salinã, ba nu, salicã care nu dã voie la orshce gagicã dã pã stradã sau la orshce dudã storcoshitã sã intre d-amboulea-n Casa Regalã, cã d-aia au luat-o-n barbã alde Carol al II-lea si Zizica, iar Paulicã plânge-n pumni dãpã titluri, succesiuni si alte daravele. Da’ a esplicat la mare fix nea Portocalã ce si cum, iar io nu vreau sã copiez cã iau nota 1, ia dã ceteshte si matale d’acolo, ce puii mei.

    2. Intrebare: „De ce R Duda e pus pe capatuiala? Functia de Presedinte nu ofera posibilitatea de capatuiala.”
    Rãspuns: Cât a frecat mangalu’ pã un purcoi dã lovele, decartate din vistieria statului (ca EBa la Luxten, e acelasi lucru, chiar dacã Luxtenu-i privat, cã patronu-si recupereazã paguba tot din banii nosti), Dudãlãul a tinut capu’ la cutie, da’ acu’ ca-ntãrcat bãlaia i s-a sculat capu’ dã la cutie si i se scurge privirea cãtre alt salariu baban, ãla dã presedinte, cã când ti-e foame nu mai tii la fineturi d’astea cu monarhia si cu republica, loveaua sã iasã.

    3. Intrebare: Prin ce-i “trecutul mizerabil al inaintasilor dudei”? Prin ce spune M Mina? De cand M Mina spune adevarul?
    Rãspuns: Acilea am dato-n barã, recunosc, am citit în vitezã ce zise alde Marius Mina cã zise alde don’ profesor Ion Varlan si-ntelesei d’a’ncurulea. Nu era vorba de trecutul mizerabil al înaintasilor dudei, ci de prezentul mizerabil al dudei. Pardon de-ncurcarea borcanului liber-schimbisto-fesenist cu borcãnelul securisto-monarhisto-republican.

    4. Intrebare: In întrebare ie vorba dã ion Diaconescu si dã Ticu Dumitrescu, da ie prea lungã si, orhcum, sã mor io dacã stiu ce sã rãspund, cã nu cunosc toate mãtzãraiele dã la tãrãnisti dân partid. Tot ce stiu e cã Ion Diaconescu era omul de încredere al Seniorului, mâna sa dreaptã si asta mi-e de ajuns.

    5. Intrebare: Aia cu Crin nu-i întrebare, ie doar ashea, un comentariu, da’ io tot o sã rãspund, ce dacã n-am la ce-ntrebare sã rãspund, io rãspund la comentariu, cã poate-mi mãresc nota la extemporal.
    Auzi, cicã Crin e ca calu’ ãla Traian, sau troian, nu conteazã, tot un drac, deci e ca calu’ ãla si vrea sã vâre-n burta lui ditamai Peneleu’ si sã-l slobozeascã p’ormã-n ograda pedeleprosilor. De unde scosesi nãstrusnicia asta mare cât casa, bre nea Gheorghe, cã te râd si curcile, zãu asa. Au nu cumva primesti mãtãlutzã simbrie de la ãi cu ochii ca cicoarea, pe post de rãspândac, mãi ghidushule?

    Oi lua si io fo notã mai bunã, ca sã trec anu’? Sau mãcar sã trec toamna, ca s-apuc si io sã votez cu Crin si sã vãz cum plâng dusmanii dã necaz si le rãmâne duda-n gât.

  67. Gheorghe Says:

    1. Pai R Duda nu candideaza la tron, candideaza la presedentie si aici legea salica nu se aplica.
    La tron poate fi pretendent, si cred ca si este, Printul Nicolae.
    Regele Carol putea sa se insoare cu Zizi, daca renunta la tron si el si mostenitorii din respectiva casatorie.

    2. Basescu fiind sef de partid da ordin la subalterni sa-i acorde contracte lui Luxten, Casuneanu, Videanu etc..
    R Duda ne fiind sef de partid nu are nici o autoritate sa dea ordine la functionari ide stat, deci nu are cum sa faca trafic de influenta.
    E cam la fel cum a fost E Constantinescu, fara autoritate in PNTCD sau in CDR.

    3. De ce-i prezentul mizerabil? Ce i se reporseaza lui R Duda?
    4. Nu a fost I Diaconescu favoritul lui C Coposu, si aici poate sa-ti raspunda Roxana mai bine
    5. Eu nu am zis despre Crin ca-i cal troian, pentru ca l-as fi supraestimat.
    Eu am afirmat ca-i doar un pion.
    Caii troieni tropaie in jurul lui.

  68. mihai 4 Says:

    Florian–iei 4 copile 4.Asta inseamna ca ai ramas repetent fiind unul din cei mai inceti la minte.Pacat ca virgula compensezi lucrul asta si cu idiotenie sau marlanie ca un veritabil neghiob ce esti si nu ramai la prostia din capsorul tau obtuz.

  69. Florian Says:

    Josephusflavius, Filip G, Marius Mina, Heinrich, lascaris, Radu Portocala, Plano, Alexandru Marin, Octaaa si Mircea Popescu sunt contra. In total 10, cu mine 11.
    Sky, Gheorghe si Mihai 4 sunt pro. In total 3, cu autoarea 4.
    In atare conditii, sunt de inteles spumele revarsate pe blog, dar cred ca un somn bun ar putea mai sa salveze cate ceva. Numai sa nu observe cumva lipsa ãla cu acuzativul deficitar sau ãla bubosul, ca-i bai mare. Un ziarist ratat, iesit din circuit si pe care nu-l mai primeste nimeni, nu-si poate permite sa ramana fara putinele stipendii pe care le mai primeste, pentru articolele de doi bani postate pe obscurul sau blog.

  70. mihai 4 Says:

    Gheorghe-nuti mai bate capul cu numitul Florian,pierzator de profesie.Lasal cu pionii lui.

  71. Sky Says:

    Intrebare pentru @ Florian :

    De ce nu ai curajul sa consulti un medic ?
    Ai scapa si ne-ai scuti de multe….
    Promite-mi ca dupa Pasti , o faci (inca nu-i tarziu!).

  72. Florian Says:

    Bai, vierme de pivnita, idiotenie e-n capul ma-tii, hai sictir de nulitate.

  73. mihai 4 Says:

    Ai uitat sa-l pui si pe Cucki11.Ati fi fost un total de 12.Un regiment intreg,ba chiar o cavalerie condus de Marius binenteles.Va sfatuiesc sa faceti echipa la el pe blog si sa veniti mai pregatiti la lupta poate si cu ceva argumente.Apropo aveti de un nou recrut la voi acolo Paul Gabor.Asta se indoieste de Isarescu.Mare tie gradina doamne ca la prosti e asisderea.

  74. Florian Says:

    Raspuns pentru Sky:
    Nu consult un doctor pentru ca nu sunt doctor de doctori, ca sa-i consult.
    Intrebare pentru Sky:
    De ce nu ai curajul sa mergi la un doctor ca sa te consulte? Sau macar sa inveti sa te exprimi corect, ori si mai bine sa taci.

  75. Filip G Says:

    Traiasca Regele,
    Mare pacat ca nu are un fiu.

  76. mihai 4 Says:

    Joseph–-stiu sa plictisit de atata vorbarie la el acolo.Heinrich–e genul care se baga ca musca in lapte.Marius––are ceva din Caterine Deneuve in el in sensul ca se simte vesnic neimplinit.Alex–e prea pusti sa-l bagi si te iert.Lascaris–e cam bleg.Plano–-isi revine el.Radu Portocala–-am preferinte mai inalte care nu m-au tredat niciodata.Ceilalti intra la etc.

  77. mihai 4 Says:

    Filip G.–cum sa traiasca nu vezi ca il iau astia la misto?

  78. Florian Says:

    Nu va mai obositi cu raspunsuri ca nu le mai citesc, mi-e prea sila sa mai calc pe aici. Probabil ca in curand veti mai ramane vreo 3-4 pe aici, sa va pupati in cur reciproc. Adio si n-am cuvinte.

  79. Filip G Says:

    Am facut munca patriotica la Castelul de la Savarsin.
    Unul din prietenii mei a fost administrator,cunoastem multe despre REGE si despre RADU.
    Inca nu-i momentu

  80. mihai 4 Says:

    Florian-puteti face trenuletul la Marius sau Joseph pe blog caci si asa tot un 2 comentarii pe zi aveti.De ce sa raspanditi lepra din voi pe aici.Cand oti aduce de 2 lei argumente sunteti bine veniti ca de insulte sunt satul ca si de raie.PS.Hai ca nu va mai pup.

  81. Darius Says:

    @Roxana
    Auch! Asta a durut. 🙂 Ideea este ca nu as avea nimic impotriva ideii tale daca Radu ar fi de vita regala. Insa nu e.

  82. mihai 4 Says:

    Darius–si tocmai dasta sa nu spuneti ca implica monarhia acum cand candideaza ,caci nu mai stiti si voi cum s-o dati pe dupa cires ca sa loviti in Rege.

  83. Filip G Says:

    Regele nu va iesi in public sa-i ofere sprijinul fara rezerve.
    Un Rege nu poate sustine un candidat la PRESEDENTIE fie el si GINERELE .
    Intre Rege si Radu e o prapastie foarte mare.Regele a ramas un om vertical,un militar destoinic.
    Radu e doar un colonel facut la apelul de seara.

  84. mihai 4 Says:

    Filip.G. Pai daca tot tu sti si asta si ne mai anunti ca spui ,,si adevaru de la Savarsin”inseamna ca e groasa rau.Ceva un incest nu bagi sau o capra in ecuatie,ca-r fi mai interesant oleaca. Flip direct in puctul G.

  85. Filip G Says:

    Incestul e legal daca partile sunt majore si o fac fara constrangere.
    Iar cu zoofili chiar nu am nici o treaba ,pot doar sa-i indrum sa se trateze.
    Mihai nu poti povesti despre acte sexuale decat daca le-ai trait sau sunt fanteziile tale.
    Regele are un mare respect in zona,din pacate a ajuns la o varsta respectabila,iar DUDA la lucrat din umbra.Cum cuvantul dat e litera de lege.Impostorul beneficiaza si uzeaza de blazonul regal.
    Din fericire sunt multi care la momentul oportun vor dezvalui adevarata fata a domnului Radu

  86. Hendrix Says:

    Inteleg prea bine demersul tau, Roxana. Ai dreptate in privinta lui Duda ca om, ca personalitate, ca posibila solutie privind un candidat al unei opozitii unice antibasesciene. Nu pot sa neg certele calitati ale lui Duda, dar nu cred ca se bucura de notorietatea pe care i-o acorzi. Este un om cultivat, inteligent, distins, dar am mari indoieli ca va face fata unei campanii electorale extrem de dure, ca va reusi sa capteze voturi ale electoratului nehotarat. Trebuie sa tii cont de faptul ca majoritatea populatiei este antimonarhista, preluand tarele unei educatii ceausiste care a implantat multora idei preconcepute privind monarhia. El nu va fi votat pentru simplul fapt ca este membru al Casei Regale, chiar daca ar reusi sa se impuna ca un adevarat lider politic.
    Eu am mari indoieli privind posibilitatea unui candidat independent care sa-l invinga pe ba-secu. Nu cred ca romanii vor vota un candidat independent, nu cred ca va exista o persoana care sa fie candidat al unei opozitii antibasesciene, atata timp cat pesedistii se afla la putere.
    Eu cred de ceva vreme ca ba-secu va pierde alegerile prin VOT NEGATIV, asa cum s-a intamplat in 1996, 2000 si 2004. Singura necunoscuta este cine il va infrunta pe ba-secu in turul doi. Nici eu nu sunt un fan al lui crin antonescu, ba chiar dimpotriva! Nimeni insa nu ma va convinge ca ar fi o solutie mai rea pentru tara decat Prostanacul, omul lui ba-secu. Practic vorbind, din voturile cui crezi ca va lua Duda? Eu am senzatia ca va lua din voturile de dreapta, adica liberale. Tu ce zici?

  87. Gheorghe Says:

    Liviu Antonesei Un principe la cotroceni
    scrie
    „Candidatura Prinţului va da o pată de culoare unei campanii care, prin opozanţii probabili ai d-lui Băsescu, se anunţa deja fără istorie. Plus că aceasta poate introduce în campania electorală o notă de civilitate cu totul neobişnuită vieţii publice româneşti, fie că ne referim la dimensiunea politică, fie la cea jurnalistică.
    Desigur, lucrurile ar putea sta cu totul altfel dacă PNL şi PSD şi-ar retrage proprii candidaţi şi şi-ar anunţa sprijinul pentru candidatura princiară.
    Dar nu cred că bravele noastre partide sînt în stare să ducă spiritul de sacrificiu pînă într-acolo!

  88. Filip G Says:

    Dar cine-i DUDA asta sa merite din partea a doua partide atata atentie?
    Ar putea PD-L sa iasa cu fruntea sus si sa-l adopte.
    Oricum Basescu se vrea PRIMINISTRU,nu ar fi nici o pierdere.
    Iar DUDA ajungand presedinte nu va mai putea reprezenta niciodata casa REGALA.
    Toata lumea ar trai pana la adanci batraneti fericiti!

  89. Grigore Muru Says:

    Mai mult decit a spus dl Ion Diaconescu-care si in trecut era acuzat de lipsa de luciditate si demonstreaza si azi contrariul-e greu de adaugat.

  90. paul Says:

    Planul pe 30 de ani pentru Romania al principelui Radu , de fapt al Familiei Regale se gaseste pe http://www.familiaregala.ro

  91. Roxana Iordache Says:

    @Tuturor. Mulţumesc pentru comentarii. Dacă unora din voi nu le e ruşine pentru mesajele lor, Dumnezeu să-i lumineze, în sfânta Săptămână a Patimilor. Am să vă răspund. Aştept şi argumente. Insulta e banală şi denotă neputinţă. Iar calomnia, în plus, fie ignoranţă, fie rea intenţie sau amândouă la un loc. Lăsaţi-vă mintea liberă şi inima curată, şi cercetaţi ca să credeţi. Vă rog cu drag. Şi vă mai rog să mă iertaţi dacă v-am supărat, chiar şi acelora care nu au avut dreptate şi au spus vorbe urâte. Cum spuneam, am să vă răspund negreşit.

  92. Horia Cremene Says:

    Nu m-am putut abţine să nu-mi exprim impresiile faţă de articolul Roxanei Iordache şi mai ales faţă de penibilele comentarii adolescentine ale aşa-zişilor condeieri consacraţi. Dar nici o problemă, cred că penibilul va deveni si mai convingător abia in zilele ce vor urma…

    După primul val de entuziasm la aflarea veştii despre candidatura principelui a urmat o privire introspectivă, „la rece”: cine suntem noi, cei cărora se adresează? Mai suntem în stare de ceva, sau doar ne facem iluzii?…
    Am în vedere că România contemporană este un EL-DORADO pentru mulţi balauri care s-au pripăşit în timp, au făcut pui şi au infestat tot locul. Este vorba de „omul nou” pripăşit în profitorii fiecărei noi generaţii, tot atât de comunişti, pe cât de capitalişti sau de monarhişti, după cum bate vântul. Sunt balaurii cu care ne luptăm de când am fost abandonaţi de Occident. Ei sunt: MENTALITATEA (de slugă, de asistat), INDOLENŢA (lenea), INVIDIA (şi şopârlismul), BIROCRAŢIA (să ne facem de lucru), HOŢIA (sportul naţional al românilor), şi ar mai fi şi alţi balauri… Cum pot fi ei răpuşi? sau măcar pot fi ţinuţi în frâu? Ar fi oare posibil?

    Norocul este că încă n-am devenit toţi nişte dezrădăcinaţi, nu s-a pierdut cu totul sămânţa. Şi aşa cum se repară o maioneză tăiată, tot aşa s-ar putea repara şi o societate stricată: cu o picătură de apă. Depinde de priceperea gospodinei.

    Desigur, mă simt flatat de apelul Alteţei Sale „vă chem să fim împreună”, numai că ÎMPREUNĂ înseamnă pentru mulţi, EXPECTATIVĂ şi numai după eventuala reuşită a candidaturii expectativa s-ar transforma (instantaneu şi oportunist) în împreună. Ăsta e omul, din păcate, cu toată liota de tonomate din mass-media. Aşa l-a format mediul slugarnic în care a crescut şi cu acest om trebuie lucrat. Deci, ce şanse sunt pentru a fi ÎMPREUNĂ?

    În ce mă priveşte, avem nevoie de Principele Radu pentru că este reperul de normalitate al românilor, pentru că este, ca membru al Casei Regale, simbolul mândriei naţionale şi al identităţii româneşti, pentru că oferă străinătăţii un mesaj credibil şi respectat, dincolo de partizanatul guvernanţilor, pentru că este modelul de civilitate în viaţa publică românească şi un garant autentic al drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Avem nevoie de principele Radu pentru că este singurul român care poate impune respect sincer în cancelariile occidentale ca şef de stat, singurul român care poate face ca statele occidentale să aibă nevoie de România ca partener autentic.

    Una peste alta este greu foarte greu, dar nu imposibil, să fie învinşi balaurii. Sper într-o coordonare excelentă a campaniei prinţului Radu, am multă încredere în puterea lui de muncă, în şarmul cuceritor al Familiei Regale şi în nobleţea princiară cu care va ignora mârlăniile dâmboviţene. Cu Dumnezeu înainte!
    Roxanei, un gând bun.

    Horia Cremene, Bucureşti

  93. Horia Cremene Says:

    Dupa cum se vede, directia dezvoltarii Romaniei pe urmatorii 30 de ani in viziunea Casei Regale ar fi o incununare a consolidarii independentei si suveranitatii sub girul NATO si al UE. Ii urez succes Principelui Radu, spre binele Romaniei, in tonul articolului Roxanei I.
    Horia C.

  94. Sky Says:

    @ Horia Cremene
    In argumente si-n gandire esti diamant , nu …cremene !
    Doamne ajuta !

  95. Paul Says:

    Un lucru foarte important de precizat. Am vazut dupa lansarea candidaturii de vineri foarte multi analisti care au spus in felul urmator: stati sa asteptam sa vedem cu ce program electoral vine.
    fara a exlica despre ce este vorba formula „plan electoral ” duce automat alegatorul spre a fi atent la promisiuni despre pensii si salarii despre autostrazi si despre alte lucruri de care nu s eocupa presedintele.
    Este pentru prima data cand un candidat prezidentiabil nu trebuie sa traga partidul promitand lucruri care nu tin de el.
    trebuie precizat foarte clar pentru ca in cazul in care principele radu va veni si va prezenta planul electoral bazat pe atributii prezidentiale clare mai ales pe politica externa a statului lumea va spune” asta e un prost eu mor de foarme si vreau pensie mare si vreau salariu mare.”
    si atunci trebuie explicat ca de treaba asta se ocupa domnul Boc si partidul sau pe care l-au votat cu onor o gramada de romani si in niciun caz presedintele.

  96. Dinu Says:

    Roxana,

    astept din `90 un semn, clar, ferm si plin de chibzuinta, din partea MS Regele Mihai, a Casei Regale a Romaniei. Se pare ca a sosit vremea ca lucrurile sa reintre in fagasul lor.
    20 de ani de depravare si jaf. Ajunge!

    PS
    Nu am timp nici sa mor. 🙂

  97. mihai 4 Says:

    Vorbeste chelie.Despre educatie…….uauuu,sa ma cac pe mine nu dealta!

  98. rasvancristian Says:

    Roxana, au avut francezii pe „regele pară”. Presimt că noi vom avea „preşedintele dudă”. Îl susţin, ca şi tine, deşi mi se topeşte toată seriozitatea cînd mă gîndesc la bancurile ce se vor face pe seama lui. Omul pare dulce timpuriu, uşor acrişor, cu puful fin, dar deja se întreabă degustătorii dacă e dudă neagră sau albă…

  99. mihai 4 Says:

    AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU MARINARU SE DA LOVIT AAAAAAAAAUUUUUUUUUUUUUUUUU SE AUDE???O FI SEMNU CA SE VEDE BOUL PIERZATOR.MOARE ASTA EEEEE MOARE.CHELIOSU NU MAI E NANA NANA NANA NA.FATI BAGAJU SUIETE PE VAPOR SI DUTEEE BAI DUTE IN MATA DE ARATARE CE ESTI.FIICATA ARE 400MP. NU O MANSARDA BAI,ALA SE CHEAMA PENTHOUSE SI E CEL MAI SCUMP SI MAI FITOS.FUTUTI MORTI MATI,SI CAND AI VENIT IN BUCURESTI TOT DUPA CASE TEAI UITAT PRIMA OARA CA NAI VRUT SA CUMPERI CINSTIT UNA DIN BANII DE CAPITAN SI TURNATOR JEGOS AL SECURITATI.MARS POTAIE SI SCHELALAIETE LA LUNA.IMPRASTI RAIE PESTE ”TOT CAND DESCHIZI GURA BAI TOPARLAN PROST CE ESTI.IATI,,FICELE SI PLECATI DRACU ODATA .

  100. mihai 4 Says:

    Hai ma nimeni nu poate mai mult?Voi nu borati cand il vedeti la fata?sau sunt eu ultimul mohican?

  101. mihai 4 Says:

    PE TVR1 LIVE ACUM———————- RADU AL ROMANIEI

  102. mihai 4 Says:

    Hai sa comentam Roxi..te rog

  103. ketsbaia Says:

    1.Din nefericire ideea de candidatura a unui membru al casei regale este anacronica.
    2.Din nefericire disperarea romanilor va face sa fie ales un personaj care nu paote avea decat derapaje.
    3. Din fericire personajul vorbeste despre principii.
    4.Din nefericire trebuie sa asteptam sa se aplice.
    5.Din nefericire avem nevoie de un nou descalecat. Caci singuri nu putem sa mergem nici la umblatoare.
    6.Din nefericire descalecatul s-a produs intotdeauna din afara. Negru Voda, Dragos Voda, Carol I. ASR Radu este din Romania.
    7.Din nefericire sunt nevoit sa votez cu un reprezentant al Casei de Romania. Spun „din nefericire” pentru ca as fi preferat o monarhie constitutionala de tip britanic.
    8.Din fericire cred ca este de fapt o incercare de restaurare a monarhiei. Credeti ca lui Basescu nu i-ar conveni sa fie prim ministru mai mult de 10 ani?

  104. marius Says:

    Roxana,
    Ori joci dublu ori nu esti bine informata.
    Pincipele duda este omul lui basescu pentru a trage din voturile lui Crin Antonescu.
    Verifica informatia te rog.Thx

  105. dadatroll Says:

    „Radu al României are ţinută, educaţie, elevaţie, e capabil să se exprime limpede şi pe înţelesul tuturor, poate fi extrem de dur fără să se coboare la nivelul adversarului, are cunoştinţe la cel mai înalt nivel la toate cancelariile lumii şi în lumea culturală.”

    Am crezut ca astai un post in favoarea lui Radu asta ca candidat.

  106. mihai 4 Says:

    Este ,lucram la asta.Dan Puric live la b1tv acum.Si el vine cu vesti bune.

  107. mihai 4 Says:

    Draga Dadatroll.Te salut.

  108. ROBERT HORVATH NEW YORK Says:

    Stimata doamna Roxana.
    Va trimet o scrisoare despre abuzurilor autoritatilor si a ICR, impotriva libertatii de exprimare. Astazi eu sunt amenintat, maine vor fi altii si daca nu ne trezim, vom fi in curand toti. Atentionez ca asemenea masuri nu se pot declansa decat cu aprobare de foarte de sus. Probabil de la omul suprem. Va multumesc.
    SI-te este lasat pentru un eventual contact direct, A ne se confunda ce E-mail.

    „Viitoare arestare a jurnalistului Robert Horvath la ICR, New York.

    Domnule general Consul Pavoni.
        Relatiile noastre au cunoscut momente pozitive si extrem conflictuale. Eu am fost intodeauna adeptul dialogului.
    Din motive pragmatice nu am intrprins nici o actiune in legatura cu „intamplarea” de la ziua nationala.Va reamintesc ca ati chemat politia incercand sa opriti filmarile la filmul meu intitulat „Desecrarea Menorei”,care va fi prezentat in aceasta toamna la NHK , CNN etc. Amintesc ca politia sa solidarizat cu mine. Din pacate se pregateste o repetarea scenariului cunoscut. Va rog cititi corespondenta mea cu ziaristul si poetul  A.Codrescu. 

    Hi,

    I am a Japanese artist and my husband is a filmmaker
    from Romania and we live in New York for more than 25
    years.
    For long time we are interested in your journalistic
    activities. Especially, we have a common love, „New
    Orleans”.
    We enjoy special culture, jazz and art of New Orleans
    and we often go there.
    We heard that you are coming to New York for an event
    at ICR, NY on APRILIE 14.2009 We’d like to see you
    and talk about New Orleans and so on. But,
    unfortunately, Ms. Suteu, director who does not like
    us too much since we have conflictual point of view
    about art and Romanian culture, so she does not let us
    inside to see you. 
    We appreciate if you can help us to participate and
    enjoy your event.
    If you have time, please send us your answer.

    Best regards,

    Kiyoko Horvath & Robert Horvath
    Tel:212-463-8074

    CE PARERE AVETI IN CALITATE DE EVREU DESPRE EXPOZITIA ANTISEMITA ICR NEW YORK  ?

    CE PARERE AVETI DE O MENORA DESECRATA LA GALERIA ROMANA ICR ?

    Domnule Codrescu va anunt ca voi filma discutia noastra.  Cu ganduri bune.

    ANDREI CODRESCU RASPUNDE:  Filmezi fara permisie o sa fii arestat.

    Tinand seama de gravitatea amenintarii, vreau sa raspundeti de urgenta la urmatorea intrebare. In calitate de jurnalist recunoscut oficiai (press badge, membru al celor mai importante asociatii internationale de jurnalisti) Presedintele companiei de film de film de televiziune Kiro Studio International am sau nu dreptul de a filma intr-un spatiu public, apartinand statului roman?. Vreau sa fiu extrem de clar, in calitate de Consul Genera aveti datoria de a asigura securitatea persoanei mele cu calitatea  de cetatean roman. Nu pot sa nu mentionez ca o agresiune impotriva mea pe teritoriul Romaniei ( I.C.R functioneaza pe acest teritoriu ) va avea repercusiuni diplomatice, persoana mea fiind de asemenea calitatea de cetatean al Statelor Unite ale Americii si al Imperiul Japoniei. Va rog in conseciinta sa luati legatura  cu Ambasada si sa clarificati defenitiv aceasta problema. Astept raspuns si confirmarea primirii acestei scrisori oficiale.
                  Robert Horvath  DEVA    ziarist      New York    www.devagallery.com    

  109. Roxana Iordache Says:

    @cenushares. Dacă tu ai obsesia-asta, crezi că toţi o au?

    @Horia Cremene. Bun venit! Un singur amendament aş avea, eu ştiam că maioneza tăiată se drege cu lămâie. Dar cum sunt antitalent la gospodărie, te cred pe cuvânt. 🙂

    @Sky. Este. 🙂

    @Paul. Bun venit! Poate îţi pui o steluţă, ca să te deosebeşti de Paul cu mafia. 🙂 Interesant ce ai scris.

    @Filip G. Tipic securistic ce spui. Albinuţe, pe naiba. Ai şi tupeu, să vorbeşti în numele Regelui. Eşti tu monarhist cum a fost Maica Tereza campioană la box.

    @Darius. I-auzi!

    @Hendrix. Mulţumesc pentru comentariu. Dar dacă înţelegi, încearcă să înţelegi până la capăt.

    @Gheorghe. Mulţumesc. Am ratat şansa de a fi nebuna satului printre publicişti. Mai sunt şi Ion Cristoiu, şi Liviu Antonesei. 🙂

    @Grigore Muru. S-a văzut luciditatea d-lui Diaconescu după locul în care a dus PNŢCD pe când era preşedinte. Al partidului şi al Camerei Deputaţilor.

    @paul. Mulţumesc

    @Dinu. Eşti adevărat. 🙂

    @mihai, Iarăşi sari peste cal! Măcar când comentezi postări care ţin de Casa Regală, ţine seama că Majestăţile şi Alteţele Lor pot citi aici şi reţine-te!

    @rasvancristian. Bun revenit! Nu cred că ţii tu seama de asta, ba aş putea spune chiar că ţi se … pare indiferent. 🙂

    @paul. Mulţumesc pentru link, voiam să-l dau şi eu, dar am amânat aşteptând să-l dea un vizitator. 🙂

    @ketsbaia. Cred că totuşi nu-i totul pierdut pentru tine. Măcar pentru p.7. 🙂

    @marius. Sigur şi tu eşti Dumnezeu pe pământ. Doamne iartă-mă!

    @dadatroll. Ei, aş, n-ai crezut nimic, ca de obicei.

  110. dadatroll Says:

    Ce vrei sa zici ca eu sunt nimilist? Vorba cantecului:

    Mai bine manelist decat nimilist!
    Hei hai mandruta mea copoiu are bere!

  111. marius Says:

    Roxana,
    Nu prea inteleg ce-ai vrut sa spui ca si eu sunt Dumnezeu pe pamant, sunt prea tamp.
    Informatia respectiva nu este barfa si nici rodul imaginatiei mele sau al deductiilor logice-ilogice.
    Este purul adevar cu dovezi concrete.
    Multumesc pentru intelegere

  112. stiriRo Says:

    Daca scufundarea lui Traian Basescu continua, lupta catre scaunul de presedinte va fi intre Principele Radu si Crin Antonescu, iar asta e mare lucru avand in vedere ca pana nu demult, nu se zarea nici un contracandidat pentru Base.

  113. ROBERT HORVATH NEW YORK Says:

    Doamna Roxana. Scandalul ICR incepe din nou. Ordin de la stapanire. Arestarea mea la ICR, New York. Va sunt recunoscator pentru publicare,

    Consulatul general al Romaniei la New York
    Stimate Domnule Luciano Pavoni.
    Vreau sa mentionez de la inceput calitatea mea de ziarist. In al doilea rand cea de artist si nu in ultimul rand de cetatean roman, cu aceleasi drepturi si indatoriri ca si dumneavoastra. La noi functioneaza se pare o regiula nescrisa a carui adept ati
    devenit . Cu cat ai reusit mai mult in occident ca artist si reprezinti tara
    cu succes, creind o imagine pozitiva Romaniei, trebue sa fi tratat mai rau. sau cu alte cuvinte, sa iei mai multe suturi in fund. Se pare ca invitatiile nu ajuta. Nu demult la cu ocazia zilei nationale am fost invitat telefonic de dumneavoastra si am
    prirmit o invitatie prin internet si chiar prin cutia postala. Acest lucru nu va inpiedicat
    sa actionati cu o brutalitate de nedescris facand de rusine pentru intodeauna diplomatia ,devenind un simbol al neprofesionalismului greu de dapasit. Deci in fata a sute de invitati romani si straini, a-ti chemat politia, incercand sa ma inpeidicati sa-mi fac datoria de cineast si sa spun adevarul, Am incercat sa folosesc ocazia sa aflu si sa pun pe pelicula opinile romanilor si strainilor despre expozitia araba realizata de Ambar Ambaki, in care participarea romaneasca a reprezentat doar diversiunea si decorul .Aceasta expozitie a fanatismului islamic sponsorata de ICR,New York, nu a fost a unui ponei roz pe care sa pus un mica zvastica de cativa mllimetri . A FOST O MENORA URIASA PE UN INTREG PERETE INTREG PE CARE SA MAZGALIT CU SANGE CUVANTUL FUCK. A FOST UN EVREU RELIGIOS PE UMARUL CARUIA SA TATUAT EMBLEMA SS., AU FOST PATRIARHII BIBLIEI CARE SE PREGATEAU DE SEX DAR NU INAINTE DE A SCHIMBA STEUA LUI DAVID CU UN PENIS. SI BINEINTELES NU PUTEA LIPSI UN UN RABIN CARE SE IMPREUNA CU MULTE ALTE BLASFEMII SI NEMERNICII. Deci aceste aberatii ale urii de rasa, ale urei pentru tot ce este trebuiaui tinute in tacere. Dar va asigur ca opinile pline de indignare ale absolut tuturor interviatilor romani sau straini vor fi pe palicula filmului „Desecrarea Menorelor” care va fi vizionata pe ecranele de televizine din toata lumea.(filmul a fost deja cumparat de NHK- Japan. Politistii vazind ecusonul de presa si aparatul de filmare in mana ,de frica de a nu fi filmati ,au scos hainele, si-auacoperit cu sepca fetele si au luat luat-o la fuga. Nimeni nu va uita si probabil si nici dumneavoastra, aplauzele si rasetele celor prezenti la acest spectacol inedit. Adaugand faptul ca absolut totul (interviurile ,chemarea politiei, comentariile directoarei ICR, Corina Suteu, scuzele si fuga politiei ) sunt inregistrate pe pelicula si ca evenimentul a avut loc in unele din cele mai cunoscute locuri din metropola ” Public Library ” nu ar trebui nimic de adaugat. Totusi amintind ca ati fost directorul intrprinderii de comert exterior pe vremea lui Ceausescu, face ca unele obiceiuri si reflexe sa va dea circumstante atenuante pentru unii si agravante pentru altii. Probabil ca nu realizati ca a trecut multa vreme si ca ca comunistii si securistii nu ar trebui sa mai fie la putere. Sau poate credeti ca fiind nasul ( ati botezat copii) marelui om politic Geoana, va da drebtul sa incalcati toate legile posibile, inclusiv faptul ca un posesor al rezidentei americane (green card) , nu poate face parte din corpul diplomatic.
    Dumneavoastra vreti sa repetati acelasi scenariu. Deci imi adresati o scrrisoare oficiala spunand ca nu pot sa particip la un eveniment la ICR. New York, fara o invitatie oficiala, fiind de acord cu arestarea mea in caz contrariu. Pentru a nu creia confuzii pun la dispozitie presei atat schimbul de mesaje cu ziaristul ANDREI CODRESCU, invitatul evenimentului cat si scrisoarea dumneavoastra. Va asigur ca nu am nevoie de aceasta invitatie in calitate de artist si ziarist si cetatean roman sa particip la un eveniment ICR, iar dumneata in calitate de consul nu numai ca nu poti ordona arestarea mea ci trebuiti sa asigurati securitatea mea pe teritoriul Romaniei.

    Robert Horvath artist New York http://www.devagallery.com

    P.S . Trebue mentionat ca de la venirea actualiei directoare Corina Suteu la ICR
    nu am participat la nici o manifestare culturala cu exceptia a doua minute dupa care am fost dat afara, pentru ca am cerut sa se vorbeasca romaneste. Mentionez ca in sala nu era nici un strain, cu exceptia lui T. Morar si a vice presedintului ICR. Mihaes care venind de la Bucuresti trebuiau sa cunoasca limba nnoastra.

    Robert Horvath
    CE PARERE AVETI IN CALITATE DE EVREU DESPRE EXPOZITIA ANTISEMITA ICR NEW YORK  ?

    CE PARERE AVETI DE O MENORA DESECRATA LA GALERIA ROMANA ICR ?

    Domnule Codrescu va anunt ca voi filma discutia noastra.  Cu ganduri bune.

    ANDREI CODRESCU RASPUNDE:  Filmezi fara permisie o sa fii arestat.

    R.H:Tinand seama de gravitatea amenintarii, vreau sa raspundeti de urgenta la urmatorea intrebare. In calitate de jurnalist recunoscut oficiai (press badge, membru al celor mai importante asociatii internationale de jurnalisti) Presedintele companiei de film de film de televiziune Kiro Studio International am sau nu dreptul de a filma intr-un spatiu public, apartinand statului roman?. Vreau sa fiu extrem de clar, in calitate de Consul Genera aveti datoria de a asigura securitatea persoanei mele cu calitatea  de cetatean roman. Nu pot sa nu mentionez ca o agresiune impotriva mea pe teritoriul Romaniei ( I.C.R functioneaza pe acest teritoriu ) va avea repercusiuni diplomatice, persoana mea fiind de asemenea calitatea de cetatean al Statelor Unite ale Americii si al Imperiul Japoniei. Va rog in conseciinta sa luati legatura  cu Ambasada si sa clarificati defenitiv aceasta problema. Astept raspuns si confirmarea primirii acestei scrisori oficiale.
                  Robert Horvath  DEVA    ziarist      New York    http://www.devagallery.com   
    CONSULUL LP:Stimate Domnule Horvath,
     
    Cu referire la scrisoarea dumneavoastra in legatura cu evenimentul mentionat, doresc sa precizez ca la evenimentele organizate de catre misiunile diplomatice, participarea se face pe baza de invitat

    In masura in care sunteti in posesia unei invitatii pentru acest eveniment, sunt sigur ca nu trebuie sa aveti nici o temere.
     
    Cu stima,
     
    Pietro L. Pavoni
    Consul General

  114. lascaris Says:

    Roxana, crima de lezmajestate poate fi comisa doar intr-o monarhie (iar noi suntem republica) Pe de alta parte in perioada contemporana este cam greu sa savarsesti aceasta infractiune in tarile monarhice, nu mai este ca acum 300 de ani, trebuie sa spui ceva grav de tot pt a te incadra la lezmajestate.
    Doar in plan moral si din perspectiva unui fidel monarhist (care si-ar refuza orice gand critic) m-as putea incadra la lezmajestate. Insa eu sunt un monarhist cu idei morale invechite (cand ma gandesc la statutul moral al unui rege Carol I ar fi cel mai aproape de ideal) si din aceasta perspectiva ma pot numi un monarhist dezamagit.
    Constient ca din pacate Romania nu va reveni la legitimitatea constitutionala – in speta monarhia (caci republica este o uzurpare pt tara noastra, nu se poate spune ca poporul ar fi ales-o, ci tancurile rusesti), consider ca Regele Mihai si intrega Casa Regala ar trebui sa adopte o pozitie darza si demna, precum cea din anii 90, cand cu sprijinul lui Coposu, in ciuda regimului politic profund ostil, monarhia a castigat tot mai mult teren. Spre deosebire de acea perioada, in zilele noastre motivatiile morale ale Casei regale pot fi puse la indoiala si de aici rezulta scaderea popularitatii.
    Inca o data, fac aceste observatii nu din perspectiva unor convingeri politice rosii (sau indefinit – dubioase), ci din perspectiva unui monarhist convins.

  115. george ene Says:

    @ subiect.
    ma bucur sa vad ca primul meu post pe acest blog, raspuns la anuntul candidaturii lui Radu a ajuns (mai frumos enuntat si mai acid la adresa lui Crin ) sa fie subiect de discutie in sine. ba mai mult, sa fie „link” si pe site ASR . cred ca tre sa invat cuvinte, sa scriu si eu in asa fel incat sa ajung sa fiu „citat” la asa nivel inalt. Oricum, imi acord credit ptr ideea articolului si imi multumesc frumos ca am fost dragalas sa aduc aminte atributiile presedintelui, pe care Radu se muleaza perfect, indiferent de discutiile sterile despre tot felul de „pete, palme, nume, tatuaje, defecte” .

    @ roxana
    inca mai astept un raspuns pe acea parte a blogului, aveam cateva curiozitati, si inca le mai am.

    (si primul meu post, despre care vorbeam mai sus, si acele „curiositati” https://roxanaiordache.wordpress.com/2009/04/09/radu-de-romania-la-realitatea-comentam-live/#comment-42235)

  116. Roxana Iordache Says:

    @dadatroll. Ziceau la şcoală ce-a vrut să spună poetul. Deci, nu.

    @marius, Cum spuneam. Sunteţi disperaţi. 🙂

    @stiriRo. Să fim serioşi!

    @Robert Horvath. Dv. cunoaşteţi accepţia termenului demnitate?

    @lascaris. Nu, amice şi prin ce spui demonstrezi că nu eşti monarhist. Lezmajestatea este în primul rând la adresa regalităţii, nu a instituţiei monarhice. Şi eşti plin de contradicţii, pentru că recunoşti că suntem republică, dar îi conteşti Principelui Radu dreptul de a candida la preşedinţie şi de a ne scoate din mocirla naţională. Ce ai făcut tu, concret, pentru monarhie?

    @george ene. ?!

  117. lascaris Says:

    Roxana – una este dreptul in sens juridic si alta in sens moral. Evidend ca din punct de vedere juridic nimeni nu are ce contesta, insa din punct de vedere moral …
    Fiecare este liber sa isi manifeste convingerile dupa cum crede, eu nu ma pot lauda ca am trudit pt. reconstructia monarhiei in tara noastra, am doar convingeri, asupra carora nu am indoieli.
    Eu zic sa o lasam asa cum a picat, caci, dupa ce ca suntem o mana de oameni, daca ne mai si certam intre noi ca niste adevarati romani o sa iasa un drac.

  118. dadatroll Says:

    Care poet ca noi iam facut pe toti intra saptea si eu deacuma sunt intra opta deci nu cred ca e nici un poet.

  119. georgeene Says:

    de ce Radu al Romaniei…
    in ziua anuntului candidaturii am scris un motiv. trecand pe langa toate promisinile/faptele/vorbele care de obice departajeaza candidatii la presedintie pe la noi, am atras atentia asupra atributiilor constitutionale are presedintelui romaniei si faptul ca Radu se potriveste excelent cu imaginea omului capabil sa indeplineasca acele atributii. am observat cu placere ca in aparitiile publice, Radu a mentionat aceste lucruri.

    revin pentru a evidentia un alt motiv „de ce Radu”: continuitatea.
    daca ai nostri politicieni ocupa un loc pentru un mandat, poate doua, apoi vine un altul care il condamna pe cel de dinainte, isi face treaba lui si pleaca si apoi vine un altul care condamna pe cei de dinaintea lui, dar la randul lui face aceleasi matrapazlacuri….
    pe cand Radu al Romaniei face parte dintr-o familie. Familie cu istorie in trecut si, sunt convins istorie in viitor. Acea familie nu isi poate arunca vina pentru greseli pe inaintasi, deasemenea nu isi poate permite sa pericliteze viitorul urmasilor. O familie regala se mandreste nu prin averea proprie, ci prin stralucirea tarii lor si prin deciziile si faptele membrilor familiei.
    Asa cum fieecare persoana este suma experientelor traite de acea persoana, renumele (imaginea) unei familii regale este data de suma faptelor membrilor familiei de-a lungul timpului.
    Faptele lui Radu se rasfrang asupra familiei regale, indiferent ca ar fi continuat cariera de actor sau pe cea de reprezentant special al Romaniei, sau (chiar si) de presedinte al Romaniei. Am convingerea ca Radu doreste ca aportul sau la imaginea casei regale sa fie inca o generatie de demnitate, seriozitate si patriotism.

    Las dezvoltarea subiectului si eventual re-enuntarea lui in cuvinte mai alese si mai usor de inteles pe seama voastra, imi este lene 🙂 . E cald si frumos afara, ma duc sa ma joc cu ai mei catelusi (doi labradori cat mine de mari, iubaciosi si alintati)

    numa’ bine

  120. georgeene Says:

    uh… am uitat RESPONSABIL. orice membru al familiei este responsabil. Comportamentul integru perseverent aduce incet incet o imagine solida de seriozitate, pe cand un singur pas gresit aduce imediat o imagine proasta de rasunet, case se reflecta asupra intregii „Case”. Asa ca orice membru al familiei, in fiecare clipa a vietii chiar si cand se crede departe de public, este (trebuie sa fie) responsabil.

  121. Dan Lazar Says:

    Este normal ca intregul aparat de servicii, ca toti trepadusii puterii corupte, din tot spectrul politic, sa fie asmutiti asupra singurului OM curat care va candida la functia suprema in stat. Noi ceilalti, cei peste 50% din cetatenii tarii, care nu am mai votat de mult, avem din nou aprinsa lumina sperantei. Noi nu ne dorim ciolan nici putere, noi ne dorim morala, justitie, ne dorim sa aflam cum ar fi sa fim mandrii ca suntem romani.

Lasă un comentariu