MESAJUL LUI PONTA: VOTAŢI IOHANNIS!

20 răspunsuri to “MESAJUL LUI PONTA: VOTAŢI IOHANNIS!”

 1. kosk cristi Says:

  oh da!! si in maghiara o dedicatie din partea fostilor ‘dujmani’ ai dumneavoastra. ceva fainosag

  http://www.youtube.com/watch?v=RTVBb2MvQ3g

 2. Roxana Iordache Says:

  Stimabile, ai greşit adresa, încearcă la Fonta, dujmani au doar cocalarii. 😉

  Fonta îi ridica osanale lui MRU. Sau avem memorie selectivă? Şi cum e cu UDMR-eu? 🙂

 3. ALM Says:

  Frumooooos! „Foarfeca” poate face minuni! Oricum, mai bun decât însăilarea de ieri a lui Băs. M-am dus pe YouTube ca să văd comentariile. O oglindă a societăţii româneşti, deoparte unii care vor schimbarea, de partea cealaltă pupătorii de băs. Interesant este că susţinătorii lui Blaga, Olteanu, Anastase, Vass, Pogea etc, sunt cei mai murdari la gură. Şi la propriu şi la figurat. Deh, urmaşii docherilor, după cum bine spunea blonda de la Treicoceni …

 4. kosk cristi Says:

  stimabila doamna Roxana
  ..deci eu voi boicota acest vot mizerabil intre un lup si un sacal. umilul meu sfat este sa NU votati ca sa NU aveti motive de urlete,bocete si gemete mai tarziu. tot pe acest blog….

 5. MESAJUL LUI PONTA: VOTAŢI IOHANNIS! » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 6. Ghita Bizonu' Says:

  http://www.antena3.ro/politica/andreea-paul-gafa-de-zile-mari-votati-cu-ponta-271529.html

 7. plano Says:

  Pentru @Papuas Donkey si alti analfabeti politici

  Ar fi bine sa citeasca Constitutia si sa analizeze consecintele castigarii alegerilor de catre Johannis, daca ICCJ il declara incompatibil inainte de 21 decembrie 2014. Basescu ar ramâne in functie pâna in ziua in care noul presedinte ales prin repetarea alegerilor depune juramântul.
  Interimatul lui Johannis ar interveni doar daca apuca sa depuna juramantul.

  Durata mandatului

  ARTICOLUL 83
  (1) Mandatul Preşedintelui României este de 5 ani şi se exercită de la data depunerii jurământului.
  (2) Preşedintele României îşi exercită mandatul până la depunerea jurământului de Preşedintele nou ales.

  Iata de ce Basescu a indemnat basistii sa-l voteze pe Johannis.
  El are interes sa mai stea 3-4 luni presedinte, pana se organizeaza noi alegeri.
  El nu este analfabet politic!

 8. Mihai Hristea Says:

  @Plano
  Ba yo cred ca Basea si-a indemnat imbecilii sa-l voteze pe Klaus tocmai pentru a-i starni pe antibasistii autentici (acum nehotariti) sa-l voteze pe Ponta, pentru ca pe el il vrea la Cotroceni, ca sa puna gheara definitiv pe PNL si sa devina liderul opozitiei.

 9. plano Says:

  @Mihai
  Si cu ce i-ar folosi statutul de lider al PNL-fara liberali- , daca se destructureaza sistemul macoveist din Parchete, cel care le-a asigurat protectie, lui Basescu si apropiatilor sai?
  Lider al Opozitiei ajunge mai usor daca nemtalaul accede la Cotroceni.
  Procesul lui Mircea B de la Constanta evolueaza dezastros pentru sefii Parchetelor, care au ascuns 3 ani dosarele penale.

 10. Radu Humor Says:

  http://www.gandul.info/financiar/prostitutia-si-contrabanda-au-salvat-pib-ul-cum-a-reusit-romania-sa-stearga-din-pix-intrarea-in-recesiune-tehnica-13554642

 11. Radu Humor Says:

  Criza ucraineană pe înțelesul românilor

  Dincolo de speculații și propaganda în presa internațională, pentru a înțelege mai bine situația din Ucraina, haideți să proiectăm situația de acolo asupra României.
  Imaginați-vă, la un moment dat, cum câteva partide foarte populare din Ardeal vin la București și organizează o revoltă, cu susținerea SUA și UE, împotriva guvernului și președintelui existent, cu lozinca: “jos moldovenii și muntenii!”. Imaginați-vă cum toți cei care nu susțin politicienii ardeleni sunt bătuți, arestați, iar casele lor sunt incendiate.
  Moldovenii și muntenii se refugiază în regiunile lor și organizează acțiuni de protest împotriva noii puteri. Noua putere, trimite tacuri la Iași, Craiova și bombardează la greu zonele civile. Au loc vărsări de sânge, soldate cu mii de morți, urmată cu o dezintegrare teritorială a țării.
  La un moment dat, cetățenii Republicii Moldova, revoltați de fărădelegile Bucureștiului, sar în apărarea celor de la Iași, iar SUA și UE învinuiesc guvernul de la Chișinău de agresiune militară împotriva României și susținerea terorismului.
  În aceeași perioadă, în România se organizează alegeri parlamentare, la care partidele din Ardeal acumulează 99% din voturi. Companiile occidentale primesc libertate deplină la extracțiile gazelor de șist și exploatarea zonei Roșia Montana.
  Republica Moldova este izolată pe plan international, iar noul guvern de la București primește sprijin financiar și militar masiv în lupta cu “terorismul din est”.
  Vă pare un scenariu fantezist?
  E ceea ce s-a realizat deja în Ucraina.

 12. plano Says:

  Ha,ha! Ce humor!
  Trec batalioanele molcome Carpatii spre Regat? Parca asa cantau kolosvarenii mitingisti. N-au avut ele(batalioanele) curajul sa-l trimita pe Johanis sa se confrunte la Grivco Cum s-ar putea infrunta cu multimea de mitici?
  Oltenii, cand se …sparie, au obiceiul sa mai treaca muntii ca sa aiba de grija la mormintele rudelor cazute, de la Oarba de Mures pana la Carei, pentru eliberarea Ardealului de GEG si hortisti.

 13. Donkeypapuas Says:

  @Radu Humor
  Cu calmante aţi încercat? Pentru varianta optimistă spun asta. Mai există şi opusul, adică dumneavoastră să jucaţi rolul spălaţilor pe creier din Vest, care, până în 1989, nu credeau că „umanistul” regim bolşevic al propetarilor uniţi din toate ţările ar fi în stare de crime în massă. Deci, prim avariantă ar fi în avantajul dumneavoastră; a doua… v-ar coborî la rangul de răspândac al ciumei rusofile.

 14. Roxana Iordache Says:

  kosk, da sfătos te-a mai făcut mamiţa ta! 🙂

 15. Roxana Iordache Says:

  Ghiţă, nu e nici o gafă, e gaşca din interior care a sabotat campania. Degeaba. 🙂

  Mihai Hristea, that’s my boy! Doar că din moment ce antibăsiştii ca tine se prind, votează Iohannis, iar băsiştii, care nu se prind, votează tot Iohannis, plus valul uriaş de dezamăgiţi pe care Klaus i-a convins, plus milioane de tineri de la 18 ani în sus, plus diaspora este egal tsunami. 🙂

 16. Mihai Hristea Says:

  Rox, eu merg si votez Real Madrid:

 17. Radu Humor Says:

  La mintea ta de papuaş nu „ţin” decât pozele 😉
  Mi-ai adus aminte de un banc :
  Soţia unuia (ca tine, să zicem 😆 ) vine acasă pe la 4 dimineaţa şi papuaşul legitim o ia la întrebări ( deocamdată 😉 ):
  – De unde vii tu la ora asta ?
  – De la f..tut ! 😳 îi răspunde aia plictisită…
  – Poftim ! Ce-ntreb eu şi ce-mi răspunzi tu ?! 🙄
  Aşa şi cu tine :
  Ce-am spus eu şi ce-ai înţeles tu ?
  Dobitocule !
  Că nu vreau să mai jignesc papuaşii …. 😆

 18. Radu Humor Says:

  Voi credeti in coincidente?

  De fiecare data cand a participat la un razboi mondial, Romania a avut un conducator neamt.

  Iohannis tot neamt, deci daca istoria se repeta atunci el trebuie sa duca Romania in al treilea razboi mondial. Si chiar are acest prerogativ ca sef CSAT.

  Si coincidentele astea strainii nu se opresc doar aici.
  Carol al II-lea care impins Romania in al doilea razboi mondial era mason:

  http://www.mlnar.ro/masoni-celebri/regele-carol-al-ii-lea-al-romaniei

  Iohannis la randul lui este elogiat de masonerie.

  Patriarhul de pe vremea lui Carol al II-lea era mason:

  http://www.mlnar.ro/masoni-celebri/miron-cristea

  Patriarhul de azi… destul de elogiat la fel ca Iohannis.

  Niste coincidente stranii…

 19. Radu Humor Says:

  Seamănă cu o declaraţie de dragoste deşi este o ptopagandă electorală. Dar mie mi-a plăcut 😉

  ……………….nu numai pentru sibieni……

  IOHANNIS

  Marți, 04 Noiembrie 2014, Scris de: Madalina Luca Scutelnicu
  În ianuarie `99 m-am mutat în Sibiu, unde am lucrat ca jurnalist, timp de 7 ani. Țin minte perfect stadiul în care era orașul atunci, o urbe bătrânească și plictisită, în care oamenii erau sătui de cei pe care-i aleseseră.
  Description:http://www.monitorulcj.ro/documente/stories/2014/11/04/658×400/Klaus%20Iohannis%2023.jpg
  Se tot perindaseră pe la Primărie, cu efect zero asupra binelui comunității. M-am obișnuit destul de greu cu atmosfera orașului, care amuțea odată cu venirea serii. Zgomotul obloanelor din lemn, trase peste ferestre, mă scotea din sărite. O vreme, mi-a lipsit forfota din Iașul meu …
  La alegerile din 2000, toți cei din redacție au fost distribuiți pe la secțiile de votare, cu misiunea de a face sondaje la ieșirea de la urne și a comunica în timp real informațiile către echipa care le centraliza.
  Iohannis Klaus Werner, un profesor de fizică devenit cunoscut după ce preluase postul de inspector școlar general, era creditat cu oarece șanse în competiția pentru fotoliul de primar, fiind vizibil construit din alt aluat decât restul politicienilor. Nu și-a făcut campanie electorală costisitoare, cu surle și trâmbițe, nici n-a distribuit din elicoptere flyere (cum a făcut un aspirant la Parlament), peste gropile din asfalt. Acolo unde era asfalt, evident, pentru că 60% dintre străzile din oraș erau pe atunci neasfaltate.
  Iohannis a venit în fața sibienilor cu numele german și cu un mesaj scurt, extrem de inspirat: „Pentru ca treaba să meargă ceas!”. Acesta a fost modul lui de a promite și de a-și lua angajamente.
  În cel de-al doilea tur de scrutin, înainte de ora 24, am reușit să centralizăm datele de la secțiile de votare. Numele celui pe mâna căruia ajungea Sibiul era Iohannis, cu toată marja de eroare posibilă.
  N-am să uit, cât trăiesc, euforia din redacție! Nu eram prea ancorată încă în viața Sibiului, dar era evident că Iohannis însemna altceva. Avusese o campanie absolut decentă, iar în fața discursului sau sec și serios, păleau orice încercare de atac și orice listă cu promisiuni, de care oamenii erau sătui. Ne-am strâns, cu toții, în jurul unui coleg care pusese mâna pe telefon și formase numărul lui, să-i spună vestea cea mare. Nefiind prima dată când dădeam astfel de vești unui proaspăt ales, ne așteptam să fie în al nouălea cer și să ne invite la o băută zdravănă, așa cum se obișnuia. Câteva secunde bune a tot sunat telefonul, până să răspundă noul primar. Cu voce calmă, aproape adormită, rostind cuvintele într-un mod specific, a spus doar atât: „Vă mul-țu-mesc fru-mos! Dar a fost o zi grea și mă odihneam. Oricum, aflam vestea și dimineață”. Și asta a fost tot. Era, clar, construit din alt aluat! Iar procentul cu care câștigase în fața candidatului PSD era neașteptat: 70%.
  Până la următoarele alegeri, din 2004, orașul s-a transformat vizibil, iar sibienii l-au ales pentru a doua oară, cu un scor incredibil – de 88,7%. Oamenii au conștientizat că se întâmplă ceva cu orașul lor, că se mișca lucrurile, și l-au mandatat în continuare pe Iohannis, pentru a-și continua proiectele.
  În 2008 a câștigat din nou, cu 83,26% din voturi, iar în 2012 cu 77,89%. Procentele i-au scăzut puțin înainte de ultimul mandat, nu pentru că sibienii și-ar fi pierdut încrederea în el, ci pentru că l-au sancționat, oamenii simțindu-se părăsiți, când a acceptat propunerea de a fi premier. Pe mâinile cui ar fi lăsat orașul, el, Iohannis-ul nostru? Cam așa gândeau. Știți ce e interesant? Că numarul etnicilor germani din Sibiu nu depaseste 1.500. Așadar, nu se poate spune că a câștigat pentru că a fost votat de sași, ci pentru că a reușit să ne convingă pe noi, ceilalți.
  Astăzi, cei mai mulți dintre sibieni au înțeles că mecanismul de conducere creat în Primărie de Iohannis e atât de bine pus la punct, încât ne-am descurca și dacă ar părăsi fotoliul, mandatând cu încredere pe cineva care să-i preia ștafeta. Astăzi, niciun cunoscut de-al meu, care l-a sancționat la vot în 2012, nu-l mai judecă pentru că are aspirații mai înalte.
  Îmi plac teribil oamenii punctuali. E o calitate a celor organizați, răspunzatori, pentru care cuvântul dat e literă de lege. În Sibiu, mai ales printre jurnaliști, e proverbial obiceiul lui Iohannis de a te accepta la o discuție, la ore ieșite din tipar. Daca motivul discuției nu e de urgență maximă, ești sunat înapoi de cineva de la cabinetul lui și anunțat că, într-o marți, să zicem, în data de 7, primarul Sibiului te așteaptă, la ora 10:27. E strict problema ta dacă îți permiți să uiți sau să întârzii. În acea marți, în data de 7, la ora 10:27, ușa primarului se deschide, pentru că tu ai confirmat prezența la întâlnire. Da, noi ne mirăm teribil, însă asta înseamnă, de fapt, normalitatea.
  De curând, un prieten jurnalist mi-a povestit un episod care ar trebui predat la cursurile despre caracter, organizare și punctualitate, dacă s-ar inventa vreodată așa ceva. Stabilise o întâlnire cu Klaus Iohannis, tot așa, pe la un 11:46. Ziaristul a ajuns mai repede cu vreo câteva minute. Tot mai repede, ieșise și primarul dintr-o sală unde oficiase o căsătorie. L-a găsit pe jurnalist așteptându-l în anticameră, l-a salutat, a trecut pe lângă el și a intrat în birou, unde a mai stat câteva minute, până a bătut ceasul 11:46. Pentru că aceea era ora cu care căzuseră de acord amândoi. Asta nu înseamnă impolitețe, ci o agendă pe care o respecți cu sfințenie, până la ultima secundă. E dovada clară că fiecare oră are aceeași valoare, unde scrie că întâlnirile se fixează doar la și jumătate, ori la fix? Și mai e atitudine fermă, seriozitate, care obligă la comportament similar.
  Cât despre Sibiul de astăzi, pot să spun doar atât. Vinerea, îmi e îngrozitor de greu să mă decid la ce evenimente să particip în weekend și la care să renunț. Nu mă mai deranjează deloc zgomotul obloanelor trase pe înserat, pentru că nu se mai aud. Se aud concerte, focuri de artificii, vocile celor ieșiți din case. În oraș, la evenimente, merg ori pe jos, ori cu vreun taxi, ca să nu pierd vremea căutând un loc de parcare. Noi, sibienii, am avea unde parca, dacă nu ne-ar ocupa spațiul mașinile venite din toate colțurile țării. Le dăm întâietate lor, din respect pentru că fac un efort să bată drumul până aici, ca să vadă Sibiul. M-am obișnuit și cu „traficul greu” din centrul orașului, mai exact cu grupurile de turiști japonezi care își întind aparatele foto in toate direcțiile, de te simți obligat să te apleci, ca să nu le intri în cadru. Și m-am mai obișnuit cu un lucru. Indiferent că e chemat pe scenă, în calitate de organizator de evenimente, sau traversează singur Piata Mare, în drum spre birou, când apare Iohannis, oamenii încep să-l aplaude. Intr-un clasament al dezvoltarii si puterii econimice actuale, jud. Sibiu este pe locul 2, dupa capitala Bucuresti.

  Fiind conectată la viața orașului și din interior (cu obiceiul jurnalistic de a verifica informațiile din mai multe surse) aș putea combate, punctual, fiecare atac nedrept pe care e nevoit Iohannis să-l suporte în această campanie. Dar, nu acesta e scopul textului de față, are cine să-i ia apărarea.
  Eu doar despre semnificația lui 11:46 am vrut să vorbesc… în rest, fiecare să-și aleagă președintele, după calitățile pe care le descoperă și le admiră la fiecare candidat.

 20. Radu Humor Says:

  Astăzi la 500 de ani de la atestarea primei școli românești, școala dă afară religia din școli. Chiriașul își dă afară proprietarul. Fiul își reneagă mama și declară că n-a avut niciodată nevoie de ea. Școala se rupe mândru și triumfalist de Biserică, acuzându-i pe creștini că religia discriminează.

  Minciuna și manipularea ies la iveală ca lucrări ale diavolului în noi, atunci când spunem că religia nu trebuie să fie obligatorie în școli, dar educația sexuală da, chiar și la grădiniță.

  Oare ce rău poate face copiilor icoana curată a Maicii Domnului cu pruncul din manualele de religie? Oare ce vătămare sufletească pot aduce sfaturile din Evanghelia ale Domnului care ne îndeamnă să ne iubim unii pe alții și să ne dăm viața pentru aproapele?

  Afară cu Dumnezeu din școli. Copiii pot vedea imagini pornografice în manualele de educație sexuală, chiar de la 3 ani. Copiii vor avea binecuvântarea ministerului educației pentru a se cunoaște pe ei înșiși trupește (masturba), și pentru a-și începe viața sexuală cât mai repede, atât timp cât o vor face „protejat”. Copiii vor învăța că homosexualitate este o alegere, că avortul este un drept, că familia poate fi altfel decât cea lăsată de Dumnezeu ca bărbat și femeie. Copiii vor avea tablete în locul manualelor, și vor putea vedea tot ce-și doresc chiar la școală.

  Dumnezeu a mai fost dată afară din școli și din țara noastră. Bisericile au fost dărâmate sau transformate în wc-uri publice, mănăstirile transformate în închisori sau închise. Preoții reduși la tăcere și arestați. Savanții aruncați în temniță. După 45 de ani de luptă pe toate fronturile cu Dumnezeu, comunismul s-a văzut înfrânt puternic, iar Biserica lui Hristos triumfă smerit pe valurile istoriei, iar toate victimele unui comunism draconic și violent sunt sfinții de astăzi ai României care izvorăsc prin moaștele lor și cu rugăciunile lor iertare tuturor torționarilor și la tot poporul.

  Oamenii L-au răstignit pe Hristos pentru că nu-L puteau accepta ca Dumnezeu. Nu putea trăi cu Dumnezeu lângă ei. Îi mustra puternic și îi îndemna indirect să-și schimbe viața. În preajma Domnului nu putea exista minciună și manipulare. El știa tot, înțelegea tot, și nu putea nicicum fi dus de nas.

  De aceea L-au răstignit. Răstignirea lui Hristos este respingerea lui Dumnezeu din viața noastră.

  Crucea lui Hristos este semn al faptului că noi oamenii L-am refuzat pe Dumnezeu.

  Pe fiecare biserică ortodoxă vedeți Crucea Domnului pe turlă. Fiecare biserică amintește că Dumnezeu a mai fost scos din viețile oamenilor de multe ori în istorie și va mai fi scos până la sfârșitul veacurilor. Dar răspunsul Domnului la respingerea noastră e multa lui iubire, este iertarea noastră. Brațele Domnului deschise pironite pe cruce de indiferența noastră devin îmbrățișare pentru toți cei care L-au respins.

  Dacă scoatem învățătura Domnului din școală, îl scoatem pe Bunul Dumnezeu din inimile copiilor, dar acești copiii ai noștri vor fi mustrarea noastră de mâine. Ei, cei care vor crește fără Creatorul lor, vor fi rușine părinților prin faptele lor. Și atunci amară va fi plângerea părinților cât și a copiilor.

  Universitățile europene L-au scos pe Dumnezeu din știință. Nu se mai folosește cuvântul Creator cu C mare, pentru că după ei totul s-a făcut din nimic și la întâmplare și totul se îndreaptă către nimic și întuneric.

  Europa creștină a ajuns mai rău ca popoarele păgâne.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: