CÂND VA SPUNE BOC: AM FOST UN DOBITOC?

Foto: România liberă

La conferinţa de presă duminicală, preşedintele PD plus nulitatea L s-a indignat că PNL, mai precis, Guvernul Tăriceanu va organiza alegerile în primăvara anului viitor. Care e problema, din moment ce totul e legal, n-a mai precizat vorbitorul. Teama că, într-un an, partidul pe care îl conduce va scădea rău la intenţia de vot.

O altă teamă este cea de votul uninominal, chiar şi în varianta care este. Pentru că PD-L şi-a cam epuizat resursele umane la alegerile locale. Şi dintre cei căzuţi, doar Cezar Preda s-a încumetat să anunţe că mai încearcă o dată. N-are decât să mai încerce, că nu mai e nimic de pierdut după ce a ajuns din febleţe, non grata la Cotroceni. În rest, nu prea mai sunt candidaţi viabili.

REVOLTĂ MOCNITĂ ÎN PD-L

Partidul (ex?)prezidenţial mocneşte. Organizaţiile aşteaptă doar să vadă cu ce se soldează precedentul Constanţa, unde sute de oameni scandează „Noi suntem partidul”, iar 1500, protestează în scris la conducerea centrală faţă de abuzul care li se întâmplă, dictat de hormonii din stabilimentul Modrogan. Iar centrul inflamează conflictul, excluzând şapte dintre liderii contestatari.

PD-L în prag de revoltă internă, în penurie de resurse umane şi lăsat din braţe de preşedintele Băsescu, fostul tătuc care acum trimite lumea să-l ia la întrebări pe „domnul Boc”. O situaţie deloc de invidiat pentru preşedintele de jure al PD-L, obişnuit ca preşedintele de facto, marele Băse, să tune ordinele de la Cotroceni, iar el doar să le execute.

Unii liberali din PD-L vor să se întoarcă în PNL, simpli membri dar şi dintre cei care pot aduce zestrea unor funcţii în administraţia locală. Chiar şi o parte din mulţimea de nedreptăţiţi de la Constanţa văd în PNL o şansă. Şi foarte mulţi din vechiul PD au resentimente faţă de nulitatea L şi regretă despărţirea de PNL.

PD-L VREA VOT PE LISTE

Iar Boc, în impasul în care se află, se pretinde indignat – dar pe un ton scăzut faţă de tiradele anterioare – şi cere ca Parlamentul să nu invoce unele aspecte legislative pentru a menţine votul pe liste la aceste alegeri generale. În realitate, votul pe liste este singura şansă a PD-L de a obţine mai multe procente. Şi Boc a lansat acest mesaj, sperând să obţină revenirea la votul pe liste, pe mâna PNL şi a PSD, ca să le blameze ipocrit şi să profite de o măsură pe care stolobocii o contestă ca să nu declare că şi-o doresc.

Şi micuţa demagogie de siestă duminicală a lui Boc a fost anunţul că PD-L cere Guvernului să anunţe în cursul săptămânii viitoare ce intenţii are cu privire la sistemul de vot şi la data alegerilor generale. Boc ştiind prea bine că premierul Tăriceanu e în concediu toată săptămâna. Şi că, deci, n-are cum să obţină nici un răspuns. Dar întreabă să se afle-n treabă.

P.S. Când va spune Boc: „am fost un dobitoc”? Celebrele vorbe postelniceşti.

31 răspunsuri to “CÂND VA SPUNE BOC: AM FOST UN DOBITOC?”

  1. tasurinchi Says:

    roxana, din multele tale probleme, eu retin una: daca alegerile vor fi in primavara, marele castigator va fi pesedeul. asta pentru ca, vrand-nevrand, iarna va fi grea pentru multi si ei vor fi atrasi de sforaiala pesedista, cu toate masurile populiste luate de tariceanu in alea cateva luni din 2009 cu banii din bugetul facut cu dedicatie pentru asa ceva.
    in rest, ai dreptate, greu ii va fi pedeleului pentru ca nu are oameni. nu ca peneleul ar avea…
    expresia „…plus nulitatea L” e o prostie.
    stii ca pnl e catalogat ca PeNaL sau PNonL. crezi ca astea conteaza?

  2. Roxana Iordache Says:

    @tasurinchi. Vali, PSD stă aproape la fel de rău în interior ca şi PD-L. La PNL nu sunt decât probleme minore, care se rezolvă fără convulsiile din celelalte partide.

    În privinţa prostiei cu nulitatea L, întreabă-i pe băieţii din PD ce dor mai au ei în legătură cu dragă Stolo, Valerică Stoica şi fâţele lor turcano-flutureşti. Ca şi cum nu le-ar fi fost de-ajuns ale lor.

    Întoarcerea în PNL a celor care merită e o chestiune de timp. Şi atunci când vechiul PD va rămâne cu răpciugile stolojene le va da afară cu glorioase şuturi în partea dorsală.

    Nu mai e catalogat de mult aşa, că nu-i mai convine lui Băse :mrgreen: Iar aia cu Non îţi aparţine 🙂

    P.S. Dragă Vali, nu eu am probleme. Alţii. Şi mai ales, altcineva 😆

  3. BarlogulPntcd Says:

    FSN-L nu numai că şi-a epuizat resursele umane, dar trebuie să bagi şi în funduleţul candidatului anonim „uninominal” cel puţin 1 milion de coco. 😥

    Asta ar fi doar o măslinuţă, felul 1, ciorbiţa şi desertul încă vreo 2 milioane tot de coco.

    Scump, doamnă, scump.

    Sacul e deja cam pe la fund şi deja băieţii cu bănuţul mârâie. 😡

    Se mai uită şi la alţii, că viaţa parlamentară de opozţie cu uşile închise pe la ministere şi promisiunile de angajare pentru amantă, nepoţi, hă, hă, hă :mrgreen:

    Aşa cu votul pe listă, bagi bănuţul la început, stai toaaaaaată ziua la TV şi vorbeşti ca să te afli în treabă şi tălanul ştampilează în neştire.

    Dacă aţi fost dobitoci acum cheltuiţi tăticu cu uninominalu’.

    Aici pagina cu toate emoticoanele

    http://codex.wordpress.org/Using_Smilies

  4. tasurinchi Says:

    draga roxana, nu-mi pasa de problemele politicienilor romani. imi pasa doar de problemele pe care mi le fac ei mie. si mi le fac cu totii, la gramada…
    faza cu pesedeul e ca e bine organizat in teritoriu si nu prea conteaza ce disensiuni sunt cand ilici va fi plimbat ca moastele sfinte prin toate circumscriptiile cu probleme (asta e si motivul pentru care nu candideaza: vrea sa fie motor pentru ceilalti), faza e ca pune presiuni garla pe penele si peneleii se executa repede, faza e ca bugetul pe 2009 va trece doar daca toate doleantele lor populist-electorale vor trece si pesedeii vor sti sa profite la maximum de asta, faza e ca nu prea castigi alegeri in romania cu masuri liberale (daca, doamne fereste :), peneleii s-ar gandi sa aplice asa ceva)… si ar mai fi multe in sprijinul ideii ca amanarea alegerilor duce la victoria pesedeilor.
    cat despre magia termenului „liberalism”, nu vreau sa reinitiez o discutie care stiu cum va evolua, eu negand ca ar fi asa ceva pe meleaguri mioritice, tu vorbind generalitati despre pnl si aruncand, eventual, pisica moarta la pdl, ci doar sa militez pentru o ecologie a limbajului (argumentul tau e necredibil, pentru ca stie toata lumea cat de mult iti pasa tie de pdl – eventual poate gasesti altul).

  5. Rabbi Schtrudell Says:

    Your life burn faster / Obey your master….asta ca dedicaţie de încurajare pentru Boc, că tot vine Metallica vineri. Iar Cezarică Preda e pa pe mâna lui: îl tragi la tine în partid pe Mocanu, după care îl faci să plece ca să pierzi tot în faţa lui la CJ…deh`, greu cu strategia la secţiile de votare. Şi cum Kopitanul vrea la galeră numai vîslaşi gureşi şi cu procentul sănătos, probabil ca Preda se va ocupa cu periatul gazonului.

  6. J o h n s o n Says:

    I-am spus PROSTACUL Boc 😯
    Avem doi acum,Prostanacul si Prostacul 😆 ambii la comanda lui Basescu

  7. Roxana Iordache Says:

    @BarlogulPNTCD. Cine ştie cunoaşte. Mulţumiri pentru emoticoane. Dar lui Bocuţ ce emoticon îi plantăm?! 😳

    @Johnson. Asta îmi sună a Brotacul. :mrgreen:

    @tasurinchi. Vali. Ştiu că PSD are structuri în teritoriu, dar la uninominal îţi trebuie şi personalităţi – şi ei şi-au cam epuizat baronii la locale.

    Nu-mi pasă de PD-L, dar de oamenii ăia îmi pasă. Ar merita cu totul altceva decât să fie trataţi ca o carne de tun. Mă bucur că ştii tu atât de multe dinainte.

    Dacă vrei să-i pese cuiva de tine, trebuie să-ţi pese şi ţie de el. E o reciprocitate, aşa, mai conservatoare.

    Zici că spun eu generalităţi, dar tu nu spui nici măcar una din presiunile „gârlă” pe care le face PSD asupra PNL. Să fim serioşi! Cine să cedeze? Şi pentru ce? Ce are de câştigat PSD presând PNL, căruia i se rupe de presiunile lor, pentru că liberalii nu intră la guvernare în nici o formulă decât dacă deţin funcţia de prim-ministru?! Dacă nu, să guverneze alţii. Eventual, FSN reunit, iar cei care vor altceva din viitorul ex-PD-L, să meargă în PNL şi PNŢCD, în funcţie de afinităţi.

    @Rabbi Schtrudell. Că bine zici, Rabbi. Nici la gunoaie nu prea mai are unde se-toarce, fiindcă REBU e cam pe ducă. Se pare că şi lui Oprescu îi plac mai mult ecologiştii lui Chiliman, decât portocalii lui Raicu şi Preda. :mrgreen:

  8. tasurinchi Says:

    uite, roxana, plec in vacanta, asa ca te las cu peneleul care nu cedeaza la nici o presiune si va castiga si alegerile iar basescu il va numi tot pe tariceanu premier. mi-am luat doar carti sf la mine…

  9. starlete Says:

    in lupta pentru salarii decente, Gioana a propus 1000 ron salariu minim si Tariceanu a oferit inca 40 de lei. Despre PDL nu stiu ce oferta au, asa ca ma si gandesc ca ei sunt offline. Deci ce nu conteaza, nu se voteaza !

  10. Roxana Iordache Says:

    @tasurinchi. Petrecere frumoasă, Vali! Tot în frumoasa Bucovină sau şi pe la mare? 🙂

    S-ar putea ca Băsescu să-l numească tot pe Tăriceanu premier. Dacă vrea un nou mandat. Dacă nu, nu. Fair enough? :mrgreen:

    @starlete. Geoană din opoziţie putea propune şi 5000 USD salariul minim în România. Nu Tăriceanu a oferit 40 de lei, ci economia românească. Astea sunt posibilităţile ei la ora actuală. Şi în nici un caz nu le vor spori socialiştii,

  11. Alexandru Dumitraşcu Says:

    Pe plaiuri mioritice: acuzele şi victimizarea: cărămizile creatoare de voturi pentru PD-L şi Băsescu
    http://razboiulcutine.haipa.ro/2008/07/21/pe-plaiuri-mioritice-acuzele-si-victimizarea-caramizile-creatoare-de-voturi-pentru-pd-l-si-basescu/

  12. Ion Cristoiu Says:

    Roxana,
    Eşti prima jurnalistă care sesizezi şmecheria PDlistă: lăudarea excesivă a votului uninominal pentru ca atacarea hotărîrii de guvern privind uninominalul în contencios administrativ de către Vadim să nu pută.
    Eu mi-am dat seama mai demult dar n-am avut răgaz să scriu. Dacă voi denunţa trucul la Sinteza zilei să nu crezi că ţi-am furat ideea. Deşi voi menţiona că şi tu ai trcut-o pe blog.

  13. Roxana Iordache Says:

    @Alexandru Dumitraşcu. Specialităţi. Un pic expirate 🙂

    @Ion Cristoiu. Amice, apreciez în mod deosebit faptul că aici ai folosit un limbaj decent. De obicei, cine îl clonează pe Ion Cristoiu şi postează mesaje pe la Jurnalul naţional o face într-un limbaj de cort.

    Sincere mulţumiri pentru decenţă. Dar renunţă, te rog, la obiceiul clonării. Asta poate înseamna că n-ai personalitate şi simţi nevoia să o substitui pe a altuia ca să i-o alterezi. No offense!

  14. Alex Says:

    1000 de lei salariul minim in 2012 nu pare exagerat.
    Lasand la o parte ca, in conditiile in care avem oameni normali in administratia centrala si locala, economia romaneasca are un potential de crestere urias.
    E pueril sa ne imaginam ca economia romaneasca va inseamna in urmatorii patru ani bisnita (numita „comert”) si constructii (aka asfaltare-burduri-reasfaltare-subconcesionare). Sunt premise pentru o crestere economica durabila, bazata in special pe productie industriala, agricola. IMM-urile isi vor capata rolul lor in fosta tara a lui Papura-Voda. Inteleg ca, fiind la periferie, ne scapa niste concepte europene precum „dezvoltarea regionala”, reducerea decalajelor de dezvoltare, dar ne vom obisnui cu ele.

  15. Alex Says:

    Johnson, inainte de a-i spune „Prostanacul Boc”, trimite-l ambasador in Statele Unite si da-i Ministerul Afacerilor Externe. Sa vedem daca va avea prestigiul Prostanacului pe plan extern, cu precadere in America.

  16. Roxana Iordache Says:

    @Alex. Păi da, dar Geoană cerea acum! Sigur că sunt premise de dezvoltare. Dar în nici un caz prin programul PSD. 😉

    Referitor la Prostănac, s-a descurcat la Externe. El s-a prostit în politica internă. Boc, săracul, evident că nu s-ar descurca.

  17. Alex Says:

    Usor de aruncat cu vorbele. Prin politica de pana acum cu concesionari, subconcesionari, mafie, iar concesionari, iar mafie? Tara membra UE si o economie bazata pe ce aduc capsunarii? E penibil, pana si analisti israelieni scot in evidenta ca economia Romaniei e bazata pe consum si consum. Productie zero.
    O fi Nicolaescu bun in administratie, cu spitale fara medicamente. Repet, intr-un stat membru UE, in care oamenii platesc sume imbecil de mari la sanatate, care dispar in gauri negre.
    Probabil ca mergem pe calea cea buna si nu multi nu s-au prins.

  18. Roxana Iordache Says:

    @Alex. Într-adevăr, uşor de aruncat cu vorbele.

  19. Administrator Says:

    Se pare ca era chiar Cristoiu.
    A recunoscut ca a scris pe blogul tau.
    Este recomandat sa iti ceri scuze,nu crezi ?

  20. BarlogulPntcd Says:

    @ administrator

    Cui să-şi ceară scuze Roxania?

    Tu ai habar bovino?

  21. Roxana Iordache Says:

    @Administrator. Bun venit! Chiar dacă n-ai pic de umor 🙂

    @BarlogulPntcd. Nu, please! Aş accepta termenul doar în măsura în care @Administrator ar înţelege că noi iubim animalele la infint. No joke, no offense!

  22. Roxana Iordache Says:

    @Ion Cristoiu 😳 Am să vă răspund într-o postare specială.

  23. BarlogulPntcd Says:

    And no love, never, jaga jaga, hhate Obama, McCain for President

  24. Paul Says:

    @Roxana: de ce sa rosesti? Chiar si „impricinatul” a zis ca el nu scrie pe bloguri.. era f firesc sa nu crezi ca e el!
    @Administrator: Nu crezi ca esti mirlan?

  25. Roxana Iordache Says:

    @Paul. Mulţumesc. Nu, nu cred că este. A fost un punct de vedere. De fapt, într-un fel are dreptate. trebuie să zic, SORRY, MR CRISTOIU!

    Domnul Cristoiu are umor, a înţeles hazul situaţiei şi a înţeles, evident, că l-am apărat. Dar n-am ştiut că de el însuşi! 🙂 🙂 🙂

  26. CUM L-AM APĂRAT PE ION CRISTOIU DE ION CRISTOIU « Welcome to Roxania Says:

    […] şi motivul pentru care, ieri, n-am crezut că mesajul cu care m-a onorat domnul Ion Cristoiu chiar îi aparţine. Cu toate că adresa de mail era plauzibilă, iar stilul, […]

  27. Alexandru Dumitraşcu Says:

    De ce specialităţi expirate Roxana?

  28. Roxana Iordache Says:

    @Alexandru Dumitraşcu. Mă refeream la Băsescu şi PD-L! De fapt, Băsescu nu-i chiar de tot:)

  29. Alexandru Dumitraşcu Says:

    Sper să fie şi el cât de curând

  30. Roxana Iordache Says:

    @Alexandru Dumitraşcu. Speranţa moare ultima. 🙂

  31. Pe plaiuri mioritice: acuzele şi victimizarea: cărămizile creatoare de voturi pentru PD-L şi Băsescu « Războiul cu tine Says:

    […] Posted by razboiul under lumea în care trăim   Citeam în articolul Roxanei de aici despre faimosul Boc, liderul partidului prezidenţial “independent”. Roxana îşi […]

Lasă un comentariu